Info
x
Basescu
|
9am049573 976 mesaje Membru din: 11/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 19:45
in iulie 2010
Președintele Traian Băsescu cere Parlamentului respingerea unei legi de aprobare a unei ordonanțe de urgență privind prelungirea termenului de acordare a contravalorii în lei a trusoului pentru nou-născuți până la finalul anului 2010.Președintele Traian Băsescu a trimis vineri, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului 5/2010 pentru modificarea unui articol din Ordonanța Guvernului 3/2007 privind unele măsuri financiar-fiscale din domeniul protecției sociale. Actul normativ trimis spre promulgare, prevede aprobarea Ordonanței referitoare la prelungirea termenului de acordare a contravalorii în lei a trusoului, până la sfârșitul anului 2010, astfel încât dreptul conferit de lege, să fie acordat și copiilor născuți după data de 31 decembrie 2009, potrivit Newsin. Șeful statului își motivează cererea de reexaminare arătând că, în condițiile în care ordonanța Guvernului a fost abrogată în mod expres prin Legea 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, publicată în Monitorul Oficial la 30 iunie, prezentul act normativ a rămas fără obiect. ce n-au spus slugile de la news.in si ce ignora voit si slugile lui base de pe acest topic este faptul ca legea a fost initiata de o fosta protejata a lui base, pe atunci in pdl si adoptata in decebmrie 2006 cind, surpriza, pdl era la putere... si base o promulga (ori era beat?!)...
Abatele:Cum poate fi controlată o populație? Rim: În primul rând prin forță.
Abatele: Cînd frații mei înaintași au fost puși în situația de a controla o lume s-au gindit prima dată la religie. Rim: Mai există și politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populație.Abatele: Desigur. Numai că e o unealtă nesigură. Rim: Un popor mai poate fi condus și prin acțiuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar să spun că înrobirea omului față de valorile materiale este indiscutabil superioară celei obținute prin religie.
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 19:54
De la: 9am126636, la data 2010-10-18 18:40:41 Silver, nici macar nu ma intereseaza, de cite ori ajungi tu acasa intr-o saptamina. Este alegerea ta si cred ca ai cumpanit bine atunci cind ti-ai ales profesia si drumul in viata. Este o zicala, "Daca ceea ce faci, faci cu placere, nu vei munci niciodata". Sper ca te numeri printre cei putini care au atins acest deziderat. Si inca ceva, obisnuiesc sa gindesc cu mintea mea si nu-mi pare rau, am pe CINEVA care imi lumineza calea si ma iubeste. FERICE DE TINE,SI EU SUNT FERICIT SI IMPLINIT LA SERVICI,NU CONCEP VIATA FARA MUNCA MEA,DECI SUNTEM AMANDOI FERICITI !!!
că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:00
Cum arata razboiul Basescu-Vintu in stenograme?
Share5 Trimite prin Twitter | Recomanda | Tipareste 18 Octombrie 2010 | 9 comentarii Dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, contine cinci volume, incluzand stenogramele discutiilor cu jurnalisti din grupul Realitatea, precum Catalin Popa, Sergiu Toader, Bogdan Chirieac, dar si cu politiceni. 1/4 Catalin Popa si Vintu stabilesc strategia editoriala de campanie INTACT IMAGES/Jurnalul National/Lucian Alecu Una dintre stenogramele citate in dosar este cea a discutiei dintre Sorin Ovidiu Vintu si directorul Realitatea TV, Catalin Popa, purtata in 29 octombrie 2009, in campania electorala pentru alegerea Presedintelui. Continutul stenogramei, conform MEDIAFAX: "POPA CATALIN : Am facut un carton si am spus ca aceleasi ONG-uri, in 2004 l-au sustinut pe candidatul Traian Basescu. S.O.VINTU : - Foarte bine, f... in gura sa-i f... Deci s-au isterizat aia. POPA : -Mama, sunt cu nervii pe pereti. S.O.VINTU : - Exceptional, exceptional. POPA CATALIN : -Adevarul e ca e fara precedent, ca toata societatea civila, ca astea sunt cele mai importante voci in momentul de fata si cele mai importante ONG-uri din Romania, si nu au mai vazut in mandatul lui Basescu niciodata asa ceva. Dar stii care este socul? S.O.VINTU: - A? POPA CATALIN: - Liderii celor doua partide de opozitie nu vor sa faca declaratii pe tema asta. S.O.VINTU: - De ce? POPA CATALIN : - De boi. Adica raspunsul meu e clar. De boi. S.O.VINTU : - Cred ca fac bine, tati. POPA CATALIN : - Eu nu cred. S.O.VINTU: - Daca imi permiti, totusi rarirea parlamentarilor este o chestie foarte populara printre cetatenii imbecili ai acestei tari. POPA CATALIN: - Da, dar nu despre asta e vorba. S.O.VINTU: -Ba da, pentru ca acolo este prefaudarea alegerilor. Se refera strict la referendum si referendumul este o chestie gingasa. Ei au iesit deja cu declaratii ca sustin micsorarea numarului de parlamentari. POPA CATALIN:-Da si asta poate sa spuna si acum, "Sustinem in continuare referendumul, haideti sa-l programam intre tururile de scrutin". S.O.VINTU- Da. O sa ma gandesc. Sa vorbesc cu MIRCEA si cu CRIN sa vad de ce nu preiau mesajul. Nu stiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta. (...) POPA CATALIN: - Da. O sa stam sa documentam desi ma ardeau mainile sa iesim repede cu el, dar nu putem pentru ca sunt lucruri foarte grave. S.O.VINTU - Sunt grave, nu? POPA CATALIN: - Da. S.O.VINTU - Asa tati, asa baiatul lui tata. F... in gura sa-l f... Hai ca vin si eu acasa sa pun umarul (rade - n.n.). POPA CATALIN - (rade - n.n.). Da. S.O.VINTU - Rar mi se intampla, fara misto Cata, sa ma mobilizez cum m-am mobilizat de data asta. POPA CATALIN- Da. Am simtit si eu pe alocuri. S.O.VINTU - Rar mi se intampla. Mi-am scos ostile regulate din cazarmi, nici macar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostasii. POPA CATALIN - (rade - n.n.). S.O.VINTU- Da. De data asta... multa prostime, dat fiind faptul ca poporul asta s-a tampit de-a dreptul, prostimea asta inca tine cu imbecilul si trebuie sa-i degajam prostimea. POPA CATALIN - Da. S.O.VINTU - I-o degajam f... in gura sa-l f... Hai, te pup! Pa! POPA CATALIN - Drum bun! Pa!"
că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:42
Vîntu scoate România din criză cu idei din filmul Rambo
Scris de Dan Focșeanu Am urmărit cu mare atenție și interes interviul dat de Vîntu lui Victor Ciutacu, vineri seara. Vîntu e cu adevărat speriat că va fi arestat din nou și a ieșit la atac cu niște stupidități, numite măsuri de revenire din criză. Deși chiar el recunoaște că are toate afacerile blocate, adică nu se poate scoate nici pe sine din criză, vine și bate câmpii cu grație la TeVeu expunând niște minciuni cutremurătoare de genul: în momentul în care o familie tânără se relochează de la oraș la țară, ea primește AUTOMAT 25.000 EURO din fondurile europene". Sorine, golănaș mic, te-ai tâmpit? Fondurile europene se dau AUTOMAT? Noroc că emisiunea n-a făcut audiență mai mare de 200.000 de oameni, că cine știe, aveam acum grevă spontană a familiilor mutate la țară strigând: ba-nii! ba-nii!, august și septem-bri-e!. Dar, deși lumea știa că SOV ne va scoate din criză vineri seară la Antena 3, telespectatorii au ales să se uite, evident, la Dansez pentru tine, care a făcut un rating de 11 comparativ cu audiența emisiunii VORBE GRELE, situată între 1.7 și 2.6. Surse judiciare ne-au declarat că toți cei 200.000 de oameni care s-au uitat la SOV au fost înregistrați în dormitoarele lor de domnii Coldea și Maior și că se tăvăleau pe jos de râs în timp ce SOV vorbea. Parol, excelență! Să trecem! Vîntu citează din Rambo De mic mi-a plăcut seria Rambo. Am văzut filmele de mai multe ori și m-am visat adeseori în pielea lui. Așa că atunci când cineva îl copiază pe Stallone fără ghilimele, observ imediat. Și nu trec 10 minute de la începutul interviului, că distinsul domn Vîntu o comite: Ideea pe care am exprimat-o acuma s-ar putea să nu fie bună. OK. O dăm deoparte. Am dat-o în ideea de a vă arăta că am și eu nevoie din partea statului de puțină bunăvoință, de puțină dragoste. EU ÎMI IUBESC ȚARA. EA MĂ IUBEȘTE PE MINE? Asta avem nevoie: să-mi arate și statul dragoste și înțelegere. Imediat gândul m-a dus la imaginea celebră din Rambo II în care Stallone spune: I want, what they want, and every other guy who came over here and spilled his guts and gave everything he had, wants! For our country to love us as much as we love it! Thats what I want! . În traducere liberă: Vreau ceea ce ei vor și ce vrea fiecare băiat care a venit aici și și-a vărsat măruntaiele și a dat tot ce avea: CA ȚARA NOASTRĂ SĂ NE IUBEASCĂ LA FEL DE MULT CÂT O IUBIM ȘI NOI!. La mine e oarecum explicabil să-mi placă Rambo datorită vârstei, dar Marele Om (așa se autodefinește în interviu), Vîntu, avea deja 30 de ani când s-a turnat acest film. Monșer, ești infantil! Nușulică, INCOERENT, se contrazice în declarații Probabil de asta a și ales în fața procurorului Marius Iacob să tacă. La TeVeu nu pățești nimic dacă te contrazici, dar la Parchet îți mai face un dosar penal. Și Libertatea de sâmbătă numărase deja 6 dosare penale pe numele lui. Nasol! Nici în 2000-2002 n-a avut atâtea. Ciutacu: Ar fi fost astăzi mai bine fix și cu 5 milimetri dacă aveam guvernarea aia de coaliție condusă de premierul Johannis? Vîntu: Nu am de unde ști. Jumătate de oră mai târziu, Vîntu se răzgândește: Vîntu: La vremea aceea sprijineam proiecul Johannis. Ar fi fost mai bun decât proiectul Boc. Păi, excelență, era sau nu era mai bun? Să trecem! Vîntu: Presa începe să redevină o afacere. Anul viitor, 2011, va fi catastrofal și va trebui finanțată în continuare, dar din 2012 va reveni pe un palier convenabil de business. Excelență, a redevenit sau nu o afacere? Să trecem! SOV minte cum respiră Vîntu: La cele două televiziuni de știri, pe parcursul unei zile trec 17 milioane de oameni. Excelență, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, populația României este de 21,68 milioane de oameni. Din aceștia, 3 milioane sunt plecați în străinătate. Rămân 18,68 milioane de potențiali telespectatori ai celor două posturi. Din aceștia, 1,1 milioane sunt copii între 0 și 4 ani, 0,22 milioane sunt copii de cinci ani și 0,22 milioane sunt copii de șase ani. Așadar, după spusele lui Vîntu, toată, dar toată populația României cu vârste peste 7 ani se uită în fiecare zi la Realitatea sau Antena 3, adică și cei de la țară, și cei care nu au televizor în casă, ceea ce în mod evident este o minciună. Vintu: Când lumea se uită urât la tine pe stradă doar pentru că ai o mașină mai scumpă, ce bucurie poți să ai? Excelență, tu crezi că lumea se uită urât la tine pe stradă DOAR pentru că ai o mașină mai scumpă???? Să trecem! Vîntu povestește despre tehnicile de discreditare, atât de bine cunoscute sieși sau SIEși SRI (ne referim bineînțeles la perioada când erau conduse de neregretații Fulga și Timofte): Ciutacu: De ce a început să intereseze foarte tare de la un punct încolo trecutul lui Sorin Vîntu? O vreme se vorbea de un trecut umbros și punct. De o condamnare în trecut. De la un punct încolo am început să citesc despre trecutul infracțional, trecutul de turnător, elemente din viața familiei, toate, dincolo de faptul că în același loc, toate concentrate pe o perioadă de vreo lună de zile un pic înaintea arestării dvs. Vîntu: Am mai spus-o. Este o tehnologie veche: desfigurează-ți adversarul, arată-l lumii ca pe un monstru și apoi îl poți ucide. Ce e, domnule Vîntu, ați săpat groapa altuia și ați picat singur în ea? Nu v-a învățat mămica dvs. că ce ție nu-ți place, altuia nu face? Probabil că avea alte treburi. Să trecem. În primul rând că asta este o tehnică, nu o tehnologie! Timofte nu v-a explicat diferența sau n-o făcea nici el? Excelență, dar despre tehnologia pe care ai aplicat-o cu Alex Stoian ce spui? Așa cum reiese din rechizitoriul prin care cei doi au fost trimiși în judecată, SOV, mărinimos, i-a spus bietului său șofer că el nu poate vorbi că are timbrul vocal dat în urmărire, așa că amărâtul de bodyguard a comis infracțiunea lui Vîntu cu vocea sa, dovendindu-se ulterior că asta n-a fost decât o minciună a lui Vîntu, că de fapt toate mobilele ce se foloseau la adresa în care se afla Vîntu erau reperate și apoi urmărite și înregistrate. Și așa, pe tehnologie veche de felul: fă fapta cu mâna ta că amprentele mele sunt cunoscute, va intra în pușcărie încă un fraier. Sperăm că de data asta nu în locul lui SOV, ci alături de el. Vîntu amenință cu sinuciderea? Ciutacu îl ciupește răutăcios cu Vultur, numele tatălui care nu l-a recunoscut niciodată. Vîntu: Decât o groază fără sfârșit, nu mai bine un sfârșit groaznic? Ciutacu, zâmbind: Eu o știam pe aia: decât o viață cioară, mai bine o noapte Vultur. Aici zâmbetul lui Vîntu se modifică în crispare. Explicația noastră: Ciutacu, în documentarea sa despre Vîntu pe care a făcut-o înainte de interviu, a citit și interviul acordat colegului nostru, Dan Badea, de unul dintre tații vitregi pe care SOV i-a avut de-a lungul timpului și care a dezvăluit că pe tatăl biologic al lui Vîntu îl chema Vultur. Este deja arhicunoscut faptul că SOV este copil din flori. După cum puteți vedea aici . Vîntu susține cu tupeu că fără el, țara nu poate ieși din criză Ciutacu: Pentru ce motive ar trebui suspendat președintele Băsescu, domnule Vîntu? Vîntu: Dacă dl. președinte Traian Băsescu nu înțelege că este nevoie de efortul colectiv al întregii nații, inclusiv al opoziției parlamentare, inclusiv al mogulilor răi, INCLUSIV AL LUI VÎNTU, un efort conjugat de scoatere a României din criză, atunci dl președinte Traian Băsescu trebuie suspendat (câtă aroganță - n.n.). Vîntu: Trebuie să ni se ceară ajutorul pentru ieșirea din criză. Fără ajutorul nostru niciun guvern, chiar cu domnul Mugur Isărescu în frunte, nu ar avea succes. Actualul guvern a luat măsuri corecte. Eliminarea deficitelor era obligatorie. Reechilibrări bugetare trebuiau făcute, nu știu sub ce formă. În orice stat s-au făcut astfel de reechilibrări. Și noi vom fi obligați anul viitor să tipărim monedă. Inflația poate fi folosită și ca o pârghie de dezvoltare. Criza mondială este departe de a se fi încheiat. Vîntu: Dacă Traian Băsescu nu se va transforma într-un partener de dialog pentru societatea românească, această țară riscă inclusv destructurarea. Excelență, până să destructurezi tu țara, îți recomand să te gândești mai bine la cele șase dosare penale și vine și Nicolae Popa care știi ce i-a spus lui Alex la telefon din închisoarea din Indonezia: El (Vîntu - n.n.) ce nu a rezolvat în 10 ani nu rezolvă cu mine înăuntru! Iar eu nu accept să ajung înăuntru, de-aia am refuzat contactul cu ambasada, de-aia am refuzat contactul cu presa, de-aia am refuzat orice! Dacă este să se rezolve ceva, se rezolvă aici și am posibilitatea prin tot ce s-a construit să rezolv, să fiu safe aici! Dacă, Doamne ferește!, vor ajunge să mă aducă acolo, înseamnă că s-a cam f...tut el și că am pierdut partida!. Așadar, Popa e ca și sosit în România și Vîntu e ca și f...tut. Să trecem!
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:45
Cum a pregătit Vîntu lupta cu Băsescu. Stenograme
18 oct 2010, 14:35 | Actualizat (acum 4 ore) REALITATEA.NET Dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu conține discuțiile pe care omul de afaceri le-ar fi avut în campania electorală și după alegeri cu șefii trustului Realitatea Media și cu jurnaliști ai grupului, precum Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac și Corina Drăgotescu, informează MEDIAFAX. Sorin Ovidiu Vîntu / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1.CHIRIEAC BOGDAN : - Așa e. Absolut ! Tot mă așteptam, domnule, totuși o mișcare A avut pe parcursul a cinci ani, hai să spunem pe parcursul a patru ani, cu excepția erorii grave pe care a făcut-o când a fost suspendat și care apoi a întors-o în favoarea lui, putem să-i spunem lui Florin adevărul, nu ? S.O.VÂNTU - Da, evident. CHIRIEAC : - Adică dintr-un c imens în care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dându-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni. S.O.VÂNTU: - Măi și ca să spunem până la capăt, suspendarea a fost făcută ca urmare a alianțelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru că mi-a deschis dosarul cu Banca Agricolă. CHIRIEAC : Da. S.O.VÂNTU: - Și am vrut să-i dau o lecție, dar nu până la capăt. CHIRIEAC : - Da, știu și acest aspect. S.O.VÂNTU: - Da, bătrânelule". O altă discuție din 30 noiembrie 2009 este cu președintele Grupului Realitatea-Cațavencu, Sergiu Toader, pe tema casetei în care președintele Traian Băsescu apare lovind un copil. "S.O.VÂNTU : - De ce crezi că e atât de disperat? E disperat că știe că pierde. SERGIU TOADER :- Măi, dar e fantastic cum... deci incredibil... Ăsta cu caseta a jucat un rol important și chiar dacă 44 cred că e trucată, își păstrează opțiunea de vot, nu? S.O.VÂNTU : Da tati, da. Adică pe români îi doar în p..., ei s-au presetat deja. SERGIU TOADER. - Da, am înțeles. S.O.VÂNTU - Da măi, e trucată și du-te în p... mă-tii că tot nu te votez. Alegătorii lui: " Da, măi, e adevărat, i-a dat o labă și unde dă Băsescu, crește", vorba imbecilului ăla de Macovei. SERGIU TOADER. - Da, corect. S.O.VÂNTU : - Asta e treaba. Adică eu cred că este... îți arată toată treaba asta faptul că (înjură - n.n.) cu mogulul nu te joci. SERGIU TOADER. - Mamă! S.O.VÂNTU : - Cred că cea mai mare tâmpenie care a făcut-o imbecilul ăsta este că m-a ales pe mine țintă, încă de acum un an de zile. Era băiat deștept, venea la supt p..., îmi sugea p... frumos, spunea sărut mâna pentru masă și cu asta basta. Că loviturile mari, boul dracu', nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combinații și de joc. SERGIU TOADER. - Nașpa! Acum trebuie să ne pregătim să-l omorâm pe Geoană (râde - n.n.). S.O.VÂNTU - Dar este elementar, dragă Watson (râde - n.n.). Păi, presa trăiește din sânge, f..., puroaie, de unde trăiește presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu'! Da, dragă Sergiu". Un alt dialog consemnat în dosar este cel din 4 decembrie 2009 dintre Sorin Ovidiu Vîntu și Stelian Tănase. "STELIAN TĂNASE: Am și eu o întrebare la tine, delicată. SORIN OVIDIU VÎNTU: Te rog. STELIAN TĂNASE : M-a invitat Televiziunea Română să mă duc duminică, la ora 09.00, la ei, la anunțarea rezultatelor. SORIN OVIDIU VÎNTU: mi se pare normal. STELIAN TĂNASE: TVR1. Nu, problema este să nu te superi tu sau Realitatea să-mi zică..., pentru că Realitatea nu ne-a făcut nicio invitație, să știi. SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu, dar chiar dacă ți-ar fi făcut și probabil că urma să-ți facă, televiziunea publică e o chestie de prestigiu. STELIAN TĂNASE: OK. Deci, tu ești în temă și nu ești în dezacord cu ideea asta. SORIN OVIDIU VÎNTU: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, tot pentru Realitatea lucrezi și acolo. STELIAN TĂNASE: Bine. Păi am să spun să scrie acolo Realizator Realitatea. SORIN OVIDIU VÎNTU: Tot pentru Realitatea lucrezi și acolo, că noi ne distribuim
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:48
O altă stenogramă este din seara de 4 decembrie 2009, când Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu Cornel Nistorescu.
"CORNEL NISTORESCU: Ai auzit cu povestea cu Alro care e pe site-uri acuma? SORIN OVIDIU VÎNTU: nu am auzit. CORNEL NISTORESCU: E poveste cu afacerile cu energie pentru... în care e băgată Elena Udrea și cu ăștia și cu psihologul Stolojan. SORIN OVIDIU VÎNTU: Așa... CORNEL NISTORESCU: Povestește Nastasiu. Și ăștia de la Realitatea o au și nu vor s-o dea. Și caseta este de două zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate. Și Popa a refuzat să o dea. Ți-a spus? SORIN OVIDIU VÎNTU: Dar nu-și asumă..., știu, tati, dar nu-și asumă, zii să-i spun, scriitorul cărții, am uitat cum îl cheamă. CORNEL NISTORESCU: Ba își asumă, cum să nu! SORIN OVIDIU VÎNTU: Ei, dacă îți spun că nu-și asumă... Că m-a întrebat Cătălin. Uite, avem așa, așa. Și am spus bă, dacă își asumă autorul cărții interviul și cu Nastasiu, dați-i drumul. Dacă nu, ăștia se întorc mâine și spun că au făcut o glumă. Și nici unul din cei doi nu au vrut să confirme, nu au vrut să-și asume. De-aia nu am dat pe Realitatea. CORNEL NISTORESCU: Da, dar e imagine video cu ăla care declară chestia asta. SORIN OVIDIU VÎNTU: Măi, tati, nu ai înțeles, am făcut o glumă, domnule, ne-am jucat între noi! Poate să apară orice. Trebuia cei doi să confirme la telefon, nici unul nu a confirmat, nu și-a asumat, pardon. Ăla, tu îți asumi interviul? Tu îți asumi declarația? Ăsta voia 50 000 euro să-și asume aia. Dă-te-n moașă-ta! Nu pot să dau bani pe așa ceva. Nu că e vorba de 50 000, dar nu pot să dau bani, că după aia încep alte povești
|
|
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 20:50
În noaptea de 6 spre 7 decembrie, după după turul al doilea al Prezidențialelor, imediat după miezul nopții, Vîntu o contactează pe Corina Drăgotescu (care se aflase la sediul PDL unde se desfășura numărătoarea paralelă a voturilor-n.r.).
"(...) S. O. VÎNTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor. CORINA DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu! S. O. VÎNTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog! CORINA DRĂGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu! S. O. VÎNTU: Asta era ce CORINA DRĂGOTESCU: Acuma urcă operatorul cu colega de la Social, filmează tabelul să și-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dacă dă imaginea, ca să vadă, mă rog, să fie S. O. VÎNTU: Deci, nu te transforma într-un agent! Nu te transforma într-un agent de manipulare al lor! CORINA DRĂGOTESCU: Bine".
|
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 22:39
De la: Silver9AM, la data 2010-10-17 22:24:51De la: 9am126636, la data 2010-10-17 21:27:56 Da, de ce sa-i mai ascultam noi pe Basescu si pe Boc? Acum Base nu mai vrea o centura de siguranta, vrea un acord de precautie cu FMI. Asta e mai prost decit Ceausescu. Ceausescu ne chema la munca si Dumuinica pentru rambursarea datoriei, dar nu ne-a bagat mina in buzunare. Astia nu vor sa comunice cu poporul. Pai nu stia Boc sau Base de clientela in toate structurile aparatului administrativ? S-au epuizat cam toate gaselnitele lui Base pentru prostirea prostilor. Cine stie, poate o sa avem timp frumos si vreme de plaja in noiembrie-decembrie si probabil ciclul de 50 de ani s-a injumatatit si a venit vremea sa scapam de ciocoii portocalii. Ce mai faci apevila, tot mai amusini vanturile altora? Ba comunistule, mai fa si tu ceva bun pentru Tara asta: sinucide-ta, ca vad ca pe la Galati nu vii, la Bucuresti sa te caut n-ai tupeu, de felationat va felationati bine, tu si celalat pupincuroi...Ba, pentru voi cuvantul rusine exista? Dar Dex exista? Dar gramatica lb. romane, "fete palide" de fund ce sunteti?! Apevistulleeeeee, ai sa mori cu bocancii stapanu-tau pe grumaz, spirite de sluga! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
9am243042 11 mesaje Membru din: 19/10/2010 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 05:39
Daca nui facem noi pe Basescu si Boc,ne termina ei
PDLul nu mai suporta sa fie OAIA NEAGRA SI BATJOCURA DIN POLITICA ROMANEASCA
Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am126636 389 mesaje Membru din: 31/08/2009 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 08:21
Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii.
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 08:58
Ei, na ...
Adica tot ce spune Dragoteasca si toate hahalerele din presa aservite lui Vantu si Patriciu e adevarat iar ce spun ceilalti, e fals. Cand vi se arata fata lui SOV e mana securitatii, e manipulare, dar cand scrie zile in sir, pe manseta realitatii tv ca Romania se revolta de parca ar veni rascoala de la Bobalna, e adevarat. Uite ca, in ciuda a ceea ce doresc, cu atata disperare, mogulii Voiculescu si SOV si induc prin posturile lor de televiziune catre populatia despre care ei cred ca este proasta, n-are sustinere in realitate. Acesti prosti care se cred detinatorii adevarului, nu fac altceva decat sa le dea apa la moara PDL-ului aratand, in prostia lor, cate cretiniseme au savarsit alde PSD si PNL. Aceasta lupta ascutita nu face decat sa ne arate fata extrem de hidoasa a lui Iliescu, Tariceanu si a oamenilor lor care au adus tara in halul in care este acum. E drept ca si multi PDL-isti au facut, dupa modelul PSD, aceleasi tampenii, batandu-si joc de banul public, intocmai ca predecesorii lor. Dar singurul guvern, din ultimii 20 de ani, care, silit de criza financiara globala, incearca sa schimbe ceva in bine din putregaiul lasat de catre nenorocitii astia care urmla azi din opozitie si care se fac cum ca n-au mancat usturoi si gura nu le miroase ... Si este foarte greu. Cu atat mai greu cu cat oamenii PSD-ului au ramas acolo unde i-a plantat tatucul lor Iliescu. Pe Ponta il va duce la rapa chestia cu impozitarea progresiva. Cine crede ca-l va vota pe unul care propune ca pensia de pana la 1000 de lei sa nu fie impozitata in timp ce salariul de sub aceeasi suma, da ? De ce salariul este considerat venit iar pensia nu ? De ce sa plateasca taxe numai salariatii indiferent unde lucreaza, iar alte categorii sociale, nu ? Stenogramele astea cu SOV arata clar in ce lume traim. Unul care a excrocat cateva sute de mii de oameni, dicteaza unor cretini ca Dragoteasca, Chiriac si alti asemenea "deontologi" ce sa faca si ce sa spuna. iar sustinatorii lor, cand vad ca, dupa o asemenea faza, nu mai e nimic de spus, tot gasesc de spus ca e ... manipulare. Si tot bat din gura. Asa ca eu, raman cu basescu si cu PDL-ul, nu pentru ca n-as avea ce sa critic si la ei, dar, prin comparatie ce alternativa, imi provoaca o cantitate de sila suportabila, infinit mai suportabila decat ceilalti actori de pe scena politica. Si chiar daca merge greu, apreciez la ei faptul ca se straduiesc, chiar asa trasi in jos de oameni din propriul partid cum a fost idioata ai de Ridzi si altii asemenea.
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:26
De la: 9am126636, la data 2010-10-19 08:21:29 Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii. BA,TIE CHIAR NU ITI E RUSINE ?TE PROSTESTI SINGUR ? AI CITIT STENOGRAMELE ? ALEA LE-A DICTAT SECU. DIN BURTA ? VOI AVETI UN TUPEU DE .........MAI DUTE ..........NESIMTITI PUPACIOSI SI LIBIDINOSI CE SUNTETI !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:33
Dupa Traian Basescu ,Nutzi Udrea este "cel mai bun produs al PD-L din ultimii ani".
.Nu stiu de cate ori a fost injurat mai tare PDLul decat l-a injurat domnul presedinte acum .Brava Base,da-le sa zaca si lauda-ti cu tupeu gagica ca fiind cel mai bun produs al PDLului .Ne-ai spus ca nu are suficienta experienta de viata sa ajunga presedinte, dar nu-i nimic,pana in 2014 o capata .Oricum,ca sa ajunga sub presedinte are experienta suficienta de viata.
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:34
De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:26:21De la: 9am126636, la data 2010-10-19 08:21:29 Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii. Bai apevila, diferenta dintre "noi" si "voi"- astia care sunteti securoi- este ca "noi" nu credem in ingeri salvatori, in mironosite, in tatuci transformati din securoi_- anvers-isti in reformatori de Tara! Tu si celalalt limbos, luptati inainte -"si da-i si da-i, si lupta si lupta"- va cam rariti randurile...Sa fie oare ceilalti sobolani portocaloi care mai postau cu ceva vreme in urma cu simturile mai ascutite ca voi, au simtit mai devreme ca voi ca se scufunda corabia? Deh, si printre securoi mai sunt oameni cu instincte bune!!! Tu cand schimbi bocancul pe care sa-l pupi cu aceeasi manie proletara, apevila? "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:51
Vîntu, către Geoană, în seara turului doi al alegerilor: Felicitări, domnule președinte!
18 oct 2010, 13:55 | Mediafax Potrivit unei stenograme a unei convorbiri telefonice purtate între omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu și candidatul PSD la președinție, Mircea Geoană, în seara turului doi al alegerilor prezidențiale, primul îl felicita pe cel de-al doilea pentru victorie. Vîntu l-a felicitat pe Geoană pentru câștigarea alegerilor / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1.Convorbirea, prezentă în dosarul lui SOV fuga lui Nicolae Popa, a avut loc pe data de 6 decembrie 2009, la ora 18,00, practic în ziua celui de-al doilea tur al prezidențialelor, informează MEDIAFAX. SORIN OVIDIU VÎNTU: Alo! MIRCEA GEOANĂ: Bună! Ce faci? Iartă-mă, n-am auzit telefonul, că eram într-o zonă mai proastă. SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnul meu, nicio problemă! Vreau să fiu primul român care vă adresează urarea de: Felicitări, domnule președinte al României! MIRCEA GEOANĂ: Doamne ajută! Ce cifre ai? SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnule președinte al României, sunt primul român care v-a spus astfel. V-aș ruga totuși să mă notați în catastifele istoriei. MIRCEA GEOANĂ : Am notat. Deja sunt cu pixul în mână. (râd amândoi)".
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:52
De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 09:34:45De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:26:21De la: 9am126636, la data 2010-10-19 08:21:29 Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii. CIOARA ZBOARA PE ALTA CRACA,DUTE DUPA SIFONIER...........
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:55
Revista presei: Firele lui Vintu, intinse peste Romania
acum 7 ore 39 minute 0 comentariiPro TV -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Politicieni din toate partidele, jurnalisti, dar si oameni de afaceri si reprezentanti ai unor institutii publice. Toti intregesc tabloul celor care l-au cunoscut, cel putin prin intermediul telefonului mobil, pe Sorin Ovidiu Vintu. -------------------------------------------------------------------------------- tAGurI: Revista Presei Evenimentul Zilei: Discutiile considerate relevante pentru a creiona portretul lui SOV au fost conexate la dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru favorizarea fugarului Nicolae Popa, cauza aflata acum pe masa judecatorilor Tribunalului Bucuresti. In volumul IV al cauzei exista si o "harta a relatiilor lui SOV", intocmita de anchetatori pe baza convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri in cele cateva luni in care a fost supravegheat de Serviciul Roman de Informatii. Romania Libera: Cu cine impartea SOV putereaPe 6 decembrie 2009, cu numai o ora inaintea inchiderii urnelor de vot, Sorin Ovidiu Vintu era sigur ca Traian Basescu pierduse definitiv lupta pentru Cotroceni, in fata lui Mircea Geoana. SOV se baza atunci pe sondajele preliminare, facute la iesirea de la urne, care-i confirmau ca avansul lui Geoana nu mai putea fi recuperat. Sigur pe victoria inamicilor prezidentiali, Vintu face in orele acelei seri prima miscare pragmatica: discuta telefonic cu un politican despre cum vor fi impartite ministere-cheie din Guvernul Romaniei si in ce structuri ale statului si-ar putea el insusi plasa oamenii de casa. Gandul: Varianta procurorilor: ce cauta in dosarul lui Vintu stenogramele cu ziaristi si politicieni Noi stenograme au aparut in dosarul penal al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Stenogramele reprezinta discutii cu politicieni - Mircea Geoana, Dan Ion Popescu, Cozmin Gusa - si jurnalisti (Bogdan Chirieac, Catalin Popa, Corina Dragotescu, Sergiu Toader). SOV discuta politica, il felicita pe Geoana in calitate de presedinte al Romaniei si spune de ce ar fi pus la cale suspendarea lui Traian Basescu. Stenogramele nu au legatura cu infractiunea de care e acuzat SOV, dar surse judiciare au declarat pentru gandul ca acestea au fost depuse la dosar pentru "caracterizarea inculpatului" si pentru a arata "modul de a actiona al acestuia".
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 09:59
Vîntu: Dacă Președintele era băiat deștept, îmi sugea p... frumos și spunea sărut mâna pentru masă
Marti, 19 octombrie 2010 Sursa: Curentul Autor: Dan Badea Sursa foto: Curentul Stenogramele din dosarul lui SOV Interceptarea convorbirilor telefonice ale lui Sorin Ovidiu Vîntu, cercetat penal pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, are meritul de a dezvălui, cu materialul clientului, adevărata față a mafiotului. După ce a declarat în mai multe rånduri că el nu se amestecă în politica editorială a trustului Realitatea-Cațavencu, stenogramele convorbirilor sale cu șefii (Cătălin Popa, Sergiu Toader sau Doru Bușcu) arată contrariul. El nu numai că se amestecă în activitatea editorială, dar o controlează total. În ultima campanie electorală, într-o discuție cu directorul RTV, Cătălin Popa, el recunoaște că nici chiar în scandalul FNI nu s-a mobilizat ca acum, cînd a scos oștile regulate din cazărmi. Rar mi se întåmplă (...) să mă mobilizez cum m-am mobilizat de data asta, spune Vîntu. Toată armata lui Vîntu a avut scopul de a-l zdrobi pe Băsescu. De la suspendarea din 2007, la alegerile din decembrie 2009. Suspendarea a fost făcută ca urmare a alianțelor pe care le-am construit eu pentru suspendare, pentru că mi-a deschis dosarul cu Banca Agricolă - dezvăluie patronul RTV, într-o discuție cu șantajistul Chirieac. Celebra casetă trucată cu Băsescu ce pare că lovește un copil nu-i este străină lui SOV pe care nu-l interesează dacă este trucată. E trucată și du-te în p... mă-tii că tot nu te votez - citează el un ipotetic alegător care a văzut imaginile difuzate obsedant, zile întregi, de mașinăria de propagandă a lui Vîntu. Cu mogulul nu te joci, formulează el, pe scurt, morala fabulei cu caseta trucată, într-o discuție cu mercenarul Sergiu Toader. Felul în care vede el acest război cu Traian Băsescu este unul primitiv, specific omului de grotă care s-a trezit brusc șef peste un grup de presă. Iată ce spune el despre Președintele Romåniei: (Dacă) era băiat deștept, venea la supt p..., îmi sugea p... frumos, spunea sărut måna pentru masă și cu asta basta. Acesta este derbedeul care i-a condus, ca pe vite, ani de zile, pe Dinescu, Hurezeanu, Turcescu și pe ceilalți sclavi cunoscuți și sub denumirea de tonomate.
|
|
9am243044 5 mesaje Membru din: 19/10/2010 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:07
Lupule,esti hamesit, dupa sex flamand,lihnit?Eu sunt iada din povesti,bunaciunea ce-o doresti,vino sa ma perpelesti!Ochii iti sclipesc in cap,m-ai infige in protap,ca-mi sta bine protopita,si cu sosul tau stropita!H 14-20 18 Oct 22:07 0743425235
|
9am126636 389 mesaje Membru din: 31/08/2009 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:08
Silviu- Cine s-a folosit de banii escrocati de la citeva sute de mii de creduli si doritori de imbogatire peste noapte? Numai SOV? Tu chiar inghiti toate chiftelel aruncate precum pelicanul. Daca sunt dovezi palpabile de acuzarea numai a lui SOV ar fi cazul sa se desfasoare si un proces pe masura. Era pe vremuri unul Stefanescu, ala cu averea strinsa din comertul cu vin. Tu crezi ca Stefanescu a lucrat de unul singur? Prietene securitatea cunostea toate miscarile lui Stefanescu si era parte la afcere. Din momentul cind treaba a inceput sa puta (caci minciuna are picioare scurte) l-au sacrificat pe Stefanescu pentru a nu se da in vileag toti protagonistii. Toate hotiile din tara asta si de oriunde se fac sub umbrela serviciilor de informatii. Ele lucreaza in folosul puterii indiferent de culoare si exploateaza imoralitatea si lacomia politicienilor. Asta este lumea in care traim. Ti-ai pus intrebarea cam citi bani se string din abonamentul RadioTv? Ar fi imteresant. Si crezi ca escrocatii aia tembeli o sa-si vada banii returnati? Eu nu.
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:20
MOTIUNEA DE CENZURA
Primul motiv pentru care semnatarii moțiunii consoderă că actuala guvernare trebuie să plece vizează faptul că actualul Guvern nu mai respectă Programul de guvernare aprobat de Parlament, la învestitură, în decembrie 2009, mai ales în ceea ce privește luarea măsurii de creștere a TVA. Al doilea motiv invocat este legat de faptul că actualul Guvern "a declanșat un război economic împotriva românilor", început cu un "atac" împotriva mediului privat. "La învestire, Guvernul Boc a anunțat o serie de măsuri necesare susținerii mediului de afaceri. Niciuna nu s-a pus în practică. Pentru a înființa o companie, trebuie plătite nu mai puțin de 15 taxe, iar timpul necesar procedurilor plasează România aproape de țări precum Congo si Tadjikistan. Controalele la firme sunt făcute la comandă politică și au scopul strângerii de bani pentru partid", se arată în textul moțiunii de cenzură. Faptul că "guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase" a produs un dezastru generalizat în economie, prin sugrumarea cu taxe și impozite aberante a liberei inițiative și a investițiilor în mediul privat care generează noi locuri de muncă, reprezintă al treilea motiv pentru care parlamentarii PSD PC și cei al PNL au semnat și susținut moțiunea de cenzură. În textul moțiunii este acuzat și faptul că, în timp ce societățile cu capital majoritar de stat, care sunt și "căpușate'" de "clientela politică" a PDL, rămân principalii debitori către bugetele de stat, mediul privat este în continuare principalul plătitor nu doar al costurilor crizei economice, ci și al menținerii la putere a actualului Guvern, catalogat drept "incompetent și ticălos". "România mai funcționează doar pe datorie, ritmul în care se împrumută de la începutul anului fiind de 600 de euro/secundă - adică 52 milioane de euro pe zi", se precizează în moțiunea. Al patrulea motiv pentru care semnatarii moțiunii consideră că Guvernul actual trebuie să plece privește politica "haotică" și fiscalitatea "excesivă". "Bugetul pe acest an a prevăzut o creștere economică de 1,3%. După aplicarea măsurilor, România a devenit singura țară din Estul Europei cu cădere economică de 1,7 - 1,9% în 2010. Puterea reală de cumpărare a scăzut deja cu 8-10% numai din majorarea prețurilor din TVA, combinată cu sporirea ratei inflației. Peste acestea se suprapune diminuarea salariilor cu 25, 40 sau chiar 60% în unele cazuri. În termen de opt luni de zile, acest Guvern, aici de față, a modificat de 10 (zece!) ori Codul Fiscal", acuză semnatarii moțiunii. Faptul că "guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase" a luat măsuri prin care umilește toate categoriile de cetățeni, fiind pentru prima dată, după 1990, când românilor le scad, practic, toate veniturile nete câștigate până în prezent reprezintă al cincilea motiv invocat în textul moțiunii. Al șaselea motiv privește faptul că țara este condusă spre colapsul social, în condițiile în care actualul Guvern a generat cel mai mare grad de conflict și de contestare din ultimii 15 ani și un val de nemulțumire publică fără precedent, astfel încât nu a fost categorie socială care să nu fi protestat și să nu își fi căutat dreptatea în stradă. Al șaptelea motiv invocat de semnatarii moțiunii de cenzură are în vedere faptul că actualul Guvern este singurul din Europa care a "îndrăznit" să ceară limitarea drepturilor cetățenești în scopul asanării finanțelor publice. "Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase" a instalat în România un sistem clientelar care căpușează instituțiile statului, de la cel mai înalt nivel până la ultima comună din România, iar banii publici se scurg prin "sitele" portocalii către camarila politică reprezintă al optulea motiv pentru care semnatarii moțiunii consideră că Executivul trebuie demis. "Se plătesc aiurea scene de 75.000 de euro, patinoare de 12 milioane de euro, brand-uri de țară plagiate de numai 75 de milioane de euro ori programe fanteziste, precum e-România, de 500 milioane de euro", se acuză în moțiune. Al nouălea motiv privește faptul că actuala "guvernare Băsescu-Udrea-Boc-Anastase" a inoculat sentimentul de frică de represalii, specific regimurilor totalitare, pentru a încerca să se mențină la putere cu orice preț. Faptul că actualul prim-ministru trebuie să plece pentru că a oferit "pe tavă" lui Traian Băsescu guvernul pe care îl conduce, "reușind să-l șteargă din paginile Constituției, de la capitolul putere executivă", reprezintă cel de-al zecelea și ultimul motiv invocat de către semnatarii moțiunii de cenzură. "Guvernul Boc s-a legitimat doar în fața președintelui Băsescu și în favoarea acestuia, și nu, cum este normal și constituțional, în fața Parlamentului", se mai arată în textul moțiunii. Partidele din opoziție au depus, luni, la Parlament, moțiunea de cenzură. Moțiunea de cenzură a fost semnată de 209 senatori și deputați aparținâd grupurilor parlamentare PSDĂPC și PNL din Cameră și Senat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:50
REACȚII
Verestoy: "Nu cred că cineva din elita politică a putut evita un contact cu SOV" Potrivit documentelor aflate la dosar, pe lista celor contactați de Sorin Ovidiu Vîntu apar, la categoria politicieni, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Crin Antonescu, Verestoy Attila, Titus Corlățean, Dan Ioan Popescu, Dan Radu Rușanu, Miron Mitrea, Olguța Vasilescu, Ioan Chelaru, Ludovic Orban, Relu Fenechiu, Teodor Meleșcanu, Culiță Tărâță, Iulian Iancu și Sever Voinescu. În volumul III al dosarului există chiar și transcrierea unei discuții purtate de SOV cu Dan Rușanu în ziua în care se desfășura turul al doilea al prezidențialelor, la ora 19.52, cu doar o oră înainte de primul exit-poll. "VÎNTU: Salut, Dane! RUȘANU: Salut, prietene. Dă-mi și mie cam cum stăm pe la ora 6.00. VÎNTU: Așa. Îmi dai mie Ministerul de Finanțe sau ți-l iei tu? Apărarea o iei tu sau o iau eu? RUȘANU: Eu aș vrea la Apărare, pe cuvântul meu. VÎNTU: Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, ați câștigat." Cu doar o oră înainte, mai exact la 18.24, SOV fusese contactat și de Mircea Geoană. "VÎNTU: Alo! GEOANĂ: Bună! Ce faci? (...) VÎNTU: Domnul meu, nicio problemă! Vreau să fiu primul român care vă adresează urarea de: «Felicitări, domnule președinte al României! » GEOANĂ: Doamne ajută! Ce cifre ai? VÎNTU: Domnule președinte al României, sunt primul român care v-a spus astfel. V-aș ruga totuși să mă notați în catastifele istoriei. GEOANĂ: Am notat. Deja sunt cu pixul în mână. (Râd amândoi.)" Sever Voinescu: "SOV m-a sunat să mă amenințe" Ceilalți politicieni nominalizați sunt cuprinși doar în "harta relațională" care se regăsește la dosar. Și, contactați ieri de EVZ, majoritatea au admis că au discutat cu Vîntu pe diverse teme, o dată sau de mai multe ori în ultimii ani. "Chiar ar fi culmea să discut detaliile convorbirilor. Am discutat mai multe chestiuni. Am recunoscut, îl cunosc pe domnul Vîntu, discutăm. Nu neg, dar nu am fost la saună sau la jacuzzi", a explicat deputatul liberal Relu Fenechiu. La rândul său, UDMR-istul Verestoy Attila a precizat că a vorbit de mai multe ori cu Vîntu în decursul anilor. "Dânsul are o influență civilizată asupra televiziunii sale. Am vorbit ca anumite aspecte neprincipial abordate să fie corectate. (...) Nu cred că cineva din mediul politic, din elita politică, a putut evita de-a lungul anilor un contact cu domnul Vîntu. Erau contacte firești și nu cred că aveau de ce trezi interesul presei sau al altora", a adăugat Verestoy Attila. Întrebat dacă l-a vizitat pe SOV în Deltă, acesta a spus râzând: "Nu, am fost în strada Paris" (unde se află una dintre reședințele lui SOV). "În timpul campaniei electorale, SOV m-a sunat după o emisiune la care am participat la Realitatea TV în care am exprimat critici la adresa lui. M-a sunat să mă amenințe că, dacă voi continua să-l critic, mă va da în judecată și îmi va lua tot. Chiar așa s-a exprimat", a conchis, la rândul lui, PDL-istul Sever Voinescu. Deși inițial a negat că ar fi discutat vreodată cu SOV, vicepreședintele PNL, Teodor Meleșcanu, a revenit cu precizări: "În decursul timpului am avut convorbiri telefonice. Pe parcursul ultimilor 10 ani, poate de două-trei ori. În perioada respectivă (2009-2010 - n.r.) cred că a fost o singură convorbire. Nu-mi amintesc contextul, dar aștept să apară stenogramele". (Au contribuit Clarice Dinu, Anca Simina) "Niciodată nu l-am sunat pe Sorin Ovidiu Vîntu. Niciodată nu m-a sunat. N-am vorbit nicodată la telefon cu Sorin Ovidiu Vîntu. O singură dată am purtat o discuție într-un context oarecare, am schimbat câteva cuvinte. E vorba despre încă o manipulare a actualei puteri, o manipulare pe care o face într-un moment delicat pentru ea" Titus Corlățean "Am avut multe discuții cu Sorin Ovidiu Vîntu pe diferite subiecte. Îl cunosc de zece ani. În 2010 cred ca am avut o singură discuție, iar în 2009 am vorbit de două ori. Nu erau niște discuții în care puneam la punct ceva. Îl cunosc de multă vreme. Care este problema?" Miron Mitrea "ASTA-I REALITATEA" SOV către Toader: "Nu sunteți liberi, nene!" Raluca Dan Transcrierea discuțiilor dintre Sorin Ovidiu Vîntu și directorii trustului său de presă arată modul în care acesta încerca să se folosească de "organizația care trebuia să răspundă comenzilor patronului" pentru ca acesta să-și vadă finalizate interesele politice ori de afaceri. "Deși nu au legătură directă cu infracțiunea de care e acuzat Sorin Ovidiu Vîntu, procedura penală îi obligă pe procurori să le atașeze la dosar", au explicat specialiști în Drept, consultați de EVZ, de ce aceste discuții au ajuns pe masa judecătorilor. Așadar, pe lângă discuția cu Cătălin Popa, în volumul III al dosarului sunt redate și alte discuții cu Stelian Tănase, Corina Drăgotescu, Bogdan Chirieac, Sergiu Toader sau Doru Bușcu. "Știu ce am nevoie astăzi, astăzi am nevoie de o organizație să răspundă comenzilor mele, ca la Audiul pe care îl am. Am dat de cheie, a pornit, am întors cheia pe stânga, s-a oprit. (...) Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie să creadă ceea ce este: este organizația lui Vîntu și răspunde la comanda lui Vîntu. (...) Nu sunteți liberi, nene! Vă convine, lucrați, nu vă convine, plecați, ce mare căcat!", îi transmite SOV lui Toader. A doua zi, Vîntu poartă, pe un ton similar, o discuție și cu Doru Bușcu, director editorial. "...dar eu nu mai concep niciun fel de dizident în «Academia Cațavencu ». «Academia Cațavencu », ca orice instituție de presă din trustul meu, răspunde intereselor patronatului. Punct!". "Acea discuție a existat. (...) Conversația a avut loc a doua sau a treia zi după ce un grup de redactori a plecat și, în contextul ăla, eu eram destul de supărat. Și omul a ținut să-și facă o pledoarie la telefon. E o conversație. (...) «Academia Cațavencu» a fost o publicație independentă dintotdeauna și va fi întotdeauna", a explicat, ieri, Doru Bușcu pentru EVZ. EXTRĂDARE Popa ajunge în țară luna viitoare Din documentele transmise de autoritățile indoneziene și anexate la dosarul aflat pe rolul Tribunalului București reiese că fugarul Nicolae Popa - care are de executat o pedeapsă de 15 ani de închisoare în dosarul "FNI" - ar putea fi extrădat în România până cel târziu pe 25 noiembrie 2010. "Președintele a avizat declanșarea procedurii de extrădare pe 25 august, iar aceasta nu poate dura mai mult de trei luni", precizează autoritățile indoneziene. În dosar există și declarația lui Nicolae Popa, audiat la Jakarta: "Mă aflu în Indonezia din 11 iunie 2000 și am ajuns prin aeroportul din Ngurah Rai, la aproximativ 1.30 p.m. Șederea mea aici e girată de firma Casscorn International Trading (societate în conturile căreia, după cum reiese din interceptările atașate la dosar, Popa ar fi primit banii virați de Octavian Țurcan, la cererea lui Sorin Ovidiu Vîntu - n.r.) (...) Îl cunosc pe Sorin Ovidiu Vîntu, am lucrat cu el la Gelsor și sunt prieten cu Sorin Ovidiu Vîntu pe care, uneori, l-am contactat la telefon. Nu am primit niciodată bani de la Sorin Ovidiu Vîntu, nu am trimis niciodată bani în România", și-a încheiat Nicolae Popa declarația dată în fața anchetatorilor indonezieni. SLAB DE INIMĂ Vîntu e internat la Spitalul Floreasca Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus cu Salvarea duminică noaptea la camera de gardă a Spitalului de Urgență Floreasca din București din cauza unor probleme cardiace. "Starea lui era destul de gravă. A fost stabilizat la Unitatea de Primiri Urgențe și internat ulterior pe Secția de cardiologie", au declarat surse medicale. "Internarea survine în urma acutizării unor probleme cardiologice mai vechi. Va fi supus unor investigații suplimentare și va fi externat peste câteva zile din Secția de cardiologie. La externare, va oferi dânsul detalii suplimentare. Nu vă putem spune mai multe. Atât am fost autorizați", a precizat Bogdan Oprița, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca. EVZ a dezvăluit, în urmă cu trei ani, că Sorin Ovidiu Vîntu are probleme cu inima. Pe 3 martie 2007, SOV a fost operat pe cord deschis la Spitalul Universitar din Viena, acolo unde și președintele Traian Băsescu a fost operat de hernie de disc. De altfel, recent, după ce a primit interdicție de a părăsi țara, SOV a solicitat o derogare pentru a merge la Viena, ca să-și trateze probleme cardiace. El suferă din copilărie și de poliomielită.
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:52
POLITIZAREA INVATAMANTULUI .
"Nu discut cu liderii studenților teleghidați politic, pentru că acești lideri nu pot fi parteneri de discuții", a spus ministrul Educației,cel care ingroapa si PDLizeaza invatamantul romanesc. Sâmbătă, ministrul Educației, Daniel Funeriu, s-a întâlnit cu studenții din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România. Liderul Uniunii Naționale a Studenților din România, Ionuț Poenaru, s-a dus și el la discuții, însă nu a fost primit pe motiv că nu a fost invitat. Reprezentanții UNSR spuneau, sâmbătă, că invitarea la discuții doar a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România este discriminatorie. Aceștia mai spuneau că UNSR va da în judecată, în contencios administrativ, Ministerul Educației, întrucât nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile la cererea organizației privind o întâlnire. "Domnule Ministru Funeriu, susțineți constant că doriți depolitizarea sistemului de educație însă acțiunile și deciziile dumneavoastră demonstrează contrariul. Acum am realizat care este motivul pentru care primiți la discuții, preferențial, doar o singură federație studențească, ai cărei foști lideri sunt actualii dumneavoastră colegi portocalii din Minister. Acum am înțeles că sub umbra acuzațiilor de apartenență politică aduse imaginii UNSR se ascund mârșăviile MECTS prin care s-a încercat și s-a reușit politizarea reprezentanților studenților pe care îi chemați, astăzi 16 octombrie, din nou la discuții. Uniunea Națională a Studenților din România vă informează, domnule ministru, că nu această organizație studențească portocalie are nevoie să comunice cu reprezentanții Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Nu această organizație are nemulțumiri cu privire la legea educației, cu privire la bursele studenților, la subvențiile pentru cămine și cantine", au mai spus reprezentanții UNSR. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:13
Sorin Ovidiu Vîntu: "Suspendarea a fost făcută ca urmare a alianțelor pe care le-am construit eu"
În ziua de 24-11-2009, Sorin Ovidiu Vântu este contactat de jurnalistul Bogdan Chirieac. "CHIRIEAC BOGDAN: Așa e. Absolut! Tot mă așteptam, domnule, totuși o mișcare A avut pe parcursul a cinci ani, hai să spunem pe parcursul a patru ani, cu excepția erorii grave pe care a făcut-o când a fost suspendat și care apoi a întors-o în favoarea lui, putem să-i spunem lui Florin adevărul, nu ? S.O.VÎNTU: Da, evident. CHIRIEAC: Adică dintr-un c imens în care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dându-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni. S.O.VÎNTU: Măi și ca să spunem până la capăt, suspendarea a fost făcută ca urmare a alianțelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru că mi-a deschis dosarul cu Banca Agricolă. CHIRIEAC: Da. S.O.VÎNTU: Și am vrut să-i dau o lecție, dar nu până la capăt. CHIRIEAC: Da, știu și acest aspect. S.O.VÎNTU: Da, bătrânelule."
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:16
"Prețurile produselor alimentare pot scădea dacă procesatorii și magazinele renunță la o parte din profituri, iar taxele practicate de rețelele de retail vor începe să scadă", a declarat agenției MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
Bai nenea Tabara,Guvernul Boc ar putea sa fie un guvern bun daca ar avea oameni competenti,bine intentionati,patrioti si cinstiti. Cam asa este si cu scaderea preturilor la produsele alimentare.Procesatorii si magazinele nu sunt societati de caritate,nu tu le fixezi preturile si taxele ca pe vremea comunismului , asa ca lasa gargara ieftina. Nu astia sunt de vina, ci guvernul din care tu faci parte si care a facut zob toata tara dand mereu cu lasitate si golanism ,vina pe oricine altcineva .
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:19
De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:52:31De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 09:34:45De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:26:21De la: 9am126636, la data 2010-10-19 08:21:29 Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii. Ba apevila, ia un os de ros fara os, ca stai cam prost cu dintii, se vede dupa postarile din ce in ce mai moi! Cu gingiile stai bine, pot suge sfarcurile de la mesele stapanilor tai portocalai? |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:01
De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 11:19:05De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:52:31De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 09:34:45De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:26:21De la: 9am126636, la data 2010-10-19 08:21:29 Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii. TE BAGI SINGUR IN SEAMA,CIOCARDEL......TU TE PUI IN RAND CU OAMENII ??? HUSI CIOARA !!!
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:22
De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 12:01:44De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 11:19:05De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:52:31De la: vasile_vali, la data 2010-10-19 09:34:45De la: Silver9AM, la data 2010-10-19 09:26:21De la: 9am126636, la data 2010-10-19 08:21:29 Ce nu stie multa lume este faptul ca Securitatea recruta angajati chiar din institutiile militare de invatamint(Scoli militare, Academia tehnica.....). Nu neaparat dintre cei mai straluciti elevi sau studenti. Criteriile de selectie fiind cele specifice. Ce nu stie multa lume este faptul ca schimbarea de regim din '89 se putea face fara varsare de singe in stilul caracteristic din celelalte foste state socialiste. Securitatea cunostea foarte bine tot ce urma sa se intimple si avea toate informatiile necesare. Existau multe alte modalitati de inlaturarea lui Ceausescu fara a se recurge la varsarea de singe inutila. Securitatea se face vinovata si de ceea ce aurmat; distrugerea economiei nationale, ei au stiut totul dar nu au facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Acum ne prezinta spre lecturare stenograme, adica vorbe in vint si ne pretind chiar sa credem. Numai ca noi dorim sa vedem procese finalizate cu hotariri ale instantelor. Probe solide domnilor, evidente si nu mai incercati sa ametiti poporul. Rambo!!!! minciuni americane Silver. Ce vreti voi!!! minciuni portocalii. Ba apevila, oamenii se impart pe ei insisi in oameni si apevisti/securoi/cum_vrei_sa-ti_mai_spui!! Unii pot gandi liber -primii, ceilalti nu pot niciodata gandi 24 h din 24 h liber, pt. ca tb sa asculte si sa execute cretinitatile multora din stapanii sai! Ba, tu esti un dulau care poate hamai atata cat te lasa stapanii tai (azi portocalai, maine vezi tu: te orientezi rapid ca orice pitbull portocaloi)! Ia fa ba apevila ham, ham! "Starpiti javrele!" |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:43
Din ciclul Băsescu spune tot și nimic ...
"Aud că în acest sfârșit de săptămână, președintele României, Traian Băsescu a fost la ProTv. Discursul? Politic și economic. Politica nu mă interesează. Așa că am căutat pe agențiile de presă componenta economică a discursului. Îmi spun acum părerea, încercând să identific, unde greșește și mai ales unde nu greșește Președintele României, Traian Băsescu. Unde greșește : 1. Oamenii aceia nu au dreptul să se revolte. Zău, stimate Domnule Președinte și dragă Traiane? Și atunci, ce au voie? Să înghită în sec? Să se lase mințiți? Să primească 40% din leafă și să spună, e ok? Eu nu spun că veniturile de natură salarială de la Ministerul de Finanțe sunt mari sau mici. Eu spun că minciuna nu are ce să caute în relațiile angajator-angajat. Vrei să îi dai salariatului 750 de lei pe lună începând de mâine, în loc de 2000 de lei? Foarte bine. Dacă e legal, dă-i. Dar spune-i, comunică oficial, și, niciodată retroactiv. Spre exemplu, potrivit cotidianului meu favorit, Evenimentul Zilei (www.evz.ro/detalii/stiri/eba-ia-de-la-luxten-7000-de-lei-pe-luna...), fiica dumneavoastră câștiga de la Luxten, 7000 de lei lunar. Pentru că avea jumătate de normă la firma care a câștigat întreținerea rețelelor de iluminat din Capitală până în 2012. Ce făcea Elena Băsescu de acești bani? Potrivit propriilor declarații, citate de EVZ introducea niște date în calculator. Nu sunt vreun doctor în economie, vreun specialist. Lucrez în financiar, la un calculator, pe un post de funcționar. N-am nici Internet, nici messenger, numai un soft de contabilitate și atâta. Cu alte cuvinte, EBA obținuse un Dream Job. Încasa aproape 2000 de Euro pe lună, muncind 4 ore pe zi. Mai mult decât un șef de serviciu de la Ministerul de Finanțe. Foarte bine domnișoara Elena, bine negociat. Dar cum v-ați fi simțit dacă Luxten, v-ar fi spus la 1 martie știți, începând cu 1 ianuarie, retroactiv, vă dăm doar 2000 de lei. Pentru că doar performanța se plătește. Cred că domnișoara EBA ar fi reacționat ca orice om normal. S-ar fi revoltat. În funcție de clauze, cei 2000 de lei ar fi putut să vină de mâine, de peste o lună, sau de peste 3. Nu însă retroactiv. Și Eba și angajații ministerului de finanțe au voie să se revolte. Și medicii spitalului Marie Curie sau ai Maternității Giulești. Și oricine are dreptul să se revolte împotriva minciunii. Chiar și Ioana Băsescu. Cum ar fi fost ca patronii de la Băneasa Investment, în loc să îi ceară fiicei dumneavoastră 700.000 de EURO, să îi fi spus stimată doamnă, trebuie să plătiți un milion de EURO pentru imobilul pe care l-ați achiziționat. Ar fi avut dreptul să se revolte? Sau cum ar fi fost ca aceia care au construit casa în care a locuit fiica dumneavoastră cea mare(potrivit realitatea.net, (www.realitatea.net/ioana-basescu-si-a-cumparat-un-apartament-in-... casa a fost construită de Sorin Vulpescu, unul dintre patronii Golden Blitz și Euroconstruct, favoriți la contracte cu Primăria Capitalei pe care ați fi gestionat-o), să îi dubleze prețul, fără ca măcar să îi spună? Vă spun eu, s-ar fi revoltat. Singurul care nu s-ar fi revoltat, ați fi fost dumneavoastră. Pentru că, spre exemplu, atunci când ați cumpărat casa din Mihăileanu (pe care v-ați repartizat-o, în calitate de primar) cu 19.000 de dolari, în 2003, potrivit cotidianului Gândul (www.gandul.info/politica/istoria-dobandirii-imobilului-mihailean...), nici nu ați fi putut concepe ca spre exemplu primăria să vă solicite retroactiv dublu sau triplu. Pentru că, nu-i așa, dumneavoastră erați Primăria. Deși, sincer, situația este revoltatăoare! Prin urmare, stimate domnule Președinte și dragă Traiane, nu ai voie să te revolți atunci când ești exclusivul generator al unei situații, și nu cel abuzat. Dar când ești cel abuzat, e obligatoriu, într-o societate normală, să te revolți. Pentru că altfel, precedentul devine regulă, iar regula abuzului poate înseamna dictatură și nu democrație. 2. Miniștrii de Finanțe sunt responsabili pentru aceste probleme. Remeș și Vlădescu au cerut să se renunțe la aceste stimulente. Capii finanțelor au refuzat. La ședința de buget, Pogea a ascuns aceste probleme. Zău? Cum așa domnule Președinte, Pogea a ascuns aceste probleme? Și după ce l-ați dat afară de la Finanțe, cum ați privit propulsarea sa în Consiliul de Administrație al CEC și la Fondul Proprietatea? V-ați gândit că poate domnia sa, ascunde unele probleme și Consiliului de Administrație al CEC? Și dacă a greșit, cum răspunde Stimate Domnule Președinte și dragă Traiane? Dă cu subsemnatul doar la fluturașii de plată din sinecuri? 3. Eu spun de reforma administrației de când am câștigat primul mandat, dar Președintele nu are altă pârghie decât mesajul. Aici aveți dreptate Stimate Domnule Președinte și dragă Traiane. Spuneți și atât. Vorbele dumneavoastră sunt vorbe goale. Pentru că, încă din mandatul dumneavoastră ați promovat oameni gen Gheroghe Pogea (vice-premier în anul 2005, ulterior ministru de finanțe care ascunde aspecte), Ionuț Popescu (fost ministru de finanțe, ulterior beneficiar de remunerații de la stat de până la 20.000 de EURO pe lună de la Fondul Proprietatea, Eximbank și Fondul Român de Contragarantare, Sebastian Vlădescu, cel care a reușit într-un singur an, să încaseze de la stat aproape 100.000 de EURO și alții). Asta a fost reformă Stimate Domnule Președinte? Nu. Au fost sloganuri și ați compromis ideea de reformă. Stimate Domnule Președinte, reforma nu înseamnă ca atunci când aduci țara în incapacitate de plată, să refuzi la plată salarii pentru bugetari, să majorezi impozitele pentru privați, să tai salariile cu 25% sau să ridici în 4 zile TVA de la 19% la 24%. Reformă înseamnă ca printr-o acțiune concertată și coerentă, cu aceleași resurse sau chiar resurse mai puține să obții randamente superioare. Nu a fost cazul primului dumneavoastră mandat și regret să observ că nici al doilea mandat nu arată prea bine. 4. Am trimis legea pensiilor înapoi pentru un articol. Aici iar aveți dreptate domnule Președinte. Ați trimis legea înapoi pentru că ați realizat, la vârsta a treia, că femeile pot fi și mame, dar nu ați sancționat nici explicit nici implicit ceea ce pentru mine este frauda din Parlamentul României. Pentru mine, dumneavoastră, Președintele meu, ați girat această fraudă. Aici ați greșit. Spre exemplu, în cazul legii prin care Parlamentul (inclusiv PDL) solicita majorarea salariilor profesorilor cu 50%, nu ați trimis legea înapoi, găsind vreo chichiță. Nu. Doar erați în campanie. 5. Nu cred că o lege a salarizării va putea trece de Parlament și atunci probabil vom asista la o nouă asumare a răsupunderii guvernului. Aici iar nu aveți dreptate. Pentru că, principiul dacă nu reușesc să conving Parlamentul, săr peste el, nu este unul normal domnule Președinte. Asumarea răspunderii guvernului a fost arma preferată de dumneavoastră pentru a ignora legiuitorul cea de-a treia putere din stat. Ați minimizat această putere doar pentru că un guvern cu performanțe economice dezastruase, nu a realizat la timp ceea ce trebuie să facă, inacțiunea și lipsa de competență transformându-se în facturi mai mari pentru mine și pentru toți contribuabilii. 6. Obligația mea a fost să anunț că salariile vor fi reduse. În acel moment, soluția fondului era creșterea cotei unice la 20% și reducerea salariilor cu 20%, lucru pe care l-am refuzat. Și dacă soluția aleasă de dumneavoastră nu merge, cum sunteți responsabil? Și de când Președintele României face politica economică a țării, substituindu-se executivului? Cu siguranță cel puțin de la 1 ianuarie 2009. Parcă dădeați doar mesaje . Cred că a fost cea mai bună soluție economică. Dacă am fi crescut cota unică nu am fi asistat astăzi la relansarea industriei. Iarăși, și dacă greșiți? Sunteți convinși că industria s-a relansat? Domnule Preșdinte, Dacia și atât? Ce treabă au comenzile extrem de mari din exterior cu faptul că dumneavoastră v-ați opus creșterii fiscalității directe cu 4 puncte procentuale, mergând pe creșterea cu 5 puncte a impozitării indirecte? Vreți să fiți mai specific? Și, permiteți-mi să vă spun că producția industrială nu s-a relansat. Este mai bună decât anul trecut pe vremea asta, dar ține strict de conjunctura externă și nu de joaca dumneavoastră la intern. Din fericire. Și chiar cu o producție industrială mai mare, România a intrat în al treilea an de recesiune. 7. Nu eu schimb premierul. Emil Boc are șanse mari să guverneze și după 2012. Aici iar aveți dreptate. Doar că topica este greșită. Corect ar fi : Eu nu schimb premierul. Poate să cadă guvernul, poate să fie o moțiune de cenzură, poate că asumarea răspunderii să eșueze, dumneavoastră tot nu îl schimbați pe Boc. Îl nominalizați și îl renominalizați. Și știți de ce? Pentru că efectiv nimeni nu v-ar înțelege mai bine. Chiar dacă, din punct de vedere economic, așa cum l-am cunoscut eu pe domnul Boc, nu înțelege prea multe. 8. Avem de privatizat societăți de stat, dar privatizări pe bursă. Aș începe cu compania de transport marfă la calea ferată, Transelectrica, Transgaz, Romgaz, RAPPS. Avem de consolidat bursa și sunt un adept al vânzării de companii sau a părți din companii. Pot intra în buget 6-7 miliarde din aceste acțiuni, dar mă gândesc la prudență. Stimate domnule Președinte și dragă Traiane, exceptând declarația legată de Pogea, ăsta este pasajul meu favorit. Din mai multe motive : a. Ați făcut un calcul cât a încasat din privatizări până în acest moment România? Veți vedea că adunând tot, cifra nu ajunge la 7 miliarde de EURO. Cum puteți dumneavoastră vânzând doar câteva companii, să aduceți mai mult decât tot ceea ce a adus procesul de privatizare în România (incluzând Dacia, BCR, BRD, Petrom, Sidex, Banca Agricolă, Petromidia, rafinăriile, cimentul, nisipurile, apele minerale, perimetrele eoliene, Electricele, Distrigazurile, flota, etc)? b. Vă informez că părți din Transelectrica și Trangaz sunt deja pe bursă. Și că TOT Transgazul nu valorează acum, la valoarea de piață, mai mult de 715 milioane de EURO. Și că întreaga TRANSELECTRICA, nu valorează, potrivit celei mai recente cotații de pe bursă, decât 300 de milioane de EURO. Și că în cazul Romgazului, nu trebuie privatizat decât cel mult un pachet minoritar, pe care nu ați obține mai mult de 500 de milioane de EURO. Altfel, pățim ca la Petrom. O face RAPPS-ul 5 miliarde? Cred că greșiți, stimate Domnule Președinte. Despre CFR Marfă, poate că ar fi mai bine să îl întrebați de Necolaiciuc. Poate nu dumneavoastră direct, poate domnul Falcă sau doamna Boagiu i-am văzut într-o poză împreună. Apropos, el când vine acasă? 9. La unele ministere s-au atras bani, la altele nu. La Ministerul Transporturilor nu, de aceea nu mai este domnul Berceanu ministru. Aici iar aveți dreptate domnule Președinte, dar, doar atât? Cum răspunde domnul Berceanu pentru performanța pe care o subliniați? Pur și simplu nu mai e ministru și se întoarce în privat? 10. Problema mea este țara, iar țara trebuie stabilizată. Aici nu cred că aveți dreptate. Decât dacă ați inversat iarăși topica. Senzația mea este că probema țării sunteți dumneavoastră. Pentru că am senzația că dumneavoastră dictați economiei Românești, iar rezultatele sunt discutabile. Dintre cele 9 situații enumerate mai sus, nu cred că este vreuna în care să nu fi fost dumneavoastră implicat. La reducerea salariilor, ați fost implicat (punctul 1). Punctul 2 cel cu miniștrii de finanțe l-ați ales personal pe domnul Vlădescu; punctul 3 întreagă reformă sau lipsa ei, vi se datorează ați fost la butoane și nu numai la portavoce; punctul 4 : nu ați subliniat frauda din Parlament; punctul 5 : incitați la minimizarea puterii legislative; punctul 6 : din moment ce dictați politica fiscală, nu sunteți responsabil și de deficite, de costurile mari de finanțare și de dezechilibrele economice? La punctul 7 : ați ales premierul și sunteți responsabil de girarea unor guverne păguboase; La punctul 8 : ați fost acolo domnule Președinte când ați privatizat dubios (PSAL 2); ați promulgat legea Petromidia, ați votat privatizarea Petrom (partidul condus de dumneavoastră), ați fost în politică atunci când s-a vândut aproape totul pe nimic; La punctul 9 : ați fost acolo când a ajuns Berceanu ministru; ați fost chiar ministru al transporturilor. Sunt doar câteva elemente care mă fac să cred că dumneavoastră dictați economiei Românești dar de vină sunt alții. Nu-i așa? 11. Băncile au uitat și apelurile guvernatorului BNR și ale mele când au dat credite cu buletinul. Aici iar aveți dreptate. Și știți ceva? Nu numai băncile au uitat. Și eu am uitat. De fapt, toți am uitat. Pentru că nu îmi aduc aminte nici un mesaj al dumneavoastră privind supraîncăzirea economică. Ba din contră, pentru că ați generat și girat o politică fiscală pro-ciclică, ați contribuit decisv la creșterea creditului cu buletinul. Și, de ce nu s-ar fi împrumutat lumea, când le garantați că o să trăiți bine? Dar știți ce n-am uitat domnule Președinte (astaea chiar au existat). Soluția imorală PC pe care ați ales-o. Cererea de demisie a lui Tăriceanu, din 2005, care v-a măcinat o mare canitate de resurse. Introducerea taxei pe viciu, pe care ați agreat-o. Majorarea în avans a accizelor. Majorarea în avans a prețului gazelor. Lipsa autostrăzilor. Degradarea sistemului de sănătate și a educației naționale. Preocupările dumneavostă de parlament Unicameral și vot uninominal. Și nu am uitat nici că această criză nu ne va atinge. Am uitat apelurile dumneavoastră legate de creditare pentru simplul motiv că nu au existat." bzzzz Radu Soviani
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 12:50
Pedelacheilor, vă tâție fundul că ați putea pleca acasă - acasă la voi, în groapa de gunoi a istoriei. Ați compromis o țară, o generație întreagă ... și pt greșelile voastre tembelilor, nu o să plătim doar noi, o'r să plătească și copiii mei și ai voștri. Ordinarilor !
Cum p--a mea vreți să ieșim din criză când voi nu știți altceva decât să tăiați, tăiați și iar tăiați ! Nimic să nu clădiți, nimic din ceea ce înseamnă politici economice și financiare sustenabile și care să țină cont de realitățile românești ... "Băgavaș" în origini cu președintele vostru cu tot ! Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
|
|

PDLul nu mai suporta sa fie OAIA NEAGRA SI BATJOCURA DIN POLITICA ROMANEASCA
.Ne-ai spus ca nu are suficienta experienta de viata sa ajunga presedinte, dar nu-i nimic,pana in 2014 o capata