Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
Oras: Deva
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 13:22
De la: Copilasa, la data 2009-10-23 01:12:09De la: ionescucostica53, la data 2009-10-22 13:17:42De la: homemarcel0, la data 2009-10-21 12:17:26De la: ionescucostica53, la data 2009-10-20 21:02:36va legati de glie si nu puteti prasi pamantul altora desi uneori este mai bine sa fii argat la imparat de cat bou nationalist
... dar de ce nu iti doresti sa fii imparat ? ... e mai simplu sa fii sluga, nu-i asa ? ... ti se spune ce sa faci, ce sa maninci, ce sa gindesti ... basca, ai pe cine injura ... ... la jug cu voi ... eu am descoperit ca decat sa fiu sluga propriilor afaceri fara a trai cu adevarat bine mai bine lucrez pentru alti ( mai buni) mai linistit si cu mai multi bani
O sluga nu poate niciodata stârni respect, asa ca nu va mirati de consecintele nefaste ale umilintei.
Pacat ca cine citeste rândurile astea îsi închipuie ca tututor românilor le place sa fie slugi. De-aia ne trateaza ca atare.
draga copilasa sluga se numeste cel care munceste pe pamantul stapanului fara plata. A munci cinstit si a primi un salar pentru munca prestata este cu totul altceva si asta o poti face oriunde in lume, muncesti si esti platit. diferenta este ca pentru aceeasi munca prestata in romania comparativ cu oriunde alta tara din occident, america, canada, australia, noua zeelanda, etc esti platit de zeci de ori mai bine, si asta nu e normal, nu crezi? un macelar in romania are 250 euro salar sa zicem pe cand oriunde in occident primeste si 1500 euro si este aceeasi munca sa stii. un pensionar occidental are o pensie de la 600 euro in sus in romanai sut pensionari care primesc mai putin de 100 euro. Toti cei care s-au saturat sa astepte sa fie bine in romania fireste ca au plecat. sa nu uitam ca o viata avem si cand te apropii cu pasi marunti de sfarsitul ei te gandesti ca totusi merita ca si tu sa traiesti mai bine.
|
|
|
9am096939
4 mesaje
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 13:38
eu cred....si daca dureros....o viata ai.....traieste dupa cum doresti....daca ai noroc si sansa...nu conteaza unde si cum lucrezi....de lucrat este un lucru nobil......cu rasplata este altfel....accepti unde vezi ca poti trai decent...la noi in tara numai sloganul este .......sa traim.....cine,striga.....bine......restul sa ne rugam sa fim sanatos......
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 14:52
Daca ar fi sa analizam un pic aspectul ,,sluga,, ar fi cam asa: atunci cand accepti sa faci o munca cinstita, onesta, din greu, pentru unii in Romania , pentru aproape nimic, in loc sa faci aceeasi munca, cinstita, onesta, din greu, pentru pretul ei adevarat dar nu in Romania atunci esti sluga propriei patrii, a propriului stat, sau a vreo 500 de parlamentari care traiasc ca in paradis in Romania transformandu-te pe tine in sluga. e adevarat ca nu toti au sansa de a pleca, dar totusi pe langa fiecare din noi trece cate o sansa macar odata in viata. Totul este sa o vedem si sa o valorificam. In rest, eu cred ca nimeni plecat din tara in adancul sufletului sau nu a uitat de unde a plecat, cine a fost, si ce a fost sau ce este Romania.
|
ionescucostica53
29 mesaje
Oras: Caracal
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 18:31
draga 9am096939 este doar problema ta daca te uiti doar pe antena 1 & realitatea cum spunea un prieten din tara in urma cu doua saptamani ,,,, acum sant in tara si sant stupefiat de minciunile care le sant bagate pe gat celor care din nestiinta se uita doar pe aceste doua canale tv se vede treaba ca lumea este inca foarte proasta ok sant de acord SA TRAITI BINE nu si-a atins scopul ,au fost si greseli precum impozitul forfetar care ma afectat si pe mine DAR OPOZITIA UNDE ERA ATUNCI ????? priveste si pe prima tv si pe B1 daca nu poti procesa imaginea situatiei politice din postura de SLUGA (salariat roman in vest) vina situatiei tale economice este doar din cauza celor care ai sustii discret si care sant prea orgoliosi sa voteze un guvern ptr binele tarii care oricum va sta la conducere maxim o luna jumate pana dupa alegeri ca atunci cu basescu geoana sau care o fiii tot se va forma un nou guvern rezultat al alegerii presedintelui cu sau fara anticipate CU STIMA UN MUNCITOR ROMAN RESPECTAT IN VEST
doar eu si prazul
|
|
|
ilie_1966
15 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 00:30
De la: 9am104796, la data 2009-10-25 07:59:24 Discutia era daca emigram .nu daca lucram undeva aiurea la lucru bade sint buni dolari euroi lirele dar de sarbatori tot acasa venim ./Noi ce facem pentru tara noastra pentru a fi mindra de ea /
Pai tocmai asta am spus: sunt pentru emigrare, iar motivele sunt lesne de inteles de vreme ce de doi ani viata mi s-a schimbat radical in bine, si a mea si a familiei mele si nici BCR-ul nu are de pierdut din cauza mea ca imi platesc ratele consecvent. Si nu lucrez aiurea ca sa te citez... Iar pentru tara mea, a noastra a tuturor, caut intotdeauna sa arat lucruri bune (nu cum fac alti „patrioti” pe YouTube), sa dau dovada de seriozitate si caut pe orice cale ca sa „spal” mizeria lasata de altii. Cu greu am reusit sa-i fac pe italieni sa inteleaga ca rromi si romani nu e unul si acelasi lucru, iar aici in Norvegia unde sunt, stiu ei bine noprvegienii..., ca au si ei tiganii lor. Sunt educati altfel norvegienii si apreciaza munca, efortul si bunul simt. In Romania esti apreciat de patron doar daca parasti pe altul c sa fie dat afara si daca muncesti ca un robot pe bani cat mai putini ca sa fii cat mai „productiv” iar orele suplimentare daca s-ar putea sa nu ti le plateasca niciodata... Stiu bine de unde am plecat, am ajuns la o varsta la care am avut curajul sa mai spun si NU atunci cand semenii mei au cautat sa ma calce in picioare. Nu am intalnit nicaieri pe unde am umblat relatii asa discordante intre muncitori si sefi, patroni, etc... asa cum sunt in Romania. Zici ca ce facem pentru tara??? Am facut destul muncind peste 20 de ani pe un salariu din ce in ce mai mic. Dupa varsta de 40 de ani, revin cu afirmatia, am invatat sa mai spun si NU! PANA AICI !! Si pot spune ca m-am mai linistit, desi am ramas cu amintiri foarte neplacute de la ultimul loc de munca in Romania. Ce face TARA pentru noi ca sa putem sa venim inapoi si sa contribuim cu experienta noastra la dezvoltarea ei? Ne da un salariu de subzistenta? Sa fim seriosi...! Astept vremuri mai bune sa ma pot intoarce acasa dar e greu sa vezi vremurile bune, care dupa mine inseamna un climat politic economic si social calm si stabil, o apropiere intre romani pentru ca la ora actuala suntem extrem de dezbinati. Cui oare ii foloseste aceasta dezbinare a noastra?!?!
|
pascu08_yahoo_com
1522 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 08:39
Safiii iubit .spor la bani Sintem prea desbinati sa reusim ceva in tara / tarile pe care le admiram si muncitorii sint respectati si platiti au avut lideri puternici .cunosc sentimentul numai in romania esti privit ca un obiect ce trebuie sa aduca bani .in rest mizerie ca in AFRICA asta este puterea capitalismului romanesc .si totusi mai este ceva de facut/.....
|
Copilasa
80 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 12:52
De la: ilie_1966, la data 2009-11-06 00:30:05De la: 9am104796, la data 2009-10-25 07:59:24 Discutia era daca emigram .nu daca lucram undeva aiurea la lucru bade sint buni dolari euroi lirele dar de sarbatori tot acasa venim ./Noi ce facem pentru tara noastra pentru a fi mindra de ea /
Pai tocmai asta am spus: sunt pentru emigrare, iar motivele sunt lesne de inteles de vreme ce de doi ani viata mi s-a schimbat radical in bine, si a mea si a familiei mele si nici BCR-ul nu are de pierdut din cauza mea ca imi platesc ratele consecvent. Si nu lucrez aiurea ca sa te citez... Iar pentru tara mea, a noastra a tuturor, caut intotdeauna sa arat lucruri bune (nu cum fac alti „patrioti” pe YouTube), sa dau dovada de seriozitate si caut pe orice cale ca sa „spal” mizeria lasata de altii. Cu greu am reusit sa-i fac pe italieni sa inteleaga ca rromi si romani nu e unul si acelasi lucru, iar aici in Norvegia unde sunt, stiu ei bine noprvegienii..., ca au si ei tiganii lor. Sunt educati altfel norvegienii si apreciaza munca, efortul si bunul simt. In Romania esti apreciat de patron doar daca parasti pe altul c sa fie dat afara si daca muncesti ca un robot pe bani cat mai putini ca sa fii cat mai „productiv” iar orele suplimentare daca s-ar putea sa nu ti le plateasca niciodata... Stiu bine de unde am plecat, am ajuns la o varsta la care am avut curajul sa mai spun si NU atunci cand semenii mei au cautat sa ma calce in picioare. Nu am intalnit nicaieri pe unde am umblat relatii asa discordante intre muncitori si sefi, patroni, etc... asa cum sunt in Romania. Zici ca ce facem pentru tara??? Am facut destul muncind peste 20 de ani pe un salariu din ce in ce mai mic. Dupa varsta de 40 de ani, revin cu afirmatia, am invatat sa mai spun si NU! PANA AICI !! Si pot spune ca m-am mai linistit, desi am ramas cu amintiri foarte neplacute de la ultimul loc de munca in Romania. Ce face TARA pentru noi ca sa putem sa venim inapoi si sa contribuim cu experienta noastra la dezvoltarea ei? Ne da un salariu de subzistenta? Sa fim seriosi...! Astept vremuri mai bune sa ma pot intoarce acasa dar e greu sa vezi vremurile bune, care dupa mine inseamna un climat politic economic si social calm si stabil, o apropiere intre romani pentru ca la ora actuala suntem extrem de dezbinati. Cui oare ii foloseste aceasta dezbinare a noastra?!?!
Vezi tu '9am104796', asta este problema românilor : "ASTEAPTA" ca sa te citez, ca TOTUL SA FIE FACUT DE ALTII SI DAT DE-A GATA !!! Aste este o mentalitate din vreamea lui Raposatu'.
Cine sa va dea ma, daca voi, nu va faceti singuri ? Cine ??!!! Ce mai este si cu tâmpenia asta ?!
TARA SUNTEM NOI !!!
În alte parti merge bine pt ca OAMENII au muncit de au lesinat pentru a produce bunurile pe care le vedeti. Au stiut sa-si aleaga conducatori buni si sa-i dea jos pe cei care nu-i reprezentau. Când nu le convine ceva ies imediat in strada si schimba lucrurile.
Fara sa mai vorbim ca luxul de azi este sustinut de cuceririle economice si militare ale trecutului (colonii, etc.).
Cei care se duc sluga in strainatate uita doua lucruri importante :
- ca profita de rodul muncii unui popor care are bunastare pt ca SI-A CONSTRUIT-O SINGUR !
- ca plateste tot felul de taxe, impozite, etc. care reduc salariul la o treime dupa plata darilor. Iar viata este extrem de scumpa, cu chirii imense, etc. !
Auzind pe unii si pe altii ma întreb daca totul in viata se reduce la bani ? Românii au stat sute de ani in mizerie toti, si acum se omoara intre ei, îsi parasesc tara si familia pentru un dolar gaurit. Oare asta sa fie adevarata cauza ?
În rest sa faca fiecare ce vrea, doar ca îmi pare rau ca tara noastra se degradeaza si se pustieste.
Înca ceva, as vrea sa stiu de ce românii sunt tot mai dezbinati ?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 14:38
De la: Copilasa, la data 2009-11-06 12:52:20De la: ilie_1966, la data 2009-11-06 00:30:05De la: 9am104796, la data 2009-10-25 07:59:24 Discutia era daca emigram .nu daca lucram undeva aiurea la lucru bade sint buni dolari euroi lirele dar de sarbatori tot acasa venim ./Noi ce facem pentru tara noastra pentru a fi mindra de ea /
Vezi tu '9am104796', asta este problema românilor : "ASTEAPTA" ca sa te citez, ca TOTUL SA FIE FACUT DE ALTII SI DAT DE-A GATA !!! Aste este o mentalitate din vreamea lui Raposatu'.
Cine sa va dea ma, daca voi, nu va faceti singuri ? Cine ??!!! Ce mai este si cu tâmpenia asta ?!
TARA SUNTEM NOI !!!
În alte parti merge bine pt ca OAMENII au muncit de au lesinat pentru a produce bunurile pe care le vedeti. Au stiut sa-si aleaga conducatori buni si sa-i dea jos pe cei care nu-i reprezentau. Când nu le convine ceva ies imediat in strada si schimba lucrurile.
Fara sa mai vorbim ca luxul de azi este sustinut de cuceririle economice si militare ale trecutului (colonii, etc.).
- ca profita de rodul muncii unui popor care are bunastare pt ca SI-A CONSTRUIT-O SINGUR !
- ca plateste tot felul de taxe, impozite, etc. care reduc salariul la o treime dupa plata darilor. Iar viata este extrem de scumpa, cu chirii imense, etc. !
Auzind pe unii si pe altii ma întreb daca totul in viata se reduce la bani ? Românii au stat sute de ani in mizerie toti, si acum se omoara intre ei, îsi parasesc tara si familia pentru un dolar gaurit. Oare asta sa fie adevarata cauza ?
În rest sa faca fiecare ce vrea, doar ca îmi pare rau ca tara noastra se degradeaza si se pustieste.
Asculta tu copilita, copilasa sau copiloi ce oi fi, trebuie sa iti mai explic inca odata ce inseamna cuvantul ``sluga``? oare tu acolo unde muncesti pe un salar de doi bani nu esti sluga, ca doar munesti pe nimic. iar daca salariul tau nu este de doi bani atunci nu ai ce cauta sa scrii aici. pentru ca in Romania astazi au bani doar hotii si coruptii. Vrei sa iti explic cum e cu taxele si impozitele in Romania? Ca ai salar de 200 euro si trebuie sa platesti 300? Ca plang oamenii pe strazi ca nu stiu cum sa mai imparta banii? trebuie sa iti explic ca daca nu ai bani de paine nu mananci paine? Mama mea are o pensie de 350 lei si plange zilnic ca nu ii ajunge sa plateasca darile romanesti. Eu imi platesc darile straine , imi ramene sa mananc bine (ce injosire pentru fiinta umana in romania sa nu aiba bani de mancare!!!) si mai trimit si la mama acasa ceva. Asa cu tot cu chiria aia mare de care zici tu mai sus. Vrei sa iti spun ca in Romania daca nu ai casa esti pierdut? Ca o chirie astazi este exorbitant de scumpa in Romania? pentru bietele salarii mici ale romanilor? In care stat din europa chiria intrece salariul asa cum se intampla in romania? poti sa imi dai un exemplu?Daca romanii au stat in mizerie sute de ani asta inseamna ca trebuie sa stai in mizerie inca cateva sute de ani de aici incolo? tu nu vezi in ce saracie crunta se zbate bietul roman simplu? ai ochelari de cal? am vazut romani saraci lipiti care traiau 12 intr-o camera de chirpici fara nici un venit in Romania. am vazut romani care nu mancasera de cateva zile si erau disperati. Stii tu ce inseamna sa nu mananci vreo 10 zile nimic ca nu ai bani sa cumperi nimic? sa fii disperat de foame? stii? sa nu vii acum sa spui ca nu vor sa munceasca pentru ca daca te uiti sa vezi cati someri sunt in romania, cati oameni nu au unde muncii desi ar vrea te ingrozesti. Eu inainte de a pleca din tara am cautat disperata si eu si sotul meu un loc de munca, orice desi am facultate si 20 de ani munciti in romania si nu am gasit nimic de lucru. Nimic,atat am rezistat fara serviciu 2 luni si apoi mi-am zis gata nu mai pot. Nu sunt o bogatasa cu rezerve uriase de bani sa zic ca nu-i nimic stau in Roamnia si gasesc eu pana la urma si un serviciu. trebuia, cu toata hula ta impotriva BANULUI, bani sa platesc ratele, apa, curentul, gazul, si mai stiu ce alte dari inventate de statul roman si trebuia mai ales bani da, pentru mancare ca inca nu s-a inventat modul de a trai fara sa mananci. nu stiu de ce dar imi face impresia ca in spatele pseudonimului tau se ascunde un comunist innrait, cu o minte bogata in sloganuri comuniste de trista amintire. Deci nu mai judeca tu pe unul si altul ca de ce a plecat din tara, toti au facut-o pentru ca nu au mai rezistat mizeriei din Romania. Au facut-o fireste diferit in functie de posibilitatile fiecaruia si de gradul lor de suportabilitate a mizeriei in care se zbate Romania.
Si inca ceva: daca muncesti cinstit si esti platit intr=o tara straina nu inseamna ca profiti de bunastarea altuia. Ai bunastarea pe care o muncesti si pentru care esti platit.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 14:53
AAA am uitat sa iti mai spun draga copilita ca eu nu mi-am parasit tara desi muncesc in strainatate. Vreau sa spun ca banii mei castigati in afara se intorc in Romania alaturi de banii tuturor romanilor care trimit in romania pentru diverse plati. Deci noi ingrosam cumva incet PIB-ul romanesc pe cand romanii saraci din Romania nu pot, bietii, sa faca nimic. Daca tatal iese din casa si pleaca la lucru inseamna ca si-a parasit casa? Esti cam limitat in gandire nu crezi?
oare de ce americanii se urca in avion si pleaca la londra sa faca bani sau englezii se urca in avion si pleaca in america sa faca bani si nimeni nu urla la ei ca isi parasesc tara? Nu vedeti cat sunteti de ingusti?
Marii bogati ai lumii desfasoara afaceri in toata lumea desi si ei apartin unei tari si nu urla nimeni la ei ca trebuie sa faca afaceri doar in tara natala.
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 15:06
De la: dobrin7m, la data 2009-11-06 14:53:18AAA am uitat sa iti mai spun draga copilita ca eu nu mi-am parasit tara desi muncesc in strainatate. Vreau sa spun ca banii mei castigati in afara se intorc in Romania alaturi de banii tuturor romanilor care trimit in romania pentru diverse plati. Deci noi ingrosam cumva incet PIB-ul romanesc pe cand romanii saraci din Romania nu pot, bietii, sa faca nimic. Daca tatal iese din casa si pleaca la lucru inseamna ca si-a parasit casa? Esti cam limitat in gandire nu crezi?
oare de ce americanii se urca in avion si pleaca la londra sa faca bani sau englezii se urca in avion si pleaca in america sa faca bani si nimeni nu urla la ei ca isi parasesc tara? Nu vedeti cat sunteti de ingusti?
Marii bogati ai lumii desfasoara afaceri in toata lumea desi si ei apartin unei tari si nu urla nimeni la ei ca trebuie sa faca afaceri doar in tara natala. BANIIIIII
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 15:15
De generatii intregi tatal vrea ca fiul sa traiasca mai bine. E ca un lant fara oprire. Dar. la un moment dat lantul se rupe pentru ca tatal vede ca totul este doar speranta si crede ca fiul sau merita nu numai speranta ci si binele. Asta este in esenta emigrarea. toti o fac pentru copii lor , ca ei sa o duca mai bine. Sora mea a plecat in Canada cu speranta ca fiica ei va trai mai bine, intr-o societate civilizata si deocamdata asa e. Traieste mai bine intr-o societate mai civilizata. Ce e rau in a-ti dori sa traiesti mai bine daca vezi ca tara ta nu iti ofera nici o sansa in acest sens? asta nu inseamna parasire. ce intelegm prin parasire?
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 15:26
De la: 9am045616, la data 2009-11-06 15:06:37De la: dobrin7m, la data 2009-11-06 14:53:18AAA am uitat sa iti mai spun draga copilita ca eu nu mi-am parasit tara desi muncesc in strainatate. Vreau sa spun ca banii mei castigati in afara se intorc in Romania alaturi de banii tuturor romanilor care trimit in romania pentru diverse plati. Deci noi ingrosam cumva incet PIB-ul romanesc pe cand romanii saraci din Romania nu pot, bietii, sa faca nimic. Daca tatal iese din casa si pleaca la lucru inseamna ca si-a parasit casa? Esti cam limitat in gandire nu crezi?
Marii bogati ai lumii desfasoara afaceri in toata lumea desi si ei apartin unei tari si nu urla nimeni la ei ca trebuie sa faca afaceri doar in tara natala. BANIIIIII
Oare tu cand astepti ziua de salar ce astepti? banii sau o strangere de mana si un multumesc si atat? De ce nu acceptati atunci sa lucrati degeaba, la ce sa mai fii platit? Munciti fratilor degeaba pentru propasirea neamului!!! si sigur dupa ce ve-ti muri inainte devreme bolnavi de saracie sigur cineva va va ridica o statuie in romania noastra draga pe care va scrie acesta este omul care s-a sacrificat pentru neamul romanesc.
Mai omule nimeni nu isi va mai aduce aminte de tine , ca ai trecut si tu prin viata asta decat poate copii tai care vor plange dupa tine si atat.
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 15:31
Sunt multi romani in strainatate care fac multe pentru tara sa. Chiar si un cuvant bun spus de tara lui, inseamna ceva pentru tara sa stii. Doar ca unii au posibilitati mai multe si altii mai putine. Altii arata traditiile romanesti si frumusetea lor, strainilor, altii indreapta imaginea rea facuta de unii, sunt diverse moduri de a-ti arata iubirea de tara, nu neaparat ramanand acolo si suferind.
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 16:08
A gasi tap ispasitor pe cel care pleaca din tara pentru lucrurile care nu merg bine in tara , cum spunea cineva mai sus, este ingrat. Si acesta este un mod de a abate privirea de la cei care cu adevarat sunt vinovati ca lucrurile nu merg bine.
Nadia Comaneci traieste si isi creste copilul in SUA si stim cu totii cat de bine a reprezentat Romania si o reprezinta. sa spunem acum ca si-a parasit tara ar extrem de nedrept. si exemplele pot continua. Fiecare a avut un motiv bine intemeiat cand a facut-o. Asa ca nu are rost disputa aceasta. Toti , fie aici fie dincolo de ocean fie oriunde altundeva in lume poot sa faca putin sau mult cate ceva pentru tara sa.
|
Fosta membra 9am.ro
102 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 17:11
De la: dobrin7m, la data 2009-11-06 14:38:14De la: Copilasa, la data 2009-11-06 12:52:20De la: ilie_1966, la data 2009-11-06 00:30:05De la: 9am104796, la data 2009-10-25 07:59:24 Discutia era daca emigram .nu daca lucram undeva aiurea la lucru bade sint buni dolari euroi lirele dar de sarbatori tot acasa venim ./Noi ce facem pentru tara noastra pentru a fi mindra de ea /
TARA SUNTEM NOI !!!
Asculta tu copilita, copilasa sau copiloi ce oi fi, trebuie sa iti mai explic inca odata ce inseamna cuvantul ``sluga``? oare tu acolo unde muncesti pe un salar de doi bani nu esti sluga, ca doar munesti pe nimic. iar daca salariul tau nu este de doi bani atunci nu ai ce cauta sa scrii aici. pentru ca in Romania astazi au bani doar hotii si coruptii. Vrei sa iti explic cum e cu taxele si impozitele in Romania? Ca ai salar de 200 euro si trebuie sa platesti 300? Ca plang oamenii pe strazi ca nu stiu cum sa mai imparta banii? trebuie sa iti explic ca daca nu ai bani de paine nu mananci paine? Mama mea are o pensie de 350 lei si plange zilnic ca nu ii ajunge sa plateasca darile romanesti. Eu imi platesc darile straine , imi ramene sa mananc bine (ce injosire pentru fiinta umana in romania sa nu aiba bani de mancare!!!) si mai trimit si la mama acasa ceva. Asa cu tot cu chiria aia mare de care zici tu mai sus. Vrei sa iti spun ca in Romania daca nu ai casa esti pierdut? Ca o chirie astazi este exorbitant de scumpa in Romania? pentru bietele salarii mici ale romanilor? In care stat din europa chiria intrece salariul asa cum se intampla in romania? poti sa imi dai un exemplu?Daca romanii au stat in mizerie sute de ani asta inseamna ca trebuie sa stai in mizerie inca cateva sute de ani de aici incolo? tu nu vezi in ce saracie crunta se zbate bietul roman simplu? ai ochelari de cal? am vazut romani saraci lipiti care traiau 12 intr-o camera de chirpici fara nici un venit in Romania. am vazut romani care nu mancasera de cateva zile si erau disperati. Stii tu ce inseamna sa nu mananci vreo 10 zile nimic ca nu ai bani sa cumperi nimic? sa fii disperat de foame? stii? sa nu vii acum sa spui ca nu vor sa munceasca pentru ca daca te uiti sa vezi cati someri sunt in romania, cati oameni nu au unde muncii desi ar vrea te ingrozesti. Eu inainte de a pleca din tara am cautat disperata si eu si sotul meu un loc de munca, orice desi am facultate si 20 de ani munciti in romania si nu am gasit nimic de lucru. Nimic,atat am rezistat fara serviciu 2 luni si apoi mi-am zis gata nu mai pot. Nu sunt o bogatasa cu rezerve uriase de bani sa zic ca nu-i nimic stau in Roamnia si gasesc eu pana la urma si un serviciu. trebuia, cu toata hula ta impotriva BANULUI, bani sa platesc ratele, apa, curentul, gazul, si mai stiu ce alte dari inventate de statul roman si trebuia mai ales bani da, pentru mancare ca inca nu s-a inventat modul de a trai fara sa mananci. nu stiu de ce dar imi face impresia ca in spatele pseudonimului tau se ascunde un comunist innrait, cu o minte bogata in sloganuri comuniste de trista amintire. Deci nu mai judeca tu pe unul si altul ca de ce a plecat din tara, toti au facut-o pentru ca nu au mai rezistat mizeriei din Romania. Au facut-o fireste diferit in functie de posibilitatile fiecaruia si de gradul lor de suportabilitate a mizeriei in care se zbate Romania.
Si inca ceva: daca muncesti cinstit si esti platit intr=o tara straina nu inseamna ca profiti de bunastarea altuia. Ai bunastarea pe care o muncesti si pentru care esti platit.
buna ziua tuturor,
draga dobrin... imi permit sa te contrazic putin si sa spun ca nu ai cum sa cistigi 200 si sa platesti 300.....poate ca ai vrut sa folosesti o figura , sa te exprimi plastic, dar sa fim seriosi....
stii tu citi oameni nu au ce minca si in alte tari chiar si englezii chiar si americanii?carora le da statul bonuri de mincare,,,,sa nu ti imaginezi ca le da statul sa faca ospete...daca tu faci comparatie intre salariul cistigat acolo unde muncesti si platile din romania, nu prea e relevant ceea ce afirmi pe aici....fiecare economie realizeaza un cos lunar asa ca cine crede ca numai la noi la romani e greu e naiv!!sunt multi factori care trebuiesc analizati, daca tot incercam sa fim corecti..si as mai vrea sa ti atrag atentia asupra unui aspect, ca tot spui mai sus ca cineva judeca, tocmai ai vazut gunoiul in ohiul vecinului dumitale draga dobrin..... nu mai aruncati oameni buni cu vorbele si nu mai acuzati si nu mai denigrati...in romania nu cistiga bine doar hotii si coruptii...in romania cistiga bine si oameni seriosi care muncesc cinstit, mult, cistigindu si drepturile..poate ca si ei sunt nemultumiti de cit cistiga, asa e omul, vrea mereu mai mult, fara sa multumeasca pt ceea ce are, dar fiicumsecade rogu te si abtine te!!!
eu te inteleg pe dumneata si pe foarte multi romani ca nu mai au ce munci la ei acasa, unii au , altii doar se fac ca n au, dar in fine, n au!dar de ce ai dumneata aceasta atitudine agresiva in exprimare?esti inca frustrat nu i asa??
e in singele nostru sa fim agresivi si asta duce la dezbinare...si lipsa de informatie duce la frustrare, frustrarea la agresivitate si tot asa...multumeste ca ai unde munci acum sa ti platesti ratele....sa stii ca "n am cu ce plati ratele" nu este un criteriu de analiza ...sa stii ca sunt state in care oamenii platesc rate la casa cite 20 de ani dupa care vine banca si le o ia daca n au achitat o luna doua trei....romanii au cam fost feriti de asta si in continuare in romania procentul de proprietari este f mare fata de alte state dezvoltate...
acestea fiind zise, haideti sa fim mai calmi si sa ne mai si informam inainte de a arunca cu noroi in cineva!!!oricum viata e grea oriunde, asta e esenta vietii...dar sa ne o mai si facem , asta e dureros si ireparabil din pacate pt multi!!!!
iti doresc sanatate pe toate planurile si fiimai tolerant...
eu militez pentru toleranta!!!in felul acesta o sa ne fie mai bine!!!
salutari tuturor!!!
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 17:22
Oare cum o fi calculat economia cosul ala de care zici daca mama mea are 350 lei pensie si ii vine sa plateasca gazul 300 lei pe luna? mai vine curent 50 lei, asociatie, 50 lei , si nu am pus mancarea? Si nu e degeaba calculat cosul ala pentru romanul care nu are nici un venit?
Sa sti ca in america, sau occident sunt si oamnei care nu vor sa munceasca, dar se pare ca aceste state si pentru astia care nu vor sa munceasca fac ceva pe cand la noi nu vrem sa facem nimic pentru nimeni.
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 17:40
Deunazi am vazut la televizor companiile de leasing din Romania ridicand masinile oamenilor asa, intr-o noapte pierzand oamenii toti banii platiti pana atunci. Unii poate mai aveau putin de plata si nu au mai putut, ma rog criza sau alte cauze dar nu au mai putut. Creditele de apartamente sa dau in Romania pe 20 ani sau 25 ani la fel ca oriunde. Bancile au aceeasi politica indiferent in ce tara o aplica. Exista la nivel mondial care regleaza lucrurile astea sa stiti. A spune adevarul nu este violenta dar ca adevarul este violent asta a cui este vina? Frustata nu sunt ca nu am de ce, am tot ce imi trebuie aici si sunt bine. Frustati sunt cei care nu au si pizmuiesc pe altii ca au. Ce intelegem prin castig bun in Romania? Un salaar de 10 15 mil. e decent? Pai decent e 1000 sau 1500 euro tinand cont ca in Franta, Anglia sau oriunde mancarea este mai ieftina decat in Romania.
|
Fosta membra 9am.ro
102 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 19:49
De la: dobrin7m, la data 2009-11-06 17:40:29Deunazi am vazut la televizor companiile de leasing din Romania ridicand masinile oamenilor asa, intr-o noapte pierzand oamenii toti banii platiti pana atunci. Unii poate mai aveau putin de plata si nu au mai putut, ma rog criza sau alte cauze dar nu au mai putut. Creditele de apartamente sa dau in Romania pe 20 ani sau 25 ani la fel ca oriunde. Bancile au aceeasi politica indiferent in ce tara o aplica. Exista la nivel mondial care regleaza lucrurile astea sa stiti. A spune adevarul nu este violenta dar ca adevarul este violent asta a cui este vina? Frustata nu sunt ca nu am de ce, am tot ce imi trebuie aici si sunt bine. Frustati sunt cei care nu au si pizmuiesc pe altii ca au. Ce intelegem prin castig bun in Romania? Un salaar de 10 15 mil. e decent? Pai decent e 1000 sau 1500 euro tinand cont ca in Franta, Anglia sau oriunde mancarea este mai ieftina decat in Romania.
orice ti ar spune cineva stimabila doamna, inteleg ca incerci sa vii cu argumente, care din pacate le pot inghiti doar unii...stiu ce spui dumneata despre mama dumitale..dar de ce nu recunosti ca primeste ajutor de la stat pt gaze la venitul pe care il are...asta de ce nu recunosc oare oamenii?pt ca asteapta sa li se dea...o idee prost inteleasa si chiar cind li se da nu se apreciaza...ajutoare de la stat sunt in toate tarile..deci cum se poate spune ca numai la noii o duc oamenii rau??
eu am spus de case luate nu de masini iar in definitiv prin ceea ce spui dumneata mai sus spui exact ce am spus si eu...numai ca incerci ca si multi altii sa arunci cu noroi,....de ce?parca stie cineva sa raspunda(dintre cei care arunca bineinteles")
"Frustata nu sunt ca nu am de ce" eu cred ca sunteti pt ca altfel ati avea un alt ton in exprimare...si daca dumneata si ca dumneata sunt muuuulti reduceti viata la mincare, deja e inutil sa mai discutam...am mai spus , sunt multi factori ce trebuiesc analizati..nu doar mincarea..mincarea este este cred prima nevoie a omului, insa omul are mai multe nevoi...nu putem sa facem totusi astefel de comparatii
un salariu de 10 15 mil nu este suficient, asa este, dar asta nu inseamna ca trebuie sa spuneti ca numai in romania este asa ceva pt ca nu este..
incercati totusi sa fiti mai toleranta sidaca toti ar fi corecti in afirmatii cu siguranta nu s ar mai produce atita dezbinare...
spunea cineva mai sus, nu mai stiu exact cine, ca a plecat si plateste in continuare utilitatile "ca vine nu stiu ce proforma" - asta este o aberatie si cu siguranta nu exista asa ceva in romania...eu m am mutat in mai multe locatii in romania si am reziliat contractele pe unde am locuit..atita vreme cit exista un contract pe care atunci cind il semnezi il si citesti este imposibil sa nu existe clauza de reziliere...nu mai spuneti timpenii caci uite asa ineptiile sunt percepute de oameni, pt ca nu au acces la informatie, ca nu au curiozitatea sa cunoasca , ca sunt mai superficiali, ducind in final la ceea ce am spus si mai sus...si evident raul are o viteza de propagare cu mult mai mare decit binele..
deschideti ochii oameni si informati va inainte de a emite ceva!!
sanatate!
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 20:13
Doamna eu sunt cea care plateste utilitati in romania pe care nu le consum . Eu am spus asta . Eu nu pot rezilia contractul de internet si telefon la romtelecom si la orange si platesc si acum abonament desi nimeni nu sta in casa. Pentru ca spun ei cu exista clauza de reziliere in contract. Oare trebuie sa postez pe forum factura de curent de luna trecuta in valoare de 100 lei? si am casa inchisa si cheile la mine. Si va asigur ca sunt de un an plecata din tara. Cati romani sunt pusi in fata unui contract pe care nu au dreptul sa il schimbe?
|
Fosta membra 9am.ro
102 mesaje
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 21:41
De la: dobrin7m, la data 2009-11-06 20:13:03Doamna eu sunt cea care plateste utilitati in romania pe care nu le consum . Eu am spus asta . Eu nu pot rezilia contractul de internet si telefon la romtelecom si la orange si platesc si acum abonament desi nimeni nu sta in casa. Pentru ca spun ei cu exista clauza de reziliere in contract. Oare trebuie sa postez pe forum factura de curent de luna trecuta in valoare de 100 lei? si am casa inchisa si cheile la mine. Si va asigur ca sunt de un an plecata din tara. Cati romani sunt pusi in fata unui contract pe care nu au dreptul sa il schimbe?
imi pare rau pt dumneavoastra dar trebuie sa va contrazic.nu exista contract fara aceasta clauza.si daca prin absurd sa presupunem ca ar fi existat asa ceva intr un caz, nu poate sa existe asta in toate cazurile, adica si curent si internet si romtelecom..ma scuzati, dar e vina dumneavoastra ca nu reziliati contractul..romanii, asa cum am mai spus pot fi dusi de nas de functionarii respectivelor institutii, din simplul motiv ca nu s informati, dar asta nu inseamna ca tre sa generalizati..puteti sa postati factura, nu factura e relevanta aici...contractul trebuie reziliat...deci vedeti,,,fiecare plateste pt ceea ce stie si primeste de asemenea pt ceea ce stie...incercati sa cititi cu atentie contractul..sau, poate ca este o clauza legata de durata, asta nu inseamna ca nu se poate rezilia contractul..(caz in care atita timp cit ati semnat nu mai puteti acuza pe nimeni de rea vointa)
discutia aceasta nu face obiectul topicului , dar ca si concluzie, doamna, nu generalizati, informativa si actionati dumneavoastra nu asteptati sa va rezolve cineva problema ... deci indirect ati confirmat ceea ce spuneam mai sus...din pacate asta este situatia iar oamenii asteapta ca cineva sa le rezolve problemele...e trist dar se pot schimba multe acolo si tocmai datorita acestor atitudini lucrurile merg asa in romania...
eu va urez succes si fiti atenta in continuare ca oriunde intr o relatie pe linga obligatii aveti si drepturi...cereti le daca veti sa le primiti!
fruntea sus si optimism!!!si fiti oameni buni deschisi, lasati va invatati ca sa cistigati!!
|
ionescucostica53
29 mesaje
Oras: Caracal
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 00:09
Mai madalina sincer imi pari foarte frustrata de parca nu ai trai in america cum declari !!!!!!!! ce te bucura mai mult in america ????? banii pe care ai castigi sau sentimentul ca esti apreciat????? ok ai dreptate nici afara nu esti apreciat la adevarata valoare sau deloc , macar iti respecta munca depusa !!!!!!! Se spunea daca un salar de 10 -15 mil este suficient ???!!!!!!! dar 8 mil castiga o femeie de servici la o firma mai acatarii asa ca 8 mil la bugetar este chear mic 15 mil este ok in romania dar numai daca nu ai datorii apoi diferenta de un milion doua intre un necalificat si un altu cu facultate este jignitoare . Asa ca mintit si luat in deradere de politicieni care apar doar pe anumite canale te cam saturi sa fii considerat prost si te duci .........unde te duci????? la vot????? nu te duci acolo unde te simti respectat chear daca iti dai seama ca nu poti trece in ochii lor prea repede de statutul de emigrant (forta de lucru) de mana a doua Sa traiti bine ......afara totusi!!!!!!!
doar eu si prazul
|
Fosta membra 9am.ro
102 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 05:55
De la: ionescucostica53, la data 2009-11-07 00:09:57Mai madalina sincer imi pari foarte frustrata de parca nu ai trai in america cum declari !!!!!!!! ce te bucura mai mult in america ????? banii pe care ai castigi sau sentimentul ca esti apreciat????? ok ai dreptate nici afara nu esti apreciat la adevarata valoare sau deloc , macar iti respecta munca depusa !!!!!!! Se spunea daca un salar de 10 -15 mil este suficient ???!!!!!!! dar 8 mil castiga o femeie de servici la o firma mai acatarii asa ca 8 mil la bugetar este chear mic 15 mil este ok in romania dar numai daca nu ai datorii apoi diferenta de un milion doua intre un necalificat si un altu cu facultate este jignitoare . Asa ca mintit si luat in deradere de politicieni care apar doar pe anumite canale te cam saturi sa fii considerat prost si te duci .........unde te duci????? la vot????? nu te duci acolo unde te simti respectat chear daca iti dai seama ca nu poti trece in ochii lor prea repede de statutul de emigrant (forta de lucru) de mana a doua Sa traiti bine ......afara totusi!!!!!!!
draguta costica,
"chear" mi e f greu sa te citesc..tu oricum esti cam mereu pe linga subiect..ce spun eu si ce pricepi matale!!!asta pricepusi mataluta ca spusei io mai sus???aaaa?insiri niste cuvinte fara cap si fara coada in care debitezi aceleasi ineptii!!! iti recomand cu caldura sa citesti mai cu atentie ceea ce am raspuns doamnei dobrin si sa incerci sa citesti si folosindu te de semnele de punctuatie, ca daca citesti ce scriu altii precum scrii matale, e clar de ce intelegi pe linga!!!
frustrari are tot omu' la un moment dat din "TZ" motive ... daca citesti mai bine , eu am o problema cu cei care denigreaza fara temei..eu , am avut sansa in viata sa ma pot deplasa si sa fac comparatii si ma consider un om cerebral si pot rosti adevarul..e clar ca l spun (adevarul) de pe pozitia mea , care sare de cele 8 milioane despre care vorbesti mata!acum fiecare vede cam de unde se afla ... e dureros ca sunt salariile acestea mici dar pe de alta parte este f normal sa existe aceste diferentieri..altfel cum ne am mai deosebi??este f trist cind auzi de aceste pensii minime de 350 de lei, dar ce vina are statul sau eu, sau altul ca cetateni ca, cetateanul "X" atit a reusit in viata , sa si asigure la batrinete doar un venit minim garantat??
am mai spus asta, clase sociale au fost, sunt si vor fi mereu in romania si pretutindeni...ca atare vor exista mereu si aceste diferente intre venituri....
spor la treaba acolo pe meleaguri insorite si sa ne auzim cu bine!!
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 08:42
Da exista clauza de durata si la ROMTELECOM si la ORANGE . Dar putem noi oare sa spunem nu unui contract incorect ? DA PUTEM dar doar alegand sa nu mai beneficiem de aceste servicii. Nu exista o negociere fireasca a unui contract in Romania , iti este pus in fata daca nu vrei asta nu ai serviciu de telefonie, serviciu de internet si serviciu de TV. Asta este din pacate Romania.Si sa spunem ca acceptam si acest compromis de clauza de durata, dar nimeni nu pune in balanta ca pe durata contractului se pot intampla multe , neprevazute, care atunci cand se intampla nu vor sa fie intelese de nimeni. Atunci cand am ramas fara serviciu ,m-am dus la ei si am cerut sa reziliez telefonul si internetul ca nu pot plati si mi s-a spus ca nu se poate si ca pe ei nu ii intereseaza ptoblemele mele. Nu se poate si gata. E normal asa? In final chiar statul cu legile nedrepte incet incet te face sa parasesti tara.
Cand mi s-a furat masina am cerut sa o radiez de la impozit si am reusit numai dupa 6 luni. Da 6 luni am platit impozit pe masina furata.
Vreti sa stiti de ce tot mai multi aleg calea emigrarii? Pai sa va spun eu: daca te duci la administratie dupa 1 sau 2 ore de asteptat intri intr-un birou unde sunt 5 functionari din care unul lucreaza si restuul isi analizeaza rujul. Daca te duci la posta pentru orice serviciu dupa ce stai la coada te trezesti in fata unei functionare care , cu nervii la maxim , tipa la tine si te intrebi ce ai facut si cand te uiti la geanta sa platesti te trezesti ca cineva ti-a furat portofelul; politistii nostri dragi care trebuie sa te apere in clipa cand am anuntat ca nu mai e masina in parcare mi-a spus cu nonsalanta ca poate am uitat unde am parcat-o razand flegmatic si incercand sa ma intimideze, si va spun eu ca are salar de peste 1000 euro si serviciul il face de obicei jucand table in birtul nevesetii; mama mea, batrana singura in casa este verificata periodic de cineva la telefon sa vada daca locuieste cineva este singura sau nu ca ar fi o prada buna apartamentul in care sta si de fiecare data inventeaza povesti de genul da fiul meu trebuie sa soseasca acasa imediat nu sunt singura;
Si daca vreti mai continui. Iar daca ar fi sa facem comparatii corecte si pertinente putem face: un kg de pulpa de porc fara os in romania este 17 lei daca tin bine minte la un salar de sa spunem medie 800 lei iar aici unde sunt eu acelasi kg de carne este 3 euro aprox.13 lei la un salar mediu de 1000 euro. Am dat exemplu carnea dar pot spune asta despre toate produsele alimentare. Nu conteaza numai mancarea e adevarat dar hai atunci sa spunem de sanatate: un bolnav in Romania daca nu are bani sa-si cumpere singur medicamentele moare pe patul de spital. Aici nu se pune problema ca nu pot sa imi cumpar medicamentele atunci cand am nevoie. Statul roman incet dar sigur isi izgoneste toti oamenii buni din tara. Degeaba pleaca medicii si cadrele sanitare medii din tara? Un medic rezident in Romania primeste un salar cu care abia se descurca , noroc ca locuieste si mananca in spital. Stiti voi ce salarii primesc medici oriunde in lume?
Programul de emigrare canadian are primul pe lista asistentul medical si ii ofera conditii de viata decente si liniste. DA linistea si siguranta unui serviciu , a unui salar si a unei existente linistite. In Romania, in ultimul timp , tot mai multi romani traiesc cu frica ca maine nu mai au serviciu. Este asta existenta linistita?
Spuneti ca statul da subventii. Este oare normal ca statul sa dea subventii? Oare nu ar fi mai normal ca fiecare om sa aiba suficient sa-si plateasca totul fara sa astepte mila statului? Oare nu ne-a transformat cu totii in niste milogi, statul asta roman? Vad la televizor bieti batrani care se inghesuie pentru un kg de ulei si faina cu riscul de a fi calcati in picioare. Oare asa vor ei sa se umileasca de dragul artei?
Adevarul este ca sistemul din Romania este bolnav si aceasta este cauza pentru care tot mai multi aleg sa emigreze. Asta nu inseamna ca nu le pare rau ca trebuie sa plece si ca nu pot sta in tara lor. Atunci cand eu si sotul meu am plecat din tara am plans tot drumul ca trebuie sa imi inchid casa si sa plec. Dar nu am avut de ales. Da, statul asta roman nu prea iti da multe de ales. Uneori nu iti da nimic.
In schimb vezi intr-una si e imposibil sa nu vezi cum se imbogatesc altii in Romania prin afaceri murdare: sa va dau un exemplu: in locul X se va face autostrada si cu 6 luni inainte vine unul si cumpara subit tot terenul in zona asa ca are el un fix , pe bani de nimic de la bietii tarani si dupa 6 luni, vine firma si ii cumpara terenul de 20 ori mai scump si bietul taran isi zice: mai de ce l-oi fi vandut? ca noroc a avut asta. Adevarat mare noroc. vreti sa mai dau exemple? Eu cred ca e de ajuns. desi exemple ar fi multe. Este tragic ce se intampla in Romania desi o vina o au si cei care vad ca nu e bine si spun ca e bine sau vad ca hartia este alba dar persista sa spuna ca e neagra. Si atunci tu omule care te bate gandul sa emigrezi te intrebi: oare sa stau aici si sa fac pe acest orb sa vada sau sa plec si sa incerc sa traiesc mai bine.?
|
nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 08:48
De la: dobrin7m, la data 2009-11-07 08:42:46Da exista clauza de durata si la ROMTELECOM si la ORANGE . Dar putem noi oare sa spunem nu unui contract incorect ? DA PUTEM dar doar alegand sa nu mai beneficiem de aceste servicii. Nu exista o negociere fireasca a unui contract in Romania , iti este pus in fata daca nu vrei asta nu ai serviciu de telefonie, serviciu de internet si serviciu de TV. Asta este din pacate Romania.Si sa spunem ca acceptam si acest compromis de clauza de durata, dar nimeni nu pune in balanta ca pe durata contractului se pot intampla multe , neprevazute, care atunci cand se intampla nu vor sa fie intelese de nimeni. Atunci cand am ramas fara serviciu ,m-am dus la ei si am cerut sa reziliez telefonul si internetul ca nu pot plati si mi s-a spus ca nu se poate si ca pe ei nu ii intereseaza ptoblemele mele. Nu se poate si gata. E normal asa? In final chiar statul cu legile nedrepte incet incet te face sa parasesti tara.
Cand mi s-a furat masina am cerut sa o radiez de la impozit si am reusit numai dupa 6 luni. Da 6 luni am platit impozit pe masina furata.
Vreti sa stiti de ce tot mai multi aleg calea emigrarii? Pai sa va spun eu: daca te duci la administratie dupa 1 sau 2 ore de asteptat intri intr-un birou unde sunt 5 functionari din care unul lucreaza si restuul isi analizeaza rujul. Daca te duci la posta pentru orice serviciu dupa ce stai la coada te trezesti in fata unei functionare care , cu nervii la maxim , tipa la tine si te intrebi ce ai facut si cand te uiti la geanta sa platesti te trezesti ca cineva ti-a furat portofelul; politistii nostri dragi care trebuie sa te apere in clipa cand am anuntat ca nu mai e masina in parcare mi-a spus cu nonsalanta ca poate am uitat unde am parcat-o razand flegmatic si incercand sa ma intimideze, si va spun eu ca are salar de peste 1000 euro si serviciul il face de obicei jucand table in birtul nevesetii; mama mea, batrana singura in casa este verificata periodic de cineva la telefon sa vada daca locuieste cineva este singura sau nu ca ar fi o prada buna apartamentul in care sta si de fiecare data inventeaza povesti de genul da fiul meu trebuie sa soseasca acasa imediat nu sunt singura;
Si daca vreti mai continui. Iar daca ar fi sa facem comparatii corecte si pertinente putem face: un kg de pulpa de porc fara os in romania este 17 lei daca tin bine minte la un salar de sa spunem medie 800 lei iar aici unde sunt eu acelasi kg de carne este 3 euro aprox.13 lei la un salar mediu de 1000 euro. Am dat exemplu carnea dar pot spune asta despre toate produsele alimentare. Nu conteaza numai mancarea e adevarat dar hai atunci sa spunem de sanatate: un bolnav in Romania daca nu are bani sa-si cumpere singur medicamentele moare pe patul de spital. Aici nu se pune problema ca nu pot sa imi cumpar medicamentele atunci cand am nevoie. Statul roman incet dar sigur isi izgoneste toti oamenii buni din tara. Degeaba pleaca medicii si cadrele sanitare medii din tara? Un medic rezident in Romania primeste un salar cu care abia se descurca , noroc ca locuieste si mananca in spital. Stiti voi ce salarii primesc medici oriunde in lume?
Programul de emigrare canadian are primul pe lista asistentul medical si ii ofera conditii de viata decente si liniste. DA linistea si siguranta unui serviciu , a unui salar si a unei existente linistite. In Romania, in ultimul timp , tot mai multi romani traiesc cu frica ca maine nu mai au serviciu. Este asta existenta linistita?
Spuneti ca statul da subventii. Este oare normal ca statul sa dea subventii? Oare nu ar fi mai normal ca fiecare om sa aiba suficient sa-si plateasca totul fara sa astepte mila statului? Oare nu ne-a transformat cu totii in niste milogi, statul asta roman? Vad la televizor bieti batrani care se inghesuie pentru un kg de ulei si faina cu riscul de a fi calcati in picioare. Oare asa vor ei sa se umileasca de dragul artei?
Adevarul este ca sistemul din Romania este bolnav si aceasta este cauza pentru care tot mai multi aleg sa emigreze. Asta nu inseamna ca nu le pare rau ca trebuie sa plece si ca nu pot sta in tara lor. Atunci cand eu si sotul meu am plecat din tara am plans tot drumul ca trebuie sa imi inchid casa si sa plec. Dar nu am avut de ales. Da, statul asta roman nu prea iti da multe de ales. Uneori nu iti da nimic.
In schimb vezi intr-una si e imposibil sa nu vezi cum se imbogatesc altii in Romania prin afaceri murdare: sa va dau un exemplu: in locul X se va face autostrada si cu 6 luni inainte vine unul si cumpara subit tot terenul in zona asa ca are el un fix , pe bani de nimic de la bietii tarani si dupa 6 luni, vine firma si ii cumpara terenul de 20 ori mai scump si bietul taran isi zice: mai de ce l-oi fi vandut? ca noroc a avut asta. Adevarat mare noroc. vreti sa mai dau exemple? Eu cred ca e de ajuns. desi exemple ar fi multe. Este tragic ce se intampla in Romania desi o vina o au si cei care vad ca nu e bine si spun ca e bine sau vad ca hartia este alba dar persista sa spuna ca e neagra. Si atunci tu omule care te bate gandul sa emigrezi te intrebi: oare sa stau aici si sa fac pe acest orb sa vada sau sa plec si sa incerc sa traiesc mai bine.? Nuuuu te rog nu mai continuaaaaaa
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 08:52
Si cind te gindesti ce bine a fost in 2008, in Rominia.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 08:54
De la: FIRU_MADALINA, la data 2009-11-07 05:55:41De la: ionescucostica53, la data 2009-11-07 00:09:57Mai madalina sincer imi pari foarte frustrata de parca nu ai trai in america cum declari !!!!!!!! ce te bucura mai mult in america ????? banii pe care ai castigi sau sentimentul ca esti apreciat????? ok ai dreptate nici afara nu esti apreciat la adevarata valoare sau deloc , macar iti respecta munca depusa !!!!!!! Se spunea daca un salar de 10 -15 mil este suficient ???!!!!!!! dar 8 mil castiga o femeie de servici la o firma mai acatarii asa ca 8 mil la bugetar este chear mic 15 mil este ok in romania dar numai daca nu ai datorii apoi diferenta de un milion doua intre un necalificat si un altu cu facultate este jignitoare . Asa ca mintit si luat in deradere de politicieni care apar doar pe anumite canale te cam saturi sa fii considerat prost si te duci .........unde te duci????? la vot????? nu te duci acolo unde te simti respectat chear daca iti dai seama ca nu poti trece in ochii lor prea repede de statutul de emigrant (forta de lucru) de mana a doua Sa traiti bine ......afara totusi!!!!!!!
draguta costica,
"chear" mi e f greu sa te citesc..tu oricum esti cam mereu pe linga subiect..ce spun eu si ce pricepi matale!!!asta pricepusi mataluta ca spusei io mai sus???aaaa?insiri niste cuvinte fara cap si fara coada in care debitezi aceleasi ineptii!!! iti recomand cu caldura sa citesti mai cu atentie ceea ce am raspuns doamnei dobrin si sa incerci sa citesti si folosindu te de semnele de punctuatie, ca daca citesti ce scriu altii precum scrii matale, e clar de ce intelegi pe linga!!!
frustrari are tot omu' la un moment dat din "TZ" motive ... daca citesti mai bine , eu am o problema cu cei care denigreaza fara temei..eu , am avut sansa in viata sa ma pot deplasa si sa fac comparatii si ma consider un om cerebral si pot rosti adevarul..e clar ca l spun (adevarul) de pe pozitia mea , care sare de cele 8 milioane despre care vorbesti mata!acum fiecare vede cam de unde se afla ... e dureros ca sunt salariile acestea mici dar pe de alta parte este f normal sa existe aceste diferentieri..altfel cum ne am mai deosebi??este f trist cind auzi de aceste pensii minime de 350 de lei, dar ce vina are statul sau eu, sau altul ca cetateni ca, cetateanul "X" atit a reusit in viata , sa si asigure la batrinete doar un venit minim garantat??
am mai spus asta, clase sociale au fost, sunt si vor fi mereu in romania si pretutindeni...ca atare vor exista mereu si aceste diferente intre venituri....
spor la treaba acolo pe meleaguri insorite si sa ne auzim cu bine!!
Mama mea are 350 lei pensie si a lucrat 30 ani infirmiera in spital. Da 30 ani a curatat si a ingrijit bolnavii si atat primeste. este corect? Vrei sa spui ca mama mea nu a reusit in viata? Cine iti da dreptul sa spui asa ceva? Daca candva ti-a ingrijit propria ta mama? Si acum atat merita ea? Si zici ca nu e vina statului? Dar a cui este vina ? a ei? Haideti domnilor atunci sa ne facem toti parlamentari ca sa ne asiguram un trai decent la batranete. Eu cred ca toti batranii indiferent din ce sistem inalt sau nu provin ar trebui sa traiasca decent si sa nu punem o eticheta pe ei cu tu atat meriti si tu atat meriti.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 08:55
Si totusi, putintica rabdare nu strica.
|
pascu08_yahoo_com
1522 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 08:56
CIT DE BUNA ESTE EMIGRAREA/ Un subiect greu / ce facem sa ne fie mai bine in tara ./ unde poate ajunge o tara prost condusa si administrata/avem de discutat multe zile de acum incolo /si totusi ;NOI CE FACEM SA NE FIE MAI BINE ACASA/ de unde incepem. cu cine incepem/
|
ninnelm
1 mesaj
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 11:33
BUNA!
AVETI DREPTATE DOAMNA.SI EU AM LASAT O AMARATA DE GARSONIERA CAND AM PLECAT IN DANEMARCA.SI EU PLATESC PENTRU CEEA CE NU CONSUM..ASTA E..PLATESC CA SI CUM INCA AS LOCUI ACOLO..DAR PRESEDINTA ASOCIATIEI STIE CA SANT PLECAT CU FAMILIA SI DE CE SA NU SCOATA UN BAN...DACA MERGE....IN REST...
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 14:45
De la: nastasemihail, la data 2009-11-07 08:55:37Si totusi, putintica rabdare nu strica.
Aveti dreptate domnule, si totusi putina rabdare nu strica. Dar stiti ceva: la 20 ai rabdare , multa rabdare, te lupti, te zbati, ; la 30 ani ai rabdare, putintica rabdare mai ai, dar ai; la 40 ani nu mai ai rabdare , deloc rabdare si iti zici mai e ultimul tren; dupa 50 ani nu te mai preocupa rabdarea ca e degeaba. Vin copiii din spate au ei rabdare si pentru tine.
|
|
|