Info
x
Basescu
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:04
De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:00:28De la: Silviu, la data 2009-12-01 21:55:48Buna seara, Silviu! Uite ... chiar vreau sa te plictisesc cu ceva ''cancan''; daca tata a fost membru in PCR sau parintii sau bunicii multora dintre noi, asta inseamna ca si noi suntem comunisti ?!De la: Dorinel, la data 2009-12-01 21:42:35De la: 9am096416, la data 2009-12-01 21:37:44Huiduielile de ziua nationala a Romaniei le-a adus in pita operei Geoana.Nu mai suntem pe vremea lui Ceausecu can toata prostimea aplauda un singur individ . Acest Geoana se crede Ceausecu ,de vrea sa fie aplaudat si adorat de toti romanii ?????Suntem in democratie , avem dreptul la libera exprimare si manifestare ,avem pretentia ca traim intr-o tara libera .Care e problema ta ?????De ce trebuie sa renunt la valorile revolutiei la care era sa mor ,a trecut glontul pe langa mine .Am dreptul sa lupt pentru a pastra valorile neintinate ale acestei revolutii de la 1989 de la Timisoara. Unde a fost Geoana in timpul revolutiei ????? Chiar si tu ??????Eu aveam 13 ani atunci si ma uitam la tembelizor. Nu nene, nu se transmite prin sex ... Dar, raspunde la ce am scris mai inainte, sti cine e copilasul ... ingerasul ....? Iti poti imagina cum ar fi fost viata ta daca taica-tau ar fi fost printre ei, acolo sus, la varf ? Si cam cum ai fi gandit tu azi ? Sau oi fi tot d-ala ? Ia, zi, Dorinele ! Fara vrajeli ...
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
sea_shell 418 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:06
De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:01:09Chiar asa, stie cineva biografia lui Geoana asta, asa cum o tot repeta bulangii pe-a lui Base ? "Tatl lui Mircea Geoana a fost General de Securitate sub Comunisti. Academia Catavencu a publicat fotografia Generalului Geoan umr la umr cu Generalul Pacepa. Generalul Geoan n-a fost ns un oarecare general de securitate. Se bucura de atta ncre-dere din partea membrilor CPEx, nct i se acordau misiunile cele mai delicate. Revista Historia, anul 2, nr. 30 din mai 2004, publica, in documentarul Revolutia romana, stenograma emisiunii Nasul, de la postul de televiziune B1Tv, la care au participat Victor Athanasie Stanculescu, Radu Moraru si Ion Cristoiu. Dumitru Burlan, locotenent-colonel in Directia V Securitate si Garda, declara in interviul-fluviu Eu am fost sosia lui Nicolae Ceausescu, acordat lui Viorel Patrichi, publicat in revista Lumea magazin si editat ulterior ca volum cu acelasi titlu: De toate adaposturile se-crete raspundea generalul Geoana, tatal lui Mircea Geoana, ministrul de Externe. (vezi Lumea magazin, numarul 10, 2001, Politica si servicii secrete). Contactat la telefon pe 22 mai, locotenent-colonelul Burlan a reafirmat cele declarate in interviu. Deocamdat att despre Generalul de Securitate Ioan Geoan, tatl lui Mircea Geoan, Ministru de Externe. ntrun alt articol voi scrie despre crimele acestui tat n timpul asa zisei revolutii cnd el era custodele tuturor tunelelor secrete de legtura ale lui Ceausescu, att cele care deserveau cldirile oficiale, ct si cele personale. n 1996, la propunerea lui Nstase, Mircea Geoan a fost trimis ca ambasador la Washington, n locul lui Aurel-Dragos Munteanu. Din curiozitate, m-am dus la Washington s-l cunosc personal pe noul ambasador. Un tip fr sare si fr piper, ce nu stia s lege dou cuvinte, gngvit, bleg si lipsit total de cultur general. Am vorbit englezeste cu el, s vd ce stie. M-a bufnit rsul. Vorbea o englez de balt ca tiganul din Cotroceni. Ambasada Romniei are o vil frumoas si un apartament mare pentru resedinta ambasadorului. Beizadelei nu i-a plcut apartamentul n care au stat toti ambasadorii dinnaintea lui si a nchiriat un amartament si mai mare n zona rezidential de lux a Washingtonului, pentru care a pltit tot timpul o chirie de 150.000 $ pe lun!! Stiti censeamn asta? Cu 150 de mii de dolari ti poti cumpra n orice Stat sau oras o cas pentru intreaga familie, cu 7-8 camere, bazin de not, gradin n spatele casei si iarba special si flori n fata casei, cum au toate casele familiare n America. Geoan n-a dat banii din punga lui. Nu-l durea sufletul de cei multi nemncati, desculti si dezbrcati de acas. .. fcea parte din esalonul de vrf comunist. S-a nscut la Spitalul Coltea, a copilrit n zona Primverii cu alti copiide nalti demnitari comunisti. Si habar n-avea ce-i aia s te duci s mprumuti o oal de mlai de la vecini, sau s strngi de pe cmp, dup ce tranii si luau recolta, un pumn de cartofi rmasi pe brazd. Dar s revenim la aventurile de pe timpul cnd era ambasador la Washington. Guvernul Monstruoasei Coalitii a ncheiat un contract cu firma CASE, una dintre cele mai mari com-panii din Statele Unite, ce fabric masinrii si utilaje agricole, ca s aduc n romnia smnt selectionat, masinile si echipamentele necesare, s nvete tranii romni metodele americane, la fata locului, adic s cultive ei nsisi cu oamenii lor americani, ca tranii nostri, s vad cum se lucreaz pmntul. S-i nvete pe inginerii agronomi managementul n agricultur. Contractul ncheiat avea o valoare de 160 de milioane de dolari. Alfred H. Moses, ambasadorul american la Bucuresti, auzind de un asa gheseft i-a telefonat imediat, prietenului su Mircea Geoan la Washington.. Ambasadorul Romniei i-a spus lui Moses s ia de ndat legtura cu Ionut Costea, cumnatul lui, care era Secretar de Stat n Ministerul de Finante. Toti trei, mpreun cu alte cozi de topor, Ioan Avram Muresan, Ministrul Agriculturii, Remus Opris, Secretarul General al Guvernului, si altii, au lucrat mpreun si au anulat contractul cu CASE. Moses a vrut initial s treac contractul pe numele firmei, Covington & Burling, din Washington, D.C., unde el era actionar. Era ns o firm de avocatur, si banda de hoti, sftuindu-se mpreun, au ajuns la concluzia c se vor face de ras. O firm de avocatur din Washington, s fac agricultur n Romnia. Ar fi rs si curcile. Dup cum spune Human Rights Report scris de Vera Munteanu, si Mihai Albulescu, Ionut Mircea Costea a fost principalul om de lobby din Guvernul Romaniei care a sustinut consecvent ideea semnarii contractului intre corporatia americana TransChem Finance & Trade Corporation, profilata pe activitati legate de agricultura, si SNIF (Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare). Cu doi ani inainte, in 1995, TransChem derulase un contract similar in Ucraina, soldat cu un esec rasunator, care a generat un puternic scandal de presa. La acea vreme, insa, Ministerul Finantelor al carui demnitar era si Costea, nu a tinut cont de situatia de peste granita de nord, ci a acceptat sa fie garantul unui credit de 80 milioane de dolari pentru contractul incheiat intre unitatea din subordinea Ministerului Agriculturii si TransChem fiindc Alfred Moses avea interese personale n aceast firm. Pe hartie, obiectivele contractului erau: modernizarea sistemului de irigatii, asigurarea parcului agricol cu utilaje de mare capacitate, re-ducerea costurilor la lucrarile agricole, implicarea furnizorilor de utilaje, intr-o etapa ulterioara, la producerea acestora in Romania. Din momentul semnarii contractului, derularea acestuia a intrat intr-un con de umbra. Nu au existat rezultate palpabile in teren, proportionale cu valoarea investitiei. De altfel, suspiciunile au planat inca de la inceputul semnarii contractului. Potrivit acestuia, TransChem a demarat o mega-afacere cu un numar de unitati agricole private, iar pe suprafetele de teren astfel obtinute au luat fiinta asa zisele ferme de tip american. Asociatiile agricole mixte trebuiau sa ramburseze creditul din surplusurile de recolta obtinute. In schimbul lucrarilor executate, compania americana nu a primit si nu a vandut nici un stiulete de porumb sau vreun bob de grau. Bun de plata a ramas doar statul roman. Investitia totala a americanilor s-a ridicat la aproximativ 11 milioane de dolari. Numai ca, esecul care se intrezarea nu le starnea motive de ingrijorare. Indiferent de rezultate, pentru ei afacerea avea un profit de 800 la suta. In HG nr. 686/1997, Ministerul Finantelor, pe atunci condus de Mircea Ciumara si de Costea, a fost autorizat sa garanteze, in numele statului, dobanzile, comisioanele, spezele bancare, primele de asigurare, precum si alte cheltuieli aferente creditului garantat. Imprumutul extern, in valoare de 160 de milioane de dolari, a fost acordat de Citybank N.A. SUA. Jumatate din suma a fost aruncata pe fereastra de pagubosul program ROMAG 98. Reprezentanta TransChem in Romania a fost firma TransAG Production Company. Teapa a inceput sa se contureze prin 1998, cand s-a constatat ca societatea mentionata, care avea obligatia sa importe utilajele agricole, nu adusese nici unul in tara. In actionariatul TransAG figurau unsprezece cetateni americani. Impreuna, nu detineau nici macar 1% din firma. In schimb, 99,8916% erau in proprietatea firmei T-AG Limited, cu sediul in Limassol, Cipru. SNIF nu a detinut nici o actiune in societatea care a implementat programul ROMAG 98. Conform HG686 /1997, aceasta ar fi trebuit sa fie SC Agroserv Consult SRL, care, in proportie de 49%, apartinea SNIF. Numai ca, dupa sosirea sa din SUA, Ioan Avram Muresan, ignorand actul normativ, a desemnat firma TransAG sa aplice programul. Nerespectarea obligatiilor contractuale de catre TransAG in proiectul romano-american nu l-a impiedicat deloc pe ministrul Muresan sa concesioneze acestei firme si lucrari la SC Insula Mare a Brailei SA. TransAG a incasat valoarea prestarilor de servicii, dar a uitat sa mai vireze vreo suma catre SNIF. In prezent, TransAG se afla in reorganizare judiciara. Escrocheriile de proportii au fost scoase la iveala de un control recent al Corpului de Control al MAPAM. In paralel, Curtea de Conturi a efectuat o alta verificare. De data aceasta, rezultatele au fost tratate cu discretie desavarsita. Anul trecut, efectele nefaste ale programului ROMAG 98 au fost evaluate. In mai 2003, Guvernul a emis ordonanta de urgenta 42/2003, privind preluarea de catre AVAB a creantelor SNIF. In nota de fundamentare a actului normativ se argumenteaza: Datorita schimbarii structurii de proprietate a pamantului, fata de 1997 cand ROMAG98 a fost aprobat, actiunea de identificare a terenurilor care sa indeplineasca conditiile cerute de Program este foarte dificila. Printr-o coincidenta sau nu, agricultura nationala a Georgiei se afla tot in mana TransChem, aceast firm fantom si plin de escroci si rechini internationali. Georgia face parte si ea din aria de responsabilitati ale directorului zonal al BERD, Ioan Mircea Costea, cruia cumnatul su, Mircea Geoan, i-a aranjat un post cldut de milioane de dolari. Sunt tare curios cum o va scoate la capt Ionut Mircea Costea cu Mihail Saakasvili, Presedintele Georgiei, care este un nationalist si un patriot desvrsit. Cred c va veni cu coadantre picioare, dac nu va face nchisoare pe celelalte maluri ale Mrii Ne-gre, adic pe latura de Rsrit. O alta situatie catastrofala pentru statul roman, in care s-a implicat fostul secretar de stat Ioan Mircea Costea, a fost asa-zisa recuperare a unui miliard de dolari, bani trecuti la datoria publica. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, redactat la acea vreme, imensa suma a provenit din angajarea unor plati din fondurile publice pentru importul de titei si dotarea cu echipamente si utilaje ale unor mari rafinarii. Mai multi reprezentanti ai Bancii Nationale, ai defunctului FPS si ai MFP s-au constituit intr-un Comitet de Coordonare, al carui presedinte era chiar Costea. Rambursarile au inceput timid, dar totul s-a incheiat foarte repede si intr-o nebuloasa totala. Interesele demnitarilor din acea vreme, legate de recorelarile datoriilor anumitor rafinarii, au primat in fata peticirii unui buget national faramitat. Pomposul Comitet de Coordonare nu s-a dovedit a fi decat un bluf guvernamental. Faptele patriotice ale lui Costea au o istorie bogata. La sfarsitul mandatului, guvenul Isarescu a aprobat (HG 1043/2000) un contract de cesiune incheiat intre statul roman si SC Argirom International SA, firma baronului PSD, Iosif Armas. Obiectul contractului era vanzarea de catre Ministerul Finantelor firmei lui Armas a creantelor Romaniei rezultate din activitati de comert exterior in Angola, pana in 1989. Datoria tarii africane catre noi se ridica la aproximativ 18,7 milioane de dolari. Conform documentului, Argirom incasa intreaga datorie, iar statul se alegea cu praful de pe toba, adica doar cu 15% din suma. Cu alte cuvinte, bugetul nu s-ar fi rotunjit din toata aceasta afacere decat cu 2,8 milioane de dolari, din aproape 19 milioane." |
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:06
Mai astept mult ?
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
9am096416 278 mesaje Membru din: 9/07/2009 |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:07
EXISTA RAUL CEL MAI PUTIN RAU ??!! tOATA POLIRICA DIN rOMANIA ESTE UN RAU ,SI CEEA CE ESTE MAI TRIST ,ESTE CA VOI TINERII SUNTETI LEGATI LA OCHI ,NU AVETI DIRECTIE . VA LASATI PACALITI CAND VI SE OFERA LOCURI DE MUNCA CONTA VOT ,DIPLOME FARA VALOARE .AVETI PRETENTIA SA FITI ANGAJATI SI NU AVETI CUNOSTINTE .NICI UN PATRON NU VA ANGAJA INFIRMA LUI INCOMPETENTA .GEOANA MINTE CAND PROMITE LOCURI DE MUNCA .
M
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:08
De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:01:09Chiar asa, stie cineva biografia lui Geoana asta, asa cum o tot repeta bulangii pe-a lui Base ?Iti raspund eu ... dar numai daca ma rogi, legat de biografia lui Geoana, pe unde a lucrat inainte, ce scoli a facut, cand a terminat, ... Insist sa-ti amintesc ca si ''taticu'' i-a aranjat ''cariera'' politica a Elenei si ''parca'' un apartament (cu bani din ''vanzari'' anterioare, si nu de la Popoviciu) pentru fiica cea mare.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:12
Mircea Geoana s-a nascut in Bucuresti, pe 14 iulie 1958. Tatal sau, Ioan, a fost cadru militar, in vreme ce mama sa, Elena Iuliana, a lucrat ca inginer la ITB. De la parintii sai a invatat cat de importante sunt munca cinstita, disciplina si respectul fata de valorile nationale. Mircea Geoana si-a petrecut copilaria in cartierul Cismigiu si anii adolescentei in cartierul Domenii din Bucuresti si, in timpul vacantelor scolare, la bunicii din Mischii si Craiova, judetul Dolj. In 1972, a intrat la liceul Sf. Sava din Bucuresti, unde a urmat profilul real. In timpul liceului, Mircea Geoana si-a descoperit pasiunea pentru sport, in special pentru baschet si tenis, pe care continua sa le practice si in ziua de astazi. Mircea Geoana a absolvit cursurile Facultatii de Mecanica, din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, iar in 1987 s-a inscris la Facultatea de Drept din Bucuresti. Mircea Geoana si-a completat experienta academica, fiind bursier al Ecole Nationale d'Administration-Paris, in 1992 si cu doctorat in Economie mondiala la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Mircea Geoana a absolvit in 1994 Cursul despre Instituții democratice al NATO. In perioada in care a fost ambasador al Romaniei la Washington, a urmat Programul de dezvoltare manageriala al Grupului Bancii Mondiale, in cadrul Harvard Business School. Mircea Geoana si-a inceput activitatea profesionala in domeniul energetic, ca inginer constructor. In timpul Revolutiei din 1989 era adjunct de sef de brigada la Trustul Energomontaj Bucuresti si student la Drept. |
|
9am174385 50 mesaje Membru din: 26/11/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:13
Traiasca Romania ,traiasca Tricolorul ,traiasca ,maria sa poporul./ fara Basescu ,comunisti .....................toti cei ce trebuiau lustrati conform pct 8 al Proclamatiei DE LA Timisoara.
TRAIASCA PACTUL DE LA TIMISOARA ,PACTUL RECONCILIERII NATIONALE/////////
Imi place sa sper ca inca mai sunt util cuiva in viata asta ca pot ajuta pe cine-mi cere sprijinul.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1563 mesaje Membru din: 23/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:14
De la: 9am111827, la data 2009-12-01 21:15:51 basescu nu are nimic comun cu democratia,s-a vazut si azi la timisoara ,a organizat o manifestare a simpatizantilor pro basescu ca sa compromita un act istoric, basescu e de principiu c-cine nu-i cu mine e impotriva mea - este un dictator, azi la parada militara s-a vazut clar cine e basescu , a dat mana cu toti si s-a oprit la emil constantinescu , rusine . Vai de capul tau! Dovedesti cu prisosinta ca mama prostilor este mereu gravida in Romania! 1. geoana este fiul generalului de securitate care in '89 raspundea de apararea civila din bucuresti, adica de tunelurile secrete prin care s-au miscat cei care au tras dupa 22 decembrie. geonel jr a ajuns brusc dupa revolutie din ceva pe la Aparataj, ambasadorul Romaniei in SUA! Pentru ce merite? 2. esti chiar tampita ca sa sustii ca basescu era ministrul transporturilor in iunie '90? Uita-te dracu pe Google si ai sa vezi ca era seful inspectoratului transporturi navale! 3. care au fost functiile marcante, vaco? daca citezi ca proasta, macar citeste mai bine, nu veni cu prostii auzite si inflorite de tine, ca nu suntem pe sant la tara ca sa stam la barfe! |
|
|
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:15
De la: sea_shell, la data 2009-12-01 22:06:34De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:01:09Chiar asa, stie cineva biografia lui Geoana asta, asa cum o tot repeta bulangii pe-a lui Base ? Buna si asta ... dar inainte de '89 ce a fost Geoana asta ? Cu ce s-o fi ocupat ? Ca e un tembel am inteles deja, dar nu se stie nimic de dinainte ...
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:16
De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:04:26Azi eram huiduit la Timisoara, alaturi de Crinel ....De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:00:28De la: Silviu, la data 2009-12-01 21:55:48Buna seara, Silviu! Uite ... chiar vreau sa te plictisesc cu ceva ''cancan''; daca tata a fost membru in PCR sau parintii sau bunicii multora dintre noi, asta inseamna ca si noi suntem comunisti ?!De la: Dorinel, la data 2009-12-01 21:42:35De la: 9am096416, la data 2009-12-01 21:37:44Huiduielile de ziua nationala a Romaniei le-a adus in pita operei Geoana.Nu mai suntem pe vremea lui Ceausecu can toata prostimea aplauda un singur individ . Acest Geoana se crede Ceausecu ,de vrea sa fie aplaudat si adorat de toti romanii ?????Suntem in democratie , avem dreptul la libera exprimare si manifestare ,avem pretentia ca traim intr-o tara libera .Care e problema ta ?????De ce trebuie sa renunt la valorile revolutiei la care era sa mor ,a trecut glontul pe langa mine .Am dreptul sa lupt pentru a pastra valorile neintinate ale acestei revolutii de la 1989 de la Timisoara. Unde a fost Geoana in timpul revolutiei ????? Chiar si tu ??????Eu aveam 13 ani atunci si ma uitam la tembelizor.
|
|
9am096416 278 mesaje Membru din: 9/07/2009 |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:16
Ce facem cu Daciana Sarbu ???? Si ei i-a aranjat taticu in partid o finctie Acum o mai sprijina si sotul .I-a controlat cineva averile ???? La televizor moderatorii ,ei pun intrebarile si tot ei raspund .Deh, tot fata lui tata e ,dar din alt partid.E jenant.
M
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:17
De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:08:01De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:01:09Chiar asa, stie cineva biografia lui Geoana asta, asa cum o tot repeta bulangii pe-a lui Base ?Iti raspund eu ... dar numai daca ma rogi, legat de biografia lui Geoana, pe unde a lucrat inainte, ce scoli a facut, cand a terminat, ... Ti-am zis sa-mi raspunzi la ce te intreb, fara vrajeala, lasa-l pe Base ... cu fetele lui. Zi ce te intreb ! Sau vrei o lucrare dentara, neaparat ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:18
Micile secrete ale lui Mircea Geoan
Mircea Geoana a ajuns in sferele inalte ale politicii. Politicianul are insa deja un trecut palpitant. Mircea Geoana este primul romn care a reusit sa puna in practica lozinca, veche cat tranzitia, Jos Iliescu!. Spre sfarsitul lunii trecute, el a fost ales presedinte al PSD, invingandu-l detasat, cu peste 430 de voturi, pe Ion Iliescu. Ca sa ajunga aici, Geoana a trebuit sa-si construiasca, pas cu pas, o noua biografie, asa incat nimeni sa nu mai poata spune ca, spre exemplu, partidul care a dominat scena politica a Romaniei ultimilor 15 ani este condus de un fost arbitru de fotbal, si nu de un politician pursange. Talcul ascensiunii in politica a lui Mircea Geoana nu poate fi inteles fara a mentiona faptul ca el este fiul fostului sef al Comandamentului Apararii Civile din Romania, generalul Ioan Geoana, cel care, in decembrie 1989, detinea planurile subteranelor Capitalei prin care se ascundeau teroristii lui Ion Iliescu. Arbitru de fotbal la Bragadiru si Voluntari Pana in 1990, Mircea Geoana avea preocupari pasnice, dar diverse, imbinand armonios utilul cu placutul. Absolvent, in 1983, al Facultatii de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Geoana a lucrat vreme de cativa ani in domeniul energetic, pe santiere din Bucuresti sau Giurgiu. Si-a facut stagiatura chinuit, dar onorabil, intre doua trenuri pe zi, in pas cu vremurile. In 1987, dornic de a-si depasi conditia de sef peste cativa maistri, Mircea Geoana s-a inscris la Facultatea de Drept din Bucuresti, cursuri fara frecventa. Plin de energie si deloc lipsit de relatii, el a reusit sa se lanseze si in arena sportiva ocupand, pentru doi-trei ani, un loc printre arbitrii fotbalului autohton. Am luat-o de jos, de la Divizia Onoare - spunea Geoana intr-un interviu. Numai eu stiu cate injuraturi am auzit, dar si cata conditie fizica am facut. Nu va puteti imagina cata pasiune poate sa fie la un meci de Divizia Onoare, la Bragadiru sau Voluntari. Am facut-o cu pasiune, a mai spus el. Decembrie 1989 l-a surprins ca adjunct de sef de brigada la Trustul Energomontaj Bucuresti si student la Drept, sectia FF. De la salopeta la guler scrobit In 1990, pentru ca stia si limba franceza, Mircea Geoana a devenit, in urma unui concurs sumar, functionar in Ministerul de Externe. Devenit referent, ambitiosul fiu al generalului Geoana a fost repartizat pe relatia Franta. A fost remarcat rapid de ministrul Adrian Nastase, care a vrut sa-l faca seful protocolului din minister, dar, pentru ca referentul a refuzat functia, in 1991 l-a facut directorul Directiei Afaceri Europene (NATO, Uniunea Europeana, OSCE, UEO, Consiliul Europei). Nastase a fost, astfel, primul oficial care a vazut bastonul de ambasador sub cascheta fostului santierist Geoana. Deoarece n-avea cunostintele presupuse de noua functie, fiind obisnuit mai degraba cu maistrii decat cu diplomatii, proaspatul director a plecat la perfectionare in Franta, la scoala de administratie franceza LEcole Nationale dAdministration de Paris, pe care a absolvit-o un an mai tarziu. Dupa acest curs de perfectionare, a fost numit, in 1993, cand tocmai absolvise Dreptul, purtator de cuvant al MAE, functie pe care a detinut-o pana in 1995. Intre timp, a mai preluat si functia de director general pentru Europa, America de Nord, Asia America Latina, Orientul Mijlociu si Africa din cadrul MAE. Ascensiunea fulgeratoare a fostului inginer parea de neoprit si asa a si fost. Un an mai tarziu, in 1996, Mircea Geoana devine ambasadorul Romaniei in Statele Unite, chiar daca nu i se conferise inca gradul de ambasador. El avea sa primeasca acest grad diplomatic patru ani mai tarziu, in martie 2000, miscandu-se pana atunci pe principiul functia bate gradul. Si-a completat, in 1999, studiile, absolvind Programul de dezvoltare manageriala al Grupului Bancii Mondiale la Harvard Business School. In decembrie 2000, el devine, pentru patru ani, ministrul afacerilor externe in guvernul Nastase. Cariera diplomatica a lui Geoana, construita pe principii politice, n-a rezistat insa principiilor concurentiale presupuse de confruntarea cu Traian Basescu pentru Primaria Capitalei. Ea a fost si a ramas utila doar in interiorul partidului care l-a sustinut pe acesta si care, intr-un tarziu, l-a recunoscut drept lider. Geoana se da Hagi Tudose In biografia particulara a lui Mircea Geoana, au incaput, de-a valma, tatal Ioan, sotia Mihaela, soacra Margareta Costea (foto), cumnatul Ionut Costea, ambasadorul american Alfred Moses, finul Adrian Sarbu, finica Andreea Esca, bani, case etc., etc. Nimeni nu stie cati bani sau cate case are Mircea Geoana. Nici chiar el. Oficial, printr-o controversata declaratie de avere, el a recunoscut un teren intravilan de 1.000 mp, un Volkswagen din 2001, o jumatate de apartament din 1988, conturi in Romania de 17.965 dolari si 100 milioane lei si un cont in SUA, de 175.000 dolari. Intrebat asupra provenientei celor 192.000 de dolari din conturile sale, Geoana a declarat, senin, ca ei provin din banii castigati ca bursier la scoala de Administratie Franceza (1991-1992) si din salariul pe care l-a avut ca ambasador in SUA. Un calcul sumar arata ca, daca banii ar proveni din sursele aratate de Geoana, atunci el n-ar fi putut supravietui in toti acesti ani, cheltuind, pentru intreaga familie, mai putin de 100 de dolari lunar. In controversa publica iscata pe tema conturilor lui Geoana, a intervenit chiar si fostul presedinte Emil Constantinescu, care a declarat pentru un cotidian central: Nu se pot face economii de acest gen. Am multe cunostinte care lucreaza in mediul diplomatic si care au venituri comparabile cu cele pe care Mircea Geoana le-a avut in Statele Unite. Mi-au spus ca e greu, e chiar imposibil sa strangi mai mult de 11.000, maximum 15.000 de dolari in patru ani. Toti mi-au marturisit asta. Andrei Plesu si-a exprimat si el, scurt, consternarea la aflarea vestii privind economiile lui Geoana: Inseamna ca noi avem ambasadori milionari. Justificarea fostului ambasador nu se sustine chiar si daca observam ca el nu este deloc atat de strans la punga pe cat vrea sa para. Astfel, numai pentru resedinta sa din Washington, pe vremea cand functiona ca ambasador in Statele Unite, statul romAn platea o chirie de 8.000 de dolari lunar, cu mult peste pretul pietei pentru un apartament. Sotia sa, Mihaela, este recunoscuta ca o persoana implicata mai degraba in acte caritabile, ea fiind presedinta fundatiei Renasterea, dar si a ONG-ului Millenium for Human Rights. Soacra, Margareta, la randul ei, conduce fundatia (tot caritabila) Tinerii Romaniei, cu sediul in imobilul din strada Caranfil nr. 125. Cumnatul Ionut Costea Sotia lui Mircea Geoana, arhitecta Mihaela, are un frate cunoscut pentru ispravile sale din mediul financiar. Este vorba de Ionut Mircea Costea (foto), implicat de-a lungul anilor in cateva afaceri asupra carora planeaza semne de intrebare. Cumnatul Costea a fost, o vreme, secretar de stat la Ministerul Finantelor condus de Mircea Ciumara, apoi director BERD si, intr-un tarziu, presedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL). Numele lui Ionut Costea a fost legat de recuperarea unor creante, cazurile semnificative fiind Ghana si Angola. Astfel, in primul caz, Mihai Tanasescu (fost director general al Directiei de Creante ale Statului) si Ionut Costea, de la Ministerul Finantelor, au avizat favorabil recuperarea unei creante de peste 11 milioane dolari pe care Romania o avea fata de Ghana, in conditiile in care acel stat avea, la randu-i, creante fata de Romania ca urmare a unor lucrari neachitate catre Contransimex. In recuperarea acelei creante au fost interesati, conform unor date din 1997, Dan Fischer (cetatean german de origine romana) si Michael Beck (cetatean american), prin firma IRM International Ltd. din Insulele Bermude. Intr-un cotidian central, s-a afirmat chiar ca ar fi beneficiat de comisioane, in urma acelei tranzactii, fostul secretar general al guvernului si persoane importante din conducerea SIE. De asemenea, in noiembrie 2000, guvernul Isarescu a aprobat, prin H.G. 1.043, cesionarea catre firma lui Iosif Armas, Argirom International SA, a creantelor Romaniei rezultate din activitatea de comert exterior derulata pana in 1990 in Republica Angola. Se aproba astfel ca datoria de 18,7 milioane dolari sa fie recuperata de catre firma lui Iosif Armas, statul roman urmand sa primeasca 15% din aceasta suma. Ce se recupera peste procentul de 15% ii revenea lui Iosif Armas. Din partea Ministerului Finantelor, cel care a parafat acest contract a fost secretarul general adjunct Ionut Costea. De mentionat ca, trei ani mai tarziu, beneficiarul contractului a fost schimbat, firma lui Armas nerespectand termenul impus de Guvernul roman. Numele lui Ionut Costea a mai fost invocat in scandalul izbucnit intre Dan Fischer (patronul Danubius Securities) si Alexandru Bittner, in 2000, cu ocazia controverselor legate de deturnarea unui credit de 300 milioane dolari, provenit de la consortiul englez TQ Inteligent Solutions, credit destinat invatamantului romanesc. Atunci, Bittner l-a acuzat pe Fischer ca a incercat sa se interpuna in afacere, replica lui Dan Fischer fiind ca, de fapt, el a fost solicitat sa acorde consultanta Ministerului Finantelor de catre Ionut Costea. O compensare de 400.000 de dolari In contul lui Mircea Geoana a fost trecut si un teren din Busteni, a carui valoare este de aproximativ 450.000 de dolari. Terenul apartine insa socrilor lui Mircea Geoana si a fost obtinut printr-un schimb cu Romsilva, condusa de pesedistul Gheorghe Gavrilescu. Sotii Costea au cedat Regiei Padurilor 5.000 mp in localitatea Banesti si au primit in schimb, in baza Legii nr. 69/1991, un teren de 4.000 mp in cartierul Zamora din Busteni. Desi socrii lui Geoana par a fi defavorizati, terenul primit de ei valoreaza de peste zece ori mai mult decat cel pe care l-au cedat. Ei si-au intregit, ulterior, parcela din Busteni cu inca 2.000 mp, valoarea terenului detinut depasind deja o jumatate de milion de dolari. De remarcat ca schimbul de terenuri s-a realizat la sfarsitul lui 1996, inainte ca Gavrilescu sa fie inlocuit de la conducerea Romsilva, legea care a permis astfel de jafuri fiind ulterior abrogata. Scrisoarea pierduta la Emil Constantinescu Desi Mircea Geoana a fost creatia PSD, Adrian Nastase fiind cel care l-a pus in fruntea bucatelor, el a fost mentinut totusi, pe intreaga durata a regimului Constantinescu, ca ambasador in Statele Unite. Secretul acestei confirmari n-a fost inca lamurit. Una dintre explicatii a fost aceea ca familia Geoana a reusit sa se faca placuta la Washington, sotii Geoana fiind persoane prezentabile si inteligente, care stiu sa intretina o discutie in limba engleza. S-a vorbit, de asemenea, despre prietenia dintre acestia si fostul ambasador american Alfred H. Moses, pe care Geoana, impreuna cu Ionut Costea (director BERD pe zona Romania, Ucraina Georgia), l-ar fi sprijinit in intermedierea afacerii Transchem-Romania, o afacere care a adus statului roman pagube de aproximativ 80 de milioane de dolari. S-a mai spus, la fel, ca dupa ce a aflat ca Emil Constantinescu a castigat alegerile din 1996, Mircea Geoana i-a trimis acestuia o scrisoare prin care si-ar fi exprimat bucuria ca, in sfarsit, am scapat de stafiile trecutului sau de cancerul democratiei romanesti. Scrisoarea, trimisa prin fax presedintelui Constantinescu, l-ar fi determinat pe acesta sa-l mentina la Washington pe ambasadorul Geoana. Desi, in mai multe randuri, s-a evocat existenta acelui ravas, pana la sfarsitul anului trecut nimeni n-a reusit sa produca dovada ca ar fi existat. In septembrie 2004 insa, intr-o emisiune televizata, fostul presedinte Emil Constantinescu a recunoscut public faptul ca, intr-adevar, Mircea Geoana i-a trimis prin fax, la inceput de mandat, o scrisoare elogioasa (un fel de elogiu la adresa mea - a spus Constantinescu), din care se putea deduce bucuria expeditorului ca s-a schimbat puterea. Fostul presedinte a declarat ca nu va publica ravasul lui Geoana, deoarece l-ar pune pe acesta intr-o situatie jenanta. Altfel spus, oportunism. Stop.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1563 mesaje Membru din: 23/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:19
De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:08:01De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:01:09Chiar asa, stie cineva biografia lui Geoana asta, asa cum o tot repeta bulangii pe-a lui Base ?Iti raspund eu ... dar numai daca ma rogi, legat de biografia lui Geoana, pe unde a lucrat inainte, ce scoli a facut, cand a terminat, ... PROFITORII RAZBOIULUI ANUNT IN ATENTIA ABONATILOR SERVICIULUI NOSTRU → MIRCEA GEOAN, ESCROC INTERNATIONAL July 15th, 2004 Comentati (84 Comentarii) Dr. Aurel eitan Acest articol este att de socant, c multora nu le vine s cread, c Mircea Geoan este un rechin att de mare. i asigur ns pe cititori, c am toate documentele (cu numr de nregistrare, data, cine le-a semnat etc.) despre cele scrise n acest articol. Tatl beizadelei a fost General de Securitate sub Comunisti. Academia Catavencu a publicat fotografia Generalului Geoan umr la umr (ca s folosesc expresia din A.C.) cu Generalul trdtor Pacepa. Generalul Geoan n-a fost ns un oarecare general de securitate. Se bucura de atta ncre-dere din partea membrilor CPEx, nct i se acordau misiunile cele mai delicate. Revista Historia, anul 2, nr. 30 din mai 2004, publica, in documentarul Revolutia romana, stenograma emisiunii Nasul, de la postul de televiziune B1Tv, la care au participat Victor Athanasie Stanculescu, Radu Moraru si Ion Cristoiu. Dumitru Burlan, locotenent-colonel in Directia V Securitate si Garda, declara in interviul-fluviu Eu am fost sosia lui Nicolae Ceausescu, acordat lui Viorel Patrichi, publicat in revista Lumea magazin si editat ulterior ca volum cu acelasi titlu: De toate adaposturile se-crete raspundea generalul Geoana, tatal lui Mircea Geoana, ministrul de Externe. (vezi Lumea magazin, numarul 10, 2001, Politica si servicii secrete). Contactat la telefon pe 22 mai, locotenent-colonelul Burlan a reafirmat cele declarate in interviu. Deocamdat att despre Generalul de Securitate Ioan Geoan, tatl beizadelei Mircea Geoan, scumpul si frumosul (dar gunosul, pe dinuntru) Ministru de Externe. ntrun alt articol voi scrie despre crimele acestui tat de beizadea n timpul asa zisei revolutii cnd el era custodele tuturor tunelelor secrete de legtura ale lui Ceausescu, att cele care deserveau cldirile oficiale, ct si cele personale. n 1996, la propunerea lui Nstase, Mircea Geoan a fost trimis ca ambasador la Washington, n locul lui Aurel-Dragos Munteanu. Din curiozitate, m-am dus la Washington s-l cunosc personal pe noul ambasador. Un tip fr sare si fr piper, ce nu stia s lege dou cuvinte, gngvit, bleg si lipsit total de cultur general. Am vorbit englezeste cu el, s vd ce stie. M-a bufnit rsul. Vorbea o englez de balt ca tiganul din Cotroceni. Ambasada Romniei are o vil frumoas si un apartament mare pentru resedinta ambasadorului. Beizadelei nu i-a plcut apartamentul n care au stat toti ambasadorii dinnaintea lui si a nchiriat un amartament si mai mare n zona rezidential de lux a Washingtonului, pentru care a pltit tot timpul o chirie de 150.000 $ pe lun!! Stiti censeamn asta? Cu 150 de mii de dolari ti poti cumpra n orice Stat sau oras o cas pentru intreaga familie, cu 7-8 camere, bazin de not, gradin n spatele casei si iarba special si flori n fata casei, cum au toate casele familiare n America. Escrocul de Geoan n-a dat banii din punga lui. Nu-l durea sufletul de cei multi nemncati, desculti si dezbrcati de acas. Beizadeaua fcea parte din esalonul de vrf comunist. S-a nscut la Spitalul Coltea, a copilrit n zona Primverii cu alte beizadele de nalti demnitari comunisti. Si habar navea ce-i aia s te duci s mprumuti o oal de mlai dela vecini, sau s strngi de pe cmp, dup ce tranii si luau recolta, un pumn de cartofi rmasi pe brazd. Dar s revenim la aventurile de pe timpul cnd era ambasador la Washington. Guvernul Monstruoasei Coalitii a ncheiat un contract cu firma CASE, una dintre cele mai mari com-panii din Statele Unite, ce fabric masinrii si utilaje agricole, ca s aduc n romnia smnt selec-tionat, masinile si echipamentele necesare, s nvete tranii romni metodele americane, la fata locu-lui, adic s cultive ei nsisi cu oamenii lor americani, ca tranii nostri, s vad cum se lucreaz pmntul. S-i nvete pe inginerii agronomi managementul n agricultur. Contractul ncheiat avea o valoare de 160 de milioane de dolari. Alfred H. Moses, ambasadorul american la Bucuresti, auzind de un asa gheseft i-a telefonat imediat, prietenului su Mircea Geoan la Washington.. Ambasadorul Romniei i-a spus lui Moses s ia de ndat legtura cu Ionut Costea, cumnatul lui, care era Secretar de Stat n Ministerul de Finante. Toti trei, mpreun cu alte cozi de topor, Ioan Avram Muresan, Min-istrul Agriculturii, Remus Opris, Secretarul General al Guvernului, si altii, au lucrat mpreun si au anulat contractul cu CASE. Moses a vrut initial s treac contractul pe numele firmei, Covington & Burling, din Washington, D.C., unde el era actionar. Era ns o firm de avocatur, si banda de hoti, sftuindu-se mpreun, au ajuns la concluzia c se vor face de bsclie. O firm de avocatur din Washington, s fac agricultur n Romnia. Ar fi rs si curcile. Dup cum spune Human Rights Report scris de Vera Munteanu, si Mihai Albulescu, Ionut Mircea Costea a fost principalul om de lobby din Guvernul Romaniei care a sustinut consecvent ideea semnarii contractului intre corporatia americana TransChem Finance & Trade Corporation, profilata pe activitati legate de agricultura, si SNIF (Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare). Cu doi ani inainte, in 1995, TransChem derulase un contract similar in Ucraina, soldat cu un esec rasunator, care a generat un puternic scandal de presa. La acea vreme, insa, Ministerul Finantelor al carui demnitar era si Costea, nu a tinut cont de situatia de peste granita de nord, ci a acceptat sa fie garantul unui credit de 80 milioane de dolari pentru contractul incheiat intre unitatea din subordinea Ministerului Agriculturii si TransChem fiindc Alfred Moses avea interese personale n aceast firm. Pe hartie, obiectivele contractului erau: modernizarea sistemului de irigatii, asigurarea parcului agricol cu utilaje de mare capacitate, re-ducerea costurilor la lucrarile agricole, implicarea furnizorilor de utilaje, intr-o etapa ulterioara, la producerea acestora in Romania. Din momentul semnarii contractului, derularea acestuia a intrat intr-un con de umbra. Nu au existat rezultate palpabile in teren, proportionale cu valoarea investitiei. De altfel, suspiciunile au planat inca de la inceputul semnarii contractului. Potrivit acestuia, Tran-sChem a demarat o mega-afacere cu un numar de unitati agricole private, iar pe suprafetele de teren astfel obtinute au luat fiinta asa zisele ferme de tip american. Asociatiile agricole mixte trebuiau sa ramburseze creditul din surplusurile de recolta obtinute. In schimbul lucrarilor executate, compania americana nu a primit si nu a vandut nici un stiulete de porumb sau vreun bob de grau. Bun de plata a ramas doar statul roman. Investitia totala a americanilor s-a ridicat la aproximativ 11 milioane de dolari. Numai ca, esecul care se intrezarea nu le starnea motive de ingrijorare. Indiferent de rezultate, pentru ei afacerea avea un profit de 800 la suta. In HG nr. 686/1997, Ministerul Finantelor, pe atunci condus de Mircea Ciumara si de Costea, a fost autorizat sa garanteze, in numele statului, dobanzile, comisioanele, spezele bancare, primele de asigurare, precum si alte cheltuieli aferente creditului garantat. Imprumutul extern, in valoare de 160 de milioane de dolari, a fost acordat de Citybank N.A. SUA. Jumatate din suma a fost aruncata pe fereastra de pagubosul program ROMAG 98. Reprezentanta TransChem in Romania a fost firma TransAG Production Company. Teapa a inceput sa se con-tureze prin 1998, cand s-a constatat ca societatea mentionata, care avea obligatia sa importe utilajele agricole, nu adusese nici unul in tara. In actionariatul TransAG figurau unsprezece cetateni americani. Impreuna, nu detineau nici macar 1% din firma. In schimb, 99,8916% erau in proprietatea firmei T-AG Limited, cu sediul in Limassol, Cipru. SNIF nu a detinut nici o actiune in societatea care a implementat programul ROMAG 98. Conform HG686 /1997, aceasta ar fi trebuit sa fie SC Agroserv Consult SRL, care, in proportie de 49%, apartinea SNIF. Numai ca, dupa sosirea sa din SUA, Ioan Avram Muresan, ignorand actul normativ, a desemnat firma TransAG sa aplice programul. Nerespectarea obligatiilor contractuale de catre TransAG in proiectul romano-american nu l-a impiedicat deloc pe ministrul Muresan sa concesioneze acestei firme si lucrari la SC Insula Mare a Brailei SA. TransAG a incasat valoarea prestarilor de servicii, dar a uitat sa mai vireze vreo suma catre SNIF. In prezent, TransAG se afla in reorganizare judiciara. Escrocheriile de proportii au fost scoase la iveala de un control recent al Corpului de Control al MAPAM. In paralel, Curtea de Conturi a efectuat o alta verificare. De data aceasta, rezultatele au fost tratate cu discretie desavarsita. Anul trecut, efectele nefaste ale programului ROMAG 98 au fost evaluate. In mai 2003, Guvernul a emis ordonanta de urgenta 42/2003, privind preluarea de catre AVAB a creantelor SNIF. In nota de fundamentare a actului normativ se argumenteaza: Datorita schimbarii structurii de proprietate a pamantului, fata de 1997 cand ROMAG98 a fost aprobat, actiunea de identificare a terenurilor care sa indeplineasca conditiile cerute de Program este foarte dificila. Printr-o coincidenta sau nu, agricultura nationala a Georgiei se afla tot in mana TransChem, aceast firm fantom si plin de escroci si rechini internationali. Georgia face parte si ea din aria de responsabilitati ale directorului zonal al BERD, Ioan Mircea Costea, cruia cumnatul su, Mircea Geoan, i-a aranjat un post cldut de milioane de dolari. Sunt tare curios cum o va scoate la capt Ionut Mircea Costea cu Mihail Saakasvili, Presedintele Georgiei, care este un nationalist si un patriot desvrsit. Cred c va veni cu coadantre picioare, dac nu va face nchisoare pe celelalte maluri ale Mrii Ne-gre, adic pe latura de Rsrit. O alta situatie catastrofala pentru statul roman, in care s-a implicat fostul secretar de stat Ioan Mircea Costea, a fost asa-zisa recuperare a unui miliard de dolari, bani trecuti la datoria publica. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, redactat la acea vreme, imensa suma a provenit din angajarea unor plati din fondurile publice pentru importul de titei si dotarea cu echipamente si utilaje ale unor mari rafinarii. Mai multi reprezentanti ai Bancii Nationale, ai defunctului FPS si ai MFP s-au constituit intr-un Comitet de Coordonare, al carui presedinte era chiar Costea. Rambursarile au inceput timid, dar totul s-a incheiat foarte repede si intr-o nebuloasa totala. Interesele demnitarilor din acea vreme, legate de recorelarile datoriilor anumitor rafinarii, au primat in fata peticirii unui buget national faramitat. Pomposul Comitet de Coordonare nu s-a dovedit a fi decat un bluf guvernamental. Faptele patriotice ale lui Costea au o istorie bogata. La sfarsitul mandatului, guvenul Isarescu a aprobat (HG 1043/2000) un contract de cesiune incheiat intre statul roman si SC Argirom International SA, firma baronului PSD, Iosif Armas. Obiectul contractului era vanzarea de catre Ministerul Finantelor firmei lui Armas a creantelor Romaniei rezultate din activitati de comert exterior in Angola, pana in 1989. Datoria tarii africane catre noi se ridica la aproximativ 18,7 milioane de dolari. Conform documentului, Argirom incasa intreaga datorie, iar statul se alegea cu praful de pe toba, adica doar cu 15% din suma. Cu alte cuvinte, bugetul nu s-ar fi rotunjit din toata aceasta afacere decat cu 2,8 milioane de dolari, din aproape 19 milioane. Dar despre acestea si multe alte fapte de vitejie ale cumnatilor Mircea Geoan si Ionut Costea, altdat. Fiindc Redactorul Sef este un om foarte strict, nu pot s scriu n acest articol mai multe amnunte, dar v promit c voi reveni. Pn atunci v rog s v delectati cu cteva rspunsuri de scoal primar ale Domnului Ministru de Externe, date D-nei Valeria Sercan dela Evenimentul Zilei. Ce stiti despre cabana Sipa de Busteni care se invecineaza cu terenul detinut de socrul dumneavoastra? Nu stiu ce-i cu ea. Eu stiu ca acolo au ei niste constructii, dar nu stiu altceva. Nu am idee. Nu, nu stiu. In declaratia de avere ati trecut ca detineti 50 la suta dintr-un apartament. Nu eu, sotia mea. Este 50 la suta din apartamentul parintilor ei, care este detinut impreuna cu fratele ei. Pe ce strada este acest apartament? S-a schimbat denumirea strazii. Uruguai se numeste acum. Este pe undeva pe linga piata Charles de Gaulle. Acolo au stat mult timp parintii ei, nu noi. Noi am descoperit un apartament ce va apartine, pe strada dr. Felix Iacob. Acolo a fost locuinta noastra inainte sa plecam in America. Acolo am stat de cind ne-am casatorit. Al cui este apartamentul? Cred ca este Nu stiu. Nevasta-mea stie. E al nostru. Nu e trecut in declaratie? Eu stiu ca e trecut in declaratie. Nu este trecut, din moment ce apare doar 50 la suta dintr-un apartament despre care spuneti ca apartine sotiei dvs. Inseamna ca acolo este. Nu stiu. Efectiv nu stiu. Cu scuzele de rigoare. Sa o intreb pe sotie. Nu e o chestiune de Daca ma sunati in cinci minute va spun, caci ea e sefa cu lucrurile astea. V amintiti c un fermier spunea c are attea ou c nu le poate numra? Domnul Ministru de Ex-terne are attea case si apartamente c nici el nu le poate numra. Cand el, sotia lui si mama soacr, Margareta Costea, mpreun cu alte rude si prieteni se vor ntelege si vor mprti cine ce are, ne vom da seama cine este proprietarul celor 3 vile n Primverii, vreo 6 apartamente de lux, cabane, locuri intravilane etc. Sic transit gloria mundi!! Si nc un amnunt, de mai mic important: Domnul Ministru a trecut n declaratia de avere c are conturi n strintate n valoare de 195 mii dolari. Domnul ministru a fcut o mic eroare: a uitat s adauge cele trei zerouri dela sfrsit. Domnia Sa are nu 195 de mii, ci 195 de milioane de dolari. n declaratia de avere, Domnul Ministru a spus ca are doar o masina Volkswagen si un teren de 1000 mp. Si un amnunt politic. Cnd Monstruoasa Coalitie a venit la putere, domnului ambasador i tremurau genunchii c va fi mturat. S-a sftuit cu sotia lui si i-a trimis o telegramã de felicitare lui Emil Constantinescu, numindu-l pe Ion Iliescu ,,cancerul democratiei romnesti, ca s se linguseasc pe lng noul presedinte. n 1997, la sugestia cumnatului sãu, Ionut Costea, membru PNTCD, secretar de Stat la Finante (unde era ministru vicepresedintele PNTCD Mircea Ciumara), Mircea Geoanã se nscrie n secret n PNTCD si si confirmã atasamentul fatã de Guvernul Ciorbea si presedintele Emil Constantinescu. Cnd PSD a furat alegerile n 2000 si a venit la putere, tot n secret a rupt carnetul de partid PNTCD si s-a nscris la PSD unde este vicepresedinte! |
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:21
De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:16:22De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:04:26Azi eram huiduit la Timisoara, alaturi de Crinel ....De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:00:28De la: Silviu, la data 2009-12-01 21:55:48Buna seara, Silviu! Uite ... chiar vreau sa te plictisesc cu ceva ''cancan''; daca tata a fost membru in PCR sau parintii sau bunicii multora dintre noi, asta inseamna ca si noi suntem comunisti ?!De la: Dorinel, la data 2009-12-01 21:42:35De la: 9am096416, la data 2009-12-01 21:37:44Huiduielile de ziua nationala a Romaniei le-a adus in pita operei Geoana.Nu mai suntem pe vremea lui Ceausecu can toata prostimea aplauda un singur individ . Acest Geoana se crede Ceausecu ,de vrea sa fie aplaudat si adorat de toti romanii ?????Suntem in democratie , avem dreptul la libera exprimare si manifestare ,avem pretentia ca traim intr-o tara libera .Care e problema ta ?????De ce trebuie sa renunt la valorile revolutiei la care era sa mor ,a trecut glontul pe langa mine .Am dreptul sa lupt pentru a pastra valorile neintinate ale acestei revolutii de la 1989 de la Timisoara. Unde a fost Geoana in timpul revolutiei ????? Chiar si tu ??????Eu aveam 13 ani atunci si ma uitam la tembelizor. Deci esti si timisorean... Si ti cu Geoana. Si te-au injurat aia ... Si nu ti-e clar de ce ... Maaaaaaaaaaaaaaa ......
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:29
"Mircea Geoana i-a trimis lui Emil Constantinescu o scrisoare prin care si-ar fi exprimat bucuria ca, in sfarsit, am scapat de stafiile trecutului sau de cancerul democratiei romanesti.
Pai cum vine asta??? Si acum ''cancerul " (adica Iliescu) e umbra lui Geoana si-l invata sa vorbeasca. si-l manuieste de sfori... Halal... |
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:31
....Bi Dorinele, tu tii care-i diferena dintre:
..Un simplu membru al PCR, un activist PCR i-un nomenclaturist PCR ?... ..Dar, cte clase sociale a avut RSR (Republica Socialist Romnia) ?.. ..Acum , tii cte clase sociale are Republica Romnia ?... La capitolul ; masuri fiscal-economice anti CRIZ ai picat examenul, eti restanier. Hai s te vad ce tii la cunotine social-politice !... S te vd ce tii, apoi mai discutm..dac o s am cu cine !... Hai baft !.. i dac n-ai s tii ;...la revedere !... |
|
vladimir_danciu 63 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
JOS LINGAUL DE GEOANA
SUS BASESCU NOI PE TINE TE VREM!!!!! IAR DOMNUL PRIMAR CIUHANDU SA DAT EXAMENUL AZI IN FATA TIMISORENILOR
vladimir
|
|
Dorinele, esti chior sau surd ?
Ce faci, nene ? Esti pe jos, n-ai aer ? ....
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:34
De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:21:13Nu sunt timisorean, Silviu. Am zis ca daca eram personajul descris de tine, ca daca taica-miu ar fi fost printre ei, acolo sus, la varf, azi eram huiduit la Timisoara alaturi de Crinel.De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:16:22De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:04:26Azi eram huiduit la Timisoara, alaturi de Crinel ....De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:00:28De la: Silviu, la data 2009-12-01 21:55:48Buna seara, Silviu! Uite ... chiar vreau sa te plictisesc cu ceva ''cancan''; daca tata a fost membru in PCR sau parintii sau bunicii multora dintre noi, asta inseamna ca si noi suntem comunisti ?!De la: Dorinel, la data 2009-12-01 21:42:35De la: 9am096416, la data 2009-12-01 21:37:44Huiduielile de ziua nationala a Romaniei le-a adus in pita operei Geoana.Nu mai suntem pe vremea lui Ceausecu can toata prostimea aplauda un singur individ . Acest Geoana se crede Ceausecu ,de vrea sa fie aplaudat si adorat de toti romanii ?????Suntem in democratie , avem dreptul la libera exprimare si manifestare ,avem pretentia ca traim intr-o tara libera .Care e problema ta ?????De ce trebuie sa renunt la valorile revolutiei la care era sa mor ,a trecut glontul pe langa mine .Am dreptul sa lupt pentru a pastra valorile neintinate ale acestei revolutii de la 1989 de la Timisoara. Unde a fost Geoana in timpul revolutiei ????? Chiar si tu ??????Eu aveam 13 ani atunci si ma uitam la tembelizor.
|
|
De la: vladimir_danciu, la data 2009-12-01 22:31:36 JOS LINGAUL DE GEOANA Da ! Asa cred si eu, ca azi, Ciuhandru si-a luat la revedere de la fonctie. Timisorenii trebuie sa fie supra-tampiti sa-l mai voteze ... Aia pe care-i situ eu ... si toata tara.
|
|
De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:31:56Dorinele, esti chior sau surd ? S-a pierdut in ..naivitatea motto-ului
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:36
De la: sea_shell, la data 2009-12-01 22:29:38 "Mircea Geoana i-a trimis lui Emil Constantinescu o scrisoare prin care si-ar fi exprimat bucuria ca, in sfarsit, am scapat de stafiile trecutului sau de cancerul democratiei romanesti.Mircea Geoana ar fii trebuit sa scape de Iliescu si de umbrele lui ca sa trimita aceasta scrisoare. Da, a gresit.
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:37
Dorinele, ai impresia ca ma intereseaza daca esti sau nu timisorean ?
N-ai de gand sa raspunzi ... Tipic pentru muistii de teapa ta ! Hai, fa pasi ! Ma plictisesti cu tertipul asta de facut pe prostu ... Nu mai e cazul ! Chiar esti ! Ti-am dat o sansa... Adio, zevzecule ! N-am stiut ca esti ... laborant ... ca te scuteam.. (din moto asta al tau ...)
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:38
De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:36:15De la: sea_shell, la data 2009-12-01 22:29:38 "Mircea Geoana i-a trimis lui Emil Constantinescu o scrisoare prin care si-ar fi exprimat bucuria ca, in sfarsit, am scapat de stafiile trecutului sau de cancerul democratiei romanesti.Mircea Geoana ar fii trebuit sa scape de Iliescu si de umbrele lui ca sa trimita aceasta scrisoare. Da, a gresit. Ma bucur ca incepi sa vezi...Ti-ai scos ochelarii? ".....Geoana ar fii trebuit sa scape de Iliescu ..." Sa stii Dorinele ca "a fi" o fi el verb dar in cazul de fata .''ar fi trebuit"e modul Conditional Perfect al verbului ''a trebui" si se scrie cu un singur "i"
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:38
De la: mytcor, la data 2009-12-01 22:31:29....Bi Dorinele, tu tii care-i diferena dintre:Dupa ce imi raspunzi la o mai veche provocare, ce propui tu ca Romania sa iasa din criza ... S te vd ce tii, apoi mai discutm..dac o s am cu cine !...Hai baft !..
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:39
De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:36:15De la: sea_shell, la data 2009-12-01 22:29:38 "Mircea Geoana i-a trimis lui Emil Constantinescu o scrisoare prin care si-ar fi exprimat bucuria ca, in sfarsit, am scapat de stafiile trecutului sau de cancerul democratiei romanesti.Mircea Geoana ar fii trebuit sa scape de Iliescu si de umbrele lui ca sa trimita aceasta scrisoare. Da, a gresit. Arbitru de fotbal la Bragadiru si Voluntari Pana in 1990, Mircea Geoana avea preocupari pasnice, dar diverse, imbinand armonios utilul cu placutul. Absolvent, in 1983, al Facultatii de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Geoana a lucrat vreme de cativa ani in domeniul energetic, pe santiere din Bucuresti sau Giurgiu. Si-a facut stagiatura chinuit, dar onorabil, intre doua trenuri pe zi, in pas cu vremurile. In 1987, dornic de a-si depasi conditia de sef peste cativa maistri, Mircea Geoana s-a inscris la Facultatea de Drept din Bucuresti, cursuri fara frecventa. Plin de energie si deloc lipsit de relatii, el a reusit sa se lanseze si in arena sportiva ocupand, pentru doi-trei ani, un loc printre arbitrii fotbalului autohton. Am luat-o de jos, de la Divizia Onoare - spunea Geoana intr-un interviu. Numai eu stiu cate injuraturi am auzit, dar si cata conditie fizica am facut. Nu va puteti imagina cata pasiune poate sa fie la un meci de Divizia Onoare, la Bragadiru sau Voluntari. Am facut-o cu pasiune, a mai spus el. Decembrie 1989 l-a surprins ca adjunct de sef de brigada la Trustul Energomontaj Bucuresti si student la Drept, sectia FF. Dorinele, hai stimabile ce faci, ai uitat intrebrile ?... Ateptm rspunsuri !... S nu cumva s te-ascunzi dup cire , sau s dai fuga-n ppuioi !...
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:39
De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:31:56Dorinele, esti chior sau surd ?Ce vrei sa-ti spun ?
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:41
De la: Silviu, la data 2009-12-01 22:37:49Dorinele, ai impresia ca ma intereseaza daca esti sau nu timisorean ?Portret de alegator basescian ... Ce vrei sa-ti spun ?
|
|
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 22:42
De la: sea_shell, la data 2009-12-01 22:38:16Mersi. Am gresit, ma grabeam .... si mai sunt si la job acum.De la: Dorinel, la data 2009-12-01 22:36:15De la: sea_shell, la data 2009-12-01 22:29:38 "Mircea Geoana i-a trimis lui Emil Constantinescu o scrisoare prin care si-ar fi exprimat bucuria ca, in sfarsit, am scapat de stafiile trecutului sau de cancerul democratiei romanesti.Mircea Geoana ar fii trebuit sa scape de Iliescu si de umbrele lui ca sa trimita aceasta scrisoare. Da, a gresit. Si daca tot vrei sa corectezi in seara asta .... ''JOS LINGAUL DE GEOANA SUS BASESCU NOI PE TINE TE VREM!!!!! IAR DOMNUL PRIMAR CIUHANDU SA DAT EXAMENUL AZI IN FATA TIMISORENILOR''
|
|
|
|

i dac n-ai s tii ;...la revedere !...
SUS BASESCU NOI PE TINE TE VREM!!!!! IAR DOMNUL PRIMAR CIUHANDU SA DAT EXAMENUL AZI IN FATA TIMISORENILOR