back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

cine credeti ca ar putea salva romania?

Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 15:33

De la: gabigabi, la data 2009-05-11 15:22:13 da' chiar ! cum credeti voi ca se poate stirpi coruptia din tara asta ? practic,cum ? un organism cu multiple metastaze se mai poate face bine, ia zi ? !?

Gabi,cand cineva drag este bolnav trebuie sa ne pastram mereu speranta(si stiu cat de greu este in unele cazuri cand ...medicii iti spun ca nu are rost sa mai speri,sa mai crezi ,sa mai astepti) ,sa credem ca se va face bine si sa luptam sa se faca bine .Uneori acest lucru se intampla alteori nu,noi insa suntem datori sa facem tot ce este posibil sa credem ca se poate si sa luptam pentru asta .Cred ca asa trebuie procedat si referitor la Romania .

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:23

da Vanea,ai intru totul dreptate si cred ca n-am fost tocmai inspirata dind acel exemplu....prietenii stiu de ce !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:33

buna! (pt gabi si vanea marin)
(PARERE PERSONALA!) ca sa scapam de mita si de spagi,trebuie in primul rand sa fim cinstiti,ca sa fii cinstit iti trebuie o tarie de caracter,pe care majoritatea nu o au!

Fosta membra 9am.ro

121 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:34

De la: proasta_satului, la data 2009-05-06 23:10:38Generatiile urmatoare, dupa ce dispar plosnitele "formate" la "ilustra" scoala Stefan Gheorghiu (tertipuri, manipulare, diversiune, limbaj de lemn, mizerie umana etc).

Viitoru-i sumbru, nu se intrevede disparitia lor de vreme ce prin "cooperativele" de stat junii nostri sunt initiati vechile obiceiuri ! (cei impotriva curentului fie se dedau la majoritate , fie sunt exclusi.....)

Iar scoala romaneasca....deocamdata-i instrumentul perfect al manipularii !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:38

o singura data in viata mea am dat spaga la un medic,atunci cand am fost operata de apendicita.... de ce am dat spaga?pentru ca medicul nu m-a bagat in seama pana nu am facut peritonita!!!! era viata mea la mijloc.... asa functioneza cam toate din pacate....
in legatura cu subiectu; cine poate salva romania,numai noi cei care locuim in aceasta minunata tara printr-un comportament civilizat putem schimba ceva....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:42

ma doare inima @kinga sa-ti spun ca : Niciodata nu se va intimpla asta ! anul trecut sotul meu a fost tare bolnav si operat.; asa cum se-ntimpla de obicei,cind ajungi intr-o asemenea situatie,incepi sa-i intrebi pe vecinii de salon,deja operati,care-i "cursul" la chirurgul mina intii,la mina a doua,la anestezist....si ce crezi ca-mi spune unu' : doamna,se da cam 5 -7mil. ! da'eu am dat 10 ca doar nu-s un sarantoc ....fudulie ?prostie ? ....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:45

De la: kinga_reis, la data 2009-05-11 16:33:19buna! (pt gabi si vanea marin)

(PARERE PERSONALA!) ca sa scapam de mita si de spagi,trebuie in primul rand sa fim cinstiti,ca sa fii cinstit iti trebuie o tarie de caracter,pe care majoritatea nu o au!

Eu de luat nu am luat niciodata spaga (si am avut ocazia in repetate randuri si mereu am refuzat) insa de dat este aproape imposibil sa nu dai ...cand mergi cu cineva drag la medic spre exemplu .Cand mergi cu copilul ,cu mama ,cu cineva drag la doctor este dupa mine imposibil sa eviti datul spagii .Te gandesti logic ca soarta tarii nu tu o schimbi atunci, in schimb soarta celor dragi da!.Ai dreptate,este greu sa fim absolut cinstiti uneori .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:46

De la: gabigabi, la data 2009-05-11 16:42:12ma doare inima @kinga sa-ti spun ca : Niciodata nu se va intimpla asta ! anul trecut sotul meu a fost tare bolnav si operat.; asa cum se-ntimpla de obicei,cind ajungi intr-o asemenea situatie,incepi sa-i intrebi pe vecinii de salon,deja operati,care-i "cursul" la chirurgul mina intii,la mina a doua,la anestezist....si ce crezi ca-mi spune unu' : doamna,se da cam 5 -7mil. ! da'eu am dat 10 ca doar nu-s un sarantoc ....fudulie ?prostie ? ....

Gand la gand,exact la asta m-am gandit si eu .Nu este nici fudulie nici prostie ci vrei sa te asiguri ca AI FACUT TOTUL pentru cel drag ,ca nu te-ai zgarcit ,ca ai procedat corect .

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:51

eu m-am zgarcit cu mine,obisnuita fiind sa ma duc la clinici private unde platesc suficient pentru a nu da spaga.... sper sa nu mai ajung in aceeasi situatie,ca nu ma pricep la dat spaga,credeti-ma nici nu stiam cum sa procedez sa-i dau banii.... unde sa-l caut.... doamne a fost un cosmar!!!!!!!!!!!!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:54

si iar ai dreptate,dar si eu ! cind am zis de prostie ,m-am referit la faptul ca omul spargea piata,ridicind pretul ! si de fudulie,pentru ca in vorbirea lui a aparut ideea ca trebuia sa dovedeasca ca el e mai bogat decit ailalti ;e deasupra lor si nu ca voia sa se asigure de cele mai atente servicii ptr.cel drag lui !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:56

ei da,asta e o chestie : te jenezi tu de jena lui si devii stingaci in gest si-n vorba !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:59

serios! habar nu aveam cum sa procedez,pana la urma am pus banii intr-un plic si dupa aia i-am lasat pe birou la el,si cu anestezista,i-am dat banii ulterior,pentru ca nu stiam cine a fost....

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 16:59

De la: gabigabi, la data 2009-05-11 16:42:12ma doare inima @kinga sa-ti spun ca : Niciodata nu se va intimpla asta ! anul trecut sotul meu a fost tare bolnav si operat.; asa cum se-ntimpla de obicei,cind ajungi intr-o asemenea situatie,incepi sa-i intrebi pe vecinii de salon,deja operati,care-i "cursul" la chirurgul mina intii,la mina a doua,la anestezist....si ce crezi ca-mi spune unu' : doamna,se da cam 5 -7mil. ! da'eu am dat 10 ca doar nu-s un sarantoc ....fudulie ?prostie ? ....

Pe timpul regimului comunist, Profesorul neurochirurg Arsene, spunea pacientului in fata "ca sa te operez pe coloana, dai cinci mii lei, dar nu-ti garantez ca vei mai merge . ,daca vrei sa-ti garantez ca nu-ti ating vreun nerv , mai pui peste cinci mii inca de cinci ori pe atat", si totusi era favoritul lui Ceausescu . Adevarul ca cu plocoane si bani noi i-am invatat ,!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 17:02

De la: kinga_reis, la data 2009-05-11 16:51:06eu m-am zgarcit cu mine,obisnuita fiind sa ma duc la clinici private unde platesc suficient pentru a nu da spaga.... sper sa nu mai ajung in aceeasi situatie,ca nu ma pricep la dat spaga,credeti-ma nici nu stiam cum sa procedez sa-i dau banii.... unde sa-l caut.... doamne a fost un cosmar!!!!!!!!!!!!

Clinicile private sunt cea mai buna solutie ,nu insa mereu ai timpul sa ajungi acolo . :sml-happy0078.In privinta modului de a proceda cand dai spaga nu-ti fa probleme ,te ajuta ei enorm de mult sa reusesti sa o dai .

Problema este alta .Spaga nu este mereu in sistemul sanitar cea mai buna solutie deoarece unii sunt prea obisnuiti cu ea si nu prea o mai apreciaza ,le pare un drept al lor firesc .Cea mai buna varianta este combinatia de spaga cu amenintari si strigate .Pare ciudata dar nu este si functioneaza perfect .Am vazut la tatal meu cand a avut un atac cerebral ca desi le-am dat o groaza de bani nu isi faceau deloc datoria cum trebuie.Nu le plateam sa-mi zambeasca ci SA ISI FACA TREABA BINE!Am trecut atunci la strigate si amenintari iar lucrurile s-au pus pe roate rapid si asa au ramas .N-am reimpacat iar ,ne-am zambit iar dar am avut grija sa nu mai uite ca am si alte moduri de a proceda .Mi-am dat seama atunci ca spaga de fapt ei iau de la toata lumea ,si de la cel mai amarat pacient ,in schimb amenintari nu primesc prea multe doarece oamenii sunt naivi si au impresia ca daca au dat spaga primesc tratament si ingrijiri "ca la carte".

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 17:04

De la: vaneamarin, la data 2009-05-11 16:46:02

Gand la gand,exact la asta m-am gandit si eu .Nu este nici fudulie nici prostie ci vrei sa te asiguri ca AI FACUT TOTUL pentru cel drag ,ca nu te-ai zgarcit ,ca ai procedat corect .

Pai domnu Vanea nu o fi fudulie, dar al de ia spaga , nu se gadeste ca multi, poate nu au ce manca , ca sa dea ultimul banut la medic ? cand e datoria lui sa vindece ? pentru ce depun juramant medical ?

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 17:06

iaa 1ce faci aici,ticulica ?chiar voiam sa spun ca am mincat si peste ieri in parcul Izvor !....asta daca hamsiilor le poti spune "peste" ,dar erau crocante si un pic sarate si s-a dus berea dupa ele,uite asa :gil-gil-gil ! da' scumpe,ticulica ,de parca erau somon ! dar,ma rog :daca-i bal,bal sa fie !

9am038460

17 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 17:08

De la: kinga_reis, la data 2009-05-11 16:33:19buna! (pt gabi si vanea marin)
Buna! Da-mi voie sa te contrazic,incearca sa mergi de 2 ori la Dr.sa iti iei reteta si sa nu dai nimic.Eu am fost sa imi iau reteta pt transplant si inima,mi-a batut apropouri ca"ce scumpe sant medicamentele astea,noroc ca le aveti compensate o parte si gratuite o parte"dar nu pune la socoteala ca o reteta o cumpar in totalitate si compensata costa si ea,regimul pt transplant costa si el asa ca sa tot fii cinstit,daca ei nu sant si cei care au bani dau cu teancul, musai esti obligat sa dai si tu,mai putin e adevarat dar tot dai.Cand politistul te opreste(chiar daca na-i gresit) si iti zice de amenda ii dai lui jumate din valoare ca sa te lasae in pace,la primari daca stai de vb cu un consilier,costa,daca vrei sa iti iei o adeverinta de la ei,costa.......ar trebui sa ne unim cam 20milioane de romani si sa zicem STOP coruptilor,hotilor.....poate asa vom scapa tarisoara noastra si o vom duce pe drumul cel bun.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 17:12

De la: ticu, la data 2009-05-11 17:04:04
De la: vaneamarin, la data 2009-05-11 16:46:02

Pai domnu Vanea nu o fi fudulie, dar al de ia spaga , nu se gadeste ca multi, poate nu au ce manca , ca sa dea ultimul banut la medic ? cand e datoria lui sa vindece ? pentru ce depun juramant medical ?

Nu stiu ce face medicul ala domnule Ticu si nici nu spun ca toti medicii iau spaga.Pana acum insa doar o domna m-a refuzat cand am fost cu fetita mea in spital si mi-a spus ca si dansa are copil acasa si ca nu accepta sa ii dau nimic.

Am avut un unchi,Dumnezeu sa-l odihneasca ,medic facut in perioada interbelica ,si care niciodata nu a acceptat sa primeasca nimic de la un pacient .Dupa el medicii care luau spaga nu mai aveau suflet .Eu unul nu sunt asa de radical .Dupa mine nu au suflet aia care iau spaga SI DE LA CI MAI AMARATI OAMENI,DE LA CEI CARE NU AU NICI CE MANCA ACASA !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 17:26

esti idealist 9amsi nu mai stiu cit si asta pentru ca printre cei 20mil.de romani sunt si zugravii care-ti iau pielea de pe tine ptr. un zugravit; si instalatori; si functionarii de tot felul de care zici ; si profesori ;si poltisti ;si medici si preotul care te conduce pe ultimul drum ...asa ca,ramine cum am zis : Niciodata !

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 19:42

De la: gabigabi, la data 2009-05-11 17:06:37 iaa 1ce faci aici,ticulica ?chiar voiam sa spun ca am mincat si peste ieri in parcul Izvor !....asta daca hamsiilor le poti spune "peste" ,dar erau crocante si un pic sarate si s-a dus berea dupa ele,uite asa :gil-gil-gil ! da' scumpe,ticulica ,de parca erau somon ! dar,ma rog :daca-i bal,bal sa fie !

Foarte bine ca v-ati simtit bine, dar nu inteleg, de fapt de ce s-a sarbatorit, a fost '10 maiul' regelui, sau a fost '10 maiul' PSD-istilor, alui Vanghelie .?

Ticu
Fosta membra 9am.ro

172 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 19:52

ALTFEL DE PREªEDINTE... LA CRIZA MORALÃ
(Romeo Tarhon, NATIUNEA)

În vreme ce Bãsescul nostru cel de toate crizele... ºi surprizele aþâþã ºi întreþine focul vrajbelor, tãciunii gâlcevilor ºi jarul patimilor electorale, izbutind (în mod voit), ca nimeni altul sã îºi coaguleze ºi sã îºi coalizeze adversarii de toate culorile ºi furorile în aceeaºi tabãrã – lideri politici, moguli, grupuri de interese, independentul Radu Duda presteazã, evolueazã ºi se detaºeazã, apare din ce în ce mai frecvent la televiziuni ºi în public, îºi face cunoscut programul, îºi „editeazã” ºi îºi (în)tipãreºte în mentalul electoratului imaginea de personalitate pozitivã, de posibil (ºi plauzibil...) viitor ºef de stat creºte, puncteazã evident în sondaje ºi dã bine ca model de „un altfel de preºedinte” pentru România.
Politicienii ºi cetãþenii au început sã îl ia pe Principele Radu (mai) în serios dupã lansarea cu suspans în cursa (cu mari obstacole) pentru cotrocezidenþiale. Instinctiv, precum un Stan Pãþitul colectiv în jocul de-a fripta(!), electoratul (puþin, cât a mai rãmas nescârbit...) îi cântãreºte programul ºi îi mãsoarã personalitatea ºi moralitatea acestui „altfel de candidat”, cu mare bãgare de seamã ºi prin comparaþie cu cei patru ...ESCU, ultimiii „evangheliºti” ai unei jumãtãþi de veac pãcãtos, laic, amoral..., îl comparã în special cu Bãse..., cel din teren, „jucãtorul” care, la rândul lui, cu un cincinal de mandat în urmã se dorea pentru turmã(!) „un altfel” de pãstor faþã de predecesor (i), ceea ce a dovedit a fi pânã peste poate, intrând în joc, preluând, pasând, driblând, fentând, stopând, ºutând, marcând (!), lasând multe goluri (!) dupã acest sezon prezidenþialistic(!) incendiar, încins de mama focului... Radu Duda dincontrã, se doreºte un arbitru echidistant, echilibrat ºi calibrat de pe marginea gazonului politic, un cerber al regulamentului jocului (constituþional), al partidelor dintre partide (!), un garant al „sportivitãþii” ºi moralitãþii democratice, al schimbãrii la faþã(!) a României. Prin gestul îndelung chibzuit, de a-i oferi oficial susþinerea ºi de a-i da „binecuvântarea ca duhovnic al statului românesc”, aºa cum (inspirat si plastic), Principele a rãspuns (provocãrii) pe blogul personal unui interlocutor (probabil) monahal, Majestatea Sa Regele Mihai i-a dat lui Radu Duda dezlegarea la dulce(!) pentru ºefia republicii, ca o recunoaºtere indirectã ( s-au grãbit istoricii sã postuleze ) a renunþãrii Casei Regale la aspiraþiile dinastice nostalgice. A fost mai degrabã un gest pragamatic, patriotic ºi practic de implicare a Casei Regale cu sprijinul monarhiei europene în lucrarea glorioasã de reconstruire, reconsiderare,recredibilizare ºi reaºezare a României între marile naþiuni care de la Râm se trag (!), un gest cu o semnificaþie eticã majorã în acest rãstimp confuz în care omenirea trece prin cea mai gravã crizã moralã de dupã Christos. La noi, ce sã mai vorbim...Iatã, în arena (cu clovni ºi mãscãrici) a circului electoral românesc, ca un paradox ne-ortodox, fiecare dintre aspiranþii (de partid) la cotrocezidenþiale se vrea ºi se declarã „altfel”, deºi sunt „toþi o apã ºi-un pãmânt”(!), fiecare se dã drept curat, neprihãnit ºi „diferit” de „diavolul”de cotrocean, deºi fiecare dintre ei, pentru procentele din sondaje ºi notorietatea (îndoielnicã) a afurisitului de Bãsesculos, se dedau în draci practicilor lumeºti ºi mijloacelor imorale ( vezi ºi sã nu crezi...tri-bunul Vadimos care s-a fãcut frate cu...cel Becalos, „doi creºtini ºi patrioþi care”..., mã rog, mã abþin).
Cel puþin din punctul de vedere al moralitãþii, susþinut de Rege, având o biografie curatã ºi decentã, cu toatã tentativa de terfelire ºi mizerizare(!) iniþiatã de pro-bãsescienii panicaþi, Principele Radu dã ºi stã (din ce în ce mai) bine în sondaje, vine cu un program serios, pe termen lung, stãpâneºte bine limbajul diplomatic neutru ºi, lansându-se în cursa electoralã timpuriu, cu 7 luni înainte, are vreme sã compenseze dezavantajul (nu ºtim cât de decisiv) de independent nesusþinut de un partid. Încã de la lansare, Principele a surprins ca personalitate, ca apariþie ineditã, prin “parfumul” proaspãt, distins, rafinat, prin stilul rasat diferit de tagma politicã fãrã stil ºi maniere. Un om (mai) tânãr, cu aer cazon ºi de blazon, romantic dar modern, care, chiar ºi fãrã uniforma impecabilã de înalt (!) ofiþer, este cu totul diferit de modelul stradal, de stadion, de local public, de pseudoplebeu al Bãsescului, de pseudoaristocrat al Antonescului, de pseudosocial-democrat al …

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2009, ora 04:49

Si cind te gindesti ca la revolutie au fost niste idealuri, pe care unii le-au postat pe aici. Idealuri pe care un dracusor, se stie el bine, a incercat sa le tavaleasca prin noroi. Dar cu mine nu i-a mers. Cei care sinteti cu idealurile tineti-o asa ca ele tin chestia aia sus, cum ii zice, stindardul. Idealurile inalte practic trag dupa ele realizarile celelalte.
Ceea ce se intimpla acum, este si datorita idealurilor practic lipsa.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2009, ora 12:05

denumirea oficiala @ticulica,a fost "concurs international de gatit in aer liber " ...dar mie mi-a adus aminte de Mosii de demult,caci am vazut si vata de zahar si turta dulce si mere in glazura de zahar ; oale si vase smaltuite si diverse figurine din lut ars ; mult artizanat ; brinzeturi de toate felurile si tuica si palinca....un iarmaroc in toata regula !...lipsea fanfara,insa !
@nastasemihail : vrei si idealuri si printzipuri ?de unde taicuta cind se promoveata-n draci individulismul crincen si lupta corp la corp ?! ....m-ai luat vorba din gura,nu-i asa ?

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2009, ora 14:22

De la: gabigabi, la data 2009-05-12 12:05:19 denumirea oficiala @ticulica,a fost "concurs international de gatit in aer liber " ...dar mie mi-a adus aminte de Mosii de demult,caci am vazut si vata de zahar si turta dulce si mere in glazura de zahar ; oale si vase smaltuite si diverse figurine din lut ars ; mult artizanat ; brinzeturi de toate felurile si tuica si palinca....un iarmaroc in toata regula !...lipsea fanfara,insa !
@nastasemihail : vrei si idealuri si printzipuri ?de unde taicuta cind se promoveata-n draci individulismul crincen si lupta corp la corp ?! ....m-ai luat vorba din gura,nu-i asa ?

Prin balciuri mai vezi asa ceva , dar mi s-a parut ca titlu e de "paravan" ; ca sa nu sa supere antimonarhistii. ; de ce nu a fost in alta zi , ci tocmai pe 10 mai ?!

Ticu
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Mai 2009, ora 14:37

in concluzie,spaga este daunatoare,celor care dau si celor care primesc.daca s-ar rezolva aceasta problema,atunci am putea zice ca ne apropiem cu un pas de lumea civilizata. dar pe langa asta mai exista o gramada de alte probleme,care ne impiedica sa evoluam in directia buna....
de exemplu imaginea romaniei peste hotare....
de cate ori am plecat din tara ,la controlul pasapoartelor am stat cu 5-10 min in plus fata de ceilalti la controlul bagajelor....

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2009, ora 17:21

De la: kinga_reis, la data 2009-05-12 14:37:15in concluzie,spaga este daunatoare,celor care dau si celor care primesc.daca s-ar rezolva aceasta problema,atunci am putea zice ca ne apropiem cu un pas de lumea civilizata. dar pe langa asta mai exista o gramada de alte probleme,care ne impiedica sa evoluam in directia buna....
de exemplu imaginea romaniei peste hotare....
de cate ori am plecat din tara ,la controlul pasapoartelor am stat cu 5-10 min in plus fata de ceilalti la controlul bagajelor....

Scuze ca m-am bagat, dar sa facem niste precizari .Fara spaga ne apropiem de lumea civilizata . dar spaga e peste tot in lume, adica si in cea civilizata; -la care lume te referi atunci imaginea Romaniei o strica cei plecati peste hotare, capsuarii, tucalistii, tiganii, toti astia prin faptele lor . Nu este de ajuns ca acolo nu faci rau nimic, numai faptul ca muncesti capsunar , olicar, zidar , etc in ochii lor suntem milogi, ca sa nu mai zic de faradelegile facute de tigani.!

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2009, ora 17:29

concursul despre care vorbeam a tinut 3 zile :8,9 si 10 mai si e la a treia editie ! si Spaga- vorbiti frumos - se cheama Comision !

bobby_agatha

9 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:20

Romania de azi nu poate fi salvata decat daca mentalitatea romanilor despre viata, democratie si viitor nu se schimba. Eu nu vad o schimbare radicala a Romaniei in urmatorii ani. Si stiti de ce? Pentru ca pur si simplu nu are cine. Din afara scenei politice toti sunt reformisti dar in momentul in care ajung la putere si sunt constransi de actiunile lor premergatoare ajungerii la putere nu mai pot face nimik salvator. Un singur om nu poate schimba o mentalitate greu de zdruncinat a unui popor, mentalitate ce a fost cladita in 50 de ani de comunism si in 20 de ani de asa zisa tranzitie. Ar fi ca si cum ai vrea sa cresti brazi in Sahara.
Stiintific este atestat ca subconstiientul este mai puternic decat constientul unui om. Si regretabil este ca in subconstient toti am trait in comunism, in tranzitie....

Poate salvator ar fi acela care degajandu-se de toate obstacolele ar incerca sa schimbe fiecare om din tara asta, sa il faca sa gandeasca ca printr-o tara si un popor traieste fiecare om si ca de fapt ceea ce reprezinta tara, reprezinta individul. Acest lucru e aproape imposibil. Cred ca mai trebuie sa treaca multe generatii pana cand Romania sa devina o tara salvata.

Poate daca ar exista o modalitate de a spala creiere si a introduce o noua gandire Romania ar fi salvata. Regretabil este ca nici macar generatiile care vin nu pot face nimik, pentru ca oamenii valorosi ai tarii pleaca in afara, satui de ce e aici si frumoasa noastra Romanie ramane locuita in majoritatea ei de oameni ignoranti, de oameni carora nu le pasa ce va fi maine, si cu cativa oameni de buna credinta care se dau deoparte in fata primilor mentionati, fiind de parere ca ei nu pot lupta cu morile de vant.

Intr-un documentar despre al doilea razboi mondial era un citat: Orice rau se poate dezvolta atata timp cat cei buni stau deoparte. Cred ca se potriveste perfect Romaniei de vreo 70 de ani incoace. Cei buni emigreaza sau nu se implica, iar cei rai "salveaza" Romania in fiecare mandat ! Mai mult, cei rauvoitori sunt uniti in idealuri comune pe cand cei binevoitori stau deoparte fiind distrusi si imbolnaviti de un sistem politic creat prin lipsa lor de implicare. Problema e ca nici generatiile viitoare nu ofera prea multe sperante. Ei sunt si mai indiferenti decat noi.

Ar mai fi strainii care ne-ar putea salva, dar ce e interesant e ca in loc sa vina ei cu mentalitate noua din afara, cum ajung in Romania avem noi toti grija sa ii invatam cum se traieste aici.

Oricum suntem o natie speciala! Si UE se minuneaza an de an de ce a putut accepta ca tara membra.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:26

Eu am niste gugustiuci care au aparut dupa ce a amurit bunica-mea (90 ani), acum citiva ani. Au venit intii unul apoi si alti 2. Mai tot timpul vin si-mi cer de mincare. Interesant ca au venit dupa citeva zile dupa ce a murit. Si primul nu fugea chiar cind apropiam mina la 10 cm.
Cred ca gugustiucii ar putea salva Rominia.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:31

De la: nastasemihail, la data 2009-07-13 15:26:08Eu am niste gugustiuci care au aparut dupa ce a amurit bunica-mea (90 ani), acum citiva ani. Au venit intii unul apoi si alti 2. Mai tot timpul vin si-mi cer de mincare. Interesant ca au venit dupa citeva zile dupa ce a murit. Si primul nu fugea chiar cind apropiam mina la 10 cm.
Cred ca gugustiucii ar putea salva Rominia.

Nepoateeeeeeeeeee...Gugustiuci ai tu in cap...De fapt cred ca toata fauna zburatoare isi are salasul in dovleacul tau...Nu stiu cum spanac de te-ai aciuiat pe aici..Dar mistocareala aia a ta nu miroase a bine.. Dute frate si joaca tetris sau solitaire..Lasa oamenii in pace..!

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine credeti ca ar putea salva Romania?
Mergi la: