Fosta membra 9am.ro
1400 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 15:52
...l-am avertizat pe Vasilica bugetar cu basca mica...s-o-nrameze !
9am_184
1207 mesaje
Postat pe: 9 Mai 2012, ora 16:44 CITEAZA RASPUNDE
....o sã-l vedeþi voi pe unde stã cocoþat Draku´, cât o sã mai trãþi voi cu iluzia cã, 1,3Mil. angajaþi în ec. privatã, -în majoritate angajaþi pe salariu minim pe ec.- o sã vã mai finanþeze plata a 6,6Mil.pensionari ºi salariile a vreo 3,5Mil.de bugetari.
...aþi trãit biniºor pe datorii, int-ext. la randamente de peste 6,5%, dar, sã vedem cine vã mai împrumutã, cã sunteþi faliþi !...
...câþi de Ponta o sã schimbaþi pân-la vara viitoare ?
1 EURO = 4.4160 RON
+0.0128 RON-----------> la varã ?---->++++
........................................
....si tu, buey Bleaqule, esti convins ca deprecierea monedei nationale, se datoreaza in excusivitate uslistilor?.....
...sau celor ce nu au decis implementarea din timp a masurilor fiscale anticriza si a unor strategii de reforma adecvate preconizatei crize de lichiditati pe fondul unei acute crize politico-economice ca efect al datoriilor suverane in care se zbate zona euro?...esti naiv, Bleaqule, principalii impotenti in fata crizei sunt cei ce s-au aflat la pupitrul decizional avant la lettre izbugnirii crizei in europa, pe timpul acesteia, cat si in prezent, cu totii, sunt bieti ageamii aroganti , mincinosi, si fuduli nevoie mare.
concluzie:
...efectele pe care le percepeti voi abia astazi, vor naste consecinte cu mult mai grave in situatia romaniei, incompetentii vor fi siliti sa paraseasca corabia, altfel, se vor scufunda impreuna cu ea.
|
|
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 15:57
in ce consta TUPEUL meu, ca ma innebunesti ? pai nu creste valoarea Eu in fiecare zi ,in raport cu leul, de la acel 1 martie de unde incepi tu cu postarea ? Cine conducea Ro la 1 Martie ? MRU sau cine ?
prabusirea a inceput din cauza USLsau e o consecinta a atitor luni de proasta guvernare ? si mai zici de tupeu........haide, stii ca esti culmea ?
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 16:13
De la: 9am049573, la data 2010-05-06 20:07:09nero,
Iti doresc sa ai sute de lei in buzunar anul asta cite minute m-am uitat eu la emisiunea lui nasu cu cristoiu.
nu mai dau 2 cepe degerate pe cristoiu de prin 1996... prin concluzie nu-l urmaream nici cind combatea la antene. asa ca teoria ta cu televiziunile negre pica... e doar o coincidenta istorica faptul ca ion cristoiu din gugesti are aceleasi idei ca si mine! recunosc ca un prieten ridea de mine spunind ca merg la biblioteca academiei ca sa ma intilnesc cu cristoiu...
am urmarit si eu o parte din discursul lui base. a avut de toate
v-am spus ca o gasim banii care lipsesc guvernului boc sa faca modernizarea.
interesant a fost ca de vina sunt mereu altii (se vedea ca fan manelistii si voda base se adapa din acelasi sortiment de wiskey, pardon izvor de intelepciune).
cel mai amuzant a fost momentul cu agricultura: base, "in zece ani s-au bagat in agricultura 10 miliarde de euro (prostimeeea : OOOOO)" si s-au intors la buget numai 400 de milioane (prostimea: HUOOOO!-pardon galeria)"
sincer va spun, faptul ca bugetarii, pensionarii si asistatii social vor scoate tara din criza (alaturi de base cu proiectul lui,-am uitat cum se cheama!) e dupa mine, cea mare realizare a guvernului pdl asumat de base...
daca va uitati pe legea bugetului veti vedea cit se va economisi cu procentele vehiculate. "un fleac"...
deficitul tot va exista. eu as putea oferi asistenta guvernului boc pentru a da solutia corecta, fara mari dureri, dar cer un milion de euro.
ideea e ca timp de 1 an si ceva base, boc si pdl nu au facut deloc economii
(crede cineva in argumentul ca 4 luni romania nu a avut guvern? ati uitat de ministrii in spagat si nominalizarile la misto ale lui base?)
in concluzie, emotionant discursul "profesorului specializat in wisky cu gheata" care are pentru cotroceni un buget pe anul asta cu 23% mai mare.
economie la voi nu la ei...
scutul sa va apere de rele.
ps: nero spune-mi te rog, stii cit costa anul asta pe romani trimiterea de trupe in plus in afganistan, care se face pentru pofta lui base?
(interesant ca argumentele lui base in chestiune le avea si maresalul antonescu cind i se propunea dezlipirea de hitler...)
ps2: isarescu: guvernul a prezentat fapte si date eronate!
Raporteaza abuz de limbaj
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 16:40
De la: Black_Friday, la data 2012-05-25 16:13:42De la: gabigabi2, la data 2012-05-25 15:57:06in ce consta TUPEUL meu, ca ma innebunesti ? pai nu creste valoarea Eu in fiecare zi ,in raport cu leul, de la acel 1 martie de unde incepi tu cu postarea ? Cine conducea Ro la 1 Martie ? MRU sau cine ?
prabusirea a inceput din cauza USLsau e o consecinta a atitor luni de proasta guvernare ? si mai zici de tupeu........haide, stii ca esti culmea ?
Auzi, tu te faci ca nu pricepI? Ce dreaq, chiar ma iei de fraier?
Ia uita-te pe link-ul asta si pozitioneaza cursorul pe grafic pina iti indica data de 27.04! Spune-mi apoi cum ti se patre cursul incepand din acea data, fata de ce fusese anterior/
Mai mult de atat ce vrei? Imediat dupa motiune, ceva s-a intamplat! Ori manevrele noului guvern care sa fi impus Bancii Nationale o anumita strategie, ori atacuri speculative, ori neincrederea bancilor straine in USL care determina retragerea valutei din Romania si deci cresterea cursului leului.
Mai mult de atat, nu am ce sa iti fac! Mai sugestiv decat atat, chiar nu se poate, decat sa iti fac din plastilina un grafic.
DACA leul ar fi stat bine si dintrodata ar fi inceput sa scada , te-as fi inteles, dar asa , NU si el isi urmeaza cursul firesc de scadere ,ca urmare a RECESIUNII in care suntem iar!
stii foarte bine ca niciun tratament nu-si face efectul de a doua zi, imediat .....tu te chinui cu colesterolul si tratamentul de 2 ani si spui ca inca esti in pericol...!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 16:53
De la: gabigabi2, la data 2012-05-25 16:40:31De la: Black_Friday, la data 2012-05-25 16:13:42De la: gabigabi2, la data 2012-05-25 15:57:06in ce consta TUPEUL meu, ca ma innebunesti ? pai nu creste valoarea Eu in fiecare zi ,in raport cu leul, de la acel 1 martie de unde incepi tu cu postarea ? Cine conducea Ro la 1 Martie ? MRU sau cine ?
Ia uita-te pe link-ul asta si pozitioneaza cursorul pe grafic pina iti indica data de 27.04! Spune-mi apoi cum ti se patre cursul incepand din acea data, fata de ce fusese anterior/
Mai mult de atat ce vrei? Imediat dupa motiune, ceva s-a intamplat! Ori manevrele noului guvern care sa fi impus Bancii Nationale o anumita strategie, ori atacuri speculative, ori neincrederea bancilor straine in USL care determina retragerea valutei din Romania si deci cresterea cursului leului.
Mai mult de atat, nu am ce sa iti fac! Mai sugestiv decat atat, chiar nu se poate, decat sa iti fac din plastilina un grafic.
DACA leul ar fi stat bine si dintrodata ar fi inceput sa scada , te-as fi inteles, dar asa , NU si el isi urmeaza cursul firesc de scadere ,ca urmare a RECESIUNII in care suntem iar!
niciun tratament nu-si face efectul de a doua zi, imediat .....tu te chinui cu colesterolul si tratamentul de 2 ani si spui ca inca esti in pericol...!
Doaaaaaaamne Dumnezeule! Esti fenomenala in caposenia asta ta absurda! Uita-te femeie pe graficul asta nenorocit si spune-mi cum iti explici tu cresterea brusca a euro in raport cu leul imediat din data de 27.04! Ce naiba mai Gabi, atunci cand te uiti pe Antene sau pe irealitati mai exista loc de interpretare, tu vezi intr-un fel, eu in altfel, dar cand e vorba de matematica, de cifre, nu mai incape nicio balmajeala! Nu imi schimbi tu acum legile matematicii, desi voi usleprosii sunteti in stare si de asta...
Ti-am tabelul si ai comentat, atunci ti-am adus graficul si aici se vede clar!
cursvalutar.dailybusiness.ro/grafic-curs-euro
Daca din nov 2011 pina in 26.04 leul a variat intre 4,362 si 4,375, cu cresteri si reveniri, din 27.04 a luat-o razna, de la 4,37 pina la 4,47...
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
Fosta membra 9am.ro
2310 mesaje
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 18:25
Ai dracului ce sunteti ... acu e criza ca e Ponta la putere, cand era Boc nu vorbeati de criza, n-auziserati de criza, nu ne auzeati nici pe noi despre criza, nu va placea cuvantul criza, nenorocitilor !
Basescu si Boc erau raul absolut.
Acum, deodata, intelegatori nevoie mare ... aveti explicatii.
Nu conteaza ca se prabuseste moneda, ca aia nu e , aia nu e ... daca sunt USL-istii la putere e ok, jigodiilor.
Despre directorul de 5 zile care da adeverinte ca Nastase n-a produs prejudicii nu suflati o vorbulita, jigodii rosii ce sunteti (asta e bonus pentru ca mie si astora ca mine ne spuneati slugi portocalii ... ) nu vedeti si nu auziti.
Daca propunea Basescu uninominalul pur (l-a si propus) si daca l-ar fi votat PDL-ul, ati fi ragusit urland despre tiranie si dictatura, leprelor.
Apropos, va simtiti confortabil cand guverneaza prost aia de-i agreati voi si "ailalti" va injura din cauza modului in care guverneaza favoritii vostri ?
Ati devenit intelegatori cu criza, aveti explicatii ... despre care n-ati vrut sa auziti pana acum ...
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 19:05
De la: Silviu, la data 2012-05-25 18:25:25Ai dracului ce sunteti ... acu e criza ca e Ponta la putere, cand era Boc nu vorbeati de criza, n-auziserati de criza, nu ne auzeati nici pe noi despre criza, nu va placea cuvantul criza, nenorocitilor !
Nu conteaza ca se prabuseste moneda, ca aia nu e , aia nu e ... daca sunt USL-istii la putere e ok, jigodiilor.
Despre directorul de 5 zile care da adeverinte ca Nastase n-a produs prejudicii nu suflati o vorbulita, jigodii rosii ce sunteti (asta e bonus pentru ca mie si astora ca mine ne spuneati slugi portocalii ... ) nu vedeti si nu auziti.
Daca propunea Basescu uninominalul pur (l-a si propus) si daca l-ar fi votat PDL-ul, ati fi ragusit urland despre tiranie si dictatura, leprelor.
Apropos, va simtiti confortabil cand guverneaza prost aia de-i agreati voi si "ailalti" va injura din cauza modului in care guverneaza favoritii vostri ?
Ati devenit intelegatori cu criza, aveti explicatii ... despre care n-ati vrut sa auziti pana acum ...
Ca intotdeauna Silviu, surprinzi foarte bine marsavia lor! Se tavaleau pe aici ca i-a sugrumat dictatura lui Basescu si faceau apeluri disperate ca sa ia cu asalt Palatele Victoriei si Cotroceni. Acum, cand limbricul ala de Crin zice ca scopul uninominalului este sa duca la disparitia unor partide, urmand sa ramana doar USL, adica PSD si PNL, s-a asternut linistea! Nu mai este dictatura, nu mai iese nimeni in Piata, toti sunt foarte ocupati si cer sa avem rabdare cu Ponta. Rabdare pentru ce? Sa ne puna juvatul de gat?
Cum dracu nu-i mai sperie acum amenintarea Dictaturii, cand se vorbeste de sugrumarea Democratiei? Ne intoarcem la Partidul Unic? Mimam Democratia?
De ce  au mai trebuit sa moara peste 1000 de romani in 1989?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 19:35
Vesti bune de la Finante: Deficit de 0,83% pe primele 4 luni (5 miliarde de lei). Mugur Isarescu: Grija noastra este sa avem un dezechilibru care sa poata fi administrat
de DP HotNews.ro
Vineri, 25 mai 2012, 18:36 Economie | Finanþe & Bãnci
Conform datelor publicate vineri de Ministerul Finantelor, executia bugetului general consolidat pe primele 4 luni din acest an arata un deficit de - 5,0 miliarde lei, respectiv 0,83 % din PIB, fata de un deficit realizat la aceeasi data a anului precedent de - 4,4 miliarde lei respectiv 0,75% din PIB. Tinta de deficit bugetar stabilita de autoritati pentru acest an este de 1,9% din PIB pe metodologia cash si 3% pe standarde europene. Actualul nivel al deficitului situeaza Finantele intr-o pozitie relativ confortabila fata de tinta anuala de deficit, in scenariul in care nu se produce o catastrofa la nivelul UE.
1. Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 62,0 miliarde lei au fost cu 7,4% mai mari fata de aceeasi perioada a anului precedent in termeni nominali si cu 0,3pp ca pondere in PIB.
Veniturile fiscale au inregistrat in termeni nominali o crestere cu 10,1% fata de anul precedent, evolutii favorabile inregistrandu-se la taxa pe valoarea adaugata (+5,8%), accize (+5,0%), impozit pe venit (+17,5%).
Contributiile de asigurari au fost in suma de 17,0 miliarde lei, in crestere cu 7,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
La nivelul administratiilor locale s-au inregistrat cresteri fata de anul precedent in cazul veniturilor din impozite si taxe pe proprietate (+5,3%), precum si la veniturile nefiscale (+19,1%).
Sumele rambursate de Uniunea Europeana in contul platilor efectuate din resurse publice au crescut cu 30,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
2. Cheltuielile bugetului general consolidat in suma de 67,3 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 7,9% fata de anul precedent, si cu 0,3 pp ca pondere in PIB.
Cresterea s-a inregistrat in principal la proiectele finantate din fonduri UE, cu 65,8% mai mari fata de anul 2011, dobanzi cu 44,0%, cheltuieli de capital cu 31,4%.
Au crescut de asemenea cheltuielile cu bunuri si servicii din fondul national de sanatate (+6,6%), ca urmare a platilor facute pentru servicii medicale si medicamente, precum si la administratiile locale (+17,3%) ca urmare a transformarii unor spitale in camine de batrani conform HG 212/2011.
Cheltuielile de personal au crescut cu 0,9%, fata de aceeasi perioada a anului precedent intrucat in luna ianuarie 2011 nu este inclusa majorarea de 15% acordata personalului bugetar si nici platile aferente contributiei de asigurari sociale datorate de angajatorii din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala (salariile majorate si contributiile s-au platit incepand cu luna februarie 2011)
Cheltuielile pentru investitii care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 9,7 miliarde lei, crescand in termeni nominali cu 36,7% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
•Deficitele nu sunt in mod necesar un rau. Totul e sa poti sa le gestionezi
Keynes, in celebra sa "Letter to President Rosevelt- din 31 decembrie 1933, sugereaza ca investitiile publice sa fie finantate chiar si printr-un deficit bugetar"- dispozitiv anticiclic, utilizat in calitate de instrument de relansare economica. Reduceti somajul, si deficitul bugetar va avea grija sa se reduca singur", mai spunea Keynes.
Daca treci si prin cercetarea economica, constati ca pe termen lung, deficitele fiscale persistente nu sunt inflationiste in cazul tarilor cu inflatie mica. Journal of Monetary Economics a analizat 107 economii, timp de 40 de ani in cazul tarilor cu inflatie de peste 5% si al economiilor emergente.
•Isarescu, despre deficitul bugetar: Grija noastra este sa avem un dezechilibru care sa poata fi administrat
"Deficitul bugetar al Romaniei este cauzat de dezechilibrul intre economisire si investitii", explica Guvernatorul. "Nu economisim suficient pentru a investi si atunci trebuie sa apelam la imprumuturi externe. Daca acest deficit se reduce la zero, atunci nu te poti dezvolta decat din rezerve proprii. Grija noastra este sa avem un dezechilibru care sa poata fi administrat atat in sectorul bugetar, cat si in cel privat", a explicat Isarescu, la un forum.
El a subliniat necesitatea stimularii economisirii pe termen lung. "Trebuie sa stimulam economisirea durabila. In acest moment, vorbim despre economisire pe termen scurt. Cu greu, bancile comerciale pot convinge clientii sa economiseasca pe zece ani. Sunt clienti care se plimba cu banii de la o banca la alta si pentru 0,5% in plus la dobanda", a mai spus guvernatorul.
Cum e madam Gabi? Ia zi, tot USL a reusit chestia asta? Mai vorbim despre asta la sfarsitul anului!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1400 mesaje
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 20:15
De la: Black_Friday, la data 2012-05-25 19:05:33De la: Silviu, la data 2012-05-25 18:25:25Ai dracului ce sunteti ... acu e criza ca e Ponta la putere, cand era Boc nu vorbeati de criza, n-auziserati de criza, nu ne auzeati nici pe noi despre criza, nu va placea cuvantul criza, nenorocitilor !
Ca intotdeauna Silviu, surprinzi foarte bine marsavia lor! Se tavaleau pe aici ca i-a sugrumat dictatura lui Basescu si faceau apeluri disperate ca sa ia cu asalt Palatele Victoriei si Cotroceni. Acum, cand limbricul ala de Crin zice ca scopul uninominalului este sa duca la disparitia unor partide, urmand sa ramana doar USL, adica PSD si PNL, s-a asternut linistea! Nu mai este dictatura, nu mai iese nimeni in Piata, toti sunt foarte ocupati si cer sa avem rabdare cu Ponta. Rabdare pentru ce? Sa ne puna juvatul de gat?
Cum dracu nu-i mai sperie acum amenintarea Dictaturii, cand se vorbeste de sugrumarea Democratiei? Ne intoarcem la Partidul Unic? Mimam Democratia?
De ce au mai trebuit sa moara peste 1000 de romani in 1989?
...Peshkador vulgato-meschin, nu generaliza, NOMINALIZEAZA !...ca-ti rechizitionez vuvuzela si-o s-ajungi sa-ti improvizezi un fleci dintr-o cucuta!
..Totusi, intreba-l pe Spinocio trompetistul, el de ce foloseste viuvuzela, i-au ciordit tiganii tropmeta si au valorificat-o la centrele de colectare a metalelor ?
...de asemenea, intreaba-l care au fost masurile anti criza, cand si in ce proportie au fost implementate in fiscalitatea, finantele, si economia romanbeasca de catre decizionala bicefala.
...hai curaj !
|
Fosta membra 9am.ro
2310 mesaje
|
Postat pe: 25 Mai 2012, ora 23:17
De la: Black_Friday, la data 2012-05-25 19:05:33De la: Silviu, la data 2012-05-25 18:25:25Ai dracului ce sunteti ... acu e criza ca e Ponta la putere, cand era Boc nu vorbeati de criza, n-auziserati de criza, nu ne auzeati nici pe noi despre criza, nu va placea cuvantul criza, nenorocitilor !
De ce au mai trebuit sa moara peste 1000 de romani in 1989?
Probabil ca sunt sufocati de indignare cand vad ca a reaparut Hrebe pe sticle, da sfaturi, e zglobiu.
Am banuiala ca se organizeaza sa ocupe piata Universitatii ca sa apere democratia si tara de tirania bicefala Ponta-Antonescu ...
Sunt nauciti, nu reusesc sa inteleaga ce se intampla ... au aflat ca e criza, saracii ... isi storc batistele de lacrimi gandindu-se ce greu ii e lui Ponta sa guverneze tara in conditiile astea absolut naucitoare.
Parlamentul, noua majoritate cumparata de Ponta si Hrebe, a votat legea zisa Big-Brother prin care ni se monitorizeaza telefoanele, e-mailurile, mai toate electronicile si se stocheaza pe ultimile 6 luni.
Cred ca papagalii astia de urlau de grija libertatilor sugrumate de tiranu Basescu, acum s-au demeticit si se tarasc prin canale sa se organizeze in lupta de gherila pentru libertatea exprimarii si drepturile fundamentale ale omului ...
Ori te pomenesti ca acum se uita, toti, la OTV ?
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
Fosta membra 9am.ro
2310 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 00:11
Mai sa fie ...
Pe vremuri, nici n-apucam sa dau enter la o replica, ca si postau cinci sase injuraturi tot atatia indignati de tiranie si insetati de libertate ...
Acu ... trece o ora si .... nimic.
Sa se fi sufocat de rusine ?
Imposibil.
|
Fosta membra 9am.ro
1400 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 00:18
....masuri austere implementate de fostele si actualele himere...Spinocio, adevarati zombie  hai, mars la somnica, si sa te trezesti devreme, MRU, ti-o cere, c-altfei intri intro recesiune tehnica de nu te vezi, ai inteles?
..somn de voie, maaaaars ! recupereaza-ti trompeta !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 10:41
mai, aparatorilor Democratiei de tip Basescu :
mai, am acceptat si l-am votat in 2004, ptr. ca in tara era o debandada si o hotie fara margini ! a promis ca face Curatenie si Ordine si, desi acel presedinte JUCATOR Incalca Constitutia, am inteles ca de buna voie clasa politica nu se va primeni si o va face el ! si am asteptat sa vad ce face !
NU a facut nimic altceva decit Scandal , demolindu-si propriul guvern si intarindu-si PDL.ul, desi el Nu mai era pres. de partid , incalcind iar constitutia !
a venit 2008 si 2009 si a Acaparat toata Puterea in Stat si din toate acele multe promisiuni ne-am ales cu o schita de Parlament si de Stat de Drept ;cu o RO vopsita-n portocaliu.chiar si pe insemnele Statului : Steagul RO ! ne-am ales cu niste doamne , foste si actuale amante ,facute ministrese si dat bugetul pe minutele lor ! si de unde asteptam o verificare a averilor, a banilor cheltuiti , ne-am ales cu o camarila pusa pe jaf.....asadar , MINA lui de Fier, care nu are nicio legatura cu Democratia, a fost de acceptata tacit cu acea conditie : de Reformare a statului, asa cum s-a laudat! NU a facut-o si contractul cu cetateanul a fost incalcat ....la revedere si ne vedem la Alegeri !
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 11:20
De la: Black_Friday, la data 2012-05-25 16:53:12De la: gabigabi2, la data 2012-05-25 16:40:31De la: Black_Friday, la data 2012-05-25 16:13:42De la: gabigabi2, la data 2012-05-25 15:57:06in ce consta TUPEUL meu, ca ma innebunesti ? pai nu creste valoarea Eu in fiecare zi ,in raport cu leul, de la acel 1 martie de unde incepi tu cu postarea ? Cine conducea Ro la 1 Martie ? MRU sau cine ?
niciun tratament nu-si face efectul de a doua zi, imediat .....tu te chinui cu colesterolul si tratamentul de 2 ani si spui ca inca esti in pericol...!
Doaaaaaaamne Dumnezeule! Esti fenomenala in caposenia asta ta absurda! Uita-te femeie pe graficul asta nenorocit si spune-mi cum iti explici tu cresterea brusca a euro in raport cu leul imediat din data de 27.04! Ce naiba mai Gabi, atunci cand te uiti pe Antene sau pe irealitati mai exista loc de interpretare, tu vezi intr-un fel, eu in altfel, dar cand e vorba de matematica, de cifre, nu mai incape nicio balmajeala! Nu imi schimbi tu acum legile matematicii, desi voi usleprosii sunteti in stare si de asta...
Ti-am tabelul si ai comentat, atunci ti-am adus graficul si aici se vede clar!
cursvalutar.dailybusiness.ro/grafic-curs-euro
Daca din nov 2011 pina in 26.04 leul a variat intre 4,362 si 4,375, cu cresteri si reveniri, din 27.04 a luat-o razna, de la 4,37 pina la 4,47...
Fara reveniri!
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
Fosta membra 9am.ro
14360 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 11:30
De la: Silviu, la data 2012-05-26 00:11:04Mai sa fie ...
Pe vremuri, nici n-apucam sa dau enter la o replica, ca si postau cinci sase injuraturi tot atatia indignati de tiranie si insetati de libertate ...
Imposibil.
nu e bre...nu se sufoca indignatii asa usor...doar lupta si metodele au devenit mai pasnice si mai inteligente decat pot unii pricepe, intelege sau realiza...recunoaste ca-i o diferenta...
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
Fosta membra 9am.ro
2310 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 12:07
De la: XYW, la data 2012-05-26 11:30:49De la: Silviu, la data 2012-05-26 00:11:04Mai sa fie ...
Imposibil.
nu e bre...nu se sufoca indignatii asa usor...doar lupta si metodele au devenit mai pasnice si mai inteligente decat pot unii pricepe, intelege sau realiza...recunoaste ca-i o diferenta...
Adica, lupta=canci !
|
Fosta membra 9am.ro
2310 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 12:15
De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 10:41:40mai, aparatorilor Democratiei de tip Basescu :
mai, am acceptat si l-am votat in 2004, ptr. ca in tara era o debandada si o hotie fara margini ! a promis ca face Curatenie si Ordine si, desi acel presedinte JUCATOR Incalca Constitutia, am inteles ca de buna voie clasa politica nu se va primeni si o va face el ! si am asteptat sa vad ce face !
NU a facut nimic altceva decit Scandal , demolindu-si propriul guvern si intarindu-si PDL.ul, desi el Nu mai era pres. de partid , incalcind iar constitutia !
a venit 2008 si 2009 si" si din toate acele multe promisiuni ne-am ales cu o schita de Parlament si de Stat de Drept ;cu o RO vopsita-n portocaliu.chiar si pe insemnele Statului : Steagul RO ! ne-am ales cu niste doamne , foste si actuale amante ,facute ministrese si dat bugetul pe minutele lor ! si de unde asteptam o verificare a averilor, a banilor cheltuiti , ne-am ales cu o camarila pusa pe jaf.....asadar , MINA lui de Fier, care nu are nicio legatura cu Democratia, a fost de acceptata tacit cu acea conditie : de Reformare a statului, asa cum s-a laudat! NU a facut-o si contractul cu cetateanul a fost incalcat ....la revedere si ne vedem la Alegeri !
Cotoroanto, ne bagi reluari ?
Am inteles povestile astea de mult.
Intre noi fie vorba, ca nu ne citeste nimeni, mi-a placut vrajeala cu "A acaparat toata Puterea in Stat" ...
Tare, tare de tot ... da' n-am inteles sensul literelor mari. Ai vrut sa punctezi, sa subliniezi, umbli cu figuri sublimale Cotoroanto, ne faci la psihic, cum se spune.
Cotoroanto, mie sa-mi povestesti acum despre Ponta si ministrii lui, nu despre Basescu.
Sa-mi spui cum s-a votat lugea Big-Brother ... ca vad ca tot ai spus despre subjugarea parlamentului de catre Basescu ... ia, sa te vad ... cum e cu tirania, cu drepturile omului ... cu libertatile, cu onoarea ranita ...
Astia de acum nu te ataca la onoare ?
Singurul lucru care te mai scoate este ca pari vie ...
Mai misti ...
Ceea ce e bine.
|
Fosta membra 9am.ro
1400 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 12:39
...am citit io, tare demult, o istorioara ,..despe cativa protestatari care s-au apucat sa-si strige nemultumirile in piata unui palat, parlamentar,ba nu, posibil sa fii fost piata palatului de justitie, sau guvernamentala, ba nu, probabile era o piata a unui palat prezidential, sau regal,... nu-mi amintesc exact in piata carui palat isi tot scandau sloganurile, in fine...nimeni nu-i lua in seama,nimeni nu le asculta nemultumirile, sau doleantele, nimeni nu dorea sa acorde vreo atentie acestor protestatari, puteau scana orice slogan, indiferent de continutul acestuia, pana si ceilalti cetateni aflati prin zona protestatarilor , mareau pasul grabindu-se sa paraseasca acea locatie in care protestatarii scandau slogane din ce in ce mai radicale, dar nimeni nu le acorda vreo atentie, erau liberi, traiau intr-o tara democrata, puteau scanda orice slogantot atat de tare pe cat ii tineau rarunchii, sau tot atat de tare pe cati decibeli putea emite o instalatie de amplificare a sunetului, sau tot atat de tare pe cat de performanta le era portavocea din dotare, si totusi, nimeni nu dorea sa-i auda, nimeni nu dorea sa-i asculte, nimeni nu dorea sa le inteleaga sloganele scandate, nimeni, nimeni, nimeni....intr-un tarziu, sa fii trecut vreo cateva zeci de zile de la declansare protestului, la un moment dat, s-a asternut linistea-n piata respectiva, protestatarii n-au mai scandat slogane, rand pe rand, s-au imprastiat,... pe la casele lor, ....iar cei ce nu le-au acordat nici o atentie, cei care n-au dorit sa le auda scandarile, cei ce i-au ignorat grabindu-se sa paraseasca acea locatie protestatara cat mai repede, au inceput sa le simta lipsa, au inceput sa sufere, sa le fie din ce in ce mai rau, au inceput sa doreasca sa le asculte scandarile ,....au inceput sa-si doreasca sa participe si ei alaturi de acei protestatri si sa-si strige..... ar fi dorit sa le inteleaga nemultumirile si sa le impartaseasca propriile suferinte, insa, protestatarii lipseau, scandarile soganelor de asemenea,...atunci ,doritorii s-au gandit ca ar fi bine sa astepte in liniste reaparitia acelor protestatari care sa-si scandeze sloganele, si-au asteptat: o ora, n-au sosit, au asteptat zeci de ore, si nici urma de protestatari in vreo piata, au asteptat zile si nopti, protestatarii nu s-au ivit, au asteptat ani, zeci de ani, sa se fii inplinit un secol de cand ii tot asteapta? nu stim, insa,... probabil ca, doritorii i-ar mai fi asteaptat chiar si acum, daca n-ar fi intrat in istorie , posibil ca, acei protestatari sa fii intrat si ei, tot in istorie, insa, intr-un cu totul alt capitol al istoriei, chiar si acea piata, in care se protesta, a intrat in istorie, si uite asa, urmasii doritorilor de-atunci , sufera chiar si acum : lipsa, lipsuile, ........morala ?...conforma dotarilor si, posibilitatilor.
..astazi, este o noua zi, si maine va fi !
|
sirboby
1972 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 13:28
De la: Silviu, la data 2012-05-26 12:07:40De la: XYW, la data 2012-05-26 11:30:49De la: Silviu, la data 2012-05-26 00:11:04Mai sa fie ...
Imposibil.
Adica, lupta=canci !
Si lupta si da-i si iar lupta da'mai luam si pauza frate...................................!
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 13:57
De la: Silviu, la data 2012-05-25 18:25:25Ai dracului ce sunteti ... acu e criza ca e Ponta la putere, cand era Boc nu vorbeati de criza, n-auziserati de criza, nu ne auzeati nici pe noi despre criza, nu va placea cuvantul criza, nenorocitilor !
cum n-am vorbit atunci despre Criza ? da' ce memorie scurta ai, draga !
in 2008 ,cind bas' o dadea cu ba e Criza, ba nu-i Criza, culminind cu acel " Romanii sfideaza Criza ", v-am intrebat pe voi, bravii lui aparatori, daca Stie sau Nu ca e Criza !
- ca daca stie si afirma ca romanii o sfideaza , inseamna o imensa Minciuna
- iar daca nu stie ca e Criza, inseamna Incompetenta !
mi-a raspuns vreunul dintre voi atunci ? NU !
si nu s-au luat masuri anticriza , nici fonduri europene nu s-au accesat, dar s-a dat forfetaru si nr. somerilor au crescut si banii la buget s-au imputinat !
in 2009 ni se spune iar ca nu-i Criza, dar ne imprumutam de la FMI cu 22 mld. de euro doar asaaaa, ca o centura de siguranta si v-am intrebat atunci : din ce se va achita acea datorie de vreme ce economia noastra-i la pamint, nu producem- nu vindem- n-avem bani ?!
nici atunci n-ati catadixit sa raspundeti in vreun fel !
a mai trecut 1an si am ajuns in 2010 , timp in care fondurile nu s-au accesat, economia era pe tobogan in jos , nr. somerilor a crescut si s-a constatat ca nu sunt bani si e Criza...in sfirsit s-a acceptat oficial ca e CRIZA si cu toata " centura de siguranta " NU SUNT BANI .... .bugetarii si pensionarii sunt de vina ,ca ei sunt Cancerul bugetului si dl. pres. atunci, ca orice Premier responsabil cu executivul  A DECIS taierea a 25% a salariilor....cu pensiile nu i-a tinut, dar tot a piscat ceva cu CASS si TVA !
si atunci am facut comentarii, am zis, am plins, am tipat.....voi ati zis ca-i de bine !
a mai trecut ceva timp si Ro se imprumuta in nestire ; bugetul e sleit ; fondurile nu se acceseaza ba, ne sunt si oprite citeva,intrucit s-au constatat nereguli ....CCR a constatat ca-i in neregula ceva cu acel 5,5 % oprit pe toata pensia si hotaraste sa fie returnata o parte din bani ; cam la fel si cei 25%..... bani nu sunt, somajul e-n floare , solutii Nu sunt....nici programe ....avem in schimb doar imensele datorii pe care nu se stie din ce le vom plati !
si voi va isterizati ca Cineva incearca sa nu lase sa se scufunde corabia ! bravos mai patriotilor !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 14:04
De la: Silviu, la data 2012-05-26 12:15:59De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 10:41:40mai, aparatorilor Democratiei de tip Basescu :
a venit 2008 si 2009 si" si din toate acele multe promisiuni ne-am ales cu o schita de Parlament si de Stat de Drept ;cu o RO vopsita-n portocaliu.chiar si pe insemnele Statului : Steagul RO ! ne-am ales cu niste doamne , foste si actuale amante ,facute ministrese si dat bugetul pe minutele lor ! si de unde asteptam o verificare a averilor, a banilor cheltuiti , ne-am ales cu o camarila pusa pe jaf.....asadar , MINA lui de Fier, care nu are nicio legatura cu Democratia, a fost de acceptata tacit cu acea conditie : de Reformare a statului, asa cum s-a laudat! NU a facut-o si contractul cu cetateanul a fost incalcat ....la revedere si ne vedem la Alegeri !
Intre noi fie vorba, ca nu ne citeste nimeni, mi-a placut vrajeala cu "A acaparat toata Puterea in Stat" ...
Tare, tare de tot ... da' n-am inteles sensul literelor mari. Ai vrut sa punctezi, sa subliniezi, umbli cu figuri sublimale Cotoroanto, ne faci la psihic, cum se spune.
Cotoroanto, mie sa-mi povestesti acum despre Ponta si ministrii lui, nu despre Basescu.
Sa-mi spui cum s-a votat lugea Big-Brother ... ca vad ca tot ai spus despre subjugarea parlamentului de catre Basescu ... ia, sa te vad ... cum e cu tirania, cu drepturile omului ... cu libertatile, cu onoarea ranita ...
Mai misti ...
Ceea ce e bine.
tu ai citit Atent ce-am spus eu aici , cu acceptarea tacita a unei diminuari democratice , ca sa-i dam liber basescului sa faca ordine si disciplina ?  baaaaa, nu vedeti, nu intelegeti, dar dati din clanta .....ma scirbiti, ma dezamagiti, ma deprimati !
|
Fosta membra 9am.ro
285 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 14:28
De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 14:04:23De la: Silviu, la data 2012-05-26 12:15:59De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 10:41:40mai, aparatorilor Democratiei de tip Basescu :
Mai misti ...
Ceea ce e bine.
tu ai citit Atent ce-am spus eu aici , cu acceptarea tacita a unei diminuari democratice , ca sa-i dam liber basescului sa faca ordine si disciplina ? baaaaa, nu vedeti, nu intelegeti, dar dati din clanta .....ma scirbiti, ma dezamagiti, ma deprimati !
Deprimata cred ca esti din momentul in care ai fost nevoita sa-ti ascunzi carnetul PCR si ti-ai vopsit muianul in culorile pseudo-liberale!
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 14:29
De la: vaneamarin, la data 2010-03-11 13:45:35ROMANIA: Political games distract minds from economy
March 8, 2010
EVENT: The ruling Democratic Liberals submitted a motion to oust Mircea Geoana as speaker of the Senate on March 4.
SIGNIFICANCE: Geoana, who has already lost his position as head of the opposition Social Democrats, is fighting for his political life. The motion is another step in President Traian Basescu's long-term goal of consolidating his personal power at the expense of all political parties.
ANALYSIS: When Traian Basescu won a second term of office last December, he promised to be a "different president" (see ROMANIA: Economic jam may force cross-party alliances - December 9, 2009). At the time, the pledge was understood to mean that Basescu -- famous for his abrasiveness and confrontational politics -- would seek to rule by consensus. The promise made good political sense:
· Since the constitution bars Basescu from seeking re-election in 2014 when his current mandate expires, he can afford to be magnanimous.
· Since his December re-election was by the tiniest of majorities (50.33% of votes cast), Basescu had additional reasons to adopt a more inclusive approach.
However, it is now clear that Basescu's pledge of being different amounts to a change of tactics, rather than long-term aims.
Basescu's first term. When he first won office in 2004, Basescu's main objective was to dismantle the power base of the Social Democrats (PSD) who, as heirs of the old communist elite, ruled Romania for much of the post-communist period. This entailed an alliance between Basescu's own Democratic Party (PD) and the National Liberal Party (PNL), a centrist formation whose origins date back to Romania's 19th century politics.
For a time, the coalition held firm, because it cast itself as fighting against Romania's legendary corruption and nepotism. However, Basescu is not a natural conciliator. He spent most of his time trying to absorb the PNL into the PD and, when this failed, he clashed with Calin Popescu-Tariceanu, the PNL leader who served as prime minister. The 'guerrilla warfare' between the two paralysed Romania, resulting in Basescu's impeachment. Although Basescu was ultimately reinstated by a national referendum, he limped to the end of his first presidential term without a functioning government.
Basescu has drawn lessons from his mistakes. Yet there are no indications that he is about to change his vision, which, although never articulated in a comprehensive manner, is clear enough. The main ingredients of the 'Basescu project' are:
· the creation of a political system in which the president is the only important player;
· reducing parliament to the role of an enabler of presidential powers; and
· replacing the old oligarchs with former communist links with rich businessmen pliant to his authority.
Next steps. The moves that Basescu has undertaken since his December re-election indicate that this project is now being pursued with vigour:
· Constitutional reform. The constitution is widely admitted to be seriously flawed. The division of powers between parliament's two chambers -- the Senate and the Chamber of Deputies -- is still unclear, despite a constitutional amendment introduced in 2003. Basescu's solution is outright abolition of the Senate and reducing the seats in the Chamber of Deputies. In a referendum held last year, the electorate approved the president's proposals. However, its results are not binding; parliament now has to enact constitutional reforms. Basescu is trying to unseat Mircea Geoana as Senate speaker in the hope of speeding his project along, despite the fact that a majority of legislators are still against his proposals.
· Electoral reform. The president had already successfully introduced a reform of the electoral system, doing away with an arrangement whereby deputies were elected by proportional representation from party lists, and replacing it with a first-past-the-post system of constituencies similar to the United Kingdom's. In theory, this strengthens legislators' personal accountability, but it also leaves deputies less beholden to party discipline.
· Promoting party break-ups. Basescu has realised that his previously preferred method of sponsoring the merger of other political forces into his own party is no longer likely to work. The PSD opposition has just elected Victor Ponta, a young politician with no corrupt links, as its new leader; the party's popularity stands at 32% according to recent opinion polls, a jump of 6 percentage points in two weeks. The PNL is also steadfast in its opposition to the president.
Splitting opposition. Instead, Basescu is now concentrating on promoting splits among his opponents. Late last month, a group of senators and deputies belonging to the opposition PSD suddenly declared themselves independents; they are about to form a new, supposedly left-wing formation, to be led by Defence Minister Gabriel Oprea, who has been groomed for this role by the president. The potential removal of Geoana, who stood against Basescu in the presidential election, is also intended to promote further splits among the ranks of the opposition.
Basescu's goal is clear: he wants to obtain a two-thirds majority in parliament. This would allow him to amend the country's constitution, emasculate the legislature and ensure that he continues to exercise power after leaving office. Speculation that Basescu may seek to remove the constitutional bar on presidents serving more than two consecutive terms is probably exaggerated: he is aware that promoting such an amendment would provoke an outcry. Nevertheless, Basescu is probably attracted by the 'Putin model' in Russia: the creation of a political movement which dwarfs all others and ensures that he continues to rule behind the scenes.
Outlook . However, success is unlikely:
· Political volatility. Although the country's opposition parties are dispirited, power remains too dispersed. Basescu's opponents are also resourceful. Teodor Melescanu, a former foreign minister and PSD member, has just announced that he wishes to fill a vacancy on the country's Constitutional Court, which is appointed by parliament. This is an indication that the constitutional games that Basescu is playing can also be played against him.
· Economic woes. While the political battle continues, the economy continues to suffer (see ROMANIA: Crisis reveals weak basis for recent growth - October 14, 2009). GDP fell by 7.1% in 2009, and government debt is rising fast: it grew by 33.0% last year alone. To make matters worse, most of this debt is short-term. Over the weekend, Basescu publicly raised the possibility that Romania might seek a fresh loan, on top of the 20 billion euro (27 billion dollar) credit line provided by the IMF and the EU. This was swiftly denied by the Romanian government. Nonetheless, an estimated 30 billion euros of debt must be repaid by the year-end, and tax receipts cannot cover the anticipated shortfall. Therefore, it is highly likely that the economy will soon return to centre stage of Romania's political life.
CONCLUSION: The current focus of discussion in Bucharest is the president's health: he is rumoured to be ailing. That, in itself, is an indication of how personalised Romania's politics have become. Still, the Basescu political project is likely to prove ephemeral, and by distracting the policy-making elite from crucial economic challenges, will further delay Romania's stunted return to growth.
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 14:35
De la: 9am251136, la data 2012-05-26 14:28:12De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 14:04:23De la: Silviu, la data 2012-05-26 12:15:59De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 10:41:40mai, aparatorilor Democratiei de tip Basescu :
Mai misti ...
Ceea ce e bine.
tu ai citit Atent ce-am spus eu aici , cu acceptarea tacita a unei diminuari democratice , ca sa-i dam liber basescului sa faca ordine si disciplina ? baaaaa, nu vedeti, nu intelegeti, dar dati din clanta .....ma scirbiti, ma dezamagiti, ma deprimati !
Deprimata cred ca esti din momentul in care ai fost nevoita sa-ti ascunzi carnetul PCR si ti-ai vopsit muianul in culorile pseudo-liberale!
mai taci ,mai timpitule , ca de idioti ce sunteti nici nu va dati seama cum va dati de gol cu apetenta voastra catre un regim totalitar ! numai in comunism era Crima de stat sa critici Partidul si pe iubitul conducator, asa cum faceti voi si "javra ordinara ",care se simte "insultata " cind i se aduc critici si doriti sa puneti botnita celor ce nu sunt de acord cu voi ! hai, mars !
|
Fosta membra 9am.ro
2310 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 16:35
De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 14:35:15De la: 9am251136, la data 2012-05-26 14:28:12De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 14:04:23De la: Silviu, la data 2012-05-26 12:15:59De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 10:41:40mai, aparatorilor Democratiei de tip Basescu :
Mai misti ...
Ceea ce e bine.
mai taci ,mai timpitule , ca de idioti ce sunteti nici nu va dati seama cum va dati de gol cu apetenta voastra catre un regim totalitar ! numai in comunism era Crima de stat sa critici Partidul si pe iubitul conducator, asa cum faceti voi si "javra ordinara ",care se simte "insultata " cind i se aduc critici si doriti sa puneti botnita celor ce nu sunt de acord cu voi ! hai, mars !
Mai, mamaita, asa este, precum zici bre, da io te intreb de ce nu te sufoci si acum cu Ponta la volan, bre ... ?
Nu mai e criza ? Nu mai avem datorii ? Nu se mai fura ? Nu mai e dictatura ? S-au terminat abuzurile ?
Ai orbit ?
Te-ai tampit ?
Tu nu vezi ca noi nu mai vorbim de Basescu ?
Noi te intrebam daca mai esti vie, daca mai percepi ce se intampla in jurul tau ...
Si tu ?
Tot cu Basescu ...
Nu sufli despre ministri analfabeti de la educatie, despre asta cu adeverinta de la ISC ca sa-l scoata pe Nastase basma curata .... n-ai nici o treaba, esti surda si muta, dar cand vine vorba (si daca nu vine, ... o aduci tu, ca asta-ti pace tie mai mult si mai mult) despre Basescu, precum scolerul Florin Piersic al lui Marius Chicos Rostigan, ii dai cu .... castravetele.
Ia, povesteste despre faza cu dom director de cinci zile de la ISC pus de Ponta la spalat cadavre ...
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 16:44
Silviule, asa cum am avut rabdare cu Base 2 ani ca sa-i vad realizarile ,o sa am si cu Ponta 6 luni si nu o sa spun nimic ....e si foarte greu acu, in faza asta, caci masinaria continua sa se-nvirte din inertie ! voi / vom vedea !
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 17:36
De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 10:41:40mai, aparatorilor Democratiei de tip Basescu :
a venit 2008 si 2009 si a Acaparat toata Puterea in Stat si din toate acele multe promisiuni ne-am ales cu o schita de Parlament si de Stat de Drept ;cu o RO vopsita-n portocaliu.chiar si pe insemnele Statului : Steagul RO ! ne-am ales cu niste doamne , foste si actuale amante ,facute ministrese si dat bugetul pe minutele lor ! si de unde asteptam o verificare a averilor, a banilor cheltuiti , ne-am ales cu o camarila pusa pe jaf.....asadar , MINA lui de Fier, care nu are nicio legatura cu Democratia, a fost de acceptata tacit cu acea conditie : de Reformare a statului, asa cum s-a laudat! NU a facut-o si contractul cu cetateanul a fost incalcat ....la revedere si ne vedem la Alegeri !
Hai ca ti-ai dat masura a ceea ce gandesti si ceea ce esti, prin raspunsul asta haotic!
De remarcat:
1. In 2004 ai votat impotriva PSD, care impusese in Romania un sistem corupt, hotie si debandada.
Acum tu aplauzi acelasi PSD si speri sa iti aduca zori trandafirii! Cum de ai uitat atat de repede ce face PSD? La fel de labila psihic ai fost si dupa ce ai protestat in Piata Universitatii in '90 iar acum il pupi undeva pe Iliescu.
2. Tu stii sigur ca Basescu incalca Constitutia, desi CCR nu a afirmat asa ceva! Deci tu esti mai competenta decat institutiile statului Roman!!! Exista ceva la care nu te pricepi? Semn de megalomanie...
3.Basescu si-a facut amantele ministrese? Inseamna ca tu esti matroana bordelurilor unde isi faceau de cap Basescu si amantele, ori tu erai una dintre ele, de stii atat de bine! Ai stat tu la fundul lor ca sa bagi mana in foc ca femeile respective erau amantele lui Basescu?
4. Te pomenesti ca Basescu a semnat vreun contract cu tine! Ce tare esti?
Parerea mea, consulta de urgenta un specialist! Daca te gaseste cu toata tigla pe casa, incearca sa eviti o periaoda Piata Gorjului, pentru ca ai capatat deprinderi de tzatza! Mai bine fa-ti cumparaturile in hypermarket.
P.S. Asta este si pentru faptul ca ne-ai facut idioti! Cine esti tu? Doar pentru ca esti cam de o varsta cu mama ma face sa nu iti raspund dupa cum ai merita.
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 17:43
De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 14:29:35De la: vaneamarin, la data 2010-03-11 13:45:35ROMANIA: Political games distract minds from economy
March 8, 2010
EVENT: The ruling Democratic Liberals submitted a motion to oust Mircea Geoana as speaker of the Senate on March 4.
SIGNIFICANCE: Geoana, who has already lost his position as head of the opposition Social Democrats, is fighting for his political life. The motion is another step in President Traian Basescu's long-term goal of consolidating his personal power at the expense of all political parties.
ANALYSIS: When Traian Basescu won a second term of office last December, he promised to be a "different president" (see ROMANIA: Economic jam may force cross-party alliances - December 9, 2009). At the time, the pledge was understood to mean that Basescu -- famous for his abrasiveness and confrontational politics -- would seek to rule by consensus. The promise made good political sense:
· Since the constitution bars Basescu from seeking re-election in 2014 when his current mandate expires, he can afford to be magnanimous.
· Since his December re-election was by the tiniest of majorities (50.33% of votes cast), Basescu had additional reasons to adopt a more inclusive approach.
However, it is now clear that Basescu's pledge of being different amounts to a change of tactics, rather than long-term aims.
Basescu's first term. When he first won office in 2004, Basescu's main objective was to dismantle the power base of the Social Democrats (PSD) who, as heirs of the old communist elite, ruled Romania for much of the post-communist period. This entailed an alliance between Basescu's own Democratic Party (PD) and the National Liberal Party (PNL), a centrist formation whose origins date back to Romania's 19th century politics.
For a time, the coalition held firm, because it cast itself as fighting against Romania's legendary corruption and nepotism. However, Basescu is not a natural conciliator. He spent most of his time trying to absorb the PNL into the PD and, when this failed, he clashed with Calin Popescu-Tariceanu, the PNL leader who served as prime minister. The 'guerrilla warfare' between the two paralysed Romania, resulting in Basescu's impeachment. Although Basescu was ultimately reinstated by a national referendum, he limped to the end of his first presidential term without a functioning government.
Basescu has drawn lessons from his mistakes. Yet there are no indications that he is about to change his vision, which, although never articulated in a comprehensive manner, is clear enough. The main ingredients of the 'Basescu project' are:
· the creation of a political system in which the president is the only important player;
· reducing parliament to the role of an enabler of presidential powers; and
· replacing the old oligarchs with former communist links with rich businessmen pliant to his authority.
Next steps. The moves that Basescu has undertaken since his December re-election indicate that this project is now being pursued with vigour:
· Constitutional reform. The constitution is widely admitted to be seriously flawed. The division of powers between parliament's two chambers -- the Senate and the Chamber of Deputies -- is still unclear, despite a constitutional amendment introduced in 2003. Basescu's solution is outright abolition of the Senate and reducing the seats in the Chamber of Deputies. In a referendum held last year, the electorate approved the president's proposals. However, its results are not binding; parliament now has to enact constitutional reforms. Basescu is trying to unseat Mircea Geoana as Senate speaker in the hope of speeding his project along, despite the fact that a majority of legislators are still against his proposals.
· Electoral reform. The president had already successfully introduced a reform of the electoral system, doing away with an arrangement whereby deputies were elected by proportional representation from party lists, and replacing it with a first-past-the-post system of constituencies similar to the United Kingdom's. In theory, this strengthens legislators' personal accountability, but it also leaves deputies less beholden to party discipline.
· Promoting party break-ups. Basescu has realised that his previously preferred method of sponsoring the merger of other political forces into his own party is no longer likely to work. The PSD opposition has just elected Victor Ponta, a young politician with no corrupt links, as its new leader; the party's popularity stands at 32% according to recent opinion polls, a jump of 6 percentage points in two weeks. The PNL is also steadfast in its opposition to the president.
Splitting opposition. Instead, Basescu is now concentrating on promoting splits among his opponents. Late last month, a group of senators and deputies belonging to the opposition PSD suddenly declared themselves independents; they are about to form a new, supposedly left-wing formation, to be led by Defence Minister Gabriel Oprea, who has been groomed for this role by the president. The potential removal of Geoana, who stood against Basescu in the presidential election, is also intended to promote further splits among the ranks of the opposition.
Basescu's goal is clear: he wants to obtain a two-thirds majority in parliament. This would allow him to amend the country's constitution, emasculate the legislature and ensure that he continues to exercise power after leaving office. Speculation that Basescu may seek to remove the constitutional bar on presidents serving more than two consecutive terms is probably exaggerated: he is aware that promoting such an amendment would provoke an outcry. Nevertheless, Basescu is probably attracted by the 'Putin model' in Russia: the creation of a political movement which dwarfs all others and ensures that he continues to rule behind the scenes.
Outlook . However, success is unlikely:
· Political volatility. Although the country's opposition parties are dispirited, power remains too dispersed. Basescu's opponents are also resourceful. Teodor Melescanu, a former foreign minister and PSD member, has just announced that he wishes to fill a vacancy on the country's Constitutional Court, which is appointed by parliament. This is an indication that the constitutional games that Basescu is playing can also be played against him.
· Economic woes. While the political battle continues, the economy continues to suffer (see ROMANIA: Crisis reveals weak basis for recent growth - October 14, 2009). GDP fell by 7.1% in 2009, and government debt is rising fast: it grew by 33.0% last year alone. To make matters worse, most of this debt is short-term. Over the weekend, Basescu publicly raised the possibility that Romania might seek a fresh loan, on top of the 20 billion euro (27 billion dollar) credit line provided by the IMF and the EU. This was swiftly denied by the Romanian government. Nonetheless, an estimated 30 billion euros of debt must be repaid by the year-end, and tax receipts cannot cover the anticipated shortfall. Therefore, it is highly likely that the economy will soon return to centre stage of Romania's political life.
CONCLUSION: The current focus of discussion in Bucharest is the president's health: he is rumoured to be ailing. That, in itself, is an indication of how personalised Romania's politics have become. Still, the Basescu political project is likely to prove ephemeral, and by distracting the policy-making elite from crucial economic challenges, will further delay Romania's stunted return to growth.
لیبرال ها هستند احمق خائن، برخی از کمونیست متعفن بوسه در الاغ در جغد قرمز!
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 17:53
De la: Black_Friday, la data 2012-05-26 17:36:02De la: gabigabi2, la data 2012-05-26 10:41:40mai, aparatorilor Democratiei de tip Basescu :
Hai ca ti-ai dat masura a ceea ce gandesti si ceea ce esti, prin raspunsul asta haotic!
De remarcat:
1. In 2004 ai votat impotriva PSD, care impusese in Romania un sistem corupt, hotie si debandada.
Acum tu aplauzi acelasi PSD si speri sa iti aduca zori trandafirii! Cum de ai uitat atat de repede ce face PSD? La fel de labila psihic ai fost si dupa ce ai protestat in Piata Universitatii in '90 iar acum il pupi undeva pe Iliescu.
2. Tu stii sigur ca Basescu incalca Constitutia, desi CCR nu a afirmat asa ceva! Deci tu esti mai competenta decat institutiile statului Roman!!! Exista ceva la care nu te pricepi? Semn de megalomanie...
3.Basescu si-a facut amantele ministrese? Inseamna ca tu esti matroana bordelurilor unde isi faceau de cap Basescu si amantele, ori tu erai una dintre ele, de stii atat de bine! Ai stat tu la fundul lor ca sa bagi mana in foc ca femeile respective erau amantele lui Basescu?
4. Te pomenesti ca Basescu a semnat vreun contract cu tine! Ce tare esti?
Parerea mea, consulta de urgenta un specialist! Daca te gaseste cu toata tigla pe casa, incearca sa eviti o periaoda Piata Gorjului, pentru ca ai capatat deprinderi de tzatza! Mai bine fa-ti cumparaturile in hypermarket.
P.S. Asta este si pentru faptul ca ne-ai facut idioti! Cine esti tu? Doar pentru ca esti cam de o varsta cu mama ma face sa nu iti raspund dupa cum ai merita.
adevarul doare, nu-i asa ? atit de mult incit Refuzati sa -l recunoasteti si atunci e mai simplu sa ma umpli de epitete ....zici ca ti-e jena sa-mi spui cum as merita ?  ma faci sa rid c'un ochi si cu alalalt sa pling....altadata n-ai avut jena asta !
pe pag. anterioara este si o trecere-n revista a ceea ce ati facut in anii astia in care am asteptat sa se-ntimple minunea promisa !
Nu te mai mira ca oamenii scirbiti - cam 45% dintre romani - regreta comunismul.....dar nu, nu comunismul il regreta ei , ci Legea ce se aplica totusi -cit de cit egal ! atita jaf s-a facut in tara, in totalul dispret fata de cetatean, incit nu-i de mirare ca i-ati Impins in bratele PSD......ziceti bogdaproste ca nu se duc- INCA- spre Extrema dreapta sau stinga....
|
Tramp
9944 mesaje
|
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 18:25
Basescu,presedinte,o poveste ????
Ramane de vazut locul in istorie,alaturi de care fost conducator!
Sau este de neegalat.............?
|
|
|