back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 1377 1378 1379 1380 1381 1382 1383 1384 1385 1386 >> Sari la pagina:

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 09:53

De la: sirboby, la data 2014-01-20 18:56:09
De la: 9am_3247, la data 2014-01-20 18:39:08
De la: sirboby, la data 2014-01-20 18:01:54
De la: 9am_3247, la data 2014-01-20 17:01:24Citat din ipocritul sirbobi :

"Problema e ca o sa ne alegem cu un presedinte la fel ca Base (dar din tabara USL)!!!!!!!!!!!! Si apoi ne vom plange pe forum alti 5 ani si tot asa!"

Daaaaa, si cand o sa vrem sa iesim in strada sa-l dam jos urlati ca TULBURAM LINISTEA PUBLICA, javre ipocrite , esti BASIST PANA IN MADUVA OASELOR , esti geamanul Andreei Pora

Pana acum nu am fost basist dar de acum am sa devin! Doar si pentru a nu fi de aceeasi parte a spectrului politic cu toate proastele! Ma refer la tine ! Deci hai cu base ala! Si nu trebuia sa-ti taie 25% din salariu!
Fata tu erai buna in Afghanistan! Se facea economie la casti!

Raspunde la ce am scris acolo, prostituat basist , nu delira pe alte teme !
In ianuarie 2012 aplaudai in rand cu basistii forumului bataile jandarmilor, JIGODIE

Ca sa raspunda cineva trebuie sa pui o intrebare ! Tu faci numai afirmatii cretina satului!
Dar am sa scriu totusi ceva!
In Ian 2012 eram intr-o tara europeana si priveam cu speranta apoi cu un mare dezgust ,apoi nu am mai privit deloc manifestarile din Bucuresti!

Ianuarie 2012.........hoardele kgbistului Dobre semnau inpreuna cu actualul prim-mincinos un document prin care sustineau desfintarea Curtii Constitutionale, DNA si ANI.....INTR-UN CUVANT PLANUIAU O ALTA LOVITURA DATA DEMOCRATIEI si consider ca meritau chiar anchetati pentru subminarea statului de drept........
Totusi in decembrie 2013 trupele de asalt ale antidemocraticului guvern roman au snopit manifestantii chiar in fata guvernului.......manifestanti care cereau demisia plagiatorului si sustineau STATUL DE DREPT care penesimtite inceteaza sa mai functioneze datorita guvernarii USL, o guvetnare pusa in slujba hotilor si a asistatilor social.
In aceasta tara prioritate au doar hotii si asistatii social.......restul sunt doar buni sa munceasca pentru a platii biruri....

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 10:18

Dobre= Dogaru.....dar dupa numele taticului kgbist...=Dobrivici.........general roman pus in slujba Kremlinului........astia sunt aliatii guvernului plagiatorului PONTA.

Raporteaza abuz de limbaj
9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 10:34

Cine sustine pe Ponta ...
Dupa scandalul cu plagiatul s-a desfiintat agentia care se ocupa cu diplomele si care era pe punctul sa declare plagiatul oficial.
Halucinant !
Si se gasesc netrebnici care sa-mi spuna ca nu stiu ce a facut Basescu ...
A desfiintat Basescu vre-o institutie a statului pentru ca a zis despre el ceva ?
A declarat Basescu ca CCR sau DNA sau ANI trebuiesc desfiintate ?
Dimpotriva, totdeauna a sustinut ca aceste institutii trebuiesc sustinute si intarite, incurajate.
De aia spun nemernicii ca sunt asiste ...

Si-mi spun aici niste tembeli cu cine sa tin, pe cine sa votez ...
Pai am la ce ma gandi, am ce alege ?
Nu e evident cine sunt ticalosii ?

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 10:35

Cine sustine pe Ponta ...
Dupa scandalul cu plagiatul s-a desfiintat agentia care se ocupa cu diplomele si care era pe punctul sa declare plagiatul oficial.
Halucinant !
A desfiintat Basescu vre-o institutie a statului pentru ca a zis despre el ceva ?
Dimpotriva, totdeauna a sustinut ca aceste institutii trebuiesc sustinute si intarite, incurajate.

Fosta membra 9am.ro

113 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 10:42

De la: 9am_1454, la data 2014-01-21 10:35:13Cine sustine pe Ponta ...
Halucinant !

Nici nu are cum sa ceara desfiintarea CCR , DNA si ANI din moment ce sunt SLUGILE si CARPELE lui in lupta contra adversarilor politici ! ! ! ! !

ARATA-MI UN NUME DE PEDELIST ANCHETAT DE DNA SI ANI

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 11:07

De la: 9am_1454, la data 2014-01-21 08:18:43A murit Adrian Iovan.
Dumnezeu sa-l ierte !

Avea 55 ani.
Se pensionase.

De ce se pensioneaza omul ?
Pentru ca nu mai e apt pentru munca, nu ?
Si, daca nu mai e apt, de ce mai zboara ?
Pentru ca are experienta ?
Atunci de ce se pensioneaza ?
De ce unii sunt pensionati la 65 de ani si altii la 55 ...?
Si, daca s-au pensionat, mai ales in meserii ca cea de pilot, mecanic de locomotiva si altele care gestioneaza si viata altora decat a pensionarului, de ce li se permite sa mai zboare ?
Legea sanatarii si securitatii in munca, spre exemplu, interzice lucrul la inaltime pentru persoanele care au peste 55 de ani. Chiar daca sunt sanatoase ...

N-au fost gasiti in timp util zbiara unii ...
Ceata deasa, intuneric, teren accidentat, lipsa localizarii precise ... li se pare o gluma, niste bagatele care trebuiau invinse de autoritati ...
Dar de ce au zburat ?
Adrian asta cu experienta lui grozava, nu stia ca e ceata deasa, ...?

Sa te urci in avionul unuia de 55 ani ?
O fi bine ?
Experienta e intotdeauna benefica ?
Poate ca nu. Acum s-a dovedit ca nu ...

Dumnezeu sa-i ierte !

intrebari meschino-lozincarde, concluziii vax !
ce vrei sa insinuezi despre pilotul Adrian Iovan ? pensionar...
ma tie nu-ti este putina rusine pe la rat ? esti tu in masura sa analizezi starea de sanatate si experienta de zbor a unui pilot, esti in masura sa te antepronunti ceva despre conditile atmosferice pe timpul zborului sau despre starea tehnica in care s-a aflat aparatul de zbor, ai cumva capacitati paranormale si cunosti exact cauzele care au concurat la prabusirea aparatului de zbor, daca A.I. avea 55 de ani, ce ????????
mai bine ti-ai analiza si concluziona ceva despre ncapacitatea teoretica, practica si de dotare corespunzatoare a institutiilor de urgenta ale statului si profesionalismului persoanelor implicate in interventia la locul accidentului aviatic, poti sa te pronunti despre viteza lor de reactie si profesionalismul de care au dat dovada, sau nu , in exercitiul functiunii etc, nu intrebari insinuant-meschine despre un pilot deosebit de experimentat in varsa de 55 de ani, Trompetistule !

"Dumnezeu sa-i ierte !" ....
....un mare FASSSSS ! care te defineste corespunzator, mai TROMPETISTULE !

De ce sa-i ierte, daca nu a fost in stare sa-i ajute, sau sa-i fereasca de accident, acest DUMNEZEU !?

Fosta membra 9am.ro

113 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 11:08

@ cel care cenzurezi comentariile :

Iti urez sa iei bataie de la jandarmi asa cum am luat noi in ianuarie 2012 pentru LIBERTATEA DE EXPRIMARE !

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 11:14

De la: 9am_3247, la data 2014-01-21 11:08:07[quote]@ cel care cenzurezi comentariile :

Iti urez sa iei bataie de la jandarmi asa cum am luat noi in ianuarie 2012 pentru LIBERTATEA DE EXPRIMARE !

platforma frumului iti cenzureaza obscenitatile pe care incerci sa le postezi!

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 11:24

De la: 9am_1454, la data 2014-01-21 10:34:44Cine sustine pe Ponta ...
Dupa scandalul cu plagiatul

vezi cazul Stanca, condamnat ptr.plagiat!
urmeaza, Ponta.

Fosta membra 9am.ro

113 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 11:25

@ hakon

Sper sa crapi , basistule

Fosta membra 9am.ro

985 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 11:27

De la: 9am_3247, la data 2014-01-21 11:25:56@ hakon

esti o tzoapa dereglata mintal, nu sunt basist, prostanco!
dar, chiar daca as fi, care ar fi problema ta bolsevico, mi-ai cenzura opiniile tot cu aceleasi obscenitati pe care le folosesti, TAMPITO! ?
pana una-alta, base este singurul care mai demonstreaza ca ar avea un creier cat de cat functional in parametrii acceptabili, dintre toti politicienii romani, in rest, catastrofa !
daca continui, am sa-ti servesc cateva specialitati de-o sa-ti paralizez oftamologicul, cretino !

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 12:46

De la: __hakon__, la data 2014-01-21 11:27:54
De la: 9am_3247, la data 2014-01-21 11:25:56@ hakon

esti o tzoapa dereglata mintal, nu sunt basist, prostanco!
dar, chiar daca as fi, care ar fi problema ta bolsevico, mi-ai cenzura opiniile tot cu aceleasi obscenitati pe care le folosesti, TAMPITO! ?
pana una-alta, base este singurul care mai demonstreaza ca ar avea un creier cat de cat functional in parametrii acceptabili, dintre toti politicienii romani, in rest, catastrofa !
daca continui, am sa-ti servesc cateva specialitati de-o sa-ti paralizez oftamologicul, cretino !

Aprob pozitiv !

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 12:55

N-am nimic cu A Iovan poate ma insel ingrozitor in ceea ce-l priveste, dar am o treaba cu cei care iies la pensie si isi iau un job ...
Mai ales piloti care au pensii f mari in comparatie cu restul lumii ...
Se poate ca tocmai experienta lui Iovanm sa fi salvat niste vieti, patru sau cinci ...
Nu inteleg de ce, bazandu-se pe experienta, s-a decis efectuarea zborului in conditii meteo deosebit de grele ...
De ce sa risti 7 vieti ca sa salvezi una ?
Cine decide chestia asta ?

Toti ziaristii se dau oripilati ca nu s-a ajuns la ei decat in sase ore ... toti sunt siguri ca cei care au murit ar fi putut fi salvati daca autoritatile faceau si dregeau in timp scurt ...
Ceata, frig, zona accidentata, nu s-a putut folosi elicopterul ...
Cine garanteaza ca Iovan ar fi fost salvat daca era gasit intr-o ora ?

Parerea mea este ca Iovan ar fi trebuit sa-si petreaca batranetea mult mai placut, la pensie.
Parerea lui a fost alta ...

Vad ca ai probleme si cu Dumnezeu ... supradotatule.
Este ca te crezi mai destept si decat el ?
Esteeeeeeeeeeeee !

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 15:07

De la: 9am_1454, la data 2014-01-21 12:55:41N-am nimic cu A Iovan poate ma insel ingrozitor in ceea ce-l priveste, dar am o treaba cu cei care iies la pensie si isi iau un job ...
Mai ales piloti care au pensii f mari in comparatie cu restul lumii ...
Se poate ca tocmai experienta lui Iovanm sa fi salvat niste vieti, patru sau cinci ...
Nu inteleg de ce, bazandu-se pe experienta, s-a decis efectuarea zborului in conditii meteo deosebit de grele ...
De ce sa risti 7 vieti ca sa salvezi una ?
Cine decide chestia asta ?

Toti ziaristii se dau oripilati ca nu s-a ajuns la ei decat in sase ore ... toti sunt siguri ca cei care au murit ar fi putut fi salvati daca autoritatile faceau si dregeau in timp scurt ...
Ceata, frig, zona accidentata, nu s-a putut folosi elicopterul ...
Cine garanteaza ca Iovan ar fi fost salvat daca era gasit intr-o ora ?

Parerea mea este ca Iovan ar fi trebuit sa-si petreaca batranetea mult mai placut, la pensie.
Parerea lui a fost alta ...

Vad ca ai probleme si cu Dumnezeu ... supradotatule.
Este ca te crezi mai destept si decat el ?
Esteeeeeeeeeeeee !

!1,Daca A.Iovan a ales sa munceasca chiar pensionar fiind BRAVO LUI! Si Dumnezeu sa-l ierte!
2. ESTE INDNAMISIBIL CA UN PADURAR SA AJUNGA LA AVIONUL PRABUSIT CU MASINA LUI (CHIAR DACA AVEA 4X4) SI LUCRATORII PLATITI ,DOTATI SI ANTRENATI SA NU AJUNGA!
Cand scriu ca cel putin jumatate din bugetari trebuie concediati ca nu isi fac treaba...............!
Din ce am inteles de la stiri avionul s-a prabusit langa o partie de ski (existenta sau in curs de amenajare) deci exista un drum ,fie el si forestier dar mai trebuie sa si stii cum se foloseste un vehicul 4x4!!!!!!!!!
In plus ,la cati politisti,jandarmi,pompieri,salvamontisti etc am vazut la fata locului si daca se insirau la 25 de metri unul de altul tot ii gaseau mai repede!
Au murit cu zile Dumnezeu sa-i ierte!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 15:17

@ harkonul asta e far' de pereche si nu-si gaseste si el un suflet sa-l iubeasca , d'aia e asa turbat!
acuuuu daca stau sa ma gindesc ca el zice ca nu exista suflet ; iubirea e un vax si increderea in semenii tai, o greseala , imi vine a crede ca lui i-ar trebui o androida, ceva -cineva care ar putea sa-l suporte, totusi

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 15:27

,,AVION PRÃBUªIT UPDATE 22.25 Gheorghe Feneºer, prefectul judeþului Alba, a declarat la REALITATEA TV cã de la locul în care S-A PRÃBUªIT AVIONUL pânã la ambulanþe vor trebui sã meargã 20 de minute pe jos. Pasagerii sunt purtaþi pe braþe. "În zona în care a aterizat forþat avionul era o zonã de pãdure mai rarã. Doi pasageri au fost coborâþi pânã acum".

La 20 de minute de ambulante? Deci de la locul pana unde se ajunge cu ambulanta pana la locul prabusirii sunt 20 de minute si salvatorii lui peste prajit ajung dupa 6-8 ore........!!!!!!!!!!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
JIROV91

234 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 15:37

De la: sirboby, la data 2014-01-21 15:27:29,,AVION PRÃBUªIT UPDATE 22.25 Gheorghe Feneºer, prefectul judeþului Alba, a declarat la REALITATEA TV cã de la locul în care S-A PRÃBUªIT AVIONUL pânã la ambulanþe vor trebui sã meargã 20 de minute pe jos. Pasagerii sunt purtaþi pe braþe. "În zona în care a aterizat forþat avionul era o zonã de pãdure mai rarã. Doi pasageri au fost coborâþi pânã acum".

La 20 de minute de ambulante? Deci de la locul pana unde se ajunge cu ambulanta pana la locul prabusirii sunt 20 de minute si salvatorii lui peste prajit ajung dupa 6-8 ore........!!!!!!!!!!

Iovan a fost setat sa reziste pina in zona respectiva,planul era sa dispara tot personalul din avion,dar Iovan a rezistat sa faca o aterizare fortata

www.realitatea.net/filmul-cu-care-o-tanara-din-costinesti-cheama...

PDL ul a fost rampa de lansare la presedentie,acum pacalesc cu MISCAREA POPULARA ca inca mai sunt prosti in Romania
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 16:06

De la: JIROV91, la data 2014-01-21 15:37:23
De la: sirboby, la data 2014-01-21 15:27:29,,AVION PRÃBUªIT UPDATE 22.25 Gheorghe Feneºer, prefectul judeþului Alba, a declarat la REALITATEA TV cã de la locul în care S-A PRÃBUªIT AVIONUL pânã la ambulanþe vor trebui sã meargã 20 de minute pe jos. Pasagerii sunt purtaþi pe braþe. "În zona în care a aterizat forþat avionul era o zonã de pãdure mai rarã. Doi pasageri au fost coborâþi pânã acum".

Iovan a fost setat sa reziste pina in zona respectiva,planul era sa dispara tot personalul din avion,dar Iovan a rezistat sa faca o aterizare fortata

multumesc ptr. urare si iti doresc si eu un an bun ! cit despre chestia cu " setatul " pilotului ptr. a indeplini o misiune de curatare ....hiiim e cam tare ! dar, pe de alta parte : in romanica noastra draga e posibil ORICE !
dar, ar fi de pus o intrebare : da' de ce sa li se doreasca eliminarea ? cine erau ei ?

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 16:21

De la: JIROV91, la data 2014-01-21 15:37:23

Nu-i asa ca tot Base este de vina?
Mai mult, EROUL NATIONAL IOVAN(Dumnezeu sa-l odihneasca) a decedat.....asa ca USListii trebuie sa se bucure.........de ce? Pai EROUL nostru a avut tupeul sa inpuste un HOT si cu siguranta si asistat social......asa ca acum va simtiti razbunati.........nu voi uslistii sunteti aparatorii tuturor hotilor?

valeriulivanov

1792 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 16:59

S-A DUS LA BRUXELLES CA SA NE ZICA(AMAGEASCA ), INCA O DATA CA NE BAGA PRIN USA DIN DOS (INGANG),IN "ZONA SELECTA SCHENGEN ",SI CA NE-A TRAS-O ,DIN NOU !.

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 17:40

Uite explicatie:
,,ACCIDENT AVIATIC - Chiar dacã dispune de un sistem performant de localizare, Poliția Românã nu l-a putut folosi pentru a-i ajuta pe cei implicați în accidentul de avion în care și-au pierdut viața douã persoane din cauzã cã aceștia nu erau infractori.

IGPR susține, într-un comunicat de presã, cã sistemul poate fi folosit doar în baza autorizãrii magistraþilor, în instrumentarea cauzelor penale, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecþi de comiterea unor infracþiuni grave. De asemenea, sistemul poate fi folosit în vederea localizãrii persoanelor urmãrite în temeiul legii, precum ºi a celor dispãrute în condiþii suspecte, care fac obiectul unor cauze penale.''
Demisia incepand cu tonta,ministru seful politiei pana la cel care puteau localiza si nu ,,au avut autorizatie''!!!

Fosta membra 9am.ro

113 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 21:55

@ 2878 :

DA , SPERAM SA CRAPI SI TU la fel ca hotul impuscat de Iovan

Fosta membra 9am.ro

113 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 21:58

@ HAKON

N-ai mai crapat, maimutoi basist ????????? sper sa crapi de inima rea, ca nu-si da demisia Ponta ca au cazut niste DOCTORI CORUPTI cu avionul

Fosta membra 9am.ro

113 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2014, ora 22:37

Luni, într-o zonã muntoasã din Apuseni s-a produs un accident aviatic. La bordul avionului medical se aflau ºapte persoane. Potrivit ºtirilor de ultimã orã, douã persoane au decedat, iar celelalte cinci au fost internate la spital cu multiple leziune. Care a fost cauza acestui accident? La aceastã întrebare ne rãspunde Valentin Vasilescu, pilot de aviaþie.

„Plafonul maxim de zbor al avionului BN-2 fiind de 4.400 m, cel practic în condiþiile luãrii la bord a 5 pasageri fiind cu mult sub 4.000 m. Dupã decolarea de pe aeroportul Bãneasa, avionul BN-2 a început urcarea în zbor IFR (instrumental, dupã radiofaruri) cãtre nivelul pe rutã aprobat de 3.100 m. Aceasta fiind înãlþimea minimã de siguranþã pentru traversarea Carpaþilor Meridionali, cu creste de peste 2.500 m. Condiþiile meteo indicau un cerul acoperit de un plafon compact de nori tip stratus de joasã înãlþime în aproape în întreaga þarã, din care cãdeau precipitaþii slabe. Încã de la decolare avionul BN-2 având parte de ceaþã, particulele de apã s-au depus pe aripi. Odatã cu fiecare 1.000 m urcaþi, temperatura mediului scade cu aproximativ 5 grade Celsius. Dacã la sol, temperatura era de + 8 grade C, la altitudinea de zbor pe rutã de 3.100 m, ea era de – 7 grade C ºi avionul evolua tot în plafonul de nori, încãrcat cu picãturi de apã ºi gheaþã.

Aleodor Frâncu, directorul ROMATSA (care rãspunde de controlul spaþiului aerian civil ) a menþionat cã la ceva timp dupã traversarea Carpaþilor Meridionali, între Sibiu ºi Alba Iulia, pilotul Adrian Iovan a solicitat aprobarea unui nivel de zbor mai mic de 2.100 m ºi totodatã trecerea la zborul VFR (la vedere). Acest detaliu trebuia sã-l alerteze la maxim pe Frâncu ºi pe locotenenþii sãi de la ROMATSA, întrucât pânã la Oradea avionul BN-2 mai avea de parcurs peste 120 km ºi tocmai se pregãtea sã survoleze Carpaþii Apuseni, cu înãlþimea maximã de 1849 m. Asta dacã ar fi fost aviatori ºi nu ingineri de construcþii, drumuri ºi poduri la origine. Aºadar controlorii de trafic de la ROMATSA l-au lãsat pe Iovan sã survoleze Carpaþii Apuseni în asemenea condiþii ºtiind cã în munþii Bihor, la acel nivel, avionul BN-2 nu mai apãrea pe radar.

www.profudegeogra.eu/wp-content/uploads/2011/06/apuseni.jpg

Anvergura aripilor avionului BN-2 este de 14,9 m, suprafaþa lor fiind de 30 m2, iar încãrcarea maxim admisã a aripilor este de 99 kg/m2. Avionul nu ar fi putut decola dacã masa sa maximã depãºea 2.970 kg (99 x 30). Dupã ce parcursese 80% din distanþa pânã la aeroportul de destinaþie-Oradea, pilotul Adrian Iovan reclama imposibilitatea menþinerii altitudinii de zbor stabilitã, cerând una inferioarã de 2.100 m, în timp ce se pregãtea sã survoleze Carpaþii Apuseni, cu vârful Curcubãta Mare de 1849 m. Acest lucru s-ar fi întâmplat doar dacã masa totalã a aparatului BN-2, compusã din masa proprie (1.638 kg) + cea a celor 5 pasageri la care se adãugase cea a gheþii formate ca urmare a givrajului, se apropia de valoarea de 2.994 kg. Givrajul constând în depunerea gheþii pe anumite porþiuni a unei aeronave: bordul de atac al aripilor, al elicelor motoarelor, a tubului Pitot (dând erori în afiºarea la bord a vitezei, vitezei verticale ºi altitudinii, a carburatorului motorului, etc.

Din punct de vedere al tehnicii pilotajului, givrajul produce un prim efect prin creºterea rezistentei la înaintare, concomitent cu scãderea portantei. Alt efect produs de givraj este restrângerea capacitãþii de manevrare a avionului, adicã a corecþiilor de traiect prin viraje executate fãrã pierdere de înãlþime. În afara cuplãrii instalaþiei de antigivraj, care suflã un curent de aer cald de la motor pe extradosul aripii, singurul remediu al efectului givrajului este creºterea turaþiei motoarelor, ceea ce conduce la un consum sporit de carburant ºi imposibilitatea de a ateriza pe aeroportul de destinaþie. Acest remediu nu este posibil ºi la o înãlþime apropiatã de plafonul practic al avionului încãrcat, motiv pentru care Iovan a cerut coborârea mult prea devreme.

Un detaliu, afirmat fãrã niciun temei de specialitate, dar preluat de întreaga media este acela cã avionul BN-2 ar fi aterizat forþat pe versantul muntos. Mai precis cã în condiþii de ceaþã densã, echipajul ar fi decis unde sã aibã loc impactul cu solul, controlând traiectoria . Sunt convins în proporþie de 99 % cã sub acþiunea givrajului sau a altei probleme de ordin tehnic apãrute, pilotul Adrian Iovan n-a mai fost în mãsurã sã se întoarcã pe Sibiu sau Târgu Mureº, crezînd în mod eronat cã ar putea totuºi sã treacã Carpaþii Apuseni sau sã aterizeze la Cluj. Fiind nevoit sã coboare, datoritã tracþiunii disponibile insuficiente a motoarelor, a ajuns sã evolueze sub înãlþimea de siguranþã pentru acea zona muntoasã survolatã fãrã sã aibã ºi vizibilitatea oblicã, necesarã evitãrii obstacolelor.

La un moment dat, echipajul a fost surprins de apariþia unui versant muntos pe direcþia de zbor la micã distanþã de avion. Singurul lucru care i-a mai stat în putinþã lui Iovan sã-l facã, fiind atenuarea ºocului impactului, reducând brusc viteza de zbor. Menþionez cã viteza maximã de croazierã a avionului BN-2 încãrcat este de 230-250 km/h, iar cea de angajare (de la care nu mai poate fi menþinut în aer ci se prãbuºeºte) este de 78-86- km/h. Aºadar impactul cu panta de munte împãduritã s-a produs la viteza de 150-180 km/h, cel mai probabil pe partea dreaptã a avionului, locul pilotului-comandant Iovan. Dupã impact, avionul s-a oprit brusc ancorat în sol, zãpadã ºi trunchiurile de copaci, fãrã ca benzina scursã din rezervoare sã ia foc. Dacã dupã impact, epava ar fi pornit-o la vale pe pantã, nu mai scãpa nimeni cu viaþã”.

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2014, ora 09:12

De la: 9am_3247, la data 2014-01-21 21:58:23@ HAKON

N-ai mai crapat, maimutoi basist ????????? sper sa crapi de inima rea, ca nu-si da demisia Ponta ca au cazut niste DOCTORI CORUPTI cu avionul

Doamna Gabi@3conturi.........te agiti degeaba........guvernarea stalinist-uslista este falimentara iar vremea impostorilor apune.
Cu ajutorul majoritatii cetatenilor onesti .... al UE si NATO vom scapa de ciuma Pontist-liberala........
Nu mai face spume..... doamna informatoare Gabi .....voi reprezentati trecutul .....

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2014, ora 09:36

De la: 9am_2878, la data 2014-01-22 09:12:12

Doamna Gabi@3conturi.........te agiti degeaba........guvernarea stalinist-uslista este falimentara iar vremea impostorilor apune.
Cu ajutorul majoritatii cetatenilor onesti .... al UE si NATO vom scapa de ciuma Pontist-liberala........
Nu mai face spume..... doamna informatoare Gabi .....voi reprezentati trecutul .....

Cum poti sa crezi ca Gabi ar posta vreodata asa scarbosenii????
Ii faci mare cinste involuatului sau involuatei, ce-o fi !

Din ce baga pe aici, cred ca apartine prezentului, exact ca si tine, in scoala veche nu se gandea asa .

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

113 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2014, ora 10:14

@ 2878 zis si hakon

Raspunzi de pe unul dintre conturi pentru ce ti-am scris pe celalalt ???????
Cum zicea Mircea Badea aseara , nu prea va duce capul pe astia , POSTACII SERVICIILOR de pe net

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2014, ora 13:12

Pai nu si-a dat demisia cand a fost dovedit ca a plagiat chiar crezi ca se astepta cineva sa isi de-a demisia pentru un fleac ....2 vieti pierdute din cauza sistemului bugetar! Dumnezeu sa-i ierte pe cei 2!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2014, ora 15:01

De la: sirboby, la data 2014-01-21 17:40:21
Uite explicatie:
,,ACCIDENT AVIATIC - Chiar dacã dispune de un sistem performant de localizare, Poliția Românã nu l-a putut folosi pentru a-i ajuta pe cei implicați în accidentul de avion în care și-au pierdut viața douã persoane din cauzã cã aceștia nu erau infractori.

IGPR susține, într-un comunicat de presã, cã sistemul poate fi folosit doar în baza autorizãrii magistraþilor, în instrumentarea cauzelor penale, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecþi de comiterea unor infracþiuni grave. De asemenea, sistemul poate fi folosit în vederea localizãrii persoanelor urmãrite în temeiul legii, precum ºi a celor dispãrute în condiþii suspecte, care fac obiectul unor cauze penale.''
Demisia incepand cu tonta,ministru seful politiei pana la cel care puteau localiza si nu ,,au avut autorizatie''!!!

de acord cu DEMISIAAAAA sefilor serviciilor implicate ...
dar, ce sa zic , iote d'aia il CAUTA pe Marta si nu-l gasesc nicicum si pe citi alti i-au cautat si nu i-au gasit ,d'le cu toate GSM.urile lor !
DEMISIAAAA !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2014, ora 15:08

De la: _Ingrid, la data 2014-01-22 09:36:12
De la: 9am_2878, la data 2014-01-22 09:12:12

Cum poti sa crezi ca Gabi ar posta vreodata asa scarbosenii????
Ii faci mare cinste involuatului sau involuatei, ce-o fi !

Din ce baga pe aici, cred ca apartine prezentului, exact ca si tine, in scoala veche nu se gandea asa .

lasa-l, Ingrid, ca STIE si el ca e o aiureala asta, dar conf. principiului "calomniaza- calomniaza, ca tot ramine ceva ", el o zice ca poate inghite fraieru'....lasa-l sa zica , mie nici ca-mi pasa !

Pagini: << 1377 1378 1379 1380 1381 1382 1383 1384 1385 1386 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: