back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt femei

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:

dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 14:56

Draga brasoveanuleontin,

Eu am vb despre BARBATII CARE.... - tu te-ai blocat la cuvantul "barbatii", te-ai simtit atacat si gata nu ai mai fost interesat de categorie. Oprindu-te la primul cuvant, e normal sa te identifici ca barbat.
Sunt barbati CARE..., barbati care ..., barbati care...., femei care...., femei care...., copii care..., animale care....

Spune-mi te rog, CUM AR TREBUI SA EVOLUEZE UN BARBAT?

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 15:00

Inca o intrebare:
Cu ce femeia il incurca pe barbat sa evolueze?

leo_

448 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 15:40

De la: dagaio, la data 2008-10-07 15:00:07Inca o intrebare:
Cu ce femeia il incurca pe barbat sa evolueze?

prin faptul ca se implica prea mult in educatia lui de cand este copil pana la varsta la care poate decide. acolo trebuie schimbat ceva. ura si insuccesul cu si pentru sexul opus se mostenesc din familie.
vina nu este numai a mamei, e normal ca o femeie sa educe gresit un baiat, dar daca si tatal nu a fost educat ca barbat, copilul va intra cum nu trebuie in viata si in relatiile cu femeile si totul se duce de rapa aici.

la ora asa nu poti educa noua generatie (nu mai vb de barbati) pentru ca nici noi nu suntem complet imuni la dezinformarea pe care am resimtit-o toti, indiferent de sex. pentru asta exista psihologi, dar se pare ca nu e nimeni interesat sa plateasca pentru educarea populatiei. unde ziceai ca sunt marile organizatii de drepturi cand e ceva util de facut?

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 15:49

Domnule Calinescu propun o tema:CE VOR BARBATII DE LA FEMEI SI CE VOR FEMEILE DE LA BARBATI? O GASITI PE FORUM IN social in citeva momente.Trebuie sa mai procesez introducerea si spuneti acolo cite cazuri individuale si sociale vreti.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 16:15

Draga brasoveanuleontin,
imi pare rau sa-ti spun, dar la cei 25 de ani pe care ii ai ti se pare ca stii totul despre viata. Adevarul e ca nu stii nici macar ce inseamna evolutie, sa nu mai vb de evolutia unui barbat.

Educatia se face in familie, in societate, la scoala - toate astea te invata, de fapt, cum sa te autoeduci mai departe dupa ce ai primit toate informatiile, fie ele chiar si eronate. Tu te afli exact in momentul vietii in care incepi sa intelegi ca ceea ce ai primit nu este produsul finit al evolutiei tale ci doar o mica parte care te ajuta ca trebuie sa stii mai mult, sa introspectezi, sa analizezi, sa sintetizezi si sa iei singur anumite concluzii in ce priveste viata si evolutia ta. Deocamdata esti la inceput, inca nu stii "cu ce se mananca viata asta", care-i scopul tau si de ce e neaparata nevoie sa evoluezi.
Experienta de viata nu este totul, ea trebuie completata cu tot ce am spus mai sus , iar fiecare dintre noi ajunge si va ajunge la alte concluzii pentru ca fiecare suntem unici.

Daca femeia de langa tine nu se deranjeaza sa te cunoasca, nu are de unde sa stie cum te poate sprijini in evolutia ta. La fel si tu, daca nu te obosesti sa-ti cunosti cu adevarat partenera si sa identifici toate transformarile ei, atunci nu ai cum sa stii sa o sprijini in evolutia ei. Daca te intereseaza cu cine traiesti, atunci trebuie sa stii ce sa faci si sa intelegi de ce ea se schimba.

Deocamdata, tu inca nu esti pregatit sa vezi evolutia partenerei tale, pt. ca tu inca nu ti-o cunosti pe a ta.

O conceptie gresita, la un om inteligent, nu are nevoie de ani sa se redreseze.

Intoarce-te in tine si te vei vedea alfel. "Cunoaste-te pe tine insuti"

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 18:37

De la: dagaio, la data 2008-10-06 17:43:34IMI RESPECT SI-MI IUBESC SOTUL, FAMILIA ( MAI MULT DECAT ORICE ), PENTRU CUM ESTE EL SI NU PENTRU CUM DOREAM EU SA FIE. SI SUNTEM SUFLETE PERECHE SI SUNTEM EGALI SI NE COMPLETAM PERFECT CHIAR DACA SUNTEM ATAT DE DIFERITI.

;;;; Asa, ar trebui, sa fie in toate familiile! Se casatoresc, sa se respecte, nu sa se batjocoreasca1 ;Nota;; 10;; pt, ideologie si familie!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 12:03

Dagaio, daca te sustine si aplauda Marygeo, te-ai dus pe copca .....
Oricum, pricepi greu.
Mi-e mila de prapaditul ala cu care zici ce esti fericita ...

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 12:33

brasoveanuleontin

studii de caz:
"de ce barbatii violenti si grosolani au parte de femei frumoase, docile si inteligente, iar cei care sunt de treaba sunt ocoliti?"
"de ce exista barbati cu care femeile ajung in pat instantaneu si barbati care nu le cuceresc decat in luni sau ani?"
"de ce femeile te resping cel mai bine atunci cand primesc cadouri de la tine mai des decat de obicei?"

sincer din exemplele pe care le-am vazut eu in viata de regula barbatii violenti si grosolani sunt parasiti. sau au parte de partenere la fel ca ei.poate exista si mici exceptii asa cum le descrii tu. eu nu le-am intalnit. dar daca sunt atunci inseamna ca motivul pentru care astfel de femei stau cu astfel de barbati este unul strict sexual. cred ca asta e explicatia. exista femei carora le place violenta intr-o relatie. sau care au avut parte de o familie violenta in copilarie si au dezvoltat dependenta de o astfel de stare.
cred ca asta e explicatia cazurilor acestea. alta nu vad. dar cu siguranta nu e afectiune.nu poti iubi un barbat care te abuzeaza fizic si emotional. cel putin din punctul meu de vedere.

la a doua tema: de ce sunt barbati care ajung in pat repede cu femei si altii de treaba nu. simplu : acele femei rapide cum spui tu sunt femei usoare. si trec la sex imediat. nu cauta o relatie stabila din toate punctele de vedere. cauta o relatie care sa le satisfaca strict sexual. si atat.
sunt si barbati de treaba care au ghinionul sa dea peste femei rele. nu neg acest lucru. dar aici cred ca intervine legea aia. extremele se atrag. asta ar fi o explicatie.

iar in privinta cadourilor. eu nu cred ca exista o femeie care sa respinga un barbat care ii face un cadou. doar daca nu-l iubeste. altfel nu cred ca o femeie care isi iubeste partenerul nu ar fi incantata sa vada ca partenerul ei se gandeste la ea si ii face mici bucurii. dar mai sunt si tampite din astea. recunosc. oricum liantul principal intr-o relatie e afectiunea. daca nu exista de la inceput, repet de la inceput nu dobandita pe parcurs, atunci relatia nu are sorti de izbanda. mai devreme sau mai tarziu intervin sincope.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 14:14

De la: indianlady, la data 2008-10-08 12:33:00brasoveanuleontin

studii de caz:
"de ce barbatii violenti si grosolani au parte de femei frumoase, docile si inteligente, iar cei care sunt de treaba sunt ocoliti?"
"de ce exista barbati cu care femeile ajung in pat instantaneu si barbati care nu le cuceresc decat in luni sau ani?"
"de ce femeile te resping cel mai bine atunci cand primesc cadouri de la tine mai des decat de obicei?"

sincer din exemplele pe care le-am vazut eu in viata de regula barbatii violenti si grosolani sunt parasiti. sau au parte de partenere la fel ca ei.poate exista si mici exceptii asa cum le descrii tu. eu nu le-am intalnit. dar daca sunt atunci inseamna ca motivul pentru care astfel de femei stau cu astfel de barbati este unul strict sexual. cred ca asta e explicatia. exista femei carora le place violenta intr-o relatie. sau care au avut parte de o familie violenta in copilarie si au dezvoltat dependenta de o astfel de stare.
cred ca asta e explicatia cazurilor acestea. alta nu vad. dar cu siguranta nu e afectiune.nu poti iubi un barbat care te abuzeaza fizic si emotional. cel putin din punctul meu de vedere.

la a doua tema: de ce sunt barbati care ajung in pat repede cu femei si altii de treaba nu. simplu : acele femei rapide cum spui tu sunt femei usoare. si trec la sex imediat. nu cauta o relatie stabila din toate punctele de vedere. cauta o relatie care sa le satisfaca strict sexual. si atat.
sunt si barbati de treaba care au ghinionul sa dea peste femei rele. nu neg acest lucru. dar aici cred ca intervine legea aia. extremele se atrag. asta ar fi o explicatie.

iar in privinta cadourilor. eu nu cred ca exista o femeie care sa respinga un barbat care ii face un cadou. doar daca nu-l iubeste. altfel nu cred ca o femeie care isi iubeste partenerul nu ar fi incantata sa vada ca partenerul ei se gandeste la ea si ii face mici bucurii. dar mai sunt si tampite din astea. recunosc. oricum liantul principal intr-o relatie e afectiunea. daca nu exista de la inceput, repet de la inceput nu dobandita pe parcurs, atunci relatia nu are sorti de izbanda. mai devreme sau mai tarziu intervin sincope.

afectiunea se creaza si nu exista de la inceput. de la inceput exista atractie sexuala. aceasta dispare in timp. cand simtim ca nu mai iubim o persoana de fapt nu mai suntem atrasi sexual de ea. ca dovada partenerea mea nici nu ma suporta la inceput si, totusi am reusit sa rezolv toate problemele astea. de asta cad multi. nu stiu sa creez afectiune si confunda dragostea cu iubirea.
a in ce priveste mai sus ai gresit raspunsurile.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 14:47

OOOoo dragul meu sbucur,

chiar ai de ce sa fii invidios pe noi! Foarte posibil sa fim mai fericiti decat ai fost tu vreodata in toti anii tai de casnicie.

Noi iti dorim succes! Stim ca poti!

Si, te rog, nu mai fii invidios. Eu consider invidia o forma de prostie. Stii, toti avem ceva care ne multumeste si de care putem fi mandri. Sigur ai si tu.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 22:16

Asa este, ai dreptate Dagaio,
Vad ca ai abandonat tema si presupui de capul tau ca tu esti mai fericita cu t km decat as fi fost eu vreodata ... Cati ani ai mai fata ?
Ai cumva vreun aparat de masurat fericirea ta sau a altuia ?
Cu chestia asta chiar m-ai convins ca esti pur si simplu proasta. Te las. Fi fericita ! Nu vreau sa te stanjenesc !
Adio, fericito !

Acum nu e momentul !
dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 22:56

Draga sbucur, "cel mai destept dintre noi",

vezi ca nu esti atent, esti poate superficial sau chiar nu poti intelege un text simplu??

Am spus asa: "Foarte posibil sa fim mai fericiti decat ai fost tu vreodata in toti anii tai de casnicie." . Ce iti spune tie acest "foarte posibil" --- o prezumtie, nu-i asa? ( daca stii ce e aia o prezumtie ).

Intelegi?

Iar atitudinea ta de om nesatisfacut, spune multe.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 07:07

De la: sbucur, la data 2008-10-08 12:03:31Dagaio, daca te sustine si aplauda Marygeo, te-ai dus pe copca .....
Oricum, pricepi greu.
Mi-e mila de prapaditul ala cu care zici ce esti fericita ...
''''''''''''' Nu te mai ;;baga;; in seama! Si,,,,, nu mai pomeni ;;numele meu;;;!!!!! ;; ;; Pt mine;; tu= ;;;EXIT;;; si ;;;; ITI;; IGNOR;;; PREZENTA;;;!!!!!

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 13:01

Draga brasoveanuleontin,

ai spus asa: "afectiunea se creaza si nu exista de la inceput. de la inceput exista atractie sexuala. aceasta dispare in timp. cand simtim ca nu mai iubim o persoana de fapt nu mai suntem atrasi sexual de ea. ca dovada partenerea mea nici nu ma suporta la inceput si, totusi am reusit sa rezolv toate problemele astea. de asta cad multi. nu stiu sa creez afectiune si confunda dragostea cu iubirea.
a in ce priveste mai sus ai gresit raspunsurile. "

Tu gandesti asa. Eu nu. E doar parerea ta.
Eu, si sunt sigura ca nu sunt singura care gandeste asa, poate pt. ca sunt femeie, intai simt o anumita admiratie pentru cum este ca persoana acel barbat ( pentru ca il studiez putin si incerc sa-l cunosc ), apoi simt o afectiune si imi doresc sa fie in preajma mea, si abia apoi dupa ce l-am luat inbrate simt dorinta sexuala.
Afectiunea se creaza pe parcurs, dar pentru mine, dorinta sexuala nu se intampla decat daca inainte am simtit afectiunea. Afectiunea se creaza in timpul intalnirilor "platonice" formate din discutii, gesturi, contact vizual, anumite vorbe, apoi emotii, simpatii care duc la nevoi de apropiere si apoi dorinta sexuala; dupa sau inainte de contactul sexual, totul se transforma in sentimente din ce in ce mai profunde. Timpul in care toate acestea se intampla este foarte relativ, depinde de la om la om, de stadiul dezvoltarii fizice si psihice in care se afla, de relatia in sine si de magnetul dintre energiile celor doi ( nu ma refer la atractia sexuala, ci la un soi de "destin" care ii face pe cei doi sa se intalneasca ), etc.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 13:24

Draga brasoveanuleontin,

in legatura cu raspunsurile doamnei indianlady, recunosc ca acestea sunt relative.
Eu consider ca nu poti generaliza, fiecare persoana fie de sex feminin sau masculin, in evolutia sa, alege sau accepta o anumita relatie pe care apoi o continua sau o rupe mai devreme sau mai tarziu si din care incearca sa invete cate ceva despre ceea ce-si doreste sau despre ce ar putea sa imbunatateasca la ea/el.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 15:32

dagaio

Eu, si sunt sigura ca nu sunt singura care gandeste asa, poate pt. ca sunt femeie, intai simt o anumita admiratie pentru cum este ca persoana acel barbat ( pentru ca il studiez putin si incerc sa-l cunosc ), apoi simt o afectiune si imi doresc sa fie in preajma mea, si abia apoi dupa ce l-am luat inbrate simt dorinta sexuala.
Afectiunea se creaza pe parcurs, dar pentru mine, dorinta sexuala nu se intampla decat daca inainte am simtit afectiunea. Afectiunea se creaza in timpul intalnirilor "platonice" formate din discutii, gesturi, contact vizual, anumite vorbe, apoi emotii, simpatii care duc la nevoi de apropiere si apoi dorinta sexuala; dupa sau inainte de contactul sexual, totul se transforma in sentimente din ce in ce mai profunde. Timpul in care toate acestea se intampla este foarte relativ, depinde de la om la om, de stadiul dezvoltarii fizice si psihice in care se afla, de relatia in sine si de magnetul dintre energiile celor doi ( nu ma refer la atractia sexuala, ci la un soi de "destin" care ii face pe cei doi sa se intalneasca ), etc.
Raporteaza abuz de limbaj

corect.
si eu functionez la fel.daca nu pot admira barbatul respectiv daca nu ma simt pshihic si sufleteste atrasa de el nu-l pot iubi. si daca nu-l iubesc nu pot sa fac dragoste cu el. ma rog. asa sunt eu. nu toate femeile.dar ai dreptate. afectiunea duce la dorinta sexuala. daca ar fi asa cum spune domnul nostru de mai sus atunci toate prostituatele ar trebui sa fie vesnic indragostite, si stim ca nu e asa.

in ce priveste exemplele mele poate ca sunt relative, dar eu am vazut astfel de cazuri. si mi-am format parerea vazand. nu imaginand.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 15:36

p.s. brasoveanu leontin

poate ca prietena ta nu te suporta la inceput pentru ca ii transmiteai mesaje gresite. daca mesajele sunt cele corecte de la bun inceput apare atractia si afectiunea. si apoi si dorinta. asa ca ai grija. femeile reactioneaza diferit la stimuli. sa fii iubit. in primul rand. cu sexul va descurcati voi daca va iubiti.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 20:51

Draga sbucur,

CU TUPEU INAINTE! Multumesc pentru jigniri, insulte si catalogari. Esti foarte priceput la asta.

Dupa cum bine vezi mai sus...sus de tot... apare titlul acestui topic:
Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt femei

Acest topic nu eu l-am inventat, deci mesajul lui nu este inventia mea.
Exista dovezi si exista martori si "victime" ce sustin acest mesaj. Iar tu nu esti in masura sa decizi veridicitatea acestuia. Vorbim omeneste si civilizat despre discriminare pe mai multe planuri, iar daca nu ai mai fii atat de orgolios si deranjat de tot ceea ce comenteaza femeia, ar fi mult mai bine pentru toata lumea. Pacat ca nu doresti sa vezi ce se intampla si din alte puncte de vedere. Dar probabil ( prezumtie! ) ca stii foarte bine adevarul insa nu vrei sa-l accepti dintr-o anumita frica sau nesiguranta.

Viata mea personala nu are absolut nici o legatura cu acest topic. Iar sotul meu ma sustine si chiar a dorit sa-ti trimita un mesaj in care sa te apostrofeze si sa-ti pretinda scuze pentru comportamentul fata de mine. Nu am dorit, pt. ca n-am crezut ca e nevoie.

Aici pe forum trebuie sa vii cu argumente care sa-ti sustina parerea. Atat.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 21:05

Aaaa, era sa uit d-le sbucur,

Nu exista discriminare pozitiva, discriminarea prin esenta este ceva negativ.

Eu iubesc barbatii ADEVARATI, nu sunt nici misandra, nici lesbiana.
Dar asta nici macar nu conteaza pe forum si nici nu te priveste.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 21:41

Hai mai oameni buni...ce iar v-a apucat pe totii!
Sbucur si Dagaio, va invit la mine de Craciun. Ce ziceti!

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 21:50

Draga Maria,

OK. Voi veni cu sotul meu si ... pot sa-mi aduc si catelusul?
In ce zona a Bucurestiului locuiesti?

sbucur, ce zici?

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 23:12

Iata un alt articol interesant:

Munca femeilor în țara bărbaților

Femeile din România au cu greu acces la aceleași profesii ca și bărbații. În comparație cu ei, sunt, în medie, plătite cu 13% mai puțin. Le întâlnim mai ales la catedră, în birourile instituțiilor publice, la tejghea sau la coada sapei. Acolo consideră bărbații care conduc România că e locul femeilor!

Trei cazuri de desfacere a contractului de muncă în timpul gravidității au fost reclamate anul trecut Consiliului Național de Combatere a Discriminării (CNCD), autoritate de stat autonomă care se ocupă de prevenirea, investigarea și sancționarea acestor comportamente. Pentru a nu plăti integral un angajat pe care îl considerau din ce în ce mai puțin capabil să-și îndeplinească sarcinile, patronii fie le-au desființat posturile, fie au invocat indisciplina.

Servicii mai prost plătite

Pare greu de crezut că în România se mai întâmplă asemenea lucruri, dar statisticile oficiale și sondajele menite să ilustreze percepția românilor privind discriminarea de gen indică în continuare o realitate crudă. Locul femeilor în țara bărbaților nu e doar la cratiță.

Ele își găsesc de lucru mai ales în domenii precum educația, administrația publică, comerțul sau agricultura, conform unui studiu realizat anul acesta de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați.

Adică în sectoare mai prost plătite. Așa se explică și diferențele salariale: conform Institutului Național de Statistică, anul trecut, femeile au avut un câștig mediu net lunar de 981 de lei, mai mic cu 114 lei decât al bărbaților.

Mentalitățile sunt deopotrivă învechite și “vinovate” de această situație: 56% dintre români consideră că este mai mult datoria bărbaților să aducă bani în casă, conform unui sondaj Gallup Organization România, realizat pentru CNCD în vara acestui an.

“Reclamațiile privind cazurile de discriminare pe motiv de sex sunt mult mai puține decât cazurile reale. În cele mai multe situații, angajatorii susțin că au voie să angajeze după voința lor proprie, pe principiul «e firma mea, sunt banii mei, eu dau banii, eu aleg ce iau!»”, ne-a declarat Istvan Haller, membru în colegiul director al CNCD. Acesta a explicat faptul că în cazul excluderii pe criterii de sex, cei afectați se pot adresa Consiliului printr-o petiție sau direct instanței, printr-o întâmpinare scutită de taxă de timbru.

Primele concediate: femeile în vârstă

Necazul e și mai mare atunci când vine vorba de o femeie în vârstă. Dacă are o singură calificare, acesta este, de cele mai multe ori, condamnată să nu-și găsească loc pe piața muncii de la noi. Peste 70% din cei întrebați spun că la angajare sau la locul de muncă au întâlnit des și foarte des cazuri de discriminare a persoanelor în vârstă. Pe locul doi, la mare distanță (39% din repondenți) sunt cazurile de restricție a persoanelor în vârstă în locuri publice.

“Chiar dacă se face un concurs, e foarte greu de demonstrat că au fost excluse anumite persoane pe criteriul vârstei. Patronul poate spune că a angajat persoane mai tinere pentru că au fost mai competente”, mai adaugă Istvan Haller.

Potrivit unui sondaj online realizat la finele lunii trecute de site-ul de recrutare BestJobs.ro, 91% din persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt de părere că există discriminare la angajare, cea mai frecventă fiind cea pe criteriul de vârstă. În general, persoanele cu o singură calificare care au vârsta de peste 40 de ani au probleme mai mari la reangajare, mai ales în provincie. Specialiștii de la BestJobs.ro spun că angajatorii preferă persoanele tinere deoarece vor colective mai dinamice, iar persoanele în vârstă au probleme de sănătate.

“Femeile în vârstă sunt primele concediate, chiar dacă au experiență și dorința de a munci”, spune, de asemenea, deputatul Minodora Cliveti, președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.

Diferențe salariale sub media UE

În 1957, în Tratatul de la Roma, europenii scriau că femeile și bărbații trebuie să primească plată egală la muncă egală. La nivel declarativ, în Tratatul de la Lisabona finalizat 50 de ani mai târziu, statele membre ale Uniunii Europene trebuie să se asigure că acest principiu al “muncii pentru valoare egal㔠este aplicat.

Realitatea este departe de legislație și în Europa. Conform datelor din 2005, diferența dintre veniturile brute ale bărbaților și cele ale femeilor era de 15% la nivelul Uniunii.

În România, decalajul la acea dată era de 13%, față de cea înregistrată de Eurostat pentru 1995 – 21%. Mai bine decât România stau Franța (12%) și Ungaria (11%), în timp ce în “recordul negativ” în domeniu este deținut de Cipru, cu un decalaj de 25% între salarii.

Soluție: munca în Spania

Femeilor le sunt rezervate în România mai ales meseriile tradiționale. Conform unor studii ale ANES din această primăvară, posturile pe care le pot ocupa sunt în învățământ, administrație, comerț, sănătate sau agricultură. În zona rurală, majoritatea câștigă sub 500 de lei pe lună, cu excepția regiunii de vest a țării, unde media lunară variază între 500 și 1.000 de lei.

“Când nu au alternativă aici, merg în Spania și în Italia, unde au grijă de bătrâni. Pe ai lor îi lasă de nevoie acasă, fără cineva care să le poarte de grijă. Situația copiilor lăsați acasă e și mai tragică: 500.000 de copii din întreaga țară sunt lăsați de mame acasă, în România, conform ultimelor statistici”, spune deputatul Minodora Cliveti.

Femeia "în câmpul muncii"

40% din români consideră că femeile constituie un grup discriminat în societate.
74% din cei întrebați susțin că au fost discriminați de bărbați.
14% din români susțin că dreptul la egalitate în domeniul muncii le-a fost încălcat.
6% din femei susțin că au fost discriminate la serviciu din cauza sexului.
17% din români sunt de părere că bărbații se află într-o situație evident mai bună.
22% din femeile din România sunt de părere că bărbații se află într-o situație mai bună.
10% din români nu sunt de acord ca bărbații și femeile să aibă acces la aceleași profesii.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 23:24

Inca un articol la care sa va ganditi:

Femeile de carieră sperie bărbații

Dacă inițial lipsa banilor era motiv de ceartă între parteneri, în prezent, faptul că partenera câștigă mai mult este prilej de dispută

În timp ce femeile sunt tot mai dornice de libertate financiară, bărbații reușesc mai greu să se adapteze la situația în care ideea de "stâlp al casei" este desființată.

Fidelitatea, copiii, familia, banii fac pe rând subiectul disputelor dintre partenerii de viață. Dacă inițial lipsa banilor era principala problemă financiară a unui cuplu, în prezent un nou conflict pare a lua naștere: cine câștigă mai mult în cadrul familiei, sau cine ocupă o poziție mai bună la locul de muncă.

Independența financiară

Acest tip de conflict apare ca un lucru normal în situația în care tot mai multe femei au studii superioare și aleg să urmeze o carieră în detrimentul formării unei familii.

Potrivit psihologilor, această problemă, apărută dintr-o teamă a bărbaților de a nu-și pierde rolul de stâlp al casei, este rezultatul unei desincronizări apărute între parteneri.

Astfel, în timp ce atitudinea femeilor se schimbă, ele aflându-se într-o continuă căutare a unei independențe financiare, bărbații se adaptează mai greu la această nouă situație în care partenera câștigă mai mult sau ocupă un loc de muncă mai bun.

Bărbații, mai tradiționaliști

"În ceea ce privește problemele de familie, bărbații sunt mai tradiționaliști. Ei adoptă și aplică în mod instinctiv în familia pe care și-o formează modelul văzut și trăit în familia de origine. Lucrurile se complică atunci când bărbatul nu dă dovadă de flexibilitate în raport cu partenera care nu se mai supune aceluiași model de familie tradițională.

În acest moment încep să apară frustrările bărbatului, deoarece pierderea rolului de susținător financiar al relației, situație considerată o amenințare la propria masculinitate. El privește noua situație ca pe un act de pierdere a autorității", a explicat Andrei Chiriac, psiholog la Spitalul de Psihiatrie "Constantin Gorgota".

Conform specialistului, independența femeii este văzută ca o amenințare, deoarece ea modifică imaginea mentală a bărbatului asupra femeii.

Viața de familie, ignorată

Pe de altă parte femeia, prin independența sa, poate ignora ceea ce înseamnă viață de familie sau viață personală, lucru care duce la disfuncțiuni majore. "Familia tradițională și-a pierdut din forță.

Astfel vedem în jurul nostru din ce în ce mai multe relații care întârzie momentul căsătoriei, vedem mame tinere și singure care își asumă decizia de a crește un copil. Acest lucru nu este unul rău, însă în timp ce atitudinea femeii se schimbă, gradul de adaptabilitate al bărbaților nu este pe măsură.

În noua relație care ia naștere autoritatea masculină poate fi privită ca o amenințare, astfel femeia tinde să se retragă din cuplu pentru a se axa asupra vieții profesionale, în timp ce bărbatul care nu înțelege noua situație devine frustrat".

Pierderea rolului de susținător financiar al relației este privită de bărbați ca o amenințare la propria masculinitate
Andrei Chiriac, psiholog la Spitalul de Psihiatrie "Constantin Gorgota"

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 00:13

Aici este o mica parte din explicatiile necesare intelegerii unor probleme a societatii in S.U.A. , aplicate in toata lumea : Victima este considerata infractor.

www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp=27098382�

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 05:31

Maria, imi initnzi o capcana ?
Vreti sa ma omorati ?
Mi se pare interesanta propunerea de a ne vedea. Oare am mai fi atat de bataiosi daca ne-am pierde anonimatul. Cred ca nu. Am deveni brusc mai atenti, mai politicosi, mai lingusitori, mai nesinceri. Am avea de castigat in planul ideilor ? Daca votul n-ar fi secret, rezultatul votului ar mai acelasi ?

M-a amuzat ideea, Dagaio, cu sotul tau care ar fi dorit sa-mi scrie ca sa ma apostrofeze si sa solicite scuze pentru sotia lui,, adica pentru tine .... Hazliu ! Ma intreb daca exista litere de dama si litere masculine ?
Daca nevasta mea ar fi injurata pe un forum, m-as amuza. Asta fac si cand ma apostrofati voi cu "educatia" voastra.
Imi reamintesti titlul articolului de la care a plecat disputa ... Ai citit postul meu dinaintea astuia ? Reciteste-l !
Am sustinut constant ca femeile nu sunt platite mai prost decat barbatii doar pentru ca sunt femei. Asta e parerea mea. Oricate articole mi-ai cita, pentru mine nu fac doi bani. De ce ? Pentru ca cel care scrie despre o tema data merge pe o linie directoare in care crede si se asteapta sa ajunga intr-un anumit punct. Daca pe drum intalneste aspecte care contravin convingerilor si rezultatelor asteptate acestea sunt eliminate cu seninatate si se retin numai acelea care slujesc ideii propuse din start.
Vedeti voi, eu gandesc simplu, pragmatic si de capul meu. Ziceti despre vulgaritate ... Vulgaritatea face parte din viata. N-ai cum sa scapi de ea. Nici nu e bine sa faci abuz de ea. Nu-mi plac puritanii, indignatii de orice si punatorii de etichete... De obicei astia practica exact chestiile pe care le critica la altii...
Fiecare dintre noi sarim la beregata celuilat si-l acuzam ca e nepoliticos si facem asta fiind ... nepoliticosi. Mai sa fie.
Dagaio, ultimul tau post adresat mie mi s-a parut echilibrat si de bun simt. Sper sa accepti scuzele mele pentru accentele nepoliticoase din posturile anterioare. Este evident ca n-am nimic personal cu tine. Pentru mine nu esti decat un oponent al ideilor mele. Sub acest aspect trebuie sa lupt impotriva sustinerilor tale care vin in contradictie cu ale mele.
Vezi tu, eu sunt barbat si sustin ca FEMEILE NU SUNT PLATITE MAI PROST DECAT BARBATII PENTRU CA SUNT FEMEI ! Adica o pozitie de echilibru. Eu sustin ca barbatii si femeile sunt tratati egal ! La modul general !
Tu esti femeie si susti ca, dimpotriva, femeile SUNT DISCRIMINATE, SUNT PLATITE MAI PROST DECAT BARBATII PENTRU CA SUNT FEMEI.
Cine e partinitor ?
INTELEGI ?

Mai e un aspect pe care te rog sa mi-l explici. Zici ca te intelegi excelent su sotul tau si ca esti fericita, atat de fericita incat nu crezi ca altcineva poate fi mai fericit decat esti tu....
Te discrimieaza sotul tau ? Te simti exploatata in cuplu ? O sa-mi raspunzi ca nu, evident. Atunci de unde atata pornire in sustinerile tale ? De la serviciu ?
Eu lucrez intr-un loc unde forta de munca este preponderent masculina. Textele astea ale tale le-am auzit de la barbati care, cand era vorba despre cat castiga ei in raport cu alti barbati, sustineau acelasi lucru doar schimbau motivul. In poveste ei erau Cenusareasa. Victimele.
Am observat si eu o multime de femei, foarte slabe profesional, mult mai bine platite decat mine si decat alti barbati, in functii inalte, le-am ascultat debitand idiotenii in sedinte, platitudini ... Dar n-am tras concluzia ca as fi platit mai prost decat ele pentru ca sunt barbat. INTELEGI CE VREU SA SPUN ?
Ele sunt doar nevestele unor smecheri care le-au plasat in functii din care castiga bani multi si raspund de aproape nimic. Asta este. N-are nici o treaba cu discriminare legata de sex. Exista si barbati exact in aceeasi situatie.
Diferenta dintre noi este ca tu esti partinitoare pentru ca esti femeie, iar eu care incerc sa promovez o pozitie echilibrata prin care arat ca nu exista discriminare intre sexe, sunt pus la zid. Ti se pare in regula ?

Ideea Mariei Oprea de a ne vedea mi se pare interesanta. O interpretez ca Maria e interesata de ambele puncte de vedere. Ca ne pretuieste pe amandoi.
Ai catel ? D-ala mic, sau d-ala mare ? In cazul unei intrevederi sa-mi iau chilotii de tabla ?
Eu n-am caine. Pe moment. Am avut un doberman dar si-a luat lumea in cap. I-am dat prea multa libertate si, ca si in cazul oamenilor, cand dai cuiva prea multa libertate vrea si mai multa libertate. Si asa devine muritor de foame. Dar e liber....

Dar de ce sa ne stricam craciunul ? Eu sunt din provincie nu sunt din Bucuresti, dar pot veni cu usurinta in Bucuresti. Chiar mi-ar face placere. Nu stiu daca voua v-ar placea. Nu stiu nici daca am mai avea acelasi haz ...

Hai sa fim sanatosi si sa nu mai punem la inima toate rahaturile pe care le pune unul sau altul pe forum.

Sanatate doamnelor si nu mai fiti ... discriminate !

Acum nu e momentul !
eleny

3 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 11:08

De la: laurakidgirlie, la data 2008-08-12 16:25:10credeti ca daca suntem la fel de bune ca barbatii in foarte multe domenii, chiar mai este necesara discriminarea asta veche de secole???
ce-ar fi sa punem lucrurile la punct si sa recunoastem ca da! suntem diferiti, dara da! ce puteti face voi, putem face si noi.la fel de bine
nu zic poate si mai bine, pentru ca o sa-mi sara multi in cap)
ps: stiati ca in Mongolia femeile pleaca la studii si la munca, iar barbatii stau acasa si le asteapta gasindu-si de lucru pe langa gospodarie. Ele au functii de conducere, sunt cele cu studii iar barbatii le sustin si nici nu le trece prin cap sa schimbe ceva in sistemul asta.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 17:38

Subscriu eleny SUNTEM MAI RELE DECAT BARBATII ,DACA AM FI PE POSTURI DE CONDUCERE!.
Pentru Sbucur si Dagaio, eu ziceam la o cina in Piatra Neamt, la Hanul Ancutei! Ce ziceti? Si Dagaio poti sa vii si cu catel, eu mi-l aduc pe Faraon, motanul meu.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 18:22

Draga mariaoprea75,

poate chiar tu nu ai fost atinsa niciodata de discriminare, sau poate ca vrei sa nu-ti mai amintesti ca sa nu te influenteze negativ.
Asta nu inseamna ca nu exista.
Din pacate, exista foarte multa si nici cifrele care atesta existenta si gravitatea discriminarilor nu sunt cele reale, ci sunt mult mai mari. Gandeste-te la cei care nu vor sa recunoasca. Daca esti victima ai rusine sau mandrie sa te plangi, vrei sa inchei acest capitol aiurea din viata ta si atunci preferi sa spui ca nu a fost nimic.
Daca esti agresor atunci vrei sa musamalizezi ce s-a intamplat si unii nu vor sa recunoasca nici in ruptul capului ce au facut, dimpotriva, am cunoscut barbati de acest gen care au incercat sa indoctrineze victima sa-i explice ca ceea ce s-a intamplat este normal. Asta tine de patologic, dar nu numai.

Gandeste-te cate lucruri umilitoare la adresa femeilor gasesti pe toate gardurile. Cate ziare sunt scrise de barbati in care "intamplator" apar doar stiri si imagini umilitoare si nevrednice pt. a fi vazute de copiii nostri. Cati tati dar si mamici le insufla in educatia fetitelor gresite aspecte ale vietii care intra in subconstientul lor provocand distorsiuni de realitate la nivel conceptual.

... si cate cazuri de maltratari, trafic de persoane, exploatare, violuri, hartuiri,sclavie, ......., ,,,,,,,, , concedieri fara motiv sau chiar pentru ca nu ai acceptat propunerile indecente ale sefului, ( stiu cazuri din arta - teatru si balet - in care studentele nu sunt trecute la examene daca nu accepta sa se dezbrace sau sa raspunda hartuirilor unor barbati din comisie ) , catalogari misoginiste a tuturor femeilor importante, etc................................................................. ................................ ..................

De cate pagini noi am ramas doar la existenta - inexistenta, cand de fapt sunt mii de dovezi si cazuri care atesta o mare problema in Romania si in toata lumea? E greu sa te lupti cu mandria cocosilor si cu rautatea asta total evidenta. Te miri de ce? De ce asistam neputincioase la spalarea asta de creier?

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 18:30

Draga Maria,

in legatura cu invitatia ta, daca e serioasa, ne-ar placea la Piatra Neamt, e un oras foarte frumos, dar cred ca avem alte planuri in care Revelionul devine mult mai important. Sa nu te superi. Am putea sa ne intalnim in 4 sau in 5 ( adica si cu fetita ta ), poate si cu catelusul meu caniche pitic auriu.

Draga sbucur,

intalnirea cu dumneata nu cred ca va fi, deoarece noi ne alegem cu mare atentie calitatea prietenilor si nu cred ca tu te incadrezi. Fara suparare, ma deranjeaza atitudinea dumitale si pe sotul meu la fel, deci cred ca doar am pierde timpul in mod ineficient si neplacut.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 19:36

Mai reflectati, doamnelor si domnilor! Discriminarea exista peste tot. Unii constientizeaza asta, altii nu. Unii (unele) sunt atinsi de ea sau au fost loviti in trecut. Daca voua personal nu vi s-a intamplat, fiti fericiti dar nu luati atitudinea strutului. Discriminarea exista. Daca toata lumea tace si se preface ca nu vede, nimic nu se va schimba.

Am auzit ieri o poveste interesanta. Fac un rezumat si va propun sa reflectati. Se numeste "povestea soricelului" si spune ca intr-o casa, un taran a cumparat o cursa ca sa prinda soricelul. Soricelul s-a dus in curte si s-a plans la gaina, dar ea nu l-a ascultat pentru ca nu era problema ei. S-a dus la porc si s-a plans, iar el a dat din umeri nepasator si zis: 'la mine nu pune nimeni nici o cursa, e problema ta!"

Disperat, soricelul s-a dus la cal si s-a plans, dar calul i-a ras in nas si i-a zis ca n-are timp de prostii, asa ca soricelul s-a intors suparat in casa si s-a culcat plangand.

Peste noapte sotia omului s-a accidentat in cursa de soarcei si din cauza ruginei s-a imbolnavit foarte tare. A facut febra mare si omul a dus-o la spital. Doctorul i-a recomandat odihna si supa, iar omul a fugit in curte si a taiat gaina. medicamentele erau scumpe, asa ca omul a vandut calul unui geambas, desi stia ca o sa-l bata si este un om rau. Apoi femeia a murit si omul a trebuit sa taie vaca pentru pomana. Soricelul este tot acolo, in vizuina lui singur si trist.

Mai are sens sa va spun morala? Cred ca nu...

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt femei
Mergi la: