back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Noiembrie 2013, ora 16:48

Crezi ca poti sa ma enervezi cu asta ? Habar n-am ce se discuta la B1 !!! Faptul ca dumneata ma crezi basista nu este un argument .

Caz concret : a facut SRS o sesizare impotriva lui TB ?

A facut !!!

S-a primit un raspuns public la aceasta sesizare ???

S-a primit !!!
Q.E.D.

De ce nu urmezi acest exemplu al lui SRS , daca dumneata esti convinsa ca dezvaluirile din presa sunt niste surse de incredere 100 % ? Cine te impiedica ?
Dar pe altii ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2013, ora 17:21

De la: _2148_, la data 2013-11-23 16:48:33Crezi ca poti sa ma enervezi cu asta ? Habar n-am ce se discuta la B1 !!! Faptul ca dumneata ma crezi basista nu este un argument .

A facut !!!

S-a primit !!!
Q.E.D.

De ce nu urmezi acest exemplu al lui SRS , daca dumneata esti convinsa ca dezvaluirile din presa sunt niste surse de incredere 100 % ? Cine te impiedica ?
Dar pe altii ?

cine-i impiedica ? asta intrebi ? PROCURATURA si SERVICIILE, draga cifruta ....nevinovata cifruta ,care nu tine deloc- da' deloc cu basel, dar ii Scuza toata porcariile si nu Vede nici o neregula in vorba si fapta sa ! sa fii sanatoasa, draga, dar atunci cind il vezi Fat- Frumos pe JUPINU' Ro , ori esti un fan orb si surd, ori n-ai nici-un gind si totu-i neteeeed, neted !

bei, cum naiba o fi cazut Ceau' saracu' , cind romanasu' nostru are un Respect Total fata de SEFU' : sa traiti, Sefu' ! cum ziceti dvs, sefu' ? imi permiteti, Sefu' sa va pup laba si ce-o mai fi de pupat ? bleah !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2013, ora 18:08

De la: gabigabi2, la data 2013-11-23 17:21:17
De la: _2148_, la data 2013-11-23 16:48:33Crezi ca poti sa ma enervezi cu asta ? Habar n-am ce se discuta la B1 !!! Faptul ca dumneata ma crezi basista nu este un argument .

A facut !!!

S-a primit !!!
Q.E.D.

Dar pe altii ?

cine-i impiedica ? asta intrebi ? PROCURATURA si SERVICIILE, draga cifruta ....nevinovata cifruta ,care nu tine deloc- da' deloc cu basel, dar ii Scuza toata porcariile si nu Vede nici o neregula in vorba si fapta sa ! sa fii sanatoasa, draga, dar atunci cind il vezi Fat- Frumos pe JUPINU' Ro , ori esti un fan orb si surd, ori n-ai nici-un gind si totu-i neteeeed, neted !

bei, cum naiba o fi cazut Ceau' saracu' , cind romanasu' nostru are un Respect Total fata de SEFU' : sa traiti, Sefu' ! cum ziceti dvs, sefu' ? imi permiteti, Sefu' sa va pup laba si ce-o mai fi de pupat ? bleah !

Cucoana , te-ai dilit ?
Se pare ca da , pentru ca ti-au iesit ochii din orbite de furie si te crezi detinatoarea adevarului suprem Ai prezentat dumneata vreo proba si au ascuns-o serviciile ?
Cum poate o persoana ca dumneata sa creada ca detine adevarul , cand nu poate avea nici macar o logica de bun simt ?
Desi recunosti matrapazlacurile si jafurile facute de securistul Voiculescu , crezi orbeste tot ce emite televiziunea pe care o patroneaza !
Pai nu esti dumneata cam credula sa nu-ti dai seama ca aia te manipuleaza ?
Ca Basescu este justitiar , face dosare ...pai cui face dosare , madame ? Cui ii este frica de dosarele lui Basescu ,madame ? Ai cumva vreun dosar pe rol , ca prea esti inversunata cu chestia asta ?!
Cand ii va veni randul si lui Base sa dea cu subsemnatul prin dosare , pe cine draqu' ai sa mai acuzi ca face dosare , madame ?
Cu cat ii acuzati p'astia din slujba justitiei ca sunt incompetenti si nu-si fac treaba , cu atat or sa va faca astia dosare pe banda rulanta , sa va sature de justitie !!!

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2013, ora 18:59

De la: gabigabi2, la data 2013-11-23 13:23:14
De la: ______, la data 2013-11-22 18:14:51Ce traba are coada vacii care esti, cu zisele fostului morar, Joiano?

esti mai boulean decit am crezut, neica ! cum adica Ce legatura are cu zisele lu' Morar, boulene ? asta inseamna ca NIMENI nu-i poate ridica imunitatea, boulene , pe Indiferent ce motiv, boulene care esti tu si daca nici-un procuror si nici-o ANI, ANAF nu se autosesizeaza , macar Parlamentul sa o faca, chit ca ce va constata comisia respectiva va ajunge tot la Procuratura si acolo , dosarul respectiv va muri uitat intr-un sertar cu eticheta : "imunitate" !

capisci, boulene ?

Muuu, muu, muuuuuuu!

Vacarena, joiana, s-a dilit coplet si indubitabil !
poi bine Vacareno, PRESEDINTELE se bucura de acelasi standard al imunitatii de care se bucura orice PARLAMENTAR, senator sau deputat.
Iote-te bre, Vacarena Nebuna, ce zice CONSTITUTIUNEA RO. :

Incompatibilitati si imunitati

În timpul mandatului, Presedintele României nu poate fi membru al unui partid si nu poate îndeplini nici o alta functie publica sau privata. Presedintele României se bucura de imunitate. Presedintele nu poate fi tras la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.(Articolul 84 - Constitutia României)

Incompatibilitati si imunitati ARTICOLUL 84

(1) În timpul mandatului, Presedintele României nu poate fi membru al unui partid si nu poate îndeplini nici o alta functie publica sau privata.
(2) Presedintele României se bucura de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplica în mod corespunzator.

Imunitatea parlamentara ARTICOLUL 72

(1) Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate In exercitarea mandatului.

(2) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi în judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara încuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. Urmarirea si trimiterea în judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

(3) În caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul justitiei îl va informa neîntârziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. În cazul în care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri.

www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c1s2a72

Ce putem deduce din aceste texte, bre Vacarena DILIE ?

Ca PROCUROPRUL GENERAL, Proc. DNA, Proc. X, poate solicita PARLAMENTULUI ROMANIEI ridicarea imunitatii presedintelui si punerea sub ACUZARE pentru orce fapta care excede: atitudinea, comportamentul, actiunea, si/sau opiniile politice exprimate in timpul exercitarii mandatului.

N-am cunostinta, bre Vacareno, de vreun asemenea demers intreprins de vreun Procuor Ro. impotriva Presedintelui Romaniei, bre Vacarena Dilie !

Muuuuuuuuuuuuuuuuu, Vacarena NEBUNA !

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 00:37

S-a cerut deja public autosesizarea procuraturii dar Zgonea nici nu vrea sa auda de procurori , el vrea comisie si atat .

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 00:50

Imi aduc aminte ca eu eram habarnista in politice cand butonam la inceputuri pe aici. Gabriela ce a avut rabdarea si curajul sa imi explice babeste. Ete , precum nuca in perete s-a prins de mine. Nici Zgonea habar nu am cine este.

Dar nici nu merita pierderea de timp pentru a ma pune la curent. Mai bine povestim de politicile societatilor comerciale cu raspundere limitata.

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 08:55

De la: ______, la data 2013-11-23 18:59:32
De la: ______, la data 2013-11-22 18:14:51Ce traba are coada vacii care esti, cu zisele fostului morar, Joiano?

esti mai boulean decit am crezut, neica ! cum adica Ce legatura are cu zisele lu' Morar, boulene ? asta inseamna ca NIMENI nu-i poate ridica imunitatea, boulene , pe Indiferent ce motiv, boulene care esti tu si daca nici-un procuror si nici-o ANI, ANAF nu se autosesizeaza , macar Parlamentul sa o faca, chit ca ce va constata comisia respectiva va ajunge tot la Procuratura si acolo , dosarul respectiv va muri uitat intr-un sertar cu eticheta : "imunitate" !

capisci, boulene ?

Muuu, muu, muuuuuuu!

poi bine Vacareno, PRESEDINTELE se bucura de acelasi standard al imunitatii de care se bucura orice PARLAMENTAR, senator sau deputat.

În timpul mandatului, Presedintele României nu poate fi membru al unui partid si nu poate îndeplini nici o alta functie publica sau privata. Presedintele României se bucura de imunitate. Presedintele nu poate fi tras la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.(Articolul 84 - Constitutia României)

(1) În timpul mandatului, Presedintele României nu poate fi membru al unui partid si nu poate îndeplini nici o alta functie publica sau privata.
(2) Presedintele României se bucura de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplica în mod corespunzator.

(1) Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate In exercitarea mandatului.

(2) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi în judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara încuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. Urmarirea si trimiterea în judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

(3) În caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul justitiei îl va informa neîntârziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. În cazul în care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri.

Ca PROCUROPRUL GENERAL, Proc. DNA, Proc. X, poate solicita PARLAMENTULUI ROMANIEI ridicarea imunitatii presedintelui si punerea sub ACUZARE pentru orce fapta care excede: atitudinea, comportamentul, actiunea, si/sau opiniile politice exprimate in timpul exercitarii mandatului.

N-am cunostinta, bre Vacareno, de vreun asemenea demers intreprins de vreun Procuor Ro. impotriva Presedintelui Romaniei, bre Vacarena Dilie !

stii ceva ? m-am cam saturat de mitocaniile tale !
pai nu despre asta-i vorba ?
ca nici-un procuror sau inst . a statului Nu se sesizeaza, ptr. ca Nu vrea sa vada sau sa auda, nici cum era el -in fapt- seful PDL.ului ; sau Premier, caci Boc era o marioneta ! cum iesea la Tv acuzind pe unu- sau altul- si a doua zi Parchetul se "sesiza " ; cum s-a dus la don Zegrean ....cum aia, cum ailalta ....iar cum a spus Clar , ca mai clar de atit nu se poate ,ca A VRUT mosia si ptr. ca el nu putea , a PUS-O pe fie-sa !?

poti sa-ti schimbi avatarurile in toate felurile, dar o constanta te bintuie si nu o inteleg : virulenta urei tale ! ce ai cu mine ? ma iubesti cumva si nu stii cum sa-mi atragi atentia ? mi-ai atras-o !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 09:03

De la: _2148_, la data 2013-11-23 18:08:58
De la: gabigabi2, la data 2013-11-23 17:21:17

A facut !!!

S-a primit !!!
Q.E.D.

Dar pe altii ?

Cucoana , te-ai dilit ?
Se pare ca da , pentru ca ti-au iesit ochii din orbite de furie si te crezi detinatoarea adevarului suprem Ai prezentat dumneata vreo proba si au ascuns-o serviciile ?
Cum poate o persoana ca dumneata sa creada ca detine adevarul , cand nu poate avea nici macar o logica de bun simt ?
Desi recunosti matrapazlacurile si jafurile facute de securistul Voiculescu , crezi orbeste tot ce emite televiziunea pe care o patroneaza !
Pai nu esti dumneata cam credula sa nu-ti dai seama ca aia te manipuleaza ?
Ca Basescu este justitiar , face dosare ...pai cui face dosare , madame ? Cui ii este frica de dosarele lui Basescu ,madame ? Ai cumva vreun dosar pe rol , ca prea esti inversunata cu chestia asta ?!
Cand ii va veni randul si lui Base sa dea cu subsemnatul prin dosare , pe cine draqu' ai sa mai acuzi ca face dosare , madame ?
Cu cat ii acuzati p'astia din slujba justitiei ca sunt incompetenti si nu-si fac treaba , cu atat or sa va faca astia dosare pe banda rulanta , sa va sature de justitie !!!

hehehe, logica de bun simt , asa zici ?
pai in logica ta, Bas' = PUTEREA , e bun ....Singurul Perfect , ca deh : sa traiti SEFU' , sarut-mina ! ca-n restul, vorba lui : zoaie, mafioti, baieti destepti, moguli , ga(o)zari, pui de comunisti, grupuri de interese, penali ....
vad ca esti bine informata in legatura cu "jafurile " lui Voiculescu....da' p'ale lu' Bas' le stii ?

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 12:29

Exista totusi o condamnare in cazul Voiculescu , poate nu stiai ...
Eu ma pronunt pe ce zice justitia , nu pe ce zici dumneata .
Daca Voiculescu se simte nevinovat , sa se duca la CEDO ! Asa ar putea sa faca si astia care sustin ca le face Basescu dosare , ei fiind nevinovati ...

In rest , bla,bla ,bla ...

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 13:51

De la: gabigabi2, la data 2013-11-24 08:55:55
De la: ______, la data 2013-11-23 18:59:32

capisci, boulene ?

Muuu, muu, muuuuuuu!

stii ceva ? m-am cam saturat de mitocaniile tale !
pai nu despre asta-i vorba ?
ca nici-un procuror sau inst . a statului Nu se sesizeaza, ptr. ca Nu vrea sa vada sau sa auda, nici cum era el -in fapt- seful PDL.ului ; sau Premier, caci Boc era o marioneta ! cum iesea la Tv acuzind pe unu- sau altul- si a doua zi Parchetul se "sesiza " ; cum s-a dus la don Zegrean ....cum aia, cum ailalta ....iar cum a spus Clar , ca mai clar de atit nu se poate ,ca A VRUT mosia si ptr. ca el nu putea , a PUS-O pe fie-sa !?

poti sa-ti schimbi avatarurile in toate felurile, dar o constanta te bintuie si nu o inteleg : virulenta urei tale ! ce ai cu mine ? ma iubesti cumva si nu stii cum sa-mi atragi atentia ? mi-ai atras-o !

Si IO de: prostia, nesimtirea, tenacitatea cu care improsti cu balosenii, si obsesiile tale, JOIANO !
Muuu, muuu, muuuuuuuuuu !

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 14:02

De la: gabigabi2, la data 2013-11-24 09:03:42

Ceea ce nu intelegi dumneata , este ca nu te poti pronunta dumneata , dand verdicte de vinovat sau nevinovat ,pana nu o face justitia .

Exemplu !
Exista o scrisoare deschisa publica , chiar si un proces pe rol , a unui fost pesedist , in care premierului Ponta i se aduc mai multe acuzatii .
Pot eu , dupa logica dumitale , sa-l acuz pe premier ca este vinovat de acuzatiile care i se aduc ?
Asta e logica de bun simt , madame , trebuie sa astept sa se pronunte justitia !

Iata textul scrisorii cu acuzatiile care i se aduc !

A doua scrisoare deschisã cãtre Victor Ponta

Cetãþene prim-ministru,

Având în vedere cã sesiunea parlamentarã s-a încheiat sãptãmâna trecutã, vã transmit o scrisoare deschisã cu statut de interpelare, urmând sã o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin aceastã scrisoare-interpelare, sã vã adresez mai multe întrebãri legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul ºi prezentul dumneavoastrã, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplã declaraþie politicã intitulatã „Victoraº, ai grijã de copii!”, pe care am anunþat-o de altfel. Chiar dacã aspectele mai grave ºi interesante din aceastã declaraþie au fost verificate ºi rãsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca ºi dumneavoastrã, am decis sã respect o regulã strãveche de drept „Audiatur alter pares” (Ascultã ºi cealaltã parte), pe care dumneavoastrã nu aþi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider cã dupã nefastul episod Ceauºescu, românii au dreptul sã cunoascã pãrþile mai întunecate din biografia conducãtorilor lor.

Aºadar ºi prin urmare, vã solicit sã rãspundeþi la urmãtoarele întrebãri:

1. Dacã în fragedã tinereþe, respectiv în anii ’90, aþi avut un comportament sadic faþã de tatãl dumneavoastrã (menþionat ºi de mama dumneavoastrã într-o scrisoare publicatã în presã), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacã, în vara anului 1990, când aveaþi 18 ani, l-aþi bãtut bestial pe tatãl dumneavoastrã, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sãnãtate ºi i-a grãbit decesul?

2. Dacã, dupã acest episod, aþi plecat intempestiv în Franþa, cu o geantã de voiaj, ºi dacã aþi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cãrturar Petre Pandrea ºi nepoata lui Lucreþiu Pãtrãºcanu, prietenã a mamei dumneavoastrã? Dacã aþi plecat de la aceasta neanunþat, cu douã geamantane, ºi dacã aþi dormit ulterior prin gãri ºi prin parcuri? Dacã aþi avut probleme cu poliþia francezã? Dacã aþi lucrat o lunã la un restaurant Mc’Donald’s ºi pentru ce motive aþi fost dat afarã?

3. Dacã aþi locuit ulterior la un anume Marin Bobeicã, ofiþer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, ºi dacã aþi întreþinut relaþii nefireºti cu acesta?

4. Dacã, dupã ce aþi devenit procuror, le-aþi sprijinit pe mama dumneavoastrã ºi pe o mãtuºã a dumneavoastrã, sã acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Þapului (Buºteni), moºtenitã de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pãtrãºcanu?

5. Dacã este adevãrat cã, în timp ce eraþi procuror la Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie, aþi soluþionat un singur dosar cu rechizitoriu ºi cã în acesta s-a pronunþat soluþie de achitare?

6. Dacã este adevãrat cã, în anul 1997, în timp ce eraþi procuror, aþi fost racolat în Serviciul de Informaþii Externe (SIE) de cãtre generalul Cornel Biriº ºi dacã aþi activat în unitatea deplin conspiratã denumitã “Umbre” sau H? Dacã aþi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror ºef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?

7. Dacã este adevãrat cã, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurãmântului de cãtre primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faþã de ora anunþatã , aþi fost invitat de preºedintele Traian Bãsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat ºi la care aþi discutat cu ofiþerul de legãturã pe care l-aþi avut în timpul misiunii din Italia?

8. Dacã, în timp ce eraþi ºef al Corpului de control al primului ministru Adrian Nãstase, aþi încercat de mai multe ori sã-l determinaþi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg ºi prieten, sã-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeþean Bihor, “vinovat” pentru cã l-a arestat, pentru contrabandã cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeþului Bihor, Adrian Tarãu, cunoscut sponsor local al PSD? Dacã aþi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vã explicaþi cã mãtuºa la care acesta locuia a afirmat cã ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clãdire, au fost “Câinele Ponta m-a ucis”?

9. Dacã aþi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastrã Cãlin Lemnaru, ºi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureºti, proprietatea prietenului dumneavoastrã Robert Negoiþã?

10. Care sunt motivele divorþului de prima soþie? De ce actualul socru Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani cãsãtoria dvs cu fiica sa Daciana?

11. Dacã la Târgu Jiu aþi întreþinut relaþii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângã Hotelul Ana, proprietatea aceluiaºi amic Cãlin Lemnaru, cu o membrã PSD (cu iniþialele I.V.) pe care aþi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? ªtiþi cã aþi fost monitorizat în legãturã cu aceastã relaþie de serviciul secret al Ministerului Administraþiei ºi Internelor (DGIPI)? Dacã nu ºtiþi, întrebaþi-l pe actualul ºef al Inspectoratului de Poliþie al Judeþului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci ºeful SIPI Gorj?

12. Dacã în acelaºi apartament aþi întreþinut relaþii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituatã minorã de lux, ai cãrei pãrinþi au formulat plângere penalã împotriva dumneavoastrã pentru infracþiunea de relaþii sexuale cu minore? Dacã ºtiþi cã aþi fost monitorizat de SRI în legãturã cu relaþiile sexuale cu prostituata minorã? Dacã nu ºtiþi, întrebaþi-l pe colonelul Cãtãlin Peptan, ºeful Direcþiei Judeþene Gorj a SRI în perioada respectivã? Dacã i-aþi solicitat naºului dumneavoastrã George Maior, directorul SRI, sã blocheze acest dosar?

13. Dacã, în calitate de deputat de Gorj, aþi intermediat încheierea unui contract bãnos între Complexul Energetic Turceni ºi cabinetul de avocaturã al prietenului dumneavoastrã Dan ªova, la care eraþi asociat? Care a fost valoarea totalã a acestui contract?

14. Dacã, împreunã cu amicul Dan ªova, i-aþi solicitat ºi aþi primit de la actualul preºedinte al Organizaþiei judeþene PSD ºi al Consiliului Judeþean Timiº, Titu Bojin, pe-atunci directorul Direcþiei Regionale Banat Apele Române, suma de 50.000 de euro pentru a-l apãra pe fiul sãu vitreg într-un proces penal la Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie, promiþându-i cã veþi rezolva cu preºedintele completului de judecatã? Fiind chestionat ulterior, judecãtorul în cauzã a afirmat cã nu aþi fãcut niciun demers în acest sens.

15. De ce nu recunoaºteþi plagiatul la lucrarea de doctorat “Curtea Penalã Internaþionalã”? Întâmplãtor, profesorii de drept care v-au absolvit, Dumitru Diaconu de la Universitatea din Piteºti ºi Gheorghiþã Mateuþ de la Universitatea Babeº-Bolyai din Cluj-Napoca, mi-au fost colegi de facultate ºi-mi sunt prieteni, astfel cã ºtiu adevãrul. Aveþi demnitate, recunoaºteþi furtul ºi demisionaþi!

16. Dacã este adevãrat cã, cu o sãptãmânã înaintea referendumului pentru demiterea preºedintelui Traian Bãsescu din 29 iulie 2012, împreunã cu secretarul general Liviu Dragnea, le-aþi solicitat liderilor judeþeni ai PSD sã discute cu preºedinþii de secþii de votare sã raporteze la orele stabilite o prezenþã mai mare cu 25 de persoane decât cea realã, pentru a asigura astfel cvorumul de prezenþã la vot? Cum se traduce penal acest fapt? Dacã l-aþi menþionat în autodenunþul depus anul trecut la DNA, dupã începerea urmãririi penale împotriva lui Liviu Dragnea pentru instigare la fraudarea referendumului? Nu este prea târziu sã recunoaºteþi ºi sã demisionaþi!

17. Dacã ºi cu ce aþi fost ºi sunteþi ºantajat de preºedintele Traian Bãsescu? Care este motivaþia realã a pactului de coabitare încheiat cu acesta?

18. Cine v-a impus s-o numiþi pe Laura Codruþa Kovesi, fostul procuror general al României, în funcþia de procuror ºef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureºti, pe care Kovesi l-a ajutat scãpându-l de rãspundere penalã pe fiul sãu minor, autorul real al accidentãrii mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact?

19. De ce v-aþi schimbat poziþia în problema exploatãrii gazelor de ºist din România de cãtre corporaþia americanã Chevron?

20. De ce v-aþi schimbat poziþia ºi v-aþi exprimat toleranþa faþã de cãsãtoriile între persoane de acelaºi sex?

21. De ce v-aþi schimbat poziþia în privinþa statului Kosovo, recomandând recunoaºterea independenþei acestuia de cãtre România?

22. Dacã aþi încheiat o înþelegere cu preºedintele UDMR, Kelemen Hunor, privind permisivitatea arborãrii steagului secuiesc ºi lãrgirea autonomiei maghiarilor din aºa-zisul Þinut Secuiesc?

În rest, nu-mi mai inspiraþi niciun respect ºi în niciun caz vreo fricã.

Satu Mare Senator

1.07.2013 Valer Marian
ohanesian.wordpress.com/2013/07/02/adevarul-despre-premierul-vic...

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 14:58

De la: Daphne, la data 2013-11-24 00:50:53Imi aduc aminte ca eu eram habarnista in politice cand butonam la inceputuri pe aici. Gabriela ce a avut rabdarea si curajul sa imi explice babeste. Ete , precum nuca in perete s-a prins de mine. Nici Zgonea habar nu am cine este.

Dar nici nu merita pierderea de timp pentru a ma pune la curent. Mai bine povestim de politicile societatilor comerciale cu raspundere limitata.

Pai baga mare , ce mai astepti ?
Ia Codul Fiscal proaspat modificat la puricat si ai sa vezi care e politica pentru SRL -uri .
Si eu m-am cam saturat de acest subiect cu creditul lui Basescu care distrage atentia de la taxe si impozite noi ..

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 15:07

De la: _2148_, la data 2013-11-24 14:58:00
De la: Daphne, la data 2013-11-24 00:50:53Imi aduc aminte ca eu eram habarnista in politice cand butonam la inceputuri pe aici. Gabriela ce a avut rabdarea si curajul sa imi explice babeste. Ete , precum nuca in perete s-a prins de mine. Nici Zgonea habar nu am cine este.

Pai baga mare , ce mai astepti ?
Ia Codul Fiscal proaspat modificat la puricat si ai sa vezi care e politica pentru SRL -uri .
Si eu m-am cam saturat de acest subiect cu creditul lui Basescu care distrage atentia de la taxe si impozite noi ..

Ssssss, first class in the world , dottorelul o sa-i cocseze bine de tot cu accize, taxe, impozite noi si exinse , la primavera o sa-i vezi pe toti soliotici, cifozati, lihniti de foame si cu paienjeni la rect !
isi merita pe deplin tratatia fiscala, lasa-i, nu-i mai offusca si tu !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 15:12

Macar a rezolvat problema cu pensionarii! Daca se iese la pensie dupa 65 de ani...cati poa' sa scape ?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 15:14

De la: _Ingrid, la data 2013-11-24 15:12:37Macar a rezolvat problema cu pensionarii! Daca se iese la pensie dupa 65 de ani...cati poa' sa scape ?

Eu sunt una dintre beneficiare

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 15:17

De la: _Ingrid, la data 2013-11-24 15:12:37Macar a rezolvat problema cu pensionarii! Daca se iese la pensie dupa 65 de ani...cati poa' sa scape ?

Poi , de ce sa scape !?
Cine sa mai scape ca, s-au scapat pe ei de cufuriti mintali ce sunt !

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 15:21

De la: _2148_, la data 2013-11-24 15:14:47

Beneficiara ?!
Nici o nadejde, n-or sa aiba de unde sa ti-o plateasca !
Poate, poate, o sa-i copieze metoda lui V. Orban, si nici asa nu se poate sti, sau predictiona ca vei fi vreo beneficiara!
Mai bine, indeasa-ti teschereaua de pe-acum !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 15:22

Te referi la cei care vor iesi la pensie la 65 de ani, nu-i asa? Stiam eu ca timpul este relativ!

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 15:27

Taxa de 7 eurocenti nu se va duce numai in infrastructura!!!!!!!!!!! E o noua taxa pentru a acoperi din haurile bugetului!!!! Am dat 2 ani??????/Cam mult!
PS e o noua taxa pe prostie!
Multi o sa vada cum se intoarcerea ,,Epocii de aur'' cu exceptia ca atunci stateai in frig pentru a face tara bani acum pentru a face politicienii!!!!!!
Gabi ramane cum ziceam urasc cand am dreptate! Poate in primavara(daca nu iese stevia)o sa iesiti in strada voi usl-istii!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 15:30

Te mai gandesti la pensie??? Eu nu! Asa ca ar trebui o greva fiscala!
Lasa ca nici actualii pensionari nu o vor mai primi mult timp..........!!!!!! Alta data sa beleasca ochii cand dau cu buletinul de vot pe la stampila!!!!!!!!!!!!!!!!
Stiu o sa-mi sara in cap pensionarii ca ma bucur de raul lor! Nu e bucurie e doar o speranta ca se vor destepta!!!! Sau nu.....! Si poate o sa mai lase figurile de a tot stiutori! Ca multi dintre ei au trecut prin viata ca gasca prin apa! Nu s-a prins nimic de ei! Au devenit doar o masa de manevra pentru niste ,,smecheri''! Ca sa vedeti ca am dreptate uitati-va la metodele ,,accidentul''! Numai pensionari i-au teapa!
De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 16:07

De la: sirboby, la data 2013-11-24 15:30:41

Te mai gandesti la pensie??? Eu nu!
Asa ca ar trebui o greva fiscala!

Manifestul de la Bãiculești.

- ceea ce nu este interzis prin lege este PERMIS
- nu mai acceptãm CHELTUIALA ABERANTÃ a banului public, fãcutã în alte interese decât cele ale locuitorilor comunei
- scopul colectãrii taxelor locale este de a ne asigura NOUÃ un cadru de viațã mai bun
- suntem hotãrâți sã participãm activ și sã ne implicãm în SOARTA COMUNEI NOASTRE
- cunoaștem metodele legale și democratice prin care putem forța consiliul local sã ne asculte și sã decidã în beneficiul NOSTRU, nu al altora
- nu suntem rãu-platnici, suntem dispuși sã MUNCIM în folosul comunitãții noastre
- avem printre noi familii (locuitori) care nu dispun de venituri suficiente pentru un trai zilnic DECENT
- administrația publicã a ajuns sã EXECUTE SILIT locuințele cetãțenilor acestei țãri pentru datorii la impozite, ceea ce este inadmisibil (transformându-ne în vagabonzi în propria noastrã țarã)
- dacã „aleșii” noștri NU ȘTIU SÃ GESTIONEZE o comunã, un oraș, o țarã, nu este vina noastrã, ci A LOR
- soluții pentru a crea locuri de muncã și a crea bunãstare
EXISTÃ, dar nu sunt pe placul „aleșilor noștri” deoarece NU SE MAI POATE FURA

logec.ro/manifestul-de-la-baiculesti-ce-inseamna/

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 16:13

De la: ______, la data 2013-11-24 15:21:22

Beneficiara ?!
Nici o nadejde, n-or sa aiba de unde sa ti-o plateasca !
Poate, poate, o sa-i copieze metoda lui V. Orban, si nici asa nu se poate sti, sau predictiona ca vei fi vreo beneficiara!
Mai bine, indeasa-ti teschereaua de pe-acum !

uitai sa pun ghillele

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 16:15

Manifestul Libertarian

Nu þinem nici cu stânga, nici cu dreapta, nici cu centrul. Þinem sã fim liberi!

Ce credem

Susþinem micºorarea rolului statului în favoarea extinderii libertãþii ºi responsabilitãþii individuale, în virtutea ordinii proprietãții private adusã/generatã de funcționarea unei piețe libere ce este degrevatã de intervenționismul etatist/statal. Deºi existã, teoretic, o pleiadã de mãsuri prin care libertatea personalã ºi economicã poate fi promovatã, acestea variind ca sferã de aplicare, intensitate ºi duratã, faptele curente aratã cã ele ori nu se aplicã, ori se aplicã trunchiat. Militãm pentru consecvenþã în reducerea mãrimii, rolului ºi puterii statului în toate domeniile ºi la toate nivelurile.

În România nu suferim de prea multã ideologie, ci de prea puþinã claritate ideologicã. Spre deosebire de alte miºcãri civice sau politice, noi ne propunem sã aducem necesara claritate ideologicã în înțelegerea raportului dintre stat și piața liberã, în ultimã instanțã a relației cetãțean-stat în vremurile de astãzi.

În acest sens, pentru noi esenþa statului constã în aceea cã el este un monopol teritorial asupra reglementãrii ºi utilizãrii legitime a constrângerii, a violenței. De asemenea, el presupune, prin natura sa, existenþa instrumentului coercitiv al taxãrii sau impozitãrii. Trebuie înþeles imediat, însã, cã nu e vorba de violenþã defensivã: ideea de monopol al reglementãrii ºi cea de impozitare nu consunã decât cu posibilitatea agresiunii instituþionalizate (adicã statul este singurul care are voie sã iniþieze violenþa din raþiuni ce pot fi numite „interes public”, de pildã). Instrumentul taxãrii este dependent în ultimã instanþã de posibilitatea „iniþierii legitime a violenþei” în vederea extragerii resurselor, deci tot de primul aspect fundamental de monopol asupra constrângerii (monopol asupra „agresiunii legitime”).

Considerãm cã piaþa este mecanismul de alocare a resurselor, atâta timp cât funcționarea ei naturalã nu este perturbatã de intervenția guvernamentalã. Este vorba despre o alocare raționalã, în sensul cã este optimã în raport cu preferinþele indivizilor, reflectate în actele de vânzare-cumpãrare. Ca atare, dacã oamenii vor droguri, arme, aur, piaþa le va oferi aceste lucruri. Dacã oamenii vor discoteci mai degrabã decât spitale, maºini scumpe mai degrabã decât ºcoli, piaþa le va furniza cu prioritate discoteci ºi maºini. În acest sens, piața este perfectã, în vreme ce oamenii pot fi lipsiți de virtuți morale. Sau, altfel spus, piața este imperfectã numai în mãsura în care oamenii sunt imperfecți; dar imperfecțiunea nu este un atribut al pieței, ci al omului.

De aceea, credem cã existã, în esenþã, douã moduri prin care indivizii pot prospera:

(1) prin mijloacele economice ale pieței libere, adicã muncind cinstit, acumulând capital, investind graþie talentului antreprenorial personal ºi schimbând produsele muncii lor în mod voluntar pe piaþã ºi
(2) prin mijloacele politice ale intervenționismului guvernamental/statal/etatist, bazat pe capacitatea de a descoperi și a utiliza mai bine decât rivalii posibilitãțile deschise de instituționalizarea agresiunii, adicã prin constituirea în grupuri de interese parazitare care profitã de pe urma celor oneºti ºi muncitori, confiscându-le avuþia prin impozitare ºi redistribuind-o pentru satisfacerea propriilor ambiþii.
Societatea existã doar în mãsura în care indivizii coopereazã paºnic, urmându-ºi propriile interese ºi propriul drum spre fericire doar prin mijloace economice. Cu cât aplicarea mijloacelor politice devine mai extinsã cu atât cooperarea socialã este mai slãbitã, iar oamenii ajung în starea de barbarie. Societatea nu este þinutã laolaltã de vreun “contract social”, ci de legãturile istorice, economice ºi culturale dintre oameni care împãrtãºesc valori comune. Doar un cadru instituțional favorabil libertãții poate consolida coeziunea socialã, poate garanta prosperitate pentru toþi.

Dar România actualã cu greu mai poate fi caracterizatã ca fiind o societate. În ultimele douã decenii, ea a reprezentat mai degrabã un spaþiu în care s-au exersat plenar mijloacele politice; un teren fertil pentru cultivarea politicilor pãguboase ºi a corupþiei. Societatea ºi economia româneascã se aflã într-o crizã profundã, marcatã de sãrãcie, incertitudine ºi nesustenabilitate a politicilor actuale. Am ajuns aici datoritã modelului de dezvoltare centrat pe stat. Acesta presupune, în esenþã, desconsiderarea persoanei ºi proprietãþii private, cu cele douã nefaste corolarii ale sale: risipa enormã de resurse ºi degradarea valorilor civice ºi morale. E un foarte bun prilej pentru a conºtientiza cã statul nu creeazã prosperitate ºi cumsecãdenie, ci doar redistribuie – interesat – avuþia produsã în sfera privatã ºi genereazã condiþii propice de manifestare pentru caracterele precare.

Moºtenirea culturalã ºi socialã a experimentului socialist din secolul al XX-lea a trenat dupã Revoluþia din 1989. Aceasta ºi-a pus amprenta – prin mentalitãþile paternaliste ºi comportamentele colectiviste – atât asupra funcþionãrii democraþiei cât ºi asupra evoluþiei economice.

În ceea ce priveºte guvernarea þãrii,

este clar pentru toatã lumea cã România are o democraþie originalã. Mai puþin clar este motivul pentru care aºa stau lucrurile. “Democraþia nu poate funcþiona dacã o mare parte a votanþilor se aflã pe ºtatul de platã al guvernului. Dacã membrii Parlamentului nu se considerã reprezentanþi ai contribuabililor, ci exponenþi ai celor care primesc salarii, subvenþii, cadouri ºi alte beneficii. Atunci s-a terminat cu democraþia” (Ludwig von Mises). Iar România se încadreazã exact în acest model. Nu este de mirare cã Parlamentul este instituþia cu cel mai scãzut grad de încredere din partea populaþiei ºi cã toatã lumea se plânge de deficitul de democraþie.

Atunci când am înlãturat dictatura comunistã nu am realizat pericolul tiraniei majoritãþii, al puterii maselor uºor manipulabile. Nu am realizat cã democraþia ne rãspunde doar la întrebarea Cine sã conducã România? lãsând la voia celor ajunºi la putere sã stabileascã Cum sã fie condusã România? Acesta este motivul pentru care România a fost condusã prost. În loc sã dezbatem idei ºi sã votãm viziuni strategice, clasa politicã ne pune sã rãspundem la întrebãri lipsite de fond precum De câþi aleºi avem nevoie în Parlament? sau Cum sã fie aleºi Aleºii?

Odatã ajunºi la putere, creativitatea oamenilor politici se va rezuma doar la gãsirea celor mai bune mijloace de a-ºi spori avuþia proprie ºi a grupurilor de interese aflate în spate. ªi asta trebuie sã se întâmple cât mai repede în interiorul ciclului electoral. Așa cum aratã experiența, Aleºii vor decide întotdeauna sã conducã România nu pentru binele celor mulþi, ci pentru binele lor.

Pe scurt, ceea ce ne diferențiazã în spațiul ideilor politice este urmãtorul principiu: în vreme ce alții urmãresc sã câștige puterea pentru a face statul mai eficient, noi dorim diminuarea lui.

În ceea ce priveºte economia,

spre deosebire de alte þãri fost-comuniste, România a rãmas în urmã pe drumul dezvoltãrii economice. Nu este de mirare faptul cã economia de piaþã este funcþionalã doar în documentele guvernanþilor, fie ei români sau europeni. Statul cheltuie în prezent cca. 40% din producþia naþiunii. El decide cu cât sã ne impoziteze, nu cu gândul la nevoile noastre, ci în funcþie de nevoile aparatului guvernamental. El impune noi ºi noi reglementãri nu cu scopul de a ajuta dezvoltarea firmelor private, ci de a justifica necesitatea creãrii de noi agenþii guvernamentale. Spre exemplu, în prezent, românii trebuie sã munceascã 149 de zile dintr-un an pentru a acoperi cheltuielile statului. Doar apoi se pot ocupa ºi de satisfacerea propriilor nevoi.

“Economia de piaþã nu are nevoie de apologii sau de propagandiºti. Realizãrile sale vorbesc de la sine. Civilizaþia modernã este produsul filozofiei laissez-faire” (Ludwig von Mises). La începutul capitalismului, în era revoluþiei industriale și a creºterii fulminate a nivelului de trai pe care acest sistem le-a produs (simultan cu explozia demograficã), nu au existat nici tributuri fiscale împovãrãtoare, nici subvenþii, nici drepturi sociale, nici privilegii, nici deficite sau datorii publice copleºitoare. Toate acestea au apãrut pe mãsurã ce ideile socialiste au anesteziat raþiunea ºi bunele moravuri, iar capitalismul a fost parazitat de o clasã politicã cu o moralitate precarã ºi de afaceriºti venali.

În schimb, creaþiile statului trebuie trâmbiþate, inaugurate cu fast ºi tãiat de panglici, menþionate obsesiv – pentru a ascunde gãurile negre în care s-au dus banii cetãþenilor ºi pentru a satisface ambiþia trufaºã a vreunui politician.

În realitate, statul nu creeazã nimic. Socialiștii din toate partidele ne vând minciuna cã fãrã stat nu existã decât haos și anarhie. Adevãrul este cã, cu cât statul este mai mic cu atât societatea își poate dezvolta propria ordine a proprietãții private și libertãții personale. Socialiștii ne întrețin de asemenea iluzia cã guvernul este Mâna Providenþialã, care poate sã creascã bunãstarea tuturor. Dar nu este nicidecum vorba de magie. Pentru ca Guvernul sã poatã da un leu, trebuie mai întâi sã îl ia prin impozitare tot de la noi. Pentru a crea un loc de muncã, distruge vrând-nevrând un altul. Pentru a stimula consumul dintr-un bun, va reduce consumul din altele.

Capitalismul ºi libertatea economicã cultivã virtuþi precum responsabilitatea, decenþa, cumpãtarea, modestia, gândirea pe termen lung. Etatismul dezvoltã vicii precum laºitatea, risipa, vanitatea și servilismul. Piaþa liberã stimuleazã buna înþelegere între toþi: patronul magazinului din colþ mulþumeºte clienþilor care îi trec pragul. Dar intervenþiile guvernului încurajeazã discordia; când viaþa socialã este politizatã, strategia potrivitã este: “Mulþumeºte-i primarului, mulþumeºte-i partidului, mulþumeºte-i ministrului sau preºedintelui, fii amabil cu guvernanþii ºi dã-te bine cu puterea, cã poate vei primi ºi tu o pleaºcã”. Nu ne putem aºtepta la mãrinimie din partea guvernului. Mãrinimos nu poate fi decât cel care este proprietar, stãpân pe roadele eforturilor sale, conºtient de valoarea muncii depuse. În schimb, ministrul nu poate fi decât meschin, pentru cã nu este în mãsurã sã decidã decât temporar asupra unor resurse pe care le-a obþinut din condeiul rectificãrii bugetare.

În România, corupþia este endemicã. Corupþia nu þine în principal de moºtenirea culturalã sau de mentalitãþi – altminteri nu am putea explica de ce milioane de români renunþã la practicile asociate corupþiei imediat ce trec graniþa. Corupþia þine de mediul instituþional românesc, mai precis de sufocarea vieþii sociale prin reglementarea a tot ce miºcã. “Nimic nu corupe mai mult un om decât ipostaza de a fi un braþ al legii ºi de a-i putea face pe ceilalþi oameni sã sufere” (Ludwig von Mises). Corupþia este oricând ºi pretutindeni un rezultat al instituþiilor paternaliste ºi al intervenþionismului. Nu existã cale mai directã ºi mai eficientã de a elimina corupþia decât combaterea statolatriei și neutralizarea centrilor nervoși ai intervenționismului guvernamental. ªpaga datã profesorului, sau doctorului, va dispãrea atunci când aceºtia nu vor mai fi funcþionari publici, ci vor activa în instituþii private.

În ultimii douãzeci de ani, România a fost condusã în general prin programe anti-liberale. Datoritã impozitelor copleºitoare, privilegiilor “sociale” sau “clientelare”, cotizaþiilor forþate, barierelor birocratice, politizãrii tuturor aspectelor vieþii – de la familie pânã la infrastrucurã – societatea a ajuns pe punctul disoluþiei, autoritatea legii este ridiculizatã de forþa pumnului sau de manevrele politice. România va putea sã redevinã o societate doar în mãsura în care proprietatea privatã, drepturile individuale, libertatea contractului sunt garantate de facto, nu doar de jure.

În ceea ce priveºte viitorul european,

evoluþiile recente din Europa pun tot mai mult sub semnul întrebãrii viabilitatea modelului social european. Sufocat de „social” prin propriile mecanisme redistributive, statul bunãstãrii a intrat într-o fazã de agonie. Încercarea organismelor europene de a-l resuscita prin exacerbarea centralismului birocratic ºi intervenþionismului va conduce la o „planificare” îngrijorãtoare a economiei ºi societãþii bãtrânului continent.

O Europã armonizatã nu înseamnã automat armonie în interiorul Europei. „Generozitatea” politicilor sociale este înãlþatã pe o fiscalitate tot mai împovãrãtoare. Iar în loc ca acestea sã asigure coeziune socialã, sfârºesc prin a anula creºterea economicã ºi a spori tensiunile intra-comunitare. Indiferent cã avem în vedere spaþiul românesc sau european, trebuie spus clar cã sistemul statului bunãstãrii nu reprezintã altceva decât o metodã sigurã de transformare pas cu pas a economiei de piaþã în socialism.

Dacã eurocraþii vor sã construiascã o Uniune a Statelor Europene Socialiste, noi spunem NU! La fel spun din ce în ce mai mulþi cetãþeni ai Europei, fie cã sunt din þãri mai dezvoltate sau mai sãrace. La fel spun ºi românii, al cãror grad de încredere în viitorul european ºi în structurile politice europene a scãzut substanþial faþã de anii trecuþi. Uniunea Europeanã nu mai este acum rãul cel mic, deoarece actuala evoluþie trasatã de la Bruxelles se abate serios de la principiile ce au stat la baza constituirii pieþei comune.

Ce urmãrim

Soluþia pe care o propunem este micºorarea puterii statului. Cu cât statul este mai mic, cu atât este mai important individul; cu cât statul decide mai puþine lucruri pentru toatã lumea, cu atât fiecare dintre noi poate decide mai mult pentru el însuºi; cu cât statul are mai puþini bani, cu atât este mai bogat individul.

Aceastã soluție este realizabilã și oportunã prin modificarea Constituției și a legislației actuale.

Cum putem face statul mai mic?

Prin urmãtoarele mãsuri:

Degrevarea statului de funcții și atribuții și transferarea lor cãtre comunitãțile (nu autoritãțile) locale. Descentralizarea este un deziderat politic aproape universal. Într-adevãr, datoritã presiunii electorale, decidenþii locali manifestã o responsabilitate mai mare faþã de alegãtori în gestionarea fondurilor publice în comparaþie cu cei ministeriali. Dar ideea centralã este cã descentralizarea autenticã nu se referã la mutarea atribuțiilor statului de la guvern la prefecturã sau primãrie, de la București la Brașov, ci la concedierea guvernului și la angajarea responsabilitãții individului, familiei, comunitãților locale.
Reducerea la minim a numãrului de poziții decizionale din administrația publicã centralã și localã. Urmãrim eliminarea salarizãrii preferențiale și reducerea posibilitãții obținerii de rente prin exercitarea discreționarã a funcției publice. Birocrații și clientela politicã vor fi astfel stimulați sã-și converteascã comportamentul strict redistributiv într-unul antreprenorial: sã prospere nu prin vânãtoare/acordare de favoruri și privilegii din banul public, ci prin obținerea de câștiguri legitime din activitãți proprii pe piața liberã.
Reducerea la minim a numãrului de poziții administrative (funcționari) din administrația publicã centralã și localã. Viaþa de zi cu zi a românilor nu poate fi îmbunãtãþitã fãrã o reducere drasticã a birocraþiei. Funcționarii disponibilizați se vor integra în sectorul privat, care se va extinde și se va consolida prin însãși „deparazitarea” sa de finanțarea „caracatiței” aparatului birocratic public. Introducerea principului consimþãmântului implicit în soluþionarea diferitelor cereri, introducerea ghiºeului unic de autorizare pentru acele activitãþi în care statul va mai avea responsabilitãþi specifice sau externalizarea certificãrii reprezintã câteva din mãsurile rapide de revitalizare a societãþii ºi mediului de afaceri românesc.
Reforma sistemului juridic, care trebuie sã vizeze:
Simplificarea legislaþiei: Îmbunãtãþirea funcþionãrii sistemului judiciar ca serviciu public ºi sporirea încrederii cetãþeanului în actul de justiþie se poate realiza printr-o reformã unitarã a codurilor de procedurã ºi a celorlalte acte normative, menitã a simplifica procedurile judiciare ºi administrative.
Reducerea taxelor aferente actului de justiþie: Este necesar ca valoarea taxelor pentru deschiderea unei acþiuni sã nu aibã un efect descurajator și sã fie accesibilã inclusiv cetãțenilor cu venituri mici.
Responsabilizarea magistraþilor, prin corelarea salarizãrii cu calitatea actului de justiție întreprins.
Cum putem decide mai mult pentru noi?

Prin urmãtoarele mãsuri:

În educație

Starea de fapt

Educaþia românilor se aflã pe un trend descendent. Sistemul de învãþãmânt este la ani-luminã distanþã de necesitãþile societãþii noastre. Pânã acum, efectul clar al reformelor întreprinse a fost împingerea planurilor de învãþãmânt într-o miºcare brownianã ºi devalorizarea constantã a diplomelor. În ciuda creºterii constante a cheltuielilor publice, performanþele educaþionale au scãzut (vezi rata promovabilitãþii la bacalaureat; nicio instituþie româneascã de învãþãmânt nu a pãtruns în clasificãri internaþionale relevante). Un student „instruit” în universitãþile de stat costã de 10 ori mai mult decât cel instruit la privat (þinând cont nu doar de alocaþia efectivã pe cap de student, ci ºi de costurile totale ale aparatului birocratic aferent)

Ce propunem

Desfiinþarea monopolului statului în planificarea învãțãmântului. Desfiinþarea obligativitãþii acreditãrii de cãtre stat a instituþiilor de învãþãmânt ºi a programelor de studii va conduce la creºterea diversitãþii educaþiei ºi înlãturarea modelãrii tuturor ºcolilor dupã chipul ºi asemãnarea celor de stat.
Reconsiderarea și reducerea obligativitãþii învãþãmântului public: doar primii patru ani de studiu trebuie sã aibã statutul de învãțãmânt obligatoriu finanțat de stat. Chiar și pentru acest stadiu trebuie sã existe alternativa școlii private. Mãsura va conduce la apariþia unei pieþe reale a serviciilor la nivelul tuturor treptelor educaþionale, iar pãrinþii vor fi liberi sã aleagã pentru copiii lor ºcoala doritã.
Finanþarea marginalã a educaþiei din fonduri publice: presupune acordarea de vouchere educaþionale în cazul celor care fac dovada lipsei de posibilitãþi materiale.
Privatizarea ºcolilor de stat. Proprietatea de stat în educație a dus la apariþia fenomenului de diplomo-sclerozã în randul tinerilor ºi, implicit, la devalorizarea constantã a diplomelor pe piaþa muncii.
Legalizarea alternativelor educaþionale private: presupune crearea cadrului legislativ care sã favorizeze dezvoltarea alternativelor private autentice, mergând de la ºcoli/universitãþi/licee/ gradiniþe private, pânã la educaþia în familie (homeschooling).
În sãnãtate

Starea de fapt

Poate nicãieri nu se observã mai limpede decât în sistemul sanitar public românesc cã aºa-zisele servicii gratuite oferite de stat sunt fie inexistente, fie deloc gratuite – asta atunci când nu se transformã în veritabile “rele” publice.

În prezent, cine câștigã 800 de lei plãtește la stat drept contribuție la fondul de sãnãtate circa 100 de lei, adicã o optime din salariul net. Așa-i ajutã statul asistențial pe sãraci. În plus, pe lângã faptul cã cer mai mulți bani de la Casa de Asigurãri, spitalele publice mai cer bolnavului sã vinã cu bani de acasã pentru materiale și medicamente. Iar venitul la negru al doctorilor este mai mare decât cel oficial – aceasta dacã nu cumva cineva crede cã un doctor poate trãi cu salariul de la stat.

Sub aspectul eficienþei: spitalele publice deconteazã de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate mai mult decât cele private (raportându-ne la acelaºi serviciu).

Ce propunem

Desfiinþarea obligativitãþii contribuþiilor la asigurãrile de sãnãtate: implicã lãsarea deciziei la nivelul individului atât în ceea ce priveºte cuantumul sumei alocate pentru servicii medicale, cât ºi în ceea ce priveºte alegerea furnizorului de astfel de servicii.
Dezvoltarea asigurãrilor private de sãnãtate: fiecare individ va putea opta pentru un anumit pachet de servicii medicale în funcþie de starea sa de sãnãtate ºi de suma pe care dorește sã o aloce.
Privatizarea spitalelor publice: Sistemul public de sãnãtate este falimentar. O dovedesc sondajele în rândul populaþiei, dar ºi expansiunea puternicã a spitalelor ºi clinicilor private. Susținem privatizarea spitalelor publice, iar pentru a asigura un nivel minim de asistenþã medicalã celor cu venituri insuficiente sau pentru servicii de urgenþã, statul sã finanþeze direct pacientul.
În muncã

Starea de fapt

Piaþa româneascã a muncii este una dintre cele mai obstrucþionate ºi inflexibile din Europa, atât în ceea ce priveºte nivelul taxãrii, cât ºi al reglementãrii. Elemente principale ce determinã aceastã stare de lucruri sunt: salariul minim pe economie; dificultatea concedierii; reglementãrile privind securitatea muncii; cele privind reglementarea accesului la anumite profesii; reglementarea orelor suplimentare; rigiditatea programului de lucru; reglementarea duratei vieþii active etc.

Ce propunem

Liberalizarea pieþei muncii: eliminarea prevederilor privind salariul minim ºi abrogarea reglementãrilor care descurajeazã în prezent angajarea forþei de muncã.
În fiscalitate

Starea de fapt

Degrevarea statului de funcții duce la reducerea nevoii de bani publici necesari finanțãrii acestor funcții. Un stat mai mic este un stat cu un buget comprimat atât pe partea de surse/venituri cât și pe partea de utilizãri/cheltuieli. Astfel, mãsurile pe care le susținem se diferențiazã net de „politica de austeritate” urmatã în prezent, care țintește la însãnãtoșirea statului – implicit prin sãrãcirea individului – și ale cãrei rezultate sunt evidente: subminarea perspectivelor de creștere economicã și alimentarea contradicțiilor sociale.

Ce propunem

Reducerea ºi simplificarea impozitãrii „Taxe mai mici ºi mai puþine” reprezintã dezideratul nostru. Regimul fiscal actual este extrem de stufos, numãrând sute de taxe. Cu cât numãrul de taxe este mai redus, cu atât costul administrãrii fiscale este mai mic, iar capacitatea de previziune antreprenorialã este mai mare. Cu cât povara fiscalã este mai redusã, cu atât sunt mai stimulate investiþiile ºi bunãstarea populaþiei.
Reducerea bugetului administrației publice. Scãderea fiscalitãții nu trebuie urmatã pentru creșterea veniturilor atrase la bugetul statului. Celor care vãd în relaxarea fiscalitãții un mijloc subtil pentru creșterea rolului statului le spunem: dacã prin diminuarea impozitãrii veniturile strânse de guvern cresc, atunci înseamnã cã impozitele nu au scãzut suficient!
Reducerea datoriei publice: interzicerea prin Constituție a împrumutului de cãtre stat, care împovãreazã generațiile viitoare. Spre deosebire de regulile vehiculate în prezent, principiul eliminãrii datoriei publice este simplu, transparent, imposibil de manipulat politic.
Desfiinþarea obligativitãții sistemului public de pensii, în sensul încetãrii treptate a plãþii contribuþiei aferente la buget (CAS), astfel încât sã existe posibilitatea achitãrii pensiilor existente, dar fãrã a-i mai menþine pe salariaþii actuali în capcana cotizaþiei cãtre un sistem nesustenabil ºi care nu le va asigura venituri decente la bãtrânețe.
Eliminarea statutului de unic mijloc legal de platã deþinut de leu. Cu alte cuvinte, desfiinþarea monopolului producþiei de monedã al bãncii centrale concomitent cu restituirea libertãþii cetãþenilor de a-ºi alege moneda convenabilã. Eliminarea posibilitãții statului de a tipãri bani pentru a-și acoperi cheltuielile ne va feri de „impozitul ascuns” al inflației, iar avuția fiecãruia va fi astfel protejatã împotriva inflației uneltite politic. De asemenea, dintre pașii cãtre libertatea monetarã autenticã nu poate lipsi eliminarea privilegiului sectorului bancar de a opera cu rezerve fracționare (adicã de a nu face distincția clarã între depozite, sau resurse atrase „la vedere”, care ar trebui ținute în întregime la dispoziția deponentului, și împrumuturi, sau resurse atrase „la termen”, singurele care pot fi sursã sãnãtoasã – necauzatoare de crize recurente și neinflaționistã – de creditare ulterioarã a mediului de afaceri și nu numai).
De ce sã aderi la Manifest

Fie cã ne place sau nu, nu putem spera la o viațã mai bunã dacã ne încredințãm soarta în mâinile statului. „Liberalismul social” este doar un sinonim pentru „socialismul cu fațã umanã”. Oamenii nu pot rãmâne liberi și nici nu pot trãi mai bine, dacã acceptã ideile și programele paternaliste. Falimentul acestor programe este vãdit astãzi, iar noi ne aflãm la rãscruce: fie acceptãm scuzele oficiale și cedãm insistențelor de a da mai mult guvernului, fie decidem cã prosperitatea și coeziunea socialã pot fi atinse doar dacã schimbãm direcția – cãtre libertate. Miza este propria noastrã soartã și cea a urmașilor noștri.

- See more at: www.solib.ro/pagina/manifestul-libertarian#sthash.lcRSWJxT.dpuf

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 17:05

curat murdar, coane fanica- mytcorica !

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2013, ora 18:26

Economia în șapte lecții

Cartea aceasta reflectã pe deplin poziția fundamentalã a au torului, cea pentru care Ludwig von Mises a fost – și încã mai este – admirat de urmașii sãi intelectuali și detestat de adversari....

Deși fiecare din cele șase lecții poate fi apreciatã ca un eseu independent, armonia lor de ansamblu prilejuiește cititorului o satisfacție esteticã similarã celei pe care o încercãm în fața unui edificiu arhitectonic bine închegat.

Fritz Machlup,
Princeton,
1979

Spre sfârșitul anului 1958, când soțul meu a fost invitat de Dr. Alberto Benegas-Lynch sã facã o cãlãtorie în Argentina și sã susținã acolo un ciclu de conferințe, am fost rugatã sã-l însoțesc. Cartea aceasta conține, în scris, cele ce a spus soțul meu sutelor de studenți argentinieni care au participat la acele conferințe.
Am sosit în Argentina câțiva ani dupã ce Perón fusese silit sã pã-rãseascã țara.
El guvernase distructiv și distrusese complet fundamentele economice ale Argentinei. Succesorii lui nu erau cu mult mai buni. Țara era pregãtitã pentru idei noi, iar soțul meu era de asemenea pregãtit sã le ofere.
Lecțiile lui au fost rostite în limba englezã, în enorma salã de conferințe a Universitãții din Buenos Aires.
În douã camere alãturate cuvintele lui erau tãlmãcite simultan în spaniolã, pentru studenți care le urmãreau în cãști. Ludwig von Mises a vorbit fãrã nici un fel de ocolișuri despre capitalism, socialism, intervenționism, comunism, fascism, politici economice și pericolele dictaturii.
Tinerii aceia, care-l ascultau pe soțul meu, nu știau multe despre libertatea pieței sau despre libertatea individualã.

Dupã cum am scris în My Years with Ludwig von Mises, cu privire la împrejurarea aceea, „Dacã cineva ar fi îndrãznit pe atunci sã atace comunismul sau fascismul așa cum fãcea soțul meu, poliția ar fi dat buzna și l-ar fi reținut imediat, iar adunarea ar fi fost împrãștiatã”.
Auditoriul a reacționat ca și cum s-ar fi deschis o fereastrã, și prin ea ar fi pãtruns în camere o adiere de aer proaspãt.
El vorbea liber, fãrã nici un fel de note. Ca de obicei, își ordona gândurile dupã numai câteva cuvinte, notate pe o bucãțicã de hârtie.
Știa exact ce anume dorea sã spunã și, întrebuințând termeni relativ simpli reușea sã-și comunice ideile unui auditoriu nefamiliarizat cu opera lui, astfel încât cu toții înțelegeau exact ce anume li se spunea.

Lecțiile au fost înregistrate, iar aceste înregistrãri transcrise ulterior de un secretar de limbã spaniolã, al cãrui manuscris dactilografiat l-am gãsit printre documentele postume ale soțului meu. Lectura acelor pagini, mi-a evocat amintirea vie a entuziasmului deosebit cu care au primit acei argentinieni cuvintele soțului meu. Și mi s-a pã-rut, în calitate de ne-economistã, cã lecțiile acestea, rostite în fața unui auditoriu sud-american nespecializat, erau mult mai ușor de înțeles decât multe dintre scrierile mai teoretice ale lui Ludwig von Mises.
Am considerat cã ele conțineau atât de mult material valoros, atâtea gânduri importante astãzi și în viitor, încât ar trebui fãcute accesibile marelui public.
Deoarece soțul meu nu-și revizuise niciodatã transcrierile lecțiilor sale în vederea publicãrii lor în volum, sarcina aceasta a rã-mas în seama mea. Am fost extrem de atentã sã pãstrez intact sensul fiecãrei propoziții, sã nu schimb nimic din conținut și sã pãstrez toate expresiile pe care soțul meu le utiliza adesea și cu care cititorii sãi sunt atât de familiarizați. Singura mea contribuție a fost sã rânduiesc laolaltã propozițiile și sã elimin unele dintre micile expresii pe care le întrebuințãm uneori într-o discuție informalã.

Dacã tentativa mea de a converti aceste lecții într-o carte a reușit, este numai datoritã
faptului cã, în fiecare frazã, auzeam vocea soțului meu, îl auzeam vorbind. Amintirea lui rãmãsese vie în mine, vie în ce privește felul cum demonstrase limpede nocivitatea și pericolul unei guvernãri prea extinse, în ce privește felul lucid și inteligibil în care prezentase diferențele dintre dictaturã și intervenționism; în ce privește felulpãtrunzãtor și spiritual în care invoca diverse personalitãți istorice; în ce privește felul cum cu numai câteva cuvinte reușea sã readucã la viațã vremuri de mult apuse.
Doresc sã mã folosesc de acest prilej pentru a-i mulțumi bunului meu prieten George Koether pentru felul cum m-a secondat în aceastã întreprindere.
Experiența sa editorialã și familiaritatea sa cu teoriile soțului meu au fost de un real folos în pregãtirea acestui volum.

Sper cã lecțiile acestea nu vor fi citite numai de specialiști, ci și de numeroșii admiratori ai soțului meu din rândurile noneconomiștilor. Și sper din tot sufletul ca aceastã carte sã devinã accesibilã și celor tineri, îndeosebi liceenilor și elevilor de colegiu din lumea întreagã.

Margit von Mises,
New York,
iunie 1979.

www.solib.ro/sites/default/files/ludwig_von_mises_-_economia_in_...

Mai lasati dreaqului biblia, horoscoapele, si textele conspirationiste, cititi si voi texte instructive, daca v-o ajuta bila sa le si intelegeti.

Iisus

250 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 05:40

De la: EXCORTA, la data 2008-09-30 21:32:59 nu vedeti mai ca de cind Basescu este presedinte tara se duce de ripa Au avut o intelegere,ca la primarie cind era primar general ,nu a facut nimica pe motiv ca nu are consiliu de administratie de acelasi pdl,acum s-a inteles cu Tariceanu sa o tina tot intr-un scandal ,sa zica ca de aia nu a facut nimica dar afacerile lor merg struna BASCALIE BASINOASA Cacanari din lumea intreaga UNITIVA

NU VEI MAI AVEA LOC IN TARA TA

www.youtube.com/watch?v=neaYIsZaiYI

Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi. On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses. Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss. Teléfono/Fax (01662) 289 30 00
Iisus

250 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 05:40

De la: EXCORTA, la data 2008-09-30 21:32:59 nu vedeti mai ca de cind Basescu este presedinte tara se duce de ripa Au avut o intelegere,ca la primarie cind era primar general ,nu a facut nimica pe motiv ca nu are consiliu de administratie de acelasi pdl,acum s-a inteles cu Tariceanu sa o tina tot intr-un scandal ,sa zica ca de aia nu a facut nimica dar afacerile lor merg struna BASCALIE BASINOASA Cacanari din lumea intreaga UNITIVA

NU VEI MAI AVEA LOC IN TARA TA

www.youtube.com/watch?v=neaYIsZaiYI

Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi. On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses. Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss. Teléfono/Fax (01662) 289 30 00
JIROV91

234 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 06:47

praful si pulberea....
www.youtube.com/watch?v=ZoMGij3iU8I

PDL ul a fost rampa de lansare la presedentie,acum pacalesc cu MISCAREA POPULARA ca inca mai sunt prosti in Romania
9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 10:49

Pentru idiotii care inca mai pun botul la manipularile grosolane ale A3 si ale guvernului penal Ponta Copiuta.... trebuie sa fac urmatoarele precizari in legatura cu achizitia terenului din Nana.
In judetul Calarasi incepand cu Fundulea, Mostistea, Tamadau, Calareti, Ileana si pana la Lehliu hectarul de pamant nu depaseste 3500 lei dar se poate cumpara daca sti unde sa cauti si la 2500 lei.
Daca facem un calcul simplu presedintele a cumparat hectarul cu aproximativ 4400 lei.
Mai mult creditul luat de la CEC are dobanda identica cu a tuturor celor care fac un imprumut pe 30 de ani asa ca nu mai fiti idioti, cascati ochii si mintea deoarece sunteti victimele celui mai odios,incompetent, mincinos si parsiv premier din istoria Romaniei.

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 11:16

Priviti prostilor cu atentie in propriile buzunare si constatati ca puterea de cumparare a scazut dramatic iar cresterea accizei la carburanti va aduce o evolutie a preturilor cu mult peste 9%.
Exemplu. Maxi Taxi Bucuresti -Branesti..acum este de 3 lei iar operatorii de transport deja au stabilit ca de la 1-01-2014 calatoria va avea pretul de 4 lei , datorata cresterii pretului la carburanti..Deci o crestere cu 30%.......
Tot asa vor creste TOATE PRETURILE .....in cascada iar noi vom fi pe zi ce trece tot mai saraci.
. Nu va mai bucurati de indexari, etc deoarece ele nu vor acoperii nici pe sfert cresterile de preturi la alimente ori utilitati.
Acesta crestere de acciza este cu mult mai dramatica decat masurile luate in 2010 tinand cont si de inflatia galopanta , lipsa investitiilor si povara fiscala creata de acest guvern incompetent.

Pagini: << 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: