back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 >> Sari la pagina:

9am049573

976 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 19:45

in iulie 2010

Pre�edintele Traian B�sescu cere Parlamentului respingerea unei legi de aprobare a unei ordonan�e de urgen�� privind prelungirea termenului de acordare a contravalorii �n lei a trusoului pentru nou-n�scu�i p�n� la finalul anului 2010.Pre�edintele Traian B�sescu a trimis vineri, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonan�ei Guvernului 5/2010 pentru modificarea unui articol din Ordonan�a Guvernului 3/2007 privind unele m�suri financiar-fiscale din domeniul protec�iei sociale. Actul normativ trimis spre promulgare, prevede aprobarea Ordonan�ei referitoare la prelungirea termenului de acordare a contravalorii �n lei a trusoului, p�n� la sf�r�itul anului 2010, astfel �nc�t dreptul conferit de lege, s� fie acordat �i copiilor n�scu�i dup� data de 31 decembrie 2009, potrivit Newsin.

�eful statului �i motiveaz� cererea de reexaminare ar�t�nd c�, �n condi�iile �n care ordonan�a Guvernului a fost abrogat� �n mod expres prin Legea 118/2010 privind unele m�suri necesare �n vederea restabilirii echilibrului bugetar, publicat� �n Monitorul Oficial la 30 iunie, prezentul act normativ a r�mas f�r� obiect.

ce n-au spus slugile de la news.in si ce ignora voit si slugile lui base de pe acest topic este faptul ca legea a fost initiata de o fosta protejata a lui base, pe atunci in pdl si adoptata in decebmrie 2006 cind, surpriza, pdl era la putere... si base o promulga (ori era beat?!)...

Abatele:Cum poate fi controlat� o popula�ie? Rim: �n primul r�nd prin for��. Abatele: C�nd fra�ii mei �nainta�i au fost pu�i �n situa�ia de a controla o lume s-au gindit prima dat� la religie. Rim: Mai exist� �i politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o popula�ie.Abatele: Desigur. Numai c� e o unealt� nesigur�. Rim: Un popor mai poate fi condus �i prin ac�iuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar s� spun c� �nrobirea omului fa�� de valorile materiale este indiscutabil superioar� celei ob�inute prin religie.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 19:54

De la: 9am126636, la data 2010-10-18 18:40:41 Silver, nici macar nu ma intereseaza, de cite ori ajungi tu acasa intr-o saptamina. Este alegerea ta si cred ca ai cumpanit bine atunci cind ti-ai ales profesia si drumul in viata. Este o zicala, "Daca ceea ce faci, faci cu placere, nu vei munci niciodata". Sper ca te numeri printre cei putini care au atins acest deziderat. Si inca ceva, obisnuiesc sa gindesc cu mintea mea si nu-mi pare rau, am pe CINEVA care imi lumineza calea si ma iubeste.

FERICE DE TINE,SI EU SUNT FERICIT SI IMPLINIT LA SERVICI,NU CONCEP VIATA FARA MUNCA MEA,DECI SUNTEM AMANDOI FERICITI !!!

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:00

Cum arata razboiul Basescu-Vintu in stenograme?
Share5 Trimite prin Twitter | Recomanda | Tipareste 18 Octombrie 2010 | 9 comentarii

Dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, contine cinci volume, incluzand stenogramele discutiilor cu jurnalisti din grupul Realitatea, precum Catalin Popa, Sergiu Toader, Bogdan Chirieac, dar si cu politiceni.

1/4
Catalin Popa si Vintu stabilesc strategia editoriala de campanie

INTACT IMAGES/Jurnalul National/Lucian Alecu
Una dintre stenogramele citate in dosar este cea a discutiei dintre Sorin Ovidiu Vintu si directorul Realitatea TV, Catalin Popa, purtata in 29 octombrie 2009, in campania electorala pentru alegerea Presedintelui.

Continutul stenogramei, conform MEDIAFAX:

"POPA CATALIN : Am facut un carton si am spus ca aceleasi ONG-uri, in 2004 l-au sustinut pe candidatul Traian Basescu.
S.O.VINTU : - Foarte bine, f... in gura sa-i f... Deci s-au isterizat aia.
POPA : -Mama, sunt cu nervii pe pereti.
S.O.VINTU : - Exceptional, exceptional.

POPA CATALIN : -Adevarul e ca e fara precedent, ca toata societatea civila, ca astea sunt cele mai importante voci in momentul de fata si cele mai importante ONG-uri din Romania, si nu au mai vazut in mandatul lui Basescu niciodata asa ceva. Dar stii care este socul?
S.O.VINTU: - A?
POPA CATALIN: - Liderii celor doua partide de opozitie nu vor sa faca declaratii pe tema asta.
S.O.VINTU: - De ce?
POPA CATALIN : - De boi. Adica raspunsul meu e clar. De boi.
S.O.VINTU : - Cred ca fac bine, tati.
POPA CATALIN : - Eu nu cred.
S.O.VINTU: - Daca imi permiti, totusi rarirea parlamentarilor este o chestie foarte populara printre cetatenii imbecili ai acestei tari.
POPA CATALIN: - Da, dar nu despre asta e vorba.

S.O.VINTU: -Ba da, pentru ca acolo este prefaudarea alegerilor. Se refera strict la referendum si referendumul este o chestie gingasa. Ei au iesit deja cu declaratii ca sustin micsorarea numarului de parlamentari.
POPA CATALIN:-Da si asta poate sa spuna si acum, "Sustinem in continuare referendumul, haideti sa-l programam intre tururile de scrutin".
S.O.VINTU- Da. O sa ma gandesc. Sa vorbesc cu MIRCEA si cu CRIN sa vad de ce nu preiau mesajul. Nu stiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.
(...)

POPA CATALIN: - Da. O sa stam sa documentam desi ma ardeau mainile sa iesim repede cu el, dar nu putem pentru ca sunt lucruri foarte grave.
S.O.VINTU - Sunt grave, nu?
POPA CATALIN: - Da.
S.O.VINTU - Asa tati, asa baiatul lui tata. F... in gura sa-l f... Hai ca vin si eu acasa sa pun umarul (rade - n.n.).
POPA CATALIN - (rade - n.n.). Da.
S.O.VINTU - Rar mi se intampla, fara misto Cata, sa ma mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.
POPA CATALIN- Da. Am simtit si eu pe alocuri.
S.O.VINTU - Rar mi se intampla. Mi-am scos ostile regulate din cazarmi, nici macar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostasii.
POPA CATALIN - (rade - n.n.).
S.O.VINTU- Da. De data asta... multa prostime, dat fiind faptul ca poporul asta s-a tampit de-a dreptul, prostimea asta inca tine cu imbecilul si trebuie sa-i degajam prostimea.
POPA CATALIN - Da.
S.O.VINTU - I-o degajam f... in gura sa-l f... Hai, te pup! Pa!
POPA CATALIN - Drum bun! Pa!"

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:42

V�ntu scoate Rom�nia din criz� cu idei din filmul �Rambo�

Scris de Dan Foc�eanu
Am urm�rit cu mare aten�ie �i interes interviul dat de V�ntu lui Victor Ciutacu, vineri seara. V�ntu e cu adev�rat speriat c� va fi arestat din nou �i a ie�it �la atac� cu ni�te stupidit��i, numite m�suri de revenire din criz�. De�i chiar el recunoa�te c� are toate afacerile blocate, adic� nu se poate scoate nici pe sine din criz�, vine �i bate c�mpii cu gra�ie la TeVeu expun�nd ni�te minciuni cutremur�toare de genul: ��n momentul �n care o familie t�n�r� se relocheaz� de la ora� la �ar�, ea prime�te AUTOMAT 25.000 EURO din fondurile europene". Sorine, gol�na� mic, te-ai t�mpit? Fondurile europene se dau AUTOMAT? Noroc c� emisiunea n-a f�cut audien�� mai mare de 200.000 de oameni, c� cine �tie, aveam acum grev� spontan� a familiilor mutate la �ar� strig�nd: �ba-nii! ba-nii!�, �august �i septem-bri-e!�. Dar, de�i lumea �tia c� SOV ne va scoate din criz� vineri sear� la Antena 3, telespectatorii au ales s� se uite, evident, la �Dansez pentru tine�, care a f�cut un rating de 11 comparativ cu audien�a emisiunii �VORBE GRELE�, situat� �ntre 1.7 �i 2.6. Surse judiciare ne-au declarat c� to�i cei 200.000 de oameni care s-au uitat la SOV au fost �nregistra�i �n dormitoarele lor de domnii Coldea �i Maior �i c� se t�v�leau pe jos de r�s �n timp ce SOV vorbea. Parol, excelen��! S� trecem!

V�ntu citeaz� din �Rambo�

De mic mi-a pl�cut seria �Rambo�. Am v�zut filmele de mai multe ori �i m-am visat adeseori �n pielea lui. A�a c� atunci c�nd cineva �l copiaz� pe Stallone f�r� ghilimele, observ imediat. �i nu trec 10 minute de la �nceputul interviului, c� distinsul domn V�ntu o comite: �Ideea pe care am exprimat-o acuma s-ar putea s� nu fie bun�. OK. O d�m deoparte. Am dat-o �n ideea de a v� ar�ta c� am �i eu nevoie din partea statului de pu�in� bun�voin��, de pu�in� dragoste. EU �MI IUBESC �ARA. EA M� IUBE�TE PE MINE? Asta avem nevoie: s�-mi arate �i statul dragoste �i �n�elegere�.
Imediat g�ndul m-a dus la imaginea celebr� din �Rambo II� �n care Stallone spune: �I want, what they want, and every other guy who came over here and spilled his guts and gave everything he had, wants! For our country to love us as much as we love it! That�s what I want! � . �n traducere liber�: �Vreau ceea ce ei vor �i ce vrea fiecare b�iat care a venit aici �i �i-a v�rsat m�runtaiele �i a dat tot ce avea: CA �ARA NOASTR� S� NE IUBEASC� LA FEL DE MULT C�T O IUBIM �I NOI!�.
La mine e oarecum explicabil s�-mi plac� �Rambo� datorit� v�rstei, dar �Marele Om� (a�a se autodefine�te �n interviu), V�ntu, avea deja 30 de ani c�nd s-a turnat acest film. Mon�er, e�ti infantil!

Nu�ulic�, INCOERENT, se contrazice �n declara�ii

Probabil de asta a �i ales �n fa�a procurorului Marius Iacob s� tac�. La TeVeu nu p��e�ti nimic dac� te contrazici, dar la Parchet ��i mai face un dosar penal. �i �Libertatea� de s�mb�t� num�rase deja 6 dosare penale pe numele lui. Nasol! Nici �n 2000-2002 n-a avut at�tea.
Ciutacu: Ar fi fost ast�zi mai bine fix �i cu 5 milimetri dac� aveam guvernarea aia de coali�ie condus� de premierul Johannis?
V�ntu: Nu am de unde �ti.
Jum�tate de or� mai t�rziu, V�ntu se r�zg�nde�te:
V�ntu: La vremea aceea sprijineam proiecul Johannis. Ar fi fost mai bun dec�t proiectul Boc.
P�i, excelen��, era sau nu era mai bun? S� trecem!
V�ntu: Presa �ncepe s� redevin� o afacere. Anul viitor, 2011, va fi catastrofal �i va trebui finan�at� �n continuare, dar din 2012 va reveni pe un palier convenabil de business.
Excelen��, a redevenit sau nu o afacere? S� trecem!

SOV minte cum respir�

V�ntu: La cele dou� televiziuni de �tiri, pe parcursul unei zile trec 17 milioane de oameni.
Excelen��, conform datelor furnizate de Institutul Na�ional de Statistic�, popula�ia Rom�niei este de 21,68 milioane de oameni. Din ace�tia, 3 milioane sunt pleca�i �n str�in�tate. R�m�n 18,68 milioane de poten�iali telespectatori ai celor dou� posturi. Din ace�tia, 1,1 milioane sunt copii �ntre 0 �i 4 ani, 0,22 milioane sunt copii de cinci ani �i 0,22 milioane sunt copii de �ase ani. A�adar, dup� spusele lui V�ntu, toat�, dar toat� popula�ia Rom�niei cu v�rste peste 7 ani se uit� �n fiecare zi la Realitatea sau Antena 3, adic� �i cei de la �ar�, �i cei care nu au televizor �n cas�, ceea ce �n mod evident este o minciun�.
Vintu: C�nd lumea se uit� ur�t la tine pe strad� doar pentru c� ai o ma�in� mai scump�, ce bucurie po�i s� ai?
Excelen��, tu crezi c� lumea se uit� ur�t la tine pe strad� �DOAR pentru c� ai o ma�in� mai scump�????
S� trecem!

V�ntu poveste�te despre tehnicile de discreditare, at�t de bine cunoscute sie�i sau SIE�i SRI (ne referim bine�n�eles la perioada c�nd erau conduse de neregreta�ii Fulga �i Timofte):
Ciutacu: De ce a �nceput s� intereseze foarte tare de la un punct �ncolo trecutul lui Sorin V�ntu? O vreme se vorbea de un trecut umbros �i punct. De o condamnare �n trecut. De la un punct �ncolo am �nceput s� citesc despre trecutul infrac�ional, trecutul de turn�tor, elemente din via�a familiei, toate, dincolo de faptul c� �n acela�i loc, toate concentrate pe o perioad� de vreo lun� de zile un pic �naintea arest�rii dvs.
V�ntu: Am mai spus-o. Este o tehnologie veche: desfigureaz�-�i adversarul, arat�-l lumii ca pe un monstru �i apoi �l po�i ucide.
Ce e, domnule V�ntu, a�i s�pat groapa altuia �i a�i picat singur �n ea? Nu v-a �nv��at m�mica dvs. c� ce �ie nu-�i place, altuia nu face? Probabil c� avea alte treburi. S� trecem.

�n primul r�nd c� asta este o tehnic�, nu o tehnologie! Timofte nu v-a explicat diferen�a sau n-o f�cea nici el?
Excelen��, dar despre �tehnologia� pe care ai aplicat-o cu Alex Stoian ce spui?
A�a cum reiese din rechizitoriul prin care cei doi au fost trimi�i �n judecat�, SOV, m�rinimos, i-a spus bietului s�u �ofer c� el nu poate vorbi c� are timbrul vocal dat �n urm�rire, a�a c� am�r�tul de bodyguard a comis infrac�iunea lui V�ntu cu vocea sa, dovendindu-se ulterior c� asta n-a fost dec�t o minciun� a lui V�ntu, c� de fapt toate mobilele ce se foloseau la adresa �n care se afla V�ntu erau reperate �i apoi urm�rite �i �nregistrate. �i a�a, pe �tehnologie veche� de felul: f� fapta cu m�na ta c� amprentele mele sunt cunoscute, va intra �n pu�c�rie �nc� un fraier. Sper�m c� de data asta nu �n locul lui SOV, ci al�turi de el.
V�ntu amenin�� cu sinuciderea? Ciutacu �l ciupe�te r�ut�cios cu Vultur, numele tat�lui care nu l-a recunoscut niciodat�.
V�ntu: Dec�t o groaz� f�r� sf�r�it, nu mai bine un sf�r�it groaznic?
Ciutacu, z�mbind: Eu o �tiam pe aia: dec�t o via�� cioar�, mai bine o noapte Vultur.
Aici z�mbetul lui V�ntu se modific� �n crispare. Explica�ia noastr�: Ciutacu, �n documentarea sa despre V�ntu pe care a f�cut-o �nainte de interviu, a citit �i interviul acordat colegului nostru, Dan Badea, de unul dintre ta�ii vitregi pe care SOV i-a avut de-a lungul timpului �i care a dezv�luit c� pe tat�l biologic al lui V�ntu �l chema Vultur. Este deja arhicunoscut faptul c� SOV este copil din flori. Dup� cum pute�i vedea aici .

V�ntu sus�ine cu tupeu c� f�r� el, �ara nu poate ie�i din criz�

Ciutacu: Pentru ce motive ar trebui suspendat pre�edintele B�sescu, domnule V�ntu?
V�ntu: Dac� dl. pre�edinte Traian B�sescu nu �n�elege c� este nevoie de efortul colectiv al �ntregii na�ii, inclusiv al opozi�iei parlamentare, inclusiv al mogulilor r�i, INCLUSIV AL LUI V�NTU, un efort conjugat de scoatere a Rom�niei din criz�, atunci dl pre�edinte Traian B�sescu trebuie suspendat (c�t� arogan�� - n.n.).
V�ntu: Trebuie s� ni se cear� ajutorul pentru ie�irea din criz�. F�r� ajutorul nostru niciun guvern, chiar cu domnul Mugur Is�rescu �n frunte, nu ar avea succes. Actualul guvern a luat m�suri corecte. Eliminarea deficitelor era obligatorie. Reechilibr�ri bugetare trebuiau f�cute, nu �tiu sub ce form�. �n orice stat s-au f�cut astfel de reechilibr�ri. �i noi vom fi obliga�i anul viitor s� tip�rim moned�. Infla�ia poate fi folosit� �i ca o p�rghie de dezvoltare. Criza mondial� este departe de a se fi �ncheiat.
V�ntu: Dac� Traian B�sescu nu se va transforma �ntr-un partener de dialog pentru societatea rom�neasc�, aceast� �ar� risc� inclusv destructurarea.
Excelen��, p�n� s� destructurezi tu �ara, ��i recomand s� te g�nde�ti mai bine la cele �ase dosare penale �i vine �i Nicolae Popa care �tii ce i-a spus lui Alex la telefon din �nchisoarea din Indonezia: �El (V�ntu - n.n.) ce nu a rezolvat �n 10 ani nu rezolv� cu mine �n�untru! Iar eu nu accept s� ajung �n�untru, de-aia am refuzat contactul cu ambasada, de-aia am refuzat contactul cu presa, de-aia am refuzat orice! Dac� este s� se rezolve ceva, se rezolv� aici �i am posibilitatea prin tot ce s-a construit s� rezolv, s� fiu safe aici! Dac�, Doamne fere�te!, vor ajunge s� m� aduc� acolo, �nseamn� c� s-a cam f...tut el �i c� am pierdut partida!�.
A�adar, Popa e ca �i sosit �n Rom�nia �i V�ntu e ca �i f...tut.
S� trecem!

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:45

Cum a preg�tit V�ntu lupta cu B�sescu. Stenograme
18 oct 2010, 14:35 | Actualizat (acum 4 ore)
REALITATEA.NET Dosarul lui Sorin Ovidiu V�ntu con�ine discu�iile pe care omul de afaceri le-ar fi avut �n campania electoral� �i dup� alegeri cu �efii trustului Realitatea Media �i cu jurnali�ti ai grupului, precum Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac �i Corina Dr�gotescu, informeaz� MEDIAFAX.

Sorin Ovidiu V�ntu / FOTO: Grup RC
Imaginea 1/1.CHIRIEAC BOGDAN : - A�a e. Absolut ! Tot m� a�teptam, domnule, totu�i o mi�care� A avut pe parcursul a cinci ani, hai s� spunem pe parcursul a patru ani, cu excep�ia erorii grave pe care a f�cut-o c�nd a fost suspendat �i care apoi a �ntors-o �n favoarea lui, putem s�-i spunem lui Florin adev�rul, nu ?
S.O.V�NTU - Da, evident.
CHIRIEAC : - Adic� dintr-un c� imens �n care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, d�ndu-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.
S.O.V�NTU: - M�i �i ca s� spunem p�n� la cap�t, suspendarea a fost f�cut� ca urmare a alian�elor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru c� mi-a deschis dosarul cu Banca Agricol�.
CHIRIEAC : Da.
S.O.V�NTU: - �i am vrut s�-i dau o lec�ie, dar nu p�n� la cap�t.
CHIRIEAC : - Da, �tiu �i acest aspect.
S.O.V�NTU: - Da, b�tr�nelule".

O alt� discu�ie din 30 noiembrie 2009 este cu pre�edintele Grupului Realitatea-Ca�avencu, Sergiu Toader, pe tema casetei �n care pre�edintele Traian B�sescu apare lovind un copil.

"S.O.V�NTU : - De ce crezi c� e at�t de disperat? E disperat c� �tie c� pierde.
SERGIU TOADER :- M�i, dar e fantastic cum... deci incredibil... �sta cu caseta a jucat un rol important �i chiar dac� 44 cred c� e trucat�, �i p�streaz� op�iunea de vot, nu?
S.O.V�NTU : Da tati, da. Adic� pe rom�ni �i doar �n p..., ei s-au presetat deja.
SERGIU TOADER. - Da, am �n�eles.
S.O.V�NTU - Da m�i, e trucat� �i du-te �n p... m�-tii c� tot nu te votez. Aleg�torii lui: " Da, m�i, e adev�rat, i-a dat o lab� �i unde d� B�sescu, cre�te", vorba imbecilului �la de Macovei.
SERGIU TOADER. - Da, corect.
S.O.V�NTU : - Asta e treaba. Adic� eu cred c� este... ��i arat� toat� treaba asta faptul c� (�njur� - n.n.) cu mogulul nu te joci.
SERGIU TOADER. - Mam�!
S.O.V�NTU : - Cred c� cea mai mare t�mpenie care a f�cut-o imbecilul �sta este c� m-a ales pe mine �int�, �nc� de acum un an de zile. Era b�iat de�tept, venea la supt p..., �mi sugea p... frumos, spunea s�rut m�na pentru mas� �i cu asta basta. C� loviturile mari, boul dracu', nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combina�ii �i de joc.
SERGIU TOADER. - Na�pa! Acum trebuie s� ne preg�tim s�-l omor�m pe Geoan� (r�de - n.n.).
S.O.V�NTU - Dar este elementar, drag� Watson (r�de - n.n.). P�i, presa tr�ie�te din s�nge, f..., puroaie, de unde tr�ie�te presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu'! Da, drag� Sergiu".

Un alt dialog consemnat �n dosar este cel din 4 decembrie 2009 dintre Sorin Ovidiu V�ntu �i Stelian T�nase.

"STELIAN T�NASE: Am �i eu o �ntrebare la tine, delicat�.
SORIN OVIDIU V�NTU: Te rog.
STELIAN T�NASE : M-a invitat Televiziunea Rom�n� s� m� duc duminic�, la ora 09.00, la ei, la anun�area rezultatelor.
SORIN OVIDIU V�NTU: mi se pare normal.
STELIAN T�NASE: TVR1. Nu, problema este s� nu te superi tu sau Realitatea s�-mi zic�..., pentru c� Realitatea nu ne-a f�cut nicio invita�ie, s� �tii.
SORIN OVIDIU V�NTU: Nu, dar chiar dac� �i-ar fi f�cut �i probabil c� urma s�-�i fac�, televiziunea public� e o chestie de prestigiu.
STELIAN T�NASE: OK. Deci, tu e�ti �n tem� �i nu e�ti �n dezacord cu ideea asta.
SORIN OVIDIU V�NTU: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, tot pentru Realitatea lucrezi �i acolo.
STELIAN T�NASE: Bine. P�i am s� spun s� scrie acolo Realizator Realitatea.
SORIN OVIDIU V�NTU: Tot pentru Realitatea lucrezi �i acolo, c� noi ne distribuim

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:48

O alt� stenogram� este din seara de 4 decembrie 2009, c�nd Sorin Ovidiu V�ntu ia leg�tura cu Cornel Nistorescu.

"CORNEL NISTORESCU: Ai auzit cu povestea cu Alro care e pe site-uri acuma?
SORIN OVIDIU V�NTU: nu am auzit.
CORNEL NISTORESCU: E poveste cu afacerile cu energie pentru... �n care e b�gat� Elena Udrea �i cu �tia �i cu psihologul Stolojan.
SORIN OVIDIU V�NTU: A�a...
CORNEL NISTORESCU: Poveste�te Nastasiu. �i �tia de la Realitatea o au �i nu vor s-o dea. �i caseta este de dou� zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate. �i Popa a refuzat s� o dea. �i-a spus?
SORIN OVIDIU V�NTU: Dar nu-�i asum�..., �tiu, tati, dar nu-�i asum�, zii s�-i spun, scriitorul c�r�ii, am uitat cum �l cheam�.
CORNEL NISTORESCU: Ba �i asum�, cum s� nu!
SORIN OVIDIU V�NTU: Ei, dac� ��i spun c� nu-�i asum�... C� m-a �ntrebat C�t�lin. Uite, avem a�a, a�a. �i am spus b�, dac� �i asum� autorul c�r�ii interviul �i cu Nastasiu, da�i-i drumul. Dac� nu, �tia se �ntorc m�ine �i spun c� au f�cut o glum�. �i nici unul din cei doi nu au vrut s� confirme, nu au vrut s�-�i asume. De-aia nu am dat pe Realitatea.
CORNEL NISTORESCU: Da, dar e imagine video cu �la care declar� chestia asta.
SORIN OVIDIU V�NTU: M�i, tati, nu ai �n�eles, am f�cut o glum�, domnule, ne-am jucat �ntre noi! Poate s� apar� orice. Trebuia cei doi s� confirme la telefon, nici unul nu a confirmat, nu �i-a asumat, pardon. �la, tu ��i asumi interviul? Tu ��i asumi declara�ia? �sta voia 50 000 euro s�-�i asume aia. D�-te-n moa��-ta! Nu pot s� dau bani pe a�a ceva. Nu c� e vorba de 50 000, dar nu pot s� dau bani, c� dup� aia �ncep alte pove�ti

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:50

�n noaptea de 6 spre 7 decembrie, dup� dup� turul al doilea al Preziden�ialelor, imediat dup� miezul nop�ii, V�ntu o contacteaz� pe Corina Dr�gotescu (care se aflase la sediul PDL unde se desf�ura num�r�toarea paralel� a voturilor-n.r.).
"(...)
S. O. V�NTU: S� nu te transformi �ntr-un agent de intoxicare al lor.
CORINA DR�GOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!
S. O. V�NTU: Asta era ceea ce vroiam s� te rog!
CORINA DR�GOTESCU: Categoric nu! Categoric nu!
S. O. V�NTU: Asta era ce�
CORINA DR�GOTESCU: Acuma urc� operatorul cu colega de la Social, filmeaz� tabelul s� �i-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dac� d� imaginea, ca s� vad�, m� rog, s� fie�
S. O. V�NTU: Deci, nu te transforma �ntr-un agent! Nu te transforma �ntr-un agent de manipulare al lor!
CORINA DR�GOTESCU: Bine".

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 22:39

De la: Silver9AM, la data 2010-10-17 22:24:51
De la: 9am126636, la data 2010-10-17 21:27:56 Da, de ce sa-i mai ascultam noi pe Basescu si pe Boc? Acum Base nu mai vrea o centura de siguranta, vrea un acord de precautie cu FMI. Asta e mai prost decit Ceausescu. Ceausescu ne chema la munca si Dumuinica pentru rambursarea datoriei, dar nu ne-a bagat mina in buzunare. Astia nu vor sa comunice cu poporul. Pai nu stia Boc sau Base de clientela in toate structurile aparatului administrativ? S-au epuizat cam toate gaselnitele lui Base pentru prostirea prostilor. Cine stie, poate o sa avem timp frumos si vreme de plaja in noiembrie-decembrie si probabil ciclul de 50 de ani s-a injumatatit si a venit vremea sa scapam de ciocoii portocalii.

DECI PANA LA URMA S-A ADEVERIT............ESTI UN .........DE COMUNIST CU REMINISCENTE,DIN TRECUT........SI TE MAI DAI SI MARE ...........,M I L I T A R ...............HAI SICTIR !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ce mai faci apevila, tot mai amusini vanturile altora? Ba comunistule, mai fa si tu ceva bun pentru Tara asta: sinucide-ta, ca vad ca pe la Galati nu vii, la Bucuresti sa te caut n-ai tupeu, de felationat va felationati bine, tu si celalat pupincuroi...Ba, pentru voi cuvantul rusine exista? Dar Dex exista? Dar gramatica lb. romane, "fete palide" de fund ce sunteti?!

Apevistulleeeeee, ai sa mori cu bocancii stapanu-tau pe grumaz, spirite de sluga!

Raporteaza abuz de limbaj
9am243042

11 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 05:39

Daca nui facem noi pe Basescu si Boc,ne termina ei PDLul nu mai suporta sa fie OAIA NEAGRA SI BATJOCURA DIN POLITICA ROMANEASCA

9am126636

389 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 08:21

Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii.

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 08:58

Ei, na ...
Adica tot ce spune Dragoteasca si toate hahalerele din presa aservite lui Vantu si Patriciu e adevarat iar ce spun ceilalti, e fals.
Cand vi se arata fata lui SOV e mana securitatii, e manipulare, dar cand scrie zile in sir, pe manseta realitatii tv ca Romania se revolta de parca ar veni rascoala de la Bobalna, e adevarat.
Uite ca, in ciuda a ceea ce doresc, cu atata disperare, mogulii Voiculescu si SOV si induc prin posturile lor de televiziune catre populatia despre care ei cred ca este proasta, n-are sustinere in realitate.
Acesti prosti care se cred detinatorii adevarului, nu fac altceva decat sa le dea apa la moara PDL-ului aratand, in prostia lor, cate cretiniseme au savarsit alde PSD si PNL.
Aceasta lupta ascutita nu face decat sa ne arate fata extrem de hidoasa a lui Iliescu, Tariceanu si a oamenilor lor care au adus tara in halul in care este acum.
E drept ca si multi PDL-isti au facut, dupa modelul PSD, aceleasi tampenii, batandu-si joc de banul public, intocmai ca predecesorii lor.
Dar singurul guvern, din ultimii 20 de ani, care, silit de criza financiara globala, incearca sa schimbe ceva in bine din putregaiul lasat de catre nenorocitii astia care urmla azi din opozitie si care se fac cum ca n-au mancat usturoi si gura nu le miroase ...
Si este foarte greu.
Cu atat mai greu cu cat oamenii PSD-ului au ramas acolo unde i-a plantat tatucul lor Iliescu.
Pe Ponta il va duce la rapa chestia cu impozitarea progresiva.
Cine crede ca-l va vota pe unul care propune ca pensia de pana la 1000 de lei sa nu fie impozitata in timp ce salariul de sub aceeasi suma, da ?
De ce salariul este considerat venit iar pensia nu ?
De ce sa plateasca taxe numai salariatii indiferent unde lucreaza, iar alte categorii sociale, nu ?

Stenogramele astea cu SOV arata clar in ce lume traim.
Unul care a excrocat cateva sute de mii de oameni, dicteaza unor cretini ca Dragoteasca, Chiriac si alti asemenea "deontologi" ce sa faca si ce sa spuna.
iar sustinatorii lor, cand vad ca, dupa o asemenea faza, nu mai e nimic de spus, tot gasesc de spus ca e ... manipulare.
Si tot bat din gura.

Asa ca eu, raman cu basescu si cu PDL-ul, nu pentru ca n-as avea ce sa critic si la ei, dar, prin comparatie ce alternativa, imi provoaca o cantitate de sila suportabila, infinit mai suportabila decat ceilalti actori de pe scena politica.
Si chiar daca merge greu, apreciez la ei faptul ca se straduiesc, chiar asa trasi in jos de oameni din propriul partid cum a fost idioata ai de Ridzi si altii asemenea.

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:26

De la: 9am126636, la data 2010-10-19 08:21:29 Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii.

BA,TIE CHIAR NU ITI E RUSINE ?TE PROSTESTI SINGUR ? AI CITIT STENOGRAMELE ? ALEA LE-A DICTAT SECU. DIN BURTA ? VOI AVETI UN TUPEU DE .........MAI DUTE ..........NESIMTITI PUPACIOSI SI LIBIDINOSI CE SUNTETI !!!!!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:33

Dupa Traian Basescu ,Nutzi Udrea este "cel mai bun produs al PD-L din ultimii ani". .Nu stiu de cate ori a fost injurat mai tare PDLul decat l-a injurat domnul presedinte acum .Brava Base,da-le sa zaca si lauda-ti cu tupeu gagica ca fiind cel mai bun produs al PDLului .Ne-ai spus ca nu are suficienta experienta de viata sa ajunga presedinte, dar nu-i nimic,pana in 2014 o capata .Oricum,ca sa ajunga sub presedinte are experienta suficienta de viata.

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:34

De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:26:21
De la: 9am126636, la data 2010-10-19 08:21:29 Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii.

BA,TIE CHIAR NU ITI E RUSINE ?TE PROSTESTI SINGUR ? AI CITIT STENOGRAMELE ? ALEA LE-A DICTAT SECU. DIN BURTA ? VOI AVETI UN TUPEU DE .........MAI DUTE ..........NESIMTITI PUPACIOSI SI LIBIDINOSI CE SUNTETI !!!!!!!!!!!!!!!!

Bai apevila, diferenta dintre "noi" si "voi"- astia care sunteti securoi- este ca "noi" nu credem in ingeri salvatori, in mironosite, in tatuci transformati din securoi_- anvers-isti in reformatori de Tara! Tu si celalalt limbos, luptati inainte -"si da-i si da-i, si lupta si lupta"- va cam rariti randurile...Sa fie oare ceilalti sobolani portocaloi care mai postau cu ceva vreme in urma cu simturile mai ascutite ca voi, au simtit mai devreme ca voi ca se scufunda corabia? Deh, si printre securoi mai sunt oameni cu instincte bune!!! Tu cand schimbi bocancul pe care sa-l pupi cu aceeasi manie proletara, apevila?

"Nihil sine Deo!"

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:51

V�ntu, c�tre Geoan�, �n seara turului doi al alegerilor: Felicit�ri, domnule pre�edinte!
18 oct 2010, 13:55 |
Mediafax Potrivit unei stenograme a unei convorbiri telefonice purtate �ntre omul de afaceri Sorin Ovidiu V�ntu �i candidatul PSD la pre�edin�ie, Mircea Geoan�, �n seara turului doi al alegerilor preziden�iale, primul �l felicita pe cel de-al doilea pentru victorie.

V�ntu l-a felicitat pe Geoan� pentru c�tigarea alegerilor / FOTO: Grup RC
Imaginea 1/1.Convorbirea, prezent� �n dosarul lui SOV � fuga lui Nicolae Popa, a avut loc pe data de 6 decembrie 2009, la ora 18,00, practic �n ziua celui de-al doilea tur al preziden�ialelor, informeaz� MEDIAFAX.

SORIN OVIDIU V�NTU: Alo!
MIRCEA GEOAN�: Bun�! Ce faci? Iart�-m�, n-am auzit telefonul, c� eram �ntr-o zon� mai proast�.
SORIN OVIDIU V�NTU: Domnul meu, nicio problem�! Vreau s� fiu primul rom�n care v� adreseaz� urarea de: Felicit�ri, domnule pre�edinte al Rom�niei!
MIRCEA GEOAN�: Doamne ajut�! Ce cifre ai?
SORIN OVIDIU V�NTU: Domnule pre�edinte al Rom�niei, sunt primul rom�n care v-a spus astfel. V-a� ruga totu�i s� m� nota�i �n catastifele istoriei.
MIRCEA GEOAN� : Am notat. Deja sunt cu pixul �n m�n�. (r�d am�ndoi)".

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:52

De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 09:34:45

Bai apevila, diferenta dintre "noi" si "voi"- astia care sunteti securoi- este ca "noi" nu credem in ingeri salvatori, in mironosite, in tatuci transformati din securoi_- anvers-isti in reformatori de Tara! Tu si celalalt limbos, luptati inainte -"si da-i si da-i, si lupta si lupta"- va cam rariti randurile...Sa fie oare ceilalti sobolani portocaloi care mai postau cu ceva vreme in urma cu simturile mai ascutite ca voi, au simtit mai devreme ca voi ca se scufunda corabia? Deh, si printre securoi mai sunt oameni cu instincte bune!!! Tu cand schimbi bocancul pe care sa-l pupi cu aceeasi manie proletara, apevila?

"Nihil sine Deo!"

CIOARA ZBOARA PE ALTA CRACA,DUTE DUPA SIFONIER...........

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:55

Revista presei: Firele lui Vintu, intinse peste Romania
acum 7 ore 39 minute 0 comentariiPro TV

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Politicieni din toate partidele, jurnalisti, dar si oameni de afaceri si reprezentanti ai unor institutii publice. Toti intregesc tabloul celor care l-au cunoscut, cel putin prin intermediul telefonului mobil, pe Sorin Ovidiu Vintu.

tAGurI: Revista Presei

Evenimentul Zilei: Discutiile considerate relevante pentru a creiona portretul lui SOV au fost conexate la dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru favorizarea fugarului Nicolae Popa, cauza aflata acum pe masa judecatorilor Tribunalului Bucuresti. In volumul IV al cauzei exista si o "harta a relatiilor lui SOV", intocmita de anchetatori pe baza convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri in cele cateva luni in care a fost supravegheat de Serviciul Roman de Informatii.

Romania Libera: Cu cine impartea SOV putereaPe 6 decembrie 2009, cu numai o ora inai�ntea inchiderii urnelor de vot, Sorin Ovidiu Vintu era sigur ca Traian Basescu pierduse definitiv lupta pentru Cotroceni, in fata lui Mircea Geoana. SOV se baza atunci pe sondajele preliminare, facute la iesirea de la urne, care-i confirmau ca avansul lui Geoana nu mai putea fi recuperat. Sigur pe victoria inamicilor prezidentiali, Vintu face in orele acelei seri prima miscare pragmatica: discuta telefonic cu un politican despre cum vor fi impartite ministere-cheie din Guvernul Romaniei si in ce structuri ale statului si-ar putea el insusi plasa oamenii de casa.

Gandul: Varianta procurorilor: ce cauta in dosarul lui Vintu stenogramele cu ziaristi si politicieni Noi stenograme au aparut in dosarul penal al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Stenogramele reprezinta discutii cu politicieni - Mircea Geoana, Dan Ion Popescu, Cozmin Gusa - si jurnalisti (Bogdan Chirieac, Catalin Popa, Corina Dragotescu, Sergiu Toader). SOV discuta politica, il felicita pe Geoana in calitate de presedinte al Romaniei si spune de ce ar fi pus la cale suspendarea lui Traian Basescu. Stenogramele nu au legatura cu infractiunea de care e acuzat SOV, dar surse judiciare au declarat pentru gandul ca acestea au fost depuse la dosar pentru "caracterizarea inculpatului" si pentru a arata "modul de a actiona al acestuia".

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:59

V�ntu: �Dac� Pre�edintele era b�iat de�tept, �mi sugea p... frumos �i spunea s�rut m�na pentru mas�
Marti, 19 octombrie 2010 Sursa: Curentul Autor: Dan Badea

Sursa foto: Curentul

Stenogramele din dosarul lui SOV

Interceptarea convorbirilor telefonice ale lui Sorin Ovidiu V�ntu, cercetat penal pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, are meritul de a dezv�lui, cu materialul clientului, adev�rata fa�� a mafiotului. Dup� ce a declarat �n mai multe rånduri c� el nu se amestec� �n politica editorial� a trustului Realitatea-Ca�avencu, stenogramele convorbirilor sale cu �efii (C�t�lin Popa, Sergiu Toader sau Doru Bu�cu) arat� contrariul.
El nu numai c� se amestec� �n activitatea editorial�, dar o controleaz� total. �n ultima campanie electoral�, �ntr-o discu�ie cu directorul RTV, C�t�lin Popa, el recunoa�te c� nici chiar �n scandalul FNI nu s-a mobilizat ca acum, c�nd a scos �o�tile regulate din caz�rmi�. �Rar mi se �ntåmpl� (...) s� m� mobilizez cum m-am mobilizat de data asta�, spune V�ntu. Toat� armata lui V�ntu a avut scopul de a-l zdrobi pe B�sescu. De la suspendarea din 2007, la alegerile din decembrie 2009. �Suspendarea a fost f�cut� ca urmare a alian�elor pe care le-am construit eu pentru suspendare, pentru c� mi-a deschis dosarul cu Banca Agricol� - dezv�luie patronul RTV, �ntr-o discu�ie cu �antajistul Chirieac. Celebra caset� trucat� cu B�sescu ce pare c� love�te un copil nu-i este str�in� lui SOV pe care nu-l intereseaz� dac� este trucat�. �E trucat� �i du-te �n p... m�-tii c� tot nu te votez� - citeaz� el un ipotetic aleg�tor care a v�zut imaginile difuzate obsedant, zile �ntregi, de ma�in�ria de propagand� a lui V�ntu. �Cu mogulul nu te joci�, formuleaz� el, pe scurt, morala fabulei cu caseta trucat�, �ntr-o discu�ie cu mercenarul Sergiu Toader. Felul �n care vede el acest r�zboi cu Traian B�sescu este unul primitiv, specific omului de grot� care s-a trezit brusc �ef peste un grup de pres�. Iat� ce spune el despre Pre�edintele Romåniei: �(Dac�) era b�iat de�tept, venea la supt p..., �mi sugea p... frumos, spunea s�rut måna pentru mas� �i cu asta basta�. Acesta este derbedeul care i-a condus, ca pe vite, ani de zile, pe Dinescu, Hurezeanu, Turcescu �i pe ceilal�i sclavi cunoscu�i �i sub denumirea de tonomate.

9am243044

5 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:07

Lupule,esti hamesit, dupa sex flamand,lihnit?Eu sunt iada din povesti,bunaciunea ce-o doresti,vino sa ma perpelesti!Ochii iti sclipesc in cap,m-ai infige in protap,ca-mi sta bine protopita,si cu sosul tau stropita!H 14-20 18 Oct 22:07
0743425235

9am126636

389 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:08

Silviu- Cine s-a folosit de banii escrocati de la citeva sute de mii de creduli si doritori de imbogatire peste noapte? Numai SOV? Tu chiar inghiti toate chiftelel aruncate precum pelicanul. Daca sunt dovezi palpabile de acuzarea numai a lui SOV ar fi cazul sa se desfasoare si un proces pe masura. Era pe vremuri unul Stefanescu, ala cu averea strinsa din comertul cu vin. Tu crezi ca Stefanescu a lucrat de unul singur? Prietene securitatea cunostea toate miscarile lui Stefanescu si era parte la afcere. Din momentul cind treaba a inceput sa puta (caci minciuna are picioare scurte) l-au sacrificat pe Stefanescu pentru a nu se da in vileag toti protagonistii. Toate hotiile din tara asta si de oriunde se fac sub umbrela serviciilor de informatii. Ele lucreaza in folosul puterii indiferent de culoare si exploateaza imoralitatea si lacomia politicienilor. Asta este lumea in care traim. Ti-ai pus intrebarea cam citi bani se string din abonamentul RadioTv? Ar fi imteresant. Si crezi ca escrocatii aia tembeli o sa-si vada banii returnati? Eu nu.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:20

MOTIUNEA DE CENZURA

Primul motiv pentru care semnatarii mo�iunii consoder� c� actuala guvernare trebuie s� plece vizeaz� faptul c� actualul Guvern nu mai respect� Programul de guvernare aprobat de Parlament, la �nvestitur�, �n decembrie 2009, mai ales �n ceea ce prive�te luarea m�surii de cre�tere a TVA.

Al doilea motiv invocat este legat de faptul c� actualul Guvern "a declan�at un r�zboi economic �mpotriva rom�nilor", �nceput cu un "atac" �mpotriva mediului privat.

"La �nvestire, Guvernul Boc a anun�at o serie de m�suri necesare sus�inerii mediului de afaceri. Niciuna nu s-a pus �n practic�. Pentru a �nfiin�a o companie, trebuie pl�tite nu mai pu�in de 15 taxe, iar timpul necesar procedurilor plaseaz� Rom�nia aproape de ��ri precum Congo si Tadjikistan. Controalele la firme sunt f�cute la comand� politic� �i au scopul str�ngerii de bani pentru partid", se arat� �n textul mo�iunii de cenzur�.

Faptul c� "guvernarea B�sescu-Udrea-Boc-Anastase" a produs un dezastru generalizat �n economie, prin sugrumarea cu taxe �i impozite aberante a liberei ini�iative �i a investi�iilor �n mediul privat care genereaz� noi locuri de munc�, reprezint� al treilea motiv pentru care parlamentarii PSD PC �i cei al PNL au semnat �i sus�inut mo�iunea de cenzur�.

�n textul mo�iunii este acuzat �i faptul c�, �n timp ce societ��ile cu capital majoritar de stat, care sunt �i "c�pu�ate'" de "clientela politic�" a PDL, r�m�n principalii debitori c�tre bugetele de stat, mediul privat este �n continuare principalul pl�titor nu doar al costurilor crizei economice, ci �i al men�inerii la putere a actualului Guvern, catalogat drept "incompetent �i tic�los".

"Rom�nia mai func�ioneaz� doar pe datorie, ritmul �n care se �mprumut� de la �nceputul anului fiind de 600 de euro/secund� - adic� 52 milioane de euro pe zi", se precizeaz� �n mo�iunea.

Al patrulea motiv pentru care semnatarii mo�iunii consider� c� Guvernul actual trebuie s� plece prive�te politica "haotic�" �i fiscalitatea "excesiv�".

"Bugetul pe acest an a prev�zut o cre�tere economic� de 1,3%. Dup� aplicarea m�surilor, Rom�nia a devenit singura �ar� din Estul Europei cu c�dere economic� de 1,7 - 1,9% �n 2010. Puterea real� de cump�rare a sc�zut deja cu 8-10% numai din majorarea pre�urilor din TVA, combinat� cu sporirea ratei infla�iei. Peste acestea se suprapune diminuarea salariilor cu 25, 40 sau chiar 60% �n unele cazuri. �n termen de opt luni de zile, acest Guvern, aici de fa��, a modificat de 10 (zece!) ori Codul Fiscal", acuz� semnatarii mo�iunii.

Faptul c� "guvernarea B�sescu-Udrea-Boc-Anastase" a luat m�suri prin care umile�te toate categoriile de cet��eni, fiind pentru prima dat�, dup� 1990, c�nd rom�nilor le scad, practic, toate veniturile nete c�tigate p�n� �n prezent reprezint� al cincilea motiv invocat �n textul mo�iunii.

Al �aselea motiv prive�te faptul c� �ara este condus� spre colapsul social, �n condi�iile �n care actualul Guvern a generat cel mai mare grad de conflict �i de contestare din ultimii 15 ani �i un val de nemul�umire public� f�r� precedent, astfel �nc�t nu a fost categorie social� care s� nu fi protestat �i s� nu �i fi c�utat dreptatea �n strad�.

Al �aptelea motiv invocat de semnatarii mo�iunii de cenzur� are �n vedere faptul c� actualul Guvern este singurul din Europa care a "�ndr�znit" s� cear� limitarea drepturilor cet��ene�ti �n scopul asan�rii finan�elor publice.

"Guvernarea B�sescu-Udrea-Boc-Anastase" a instalat �n Rom�nia un sistem clientelar care c�pu�eaz� institu�iile statului, de la cel mai �nalt nivel p�n� la ultima comun� din Rom�nia, iar banii publici se scurg prin "sitele" portocalii c�tre camarila politic� reprezint� al optulea motiv pentru care semnatarii mo�iunii consider� c� Executivul trebuie demis.

"Se pl�tesc aiurea scene de 75.000 de euro, patinoare de 12 milioane de euro, brand-uri de �ar� plagiate de numai 75 de milioane de euro ori programe fanteziste, precum e-Rom�nia, de 500 milioane de euro", se acuz� �n mo�iune.

Al nou�lea motiv prive�te faptul c� actuala "guvernare B�sescu-Udrea-Boc-Anastase" a inoculat sentimentul de fric� de represalii, specific regimurilor totalitare, pentru a �ncerca s� se men�in� la putere cu orice pre�.

Faptul c� actualul prim-ministru trebuie s� plece pentru c� a oferit "pe tav�" lui Traian B�sescu guvernul pe care �l conduce, "reu�ind s�-l �tearg� din paginile Constitu�iei, de la capitolul putere executiv�", reprezint� cel de-al zecelea �i ultimul motiv invocat de c�tre semnatarii mo�iunii de cenzur�.

"Guvernul Boc s-a legitimat doar �n fa�a pre�edintelui B�sescu �i �n favoarea acestuia, �i nu, cum este normal �i constitu�ional, �n fa�a Parlamentului", se mai arat� �n textul mo�iunii.

Partidele din opozi�ie au depus, luni, la Parlament, mo�iunea de cenzur�.

Mo�iunea de cenzur� a fost semnat� de 209 senatori �i deputa�i apar�in�d grupurilor parlamentare PSD�PC �i PNL din Camer� �i Senat.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:50

REAC�II

Verestoy: "Nu cred c� cineva din elita politic� a putut evita un contact cu SOV"

Potrivit documentelor aflate la dosar, pe lista celor contacta�i de Sorin Ovidiu V�ntu apar, la categoria politicieni, Mircea Geoan�, Adrian N�stase, Crin Antonescu, Verestoy Attila, Titus Corl��ean, Dan Ioan Popescu, Dan Radu Ru�anu, Miron Mitrea, Olgu�a Vasilescu, Ioan Chelaru, Ludovic Orban, Relu Fenechiu, Teodor Mele�canu, Culi�� T�r���, Iulian Iancu �i Sever Voinescu.

�n volumul III al dosarului exist� chiar �i transcrierea unei discu�ii purtate de SOV cu Dan Ru�anu �n ziua �n care se desf�ura turul al doilea al preziden�ialelor, la ora 19.52, cu doar o or� �nainte de primul exit-poll.

"V�NTU: Salut, Dane!
RU�ANU: Salut, prietene. D�-mi �i mie cam cum st�m pe la ora 6.00.
V�NTU: A�a. �mi dai mie Ministerul de Finan�e sau �i-l iei tu? Ap�rarea o iei tu sau o iau eu?
RU�ANU: Eu a� vrea la Ap�rare, pe cuv�ntul meu.
V�NTU: Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, a�i c�tigat."

Cu doar o or� �nainte, mai exact la 18.24, SOV fusese contactat �i de Mircea Geoan�.

"V�NTU: Alo!
GEOAN�: Bun�! Ce faci? (...)
V�NTU: Domnul meu, nicio problem�! Vreau s� fiu primul rom�n care v� adreseaz� urarea de: �Felicit�ri, domnule pre�edinte al Rom�niei! �
GEOAN�: Doamne ajut�! Ce cifre ai?
V�NTU: Domnule pre�edinte al Rom�niei, sunt primul rom�n care v-a spus astfel. V-a� ruga totu�i s� m� nota�i �n catastifele istoriei.
GEOAN�: Am notat. Deja sunt cu pixul �n m�n�. (R�d am�ndoi.)"

Sever Voinescu: "SOV m-a sunat s� m� amenin�e"

Ceilal�i politicieni nominaliza�i sunt cuprin�i doar �n "harta rela�ional�" care se reg�se�te la dosar. �i, contacta�i ieri de EVZ, majoritatea au admis c� au discutat cu V�ntu pe diverse teme, o dat� sau de mai multe ori �n ultimii ani.

"Chiar ar fi culmea s� discut detaliile convorbirilor. Am discutat mai multe chestiuni. Am recunoscut, �l cunosc pe domnul V�ntu, discut�m. Nu neg, dar nu am fost la saun� sau la jacuzzi", a explicat deputatul liberal Relu Fenechiu.

La r�ndul s�u, UDMR-istul Verestoy Attila a precizat c� a vorbit de mai multe ori cu V�ntu �n decursul anilor. "D�nsul are o influen�� civilizat� asupra televiziunii sale. Am vorbit ca anumite aspecte neprincipial abordate s� fie corectate. (...) Nu cred c� cineva din mediul politic, din elita politic�, a putut evita de-a lungul anilor un contact cu domnul V�ntu. Erau contacte fire�ti �i nu cred c� aveau de ce trezi interesul presei sau al altora", a ad�ugat Verestoy Attila. �ntrebat dac� l-a vizitat pe SOV �n Delt�, acesta a spus r�z�nd: "Nu, am fost �n strada Paris" (unde se afl� una dintre re�edin�ele lui SOV).

"�n timpul campaniei electorale, SOV m-a sunat dup� o emisiune la care am participat la Realitatea TV �n care am exprimat critici la adresa lui. M-a sunat s� m� amenin�e c�, dac� voi continua s�-l critic, m� va da �n judecat� �i �mi va lua tot. Chiar a�a s-a exprimat", a conchis, la r�ndul lui, PDL-istul Sever Voinescu.

De�i ini�ial a negat c� ar fi discutat vreodat� cu SOV, vicepre�edintele PNL, Teodor Mele�canu, a revenit cu preciz�ri: "�n decursul timpului am avut convorbiri telefonice. Pe parcursul ultimilor 10 ani, poate de dou�-trei ori. �n perioada respectiv� (2009-2010 - n.r.) cred c� a fost o singur� convorbire. Nu-mi amintesc contextul, dar a�tept s� apar� stenogramele". (Au contribuit Clarice Dinu, Anca Simina)

"Niciodat� nu l-am sunat pe Sorin Ovidiu V�ntu. Niciodat� nu m-a sunat. N-am vorbit nicodat� la telefon cu Sorin Ovidiu V�ntu. O singur� dat� am purtat o discu�ie �ntr-un context oarecare, am schimbat c�teva cuvinte. E vorba despre �nc� o manipulare a actualei puteri, o manipulare pe care o face �ntr-un moment delicat pentru ea"
Titus Corl��ean

"Am avut multe discu�ii cu Sorin Ovidiu V�ntu pe diferite subiecte. �l cunosc de zece ani. �n 2010 cred ca am avut o singur� discu�ie, iar �n 2009 am vorbit de dou� ori. Nu erau ni�te discu�ii �n care puneam la punct ceva. �l cunosc de mult� vreme. Care este problema?"
Miron Mitrea

"ASTA-I REALITATEA"

SOV c�tre Toader: "Nu sunte�i liberi, nene!"

Raluca Dan

Transcrierea discu�iilor dintre Sorin Ovidiu V�ntu �i directorii trustului s�u de pres� arat� modul �n care acesta �ncerca s� se foloseasc� de "organiza�ia care trebuia s� r�spund� comenzilor patronului" pentru ca acesta s�-�i vad� finalizate interesele politice ori de afaceri.

"De�i nu au leg�tur� direct� cu infrac�iunea de care e acuzat Sorin Ovidiu V�ntu, procedura penal� �i oblig� pe procurori s� le ata�eze la dosar", au explicat speciali�ti �n Drept, consulta�i de EVZ, de ce aceste discu�ii au ajuns pe masa judec�torilor.

A�adar, pe l�ng� discu�ia cu C�t�lin Popa, �n volumul III al dosarului sunt redate �i alte discu�ii cu Stelian T�nase, Corina Dr�gotescu, Bogdan Chirieac, Sergiu Toader sau Doru Bu�cu.

"�tiu ce am nevoie ast�zi, ast�zi am nevoie de o organiza�ie s� r�spund� comenzilor mele, ca la Audiul pe care �l am. Am dat de cheie, a pornit, am �ntors cheia pe st�nga, s-a oprit. (...) Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie s� cread� ceea ce este: este organiza�ia lui V�ntu �i r�spunde la comanda lui V�ntu. (...) Nu sunte�i liberi, nene! V� convine, lucra�i, nu v� convine, pleca�i, ce mare c�cat!", �i transmite SOV lui Toader.

A doua zi, V�ntu poart�, pe un ton similar, o discu�ie �i cu Doru Bu�cu, director editorial. "...dar eu nu mai concep niciun fel de dizident �n �Academia Ca�avencu �. �Academia Ca�avencu �, ca orice institu�ie de pres� din trustul meu, r�spunde intereselor patronatului. Punct!".

"Acea discu�ie a existat. (...) Conversa�ia a avut loc a doua sau a treia zi dup� ce un grup de redactori a plecat �i, �n contextul �la, eu eram destul de sup�rat. �i omul a �inut s�-�i fac� o pledoarie la telefon. E o conversa�ie. (...) �Academia Ca�avencu� a fost o publica�ie independent� dintotdeauna �i va fi �ntotdeauna", a explicat, ieri, Doru Bu�cu pentru EVZ.

EXTR�DARE

Popa ajunge �n �ar� luna viitoare

Din documentele transmise de autorit��ile indoneziene �i anexate la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucure�ti reiese c� fugarul Nicolae Popa - care are de executat o pedeaps� de 15 ani de �nchisoare �n dosarul "FNI" - ar putea fi extr�dat �n Rom�nia p�n� cel t�rziu pe 25 noiembrie 2010.

"Pre�edintele a avizat declan�area procedurii de extr�dare pe 25 august, iar aceasta nu poate dura mai mult de trei luni", precizeaz� autorit��ile indoneziene.

�n dosar exist� �i declara�ia lui Nicolae Popa, audiat la Jakarta: "M� aflu �n Indonezia din 11 iunie 2000 �i am ajuns prin aeroportul din Ngurah Rai, la aproximativ 1.30 p.m. �ederea mea aici e girat� de firma Casscorn International Trading (societate �n conturile c�reia, dup� cum reiese din intercept�rile ata�ate la dosar, Popa ar fi primit banii vira�i de Octavian �urcan, la cererea lui Sorin Ovidiu V�ntu - n.r.) (...) �l cunosc pe Sorin Ovidiu V�ntu, am lucrat cu el la Gelsor �i sunt prieten cu Sorin Ovidiu V�ntu pe care, uneori, l-am contactat la telefon. Nu am primit niciodat� bani de la Sorin Ovidiu V�ntu, nu am trimis niciodat� bani �n Rom�nia", �i-a �ncheiat Nicolae Popa declara�ia dat� �n fa�a anchetatorilor indonezieni.

SLAB DE INIM�

V�ntu e internat la Spitalul Floreasca

Sorin Ovidiu V�ntu a fost adus cu Salvarea duminic� noaptea la camera de gard� a Spitalului de Urgen�� Floreasca din Bucure�ti din cauza unor probleme cardiace.

"Starea lui era destul de grav�. A fost stabilizat la Unitatea de Primiri Urgen�e �i internat ulterior pe Sec�ia de cardiologie", au declarat surse medicale.

"Internarea survine �n urma acutiz�rii unor probleme cardiologice mai vechi. Va fi supus unor investiga�ii suplimentare �i va fi externat peste c�teva zile din Sec�ia de cardiologie. La externare, va oferi d�nsul detalii suplimentare. Nu v� putem spune mai multe. At�t am fost autoriza�i", a precizat Bogdan Opri�a, purt�tor de cuv�nt al Spitalului de Urgen�� Floreasca.

EVZ a dezv�luit, �n urm� cu trei ani, c� Sorin Ovidiu V�ntu are probleme cu inima. Pe 3 martie 2007, SOV a fost operat pe cord deschis la Spitalul Universitar din Viena, acolo unde �i pre�edintele Traian B�sescu a fost operat de hernie de disc.

De altfel, recent, dup� ce a primit interdic�ie de a p�r�si �ara, SOV a solicitat o derogare pentru a merge la Viena, ca s�-�i trateze probleme cardiace. El sufer� din copil�rie �i de poliomielit�.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:52

POLITIZAREA INVATAMANTULUI .

"Nu discut cu liderii studen�ilor teleghida�i politic, pentru c� ace�ti lideri nu pot fi parteneri de discu�ii", a spus ministrul Educa�iei,cel care ingroapa si PDLizeaza invatamantul romanesc.

S�mb�t�, ministrul Educa�iei, Daniel Funeriu, s-a �nt�lnit cu studen�ii din Alian�a Na�ional� a Organiza�iilor Studen�e�ti din Rom�nia. Liderul Uniunii Na�ionale a Studen�ilor din Rom�nia, Ionu� Poenaru, s-a dus �i el la discu�ii, �ns� nu a fost primit pe motiv c� nu a fost invitat.

Reprezentan�ii UNSR spuneau, s�mb�t�, c� invitarea la discu�ii doar a Alian�ei Na�ionale a Organiza�iilor Studen�e�ti din Rom�nia este discriminatorie. Ace�tia mai spuneau c� UNSR va da �n judecat�, �n contencios administrativ, Ministerul Educa�iei, �ntruc�t nu a r�spuns �n termenul legal de 30 de zile la cererea organiza�iei privind o �nt�lnire.

"Domnule Ministru Funeriu, sus�ine�i constant c� dori�i depolitizarea sistemului de educa�ie �ns� ac�iunile �i deciziile dumneavoastr� demonstreaz� contrariul. Acum am realizat care este motivul pentru care primi�i la discu�ii, preferen�ial, doar o singur� federa�ie studen�easc�, ai c�rei fo�ti lideri sunt actualii dumneavoastr� colegi portocalii din Minister. Acum am �n�eles c� sub umbra acuza�iilor de apartenen�� politic� aduse imaginii UNSR se ascund m�r��viile MECTS prin care s-a �ncercat �i s-a reu�it politizarea reprezentan�ilor studen�ilor pe care �i chema�i, ast�zi 16 octombrie, din nou la discu�ii. Uniunea Na�ional� a Studen�ilor din Rom�nia v� informeaz�, domnule ministru, c� nu aceast� organiza�ie studen�easc� portocalie are nevoie s� comunice cu reprezentan�ii Ministerului Educa�iei, Cercet�rii, Tineretului �i Sportului. Nu aceast� organiza�ie are nemul�umiri cu privire la legea educa�iei, cu privire la bursele studen�ilor, la subven�iile pentru c�mine �i cantine", au mai spus reprezentan�ii UNSR.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:13

Sorin Ovidiu V�ntu: "Suspendarea a fost f�cut� ca urmare a alian�elor pe care le-am construit eu"
�n ziua de 24-11-2009, Sorin Ovidiu V�ntu este contactat de jurnalistul Bogdan Chirieac.

"CHIRIEAC BOGDAN: A�a e. Absolut! Tot m� a�teptam, domnule, totu�i o mi�care� A avut pe parcursul a cinci ani, hai s� spunem pe parcursul a patru ani, cu excep�ia erorii grave pe care a f�cut-o c�nd a fost suspendat �i care apoi a �ntors-o �n favoarea lui, putem s�-i spunem lui Florin adev�rul, nu ?
S.O.V�NTU: Da, evident.
CHIRIEAC: Adic� dintr-un c� imens �n care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, d�ndu-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.

S.O.V�NTU: M�i �i ca s� spunem p�n� la cap�t, suspendarea a fost f�cut� ca urmare a alian�elor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru c� mi-a deschis dosarul cu Banca Agricol�.
CHIRIEAC: Da.
S.O.V�NTU: �i am vrut s�-i dau o lec�ie, dar nu p�n� la cap�t.
CHIRIEAC: Da, �tiu �i acest aspect.
S.O.V�NTU: Da, b�tr�nelule."

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:16

"Pre�urile produselor alimentare pot sc�dea dac� procesatorii �i magazinele renun�� la o parte din profituri, iar taxele practicate de re�elele de retail vor �ncepe s� scad�", a declarat agen�iei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tab�r�.

Bai nenea Tabara,Guvernul Boc ar putea sa fie un guvern bun daca ar avea oameni competenti,bine intentionati,patrioti si cinstiti. Cam asa este si cu scaderea preturilor la produsele alimentare.Procesatorii si magazinele nu sunt societati de caritate,nu tu le fixezi preturile si taxele ca pe vremea comunismului , asa ca lasa gargara ieftina. Nu astia sunt de vina, ci guvernul din care tu faci parte si care a facut zob toata tara dand mereu cu lasitate si golanism ,vina pe oricine altcineva .

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:19

De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:52:31

"Nihil sine Deo!"

Ba apevila, ia un os de ros fara os, ca stai cam prost cu dintii, se vede dupa postarile din ce in ce mai moi! Cu gingiile stai bine, pot suge sfarcurile de la mesele stapanilor tai portocalai?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:01

De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 11:19:05

"Nihil sine Deo!"

Ba apevila, ia un os de ros fara os, ca stai cam prost cu dintii, se vede dupa postarile din ce in ce mai moi! Cu gingiile stai bine, pot suge sfarcurile de la mesele stapanilor tai portocalai?

TE BAGI SINGUR IN SEAMA,CIOCARDEL......TU TE PUI IN RAND CU OAMENII ??? HUSI CIOARA !!!

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:22

De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 12:01:44
De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 11:19:05

"Nihil sine Deo!"

TE BAGI SINGUR IN SEAMA,CIOCARDEL......TU TE PUI IN RAND CU OAMENII ??? HUSI CIOARA !!!

Ba apevila, oamenii se impart pe ei insisi in oameni si apevisti/securoi/cum_vrei_sa-ti_mai_spui!! Unii pot gandi liber -primii, ceilalti nu pot niciodata gandi 24 h din 24 h liber, pt. ca tb sa asculte si sa execute cretinitatile multora din stapanii sai! Ba, tu esti un dulau care poate hamai atata cat te lasa stapanii tai (azi portocalai, maine vezi tu: te orientezi rapid ca orice pitbull portocaloi)! Ia fa ba apevila ham, ham!

"Starpiti javrele!"

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:43

Din ciclul B�sescu spune tot �i nimic ...

"Aud c� �n acest sf�rșit de s�pt�m�n�, președintele Rom�niei, Traian B�sescu a fost la ProTv. Discursul? Politic și economic. Politica nu m� intereseaz�. Așa c� am c�utat pe agențiile de pres� componenta economic� a discursului. �mi spun acum p�rerea, �ncerc�nd s� identific, unde greșește și mai ales unde nu greșește Președintele Rom�niei, Traian B�sescu.

Unde greșește :

1. �Oamenii aceia nu au dreptul s� se revolte�. Z�u, stimate Domnule Președinte și drag� Traiane? Și atunci, ce au voie? S� �nghit� �n sec? S� se lase mințiți? S� primeasc� 40% din leaf� și s� spun�, e ok? Eu nu spun c� veniturile de natur� salarial� de la Ministerul de Finanțe sunt mari sau mici. Eu spun c� minciuna nu are ce s� caute �n relațiile angajator-angajat. Vrei s� �i dai salariatului 750 de lei pe lun� �ncep�nd de m�ine, �n loc de 2000 de lei? Foarte bine. Dac� e legal, d�-i. Dar spune-i, comunic� oficial, și, niciodat� retroactiv. Spre exemplu, potrivit cotidianului meu favorit, Evenimentul Zilei (www.evz.ro/detalii/stiri/eba-ia-de-la-luxten-7000-de-lei-pe-luna...), fiica dumneavoastr� c�știga de la Luxten, 7000 de lei lunar. Pentru c� avea jum�tate de norm� la firma care a c�știgat �ntreținerea rețelelor de iluminat din Capital� p�n� �n 2012. Ce f�cea Elena B�sescu de acești bani? Potrivit propriilor declarații, citate de EVZ introducea �niște date �n calculator�. �Nu sunt vreun doctor �n economie, vreun specialist. Lucrez �n financiar, la un calculator, pe un post de funcționar. N-am nici Internet, nici messenger, numai un soft de contabilitate și at�ta�. Cu alte cuvinte, EBA obținuse un �Dream Job�. �ncasa aproape 2000 de Euro pe lun�, muncind 4 ore pe zi. Mai mult dec�t un șef de serviciu de la Ministerul de Finanțe. Foarte bine domnișoara Elena, bine negociat. Dar cum v-ați fi simțit dac� Luxten, v-ar fi spus la 1 martie � știți, �ncep�nd cu 1 ianuarie, retroactiv, v� d�m doar 2000 de lei. Pentru c� doar performanța se pl�tește. Cred c� domnișoara EBA ar fi reacționat ca orice om normal. S-ar fi revoltat. �n funcție de clauze, cei 2000 de lei ar fi putut s� vin� de m�ine, de peste o lun�, sau de peste 3. Nu �ns� retroactiv. Și Eba și angajații ministerului de finanțe au voie s� se revolte. Și medicii spitalului Marie Curie sau ai Maternit�ții Giulești. Și oricine are dreptul s� se revolte �mpotriva minciunii. Chiar și Ioana B�sescu. Cum ar fi fost ca patronii de la B�neasa Investment, �n loc s� �i cear� fiicei dumneavoastr� 700.000 de EURO, s� �i fi spus � stimat� doamn�, trebuie s� pl�tiți un milion de EURO pentru imobilul pe care l-ați achiziționat. Ar fi avut dreptul s� se revolte? Sau cum ar fi fost ca aceia care au construit casa �n care a locuit fiica dumneavoastr� cea mare(potrivit realitatea.net, (www.realitatea.net/ioana-basescu-si-a-cumparat-un-apartament-in-... casa a fost construit� de Sorin Vulpescu, unul dintre patronii Golden Blitz și Euroconstruct, favoriți la contracte cu Prim�ria Capitalei pe care ați fi gestionat-o), s� �i dubleze prețul, f�r� ca m�car s� �i spun�? V� spun eu, s-ar fi revoltat. Singurul care nu s-ar fi revoltat, ați fi fost dumneavoastr�. Pentru c�, spre exemplu, atunci c�nd ați cump�rat casa din Mih�ileanu (pe care v-ați repartizat-o, �n calitate de primar) cu 19.000 de dolari, �n 2003, potrivit cotidianului G�ndul (www.gandul.info/politica/istoria-dobandirii-imobilului-mihailean...), nici nu ați fi putut concepe ca spre exemplu prim�ria s� v� solicite retroactiv dublu sau triplu. Pentru c�, nu-i așa, dumneavoastr� erați Prim�ria. Deși, sincer, situația este revoltat�oare! Prin urmare, stimate domnule Președinte și drag� Traiane, nu ai voie s� te revolți atunci c�nd ești exclusivul generator al unei situații, și nu cel abuzat. Dar c�nd ești cel abuzat, e obligatoriu, �ntr-o societate normal�, s� te revolți. Pentru c� altfel, precedentul devine regul�, iar regula abuzului poate �nseamna dictatur� și nu democrație.

2. �Miniștrii de Finanțe sunt responsabili pentru aceste probleme. Remeș și Vl�descu au cerut s� se renunțe la aceste stimulente. Capii finanțelor au refuzat. La ședința de buget, Pogea a ascuns aceste probleme�. Z�u? Cum așa domnule Președinte, Pogea a ascuns aceste probleme? Și dup� ce l-ați dat afar� de la Finanțe, cum ați privit propulsarea sa �n Consiliul de Administrație al CEC și la Fondul Proprietatea? V-ați g�ndit c� poate domnia sa, ascunde unele probleme și Consiliului de Administrație al CEC? Și dac� a greșit, cum r�spunde Stimate Domnule Președinte și drag� Traiane? D� cu subsemnatul doar la fluturașii de plat� din sinecuri?

3. �Eu spun de reforma administrației de c�nd am c�știgat primul mandat, dar Președintele nu are alt� p�rghie dec�t mesajul�. Aici aveți dreptate Stimate Domnule Președinte și drag� Traiane. Spuneți și at�t. Vorbele dumneavoastr� sunt vorbe goale. Pentru c�, �nc� din mandatul dumneavoastr� ați promovat oameni gen Gheroghe Pogea (vice-premier �n anul 2005, ulterior ministru de finanțe care ascunde aspecte), Ionuț Popescu (fost ministru de finanțe, ulterior beneficiar de remunerații de la stat de p�n� la 20.000 de EURO pe lun� de la Fondul Proprietatea, Eximbank și Fondul Rom�n de Contragarantare, Sebastian Vl�descu, cel care a reușit �ntr-un singur an, s� �ncaseze de la stat aproape 100.000 de EURO și alții). Asta a fost reform� Stimate Domnule Președinte? Nu. Au fost sloganuri și ați compromis ideea de reform�. Stimate Domnule Președinte, reforma nu �nseamn� ca atunci c�nd aduci țara �n incapacitate de plat�, s� refuzi la plat� salarii pentru bugetari, s� majorezi impozitele pentru privați, s� tai salariile cu 25% sau s� ridici �n 4 zile TVA de la 19% la 24%. Reform� �nseamn� ca printr-o acțiune concertat� și coerent�, cu aceleași resurse sau chiar resurse mai puține s� obții randamente superioare. Nu a fost cazul primului dumneavoastr� mandat și regret s� observ c� nici al doilea mandat nu arat� prea bine.

4. �Am trimis legea pensiilor �napoi pentru un articol�. Aici iar aveți dreptate domnule Președinte. Ați trimis legea �napoi pentru c� ați realizat, la v�rsta a treia, c� femeile pot fi și mame, dar nu ați sancționat nici explicit nici implicit ceea ce pentru mine este frauda din Parlamentul Rom�niei. Pentru mine, dumneavoastr�, Președintele meu, ați girat aceast� fraud�. Aici ați greșit. Spre exemplu, �n cazul legii prin care Parlamentul (inclusiv PDL) solicita majorarea salariilor profesorilor cu 50%, nu ați trimis legea �napoi, g�sind vreo �chichiț�. Nu. Doar erați �n campanie.

5. �Nu cred c� o lege a salariz�rii va putea trece de Parlament și atunci probabil vom asista la o nou� asumare a r�supunderii guvernului�. Aici iar nu aveți dreptate. Pentru c�, principiul �dac� nu reușesc s� conving Parlamentul, s�r peste el�, nu este unul normal domnule Președinte. Asumarea r�spunderii guvernului a fost arma preferat� de dumneavoastr� pentru a ignora legiuitorul � cea de-a treia putere din stat. Ați minimizat aceast� putere doar pentru c� un guvern cu performanțe economice dezastruase, nu a realizat la timp ceea ce trebuie s� fac�, inacțiunea și lipsa de competenț� transform�ndu-se �n facturi mai mari pentru mine și pentru toți contribuabilii.

6. �Obligația mea a fost s� anunț c� salariile vor fi reduse. �n acel moment, soluția fondului era creșterea cotei unice la 20% și reducerea salariilor cu 20%, lucru pe care l-am refuzat�. Și dac� soluția aleas� de dumneavoastr� nu merge, cum sunteți responsabil? Și de c�nd Președintele Rom�niei face politica economic� a ț�rii, substituindu-se executivului? Cu siguranț� cel puțin de la 1 ianuarie 2009. Parc� d�deați doar mesaje�. �Cred c� a fost cea mai bun� soluție economic�. Dac� am fi crescut cota unic� nu am fi asistat ast�zi la relansarea industriei�. Iar�și, și dac� greșiți? Sunteți convinși c� industria s-a relansat? Domnule Preșdinte, Dacia și at�t? Ce treab� au comenzile extrem de mari din exterior cu faptul c� dumneavoastr� v-ați opus creșterii fiscalit�ții directe cu 4 puncte procentuale, merg�nd pe creșterea cu 5 puncte a impozit�rii indirecte? Vreți s� fiți mai specific? Și, permiteți-mi s� v� spun c� producția industrial� nu s-a relansat. Este mai bun� dec�t anul trecut pe vremea asta, dar ține strict de conjunctura extern� și nu de joaca dumneavoastr� la intern. Din fericire. Și chiar cu o producție industrial� mai mare, Rom�nia a intrat �n al treilea an de recesiune.

7. �Nu eu schimb premierul. Emil Boc are șanse mari s� guverneze și dup� 2012�. Aici iar aveți dreptate. Doar c� topica este greșit�. Corect ar fi : �Eu nu schimb premierul�. Poate s� cad� guvernul, poate s� fie o moțiune de cenzur�, poate c� asumarea r�spunderii s� eșueze, dumneavoastr� tot nu �l schimbați pe Boc. �l nominalizați și �l renominalizați. Și știți de ce? Pentru c� efectiv nimeni nu v-ar �nțelege mai bine. Chiar dac�, din punct de vedere economic, așa cum l-am cunoscut eu pe domnul Boc, nu �nțelege prea multe.

8. �Avem de privatizat societ�ți de stat, dar privatiz�ri pe burs�. Aș �ncepe cu compania de transport marf� la calea ferat�, Transelectrica, Transgaz, Romgaz, RAPPS. Avem de consolidat bursa și sunt un adept al v�nz�rii de companii sau a p�rți din companii. Pot intra �n buget 6-7 miliarde din aceste acțiuni, dar m� g�ndesc la prudenț�. Stimate domnule Președinte și drag� Traiane, except�nd declarația legat� de Pogea, �sta este pasajul meu favorit. Din mai multe motive :

a. Ați f�cut un calcul c�t a �ncasat din privatiz�ri p�n� �n acest moment Rom�nia? Veți vedea c� adun�nd tot, cifra nu ajunge la 7 miliarde de EURO. Cum puteți dumneavoastr� v�nz�nd doar c�teva companii, s� aduceți mai mult dec�t tot ceea ce a adus procesul de privatizare �n Rom�nia (incluz�nd Dacia, BCR, BRD, Petrom, Sidex, Banca Agricol�, Petromidia, rafin�riile, cimentul, nisipurile, apele minerale, perimetrele eoliene, Electricele, Distrigazurile, flota, etc)?

b. V� informez c� p�rți din Transelectrica și Trangaz sunt deja pe burs�. Și c� TOT Transgazul nu valoreaz� acum, la valoarea de piaț�, mai mult de 715 milioane de EURO. Și c� �ntreaga TRANSELECTRICA, nu valoreaz�, potrivit celei mai recente cotații de pe burs�, dec�t 300 de milioane de EURO. Și c� �n cazul Romgazului, nu trebuie privatizat dec�t cel mult un pachet minoritar, pe care nu ați obține mai mult de 500 de milioane de EURO. Altfel, p�țim ca la Petrom. O face RAPPS-ul 5 miliarde? Cred c� greșiți, stimate Domnule Președinte. Despre CFR Marf�, poate c� ar fi mai bine s� �l �ntrebați de Necolaiciuc. Poate nu dumneavoastr� direct, poate domnul Falc� sau doamna Boagiu� i-am v�zut �ntr-o poz� �mpreun�. Apropos, el c�nd vine acas�?

9. �La unele ministere s-au atras bani, la altele nu. La Ministerul Transporturilor nu, de aceea nu mai este domnul Berceanu ministru�. Aici iar aveți dreptate domnule Președinte, dar, doar at�t? Cum r�spunde domnul Berceanu pentru �performanța� pe care o subliniați? Pur și simplu nu mai e ministru și se �ntoarce �n privat?

10. �Problema mea este țara, iar țara trebuie stabilizat�. Aici nu cred c� aveți dreptate. Dec�t dac� ați inversat iar�și topica. Senzația mea este c� probema ț�rii sunteți dumneavoastr�. Pentru c� am senzația c� dumneavoastr� dictați economiei Rom�nești, iar rezultatele sunt discutabile. Dintre cele 9 situații enumerate mai sus, nu cred c� este vreuna �n care s� nu fi fost dumneavoastr� implicat. La reducerea salariilor, ați fost implicat (punctul 1). Punctul 2 � cel cu miniștrii de finanțe � l-ați ales personal pe domnul Vl�descu; punctul 3 � �ntreag� reform� sau lipsa ei, vi se datoreaz� � ați fost la butoane și nu numai la portavoce; punctul 4 : nu ați subliniat frauda din Parlament; punctul 5 : incitați la minimizarea puterii legislative; punctul 6 : din moment ce dictați politica fiscal�, nu sunteți responsabil și de deficite, de costurile mari de finanțare și de dezechilibrele economice? La punctul 7 : ați ales premierul și sunteți responsabil de girarea unor guverne p�guboase; La punctul 8 : ați fost acolo domnule Președinte c�nd ați privatizat dubios (PSAL 2); ați promulgat legea Petromidia, ați votat privatizarea Petrom (partidul condus de dumneavoastr�), ați fost �n politic� atunci c�nd s-a v�ndut aproape totul pe nimic; La punctul 9 : ați fost acolo c�nd a ajuns Berceanu ministru; ați fost chiar ministru al transporturilor. Sunt doar c�teva elemente care m� fac s� cred c� dumneavoastr� dictați economiei Rom�nești dar de vin� sunt alții. Nu-i așa?

11. �B�ncile au uitat și apelurile guvernatorului BNR și ale mele c�nd au dat credite cu buletinul�. Aici iar aveți dreptate. Și știți ceva? Nu numai b�ncile au uitat. Și eu am uitat. De fapt, toți am uitat. Pentru c� nu �mi aduc aminte nici un mesaj al dumneavoastr� privind supra�nc�zirea economic�. Ba din contr�, pentru c� ați generat și girat o politic� fiscal� pro-ciclic�, ați contribuit decisv la creșterea creditului cu buletinul. Și, de ce nu s-ar fi �mprumutat lumea, c�nd le garantați c� �o s� tr�iți bine�? Dar știți ce n-am uitat domnule Președinte (astaea chiar au existat). Soluția imoral� PC � pe care ați ales-o. Cererea de demisie a lui T�riceanu, din 2005, care v-a m�cinat o mare canitate de resurse. Introducerea taxei pe viciu, pe care ați agreat-o. Majorarea �n avans a accizelor. Majorarea �n avans a prețului gazelor. Lipsa autostr�zilor. Degradarea sistemului de s�n�tate și a educației naționale. Preocup�rile dumneavost� de parlament Unicameral și vot uninominal. Și nu am uitat nici c� �aceast� criz� nu ne va atinge�. Am uitat apelurile dumneavoastr� legate de creditare pentru simplul motiv c� nu au existat."

bzzzz Radu Soviani

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:50

Pedelacheilor, v� t��ie fundul c� a�i putea pleca acas� - acas� la voi, �n groapa de gunoi a istoriei. A�i compromis o �ar�, o genera�ie �ntreag� ... �i pt gre�elile voastre tembelilor, nu o s� pl�tim doar noi, o'r s� pl�teasc� �i copiii mei �i ai vo�tri. Ordinarilor !
Cum p--a mea vre�i s� ie�im din criz� c�nd voi nu �ti�i altceva dec�t s� t�ia�i, t�ia�i �i iar t�ia�i ! Nimic s� nu cl�di�i, nimic din ceea ce �nseamn� politici economice �i financiare sustenabile �i care s� �in� cont de realit��ile rom�ne�ti ...
"B�gava�" �n origini cu pre�edintele vostru cu tot !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Pagini: << 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: