Info
x
Monarhie sau republica?
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 August 2009, ora 19:25
De la: ticu, la data 2009-08-21 18:37:42De la: gabigabi, la data 2009-08-20 19:43:04 esti fericit...ai gasit o rima: Lasa Ticule ca ,,ne luam'' dupa: Stupide,Stupide;Din pacoste ,etc
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
Fosta membra 9am.ro 1563 mesaje Membru din: 23/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 August 2009, ora 19:45
De la: ticu, la data 2009-08-21 18:37:42De la: gabigabi, la data 2009-08-20 19:43:04 esti fericit...ai gasit o rima: Da, mai are delirium tremens, paranoia, halucinatii, spume la gura si boala copiilor, dar nu-i problema, in balamucul nostru de tara el e cireasa de pe tort! |
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 August 2009, ora 20:24
De la: sirboby, la data 2009-08-21 19:25:37De la: ticu, la data 2009-08-21 18:37:42De la: gabigabi, la data 2009-08-20 19:43:04 esti fericit...ai gasit o rima: Domnu' sirboby apreciez faptul ca matale esti republican ca si mine, dar de ce ne pacalesti cu avatarul ? ai aceeasi varsta ca si mine, nu arat nici eu ca un copilandru ,dar poza din avatar ,arata ca un pensionar , fii mata mai direct , sau vrei sa ai mai mult respect ? Cum este la orisicare , este dreptul lu' matale bre ! Eu ma iau dupa "fata lui tata" bre .!
Ticu
|
|
Postat pe: 21 August 2009, ora 20:32
De la: black10131307, la data 2009-08-21 19:45:27De la: ticu, la data 2009-08-21 18:37:42De la: gabigabi, la data 2009-08-20 19:43:04 esti fericit...ai gasit o rima: Am vazut pozele din avatar si mi- e frica , nu comentez!
Ticu
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 August 2009, ora 20:45
Daca vrei sa afli adevarata putere si dorinta a tanarului roman, a adevaratilor patrioti, a celor ce scot capul din multimea deja resemnata, vino alaturi de noi ! dominusro.blogspot.com
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
9am_anonim 126 mesaje Membru din: 2/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 August 2009, ora 06:44
De la: dirlo1964, la data 2008-09-20 20:04:22Cred ca mintea ta este prea inceata!Care rege?Ala ce a fost ,sau altul?Daca despre tradatorul care din pacate a fost rege este vorba ,atunci dute fa si emigreaza! Mai citeste! De exemplu despre felul in care a fost instaurata republica in Romania, despre Experimentul Pitesti s.a.m.d. www.experimentulpitesti.org/public/apelul-nostru/ "Despre comunismul românesc nu se vorbeste cît ar trebui, iar cînd se vorbește există multe subiecte tabu sau, oricum, foarte delicate, de la dosarele "foștilor" și pînă la metodele de tortură aplicate în lagărele și închisorile de exterminare politică. Rememorarea unor evenimente, pătrunderea în esența lor, analiza obiectivă acum, după zeci de ani de cînd au avut loc, sînt lucruri absolut necesare pentru însănătoșirea socială a României. Nu vă mirați că sînteți agresați verbal, vizual sau chiar fizic zi de zi, pe stradă, în trafic, la TV, oriunde. Trăim consecințele unei istorii deosebit de violente, care și-a pus amprenta pe caracterul tuturor, care a schimbat un popor pînă în structura cea mai intimă. Și atunci de ce să nu încerci să afli ce a fost, de ce să fii indiferent? Cum te poți vindeca fară să știi de unde ți se trage? |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 07:55
aoleu@sirule,scuza-ma ...despre mine am spus ca putin ma intereseaza ce datorie are Regatul Unit .....si da,sunt convinsa ca daca-n '90 regalitatea isi reocupa locul in aceasta tara,azi nu existau discutiile nesfirsite de pe topicurile : Basescu; Elena Udrea ; asta pe care suntem acum ; cine salveaza Ro; ce mai mincam....
|
|
Marcel_Ghilinta 127 mesaje Membru din: 14/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 11:44
Monarhia bine inteles ,monarhia constitutionala si prim ministru ales prin vot universal.
www.pntcd-cluj.ro/petitie/petitie-pentru-revenirea-pntcd-la-lega... |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 August 2009, ora 12:08
De la: 9am049714, la data 2009-08-22 11:44:27Monarhia bine inteles ,monarhia constitutionala si prim ministru ales prin vot universal. |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 14:53
Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 22.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 2461 voturi - Crin Antonescu : 1209 voturi - Traian Basescu : 3026 voturi - Vadim Tudor : 2902 voturi - Radu Duda : 123 voturi
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Romanian_Translator 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 15:49
DA pentru monarhie!
Romanian Creative Translator
|
|
MUSTANG 1 mesaj Membru din: 9/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 16:11
Este un subiect interesant dar te rog sa dezvolti putin referitor la monarhiile din Europa ( Spania, Belgia,Marea Britanie ,etc) ce au facut Suveranii acestor tari ce au facut suveranii Romaniei pentru tara noastra daca se poate ce contributii au adus pentru tara cei 4 suverani care au fost CAROL I ,FERDINAND, CAROL II si MIHAI
Regii tarilor europene care sunt monarhii au adus bunastare tarilor pe care le conduc? sau au plecat cu bogatiile tarilor si au lasat tara la greu? daca imi poti raspunde mult mai detaliat subiectul propus de tine este unul interesant in ceea ce priveste actuala clasa politica din romania sunt satul ca si tine de ei dar hai sa dezbatem mai pe larg subiectul |
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 17:30
De la: ticu, la data 2009-08-21 20:24:53De la: sirboby, la data 2009-08-21 19:25:37De la: ticu, la data 2009-08-21 18:37:42De la: gabigabi, la data 2009-08-20 19:43:04 esti fericit...ai gasit o rima: Ticule vezi ca aparentele inseala! Asa e si cu avatarul meu!Cat despre C.Vadim Tudor stiu sigur ca e patriot,cinstit,si ca ar vrea sa faca treaba dar e FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF Foarte usor de provocat si asta eclipseaza toate celelalte calitati!
|
|
EUGEN_CURIC 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 17:43
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:11
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 07:55:40aoleu@sirule,scuza-ma ...despre mine am spus ca putin ma intereseaza ce datorie are Regatul Unit .....si da,sunt convinsa ca daca-n '90 regalitatea isi reocupa locul in aceasta tara,azi nu existau discutiile nesfirsite de pe topicurile : Basescu; Elena Udrea ; asta pe care suntem acum ; cine salveaza Ro; ce mai mincam.... Ba existau! Asa cum exista si pe forumile din UK ca tot veni vorba! Diferenta dintre noi si ei e ca la ei banii(ma rog marea majoritate) se duc unde trebuie! Iar la noi............................................................................! Dar cauza acestei stari de fapt nu e ca suntem republica si ei monarhie ci faptul ca la ei daca politicienii sunt prinsi (razbate in presa sau dovediti) cu cioara vopsita la urmatoarele alegeri nici nu mai auzi de ei! La noi in schimb daca este prins cu cioara vopsita isi schimba numele mai da niste mici,bere,galeti,pixuri prin campanie si gata e iar in parlament,guvern ,Cotroceni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asta e diferenta dintre ei si noi! Poti aduce tu pe Dumnezeu din cer sa-l pui rege in Romanica pana electoratul nu alege oamenii politici dupa fapte iti poti lua gandul de la vremuri mai bune! Exemplu cel mai concret : tu vrei monarhie dar cand intreb pe cine vrei rege si ce fapte a facut ca sa merite acest post eviti raspunsul! Eu in schimb aleg din 5 in 5 ani si cand il gasesc pe ala sau aia care fac treaba in Romania il pun rege,imparat,presedinte,zeu sau cum vrei sa-i spui pentru toata viata! EU JUDEC OAMENII DUPA FAPTE! Nu conteaza ca e rege,taran,academician,cioban,profesor doctor docent sau sofer! Chiar nu vreau sa am un rege pus acolo sus numai pentru faptul ca a iesit pe o ,,teava'' regala intr-o ,,pasarica'' tot regala! Asa ca pana gasesc acel om care vrea sa faca treaba in Romania (sau oameni) incerc din 4 in 4 ani si din 5 in 5 ani! Apoi vad ce il fac presedinte pe viata,rege pe 100 de ani,imparat,zeu,mag,voievod,sef de trib ..........................!
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 18:34
ba despre Basescu nu discutam si asta ptr.ca NU era presedintele ROMANIEI ! nici despre madam udrea nu,cu siguranta ! n-am dat-o niciodata cotita la intrebarea Care REGE ? ....s-a ajuns cu acest topic la pag. 100nustiucit si am scris de ma doare capul....n-as vrea s-o luam de la inceput asa cum sugereaza si domnul care abia acum a descoperit aceasta discutie....
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 19:55
De la: sirboby, la data 2009-08-22 17:30:59:De la: ticu, la data 2009-08-21 20:24:53De la: sirboby, la data 2009-08-21 19:25:37De la: ticu, la data 2009-08-21 18:37:42De la: gabigabi, la data 2009-08-20 19:43:04 esti fericit...ai gasit o rima: sml-indifferent0014: Da posibil si asta cu provocarea sa fie cum spui matale, dar eu cred ca un om pana nu-l vezi la lucru, nu sti cat e de harnic si priceput.!
Ticu
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 20:22
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 18:34:26ba despre Basescu nu discutam si asta ptr.ca NU era presedintele ROMANIEI ! nici despre madam udrea nu,cu siguranta ! n-am dat-o niciodata cotita la intrebarea Care REGE ? ....s-a ajuns cu acest topic la pag. 100nustiucit si am scris de ma doare capul....n-as vrea s-o luam de la inceput asa cum sugereaza si domnul care abia acum a descoperit aceasta discutie.... Ba discutai ca nu era presedinte era primar al Buc.,ministru al transporturilor,poate prim ministru.................etc! Si tot discutai! Acum am citit paginile alea si vad ca il sustii pe RD! Din pacate legal nu poate si nici nu ai zis ce fapte a savarsit RD!(inafara de faptul ca ti s-a parut tie ca te minte mai frumos!,dar pentru ,,fapta asta nu poate fi rege'') Mytcor a scris cine poate fi rege(regina) dar ce fapte marete???????????????????????
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 20:23
De la: sirboby, la data 2009-08-22 20:22:30De la: gabigabi, la data 2009-08-22 18:34:26ba despre Basescu nu discutam si asta ptr.ca NU era presedintele ROMANIEI ! nici despre madam udrea nu,cu siguranta ! n-am dat-o niciodata cotita la intrebarea Care REGE ? ....s-a ajuns cu acest topic la pag. 100nustiucit si am scris de ma doare capul....n-as vrea s-o luam de la inceput asa cum sugereaza si domnul care abia acum a descoperit aceasta discutie.... A si Udrea era blonda de la primarie,ministerul transporturilor etc! Sau poate discutai despre altii la fel lor!
|
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 20:28
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 18:34:26ba despre Basescu nu discutam si asta ptr.ca NU era presedintele ROMANIEI ! nici despre madam udrea nu,cu siguranta ! n-am dat-o niciodata cotita la intrebarea Care REGE ? ....s-a ajuns cu acest topic la pag. 100nustiucit si am scris de ma doare capul....n-as vrea s-o luam de la inceput asa cum sugereaza si domnul care abia acum a descoperit aceasta discutie.... Asta imi aminteste o intrebare pe care am pus-o acum nu stiu cate pagini si am si repetat-o, in care pe baza unor citate de pe wikipedia care dadeau scenariile posibile de succesiune in cadrul casei regale romane intrebam si eu monarhistii prezenti pe cine dintre respectivii ii vad ca viitori regi/regine ale Romaniei- sa nu uitam totusi ca regele Mihai are 88 de ani- si daca vreunul din acele nume chiar le spune ceva, Niciun monarhist nu a raspuns. Foarte interesant...
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 20:37
ce s-ar fi putut raspunde @danubianule ,cind nu stii nimic de ei ; si nici nu sti daca ei te vor, in caz ca i-ai vrea tu ! s'apoi, tu sti ce-ti aduce ziua de miine ? eu nu ma mai hazardez sa spun ca stiu ....sti cum se spune : omul propune, dumnezeu dispune !
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 20:44
@sirule,inclin sa cred ca Basescu NU ajungea Niciodata primar al Bucurestiului,de-ar fi fost Monarhie ! si nici toate hahalerele tarii pe post de mari politicieni,vedete sau europarlamentari ! ....te-am mai intrebat o data si nu mi-ai raspuns : tu,pe cind erai ofiter,ti-a dat prin gind ca-n prezenta generalului sa-ti sufli mucii,sa te scarpini in fund sau sa trintesti o flegma pe covor ? ce se-ntimpla azi in tara asta este din cauza ca " generalul" e primul care-si sufla mucii....etc.etc si respectul ptr. lege,stat si tara este 0 !
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 22:07
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 20:44:48@sirule,inclin sa cred ca Basescu NU ajungea Niciodata primar al Bucurestiului,de-ar fi fost Monarhie ! si nici toate hahalerele tarii pe post de mari politicieni,vedete sau europarlamentari ! ....te-am mai intrebat o data si nu mi-ai raspuns : tu,pe cind erai ofiter,ti-a dat prin gind ca-n prezenta generalului sa-ti sufli mucii,sa te scarpini in fund sau sa trintesti o flegma pe covor ? ce se-ntimpla azi in tara asta este din cauza ca " generalul" e primul care-si sufla mucii....etc.etc si respectul ptr. lege,stat si tara este 0 ! 1. Nu am sustinut ca am fost ofiter ci doar militar! 2. Zici tu ca daca pe 23 dec 1989 era urcat pe tron mihai I reusea el sa-i scoata din politichie pe taicutu ilici &comp? ? si am fi fost un regat cu mihaita I urcat pe tron si cu taicutzu ilici prim-ministru(mihai avand o datorie fata de ilici,ca doar cu ajutorul lui s-a urcat pe tron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )cu base ministru transporturilor.....etc si tot ai fi auzit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!3. de obicei nu imi suflu mucii ,nu ma scarpin in fund,si nu trantesc flegme decat cand sunt singur intr-o incapere unde si regele se duce singur! 4. poate cu base ai dreptate dar vrei sa spui ca emil constantinescu era ca base? atunci de ca nu se respecta legea ca nu mai era puterea exemplului celui de sus? exact asa era si cu regele! el vorbea ursul trecea!
|
|
catalina 2 mesaje Membru din: 20/08/2009 |
Postat pe: 22 August 2009, ora 23:01
Nu am citit despre Romania ca monarhie pana acum , dar am citit despre Franta si perioada de monarhie a domniei lui Ludovic al XIV-lea, ceea ce a adus glorie si un val de dezvoltare pentru tara, si totul datorat fiind faptului ca regele a fost crescut de mic cu problemele prin care trecea tara, astfel el putand sa invete sa le cunoasca si sa stie mai apoi sa aduca la conducere oameni competenti si incoruptibili, precum ministrii Jean Baptiste Colbert, Vauban si Louvois.
Dau aceste exemple pentru ca si tara noastra ar putea sa fie resuscitata din acesta coma ce s-a prelungit atat de mult incat ne sufoca, ne sufoca viata prin conflicte intre partide si ne sufoca copii nostrii, prin violenta si nepregatire. Eu cred ca desi multi nu mai avem speranta in a face ceva din acest rau, fiecare parere si vot conteaza. Din putin se face mult iar din mult putea sa crestem. Voi ce parere aveti? |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 07:16
buna dimineata @sirule ! desi mi-ai insirat vreo 3-4 pct. de vedere ca raspuns la ce-am zis eu,cred ca ai prins ideea,chiar daca te faci ca nu te-ai prins ! si, daca era Monarhie , FSN .ul nu exista si pct.8 de la Timisoara era pus in practica si nu ne-ar fi condus neocomunistii aproape 20 de ani cu toate naravurile lor spurcate si tara n-ar fi fost jefuita ca-n codru de toti hamesitii astia,care nu se mai satura !
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 August 2009, ora 10:26
|
|
Fosta membra 9am.ro 981 mesaje Membru din: 12/07/2009 |
Postat pe: 23 August 2009, ora 15:12
romanita
1 mesaj Membru din: 12/07/2009 Postat pe: 23 August 2009, ora 15:03 Citeaza Raspunde De la: 999florin, la data 2009-08-22 14:53:40 Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 22.08.2009: Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 2461 voturi - Crin Antonescu : 1209 voturi - Traian Basescu : 3026 voturi - Vadim Tudor : 2902 voturi - Radu Duda : 123 voturi REZULTATELE LA ZI ALE UNUI SONDAJ REAL, DINAMIC: Alegeri PrezidentialeCine doriti sa fie Presedintele Romaniei? Traian Basescu 25% (706 voturi) Crin Antonescu 23% (656 voturi) Mircea Geoana 26% (731 voturi) Principele Radu 25% (711 voturi) Total voturi 2804 Intoarcere la sondaj Raporteaza abuz de limbaj |
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 18:27
De la: gabigabi, la data 2009-08-22 20:37:50ce s-ar fi putut raspunde @danubianule ,cind nu stii nimic de ei ; si nici nu sti daca ei te vor, in caz ca i-ai vrea tu ! s'apoi, tu sti ce-ti aduce ziua de miine ? eu nu ma mai hazardez sa spun ca stiu ....sti cum se spune : omul propune, dumnezeu dispune ! Si atunci cum puteti vorbi de restauratie monarhica in Romania si de cat de bine ne-ar fi cu un rege, cand nici macar nu va ganditi cine ar putea fi regele acela. Pentru ca este clar ca la cei 88 de ani ai lui, pe Mihai nu l-ar astepta o domnie prea lunga... Sa zicem ca in noiembrie in loc sa alegem un presedinte pentru urmatorii 5 ani facem o mica revolutie si restauram monarhia. Mai traieste regele Mihai vreo 2-3 ani, timp in care tot actualii politicieni romani actuali vor detine toata puterea (intrucat un batranel de 90 de ani nu prea are cum sa le faca fata unor barbati si femei inca pe deplin valizi). Insa ce facem dupa moartea regelui? Restauram republica? Pai atunci ce sens a mai avut sa restauram monarhia pentru cativa ani?! Aplicam Constitutia din 1923 si convingem sa ne devina rege unul din Hohenzollernii germani? Ar fi insa o mica problema, niciunul din printii acum in viata nu se remarca prin ceva special iar familia, spre deosebire de 1866, nu mai detine vreo coroana, ca sa existe un interes de ordin diplomatic. Aplicam noul Statut al Casei de Romania edictat de regele Mihai anul trecut si o incoronam pe principesa Margareta, cu parvenitul Radu Duda pe post de print consort si adevarat creier al monarhiei romanesti, iar dupa decesul acesteia plimbam coroana intre diversele fiice si diversii nepoti ai regelui Mihai, in ordinea indicata de acesta anul trecut? Solutia asta pare chiar mai problematica, avand in vedere influenta indoielnica a lui Radu Duda si faptul ca membrii familiei regelui Mihai nu prea stiu romaneste si nu prea au habar de Romania si nici nu prea au indicat calitati deosebite. Trecem peste Constitutia din 1923 si peste vointa regelui Mihai si apelam la progenitura lui Carol II, adica il intronam pe Paul Lambrino ca rege? Dincolo de umbrele personajului, nici asta nu are copii si nu mai e tocmai tanar, asa ca doar amanam criza dinastica. Facem ca in Ungaria lui Horthy un regat fara rege avand in frunte un regent? Pai asta ar fi de fapt o republica mascata, si nu o monarhie autentica, asadar ne-ar obliga sa ne intrebam din nou de ce am mai restaurat monarhia? Apelam la o noua dinastie, recrutata din vreuna dintre monarhiile europene inca existenta? Sa zicem ca asta ar fi o solutie, dar nu ar trebui sa ne gandim de pe acum care e mai potrivita, atat din punctul de vedere al dinastiei, cat si al printilor eligibili pentru tronul Romaniei?
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 18:41
cum ziceai ? ca ne jucam pe topicurile astea ? ca ne exersam retorica ? cam da,dupa cum ai scris si nu spun ca n-ai dreptatea ta ....dar asta s-a discutat cam de pe la inceputurile acestei discutii ! si am spus si iata ,mai spun o data : NU se poate restaura Monarhia decit in urma unei modificari a Constitutiei in acest sens si in urma unui Referendum cu aceasta tema ....deci este mai mult decit ipotetica ! aceasta discutie a aparut,cred eu,in urma revoltei si scirbei fata de aceasta democratie originala ce ne otraveste viata de 20 de ani ! este acea intrebare naiva pe care ne-o mai punem cind si cind in sinea noastra,cind suntem dezamagiti de turnura pe care a luat-o viata noastra : cum ar fi fost de'ar fi fost ...?!
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 21:52
De la: gabigabi, la data 2009-08-23 07:16:06buna dimineata @sirule ! desi mi-ai insirat vreo 3-4 pct. de vedere ca raspuns la ce-am zis eu,cred ca ai prins ideea,chiar daca te faci ca nu te-ai prins ! si, daca era Monarhie , FSN .ul nu exista si pct.8 de la Timisoara era pus in practica si nu ne-ar fi condus neocomunistii aproape 20 de ani cu toate naravurile lor spurcate si tara n-ar fi fost jefuita ca-n codru de toti hamesitii astia,care nu se mai satura ! Prostii cum sa nu existe FSN-ul! din ce imi amintesc mascarada din 89 pardon ,,revolutia'' a fost regizata de FSN! Chiar crezi ca accepta cineva sa lase ciolanul dupa ce a reusit sa puna mana pe el? mihaita trebuia sa vina in tara pe orice cale pe 22 dec 1989 ca sa puna si el mana pe putina putere,dar cum curajul nu l-a caracterizat niciodata.........................................................a venit cand era prea tarziu ,in 1992 la trei ani dupa revolutie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asa ca sa fie sanatos! Eu nici cetatenie romana nu ii mai dadeam!
|
|
|
|

?