Info
x
Emigrarea - pro sau contra?
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 00:40
Da Copilasa , ai inteles perfect mesajul meu si nu pot sa nu ma bucur !! Da , vreau sa le deschid ochii si celor care inca nu au luat contact cu occidentul ... ca nu e roz dar ,el NU este ultimul om de pe pamant ...Prin pricepere , prin seriozitate asupra muncii poate dovedi cine este cu adevarat !! Restul e can-can!! Respectul fata de semeni ,"dincolo" e aproape o cultura !! E adevarat orice padure are uscaturi , dar nu cred ca "uscaturile " , trebuie sa le luam de referinta !! ....
|
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 09:09
emigrare se numea inainte de '89!!!acumcirculatia in europa sidupa caz in alte continente este relativ libera!!!...... care emigrare?????
Raporteaza abuz de limbaj |
|
dinusergiu 18 mesaje Membru din: 27/11/2009 |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 20:50
Greu de raspuns in locul cuiva,nu putem nici generaliza,putem doar gandi in dreptul nostru....si atat
Nu mi-e dor de Romania,nu imi dor decat de familie,rude si prieteni... Locuiesc la Londra de aproape 3 ani si am facut aici mai mult decat am reusit sa fac acolo in 30 de ani.....de ce?Nu stiu....tot ce stiu e ceea ce vad ca se intampla aici si acolo si sa incerc a face doar diferentele.Ce e bine pt mine?Sa nu mai ma gandesc ca as putea locui acolo vreodata.....sa fac tot posibilul pt a-mi creea aici o situatie si un viitor.....pt ca e mult mai simplu decat in Romania....mult mai simplu Respect pe cei care raman acasa.......la fel ca si pe cei care au decis sa migreze.....depinde de fiecare ce vrea de la viata....pe mine nu a reusit sa ma motiveze tara in care m-am nascut.... Sa nu uitam totusi niciodata ca de fapt suntem ROMANI!!!!!!! Sa auzim de bine............ Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_anonim 126 mesaje Membru din: 2/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 00:36
De la: 9am045616, la data 2010-01-14 09:09:45 Eu inteleg din mesajul tau ca emigrantii sunt doar acele persoane care au fugit din Romania in timpul dictaturii comuniste si au cerut azil politic in occident. E o definitie simplista si eronata. Fenomenul migratiei este mult mai complex. Exista persoane care au plecat in strainatate la munca pentru o perioada limtata de timp si si-au lasat familia in Romania cu gandul clar de a se intoarce in Romania Ei sunt romanii care profita de integrarea in UE, cei la care te referi cand vorbesti despre "libera circulatie a persoanelor" Acesti romani nu sunt emigranti, sunt cetateni romani care lucreaza in straiantate. Daca ma gandesc bine, asa a inceput emigratia si-n America. Primii emigranti romani in SUA, pe la 1800... au creeat expresia "mia si banii de drum" Plecau in SUA cu ideea de a strange 1000 de $, bani cu care puteau sa cumpere pamant la intoarcerea in Romania, sa ridice o casa si sa-si intemeieze o familie. Unii s-au intors, dar majoritatea au ramas in SUA, iar urmasii lor sunt cetateni americani nascuti in SUA, parte din istoria Americii. Primii 11 emigranti romani sunt mentionati oficial in documente americane in 1785 si s-au stabilit in Cleveland Ohio. Exista persoane care au plecat din Romania dupa 1990 cu o viza turistica sau cu o viza de munca, iari dupa un timp au decis ca se simt "acasa" in acea tara, nu mai vor sa se intoarca in Romania. Sunt persoane care au decis sa emigreze in SUA, Canada, Australia sau Noua Zeelanda dupa 1990. Au completat formularele de emigrare, am fost la interviuri, au vandut tot in Romania si au plecat in necunoscut, fara sa stie ce-i asteapta la destinatie, dar decisi ca se muta in tara X si ca vor ramane acolo definitiv. Emigrantul este acea persoana care, indiferent de motive, a decis sa-si stabilieaza domiciliul (sau resedinta permaneta) in alta tara decat cea in care s-a nascut. IN UNELE CAZURI, emigrantul a obtinut sau intentioneaza sa obtina si DUBLA CETATENIE (cetatenia romana + cea a tarii adoptive). Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 00:43
dinusergiu
Cred ca ai punctat un mare adevar: "pe mine nu a reusit sa ma motiveze tara in care m-am nascut" Cred ca acesta este motivul principal pentru care emigreaza oamenii tineri si oamenii valorosi dupa 1990. Inainte de 1990 principalul motiv era politic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 01:42
De la: dinusergiu, la data 2010-01-14 20:50:14Greu de raspuns in locul cuiva,nu putem nici generaliza,putem doar gandi in dreptul nostru....si atat Nu ti-e dor de Romania , numai de ... tot pomelnicul... Paia asta , dragul meu tot DOR DE ROMANIA se numeste !!! Eu ,nu vreau sageneralizez si spun ca ma refeream la oamenii ce materialul vine pe locul doi in motivatia parasirii tarii !!... Si dorul asta nu functioneaza cu butoane .... el lucreaza in subconstient... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 01:51
Si un lucru sa nu uitati voi ce va intoarceti acasa ... Nu va chinuiti sa schimbati mentalitatea celor de acasa .... pentru ca asa ati vazut voi ca este mersul in occident... Voi v-ati adaptat vietii lor !! Aici acasa lumea este alta , alta conduita , alta educatie... Incercati numai sa adaptati cunostintele aflate pe alte meleaguri la conditiile romanesti !!! Exemplu : In Anglia , englezul conteaza primul ... In Romania -romanul !!! Asta daca mai vrem sa ne consideram natiune cu drepturi depline...
Eu vreausa va spun sa nu subestimati romanul sau Romania pentru ca unde ati fost voi ati vazut ca e mai curat.... Nu uitati ca daca voi ati reusit adaptarea acolo , este datorita acumularii de informatii , instruirii proprii ... de AICI , din ROMANIA !!! Pace si ... iubiti-va mult !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
anca_relu_upcmail_ro 477 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 15:09
Emigrare ..inseamna lasitate...
Dar daca ai o anumita pregatire si mai ai alaturi o persoana cel putin de incredere ...poti incepe o afacere a ta ... Poti crea locuri de munca...si mai mult...FACI CEVA PENTRU TARA TA...
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 3581 mesaje Membru din: 30/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 15:12
De la: 9am178850, la data 2010-01-18 15:09:50Emigrare ..inseamna lasitate... Ati incercat lucrul acesta? Raporteaza abuz de limbaj
Nu trageti in pianist!
|
|
9am109678 49 mesaje Membru din: 9/08/2009 |
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 15:29
Sunt prea multe comentarii ca sa le citesc pe toate si poate am sa repet ce a zis altul. Deci: Se munceste mult mai mult ca in Romania.Nu se merita sa muncesti pentru a strange bani pt. in tara,dar daca iei hotararea sa te stabilesti acolo e perfect! Vei avea un trai decent,iti vei putea permite o masina,o casa(sau o chirie moderata),vei fi respectat de toti(adica si de cel cu bani,si de cel fara),copii vor avea o educatie ca la carte si in nici un caz nu vei "deschide usa cu capul"cand te duci la doctor!!!!!
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 17:13
De la: 9am109678, la data 2010-01-18 15:29:08Sunt prea multe comentarii ca sa le citesc pe toate si poate am sa repet ce a zis altul. Deci: Se munceste mult mai mult ca in Romania.Nu se merita sa muncesti pentru a strange bani pt. in tara,dar daca iei hotararea sa te stabilesti acolo e perfect! Vei avea un trai decent,iti vei putea permite o masina,o casa(sau o chirie moderata),vei fi respectat de toti(adica si de cel cu bani,si de cel fara),copii vor avea o educatie ca la carte si in nici un caz nu vei "deschide usa cu capul"cand te duci la doctor!!!!! Cr spui tu poate deveni aplicabil si in Romania !! Occidentul pe care , in linii mari l-ai inteles tu , functioneaza asa datorita aplicarii legilor !!! Legea , "dincolo" , este aplicata si... in proportie mai mare decat in Roamania - respectata !!! " Occidentalii astia s-au educat prin legi si masuri care impun o anumita conduita... Daca facem o statistica pe orice criteriu dorit (varsta, sex...) o sa constati cu stupoare ca romanii sunt cu muuult mai scoliti si educati decat restul Europei... La noi inca "ciuma " comunista nu a fost eradicata , iar legea este lege doar ptr. cei "mici" si neajutorati.... Asta face diferenta intre ei si noi !! In rest, pitorescul tarii romanesti , bogatiile ei , pentru cei ce cunosc , sunt dorite si apreciate de multi straini... Dar "interese" economice fac , noi in tara , si mediocritatea occidentului , sa CREDEM cu tarie ca Romania e o tara saraca , searbada si plina de tigani hoti !! Asa o fi oare ????
|
DanielP 3 mesaje Membru din: 18/01/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 23:01
Eu cred ca raspunsul la aceasta intrebare depinde de fiecare, de experienta fiecaruia, de aspiratiile fiecaruia s.a.m.d. Ceea ce este valabil pentru unul nu este neaparat valabil pentru altul. Sunt multe motive PRO si multe CONTRA, dar nimeni nu poate decide in aceasta privinta in numele altuia. Mie unul imi e bine "in afara", poate altuia ii e mai bine in Romania si nu pentru asta eu ii sunt superior respectivului sau viceversa. Nu conteaza unde esti ci conteaza CUM esti. Atata timp cat esti OM si nu uiti asta, restul conteaza mai putin...
Salutari. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 06:49
De la: 9am178850, la data 2010-01-18 15:09:50Emigrare ..inseamna lasitate... Un neamt spunea: "Traim cu totii sub acelasi cer, dar nu avem toit acelasi orizont" (Adenauer) Iar un englez spunea: "Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stindu-se intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de maner. Aceasta fraza apartine unui mare om politic britanic, Winston Churchill si se potriveste ca o manusa guvernului Emil Boc Reloaded" Consider ca 2010 este un moment extrem de prost ca sa incepi o afacere proprie cu sanse reale de reusita. Doamne da sa fiu eu pesimista! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 07:47
De la: 9am178850, la data 2010-01-18 15:09:50Emigrare ..inseamna lasitate... Cind faci o afirmatie ca asta, trebuie sa te ti bine sa nu te ia vintul! Cuconita Habar nu ai ce vorbesti! Emigrarea este o forma de protest la adresa unui guvern idiot-in cazul meu Ceausu! Daca dobitocul lasa oamenii liberi, nici jumatate nu ramineau in strainatate, si azi aveati si voi o tara mai frumoasa! Dar vad ca indobitocirea poporului roman a ramas aceeasi! Hoti ati vrut? Acum spalati-va cu ei pe cap! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 13:24
De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-19 07:47:02De la: 9am178850, la data 2010-01-18 15:09:50Emigrare ..inseamna lasitate... NE SPALAM GIONSON&GIONSON .... SA NU NE USTURE OCHII
|
anca_relu_upcmail_ro 477 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2010, ora 14:48
De la: 9am045616, la data 2010-01-19 13:24:52De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-19 07:47:02De la: 9am178850, la data 2010-01-18 15:09:50Emigrare ..inseamna lasitate... In ROMANIA inca se mai vorbeste cu ..'doamna'... CONITA...se folosea pe vremea regilor nostri de import. DA. AM INCERCAT SI AM SI REUSIT MULTE Si am facut in TARA in care m-am nascut...in TARA NATALA... De eroi fugiti sunt satula....VICTIMILE LUI CEAUSESCU.... MAI MULT AVEM O TARA FOARTE FRUMOASA... Viziteaz-o si dupa aceea sa faci comentari i de pe alte meleaguri...
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 08:55
romani de pretutindeni tara asta este in mare suferinta /nu din cauza celor ce emigreaza sau merg la lucru in strainatate .de vina este acest politic mizerabil ce a reusit sa na dezbine mai mult decit comunismul / daca noi ce sintem pe aici nu incepem un val de proteste fara precedent o sa traim din ce in ce mai rau iar tara se va duce de ripa / toate guvernele de dupa 90 nu au facut altceva decit sa saraceasca tara de resurse si mai rau au predat-o fara un foc de arma .daca tara ar fi avut un nivel de dezvoltare normal ce credeti ca discutam acum ? despre culoarea masinilor /despre culoarea caselor ce vrem sa cumparem? cine va gasi remediul de a aduce politicul de partea tari va deveni erou national/
|
Selectiva 60 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 11:53
De la: DanielP, la data 2010-01-18 23:01:44Eu cred ca raspunsul la aceasta intrebare depinde de fiecare, de experienta fiecaruia, de aspiratiile fiecaruia s.a.m.d. Ceea ce este valabil pentru unul nu este neaparat valabil pentru altul. Sunt multe motive PRO si multe CONTRA, dar nimeni nu poate decide in aceasta privinta in numele altuia. Mie unul imi e bine "in afara", poate altuia ii e mai bine in Romania si nu pentru asta eu ii sunt superior respectivului sau viceversa. Nu conteaza unde esti ci conteaza CUM esti. Atata timp cat esti OM si nu uiti asta, restul conteaza mai putin... Va admir punctul de vedere! Inteleapta gandire! Raporteaza abuz de limbaj
"First, God created idiots. That was just for practice. Then He created school boards."
Mark Twain
|
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 12:40
De la: camioneros70, la data 2010-01-18 17:13:25De la: 9am109678, la data 2010-01-18 15:29:08Sunt prea multe comentarii ca sa le citesc pe toate si poate am sa repet ce a zis altul. Deci: Se munceste mult mai mult ca in Romania.Nu se merita sa muncesti pentru a strange bani pt. in tara,dar daca iei hotararea sa te stabilesti acolo e perfect! Vei avea un trai decent,iti vei putea permite o masina,o casa(sau o chirie moderata),vei fi respectat de toti(adica si de cel cu bani,si de cel fara),copii vor avea o educatie ca la carte si in nici un caz nu vei "deschide usa cu capul"cand te duci la doctor!!!!! Stimate domn, Faptul ca exista potentialitatea ca in Ro sa devina aplicabil ce spunea interlocutorul ce l-ati citat e pura teorie a probabilitatilor si vise frumoase. Noi romanii visam frumos uitandu-ne in curtea vecinilor, dar uitam sa ne trezim din reverie si sa punem pe hartie hotarat planuri pe care sa avem vointza sa le mentinem si sa le indeplinim hotarat. Foarte bine, dupa mine, ati remarcat ca respectul fata de lege si regula e conditia de baza a progresului unei societati. Oare cum isi educa un popoarele occidentale oamenii de reusesc sa formeze oameni de caracter si cu respect (fata de ei, semeni, lege)? Ca pana la urma toti ajungem la concluzia ca Ro e o tara frumoasa, dar pacat ca e populata... Cred ca va pripiti cand spuneti ca romanii sunt mai scoliti decat altii, pentru ca omul social educat intr-o tara nu e doar suma mnezica a informatiilor acumulate computerizat -a se citi fortzat(cu care romanii se lauda atat de mult), ci mai curand e omul care respecta norme, isi gaseste rolul si locul potrivit aspiratiilor lui si contribuie pozitiv mediului in care se afla, fara a deranja pe cei din jur cu ceea ce face Cand spuneti ca ciuma comunista nu a fost eradicata ar fi bine sa mergeti putin mai departe cu analiza si sa explicati ce vedeti/simtiti dvs. Pentru ca daca veti identifica acele comportamente umane indezirabile, vom ajunge mai aproape cu totii la a sti ce trebuie sa modificam (prin educatie) pe termen lung si vom afla si CUM. Nu e destul sa punem o eticheta si sa presupunem ca toti stiu ce inseamna asta sau externalizam problema (adica ciuma comunista e de vina si noi stam implacabil si mioritic si asteptam soarta sa ne ajute iar noi chibitzam de pe margine) In viziunea mea, de ex, comunism insemna duplicitate si neonestitate. Si daca doar "asta face diferenta", asa cum spuneati intre ai"nostri" si "ai lor", apoi sa ne fie clar ca e ESENTIALA. In rest, stimate domn, as fi foarte rezervata sa mai promovez indoctrinarea din strabuni cu tara noastra frumoasa, bogata si vanata de straini pt bogatiile ei, cum am invatzat cuminte la scoala. Viata mi-a aratat ca si altii au frumuseti pitoresti pe care le admiri pentru ca sunt puse in valoare de oameni de care nu-ti vine sa fugi, ca in Romania. Aia cu interesele economice, iarasi as analiza-o. Cand suntem domnule destepti? Cand recitam frumos poezia la examen dar n-o folosim ulterior sau cand invatzam economie si stiintze care au aplicabilitate si care ne fac un concurent egal ca gandire celor pe care ii dispretuim din occident? Cred ca materialul uman face diferenta, oriunde il educam, la scoala, acasa, important e sa fie OM, oriunde ar fi si ar decide sa traiasca. Cu respect, N
"First, God created idiots. That was just for practice. Then He created school boards."
Mark Twain
|
|
9am175157 89 mesaje Membru din: 30/11/2009 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 15:01
Buna ziua domnilor si doamnelor eu sunt de parere ca daca salariile ar fi asa de bune ca si in Uniunea
Europeana nu ar fi plecat asa multa lume in alte Tari, dar nevoia de mai bine ia impins pe romani sa fie slugile Europei si sa accepte salarii cu mult mai mici decit localnicii din acele tari si sa fie umiliti ca niste oameni...... nu vreau sa ii definesc eu cum si sa accepte diferite munci pe care in tara nu lear fi facut asa ca occidentalii au avut un interes bine definit pentru acesti romani si nu numai pentru romani ci si pentru alte etnii, iar care s-au realizat acolo putin se vor mai intoarce daca guvernantii nostrii vor continua cu aceasta politica. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 15:55
De la: 9am175157, la data 2010-01-30 15:01:51Buna ziua domnilor si doamnelor eu sunt de parere ca daca salariile ar fi asa de bune ca si in Uniunea Domnule, De unde stiti ca doar salariile atrag oamenii? Unii poate prefera un mediu confortabil, in care isi pot decide viitorul fara teama ca schimbari peste noapte le vor ruina planurile mici sau mari de viata. Altii poate aleg sa nu faca mari economii dar sa nu vada mizeria iar altii considera calitatea umana ca fiind preferabila banilor multi dar facuti vai mama lor in Ro. Care e oare diferenta intre cei ce pleaca de la sat la oras si invers? Sa lucreze, sa munceasca, etc.,.. De ce sa nu acceptam ca lumea a evoluat si ca mobilitatea oamenilor a crescut si ca aderarea la UE a determinat extinderea zonei de migrare umane. Ce-ar fi sa nu ramanem intzepeniti in timp si istorie si sa evoluam in pas cu vremea? De unde stiti ca cei ce lucreaza in afara Romaniei se simt slugi? Cu cati care lucreaza afara ati vorbit si s-au simtit exploatati la locurile de munca? De unde stiti ca romanii sunt tratati diferentiat fata de cei nativi din acele tari? Eu cred ca le e greu romanilor aflati afara sa se adapteze la alta cultura, civilizatie, reguli. Sigur ca e mai usor sa inoti intr-o balta cunoscuta decat intr-un ocean nestiut. De ce priviti occidentalii cu mentalitatea ca ne fura noua romanilor ce avem mai de pret? Cred ca abia in final ati facut o afirmatie ce merita luata in consideratie pe deplin, si anume ca cei ce-i investim sa ne faca legile si viitorul si sa ne reprezinte imaginea externa ar trebui sa-i alegem mai atent (oof...de unde oare???) . Raporteaza abuz de limbaj
Mark Twain
|
|
blueali208 110 mesaje Membru din: 23/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 17:12
""toti visati masini.....nivel de trai.....maa majoritatea in occident stau mai rau decat voi....ca le e rusine sa o spuna?Asta e altceva...argumente?....sunt plecat de inaintea revolutiei...am curaj sa spun...cu "salariul din afara iti permiti cam tot atatea cat iti permiti cu un 2000 de ron in ro...restul e vraja...vraja spusa de emigranti carora le e rusine sa recunoasca ca nu e pe roze viata lor afara...Uite de exemplu...am un amic in italia...are un hotel...am fost la el in vizita...lucra o romanca ca femeie de servici,camerista asa ceva ,la el...avea salariul de 350 de euro cazarea si mancarea asigurata....in Ro castiga pe vremea aceea 450 de euro...acasa la ea....si am intrebat=o...de ce nu te intorci acasa?...Raspunsul ei m-a pus pe spate...sa nu rada lumea de ea ca nu a facut nimic in strainataturi...altul prin ani 90 isi ia masina...in rate acum stiti toti cu ce se mananca....asta era sas din talmaciu...si merge acsa si incepe sa zica el cat de bine castiga si ca uite si-a luat masina intr-un an in germania....apoi mai sunt fumeile ,sa le numesc asa....nimeresc cate unul cu bani...ca na de asta aiu plecat din tara....si zic mama ce bine e afara,nevrand sa recunoasca ca de fapt o prostituata ii este net superioara...macar nu minte...Tot spunem ca ne pleaca intelectualii....ma aia sunt diletantii care isi iau titlu si zic ca stiu o meserie....ei zic cu asa o fala ca ma nu am facut facultate degeaba...parerea me e ca degeaba au facut-o....odata ajuns in strainatate romanul incepe sa-si defaimeze tara...conationali...etc...suntem un popor de curve...pe cuvant....vrem sa avem masini aur vile....hmmmm ...patronul unei mari companii de utilaj petrolier fratilor vine cu bicicleta la munca...l-am vazut eu....la noi nu vezi 10 bicicleta...dar vezi sute de bmw-uri...figurile romanesti na....toale de firma si lihniti de foame....toti se plang ca nu gasesc de munca in ro....hmmmmpai mai plecati nasul...nu mai doriti toti sa fiti sefi..si o sa gasiti...sigur"" ...mai las-o balta! in primul rind citi din Romania cistiga 2000 roni salariu? ei iti dau un exemplu concret: o asistenta care lucreaza la radiologie cistiga 800 roni! asta dupa 4 ani de liceu sanitar,la care se intra greu pe vremea lui ceasca plus inca un an de " echivalare" la postliceala! si aceeasi asistenta daca va lucra in UK ca infirmiera va cistiga cel putin 700 lire pe luna,asta insemnind ca acesti 700 lire ii ramin in buzunar dupa ce plateste taxe si chirie...ce zici? nici nu mai vorbesc de faptul ca mincarea e mai ieftina in UK si chiar si hainele! ce se tot filozofeaza despre dragostea de tara cind aceasta tara,care inseamna printre altele si cei care o conduc,alesi de cetatenii ei "responsabili",isi bate joc de tine dindu-ti in cap de cite ori incerci sa te ridici! ca altfel cum se poate numi "ajutorul" pe care ti-l da statul roman daca incerci sa iti deschizi propria ta afacere,(creind locuri de munca samd,) adica daca nu faci parte din formatiunea politica potrivita nu ai NICI O SANSA! |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 17:16
""Am inceput sa recomand cu strangere de inima americanului care ma intreaba, sa mearga in vacanta in tara mea. Ma gandesc cu groaza ca e foarte posibil sa fie furat inca din aeroport - incepand cu vamesii care-i cer mita si continuand cu cei care-l fura din bagaje, cu cei car ese ofera sa-i care bagajul pana la un taxi si-i cer 5$/valiza, cu taximetristul care-l duce in capitala si-i cere un pret exorbitant pentru cursa doar pentru ca el este american =prost si pentru ca si nu stie preturile. Mi se strange inima cand ma gandesc ca s-ar putea sa revina in SUA si sa-mi bata obrazul... sa-mi spuna ca a vazut cersetorii peste tot si ca hotii de buzunare l-au furat in metrou si altii i-au furat masina inchiriata din parcarea hotelului... ca era mizerie si miros de urina prin toate gangurile ...
M-am saturat sa mint ca avem o tara frumoasa si bogata pe care metita sa o vizitezi, cand stiu ca s-ar putea ca americanul sa plateasca pentru un sejur la Marea Neagra cat pentru unul similar la Miami, dar sa nimereasca intr-un hotel sau restaurant deplorabil, in care circula goangele si tantarii, iar ciroba de burta si sarmalele "proaspete" pot sa-i produca varsaturi si diaree; personalul plictisit s-ar putea sa faca fetze lungi si acre zilnic, sau sa-i dea cu flit daca le cere sa repare dusul care curge aiurea etc.""" PERFECT DE ACORD!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 22:51
De la: blueali208, la data 2010-01-30 17:16:56""Am inceput sa recomand cu strangere de inima americanului care ma intreaba, sa mearga in vacanta in tara mea. Ma gandesc cu groaza ca e foarte posibil sa fie furat inca din aeroport - incepand cu vamesii care-i cer mita si continuand cu cei care-l fura din bagaje, cu cei car ese ofera sa-i care bagajul pana la un taxi si-i cer 5$/valiza, cu taximetristul care-l duce in capitala si-i cere un pret exorbitant pentru cursa doar pentru ca el este american =prost si pentru ca si nu stie preturile. Mi se strange inima cand ma gandesc ca s-ar putea sa revina in SUA si sa-mi bata obrazul... sa-mi spuna ca a vazut cersetorii peste tot si ca hotii de buzunare l-au furat in metrou si altii i-au furat masina inchiriata din parcarea hotelului... ca era mizerie si miros de urina prin toate gangurile ... Subscriu si eu!!! Realist punct de vedere|! ...din pacate... Raporteaza abuz de limbaj
Mark Twain
|
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 22:56
De la: Selectiva, la data 2010-01-30 22:51:30De la: blueali208, la data 2010-01-30 17:16:56""Am inceput sa recomand cu strangere de inima americanului care ma intreaba, sa mearga in vacanta in tara mea. Ma gandesc cu groaza ca e foarte posibil sa fie furat inca din aeroport - incepand cu vamesii care-i cer mita si continuand cu cei care-l fura din bagaje, cu cei car ese ofera sa-i care bagajul pana la un taxi si-i cer 5$/valiza, cu taximetristul care-l duce in capitala si-i cere un pret exorbitant pentru cursa doar pentru ca el este american =prost si pentru ca si nu stie preturile. Mi se strange inima cand ma gandesc ca s-ar putea sa revina in SUA si sa-mi bata obrazul... sa-mi spuna ca a vazut cersetorii peste tot si ca hotii de buzunare l-au furat in metrou si altii i-au furat masina inchiriata din parcarea hotelului... ca era mizerie si miros de urina prin toate gangurile ... Si pentru toate astea cine-i oare vinovat???????????????????????????????? POPORUL ROMAN!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 23:12
De la: click_cont, la data 2010-01-30 22:56:56De la: Selectiva, la data 2010-01-30 22:51:30De la: blueali208, la data 2010-01-30 17:16:56""Am inceput sa recomand cu strangere de inima americanului care ma intreaba, sa mearga in vacanta in tara mea. Ma gandesc cu groaza ca e foarte posibil sa fie furat inca din aeroport - incepand cu vamesii care-i cer mita si continuand cu cei care-l fura din bagaje, cu cei car ese ofera sa-i care bagajul pana la un taxi si-i cer 5$/valiza, cu taximetristul care-l duce in capitala si-i cere un pret exorbitant pentru cursa doar pentru ca el este american =prost si pentru ca si nu stie preturile. Mi se strange inima cand ma gandesc ca s-ar putea sa revina in SUA si sa-mi bata obrazul... sa-mi spuna ca a vazut cersetorii peste tot si ca hotii de buzunare l-au furat in metrou si altii i-au furat masina inchiriata din parcarea hotelului... ca era mizerie si miros de urina prin toate gangurile ... Nu identificarea vinovatului ajuta, ci gasirea solutiilor si evitarea repetarii greselilor! Raporteaza abuz de limbaj
Mark Twain
|
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 23:17
De la: Selectiva, la data 2010-01-30 23:12:24De la: click_cont, la data 2010-01-30 22:56:56De la: Selectiva, la data 2010-01-30 22:51:30De la: blueali208, la data 2010-01-30 17:16:56""Am inceput sa recomand cu strangere de inima americanului care ma intreaba, sa mearga in vacanta in tara mea. Ma gandesc cu groaza ca e foarte posibil sa fie furat inca din aeroport - incepand cu vamesii care-i cer mita si continuand cu cei care-l fura din bagaje, cu cei car ese ofera sa-i care bagajul pana la un taxi si-i cer 5$/valiza, cu taximetristul care-l duce in capitala si-i cere un pret exorbitant pentru cursa doar pentru ca el este american =prost si pentru ca si nu stie preturile. Mi se strange inima cand ma gandesc ca s-ar putea sa revina in SUA si sa-mi bata obrazul... sa-mi spuna ca a vazut cersetorii peste tot si ca hotii de buzunare l-au furat in metrou si altii i-au furat masina inchiriata din parcarea hotelului... ca era mizerie si miros de urina prin toate gangurile ... gASESTE TU O SOLUTIE PENTRU UN INTREG POPOR PUS PE FAPTE MARI IN SENS INVERS EVOLUTIEI NORMALE! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 23:19
Cel mai usor in lumea asta , blueali... , e sa stai pe margine si sa comentezi partida !!
Partea proasta e ca tu crezi ca numai la noi in Romania lucrurile merg prost !! Te inseli !! Ai vazut vreodata o suburbie de megametropola in occident ??? Pe viu ?????? Sunt sigur ca nu !!! Altfel nu ai lua de bune mesaje gazetaresti scrise in camere de hotel straine , unde aia nu taxeaza continutul mini-frigiderului de camera , iar la ei se poate si in Romania lui , nu !!! Eu am vazut cu ochii mei suburbii .. Nu este un spectacol placut vederii ! Mizeria , pericolele de tot felul , te pandesc la tot pasul !!! La noi , da , poate ii fura geamantanul ( sau nu ) , sau portofelul ( sau nu )... Dar in suburbii , pentru mult mai putin poate sa-i ia viata !!... Nu contest ca tara mea are lipsuri... Dar au si altii mai "civilizati" ca noi !! Nu contest ca avem salarii mici ... , dar eu nu am vazut in Romania , dupa `89 , o razbucnire a populatiei sa-si ceara drepturile ( scandalul bancorex , jaful platformelor inca performante industriale, etc.) , am vazut nepasare in schimb, neinteres in a-si revendica dreptul... Dincolo... ehei , mai fetita ... acolo orice nedreptatire este sanctionata de opinia publica ! Iar toti se sprijina intre ei ! Si daca drepturile cuvenite nu apar , lumea iese pe strazi... Dar la noi , "miscarile" astea sociale nu le prezentam amplu opiniei publice - si pe ele sa se faca analize politice si sociale -...Nu face raiting !!! Raiting fac in schimb cocotele , papitoii , manelistii si homalaii care mai de care mai dezbracati , divortati ...abandonati !!! As fi tare curios ce meserie ai tu si cati ani ai ?? Putin superficiala analiza ta asupra propriei tale tari ... Ar fi totusi bine , sa ne dam cu parerea despre un lucru , cand il cunoastem in profunzime !! Nu sa ne aruncam in fantana ca asa a zis cutare... Love ! |
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 00:11
Pai eu am 35 ani si sint asistenta medicala...deci vorbesc din experienta mea,nu a altora. Cit despre faptul ca "mamaliga nu explodeaza" ai dreptate,sint perfect de acord si ma innebuneste si pe mine faptul ca nimeni nu se revolta impotriva starii de fapt din Romania,cu totii asteapta sa ne ocupe americanii,probabil,ca altfel nu pot sa imi explic cum acccepta sa munceasca pentru aceste salariii de rahat cind preturile la noi sint mai mari ca in UE!!! Chiar si cind apare cite o greva razleata prin sistem,toata lumea iese la greva blazat,convins ca " nu vom rezolva nimic"...Mai mult,am aflat ca s-a votat din interes personal,nu public! Adica: am auzit niste neni spunind ca e normal sa voteze portocaliu,ca doar primarul e portocaliu si ei au "afaceri" cu el! Si ceva asemanator am auzit pe vremea lui Nastase,adica " votam cu psd-ul ca merg bine afacerile... Deci ce pot sa zic despre tara mea frumoasa dar nepusa deloc in valoare,decit clasicul "pacat ca e locuita" de niste lasi,oportunisti pe care ii intereseaza doar farfuria proprie,nicidecum binele tarii!
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 00:22
..asa ca nu stau pe margine si comentez,ci-s chiar in miezul problemei! Si crede-ma ,aceasta stare de fapt o cunosc foarte bine,din pacate...am incercat de trei ori sa imi creez propria afacere si am dat faliment! ama ramas cu datorii pe care nici acum nu am reusit sa le platesc in totalitate...toate acestea pentru ca am fost prea cinstita si nu am avut "pile"! Dupa 16 ani de munca nu am reusit sa imi cumpar o locuinta decit prin credit,la care rata e de doua ori cit salariul meu din Romania! Am plecat in UK in speranta ca voi reusi sa ma stabilesc definitiv acolo cu familia,dar din pacate a trebuit sa ma intorc in tara datorita unor probleme grave de sanatate pe care le-am avut. Deci stiu exact ce e aici,ce e dincolo. Atit as vrea sa mai spun,in ultima luna de munca in UK,am luat 1071 lire,cash,dupa ce am platit taxele si chiria. Deci cine vrea sa traiasca linistit si relaxat,merge afara.Cine vrea sa isi bata capul cu ce si-o plati curentul si intratinerea,sta in Romania si munceste la fel de mult dar pe 1/4 bani. Sau se inscrie in partidul la putere,fura cit poate si cit tine oportunitatea,si traieste ca afara pe spatele a 100 de prosti ca mine,care muncesc cinstit.
|
|
|
|

emigrare se numea inainte de '89!!!acumcirculatia in europa sidupa caz in alte continente este relativ libera!!!......
care emigrare?????