pascu08_yahoo_com
1522 mesaje
|
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 17:49
 Sa plecam in seara asta cu toti sa moara politicieni de necaz ca nu are cine sa-i voteze
|
|
|
pascu08_yahoo_com
1522 mesaje
|
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 17:54
De acord cu tine citeodata este bine sa ai un nou inceput in rest ce este bine sau rau ./Dumnezeu sa ne judece /
|
nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 17:55
De la: 9am104796, la data 2009-10-20 17:49:03 Sa plecam in seara asta cu toti sa moara politicieni de necaz ca nu are cine sa-i voteze Pot sa-mi iau si tara cu mine?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
ionescucostica53
29 mesaje
Oras: Caracal
|
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 21:02
va legati de glie si nu puteti prasi pamantul altora desi uneori este mai bine sa fii argat la imparat de cat bou nationalist
doar eu si prazul
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 21:14
Asa e mai bine bou decit vita....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 12:17
|
9am047645
2 mesaje
|
Postat pe: 21 Octombrie 2009, ora 14:05
Nimeni nu pleaca de bine , am fost plecata si eu dar te simti foarte rau cand auzi ce urat se vorbeste despre
Romania si despre romani , mia fost rusine ca sunt romanca si cat am stat acolo nu am vorbit romaneste credetima  . Este un sentiment de frustrare si ma-m simtit ca si cand nu ma-m spalat de 5 ani ( murdara din toate punctele de vedere ) cand se vorbeste asa ai dori sa te ascunzi in cea mai adanca gaura de pe tera . Doar lipsurile de duc la disperare de a-ti parasi tara .
|
|
|
ionescucostica53
29 mesaje
|
Postat pe: 22 Octombrie 2009, ora 13:17
doar eu si prazul
|
|
|
Copilasa
80 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 01:08
De la: 9am047645, la data 2009-10-21 14:05:12Nimeni nu pleaca de bine , am fost plecata si eu dar te simti foarte rau cand auzi ce urat se vorbeste despre
Romania si despre romani , mia fost rusine ca sunt romanca si cat am stat acolo nu am vorbit romaneste credetima . Este un sentiment de frustrare si ma-m simtit ca si cand nu ma-m spalat de 5 ani ( murdara din toate punctele de vedere ) cand se vorbeste asa ai dori sa te ascunzi in cea mai adanca gaura de pe tera . Doar lipsurile de duc la disperare de a-ti parasi tara .
Nu cumva noi românii avem prea multe complexe de inferioritate ?! In plus nemeritate, caci altii nu sunt nici mai buni, nici mai destepti, nici mai de isprava. Au avut alta istorie, alte aliante de interese, alti bani, alti sustinatori, etc. In plus ei nu-si fac nici un fel de complexe, dimpotriva, se lauda cât este ziua de mare, crezându-se cei mai tari...si-i calca in pciioare pe cei care se lasa batjocoriti.
Pe tine draga 9am0476... te-au gasit victima ideala. Auzi sa-i fie rusine sa-si afirme identitatea si sa-si vorbeasca limba. Unde au ajuns românii... Si tot nu se satura de umilinte ci continua "sa linga blidele" altora...
Mai lasati-o pe asta ca nu e bine in tara. Este o scuza nu numai daunatoare pentru România, dar si falsa. Omul sfiinteste locul. Altii vin la noi si fac miliarde (de Euro), iar noi "cersim din poarta in poarta".
Veti fi respectati dragi români când va veti respecta voi insiva !
|
Copilasa
80 mesaje
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 01:12
|
Copilasa
80 mesaje
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 01:14
De la: ionescucostica53, la data 2009-10-20 21:02:36va legati de glie si nu puteti prasi pamantul altora desi uneori este mai bine sa fii argat la imparat de cat bou nationalist
Modul asat de gândire duce la peirzanie natia asta, si asa dezbinata si bântuita de fantomele trecutului. Putin suflet pentru tara in care te-ai nascut, putina demnitate si onoare nu ti-ar strica.
|
Copilasa
80 mesaje
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 01:20
De la: 9am136179, la data 2009-10-13 18:40:47sunt de acord cu tine, America nu este pentru visatori si aventurierii este pentru oamenii optimisti si care au un plan bine pus la punct..Normal este sa ai si ceva in cap apoi incet dar sigur meritele si eforturile iti vor fi recunoscute..
Apropo de ce America si alte tari europene au dat premiul nobel pentru literatura, pace, medicina la toti acesti oamenii de origine romana? De ce in Romania nu este posibil sa-ti fie recunoscut nici un merit si efort? Sa nu uitam ca toti acesti nominalizati au spus ca in Romania nu era posibil sa-si desfasoare activitatea..
Sunt pro emigrare mereu...Am 25 de ani dar nu-mi doresc sa-mi inchei viata pe acest meleag murdar, plin de birocrati, comunisti...Cum as putea sa intemeiez o familie in secolul XXI si sa dau nastere unui copil dar care va trai saracul cu un secol in urma..asta ne ofera Romania:un trai invechit, o minte ingusta in care toti oamenii gandesc la fel si fac la fel..Oamenii inteligentii si satu-i de comunism guvernare proasta au emigrat si nu se vor intoarce niciodata....In curand cred ca Romania va ramane o tara plina de batrani si oamenii fara scoala oamenii slabi si corupti..Asta este Romania pe care o vad eu acum...Sper sa ma insel!
Apropo de romanii care se intorc acasa de peste hotare ( Spania, Italia,Gemrnaia) de aici am observat ca se intorc cei mai multii nu cred ca sunt oameni cu pregatire profesionala prea buna, au intalnit des probleme si nu s-au acomodat dar e firesc pt taranul care era obisnuit cu traiul din Romania mai ales ca aici cd se inotrcea era mare boier pt o vreme....din pacate avem o clasa mare de romanii care gandesc asa..
Asta e parerea mea desi vad tarziu mesajele astea care sunt postate d eo luna sper sa am timp sa intru mai des..imi plac mesajele postate aici de voi...
La cei 25 de ani ai tai, in afara de a scuipa pe tara si a debita sloganuri idioate si nedemne, ce mai stii sa faci ?! Poate crezi ca occidentalii te vor primi cu bratele deschise pentru ca-ti denigrezi tara?
O sa inspiri tu respect când...o face plopul pere si rachita micsunele...
|
Fosta membra 9am.ro
102 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 07:33
De la: Copilasa, la data 2009-10-23 01:20:21De la: 9am136179, la data 2009-10-13 18:40:47sunt de acord cu tine, America nu este pentru visatori si aventurierii este pentru oamenii optimisti si care au un plan bine pus la punct..Normal este sa ai si ceva in cap apoi incet dar sigur meritele si eforturile iti vor fi recunoscute..
Apropo de ce America si alte tari europene au dat premiul nobel pentru literatura, pace, medicina la toti acesti oamenii de origine romana? De ce in Romania nu este posibil sa-ti fie recunoscut nici un merit si efort? Sa nu uitam ca toti acesti nominalizati au spus ca in Romania nu era posibil sa-si desfasoare activitatea..
Sunt pro emigrare mereu...Am 25 de ani dar nu-mi doresc sa-mi inchei viata pe acest meleag murdar, plin de birocrati, comunisti...Cum as putea sa intemeiez o familie in secolul XXI si sa dau nastere unui copil dar care va trai saracul cu un secol in urma..asta ne ofera Romania:un trai invechit, o minte ingusta in care toti oamenii gandesc la fel si fac la fel..Oamenii inteligentii si satu-i de comunism guvernare proasta au emigrat si nu se vor intoarce niciodata....In curand cred ca Romania va ramane o tara plina de batrani si oamenii fara scoala oamenii slabi si corupti..Asta este Romania pe care o vad eu acum...Sper sa ma insel!
Apropo de romanii care se intorc acasa de peste hotare ( Spania, Italia,Gemrnaia) de aici am observat ca se intorc cei mai multii nu cred ca sunt oameni cu pregatire profesionala prea buna, au intalnit des probleme si nu s-au acomodat dar e firesc pt taranul care era obisnuit cu traiul din Romania mai ales ca aici cd se inotrcea era mare boier pt o vreme....din pacate avem o clasa mare de romanii care gandesc asa..
Asta e parerea mea desi vad tarziu mesajele astea care sunt postate d eo luna sper sa am timp sa intru mai des..imi plac mesajele postate aici de voi...
La cei 25 de ani ai tai, in afara de a scuipa pe tara si a debita sloganuri idioate si nedemne, ce mai stii sa faci ?! Poate crezi ca occidentalii te vor primi cu bratele deschise pentru ca-ti denigrezi tara?
O sa inspiri tu respect când...o face plopul pere si rachita micsunele...
pt toate mesajele de bine pe care le ai lasat mai sus!!!
dar totusi , incearca sa i intelegi, spiritul de ...si anume "behehehe" e tot mai evident.va fi foarte greu sa li se scoata din cap aceste idei , sa fie eradicate aceste mentalitati....pt ca peste tot , absolut, la fel se vorbeste!!!asa se vrea sa se inoculeze maselor si cei mai multi din nefericire intra in plasa aceasta!!!
dar eu tot sper sa se schimbe ceva in mentalitatea acestui neam!!!!
sa auzim de bine!!
|
ionescucostica53
29 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 01:20
be he he ce amuzanti santeti am investit in romania si mai nimic nu a mers luptand cu birocratia , legile absurde, concurenta neloiala , coruptia , nevoia de a da spagi ,etc etc asa ca lucrez pentru o companie europeana cu un salar bun la ei si nu la noi acasa ca nu as fii asa de bine platit ,adica salariul meu este dublu fata de cat castig din afacerile locale asa ca prefer sa fiu berbec sa imi iau oitele pe pasuni mai pitoresti decat meleagurile tarii dupa fiecare voiaj imi permit sa vad locuri noi si sa ma relaxez am uitat sa va zic ca sant roman si sant respectat afara doar banii difera un pic dar nu imi pasa deoarece stiu ca voi nu castigati din afacerile voastre nici macar 80% din cat castig eu dar defapt nu de banii discutam ci de faptul ca nu sant stresat , desi sant doar un argat cum ati spus si voi . si inca ceva internetul mobil este mai ieftin decat in romania l-am contractat doar asa sa va fac voua in ciuda mai patronilor parveniti
doar eu si prazul
|
Fosta membra 9am.ro
102 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 01:40
De la: ionescucostica53, la data 2009-10-24 01:20:10be he he ce amuzanti santeti am investit in romania si mai nimic nu a mers luptand cu birocratia , legile absurde, concurenta neloiala , coruptia , nevoia de a da spagi ,etc etc asa ca lucrez pentru o companie europeana cu un salar bun la ei si nu la noi acasa ca nu as fii asa de bine platit ,adica salariul meu este dublu fata de cat castig din afacerile locale asa ca prefer sa fiu berbec sa imi iau oitele pe pasuni mai pitoresti decat meleagurile tarii dupa fiecare voiaj imi permit sa vad locuri noi si sa ma relaxez am uitat sa va zic ca sant roman si sant respectat afara doar banii difera un pic dar nu imi pasa deoarece stiu ca voi nu castigati din afacerile voastre nici macar 80% din cat castig eu dar defapt nu de banii discutam ci de faptul ca nu sant stresat , desi sant doar un argat cum ati spus si voi . si inca ceva internetul mobil este mai ieftin decat in romania l-am contractat doar asa sa va fac voua in ciuda mai patronilor parveniti
mai costica, de ce ai simtit nevoia sa te justifici spunindu ne cit de bine te descurci tu la compania respectiva??
mai pune si tu cite o virgula , cite un punct cind scrii, ca sa ne fie mai usor sa citim ce vrei sa ne transmiti...serios, e destul de greu sa faci legaturile, cind scrii asa fluviu....nu te supara, chiar e greoi!!
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 01:54
De la: FIRU_MADALINA, la data 2009-10-24 01:40:18De la: ionescucostica53, la data 2009-10-24 01:20:10be he he ce amuzanti santeti am investit in romania si mai nimic nu a mers luptand cu birocratia , legile absurde, concurenta neloiala , coruptia , nevoia de a da spagi ,etc etc asa ca lucrez pentru o companie europeana cu un salar bun la ei si nu la noi acasa ca nu as fii asa de bine platit ,adica salariul meu este dublu fata de cat castig din afacerile locale asa ca prefer sa fiu berbec sa imi iau oitele pe pasuni mai pitoresti decat meleagurile tarii dupa fiecare voiaj imi permit sa vad locuri noi si sa ma relaxez am uitat sa va zic ca sant roman si sant respectat afara doar banii difera un pic dar nu imi pasa deoarece stiu ca voi nu castigati din afacerile voastre nici macar 80% din cat castig eu dar defapt nu de banii discutam ci de faptul ca nu sant stresat , desi sant doar un argat cum ati spus si voi . si inca ceva internetul mobil este mai ieftin decat in romania l-am contractat doar asa sa va fac voua in ciuda mai patronilor parveniti
mai costica, de ce ai simtit nevoia sa te justifici spunindu ne cit de bine te descurci tu la compania respectiva??
mai pune si tu cite o virgula , cite un punct cind scrii, ca sa ne fie mai usor sa citim ce vrei sa ne transmiti...serios, e destul de greu sa faci legaturile, cind scrii asa fluviu....nu te supara, chiar e greoi!! Da, chiar mai Costica ! Ti-au murit laudatorii ?!
Hai ... sa ai succese !!!
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
Ninu
58 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 11:37
Da,dar din pacate nu cred ca le-am face lor rau in primul rand.Hai sa ne mai gandim.Inter a zice si a face e o mare diferenta.
|
Copilasa
80 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 12:18
De la: FIRU_MADALINA, la data 2009-10-23 07:33:43De la: Copilasa, la data 2009-10-23 01:20:21De la: 9am136179, la data 2009-10-13 18:40:47
dar totusi , incearca sa i intelegi, spiritul de ...si anume "behehehe" e tot mai evident.va fi foarte greu sa li se scoata din cap aceste idei , sa fie eradicate aceste mentalitati....pt ca peste tot , absolut, la fel se vorbeste!!!asa se vrea sa se inoculeze maselor si cei mai multi din nefericire intra in plasa aceasta!!!
sa auzim de bine!!
MULTUMESC MADALINA. MA BUCUR CA MAI SUNT INCA PERSOANE CARE MERG DINCOLO DE APARENTE SI INTELEG DRAMA CEA MAI MARE A ROMANILOR : PROSLAVIREA ALTOR TARI SI DENIGRAREA PROPRIEI TARI. POTI SA-MI SPUI, TE ROG, CE INTELEGI PRIN INOCULAREA ACESTUI FENOMEN (CINE, CUM, CÄND SE REALIZEAZA) ? EU CREDEAM CA ASTA VINE MAI DEGRABA DIN INTERIORURL PERSOANEI SI NU DIN EXTERIOR. CONSTAT INSA CU DURERE CA A DEVENIT UN FENOMEN DE MASA. DE CE ?
|
9am126941
4 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 13:41
fratilor sa stiti ca nu suntem vazuti bine indiferent ce am face in itlia de egzemplu eu sunt acolo de 13 ani si am hotarit sa ma intorc acasa ,si sa vedeti ca da pe o parte e m-ai bine ca esti aici ca esti linga ai tai da restu nu pot sa fac m-ai nimic . Eu am omare experienta in mecanica [masini industriale si tot felu de masini cere produc diverse lucruri ].,si si ce numai ca in romania aprope ca nu egzista economie ce avem este foarte putin,nici nu stiu la ce usa sa bat ca meseria mea de reparator si revizor de masini si impiante industriale nu o pot practica ca nu am unde ! Si in I TALIA e bine eu m-am obisnuit da vreau sa dau copilu la scola aici si m-ai am altu care trebuie sa vina.Anu trecut am platit in ITLIA 1500 euro doar taxe acum cu criza am cam ramas pe acasa siasa m-am hotarit sa vin in RO da e greu fretilor si e o diferenta mare suntem la pamint cu tote. SUNTEM LA PAMINT CU TOATE.
|
Fosta membra 9am.ro
102 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 18:21
De la: Copilasa, la data 2009-10-24 12:18:08De la: FIRU_MADALINA, la data 2009-10-23 07:33:43De la: Copilasa, la data 2009-10-23 01:20:21De la: 9am136179, la data 2009-10-13 18:40:47
sa auzim de bine!!
MULTUMESC MADALINA. MA BUCUR CA MAI SUNT INCA PERSOANE CARE MERG DINCOLO DE APARENTE SI INTELEG DRAMA CEA MAI MARE A ROMANILOR : PROSLAVIREA ALTOR TARI SI DENIGRAREA PROPRIEI TARI. POTI SA-MI SPUI, TE ROG, CE INTELEGI PRIN INOCULAREA ACESTUI FENOMEN (CINE, CUM, CÄND SE REALIZEAZA) ? EU CREDEAM CA ASTA VINE MAI DEGRABA DIN INTERIORURL PERSOANEI SI NU DIN EXTERIOR. CONSTAT INSA CU DURERE CA A DEVENIT UN FENOMEN DE MASA. DE CE ?
buna copilasa.
Ai dreptate asta vine si din interiorul persoanei, iar pt ca exista asta undeva in noi, din timpuri mai indepartate, atunci este foarte usor sa induci acest fenomen.de ce?pt a crea haos, pt ca oamenii sa se invrajbeasca..de ce?eu cred in interesele unora..si nu le pot realiza repede si indestulator decit in haos.pentru ca a fost o perioada nefasta pt romani, era comunista ,urmata de ceea ce cunoastem din care au tras foloase personale unii..iar acum s a ajuns la haosul acesta..insa nu cred ca nu se poate remedia acest rau produs!!!este f rau ce s a intimplat dar acum de ce sa raminem doar la a i blama pe cei care au produs atita rau, sa raminem in faza asta, doar de a arunca cu noroi, pai daca nu luam atitudine nimic n o sa se intimple bun cu noi!!!
mai cred ca datorita regimului trecut in care au existat multe lipsuri, in care oamenii auzeau cum e in alte parti si isi doreau sa aiba si ei ce au altii, sa fie si ei cum sunt altii, ei , dupa ce oamenii au avut posibilitatea sa aiba aceste lucruri gratuit si au vazut ca nu le pot avea,,ca e f greu in aceste libertati, a inceput haosul..lupta pt supravietuire este peste tot, nu numai la romani..unii au mai mult, altii mai putin, altii foarte mult, altii deloc...e normal sa fie asa..numai ca din pacate masa in romania, dupa "era egalitatii" nu intelege asta..si, se uita la televizor(cel prin care se reuseste aceasta inoculare) si aude numai"la noi se poate , orice", ..."dar numai in Romania se putea..", lozinci anti, lucruri care exista f evident in alte parti, dar oamenii nestiind ce se intimpla in viata cotidiana din alte state, normal ca ,cei mai multi dintre ei oarecum curati in sufletele lor, cred ce se spune..toti vrem ceva mai bun, toti asteptam ceva , sa ne dea cineva, ori, nu e asta in aceasta era in care ne aflam...si asta nu poate lumea sa inteleaga..
cred ca am raspuns cine, cum , cind...mereu se face asta(inocularea)...ma revolta sa aud aceste lozinci la televiziune si apoi preluate de fiecare cetatean..si daca ii intrebi pe oameni ce cred despre ceea ce afirma, sa argumenteze ceea ce spun, nimeni nu ti poate raspunde ceva coerent, decit poate sa te multumesti tot cu o lozinca..par toti resemnati, politicienii nostri sunt toti gunoaie, nu si urmaresc decit propriile interese, legile noastre sunt cele mai proaste, tot ce e la noi este cel mai prost,,,eu nu stiu politica si atunci de ce sa arunc cu noroi in toti?(gunoaie umane sunt pretutindeni); in privinta legislatiei, am constatat ca exista in romania, dar intr adevar nimeni nu prea o respecta, sau foarte putini; nu cred ca nimeni, si asta este o lozinca, ca daca nimeni nu respecta de ce sa respect eu?!eu nu cred asta.
mai cred ca oamenii sunt neinformati, foarte putini sunt cei care sunt dispusi sa faca asta pt semenii lor...(dintre cei care pot sa faca asta)..sau de exemplu, majoritatea oamenilor asteapta sa li se dea, sa li se faca dreptate, dar nu prea exista atitudine individuala, in mai nimic, toti asteapta ceva de la cineva, dar daca li se cere ceva....apar lozincile..."de ce noi, ca la roamani se poate orice".
aaa si da, mai cred ca in general romanii sunt reticenti la nou..si daca se vrea ceva nou in tara asta incep din nou masele, dar de ce noi, ca la altii nu e asa....INCORECT gindit!!
Oamenii retin numai lucrurile rele si le discuta si le intorc pe toate partile, daca se spune ceva la televizor, ce e in spitalul cutare, toti incep sa arunce cu noroi, dar daca cumva prin nu stiu ce eveniment se relateaza ceva bun dintr un spital, o reusita, nu vei auzi pe nimeni apreciind asta!!!si din pacate mai mult lucrurile urite se transmit...
deci, ce sa zic?oamenii sunt intr o tranzitie inca, cred ca oriunde e mai bine decit la noi, dar eu am speranta ca o sa fie mai bine..si daca macar putin am fi cu totii mai atenti si mai buni si mai maleabili , altfel ar fi starea acestei tari..eu pot sa vin si cu exemple concrete si am observat si facut comparatii...noi nu suntem mai prejos decit altii..ai dreptate, ceva din interior ne impinge la starea asta...
din pacate am observat ca si batrinii, care ar trebui sa dea dovada de intelepciune gindesc la fel ca tinerii, si atunci de unde tinerii sa fie pozitivi. ceea ce nu mi place mie este ca romanii, marea majoritate este atotstiutoare!!!daaaaa, ne pricepem sa ne dam cu parerea in toate domeniile si in nimic concret..eu aici cred ca ar trebui sa se lucreze in primul rind..ca oamenii sa inteleaga ca au fiecare menirea lor..asa este normal!! si inainte de a ne da cu parerea de specialist sa stim ce spunem, nu doar sa ne aflam in vorba!!!
sa concluzionez, parerea mea este ca cei care denigreaza sunt cu totii egoisti, neputinciosi, nu pot vedea dincolo de ei, nici o secunda nu s ar uita la semenul lor, niciodata nu ar putea sa ajute pe cineva, sa vina cu ceva bun in viata lor si a celor din jurul lor...
fiecare sa se duca fratilor unde crede ca i e mai bine, dar peste tot sunt si rele si bune..haideti sa avem cu totii atitudine usor pozitiva si altfel vor sta lucrurile...imi mentin parerea!!
va pup pe toti!!
|
ilie_1966
15 mesaje
|
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 05:05
Sunt convins ca ai fost in Italia... Am lucrat si eu un an printre ei, in nord. Italienii se adunau in mici bisericute si-si dadeau cu parerea despre noi si cand ii vedeam, le ziceam ca daca e cineva vinovat de prezenta noastra acolo acela ar fi propriul lor guvern care ne-a permis sa venim sa lucram acolo. E drept, si eu am simtit un sentiment de frustrare cateodata, dar cand am vazut cat de ingusti sunt la minte m-am consolat: niciunul dintre italienii care lucrau cu mine nu a stiut un lucru banal de cultura generala adica viteza luminii sau distanta de la Pamant la Soare... Desi lucrau pe utilaje ca si mine nu aveau habar de tehnica de lucru si de tehnologie. Educatia in Romania a fost mult mai buna decat cea din Italia. Poate ca acum invatamantul romanesc nu se mai ridica la performanta de dinainte de ''89 dar oricum, suntem mai bine pregatiti. La intrebarea de mai sus mi-au raspuns baieti din Bangladesh, India, Brazilia, dar niciun italian! Pe de alta parte, am avut curajul de a ma lua cu ei ca sa la explic ca n-am coborat din copac cand am ajuns acolo...! Le aratam fotografii cu locuri frumoase de la noi, pentru ca avem destule. In momentul de fata sunt in Norvegia unde am gasit oameni cu un caracter si un bunsimt deosebit. Si ca sa fac referire si la tematica de mai sus, eu sunt pro emigrare. Pentru ca se acumuleaza cu aceasta ocazie noi experiente, putem sa oferim din munca cinstita ceva copiilor nostri, cu banii de aici ne platim mai usor ratele la banci, etc. Pentru ca nu se poate ca in Romania sa fure toata lumea... Fura fara ca sa fie prinsi doar aia care sunt pusi bine acolo sus in functii de conducere. Restul trebuie sa munceasca cinstit ca sa plateasca taxe si impozite....
|
pascu08_yahoo_com
1522 mesaje
|
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 07:59
Discutia era daca emigram .nu daca lucram undeva aiurea la lucru bade sint buni dolari euroi lirele dar de sarbatori tot acasa venim ./Noi ce facem pentru tara noastra pentru a fi mindra de ea /
|
ionescucostica53
29 mesaje
|
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 22:41
nu vreau sa imi chinui neuronii in probleme gramaticale (nu cu voi) cum nu intentionam nici sa ma justific , nu am facultate si nu sant plin de succesuri  doar ca mi- am dovedit ca este mai bine aici cu banii si linistit , o sluga la straini decat un coate goale de patron cocalar si manelist intro tara plina de fraieri sau parveniti . Acum ma justific ::: daca nu eram pregatit stateam ca prostu in tara si comentam pe forum ! Vin acasa odata la o luna jumate stau doua saptamani cat o vesnicie !!!!! Inima mi se linisteste cand revin aici desi acasa am cateva mici cherhanale (si bine ca se ocupa tatal meu de ele ) sincer pot sa renunt la ele oricand daca moare mosul ar fii mai bine sa nu vin dar cei drept nu ma lasa sufletul ca oricum toti prietenii sant impanziti prin europa .Va doresc sa va bucurati de tara dar sa plecati afara , asa va veti simti si voi respectati si nu slugi in propria tara !!!
doar eu si prazul
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 09:03
sa fugiiimmm!  UNDE? DE CE?PENTRU CE?.........sa stam!  DE CE?PENTRU CE?sau sa asteptam o  vorba aia!Dar moi tis posmagii
|
Sandu
14 mesaje
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 21:57
Cine poate sa plece din tara,sa plece. Noi nu o sa o ducem niciodata bine, poate stranepotii stranepotilor nostri, dar,, Cine se naste din pisica soareci mananca"
|
Copilasa
80 mesaje
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 14:23
De la: Sandu, la data 2009-11-02 21:57:52Cine poate sa plece din tara,sa plece. Noi nu o sa o ducem niciodata bine, poate stranepotii stranepotilor nostri, dar,, Cine se naste din pisica soareci mananca"
Asta este modul de gândire care duce la dezastru. Spui cu alte cuvinte ca noi suntem o rasa inferioara, nedemna si incapabila de ceva ca lumea... Dar mata ce ai facut pentru tara asta, pentru a fi demn de respect ???!!!
Adica de ce românii ar fi mai rau decât altii ?!
Daca tu ca român spui asta, ce sa spuna altii care au interesul sa domine si sa slugareasca tari mai slabe... De ce chinezii care au iesit din compunism pot sa ajunga o natie prospera si respectata ?! Pentru ca sunt mândri de origina lor, se respecta, muncesc, etc... Si românii fac asta, dar doua lucruri îi trag in jos :
1. Probleme interne care sunt accentuate si intretinute de oameni ca tine care înjosesc numele de român, dupa rationamentul : "Daca tot suntem o natiune de kkat, orice este permis". Da, modul asta de gândire actioneaza ca un cerc vicios : "Daca tot suntem de nimic, atunci sa mintim, furam, dispretuim legile, etc? ... ca tot suntem de nimic".. Este un MOD DE GANDIRE PRIMEJDIOS, CARE CREAZA SI INTRETINE STAREA ACTUALA DE DEGRADARE !!!!
2. Al doilea element care intretine dezbinarea românilor sunt cei din exterior, care pot prin intermediul lipsei de solidaritate, si auto-înjosirii românilor sa-i exploateze mai bine, chiar la ei acasa... Aici exemplele sunt multiple...
Se pare ca unora ca tine, Sandule, le place sa fie de-a pururi slugi. Daca da, atunci VORBESTE DOAR IN NUMELE TAU ! si lasa-i în pace pe românii care vor sa faca ceva în tara asta !
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 06:59
Acum criteriul de emigrare e, unde e gripa mai usoara. Adica are portanta mai buna.
|
ilie_1966
15 mesaje
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 19:10
De la: Copilasa, la data 2009-11-03 14:23:08De la: Sandu, la data 2009-11-02 21:57:52Cine poate sa plece din tara,sa plece. Noi nu o sa o ducem niciodata bine, poate stranepotii stranepotilor nostri, dar,, Cine se naste din pisica soareci mananca"
Asta este modul de gândire care duce la dezastru. Spui cu alte cuvinte ca noi suntem o rasa inferioara, nedemna si incapabila de ceva ca lumea... Dar mata ce ai facut pentru tara asta, pentru a fi demn de respect ???!!!
Adica de ce românii ar fi mai rau decât altii ?!
Daca tu ca român spui asta, ce sa spuna altii care au interesul sa domine si sa slugareasca tari mai slabe... De ce chinezii care au iesit din compunism pot sa ajunga o natie prospera si respectata ?! Pentru ca sunt mândri de origina lor, se respecta, muncesc, etc... Si românii fac asta, dar doua lucruri îi trag in jos :
1. Probleme interne care sunt accentuate si intretinute de oameni ca tine care înjosesc numele de român, dupa rationamentul : "Daca tot suntem o natiune de kkat, orice este permis". Da, modul asta de gândire actioneaza ca un cerc vicios : "Daca tot suntem de nimic, atunci sa mintim, furam, dispretuim legile, etc? ... ca tot suntem de nimic".. Este un MOD DE GANDIRE PRIMEJDIOS, CARE CREAZA SI INTRETINE STAREA ACTUALA DE DEGRADARE !!!!
2. Al doilea element care intretine dezbinarea românilor sunt cei din exterior, care pot prin intermediul lipsei de solidaritate, si auto-înjosirii românilor sa-i exploateze mai bine, chiar la ei acasa... Aici exemplele sunt multiple...
Se pare ca unora ca tine, Sandule, le place sa fie de-a pururi slugi. Daca da, atunci VORBESTE DOAR IN NUMELE TAU ! si lasa-i în pace pe românii care vor sa faca ceva în tara asta !
Daca esti o ...Copilasa inseamna ca nu ai trait nici in vremuri comuniste, pentru ca esti prea tanara, nu cred ca ai stat la cozi pentru o bucate de salam sau 1kg de carne, iar in prezent daca o duci bine inseamna ca esti o fiica de patron cumva. Ce mult patriotism...! Si acum sa te lamuresc cu tematica asta:Emigrarea - pro sau contra. Vorba romaneasca spune ca Pestele de la cap se impute... si se curata de la coada! Asadar, conducerea tarii care a fost foarte defectuoasa, neoferind sanse reale la toata lumea datorita coruptiei, hotiei, mitei, etc...etc... Sincer, nu eram de acord cu emigrarea romanilor pentru ca a ramas tara fara muncitori buni. Prima data au plecat mai multi la furat decat la munca si de aceea nu eram de acord. Spuneam ca daca te duce capul, esti stapan pe meseria ta, poti sa traiesti din munca ta si in Romania. Asta pana atunci pe cand aveam peste 41 de ani, cand patronul, cu o nesimtire crasa imi arata poarta daca nu-mi convine salariul, mie si altor doi colegi care am facut un pas in fata. Nu era criza, nu era nimic, dar in Romania patronii au facut afaceri gandindu-se doar la ei, nu la oameni, pentru ca tot acel patron spunea ca el nu a venit sa faca acte de caritate, el a venit sa faca bani! Asadar, cu orgoliul ranit si cu o experienta de peste 20 de ani de munca am trait intai o experienta in Italia; dar acolo mentalitatea era cam ca in Romania, chiar daca aveam un salariu de 4 ori mai mare ca acasa, sentimentul de sluga recunosc ca l-am avut. Acum ma aflu in Norvegia, o tara cu o educatie mai buna in ce priveste relatiile interumane. Muncesc aceeasi munca pe care o munceam in Romania, nu ma simt deloc sluga, ba chiar ma bucur de o apreciere deosebita din partea Norvegienilor. Sunt de acord cu tine in ce priveste murdarirea imaginii Romaniei pentru ca nu m-as simti bine sa imi zica cineva: ia uite ce e la tine in tara!. Norvegienii nu comenteaza politica, nu sunt rautaciosi si chiar daca nu sunt cei mai industrializati, au totusi un simt practic in ce priveste munca. Am facut intotdeauna tot posibilul sa arat strainilor ca in Romania este si frumos, se intampla si lucruri bune. Le arat fotografii cu edificii, zone frumoase iar ei apreciaza lucrul asta. Nu sunt de acord cu postarile de pe YouTube care denigreaza imaginea tarii. Asa ceva nu pot sa faca decat cei care nu au niciun pic de minte in capul ala. De regula cei care sunt in Italia spun ca nu se mai intorc in tara, si-au luat case si masini si se considera deja italieni si sincer, am intalnit oameni care ar fi fost in stare de asa ceva, dar nu aveau atata minte sa foloseasca un calculator... Si iti mai spun ceva: ma intereseaza Romania si astept sa se intample ceva bine in tara noastra care sa ma faca sa vin inapoi, dar nu vrajeli de-alea PSD-iste ca vor da nu stiu cate mii de euro celor care vin inapoi..., ci o revenire, o stabilitate. Ce ai face in locul unuia ca mine care are rate la banci si face tot posibilul sa le plateasca? Ai munci (pe ce?) in Romania sa iti platesti ratele ? Probabil ca ai un altfel de statut in societate incat sa nu ai avut nevoie sa faci imprumuturi in banci, si asta nu inseamna ca sa dai de inteles ca cei care pleaca din tara sa munceasca sunt slugi. Din doua rele, orice om o alege pe cea mai putin rea, adica decat sa te batjocoreasca semenul tau cu un salariu de nimic, mai bine sa te priveasca cateodata de sus un strain si sa-ti ai grija de familie si sa muncesti pe un salariu real. Nu ti se pare ciudat ca in Norvegia pe aceeasi munca iau de cel putin 7 ori mai multi bani ca in Romania?! Te intrebi oare de ce?? Sau ti se pare ca norvegienii si alti straini sunt prosti ca platesc mult iar patronii romani sunt inteligenti ca platesc putin!?!? Asa ca... uita-te bine la lumea pe care o vezi pe strada in Romania zilnic, ce expresie vezi pe fetele lor? De ce, ca sunt multi romani plecati in strainatate? sau ca tara e condusa prost de politicienii afaceristi? Daca poti sa traiesti bine in Romania, cinste tie, eu nu am mai putut.
|
21goot
103 mesaje
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 10:17
da , emigrarea a fost solutia multor romanii care doreau o schimbare ,bravo roman -norvegian iti dau mare dreptate a tot ce ai spus si eu sant emigranta in Germania etc . si o duc mult mai bine aici lucrez in domeniul sanatati cu jumate norma etc si am un salariu la care in romania poate il aveam in sase luni (consecutive ) .si eu am rate etc si pot sa traiesc si sa platesc dar acasa NU imi pare rau si eu astept o schimbare in romania dar CAND ? multi de pe forum scrieti inca cu o cultura mult inapoiata sau rasp chiar jignitor , sau pe semnul jucator -batjocoritor nu va inteleg ,viata afara este frumosa iti da puterea de a simti ca traiesti sanatos si civilizat nu se mai pune prob de curatenia cotidiana etc . la noi politicieni isi fac in ograda lor iar cea din jur nici ca-i pasa nu avem nici un competent in politica noastra romaneasca numi vine sa cred ca toate bogatiile lasate de ceausescu sant inchise ,abandonate cum ar fi minerele de la maramures , din lipsa de bani ? din lipsa de inteligenta .......apoi agricultura care era pe primul loc in romania sa nu se lase prada , a da au grndit asa de acum nu mai trebuie sa muncim avem totul de agata din europa etc . aceste lucruri au facut toti politicieni pana azi nimic au doar distrus
numai bine pentru viitorul copiilor nostri doamne ajuta ,si eu ma simt bine aici si merg in vacante acasa si ma simt si acolo bine etc . viata a dat-o dumnezeu si trebuie traita pt ca este frumoasa ............... si nu trebuie lasata in mana politicienilor sa decida ei pt noi .
cristal
|
Fosta membra 9am.ro
68 mesaje
Oras: Deva
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 13:00
Acum vreo 4 ani cand sora mea a hotarat sa emigreze in Canada mi-am zis: uau a innebunit, ii e bine aici in tara oare ce o fi cu ea, eu nu plec din tara mea. Pe atunci munceam din greu sa platesc ratele pentru casa si pentru masina. Dupa doi ani , intr-o noapte mi-au furat masina, cine? ,hotii  si am continuat cu disperare sa zic ce bine e in tara mea si sa platesc ratele la casa si MASINA, dupa un an firma la care lucram a dat faliment si iata-ma fara serviciu si fara somaj, asa a fost conjunctura atunci, si cu mica bruma de bani am zis, fac o mica afacere, eu nu plec din tara mea, eu nu vand casa ca nu pot sa platesc ratele , nu , fac afacere si va fi ok. Am muncit din greu, si eu si sotul meu, cam un an, fara sa culegem prea multe roade decat plata ratelor si un cat de cat trai decent, dar.... vine criza si dintr-o data si clientii mei cei mai fideli au venit si mi-au spus: nu cumpar nimic ca nu am bani dar tinem la tine si venim sa te vedem. si dupa un calcul amanuntit am constatat ca am mai multe datorii decat la inceput. Si atunci am zis stop si amandoi, eu si sotul meu, am hotarat sa plecam din tara. Astazi muncim cinstit in tara straina, ne e foarte bine, platim si acum rate din Romania, si simtim ca ROMANIA e ca niste catuse sau lanturi pentru noi. si acum ne vin facturi de curent pe care nu il consumam ca nu sta nimeni acasa in tara, dar cica proforma, si acum platim abonamente pe ceva ce nu consumam la telefoane, internet, etc ca cica nu avem voie sa reziliem contracte, si avem sentimentul ca aceasta bolnava Romanie nu va vrea niciodata sa ne lase in pace. Da, e adevarat ca romanii in occident sunt priviti cam chioras de catre ceilalti, dar va spun cu mana pe inima ca omul sfinteste locul si ca te lasa totusi sa dovedesti cine esti. cateodata, mai rar vine sefa si zice : nu mai spune ca esti din romania cand te intreaba ca sunt suspecti clientii fata de romani, dar ... ce sa zic sa multumim tiganilor care ne-au facut de ras in toata europa. Mi-a trebuit 6 luni aici sa explic ca noi romanii suntem altceva decat tiganii, si ca tigani sunt peste tot in toate tarile europene. Nu contest ca sunt si tigani buni ca sa zic asa, nu am nimic cu etnia roma, dar asta e perceptia occidentului despre romani. In fine, daca mi-e dor de locurile natale sau stiu eu ce deal din romania, in concediu ne urcam pe masina si mergem in romania. Eu cred ca locul fiecaruia este acolo unde ii este bine. In definitiv orice loc din lume e al tuturor oamenilor indiferent din ce societate provine. Privesc acum pamantul asta TERRA ca pe o casa cu mai multe camere. Daca vreau sa traiesc in camera numita Romania si mi-e bine, traiesc, daca vreau sa traiesc in camera numita Canada ma duc si traiesc acolo daca mi-e bine, sau stiu eu oriunde altundeva pe glob. nu ar trebui sa ne opreasca ideile nationaliste sau traditionaliste. Peste tot sunt oameni si buni si rai.
|
|
|