sirboby
1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 09:48
Raymond Luca despre Dosarul Flota: "Dinu Patriciu m-a rugat să am grijă de Băsescu"
"Tema recurentă a vânzării flotei apare la fiecare campanie electorală", spune la TVR Info senatorul PNL Raymond Luca, invitatul emisiunii Plus Unu de joi. Ce i se poate imputa lui Traian Băsescu în dosarul înstrăinării flotei, cine a provocat scandalul de presă şi de ce a intervenit Dinu Patriciu în ancheta parlamentară, aflaţi în cele ce urmează. TVRinfo.ro a transmis LIVE TEXT cele mai interesante declaraţii ale invitatului.
24 Mai 2012, 20:15 (actualizat 25 Mai 2012, 18:38) |
ARTICOL VIDEO 1FOTO 1COMENTARII LINK-URI 7
Raymond Luca la emisiunea Plus Unu
0 53
Între 1992 şi 1996, Raymond Luca era una din vedetele vieţii politice româneşti. Ca deputat, l-a investigat pe Traian Băsescu, suspectat de înstrăinarea flotei comerciale româneşti. Până a redevenit parlamentar, în 2008, ca senator de diaspora, a locuit în Statele Unite. De acolo, anul trecut a criticat în termeni duri alierea PNL cu Partidul Conservator. Raymond Luca a vorbit joi la emisiunea Plus Unu despre ancheta parlamentară cu privire la vânzarea flotei de către Traian Băsescu, despre dizidenţa sa din PNL şi despre acţiunea de suspendare a preşedintelui.
Tema vânzării flotei este recurentă: apare periodic, în fiecare campanie electorală.
Ancheta a fost comandată de PDSR-ul de atunci care vroia să-l prindă cu mâţa în sac pe Băsescu (Traian Băsescu, preşedintele României - n.red.). El fusese ministru al Transporturilor, era vicepreşedintele Comisiei de Industrii. Şi el a cerut atunci, pentru că România Liberă începuse o nouă campanie de presă, o anchetă.
Navele erau atât de vechi, încât era un pericol să păşeşti pe puntea lor, puteai să ajungi direct în cală. O parte au fost tăiate în porturile româneşti, altele au fost trase până în Anatolia.
Cert este că în 1992 a început o altă campanie de presă virulentă legată de nişte contracte de asociere pe care unele din companii - erau trei companii, Petromin, Romline şi Navrom - le-au încheiat. Fiecare dintre aceste companii a dus o politică diferită, cu rezultate diferite.
Ancheta a fost interesantă, a studiat un fenomen economic în derulare.
Vechimea medie a navelor din flotă era de 17 ani, cu doi ani peste vârsta de casare
Legendara flotă românească avea în 1990 o vechime medie de 17 ani. Este enorm. La 15 ani o navă se casează, potrivit normelor internaţionale.
Sigur că erau şi câteva nave noi, dar majoritatea erau vechi. Ceauşescu, din propria sa voinţă, printr-un decret, a mărit durata de viaţă a nevelor româneşti la 25 de ani.
Navele acestea foarte vechi ar fi trebuit să plătească asigurări uriaşe. Taxele portuare pentru navele româneşti erau foarte mari, din aceleaşi motive.
Cert este că cele trei companii româneşti care au împărţit flota la acea vreme au fost lăsate să se descurce, fără finanţe. Au fost cereri către Banca Mondială pentru finanţare. Răspunsul a fost "trebuie să ştiţi să vă descurcaţi, acum sunteţi economie de piaţă". Băncile româneşti erau puţine, au ridicat din umeri.
Ipoteca internaţională nu era nici ea o soluţie. Băncile străine nu puteau oferi credite unor nave cu pavilion românesc. Şi atunci navele trebuiau înscrise sub pavilioane de complezenţă, s-au înfiinţat numeroase companii off-shore.
Navele au fost pierdute în timp. Când a debutat scandalul, nu era nici o navă pierdută.
"Un redactor-şef a montat scandalul"
(Scandalul) A fost montat de un redactor şef din acea vreme, în 1992, sau director de ziar. La o întâlnire, la o agapă, s-a apropiat de mine şi de Dinu Patriciu şi ne-a întrebat "nu vreţi să intraţi în afacerea asta cu nave?" Şi noi amândoi am refuzat. Acest redactor-şef nu mai e pe piaţă, dar n-am să-i pronunţ numele. Este uşor de dedus cine este, pentru că acea campanie s-a difuzat în ziarul lui.
În acel moment nu se înstrăinaseră nave. Încercarea cea mai oneroasă a fost acel scandal, Forumul Maritim. Tranzacţia se petrecea chiar în timp ce noi derulam ancheta.
Traian Băsescu a spus chiar în prima sa zi de mandat de deputat că vrea o anchetă în cazul înstrăinării flotei.
Raportul anchetei nici măcar nu a fost prezentat în Camera Deputaţilor, a existat doar o şedinţă de dezbatere.
Parlamentarii au acces la raport, a argumentat Adrian Năstase atunci pentru neprezentarea raportului în plen.
De ce nu a fost făcut public raportul: el demonstra că nu este un caz de tip penal, nimeni nu a vrut să fraudeze cu intenţie flota, au existat decizii greşite, stângace de management, era la doi ani după Revoluţie... Repet, flota era foarte foarte bătrână, deci trebuia să dispară fizic.
Ce i se poate imputa lui Traian Băsescu în acest caz?
Singura decizie care i se poate imputa lui Traian Băsescu şi li s-a imputat şi următorilor doi miniştri a fost regimul pavilionului care, prin legea dinainte de 1989, se spunea că se schimbă numai prin decizia Consiliului de Miniştri. Băsescu a scris o adresă către guvernul Petre Roman, în care a spus că trebuie să schimbe pavilioanele navelor, cerând pentru asta o Hotărâre de Guvern. Ministrul de atunci al Justiţiei, Victor Babiuc, îi dă un răspuns neconform, spunând că decretul lui Ceauşescu este abrogat prin decretul de lege din 1990 care desfiinţează proprietatea de stat. Conform cu asta, pavilioanele se puteau schimba prin ordin de Ministru al Transporturilor.
Greşeala nu îi aparţine deci lui Băsescu, dar el a fost cel care a dat Ordinul de Ministru pentru schimbarea pavilioanelor. Conform legislaţiei, ar fi trebuit să obţină pentru asta aprobarea Consiliului de Miniştri (aşa cum se numea Guvernul înainte de 1989 - n.red.).
Eu nu consider că e mare scofală în asta, e o chestiune birocratică pur şi simplu. Ordinele au fost date şi de Aurel Novac şi de Paul Teodoru, următorii miniştri. Toţi trei au fost băgaţi în următorul proces legat de flotă.
Eu nu pot să spun, repet, dacă schimbarea pavilioanelor are vreo consecinţă de nu ştiu ce natură dacă s-a făcut într-un fel sau altul. Dar era într-adevăr o încălcare a legislaţiei dinainte de 1989.
În realitate, dacă ne preocupă să avem flotă, trebuie să ne ocupăm de acel cod civil care se referă la flotă, să avem alt management, să instruim oamenii.
Raportul este în arhiva Parlamentului, singura persoană care m-a contactat a fost un profesor din Galaţi, care l-a folosit pentru a-şi da doctoratul. Nu ştiu dacă a fost plagiat...
Dacă este posibil un nou proces pe marginea vâmzării flotei: În ţara asta orice e posibil. Dacă voi fi solicitat, există acest raport, care este un bun martor. Şi alţi membri ai Comisiei de anchetă sunt în viaţă. Ioan Bivolaru, deputat de Neamţ, a fost preşedintele comisiei. A nu se confunda cu un alt Bivolaru.
"Băsescu a minţit de două ori, fără nici o jenă. Singura persoană care a îndrăznit să-mi ceară o intervenţie a fost Dinu Patriciu"
E o mare mitologie în politica românească, nu e singurul mit (flota - n.red.). N-am nici o simpatie deosebită pentru Băsescu, dar a fost fair-play să spunem şi să înţelegem. La început eram bramburiţi complet. Pot să spun că a minţit de două ori, fără nici o jenă, fără să i se clintească nici un muşchi pe faţă, spunea că are un raport de la Parchet care nu exista pur şi simplu.
Am avut discuţii cu el şi în particular. E interesant, anecdotic chiar. Singura persoană care a îndrăznit să-mi spună să am o intervenţie în această anchetă a fost Dinu Patriciu, care mi-a spus să am grijă de Traian Băsescu.
Raymond Luca, "singurul om care şi-a asumat dizidenţa în PNL"
În ianuarie 2011, Raymond Luca transmitea o scrisoare către Crin Antonescu, în care critica şi dezaproba alianţa cu Partidul Conservator.
A fost o părere în conjunctura de atunci, aşa gândeam pe atunci.
N-am fost de acord cu alianţa respectivă, n-am fost prudent în a susţine actuala coaliţie. Foarte greu am înghiţit...
Acum îmi dau seama că e un gest care mă urmăreşte.
Antonescu are unele ieşiri nu neapărat naţionaliste, cât excesive, trebuie să fim mai ponderaţi.
UDMR - eu îl respect foarte mult. Este singura formaţiune policiă din România care îşi trimite cei mai performanţi şi mai bine pregătiţi oameni în Parlament. Nimeni nu ajunge acolo de florile mărului. UDMR în politica românească aduce valoare, care ar trebui recunoscută şi apreciată ca atare. Dacă am fi învăţat de la UDMR, n-am fi avut acest cancer politic care este UNPR.
UNPR este dovada slăbiciunii de la PNL şi PSD. În PNL nu mai vine nici unul înapoi. O să fac un tărăboi extraordinar dacă mai primim vreunul înapoi în PNL.
După plecarea lui Frunzăverde, partidul ăsta - PDL - parcă nu mai există, şi foarte bine că nu mai există.
Suspendarea lui Băsescu
Nu ne putem juca cu chestiunea asta. Nimeni nu poate suspenda pe cineva pentru că a făcut ceva acum doi ani. A încălcat Constituţia în repetate rânduri, dar în momentul de faţă se abţine, deci nu e cazul să fie suspendat.
Am fost împotriva Legii electorale. Politic, poate că acest uninominal ajută PNL să aibă o majoritzate solidă în viitorul Parlament. Dar parlamentarii trebuie să gândească atunci când legiferează aşa ceva. Trebuie o lege care să fie folosită în mai multe cicluri electorale.
Sugeţi un corn cu lapte, dacă n-aveţi dinţi
Şi număraţi-mi ouăle, că mi-am ieşit din minţi
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveţi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 09:52
De la: gabigabi2, la data 2013-11-10 07:41:29De la: 1_1_0_1, la data 2013-11-09 12:01:43
Va citesc din cand-in-cand balivernele pe care le debitati in aceasta acerba competitie burlesca din care fiecare, si care mai de care in acelasi timp, isi etaleaza frenetic esenta ereziilor neuronale. Deja am o senzatie ciudata, ceva intre: un rasu-plansul si greata-voma.
Daca asa gandesc si incearca romanii sa-si rezolve problemele, daca prin intermediul unor asemenea teme submediocre si dialoguri care mustesc de schimburi dialogale ad hominem romanii incearca sa socializeze pe un forum public, ce mai poti pretinde de la niste fiinte care nu se pot concentra, solidariza, si mobiliza, pentru a-si depasi actuala conditie social.economica sinistra?
99%dintre romani gandesc pe termen scurt si foarte scurt, de azi pe maine, deoarece: naivitatea, ignoranta, ocultismul si superstitiile le produc adevarate efecte catastrofico-fataliste in mintile lor, sunt foarte usor manipulabili intr-o directie sau alta, deoarece le lipsesc etaloanele etico-intelectuale la care sa-si raporteze liderii propusi spre a fi alesi/selectati sa-i reprezinte, si chiar daca le-ar avea, sunt incapabili sa dezvolte analize comparative din care sa-si extraga concluzii real benefice atat pentru sine cat si pentru intreaga comunitate.
Din cate am observat locco, cat si din alte numeroase surse de incredere, in Romania nimic nu functioneaza, si nimeni, dar absolut nimeni, nu pare sa fie capabil sa schimbe aceasta stare de fapt. Nu exista o singura strategie de dezvoltate, cel putin intr-o singura directie, sa pun: educatie!? agricultura!? o ramura industriala!? infrastructura transport!? exploatarea resurselor mineralo-energetice!?
Cu cine, cu ce, si pentru cine !?
Si cum nenorocirile nu vin niciodata singure, cea mai mare nenorocire nu este ca sunteti asa cum sunteti ci faptul ca nu faceti nimic pentru a iesi dintr-o asemenea stare de: popor nenorocit !
Un popor nenorocit de niste smecheri politici incarduiti cu mincinosi notorii si mafioti verosi care v-au manipulat si prostit reducandu-va aspiratiile dincolo de orice limita a suportabilitatilor umane, tranchilizandu-va de fiecare data vigilenta si scepticismul cu promisiuni abstract-utopice, de la cele prin care va promiteau o societate de tip suedez , salarii de 8-900 euro/luna, si pana la promisiunea unei vieti de apoi garantat paradisiaca.
Cei care va manipuleaza todeauna vor clama aspiratiile voastre conjugand verbele la timpul viitor, va fi, veti fi, vom face totul, insa , viitorul va fi tot asa dupa cum iti constientizezi greselile trecutului, eliminandu-le, iti construiesti prezentul cotidian si iti prefigurezi viitorul.
Cum puteti voi sa va prefigurati un viitor confortabil atat timp cat sunteti incapabili sa constientizati, acceptati , si asumati erorile pe care le-ati comis, cum va imaginati un altfel de prezent atat timp cat sunteti inapti sa eliminati vechile erori, ce fel de viitor o sa prefigurati atat timp cat prezentul este catastrofic dtpdv. ?
Chiar nu observati sinicigasa postura in care va aflati?
Chiar nu puteti renunta la acea mentalitate a descurcaretului bascalios care se crede inteligent si smecher, insa, in fond, este un simplu naiv ignorant lipsit de minima viziune si strategie prin care sa-si construiasca un prezent decent si un viitor confortabil?
Bobocule, cum le spui dumneata, ca din carte, nu le spune nimenea, dar ia fa mata analiza de mai sus , la Macro si o sa-ti dai seama ca Omenirea tot asa a "evoluat " : din greseala in greseala , fara asumarea erorilor ; ca nu a invatat nimic din toata istoria ei ; ca toate ororile locale sau mondiale nu au fost invatatura de minte ; ca din cauza alegerilor prost facute ,consecintele au fost si sunt dezastruoase si ca, una peste alta, din Criza-n Criza viitorul devine o sinucidere inceata, dar sigura !
car' va sazica : si noi, romanii, la fel de apti-cognitivi ca si ceilalti din lumea larga !
Ingrid ! si asta nu-i cognitivul @1075 ? nu-i @2859 fosta membra ,care reia amenintarea lui @1075 ca divulga el mesajele private ?
uita-te bine la cuvintele folosite si prescurtarile pe care le face ,inclusiv ritmul frazei !
|
Fosta membra 9am.ro
16238 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 10:26
De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:52:45De la: gabigabi2, la data 2013-11-10 07:41:29De la: 1_1_0_1, la data 2013-11-09 12:01:43
Va citesc din cand-in-cand balivernele pe care le debitati in aceasta acerba competitie burlesca din care fiecare, si care mai de care in acelasi timp, isi etaleaza frenetic esenta ereziilor neuronale. Deja am o senzatie ciudata, ceva intre: un rasu-plansul si greata-voma.
Daca asa gandesc si incearca romanii sa-si rezolve problemele, daca prin intermediul unor asemenea teme submediocre si dialoguri care mustesc de schimburi dialogale ad hominem romanii incearca sa socializeze pe un forum public, ce mai poti pretinde de la niste fiinte care nu se pot concentra, solidariza, si mobiliza, pentru a-si depasi actuala conditie social.economica sinistra?
99%dintre romani gandesc pe termen scurt si foarte scurt, de azi pe maine, deoarece: naivitatea, ignoranta, ocultismul si superstitiile le produc adevarate efecte catastrofico-fataliste in mintile lor, sunt foarte usor manipulabili intr-o directie sau alta, deoarece le lipsesc etaloanele etico-intelectuale la care sa-si raporteze liderii propusi spre a fi alesi/selectati sa-i reprezinte, si chiar daca le-ar avea, sunt incapabili sa dezvolte analize comparative din care sa-si extraga concluzii real benefice atat pentru sine cat si pentru intreaga comunitate.
Din cate am observat locco, cat si din alte numeroase surse de incredere, in Romania nimic nu functioneaza, si nimeni, dar absolut nimeni, nu pare sa fie capabil sa schimbe aceasta stare de fapt. Nu exista o singura strategie de dezvoltate, cel putin intr-o singura directie, sa pun: educatie!? agricultura!? o ramura industriala!? infrastructura transport!? exploatarea resurselor mineralo-energetice!?
Si cum nenorocirile nu vin niciodata singure, cea mai mare nenorocire nu este ca sunteti asa cum sunteti ci faptul ca nu faceti nimic pentru a iesi dintr-o asemenea stare de: popor nenorocit !
Un popor nenorocit de niste smecheri politici incarduiti cu mincinosi notorii si mafioti verosi care v-au manipulat si prostit reducandu-va aspiratiile dincolo de orice limita a suportabilitatilor umane, tranchilizandu-va de fiecare data vigilenta si scepticismul cu promisiuni abstract-utopice, de la cele prin care va promiteau o societate de tip suedez , salarii de 8-900 euro/luna, si pana la promisiunea unei vieti de apoi garantat paradisiaca.
Cei care va manipuleaza todeauna vor clama aspiratiile voastre conjugand verbele la timpul viitor, va fi, veti fi, vom face totul, insa , viitorul va fi tot asa dupa cum iti constientizezi greselile trecutului, eliminandu-le, iti construiesti prezentul cotidian si iti prefigurezi viitorul.
Cum puteti voi sa va prefigurati un viitor confortabil atat timp cat sunteti incapabili sa constientizati, acceptati , si asumati erorile pe care le-ati comis, cum va imaginati un altfel de prezent atat timp cat sunteti inapti sa eliminati vechile erori, ce fel de viitor o sa prefigurati atat timp cat prezentul este catastrofic dtpdv. ?
Chiar nu puteti renunta la acea mentalitate a descurcaretului bascalios care se crede inteligent si smecher, insa, in fond, este un simplu naiv ignorant lipsit de minima viziune si strategie prin care sa-si construiasca un prezent decent si un viitor confortabil?
Bobocule, cum le spui dumneata, ca din carte, nu le spune nimenea, dar ia fa mata analiza de mai sus , la Macro si o sa-ti dai seama ca Omenirea tot asa a "evoluat " : din greseala in greseala , fara asumarea erorilor ; ca nu a invatat nimic din toata istoria ei ; ca toate ororile locale sau mondiale nu au fost invatatura de minte ; ca din cauza alegerilor prost facute ,consecintele au fost si sunt dezastruoase si ca, una peste alta, din Criza-n Criza viitorul devine o sinucidere inceata, dar sigura !
car' va sazica : si noi, romanii, la fel de apti-cognitivi ca si ceilalti din lumea larga !
Ingrid ! si asta nu-i cognitivul @1075 ? nu-i @2859 fosta membra ,care reia amenintarea lui @1075 ca divulga el mesajele private ?
uita-te bine la cuvintele folosite si prescurtarile pe care le face ,inclusiv ritmul frazei !
Ma uit si zic nu, categoric.
Aici ai fraze echilibrate, gandite si argumentate cu amaraciune de cineva .
Ceilalti au invective aruncate agresiv, niste caricaturizari ale acelorasi idei.
Parerea mea, nu o impun.
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
9am_2878
219 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 11:17
De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:28:24De la: _2148_, la data 2013-11-14 18:06:03De la: gabigabi2, la data 2013-11-14 17:51:34mi se rupe-n 14 de felix si nu-i prima oara cind o spun, dar tu vezi numai ce-ti convine !
ptr. mine si bas si voiculescu sunt din acelasi aluat nascut, crescut si lucrat la scoala secu !
Bine , fac un efort si te cred . Insa nu am inteles de ce il tot scuzi pe premier pentru actul de guvernare lamentabil !? Bati mereu moneda pe faptul ca nu are justitia si serviciile pe mana , ca le are Basescu . Ok , sa zicem ca le are Basescu : DNA , SRI ,SRE si ce-o mai fi ... Daca le-ar fi avut premierul , cu ce l-ar fi ajutat in actul de guvernare ?E santajabil sau stresat ca i se pregateste vreun dosar si din cauza stresului nu poate sa guverneze ? Eu chiar nu inteleg cu ce te deranjeaza ca unor puscariabili de la ce partid or fi provenind ei ,li se intocmesc dosare ! ? Ar trb. sa se ocupe DNA sau parchetele cu actul de guvernare si sa nu mai intocmeasca dosare ?
Eu nu inteleg logica ta ! Ti-a facut Basescu vreun dosar ?
Crezi ca daca Basescu e vinovat , o sa scape ?Doar nu crezi ca daca pleaca de la Cotroceni , pleaca cu justitia dupa el !? Si atunci de ce toata agitatia asta ? Ii vine randul fiecaruia sa dea cu subsemnatul , nicio grija !
mai, tu ma zapacesti pe mine cu aiurelile astea !
dar n-am spus intr-o postare mai sus ca Ponta a jucat la 2 capete ? cum il scuz spunind asta cind, dimpotriva , il ACUZ in acest fel ca i-a facut jocul lui Bas' ?
de ce ma deranjeaza "puscariabilii " luati numai din USL? simplu : ptr. ca nu-i echitabil si asta dovedeste ca Justitia face dosare la Comanda si pune la sertar, altele , tot la comanda !
ptr. ca DACA constatarile facute de auditurile pe la diversele ministere conduse de Udrea & com . ar fi luate-n considerare si persoanele trase la raspundere, Visteria Statului s-ar umple cu averile confiscate pe drept , caci oamenii aia chiar sunt PUSCARIABILI !
ce-ai mai zis ? aaaa, despre Bas si scapatul de Justitie ?
da, Scapa bine mersi, ptr. ca multe din porcariile facute se vor prescrie deja si, prinde orbul ,scoate-i ochii , dar chestia cu mosia cumparata de el prin impingerea fie-sii in fata, a fost o greseala tactica ....dar, sa vedem ce efect va avea, caci impresia este ca se vor inchide iarasi ochii !
Nu uita...Nastase a furat in perioada 2000-2004 iar dosarele au fost puse pe rol cativa ani mai tarziu.
Justitia se misca greu dar se misca asa ca trebuie sa fi sigura ca si cei din guvernarea Tericeanu si Boc vor trebui sa raspunda pentru faptele penale facute.
Pana una alta noi ,,pulimea romana'' ar trebui sa ne bucuram de fiecare puscariabil anchetat indiferent daca face ori nu parte dintre simpatizantii nostrii si sa nu mai punem fundul la bataie pentru Vosganian, din contra sa fim revolatati atunci cand Parlamentul Penal opreste o ancheta.'
Se indoieste cineva de coruptia generalizata din Parlamentul Romaniei?
Ei bine , dupa parerea mea la ora actuala NU AVEM NICIUN DEPUTAT, SENATOR ori MINISTRU CINSTIT.
Toti sunt doar niste derbedei penali si sunt asa tocmai datorita faptului ca inca mai au SUSTINEREA anumitor categorii sociale mai putin informate ori fara discernamant.
.
Nu am auzit niciun ciumpalac sustinator al Mincinosului sa critice coruptia PE FATA practicata de catre majoritatea penala a usl.
Daca continuam asa cu siguranta viata noastra va fi pe zi ce trece mai grea .
|
|
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 12:19
De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:39:47De la: sirboby, la data 2013-11-15 09:08:27Taxa pe traseele montane!!! Nici la munte nu te mai poti duce fara sa ii dai bani lui tonta!!
ha ! e ca si cind mi-ai spune ca pe vremea lui Ceau nu plateai Taxa de Statiune, indiferent ca te duceai la mare sau munte !
Ha pe vremea lui Ceausescu chiar erau intretinute statiunile! Taxa aceea se ducea in statiune! Dar acum tare imi e ca vom plati taxe(de statiune ,de drumuri.......din astea sunt vreo 3,o taxa in pretul carburantului bagata de Base si care nu a fost scoasa,rovigneta +noua taxa si drumuri tot nu avem!)si banii vor acoperi gaurile din buget!
Asta in loc de masuri pentru sprijinirea economiei !
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 13:23
De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:28:24De la: _2148_, la data 2013-11-14 18:06:03De la: gabigabi2, la data 2013-11-14 17:51:34mi se rupe-n 14 de felix si nu-i prima oara cind o spun, dar tu vezi numai ce-ti convine !
ptr. mine si bas si voiculescu sunt din acelasi aluat nascut, crescut si lucrat la scoala secu !
Bine , fac un efort si te cred . Insa nu am inteles de ce il tot scuzi pe premier pentru actul de guvernare lamentabil !? Bati mereu moneda pe faptul ca nu are justitia si serviciile pe mana , ca le are Basescu . Ok , sa zicem ca le are Basescu : DNA , SRI ,SRE si ce-o mai fi ... Daca le-ar fi avut premierul , cu ce l-ar fi ajutat in actul de guvernare ?E santajabil sau stresat ca i se pregateste vreun dosar si din cauza stresului nu poate sa guverneze ? Eu chiar nu inteleg cu ce te deranjeaza ca unor puscariabili de la ce partid or fi provenind ei ,li se intocmesc dosare ! ? Ar trb. sa se ocupe DNA sau parchetele cu actul de guvernare si sa nu mai intocmeasca dosare ?
Crezi ca daca Basescu e vinovat , o sa scape ?Doar nu crezi ca daca pleaca de la Cotroceni , pleaca cu justitia dupa el !? Si atunci de ce toata agitatia asta ? Ii vine randul fiecaruia sa dea cu subsemnatul , nicio grija !
dar n-am spus intr-o postare mai sus ca Ponta a jucat la 2 capete ? cum il scuz spunind asta cind, dimpotriva , il ACUZ in acest fel ca i-a facut jocul lui Bas' ?
de ce ma deranjeaza "puscariabilii " luati numai din USL? simplu : ptr. ca nu-i echitabil si asta dovedeste ca Justitia face dosare la Comanda si pune la sertar, altele , tot la comanda !
ptr. ca DACA constatarile facute de auditurile pe la diversele ministere conduse de Udrea & com . ar fi luate-n considerare si persoanele trase la raspundere, Visteria Statului s-ar umple cu averile confiscate pe drept , caci oamenii aia chiar sunt PUSCARIABILI !
da, Scapa bine mersi, ptr. ca multe din porcariile facute se vor prescrie deja si, prinde orbul ,scoate-i ochii , dar chestia cu mosia cumparata de el prin impingerea fie-sii in fata, a fost o greseala tactica ....dar, sa vedem ce efect va avea, caci impresia este ca se vor inchide iarasi ochii !
Eu stiu ca termenul de prescriptie se intrerupe pe perioada imunitatii . Stii dumneata altceva ?
Astept si eu sa vad care va fi rezultatul comisiei de ancheta a premierului in cazul terenurilor cumparate de familia presedintelui . Mie mi se pare ca e o capcana in care premierul a cazut dar ..sa vedem ce-o sa se intample !
Eu in afara de declaratii referitoare la auditul lui Udrea , nu prea am citit prin presa . Si acolo , am inteles ca Hellvig reclama niste plati dintr-o perioada cand Udrea nu mai era ministru .
Unde sunt auditurile mult trambitate de USL anul trecut ?
Pai cum numai din USL ? de Videanu n-ai auzit ? De Solomon , Blejnar sau Boldea ?
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 13:43
De la: 9am_2878, la data 2013-11-15 11:17:00De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:28:24De la: _2148_, la data 2013-11-14 18:06:03De la: gabigabi2, la data 2013-11-14 17:51:34mi se rupe-n 14 de felix si nu-i prima oara cind o spun, dar tu vezi numai ce-ti convine !
Nu uita...Nastase a furat in perioada 2000-2004 iar dosarele au fost puse pe rol cativa ani mai tarziu.
Justitia se misca greu dar se misca asa ca trebuie sa fi sigura ca si cei din guvernarea Tericeanu si Boc vor trebui sa raspunda pentru faptele penale facute.
Pana una alta noi ,,pulimea romana'' ar trebui sa ne bucuram de fiecare puscariabil anchetat indiferent daca face ori nu parte dintre simpatizantii nostrii si sa nu mai punem fundul la bataie pentru Vosganian, din contra sa fim revolatati atunci cand Parlamentul Penal opreste o ancheta.'
Ei bine , dupa parerea mea la ora actuala NU AVEM NICIUN DEPUTAT, SENATOR ori MINISTRU CINSTIT.
Toti sunt doar niste derbedei penali si sunt asa tocmai datorita faptului ca inca mai au SUSTINEREA anumitor categorii sociale mai putin informate ori fara discernamant.
.
Nu am auzit niciun ciumpalac sustinator al Mincinosului sa critice coruptia PE FATA practicata de catre majoritatea penala a usl.
 eu cu cine vorbesc : cu @2148 sau @2878 ? sau nu e nici-un SAU ?!
|
|
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 13:46
De la: _Ingrid, la data 2013-11-15 10:26:37De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:52:45De la: gabigabi2, la data 2013-11-10 07:41:29De la: 1_1_0_1, la data 2013-11-09 12:01:43
Ma uit si zic nu, categoric.
Aici ai fraze echilibrate, gandite si argumentate cu amaraciune de cineva .
Ceilalti au invective aruncate agresiv, niste caricaturizari ale acelorasi idei.
Parerea mea, nu o impun.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 14:57
De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 13:43:48De la: 9am_2878, la data 2013-11-15 11:17:00De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:28:24De la: _2148_, la data 2013-11-14 18:06:03De la: gabigabi2, la data 2013-11-14 17:51:34mi se rupe-n 14 de felix si nu-i prima oara cind o spun, dar tu vezi numai ce-ti convine !
.
Am obosit sa-ti tot explic ca suntem useri diferiti ! Stiu , ti se pare ca semanam , dar niciodata nu iei in calcul ca s-ar putea sa te inseli tot facand pe vanatorul de clone .
Nu te oboseste obsesia asta ?
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:05
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:08
Oare de ce s-a amestecat tonta in schimbarile de la LPF? Nu tin la Mitica de la Liga,dar nu era treaba politicienilor!
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:24
De la: _2148_, la data 2013-11-15 14:57:48De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 13:43:48De la: 9am_2878, la data 2013-11-15 11:17:00De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:28:24De la: _2148_, la data 2013-11-14 18:06:03De la: gabigabi2, la data 2013-11-14 17:51:34mi se rupe-n 14 de felix si nu-i prima oara cind o spun, dar tu vezi numai ce-ti convine !
.
Am obosit sa-ti tot explic ca suntem useri diferiti ! Stiu , ti se pare ca semanam , dar niciodata nu iei in calcul ca s-ar putea sa te inseli tot facand pe vanatorul de clone .
ba da, ma oboseste groaznic si ma si enerveaza ...da' de ce-mi raspunde ea in locul tau si , imi pare rau ca n-ai inteles : asta a si fost Sensul intrebarii mele ?
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 18:14
Mda...nervii ti-i provoci singura si perseverezi in a-i enerva si pe altii .Ai fost destul de aluziva .
Mie mi s-a parut ca a intervenit pe subiect si nu ca ar fi raspuns in locul meu .
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 18:31
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:23
Precum banuiam , premierul a cazut intr-o capcana , in propria lui capcana !
Au inceput acuzatiile de ambele parti , sa vedem care/cum se apara !
Ziarul de IASI
Dragomir Tomaşeschi: Anchetaţi în Parlament afacerile familiei Ponta! Cumnatul lui este ieşean
14.11.2013
Dragomir Tomaşeschi, preşedinte Forţa Civică Iaşi, a lansat o scrisoare deschisă în care reclamă afacerile făcute cu statul de cumnatul lui Victor Ponta. Conţinutuzl acestei scrisori îl găsiţi mai jos.
"USL doreşte circ. Victor Ponta vrea ca Parlamentul să ancheteze tranzacţionarea unui teren între doi privaţi. Este un spectacol de prost gust, menit să-l discrediteze pe preşedintele Traian Băsescu.
Aleşii PNL şi PSD vor să piardă timpul cu o tranzacţie dintre doi privaţi de la care, prin impozitare, statul a avut de câştigat. De aceea, le recomand să solicite anchetarea afacerilor unui ieşean în urma cărora, foarte probabil, statul a pierdut. Este vorba despre contractele pe bani publici, în valoare de aproape 25 milioane de euro, care pe Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, îl ajută să-şi ducă umilul trai.
Este drept, cele peste 20 de contracte cu statul în care firmele (Herţanu Projects SRL, SC Grossmann Engineering Group SRL) mamei (Cornelia Naum) şi cumnatului lui Victor Ponta sunt implicate au fost încheiate cu primari preponderent din PDL. E un motiv în plus ca Parlamentul să facă lumină dacă nu cumva, pentru a nu trezi suspiciuni, firmele familiei liderului PSD au căpuşat statul cu ajutorul unor primari din PDL în timp ce, firmele vreunui lider PDL au căpuşat statul cu ajutorul unor decidenţi din PSD. Iulian Herţanu, soţul surorii lui Victor Ponta, este ieşean. O coincidenţă potrivită ca tocmai cei 17 aleşi USL ai Iaşului să solicite Parlamentului o comisie de anchetă pe această temă".
|
9am_2878
219 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 18:08
De la: _2148_, la data 2013-11-15 14:57:48De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 13:43:48De la: 9am_2878, la data 2013-11-15 11:17:00De la: gabigabi2, la data 2013-11-15 09:28:24De la: _2148_, la data 2013-11-14 18:06:03De la: gabigabi2, la data 2013-11-14 17:51:34mi se rupe-n 14 de felix si nu-i prima oara cind o spun, dar tu vezi numai ce-ti convine !
.
Individa are ceva de asuns deoarece un individ curat nu poate gandi asa.
Ma asteptam la un raspuns pertinent referitor la postarea anterioara la care a rasuns printr-o acuza.
Si Visinescu@ Ficior cred ca la fel ar fi raspus.
Nu intamplator acesata individa este atat de indoctrinata.
Are ea ceva pacate iar intr-un stat democtartic cu o justitie puternica nu se stie........?
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2013, ora 09:13
indoctrinata Cu CE, mai cifra ?
esti chiar "simpatica" vorbind despre asta tocmai tu , IMBIBATA de basism !
frate , asta-i Absurdul perfect :
sa-l iubesti pe Bas' , ORBESTE....
sa-l vrei presedinte pe viata
sa-i accepti Autoritarismul si Despotismul, ca si cum e firesc intr-un Stat de Drept
si sa te crezi ca ai fi democrat si anticomunist, e Noaptea Mintii ,dar voua vi se intimpla si ce-i mai tragic, e ca Nu va dati seama de asta !
|
Fosta membra 9am.ro
156 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2013, ora 11:55
"Justitia se misca greu dar se misca asa ca trebuie sa fi sigura ca si cei din guvernarea Tericeanu si Boc vor trebui sa raspunda pentru faptele penale facute.........
Basescu nu va raspunde in fata Justitiei pentru ca s-a modificat Codul penal in asa hal ca toate acuzatiile nu vor intra pe rol pentru ca vor fi prescrise.
|
Fosta membra 9am.ro
42 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2013, ora 13:25
De la: gabigabi2, la data 2013-11-10 07:41:29De la: 1_1_0_1, la data 2013-11-09 12:01:43
[quote]
La scara macro stam bine, exista teorii ale ciclurilor in care sunt incluse diferite corectii necesare stabilizarii unor procese eficiente deja, totdeodata, exista diferite metode conjugate prin care se optimizeaza rezolvarea diferitelor probleme ale unor subseturi fundamentale in vederea obtinerii efectului evolutiv. La scara micro, nonintuitiva, stam nashpa, exista optiunea de-a exclude factorii paraziti inainte de a se multiplica dezvolta si obtine capabilitatea de a-si propaga efecte nociv-cauzale intr-un oarecare sistem macro !
.
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2013, ora 14:29
De la: g_a_lina, la data 2013-11-17 11:55:20"Justitia se misca greu dar se misca asa ca trebuie sa fi sigura ca si cei din guvernarea Tericeanu si Boc vor trebui sa raspunda pentru faptele penale facute.........
Basescu nu va raspunde in fata Justitiei pentru ca s-a modificat Codul penal in asa hal ca toate acuzatiile nu vor intra pe rol pentru ca vor fi prescrise.
Asta zic si eu , ca fiecaruia ii va veni randul sa raspunda in fata justitiei .
Refrenul asta cu " Basescu face dosare " este periculos . Eu chiar as vrea sa aflu adevarul in Dosarul Flota , dar teama mi-e ca nu se va redeschide nu din cauza prescriptiei , pentru ca termenul de prescriptie se intrerupe pe perioada imunitatii , ci din cauza ca PSD nu va avea curajul de a-l redeschide deoarece i-ar implica pe niste pesedisti care au semnaturi prin acel dosar .
Eu nu neg ca n-o fi facand Basescu dosare , poate chiar asa o fi , n-am de unde sa stiu .Dar zic ca e periculos sa persevereze PSD cu chestia asta pentru ca ,daca nu e asa , dupa ce pleaca Basescu si dosarele vor curge in continuare , PSD va avea o mare problema ...
De ce ii tot spuneti Tericeanu ?
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2013, ora 14:39
La scara macro , cifrele dau bine pe hartie deoarece a fost un an agricol bun si ne-a salvat industria auto .Daca nu luam aceste doua componente in calcul , cifrele ar arata ingrozitor de prost ...
|
9am_2878
219 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2013, ora 15:22
De la: gabigabi2, la data 2013-11-17 09:13:09indoctrinata Cu CE, mai cifra ?
esti chiar "simpatica" vorbind despre asta tocmai tu , IMBIBATA de basism !
frate , asta-i Absurdul perfect :
sa-l iubesti pe Bas' , ORBESTE....
sa-l vrei presedinte pe viata
sa-i accepti Autoritarismul si Despotismul, ca si cum e firesc intr-un Stat de Drept
si sa te crezi ca ai fi democrat si anticomunist, e Noaptea Mintii ,dar voua vi se intimpla si ce-i mai tragic, e ca Nu va dati seama de asta !
Ma vezi pe mine indoctrinat femeie?
Pai ceva mai sus am postat ceva legat de asta si sincer doresc din tot sufletul ca toti cei vinovati sa raspunda .
Pana una alta Vosganian trebuia protejat ?
Dar Febechiu, Dragnea , Mitrea?
Ia spune acum care dintre noi este mai indoctrinat?
Mai baragladina batrana, astia conduc tara spre dezastru si va tin captivi prin sloganul ,,jos B''.
Ma intreb cand nu va mai fi presedinte cu ce va vor mai tine legati la ochi?
Ziceai ceva de ura acumulata si ai dreptate dar ea va calauzeste pe voi prostilor.
PS. Ia marturisese cat ka-kat mancai tu in tineretea ta cand luai cuvantul in sedintele PCR?
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2013, ora 17:52
De la: 1_1_0_1, la data 2013-11-17 13:25:38De la: gabigabi2, la data 2013-11-10 07:41:29De la: 1_1_0_1, la data 2013-11-09 12:01:43
[quote]
La scara macro stam bine, exista teorii ale ciclurilor in care sunt incluse diferite corectii necesare stabilizarii unor procese eficiente deja, totdeodata, exista diferite metode conjugate prin care se optimizeaza rezolvarea diferitelor probleme ale unor subseturi fundamentale in vederea obtinerii efectului evolutiv. La scara micro, nonintuitiva, stam nashpa, exista optiunea de-a exclude factorii paraziti inainte de a se multiplica dezvolta si obtine capabilitatea de a-si propaga efecte nociv-cauzale intr-un oarecare sistem macro !
ma rog, asa o fi , dar ochii mei vad ca nu stam bine nici la Macro ....omul nu a reusit sa-si rezolve problemele decit prin razboi ; n-a reusit sa -si domine setea de putere si inavutire si a inventat razboaiele de cotropire ; n-a reusit sa invete a trai si a-i lasa si pe altii sa traiasca-n legea lor si a inventat cruciadele ; cucerirea lumii noi ; cucerirea spatiului vital; infiintarea unui lagar comunist unde a mai experimentat o utopie ; apoi a mai venit o criza si utopia trebuia desfiintata, caci era nevoie de spatiu comercial, marit ; s-a reinventat colonialismul ,da' azi ii zice altfel :integrare in spatiul ala si alalalt ....vorbe, caci in final, la capatul tunelului s-a aprins o luminare ce -si picura timpul de stingere !
|
JIROV91
234 mesaje
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 00:32
PDL ul a fost rampa de lansare la presedentie,acum pacalesc cu MISCAREA POPULARA ca inca mai sunt prosti in Romania
|
valeriulivanov
1792 mesaje
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 13:58
D-TA,AI O RESPONSABILITATE SI O TRAGERE DE RASPUNDERE FATA DE ROMANI ,ASA CUM SI PRESESDINTELE U@  .S.A.,O ARE FATA DE NATIUNEA LUI ! .NOI ,NU SUNTEM PASALAC !.
|
averea1916
206 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 07:42
INCEARCA SA TRAIESTI BINE,NU TE UITA CA NU AI CU CE,PINA NU SE TREZESTE NORODUL !
|
9am_1454
1051 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 09:49
Cotoroanto, n-am mai intrat de mult ... dar ... recidivez.
Si o fac pentru ca:
Cine cere audit pentru ministrii lui Boc pare bine intentionat si bine face !
Aparent ...
Pentru ca, cine nu cere audit si pentru ministrii lui Tariceanu, nu mai e bine intentionat, e doar un bou de teapa lui Ponta, n-are creier ! E doar un terchea-berchea care crede ca face dreptate ...
Ma raliez pozitiei celor care spun ca trebuie auditati TOTI, basisti, pontistii, cacaristi, voiculisti, udemeristi, ce-or mai fi ei si, daca au furat, sa poposeasca la puscarie pentru multi ani.
E valabil si pentru Basescu.
Dar am observat ca imbecilii care urla de Basescu pe chestia cu flota, nu sufla o vorba despre averea lui ... Voiculescu, spre exemplu. In capul lor de boi este ideea ca alde Voiculescu poate sa fure linistit, sa treaca averea pe numele copiilor lui, nu e nici o problema ... dar fiica lui Basescu trebuie anchetata de o comisie parlamentara despre cum si-a cumparat pamant.
Foarte bine ! sa fie cercetata. Dar de ce nu sunt cercetati de catre comisia aia (evident politica) toti cei care au cumparat ceva, de la toate partidele ?
Cum e chemat la parchet unul de-al USL, urla imediat pe la toate televiziunile, in frunte cu Ponta, ca e dosar politic, ca procurorii "lui Basescu" i-au facut dosar.
Acum de ce nu urla nimeni ca cercetarea Ioanei Basescu e "dosar politic" ?
La aia de la USL este, la aia ai lui Basescu nu este !
Nu va miroase a stalinism curat ?
Mie, da !
A, era sa uit, Cotoroanto, esti tampita peste limita legala, in forma agravanta si continua !
Acum e bine.
|
Fosta membra 9am.ro
1833 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 12:15
MEDIAFAX
Senatorii şi-au votat bugetul pe 2014, de peste 100 de milioane de lei
Proiectul de hotărâre a primit în plen 98 de voturi "pentru" şi 3 abţineri.
Astfel, bugetul Senatului pe anul 2014, finanţat din resurse de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 100,8 milioane de lei, din care cheltuieli curente în sumă de 99,2 milioane de lei.
Potrivit proiectului de hotărâre, cheltuielile cu personalul ajung la 77 milioane de lei, capitolul bunuri şi servicii, la 20 milioane de lei.
Cheltuielile de capital se ridică la suma de 1,6 milioane de lei.
Aveti curaj sa faceti un calcul pentru bugetul alocat pe cap de senator ?
Bravos natiune !
|
Fosta membra 9am.ro
91 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 13:50
Hai sal't, obositilor !
Ce credeati, c-ati scapat de sutuiala !?
Nuuuuuuuuuu, iote-mi-s !
Ba, pa voi v-a prostit oftica si foamea, saracanilo scarbavnici !
Fui la asta, monseuru', care sta la umbra deasa scarpinandu-se-n gaoaza, crere cu mare durere si naduf de argat obidit, generalul Audit !
Poi cine sa-l faca bre, vreun nanas sau vreun finut, vreo nevasta de cuscrut, vreun var de spita veche, vreo amanta mai nurlie, vreo codoasa nasparlie , sau vreun june baietan uns dottore tam-nisam?
I-uzi, Madam Tigaie, cica esti tampita peste limita legala in forma agravanta si continua, hehehe, are dreptate zguduitul, asa e !
Dar uita, monseuru' care-ti rupe cucurucucuuuuu, sa ne spuna cat de Farfuridi este dansu' !
|
Fosta membra 9am.ro
91 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 13:55
De la: _2148_, la data 2013-11-19 12:15:48MEDIAFAX
Senatorii şi-au votat bugetul pe 2014, de peste 100 de milioane de lei
Proiectul de hotărâre a primit în plen 98 de voturi "pentru" şi 3 abţineri.
Astfel, bugetul Senatului pe anul 2014, finanţat din resurse de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 100,8 milioane de lei, din care cheltuieli curente în sumă de 99,2 milioane de lei.
Potrivit proiectului de hotărâre, cheltuielile cu personalul ajung la 77 milioane de lei, capitolul bunuri şi servicii, la 20 milioane de lei.
Cheltuielile de capital se ridică la suma de 1,6 milioane de lei.
Aveti curaj sa faceti un calcul pentru bugetul alocat pe cap de senator ?
Bravos natiune !
Sa vezi trai pe astia nenica, nici in pix nu-i doare de monseur Opinca !
|
|
|