back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 15:59

De la: 9am244971, la data 2011-02-08 13:08:54Dumneata nici nu iti imaginezi cat poti fi de enervanta pentru ei ! Asta fiindca iesi din tiparul de gandire "romaneasca" !
Seful statului trebuie sa se identifice in gandirea poporului cu tara si cu biserica . Atat ar trebui sa ai in cap si GATA !
Nu conteaza cine : Regele Mihai , Iliescu , Ceausescu , Gheorghiu Dej , Basescu , Crin Antonescu sau cine o mai veni in 2013 , trebuie sa il privim ca pe o persoana intangibila, asezata acolo de forte supranaturale sau de un factor si mai difuz: vointa populara !
Nu te poti atinge de el si basta .... este trimisul lui D zeu ( ai auzit o sigur daca treci pe la biserica ) sau si mai rau , daca e un nenorocit, e pedeapsa pentru pacatele noastre ( tot popa zice asta ).
Te uiti la ei ca il slavesc pe Besescu azi ???? Nu te agita , maine il vor slavi pe urmatorul !!!!!!!
Asta vor sa fim , un imens tzarc de sclavi cu creierele spalate care fac cozi intotdeauna la moaste si niciodata la vot sau mitinguri sau macar pe forumuri pentru a isi spune parerea .

multumesc ptr. lamurire....asa m-am gindit si eu, drept sa-ti spun si n-am decit o speranta ca, tot ciocanind in coaja aia tare a mintii, a obrazului, a constiintei, sa se sparga o data ! oamenii politici asta fac :MINT si Promit marea cu sarea daca sunt lasati si noi i-am lasat ! i-am vazut ca mint din ce in ce mai abitir, dar tot i-am votat ! pina nu ne vom trezi din moleseala asta timpa si nu vom sti ce Vrem si ce sa cerem de la cei care ne conduc , va tot mai rau !

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 16:12

De la: gabigabi, la data 2011-02-08 15:59:03
De la: 9am244971, la data 2011-02-08 13:08:54Dumneata nici nu iti imaginezi cat poti fi de enervanta pentru ei ! Asta fiindca iesi din tiparul de gandire "romaneasca" !
Seful statului trebuie sa se identifice in gandirea poporului cu tara si cu biserica . Atat ar trebui sa ai in cap si GATA !
Nu conteaza cine : Regele Mihai , Iliescu , Ceausescu , Gheorghiu Dej , Basescu , Crin Antonescu sau cine o mai veni in 2013 , trebuie sa il privim ca pe o persoana intangibila, asezata acolo de forte supranaturale sau de un factor si mai difuz: vointa populara !
Nu te poti atinge de el si basta .... este trimisul lui D zeu ( ai auzit o sigur daca treci pe la biserica ) sau si mai rau , daca e un nenorocit, e pedeapsa pentru pacatele noastre ( tot popa zice asta ).
Te uiti la ei ca il slavesc pe Besescu azi ???? Nu te agita , maine il vor slavi pe urmatorul !!!!!!!
Asta vor sa fim , un imens tzarc de sclavi cu creierele spalate care fac cozi intotdeauna la moaste si niciodata la vot sau mitinguri sau macar pe forumuri pentru a isi spune parerea .

multumesc ptr. lamurire....asa m-am gindit si eu, drept sa-ti spun si n-am decit o speranta ca, tot ciocanind in coaja aia tare a mintii, a obrazului, a constiintei, sa se sparga o data ! oamenii politici asta fac :MINT si Promit marea cu sarea daca sunt lasati si noi i-am lasat ! i-am vazut ca mint din ce in ce mai abitir, dar tot i-am votat ! pina nu ne vom trezi din moleseala asta timpa si nu vom sti ce Vrem si ce sa cerem de la cei care ne conduc , va tot mai rau !

eu am crezut ca glumesti cand ai spus ca fierbi o tuica, ...dar n-ai facut rau, vad ca iti merge mai bine creierul alimentat cu alcool...
vezi nu exagera, ca iar te cuprinde moleseala si vezi numai lapte si miere de pe urma usl-ului...
asta mint mai abitir: cum naiba sa scazi impozitele, sa scazi tva-ul, sa cresti pensiile, sa cresti salariile bugetarilor fara sa te imprumuti pe piata internationala? ha? sau ce mai pot vinde? ceva pe la energie electrica, ceva cote pe la gaze si petrol... si pe urma?...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 16:47

de unde scoti bani ? de ACOLO UNDE SE CHELTUIESC FARA MASURA ! cind le ceri oamenilor Solidaritate si Sacrificiu, incepi intii cu tine INST. Prezidentiala si Guvernamentala ! nu-ti aloci anul asta mai multi bani de la buget....mai mult ca anul trecut si mai mult ca acu' 2 ani ! sa lase cumparaturile alea de 'jde milioane ptr. tot felul de farafasticuri si primele si salariile nesimtite ,ca din salariul directorului de fondul Proprietatea ,de 20.000 euro/ luna , cite pensii se pot plati ? lor nu le mai ajunge, dar un amarit poate trai cu 700lei / luna ? hai, Mars javrelor !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

976 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 16:47

.
Minþi inghesuite ! Puternic influenþabile ! O clarã dovadã de caractere reprobabile ...
Nimeni nu a slãvit pe nimeni aici !!
Pur ºi simplu noi , cei pro , vã explicãm de mult prea mult timp cã din 2 rele , am ales rãul cel mai bun !!!
Slãvi , mãreþii , þin de discursuri motivatoare dinainte de '89 ...
Iar voi , de aceste exprimãri , pur ºi simplu nu mai puteþi scãpa !!
Bãsescu , ca ideologie , conduitã, discurs a cucerit puþin mai mult din masa alegãtoare , decât alianþa mincinoasã din tabãra adversã !!
Nu s-a dus la Timiºoara ºi nici nu a fãcut vizite de curtoazie.
Iar el ºi susþinãtorii lui politici , au þinut frâiele þãrii pe o crizã durã , grea !! Cã a fãcut greºeli , cã nu a putut þine de promisiunile fãcute , este de dezbãtut . Frumos pe pro ºi contro ºi pe capitole dacã vreþi ... Obiectiv ºi nu subiectiv . Argumentat pe concreteþuri sã nu riscãm sã cãdem în derizoriu.
Alternative pentru viitoarele alegeri nu prea sunt , din actuala clasã politicã .
O curãþare a ei , justiþiar vorbind , ar fi una beneficã pentru toatã lumea .
A mia oarã , imbecilul Dan Voiculescu , face dovada purtãrii unui rãzboi personal bazat pe orgoliul sãu rãnit de moarte . El "decide" cã îl va suspenda pe actualul Preºedinte . Nu ºtim însã de care trãdare faþã de neam ºi de patrie , Bãsescu se face vinovat . Nu ne explicã . El face legea pentru cã în mintea lui bogat înseamnã Dumnezeu . ªi Napoleon ºi Hitler tot bogaþi ºi tot Dumnezei au sfârºit lamentabil pe acest pãmânt ...Numai cã ãia erau , deºi puþin nebuni , oameni extrem de inteligenþi . Spre deosebire de omoboºorogul lor bucureºtean, care este tufã de Veneþia.
Eu , cred cã azi se pot afirma cã multe lucruri s-au schimbat în bine în ce priveºte transparenþa vieþii politice ºi sociale în România . Nu e meritul nimãnui , decât a lui Bãsescu .
Vã aduc aminte cã pe vremea lui Ion Ilici Iliescov , orice ziarist mai îndrãzneþ era rapid pus cu botul pe labe ( în cazul fericit) sau mãtrãºit la propriu !
Acum toatã lumea boscorodeºte , dar , minune , nimeni nu mai are fricã .
Discuþiile politice , de obicei , pe tot mapamondul , se poartã într-o notã de respect reciproc , de un standard al gesticii sau limbajului , indiferent de tabãra din care se face parte, fie el politician , ziarist sau simplu muritor ...
Oriunde în lume ºi ziariºtii au afinitãþile lor politice !!
Dar n-am întâlnit nicãieri în lume , o debandadã precum "dezbaterile" de pe antene sau realitatea ...
Eu înþeleg cine sunt patronii acestor posturi publice de televiziune . Nu înþeleg însã exprimãrile de acolo ce duc undeva într-o tavernã undeva la subsolul unui imobil ...
De aceea noi , cei pro , pe voi ãºtia contra , fabricaþi de televiziunile mai sus amintite , nu vã putem lua în serios .
Nu ne putem coborî.....
Când v-am pus întrebãri fãrã rãspuns , aþi schimbat mereu subiectul .
Aºa fac cei din PNL . La fel cei din PSD .
O schimbaþi la nemurire pe riþi , þiganca sau o daþi pe defecte fizionomice ...
La fel ºi ãia .
Repet , minþi înghesuite , mediocre .

Mergeþi într-u Domnul , Bunul ºi Unicul !!
Pax vobiscum !.....
.

Jules Verne....
Fosta membra 9am.ro

976 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 16:49

Bineînþeles , cenzura nu doarme ....

Jules Verne....
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 16:59

cind ai dat Tu vreun raspuns la intrebarile noastre ? ai mai zis o data nastrusnicia asta cu analiza pe subiect si eu ti-am mai spus atunci, ca si acum ,ca singurul vostru argument ,este acea capodopera de inteligenta : BASESCU e CEL MAI BUN ! Cipul vostru e setat pe aceasta fraza si aici se termina analiza voastra !
dar, ia spune-mi : s-a facut de bacanie sefu' cu ratoiala lui fata de refuzul de a fi acceptati in spatiul schengen ? s-a dovedit ca Franta si Germania au avut dreptate cu granitele nesecurizate pe unde se trece cu tirul de contrabanda si mita se cara cu galeata !....da,da, asa e : basescu e cel mai bun ...la minciuni !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 17:05

De la: revenitu, la data 2011-02-08 16:49:33Bineînþeles , cenzura nu doarme ....

NU SANT PENTRU,DAR POATE AR TREBUI SA SE TREZEASCA SI ALTE INSTITUTII PLATITE DE LA BUGET(,SI NU CU BANI PUTINI) CARE SUNT ABILITATE DE LEGILE IN VIGOARE SI SA I-A LA INTREBARI SI PE ASA ZISII CONTRA SI PRO,EXISTA IN CODUL PENAL SI ART. CARE PRIVESC,DEFAIMAREA,CALOMNIA,ATAC LA PEROANA.......POATE O SA VINA SI ACELE TIMPURI......

… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
9am244971

102 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 17:08

Ce bine zici ! Sa va vad cum dovediti ca Antonescu e securist

Every normal man must be tempted at times to spit upon his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats. - Henry Louis Mencken (1880-1956)
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 17:12

De la: Silver9AM, la data 2011-02-08 17:05:39
De la: revenitu, la data 2011-02-08 16:49:33Bineînþeles , cenzura nu doarme ....

NU SANT PENTRU,DAR POATE AR TREBUI SA SE TREZEASCA SI ALTE INSTITUTII PLATITE DE LA BUGET(,SI NU CU BANI PUTINI) CARE SUNT ABILITATE DE LEGILE IN VIGOARE SI SA I-A LA INTREBARI SI PE ASA ZISII CONTRA SI PRO,EXISTA IN CODUL PENAL SI ART. CARE PRIVESC,DEFAIMAREA,CALOMNIA,ATAC LA PEROANA.......POATE O SA VINA SI ACELE TIMPURI......

Corect ! poate ca ar trebui sa se trezeasca si INSTITUTIILE alea Abilitate si platite GROS din banii publici si sa STOPEZE FRAUDA FISCALA prin care STATUL ROMAN este PAGUBIT de miliarde de euro....sa se trezeasca si sa ia la control toate averile astea de-ti scot ochii, facute peste noapte , de niste oameni platiti din buget !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 17:21

De la: gabigabi, la data 2011-02-08 17:12:37

Corect ! poate ca ar trebui sa se trezeasca si INSTITUTIILE alea Abilitate si platite GROS din banii publici si sa STOPEZE FRAUDA FISCALA prin care STATUL ROMAN este PAGUBIT de miliarde de euro....sa se trezeasca si sa ia la control toate averile astea de-ti scot ochii, facute peste noapte , de niste oameni platiti din buget !

AI NOTIUNEA UNUI MILIARD DE EURO ?.........NICI CHIAR HOTUL SEF,AL ROMANIEI PATRICIU NU A REUSIT SA FURE ATATIA BANI......

… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 17:29

De la: Silver9AM, la data 2011-02-08 17:21:51

AI NOTIUNEA UNUI MILIARD DE EURO ?.........NICI CHIAR HOTUL SEF,AL ROMANIEI PATRICIU NU A REUSIT SA FURE ATATIA BANI......

numai PAGUBA adusa Ro prin TRAFICUL de granita este de 4 mld/ euro ! si nu dureaza de ieri ! cind asemenea sume "dispar" si RO este OBLIGATA sa faca imprumuturi impovaratoare, atunci eu acuz INSTITUTIILE STATULUI DE NEGLIJENTA IN SERVICIU...ba, chiar de COMPLICITATE la DEVALIZAREA SI NEANTIZAREA STATULUI ROMAN !

9am049573

976 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 17:57

poate incep cu base. sa zicem, pentru "incalcarea democratiei constitutionale"

de ce nu te plimbi tu silver un pic prin coreea de nord si prin iran? ti-ar placea. e pe gustul tau. e liniste si pace!

si mie mi-au sters o postare in care citam doar ce spunea base: referitor la ziaristi sau la pixelii albastrii. iubiti basisti va mai amintiti?

a repeta spusele apartnicilor portocalii nu e libertate, e doar "naivitate" !
ati fost 5,7 milioane de naivi. sper ca va merge bine. am inteles ca asteptati sa creasca economia...

Abatele:Cum poate fi controlatã o populaþie? Rim: În primul rând prin forþã. Abatele: Cînd fraþii mei înaintaºi au fost puºi în situaþia de a controla o lume s-au gindit prima datã la religie. Rim: Mai existã ºi politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populaþie.Abatele: Desigur. Numai cã e o unealtã nesigurã. Rim: Un popor mai poate fi condus ºi prin acþiuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar sã spun cã înrobirea omului faþã de valorile materiale este indiscutabil superioarã celei obþinute prin religie.
9am049573

976 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 17:59

mai este pe aici vreun fan manelist, basist sau orangist care se lauda cu performanta lui boc de atinge tinta de deficit din 2010?

cit despre miliardul de euro invocat mai sus pto s ava spun doar ca din taxa pe viciu s-au incasat anult trecut in bugetul sanatatii 1,5 miliarde de euro. ce s-a facut cu acei bani?? reforma lui base!

Abatele:Cum poate fi controlatã o populaþie? Rim: În primul rând prin forþã. Abatele: Cînd fraþii mei înaintaºi au fost puºi în situaþia de a controla o lume s-au gindit prima datã la religie. Rim: Mai existã ºi politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populaþie.Abatele: Desigur. Numai cã e o unealtã nesigurã. Rim: Un popor mai poate fi condus ºi prin acþiuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar sã spun cã înrobirea omului faþã de valorile materiale este indiscutabil superioarã celei obþinute prin religie.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:00

De la: 9am049573, la data 2011-02-08 17:59:07mai este pe aici vreun fan manelist, basist sau orangist care se lauda cu performanta lui boc de atinge tinta de deficit din 2010?

AI RAMAS DOAR TU UN......ONANIST.......

9am049573

976 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:03

sa inteleg ca nu esti multumit de politica economica a lui boc cel reevaluat de base??

asta e blasfemie pentru tine draga nord-coreanule!

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:05

De la: gabigabi, la data 2011-02-08 17:29:56

DA STIU SI EU UN CAZ CARE SE PERECEA TOT PE TIMPUL ACTUALULUI PRESEDINTE IN CARE ERA IMPLICATA SECURITATEA PRIN COL. TRUTULESCU (PARCA ) IAR SEF AL VAMILOR DIN ROMANIA ERA UNU DE LA LIBERALI(IMI SCAPA NUMELE )....OARE BANII AIA UNDE SE DUCEAU ? IN BUZUNARELE ,BINEINTELES ALE PDL-ULUI........NU E ASA ? HOTI DOMNE PDLISTII ASTIA.........HOTI MARI,MILIARDE DE EURO.............AUZI SI SA NU CREZI.........
numai PAGUBA adusa Ro prin TRAFICUL de granita este de 4 mld/ euro ! si nu dureaza de ieri ! cind asemenea sume "dispar" si RO este OBLIGATA sa faca imprumuturi impovaratoare, atunci eu acuz INSTITUTIILE STATULUI DE NEGLIJENTA IN SERVICIU...ba, chiar de COMPLICITATE la DEVALIZAREA SI NEANTIZAREA STATULUI ROMAN !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:10

De la: Silver9AM, la data 2011-02-08 18:05:31
De la: gabigabi, la data 2011-02-08 17:29:56

DA STIU SI EU UN CAZ CARE SE PERECEA TOT PE TIMPUL ACTUALULUI PRESEDINTE IN CARE ERA IMPLICATA SECURITATEA PRIN COL. TRUTULESCU (PARCA ) IAR SEF AL VAMILOR DIN ROMANIA ERA UNU DE LA LIBERALI(IMI SCAPA NUMELE )....OARE BANII AIA UNDE SE DUCEAU ? IN BUZUNARELE ,BINEINTELES ALE PDL-ULUI........NU E ASA ? HOTI DOMNE PDLISTII ASTIA.........HOTI MARI,MILIARDE DE EURO.............AUZI SI SA NU CREZI.........

" COMPLICITATE LA DEVALIZAREA SI NEANTIZAREA STATULUI ROMAN " IN CE LIMBA AI POSTAT ? UN DEX.......DAU O BERE PT. UN DEX.....AUZI,NEANTIZAREA.....MISTO,DOAR UN ERUDIT SADEA AR PUTEA SCOATE UN ASEMENEA TERMEN.........NEANTIZAREA.......BAI CE CHESTIE,MISTO,MISTO........

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:12

De la: 9am049573, la data 2011-02-08 18:03:14sa inteleg ca nu esti multumit de politica economica a lui boc cel reevaluat de base??

asta e blasfemie pentru tine draga nord-coreanule!

IA SI DAI LIMBI IN CONTINUARIE RATONULUI TAU......E MAI PLACUT PT. UN CHINEZ CA TINE......

9am049573

976 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:12

cit despre reforma in sanatate ea incepe bine. e facuta dupa pofta lui base (sper ca diaspora se simte bine cind stiu ca rudelel lor pentru care isi rup salelel in strainatate vor face un pic de naveta). reduc peste 500 de posturi cind exista un deficit de 7000 de cadre medicale. tot e ceva.

pentru ca basistii sa aiba argumente pro nu numai postari anagramete despre comunism, va postez un articol:

La restructurarea spitalelor era vorba de spitale mici, fara dotari, nu de centre de excelenta si spitale de 400 de paturi

Autor: Elvira Gheorghita

Reorganizarea sistemului sanitar prin comasãri ºi reprofilãri de spitale este o mãsurã politico-financiarã, care are ca obiective declarate în egalã mãsurã reducerea costurilor ºi binele contribuabililor, dar care nu este apreciatã ca atare de oameni din sistem ºi de autoritãþile locale.

De câþiva ani, preºedintele Traian Bãsescu criticã periodic sistemul sanitar, insistând pe fraude, grupuri de interese, afacerile firmelor de medicamente ºi chiar atacând corpul medical, pentru ca ulterior sã-l premieze cu distincþii importante.

"Ministerul Sãnãtãþii trebuie sã închidã 200 de spitale mici, fãrã dotare, în care omul nu are nicio ºansã aproape. I se dã doar primul ajutor, oricum, acum ºi este trimis la Bucureºti cu o salvare. Începe acest proces de închidere a spitalelor ºi de transformare a lor, ca primã soluþie, în azile pentru bãtrâni ºi în creºe, în funcþie de nevoile sociale ale zonei", spunea preºedintele Traian Bãsescu în urmã cu aproape o lunã.

Insistenþele pentru reorganizarea sistemului sanitar au fost însã mai pregnante în 2010, ºi ca urmare a angajamentelor asumate faþã de FMI. Preºedintele insista chiar cã unele spitale nu depãºesc rangul de capabilitãþi de tratament ºi intervenþie al unui dispensar.

Problema restructurãrii spitalelor ºi reducerii numãrului de paturi i-a preocupat deopotrivã pe ºeful statului ºi pe premier.

"Guvernul va reduce numãrul de paturi în spitale cu 9.200 ºi nu va reînnoi autorizaþiile pentru cel puþin 150 dintre cele mai ineficiente spitale, pânã la finele anului", potrivit scrisorii de intenþie convenite de Guvern cu FMI în mai 2010. Acelaºi document prevede introducerea unor taxe aferente serviciilor care sã fie plãtite de pacienþi, reducerea drasticã a exceptãrilor de la plata acestor taxe comparativ cu planul iniþial, introducerea unui numãr de medicamente generice cât mai mare pe listele de compensate ºi gratuite ºi mai ales în programele naþionale.

Dupã ce Executivul a anunþat reorganizarea spitalelor ºi reducerea numãrului de paturi, ministrul Sãnãtãþii a cerut, cum era firesc, evaluarea tuturor spitalelor, astfel încât sã aibã o imagine de ansamblu asupra eficienþei unitãþilor sanitare din toate regiunile þãrii. Ministrul Sãnãtãþii nu a vorbit însã niciodatã despre rezultatul acestei evaluãri. În schimb, aproape de sfârºitul lui 2010, a anunþat primele comasãri de spitale, dorind parcã sã tatoneze reacþiile celor afectaþi.

Astfel, prin hotãrâri de guvern aprobate în 2010 au fost desfiinþate din punct de vedere juridic zece unitãþi sanitare - cinci în Dâmboviþa, douã în Oradea, douã în Bucureºti ºi una în Argeº. Primul pas a fost astfel fãcut.

A urmat apoi, în prima zi a lunii februarie 2011, anunþul privind intenþia de comasare a 111 spitale ºi de reprofilare în cãmine pentru persoane vârstnice sau în centre de permanenþã pentru alte 71 de unitãþi. În total, 182 de unitãþi sanitare care îºi vor pierde personalitatea juridicã.

Conform ministrului Sãnãtãþii, Cseke Attila, mãsurile de comasare ºi reprofilare a celor 182 de spitale vor duce la desfiinþarea a 560 de funcþii administrative de conducere, printre care ºi cea de director de îngrijiri medicale, ceea ce va duce la economii de peste 20 de milioane de lei. El a explicat cã din cele 560 de poziþii de conducere desfiinþate, 330 provin din comasarea spitalelor, iar 230 de la unitãþile reprofilate. De asemenea, din circuitul medical vor fi reduse 4.808 paturi.

Statistica prezentatã de Cseke Attila a arãtat cã, în prezent, în sistemul sanitar sunt 223.600 de angajaþi , iar 25.900 fac parte din sectorul administrativ. El a mai precizat cã CNAS alocã spitalelor 7,1 de miliarde lei, iar cele 71 de spitale reprofilate consumã 200 de milioane de lei.

Ceea ce a ºocat, atât în decembrie anul trecut, cât ºi în 1 februarie 2011, când a fost prezentatã lista completã a comasãrilor ºi reprofilãrilor, a fost faptul cã nu despre spitale mici era vorba - aºa cum spuneau iniþial preºedintele, premierul ºi alþi responsabili din sistemul sanitar - ci erau vizate unitãþi sanitare recunoscute în lume ca instituþii medicale de elitã, comparabile cu spitale similare din UE.

Un exemplu ar fi Institutul de Urgenþã pentru Boli Cardiovasculare din Târgu Mureº, centru de excelenþã în chirurgia pe cord ºi îngrijirea bolnavilor cu suferinþe cardiace grave, care ar trebui sã devinã secþie exterioarã a Spitalului Clinic de Urgenþã din Târgu Mureº. Recþiile vehemente ale celor de la Institutul Inimii din Târgu Mureº nu au impresionat autoritãþile. Tãvãlugul comasãrilor a continuat.

Nici Iaºiul, centru medical de referinþã pentru zona Moldovei, nu a ieºit din vizorul autoritãþilor. Astfel, Spitalul Clinic de Urgenþã "Sfântul Ioan" din Iaºi ar urma sã fie comasat cu Spitalul Clinic de Urgenþã "Sfântul Spiridon" Iaºi.

La fel de surprinzãtoare sunt comasãrile din Capitalã. Potrivit proiectului propus de Ministerul Sãnãtãþii, în Bucureºti ar urma ca Institutul de Fonoaudiologie ºi Chirurgie Funcþionalã "Dorin Hociotã" sã fie comasat cu Spitalul Universitar de Urgenþã. Cele douã spitale nu au nimic în comun ºi, mai mult, sunt situate la distanþã mare unul de celãlalt. Nimeni din cele douã unitãþi sanitare ºi nici chiar din afara acestora nu a putut explica aceastã "alianþã", care ar duce la desfiinþarea unei unitãþi de referinþã în ORL. De aici ºi protestul spontan al angajaþilor Institutului ORL "Dorin Hociotã". Ei spun cã banii pe care îi are institutul vor fi daþi pentru acoperirea gãurilor negre ale SUUB. Mai mult, ei cred cã, în timp, vor fi mutaþi la Spitalul Universitar, iar terenul din centrul Capitalei va fi valorificat în alte scopuri.

Alte comasãri surprinzãtoare sunt ºi: Institutul Naþional de Diabet, Nutriþie ºi Boli Metabolice "Nicolae Paulescu" cu Institutul Naþional de Endocrinologie "C.I. Parhon"; Institutul de Urgenþã pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" cu Institutul Clinic "Fundeni"; Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" cu Institutul Naþional de Boli Infecþioase "Matei Balº".

ªi, din nou, argumentul adus de minister a fost cã aceste comasãri sunt în sprijinul bolnavilor. În realitate, însã, aceste comasãri vor aduce economii la bugetul de stat, fiind desfiinþate funcþiile administrative ale institutelor ce vor fi comasate.

Mai mult, în afara problemelor economice, prin aceastã nouã miºcare ar putea fi rezolvatã, cred unii manageri de spitale, ºi problema acutã a lipsei de personal, prin transferarea interspitalicescã a acestora. Posturile vor rãmâne blocate sau chiar ar putea fi reduse, pentru cã ar putea apãrea prea multe prin comasare.

În 2010, Ministerul Sãnãtãþii a sperat cã va reduce cheltuielile din sistem prin descentralizarea unitãþilor sanitare. Aºa cã s-a grãbit sã transfere cãtre autoritãþile locale 370 de spitale, din cele 435 existente, unele cu datorii foarte mari. Ulterior, ºi-a dat seama cã nu a reuºit sã facã mari economii, pentru cã unitãþile sanitare predate cheltuiau puþin comparativ cu spitalele de urgenþã ºi cu institutele pãstrate în subordine.

A urmat "planul B" - comasarea spitalelor, deºi cele mai multe erau deja predate autoritãþilor locale, iar Ministerul Sãnãtãþii, teoretic, nu ar mai fi avut dreptul sã decidã în cazul modului de administrare a lor.

O dovadã a faptul cã Ministerul Sãnãtãþii nu mai putea sã decidã în cazul spitalelor predate sunt ºi reacþiile autoritãþilor locale din mai multe judeþe, care ºi-au exprimat opoziþia faþã de propunerea MS.

Cele cinci spitale din judeþul Harghita sunt singurele unitãþi sanitare neafectate nici de comasare, nici de reprofilare, ºapte judeþe nu au unitãþi propuse pentru comasare, iar în alte trei nu vor fi unitãþi reprofilate. Astfel, judeþele în care spitalele nu vor fi comasate sunt Bistriþa-Nãsãud, Buzãu, Caraº-Severin, Harghita, Ialomiþa, Mehedinþi, Neamþ ºi Tulcea, iar Brãila, Covasna, Harghita ºi Satu Mare nu au spitale propuse spre a fi reprofilate.

Încercarea de a crea o reþea de cãmine pentru vârstnici, care sã fie finanþate integral de la bugetul de stat, ar fi o iniþiativã bunã, care ar justifica, într-o oarecare mãsurã, transformarea spitalelor neeficiente.

Mãsura ar fi justificatã de faptul cã ar tripla numãrul cãminelor pentru bãtrâni, în prezent fiind 25 de astfel de unitãþi în care primesc îngrijiri peste 1.500 de oameni, alþi aproape 3.000 fiind pe listele de aºteptare. Reprofilarea spitalelor în cãmine de bãtrâni ar crea locuri pentru aproape 5.000 de vârstnici.

Unele autoritãþi locale care gestioneazã spitale ce ar urma sã devinã cãmine pentru bãtrâni sunt împotriva ideii, susþinând cã în unitãþile sanitare vizate s-au fãcut deja investiþii importante pentru menþinerea statului juridic al acestora.

Având în vedere amploarea reacþiilor la nici o zi de la anunþarea proiectului, pare cã ceea ce autoritãþile centrale propun având în centru grija pentru bolnav nu este vãzut decât ca o "mezalianþã" care va crea haos, panicã ºi nemulþumiri, într-un sistem deja vlãguit de neajunsuri financiare ºi lipsã de personal.

9am049573

976 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:14

nu putem spune ca nu sunt originali incompetentii din guvern: sunt posturi libere in spitale? le inchidem si redistribuim personalul existent!!

care va era sloganu in 2009 ?

"ia de la basescu" ?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:30

De la: 9am049573, la data 2011-02-08 18:14:32nu putem spune ca nu sunt originali incompetentii din guvern: sunt posturi libere in spitale? le inchidem si redistribuim personalul existent!!

care va era sloganu in 2009 ?

"ia de la basescu" ?

DACA AI FI BLONDA SI CURATICA......POATE AI LUA'O ,DAR ASA MULTUMESTETE CU PARTENERUL TAU.......

9am049573

976 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 18:37

vorbesti de parca ai fi baconschi!

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 19:00

cE MAI ZICE tata mincinosilor??
CURATENIA INTRUCHIPATA/ ALBA CA ZAPADA.......................

Fosta membra 9am.ro

976 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 19:48

De la: gabigabi, la data 2011-02-08 16:59:42cind ai dat Tu vreun raspuns la intrebarile noastre ? ai mai zis o data nastrusnicia asta cu analiza pe subiect si eu ti-am mai spus atunci, ca si acum ,ca singurul vostru argument ,este acea capodopera de inteligenta : BASESCU e CEL MAI BUN ! Cipul vostru e setat pe aceasta fraza si aici se termina analiza voastra !
dar, ia spune-mi : s-a facut de bacanie sefu' cu ratoiala lui fata de refuzul de a fi acceptati in spatiul schengen ? s-a dovedit ca Franta si Germania au avut dreptate cu granitele nesecurizate pe unde se trece cu tirul de contrabanda si mita se cara cu galeata !....da,da, asa e : basescu e cel mai bun ...la minciuni !

Ce întrebãri Gabriela ?
Ãlea de le pun ãia prin emisiunile tale preferate ?
Ãlea nesusþinute de ... nimic ???
Te-a vrãjit vasile stanºibran ºi mãscãriciul ãla bine plãtit budea ?
Sau te-au vrãjit paprudele ãlea de pe antena 3 , "exemple" ale moralitãþii din cartier de la voi de la Bucureºti ? Firea , câtva timp în urmã , ºi-o trãgea cu neica Tãriceanu pe unde puteau ºi ei ... Bine cã nu ºtie nimeni în afarã de noi doi .... Ailaltã nu o amintesc cã se supãrã tastatura pe mine ...
Tu mie îmi vii sã-mi pui întrebãri ??
Dar de acurateþea informaþiilor pe care le primeºti prin intermediul televiziunii ce o proslãveºti atât , te-ai întrebat vreodatã ???
Aiurea !
Important pentru tine e cã ãia zic de jos Bãsescu , restul ce mai conteazã pentru mintea ta cea plinã de inteligenþã ...
Hai , fugi tare , cã se terminã emisiunea ºi se supãrã oamenii ãia pe tine cã nu le mai faci ... audienþã !!
Mai stai un pic sã-þi cânt un cântecel :

Bâââââr oiþã la poianãããã
Bâr oiþã bââââââr
Unde-ai fo' º-alaltãããã iarnããããã
Bâr oiþã bâââââââââââââââââââââââââââââââr !

Ãããã, ce zici ?
E fain ?

Hai lareventindeo !!

Jules Verne....
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 19:54

De la: revenitu, la data 2011-02-08 19:48:29
De la: gabigabi, la data 2011-02-08 16:59:42cind ai dat Tu vreun raspuns la intrebarile noastre ? ai mai zis o data nastrusnicia asta cu analiza pe subiect si eu ti-am mai spus atunci, ca si acum ,ca singurul vostru argument ,este acea capodopera de inteligenta : BASESCU e CEL MAI BUN ! Cipul vostru e setat pe aceasta fraza si aici se termina analiza voastra !

Ce întrebãri Gabriela ?
Sau te-au vrãjit paprudele ãlea de pe antena 3 , "exemple" ale moralitãþii din cartier de la voi de la Bucureºti ? Firea , câtva timp în urmã , ºi-o trãgea cu neica Tãriceanu pe unde puteau ºi ei ... Bine cã nu ºtie nimeni în afarã de noi doi .... Ailaltã nu o amintesc cã se supãrã tastatura pe mine ...
Dar de acurateþea informaþiilor pe care le primeºti prin intermediul televiziunii ce o proslãveºti atât , te-ai întrebat vreodatã ???
Aiurea !
Important pentru tine e cã ãia zic de jos Bãsescu , restul ce mai conteazã pentru mintea ta cea plinã de inteligenþã ...
Hai , fugi tare , cã se terminã emisiunea ºi se supãrã oamenii ãia pe tine cã nu le mai faci ... audienþã !!

Bâr oiþã bââââââr

Ãããã, ce zici ?
E fain ?

Hai lareventindeo !!

A aparut Reanimatu??? Ce-i Frankenstein, care-i treaba??? Ai injuraturi noi in program ???? Nu te mai obosi ca oricum nu te baga nimeni in seama!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 20:19

De la: gabigabi, la data 2011-02-08 08:42:29
De la: Black_Friday, la data 2011-02-08 08:34:31
De la: gabigabi, la data 2011-02-08 08:06:45 buna dimineata, tuturor !
aseara, Silver m- a intrebat, indignat pin' la Dumnezeu , cum de-mi permit sa-l Criitic pe dl. basescu, PRESEDINTELE ROMANIEI si-mi dau seama ce eroare este in mintea multora dintre noi caci, dl. Base NU ESTE ROMANIA! ....NU EXISTA un semn de EGALITATE intre cele doua entitati ! dl. Base este o persoana care MOMENTAN, ocupa postul de presedinte al tarii si ca atare, Vremelnic ori ROMANIA ESTE SI VA FI VESNICA ! daca omul care a fost investit la un moment dat sa ne REPREZINTE - NU SA NE CONDUCA , Silvere si celailati pedelisti - caci CONSTITUTIA NU i-a rezervat acest Atribut , intrucit suntem o republica PARLAMENTARA , toate PRETENTIILE lui si ale voastre de a fi OMNIPREZENT si OMNIPOTENT , este ILEGALA ! este ANTICONSTITUTIONALA !
iar daca acest om pune in pericol Stabilitatea Statului si-l deturneaza de la rostul lui firesc atunci , acest om poate si trebuie sa fie Destituit din functia data de popor ! El l-a pus acolo, tot EL- poporul- are dreptul de a-l Inlocui ! va e clar ?

"E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune..."

Discursuri desprinse parca din alte vremuri, in care infierezi cu manie proletara...in rest nimic concret.
Asta va caracterizeaza pe toti maniosii acestui forum, vorba goala!

aceasta " vorba goala" reprezinta Esenta democratiei ! ti-e chiar atit de straina sau , poate, enervanta ? da' ma-ntreb : ce-ar trebui....sau ce ti-ar place sa auzi de la mine ca sa spui ca -s profunda ,de ex. ? hai, spune-mi si de dragul tau o sa fac o incercare !

Stimata Doamna,

Esenta Democratiei nu este lansarea acuzatiilor fara argumentarea lor. Aceasta este esenta totalitarismului din perioada cea mai intunecata a comunismului, cand oamenii erau condamnati si azvarliti in puscarii la ordinul secretarului de partid sau al comisarului. Toate aceste notiuni absolute pe care le folositi, sunt vorbe mari, intradevar, dar au valoarea unei cepe degerate atata timp cat nu aduceti dovezi in sprijinul celor afirmate.
Atunci cand am spus ca Antonescu este valetul lui Patriciu am argumentat si am postat dovezile culese de pe internet despre relatiile lui cu Patriciu. Atunci cand am spus ca PNL este un partid otravit, creat in '90 cu fosti informatori ai Securitatii, am postat din nou argumentand cu dovezi din mass-media.De atatea ori v-am citat acel material care aduna toate dovezile nemerniciei PNL si a actiunilor in favoarea lui Iliescu, din '90 incoace.
Dumneavoastra spuneti ca Basescu trebuie sa fie dat jos pentru ca actiunile lui sunt ILEGALE si ANTICONSTITUTIONALE. Imi cer scuze, poate nu sunt eu informat, dar nu am auzit ca dumneavoastra sa faceti parte din Justitia romana sau Curtea Constitutionala! Daca va substituiti Justitiei, va plasati pe aceeai pozitie cu acei politruci care trimiteau oameni in puscarie doar pentru origine nesanatoasa.
La nivel declarativ, toti suntem perfecti si dorim doar binele tarii, toti suntem campionii luptei pentru democratie, toti suntem foarte cinstiti, muncitori, inteligenti. Comportamentul nostru insa dovedeste multe lacune si cei care tipa si acuza cel mai tare in tara asta si se bat cu pumnii in piept ca apara democratia, dovedesc de fapt ca sunt cei care nu dau nici macar un scuipat pe aceasta democratie si cel mai tare isi doresc o reintoarcere la comunism!

Va saluta o javra.

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 20:19

De la: 9am178165, la data 2011-02-08 19:54:32
De la: revenitu, la data 2011-02-08 19:48:29

Ce întrebãri Gabriela ?
Aiurea !

Bâr oiþã bââââââr

Ãããã, ce zici ?
E fain ?

Hai lareventindeo !!

A aparut Reanimatu??? Ce-i Frankenstein, care-i treaba??? Ai injuraturi noi in program ???? Nu te mai obosi ca oricum nu te baga nimeni in seama!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BEI PE TINE IAR TE'A SARIT CU MEDICATIA ?

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 20:23

De la: gabigabi, la data 2011-02-08 16:47:13 de unde scoti bani ? de ACOLO UNDE SE CHELTUIESC FARA MASURA ! cind le ceri oamenilor Solidaritate si Sacrificiu, incepi intii cu tine INST. Prezidentiala si Guvernamentala ! nu-ti aloci anul asta mai multi bani de la buget....mai mult ca anul trecut si mai mult ca acu' 2 ani ! sa lase cumparaturile alea de 'jde milioane ptr. tot felul de farafasticuri si primele si salariile nesimtite ,ca din salariul directorului de fondul Proprietatea ,de 20.000 euro/ luna , cite pensii se pot plati ? lor nu le mai ajunge, dar un amarit poate trai cu 700lei / luna ? hai, Mars javrelor !

Cine oare deplingea soarta coloneilor si a pensionarilor MApN carora li s-au redus pensiile de 6000, 8000, 15000 de lei si considera ca demnitatea Armatei a fost tarata in noroi?

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
200aglaia

30 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 20:24

De la: marinescus2001, la data 2008-10-11 10:28:17basescu este de departe cel mai bun presedinre post decembrist

Mumã, treb`e sã mai plusezi niþel, ºi ºel mai bun dinainte di postul paºtelui...

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 20:27

Cah ! Miroase a tomberon ,o fi dinspre cotroceni ?

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Pagini: << 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: