back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

52 mesaje
Postat pe: 29 August 2009, ora 10:52

NU ESTE BINE!TREZITIVA SNTEM CONDUSI DE FASCISTI CONDUCATORII SE SCHIMBA MONARHII SE SCHIMBA DAR PUTEREA RAMANE MEREU IN MAINILE CELOR CARE FABRICA BANII SI VOR O NOUA ORDINE MONDIALA!www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw&feature=fvw
www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw&feature=fvw

cazaresulina

4 mesaje
Postat pe: 29 August 2009, ora 16:47

MONARHIA E SINGURA SOLUTIE pentru a scapa de toate certurile din politica romaneasca..

cazare sulina, cazare delta dunarii
cazare sulina, cazare delta dunarii

maier_mircea59

1 mesaj
Postat pe: 29 August 2009, ora 19:52

Da,probabil ca s-ar mai normaliza cate ceva.

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 10:35

PREȘEDINTELE, VINOVATUL FĂRĂ VINÅ

“Când corabia se scufundă, șobolanii o părăsesc…” debita tematic și proverbial Ion Cristoiu recent, invitat fiind de Stelian Tănase să-și spună prețioasa părere despre ultimele atacuri ale Băsescului la adresa redutabililor săi adversari, politicienii și mai ales jurnaliștii care, scăldându-se în ape tulburi, furnizează scandaluri, inițiază comisii și declanșează anchete împotriva unor personaje (feminine) din jumătatea pedelistă a executivului, avându-l drept țintă finală și electorală pe însuși cârmaciul corabiei ce se afundă spartă și pe care numai el, maestrul jurnalist-analist nu o părăsește(!), devenind deodat㠓sentimental”, milos din cale (sau din cală…) afară pentru marinarul și marinăresele lui de sacrificiu, lăsate fără busolă, fără colac de salvare și … la pielea goală.
Mila omenească și curat gazetărească a Cristoiului este semn rău, o premoniție rea: dacă el însuși, maestrul a trecut de partea sărmanului marinar și a echipajului personal care abia mai dă la rame, e clar, barca prezidențială se duce la fund, cotroceanul e pe ducă, pedeleul se îneacă…Și chiar daca Traian Băsescu este, pentru toate, cel mai vinovat, el nu are nicio vină(!) pentru naufragiul general, pentru relele și belelele ultimilor cinci ani de guvernare furtunoasă și păguboasă, pentru scenariul lacrimogen “Dragă Stolo” în urma căruia, devenind președinte din primar general, a adus la putere alianța pedelisto- liberală și cabinetul Tăriceanu care l-a trădat făcând pact cu pârdalnicul diavol pesedist… Pentru bălăcărerile, gâlcevile, parangheliile, afuriseniile, framântârile, vănzolelile și toate scandalurile care au măcinat puterile în stat în ultimul cincinal… Pentru regruparea a-morală a forțelor politice veleitare, pentru polarizarea lor antibasesciană și trădarea intereselor naționale pentru care au fost investite…Pentru compromiterea rolului democratic al opoziției, pentru transformarea partidelor în cluburi private și a arenei politice în scenă de bălci… Pentru alterarea vieții economice și sociale, pentru lărgirea prăpastiei dintre foarte bogați și foarte săraci, pentru promovarea grupurilor de interese, a multor, prea multor personaje fără valoare dar de anturaj în funcții politice și administrative înalte, în aparatul de stat, în guvern(e), agenții și instituții care, în loc să se afle în slujba cetățenilor, au devenit adevărate vaci birocratice de muls venituri și sporuri salariale grase și lăptoase în folosul clientelei politice… Pentru cea mai nenaturală și nesănătoasă coaliție a crocodilului democrat-liberal cu șarpele social-democrat, alianță în care au pătruns tot felul de târâtoare care au compromis epocal(!) imgainea clasei politice și au transformat politica în junglă… Pentru răsplătirea agenților de propagandă, a “voluntarelor”de campanie și a soldățeilor de partid cu grade și funcții pentru care nu au stagiu, instrucție, disciplină și moralitate, așa cum se constată în cazul plutonului feminin care a fost folosit drept acoperire pentru ascensiunea “fruntașei” Eba… Pentru politizarea excesivă a puterilor în stat , a ministerelor, a instanțelor judecătorești, a serviciilor, a trusturilor de presă, a dialogului liber al cetățenilor de rând care, inevitabil, contaminați de sporovăiala și certurile interminabile, la televizor și în ziare, în guvern și parlament, intră polemic în rezonanță, , se separă în tabere, se divid, se învrăjbesc, se ceartă și, de fapt, se lasă manipulați, supuși intoxicării, li se aruncă praf politic în ochi, li se distrage atenția de la criza economică reală, servindu-li-se doar criza morală pentru care tot Băsescu este vinovat… Cum cel mai de vinovat este pentru conglomerarea și pactizarea unui număr din ce în ce mai mare de adversari de la toate nivelurile civice și instituționale în această vară pre-electorală în care, parcă în mod conștient, voit și dirijat, președintele își pune clasa politică, presa și din ce în ce mai multă populație în cap, atitudine care aduce a sinucidere politică, în cazul în care, candidând, ar pierde alegerile, sau, mai degrabă, a mare provocare, a intrare istorică în lupta crucială, pentru o victorie totală și geni(t)ală a binelui împotriva răului, a actualului viitor (!) președinte cu un adversar penal și. polimorf precum zmeul cu sumedenie de apucături și capete la toate nivelurile…Din păcate, Ion Cristoiu îi cobește înfrângerea, tăvălirea și scoaterea din poveste și, de milă, precum Baba-Cloanța în travesti, îl apără și se dă de partea lui Făt-Frumos văzându-l mic, slab și cu bube pe cap, motiv pentru care încearcă să îl scoată nevinovat dar cu vină(!), sau invers…

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 August 2009, ora 14:26

Cu PRM si Vadim presedinte, tara merge inainte !!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

52 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 14:28

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 15:14

De la: angelo007buk, la data 2009-08-30 14:28:39CORECT IA UITATIVA AICI!

Ce anume este "corect"?Cu cine vorbesti de fapt cand spui "corect" si de ca naiba repeti obsesiv un filmulet de pe youtube ?Ti-a marcat viata acel filmulet de doi bani ?

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 August 2009, ora 17:38

Video-filmul de mai sus este facut de oameni care nu-l au la inima pe Obama. Asta nu inseamna ca trebuie sa fie adevarat "tot" ce spun ei.

P.S.
Nu inteleg de ce continuati sa fiti insa ? Ati epuizat aceasta tema ? Cereti inchiderea topicului sau ... nu mai scrieti nimica pe acest topic. Este asa de greu sa scrieti numai ce este in concordanta cu topicul anuntat aici ?

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 22:35

ȘI RUȘINOS ȘI DRĂGĂLAȘ, OPRESCU MAI NU VREA, MAI SE LASĂ(!)...

Inocent și pudic precum Cătălina din poemul eminescian, Sorin Mircea Oprescu, doctorul primar general(!) care s-a lepădat de PSD-Vanghelie nu ratează nicio invitație să se dea pe sticlă și în presa scrisă, virgin politic fiind, independent convins și (încă foarte) nehotărât dacă să o pună sau nu de o prezidențială. Dar, ca și fata mare care se grăbește la măritat, devine nerăbdător să se vadă mireasă și, așa cum a lăsat să se înțeleagă recent, și-a pus deja pirostriile și și-a făcut cunoscută opțiunea pentru prezidențiale, infirmându-și propriile afirmații de până deunăzi: „Repet ce am mai spus și înainte (cănd afirma exact pe dos...). În acest moment iau în calcul foarte serios candidatura mea la Cotroceni, pentru că mizez pe toți care așteaptă de ani de zile să trăiască în normalitate”.
În care normalitate, (mă) întreb retoric?...Căci nu cred să fie „normal” ca un bărbat politic care se vrea bărbat de stat să se tot codească, să fac㠄acum” pe mironosița indecisă, să dea falsa impresie că se lasă mai greu, curtată și rugată, că ea nu exclude că ar vrea dacă ar vrea și el, feciorul (a se citi „poporul”) și să își condiționeze candid(!) candidatura - de altfel foarte previzibilă încă de anul trecut, cum a făcut și la alegerile pentru capitală când a jucat aceeași farsă, aceeași scenetă de operetă...
Nu este „normal” ca un politician autentic, de rasă și cu pedigreu să revină doar după câteva zeci de zile asupra propriei decizii, ba de a candida, ba de a nu candida... Era pe la începutul primăverii când, tot pe sticlă și tot la Realitatea CațaVântu(!), în fața întregului popor (telespectator al acestui post din ce în ce mai îndoielnic) doctorul declara răspicat că nu candidează și c㠄mi se pare că aș fi un mare mincinos cu un nas de Pinocchio”, în caz contrar, deși, prin acel refuz de a candida (dirijat), și-a deranjat, privind interesele, „toți prietenii” cu interese... Nu este „normal” ca acest politician fals șovăitor, care vrea să fie crezut și luat în serios, să reafirme (parcă mai puțin convingător pe la sfârșitul primăverii) că intenționează să ramână Primar General vreme ( bio...logică) de vreo 12 ani prin votul bucureștenilor, că nu dorește dezamăgirea acestora prin abandonarea primăriei în schimbul fotoliului de președinte și că dezavuează amestecul politicii în managementul administrativ. Dacă ne uităm și mai încoace în budoarul public al Oprescului(!), nu mai demult de concertul Madonnei, la sfârșit de august, doctorul primar general, deja vădit șovăielnic și înduplecat de gospodine, studente (extreme care ar trebui să se atragă sau să se...retragă, electoral), a declarat stoic și cu nesimțire citadină că: „Mă înțeleg cu tot ce înseamnă gospodină”...De tot comicul aceste declarații, ca și cum și-a ales dinainte electoratul căruia trebuie să i se adreseze în funcție de circul recordurilor cu cârnați și crăciunțe mobilizate în anul decisiv de trambulină, de salt carierist prin care, acum, la început de septembrie, are prilejul să își ridice, în sfârșit, fustele de fată mare și să i se joace găina ca și cum ar fi mireasa secolului. Folclor!... Un film cu proști pentru telespectatori care gustă filme pentru proști.Un fel de Kramer ccntra Kramer în versiune dâmbovițeană în care unii politicieni (între care și doctori, profesori-doctori și directori de spitale din casta fesenistă ) ne cred mai tâmpiți decât Băseștii (vorbim deja la plural), Bocii, Udrele, Videnii... Apropo de Berceanu: pe 29 August 2009 Sorin Oprescu reconfirma intrarea în cursa electorală. Omul își lua în calcul foarte serios candidatura...Omul spunea că nu a spus(!) niciodată că este mai bun decâat Geoană, Antonescu sau Duda (pe Băsescu nu l-a pomenit). Omul se considera cel puțin la fel de bun ca ceilalți dar cu ceva în plus, calitatea de a fi independent, ceea ce nu mai crede(a) nimeni! Fiindcă și anul trecut a jucat după alte reguli (și fonduri alocate de către sponsori, de către „prieteni”) decât cele care țin de cuvântul de onoare de politician (senator, deputat, baron, duce, lord ...sau simpli membru de partid).

CIPRIOTU

1445 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 31 August 2009, ora 02:18

NOI SUNTEM BANTUSTAN TIGANESC SI TREBUIE SA RESPECTAM PE MARIA SA IMPARATUL IULIAN SAU CUM II MAI ZICE SI SA DUCEM PLOCOANE ALTETEI SALE REGALE CIOABA. SAU STANESCU ,ASA CA SUNTEM REGAT SI IMPARATIE DE BORATI ,SAU MAGRAONI SAU COTOFENE SAU GAROI SAU ROMI DE JAMAICA.APROPOO ROM-=ANITA TE NUMESSTI?

CIPRIOTU

1445 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 31 August 2009, ora 02:22

ROM-ANITA SCRII MEREU DAR AI NUMAI UN MESAJ TE TRAGE ADMIN IN PIEPT LA NUMARATOARE.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 31 August 2009, ora 11:02

De la: tielenti, la data 2009-08-31 02:18:53NOI SUNTEM BANTUSTAN TIGANESC SI TREBUIE SA RESPECTAM PE MARIA SA IMPARATUL IULIAN SAU CUM II MAI ZICE SI SA DUCEM PLOCOANE ALTETEI SALE REGALE CIOABA. SAU STANESCU ,ASA CA SUNTEM REGAT SI IMPARATIE DE BORATI ,SAU MAGRAONI SAU COTOFENE SAU GAROI SAU ROMI DE JAMAICA.APROPOO ROM-=ANITA TE NUMESSTI?

De acord,asa este,dar vezi ca ai mai uitat o pasare de culoare neagra Si acum daca vezi o cioara pe un stalp de telegraf, inseamna ca acolo e Rom-telecom ?

Ticu
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 31 August 2009, ora 11:50

De la: ticu, la data 2009-08-30 14:26:42 Cu PRM si Vadim presedinte, tara merge inainte !!!

ce faci Ticule, ai schimbat sloganul ?...

prin anii "90 scndai : Hiliescu apare Soarele rasare !...phai ce facem, vopsisi cioara ?..

florian50

7 mesaje
Postat pe: 31 August 2009, ora 12:23

Subiectul este foarte interesant mai ales pentru cei nascuti "in zorii comunismului romanesc"- ma refer la anii '40-'50- pentru ca ei sunt cei care au cunoscut trecerea de la o societate cu o populatie si o economie distrusa de razboi - si mai ales de urmarile politice ale acestuia - la "societatea comunista multilateral dezvoltata" . Sunt cei care la scoala invatau "adevaruri"conform politicii partidului unic iar acasa sau in familie aflau de la parinti ,bunici sau rude - care mai aveau inca curajul de ale vorbi macar copiilor - cu totul alte adevaruri .
Este foarte adevarat ca Monarhia a fost cea care ne-a transformat dintr-o provincie a imperiului otoman intr-un stat independent pe harta Europei si ne-a "bagat" in manualele de istorie si geografie ale elevilor din intreaga lume - dar ,retineti, incepand cu 1877 si cu dinastia de Hohenzollern .
Sa nu uitam cum a fost "votata" constitutia din 2000 si numai stiu cat - opera psd-ului .Constitutie ce avea ca prim rol stabilirea caracterului de republica a Romaniei si impiedicarea oricarei opinii sau tentative de a shimba republica in monarhie ,fie ea si constitutionala.
Si asa am ajuns la o republica in care Presedintele - ales prin vot direct de catre cetatenii republicii - nu poate impune o anumita linie de dezvoltare a tarii, nu poate demite un prim ministru care nu-si respecta cuvintul dat, nu poate suspenda sau dizolva parlamentul ( de trei parale ) dar poate fi suspendat de catre acesta, este obligat sa avizeze favorabil o lege a aceluiasi parlament chiar daca textul legii nu a fost corectat / revizuit ,si asa mai departe - stiti cu totii ce inseamna un Presedinte in Romania ( nu ceea ce va inchipuiti ca face sau poate sa faca ) .
In concluzie imi doresc sa nu mor pana ce nu voi avea in mana un pasaport romanesc cu numele meu in el si cu stema Regala a Romaniei pe coperta , dar va rog nu mi-l bagati pe gat pe dl. Duda , respectati Constitutia din '22 .

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 31 August 2009, ora 13:40

De la: mytcor, la data 2009-08-31 11:50:55
De la: ticu, la data 2009-08-30 14:26:42 Cu PRM si Vadim presedinte, tara merge inainte !!!

ce faci Ticule, ai schimbat sloganul ?...

prin anii "90 scndai : Hiliescu apare Soarele rasare !...phai ce facem, vopsisi cioara ?..

Nu stiu la care Ticu te referi ca striga asa .?! Nu eram eu ala bre !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 31 August 2009, ora 21:49

Atentiune!
Salut, prieteni si dusmani forumisti!
Azi aveti... liber la cleveteala.
Program de voie, mars!

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 17:59

Cum stau lucrurile astazi
Publicat in: Jurnal, data: 02.09.2009

Din gradina Palatului Elisabeta, la 9 aprilie 2009, am anuntat intentia mea de a candida la Presedintia României. Mesajul de astazi este mai insemnat decât cel din aprilie, fiindca este rezultatul unei experiente inegalabile.

De când am hotarât sa ma prezint la alegerile prezidentiale pâna astazi au trecut cinci luni. Acum stiu ca “România Altfel” este posibila, ca ea are adepti. Cei 12% dintre români care ar dori sa voteze cu mine sunt un izvor de bine nepretuit. Ei s-au asezat in jurul ideii de respect al Statului si de profesionalism in viata publica fara sa-i oblige nimeni. 12% dintre români convinsi sunt mai puternici decât 35% dintre români pacaliti, constrânsi sau interesati.

Cum stau lucrurile astazi: Stânga politica este in buzunarul prezidential. Dreapta politica a ales sa ignore proiectul Casei Regale, crezând ca astfel va avea un câstig politic pe termen scurt. Va fi o repetare a greselii din 1997. In mod normal, demersul de insanatosire a institutiilor Statului ar fi trebuit sa faca mediul de afaceri, corifeii societatii civile si mass-media solidari cu proiectul meu. Nu s-a intâmplat asa. 12% dintre români cred, insa, astazi, altfel.

Intelectualii români, cei multi si anonimi, vor suferi o noua portie de umilinta. Cei care au avut urechi sa auda stiu, insa, astazi, ca se poate conta pe o “Românie Altfel”.

Dupa un efort entuziast si neobosit, anunt retragerea mea din cursa pentru Presedintie, cu parere de rau, dar cu speranta pentru viitor.

Odata cu iesirea mea din cursa, de aici incolo, campania prezidentiala nu va mai fi o lupta electorala, ci o lupta intre clanuri.

Presedintele politician, oricare va fi el, va actiona in detrimentul institutiei Statului român, in avantajul partidului sau si pe criteriul intereselor economice de grup. Majoritatea oamenilor puterii din România trateaza institutiile publice si Statul ca pe bunuri personale. Presedintele actual a inceput privatizarea Statului român. Presedintele viitor va continua privatizarea.

Majestatea Voastra, ati asteptat mai bine de saizeci de ani ca Europa, apoi România, sa-si vina in fire. Binecuvântarea pe care mi-ati dat-o sa candidez este cel mai frumos semn de incredere pe care l-am primit in viata mea. Prin ea, mi-ati dat o sansa sa fiu cu adevarat util tarii. Va trebui, cred, sa mai asteptati. Chiriasii istoriei sunt la locul lor, neclintiti.

Cu toate acestea, România anului 2010 va fi o tara conectata, cu 12 milioane de oameni care intra pe internet. Cu sute de mii de tineri care nu inteleg ce inseamna ingenuncherea identitara sau ideologica, actiunea securista ori cumpararea inteligentei. Cu milioane de români care domiciliaza temporar in Europa occidentala si care au scapat de cercul vicios al puterii personale de la Bucuresti.

România profunda de astazi cunoaste proiectul meu prezidential si are, in buna parte, sentimentul ca avem nevoie de o altfel de tara, de un altfel de Stat, de altfel de institutii. De etica si profesionalism.

Principesa si cu mine va asteptam pe toti cei care credeti ca România merita sa aiba un Stat respectabil, institutii profesioniste, mândrie si etica, sa ne construim, in anii care vor urma, “România Altfel”.

Principele Radu al României

Palatul Elisabeta, 2 septembrie 2009

Comentarii: 0

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 10:46

SI CU IDIOTI CA VOI
TARA MERGE INAPOI!

ella_a

38 mesaje

Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 11:53

De la: romanita, la data 2009-09-03 10:46:18

SI CU IDIOTI CA VOI
TARA MERGE INAPOI!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 11:58

SI CU IDIOTI CA VOI

TARA MERGE INAPOI!

INAPOI LA BALAMUC;
CE MI-AR PLACEA ;...SA VA DUC !!!!

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:14

De la: mytcor, la data 2009-09-03 11:58:34

SI CU IDIOTI CA VOI
TARA MERGE INAPOI!

INAPOI LA BALAMUC;

PROASTA RIMA MAI MYTCOR,
CA DE COADA LA TOPOR!

111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:19

Citez din "volumul de poezii" al "marelui nostru poet" în viață, userul romanita :
"PROASTA RIMA MAI MYTCOR,
CA DE COADA LA TOPOR!"

Mulțumim facultății muncitorești pentru că a găzduit în aulele sale un geniu.
Mulțumim și PD-L-ului pentru rechemarea la "bază" a "ilustrului cărturar". Țin să amintesc faptul că poetul a fost detașat temporar pentru a posta poezii în vederea susținerii principelui Duda. Reamintesc și faptul că abia întors, userul romanita a sărit deja la gâtul celor care o atacă pe Elena Udrea.
Suntem triști, totuși, că principele Duda a renunțat la cursa prezidențială... însă a făcut-o cu un scop de invidiat pentru orice alt cărturar : studiază "volumul de poezii" al "marelui nostru poet" în viață, userul romanita.

Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:24

De la: romanita, la data 2009-09-03 12:14:18
De la: mytcor, la data 2009-09-03 11:58:34

SI CU IDIOTI CA VOI

TARA MERGE INAPOI!

INAPOI LA BALAMUC;

PROASTA RIMA MAI MYTCOR,

CA DE COADA LA TOPOR!

...vai de tine , romanita,

cred ca n-ai nici gradinita,

alta este fandaxia

lovite-ar apoplexia !...

....

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 12:34

MAI POETI LA DUH SARACI,
BOI,MAGARi, CAPRE SI VACI,
NU VA SCREMETI SA POSTATI,
CEEA CE ...VA BALEGATI !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 13:39

..pfuai !..ce rima, si, ce stil
are romanita-n cioc,
de ramai perplex pe loc.
romanito, nu-s poet.
nici vr-un duh sa-ti bantuiesc
entitatea-ti din cotet,
dar, daca ma enervez
tot in versuri si cu stil,
am sa-ti demonstrez, fai moaca ,
cum te-ai metamorfozat in vaca !...

Marcel_Ghilinta

127 mesaje

Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 14:06

PREVEDERI
cuprinse in

STATUTUL CASEI REGALE A ROMANIEI

Titlurile membrilor Casei Regale

- Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei.

- Actuala Consoarta a Sefului Casei Regale a Romaniei este: Majestatea Sa Ana, Regina Romaniei. Majestatea Sa isi va pastra titlul, apelativul si rangul pe durata vaduviei sale, in cazul in care Seful Casei Regale a Romaniei va deceda inaintea sa.

- Actualul Mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este: Alteta Sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei, care va fi de acum inainte si va ramane dupa decesul meu Custode al Coraonei Romaniei.

- Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei.

- Membrii Casei Regale a Romaniei, care vor avea titlurile, rangurile si apelativele corespunzatoare sunt:

Alteta Sa Regala Elena, Principesa Romaniei;
Alteta Sa Regala Irina, Principesa Romaniei;
Alteta Sa Regala Sofia, Principesa Romaniei;
Alteta Sa Regala Maria, Principesa Romaniei;

- Nicolae de Roumanie Medforth-Mills, care va primi titlul, apelativul si rangul de Principe al Romaniei si Alteta Regala la cea mai apropiata data dintre 1 aprilie 2010, la a 25-a aniversare si momentul decesului actualului Sef al Casei Regale a Romaniei, iar la acel moment va intra in linia de succesiune la Sefia Casei Regale a Romaniei deplin indreptatit sa succeada.

- In cazul unei viitoare femei Sef al Casei Regale a Romaniei, consortul sau va primi titlul de “Alteta Sa Regala Principele Consort al Romaniei”, titlu, rang si apelativ pe care le poate avea, pe durata mariajului si numai pe durata vietii sotiei sale si numai atata timp cat aceasta ramane Sef al Casei Regale Romane.

- Copiii sau consortii membrilor Familiei Regale a Romaniei care nu poarta un titlu regala, nu sunt membrii ai Familiei Regale a Romaniei, ci membrii ai familiei extinse a Regelui Mihai I, si ai Casei Regale.

Linia de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este cea astfel stabilita:

ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei;
ASR Principesa Elena a Romaniei;
Nicolae de Roumanie Medforth Mills (care va deveni ASR Principele Nicolae al Romaniei la 1 aprilie 2010, potrivit documentului Sefului Casei Regale a Romaniei, asa cum a fost dat la 5 ianuarie 2005, potrivit Anexei 2);
Elisabeta Karina de Roumanie;
ASR Principesa Irina a Romaniei;
Michael de Romanie Kreuger;
Angelica de Roumanie Kreuger;
ASR Principesa Sofia a Romaniei;
Elisabeta Maria Biarneix;
ASR Principesa Maria a Romaniei.

In Anexele la statului Casei Regale a Romaniei Majestatea Sa Regele Mihai I stabileste:

In semn de recunoastere a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si a obligatiilor pe care acest lucru le presupune, in special Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Noi modificam principiile si practica Legii Salice, cu descendenta exclusiv masculina, care nu va mai fi folosita la stabilirea succesiunii.

Coroana Romaniei va trece de la Seful Casei Regale la primul nascut barbat, si, in lipsa unui barbat, la prima nascuta femeie. Acord sotului Principesei Margareta, Principelui Radu, titlul de “Principe al Romaniei” si calificativul de “Alteta Regala”. Iau aceata hotarare pentru meritele lui in Familie si pentru a-l ajuta sa-si duca mai departe angajamentele viitoare pentru dezvoltarea romaneasca, pe care le apreciez mult. Titlul si calificativul sunt acordate numai ad personam si, prin urmare, nu sunt transmisibile.
Principele Radu ramane membru non-dinastic al Casei Regale a Romaniei.

Statului Casei Regale a Romaniei se intituleaza:
NORMELE FUNDAMENTALE ALE FAMILIEI REGALE A ROMANIEI
si a fost promulgat prin semnatura Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei la data de 30 decembrie 2007
Publicat de MARCEL la 01:58 0 comentarii
ALIANTA NATIONALA PENTRU REGATUL ROMANIEI
(ANRR)
In luna decembrie 2007, la implinirea a 60 de ani de la abdicarea fortata a Majestatii Sale Regelui MIHAI I, Alianta Nationala pentru Regatul Romaniei a lansat o Declaratie-Apel intitulata "30 decembrie 1947 - 30 decembrie 2007, 60 de ani de republica ilegitima", pentru a marca acest moment de memorie si reflectie, accentuand caracterul ilegal al abdicarii si facand apel la institutiile statului si la societatea romaneasca, pentru a reveni la singura forma de guvernare legitima pentru Romania, aceea a Monarhiei constitutionale, sub sceptrul Majestatii Sale Regelui MIHAI I. Semnaturile s-au strans, de atunci, intr-un ritm constant. Demersului nostru li s-au alaturat personalitati marcante ale vietii publice romanesti si modele de conduita morala si civica, precum: regretatul Barbu Brezianu, Doina Cornea, Neagu Djuvara, Wilfried H. Lang, Rodica Coposu si Flavia Balescu, Serban Tanasoca, Olga Tudorache, Ion Caramitru, Dan Puric, Sorin Bottez, Dinu Zamfirescu, Micaela Ghitescu, Christian Mititelu, Roxana Iordache, Nicolae Constantinescu, Valerian Stan, Sorin Dumitrescu, Florin Zamfirescu, Dinu Ianculescu, Viorica Bucur, Andrei Brezianu, Cristian Badilita, Jean Cazaban, Doina Rosetti, Constantin Erbiceanu, Radu Coroama, Alex. Stefanescu, Gabriel Dimisianu, Mihai Creanga, Stefan Caltia, Vladimir Zamfirescu, Ioana-Raluca Voicu-Arnautoiu s.a. In timp, numarul semnatarilor a crescut, iar astazi, la nici 6 luni de la lansarea Declaratiei, numaram deja peste 1.000 de semnaturi: femei si barbati din toate provinciile istorice ale tarii, de la Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta, Timisoara, Brasov, Sibiu, Arad, Ploiesti, Alba Iulia, Deva, Galati, Sebes, Onesti, Suceava, Piatra Neamt, dar si din afara tarii (Germania, Franta, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Suedia, Italia etc.), de toate varstele, optiunile politice si ocupatiile, de la muncitori la profesori universitari, de la agricultori la academicieni.Demersul nostru este un succes nu numai prin numarul mare de semnatari, adeziunea multor membri ai elitei romanesti sau compozitia variata a listei, ci si prin mentinerea unui ritm constant al popularizarii textului Declaratiei si al strangerii semnaturilor. Nu avem de-a face aici cu un act punctual si pasager, ci cu o actiune de lunga durata care isi doreste, dincolo de marcarea celor 60 de ani de republica ilegitima, sa nasca un curent de opinie in favoarea recuperarii adevarului istoric si a valorilor romanesti autentice, prin revenirea la firescul fiintei noastre nationale, Monarhia constitutionala. Munca noastra va continua si de acum inainte, cu speranta ca vom fi din ce in ce mai multi si mai constienti de drumul pe care trebuie sa il urmeze Romania. Cu rabdare si curaj, vom reusi! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Bucuresti, 10 Mai 2008

speranzza70

2 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 07:32

Monarhia Constitutionala ,2 Partide politice autentice,din care sa fie excusi din start securistiii vechi si noi si cripto-comunistii ,epurarea tuturor "cadrelor invechite si inraite,intepenite la putere,dupa 1989 ,promovarea tinerilor competenti,aruncati peste granite de politica antinationala a gastii iliestiene sau cei capabili folositi pt. inteligenta lor de fii celor amintiti mai sus.acoperiti cu titluri obtinute fara merit,acoperiti sau neacoperiti.Modernizarea Constitutiei din 1923,dar aceasta va fi posibil numai dupa incetarea razboiului roman- roman creiat si intretinut permanent de cei amintiti mai sus .Dar cand?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 07:57

De la: speranzza70, la data 2009-09-04 07:32:32Monarhia Constitutionala ,2 Partide politice autentice,din care sa fie excusi din start securistiii vechi si noi si cripto-comunistii ,epurarea tuturor "cadrelor invechite si inraite,intepenite la putere,dupa 1989 ,promovarea tinerilor competenti,aruncati peste granite de politica antinationala a gastii iliestiene sau cei capabili folositi pt. inteligenta lor de fii celor amintiti mai sus.acoperiti cu titluri obtinute fara merit,acoperiti sau neacoperiti.Modernizarea Constitutiei din 1923,dar aceasta va fi posibil numai dupa incetarea razboiului roman- roman creiat si intretinut permanent de cei amintiti mai sus .Dar cand?

dar,cine ?

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 13:00

Sorin Oprescu a vorbit cu Ion Iliescu despre candidatura sa la președinția României, scriu jurnaliștii de la Catavencu.ro. Foto (1)
Vezi Galerie Articol
Primarul Sorin Oprescuîși va anunța candidatura pentru Cotroceni. Potrivit catavencu.ro, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut joi o vizită la biroul lui Ion Iliescu din strada Atena. Aceeași sursă scrie că suportul financiar al candidaturii opresciene este asigurat de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 13:01

De la: gabigabi, la data 2009-09-04 07:57:55
De la: speranzza70, la data 2009-09-04 07:32:32Monarhia Constitutionala ,2 Partide politice autentice,din care sa fie excusi din start securistiii vechi si noi si cripto-comunistii ,epurarea tuturor "cadrelor invechite si inraite,intepenite la putere,dupa 1989 ,promovarea tinerilor competenti,aruncati peste granite de politica antinationala a gastii iliestiene sau cei capabili folositi pt. inteligenta lor de fii celor amintiti mai sus.acoperiti cu titluri obtinute fara merit,acoperiti sau neacoperiti.Modernizarea Constitutiei din 1923,dar aceasta va fi posibil numai dupa incetarea razboiului roman- roman creiat si intretinut permanent de cei amintiti mai sus .Dar cand?

dar,cine ?

...cu cei alustrabili !...

Pagini: << 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: