back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 >> Sari la pagina:

9am049573

976 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 14:56

ai grija SIlver, fumezi intr-un spatiu public!

Abatele:Cum poate fi controlat o populaie? Rim: n primul rnd prin for. Abatele: Cnd fraii mei naintai au fost pui n situaia de a controla o lume s-au gindit prima dat la religie. Rim: Mai exist i politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populaie.Abatele: Desigur. Numai c e o unealt nesigur. Rim: Un popor mai poate fi condus i prin aciuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar s spun c nrobirea omului fa de valorile materiale este indiscutabil superioar celei obinute prin religie.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 14:58

De la: Silver9AM, la data 2010-10-16 13:13:45
BUNA DIMINEATA,IN PRIMUL RAND,PE O TEAVA (GURA DE FOC_ POT PLECA F. MULTE TIPURI DE * PROIECTILE * ,IN FUNCTIE DE PROIECTIL ,POATE AVEA O INFINITATE DE MISCARI....

Silver,nu iti neg talentul militar,cred insa ca daca proiectilele trase puteau avea "O INFINITATE DE MISCARI",nu le mai putea calcula nimeni.Este putin cam greu (spun asta de dragut ce sunt,de fapt era imposibil) sa nimeresti tinta ,daca proiectilele aveau chiar o infinitate de miscari .Se calculeaza greu infinitul Silver. Este un termen abstract de fapt .Chiar daca aveau o infinitate ,minus una sau doua miscari, ,nici Base cat este el de tare nu putea sa le calculeze.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 14:59

De la: 9am049573, la data 2010-10-16 14:54:05Un mic fragment dintr-un editorial al lui CTP (cel care in 2004 a tras din toate pozitiile in adrian nastase, contribuind semnificativ la victoria lui base!) care sper ca va fi un motiv de reflexie pentru anticomunistii care l-au votat pe base.

" Ce reuesc s articuleze puinii reprezentani ai Puterii care au ndrznit s deschid gura la televizor? Ce au nvat de la dl. Bsescu: c e un complot politic (la ora la care scriu, atept s zic cineva i lovitur de stat) i c presa e de vin.
Avid de autoritate, dl. Bsescu, ca s ajung s fie numit Zeus, a pulverizat sub el orice autoritate. Exact aa cum N. Ceauescu desfiinase practic Partidul Comunist Romn n anii '80, transformndu-l n Partidul Ceauist.

i atunci, la fiecare grev, la fiecare demonstraie, la fiecare protest, cel care e dator pn n gt s ias i s fac fa manifestanilor este nimeni altul dect T. Bsescu. Asta pn cnd, i mi-e team pentru noi toi c va veni i acest moment, chiar i dl. Zeus va trebui s dea bir cu fugiii . "

STII MAI GANDITORULE,CE INTREBARE I-A PUS BASESCU IN 2004 LUI CTP,INTREBARE CARE A DECIS SUPERIORITATEA LUI BASESCU FATA DE CTP ? NU MAI DA COPY PASTE PE TEXTE SI TE DA MARE CU CE A SCRIS ALTII !!! POTI SA VERIFICI DACA VREI !!! SI DACA TOT VERIFICI,VEZI POATE O GASESTI SI PE ELODIA................

c poi numai s reueti, nu ai cum s pierzi. Eecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eec. Nimic. Totul nainteaz in istoria umanitii precum se ntmpl i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz de-a lungul cltoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:03

De la: Silver9AM, la data 2010-10-16 14:33:47
BLACK,BAIATULE ESTI TARE !!! AI VAZUT CUM A APARUT SCONCSUL ? AI INTUITIE FRATE,BRAVO TIE !!!

Este mai tare Black decat Base sau este mai slab ?Mie iti spun cinstit ca Black imi pare si mai simpatic , mai inteligent si mai onest decat Base .Tu ce parere ai despre asta ?....Onoarea ta militara iti interzice cumva sa compari muritorii de rand cu Zeul Base ?

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:03

romanii dau dictatorii jos numa'-n Decembrie! Pina atunci, ciocu' mic

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:05

De la: black10131307, la data 2010-10-15 21:06:08
De la: vasile_vali, la data 2010-10-15 19:57:35
De la: Silver9AM, la data 2010-10-15 19:43:50
De la: vasile_vali, la data 2010-10-15 19:34:24
De la: Silver9AM, la data 2010-10-15 19:12:36
De la: vasile_vali, la data 2010-10-15 18:56:33
De la: Silver9AM, la data 2010-10-15 18:29:49
De la: black10131307, la data 2010-10-15 18:11:53
De la: vasile_vali, la data 2010-10-15 17:31:50
De la: Silver9AM, la data 2010-10-15 17:25:27 MAI REPET O SINGURA DATA !!! VALI_VASILE KUDICA ,NIHIL SINE DEO !

Repeta ce vrei, apevila, insa imi permit sa-ti dau un sfat: canta cantecelul ala drag tie, pe care il mai repeti, cred, si in somnul tau chinuit: "partidul, ceausesc/basexu, Romania"! Poate la lumina zilei or sa-ti mai dea de stire cei cativa neuroni neafectati de etilism ca suntem in 2010 si ca in curand iti va suna clopotu'!
Pe bune, viu la pomana ta!

"Nihil sine Deo!"

Hent cu mana cioara! Te imbeti cu apa rece! Cica: "viu la pomana ta" De unde atata viu Ciordiles? O sa fii oale si ulcele in curand! Nu mai oglinda in cort la tine? Uita-te Ciorex cum arati, deja ai inceput sa puti a tamaie si fum de sfesnic! Pun pariu ca nu apuci sa imbraci paltonul in iarna asta! Te mananca ftizia distrusule.

AUZI CIOARA,VALI_VASILE KUDIKA,CRED CA DE ORIGINE TATAR (CIOARA ADICA) KRONCANE,SI DA CU MANUSA DE TOTI ,DOAR CA SA MA VADA,SA NE FRIGEM IN SABII,IN CUTITE IN,PIZD..DA MASII ! EL NU STIE CA ATUNCI CAND I S-O PAREA CA VINE PLOAIA INTR-O ZI CU SOARE,NU O SA FIE UN NOR ,CI O SA FIU EU IN SPATELE LUI..........SI DUPA AIA,O SA FACA KRA-KRA ,O SINGURA DATA,SI GATA......A SCAPAT ! BARAGLADINE CA EL LE STRIVESC CU CALCAIUL BOCANCULUI,DAR EL RAU,DAR RAU DE TOT,O SA VEDEM CAT DE VITEAZ POATE SA FIE..........DACA MA SUPARA MAI TARE (DAR NU PREA ARE SANSE ) IN MAXIM 4 ORE SUNT LA GALATI........SI .......NU VA MAI POSTA NICIODATA PE FORUM !!! MA AMUZA,SE CREDE CIOARA, BARBAT,CREDE CA ARE SI PU...LA,DAR A UITAT CA E HERMAFRODIT.....A TURBAT CIOARA !!! MAI BINE SI-AR PUNE PALARIA PE CAPUL LUI DE SOPARLA SI SI-AR FACE O ULTIMA POZA,SI DUPA AIA AR TRANSFORMA SIFONIERUL ALA RUPT INTR-UN PALTON,MACAR LA ASTA SA FIE BUN SI SIFONIERUL !!!

Cand poftesti, apevila, te astept oriunde, cu atat mai bine prin Galati!
PS: Ba apevila, ma'ti ii plac pestii? Ok, dupa ce vii prin Galati (desi n-ai tu curajul asta!) hranesc pestii din Dunare cu tine si-i trimit lu' ma'ta! Asta ca sa se adevereasca vb. ceea: "manca-l-ar mama pe el!" Acus insa, DACA te frige soricul, o sa fie la propriu!!!

Imi frec deja monturile de placere, apevila!

Rezervist, fost artilerist, Vasile

CIOARA MAI VB.ACUM SUNT OCUPAT,DAR TU NU FII DEZAMAGIT,AM SA VIN,DE ASTA POTI FI SIGUR !!! SI PANA ATUNCI DACA TOT NU RESPECTI IERARHIA ,BAGA 20 PE CRACA ! SI SPALATI MONTURILE,DALE CU ALIFIE,....PROBABIL AI RAIE.......LA TINE CE SA CERI ??? VALI_VASILE ARTILERIST ! APEVILA ? .........NU EU CU DENUMIRI DE ASTE NU MA JOC.......TU....PROBABIL DE ASTA TE-A DAT SI AFARA DIN ARMATA!!! SAU DATORITA FIGURII TALE........MUREAU AIA DE SPAIMA CAND VEDEA NOAPTEA UN SCHELET AMBULANT,UMBLAND PRIN BATERIE,ORI CAND TE-A VAZUT CINEVA A SPUS CA ESTI VETERAN DIN AL 2 -LEA RAZBOI .LA CUM ARATI !!!
SI ACUM SA-TI PUN O INTREBARE : PRIN CE SE DEOSEBESTE UN MILITAR DE UN CIVIL ? DACA ESTI ARTILERIST ,SIGUR STII,DACA NU ESTI SI RAMAI PE VECI UN TIGAN RAIOS !!!

Ba apevila, de jucat joaca'te cu matzul meu! De dat nu m-a dat nimeni afara, ba apevila, mi-a fost greata sa fiu sub bocancul cuiva asa cum te calca muuuuuulti altii pe tine, frustratule-, eventual al unuia ca musiu, adica unui agramat etiliist, confuz si degraba luator de spaga! Ca asta v-a invatat Armata - pe Secu- sa considerati Unitatea si oamenii ca fiind mosia/ argatii vostri! Sa respect gradele militare? Ok, vino la Galati sau zi'mi unde dau te tine si o sa te respect... : nici nu stii cat de dragi imi sunt apevistii!!
Cat despre 20, o sa inveti, sper in curand - iau ca o promisiune venirea ta p-aci, da? - ce inseamna 20!! Al 21-lea e

"Nihil sine Deo!"

MAI DUTE IN MA-TA ! AI ARMA ? ESTI VITEAZ ? SICTIR,CIOARA RAIOASA !!!

Mai du'te tu, ba apevila, te-n mortii ma-ti, japita! Ba, te-am evitat, te-am lasat ca si pe celalat idiot = 2 boi de pus la jug sa-ti faci mendrele, neraspunzandu-ti la porcariile vomate de tine/voi ori de cate ori am postat ceva [nu ca voi, idiotilor fara odihna, zilnic!]. Acus am ajuns prea departe: ori eu, ori tu, te'n ma'ta de jigodie!

Te astept sa vii, apevila, sa te fac hrana de pesti, vomitaturo!

Iti dai in petec tzigane? Asta-i educatia de satra pe care ai primit-o! Nu mai croncani pe latineste "Nihil sine Deo"? Bai spoitorule, hai sa-ti risipesc dilema: TU CIOARA IMPUTITA! Tu esti cea mai scabroasa jivina, mancate-ar H1N1!
Spurcaciune cu data de inregistrare 30-11-0001, nu mai postezi sub userul Sconcsul? Asta precis este porecla ta din copilarie, nu-i asa? Imi inchipui de ce ti-au pus-o, precis nu mirosi a flori de iasomie! La satra nu aveti dusuri si in Dunare nu mai poti sa-ti lepezi straturile de jeg. O sa-mi fac pomana si o torn pe tine vreun kil de apa de colonie cand o sa-ti zaca hoitul intre 4 scanduri. Asta e, nu prea mai ai sanse, esti cam bolnavior tzigane, mai ca mi se face mila de tine! Cred ca doar impachetarile cu lut galben isi mai fac efectul la tine, nu ca te-ar mai salva, dar te obisnuiesti cu pamantul!

BLACK,BAIATULE ESTI TARE !!! AI VAZUT CUM A APARUT SCONCSUL ? AI INTUITIE FRATE,BRAVO TIE !!!

Salut Silver! Nu-i atat intuitia mea cat prostia tziganului din Galati! Mai tii minte cand un bou imi copiase avatarul si posta sub un user asemanator cu al meu tot felul de ineptii? Mi-am dat seama ca imi vizualizase profilul ca sa imi copieze avatarul si verificand cine il vazuse am constatat ca trei persoane o facusera: tu, Vanea si Sconcsul. Cum la tine nu se punea problema, iar Vanea nu este atat de ticalos, nu ramanea decat sconcsul. Pina sa apuc sa-l bestelsc pe sconcs, il luasem la rost pe tziganul Vasile_Vali si asta ca un bou a inceput s-o zguduie ca a fost un pamflet, ca a rugat un prieten de-al lui sa o faca... vrajeli de doi lei! Asta e tziganul, si al dar si prost ca noaptea! Din cauza asta si data de inregistrare a cioroiului este 30-11-0001, pentru ca porcul mai posteaza si sub alte usere, insa si-a dat aceeasi adresa de mail. Pupa-l-ar cu sete o grea basculanta!

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:06

De la: vaneamarin, la data 2010-10-16 14:58:01
BUNA DIMINEATA,IN PRIMUL RAND,PE O TEAVA (GURA DE FOC_ POT PLECA F. MULTE TIPURI DE * PROIECTILE * ,IN FUNCTIE DE PROIECTIL ,POATE AVEA O INFINITATE DE MISCARI....

Silver,nu iti neg talentul militar,cred insa ca daca proiectilele trase puteau avea "O INFINITATE DE MISCARI",nu le mai putea calcula nimeni.Este putin cam greu (spun asta de dragut ce sunt,de fapt era imposibil) sa nimeresti tinta ,daca proiectilele aveau chiar o infinitate de miscari .Se calculeaza greu infinitul Silver. Este un termen abstract de fapt .Chiar daca aveau o infinitate ,minus una sau doua miscari, ,nici Base cat este el de tare nu putea sa le calculeze.

STII VANEA ,LA ACADEMIE AM AVUT UN PROFESOR RENUMIT....ACEIAS INTREBARE I-A PUSO SI UN COLEG,SI STII CARE A FOST RASPUNSUL ?
ATUNCI ITI DAU CA TEMA SA-MI SPUI CATE MISCARI FACE UN PROIECTIL DE CAND IESE DE PE TEAVA ,PANA LA TINTA ......... TOTUL DEPINDE DE MULTI FACTORI (INCARCATURA,CONDITII ATMOSFERICE,ETC ) ASA CA ,TU DACA IMI DAI PE CINEVA CARE SA-MI DEA NR. EXACT DE MISCARI CARE IL FACE UN PROIECTIL .......EU IMI DAU DEMISIA DIN ARMATA !

c poi numai s reueti, nu ai cum s pierzi. Eecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eec. Nimic. Totul nainteaz in istoria umanitii precum se ntmpl i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz de-a lungul cltoriei tale.
9am049573

976 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:13

Silver,

iti reamintesc teoria mea: "sa stea base si ai lui la putere pina cand la va curge tuturor singele pe nas, spre adinca invatatura de minte!". sa guste citi mai multi din "superioritatea lui base".

cat despre copy/paste, reiau ce am mai spus , voi sunteti in mare pana de idei si argumente. va duce mintea doar la cei 3 purcelusi, alba ca zapada si scufita rosie.

in rest, afara ploua (ploua si cu caschete ) si chiar mi-e lene...

PS: din pacate pentru voi nu poti nega ca textul nu reflecta realitatea din sezonul de toamna 2010, spre ghinionul pdl si al fan-manelistilor basescianisti.

paducel pentru tensiune, ai?

Abatele:Cum poate fi controlat o populaie? Rim: n primul rnd prin for. Abatele: Cnd fraii mei naintai au fost pui n situaia de a controla o lume s-au gindit prima dat la religie. Rim: Mai exist i politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populaie.Abatele: Desigur. Numai c e o unealt nesigur. Rim: Un popor mai poate fi condus i prin aciuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar s spun c nrobirea omului fa de valorile materiale este indiscutabil superioar celei obinute prin religie.
9am049573

976 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:15

Il mai postez odata:

CTP-Gandul

Ce reuesc s articuleze puinii reprezentani ai Puterii care au ndrznit s deschid gura la televizor? Ce au nvat de la dl. Bsescu: c e un complot politic (la ora la care scriu, atept s zic cineva i lovitur de stat) i c presa e de vin.
Avid de autoritate, dl. Bsescu, ca s ajung s fie numit Zeus, a pulverizat sub el orice autoritate. Exact aa cum N. Ceauescu desfiinase practic Partidul Comunist Romn n anii '80, transformndu-l n Partidul Ceauist.

i atunci, la fiecare grev, la fiecare demonstraie, la fiecare protest, cel care e dator pn n gt s ias i s fac fa manifestanilor este nimeni altul dect T. Bsescu. Asta pn cnd, i mi-e team pentru noi toi c va veni i acest moment, chiar i dl. Zeus va trebui s dea bir cu fugiii.

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:18

De la: vaneamarin, la data 2010-10-16 15:03:24

Este mai tare Black decat Base sau este mai slab ?Mie iti spun cinstit ca Black imi pare si mai simpatic , mai inteligent si mai onest decat Base .Tu ce parere ai despre asta ?....Onoarea ta militara iti interzice cumva sa compari muritorii de rand cu Zeul Base ?

Vanea, nu este cazul sa ne gratulam! Vorba lui Ilici, suntem dusmani ideologici, nu-i asa?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:21

VANIA PE SCURT.........DACA TU POTI SA-MI DAI PE CINEVA CARE SA IMI DE-A NR. EXACT DE MISCARI CARE IL FACE UN PROIECTIL DE LA GURA DE FOC,PANA LA TINTA,EU IMI DAU DEMISIA ....GANDESTETE SI IA IN CALCUL,INCARCATURA,GREUTATEA,TIPUL ,DISTANTA,CONDITIILE ATMOSFERICE..........ETC !
PS SUNT SI SAGETI,MAI NOU CARE SUNT TOT PROIECTILE SI CARE PLEACA DIN GURA DE FOC........AVIZ AMATORILOR...........

9am049573

976 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:21

acum citeva zile, un fan base posta ca vrea discutii serioase despre legea pensiilor. am postat cite ceva, nici o reactie sau vreun comentariu contra de la basescianisti sau "realisti".

as fi continuat cu o problema mai fina si mai tehnica, precum capcanele ascunse ale formulei de calcul a punctajului de pensie... dar nu vad interesati din partea taberei portocalii-violet despre subiect... ei iau totul de gata de la basescu ...

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:28

De la: 9am049573, la data 2010-10-16 15:13:42Silver,

iti reamintesc teoria mea: "sa stea base si ai lui la putere pina cand la va curge tuturor singele pe nas, spre adinca invatatura de minte!". sa guste citi mai multi din "superioritatea lui base".

cat despre copy/paste, reiau ce am mai spus , voi sunteti in mare pana de idei si argumente. va duce mintea doar la cei 3 purcelusi, alba ca zapada si scufita rosie.

in rest, afara ploua (ploua si cu caschete ) si chiar mi-e lene...

PS: din pacate pentru voi nu poti nega ca textul nu reflecta realitatea din sezonul de toamna 2010, spre ghinionul pdl si al fan-manelistilor basescianisti.

paducel pentru tensiune, ai?

STII CEVA,IA NU-MI MAI REAMINTI MIE NIMIC,SI CONTINUA SA TE BALACESTI IN DOCTRINELE TALE COMUNISTE.......SI FII MAI HARNIC,DOAR ESTI BUGETAR,......UPSSSSSSSS ,AM UITAT BUGETARII VOR DOAR BANI.......MUNCA IOC !!!!!!!!!!!!

9am049573

976 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:30

rafinate argumente ...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:31

De la: Silver9AM, la data 2010-10-16 15:06:03

STII VANEA ,LA ACADEMIE AM AVUT UN PROFESOR RENUMIT....ACEIAS INTREBARE I-A PUSO SI UN COLEG,SI STII CARE A FOST RASPUNSUL ?
ATUNCI ITI DAU CA TEMA SA-MI SPUI CATE MISCARI FACE UN PROIECTIL DE CAND IESE DE PE TEAVA ,PANA LA TINTA ......... TOTUL DEPINDE DE MULTI FACTORI (INCARCATURA,CONDITII ATMOSFERICE,ETC ) ASA CA ,TU DACA IMI DAI PE CINEVA CARE SA-MI DEA NR. EXACT DE MISCARI CARE IL FACE UN PROIECTIL .......EU IMI DAU DEMISIA DIN ARMATA !

Silver,tu ai dreptate in ce spui acum,sunt FOARTE MULTI factori care influenteaza miscarea unui proiectil.Nu sunt insa O INFINITATE acest lucru fiind absurd.

Eu Silver ,fara sa fiu militar ,pot incerca sa dau nr. maxim de miscari pe care il poate face un proiectil in drumul sau catre tinta .Pot incerca sa fac asta deoarece dupa mine este exact numarul maxim de grade de libertate dinamice pe care il poate avea orice obiect in lumea asta .Trei deplasari si trei rotiri ,in total 6 miscari deoarece traim intr-o lume 3D .Iti atrag atentia insa ca EU VORBESC DESPRE MISCARI,COMBINATIILE INTRE MISCARI FIIND ALTA TREABA .Oricum insa,combinatiile intre miscari nu sunt nici pe departe infinite.Matematic vorbind au un numar "extrem" de finit si se pot calcula prin combinarile matematice invatate in clasa a 10-a....

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:32

De la: black10131307, la data 2010-10-16 15:05:54
De la: black10131307, la data 2010-10-15 21:06:08
De la: vasile_vali, la data 2010-10-15 19:57:35
De la: Silver9AM, la data 2010-10-15 19:43:50
De la: vasile_vali, la data 2010-10-15 19:34:24
De la: Silver9AM, la data 2010-10-15 19:12:36
De la: vasile_vali, la data 2010-10-15 18:56:33
De la: Silver9AM, la data 2010-10-15 18:29:49
De la: black10131307, la data 2010-10-15 18:11:53
De la: vasile_vali, la data 2010-10-15 17:31:50
De la: Silver9AM, la data 2010-10-15 17:25:27 MAI REPET O SINGURA DATA !!! VALI_VASILE KUDICA ,NIHIL SINE DEO !

Repeta ce vrei, apevila, insa imi permit sa-ti dau un sfat: canta cantecelul ala drag tie, pe care il mai repeti, cred, si in somnul tau chinuit: "partidul, ceausesc/basexu, Romania"! Poate la lumina zilei or sa-ti mai dea de stire cei cativa neuroni neafectati de etilism ca suntem in 2010 si ca in curand iti va suna clopotu'!
Pe bune, viu la pomana ta!

"Nihil sine Deo!"

Hent cu mana cioara! Te imbeti cu apa rece! Cica: "viu la pomana ta" De unde atata viu Ciordiles? O sa fii oale si ulcele in curand! Nu mai oglinda in cort la tine? Uita-te Ciorex cum arati, deja ai inceput sa puti a tamaie si fum de sfesnic! Pun pariu ca nu apuci sa imbraci paltonul in iarna asta! Te mananca ftizia distrusule.

AUZI CIOARA,VALI_VASILE KUDIKA,CRED CA DE ORIGINE TATAR (CIOARA ADICA) KRONCANE,SI DA CU MANUSA DE TOTI ,DOAR CA SA MA VADA,SA NE FRIGEM IN SABII,IN CUTITE IN,PIZD..DA MASII ! EL NU STIE CA ATUNCI CAND I S-O PAREA CA VINE PLOAIA INTR-O ZI CU SOARE,NU O SA FIE UN NOR ,CI O SA FIU EU IN SPATELE LUI..........SI DUPA AIA,O SA FACA KRA-KRA ,O SINGURA DATA,SI GATA......A SCAPAT ! BARAGLADINE CA EL LE STRIVESC CU CALCAIUL BOCANCULUI,DAR EL RAU,DAR RAU DE TOT,O SA VEDEM CAT DE VITEAZ POATE SA FIE..........DACA MA SUPARA MAI TARE (DAR NU PREA ARE SANSE ) IN MAXIM 4 ORE SUNT LA GALATI........SI .......NU VA MAI POSTA NICIODATA PE FORUM !!! MA AMUZA,SE CREDE CIOARA, BARBAT,CREDE CA ARE SI PU...LA,DAR A UITAT CA E HERMAFRODIT.....A TURBAT CIOARA !!! MAI BINE SI-AR PUNE PALARIA PE CAPUL LUI DE SOPARLA SI SI-AR FACE O ULTIMA POZA,SI DUPA AIA AR TRANSFORMA SIFONIERUL ALA RUPT INTR-UN PALTON,MACAR LA ASTA SA FIE BUN SI SIFONIERUL !!!

Cand poftesti, apevila, te astept oriunde, cu atat mai bine prin Galati!
PS: Ba apevila, ma'ti ii plac pestii? Ok, dupa ce vii prin Galati (desi n-ai tu curajul asta!) hranesc pestii din Dunare cu tine si-i trimit lu' ma'ta! Asta ca sa se adevereasca vb. ceea: "manca-l-ar mama pe el!" Acus insa, DACA te frige soricul, o sa fie la propriu!!!

Imi frec deja monturile de placere, apevila!

Rezervist, fost artilerist, Vasile

CIOARA MAI VB.ACUM SUNT OCUPAT,DAR TU NU FII DEZAMAGIT,AM SA VIN,DE ASTA POTI FI SIGUR !!! SI PANA ATUNCI DACA TOT NU RESPECTI IERARHIA ,BAGA 20 PE CRACA ! SI SPALATI MONTURILE,DALE CU ALIFIE,....PROBABIL AI RAIE.......LA TINE CE SA CERI ??? VALI_VASILE ARTILERIST ! APEVILA ? .........NU EU CU DENUMIRI DE ASTE NU MA JOC.......TU....PROBABIL DE ASTA TE-A DAT SI AFARA DIN ARMATA!!! SAU DATORITA FIGURII TALE........MUREAU AIA DE SPAIMA CAND VEDEA NOAPTEA UN SCHELET AMBULANT,UMBLAND PRIN BATERIE,ORI CAND TE-A VAZUT CINEVA A SPUS CA ESTI VETERAN DIN AL 2 -LEA RAZBOI .LA CUM ARATI !!!
SI ACUM SA-TI PUN O INTREBARE : PRIN CE SE DEOSEBESTE UN MILITAR DE UN CIVIL ? DACA ESTI ARTILERIST ,SIGUR STII,DACA NU ESTI SI RAMAI PE VECI UN TIGAN RAIOS !!!

Ba apevila, de jucat joaca'te cu matzul meu! De dat nu m-a dat nimeni afara, ba apevila, mi-a fost greata sa fiu sub bocancul cuiva asa cum te calca muuuuuulti altii pe tine, frustratule-, eventual al unuia ca musiu, adica unui agramat etiliist, confuz si degraba luator de spaga! Ca asta v-a invatat Armata - pe Secu- sa considerati Unitatea si oamenii ca fiind mosia/ argatii vostri! Sa respect gradele militare? Ok, vino la Galati sau zi'mi unde dau te tine si o sa te respect... : nici nu stii cat de dragi imi sunt apevistii!!
Cat despre 20, o sa inveti, sper in curand - iau ca o promisiune venirea ta p-aci, da? - ce inseamna 20!! Al 21-lea e

"Nihil sine Deo!"

MAI DUTE IN MA-TA ! AI ARMA ? ESTI VITEAZ ? SICTIR,CIOARA RAIOASA !!!

Mai du'te tu, ba apevila, te-n mortii ma-ti, japita! Ba, te-am evitat, te-am lasat ca si pe celalat idiot = 2 boi de pus la jug sa-ti faci mendrele, neraspunzandu-ti la porcariile vomate de tine/voi ori de cate ori am postat ceva [nu ca voi, idiotilor fara odihna, zilnic!]. Acus am ajuns prea departe: ori eu, ori tu, te'n ma'ta de jigodie!

Te astept sa vii, apevila, sa te fac hrana de pesti, vomitaturo!

Iti dai in petec tzigane? Asta-i educatia de satra pe care ai primit-o! Nu mai croncani pe latineste "Nihil sine Deo"? Bai spoitorule, hai sa-ti risipesc dilema: TU CIOARA IMPUTITA! Tu esti cea mai scabroasa jivina, mancate-ar H1N1!
Spurcaciune cu data de inregistrare 30-11-0001, nu mai postezi sub userul Sconcsul? Asta precis este porecla ta din copilarie, nu-i asa? Imi inchipui de ce ti-au pus-o, precis nu mirosi a flori de iasomie! La satra nu aveti dusuri si in Dunare nu mai poti sa-ti lepezi straturile de jeg. O sa-mi fac pomana si o torn pe tine vreun kil de apa de colonie cand o sa-ti zaca hoitul intre 4 scanduri. Asta e, nu prea mai ai sanse, esti cam bolnavior tzigane, mai ca mi se face mila de tine! Cred ca doar impachetarile cu lut galben isi mai fac efectul la tine, nu ca te-ar mai salva, dar te obisnuiesti cu pamantul!

Salut Silver! Nu-i atat intuitia mea cat prostia tziganului din Galati! Mai tii minte cand un bou imi copiase avatarul si posta sub un user asemanator cu al meu tot felul de ineptii? Mi-am dat seama ca imi vizualizase profilul ca sa imi copieze avatarul si verificand cine il vazuse am constatat ca trei persoane o facusera: tu, Vanea si Sconcsul. Cum la tine nu se punea problema, iar Vanea nu este atat de ticalos, nu ramanea decat sconcsul. Pina sa apuc sa-l bestelsc pe sconcs, il luasem la rost pe tziganul Vasile_Vali si asta ca un bou a inceput s-o zguduie ca a fost un pamflet, ca a rugat un prieten de-al lui sa o faca... vrajeli de doi lei! Asta e tziganul, si al dar si prost ca noaptea! Din cauza asta si data de inregistrare a cioroiului este 30-11-0001, pentru ca porcul mai posteaza si sub alte usere, insa si-a dat aceeasi adresa de mail. Pupa-l-ar cu sete o grea basculanta!

ORICUM FELICITARI PRIETENE,CE E PROST,INTRADEVAR E ,DE BUBUIE......E MAI USOR ACUM DACA TOT A ZIS CU GURA LUI CA A FOST IN ARMATA........ARTILERIST D"LE,NU GLUMA !!!!!!
SA AI O ZI CAT SE POATE DE FRUMOASA BLACK !!!!!!

9am126636

389 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:36

Credeam ca esti militar instruit, dar se vede treaba ca percutezi greu.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:37

De la: vaneamarin, la data 2010-10-16 15:31:18
De la: Silver9AM, la data 2010-10-16 15:06:03

Silver,tu ai dreptate in ce spui acum,sunt FOARTE MULTI factori care influenteaza miscarea unui proiectil.Nu sunt insa O INFINITATE acest lucru fiind absurd.

Eu Silver ,fara sa fiu militar ,pot incerca sa dau nr. maxim de miscari pe care il poate face un proiectil in drumul sau catre tinta .Pot incerca sa fac asta deoarece dupa mine este exact numarul maxim de grade de libertate dinamice pe care il poate avea orice obiect in lumea asta .Trei deplasari si trei rotiri ,in total 6 miscari deoarece traim intr-o lume 3D .Iti atrag atentia insa ca EU VORBESC DESPRE MISCARI,COMBINATIILE INTRE MISCARI FIIND ALTA TREABA .Oricum insa,combinatiile intre miscari nu sunt nici pe departe infinite.Matematic vorbind au un numar "extrem" de finit si se pot calcula prin combinarile matematice invatate in clasa a 10-a....

VANIA,CE AM AVUT DE COMENTAT PE TEMA ASTA AM COMENTAT,DA-MI TU UN CALCUL CARE SA IA IN CONSITERATIE TOTI VECTORII EXISTENTI IN DEPLASAREA UNUI PROIECTIL,SI MA INCHIN ! PANA ATUNCI EU RAMAN LA CE AM INVATAT EU !!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:40

De la: 9am126636, la data 2010-10-16 15:36:18 Credeam ca esti militar instruit, dar se vede treaba ca percutezi greu.

DA,HAI CU MINE IN POLIGON,SI VEDEM CE FEL DE INSTRUCTIE ........STIE FIECARE,NU E MAI BINE ?
" DOMNULE COMANDANT "

9am242987

3 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:41

Eu incerc sa-mi mentin moralul ,desi mai Silver9AM,tot PDL ul nostru este in degringolada totala.Degeaba urla Basescu si se screme Boc,parlamentarii nostrii PDL vor sa-si faca datoria fata de cei care ia trimis in Parlament,asa ca adio mai silver 9am

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 15:41

'propaganda' cu mogulii???

postat de confused0010: in 2010-10-12 12:05

nu discutam acum de cat e de bun sau de prost Basescu ca presedinte, ci de acuzatia lui ca in spatele dorintei de a-l inlatura, prin ORICE mijloace, stau cei alintati "moguli", si acuzatia sustinatorilor PNLSD ca aceasta afirmatie este "propaganda".

e absolut infricosator la ce nivel a ajuns spalarea pe creieri de catre presa in Romania a cetateanului mioritic.
o propaganda care dureaza ani de zile, zi de zi, ceas de ceas, pe toate canalele, reuseste sa tampeasca definitiv si iremediabil cetatenii. poate ca am avantajul ca nu-s in tara si pot vedea lucrurile cu oarecare detasare.

ajungi sa vezi ca unii oameni, cu pretentii de intelectuali, mai mult sau mai putin, ajung sa creada progaganda idioata a temebeliziunilor, ceea ce mi se pare extrem de trist si ingrijorator.

argumentul lor de baza, cand vine vorba de Base vs restul lumii, e ca chestia cu mogulii, vezi draga doamne, e "propaganda".
cat de tare poti sa te lasi spalat pe creieri, cat de orb poti sa fii, ca sa nu citesti ceea ce insisi mogulii confirma, prin nenumarate declaratii publice? sau sa le gasesti scuze cretine de genu "da, da pe langa ce face Base...."???

1. p a mea, Felix e proprietarul unui partid / post TV.
asta e o chestie stiuta de ani de zile, de toata lumea, ca doar asa intra de fiecare data partiduletul ala de c...t in parlament. are o haita de jurnalizdi pe care ii asmute impotriva dusmanului, pana obtine ce vrea. deci jurnalizdii aia is pur si simplu o haita de latrai care latra si musca la comanda. mars la c...t cu deontologia profesionala si independenta, ca habar n-aveti ce-s alea.
dati-va-n p..a calului, chiar si cei mai spalati pe creieri stiu asta. numai ca o considera OK, ca e impotriva lui Base. daca le zici sa-i f..i in c.r, numa ca sa il injure in direct pe Base, pun pariu ca trei sferturi accepta.
acelasi Felix, securist consacrat, are si cateva procese penale pe rol, la care, ghinion, nu prea mai poate interveni direct. ii raman avocatii si caile clasice de a amana procesele pana la pastele cailor.
Felix, fiind numit de Base "solutia imorala" se oftica si declanseaza suspendarea. ce Constitutie, ce p..a mea? a indraznit sa-l supere pe Felix, trebe pus la punct!

2. SOV
sa nu uitam, discutam de un infractor. un condamnat penal, care a ispasit o pedeapsa, si iar a 2-a oara a fost condamnat, da p..a mea, ghinion, s-o prescris. cu sprijinul neconditionat (sau mai degraba conditionat) a alora care se dadeau cu bu ci le de pamant mai an de cat is ei de independenti. adica judecatorii.
SOV care declara ziua in amiaza mare, fara nici un fel de apasare, ca el e in spatele suspendarii lui Base (nu c-ar fi fost mare secret ca Felix, SOV si Dinu au fost promotorii miscarii asteia sinucigase pentru partidele respective).

da? deci SOV declara fara nici o jena:
"in 2006, dupa o declaratie facuta de Basescu, in legatura cu un presupus furt de la Banca Agricola am inceput un demers de suspendare a presedintelui Basescu, pentru ca de atunci se dovedea a fi deosebit de periculos. Atunci am inceput un lobby activ pentru suspendarea presedintelui;"

ca sa traducem si pentru retardati:
un oarecare om de afaceri, deranjat de o afirmatie a sefului statului in legatura ca dansul (de genu "ma ta-i cu rva"), a inceput un lobby "foarte activ" de a-l suspenda pe acesta din functie.
si, p..a mea, coincidenta, a reusit.

deci Base nu a fost suspendat pentru incalcarea Constitutiei, ci pentru ca i-a zis lu SOV ca ma-sa-i cu rva.
si cica Base l-a rugat (dati-mi voie sa nu cred nici cat negru sub unghie ca l-a "rugat" Base ceva, orice) sa-l lase in pace. si ca generosul de SOV a acceptat (brusc, Base nu mai era un pericol pt democratie), contra unui "plan in noua puncte". de modernizare a Romaniei planul, nu de a-l ierta pe SOV de parnaie, de ce va ganditi la prostii.
as fi foarte curios sa vaz si io alea 9 puncte ale lu SOV, da din motive care imi scapa, nu vrea sa ne spuna cum avea el de gand sa modernizeze Romania.

"nu suspendarea in sine ma interesa, ci trecerea serviciilor de informatii si a parchetelor sub control parlamentar."
deci, respectivu om de afaceri, suparat ca SRI-ul ii asculta telefoanele (asa cum zice legea), decide ca e mai bine pentru el, pardon, pentru tara, ca respectivele servicii sa nu mai fie sub autoritatea presedintelui, ci a parlamentarilor care, nu-i asa, is mult mai prietenosi.

3. Dinu Patriciu
mogul imbogatit, ca si ailalti, fie din furt de la stat, fie din furt de la pu li me. asta a furat de la stat. sigur ca tre sa ii fim recunoscatori pentru faptul ca a luat pe scobitori o fabrica si n-a inchis-o. numa ne-a lasat o gaura de 700mil$.
omul de afaceri care prin 2004 avea peste 30 de parlamentari OFICIAL pe statele lui de plata. omul stapan pe viata si moarte in PNL, care le hotaraste cine e sef de partid, cand trebuie acesta schimbat, si ce directie politica tre sa urmeze PNL (in speta, PSD e directia aia).
omul care sponsorizeaza atat PNL cat si PSD. culmea, pe PSD-isti ii sponsorizeaza chiar cu sume mai mari. iar fanilor liberali nu li se pare o problema. nu, pentru ei, Patriciu e ""un mare om de afaceri". care fireste, orice ar face, e ok, daca se mentine anti-Basescu. p..a mea, daca Patriciu ar calca 100 de cetateni cu masina, penelistii ar veni cu "Base i-a aruncat in fata masinii" si cu "lasa-l maica, ca-i impotriva lui Base".

cat de tampit poti sa fii ca sa sustii ca faptul ca 3 oameni de afaceri, care au vendete personale cu Basescu, si care au in proprietate posturi de televiziune, ziare, site-uri, sute de latrai pe sticla si pe hartie, pu li ti cieni de cel mai inalt rang (pana la prim ministru), oameni care AU RECUNOSCUT ca vor sa il dea jos pe Base DIN MOTIVE PERSONALE, repet, cat poti sa fii de cretin sa sustii ca asta e propaganda, cand chiar boii cu pricina recunosc ziua in amiaza mare treaba asta????

nu ma tampitilor, e pura realitate: Felix, SOV si Patriciu vor sa il dea jos pe Base nu pentru ca ii doare in cu r de Constitutie (sau de voi), ci pentru ca Basescu i-a deranjat! Atat si nimic mai mult.

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 16:35

Smbt, 16 Octombrie 2010. 82 vizualizri, 7 comentarii, 0 voturi

Sindicalitii vor guvern PSD
Autor: Florin Ciornei

Printre invitaii care s-au adresat Congresului PSD au foi civa lideri sindicali printre care Dumitru Costin, preedintele BNS, Marius Petcu, preedintele CNSLR-Fria, Ion Popescu, preedintele Confederaiei Meridian.

Sindicalitii au dat mesaje de solidaritate cu PSD i au cerut de la tribuna Congresului extraodinar al social-democrailor demisia guvernului. Cabinetul Boc trebuie s plece. Avem nevoie de o alt conducere i cred c soluia se gsete aici n sal, a afirmat Dumitru Costin, preedintele BNS, n uralele peseditilor.
Dumitru Costin a afirmat c va sprijini moiunea de cenzur a PSD i a anunat c n perioada dezbaterilor la moiune sindicatele vor scoate oamenii n strad.

Acum pricep si trompetele de pe forum care este planul B? Cei trei crai de la rasarit au incercat totul cu uneltele lor Ponta si Antonescu ca sa scape de Basescu! Pustii astia cu muci la nas nu prea s-au descurcat, chiar Patriciu declarandu-se nemultumit, asa ca cei trei haiduci au trecut la planul B, cu proteste "spontane" si cu sindicalistii milionari in euro port-stindarde la televiziuni. Daca nici asta nu reuseste, sunt in stare sa treaca la razboi civil, atentate, revolutii? Frica de parnaie ii motiveaza pe ei, dar pe fraierii care tzopaie pe aici, pe forum, ce ii motiveaza?

9am242987

3 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 16:55

Mai black101307 cred ca astai numarul tau de pe pistol ,care ti ladat Basescu sa-i ameninti pe PDLeii care vor sa fuga la PSD,dar Basescu are cea mai mare teama de pirnaie,a fentato in 2004 dar acum au aflat toti cum au fost pacaliti,degeaba faceti ventilatie

Fosta membra 9am.ro

754 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 17:00

De la: 9am242987, la data 2010-10-16 15:41:10Eu incerc sa-mi mentin moralul ,desi mai Silver9AM,tot PDL ul nostru este in degringolada totala.Degeaba urla Basescu si se screme Boc,parlamentarii nostrii PDL vor sa-si faca datoria fata de cei care ia trimis in Parlament,asa ca adio mai silver 9am

SPPisti nu ma lasati ,va mai dau 100 la leafa

PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca. http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo ■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului? Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile. ■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ? http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related .9AM. VA MULTUMIM ! Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA- Nurse with big tits eats cum- Ea face și mai bine !
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 18:06

De la: 9am242987, la data 2010-10-16 16:55:47Mai black101307 cred ca astai numarul tau de pe pistol ,care ti ladat Basescu sa-i ameninti pe PDLeii care vor sa fuga la PSD,dar Basescu are cea mai mare teama de pirnaie,a fentato in 2004 dar acum au aflat toti cum au fost pacaliti,degeaba faceti ventilatie

Gura marlane! Da fuga la tv ca vorbeste taticul tau Ilici! E la fel de cretin ca si tine. Cica slovacia e o tara baltica! 'rati ai de comunisti!

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 18:15

Bwey, taiati-i microfonul cucuvelei rosii ca s-a ambalat prea tare si o sa-i crape vreo vena! Asta se crede in anii '50, condamna proprietatea privata, tine lectii de marxism! Asta propuneti mai dragilor? Pe astia vreti sa-i aduceti la putere?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 18:23

De la: black10131307, la data 2010-10-16 18:15:13Bwey, taiati-i microfonul cucuvelei rosii ca s-a ambalat prea tare si o sa-i crape vreo vena! Asta se crede in anii '50, condamna proprietatea privata, tine lectii de marxism! Asta propuneti mai dragilor? Pe astia vreti sa-i aduceti la putere?

PROBABIL CA A INCURCAT DISCURSURILE............A LUAT UNU DIN "67..........

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 18:43

De la: bseceta, la data 2010-10-16 17:00:57
De la: 9am242987, la data 2010-10-16 15:41:10Eu incerc sa-mi mentin moralul ,desi mai Silver9AM,tot PDL ul nostru este in degringolada totala.Degeaba urla Basescu si se screme Boc,parlamentarii nostrii PDL vor sa-si faca datoria fata de cei care ia trimis in Parlament,asa ca adio mai silver 9am

SPPisti nu ma lasati ,va mai dau 100 la leafa

SICTIR BRE !

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 18:44

Daca ati pierdut cuvantarea tovarasului Ion Iliescu, farul calauzitor al partidului unic PSDNL, va ofer ce posteaza el pe blog:

REUNIUNEA CLUBULUI DE LA BUCURETI
07/10/2010 by Ion Iliescu

Mari , 5 octombrie a avut loc n marele amfiteatru al Universitii Romno Americane, reuniunea Clubului de la Bucureti cu tema:

Romnia, ncotro?.

Tema a fost susinut de trei intervenii :

1.Vladimir Pasti despre paradoxurile tranziiei romneti .
2.Alexandru Athanasiu despre modelul social European .
3.Octavian tireanu despre cile de ieire din actual criz i de redresare economic-social.

In ceeace privete prima tem marele paradox deriva din faptul c Revoluia Romn din Decembrie 1989 a avut caracterul cel mai radical . Noi nu am avut ansa unei Revoluii de catifea. Revoluia Romn a fost declanat de o explozie social. Suportul social decisiv al revoltei populare, att la Timioara ct i la Bucureti , l-a constituit muncitorimea industriala, care a ocupat centrul Timioarei n 20 decembrie, a obligat armata sa se retrag n cazrmi i a fost proclamat oraul liber Timioara. La fel , la Bucureti dup reprimarea sngeroas a manifestaiei tinerilor, inclusiv la baricada din dreptul hotelului Intercontinental , ieirea masiv a muncitorimii, n dimineaa zilei de 22 decembrie, l-a obligat pe Ceauescu s fug cu elicopterul. Noua putere instaurat, legitimat prin alegerile generale din mai 1990 a avut o orientare de centru-stnga.

Constituia elaborat de Adunarea Constituant i adoptat prin referendum naional, la 8 decembrie 1991 consacr idea de stat social .

In ciuda acestei orientri generale, susinuta de electoratul roman, alternanele succesive la putere a forelor politice a dat ctig de cauz dreptei politice n cteva direcii ale tranziiei, n construirea noii economii de pia. Aceasta s-a reflectat cel puin dou domenii restituirea proprietilor i destrmarea cooperativelor agricole de producie.

In rii n care la putere s-au instalat preponderent fore politice de dreapta ( Ungaria, Cehoslovacia i Germania) n ambele probleme s-a impus o abordare raional, benefic pentru evoluia economico-social.

In Ungaria , n 1993, n prezena unui guvern de dreapta (al premierului Antal) toate forele politice au ajuns la un consens c este dificil s se repare unele abuzuri din trecut fr a perturba viaa economic-social. De aceea au decis s nu se returneze nimic n natur ( cldiri , suprafee de teren sau pduri) , iar despgubirile au fost limitate la o sum suportabil de maximum 75000 USD. i e remarcabil c nimeni nu a obiectat ; nu au existat niciun fel de reclamaii la CEDO !! Lucrurile s-au petrecut ntr-un mod similar n Cehoslovacia i n Germania ( guvernul de la Bonn a tratat cu atenie aceast problem).

In ceeace privesc cooperativele agricole de producie, la fel , n toate cele trei ri ele au fost sprijinite i ncurajate. Astzi , cooperativele din landurile estice ale Germaniei (fostul RDG) sunt entiti economice puternice, competitive, mult mai puternice dect fermele familiale din vest.

La noi , n ambele probleme, lupta politic a cptat accente stridente , exercitndu-se o presiune puternic intern i extern n privina restituirilor de proprieti. Dac n anii 90 , se ajunsese la o oarecare nelegere n ceeace privete terenurile agricole , spre exemplu c trebuie luat ca reper- limit , n timp , reforma agrar din 1945 (aprobat la vremea respectiv de toate partidele) i cnd , pentru a asigura suprafeele necesare pentru mproprietrirea ranilor ostai de pe front s-a luat msura limitrii marilor proprieti la 50 ha.

In aceste condiii nimeni nu ar fi avut dreptul s revendice mai mult de 50 ha. Ori, Aliana DA, venit la putere la sfritul anului 2004, a trecut n for prin parlament (primind i sprijinul UDMR i PC) pachetul de legi privind justiia i proprietatea prin care au impus principiul restitutio in integrum !

Drept rezultat, au aprut revendicri pentru zeci de mii de hectare terenuri agricole i pduri. Iar restituirea unor cldiri (obinute deseori prin falsuri) a provocat mari bulversri evacuri brutale ale unor oameni n vrst, lipsii de mijloace!

In ceeace privete problema CAP-urilor, s-a declanat o campanie turbat , sub lozinca demolrii unor structuri comuniste- ceeace era o aberaie. Denumirea de cooperative agricole de producie i aparinea liderului rnist Ion Mihalache care n anii 20 se adresa ranilor cu chemarea: Frai rani, ntovrii-v n cooperative agricole de producie ca mijloc de ieire din srcie, pentru lucrarea eficient a pmntului (el se referea la exemplul Olandei , a crei agricultur prosperase n constituirea de cooperative ca asociaii libere ale micilor proprietari ! Din pcate , a izbucnit Campania denat, iraional a unor fore interesate. Rezultatul a fost , aruncarea agriculturii i satului romnesc n napoiere i srcie, prin frmiarea exploataiilor , incapabile s lucreze pmntul cu mijloace moderne. S-a fcut un pas napoi spre formele napoiate, precapitaliste. Sufer ranii , agricultura, satul romnesc i economia naional !

Ca un corolar principalii perdani ai tranziiei sunt muncitorii industriali , care i-au pierdut locurile de munc, ranii, salariaii n general i pensionarii. Profitori o minoritate de mbogii. Acesta este marele paradox al revoluiei i tranziiei romneti.

1.- Vladimir Pasti i-a nceput prezentarea cu o constatare : ce am dorit i ce a ieit ?

Ne-am dorit construirea unei economii capitaliste modern , eficiente ; a ieit o societate precapitalist (cu caracteristici specific unor societi subdezvoltate)
Cheia problemelor const n sistemul de distribuie (am importat modele din ri capitaliste dezvoltate, dar neadaptate la condiiile specific nou)
Capitalismul modern este o societate a ocuprii forei de munc. La noi , ocuparea forei de munc reprezint circa 57% n mediul urban i 62% n rural (nregistrndu-i i pe cei ocupai temporar cteva ore pe sptmn)
Capitalismul este societatea muncii salariate (la noi salariaii reprezint doar 4,5 milioane; predomina deci nu salariaii, ci micii proprietari)
Capitalismul este o societate de pia. In Romnia , a crescut ponderea autoconsumului. Necesitatea funcionrii economiei capitaliste dezvoltate impune creterea capacitii de consum , inclusiv a celor sraci; aceasta determin tendina general spre ieftinirea produselor i creterea salariilor. La noi se acioneaz n sens contrar prin reducerea continu a consumului ( situaie specific rilor slab dezvoltate). Distribuia resurselor n rile dezvoltate se face n funcie de productivitate ; n rile slab dezvoltate n funcie de proprietate (ceeace se ntmpl i n Romnia) In Romnia suportm consecinele modului n care s-a desfurat procesul de privatizare , de transfer a proprietii publice n proprietate privat rezultat al luptei ntre grupuri interesate pentru nsuire de averi Ne aflm ntr-un stadiu n care distribuia avuiei s-a terminat ! Trebuie s se treac spre distribuia veniturilor create n economie. Se semnaleaz deja tendine de influenare politic a deciziilor de distribuie a produselor (energie electric, gaze, etc.) Se impune, deci, schimbarea sistemului de distribuie, n funcie de eficiena produciei i nu de avere ! Este misiunea factorilor de decizie politica, a forelor conductoare, a unei administraii capabile s o fac n mod raional i eficient n interesul societii i nu a unor grupuri. 2.Alexandru Athanasiu s-a referit la modelul social european , care presupune trei obiective majore:
cretere economic
omaj sczut
protecie social universal
Conceptul de economie social de pia i realizarea unui model social care s determine reducerea decalajelor dintre cei mai bogai i cei mai sraci din societate s-a nscut n anii 30 n Suedia, s-a extins n rile scandinave i apoi n rile Europei Occidentale, dup rzboi devenind astzi modelul social european aquis comunitar.

Exist trei variante ale modelului social European :

cel nordic (scandinav) cu cote mai mari de impozitare progresiv, dar i cu mai multe locuri de munc n sectorul public, care ofer servicii publice de calitate.

cel britanic cu impozitri mai reduse, dar i cu servicii neuniversale

cel german (intermediar)

Tratatul de la Maastricht a prevzut ca un reper pentru Uniunea European un grad ct mai ridicat de ocupare a forei de munc.

In contextul globalizrii economiei, extinderii pieei mondiale unice, Europa se confrunt cu probleme noi efect al modelului su social , care determin un cost mai ridicat al forei de munc (efect al msurilor de protecie social); totodat component demografic (existena unei ponderi mai ridicate a btrnilor) are efecte economice.

Caracteristic pentru evoluia economic-social postbelic a rilor dezvoltate este schimbarea ponderii forei de munc ocupate n sectoarele primar , secundar i teriar : n UE ocuparea forei de munca a marcat o continu reducere a celor ocupai n industrie i agricultur u creterea celor ocupai n servicii (teriar)

- industrie 23%

- agricultur 10%

- restul n servicii

Totodat , se manifest o mare mobilitate a forei de munc, a profesiilor. Aceasta impune un proces continuu de nvare permanent, de calificare i recalificare , de adaptare a oamenilor la schimbrile continue din piaa muncii.

La nivelul UE , ponderea micilor ntreprinztori este de 10%. Toate acestea ridic probleme complexe pentru asigurarea funcionarii sistemului de protecie social, pentru securitate i via demn tuturor.

Este , deasemeni , o mare mobilitate n structura i ierarhizarea societii reordonarea ierarhiilor.

Pornind de la aceste elemente, pentru Romnia se impun cteva direcii de aciune :

- reformarea sistemului fiscal , cu msuri care s

stopeze reducerea locurilor de munc

ncurajeze angajarea tinerilor

ncurajeze consolidarea familiilor i creterea demografic

- reformarea sistemului educaional, cu consolidarea sistemului de burse i subvenii pentru stimularea excelenei.

3.Octavian tireanu s-a oprit asupra ctorva probleme privind ci de ieire din situaia actuala de blocaj .

El a subliniat nevoia unei viziuni asupra cilor de urmat , ca i soluiile concrete :

- se impune, nainte de toate, elaborarea unui nou model de dezvoltare durabil pe termen mediu i lung (2020 este i termenul adoptat de UE)

- trebuie actualizat conceptul de dezvoltare durabil (definit nc de la elaborarea strategiei naionale , n anii 2003-2004)

- trebuie introdus practica elaborrii bugetelor multianuale , (cum se practic i n UE)

- cota unic s-a dovedit falimentar (ea nu a reuit nici s asigure o mai bun colectare a impozitelor , nici s scoat la suprafa economia subteran ;n schimb a adncit polarizarea social i a amplificat deficitele comerciale ale rii)

- se impun pai napoi- pentru a ridica valoarea muncii n societate i promovarea solidaritii sociale i comunitare

- promovarea de msuri pentru eliminarea srciei i umanizarea bogiei (impozitarea difereniat este una din ci, n aceast direcie, ca i sisteme de deduceri, care s ncurajeze iniiativele ntreprinztorilor n crearea de locuri de munc i stimularea inovaiei

reconsiderarea raportului dintre munc i capital

reconsiderarea raportului dintre stat i pia

(conceptele de stat liberal i stat asistenial ar trebui nlocuite cu conceptul de stat optimal )

- se impun msuri pentru refacerea sistemului energetic naional care a fost frmiat n componente, reducndu-i eficiena (inclusiv jocul pe criterii neobiective al preului energiei electrice). Poate ar fi util crearea unui Departament al Energiei.

- se impune promovarea unor criterii europene pentru politicile sociale din Romnia. Sntatea , educaia, cultura nu pot fi tratate ca marf !

- trebuie reaezate raporturile dintre administraia publica i cetean . Respectul fa de cetean trebuie s fie criteriul fundamental n activitatea administraiei i a funcionarului public.

Octavian tireanu a prezentat o serie de grafice ilustrative care au completat expunerea cu elemente concrete.

4.Profesor Ilie Gilbert a avut o intervenie cu privire la locul i rolul liderului n societate.

- Este importanta nsuirea calitilor necesare pentru a fi lider . Dar , n ultim instan, trebuie ctigat ncrederea alegtorilor. Pentru c doar cel ce este ales poate fi lider.
- Direcia general a evoluiei societii impune soluii de stnga. Totul e cum s se promoveze asemenea direcii.

5. Victor Surdu (deputat ) a propus ca o viitoare ntrunire a Clubului de la Bucureti s fie consacrat temei ncotro agricultura romneasc ?.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 19:47

De la: vaneamarin, la data 2010-10-16 15:03:24

VANIA,EU NICIODATA NU AMESTEC MERE CU PERE..............PUI INTREBARI CU SENS DUBLU,POATE POATE INVRAJBESTI PE CINEVA......POI SE FACE" D'ON" VANEA ???

Pagini: << 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: