back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

Pagini: << 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 14:31

Popica
IOAN 3/3....Nasterea din nou,tu personal NU O POTI FACE SINGUR....fara ajutorrul DUHULUI SFANT.....tu personal trebuie sa te intrebi,vreau cu adevarat sa ma SCHIMB???....Voi rezista ofertelor acestei lumii???...Primul pas spre schimbare este;DORINTA SINCERA....Al doilea pas...evaluarea vietii tale...Al treilea....lasa-l pe Dumnezeu SA TE MODELEZE...!!!
Nimic nu se face fara suferinta....dar finalul va fi...DESAVARSIT.....asta doresc pentru fiecare dintre noi....

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 14:55

symy; daca-i asa simplu deja ma vad in dimensiunea a patra.
Nu mi-am dorit mai mult decat am obtinut prin palmele mele si am fost multumit mereu cu ce-am primit si putin si mult. Asta mi-a fost cel mai greu pas. Un altul tot atat de greu este ca nu ma impotrivesc vointei Lui Dumnezeu nici atunci cand mi se intampla mie ceva neplacut,care cu siguranta le-am facut din neglijenta mea si nu din voia Lui.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 15:10

Popica
Toti crestinii zic ca-l iubesc pe Dumnezeu....este cel mai USOR LUCRU.....dar Dumnezeu se bucura....si ma intreaba;TU MA IUBESTI???...Da Doamne..!!!Atunci te rog sa-l ajuti pe aproapele tau....NU POT DOAMNE....MA INJURA....ESTE UN BETIV ORDINAR....UN CURVAR.....UN OM ....PIERDUT....NU POT....DOAMNE !!!!
Oare cati suntem in situatia asta???Cand vom ajunge la JUDECATA...PE CINE VOM DA VINA???

sea_shell

418 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 16:55

"Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?"
- de ce "viata de pamant". exista viata si in spatiu si nu ma refer la extraterestrii.
- aparitia? suntem martorii zilnici la aparitia ei.
- scopul? asta e simpla...pentru a muri. "
cretzudragosh.....scopul vietii nu este moartea ci EVOLUTIA...

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 18:01

popic...asta se cheama intelepciune...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 19:56

Liberul Arbitru ! cred ca treaba sta cam asa : avem o indatorire de facut,fare loc de discutie,ca serviciul de ex. ; liberul meu arbitru- atit functionaza-daca functioneaza intr-adevar - imi permite sa aleg intre a ma duce cu masina ; cu metroul sau pe jos ; deci,dupa parerea mea, nu in hotariri mari ,caci ce ti-e scris in frunte ti-e pus ! voi povesti o mica intimplare : mama mea murise de curind si parca o vedeam in toate femeile mai batrine intilnite-n drumul meu ! la vederea unei asemenea femei inima mi-a zvicnit brusc,am oprit-o ,am pupat-o,i-am spus ce dor mi-e de mama si mina s-a dus automat in sacosa si am pus in punga ei din tot ce-aveam ...si atunci,femeia,cu lacrimi in ochi,zice : Doamne-ti multumesc ca m-ai Trimis pe aici ,in calea femeii asteia,caci nici nu stiam ce-as putea minca,ca de nici unele n-aveam!....
@ gabita - daca tradarea lui Iuda n-ar fi fost si nimic din ce s-a-ntimplat n-ar fi fost, Crestinismul nu exista ! ....de aceea il si indeamna pe Iuda se se duca si sa faca ce are de facut ! trebuia sa se intimple totul asa cum a fost scris...."caci nu dupa voia mea sa fie,ci dupa voia ta !"

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 20:17

Da, gabigabi...asa e....liberul arbitru il avem doar pentru a alege modalitatea prin care ajungem la ceea ce avem de facut....Pentru cei care cred in conceptul de reincarnare....Fiecare , in faza de spirit ,isi alege unde vine si ce experiente de viata trebuie sa traiasca , in functie de ceea ce are de infaptuit in acea incarnare-scopul(Nodul Nord)...iar scopul actualei incarnari decurge din Nodul Sud,scopul incarnarii anterioare...Daca pe acela nu am reusit sa-l infaptuim,acum se reiau unele experiente ,dar mult mai complex..

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 20:52

da@pisicuta cea frumoasa si eu cred ca ne alegem ora,data,locul,parintii si familia in care ne nastem si nu-i nimic intimplator in aceasta alegere ! toate astea : ora,ziua,luna,anul si locul + numele ce-l purtam sunt,dupa intelegerea mea, coordonate fixe ce definesc un tipar in care trupul nostru prinde forma....oricum,mie mi se pare extraordinar ca suntem aici,martori a unor vremuri ce vor veni ....am zis martori...hmmm,in curind vom deveni participanti activi ....si acum suntem,dar inca nu intelegem in clar directia spre ce ne indreptam !

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 21:22

La nume avem liber arbitru,dar ne influenteaza prin vibratia lui...
bine zis -participanti activi...

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 21:39

Pt Symi
Symi tu ai dreptate cand spui ca trebuie sa ne bazam pe Biblie. Dar tu cum ai ajuns adventist? Nu tot un om ti-a zis sa vii la advenitsm, ca o fi fost om de rand sau un pastor adventist. Nu o spun cu rautate. Vreau sa intelegi o logica. Daca pe tine te-a adus la adventism un om, iar invatatura mea de ortodox o am de la un preot ortodox, care e tot un om, atunci e cuvantul tau invatat de la un om, impotriva cuvantului meu invatat tot de la un om. Si vine intrebarea. Care detine adevarul? Tu spui ca nu religia te mantuieste si ai perfecta dreptate, dar ortodoxia nu sta la baza adevarului, ci invers, adevarul sta la baza ortodoxiei. Nu stiu daca lumea o sa inteleaga ce vreau sa spun. Nu ortodoxia a fost de la inceput si pe ea s-a format adevarul, ci invers, adevarul a fost de la inceput si pe baza lui s-a format ortodoxia. O spun si o repet din nou. Nu vreau sa intru in polemica. Sunt persoane care mint, si daca esti de acord cu minciuna lor, esti prietenul lor, iar daca le spui adevarul, devii dusmanul lor. Nu e corect! Eu vreau sa fiu prieten cu cineva, dar el accepta numai daca sunt de acord cu minciuna lui, si nu pot sa nu spun adevarul. Cum poti stii despre un lucru ca este adevarat, numai daca cauti sa afli daca este asa, nu? Sa presupunem ca pe pamant ar exista numai trei oameni. Al treilea om, vrea sa stie care este adevarul despre lumea asta. Primul om spune ca el stie adevarul despre lumea asta, dar nu-l detine. Al doilea spune si el ca detine adevarul, si el chiar detine adevarul, si are cu ce proba. Al treilea om nu stie care din ceilalti doi detine adevarul. Si vine primul om care zice ca detine adevarul, si de fapt nu-l detine, si-i spune celui de-al treilea om ca el detine adevarul. Vine si cel de-al doilea om si spune ca el detine adevarul. Sa presupunem ca tu esti al treilea om. Cum iti dai seama care din cei doi spune adevarul? Daca accepti vaianta primului om, fara sa-l verifici, perzi. Daca accepti varianta celui de-al doilea om, fara sa-l verifici, inseamna ca ai avut noroc. Varianta sigura care te poate duce la adevar este sa verifici cele spuse de cei doi oameni.
Multumesc celor doi pt felicitari, dar chiar nu stiu pt ce le-am primit.

„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 21:50

Pt Gabi
Gabi, eu nu zic ca nu ai dreptate, cel care nu se bazeaza pe Biblie, nu detine adevarul. Dar sunt persoane care dau de inteles ca ar fi primit personal Biblia de la Dumnezeu. Nu tot de la un om a primit-o, ca e preot sau pastor, ce o fi el? Si omul ala la randul lui, tot de la un om a primit-o, nu? Dumnezeu lucreaza cu fiecare om in parte, dar lucreaza si prin oameni pentru alti oameni. Atunci de ce s-au mai ostenit Sfintii Apostoli sa ne propovaduiasca Evanghelia? Numai bine!

„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 21:52

De la: balabanandrei, la data 2009-01-12 21:50:20Pt Gabi
Gabi, eu nu zic ca nu ai dreptate, cel care nu se bazeaza pe Biblie, nu detine adevarul. Dar sunt persoane care dau de inteles ca ar fi primit personal Biblia de la Dumnezeu. Nu tot de la un om a primit-o, ca e preot sau pastor, ce o fi el? Si omul ala la randul lui, tot de la un om a primit-o, nu? Dumnezeu lucreaza cu fiecare om in parte, dar lucreaza si prin oameni pentru alti oameni. Atunci de ce s-au mai ostenit Sfintii Apostoli sa ne propovaduiasca Evanghelia? Numai bine!

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 22:23

Andrei, e super tare parabola ta....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 23:00

de la gabigabi...

@ gabita - daca tradarea lui Iuda n-ar fi fost si nimic din ce s-a-ntimplat n-ar fi fost, Crestinismul nu exista ! ....de aceea il si indeamna pe Iuda se se duca si sa faca ce are de facut ! trebuia sa se intimple totul asa cum a fost scris...."caci nu dupa voia mea sa fie,ci dupa voia ta !"

Cu alte cuvinte asa cum am zis ,crezi in predestinatie ?
Daca nu era Iuda era altul ,te-ai gandit la lucrul asta ,sau lui Iuda ii era scris in frunte ca trebuie sa-L vanda pe Domnul Isus?
Draga gabigabi...Dumnezeu inainte de crea universul ,a prevazut existenta pacatului, a vazut si caderea lui Lucifer, si a facut un plan pt.salvarea acestei planete(pamant).
Dumnezeu in atotstiinta Sa, a vazut ca nu era alta cale de a salva omul pacatos decat sa moara fiul lui Dumnezu in locul lui...a mai vazut ca cineva avea sa-L vanda ,si ca avea sa fie rastignit .
Dar nu trebuia neaparat Iuda sa-L vanda.Faptul ca Isus i-a spalat lui Iuda primul picioarele ,si i-a dovedit o afectiune mai mare decat celorlati ,denota ca nu EL l-a indemnat pe IUDA sa faca ceea ce a facut ...a fost alegerea lui.
Cand Domnul Isus i-a zis lui Iuda : sa se duca sa faca ce are de facut , Iuda IL vanduse deja inainte de a lua Sfanta cina ...cuvintele , prietene ce ai venit sa faci fa (Mat.26,50) arata atotstiinta Lui in calitate de Dumnezeu, Creator , Mantuitor.
ISUS putea sa fie dat la moarte dar nu de IUDA ..PT.CA ISUS TREBUIA SA MOARA PT.PACATOSII,(caci alta cale nu era ptr.salvarea omenirii asa cum am mai amintit mai sus ).

Ps... daca tu ,de exemplu iti faci un plan diabolic pt.maine , cine te poate opri ?sau toti criminalii ,hotii care si-au adus la indeplinire un plan ... cine i-a oprit? n-a fost oare alegerea lor?
Daca vrei sa faci un bine cine te opreste ?
Va veni o zi cand vom raspunde de faptele noastre ,bune sau rele inaintea LUI...dar pana atunci Dumnezeu ti-a dat libertatea de alegere.
Ne-a pus inainte :binele si raul ,lumina si intunericul ,adevarul si minciuna ...
ALEGE ...

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 23:01

De la: gabita, la data 2009-01-11 14:18:31
SYMY...

Domnul sa fie laudat ...

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 23:06

De la: balabanandrei, la data 2009-01-12 21:39:09Pt Symi
Symi tu ai dreptate cand spui ca trebuie sa ne bazam pe Biblie. Dar tu cum ai ajuns adventist? Nu tot un om ti-a zis sa vii la advenitsm, ca o fi fost om de rand sau un pastor adventist. Nu o spun cu rautate. Vreau sa intelegi o logica. Daca pe tine te-a adus la adventism un om, iar invatatura mea de ortodox o am de la un preot ortodox, care e tot un om, atunci e cuvantul tau invatat de la un om, impotriva cuvantului meu invatat tot de la un om. Si vine intrebarea. Care detine adevarul? Tu spui ca nu religia te mantuieste si ai perfecta dreptate, dar ortodoxia nu sta la baza adevarului, ci invers, adevarul sta la baza ortodoxiei. Nu stiu daca lumea o sa inteleaga ce vreau sa spun. Nu ortodoxia a fost de la inceput si pe ea s-a format adevarul, ci invers, adevarul a fost de la inceput si pe baza lui s-a format ortodoxia. O spun si o repet din nou. Nu vreau sa intru in polemica. Sunt persoane care mint, si daca esti de acord cu minciuna lor, esti prietenul lor, iar daca le spui adevarul, devii dusmanul lor. Nu e corect! Eu vreau sa fiu prieten cu cineva, dar el accepta numai daca sunt de acord cu minciuna lui, si nu pot sa nu spun adevarul. Cum poti stii despre un lucru ca este adevarat, numai daca cauti sa afli daca este asa, nu? Sa presupunem ca pe pamant ar exista numai trei oameni. Al treilea om, vrea sa stie care este adevarul despre lumea asta. Primul om spune ca el stie adevarul despre lumea asta, dar nu-l detine. Al doilea spune si el ca detine adevarul, si el chiar detine adevarul, si are cu ce proba. Al treilea om nu stie care din ceilalti doi detine adevarul. Si vine primul om care zice ca detine adevarul, si de fapt nu-l detine, si-i spune celui de-al treilea om ca el detine adevarul. Vine si cel de-al doilea om si spune ca el detine adevarul. Sa presupunem ca tu esti al treilea om. Cum iti dai seama care din cei doi spune adevarul? Daca accepti vaianta primului om, fara sa-l verifici, perzi. Daca accepti varianta celui de-al doilea om, fara sa-l verifici, inseamna ca ai avut noroc. Varianta sigura care te poate duce la adevar este sa verifici cele spuse de cei doi oameni.
Multumesc celor doi pt felicitari, dar chiar nu stiu pt ce le-am primit.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 23:06

SI DIN INTUNERIC.....APARE BINE AI VENIT IN LUME LUMEA ASTA TE DORESTE MA DAR PANA LA URMA VEI ARDE IMPREUNA CU COPII TAI!!!
OOOOOOOOOOOOOOOOO YES....YES....YES....HAHAHAHAHAHA

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 23:11

Gabita, esti suparata pe mine?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 23:12

ANDREI
Si sa nu fie cu suparare....dupa ce criterii iti faci tu viata???

ce te motiveaza???ce CREZI TU????UNDE MERGE SUFLETUL TAU???
Hai sa discutam,dar ne trebuie un punct comun......al meu este BIBLIA!!!!

tudorasdanut

4 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 23:13

video.google.com/videoplay?docid=-2933349021550318008&hl=ro
Va rog sa-mi dati si mie un raspuns dupa ce vizionati acest documentar !
Si v-as ruga sa veniti si cu propriile d-voastra comentarii .
Va multumesc,
Dan Tudoras.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 00:04

Symy...

BE CAREFULLY PLEASE...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 01:44

De la: d_popic, la data 2009-01-12 13:34:31symy; fii mai explicit; ce intelegi prin "nasterea din nou"
in functie de raspuns iti voi spune si eu ce inteleg prin purificarea
sufletului omului,mai ales prin ce mijloace,desi in parte am mai amintit aici de ele.

nastere din nou
- innoirea mintii, a renunta la un mod pacatos, vicios de gandire ,de vietuire, si de a accepta existenta Lui Isus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si de a aplica invataturile lui in viata ta (de a le trai);
-a privi tot timpul "la cruce" adica la Jertfa Lui, la modul in care el a indurat batjocora , fara a riposta, protesta, a nu privi la felul in care unii crestini o fac gresind (pacatuind) uneori, ci doar la exemplul pe care El l-a dat;
- incheierea unui legamant cu Dumnezeu ,botezul ca adult, ca marturie a unui cuget curat gata pentru a urma noua cale, noul mod de trai.
-prezenta Duhului Sfant in viata ta care va creste in cazul in care nu te abati (asta nu inseamna ca nu se va intampla accidental), "hranindu-L" citind biblia , rugandu-te lui Dumnezeu in numele Domnului Isus , multumindu-i pentru ce e bine si ce e rau, cerandu-i intelepciune, etc.
-prezenta Duhului Sfant in viata ta se reflecta in roade (faptele) tale, daca ai rezultate pozitive sau negative.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 02:07

Aza te-ai intalnit cu pisi la Plopeni ca nu mai stiu unde sa gasesc raspusul ei la invitatia ta (pe unde e adica)
Tu tot cu intepaturile te ocupi, nu?
Sau ai trecut si la lucruri mai sfinte?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 09:49

@gabita,pai daca tu insuti spui ca Dumnezeu stia despre tot ce se va intimpla- pentru ca era conform PLANULUI Sau- atunci,asta nu se cheama Predestinare ?si ce importanta are ca l-a chemat iuda?....putea sa-l cheme oricum ! l-a iubit Iisus pentru ca stia ce lucru greu va avea de infaptuit ! ce povara va fi pentru el acea "tradare" ! ca-si va lua viata.... si ca numele lui va deveni sinonim cu vinzarea pe arginti !.....totul, Gabito,este conform planului Divin si nu ne putem abate de la el ;asta numesc eu Predestinare....suntem madularele Lui si,ca orice mina sau picior,facem ce comanda Creierul !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 10:04

eu consider ca s-a deviat urat de tot de la subiectul propus pe acest topic si anume aparitia si scopul vietii noastre pe pamant,trecandu-se la analizarea diverselor religii,secte,oameni religiosi sau mai putin religiosi,diverse credinte sau noncredinte,au intrat in vorba nebagati in zeama si nechemati de nimeni tot felul de propagandisti de diverse orientari,tot felul de doctori fara crez sau chemare,altii care nu au facut nimic altceva decat sa expuna parerile altora despre care au citit ei ca le zic bine sau pur si simplu le-a uns lor sufletul in anumite circumstante, in anumite ziceri mai mult sau mai putin credibile,uitandu-se complet ca viata ne-a fost daruita si nu ceruta de noi,nu stim si nu cred ca vom afla vreodata in aceasta lume de cine si de ce,iar singura certitudine a vietii este moartea pt.care ne-am nascut si ne pregatim,nestiind, ci numai putand banui ce se va intampla cu sufletele noastre dincolo de asta lume,asa incat nu putem avea o dezbatere nici logica,nici stiintifica,nici macar religioasa pe aceasta tema,in schimb ne putem da cu presupusul fiecare dupa cum il taie capul sau cat il duce creierul despre viata si moarte,despre suflet si evolutia sa dincolo de moarte.Sunt multe intrebari de pus,multe care nu au si inca nu pot avea raspuns decat in mintea parazitara si simplista a religiosilor de orice fel,care daca au citit o carte[in speta biblia]si cred cu tarie intr-un anume isus cristos,gata pt.ei misiunea lor de oameni s-a incheiat,ei stiu totul si ce este mai grav nu este faptul ca se cramponeaza intr-o bezna totala ci faptul ca incearca sa-i faca si pe altii sa creada neroziile lor,lipsindu-i pe acestia de calitatea de oameni si principala atributie umana,aceea de a se informa continuu,de a-si pune intrebari si a cauta raspusuri,de a invata si cauta incontinuu si de a nu fi multumiti cu un singur raspuns dat de unul sau altul care de cele mai multe ori este[chiar daca nu par sau se impopotioneaza cu anumite titluri si diplome]cu mult mai slab pregatit decat ei,in concluzie va dau un sfat :iesiti de sub imperiul fricii si al religiilor de orice fel,ganditi continuu,puneti-va intrebari,traiti omeneste fara excese de nici un fel,nu dati crezare celor care va promit binele intr-o alta lume si incercati sa eliminati raul din jurul vostru si oamenii rai,credeti in DUMNEZEU ca in ceva divin,infinit,atotputernic,atoatestiutor si indestructibil,pace voua,s-auzim numai de bine,ASA SA NE-AJUTE DUMNEZEU!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:48

de la gabigabi,

@gabita,pai daca tu insuti spui ca Dumnezeu stia despre tot ce se va intimpla- pentru ca era conform PLANULUI Sau- atunci,asta nu se cheama Predestinare ?si ce importanta are ca l-a chemat iuda?....putea sa-l cheme oricum ! l-a iubit Iisus pentru ca stia ce lucru greu va avea de infaptuit ! ce povara va fi pentru el acea "tradare" ! ca-si va lua viata.... si ca numele lui va deveni sinonim cu vinzarea pe arginti !.....totul, Gabito,este conform planului Divin si nu ne putem abate de la el ;asta numesc eu Predestinare....suntem madularele Lui si,ca orice mina sau picior,facem ce comanda Creierul !

gabigabi...chiar nu vrei sa intelegi ?Daca Dumnezeu stie totul dinainte, asta nu inseamna ca noi suntem predestinati...Acesta este un atribut( atotstiutor)al Sau, dar nu noi oamenii am fost creati predestinati.
Daca am fi predestinati ar inseamna ca noi suntem niste roboti care vom asculta de EL indiferent ce ar fi ,deci am fi sfinti ,perfecti fara sa pacatuim vreodata , sau am actiona numai asa cum am fost programati.
Este un pacat sa spui ca am fost predestinati...suntem oare niste roboti programati?
Da, Domnul stie ce vei face tu maine si toata viata ta ,dar nu esti programata (ca o masina de spalat) sa faci cutare sau cutare lucru.

God bless you.

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 13:17

De la: d_popic, la data 2009-01-12 13:34:31

symy; fii mai explicit; ce intelegi prin "nasterea din nou"
in functie de raspuns iti voi spune si eu ce inteleg prin purificarea
sufletului omului,mai ales prin ce mijloace,desi in parte am mai amintit aici de ele.

nastere din nou
- innoirea mintii, a renunta la un mod pacatos, vicios de gandire ,de vietuire, si de a accepta existenta Lui Isus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si de a aplica invataturile lui in viata ta (de a le trai);
-a privi tot timpul "la cruce" adica la Jertfa Lui, la modul in care el a indurat batjocora , fara a riposta, protesta, a nu privi la felul in care unii crestini o fac gresind (pacatuind) uneori, ci doar la exemplul pe care El l-a dat;
- incheierea unui legamant cu Dumnezeu ,botezul ca adult, ca marturie a unui cuget curat gata pentru a urma noua cale, noul mod de trai.
-prezenta Duhului Sfant in viata ta care va creste in cazul in care nu te abati (asta nu inseamna ca nu se va intampla accidental), "hranindu-L" citind biblia , rugandu-te lui Dumnezeu in numele Domnului Isus , multumindu-i pentru ce e bine si ce e rau, cerandu-i intelepciune, etc.
-prezenta Duhului Sfant in viata ta se reflecta in roade (faptele) tale, daca ai rezultate pozitive sau negative.

Multumesc Maria! Cand am cerut precizarea de la symy intuisem renasterea.
Convergem in idei pana la un punct: "botezul ca adult"
Daca ne luam dupa N.T. Isus a fost botezat in jurul celor peste 30 de ani. Respectand ca viabile si extrem de folositoare invataturile sale ,crestinismul ar fi trebuit sa respecte acest act crestin in toate religiile.
Ce fac eu care am fost botezat in ritual crestin ortodox cam la un an?
Trebuie sa renasc?- nu mai spun din nou ca ar putea fi un pleonasm.
Dupa 1989 am gasit in presa un anunt dat de o Fundatie Americana pt. invatarea limbii engleze,dornic de perfectionare am trimis toate datele. Ca efect primeam teme prin corespondenta dupa care le expediam gratis.
Ulterior am fost intrebat daca doresc sa fac studiul Bibliei prin corespondenta De ce nu? mi-am zis,mai ales ca nu prea studiasem Biblia.
Continuarea studiilor s-a facut apoi prin pastori la Brasov,cazul meu.
Dupa vreo doua,trei luni,pastorul imi spune ca am facut progrese remarcabile si ca el considera ca pot fi printre ai lui,si ca ar fi bine sa ma botez.
Bine i-am raspuns,in religia mea am fost botezat.
- da,dar nu ai fost pregatit in credinta Lui Isus,in Dumnezeu,trebuie sa te botezi acum pentru mantuirea ta. "You must be baptized!"
Bine,zic eu,dar parintii mei si-au asumat indrumarea mea spre credinta si eu asta am vazut le ei,credinta in Mantuitor si in Dumnezeu,eu niciodata nu m-am dezis de aceasta credinta.
Lipsa unor argumente mai solide,si insinuarea ca numai in acea religie ma pot mantui mi-a dat de gandit. Ritualul era : citirea din N.T. din evanghelile apostolilor etc. Nu am acceptat botezul care oricum nu mi-ar fi schimbat cu nimic nici credinta nici vreo inaltare spirituala.
Oricum asta a insemnat ulterior un salt spiritual: in sensul ca am citit biblii crestine,fie apartinand bisericilor protestante fie cea Ortodoxa,am facut comparatii.
Am citit tot ce m-a putut interesa despre crestinism si alte religii. Am facut comparatii. Am citit si despre alte culte religioase;islamism,budism si am facut comparatii. Din toate inveti cate ceva bun. Niciuna nu detine adevarul absolut.
Religiile sunt limitate in raport cu descoperirile stiintifice,cu trairile si experientele omului. Mi-a ramas singurul adevar: Credinta in creatorul Suprem,Dumnezeu in Fiul Sau,indiferent de toate speculatiile asupra naturii Sale,a adevarului spus de EL. Facem parte din Planul Lui Dumnezeu,stiinta a descoperit uimitor de mult,si poate din Voia Sa,despre natura omului,misterele vietii si ale mortii,ale altei vieti dincolo de moarte.
Omul este dator in primul rand siesi si apoi lui Dumnezeu, sa caute adevarul
pe toate caile si sa se inalte spiritual,sa aspire catre lumina Lui.
Si poate fi atat de veridic faptul ca i-a dat LIBERUL ARBITRU sa aleaga,dar alegerea este a omului. Poate,aproape sigur i-a dat sansa reluarii experientelor sale repetate,tocmai pentru iubirea Sa nemarginita pentru om.
Inchei tot cu un pasaj biblic; "Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci mantuirea sa"

alaci_costin

4 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 17:00

buna....
imi rezumeaza si mie cineva discutiile de pe aici in cateva cuvinte?
cateva pareri.... ms mult

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 18:20

Costin
NU VREI SI UN BCHET DE FLORI?????.....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 21:20

Ptr.Dan Bejinariu...

Super ideia ta Dane...hai sa incepem.

Pagini: << 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?
Mergi la: