back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Emigrarea - pro sau contra?

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

102 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 07:08

De la: 9am_anonim, la data 2009-11-20 18:36:27Madalina, ai scris: "simona tu asa ai tratat o pe femeia de serviciu in romania?de ce in america poti sa tratezi omeneste pe oricine si in romania nu??de ce romanii in strainatate se pot adapta legilor straine si in romania nu?de ce in strainatate pot da dovada (ma rog in masura fiecaruia) de educatie si acasa nu?sau nici in strainatate nu se intimpla asta din partea romanilor?doar observati asta la straini si va place?mi se pare mie sau se vorbeste despre asta la modul general ? "

Dintr-o confruntare de idei ar trebui sa reiasa un progres si cateva concluzii. Oare de ce am impresia ca ataci; ca porti o lupta pe subiectul acesta cu oricine sustine emigrarea si ca nu esti dispusa sa faci concesii?

:)

Da, ai dreptate! Eu n-aveam femeie de servici la firma in Romania. Imi faceam curat singura.

Apropos de respect si munci considerate "rusinoase" in Romania. Mai stiu si o alta varianta a povestii cu femeia de servici. O prietena de-a mea, tanara (27 de ani) era psiholog scolar , cu masterat si lucra la un liceu din oras. Avea acolo 800 de elevi si cadre didactice cu care trebuia sa faca de toate... consiliere, orientare scolara si profesionala, sa aplice chestionare si sa le interpreteze, sa ia masuri care sa previna abandonul scolar, absenteismul, consumul de alcool si droguri in scoala etc. Pentru aceasta munca ea castiga 900 lei/luna salariu brut.

Era un oras mic in care toata lumea cunoaste pe toata lumea. La un moment dat, fata asta, care avea o facultate, o slujba buna si o pozitie sociala dar nu se ajungea deloc cu banii, si-a invins prejudecatile si nu i-a mai pasat de "ce zice lumea". A hotarat ca are nevoie de bani pentru facturi si nu de titluri sau functii respectabile. A incercat sa se angajeze la BCR... femeie de servici!!!! Aparuse un post vacant. Femeia de servici de la banca, pe vremea aceea, castiga un salariu de doua ori mai mare decat un psiholog scolar. Ce crezi, au angajat-o?

Evident ca nu... pentru ca nu se cunostea suficient de bine cu domnul director de la banca. In traducere: nu avea pilele, cunostintele si relatiile necesare pentru un asemenea post. Varianta oficiala a fost ca domnisoara psiholog era "supracalificata" pentru o asemenea munca rusinoasa. Satula sa tot apeleze la ajutorul parintilor si hotarata sa se descurce singura, fata a plecat in occident. Nu lucreaza nici femeie de servici si nici psiholog scolar, in schimb castiga suficient cat sa se intretina, este pe propriile ei picioare, are liniste, respect si satisfactii.

Ai prins ideea? Motivele pentru care emigreaza romanii sunt diverse, dar majoritatea au la baza motivele pecuniare, nepotismele si mitocania.

Pana la urma, eu nu inteleg ideea asta a ta cu vorbitul " in general" Din cate citesc pe forum, nici tu n-ai scris nicaieri in particular - despre tine concret.Care au fost motivele care te-au determinat pe tine sa pleci din Romania? Ce profesie ai? Ce munca faceai in Romania si de ce nu poti sa faci si-n SUA acelasi lucru sau macar ceva apropiat, care sa te satisfaca d.p.d.v. profesional? De ce regreti atat de mult locul tau de munca de acasa? Si mai ales... de ce ramai in SUA daca nu iti place aici sau simti ca nu te poti adapta?

Eu cred ca accesele tale de nationalism si amintirile tale despre o Romanie eminamente pitoreasca, expuse invariabil la modul idilic, sunt doar o forma de refulare pentru frustrarile tale din patria adoptiva. Ai nevoie sa-ti recastigi respectul de sine si sa te simti bine in pielea ta, indiferent de locul in care esti. Faci ceva concret in directia asta? ...schimbarile care se impun pentru a fi multumita cu viata ta acum si aici?

Ai amendat "parabolele" la care se referea doamna Dobrin. De ce? Mie mi se pare un semn de superficialitate, un refuz de a invata. Din parabole, din carti si din viata trebuie sa tragem invataminte zi de zi.

....pentru ca suntem ceea ce suntem datorita modelelor pe care le avem, a aspiratiilor, datorita educatiei pe care am primit-o si a experientelor de viata care ne-au marcat. Un intelept spunea:"Daca nu-ti place cum esti si cine esti, nu-ti face griji! Te poti schimba, poti evolua, poti fi ceea ce vrei sa fi. Toate resursele sunt in tine" Reversul este sa te simti superior si sa ai impresia ca le sti pe toate.

Spunea John Gardner: "Fiti realisti, cereti imposibilul ! Viața este arta de a desena fără radieră"

si daca te nelinistestea ce fac eu si unde ma indrept iti spun, daca asta te face sa dormi mai bine...eu nu mai stau deja in statele unite ale americii..

dar ce ti a venit asa dintr o data pe mine?te ai gindit tu ca n a mai scris nimeni pe topicul asta si m ai gasit pe mine dupa atita timp sa ma ataci, ca tot vorbesti de atac!!
sincer, eu imi facusem o parere buna despre tine , chiar daca nu te prea inteleg de ce arunci atita cu mizerie..in fine nici nu ma gindesc prea mult ce e cu tine si ce vrei, ar fi prea mult!!dar nu esti corecta, eu ti am relatat anumite aspecte din viata mea, parcicular, iar tu vii aici si arunci cu mizerie, printre citate,,,in cazul asta, iarta ma, prefer sa nu ti mai dau apa la moara!!!nu esti cu nimic mai presus decit altii care saracii chiar nu pot mai mult!!
in rest iti doresc mult succes..

9am_www

11 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:03

io ias deporta pe multii puradei in desert ca neau facut tara de ras si sunt de acord cu emigrarea numai ca emigrarile sa fie facute in limita bunului simt si acele persoane care pleca sa nu ne faca tara de ras

melissza

2475 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 15:27

daca nu se va schimba ceva dupa alageri , o sa ne emigram cu toti

Fosta membra 9am.ro

102 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 17:29

draga simona- 9am_anonim- am citit cu atentie scrisoarea fluviu pe care mi ai adresat o . tu probabil iti exersezi latura profesionala dindu ne aici cite o scrisorica, citindu ne din carti si filosofind .

eu n am descris nicaieri romania in mod idilic, dimpotriva tu vii aici cu exemple demne de nuvele si din care ce sa inteleg eu?spun eu, pt ca ma rezum la propria persoana...inteleg ca mi vorbesti doar de bani..eu nu cred in povestea pe care ne ai relatat o mai sus, cu domnisoara psiholog, doctor si mai stiu ce titluri care si dorea sa fie femeie de serviciu (o sa vii sa mi spui- nu, nu si dorea, dar cistiga mai mult)..si eu am fost refuzata la interviuri, din motive de supracalificare si ce?de asta exista piata libera sa ma duc sa mi aleg, asa cum eu am dreptul sa mi aleg si partea cealalta are dreptul sa aleaga dintre noi...in privinta pilelor, chiar tu ai ai scris intr un comentariu mai sus ca ti trebuie RECOMANDARE in SUA pe care mi o tot ridici in slavile cerului...e cam acelasi lucru...si stiu si eu cazuri reale de acolo din SUA nu din auzite de pe net si nu din povesti ...

faci afirmatii la adresa mea pe care le impopotonezi cu citate si mai ales inventezi..daca te am atacat pt ceea ce afirmi nu inseamna ca sunt impotriva emigrarii..ti am spus, foarte bine pleaca si traieste unde vrei, dar nu i jigni si nu ponegri oamenii aia din romania, pe toti,,,nu pot sa nu iau atitudine cind vad ce scrii , atita timp cit am parinti in romania, am frati, surori, care muncesc cinstit, au facut scoli, au copii, nu sunt hoti, nu sunt lenesi si alte epitete pe care le ai insirat in comentariile tale..
parerea mea este ca tu scrii pe aici parca la comanda, parca ai fi in slujba cuiva...este f ciudata existenta ta aici..

asa ca te rog, ia distanta si fa proza cita vrei dar nu mai jigni atit de usor ca n ai nici un drept!ma poti jigni pe mine, pe "x", pe "y", cu care ai mai intrat intr un oarecare dialog, insa nu pe toti si mai ales pe cei pe care nu i cunosti!

valysky

16 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 17:54

eu incerc ceva inedit
sa raman in tara si sa vand in afara ,fara sa platesc taxe statului roman
a ramane in romania nu inseamna ce stie toat lumea.ma aflu intrun sat frumos inconjurat de lacuri si paduri.de aici imi desfasor activitatea,cei care se bulucesc in bucuresti sunt ca niste detinuti supusi la pedepse.cu un orizont la fel de ingust cum e si privelistea
dar m-as simti ca un caine maidanez in alta tara am mandria mea si nu suport sa ma trateze handicapatii aia obezi si denaturati ca pe o sluga sau infractor sau tigan disperat.nu ma incadrez
cea mai buna dovada a romanismului adevarat e sa ramai acasa,nimic mai ionjositor pt o fiinta umana decat sa se bage pe sub pielea strainilor ca poate le moaie inima si da si ei ceva acolo.imi vine sa scuip numai cand ma gandesc,si stiu ce parere au aia despre noi.......

9am_anonim

126 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Decembrie 2009, ora 19:25

Madalina, ai scris: " si daca te nelinistestea ce fac eu si unde ma indrept iti spun, daca asta te face sa dormi mai bine...eu nu mai stau deja in statele unite ale americii dar ce ti a venit asa dintr o data pe mine?te ai gindit tu ca n a mai scris nimeni pe topicul asta si m ai gasit pe mine dupa atita timp sa ma ataci, ca tot vorbesti de atac!!"

Eu nu am nimic de adunat sau de impartit cu tine si nu te-am atacat in nici un fel. Ti-am pus niste intrebari. De ce te deranjeaza? Ai facut exact la fel in urma cu cateva pagini profitand de ceea ce ti-am scris in mesaje private. In ce priveste "fluviile de mesaje" iti propun sa le compari, ca dimensiune, pe ale tale cu ale mele. Aproximez ca ai scris de vreo 3 ori mai multe decat mine pe topic, iar daca nu esti convinsa putem sa numaram cuvintele.

Eu ti-am raspuns la intrebarile pe car emi le-ai adresat tendentios (pe la pagina 9 sau 10) in mesaje private pe celalalt site. Ti-am raspuns de fiecare data civilizat.

Articolele si parerile pline de "mizerie" la care faci referire apartin unor personalitati si VIP-uri care traiesc in Romania sau in occident si am specificat sursele (Mircea Cartarescu, ziare romanesti, Tudor Chirila, MIhai Bendeac de la Mondenii, Radio Guerilla etc.)

Ti-am respectat punctele de vedere si le-am expus pe ale mele, in stilul personal, pe care nimeni nu este obligat sa-l agreeze sau sa-l dezaprobe. Este pur si simplu un forum, daca vrei dialoghezi cu altii, iar daca nu vrei poti sa taci sau sa ignori orice mesaj si pe oricine de aici ...acestea sunt regulile din punctul meu de vedere.

Ai mai scris: "sincer, eu imi facusem o parere buna despre tine , chiar daca nu te prea inteleg de ce arunci atita cu mizerie..in fine nici nu ma gindesc prea mult ce e cu tine si ce vrei, ar fi prea mult!!dar nu esti corecta, eu ti am relatat anumite aspecte din viata mea, parcicular, iar tu vii aici si arunci cu mizerie, printre citate,,,in cazul asta, iarta ma, prefer sa nu ti mai dau apa la moara!!!nu esti cu nimic mai presus decit altii care saracii chiar nu pot mai mult!!
in rest iti doresc mult succes"

Nu vreau nimic decat sa subliniez un proverb romaneasc "ce tie nu-ti place altuia nu-i face" (imi cer scuze ca am adaugat iar un citat). Daca te simti agresata cand esti luata la intrebari sau criticata pe un forum atunci nu intreba, nu critica nici tu, atata tot! E valabil pentru toti userii, sper ca n-ai s-o iei si pe asta personal.

In ceea ce priveste "luatul distantei" cum spui tu, nu-ti face griji pentru ca prefer sa ma inconjor cu oameni care au aceeasi scara de valori ca si mine. Nu duc lipsa de prieteni empatici nici reali si nici virtuali. Adevarata prietenie nu consta in numarul de prieteni pe care-i ai, ci in devotamentul si valoarea lor. Sunt aici pentru ca imi place sa vorbesc romaneste cand am putin timp liber. Nu ma plateste nimeni pentru ca scriu pe un forum, stai linistita!

Mai scriai despre recomandarea din SUA pe care tu o faci sa para similara cu pilele, cunostintele si spagile romanesti. Ca sa fie clar pentru toata lumea, mai scriu inca odata - recomandarea pentru primul job in SUA inseamna ca o persoana care lucreaza intr-o companie sau a lucrat in firma la care vrei tu sa te angajezi, garnateaza pentru tine ca esti om serios si consimte sa ia suturile in fund impreuna cu tine daca patronul american te angajeaza si tu nu-ti faci treaba la locul tau de munca. Recomandarea poate veni de la vecin, de la portarul firmei sau de la un alt roman care lucreaza in acea companie de ceva timp. E echivalentul acelui "history" pe care tu ca proaspat emigrant in SUA nu-l ai si nu presupune nici o spaga sau alte avantaje pecuniare pentru cel care-ti da recomandarea sau pentru patronatul angajatorului. La urmatorul loc de munca nu mai ai nevoie de nici o recomandare, te recomanda faptele tale de la primul job si patronul de la care pleci - iti da recomandare scrisa.

Mai are sens sa explic ce inseamna "recomandarea" in Romania? Cred ca stie toata lumea cum se obtine un job bun in Romania, prin ce fel de artificii, nepotisme si cu ce sume de bani si alte foloase materiale.... ca-n "Lantul Slabiciunilor" a lui Caragiale (ma scuzi ca fac trimiteri la literatura dar a avea modele in viata si o cultura generala mi se pare important).

Referitor la problema care te doare pe tine si pe altii, aceea ca toti romanii sunt tratati ca sclavii in occident - problema la care avem noi doua pareri divergente, gasesti contraexemple cate vrei. N-am sa-ti mai spun despre oamenii din jurul meu ca sa nu mai zici ca sunt subiectiva. Gandeste-te la marii inventatori romani, sportivi de performanta, Laureati ai Premiului Nobel si alte valori autentice romanesti carora li s-a recunoscut valoarea si meritele abia dupa ce au plecat in occident.

Cauta emisiunea din ziua de 1 Decembrie de la PRO TV pentru ca e recenta sa vezi cati romani au reusit si s-au realizat in occident. Sunt oameni simplii, a caror valoare umana s-a vazut in afara tarii. Atata timp cat Romania isi bate joc de varfurile ei si promoveaza obsesiv incultura, mitocania si incompetenta, consider ca isi merita soarta. Cand recunoasterea si aprecierea vor veni de acasa, romanii vor ramane in tara.

Tin sa subliniez ca in acest mesaj m-am referit strict la principii, valori si concepte si nu la bani.
Banii nu sunt singurul motiv pentru care emigreaza romanii.

Ai auzit melodia lui Socaciu "Mama lor la toti"?

www.youtube.com/watch?v=IG4zj0ge8wA

Din cate stiu, Victor Socaciu traieste in Romania si este unul dintre milioanele de romani oripilati de clasa politica din Romania, campaniile si gogosile lor electrorale. Spune cantecul la refren:
" Buna tara, rea croiala
Mama ei de randuiala.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti.
Vin ai nostri, pleaca ai nostri
Noi râmînem tot ca prosti.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti"

Daca te-ai intors in Romania (desi nu te cred, nu stiu de ce) iti doresc succes la modul cel mai serios si sincer. Pentru ca romanii care au mai ramas in tara sunt satui pana in gat si cauta scapare din mizerie si lipsuri unde vad cu ochii... in occident, majoritatea. Daca tu faci parte din acea minoritate care traieste bine in Romania si are de toate atunci te inteleg, stai acolo.

Mie nu imi lipseste nimic din ceea ce aveam acasa in afara de familia mea pe care am sa o aduc in SUA. Mi se pare aberant ca dupa o viata de munca parintii mei sa nu se poata descurca din pensiile lor de intelectuali cu peste 40 de ani vechime in munca si sa trebuiasca sa-i ajutam noi, copiii ca sa-si plateasca facturile exorbitante, medicamentele si sa-si cumpere o haina noua. Ceea ce se intampla in Romania, cu un procent covarsitor dintre cei care mai locuiesc acolo, este bataie de joc. Avem niste conducatori de toata jena si nu se intrevad schimbari majore pe acolo. Asa ca prefer sa se taie raul din radacina, sa disparem ca natiune daca tot suntem o tara falimentara, cea mai rasaca din UE si nu suntem in stare sa facem din Romania o tara decenta, primitoare si locuibila.

N-am pretentia sa-mi impartasesti opiniile nici tu si nici altii. Este doar parerea mea personala despre fenomenul migratiei romanesti pe care o exprim pe un forum public si in cercul meu de prieteni.

Spre deosebire de tine, eu nu-ti fac nici un fel de caracterizare. Nu stiu daca esti mai buna sau mai desteapta decat altii. Asta e treaba lui Dumnezeu sa ne judece. De asemenea, nu-mi permit sa fac aprecieri dupa aparente, dupa ce scriu pe forumuri sau dupa poze si nici n-am scris nicaieri in mesajele mele "TOTI ROMANII" sunt asa sau invers. Scrie ce vrei despre oricine, dar te rog respectuos mie sa nu-mi mai pui etichete de nici un fel pentru ca habar n-ai cine sunt si cum sunt. Se intampla sa stai ani d ezile langa un om si sa nu-l cunosti sau sa aflii lucruri noi despre el, asa ca te rog sa te abtii sa-mi faci caracterizari.

Multumesc.

Punct.

9am_anonim

126 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2009, ora 19:39

Scuze pentru greselile de ortografie - privin din viteza cu care tastez. Scriu asta ca sa evit o alta "tema" preferata pe forum - cand oamenii nu mai au argumente se leaga de gramatica... chestie tipic romaneasca! Pe forumurile din strainatate n-am vazut asa ceva.

Iar celor care se declara romani adevarati (in tara sau afara), cred ca ar fi bine sa mergeti sa votati duminica daca va pasa de Romania cu adevarat, nu doar la nivel declarativ. Faceti abstractie de faptul ca nu prea avem pe cine vota. Aceasta situatie e veche... de la 1948 incoace, sau mai devreme?

" Draga Doamne-Doamne,

in marea ta intelepciune, i-ai luat la tine pe actorul meu favorit Patrick Swayze, pe cantaretul meu favorit Michael Jackson, pe actrita mea favorita Farah Fawcett, pe maestrul Dinica...

Doar ca sa stii, iti spun ca politicianul meu favorit este Mircea Geoana"

Fosta membra 9am.ro

102 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2009, ora 21:57

simona crezi ce vrei..e dreptul tau..
inca o data iti spun ca incerci sa manipulezi si nu spui adevarul decit trunchiat!
nici tu nu stii cu cine vorbesti asa ca 1-1 !nu ne mai face hoti !te rog mult de tot!
eu ti am spus de ex ca unul din motivele pt care nu pot sa stau acolo este ca nu aveam asigurare medicala iar eu am nevoie de tratament zilnic pt tot restul vietii...doar pt ca am mers de trei ori in urgenta am platit 10000 de doalri, foarte greu....tu care traiesti in america ar trebui sa intelegi...eu pot sa am grija de sanatatea mea in romania, simplu luind reteta fara nici un ban pt consultatie lunar, la medicul de familie...ti se pare ca e motiv sa ajungi sa spui"sa dispara natia romana?" eu n as merge atit de departe, uite mai sunt oameni ca mine care pot sa aiba grija de ei in romania nu in strainatate...poate macar in gindul tau o sa spui ca ti pare rau pt ce ai scris!!

chiar nu mi fac bine aceste dispute ilogice !as fi putut sa spun mai multe dar ai demonstrat ca nu poti intelege semenii...iti doresc sa nu treci vreodata prin ce am trecut eu...

te pup!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 20:59

De la: Madalina11, la data 2009-12-02 21:57:28simona crezi ce vrei..e dreptul tau..
inca o data iti spun ca incerci sa manipulezi si nu spui adevarul decit trunchiat!
nici tu nu stii cu cine vorbesti asa ca 1-1 !nu ne mai face hoti !te rog mult de tot!
eu ti am spus de ex ca unul din motivele pt care nu pot sa stau acolo este ca nu aveam asigurare medicala iar eu am nevoie de tratament zilnic pt tot restul vietii...doar pt ca am mers de trei ori in urgenta am platit 10000 de doalri, foarte greu....tu care traiesti in america ar trebui sa intelegi...eu pot sa am grija de sanatatea mea in romania, simplu luind reteta fara nici un ban pt consultatie lunar, la medicul de familie...ti se pare ca e motiv sa ajungi sa spui"sa dispara natia romana?" eu n as merge atit de departe, uite mai sunt oameni ca mine care pot sa aiba grija de ei in romania nu in strainatate...poate macar in gindul tau o sa spui ca ti pare rau pt ce ai scris!!

chiar nu mi fac bine aceste dispute ilogice !as fi putut sa spun mai multe dar ai demonstrat ca nu poti intelege semenii...iti doresc sa nu treci vreodata prin ce am trecut eu...

te pup!

Mda...v-am citit disputa cu destul de mult interes...Pe la începutul topicului și eu am avut destule "discuții" cu Mona, referitor la părerea ei că "toți românii sunt leneși, hoți ș.a.m.d.... dar să știi că ea de fapt este o fată super-ok, odată ce ajungi să o cunoști. Oricum, ea nu generalizează și cred că se referă mai mult, la "staff-ul politic" al țării...și nu la români în general.
...Practic amândouă aveți dreptate în ceea ce scrieți. Tu că-ți iubești țara și vezi atât părțile bune, cât și pe cele rele dar nu-ți place când este denigrată țara...și ea când vorbește despre corupția instuționalizată din România (deși nici eu nu cred exemplul cu doamna psiholog).
Apropos de problema ta de sănătate...și de ceea ce spunea Mona mai sus vis-a-vis de românii care au fost lăudați de 1 decembrie că au reușit prin străinătate. În acea emisiune se plângea tipul ce a salvat din flăcări un băiețel din New-York....că citez: "Pentru un pahar cu apă și o pilulă pe care am primit-o la spital, am fost nevoit să plătesc din buzunarul meu 600 de dolari"....halal mulțumire că a salvat un prunc de la moarte!
Mona știe deja...eu îmi iubesc țara...dar nu pe toți locuitorii ei! Nici mie nu-mi place când aud că anumite etnii din România fac "furori" prin străinătate...și în principal mă refer la "mâncătorii de lebede Vieneze"...dar îmi crește inima când aud că alții s-au realizat.
Părerea mea este că nu contează unde trăiești...ci cea mai mare importanță o are cu cine și lângă cine trăiești! Dacă cei pe care îi iubești și care te iubesc sunt cu tine....restul sunt detalii mărunte....chiar insignifiante!
Mult noroc...și s-auzim numai de bine, vorba lui Florinache!
Vă poop pe amândouă...că sunteți fete faine!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Dorinel

3855 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Decembrie 2009, ora 11:05

Nu as vrea sa aduc si aici in discutie subiecte sau o tenta de natura politica ... dar ma vad nevoit sa recunosc ca daca Romania va fi condusa inca 5 ani de Traian Basescu, desi nu m-am gandit niciodata sa emigrez, ... iau din ce in ce mai mult in serios acest aspect.
Asta e prea de tot, dupa 5 ani de ipocrizie si esecuri social-economice ... romanul inca este imatur atunci cand se gandeste la destinul tarii lui. Halal !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
casian

3 mesaje

Postat pe: 4 Decembrie 2009, ora 12:00

Ai dreptate cu minunatul nostru presedinte...
Ar fi greu de inchipuit un viitor "promitator".
E greu si sa vad PSD la putere...chiar daca e putin "indulcit" cu PNL...si cu toate celelalte partide care vor "binele" tarii...in ultimul ceas.
Poate nu e nevoie sa plecam la munci in afara...
Poate vom castiga la LOTO !
:))

edd

25 mesaje

Postat pe: 4 Decembrie 2009, ora 14:58

CONTRA
toti visati masini.....nivel de trai.....maa majoritatea in occident stau mai rau decat voi....ca le e rusine sa o spuna?Asta e altceva...argumente?....sunt plecat de inaintea revolutiei...am curaj sa spun...cu salariul din afara iti permiti cam tot atatea cat iti permiti cu un 2000 de ron in ro...restul e vraja...vraja spusa de emigranti carora le e rusine sa recunoasca ca nu e pe roze viata lor afara...Uite de exemplu...am un amic in italia...are un hotel...am fost la el in vizita...lucra o romanca ca femeie de servici,camerista asa ceva ,la el...avea salariul de 350 de euro cazarea si mancarea asigurata....in Ro castiga pe vremea aceea 450 de euro...acasa la ea....si am intrebat=o...de ce nu te intorci acasa?...Raspunsul ei m-a pus pe spate...sa nu rada lumea de ea ca nu a facut nimic in strainataturi...altul prin ani 90 isi ia masina...in rate acum stiti toti cu ce se mananca....asta era sas din talmaciu...si merge acsa si incepe sa zica el cat de bine castiga si ca uite si-a luat masina intr-un an in germania....apoi mai sunt fumeile ,sa le numesc asa....nimeresc cate unul cu bani...ca na de asta aiu plecat din tara....si zic mama ce bine e afara,nevrand sa recunoasca ca de fapt o prostituata ii este net superioara...macar nu minte...Tot spunem ca ne pleaca intelectualii....ma aia sunt diletantii care isi iau titlu si zic ca stiu o meserie....ei zic cu asa o fala ca ma nu am facut facultate degeaba...parerea me e ca degeaba au facut-o....odata ajuns in strainatate romanul incepe sa-si defaimeze tara...conationali...etc...suntem un popor de curve...pe cuvant....vrem sa avem masini aur vile....hmmmm ...patronul unei mari companii de utilaj petrolier fratilor vine cu bicicleta la munca...l-am vazut eu....la noi nu vezi 10 bicicleta...dar vezi sute de bmw-uri...figurile romanesti na....toale de firma si lihniti de foame....toti se plang ca nu gasesc de munca in ro....hmmmmpai mai plecati nasul...nu mai doriti toti sa fiti sefi..si o sa gasiti...sigur

9am061793

28 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2009, ora 15:08

De acord cu tine ..pana la un punct pai daca tu crezi ca pe aci ...din astia mici castiga vreunul 350 de eu ...eu chiar sunt mirat ....de ce vrei tu sa defaimezi pe alti ...nu vezi ca traiul la noi in tara s-a scumpit enorm ...si ca suntem in colaps ....acolo ...macar fata aia are un pic de protectie ..aici in tarisoara noastra e mai complicat ...suntem saraci ...ce adevar ...!!

9am_anonim

126 mesaje

Postat pe: 4 Decembrie 2009, ora 20:00

Ai dreptate, Dorulet!

In principiu, m-am saturat sa fiu pusa in postura de a lua apararea tarii mele in fata strainilor, pe niste subiecte cu care nu sunt de acord. M-am saturat sa fiu pusa in situatia de a gasi scuze inteligente pentru decizii politice incalificabile, ca de exemplu aliantele politice stanga-centru-dreapta si circul politic din Romania care are un singur scop, lupta pentru ciolan, in timp ce romanul de rand moare de foame si se lupta sa supravietuiasca si sa-si plateasca darile la stat.

M-am saturat sa mint ca Romania e o tara de basm si ca ceea ce stiu ei despre copiii din orfelinate, saracie si coruptie este doar subiect de presa, dar lucrurile stau mult mai bine in realitate, cand nici eu si nici ei nu credem asta.

MI-a crapat obrazul de rusine cand am cerut sprijin pentru deschiderea unei biblioteci romanesti in America si singurii interesati au fost americanii!!!! Sunt copii romani nascuti in SUA care nu vorbesc limba materna, care n-au fost niciodata in Romania. Sunt oameni care nu stiu o fraza in limba romana, dar atunci cand sunt intrebati spun ca provin din familii de emigranti romani. Sunt tineri care cer slujbe in engleza la bisericile romanesti ca sa inteleaga si ei Evanghelia.

Nu pot sa nu ma intreb cu ce se ocupa oare oficialii din ambasade, din MAE si Institutul Cultural Roman ca doar sunt platiti pentru pastrarea traditiilor si obiceiurilor romanesti in comunitatile de peste ocean.

Mai mare rusinea! S-au oferit sa ne ajute americanii - fundatia lui Bill gates, organizatii non-profit, voluntari americani, in timp ce oficialitatile romanesti platite din bani publici ca sa stea in SUA au zis pas sau ne-au ignorat. Ca sa vorbesti cu "Gigi X" oficial roman trebuie sa ai recomandare, sa te "introduca" cineva acolo, sa te verifice SRI-ul, SPP-ul, DSS-ul si altii, sa vada avantajele unui asemenea ajutor, sa se convinga ca-i dai voturile tale si ale prietenilor tai, in schimbul ajutorului pe care-l ceri in interesul Romaniei etc.

Mi-e sila!

Am inceput sa recomand cu strangere de inima americanului care ma intreaba, sa mearga in vacanta in tara mea. Ma gandesc cu groaza ca e foarte posibil sa fie furat inca din aeroport - incepand cu vamesii care-i cer mita si continuand cu cei care-l fura din bagaje, cu cei car ese ofera sa-i care bagajul pana la un taxi si-i cer 5$/valiza, cu taximetristul care-l duce in capitala si-i cere un pret exorbitant pentru cursa doar pentru ca el este american =prost si pentru ca si nu stie preturile. Mi se strange inima cand ma gandesc ca s-ar putea sa revina in SUA si sa-mi bata obrazul... sa-mi spuna ca a vazut cersetorii peste tot si ca hotii de buzunare l-au furat in metrou si altii i-au furat masina inchiriata din parcarea hotelului... ca era mizerie si miros de urina prin toate gangurile ...

M-am saturat sa mint ca avem o tara frumoasa si bogata pe care metita sa o vizitezi, cand stiu ca s-ar putea ca americanul sa plateasca pentru un sejur la Marea Neagra cat pentru unul similar la Miami, dar sa nimereasca intr-un hotel sau restaurant deplorabil, in care circula goangele si tantarii, iar ciroba de burta si sarmalele "proaspete" pot sa-i produca varsaturi si diaree; personalul plictisit s-ar putea sa faca fetze lungi si acre zilnic, sau sa-i dea cu flit daca le cere sa repare dusul care curge aiurea etc.

Madalina, ti-am trimis un mesaj privat.

9am 118510 parerea ta despre ratatii de emigranti am mai auzit-o de multe ori. Majoritatea celor care sustin asta sunt cei care n-au locuit sau n-au lucrat afara din Romania niciodata. Eu am cunosc altfel de romani in occident. Spune proverbul romanesc: "spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti"

Iti doresc sa ai succes oriunde te-ai afla.

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 22:55

Am o prietena in America, s-a adaptat f. greu , ii este dor de tara scrie mesaje des si vine cand poate in tara .Sant persoane care au taria de caracter sa emigreze , cand era la moda inainte de 1989, iar altele chiar daca ar putea pleca in alta tara nu ar face-o.Se duc se plimba vad cum este pe acolo si se intorc.

GINA
Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 23:09

nu aveti ideie cum este dorul de tara...is plecat de ceva vreme si sincer ma doare ca nu pot sa fiu cu ai mei si sa ma majoc oleaca cu zapada :(..dar asta e,,,,,,,,,,, in alte tari se poate trai mai bine

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 01:32

Eu zic ca PRO.....
Ne dorim tot ce e mai bun ,iar in Romania nu putem avea confortul pe care-l dorim...
Avem o singura viata...eu zic sa alegem ce e ,mai bun....
Tarile civilizate ne ofera compensatia lucrului pe care il prestam,aici primim praf in ochi....

nickos_69

2 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 13:36

SINCER DACA O SA O TINEM TOT ASA IN HAOS MAI ALES CEI DE LA GUVERNARE EU CHIAR VREAU SA EMIGREZ NUMAI AICI SA NU MAI STAU ESTE JALNIC CE SE INTIMPLA IN TARA ASTA SI O SA AJUNGEM SA FIM DIN CE IN CE MAI RAI PREFER SA MUNCESC SI SA TRAIESC IN STRAINATATE IN CAZUL ASTA CHIAR SI CU BANI PUTIN DAR SA TRAIESC IN MEDIU CIVILIZAT SI CURAT PESTE TOT ESTE RAU DAR MAI RAU CA IN ROMINIA NU ESTE IN NICI O TARA DIN EUROPA ASA CA A EMIGRA CRED CA ESTE SINGURA SOLUTIE CA DE INDREPTAT NU CRED CA MAI TRAIESC INCA 100 DE ANI SA MAI VAD CEVA

silvamet08

4 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 13:15

Fratilor... inca sunteti in euforia sarbatorilor? Treziti-va ...anul asta unde emigram? Guvern de rahat avem, masuri anticriza, taxe si suprataxe inclusiv pe respiratie....Sau a-ti plecat deja toti si am ramas eu sa sting lumina?

Raporteaza abuz de limbaj
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 13:27

De la: silvamet08, la data 2010-01-09 13:15:30
Fratilor... inca sunteti in euforia sarbatorilor? Treziti-va ...anul asta unde emigram? Guvern de rahat avem, masuri anticriza, taxe si suprataxe inclusiv pe respiratie....Sau a-ti plecat deja toti si am ramas eu sa sting lumina?

Încă n-am plecat toți...dar nici multe nu mai avem!
Eu mă gândeam de exemplu la Papua Noua Guinee!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
adrbtgms04

23 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 20:12

Ce mare scofala ca esti in State...,si ca o iei pe la nas cu "oportunitatile "...,se pare ca doar ce ti-ai mutat shatra din ROMANIA - unde probabil ti-ai epuizat toate modurile de a trage tzeapa ,vindeai patrunjei cumparati de la matusha maria si gume de la sel gross si hop si eu" patroana' ,dupa care probabil ai trecut la piatza neagra cu bauturi tigari haine etc,a trecut militianul te-e fript bine la propriu si la figurat ai intrat in gaura financiara si STICLETII au pus ochii pe tine...,a trebuit s-o stergi de praf ,iar acum ROMANIA e de KK ....altfel nu-mi explic cum poti sa spui GOGOSI spuse de altii ca tine cu multi ani in urma...,care poate cei inca naivi chiar le "gusta',si sh iau lumea-n cap,emigreaza ,dupa ani de zile realizeaza ca exilul a facut un singur lucru bun: schimbat unghiul de gandire...
Succes in REALIZARILE fantoma. Sa nu iei prea multa MUMU P'ACOLO.

adrbtgms04

23 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 20:24

: PAI VEZI AI LUAT-0O LA MUMU DE LA SISTEM,IAR ACUM ESTI INTELECTUALA IN ALTA PARTE ...,DEOARECE CU FITZELE ..AU FACUT CU MIC CU MARE PIPI PE TINE .TE AI FRUSTAT SI TE-AI CARAT ...MAI LA NORD UNDE "TZITZA "E MAI VANOASA -A AMERICANILOR E PREA BLEAGA-DE CAND CU VIBRATOARELE...

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 20:27

Am Atras odata atentia forumistilor spunandu-le ca de pe acest forum un nemernic oarecare, (pe atunci nu stiam cine) pe timpul campaniei electorale mi-a virusat calculatorul si mi-a schimbat continutul postarilor de pe forum. Va mai atrag odata atentia deoarece acum stiu cine este. Daca va pasa macar putin de ceea ce se intampla cu postarile voastre si cu dreptul la replica si la dezvaluirea propriilor opinii fara sa va cenzureze si fara sa va intoxice nimeni cu nerozii manipulatoare atunci va rog sa luati atitudine. Am dovada in postarile din aceasta seara ape care le citez mai jos.
Pentru a va pune pe toti in tema cu numele acestui nemernic va dezvalui numele sau de forumist: DORINEL
Cei ce doresc sa scape de el si de neroziile lui o pot face ignorandu-l si ne mai raspunzandu-i la postari. Va multumesc!

De la: click_cont, la data 2010-01-09 19:16:34

De la: Dorinel, la data 2010-01-09 19:13:06

De la: click_cont, la data 2010-01-09 19:09:03Admin, de ce ma cenzurezi??????????

... nici macar nu am injurat

Pentru ca admin-ul sunt eu .....
Ti-ai luat calmantele ? L-ai mai pupat pe Base pe frunte la trezire dupa somnul de frumusete ?

Aha badarane, tu esti ala cu "virusurile''??? M-am prins ... na , stai tu numai...

Stau ... Vezi ca mai unele la protap .... si sa vezi ce dinti au, musca tot ce prind in cale ....

adrbtgms04

23 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 20:33

Sa sti ca-mi place tare cum o zici...,unde e satucul ala ca la vara te vizitez!. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 23:05

Tinerii absolventi de studii superioare care nu gasesc post sa lucreze in tara sant tentati sa plece in strainatate unde gasesc de lucru si cu un salariu bun .Se intampla des la medicii absolventi si in domeniu informaticii.

GINA
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 01:39

Sunt pro macar asa ia contact cu lumea ...sa-i spun cu alt nivel de trai decat romania,... si asa multi dintre noi si-ar schimba puncturilede vedere in multe privinte...Dar sa nu va ganditi niciodata ca o sa vadea pace DORUL de casa , DORUL de ai tai , DORUL de ROMANIA . Pe mine unul m-a devastat !! Pe mine unul m-a facut sa spun ca este cel mai frumos loc de pe pamant ! Pe mine unul m-a facut sa zic ca romanii sunt cei mai frumosi, cei mai destepti ,cei mai buni oameni de pe pamant...Daca m-am inselat , nu-i nimic !! Mergeti si voi si o sa va convingeti !! Daca nu esti un materialist lipsit de orice scrupule...te anunt de pe acuma ca toti banii din lumea asta nu o sa-ti stinga DORUL de pamantul tau natal ... Si daca parcurgeti literatura si poeziile , epistolele marilor nostri scriitori , poeti , studianti pe la scoli straine , o sa vedeti cu cata patima scriau despre...DORUL .... de glia lor !! Dar asta numai daca o sa mergeti pe dincolo perioade mai indelungate !!

Si am mai invatat un lucru dincolo ! Nu vorbi urat de alt popor( cel cu care ai optat sa convietuiesti)
Nu-ti barfi propriul popor ca vei fi desconsiderat !!

In rest sanatate , noroc si bafta !!

9am_anonim

126 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 19:36

adrbtgms04 incerc sa te inteleg, dar cred mai bine te-ar consulta un veterinar...

9am076753 sunt de acord, este unul dintre motivele pentru care tinerii inca mai parasesc Romania la 20 de ani de la instaurarea “democratiei”

camioneros70 da, corect, ai dreptate! Cam asa vad si eu lucrurile. Cu dorul ... nu sunt perfect de acord. Dorul se manifesta in multe feluri, unii sunt afectati mai tare, altii mai putin. Eu prefer sa-mi chem in vizita rudele apropiate decat sa merg in vizita in Romania, este mai bine pentru toata lumea. La dau ocazia sa vada o lume mai buna si mai dreapta, iar noi ne bucuram de prezenta lor fara stres si vizite inopinate ca-n Romania.

Din experienta personala si a unor prieteni apropiati ai mei de aici, o vizita in Romania iti lasa invariabil un gust amar. Te duci acolo cu drag si cu valizele pline pana la refuz de cadouri mari si mici, atentii, cafea, tigari, bauturi si dulciuri. Te astepti sa fi primit cu drag, nu cu plansete si vaicareli. Oricate valizee duci cu tine nu sunt de ajuns. Toata lumea are pretentia la un cadou consistent. Apoi comenteaza ce le-ai adus, intorc marfa pe toate fetele. Auzi ca n-ai adus blugi de super firma si cei din Romania sunt mai buni si mai frumosi. Auzi ca nu scrie pe cadouri “made in USA” ci made in China, Bangladesh, Ecuador, Honduras, India etc. Altii te spun la toata lumea ca le-ai adus "nimicuri", ca te-ai zgarcit si nu le-ai cumparat cadou din mall, ci de la Walmart sau Target. Altii sunt suparati ca nu le-ai adus parfum de 75 ml ci de 20 ml, I Pod, MP4, camera foto, video etc. etc. Concluzia este ca esti un zgracit!!!

Asta nu-i impiedica sa te viziteze zilnic pentru o bere, un gratar, sa le mai spui despre America, sa mai vada filme si fotografii. Categoria prieteni snobi - te iau la intrebari surprinsi ca nu porti ultimul model de adidasi, blue jeans, geaca etc. pe care le-au vazut ei pe site-uri si-n filme, ca doar stai in America unde cainii umbla cu colaci in cozi. Categoria fosti colegi va fi suparata pe tine ca i-ai scos doar la o bere si o pizza, nu i-ai dus pe toti in Bamboo sau in cel mai fitzos restaurant din oras. Categoria veri si matusi – sunt nemultumiti de cantitatea sau valoarea cadourilor primite; sau li se pare ca altei verisoare sau matusi i-ai adus mai multe si mai scumpe.

Toate categoriile te vor intreba cat castigi si imediat ce ai facut greseala sa le spui, iti vor face calcule despre ce si cum ar trebui sa faci cu banii, cat sa economisesti lunar s.a.m.d. ce ar face ei daca ar castiga atatia bani, nu ca tine… ratatule!

Nici unul nu vrea sa stie cat de usor sau greu faci acei bani, cat muncesti, cat ai invatat, ce examene ai dat, cat au costat si ce cheltuieli si obligatii lunare ai tu in America.

Orice ai face, daca te apuca dorul de casa, cheltuiesti pentru 2-3 saptamani de vacanta in Romania, dublu decat ai cheltui daca te-ai duce in Cuba, Caraibe sau Hawaii. Vor veni sa te vada si rudele de a 10-a spita si cunostinte pe care nici nu-ti mai amintesti cum ii cheama. Ajungi inapoi obosit, dereglat total cu fusul orar (si cel de acolo cu care n-ai avut timp sa te obisnuiesti si cel de aici) si nici macar n-ai apucat sa te bucuri de cateva zile linistite in sanul familiei din Romania. Incepi serviciul rupt de oboseala si cand ajungi acasa dormi ca sa recuperezi. Dupa o saptamana sau doua, cand ai intrat in normal, incepi sa gasesti mesaje off line pe messenger "stai pe invizibil, nu vorbesti cu mine! mai dar tu nu esti niciodata on line? ai venit in Romania sa te dai mare si-acuma nici nu ne bagi in seama etc.

Iar cand vreis a-ti desfaci geamantanele cu care te-ai intors din Romania, constati ca nu prea ai ce despacheta.... Le-ai dat tot, inclusiv hainele de schimb, ceasul, aparatul foto, sapca, trusa de unghii... pentru ca ti le-au cerut cu tupeu: "imi dai mie asta? ...lasa ca tu te duci inapoi in America si-ti cumperi altele!"

Iti amintesti ca la plecare nu s-a gandit nici unul dintre ei sa-ti aduca un minuscul souvenir, orice, de 1 leu bomboane, o fotografie in care sunteti amandoi, orice… pe care sa il duci cu tine in America "uite, asta e o amintire de la mine"

Cam asa este cu dorul, in viziunea mea. Dupa o vizita in Romania iti trece dorul pentru urmatorii 3-5 ani minim... depinde cate rude si prieteni ai pe acolo. Mie nu imi este dor de Romania. Mi-e dor doar de parintii si fratele meu si de cateva rude foarte apropiate, cat degetele de la o mana... Pe ei pot sa-i chem pe rand la noi in vizita si gata, am rezolvat cu dorul de tara, intelegi?

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 21:38

Mentalitatea asta de a devora orice roman plecat pe dincolo de darurir de poze sau filmari , de bagari in seama mai mult sau mai putin insistente , este un recul al lungii perioade de restirctii de iesire ce noi romanii le-am avut ininte de `89 !! Daca ai iesit , imposibil sa nu fi observat restrictiile pe care le-au avut romanii dea lungul timpului ( dupa `89 incoace ) !! Si asta nu ptr. ca erau romani ci ptr. ca erau STRAINI !! Poate ai observat ca noi romanii am emigrat spre state cu un puternic cult patriotic , national !! Restul erau priviti ca intrusi !! Cu greu si nenumarate teste au acceptat conationali de ai nostri sa acceada catre societate !! Sunt foarte multi care s-au integrat si sunt care nu ... Sunt care le-au inteles modul lor de viata , le-au acceptat metehnele lor de "natali" ..., iar multi nu !!
Dar sa sti , draga mea , fatis sau nu ... recunoscut oficial sau tinut in adancul inimii ca "top secret" , dorul de casa , de Romanica lor , toti il au...! Vezi ardoare cu care toata diaspora vine in concedii ACASA , chiar daca , concediul trecut le-au lasat un gust amar... Si e firesc ! DORUL e un sentiment ce actioneaza independent de vointa noastra...
Eu unul , sunt mandru de romanii mei care au reusit in alte tari cuvantul roman sa capete denumirea de LAUDA !! Restul , comentarii de presa mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza , sunt derizorii...Ce conteaza este , ca oriunde s-au dus romanii , pana la urma au avut un cuvant de spus... Cu bune cu rele , suntem o natie completa !! Avem umor , inteligenta si adaptabilitate , atuuri ce alte natii inca viseaza , iar pentru asta fac si interminabile sedinte psihoterapeutice...

In rest , despre poporul meu , numai de bine ... vai de capul starinului ala ce-si va permite sa zica altfel , ca-l mananc cu fulgi cu tot...

Drapelul Romaniei a stat cu mandrie deasupra casei , indiferent de tara in care ma aflam !!

9am061793

28 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 16:57

De acord cu tine simona...pai ce drak mai e de facut aici ?....asa cum spunea un amic mai devreme am fost de toate in tara mea ...chiar le-am incercat pe toate ,si niu a iesit nimic ...multumirea materiala ...modesta,
asa cum poate mi-am dorit-o nu reusesc sa o dobandesc aici in tara mea ..respect ..nici atat ..deci ce imi mai ramane de facut decat sa emigrez ,cu umilinta si durere in suflet pentru ca totusi imi place cum miros florile aici...dar restul ?!

Copilasa

80 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 18:31

De la: camioneros70, la data 2010-01-12 21:38:04

Mentalitatea asta de a devora orice roman plecat pe dincolo de darurir de poze sau filmari , de bagari in seama mai mult sau mai putin insistente , este un recul al lungii perioade de restirctii de iesire ce noi romanii le-am avut ininte de `89 !! Daca ai iesit , imposibil sa nu fi observat restrictiile pe care le-au avut romanii dea lungul timpului ( dupa `89 incoace ) !! Si asta nu ptr. ca erau romani ci ptr. ca erau STRAINI !! Poate ai observat ca noi romanii am emigrat spre state cu un puternic cult patriotic , national !! Restul erau priviti ca intrusi !! Cu greu si nenumarate teste au acceptat conationali de ai nostri sa acceada catre societate !! Sunt foarte multi care s-au integrat si sunt care nu ... Sunt care le-au inteles modul lor de viata , le-au acceptat metehnele lor de "natali" ..., iar multi nu !!
Dar sa sti , draga mea , fatis sau nu ... recunoscut oficial sau tinut in adancul inimii ca "top secret" , dorul de casa , de Romanica lor , toti il au...! Vezi ardoare cu care toata diaspora vine in concedii ACASA , chiar daca , concediul trecut le-au lasat un gust amar... Si e firesc ! DORUL e un sentiment ce actioneaza independent de vointa noastra...
Eu unul , sunt mandru de romanii mei care au reusit in alte tari cuvantul roman sa capete denumirea de LAUDA !! Restul , comentarii de presa mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza , sunt derizorii...Ce conteaza este , ca oriunde s-au dus romanii , pana la urma au avut un cuvant de spus... Cu bune cu rele , suntem o natie completa !! Avem umor , inteligenta si adaptabilitate , atuuri ce alte natii inca viseaza , iar pentru asta fac si interminabile sedinte psihoterapeutice...

In rest , despre poporul meu , numai de bine ... vai de capul starinului ala ce-si va permite sa zica altfel , ca-l mananc cu fulgi cu tot...

Drapelul Romaniei a stat cu mandrie deasupra casei , indiferent de tara in care ma aflam !!

BRAVO Camioneros 70 !

Esti un adevarat român, indiferent unde traiesti si ce faci ca meserie. Asta conteaza, un spirit sanatos, un suflet curat, o minte clara.

Poate mai înteleg si cei care propovaduiesc emigrarea cu orice pret, ca strainii nu-i vor primi cu bratele deschise, si nu sunt ei cei mai buni numai pt ca sunt straini..
E momentul sa se destepte si românasii nostri, sa-si dea seama ca nimeni nu este perfect, nici ei, dar nici ceilalti. Ca doar n-or fi extraterestri.

Povestea cu emigrarea este grea, pt ca depinde si de felul in care esti primit in alta tara, dar si de sensibilitatea ta ca persoana. Pentru cei mai sensibili, DORUL de tara este greu de suportat . Pentru restul, fiecare cu susceptibiltatile si sensibilitatea lui.

Dar un lucru conteaza, sa ramâi ceea ce esti si sa-ti apreciezi ORIGINILE !!

Asa cum spuneai, cine-si bârfeste tara este desconsiderat ! Si merita. Caci daca România este asa cum este astazi, este din cauza ca 23 de milioane de români am acceptat de-a lungul istoriei tot "rahatul" care ni s-a dat in cap fara sa crâcnim, sau fugind prin strainataturi.

Sa fim mai demni, critici cu noi dar si cu altii !! Sensibili, dar si gata de a schimbam lucrurile. În strainatate sau in tara, mai solidari unii cu altii, mai omenosi, mai cinstiti... Adevarati ROMÂNI !

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Emigrarea - pro sau contra?
Mergi la: