back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 >> Sari la pagina:

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 11:28

Mai mult ....acciza la carburanti nu va mai fi modificata de cursul valutar de la 1 octombrie pentru intreg anul si va fi marita trimestrial deoarece acest guvern incompetent incalca legilatia UE , improvizeaza si minte in functie de nevoile NEVOIASILOR din camarila USL.
In concluzie nu trebuie sa va mire faptul ca in cursul anului 2014 vom avea cateva cresteri de acciza care va pune pe butuci economia dar si buzunarele noastre.
Acest guvern penal trebuie inlaturat urgent .
PS. Nu uitati prostilor ca acciza in anul de gratie 2014 ar fi trebuit sa fie mai mica tinand cont de cotatia valutara de la 1-10-2013.si totusi guvernarea Ponta Copiuta , incompetentul ,,Titulescu'' junior ne face viata un calvar.

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 12:20

Daca mai era o urma de indoiala cititi aici:
Cat de cutremurator de habarnist este Ponta (Opinii)
Cel mai mare pericol al talk-show-urilor aranjate, al emisiunilor cu intrebari servite si moderatori care te privesc cu ochi umezi este unul pervers: il lasa pe politician cu falsa impresie ca la ele se reduce presa reala.
Iar atunci cand el se intalneste la un moment dat cu o mostra de jurnalism autentic, isi expune goliciunea in toata splendoarea ei.
Victor Ponta a patit asta la TVR in fata lui Mosie Guran intr-o discutie despre Rosia Montana. Venit ca la el in sufragerie, premierul s-a trezit sub un tir de intrebari punctuale si foarte bine tintite, care l-au facut urgent KO.
I s-a intamplat din nou vineri, la guvern, cand prins la inghesuiala a aratat nu numai ca habar nu are despre ce vorbeste, dar si-a si autodeconspirat inca o minciuna gogonata.
Enervat de decizia CCR in cazul memorandumului cu Rompetrol, Victor Ponta a acuzat Curtea de inconsecventa pentru ca ar fi respins recent o sesizare in privinta aceluiasi act normativ.
Ceva, ceva stie premierul, dar nu stie ce trebuie. Intr-adevar, CCR a respins recent o alta sesizare in chestiunea Rompetrol, dar avand cu totul alt obiect decat sesizarea admisa. Aspectele reclamate atunci erau constitutionale, cele reclamate a doua oara nu mai erau. Pacientul nu suferea de hepatita, dar are cancer. Asta nu inseamna ca medicul care a infirmat primul diagnostic, dar l-a confirmat pe al doilea este nebun.
Cat despre acuzatia ca din cauza deciziei CCR, Rompetrol va intra in insolventa si ce se mai teme Victor Ponta pentru cele care se vor pierde, ea este o ineptie. In primul rand, daca murea de grija locurilor de munca, premierul ar fi facut ceva ca sa stimuleze infiintarea lor. Dar politica sa inteligenta a dus la pierderea a vreo 76 de mii numai anul acesta.
Pe de alta parte, nu este treaba CCR nici sa se uite la solvabilitatea firmelor si sa pazeasca locurile de munca. Treaba CCR este sa evalueze constitutionalitatea unor legi si sa sanctioneze abaterile. Adica exact ceea ce a facut.
Dar cel mai frumos a fost cand Victor Pinocchio a scapat porumbelul in privinta cresterii accizei la carburanti. Dialogul dintre el si reporter este mai mult decat amuzant:
"Reporter: Luati in considerare ideea de a renunta la acciza aceea de 7 eurocenti pentru carburant?
Victor Ponta: Pai nu e in Legea bugetului. Eu incercam sa va spun...
Reporter: Da, stiu asta ca nu e in Legea bugetului...
Victor Ponta: Pai si cum se poate renunta la ceva ce nu e in legea respectiva?
Reporter: Dati ordonanta de urgenta si o scoateti din modificarea adusa la Codul Fiscal. Asa cum a fost modificat, poate fi remodificat.
Victor Ponta: Si din ce platim hotararile judecatoresti? Doua miliarde. Ca sa nu mai vorbesc...
Reporter: Pai nu era pentru autostrazi si infrastructura?
Victor Ponta: Pai nu, nu, dar ii luam de la infrastructura si ii punem la hotarari, atunci."
Luat repede, Victor Ponta a admis ca acciza care pasamite ar fi trebuit sa alimenteze fondurile pentru infrastructura vor intra in drepturi salariale restante. Nu ca ele nu trebuie platite, mai ales ca sunt stabilite prin horarari judecatoresti. Dar nu sub acoperirea unei taxe care fi trebuit sa aiba alta destinatie.
Dar nici macar nu cred ca banii se vor duce in acele obligatii restante. Acela a fost argumentul populist scapat ca sa il contracareze pe Traian Basescu, care amenintase ca fara revenirea asupra deciziei de a creste acciza, nu va promulga bugetul.
Mai degraba cred ca banii aceia nici macar nu au destinatie precisa, ci vor fi directionati acolo unde populsimul si presiunile de campanie o cer mai tare, acolo unde baronii si interesul electoral vor solicita. Acciza la benzina este un impozit pur de campanie, iar Victor Ponta, prins la inghesuiala, a recunoscut acest lucru. Ultimul lucru pe care cred ca ar fi vrut sa-l recunoasca.
Aceasta marturisire scapata ne arata de fapt cum este construit bugetul pe anul viitor, pentru ce e nevoie de bani in plus, dar si cat de cutremurator de habarnist este premierul Victor Ponta.
USL-isti din Romania dati-va foc!
Taxa e de fapt pentru pensii si salarii!!!!!!!Gropile vor ramane si se va introducesi taxa de autostrada,din ce se aude cam 3 euro pe suta de km!
Ne apropiem de prapastie!

Raporteaza abuz de limbaj
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 12:49

@gabi Ce scriai ca nu sunt inteligenti in alte partide????? Bine ca sunt in USL!!! ? ! ! Nici sa minta nu stie!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 12:54

Cu toate ca Romania a avut o productie de cartofi foarte mare, una dintre cele mai mari din Europa in 2013, in depozite mai exista doar 10% din cantitatea produsa. Din aceasta cauza romanii ar putea fi nevoiti sa scoata din buzunar mai multi bani pentru kilogramul de cartofi, in aceasta iarna, scrie evz.

Romania se afla pe locul patru in Europa la consumul de cartofi, cu 90 de kilograme pe cap de locuitor. Pe primul loc se claseaza Portugalia, cu 126 de kilograme de cartofi pe an.

Detalii: www.9am.ro/stiri/Business/251373/pretul-cartofilor-ar-putea-depa...
Follow us: @9AM on Twitter | 9AM.ro on Facebook
Una rece,una rece!(Voia cineva ceva cald??? ? ! !)

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 13:01

Citat din Parazitii: ,,Facem slalom printre cretini zi de zi,
Intr-o lume mica si murdara zi de zi,
Prostii par conceputi pe cale artificiala
CA SUNT MULTI AI DRACU
SI NU AU NICI O BOALA!"
Mare dreptate au........!

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 13:32

De la: sirboby, la data 2013-11-25 12:20:15 Daca mai era o urma de indoiala cititi aici:
Cat de cutremurator de habarnist este Ponta (Opinii)
Cel mai mare pericol al talk-show-urilor aranjate, al emisiunilor cu intrebari servite si moderatori care te privesc cu ochi umezi este unul pervers: il lasa pe politician cu falsa impresie ca la ele se reduce presa reala.
Iar atunci cand el se intalneste la un moment dat cu o mostra de jurnalism autentic, isi expune goliciunea in toata splendoarea ei.
Victor Ponta a patit asta la TVR in fata lui Mosie Guran intr-o discutie despre Rosia Montana. Venit ca la el in sufragerie, premierul s-a trezit sub un tir de intrebari punctuale si foarte bine tintite, care l-au facut urgent KO.
I s-a intamplat din nou vineri, la guvern, cand prins la inghesuiala a aratat nu numai ca habar nu are despre ce vorbeste, dar si-a si autodeconspirat inca o minciuna gogonata.
Enervat de decizia CCR in cazul memorandumului cu Rompetrol, Victor Ponta a acuzat Curtea de inconsecventa pentru ca ar fi respins recent o sesizare in privinta aceluiasi act normativ.
Ceva, ceva stie premierul, dar nu stie ce trebuie. Intr-adevar, CCR a respins recent o alta sesizare in chestiunea Rompetrol, dar avand cu totul alt obiect decat sesizarea admisa. Aspectele reclamate atunci erau constitutionale, cele reclamate a doua oara nu mai erau. Pacientul nu suferea de hepatita, dar are cancer. Asta nu inseamna ca medicul care a infirmat primul diagnostic, dar l-a confirmat pe al doilea este nebun.
Cat despre acuzatia ca din cauza deciziei CCR, Rompetrol va intra in insolventa si ce se mai teme Victor Ponta pentru cele care se vor pierde, ea este o ineptie. In primul rand, daca murea de grija locurilor de munca, premierul ar fi facut ceva ca sa stimuleze infiintarea lor. Dar politica sa inteligenta a dus la pierderea a vreo 76 de mii numai anul acesta.
Pe de alta parte, nu este treaba CCR nici sa se uite la solvabilitatea firmelor si sa pazeasca locurile de munca. Treaba CCR este sa evalueze constitutionalitatea unor legi si sa sanctioneze abaterile. Adica exact ceea ce a facut.
Dar cel mai frumos a fost cand Victor Pinocchio a scapat porumbelul in privinta cresterii accizei la carburanti. Dialogul dintre el si reporter este mai mult decat amuzant:
"Reporter: Luati in considerare ideea de a renunta la acciza aceea de 7 eurocenti pentru carburant?
Victor Ponta: Pai nu e in Legea bugetului. Eu incercam sa va spun...
Reporter: Da, stiu asta ca nu e in Legea bugetului...
Victor Ponta: Pai si cum se poate renunta la ceva ce nu e in legea respectiva?
Reporter: Dati ordonanta de urgenta si o scoateti din modificarea adusa la Codul Fiscal. Asa cum a fost modificat, poate fi remodificat.
Victor Ponta: Si din ce platim hotararile judecatoresti? Doua miliarde. Ca sa nu mai vorbesc...
Reporter: Pai nu era pentru autostrazi si infrastructura?
Victor Ponta: Pai nu, nu, dar ii luam de la infrastructura si ii punem la hotarari, atunci."
Luat repede, Victor Ponta a admis ca acciza care pasamite ar fi trebuit sa alimenteze fondurile pentru infrastructura vor intra in drepturi salariale restante. Nu ca ele nu trebuie platite, mai ales ca sunt stabilite prin horarari judecatoresti. Dar nu sub acoperirea unei taxe care fi trebuit sa aiba alta destinatie.
Dar nici macar nu cred ca banii se vor duce in acele obligatii restante. Acela a fost argumentul populist scapat ca sa il contracareze pe Traian Basescu, care amenintase ca fara revenirea asupra deciziei de a creste acciza, nu va promulga bugetul.
Mai degraba cred ca banii aceia nici macar nu au destinatie precisa, ci vor fi directionati acolo unde populsimul si presiunile de campanie o cer mai tare, acolo unde baronii si interesul electoral vor solicita. Acciza la benzina este un impozit pur de campanie, iar Victor Ponta, prins la inghesuiala, a recunoscut acest lucru. Ultimul lucru pe care cred ca ar fi vrut sa-l recunoasca.
Aceasta marturisire scapata ne arata de fapt cum este construit bugetul pe anul viitor, pentru ce e nevoie de bani in plus, dar si cat de cutremurator de habarnist este premierul Victor Ponta.
USL-isti din Romania dati-va foc!
Taxa e de fapt pentru pensii si salarii!!!!!!!Gropile vor ramane si se va introducesi taxa de autostrada,din ce se aude cam 3 euro pe suta de km!
Ne apropiem de prapastie!

Pai si daca erau ptr. drepturi salariale restante , nu trebuiau trecuti in buget ??

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 15:24

De la: _2148_, la data 2013-11-25 13:32:35
De la: sirboby, la data 2013-11-25 12:20:15 Daca mai era o urma de indoiala

Pai si daca erau ptr. drepturi salariale restante , nu trebuiau trecuti in buget ??

www.semneletimpului.ro/new/pictures/ponta_si_preotul_liviu_chiri...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 15:37

De la: sirboby, la data 2013-11-25 12:49:16 @gabi Ce scriai ca nu sunt inteligenti in alte partide????? Bine ca sunt in USL!!! ? ! ! Nici sa minta nu stie!

asa am scris eu , Sirule ? ia mai cerceteaza ! poate am scris despre altceva, dar nu despre lipsa inteligentei, ca doar vezi cit ma opun ideii demobilizatoare si defaimatoare cum ca, ca romanii ar retardatii Europei !
si, totusi, chiar daca nu-l iubesti pe Basel, mai citeaza si tu si din alta presa, nu numai din cea Pro B , ca prea bate la ochi optiunea voastra ....e valabil si ptr. @cifrutza cealalta !

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 15:55

De la: gabigabi2, la data 2013-11-25 15:37:07
De la: sirboby, la data 2013-11-25 12:49:16 @gabi Ce scriai ca nu sunt inteligenti in alte partide????? Bine ca sunt in USL!!! ? ! ! Nici sa minta nu stie!

asa am scris eu , Sirule ? ia mai cerceteaza ! poate am scris despre altceva, dar nu despre lipsa inteligentei, ca doar vezi cit ma opun ideii demobilizatoare si defaimatoare cum ca, ca romanii ar retardatii Europei !
si, totusi, chiar daca nu-l iubesti pe Basel, mai citeaza si tu si din alta presa, nu numai din cea Pro B , ca prea bate la ochi optiunea voastra ....e valabil si ptr. @cifrutza cealalta !

Gabi excepand comentariile autorului articolului ce intelegi din dialogul tonta-reporter???
Si am sa caut postul in care scriai ca altii(PRM,PPDD etc) NU AU CU CINE FACE GUVENUL!!!!!!!!BINE CA ARE USL-ul!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 16:07

De la: sirboby, la data 2013-11-25 15:55:06

Gabi excepand comentariile autorului articolului ce intelegi din dialogul tonta-reporter???
Si am sa caut postul in care scriai ca altii(PRM,PPDD etc) NU AU CU CINE FACE GUVENUL!!!!!!!!BINE CA ARE USL-ul!

dar asta-i altceva, Sirule ! de ce minciunesti si tu ? chiar daca ne duelam pe aici, credeam ca avem totusi un pic de respect unul fata de altul ....eu asa am crezut si, nu mi-am permis niciodata sa-l fac pe careva prost sau idiot , cretin sau dobitoc si cei care spun asta despre altii, sunt ei insisi asa !
dar , DA, asta am spus ca, in PPDD sunt oameni simpli, fara specializari care i-ar recomanda la un post ministerial !

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 16:54

De la: gabigabi2, la data 2013-11-25 16:07:57

dar asta-i altceva, Sirule ! de ce minciunesti si tu ? chiar daca ne duelam pe aici, credeam ca avem totusi un pic de respect unul fata de altul ....eu asa am crezut si, nu mi-am permis niciodata sa-l fac pe careva prost sau idiot , cretin sau dobitoc si cei care spun asta despre altii, sunt ei insisi asa !
dar , DA, asta am spus ca, in PPDD sunt oameni simpli, fara specializari care i-ar recomanda la un post ministerial !

@Gabi eu nu am zis nimanui(exceptand poporului roman ca tot) ca e prost,daca s-a inteles altceva imi cer scuze!
Si te rog sa-mi explici si mie diferenta dintre tonta(sau s.ov.a) si orice alt prost fara diplome(specializari)!

JIROV91

234 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 16:54

PDL ul a fost rampa de lansare la presedentie,acum pacalesc cu MISCAREA POPULARA ca inca mai sunt prosti in Romania
JIROV91

234 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 16:58

De la: 9am_2878, la data 2013-11-25 10:49:18Pentru idiotii care inca mai pun botul la manipularile grosolane ale A3 si ale guvernului penal Ponta Copiuta.... trebuie sa fac urmatoarele precizari in legatura cu achizitia terenului din Nana.
In judetul Calarasi incepand cu Fundulea, Mostistea, Tamadau, Calareti, Ileana si pana la Lehliu hectarul de pamant nu depaseste 3500 lei dar se poate cumpara daca sti unde sa cauti si la 2500 lei.
Daca facem un calcul simplu presedintele a cumparat hectarul cu aproximativ 4400 lei.
Mai mult creditul luat de la CEC are dobanda identica cu a tuturor celor care fac un imprumut pe 30 de ani asa ca nu mai fiti idioti, cascati ochii si mintea deoarece sunteti victimele celui mai odios,incompetent, mincinos si parsiv premier din istoria Romaniei.

Printul cherly a infiintat SRL pentru vinzarea de pamint arabil la straini cu 22000 euro hectarul
www.youtube.com/watch?v=O1nzBnDfFTs

PDL ul a fost rampa de lansare la presedentie,acum pacalesc cu MISCAREA POPULARA ca inca mai sunt prosti in Romania
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 17:29

De la: sirboby, la data 2013-11-25 16:54:00
De la: gabigabi2, la data 2013-11-25 16:07:57

@Gabi eu nu am zis nimanui(exceptand poporului roman ca tot) ca e prost,daca s-a inteles altceva imi cer scuze!
Si te rog sa-mi explici si mie diferenta dintre tonta(sau s.ov.a) si orice alt prost fara diplome(specializari)!

nu neg Inteligenta si bunul-simt natural si nu o data am intilnit oameni de nota 1o fara a avea o facultate facuta DAR, nici tu nu este cazul sa negi ca trecerea printr-o facultate , Invatarea de a Invata, cu organizarea informatiilor culese si punerea lor intr-un cadru ideatic- constructiv, se obtine foarte greu de catre un auto-didact si , din pacate, acestia sunt putini ca numar !

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 17:46

Bunul simt ar trebui sa opreasca pe cineva sa aspire la o caciula prea mare ptr. el , iar un minim de inteligenta nativa ar trebui sa-i determine pe cei mai multi romani sa nu voteze oameni iresponsabili si fara bun simt !
Din pacate....

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 18:12

De la: _2148_, la data 2013-11-25 17:46:07Bunul simt ar trebui sa opreasca pe cineva sa aspire la o caciula prea mare ptr. el , iar un minim de inteligenta nativa ar trebui sa-i determine pe cei mai multi romani sa nu voteze oameni iresponsabili si fara bun simt !
Din pacate....
crezi ca poti vb de bun simt

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 18:14

De la: ______, la data 2013-11-24 18:26:05Economia în șapte lecții

Cartea aceasta reflectã pe deplin poziția fundamentalã a au torului, cea pentru care Ludwig von Mises a fost – și încã mai este – admirat de urmașii sãi intelectuali și detestat de adversari....

Deși fiecare din cele șase lecții poate fi apreciatã ca un eseu independent, armonia lor de ansamblu prilejuiește cititorului o satisfacție esteticã similarã celei pe care o încercãm în fața unui edificiu arhitectonic bine închegat.

Fritz Machlup,
Princeton,
1979

Spre sfârșitul anului 1958, când soțul meu a fost invitat de Dr. Alberto Benegas-Lynch sã facã o cãlãtorie în Argentina și sã susținã acolo un ciclu de conferințe, am fost rugatã sã-l însoțesc. Cartea aceasta conține, în scris, cele ce a spus soțul meu sutelor de studenți argentinieni care au participat la acele conferințe.
Am sosit în Argentina câțiva ani dupã ce Perón fusese silit sã pã-rãseascã țara.
El guvernase distructiv și distrusese complet fundamentele economice ale Argentinei. Succesorii lui nu erau cu mult mai buni. Țara era pregãtitã pentru idei noi, iar soțul meu era de asemenea pregãtit sã le ofere.
Lecțiile lui au fost rostite în limba englezã, în enorma salã de conferințe a Universitãții din Buenos Aires.
În douã camere alãturate cuvintele lui erau tãlmãcite simultan în spaniolã, pentru studenți care le urmãreau în cãști. Ludwig von Mises a vorbit fãrã nici un fel de ocolișuri despre capitalism, socialism, intervenționism, comunism, fascism, politici economice și pericolele dictaturii.
Tinerii aceia, care-l ascultau pe soțul meu, nu știau multe despre libertatea pieței sau despre libertatea individualã.

Dupã cum am scris în My Years with Ludwig von Mises, cu privire la împrejurarea aceea, „Dacã cineva ar fi îndrãznit pe atunci sã atace comunismul sau fascismul așa cum fãcea soțul meu, poliția ar fi dat buzna și l-ar fi reținut imediat, iar adunarea ar fi fost împrãștiatã”.
Auditoriul a reacționat ca și cum s-ar fi deschis o fereastrã, și prin ea ar fi pãtruns în camere o adiere de aer proaspãt.
El vorbea liber, fãrã nici un fel de note. Ca de obicei, își ordona gândurile dupã numai câteva cuvinte, notate pe o bucãțicã de hârtie.
Știa exact ce anume dorea sã spunã și, întrebuințând termeni relativ simpli reușea sã-și comunice ideile unui auditoriu nefamiliarizat cu opera lui, astfel încât cu toții înțelegeau exact ce anume li se spunea.

Lecțiile au fost înregistrate, iar aceste înregistrãri transcrise ulterior de un secretar de limbã spaniolã, al cãrui manuscris dactilografiat l-am gãsit printre documentele postume ale soțului meu. Lectura acelor pagini, mi-a evocat amintirea vie a entuziasmului deosebit cu care au primit acei argentinieni cuvintele soțului meu. Și mi s-a pã-rut, în calitate de ne-economistã, cã lecțiile acestea, rostite în fața unui auditoriu sud-american nespecializat, erau mult mai ușor de înțeles decât multe dintre scrierile mai teoretice ale lui Ludwig von Mises.
Am considerat cã ele conțineau atât de mult material valoros, atâtea gânduri importante astãzi și în viitor, încât ar trebui fãcute accesibile marelui public.
Deoarece soțul meu nu-și revizuise niciodatã transcrierile lecțiilor sale în vederea publicãrii lor în volum, sarcina aceasta a rã-mas în seama mea. Am fost extrem de atentã sã pãstrez intact sensul fiecãrei propoziții, sã nu schimb nimic din conținut și sã pãstrez toate expresiile pe care soțul meu le utiliza adesea și cu care cititorii sãi sunt atât de familiarizați. Singura mea contribuție a fost sã rânduiesc laolaltã propozițiile și sã elimin unele dintre micile expresii pe care le întrebuințãm uneori într-o discuție informalã.

Dacã tentativa mea de a converti aceste lecții într-o carte a reușit, este numai datoritã
faptului cã, în fiecare frazã, auzeam vocea soțului meu, îl auzeam vorbind. Amintirea lui rãmãsese vie în mine, vie în ce privește felul cum demonstrase limpede nocivitatea și pericolul unei guvernãri prea extinse, în ce privește felul lucid și inteligibil în care prezentase diferențele dintre dictaturã și intervenționism; în ce privește felulpãtrunzãtor și spiritual în care invoca diverse personalitãți istorice; în ce privește felul cum cu numai câteva cuvinte reușea sã readucã la viațã vremuri de mult apuse.
Doresc sã mã folosesc de acest prilej pentru a-i mulțumi bunului meu prieten George Koether pentru felul cum m-a secondat în aceastã întreprindere.
Experiența sa editorialã și familiaritatea sa cu teoriile soțului meu au fost de un real folos în pregãtirea acestui volum.

Sper cã lecțiile acestea nu vor fi citite numai de specialiști, ci și de numeroșii admiratori ai soțului meu din rândurile noneconomiștilor. Și sper din tot sufletul ca aceastã carte sã devinã accesibilã și celor tineri, îndeosebi liceenilor și elevilor de colegiu din lumea întreagã.

Margit von Mises,
New York,
iunie 1979.

www.solib.ro/sites/default/files/ludwig_von_mises_-_economia_in_...

Mai lasati dreaqului biblia, horoscoapele, si textele conspirationiste, cititi si voi texte instructive, daca v-o ajuta bila sa le si intelegeti.

E interesanta si instructiva dar cati speri s-o citeasca ?
Cei mai multi nu inteleg nici macar ca economia privata plateste toate salariile si pensiile si tu vrei sa inteleaga diferenta intre capitalismul pur si capitalismul corporatist ?
Nu don'le , se vrea socialism pe paine , pomeni de la stat , salarii si pensii mizerabile de subzistenta , imprumuturi de stat transferate catre generatiile urmatoare , tinerea populatiei in saracie prin indexari minime in preajma campaniei si imbogatirea catorva , care au acces la ciolan . Asta vrea populatia asta cu "inteligenta naturala " si cu "bun simt " !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 18:20

din pacate, unora le lipseste si inteligenta naturala si bunul simt, dar asta nu-i impiedica sa dea lectii tuturor ....ba, dimpotriva, se simt indreptatiti , caci fudulia-i mare si ei nu-si mai incap in piele si dau p'afara !

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 18:25

De la: gabigabi2, la data 2013-11-25 18:20:17din pacate, unora le lipseste si inteligenta naturala si bunul simt, dar asta nu-i impiedica sa dea lectii tuturor ....ba, dimpotriva, se simt indreptatiti , caci fudulia-i mare si ei nu-si mai incap in piele si dau p'afara !

'ete fleoshc !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 18:29

De la: _2148_, la data 2013-11-25 18:25:46
De la: gabigabi2, la data 2013-11-25 18:20:17din pacate, unora le lipseste si inteligenta naturala si bunul simt, dar asta nu-i impiedica sa dea lectii tuturor ....ba, dimpotriva, se simt indreptatiti , caci fudulia-i mare si ei nu-si mai incap in piele si dau p'afara !

'ete fleoshc !
acum vezi dc cred ca nu esti femeie,pentru ca o femeie are bunul simt,

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 18:32

exact "ete fleosc" sunt si comentariile tale, daca inteligenta ta nativa si bunul simt , te "obliga" sa refuzi orice spun eu sau un altul cu care nu esti tu de acord si trebuie neaparat sa-l minimalizezi !
asta te face sa cresti in proprii tai ochi ? ufffff si tu esti o fiinta nefericita si plina de frustrari debordante , la fel ca ______________!

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 18:45

De la: gabigabi2, la data 2013-11-25 18:32:12exact "ete fleosc" sunt si comentariile tale, daca inteligenta ta nativa si bunul simt , te "obliga" sa refuzi orice spun eu sau un altul cu care nu esti tu de acord si trebuie neaparat sa-l minimalizezi !
asta te face sa cresti in proprii tai ochi ? ufffff si tu esti o fiinta nefericita si plina de frustrari debordante , la fel ca ______________!

Ale dumitale sunt foarte argumentate !

(comentariile , nu de frustrari ziceam

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 18:52

De la: 9am_750, la data 2013-11-25 18:29:37

'ete fleoshc !

Da bai , asa sunteti voi habotnicii indoctrinati , ca femeile tre' sa taca si sa faca mancare !
Spune-i asta lui nevasta-ta !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:08

De la: _2148_, la data 2013-11-25 18:45:35
De la: gabigabi2, la data 2013-11-25 18:32:12exact "ete fleosc" sunt si comentariile tale, daca inteligenta ta nativa si bunul simt , te "obliga" sa refuzi orice spun eu sau un altul cu care nu esti tu de acord si trebuie neaparat sa-l minimalizezi !

argumentate bine sau nu chiar, tot nu-ti refuz din start ideea expusa si o luam la maruntit , incercind o lamurire ? n-am facut si la religie asa ?

intorcindu-ma la inteligenta nativa si bun- simt, vrei sa spui ca n-ai intilnit in viata ta asemenea oameni ? niciodata- niciodata ? chiar asa de inchisa-n casa esti sau esti inchisa la inima si minte si nu-i poti recunoaste unui om calitatile native avute ? ca si asta e o chestie ce tine de caracterul si atitudinea fiecaruia, avuta fata de toti si toate cite ne inconjoara !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:27

De la: _2148_, la data 2013-11-25 18:52:47
De la: 9am_750, la data 2013-11-25 18:29:37

'ete fleoshc !

Da bai , asa sunteti voi habotnicii indoctrinati , ca femeile tre' sa taca si sa faca mancare !
Spune-i asta lui nevasta-ta !
dae femeile care spun prosti,,te incadrezi

Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:31

De la: gabigabi2, la data 2013-11-25 19:08:44
De la: _2148_, la data 2013-11-25 18:45:35

argumentate bine sau nu chiar, tot nu-ti refuz din start ideea expusa si o luam la maruntit , incercind o lamurire ? n-am facut si la religie asa ?

intorcindu-ma la inteligenta nativa si bun- simt, vrei sa spui ca n-ai intilnit in viata ta asemenea oameni ? niciodata- niciodata ? chiar asa de inchisa-n casa esti sau esti inchisa la inima si minte si nu-i poti recunoaste unui om calitatile native avute ? ca si asta e o chestie ce tine de caracterul si atitudinea fiecaruia, avuta fata de toti si toate cite ne inconjoara !

Mi s-a parut irelevant sa aduci in discutia despre capacitatile intelectuale ale premierului , vorba despre inteligenta nativa si bun simt .
Si eu am zis ca , atunci cand aspiri la functia de premier si crezi ca te recomanda inteligenta nativa , trebuie sa ai totusi o lipsa de bun simt ( de premier zic )sa nu-ti dai seama ca functia respectiva implica mult mai mult .
Ce-oi fi inteles dumneata , habar n-am !
Aberatiile , gen 750 , le taxez , fie ca-ti place sau nu !
La fel faci si dumneata cand nu-ti convine ceva , chiar daca mai aluziv .
Care-i baiul ?
Tre' sa ne pupam si sa ne imbratisam ca sa parem ca suntem de acord ?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:38

De la: _2148_, la data 2013-11-25 19:31:09
Si eu am zis ca , atunci cand aspiri la functia de premier si crezi ca te recomanda inteligenta nativa , trebuie sa ai totusi o lipsa de bun simt ( de premier zic )sa nu-ti dai seama ca functia respectiva implica mult mai mult .
!

...cred ca ai taiat de pe lista de posibili aspiranti la functia de premier toata clasa politica cati inteligenti nativi si cu bun simt or fi aspirand?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:44

De la: _Ingrid, la data 2013-11-25 19:38:20
!

...cred ca ai taiat de pe lista de posibili aspiranti la functia de premier toata clasa politica cati inteligenti nativi si cu bun simt or fi aspirand?

Nu am taiat , Ingrid , discutia era despre Ponta . Te rog sa-ti amintesti ca am spus de multe ori ca aceasta clasa politica trebuie corectata si educata , pana se schimba in totalitatea ei .
Si cand am acuzat toata clasa politica , am fost acuzata de anarhism ...

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:45

Daca va solicit sa derivati functia cognitiva a bunului simt, care ar fi rezultatul , inteligentilor ?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:51

De la: _2148_, la data 2013-11-25 19:44:54
De la: _Ingrid, la data 2013-11-25 19:38:20
!

Nu am taiat , Ingrid , discutia era despre Ponta . Te rog sa-ti amintesti ca am spus de multe ori ca aceasta clasa politica trebuie corectata si educata , pana se schimba in totalitatea ei .
Si cand am acuzat toata clasa politica , am fost acuzata de anarhism ...
Ei, anarhism! evident ca trebuie schimbata total, cred ca toata lumea e convinsa de asta.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Pagini: << 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: