back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 >> Sari la pagina:

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Mai 2010, ora 23:17

De la: coradu, la data 2010-05-09 11:17:09
De la: Tycu, la data 2010-05-09 10:40:26
De la: tutenes, la data 2010-05-08 20:38:09
De la: Tycu, la data 2010-05-08 14:21:42
De la: tutenes, la data 2010-05-08 10:53:54
De la: Tycu, la data 2010-05-07 19:51:12
De la: karpov, la data 2010-05-07 16:44:35
De la: Tycu, la data 2010-05-07 15:26:29
De la: karpov, la data 2010-05-07 15:02:07
De la: Tycu, la data 2010-05-07 09:48:50
De la: karpov, la data 2010-05-06 20:52:27

Pentru gabigabi si nenea tycu ! Sa va apropie de adevar !

Himera credintei in Dumnezeu - Richard Dawkins

Domnu'Karpov scuza-mi intrebarea, dar familia lu' matale ce zice bre ca esti ateu ? sunt atei? nu e nimeni cu credinta sa te ia de ciuf sa te duca la biseica ?

Ei s-au bazat pe orele de religie -astea si-au facut efectul datorita lor sunt ceea ce sunt ! Daca ma nasteam in Epoca de Aur atunci poate inghiteam galusca-desi era putin probabil ! Cred ca 1989 ar fi venit ceva mai repede ! Ii trimiteam pe comunisti la in praznic!

Nu mai vorbi de epoca comunista ca nu sti cum a fost, ei au facut mult bine tarii si romanilor in comparatie cu infectii astia de PDL-UDMR [ in general capitalismul nenorocit ] ; daca te nasteai atunci, cred ca doreai sa nu mai vina 1989,!!!!

Unchiul meu care a fost condamnat si executat a stiut ce inseamna comunismul ! Era profesor ! Sotia lui a fost profesoara si a ajuns femeie de serviciu ! A crescut singura 6 copii ! Toti au reusit sa faca studii superioare dupa ce au facut stagii la munca de jos ,prin fabrici ,ca sa-si creeze "origine sanatoasa " .Unul a ajuns chiar profesor universitar si are o duzina de inventii la activ .
Daca era asa bine atunci ,de ce oare acum o instanta din romania acorda pentru unul condamnat la moarte si executat ,pe vremea lui dej ,daune morale in cuantum de 1.000.000 de euro ? S-ar parea ca nu comunistii au facut bine -ci altii ! "" E un dumnezeu acolo sus care le vede pe toate ...""

Domnu karpov, cand au venit comunistii la putere in 1947 multora nu le-a convenit pentru ca pierdeau proprile interese, nu vreau sa fac aluzie la nimeni dar comunistii nu impuscau oameni nevinovati bre, oamenii aceia care au fost condamnati au facut rau tarii si multi meritau . D.Karpov,ti s-a spus de cineva din familie din punctul lui de vedere [ ca ruda ]ce a patit unchiul adica el vedea ca de vina erau comunistii, dar ti s-a spus si de ce ? Sa te interesezi si ce a facut !!! Repet nu fac aluzie, o iau la general [ si eu am avut unchi care a murit de batai la canal ,dar a meritat } Asa ca cei condamnati de comunisti pana la venirea lui Ceausescu la putere , meritau.Ceausescu a facut marea greseala ca a desfintat inchisorile politice si a eliberat detinutii politici in 1964-'65 ! sa lasam rudenia si sa vedem si cealalta fata a monezii, si ce au lasat ei in urma!!

Ia spune-mi si mie uite asa de curiozitate , ce a facut Mircea Vulcanescu ca sa merite moartea in inchisorile comuniste ?
ia zi-mi si mie , adolescentii de 16 , 17 , 18 ani , ce au facut ca sa merite zecile de ani de inchisoare ?
I-au arestat nenorocitii aia de comunisti numai fiindca erau membri in Fratiile de cruce ...
Ia zi-mi , tie ti-ar conveni sa iti aresteze cineva copilul de 17 ani , si sa-l stalceasca din batai in inchisori ?
Pune mana si studiaza perioada respectiva ca ai multe de aflat !

Am mai spus , ca regimul Dej - comunismul de atunci nu-i condamnau de geaba pe tinerii si intelectualii vremii !! Eu nu anchetez ce au facut dar sunt sigur si matale sa fii sigur ca rau au facut ! Fratiile de cruce erau organizatii antisociale !! daca as fi avut copil arestat si batut atunci, intai as fi analizat ce a facut si apoi vorbeam , dar matale ti-ar fi convenit sa vina niste tineri cu ura antisociala sa-ti distruga munca pentru ca esti comunist ?? - cazul BUMBESTI -LIVEZENI si altele ? Da am avut ocazia sa studiez din arhiva de atunci,!!!

Sincer m-ai dezamagit profund prin asa gandire .
In baza unei asa gandiri ar fi trebuit ca dupa 89 sa ii arestam pe toti comunistii , chiar daca au facut ceva rau sau nu , si pe pionieri si utcisti , ca doar erau " organizatii antisociale " , erau destinate sa produca pe banda rulanta robotei comunisti atei ...
incearca sa citesti si lata "istorie" decat cea scrisa de bolsevicul evreu Roller !

Eu m-am referit la altceva si comunistii nu erau toti atei, religia crestina era libera si atunci! Eu m-am referit ca in timpul regimului Dej [ regimul Ceausescu era mai bland cu dusmanii tarii, facand marea greseala ca i-a eliberat in 1964-'65 si a desfintat inchisoarea politica ! ] erau arestati si o parte din ei exterminati, toti care urau eforturile tarii de a scapa de saracia de dupa razboi , faceau sabotaje, distrugeau munca tinerilor ,stateau ascunsi in munti de unde ieseau si atacau comunele si jefuiau familile , doar pentru asi pastra averile necinstite care le aveau !Regimul Dej , de fapt comunistii, nu arestau oameni nevinovati !!Asta am vrut sa spun !!!!!

da dom TYCU ai perfecta dreptate!
mari sabotori au fost fratii bunicilor mei impuscati de comunisti la 18 si 19 ani si ingropati de vii fara cruce si fara sicriu!
restul familie a scapat doar cu deportarea 15 ani in BARAGAN!
MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI!

Nu tre,buie pusa problema asa, nu conteaza cu cine erau rude cei condamnati si eu am avut o ruda din partea bunicului condamnat si mort la canal ,dar merita jigodia , adevarul e ca regimul comunist de atunci nu condamna oameni degeaba nevinovati !!!!!

Ticu
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Mai 2010, ora 23:28

Nu mai faceti confuzie intre cele 2 perioade din comunism. Pina la mijlocul dec 6 si dupa. A fost o perioada de libertate, liberalism, cam tot deceniul 6. Dar cu inertii comuniste de tip sovietic. In timpul lui ceusu, erau in partid din toate prtidele foste. Chiar si legionari. Dar cu numele de comunisti. A fost de fatada numele. In realitate a fost o unificare a fortelor politice. Dar de genul....'Nu-i asa ca tu spui ce trebuie, adica ce spune toaisu?". si asa era. Cam asta era dictatura ceausa. In presiune psihologica. Si organizare draconica.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am187377

18 mesaje
Postat pe: 9 Mai 2010, ora 23:34

De la: ecat, la data 2008-11-26 11:11:28Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral?

MEDIUL UNDE SE PRACTICA SEXUL PE LA SPATE ,SA AIBA O ARIE MAI LARGA A PRIVELISTII DUMNEZEESTI !

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2010, ora 23:42

De la: gabigabi, la data 2010-05-09 11:46:27@ticule, e normal ca un PRM.ist sa gindeasca asa cum gindesti ,dar ca om ce te pretinzi a fi un crestin, iti mai spun o data : NIMIC NU justifica CRIMA ! si asta au facut ei : au ucis FLOAREA Intelectualitatii romanesti ! tot ce-a avut tara asta mai bun a fost batut, maltratat, trimis la canal sau ucis in inchisorile coministe ! cine sunt cei care ne conduc azi si de care si voi, PRM.isti sunteti nemultumiti ? pai, cine, Ticulica draga ? urmasii pe linie de gindire si de partid al celor pe care-i lauzi tu : comunistii ! inteleg de ce liberalii sunt nemultumiti de ce se-ntimpla in tara asta, dar voi ,de ce ,ca doar sunt ai vostri ?

Nu, in primul rand nu amesteca PRM -ul cu comunismul, sunt ideologii total diferite , opuse. ! Apoi, cum adica nimic nu justifica crima ? nu-i adevarat , dar crimele, sabotajele si tot ce faceau anticomunistii de atunci asupra populatiei si a tot ce se construia atunci , ei cum le justificau ,nu trebuiau pedepsite ?Si ce floare a intelectualitatii au distrus bre ? sa nu exageram , Gabi ai aratat aici numai o fatza a unei monede, eu iti intorc moneda si pe cealalta fatza , ; acea ntelectualitate de atunci crezi ca a fost ucisa , maltratata la canal doar ca era " floarea "si erau intelctuali ? nuuu, au fost pedepsiti pentru faptele lor antisociale,pentru ca nu voiau o schimbare in bine a Romaniei de dupa razboi. Daca erau intelectuali de ce in lloc sa-si puna inteligenta in folosul tarii , ei cautau sa o traga inapoi in noroi ? Eu nu sunt comunist, dar e pacat sa nu recunoastem ca s-au realizat multe in bine pe timpul lor, si a avenit acest regim ordinar capitalismul in 1989 ,care a distrus totul !

Ticu
9am187377

18 mesaje
Postat pe: 9 Mai 2010, ora 23:49

Basescu si Boc ,vor completa politica PDL cu Religia Crestina ,pentru mintuirea foametei in Romania,in vederea decimarii populatiei pentru oferirea teritoriului bazelor militare americane

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2010, ora 23:55

De la: Tycu, la data 2010-05-09 23:42:47
De la: gabigabi, la data 2010-05-09 11:46:27@ticule, e normal ca un PRM.ist sa gindeasca asa cum gindesti ,dar ca om ce te pretinzi a fi un crestin, iti mai spun o data : NIMIC NU justifica CRIMA ! si asta au facut ei : au ucis FLOAREA Intelectualitatii romanesti ! tot ce-a avut tara asta mai bun a fost batut, maltratat, trimis la canal sau ucis in inchisorile coministe ! cine sunt cei care ne conduc azi si de care si voi, PRM.isti sunteti nemultumiti ? pai, cine, Ticulica draga ? urmasii pe linie de gindire si de partid al celor pe care-i lauzi tu : comunistii ! inteleg de ce liberalii sunt nemultumiti de ce se-ntimpla in tara asta, dar voi ,de ce ,ca doar sunt ai vostri ?

Nu, in primul rand nu amesteca PRM -ul cu comunismul, sunt ideologii total diferite , opuse. ! Apoi, cum adica nimic nu justifica crima ? nu-i adevarat , dar crimele, sabotajele si tot ce faceau anticomunistii de atunci asupra populatiei si a tot ce se construia atunci , ei cum le justificau ,nu trebuiau pedepsite ?Si ce floare a intelectualitatii au distrus bre ? sa nu exageram , Gabi ai aratat aici numai o fatza a unei monede, eu iti intorc moneda si pe cealalta fatza , ; acea ntelectualitate de atunci crezi ca a fost ucisa , maltratata la canal doar ca era " floarea "si erau intelctuali ? nuuu, au fost pedepsiti pentru faptele lor antisociale,pentru ca nu voiau o schimbare in bine a Romaniei de dupa razboi. Daca erau intelectuali de ce in lloc sa-si puna inteligenta in folosul tarii , ei cautau sa o traga inapoi in noroi ? Eu nu sunt comunist, dar e pacat sa nu recunoastem ca s-au realizat multe in bine pe timpul lor, si a avenit acest regim ordinar capitalismul in 1989 ,care a distrus totul !

Statul si-a lichidat propriile intreprinderi. Oamenii nu au facut decit sa parseascaa locuri de munca prost platite. Nu se poate numi regim,. Reforma, sau ce o fi fost. Fiindca nu a obligat nimeni oamenii sa suporte un regim. fiecare a zburat unde a vrut.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2010, ora 23:59

De la: karpov, la data 2010-05-09 11:52:31
De la: Tycu, la data 2010-05-09 10:40:26
De la: tutenes, la data 2010-05-08 20:38:09
De la: Tycu, la data 2010-05-08 14:21:42
De la: tutenes, la data 2010-05-08 10:53:54
De la: Tycu, la data 2010-05-07 19:51:12
De la: karpov, la data 2010-05-07 16:44:35
De la: Tycu, la data 2010-05-07 15:26:29
De la: karpov, la data 2010-05-07 15:02:07
De la: Tycu, la data 2010-05-07 09:48:50
De la: karpov, la data 2010-05-06 20:52:27

Pentru gabigabi si nenea tycu ! Sa va apropie de adevar !

Himera credintei in Dumnezeu - Richard Dawkins

Domnu'Karpov scuza-mi intrebarea, dar familia lu' matale ce zice bre ca esti ateu ? sunt atei? nu e nimeni cu credinta sa te ia de ciuf sa te duca la biseica ?

Ei s-au bazat pe orele de religie -astea si-au facut efectul datorita lor sunt ceea ce sunt ! Daca ma nasteam in Epoca de Aur atunci poate inghiteam galusca-desi era putin probabil ! Cred ca 1989 ar fi venit ceva mai repede ! Ii trimiteam pe comunisti la in praznic!

Nu mai vorbi de epoca comunista ca nu sti cum a fost, ei au facut mult bine tarii si romanilor in comparatie cu infectii astia de PDL-UDMR [ in general capitalismul nenorocit ] ; daca te nasteai atunci, cred ca doreai sa nu mai vina 1989,!!!!

Unchiul meu care a fost condamnat si executat a stiut ce inseamna comunismul ! Era profesor ! Sotia lui a fost profesoara si a ajuns femeie de serviciu ! A crescut singura 6 copii ! Toti au reusit sa faca studii superioare dupa ce au facut stagii la munca de jos ,prin fabrici ,ca sa-si creeze "origine sanatoasa " .Unul a ajuns chiar profesor universitar si are o duzina de inventii la activ .
Daca era asa bine atunci ,de ce oare acum o instanta din romania acorda pentru unul condamnat la moarte si executat ,pe vremea lui dej ,daune morale in cuantum de 1.000.000 de euro ? S-ar parea ca nu comunistii au facut bine -ci altii ! "" E un dumnezeu acolo sus care le vede pe toate ...""

Domnu karpov, cand au venit comunistii la putere in 1947 multora nu le-a convenit pentru ca pierdeau proprile interese, nu vreau sa fac aluzie la nimeni dar comunistii nu impuscau oameni nevinovati bre, oamenii aceia care au fost condamnati au facut rau tarii si multi meritau . D.Karpov,ti s-a spus de cineva din familie din punctul lui de vedere [ ca ruda ]ce a patit unchiul adica el vedea ca de vina erau comunistii, dar ti s-a spus si de ce ? Sa te interesezi si ce a facut !!! Repet nu fac aluzie, o iau la general [ si eu am avut unchi care a murit de batai la canal ,dar a meritat } Asa ca cei condamnati de comunisti pana la venirea lui Ceausescu la putere , meritau.Ceausescu a facut marea greseala ca a desfintat inchisorile politice si a eliberat detinutii politici in 1964-'65 ! sa lasam rudenia si sa vedem si cealalta fata a monezii, si ce au lasat ei in urma!!

Ia spune-mi si mie uite asa de curiozitate , ce a facut Mircea Vulcanescu ca sa merite moartea in inchisorile comuniste ?
ia zi-mi si mie , adolescentii de 16 , 17 , 18 ani , ce au facut ca sa merite zecile de ani de inchisoare ?
I-au arestat nenorocitii aia de comunisti numai fiindca erau membri in Fratiile de cruce ...
Ia zi-mi , tie ti-ar conveni sa iti aresteze cineva copilul de 17 ani , si sa-l stalceasca din batai in inchisori ?
Pune mana si studiaza perioada respectiva ca ai multe de aflat !

Am mai spus , ca regimul Dej - comunismul de atunci nu-i condamnau de geaba pe tinerii si intelectualii vremii !! Eu nu anchetez ce au facut dar sunt sigur si matale sa fii sigur ca rau au facut ! Fratiile de cruce erau organizatii antisociale !! daca as fi avut copil arestat si batut atunci, intai as fi analizat ce a facut si apoi vorbeam , dar matale ti-ar fi convenit sa vina niste tineri cu ura antisociala sa-ti distruga munca pentru ca esti comunist ?? - cazul BUMBESTI -LIVEZENI si altele ? Da am avut ocazia sa studiez din arhiva de atunci,!!!

Sincer m-ai dezamagit profund prin asa gandire .
In baza unei asa gandiri ar fi trebuit ca dupa 89 sa ii arestam pe toti comunistii , chiar daca au facut ceva rau sau nu , si pe pionieri si utcisti , ca doar erau " organizatii antisociale " , erau destinate sa produca pe banda rulanta robotei comunisti atei ...
incearca sa citesti si lata "istorie" decat cea scrisa de bolsevicul evreu Roller !

Eu m-am referit la altceva si comunistii nu erau toti atei, religia crestina era libera si atunci! Eu m-am referit ca in timpul regimului Dej [ regimul Ceausescu era mai bland cu dusmanii tarii, facand marea greseala ca i-a eliberat in 1964-'65 si a desfintat inchisoarea politica ! ] erau arestati si o parte din ei exterminati, toti care urau eforturile tarii de a scapa de saracia de dupa razboi , faceau sabotaje, distrugeau munca tinerilor ,stateau ascunsi in munti de unde ieseau si atacau comunele si jefuiau familile , doar pentru asi pastra averile necinstite care le aveau !Regimul Dej , de fapt comunistii, nu arestau oameni nevinovati !!Asta am vrut sa spun !!!!!

Aici cam gresesti ! Averile unora s-au pierdut din cauza faptului ca erau betivii satului sau din cauza ca aveau multi urmasi si averile se fragmentau ! Un exemplu am eu in familia mea-strabunicul dinspre bunica mea a avut 11 frati ,doar el a avut un baiat asa ca acesta a mostenit totul -vreo 70 de hectare de pamant ! strabunica dinspre unul din bunici a avut 6 frati -ca urmare averea s-a fragmentat-i-au revenit doar 15 hectare din 90 de hectare .Asa se faceau sau se desfaceau averile ! Cei care si le vindeau ramaneau slugi pe pamanturile celor harnici ! Asa a aparut si termenul de mentalitate de sluga ! Eu cand eram mic,tatal meu mi-a spus ca atunci cand el avea 9 ani ,prin anii 70 satenii ,chiar si cei batrani ,ii spuneau saru'mana pe strada -era un respect pe care il aveau pentru cei harnici si cu avere -acestia ii ajutau pe cei care nu aveau -nu ii obliga nimeni la 30 de ani de la venirea comunistilor sa procedeze astfel -mai ales ca stiau ca bunicul a fost condamnat politic ! Doar slugile lenese si betivii satului puteau sa gandeasca altfel si sa transmita o asemenea ura si generatiilor urmatoare ! Eu stiu de la o matusa ,cum procedau si marii mosieri-ei ajutau taranii ,le faceau case ,ii botezau-conditia era sa-ti faci casa !De exemplu unul din printii Sturdza a infiat 2 copii deoarece sotia lui nu putea avea urmasi ! Nu poti sa ai pretentia sa existe un stat comunist ,mereu ,care sa-ti dea de pomana case si pamant ,in functie de cati copii ai -nu e vina nimanui ca sunt unii care se impuiaza fara discernamant ! Eu daca ajung la putere o sa confisc averile simpatizantilor lui Vadim si le acord si un bonus de 10 ani de inchisoare ! Ti-ar place ? Ai fi in stare dupa ce iesi de acolo sa spui ca am procedat bine si sa ma sfatuiesti sa nu desfiintez inchisorile politice ? Strabunicul meu nu era ateu -el cu un preot au ridicat o biserica mare numita Catedrala muntilor -nici bunicii mei nu erau atei si nici jigodiile care i-au persecutat nu erau atei ! Numai tu poti sa crezi ca turnatorii lui erau atei -Dupa parerea ta vecinii lui,prietenii lui,rudele lui si colegii lui de serviciu erau atei ! Ce sa-ti spun -s-a nascut si a trait intr-o oaza de ateism ! Acestia au fost niste javre si atat ! Comunisti cu mentalitate de sluga ! Si vadim si paunescu au avut mentalitate de slugoi !

:

sml-confused0067: E simpatic cum pui problema cu pierderea averii! Domnu' karpov , au fost oameni care au pierdut pamant, averi intregi la jocurile de noroc. Nu inteleg ce tot ai cu slugile, aceia erau oameni saraci, subjugati de chiaburi , plini de datorii care munceau ca sa-i tina pe chiaburi in lux ! Domn karpov fii serios cu ajutatul mosierului pe tarani, poate a fost un caz sau doua pe tara , cand de fapt mosierul traia prin munca taranului !! Adevarul ca acele naparci chiaburiste nu aveau averile cinstit , acolo era munca taranului, el trebuia sa beneficieze din averile lor ,asa ca bine le-au facut comunistii ca le-au confiscat , mult rau tarii au facut viperele capitaliste de atunci infectia chiaburista !!!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2010, ora 00:21

Tyculeeeeeeeeeeeeeeeeee

Nene Tycule ,observ ca stai prost cu aritmetica ! Daca bunicii mei au 10 copii si 100 de hectare -atunci fiecare copil primeste 10 hectare- daca unul din cei 10 copii are si el 10 copii atunci fiecare copil mosteneste 1 hectar ! Deci in doar 3 generatii ajungi sarac daca nu muncesti sa-ti cumperi teren ! In acest caz ce solutie ai ? Te duci sa cersesti sau sa muncesti ! Mosierii si chiaburii iti ofereau sansa sa nu mori de foame ! Au fost si oameni chibzuiti nu numai din cei care si azi sunt cu gramada la sate !
De-a lungul a 3 sau 5 generatii averile dispar ! Nu este decat vina celor care nu stiu sa o pastreze sau sa o inmulteasca ! Citeste romanul ion ,poate inveti cate ceva de acolo -erau vremuri in care multi se casatoreau ca sa-si uneasca averile ! Matale ai putine informatii si chiar si asa le folosesti pe dos ! Un unchi de al meu era in anul 3 la liceu cand a fost arestat in 1954 ,avea 1,64 (al de periculos ) ,avea 17 ani si a fost condamnat la 15 ani inchisoare ,a avut "noroc" -a fost gratiat in 1963 - a facut "doar" 9 ani de inchisoare -""mare bandit"" ! Pai daca unui stat politienesc ii era frica de un asemenea superman -sa avem scuze ! A fost la acea vreme un stat terorist-un stat criminal ! Statul roman -un stat al leprelor si a jigodiilor !(asa le spunea bunicul meu )

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2010, ora 13:59

De la: karpov, la data 2010-05-10 00:21:10 Tyculeeeeeeeeeeeeeeeeee

Nene Tycule ,observ ca stai prost cu aritmetica ! Daca bunicii mei au 10 copii si 100 de hectare -atunci fiecare copil primeste 10 hectare- daca unul din cei 10 copii are si el 10 copii atunci fiecare copil mosteneste 1 hectar ! Deci in doar 3 generatii ajungi sarac daca nu muncesti sa-ti cumperi teren ! In acest caz ce solutie ai ? Te duci sa cersesti sau sa muncesti ! Mosierii si chiaburii iti ofereau sansa sa nu mori de foame ! Au fost si oameni chibzuiti nu numai din cei care si azi sunt cu gramada la sate !
De-a lungul a 3 sau 5 generatii averile dispar ! Nu este decat vina celor care nu stiu sa o pastreze sau sa o inmulteasca ! Citeste romanul ion ,poate inveti cate ceva de acolo -erau vremuri in care multi se casatoreau ca sa-si uneasca averile ! Matale ai putine informatii si chiar si asa le folosesti pe dos ! Un unchi de al meu era in anul 3 la liceu cand a fost arestat in 1954 ,avea 1,64 (al de periculos ) ,avea 17 ani si a fost condamnat la 15 ani inchisoare ,a avut "noroc" -a fost gratiat in 1963 - a facut "doar" 9 ani de inchisoare -""mare bandit"" ! Pai daca unui stat politienesc ii era frica de un asemenea superman -sa avem scuze ! A fost la acea vreme un stat terorist-un stat criminal ! Statul roman -un stat al leprelor si a jigodiilor !(asa le spunea bunicul meu )

Domnu' sahist Karpov, afla ca stau bine cu aritmetica mai ales ca am terminat un institut politehnic cu o specialitate legata si de aritmetica !!! Ai spus "bunicii mei au avut 100 ha.de pamant "!!- inseamna ca au fost chiaburi, pamantul trebuia muncit, cine-l muncea ?? bunicii tai ? nuuu, il munceau amaratii de tarani , si... domnu sahist nu-mi spune mie cum erau platiti , ca de multe ori nici plata nu o prea vedeau !! ca sa scoata si ei bucata de mamaliga amarata !!! [ spun asta ca asa faceau toti chiaburii } Si atunci, chiaburii traiau pe spinarea taranimii ? DA !!!!! Apoi au venit copii , si fiecaruia i s-a dat dreptul de avere, 10 ha [ spui talica ] , de obicei dreptul li se dadea dupa moartea parintilor, daca traiau il dadeau ca voiau ei si e ceva normal ca erau copii lor ,nu era confiscat cu forta si daca ajungea cate unul sarac , asta era din cauza lui, nu a comunistilor !!! Dar ca sa spui matale bre , ca mosierii nu ii lasau pe tarani sa moara de foame si ii ajutau, e prea de tot , eu o iau ca o gluma . Domnu Karpov , pe mosier il durea drept in c.... r ca taranul murea de foame !!!!! Unchiul lu' talica a fost condamnat la 15 ani si a fost eliberat in 1964 [ nu in 1963 cum ai spus ] de Ceausescu prin decretul lui !! dar ca sa condamni un om la 15 ani inchisoare , inseamna ca a facut el ceva rau, nu numai ca era licean al -ului si de geaba nu-l condamnau la asa ani multi bre !! Mereu spui ca ti-au condamnat rudele, dar niciodata nu ai spus motivul !!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2010, ora 16:04

De la: Tycu, la data 2010-05-10 13:59:24

Domnu' sahist Karpov, afla ca stau bine cu aritmetica mai ales ca am terminat un institut politehnic cu o specialitate legata si de aritmetica !!! Ai spus "bunicii mei au avut 100 ha.de pamant "!!- inseamna ca au fost chiaburi, pamantul trebuia muncit, cine-l muncea ?? bunicii tai ? nuuu, il munceau amaratii de tarani , si... domnu sahist nu-mi spune mie cum erau platiti , ca de multe ori nici plata nu o prea vedeau !! ca sa scoata si ei bucata de mamaliga amarata !!! [ spun asta ca asa faceau toti chiaburii } Si atunci, chiaburii traiau pe spinarea taranimii ? DA !!!!! Apoi au venit copii , si fiecaruia i s-a dat dreptul de avere, 10 ha [ spui talica ] , de obicei dreptul li se dadea dupa moartea parintilor, daca traiau il dadeau ca voiau ei si e ceva normal ca erau copii lor ,nu era confiscat cu forta si daca ajungea cate unul sarac , asta era din cauza lui, nu a comunistilor !!! Dar ca sa spui matale bre , ca mosierii nu ii lasau pe tarani sa moara de foame si ii ajutau, e prea de tot , eu o iau ca o gluma . Domnu Karpov , pe mosier il durea drept in c.... r ca taranul murea de foame !!!!! Unchiul lu' talica a fost condamnat la 15 ani si a fost eliberat in 1964 [ nu in 1963 cum ai spus ] de Ceausescu prin decretul lui !! dar ca sa condamni un om la 15 ani inchisoare , inseamna ca a facut el ceva rau, nu numai ca era licean al -ului si de geaba nu-l condamnau la asa ani multi bre !! Mereu spui ca ti-au condamnat rudele, dar niciodata nu ai spus motivul !!!

Nene tycule ,te-am lasat sa gresesti de cateva ori insa pentru cei care ne citesc trebuie sa te atentionez ca nu ceausescu a dat decretele de gratiere -le-a dat dej ! Dej a murit in 1965 !

Decrete de gratiere :

Decretul de gratiere nr. 293/16.IV.1962,
Decretul de gratiewre nr. 294/17.IV.1962
Decretul de gratiere nr. 551/9.09.1963,
Decretul de gratiere din 30 decembrie 1963
Decretul de gratiere nr.176/7.04.1964
Decretul de gratiere din 16 aprilie 1964
Decretul de gratiere nr. 411/24 iulie 1964
In august 1964, in R.P.R. nu mai existau detinuti politici.

Matale pui problema ca taranii erau amarati din cauza boierilor ! Uiti ca aici in sud boierii aveau acum 150 de ani robi tigani ! Taranii ramaneau deseori fara pamant si primeau de la stat cu diverse "ocazii" -a se citi razboaie-terenuri ! ""Mosierii"" si chiaburii dupa 1900 nu mai aveau dreptul decat la 50 de hectare,teren arabil -restul a fost luat de stat in diverse perioade -chiar si pamanturile manastirilor -le-au fost lasate doar padurile ! Asa ca daca nu stii mai bine nu-ti dai cu parerea ! Respectivii aveau vite ,lucrau pamantul si ofereau locuri de munca ! Nu ii obliga nimeni pe tarani sa lucreze daca nu le convenea -daca totusi o faceau era treaba lor ! Eu am niste terenuri , undeva prin zona mehedinti si totul se face mecanizat ! Taranii sunt acum "boieri"- si pe vremuri aveau asemenea veleitati ! Eu nu accept sa angajam decat oameni harnici si cinstiti-in acea zona nu prea sunt si atunci ii aducem din alta zona ! Daca ai o afacere sau pamant nu ai si obligatii sociale ! Fiecare trebuie sa lupte pentru supravietuire ! Noi cei care avem nu putem sa suplinim neputinta statului si nici nu avem aceasta obligatie ! Nu e vina nimanui ca unii nu au minte sau ca au multi copii fara sa se gandeasca la ce pot oferi ! Respectivii sunt egoisti ,se gandesc doar la ale lor -asa ca intr-un fel isi merita soarta ! Cat despre detinuti ,ca de obicei nu ai dreptate ! Pentru unul condamnat la moarte si executat un tribunal din tara a acordat 1.000.000 de euro daune morale ,urmasului ! Daca ar fi fost "dusman al poporului" cum crezi matale ,nu s-ar fi aprobat asa ceva ! Ai o privire distorsionata ,asupra lumii -ti-o spun eu ...care nu am o facultate ! Unchiul meu ala " mic" a facut parte dintr-o organizatie numita "Tanarul partizan " -fapt pentru care a fost condamnat la 15 ani ! Ce ar fi fost daca dupa revolutie ii condamnam pe toti membrii PCR si UTC -vreo 5 milioane -ca vorba aia au facut parte dintr-o organizatie criminala si erau cel putin complici la crimele comunismului ...crime impotriva umanitatii!!!

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2010, ora 22:46

De la: karpov, la data 2010-05-10 16:04:37
De la: Tycu, la data 2010-05-10 13:59:24

Nene tycule ,te-am lasat sa gresesti de cateva ori insa pentru cei care ne citesc trebuie sa te atentionez ca nu ceausescu a dat decretele de gratiere -le-a dat dej ! Dej a murit in 1965 !

Decrete de gratiere :

Decretul de gratiere nr. 293/16.IV.1962,
Decretul de gratiewre nr. 294/17.IV.1962
Decretul de gratiere nr. 551/9.09.1963,
Decretul de gratiere din 30 decembrie 1963
Decretul de gratiere nr.176/7.04.1964
Decretul de gratiere din 16 aprilie 1964
Decretul de gratiere nr. 411/24 iulie 1964
In august 1964, in R.P.R. nu mai existau detinuti politici.

Matale pui problema ca taranii erau amarati din cauza boierilor ! Uiti ca aici in sud boierii aveau acum 150 de ani robi tigani ! Taranii ramaneau deseori fara pamant si primeau de la stat cu diverse "ocazii" -a se citi razboaie-terenuri ! ""Mosierii"" si chiaburii dupa 1900 nu mai aveau dreptul decat la 50 de hectare,teren arabil -restul a fost luat de stat in diverse perioade -chiar si pamanturile manastirilor -le-au fost lasate doar padurile ! Asa ca daca nu stii mai bine nu-ti dai cu parerea ! Respectivii aveau vite ,lucrau pamantul si ofereau locuri de munca ! Nu ii obliga nimeni pe tarani sa lucreze daca nu le convenea -daca totusi o faceau era treaba lor ! Eu am niste terenuri , undeva prin zona mehedinti si totul se face mecanizat ! Taranii sunt acum "boieri"- si pe vremuri aveau asemenea veleitati ! Eu nu accept sa angajam decat oameni harnici si cinstiti-in acea zona nu prea sunt si atunci ii aducem din alta zona ! Daca ai o afacere sau pamant nu ai si obligatii sociale ! Fiecare trebuie sa lupte pentru supravietuire ! Noi cei care avem nu putem sa suplinim neputinta statului si nici nu avem aceasta obligatie ! Nu e vina nimanui ca unii nu au minte sau ca au multi copii fara sa se gandeasca la ce pot oferi ! Respectivii sunt egoisti ,se gandesc doar la ale lor -asa ca intr-un fel isi merita soarta ! Cat despre detinuti ,ca de obicei nu ai dreptate ! Pentru unul condamnat la moarte si executat un tribunal din tara a acordat 1.000.000 de euro daune morale ,urmasului ! Daca ar fi fost "dusman al poporului" cum crezi matale ,nu s-ar fi aprobat asa ceva ! Ai o privire distorsionata ,asupra lumii -ti-o spun eu ...care nu am o facultate ! Unchiul meu ala " mic" a facut parte dintr-o organizatie numita "Tanarul partizan " -fapt pentru care a fost condamnat la 15 ani ! Ce ar fi fost daca dupa revolutie ii condamnam pe toti membrii PCR si UTC -vreo 5 milioane -ca vorba aia au facut parte dintr-o organizatie criminala si erau cel putin complici la crimele comunismului ...crime impotriva umanitatii!!!

Domn' Karpov , le-ai cam incurcat bre ; adica, Dej a murit in martie 1964 , atunci sef a fost pus N.Ceausescu care tot atunci a desfintat inchisorile politite si normal ca toti detinutii politici au fost eliberati E adevarat ca si Dej a mai dat decrete , dar la anumiti detinuti.[ sa zicem ca si unchiul lu'talica sa fi fost printre ei ]!!! Domnule Karpov , dupa 1900 nu mai erau robi, iar tiganii de obicei erau servitori in casa , eu ma refer la munca pamantului care o faceau taranii , iar faptul ca statul ii ajuta pe tarani cu pamanturi e o gluma de-a matale bre ...fii serios ,cum sa faca asa ceva !! Pamanturile manastirii nu au fost luate dupa 1900 ci in timpul lui Cuza prin 1862 parca !!! E adevarat ca taranul nu era obligat sa lucreze la mosie dar, era nevoit sa 0 faca din cauza foametei si a datoriilor !Taranii sunt acum boieri , dar facuti de comunisti, de castigurile care le aveau la fostele CAP-uri ! Daca dupa un timp se constata ca un condamnat la moarte si executat nu era vinovat, trebuie intr-un fel despagubita familia ! De fosta organizatie "Tanarul partizan" am auzit, era o organizatie ce lupta impotriva regimului comunist si ce au realizat ei, de aceea justitia de atunci asa a crezut ca e mai bine sa-l condamne !!cam asa au stat treburile domnu' Karpov !!!!!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 00:47

Nea Tycule !

Matale iti faci de cap-dezinformezi mai tare ca aia de pe vremuri !

Gheorghe Gheorghiu-Dej (născut Gheorghe Gheorghiu la 8 noiembrie 1901, Bârlad; decedat la 19 martie 1965, București) a fost liderul comunist al României din 1948 până la moartea sa și Președinte al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române în perioada 21 martie 1961 - 18 martie 1965.

Reforme agrare :1864 - 1921- 1945

Prin aplicarea legii rurale din 1864, au beneficiat de împroprietărire 467080 capi de familie, dintre care 72751 la categoria fruntași care au primit 413201 ha, 200132 ca mijlocași împroprietăriți cu 882737 ha, 133546 ca pălmași cărora li s-au repartizat 384702 ha, iar 60651 numai cu locuri de casă și grădină, reprezentând 85610 ha. Mai târziu, pe baza aceleiași legi au mai trecut în folosința țărănimii încă peste 700000 ha, care împreună cu cele 600000 aproximativ, pământuri moșnenești și răzășești, constituiau patrimoniul clasei țărănești la vremea respectivă, de aproximativ 3300000 ha.

1921

Art. 78. Pământul expropriat se vinde celor îndreptățiți în următoarea ordine de precădere:

1. Mobilizaților în războiul 1916-1919;

2. Mobilizaților în campania din 1913;

3. Văduvelor de război pentru copii;

4. Agricultorilor mici lipsiți de pământ;

5. Agricultorilor cu proprietăți mai mici de 5 ha.;

6. Orfanilor de război.

Art.79. La condițiunile egale de îndreptățire se vor prefera în aceeași categorie:

a) Invalizii;

b) Cei care în trecut au muncit pe moșie;

c) Cei care au inventar și gospodărie întemeiată;

d) Cei mai în vârstă. [�

Art. 84. Se consideră ca îndreptățiți: preoții, învățătorii, precum și toți ceilalți funcționari publici având reședința în comunele rurale, absolvenții școlilor de agricultură de toate gradele, sub condițiunea ca unii și alții să locuiască la țară și să se oblige să lucreze pământul.

Meseriașii ca: lemnarii, fierarii, croitorii, lăutarii, etc., care în trecut nu
s-au ocupat cu agricultura, cârciumarii și diferiți comercianți, precum și acei din orice categorie ar fi, care, având pământ, l-au vândut, nu vor fi îndreptățiți.

În 1927, când operațiunile de împroprietărire erau spre final, datele confirmă deplasarea fundamentală petrecută: 64% din suprafața arabilă revenea categoriilor țărănimii cu loturi până la 10 ha; urma apoi, ca pondere, categoria mijlocie de 10-50 ha cu 16,6%; 10,4% aparținea proprietarilor cu pământ între 50-250 ha; aici se cuprinde, desigur, și o parte din marea proprietate în măsura în care aceasta se clasează de la 100 de ha în sus. Moșiilor de peste 250 ha le reveneau doar 9,1%.

Astfel, mica proprietate devenea dominantă, cea mijlocie dobândea importanță mai mare, iar proprietatea mare apărea redusă substanțial, la 10-15%.

Dintr-o țară a cărei agricultură era dominată la începutul secolului de mari latifundii, România s-a transformat, în urma redistribuirilor masive a moșiilor, într-un stat cu economie agrară predominant țărănească, fără a dispune, însă, de un sector avansat de proprietate și gospodărie mijlocie modernă.

1945

Construcțiunile, conacele, armanele, drumurile, livezile și orice lucrări de îmbunătățiri funciare, cu toate instalațiile lor, vor fi cuprinse în cota de 50 ha, prevăzută la art. 3, pct. h, proprietarul având dreptul de a alege cota rezervată pentru dînsul de unde voiește, dar într-un singur loc.

Biserici -paduri

Ultimatumul pentru restituirea pădurilor către Fondul Bisericesc expiră astăzi

Reprezentanții Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina au făcut pașii legali pentru a intra în posesia celor 166.613 hectare de pădure câștigate în instanță. Chiar dacă, inițial, reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor au anunțat că vor respecta această decizie, se pare că transferul nu se va realiza atât de ușor.

Hotărârea Curții de Apel Timișoara, prin care magistrații au recunoscut dreptul de proprietate pentru 166.613 hectare de pădure în favoarea Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina, a fost învestită cu titlu executoriu încă de săptămâna trecută. Documentul a fost trimis atât Direcției Silvice Suceava, cât și Regiei Naționale a Pădurilor, care au primit termen până astăzi, marți 12 ianuarie 2009, pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească.

Mai am ....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:03

Karpo, le stii ca un om mare. Parca ai fi trait atunci

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:05

Cei care au luptat in al 2-lea razboi, au fost un fel de paria in tara asta. Si au murit in total cam 1 milion, nu 270000, cum scrie prin cartile de istorie.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:13

De la: nastasemihail, la data 2010-05-11 01:03:00Karpo, le stii ca un om mare. Parca ai fi trait atunci

Povesti de la sora lui horia sima ,o urmasa a lui Sturdza ,bunici si o strabunica -le-am bagat la cap si nenea Tycu vrea sa mi le scoata si sa-mi bage ce vrea el ! Eu am vazut actele lui Sturdza ,acolo scrie clar despre reforme ! Au fost mentionate si in monitorul oficial ,de la acea vreme -numai cine nu vrea nu crede ! Nea tycu are impresia ca eu vorbesc aiurea -nu crede ca as putea sa stiu ...cate ceva !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:16

De la: karpov, la data 2010-05-11 01:13:11
De la: nastasemihail, la data 2010-05-11 01:03:00Karpo, le stii ca un om mare. Parca ai fi trait atunci

Povesti de la sora lui horia sima ,o urmasa a lui Sturdza ,bunici si o strabunica -le-am bagat la cap si nenea Tycu vrea sa mi le scoata si sa-mi bage ce vrea el ! Eu am vazut actele lui Sturdza ,acolo scrie clar despre reforme ! Au fost mentionate si in monitorul oficial ,de la acea vreme -numai cine nu vrea nu crede ! Nea tycu are impresia ca eu vorbesc aiurea -nu crede ca as putea sa stiu ...cate ceva !

Eu credeam ca unul din parintii tai stie astea.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:21

De la: nastasemihail, la data 2010-05-11 01:16:47

Eu credeam ca unul din parintii tai stie astea.

Tatal meu s-a ocupat de revendicari la familiile amintite asa ca si el stie cam ce stiu si eu ....la alt nivel ! Il mai ajut si eu ....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:24

Eu am niste idei cit se poate de radicale. As improprietarii, bineinteles cine vrea, cu ce pot munci sau ptr casa, pe TOTI. Fara posibilitate de instrainare. Nu-l munceste, i se lasa mai putin. Daca vrea numai gradina, numai gradina. Orice persoana. Angajarea de persoane chiar cu limitari. Ca sa aiba oricine posibilitatea de a fi proprietar.
Instrainarea pamintului, a dus la inechitati si aparitia de generatii intregi de tineri saraci. Care pot munci.
Si oricum in viitorul chiar apropiat, munca la pamint se va modifica radical, din cauza tehnicii.
Dar ce spun eu e deja o utopie. Poate fi aplicat doar in locuri virgine.

Germanii in jurul anului 1000, aveau o organizare de genul asta. Li se dadea pamint, si li se schimba, periodic, sa nu devina dependenti de pamint. Astfel erau pastrati ptr razboaie.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:30

Viata in chibut

chibut, este o comunitate socialista voluntara evreiasca bazata pe proprietate colectiva, ajutor reciproc intre membri !?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:57

Nu m-am referit la aia. Stiu si eu. M-am referit la proprietati ptr toti. Nu interpreta, ca e complet diferit. In chibut e o munca in comun.
Poate e valabil si aia. Decit saracia. A fost si la noi, cooperativele. Acum avem legume si fructe, incomparabil mai multe, doar din curtile acelea ale oamenilor. Ce e particular, e mai bine. Deja e dovedit.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 01:58

In munca la gramada, daca sint unii mai smecheri si nu muncesc, apar tensiuni, in timp.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 02:30

In proprietati delimitate, totul e cit se poate de clar.

Fosta membra 9am.ro

552 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 06:49

Acum ca s-a mai lamurit cate ceva despre asupriti si asupritori, voi incerca sa readuc postarea mea la subiectul topicului: "Ce credem...." Eu sunt catolica si nu cunosc multe din continutul slujbelor tinute de preotii ortodocsi care se tin pentru morti proaspeti sau comemorati dupa un anume timp, dar am avut posibilitatea sa-mi imbogatesc "cultura despre popi"! Ceea ce scriu e un caz strict particular deci nu generalizez. Am fost invitata la o comemorare de un an de la inmormatarea unui prieten. Intalnirea cu preotul la localul unde avea loc acest crestinesc ritual era fixat pentru ora 12. Unul din fii raposatului a mers dupa popa de trei ori cu masina sa-l ia de la biserica unde tinuse slujba dupa intelegerea convenita cu mult timp inainte. Deci, dupa mai multe incercari de a-l aduce, a fost nevoit sa apeleze la altul : unul mic, span, cu vocea pitigaiata si ragusita. Nu m-am asteptat la o asa slujba simplista si scurta! Localul era aproape plin, pregatirile intreceau inchipuirea, si vine un fecior hotoronisit preot de un an care citeste ceva doar de el inteles si in mai putin de zece minute s-au terminat rugaciunile. Probabil ca datorita nerespectarii orei. Cand a fost intrebat de ce nu a venit titularul (el fiind al doilea popa pentru ceremonie) a raspuns suav: "Daca ati mai fi asteptat jumatate de ora venea si dansul ca nu mai avea decat un botez!" Adevarul e ca cei pe care ii boteza nu erau din parohia lui ci pur si simplu gasise niste "ciubucuri", asa cum facem si noi cand alergam dupa o bucata de paine, care, normal apartine altora!

Nimic nu-i imposibil pana nu devine imposibil! Gresim ca sa avem ce sa iertam!
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 10:33

De la: karpov, la data 2010-05-11 00:47:51

Nea Tycule !

Matale iti faci de cap-dezinformezi mai tare ca aia de pe vremuri !

Gheorghe Gheorghiu-Dej (născut Gheorghe Gheorghiu la 8 noiembrie 1901, Bârlad; decedat la 19 martie 1965, București) a fost liderul comunist al României din 1948 până la moartea sa și Președinte al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române în perioada 21 martie 1961 - 18 martie 1965.

Reforme agrare :1864 - 1921- 1945

Prin aplicarea legii rurale din 1864, au beneficiat de împroprietărire 467080 capi de familie, dintre care 72751 la categoria fruntași care au primit 413201 ha, 200132 ca mijlocași împroprietăriți cu 882737 ha, 133546 ca pălmași cărora li s-au repartizat 384702 ha, iar 60651 numai cu locuri de casă și grădină, reprezentând 85610 ha. Mai târziu, pe baza aceleiași legi au mai trecut în folosința țărănimii încă peste 700000 ha, care împreună cu cele 600000 aproximativ, pământuri moșnenești și răzășești, constituiau patrimoniul clasei țărănești la vremea respectivă, de aproximativ 3300000 ha.

1921

Art. 78. Pământul expropriat se vinde celor îndreptățiți în următoarea ordine de precădere:

1. Mobilizaților în războiul 1916-1919;

2. Mobilizaților în campania din 1913;

3. Văduvelor de război pentru copii;

4. Agricultorilor mici lipsiți de pământ;

5. Agricultorilor cu proprietăți mai mici de 5 ha.;

6. Orfanilor de război.

Art.79. La condițiunile egale de îndreptățire se vor prefera în aceeași categorie:

a) Invalizii;

b) Cei care în trecut au muncit pe moșie;

c) Cei care au inventar și gospodărie întemeiată;

d) Cei mai în vârstă. [�

Art. 84. Se consideră ca îndreptățiți: preoții, învățătorii, precum și toți ceilalți funcționari publici având reședința în comunele rurale, absolvenții școlilor de agricultură de toate gradele, sub condițiunea ca unii și alții să locuiască la țară și să se oblige să lucreze pământul.

Meseriașii ca: lemnarii, fierarii, croitorii, lăutarii, etc., care în trecut nu
s-au ocupat cu agricultura, cârciumarii și diferiți comercianți, precum și acei din orice categorie ar fi, care, având pământ, l-au vândut, nu vor fi îndreptățiți.

În 1927, când operațiunile de împroprietărire erau spre final, datele confirmă deplasarea fundamentală petrecută: 64% din suprafața arabilă revenea categoriilor țărănimii cu loturi până la 10 ha; urma apoi, ca pondere, categoria mijlocie de 10-50 ha cu 16,6%; 10,4% aparținea proprietarilor cu pământ între 50-250 ha; aici se cuprinde, desigur, și o parte din marea proprietate în măsura în care aceasta se clasează de la 100 de ha în sus. Moșiilor de peste 250 ha le reveneau doar 9,1%.

Astfel, mica proprietate devenea dominantă, cea mijlocie dobândea importanță mai mare, iar proprietatea mare apărea redusă substanțial, la 10-15%.

Dintr-o țară a cărei agricultură era dominată la începutul secolului de mari latifundii, România s-a transformat, în urma redistribuirilor masive a moșiilor, într-un stat cu economie agrară predominant țărănească, fără a dispune, însă, de un sector avansat de proprietate și gospodărie mijlocie modernă.

1945

Construcțiunile, conacele, armanele, drumurile, livezile și orice lucrări de îmbunătățiri funciare, cu toate instalațiile lor, vor fi cuprinse în cota de 50 ha, prevăzută la art. 3, pct. h, proprietarul având dreptul de a alege cota rezervată pentru dînsul de unde voiește, dar într-un singur loc.

Biserici -paduri

Ultimatumul pentru restituirea pădurilor către Fondul Bisericesc expiră astăzi

Reprezentanții Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina au făcut pașii legali pentru a intra în posesia celor 166.613 hectare de pădure câștigate în instanță. Chiar dacă, inițial, reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor au anunțat că vor respecta această decizie, se pare că transferul nu se va realiza atât de ușor.

Hotărârea Curții de Apel Timișoara, prin care magistrații au recunoscut dreptul de proprietate pentru 166.613 hectare de pădure în favoarea Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina, a fost învestită cu titlu executoriu încă de săptămâna trecută. Documentul a fost trimis atât Direcției Silvice Suceava, cât și Regiei Naționale a Pădurilor, care au primit termen până astăzi, marți 12 ianuarie 2009, pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească.

Mai am ....

Da , ai dreptate, a fost o scapare de-a mea , Dej a murit in 1965, nici eu nu inteleg cum am gresit !!! Cu reforma agrara faci confuzii bre . Da , au fost reforme agrare in 1864, 1921 si 1945 , In 1864 era pe timpul lui Cuza, atunci nu era tara monarhica,iar restul au fost reforme , adica pamantul s-a vandut pe bani anumitor categorii de oameni pe care i-ai amintit si talica aici, asa este cum ai spus , dar nu este acelasi lucru cu ce ai spus anterior ca statul ii ajuta pe tarani cu pamant adica le dadea gratuit ceea ce asa ceva nu s-a intamplat !!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 10:34

Citit literal, mesajul biblic nu mai este compatibil cu progresul stiintei. De aici un conflict intre adevarurile oferite de stiinta si cele oferite de religie.

Cu toate ca religia nu dispune de dovezi faptice sau logice care sa confirme ideea de putere divina, biserica si teologii lasa impresia ca ar detine niste dovezi aparte, ceva ce ratiunea si stiinta nu ar fi capabile sa le combata.

Sunt bine cunoscute actele de ipocrizie si opresiune intreprinse de inchizitie. Religia a avut si are in continuare un efect negativ asupra omenirii, ea facand diferente de rasa, determinand crime in societate si chiar razboiaie. Coranul le vorbeste musulmanilor despre Jihad, razboiul sfant prin care ei vor stapani lumea si religia lor va domina.

HAULES BAULES !!!

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 10:37

De la: nastasemihail, la data 2010-05-11 01:05:32Cei care au luptat in al 2-lea razboi, au fost un fel de paria in tara asta. Si au murit in total cam 1 milion, nu 270000, cum scrie prin cartile de istorie.

Asa este domnu nastasemihail ,au fost peste un milion de morti, la fel ca si in rascoala din 1907 .- se spune ca au murit 11000 de tarani, in realitate au fost cam 20000 de morti !!!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 10:50

domnu Karpov , eu m-am convins din postarile lu' talica ca esti un baiat inteligent , ti-am mai explicat ai dreptate cu reformele agrare dar , repet, alea au fost pe bani, nu gratuit cum ai mai precizat inainte .!! Sunt curios de unde cunosti pe sora lui Horia Sima si cum ai avut acces la actele lui Sturdza !!!- sa nu spui ca te tragi din familile astea >!! ca am vazut ca cu chiaburismul ceva legaturi ai avut !!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 11:05

De la: 9am182131, la data 2010-05-11 06:49:32Acum ca s-a mai lamurit cate ceva despre asupriti si asupritori, voi incerca sa readuc postarea mea la subiectul topicului: "Ce credem...." Eu sunt catolica si nu cunosc multe din continutul slujbelor tinute de preotii ortodocsi care se tin pentru morti proaspeti sau comemorati dupa un anume timp, dar am avut posibilitatea sa-mi imbogatesc "cultura despre popi"! Ceea ce scriu e un caz strict particular deci nu generalizez. Am fost invitata la o comemorare de un an de la inmormatarea unui prieten. Intalnirea cu preotul la localul unde avea loc acest crestinesc ritual era fixat pentru ora 12. Unul din fii raposatului a mers dupa popa de trei ori cu masina sa-l ia de la biserica unde tinuse slujba dupa intelegerea convenita cu mult timp inainte. Deci, dupa mai multe incercari de a-l aduce, a fost nevoit sa apeleze la altul : unul mic, span, cu vocea pitigaiata si ragusita. Nu m-am asteptat la o asa slujba simplista si scurta! Localul era aproape plin, pregatirile intreceau inchipuirea, si vine un fecior hotoronisit preot de un an care citeste ceva doar de el inteles si in mai putin de zece minute s-au terminat rugaciunile. Probabil ca datorita nerespectarii orei. Cand a fost intrebat de ce nu a venit titularul (el fiind al doilea popa pentru ceremonie) a raspuns suav: "Daca ati mai fi asteptat jumatate de ora venea si dansul ca nu mai avea decat un botez!" Adevarul e ca cei pe care ii boteza nu erau din parohia lui ci pur si simplu gasise niste "ciubucuri", asa cum facem si noi cand alergam dupa o bucata de paine, care, normal apartine altora!

Domnita , e bine ca ai precizat ca e caz particular si nu trebuie generalizat !! -asa este ca nu toti preotii sunt asa .Apoi ai spus preoti ortodoxi, dar si la catolici sunt cazuri din astea,Datoria noastra e sa credem in tot ce e sfant in puterea Divina , iar faptele acelor preoti vor fii ele judecate de cine ne judca pe toti. In religie este fiecare pentru el raspunde !!!!!

Ticu
Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 11:17

Itete cat costa an de an....B.O.R....bugetul alocat acesteia..Lasand la o parte contributiile generoase ale alesilor..Cum a fost cea de 15 milioane de euro in urma cu mai putin de 1 luna de zile..Contributie aprobata de ministrul Poc..

www.money.ro/temp-standard/preotii-primesc-de-la-stat-42-milioan...

De mentionat..ca bugetul alocat,contributiile adaugate tot de la buget..pe langa cifra de afaceri reprezentata de diversitatea obiectelor de activitate ale sfintilor parinti..costa romanii nici mai mult..nici mai putin ..Un miliard de euro..anual..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 11:22

De la: 9am182131, la data 2010-05-11 06:49:32Acum ca s-a mai lamurit cate ceva despre asupriti si asupritori, voi incerca sa readuc postarea mea la subiectul topicului: "Ce credem...." Eu sunt catolica si nu cunosc multe din continutul slujbelor tinute de preotii ortodocsi care se tin pentru morti proaspeti sau comemorati dupa un anume timp, dar am avut posibilitatea sa-mi imbogatesc "cultura despre popi"! Ceea ce scriu e un caz strict particular deci nu generalizez. Am fost invitata la o comemorare de un an de la inmormatarea unui prieten. Intalnirea cu preotul la localul unde avea loc acest crestinesc ritual era fixat pentru ora 12. Unul din fii raposatului a mers dupa popa de trei ori cu masina sa-l ia de la biserica unde tinuse slujba dupa intelegerea convenita cu mult timp inainte. Deci, dupa mai multe incercari de a-l aduce, a fost nevoit sa apeleze la altul : unul mic, span, cu vocea pitigaiata si ragusita. Nu m-am asteptat la o asa slujba simplista si scurta! Localul era aproape plin, pregatirile intreceau inchipuirea, si vine un fecior hotoronisit preot de un an care citeste ceva doar de el inteles si in mai putin de zece minute s-au terminat rugaciunile. Probabil ca datorita nerespectarii orei. Cand a fost intrebat de ce nu a venit titularul (el fiind al doilea popa pentru ceremonie) a raspuns suav: "Daca ati mai fi asteptat jumatate de ora venea si dansul ca nu mai avea decat un botez!" Adevarul e ca cei pe care ii boteza nu erau din parohia lui ci pur si simplu gasise niste "ciubucuri", asa cum facem si noi cand alergam dupa o bucata de paine, care, normal apartine altora!

Eu sunt ortodox si as vrea sa imi spuna catolicii ce parere au ei despre urmatorii "prelati" catolici pentru care si apelativul de animale spurcate e prea bland :
Secretarul de Stat al Sfântului Scaun este acuzat că a mușamalizat o afacere de abuzuri sexuale. Cardinalul Tarcisio Bertone ar fi pus obstacole în calea elucidării cazului unui preot catolic american care a abuzat 200 de copii surdomuți.

Seria dezvăluirilor compromițătoare la adresa clericilor catolici implicați în cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor continuă. După cotidianul american „New York Times" (dar și alte publicații internaționale), a venit rândul săptămânalului german „Die Zeit" să susțină că înalți prelați de la Vatican au ținut sub tăcere întâmplări de acest gen.
www.adevarul.ro/international/Secretarul_Papei_a_-acoperit-_preo...
Austria: 174 de cazuri de pedofilie semnalate în instituțiile catolice
de Noemi Varga in data de 3 Aprilie, 2010 - 14:44
Din ce în ce mai multe cazuri de pedofilie, comise de clericii catolici, ies la iveală în lumea întreagă

În instituțiile catolice din Austria, aproximativ 174 de cazuri de rele tratamente și abuzuri sexuale au fost raportate, de la introducerea unui număr de telefon special în urmă cu două săptămâni, a indicat asociația ''Platforma victimelor violenței Bisericii''.

Potrivit psihologului organizației Holger Eich, în jur de 150 de persoane au apelat numărul de telefon, aducând la cunoștință 174 de cazuri, dintre care în 43% din situații era vorba de violențe fizice, în 34% - de agresiuni sexuale și în 23% - de violențe morale. Majoritatea faptelor raportate datează din anii '60 și '70, dar unele sunt mai recente, a adăugat Eich.

De la începutul lunii martie, Austria se confruntă cu un val de acuzații de abuzuri sexuale și de rele tratamente față de copii în instituțiile catolice din țară, informează Agerpres.

În ultimele săptămâni, presa internațională a lansat un val de dezvăluiri incomode legate de mai multe acte de pedofilie comise de reprezentanții clerului catolic. Cazuri numeroase au fost semnalate, în ultimele săptămâni, în țări precum Austria, Irlanda, Elveția, Italia și Brazilia, statul cu cea mai numeroasă populație catolică.
www.adevarul.it/stiri/actualitate/austria-174-cazuri-pedofilie-s...
Un episcop catolic norvegian a violat un minor in urma cu 20 de ani

Un episcop catolic norvegian, de origine germana, Georg Muller, a marturisit recent ca a abuzat sexual un minor in urma cu aproximativ 20 de ani, insa si-a dat demisia din functia pe care o ocupa de abia in iunie 2009, a dezvaluit miercuri televiziunea de stat din Noregia, Nrk.

Pe data de 7 iunie 2009 Muller a anuntat ca isi da demisia din functia de episcop al bisericii din Trondheim dupa in timpul slujbei de duminica.

Insa marti cei de la televiziunea Nrk spun ca de fapt ca acesta a demisionat din cauza ca a violat un minor, care se pare ca era baiat de altar pe atunci, in urma cu aproximativ 20 de ani, informeaza Corriere dela Sera.

Biserica catolica i-a dat victimei o suma de bani cuprinsa intre 400.000 si 500.000 de coroane norvegiene ( adica intre 50.000 si 65.000 de euro) cu titlu de daune. Abuzul s-a petrecut in perioada cand Mueller era inca un simplu preot.

Victima a pastrat secretul timp de 20 de ani. Scandalurile de pedofilie au afectat in ultimele luni bisericile din Austria, Elvetia, Statele Unite, Irlanda si Germania.
www.ziare.com/articole/pedofilie+biserica+catolica+irlanda

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Pagini: << 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: