Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 12:49
gabigabi' oricum am da-o ne intoarcem la una din legile Divinitatii: Liberul Arbitru.Omul este liber sa gandeasca,sa creada si sa actioneze dupa voia sa.
Unii dezvaluim munca si cercetarile altora si umili ne mai dam si cu parerea noastra. Nici Isus nu a putut impune omenirii,prin invataturile sale,credinta in Tatal Ceresc. A iesit tocmai "credinta fiecaruia dupa experienta,cunostintele sau intuitiile sale"
Ei,asta este o alta,vasta,poveste.
Initiatii ne vorbesc de lumi paralele,UFOlogii ne vorbesc despre extraterestrii,chiar printre noi. O lume paralela se presupune ca ar fi chiar Shambala. Initiatii din Shambala ar dirija si coordona omenirea mai ales de derapajele catastrofale ale ei. Dece n-am crede ca sunt niste extraterestri
care prin intelepciune imping omenirea spre spiritualizare? Noi putem,conform,vointei,experientelor,intuitiilor si perceperii lumii inconjuratoare sa negam orice in afara lumii noastre. Putem considera evolutia intamplatoare,putem nega orice in afara corpului nostru fizic palpabil. Il putem nega pe Creator si sa acceptam doar moartea dupa care dincolo nu mai este nimic. Putem sa nu ne intrebam: cine suntem,de unde venim si unde mergem?
Iata libertatea noastra de alegere.
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 12:49
Bravo popic ...
esti extraordinar...ortodoxismul ??? LACRIMA PURA A LUI SATANA,poate au dorit sa spuna .
Ce bine e mascat diavolul in aceasta biserica ,iar oamenii saracutii sunt asa de creduli.
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 13:03
Gabita: ai citit bine mesajul meu? l-ai inteles?
Ura,desconsiderarea ,disputele de intaietate,n-au nimic in comun cu adevarata credinta,ci toleranta,suportabilitatea,cautarea adevarului printre toate. Crezi ca SATANA nu este pretutindeni,indiferent de forma si continutul unei religii? Noi de pretutindeni ii facem lacas. Cand critic parte a canoanelor bisericii ortodoxe nu inseamna ca o si exclud, ca nu gasesc nimic bun in ea.
Poate avem ceva in comun,desi de religii diferite si acel comun este Isus si Dumnezeu,in afara Lor,totul este intuneric.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 13:11
Da,mai mult ca sigur ca Satana este pretutindeni,dar una e cand el insusi conduce o biserica prin introducera invataturilor lui false, si alta e cand doar o ispiteste (ca nimeni nu este scutit de ispitele lui) dar nu va resusi pt.ca insusi Dumnezeu e conducatorul acelei biserici.
Nu stiu daca vei intelege ce am vrut sa spun.
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 13:21
Dragii mei
Vreau sa multumesc Domnului pentru aceasta zi ,deoarece astazi 13 SUFLETE L-AU MARTURISIT PE DOMNUL ISUS....IN APA BOTEZULUI......
Va salut pe cei ce-l iubesc pe DUMNEZEU...PACEA DOMNULUI ISUS FIE CU VOI...
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 13:34
Sa ne mai amuzam inversand dictoanele religioase.
Judeca drept ca sa nu fi judecat stramb. Dece pacatuiesti? Pacatul nu este si el universal? Nici o biserica nu este condusa de Satana, ci Satana
existe in om la propriu si la figurat.
"daca din o mie sunt trei in credinta Eu nu-i voi distruge pe ei pentru cei trei"
imi amintesc in mare citatul. Daca intro biserica sunt cativa adevarati credinciosi Dumnezeu o va sfimti,uitand pacatosul care dupa ritualul slujbei injura de toti sfintii pana la ierarhia lui Dumnezeu,isi bate salbatic animalul,isi bate nevasta ca-i ciorba prea fierbinte,se judeca cu vecinul pentru gaina care i-a sarit gardul s. a. m. d. Hai sa recunoastem ca fiecare religie are paiul ei de scos din ochi mai intai.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 14:16
You are wrong ,wrong ,wrong de data asta popic...
Asta e parerea ta bolnava .
Ideia aceasta ca Satana exista in om la propriu si figurat este chiar un concept satanic.
Satana ( fostul Lucifer este un inger de lumina cazut care il ispiteste pe om ) iar daca omul il accepta si se identifica cu faptele care el le sugeraza atunci satana il ia in stapanire , dar nu ca exista in om cum spui tu.
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 14:18
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 15:51
Popic
;Cuvantul lui Dumnezeu spune ca fiecare dintre noi santem ispititi....dar in masura de a putea trece prin aceasta incercare...Dumnezeu TINE FRAIELE...satana te poate ispiti...dar nu poate locui in tine...daca nu-l CAUTI TU...!!!!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 17:11
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 17:17
MARIA
Am zis ceva nepotrivit???....Cei drept nu-mi place teologia.....STA SCRIS;Slova omoara...DUHUL da VIATA''''
|
gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 19:19
in expresiile curente se intilnesc frecvent doua delimitari clare,care vorbesc despre alegerea pe care o facem fiecare dintre noi ; ele sunt urmatoarele :
- piinea lui Dumnezeu - se spune despre cite un om bun
- unde pune el mina,pune si Dumnezeu mila - idem ca mai sus
dar si : omul dracului- se spune despre omul rau ; e dat dracului - se spune uneori despre cite unul descurcaret si chiar cu admiratie si asta-mi spune mie cite de amestecate sunt toate astea in viata cea de toate zilele,culminind cu : te faci frate cu dracul pina treci puntea!
Liberul Arbitru ! cita vreme nu stii de dinainte ce-ti-e scris in cartea vietii si unde te duc pasii ei, poti crede ca tu -ti aleg drumul,dar el este predestinat .... asadar, dupa parerea mea,el nu exista !
|
balabanandrei
335 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 20:10
Am mai vorbit pe acest forum. Eu sunt ortodox. Am observat ultimele discutii de pe forum. Observ ca sunt unele persoane, care, daca nu esti de aceea parere cu ele, te blameaza. Fiecare spune ca detine adevarul. Adevarul, ca sa fie adevar, trebuie sa se bazeze pe ceva. Multe persoane considera adevarul, doar o simpla marturie data de cineva. Parintele Cleopa, duhovnicul manastirii Sihastira, de care cred ca multi dintre voi ati auzit, zicea ca nu-i plac crestinii care cred orbeste in ceva, fara sa caute daca acel ceva este adevarat. Si nici nu-i condamna pe cei care au indoieli, pt ca acele indoieli te fac sa cauti adevarul. Si facand asa, ajungi la acea baza, care face ca adevarul sa fie adevar. Am observat ca multi blameaza biserica ortodoxa, preotii ortodocsi, si chiar crestinii ortodocsi. Pe de o parte au dreptate, pt ca crestin trebuie sa dai un exemplu si nu un contraexemplu. Multi dintre noi suntem crestini doar cu numele. Dar observ ca multe lume trage o concluzie gresita si pripita, pt faptul ca daca vede ca sunt multi preoti si credinciosi ortodocsi care fac multe greseli, ortodoxia inseamna ca nu e buna, deci nu detine adevarul. E gresit sa spui ca daca multi crestini orotdocsi duc o viata neconforma cu legea lui Dumnezeu, si multi preoti ortodocsi fac greseli, ortodoxia nu e buna, deci nu detine adevarul. Intotdeauna trebuie sa invatam de la cei buni, nu sa spunem mereu "religia asta nu e buna, pt ca am vazut oameni de aceasta religie care sunt rai". Eu nu cred ca exista vreo religie in lumea asta, care sa aiba numai oameni buni. Am vazut ca sunt persoane care au spus ca atunci cand au fost la ortodoxie, au trait in pacat, si apoi cand au trecut la alta religie, au devenit mai buni, ca sa nu zic sfinti, asa cum a afirmat cineva. Nu o spun cu nicio rautate. Acelasi lucru putea sa-l faca si cand era la ortodoxie. Mai sunt alte persoane, care spun ca religia e o forma de manipulare a oamenilor. Atunci cum ramane cu manastirile din toata tara? Eu nu am vazut calugari care sa manipuleze oameni. Multi o sa zica, manipulare sufleteasca. Ce interes ar avea calugarul sau preotul sa te manipuleze sufleteste, din moment ce si el va muri candva? Sunt multe argumente, marturii si dovezi clare care stau la baza ortodoxiei, dar nu doresc sa intru in polemica. Prieteni nu-ti sunt cei care iti lauda pacatele. Acei sunt lupi imbracati in piei de oaie. Adevaratii prieteni sunt acei care iti arata greselile, si vor sa te duca pe calea cea dreapta. Aceia sunt adevaratii prieteni. Sunt persoane care daca nu esti de acord cu ele, si carora le dovedesti care este adevarul, devin irascubile, si nu vor sa accepte, lucru ce deriva din impietrirea inimii, care la randul sau deriva din mandrie. Repet, nu o spun cu rautate, o spun din suflet. Sa dea Dumnezeu, ca toti sa ajungem sa cunostem adevarul, dar nu adevarul suspendat care nu are pe ce se sprijini, ci cel care are in baza "piatra unghiului". La multi ani la toata lumea pe anul 2009 si numai bine!
„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 00:01
ANDREI
Dupa cum spun '''frati mei'''....sant SECTANT.....adica fac parte dintr-o secta,zic ei.Problema nu este religia(care nu te mantuieste)....ci CUVANTUL LUI DUMNEZEU....ADEVARUL.....L-AI CITIT ???
Ca sa fi sigur ca preotii tai iti spun ADEVARUL....CUM ITI DAI SEAMA??????
Pentru un pocait...BIBLIA E ARMA LUI......orce cuvinte folosesti,sau fapte faci....prin prisma Bibliei....JUDECI...fapte, cuvinte,sau evenimente....Sfatul meu...ramai unde esti dar fa ce scrie in BIBLIE..!!! Dumnezeu sa te lumineze..!!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 00:14
Cum ar fi daca am trata Biblia ca pe telefoanele mobile ? Oare le-am purta cu noi mereu, in posete sau in buzunare ? Oare ne-am intoarce dupa ea daca am uitat-o ? Am umbla prin ea de cateva ori pe zi ? Am folosi-o ca sa primim mesaje din textul biblic? Am trata-o ca si cum nu am putea trai fara ea? Oare am darui-o ca si cadou copiilor nostri? Am folosi-o cand calatorim? Am folosi-o in caz de urgente? Si inca ceva, spre deosebire de telefoanele mobile, nu trebuie sa ne facem grija ca vom fim deconectati. Iisus a platit deja factura…in Cum ar fi daca am trata Biblia ca pe telefoanele mobile ? Oare le-am purta cu avans !! Unde e Biblia ta ?”
|
cretzudragosh
3 mesaje
Oras: Pitesti
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 00:21
"Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?"
- de ce "viata de pamant". exista viata si in spatiu si nu ma refer la extraterestrii.
- aparitia? suntem martorii zilnici la aparitia ei.
- scopul? asta e simpla...pentru a muri.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 00:37
DACA AI OCHII CREDINTEI....AI PUTEA VEDEA IN AL 3-LEA CER.....IMPARATIA LUI DUMNEZEU....FACATI-SE DUPA CREDINTA TA...!!!
|
cretzudragosh
3 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 00:39
UAU! e nu zau...si ce e asta AL 3 LEA CER? PE CARE IL RIDICI TU IN SLAVI? invatzama invatzatorule
|
cretzudragosh
3 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 00:42
Ai vazut tu IMPARATIA LUI DUMNEZEU? ce fumai? vreau si eu!!!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 00:57
DRAGOS
Fiule...un singur INVATATOR avem...ISUS....restul sant suplinitori...pe salar...
Acuma fi atent..1;Dimineata cand te uiti pe geam....CE VEZI TU ESTE PRIMUL CER....adica Soarele,nori albi...cer albastru...2;Noaptea cand te uiti pe geam...CE VEZI TU ESTE AL 2-LEA CER....negru....luna....stele...planete....3CAND INCHIZI OCHII VEZI PRIN CREDINTA....IMPARATIA LUI DUMNEZEU....CITESTE BIBLIA...SI VEI VEDEA SI TU...!!!
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 11:30
gabita,symy; "dai cezarului ce e al cezarului.."
in sensul in care ati inteles,aveti dreptate. Nu am realizat atunci ca veti intelege generalizarea precum si faptul ca in fiecare om exista satana care ar necesita o exorcizare. Atunci ma corectez; in unii oameni exista satana la figurat,deoarece le guverneaza gandurile iar in altii exista la propriu,tot asa cum in multi exista spiritul Lui Isus,al Lui Dumnezeu.
Cum ne explicam altfel comportamentul malefic al unora incepand cu cel mai mic raufacator,fie ca ia in desert numele lui Dumnezeu,fie ca este un criminal.
Toate astea se petrec indiferent de orice religie.
Daca imi veti spune ca exista o religie in care toti credinciosii ei sunt niste puritani,mieluseii lui Dumnezeu,eu ma inscriu ,devin adeptul ei.
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 11:33
erata;,vorba stimabilei gabigabi,eratele astea ne dau de furca atunci cand mana o ia inaintea gandirii.
Citeste da-i in loc de "dai"
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 11:41
De la: d_popic, la data 2009-01-12 11:30:08gabita,symy; "dai cezarului ce e al cezarului.."
in sensul in care ati inteles,aveti dreptate. Nu am realizat atunci ca veti intelege generalizarea precum si faptul ca in fiecare om exista satana care ar necesita o exorcizare. Atunci ma corectez; in unii oameni exista satana la figurat,deoarece le guverneaza gandurile iar in altii exista la propriu,tot asa cum in multi exista spiritul Lui Isus,al Lui Dumnezeu.
Cum ne explicam altfel comportamentul malefic al unora incepand cu cel mai mic raufacator,fie ca ia in desert numele lui Dumnezeu,fie ca este un criminal.
Daca imi veti spune ca exista o religie in care toti credinciosii ei sunt niste puritani,mieluseii lui Dumnezeu,eu ma inscriu ,devin adeptul ei.
Biblia vorbeste despre o fire pamanteasca cu care ne nastem, imi permit s-o numesc , nu stiu daca e corect, mostenire genetica cu bune si rele.
Biblia vb si de Duhul Sfant pus in noi de Domneseu.
Acum depunde ce hranesti mai mult, firea sau Duhul.
Hranesti firea faci faptele firii (cauta in biblie sa aflii care sunt in GALATENI)
Hrnasti Duhul, ai faptele (biblia le numeste roade) Duhului.
Biblia mai mentioneaza si faptul ca exista posedari demonice( si acestea sint diferite de la persoana la persoana) si ispitiri ale celui rau(si Isus a fost ispitit)undeva in biblie(psalmi) scrie caci , cantarile (nu lumesti ci cele despre Dumnezeu) alunga duhurile rele din jurul tau.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 11:58
de la popic...
Iar vb.prostii ...
Chiar nu vrei sa intelegi, ca Dumnezeu ne-a daruit libertatea de alegere?
Iar daca un om alege sa-i slujeasca diavolului ,e alegerea lui...( sau si tu crezi in predestinatie ca gabigabi )?
Am sa-ti dau numai un exemplu: Iuda nu a fost in prezenta lui Isus zi de zi ,la fel ca si ceilalti ucenici ? si totusi l-a vandut pe Isus ? De ce ?
Dumnezeu are o biserica nu mai multe(sa tii minte bine lucrul acesta) ,si aceasta nu inseamna ca toti sunt desavarsiti. Nu biserica(o cladire te face sfant ) ci numai ISUS si cuvantul Sau ( si aceasta daca noi alegem sa ascultam de cuvantul Sau sau nu).
Satana a intrat in Iuda ,atunci cand l-a vandut pe Isus,( Ioan 13 ,2 si 27)...DE CE?
Pune mana si citeste ...
God bless you.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 13:03
Popica
Te inteleg perfect....DAR nu este suficient sa ai CREDINTA....si dracii cred...si se INFIOARA...FARA NASTEREA DIN NOU ESTE CU NEPUTINTA SA VEDEM IMPARATIA LUI DUMNEZEU...!!!....NIMENI nu doreste cu ADEVARAT sa faca voia lui Dumnezeu.....ar fi prea frumos.....OMUL SE RAZVRATESTE....si nu-i plac LGILE...PORUCILE....Uitate in jurul tau,daca dai un sfat bun rau ,TOTI iti sar la gat..!!!.Lumea a ajuns in stadiul ca nu mai avem INCREDERE IN NIMENI SI NIMIC...!!!DESBINA SI VEI CONDUCE....nu facem noi jocul celui rau????????
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 13:21
Gabita; Liberul meu arbitru mi-a dictat in constiinta sa caut n surse care pot spune adevarul sau minciuna si apoi sa discern. Liberul tau arbitru ti-a dictat sa citesti o singura sursa BIBLIA- si ti-a fost de ajuns.
Tot liberul arbitru iti dicteaza sa iei mot-a-mot tot ce citesti de acolo. Te-ai intrebat vreodata daca multe,foarte multe,canoane,mistificari,apartin invataturilor lui Isus,sau poftele,dorintele de manipulare ale oamenilor? N. T.
s-a nascut ca urmare a unui greu travaliu de lupte fratricite,razboaie si crime,toate facute in numele Lui Dumnezeu pomenit de gura Crestinatatii.
Eu am mai explicat mai inainte cum si de catre cine au fost alese cele 4 Evanghelii si cum au fost ele filtrate. Nu mai revin. Ai citit si descoperirile ulterioare din Egipt cu privire la alte Evanghelii care si ele fac referire la aceleasi invataturi ale Lui Isus,dar si mai mult? Tocmai acest -si mai mult s-a vrut eliminat de catre arhitectii N.T. Cu privire la Iuda,vezi ca s-a descoperit si evanghelia lui,datata ca veghime ca si celelalte asa zise neapcrife,in care se spune ca chiar Isus i-ar fi cerut lui Iuda sa-L tradeze pentru ca spiritul Lui sa fie eliberat din trup prin moarte. Sumedenie de scrieri evangelice au circulat dupa moartea Lui Isus printre crestini in tot imperiul. Evangheliile trecute in N.T. dar si cele ale ; Mariei magdalena,Iacov,Filip,Toma,Isus,Iuda s.a.
Vezi miercuri pe National Geografic la orele 21 despre evanghelia lui Iuda.
Iata cateva citate din evanghelia lui Toma.
"cand va veti cunoaste pe voi insi-va,atunci veti fi cunoscuti si veti intelege ca sunteti fii ai Tatalui cel viu.....daca nu....veti fi saraci si voi insiva veti fi saracie" Profanul chiar ca va intelege ca va fi sarac d.p.d.v. material.
"ucenicii l-au intrebat; vrei sa postim? In ce fel sa ne rugam? Sa facem milostenie? Isus le-a spus; Nu mintiti si ceea ce urati sa nu faceti...."
Unde e trecuta asta in cele 4 evanghelii?
"daca veti posti veti zamisli voua pacat......si daca veti face milostenie veti face rau duhurilor voastre,iar cand veti merge intro tara oarecare......
mancati ce vi se pune in fata voastra,vindecati pe cei bolnavi,caci ceea ce intra in gurile voastre nu va va spurca ci ceea ce iese din gurile voastre..."
Si asta exista? daca da,atunci preotii,pastorii si alte grade bisericesti,sunt niste ipocriti cand indeamna enoriasii la post negru.
DAR ATENTIE!!!
"daca nu veti posti de lumea aceasta,nu veti afla imparatia,daca nu veti face sabatul sabat nu-L veti vedea pe Tatal"
Profanul manipulat va intelege postul pe lumea aceasta si nu nepracticarea nelegiuirilor de pe lumea aceasta.
"Am stat in mijlocul lumii si m-am aratat lor in carne si i-am gasit pe toti beti si nu am gasit pe nici unul din ei insetat. Sufletul meu s-a umplut de durere pentru fii oamenilor caci ei sunt orbi in inimile lor si nu vad. Deserti au venit pe lume si tot deserti cauta sa iasa din lume....cand se vor trezi va fi prea tarziu?
Si aceasta uluitoare invatatura lipseste din evanghelii,deoarece arhitectii N.T.
erau netreziti in constiinta lor,surzi dar poate nici nu au vrut sa inteleaga si au ales ce le-a convenit.
"Daca a fost carnea facuta pentru suflet,aceasta este o minune,iar daca sufletul a fost facut pentru trup este minunea minunilor. Insa eu ma minunez de cum aceasta mare bogatie s-a salasluit in aceasta saracie.
Nici aceasta nu este trecuta pentruca n-a fost inteleasa si mai lesne s-a inteles ca trupul(mortul) va invia. Nici decum faptul ca spiritul Divin existent in om sta inchis in saracia sa Spirituala.
"Simon Petru le-a spus: Maria sa plece dintre noi,caci femeile nu sunt vrednice de viata. Isus a spus: Iata eu o voi calauzi ..ca s-o fac barbat ca sa fie si ea un suflet viu ca si voi..."
Daca imi amintesc, atat apostolul Petru cat mai ales Pavel predicau nevrednicia femeilor,supuse total barbatilor,mereu in urma lor,chiar si in biserica. Sa fie pentru faptul ca la Facere a fost a doua,facuta din coasta lui
Adam si de aici tributul?
Nebanuite sunt caile Domnului se zice in popor,dar zic eu,putini stiu sa le gaseasca si mai ales pe cea mai dreapta. AMIN.
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 13:34
symy; fii mai explicit; ce intelegi prin "nasterea din nou"
in functie de raspuns iti voi spune si eu ce inteleg prin purificarea
sufletului omului,mai ales prin ce mijloace,desi in parte am mai amintit aici de ele.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 13:45
De la: balabanandrei, la data 2009-01-11 20:10:17Am mai vorbit pe acest forum. Eu sunt ortodox. Am observat ultimele discutii de pe forum. Observ ca sunt unele persoane, care, daca nu esti de aceea parere cu ele, te blameaza. Fiecare spune ca detine adevarul. Adevarul, ca sa fie adevar, trebuie sa se bazeze pe ceva. Multe persoane considera adevarul, doar o simpla marturie data de cineva. Parintele Cleopa, duhovnicul manastirii Sihastira, de care cred ca multi dintre voi ati auzit, zicea ca nu-i plac crestinii care cred orbeste in ceva, fara sa caute daca acel ceva este adevarat. Si nici nu-i condamna pe cei care au indoieli, pt ca acele indoieli te fac sa cauti adevarul. Si facand asa, ajungi la acea baza, care face ca adevarul sa fie adevar. Am observat ca multi blameaza biserica ortodoxa, preotii ortodocsi, si chiar crestinii ortodocsi. Pe de o parte au dreptate, pt ca crestin trebuie sa dai un exemplu si nu un contraexemplu. Multi dintre noi suntem crestini doar cu numele. Dar observ ca multe lume trage o concluzie gresita si pripita, pt faptul ca daca vede ca sunt multi preoti si credinciosi ortodocsi care fac multe greseli, ortodoxia inseamna ca nu e buna, deci nu detine adevarul. E gresit sa spui ca daca multi crestini orotdocsi duc o viata neconforma cu legea lui Dumnezeu, si multi preoti ortodocsi fac greseli, ortodoxia nu e buna, deci nu detine adevarul. Intotdeauna trebuie sa invatam de la cei buni, nu sa spunem mereu "religia asta nu e buna, pt ca am vazut oameni de aceasta religie care sunt rai". Eu nu cred ca exista vreo religie in lumea asta, care sa aiba numai oameni buni. Am vazut ca sunt persoane care au spus ca atunci cand au fost la ortodoxie, au trait in pacat, si apoi cand au trecut la alta religie, au devenit mai buni, ca sa nu zic sfinti, asa cum a afirmat cineva. Nu o spun cu nicio rautate. Acelasi lucru putea sa-l faca si cand era la ortodoxie. Mai sunt alte persoane, care spun ca religia e o forma de manipulare a oamenilor. Atunci cum ramane cu manastirile din toata tara? Eu nu am vazut calugari care sa manipuleze oameni. Multi o sa zica, manipulare sufleteasca. Ce interes ar avea calugarul sau preotul sa te manipuleze sufleteste, din moment ce si el va muri candva? Sunt multe argumente, marturii si dovezi clare care stau la baza ortodoxiei, dar nu doresc sa intru in polemica. Prieteni nu-ti sunt cei care iti lauda pacatele. Acei sunt lupi imbracati in piei de oaie. Adevaratii prieteni sunt acei care iti arata greselile, si vor sa te duca pe calea cea dreapta. Aceia sunt adevaratii prieteni. Sunt persoane care daca nu esti de acord cu ele, si carora le dovedesti care este adevarul, devin irascubile, si nu vor sa accepte, lucru ce deriva din impietrirea inimii, care la randul sau deriva din mandrie. Repet, nu o spun cu rautate, o spun din suflet. Sa dea Dumnezeu, ca toti sa ajungem sa cunostem adevarul, dar nu adevarul suspendat care nu are pe ce se sprijini, ci cel care are in baza "piatra unghiului". La multi ani la toata lumea pe anul 2009 si numai bine!
Te felicit ! Ai scris in mesajul tau, fara patima si foarte clar, numai lucruri adevarate.
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 14:23
De la: balabanandrei, la data 2009-01-11 20:10:17
Am mai vorbit pe acest forum. Eu sunt ortodox. Am observat ultimele discutii de pe forum. Observ ca sunt unele persoane, care, daca nu esti de aceea parere cu ele, te blameaza. Fiecare spune ca detine adevarul. Adevarul, ca sa fie adevar, trebuie sa se bazeze pe ceva. Multe persoane considera adevarul, doar o simpla marturie data de cineva. Parintele Cleopa, duhovnicul manastirii Sihastira, de care cred ca multi dintre voi ati auzit, zicea ca nu-i plac crestinii care cred orbeste in ceva, fara sa caute daca acel ceva este adevarat. Si nici nu-i condamna pe cei care au indoieli, pt ca acele indoieli te fac sa cauti adevarul. Si facand asa, ajungi la acea baza, care face ca adevarul sa fie adevar. Am observat ca multi blameaza biserica ortodoxa, preotii ortodocsi, si chiar crestinii ortodocsi. Pe de o parte au dreptate, pt ca crestin trebuie sa dai un exemplu si nu un contraexemplu. Multi dintre noi suntem crestini doar cu numele. Dar observ ca multe lume trage o concluzie gresita si pripita, pt faptul ca daca vede ca sunt multi preoti si credinciosi ortodocsi care fac multe greseli, ortodoxia inseamna ca nu e buna, deci nu detine adevarul. E gresit sa spui ca daca multi crestini orotdocsi duc o viata neconforma cu legea lui Dumnezeu, si multi preoti ortodocsi fac greseli, ortodoxia nu e buna, deci nu detine adevarul. Intotdeauna trebuie sa invatam de la cei buni, nu sa spunem mereu "religia asta nu e buna, pt ca am vazut oameni de aceasta religie care sunt rai". Eu nu cred ca exista vreo religie in lumea asta, care sa aiba numai oameni buni. Am vazut ca sunt persoane care au spus ca atunci cand au fost la ortodoxie, au trait in pacat, si apoi cand au trecut la alta religie, au devenit mai buni, ca sa nu zic sfinti, asa cum a afirmat cineva. Nu o spun cu nicio rautate. Acelasi lucru putea sa-l faca si cand era la ortodoxie. Mai sunt alte persoane, care spun ca religia e o forma de manipulare a oamenilor. Atunci cum ramane cu manastirile din toata tara? Eu nu am vazut calugari care sa manipuleze oameni. Multi o sa zica, manipulare sufleteasca. Ce interes ar avea calugarul sau preotul sa te manipuleze sufleteste, din moment ce si el va muri candva? Sunt multe argumente, marturii si dovezi clare care stau la baza ortodoxiei, dar nu doresc sa intru in polemica. Prieteni nu-ti sunt cei care iti lauda pacatele. Acei sunt lupi imbracati in piei de oaie. Adevaratii prieteni sunt acei care iti arata greselile, si vor sa te duca pe calea cea dreapta. Aceia sunt adevaratii prieteni. Sunt persoane care daca nu esti de acord cu ele, si carora le dovedesti care este adevarul, devin irascubile, si nu vor sa accepte, lucru ce deriva din impietrirea inimii, care la randul sau deriva din mandrie. Repet, nu o spun cu rautate, o spun din suflet. Sa dea Dumnezeu, ca toti sa ajungem sa cunostem adevarul, dar nu adevarul suspendat care nu are pe ce se sprijini, ci cel care are in baza "piatra unghiului". La multi ani la toata lumea pe anul 2009 si numai bine!
Si eu zic sincere felicitari!
asta am raspuns si eu,daca nu ma insel; "faptul ca nu sunt de acord cu anumite canoane ale bisericii ortodoxe nu inseamna ca o exclud sau ca nu gasesc in ea nimic bun" si am mai atins si problema tolerantei indiferent din ce religie faci parte. Ati spune o parere intr-un domeniu nu inseamna sa-i faci si pe altii sa ti-o insuseasca. O sustii si atat. Abundenta de nervozitati,invective,
denota limita unora si tocmai lipsa de toleranta.
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 14:25
erata; citeste; a-ti in loc de ati
graba mereu strica treaba,si greu ne invatam minte.
|
|
|