Info
x
Emigrarea - pro sau contra?
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 00:25
Multi inainte !!
Vezi hiba tarisoarei asteia unde sta ? In 20 de ani de consecventa in frica de a iesi public si de a ne cere drepturi ce ni se cuvin !! Interese meschine au vegheat ca "masele" sa fie dezbinate , debusolate si dezimformate !!!!! Niciodata nu este , insa , prea tarziu !! Si pasnic se rezolva multe lucruri !! Revolta in strada este punctul terminus ! Eu am speranta , totusi , ca tara asta va renaste ca pasarea Phoenix !!! Singura , neajutata de nimeni !! Ca nu america sau fmi , china sau wallstreet ne vor ajuta pe noi , ci noi insine !!! Dar putintica rabdare ( nu prea multa ) si ...tutun... Bafta si succese !!!
|
|
Selectiva 60 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 03:04
De la: camioneros70, la data 2010-01-30 23:19:41Cel mai usor in lumea asta , blueali... , e sa stai pe margine si sa comentezi partida !! cred ca e bine sa vedem binele si raul proportionat istoric si ponderal.... ...cati sunt impuscati la ei..cati la noi..per unitate de timp (stiu ca sunt cinica..dar asta e mesajul provocat)... ...cati se fac la noi doctori/alte meserii intelectuale per unitatea de cerere/timp/unitate spatiala...cati la ei...cati la noi... ...cati cer spaga la noi..cati la ei... ...cati invata in scoli banale dar stiu care le sunt drepturile..si la ei..si la noi... ....cate din scolile in care invata au merite internationale..si la ei..si la noi... ...cati parinti fac credite pt odrasle pt studiu cat la ei...cat la altii... ...cat economiseste si ce spera sa vada/traiasca americanul si ce romanul... ...toate coroborate...multiplicate cu factorul istoric de ani..va determina cumva si speranta de viata si motivatia de a iesi in strada... ...spiritul civic nu se creste cu dezbinare, ci cu unitate de gandire determinata si educata!..cale lunga... nu?
"First, God created idiots. That was just for practice. Then He created school boards."
Mark Twain
|
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 18:26
De la: Selectiva, la data 2010-01-31 03:04:36De la: camioneros70, la data 2010-01-30 23:19:41Cel mai usor in lumea asta , blueali... , e sa stai pe margine si sa comentezi partida !! impuscati la ei , mai multi ca la noi... de cerut spaga se cere si acolo , chiar daca aici fortez putin nota ..dar NU SE DA !!! elevii si studentii romani au excelat mereu , mereu in olimpiade internationale si concursuri .. parintii romani NU fac credite , ii intretin pur si simplu in scoli pe copii lor... romanul ar economisi daca ar avea ce ... iar america draga mea este formata din cumulatia tutror popoarelor lumii !!! America nu are istoria milenara a Romaniei sau a Europei... Iar tot in America aia de o proslavesti tu sunt muuulti , muulti romani realizati in adevaratul sens al cuvantului... Ia mataluta analele istoriei si vezi cine a infiintat Ford , cum il cheama si ce origini are... O sa ai surprize mari ... Si cauta pe youtube sau goagal " Daca Romania nu ar fi existat..." , documentar realizat de un nativ american... |
|
9am126941 4 mesaje Membru din: 8/09/2009 |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 15:06
salutare tuturor eu sun de parere ca nu se poate trai in [ ro] si cemai aici si in colo motivele le stiti toti . E u am venit in tara de un an si practic nu pot sa i-mifac meseria practic nu egzista industrie si as face si altceva dr ce ca nu avem locuri de munca . A m stat in ITALI 13 ani si acum o sa ma intor din nou cu regret cu tote ca imi doresc sa stau in tara .,am familie 2 copii si ce sa va zic e total diferit de cea ce am invatat acolo fie ia viata fie civilizatie si ce mai vreti voi. Asa ca cine poate sa plece pina n-o chema hotii astia de de politicieni si se m-ai mira de ce le pleca valorile din tara ? simplu pentru ca nu stiu sa le apere sa le pastreze e.t.c. ce sa zic si acolo nu este raiu pe pamint ca nu cred ca egzista nici unde dr cel putin oameni pot sa traiasca fara grija ca nor sa aiba ce minca s-au ce sa le dea in piciore la copii si cite si mai cite. IN CONCLUZIE PINA ACUM O TARA DE RAHAT CONDUSA SE OAMENI DE RAHAT SI CARE NU STIU SA FACA ALT CEVA DECIT SA IA SI IAR SA IA SI SA NE DEA DE INTELES CA EI SI NU AILATI SUN PENTRU NOI . Va salut si mult moroc.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 15:18
da omule asa este nu au fost oameni si nici revolte pentru nimic . dar stii de ce? pentru ca romanii marea majoritate se gindes la ce le da numai unei persoane nu ce ne da noua tuturor suntem un popor de egoisti si suntem capabili sa ne si omorim dor sa aratam ca : eu sunt mai tare ca tine tip BECALI SI ALTII CARE IAM ALES si au si imunitate parlamentara asa ca sun smecheri ha ha vai de vita nostra ceia ce o so traim de acum in colo
|
9am109678 49 mesaje Membru din: 9/08/2009 |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 15:22
Da,bine faci ca pleci inapoi in Italia ca altfel, daca mai scrii vreo 2-3 comentarii din astea, ma ucizi si pe mine, ca limba romana ai ucis-o deja.Si sa stii ca rahati din astia care au uitat limba romana in cativa ani am mai vazut si te asigur ca erau toti rejectatii de aici , asta pt ca nu se pricepeau la nimic aici!!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 3915 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 15:32
Du-te PLANET!
Du-te linistit 9am126941, daca intr-un an nu ti-ai gasit vocatia aici, cu siguranta locul acesta nu-i pentru tine si nici noi cei de aici nu ne ridicam la standardele tale.
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 15:41
De la: 9am126941, la data 2010-02-01 15:06:51salutare tuturor eu sun de parere ca nu se poate trai in [ ro] si cemai aici si in colo motivele le stiti toti . E u am venit in tara de un an si practic nu pot sa i-mifac meseria practic nu egzista industrie si as face si altceva dr ce ca nu avem locuri de munca . A m stat in ITALI 13 ani si acum o sa ma intor din nou cu regret cu tote ca imi doresc sa stau in tara .,am familie 2 copii si ce sa va zic e total diferit de cea ce am invatat acolo fie ia viata fie civilizatie si ce mai vreti voi. Asa ca cine poate sa plece pina n-o chema hotii astia de de politicieni si se m-ai mira de ce le pleca valorile din tara ? simplu pentru ca nu stiu sa le apere sa le pastreze e.t.c. ce sa zic si acolo nu este raiu pe pamint ca nu cred ca egzista nici unde dr cel putin oameni pot sa traiasca fara grija ca nor sa aiba ce minca s-au ce sa le dea in piciore la copii si cite si mai cite. IN CONCLUZIE PINA ACUM O TARA DE RAHAT CONDUSA SE OAMENI DE RAHAT SI CARE NU STIU SA FACA ALT CEVA DECIT SA IA SI IAR SA IA SI SA NE DEA DE INTELES CA EI SI NU AILATI SUN PENTRU NOI . Va salut si mult moroc. Poți pleca învârtindu-te!!!! Se vede treaba că ai învățat limba română cu femeia de serviciu, agramatule!!!! Întâi învață să scrii și pe urmă aruncă-ți elucubațiile pe forum!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 27 mesaje Membru din: 14/01/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 16:37
PRO!!!SI IN MASA!!!
|
blueali208 110 mesaje Membru din: 23/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 17:29
|
9am176739 16 mesaje Membru din: 8/12/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 20:47
Eu sunt contra emigrarii,dar as fi prima care ar emiga.
De ce?De ce nu.Credeti ca tinerii de azi peste 5 ani vor avea sansa unei vieti bune?Nuuuu. Deja suntem sclavii occidentului,copiii copiilor nostri vor plati imensa datorie a Ro.Si daca tot vom deveni sclavi,de ce sa nu o facem la ei acasa,nu?Am avea poate sansa sa traim mai mult,poate,pt ca ei traiesc cu mult mai bine ca noi.Deci tot sunt contra emigrarii,dar tot prima as pleca!
|
Fosta membra 9am.ro 677 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 22:13
De la: mona_simona2002, la data 2008-08-20 19:51:09Ce parere aveti? Undesa mai emigrezi ca avenit saracia occidentala peste Romania ? Raporteaza abuz de limbaj
Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 00:41
Du-teeee ma raducioiu 2 , inapoi acasa la italica ta !!! Lasa-ne pe noi "fraierii" astia aici , pe pamantul unde tu te-ai nascut, crescut si invatat sa fii om in viata.... Ca la grija ce ne-o porti tu , o sa dormim neintorsi noaptea... iti promit eu - pe cuvantul meu de pionier !!!
Aaaaaaaaaa , apropos , era sa uit ... HAI SICTIR !!! Asta iti urez din inima !!! Sa fii iubit ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am177593 19 mesaje Membru din: 12/12/2009 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 04:27
nu te pune nimenea sa prestezi asa ceva asta este,pura alegerea ta! PLECATI CARE PUTETI SI NU VETI REGRETA IN VEAC!
DEEEEEEEEEEECCCCCCCLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNUUUUUUULLLLLLLL A INCEPUT! ROMANIA ESTE CA STAT CA IN VREMEA LUI N CEAUSESCU DOAR MILITIENESC!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_anonim 126 mesaje Membru din: 2/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 06:51
De la: 9am178850, la data 2010-01-18 15:09:50Emigrare ..inseamna lasitate... Stimata doamna patroana (asa am inteles din mesaj), demonstrati-mi si mie, va rog, ca sunteti desteapta! Pana una alta nu m-ati convins. Ati reusit doar sa ma jigniti, pentru ca sunt un roman din diaspora, adica un "las" dupa cum scrieti mai sus. Dati-mi voie sa va atrag atentia ca lasati impresia de retardata. Un mentor trebuie sa fie un om de la care sa ai ce invata. Un manager, patron sau intreprinzator privat, oriunde in lume, trebuie sa fie mai destept decat angajati sai ca sa le poata da siguranta zilei de maine. Corect? Va rog sa-mi scrieti rezultatul la urmatarea problema. Face parte dintr-un test IQ si o pot rezolva numai persoanele care au IQ peste 120. Va rog sa o rezolvati singura, nu-i intrebati pe angajatii dvs. PROBLEMA: Daca: 2 + 3 = 10 7 + 2 = 63 6 + 5 = 66 8 + 4 = 96 Atunci care este rezultatul la: 9 + 7 = ???? |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 11:45
De la: 9am_anonim, la data 2010-02-02 06:51:48De la: 9am178850, la data 2010-01-18 15:09:50Emigrare ..inseamna lasitate... 144
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
MirceaSCALAT 29 mesaje Membru din: 8/12/2009 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 14:56
Sunt de acord cu emigrarea tuturor celor care răspund la una dintre cerințele următoare
- Cei cu IQ redus, - Cei care nu-și trimit copii la școală - Profesorii care nu au abilități didactice - Popii - Politicienii de profesie - Politrucsii - ProletKultistii - Pușcăriașii Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3581 mesaje Membru din: 30/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 15:03
De la: MirceaSCALAT, la data 2010-02-02 14:56:56Sunt de acord cu emigrarea tuturor celor care răspund la una dintre cerințele următoare Puscariasii nu ne deranjeaza, coruptii si hotii neprinsi - duca-se! Raporteaza abuz de limbaj
Nu trageti in pianist!
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 16:11
bai frate da unde naiba triesti ce dracu esti orb sau te prefaci
|
Selectiva 60 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 17:33
De la: MirceaSCALAT, la data 2010-02-02 14:56:56Sunt de acord cu emigrarea tuturor celor care răspund la una dintre cerințele următoare si eventual arienii/ rasa pura sa ramana, nu??? vedeti asemanarea? se pare ca istoria si sociologia nu v-a invatzat nici de unde vin drepturile omului si nici de ce discriminarea nu e acceptata... Raporteaza abuz de limbaj
"First, God created idiots. That was just for practice. Then He created school boards."
Mark Twain
|
|
Fosta membra 9am.ro 3581 mesaje Membru din: 30/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 17:46
De la: Selectiva, la data 2010-02-02 17:33:29De la: MirceaSCALAT, la data 2010-02-02 14:56:56Sunt de acord cu emigrarea tuturor celor care răspund la una dintre cerințele următoare Scuzati dar eu nu vad nici o discriminare rasiala in cele de mai sus. Se face trimitere la prosti si nemernici...........sau, ziceti ca in mod automat acestia aprtin unei minoritati ne-ariene? Interesant
Raporteaza abuz de limbaj
Nu trageti in pianist!
|
|
9am_anonim 126 mesaje Membru din: 2/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 18:07
De la: Dorulet, la data 2010-02-02 11:45:28De la: 9am_anonim, la data 2010-02-02 06:51:48De la: 9am178850, la data 2010-01-18 15:09:50Emigrare ..inseamna lasitate... Dora, nu te-am intrebat pe tine! Ideea era alta, doamna da solutii rasuflate. Romania nu oferain acest moment oportunitati viabile pentru a incepe o afacere proprie. Statul pune taxe peste taxe, incurajand evaziunea fiscala, canalizeaza gresit banii publici si imprumuturile de la FMI si nu creeaza facilitati pentru start up. In aceste conditii Nu este momentul potrivit sa demarezi o afacere in Romania, iar folosirea acestui argument utopic pentru a asocia emigrantii cu lasii e un semn de IQ sub 80...Vorba lui radita, cand faci afirmatii din astea, trebuie sa ai argumente, altfel te ia vantul. Te
|
|
Fosta membra 9am.ro 102 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 19:41
NU va mai jigniti!Nu sunt lasi nici cei care pleaca, nu sunt hoti si lenesi nici cei care ramin!!deci cine jigneste primeste la un moment dat exact ce a dat!A fi "patron" in Romania sau in alta parte nu tine neaparat de coeficientul de inteligenta si nici de scoala facuta!sunt oameni foarte destepti care nu pot sa conduca un business si sunt oameni nu foarte scoliti carora le merge foarte bine...din diverse motive..au avut o sansa, un drum...au simtul afacerilor..nu comenteaza prea mult nivelul fiscalitatii...si le merge, cu adevarat!!de ce?tot din mai multe motive!!
comparatia asta intre romania si alte tari in care capitalismul exista de fffff multi ani nici nu isi are rostul!! mai sus a scris un domn despre viata lui in italia si a fost luat in ris de toti...na!(am facut si eu asta si am primit pe masura) asta e nivelul dumnealui, e adevarat ca a gresit mult in scris...si a spus omul parerea...doamna care a vorbit despre afacere in romania, de asemenea si a spus parerea...deci, inca odata, fiecare are locul lui si unora le prieste mai bine in tara altora peste hotare.. cunoscatori in a dirija banii tarii sunt gramezi!!dar sunt multi factori care trebuie luati in calcul... Va pup pe toti!
|
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 09:14
SA EMIGRAAAMMMM....DAR EU VOI STINGE LUMINA
|
florys1 28 mesaje Membru din: 2/11/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 11:51
buna sa va fie inima la toti forumistii
sincera sa fiu unele comentarii la acest subiect au trecut de limita bunului simt ,dar fiecare are dreptul la opinie . emigrarea este un proces lung de integrare in societate,mai ales .uneori este extrem de anevoioasa si implica nenumarati factori. nu putem sa judecam omul ramas in tara sau omul care a hotarat ca cel mai bine este sa isi incerce norocul pe alte meleaguri...eu dupa 36 de ani in Romania ,am hotarat impreuna cu sotul meu ca este timpul sa incercam sa schimbam stilul de viata stresant si plin de griji in Romania...poate paharul s-a umplut peste masura in momentul unei experiente neplacute legata de fetita mea (olimpica la invatatura). coruptia si lipsa minima de bun simt din scolile romanesti,comportamentul execrabil al unor profesori si de-asemenea a unor elevi de bani gata (parvenitii de peste noapte),ne-au facut sa parasim Romania.sunt convinsa ca nu suntem singura familie care a plecat din tara ,renuntand sa mai lupte cu morile de vant ...as putea sa spun ca in Romania am facut parte din clasa de mijloc si ca banii nu au fost o problema prea mare pt noi...problema pt familia mea a fost sistemul din Romania. de la 15 ani am avut de-a face cu birocratia,spaga si nesimtirea crasa din spitalele romanesti(mama fiind bolnava de cancer ).am cunoscut indolenta din avocatura romaneasca ,bataia de joc din tribunale. nesimtirea crasa a functionarilor publici,coada la ghisee si raspunsurile obraznice date de acestia ....de sistemul din invatamant nu mai are rost sa vorbesc ,il stim cu totii....am incercat sa traiesc si sa continui sa sper ca Romania se va schimba vreodata,ca in Romania toate aceste probleme de zi cu zi isi vor avea rezolvare .daca nu pt mine ,macar pt copilul meu....am sperat si tot am sperat ,dar din pacate acea luminita de la capatul tunelului s-a indepartat tot mai mult ...nu asta mi-am dorit pt copilul meu,iar numai gandul ca fetita mea va trece si ea prin toate aceste mizerii de zi cu zi mi-a confirmat tot mai multa ca emigrarea este singura solutie pt noi. oricum inainte de a pleca si ea a fost deceptionata de tratamentul din scoala,de nedreptatea facuta unor copii cu adevarat dornici sa invete.... nu a fost usor ,primii doi ani sunt fff grei ...deoarece trebuie sa obtii o gramada de hartii(UK),trebuie sa inveti din mers si sa te adaptezi sistemului britanic ....recunosc am fost socata sa vad atatia musulmani ,dar m-am obisnuit cu prezenta lor si chiar nu-mi pasa de ce fac si cum traiesc. imi place in UK pt ca aici nu iti duce nimeni de grija ,iar daca demosnstrezi ca esti bun si eficient in ceea ce faci ,totul este mai usor ...poti avansa profesional,fara a deschide usa cu capul ...totul e sa stii ce vrei si sa ai respectul cuvenit fata de cel de langa tine ....fetita este multumita de scoala pe care o frecventeaza,colegii sunt OK ,profesorii sunt fff bine pregatiti din toate pct de vedere ,sotul munceste si este apreciat la locul de munca ,iar eu dupa nenumarate cursuri am obtinut cu adevarat jobul dorit ....in timpul liber merg cateva ore ca voluntara la PDSA,unde am reusit sa fiu un voluntar cu adevarat pretuit de colegii englezi...am prieteni atat din randul englezilor ,cat si din randul altor natii si chiar nu ma deranjeaza...omul conteaza pt mine ,nu culoarea sau natia...pot sa spun ca suntem un caz reusit de emigrare ,dar fara rabdare ,fara sa cunosti drepturile si obligatiile pe care le ai in acea tara ,nu prea ai sorti de izbanda . daca mi-e dor de Romania ? da ,mi-e dor si respect in continuare pe toti cei care traiesc in tara sau in afara tarii...daca ma voi intoarce vreodata? nu stiu .depinde ...poate dupa ce voi vedea ca ,copilul meu este si el pe picioarele lui...visul meu ? sa traiesc in liniste si demnitate alaturi de familia mea si sa avem sanatate ....in rest? ce-o vrea bunul D-zeu....
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:35
Vedeti dragilor ???
Florys , in mod concis si la obiect v-a explicat cum ar putae decurge lucrurile !!! Dar , cand cineva isi pune in gand sa emigeze , indiferent de motivatie( ca aici e o alta discutie ), SA STIE FOOOOARTE BINE CE VREA !!! Florys si familia au avut succes , s-au integrat ptr. ca au stiut ce au vrut si nu au clacat in fata neajunsurilor vietii !!! Au avut directie , tel si , l-au urmarit !!! Plecarea dincolo de dragul de a pleca sau din razbunare , fara o tinta anume , pot avea rezultate nefaste ... Deci , putintica atentie.... Florys , draga , succese iti doresc tie si familiei tale ... si te respect pentru ca nu-ti renegi obarsia !!!!
|
VAM_CIURUIT 426 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 22:03
De la: mona_simona2002, la data 2008-08-20 19:51:09Ce parere aveti? dupa anul 24096 anul galactic si anul terestru 1904,omenirea a intrat in faza sinucigasa prin consunul de tabac,cafea,alcool si carne putreda(cadavre de animale conservate,a existat si canibalismul uman). Omul la origine se hranea cu vegetale si bea apa de izvor,putine din aceste stravechi familii traiesc inca in Amazoane in padurile necalcate de criminalul om modern.Acesti indivizi traiesc 350- 700 de ani fata de locuitorii lumii moderne dar incepind cu anul 24028 galactic si 1972 terestru,o parte dintre tinerii acestei civilizatii sau avintat in lumea moderna iar la intoarcere au adus microbii care au inceput sa infesteze familiile vechii civilizatii,care nu luasera contact cu lumea moderna,in prezrent maladiile rapun sute de persoane saptaminal si se crede ca toata straveche civilizatie va fi distrusa.In secret membrii unei expeditii incearca sa captureze citiva membrii ai stravechii civilizatii ,trebuins sa umble cu foarte mare precautie deoarece in mare parte la contactul cu oamenii moderni ,membrii tribului se sinucid. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 22:10
S-ar putea sa fie ultimul tren.
Iesiti pina mai puteti! Foarte multe tari din vest se apropie de o decizie drastica: -sa nu mai primeasca emigranti, pentru ca iau lucrul de la ai lor. Go, Jhony, go! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 23:03
De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-04 22:10:20S-ar putea sa fie ultimul tren. măi EmilL(greșesc numele?????), Cei ce au reușit dincolo și reușesc , nu îi interesează ce și cum , ... ăștia noii(emigranți) e hiba !!! Să lăsăm la libera alegere a fiecăruia cum îi e mai bine !! ce zici ???? Tu prin ce țări ai lucrat ?????
|
onlyme 40 mesaje Membru din: 3/12/2009 |
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 04:43
De la: Copilasa, la data 2009-11-11 02:04:15De la: dobrin7m, la data 2009-11-09 08:46:57doamna Firu Draga Copilasa Imi pare sincer rau ca trebuie sa te contrez, dar ce spunea dobrin7m este total adevarat. Eu sunt in Canada ca si emigrant din august 2009 si pot sa confirm acest lucru. Aici statul te plateste daca nu te duci la munca!!! Si locuri de munca sunt pentru toate gusturile. Este adevarat ca suma nu este exorbitanta, dar iti asigura minimul necesar traiului de zi cu zi. AICI NU MORI DE FOAME. Si este la fel de adevarat ca cine munceste intr-o munca calificata are absolut tot ce-i trebuie. Fiica mea este studenta in anul I si prin noiembrie a apucat-o dorul de Romania, de prieteni. Am lasat-o sa merga de sarbatori in Romania, iar cand s-a intors in ianuarie ne-a povestit ca este mult mai rau decat in august, cand am plecat noi. A stat de vorba cu tineri de varsta ei, prieteni, care o invidiau ca a avut aceasta sansa de a pleca de acolo. Nu este usor sa lasi totul in urma si sa o iei de la capat!!! Nu alearga cainii cu covrigi in coada nicaieri si canadienii nu ne-au pus nimic "pe tava" cand am sosit in tara lor! Am muncit pentru fiecare pas pe care l-am facut inainte si mai avem destui de facut pana sa putem spune ca suntem asa cum ne dorim, cum visam. Dar stim ca totul depinde numai de noi! Cat muncesti, atat ai! Si cel mai important lucru, esti respectat pentru ceea ce sti sa faci, pentru ce muncesti si pentru OMUL care esti, indiferent de culoare, religie sau mai stiu eu ce. N-am plecat din Romania de bine! Cred ca nici un roman n-ar face asta! Dar cei care am plecat ne-am cam saturat sa fim bataia de joc a catorva politicieni care-si invart ciolanul intre ei la 4 ani si ne arunca noua, opincarilor, in fata circul din mass-media cu razboiul intre partide si alte bazaconii. Inca n-am vazut un polititcian in puscarie pt ce a facut contra intereselor statului roman! Tu cunosti vreunul??? SFAT PT CINE SE GANDESTE SA FACA ACEST "PAS" IN CANADA Primul lucru pe care sa-l faceti dupa ce va dezmeticiti putin, este sa mergeti la un centru pentru nou-veniti. Va vor fi de ajutor cum nu va pot ajuta prietenii, chiar daca sunt de multi ani in Canada. Este fff. important sa stii de la inceput cum pun problema angajatorii canadieni, ce ai de facut, UNDE SA CAUTI CE AI NEVOIE si CE DREPTURI AI. Plus faptul ca te ajuta inclusiv cu gasit de munca in domeniul fiecaruia. Asa ca sa nu ezitati, indiferent ce va sfatuiesc prietenii care va vor astepta. Toti sunt plini de bune intentii, dar nici ei nu le stiu pe toate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Du-te linistit 9am126941, daca intr-un an nu ti-ai gasit vocatia aici, cu siguranta locul acesta nu-i pentru tine si nici noi cei de aici nu ne ridicam la standardele tale.
De ce?De ce nu.Credeti ca tinerii de azi peste 5 ani vor avea sansa unei vieti bune?Nuuuu.
Deja suntem sclavii occidentului,copiii copiilor nostri vor plati imensa datorie a Ro.Si daca tot vom deveni sclavi,de ce sa nu o facem la ei acasa,nu?Am avea poate sansa sa traim mai mult,poate,pt ca ei traiesc cu mult mai bine ca noi.Deci tot sunt contra emigrarii,dar tot prima as pleca!
SA EMIGRAAAMMMM....DAR EU VOI STINGE LUMINA