Info
x
Basescu
|
BERBEC1946 51 mesaje Membru din: 22/07/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 22:40
De la: serena, la data 2010-02-05 22:14:05De la: Dorinel, la data 2010-02-05 21:07:34De la: Dorinel, la data 2010-02-05 00:28:08Maine am sa provoc la o discutie pe tema propunerii americane de a amplasa pe teritoriul Romaniei sistemul antirachet, pe care CSAT-ul a aprobat-o fara nici un gen de dezabatere nationala.Ce stim oficial si ce ne este servit pe masa despre sistemul antiracheta s-ar rezuma pe scurt in doua capitole: scutul e "anti"- racheta, deci folositor in a dobori rachetele, si nu in a ameninta populatia; scutul anti-racheta se vrea pentru a proteja Romania, Europa in speta, si interesele militare ale SUA - eu le-as adauga cu ochii inchisi si pe cele economice. Dece sa nu fim si noi in atentia teroristilor ?
ROMANIA VA SUPRAVETUI FOARTE GREU ,FARA AGRICULTURA,INDUSTRIE PROPRIE,CRESTEREA ANIMALELOR ,PENTRU PRODUCTIA DE CARNE SI LAPTE,SCOLARIZAREA,CALIFICAREA PERSONALULUI,CERCETARE SI EXPLOATAREA INVENTIILOR ROMANESTI,.POLITICA APLICATA DUPA 1989 AU TRANSFORMAT ROMANIA IN TARA DE LUMEA A 4 A ,DIN CE IN CE MAI SARACA.
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 00:14
asta-i viitorul lui basescu:www.youtube.com/watch?v=G9qGuzA7kyY
Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 00:33
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 00:49
De la: serena, la data 2010-02-05 22:14:05Asta e ca in povestea aia din batarni legata de prostie : daca se arunca o oaie in rapa, de ce sa nu se arunce si restul ?!
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 00:56
De la: camioneros70, la data 2010-02-05 22:08:20Sa inteleg ca ai probleme de memorie ?! O gura de palinca si se rezolva ! De politica externa Romaniei raspund in aceeasi masura si seful Statului si Ministrul de Externe .... Nu stiu cat de bine intelege Traian Basescu aceasta raspundere ! Cat despre seful CSAT-ului, indiferent de ce propune, mai ales pe timp de pace, fara Parlament nu poate face nimic.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 02:25
De la: BERBEC1946, la data 2010-02-05 22:40:34De la: serena, la data 2010-02-05 22:14:05De la: Dorinel, la data 2010-02-05 21:07:34De la: Dorinel, la data 2010-02-05 00:28:08Maine am sa provoc la o discutie pe tema propunerii americane de a amplasa pe teritoriul Romaniei sistemul antirachet, pe care CSAT-ul a aprobat-o fara nici un gen de dezabatere nationala.Ce stim oficial si ce ne este servit pe masa despre sistemul antiracheta s-ar rezuma pe scurt in doua capitole: scutul e "anti"- racheta, deci folositor in a dobori rachetele, si nu in a ameninta populatia; scutul anti-racheta se vrea pentru a proteja Romania, Europa in speta, si interesele militare ale SUA - eu le-as adauga cu ochii inchisi si pe cele economice. Hai ca ne-a linistit pe toti treaba asta. Am aceeasi senzatie ca atunci cand sunt in avion. Din moment ce nimic nu depinde de puterea noastra de a fi prudenti, prevazatori, atenti, in garda, stam linistiti ca in avion si ne spunem ca suntem in mainile lui Dumnezeu. Nu mai depinde de noi. Bucurati-va de viata ! Probabil ca aveam nevoie de scutul asta ca sa ne schimbam optica fata de viata. Un profesor de filosofie stãtea n fata clasei avnd pe catedrã cteva lucruri. Cnd ora a nceput, fãrã sã spunã un cuvnt, a luat un borcan mare de maionezã gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a ntrebat pe studenti dacã borcanul este plin si acestia au convenit cã era. Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat n borcan, scuturndu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a ntrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin iar acestia au fost de acord cã era. Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat n borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a ntrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba iar acestia au rãspuns n cor "pliiin"! Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat n borcan umplndu-l de aceastã datã definitiv. Studentii au rs. "Acum" a spus profesorul dupã ce hohotele s-au domolit, "as dori sã ntelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã. Mingile de golf reprezintã lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sãnãtatea, prietenii si pasiunile voastre, si cã dacã totul ar fi pierdut n afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã." "Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi, serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte" "Dacã veti ncepe cu nisipul," a continuat el "nu veti mai avea unde sã puneti mingile de golf si pietricelele" "La fel si n viatã, dacã ti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine." "Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacã-te cu copiii, fã-ti controale medicale periodic, iesi cu familia si cu prietenii n oras, joacã golf, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv . Ai, n primul rnd grijã de mingile de golf, ele conteazã cu adevãrat. Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip." Unul dintre studenti a ridicat mna interesndu-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea. Profesorul a zmbit "Mã bucur cã ntrebi asta, ele vor doar sã arate cã, orict de plinã ar pãrea viata ta, e loc ntotdeauna pentru douã cãni de cafea, mpreunã cu un prieten."
All Things Grow With Love
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 02:32
La parola d'ordine, è una sola, Categorica! ed impegnativa per tutti
Essa già trasvola, ed accende i cuori dalle Alpi, all'oceano Indiano: VINCERE!!! ...e VINCEREMO!!! Raporteaza abuz de limbaj
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 02:57
Albert Einstein
|
|
|
|
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 09:10
HAIDETI SA VA EXPLIC PUTIN CUM GANDESC EU SI DE CE GANDESC ASA:
In manualul de educatie civica de clasa a vII-a, se descriu 4 tipuri de state: 1. Statul antic imaginat de PLaton; 2. Monarhia de drept divin; 3. Statul imaginat de Lenin, forma pe care din pacate am cunoscut-o si depasit-o; 4. Statul contractual, care functioneaza astazi si in care se pare ca traim si noi. Ce inseamna statul contractual? Inseamna ca puterea suverana in stat o are poporul, cetatenii acelui stat. Binenteles insa ca nu putem conduce statul noi toti, de aceea delegam puterea alesilor nostrii, sefului statului ( presedinte sau monarh) si parlamentului ( e o putere a statului foarte importanta si cea mai reprezentativa pentru tara respectiva deoarece e aleasa de TOTII CETATENII, nu ca seful statului care e ales de un procent mult mai mic de cetateni decat parlamentul). Desigur, seful statului numeste premierul care isi alcatuieste echipa de ministrii. CE VREAU SA PUNCTEZ? In linia aceasta de gandire a statului contractual, proprietarul, actionarul majoritar, marele boss este POPORUL, prin urmare, presedintele, guvernul, premierul si parlamentul sunt cu totii angajatii nostrii, carora NOI le-am dat puteri sa conduca cat mai bine si mai prosper tara, in schimb aceste puteri ca angajati ai nostrii au obligatia de a ne da socoteala NOUA, SEFULUI LOR, DE ACTIVITATEA SI REZULTATELE MUNCII LOR IN INTERESUL NOSTRU. Prin urmare, nu inteleg sa-i ling sau sa fiu umila cu angajatii mei si a-i vostrii, si sincer, ma simt indreptatita sa fiu severa si sa astept rapoarte de activitate de la aceste puteri, si voi ar trebui sa pretindeti la fel, si sa ne comportam cu totii de la inaltimea situatiei noastre de proprietari de tara. HAIDETI SA DOVEDIM CA AVEM ATITUDINE DE PROPRIETARI CARE PRETIND ANGAJATILOR LOR, REZULTATE!!!!!!!!!!!! SEFII SUNTEM NOI, GANDITI-VA LA ASTA!!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 10:44
De la: florinpreda999, la data 2010-02-06 02:32:00La parola d'ordine, è una sola, Categorica! ed impegnativa per tutti ....mi acestaaaaa..... Berlusconi din Carpai, ...ai clcat pe broasc sau i zgudui macaroana ?...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 12:04
....hai c-am gsit n Lb. Romn .
....de tiut, pt cei ce se informeaz din mass-media Ro. Rezolutia 1003 a Consiliului Europei privind etica jurnalistica Adunarea considera urmatoarele principii de etica a jurnalismului si este de parerea ca acestea trebuie aplicate in domeniul respectiv in Europa. Stiri si opinii 1. Suplimentar la drepturile si obligatiile juridice stabilite de catre normele juridice respective, presa mai are o responsabilitate etica fata de cetateni si societate, care trebuie accentuata la momentul actual, cand informarea si comunicarea joaca un rol major in formarea atitudinii personale a cetatenilor si dezvoltarea societatii si a vietii democratice. 2. Profesia de jurnalist include drepturi si obligatii, libertati si responsabilitati. 3. Principiul de baza al eticii jurnalismului este diferentierea dintre noutati si opinii, astfel incat acestea sa nu fie confundate. Noutatea este o informatie referitor la fapte si date, in timp ce opiniile includ ganduri, idei sau pareri ale agentiilor de presa, editorilor si jurnalistilor. 4. Difuzarea stirilor trebuie sa fie bazata pe adevar, asigurata prin mijloace adecvate de verificare si demonstrare si pe impartialitate in prezentare, descriere si narare. Barfele nu trebuie confundate cu noutatile. Titlul si sumarul stirilor trebuie sa reflecte esenta evenimentelor si datelor prezentate cat mai precis. 5. Exprimarea opiniilor poate include ganduri sau comentarii asupra unor idei sau remarci generale privind stirile despre evenimentele actuale. Chiar daca opiniile sunt intotdeauna subiective si nu pot servi ca criteriu pentru veridicitate, trebuie sa ne asiguram ca opiniile sunt exprimate onest si etic. 6. Opiniile sub forma de comentarii asupra evenimentelor sau actiunilor privind persoanele fizice sau institutiile nu trebuie sa respinga sau sa defaimeze realitatea faptelor si datelor. Dreptul la informatie - drept uman fundamental: Editori, proprietari si jurnalisti 7. Functia presei este una de "mediere", oferind un serviciu de informare, iar drepturile acesteia legate de libertatea informatiei depinde de destinatarii acesteia, cetatenii. 8. Informatia este un drept fundamental care a fost pus in evidenta de dreptul cutumiar al Comisiei Europene si a Tribunalului Drepturilor Umane legat de Articolul 10 al Conventiei Europene privind Drepturile Umane si recunoscut in Articolul 9 al Conventiei Europene privind Televiziunea Transfrontiera, precum si de toate constitutiile democratice. Detinatorul dreptului este cetateanul, care mai are si dreptul de a cere ca informatia oferita de jurnalisti sa fie veridica in cazul stirilor si onesta in cazul opiniilor, fara interventii din exterior atat din partea autoritatilor publice, cat si a sectorului privat. 9. Autoritatile publice nu trebuie sa se considere proprietari ai informatiei. Reprezentarea acestor autoritati ofera baza juridica pentru eforturile de garantare si extindere a pluralismului in mass-media si asigurarea crearii conditiilor necesare pentru libertatea de exprimare si dreptul la informare si preintampinarea cenzurii. Mai mult decat atat, Comitetul Ministrilor este constient de acest fapt, dovada fiind Declaratia de Libertate a Cuvantului si a Informatiei adoptata la 29 aprilie 1982. 10. In ceea ce priveste jurnalismul, este necesar de a lua in consideratie ca acesta se bazeaza pe mass-media, care este parte a structurii corporative in cadrul careia este necesar de a face deosebire intre editori, proprietari si jurnalisti. In acest context, in afara de asigurarea libertatii cuvantului a mijloacelor de informare este necesara si protejarea libertatii in cadrul mijloacelor de informare. 11. Agentiile de presa trebuie sa se considere agentii socio-economici specializati, ai caror obiective antreprenoriale trebuie sa fie limitate de conditiile oferirii accesului la un drept fundamental. 12. Agentiile de presa trebuie sa ofere transparenta in ceea ce priveste proprietatea si managementul mijloacelor de informare, incurajand cetatenii sa stabileasca clar identitatea proprietarilor si profunzimea interesului economic al acestora in mijloacele de informare in masa. 13. In cadrul agentiilor de presa trebuie sa existe o relatie de cooperare intre editori si jurnalisti, luand in consideratie ca respectarea legitima a orientarilor ideologice ale editorilor si jurnalistilor este limitata de cerintele absolute fata de veridicitatea informatiei si fata de opiniile etice. Acest lucru este esential in cazul respectarii dreptului fundamental la informatie al cetatenilor. 14. Aceste cerinte necesita intensificarea protectiei libertatii cuvantului jurnalistilor deoarece in ultimul caz acestia trebuie sa actioneze ca ultima sursa de informare. In acest sens este necesar de a extinde si clarifica natura clauzei constiinciozitatii si a secretului profesional vis-a-vis de sursele confidentiale, armonizand prevederile nationale respective, astfel incat acestea sa poata fi implementate in contextul mai larg al Europei democratice. 15. Nici editorii si proprietarii, nici jurnalistii nu trebuie sa se considere ca sunt proprietari ai stirilor. Agentiile de presa nu trebuie sa trateze informatia ca marfa, ci ca drept fundamental al cetateanului. In acest sens, mijloacele de informare in masa nu trebuie sa speculeze cu calitatea si esenta stirilor sau a opiniilor in scopul maririi audientei pentru a spori venitul din publicitate. 16. Pentru a fi sigur de etica informatiei, publicul tinta al acesteia trebuie considerat ca indivizi si nu ca multime. Functia jurnalismului si activitatea etica a acestuia 17. Informarea si comunicarea reflectate de jurnalism prin intermediul mijloacelor de informare in masa, beneficiind de sprijin din partea tehnologiilor noi, au o importanta decisiva asupra dezvoltarii atat a individului, cat si a societatii. Acest fapt este indispensabil vietii democratice, deoarece pentru dezvoltarea totala a democratiei este necesara participarea cetatenilor in viata publica. Este suficient de a spune ca o astfel de participare ar fi imposibila, daca cetatenii nu ar fi asigurati cu informatie despre viata publica, de care acestia au nevoie si care trebuie oferita de mijloacele de informare. 18. Importanta informatiei, in special a stirilor difuzate la radio si televiziune, a fost pusa in evidenta in Recomandarea 1067 a Adunarii. Influenta acesteia asupra opiniei publice este evidenta. 19. Ar fi gresit sa conchidem din importanta acestui rol ca mijloacele de informare in masa, de fapt, reprezinta opinia publica sau acestea ar trebui sa inlocuiasca functiile specifice ale autoritatilor publice sau institutiilor de invatamant sau culturale cum sunt scolile. 20. Acest fapt ar transforma mass-media si jurnalismul in autoritati sau contra-autoritati ("mediocritate"), chiar daca acestea nu ar fi reprezentanti ai cetatenilor sau nu s-ar supune acelorasi controale democratice ca si autoritatile publice si nu ar dispune de cunostintele unui specialist din institutiile de invatamant sau culturale. 21. Astfel, jurnalismul nu trebuie sa modifice informatia veridica, impartiala si opiniile oneste sau sa le utilizeze in scopuri de informare, pentru a crea sau a influenta opinia publica, deoarece pe legalitatea acestuia se bazeaza respectarea dreptului fundamental de informare a cetatenilor ca parte a respectarii valorilor democratice. In acest sens, jurnalismul legal de investigare este limitat de veridicitatea si onestitatea informatiei si opiniilor si este compatibil cu campaniile de jurnalism, organizate in baza pozitiilor si intereselor speciale adoptate anterior. 22. In cadrul jurnalismului, informatia si opiniile trebuie sa respecte presumtia nevinovatiei, mai ales in cazurile care se afla inca sub judice si trebuie sa se abtina de la concluzii. 23. Totodata, trebuie respectat dreptul individului la intimitate. Persoanele cu pozitii in sfera publica au dreptul la protectia intimitatii, cu exceptia cazurilor in care viata personala poate influenta asupra vietii publice a acestora. Faptul ca persoana detine un post public nu o priveaza de dreptul la intimitate. 24. Tentativa de a gasi o solutie de compromis intre dreptul la viata personala, reflectata in Articolul 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si libertatea cuvantului, stipulata in Articolul 10, este bine reflectata in dreptul cutumiar recent al Comisiei Europene si Curtii pentru Protectia Drepturilor Omului. 25. In profesia de jurnalist scopul nu scuza mijloacele; de aceea informatia trebuie obtinuta prin mijloace legale si etice. 26. La cererea persoanelor in cauza, mijloacele de informare in masa trebuie sa corecteze automat si imediat orice stire sau opinie falsa sau eronata difuzata. Legislatia interna trebuie sa prevada sanctiuni adecvate si, in caz de necesitate, despagubiri. 27. Pentru a armoniza aplicarea si exercitarea acestui drept in statele membre ale Consiliului Europei este necesar de a implementa Decizia (74) 26 cu privire la dreptul individului la replica a in fata presei, adoptata de Comitetul de Ministri la 2 iulie 1974 si de prevederile corespunzatoare ale Conventiei Europene privind Televiziunea aǎ. 28. Pentru a asigura calitatea inalta a lucrului si independenta jurnalistilor, acestia trebuie motivati cu o remunerare corespunzatoare si conditii de munca si echipament adecvat. 29. In relatiile pe care un jurnalist trebuie sa le mentina in cursul activitatii sale cu autoritatile publice sau diferitele sectoare economice este necesar sa se evite orice fel de complicitate, care ar putea influenta independenta si impartialitatea jurnalismului. 30. In jurnalism subiectele controversate sau senzationale nu trebuie confundate cu subiectele despre care este necesar de a oferi informatie. Un jurnalist nu trebuie sa faca abuz de indatoririle sale in scopul obtinerii prestigiului sau a influentei personale. 31. In ceea ce priveste complexitatea procesului de oferire a informatiei, care se bazeaza mai mult pe utilizarea tehnologiilor noi, viteza si coerenta, jurnalistii trebuie sa fie instruiti adecvat din punct de vedere profesional. Regulile ce trebuie sa le respecte personalul editorial 32. In cadrul activitatii legate de ziare editorii, proprietarii si jurnalistii trebuie sa munceasca umar la umar. In acest scop, trebuie de elaborat anumite reguli pentru personalul editorial, care ar dirija relatiile profesionale dintre jurnalisti si editori si proprietarii organizatiilor mass-media, separat de cerintele normale fata de relatiile profesionale. Aceste reguli pot servi la infiintarea colegiului de redactie. Situatii de conflict si cazuri de protectie speciala 33. In societate, situatiile tensionate si conflictele apar deseori din cauza anumitor factori, cum sunt terorismul, discriminarea minoritatilor, xenofobia sau razboaiele. In aceste conditii mass-media are obligatia morala de a proteja valorile democratice: respectul pentru demnitatea omului, rezolvarea problemelor pe cale pasnica si prin urmare, de a se opune violentei, urii si confruntarii si de a respinge discriminarea culturala, de sexe si de religie. 34. Nimeni nu trebuie sa ramana indiferent fata de apararea valorilor democratice. In acest sens mass-media trebuie sa joace un rol major in prevenirea tensiunii si sa incurajeze intelegerea mutuala, toleranta si increderea dintre diferite comunitati in regiunile in care domina conflictul, dupa cum a stabilit Secretarul General al Consiliului Europei sa se procedeze prin masuri de acumulare a increderii in fosta Iugoslavie. 35. In ceea ce priveste influenta specifica a mass-media, in special a televiziunii, asupra atitudinii copiilor si tineretului, este necesar de a nu difuza programe, mesaje sau imagini care sa reflecte violenta, sex sau consumerism sau sa utilizeze un limbaj neadecvat. Etica si auto-reglementarea in jurnalism 36. In ceea ce priveste conditiile necesare si principiile fundamentale enumerate mai sus, mass-media trebuie sa se conformeze principiilor etice care protejeaza libertatea cuvantului si dreptul fundamental al cetatenilor de a primi informatie veridica si opinii oneste. 37. Pentru a supraveghea implementarea acestor principii, este necesar de a crea organe sau mecanisme de auto-reglementare, din care sa faca parte editori, jurnalisti, asociatii ale utilizatorilor mass-media, experti academici si judecatori; acestia vor fi responsabili de elaborarea rezolutiilor privind normele etice in jurnalism, mass-media obligandu-se anterior sa publice deciziile adecvate. Acest fapt vor ajuta cetateanul care are dreptul la informatie sa-si exprime opinia pozitiva sau negativa asupra muncii si credibilitatii jurnalistului. 38. Organele sau mecanismele de auto-reglementare, asociatiile utilizatorilor mass-media si catedrele de profil de la institutiile de invatamant ar putea sa publice anual studiul efectuat a posteriori asupra veridicitatii informatiei difuzate de mass-media, comparand stirile cu faptele reale. Acest lucru ar servi ca barometru al credibilitatii, pe care cetatenii l-ar putea utiliza ca ghid privind normele etice respectate de fiecare mijloc de informare in masa sau de fiecare jurnalist in parte. Totodata, mecanismele corective adecvate pot contribui la imbunatatirea modului de realizare a activitatii de jurnalism. |
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 12:05
De la: florinpreda999, la data 2010-02-06 02:32:00La parola d'ordine, è una sola, Categorica! ed impegnativa per tutti Parola este doar una, clasa! exigeni i pentru toate Este deja zbura peste, i ntoarce inima din Alpi, din Oceanul Indian: WIN! ... i ctigai! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 12:08
De la: 9am178165, la data 2010-02-06 09:10:38HAIDETI SA VA EXPLIC PUTIN CUM GANDESC EU SI DE CE GANDESC ASA: Asa o fi, asa ar trebui sa fie ... Numai ca e o belea. Noi, astia, angajatorii, stim ce vrem ? Stim ce sa le cerem angajatilor nostri ? Puterea e cu adevarat la noi ? Sau la ei ? La cine e puterea ? Ce inseamna puterea ? Puterea e ceva care sa da sau care se ia ? Rapoartele alea alea celor pe care i-am investit cu votul nostru, cum sunt percepute de catre "investitori" ? Ce parghii au investitorii pentru a-i trage la raspundere pe "angajati" ? Cine a facut regulile ? Nu cumva tocmai "angajatii" si nu cumva tocmai pentru a nu da socoteala pentru ce au facut cu banii "actionarilor" in timpul mandatului lor ? Cum se iese din treaba asta ? Uite, o chestie care tine de istoria recenta. Referendumul pentru suspendarea presedintelui. Parlamentul zice sa-l demita pe presedinte, dar nu o poate face fara referendum popular. Actionarii zic ca nu, ca-l vor in continuare pe presedintele ala. Atunci n-ar trebui dizolvat parlamentul ? Automat. Nu e dovada clara ca el n-a reprezentat "vointa poporului" ? Presedintele numeste un prim-ministru. Care-l vrea el, de obicei. Dar, dupa aia, nu mai poate sa-l revoce tot el. Numai parlamentul. E bine ? Mie mi se pare ca nu. In fine, in viata nu e chiar asa cum zici tu. Ar trebui sa fie asa, dar nu este, din pacate ! Va fi asa, cand vor fi alti cetateni. Cata vreme exista cetateni care voteaza in functie de o punga cu ceva in ea sau pentru o suma infima, ce spui tu ramane utopie. Din pacate.
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 12:41
De la: Silviu, la data 2010-02-06 12:08:44De la: 9am178165, la data 2010-02-06 09:10:38HAIDETI SA VA EXPLIC PUTIN CUM GANDESC EU SI DE CE GANDESC ASA: Poate ca este cumplit de greu sa-i obligi sa dea socoteala in caz ca ei nu se simt, dar ce-l putin as dori sa declansez pe cat sunt eu in stare un curent de opinie. Doresc ca cetatenii sa fie mai intransigenti si SA SE COMPORTE CA NISTE PROPRIETARI CARE CER SOCOTEALA ANGAJATILOR LOR, PUTERILE STATULUI, cel putin sa ni se trezeasca constiinta propriei noastre importante. Poate fi posibil, daca aceste puteri vad cat de vehement si categoric este poporul, sa o lase mai moale cu aroganta functiei, si sa inteleaga ca noi tinem capul sus intotdeauna, EI IN SCHIMB TREBUIE SA SE GUDURE PE LANGA NOI CUMINTI, SI MAI ALES SA-SI PREZINTE LUNAR BILANTURILE, MAI ALES MINISTRII, INDIFERENT DE PARTIDUL DIN CARE FAC PARTE. Ideea este a intelegeriii si asumarii in proprii nostrii ochi a drepturilor noastre suverane. |
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 13:03
De la: 9am178165, la data 2010-02-06 12:41:36De la: Silviu, la data 2010-02-06 12:08:44De la: 9am178165, la data 2010-02-06 09:10:38HAIDETI SA VA EXPLIC PUTIN CUM GANDESC EU SI DE CE GANDESC ASA: Asa ar trebui sa fie... Dar daca cetatenii nu se sustin in pretentiile lor, daca nu cad de acord, cum se intampla chiar aici pe foruml asta, unde sunt doua tabere clare, pro si contra-Basescu, atunci o iau pe cocoasa. Aia care cer. Restului nu-i pasa. Chiar se amuza. D-aia zic eu ca e utopie, deocamdata... Cetateanul asta suveran nu e lipsit de bube in cap. Nici nu stie ce vrea. Nu stie nici ce sa ceara guvernantilor. Unii vor pensii, ca aia ii intereseaza pe ai, altii scutiri de impozite, ca aia-i arde pe ei, altii salarii mai mari, ... si tot asa. Unii vor autostrazi, altii spun ca nu ne putem permite deocamdata, unii dau petrolul si gazele altora pentru ca ei considera ca nu putem sa le exploatam din lipsa de bani, altii considera asta tradarea intereselor nationale ... Unii cred ca e bine sa bagam bani in turism, altii in mediu, altii in agricultura ecologica, sau de care o fi ... si tot asa. Stie alegatorul ce sa-i ceara alesului ? El nu se duce nici la vot ... Adevarul e ca nu prea-i pasa. Dar are pretentii... Si nici sa munceasca nu se prea inghesuie. Dar are pretentii. Si cand are bani nu prea vrea sa-i dea de buna voie la buget, cauta sa fenteze cat poate ... si pe urma tipa ca n-are, ca nu primeste de la stat ... ca serviciile publice sunt mizerabile ... E greu ... Orice masura se ia, si nu de acum, e contestata. Oricine e la guvernare, e injurat. Se creaza imediat o gasca de destepti care spun ca nu e bine asa, ca tot ce face guvernantul e gresit. Pe urma ajunge la guvernare si face la fel si devin destepti si simpatici, cu timpul, cei care au guvernat anterior si acum pozeaza in salvatori si reformatori... Si tot asa.
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 13:03
De la: 9am178165, la data 2010-02-06 12:41:36De la: Silviu, la data 2010-02-06 12:08:44De la: 9am178165, la data 2010-02-06 09:10:38HAIDETI SA VA EXPLIC PUTIN CUM GANDESC EU SI DE CE GANDESC ASA: Asa ar trebui sa fie... Dar daca cetatenii nu se sustin in pretentiile lor, daca nu cad de acord, cum se intampla chiar aici pe foruml asta, unde sunt doua tabere clare, pro si contra-Basescu, atunci o iau pe cocoasa. Aia care cer. Restului nu-i pasa. Chiar se amuza. D-aia zic eu ca e utopie, deocamdata... Cetateanul asta suveran nu e lipsit de bube in cap. Nici nu stie ce vrea. Nu stie nici ce sa ceara guvernantilor. Unii vor pensii, ca aia ii intereseaza pe ai, altii scutiri de impozite, ca aia-i arde pe ei, altii salarii mai mari, ... si tot asa. Unii vor autostrazi, altii spun ca nu ne putem permite deocamdata, unii dau petrolul si gazele altora pentru ca ei considera ca nu putem sa le exploatam din lipsa de bani, altii considera asta tradarea intereselor nationale ... Unii cred ca e bine sa bagam bani in turism, altii in mediu, altii in agricultura ecologica, sau de care o fi ... si tot asa. Stie alegatorul ce sa-i ceara alesului ? El nu se duce nici la vot ... Adevarul e ca nu prea-i pasa. Dar are pretentii... Si nici sa munceasca nu se prea inghesuie. Dar are pretentii. Si cand are bani nu prea vrea sa-i dea de buna voie la buget, cauta sa fenteze cat poate ... si pe urma tipa ca n-are, ca nu primeste de la stat ... ca serviciile publice sunt mizerabile ... E greu ... Orice masura se ia, si nu de acum, e contestata. Oricine e la guvernare, e injurat. Se creaza imediat o gasca de destepti care spun ca nu e bine asa, ca tot ce face guvernantul e gresit. Pe urma ajunge la guvernare si face la fel si devin destepti si simpatici, cu timpul, cei care au guvernat anterior si acum pozeaza in salvatori si reformatori... Si tot asa.
|
|
Fosta membra 9am.ro 136 mesaje Membru din: 23/07/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 13:28
De remarcat un singur fapt; de cind a aparut Basescu in politica ,Romania se degradeaza continu,pe plan intern si international Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=rzORw7-RLCs&feature=related
|
|
Fosta membra 9am.ro 1196 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 14:33
De la: gabigabi, la data 2010-02-05 17:18:50De la: acumvotez2009, la data 2010-02-05 09:02:35De la: 9am049573, la data 2010-02-04 20:42:21acumvotez2009, Aveti mare dreptate dar aceste legi au fost facute de idolii dumneavoastra.....Cei votati de carte dumneavoastra si sustinuti in continuare.....Toate legile ,,smechere'' din aceasta tara au fost facute de catre Iliescu si gasca lui in anii cand eru ovationati de catre dumneavoastra......Acum ce mai este de facut...nu tot idolii dumneavoastra se opun reformarii statului si modificarii constitutiei? De ce va mai vaitati???
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 14:53
De la: circotas, la data 2010-02-06 13:28:17 Eti prost de bubuie pmntul sub tine !!! Noroc c eti singur mereu ...mereu ...mereu ...HAI SICTIR !! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 15:03
De la: camioneros70, la data 2010-02-06 14:53:06durule,ia o bereDe la: circotas, la data 2010-02-06 13:28:17
Albert Einstein
|
|
Fosta membra 9am.ro 3581 mesaje Membru din: 30/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 15:11
De la: florinpreda999, la data 2010-02-06 15:03:49De la: camioneros70, la data 2010-02-06 14:53:06durule,ia o bereDe la: circotas, la data 2010-02-06 13:28:17 Da-i palinca, sa-l vad oblon
Nu trageti in pianist!
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 15:18
De la: click_cont, la data 2010-02-06 12:05:35De la: florinpreda999, la data 2010-02-06 02:32:00La parola d'ordine, è una sola, Categorica! ed impegnativa per tutti Florine , posso ?????? Cuvntul de ordine este unul.Categoric! i provocator pentru toi . El(cuvntul) a zburat peste, i a aprins inimile Alpilor(munilor), la oceanul indian... S nvingem i vom nvinge !!!!!!! Eeee? So qualcosa , o no ??? Come posiamo tutti !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 15:21
De la: Gigi_Octan, la data 2010-02-06 15:11:32De la: florinpreda999, la data 2010-02-06 15:03:49De la: camioneros70, la data 2010-02-06 14:53:06durule,ia o bereDe la: circotas, la data 2010-02-06 13:28:17 Aaaah , inima mea !!!!!!!!!!!! Nu stii ct v iubete io !!! Pcat c muli nem latok romanum ...
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 16:13
De la: camioneros70, la data 2010-02-06 15:18:27si fii atent ca victorita a folosit google translate si degeabaDe la: click_cont, la data 2010-02-06 12:05:35De la: florinpreda999, la data 2010-02-06 02:32:00La parola d'ordine, è una sola, Categorica! ed impegnativa per tutti
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 16:20
De la: florinpreda999, la data 2010-02-06 16:13:13De la: camioneros70, la data 2010-02-06 15:18:27si fii atent ca victorita a folosit google translate si degeabaDe la: click_cont, la data 2010-02-06 12:05:35De la: florinpreda999, la data 2010-02-06 02:32:00La parola d'ordine, è una sola, Categorica! ed impegnativa per tutti Eu cu goagl transleit , am nvat malgaa ...
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 16:27
De la: camioneros70, la data 2010-02-06 14:53:06De la: circotas, la data 2010-02-06 13:28:17 Ba tu suferi de idiotenie,cum era sa lase Base la altii ciubucul cu FMI ul,mai bine incaseaza el milioanele si vinde Romania la FMI cu resurse cu tot ,decit sa lase investitorii autohtoni sa se dezvolte ,prapaditule care vrei globalizare
|
|
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 18:07
De la: 9am178165, la data 2010-02-06 09:10:38HAIDETI SA VA EXPLIC PUTIN CUM GANDESC EU SI DE CE GANDESC ASA: AMERICA TARA DEZNADEJDII Chiar am fost de curind si am vazut ca multe localitati,plaje renumite din America au fost deja inghitite de ocean. Dupa cum se prezinta situatia in America nu cred ca va mai apuca 2012,o tara inspre care oamenii amariti i-si indreapta gindul,multi ajung acolo si traiesc deziluzia vietii lor,ar dori sa se intoarca dar nu mai au bani de drum,intra de foame in fel de fel de combinatii,prostitutie,trafic de persoane,droguri,crima organizata,trafic cu minori pentru prostitutie,din care nu mai pot esi toata viata.Mai recent Guvernul american face reclama si inroleaza tineret pentru ai trimite soldati pe diferite teatre de razboi din lume pentru a masca si reduce somajul,de multe ori tinerii sint neinstruiti,in Irak au murit de la inceputul razboiului peste 65000 de tineri americani Am vazut ,m-am intristat ca nu pot interveni cu nimic,poate schimbarile de dupa 2012 sa imbunatateasca ceva in lumea asta. AMERICA TARA DEZNADEJDII Chiar am fost de curind si am vazut ca multe localitati,plaje renumite din America au fost deja inghitite de ocean. Dupa cum se prezinta situatia in America nu cred ca va mai apuca 2012,o tara inspre care oamenii amariti i-si indreapta gindul,multi ajung acolo si traiesc deziluzia vietii lor,ar dori sa se intoarca dar nu mai au bani de drum,intra de foame in fel de fel de combinatii,prostitutie,trafic de persoane,droguri,crima organizata,trafic cu minori pentru prostitutie,din care nu mai pot esi toata viata.Mai recent Guvernul american face reclama si inroleaza tineret pentru ai trimite soldati pe diferite teatre de razboi din lume pentru a masca si reduce somajul,de multe ori tinerii sint neinstruiti,in Irak au murit de la inceputul razboiului peste 65000 de tineri americani Am vazut ,m-am intristat ca nu pot interveni cu nimic,poate schimbarile de dupa 2012 sa imbunatateasca ceva in lumea asta. AMERICA TARA DEZNADEJDII Chiar am fost de curind si am vazut ca multe localitati,plaje renumite din America au fost deja inghitite de ocean. Dupa cum se prezinta situatia in America nu cred ca va mai apuca 2012,o tara inspre care oamenii amariti i-si indreapta gindul,multi ajung acolo si traiesc deziluzia vietii lor,ar dori sa se intoarca dar nu mai au bani de drum,intra de foame in fel de fel de combinatii,prostitutie,trafic de persoane,droguri,crima organizata,trafic cu minori pentru prostitutie,din care nu mai pot esi toata viata.Mai recent Guvernul american face reclama si inroleaza tineret pentru ai trimite soldati pe diferite teatre de razboi din lume pentru a masca si reduce somajul,de multe ori tinerii sint neinstruiti,in Irak au murit de la inceputul razboiului peste 65000 de tineri americani Am vazut ,m-am intristat ca nu pot interveni cu nimic,poate schimbarile de dupa 2012 sa imbunatateasca ceva in lumea asta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 18:19
De la: circotas, la data 2010-02-06 13:28:17 Fals, fals, fals!!!! Niciodat oraul meu nu a artat mai frumos i indiferent c m crezi sau nu, mai nou...nu se mai ia PAG!!! mi pot rezolva problemele fr pag pe la instituiile statului i off topic, am ntlnit medici care au refuzat pag! Nici mie nu-mi vine s cred...dar se transform ncet, ncet totul n MAI BINE !!!!
Cnd toat lumea gndete la fel nseamn c nimeni nu gndete.
|
|
9am042611 48 mesaje Membru din: 1/05/2009 |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 18:52
De la: BERBEC1946, la data 2010-02-05 22:40:34De la: serena, la data 2010-02-05 22:14:05De la: Dorinel, la data 2010-02-05 21:07:34De la: Dorinel, la data 2010-02-05 00:28:08Maine am sa provoc la o discutie pe tema propunerii americane de a amplasa pe teritoriul Romaniei sistemul antirachet, pe care CSAT-ul a aprobat-o fara nici un gen de dezabatere nationala.Ce stim oficial si ce ne este servit pe masa despre sistemul antiracheta s-ar rezuma pe scurt in doua capitole: scutul e "anti"- racheta, deci folositor in a dobori rachetele, si nu in a ameninta populatia; scutul anti-racheta se vrea pentru a proteja Romania, Europa in speta, si interesele militare ale SUA - eu le-as adauga cu ochii inchisi si pe cele economice. |
|
Fosta membra 9am.ro 1196 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 19:37
De la: Dorulet, la data 2010-02-06 18:19:59De la: circotas, la data 2010-02-06 13:28:17 Cred ca esti mult prea optimista......
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
|
|

Ne ofera americanii o masina blindata si pentru faptul ca-i si un pasager de-al lor in ea,tu vrei sa ne intrebam daca e oportun sau nu sa ne urcam in ea???
Buna ziua! Nici nu stii cum se castiga banutii intr-un notariat si de aceea si sustii prostioarele respective... Hai sa-ti explic......Mai omule nu conteaza unde ai notariatul..conteaza cine face actele la acel notariat....De exemplu.......unde crezi tu ca ar fii facut actele toata gasca PDL in momentul cand au aflat ca fata lui Base a deschis un notariat???Pai este foarte lesne de inteles..... Doar mostenirile se fac obligatoriu in localitatea unde a decedat persoana dupa care se face succesiunea.....in rest ori cine poate face un act de vanzare-cumparare in ori ce alt loc din aceasta tara.....Acum intelegi??? Am mai mentionat ca acesti banuti sunt foarte usor de justificat....Pai hai sa-ti spun si cum se face......De exemplu....Dumneavoastra si eu avem ceva ,,datorii'' la presedinte si fiecare dinte noi suntem proprietarii la cate 10ha de pamant invecinate....deci in aceeasi localitate...... ce facem pentru a ,,platii datoriile''??? Pai simplu....vindem unul altuia cele 10 ha de pamant intr-un cuvant facem un schimb de terenuri iar actele le facem la fata jupanului.....Taxele sunt foarte mari si in acest mod fata presedintelui se umple de bani...Dupa o perioada ajungem la concluzia ca nu am procedat bine si mai facem o data manevra...adica o rotire de terenuri.....Cate astfel de acte crezi ca s-au facut la acel notariat din fundul tarii??? Sunt multe smecherii de caest fel care au putut fii facute pentru o spalare de banuti legala.....Deci banutii sunt castigati cinstit....??? Asta nu inseamna ca nu s-au facut si acte perfect legale la acel notariat, unde au venit toti indivizii cu dare de mana din aceasta tara cum ar fii Popoviciu..si alti mari proprietari imobiliari...pricepi???