back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt femei

Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:

dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 15:28

D-le brasoveanuleontin,

Ai un fix... sau poate mai multe. Ai spus asa: "singurul lucru urat este ca se promoveaza o falsa egalitate pentru a distruge familia ca si celula de baza a societatii". Cine ti-a bagat tie in cap prostia asta? Taticu? prietenul ala care isi bate sotia? Hai ca stiu ca poti sa gandesti si singur.
Foarte gresita atitudinea ta. Adica, femeia nu are dreptul la egalitate deoarece "si-o ia in cap" si divorteaza??? De asta te porti asa urat cu sotia ta de frica sa nu divorteze? Tu stii de ce divorteaza femeile??? Tocmai pentru ca nu se simt bine acolo unde sunt obligate, nu sunt fericite.
Nu intelegi femeile si nici nu te obosesti sa le intelegi!
Nu te-a invatat mama ta sa respecti femeile? Sau si mama ta a fost sluga tatalui tau. Unde e evolutia? Tu ar trebui sa fii mai evoluat decat parintii tai. Sa nu crezi ca daca mama ta a rezistat langa tatal tau multi ani, inseamna ca ea a fost fericita si multumita de viata ei.
Lumea evolueaza, evolueaza si tu. E momentul!

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 15:56

unudepeaici,

vrei sa-ti dau un exemplu foarte elocvent de misogin cu familie? Si vai cati cati sunt in Romania. Cine ti-a zis tie ca misoginul nu se casatoreste? Ce lui nu-i place sa aibe o femeie tot timpul la dispozitia lui, zi si noapte? Crezi ca prefera sa stea cu mamica?

Uite un exemplu: unchiul meu.

La nunta mea era disperat sa-mi fure pantoful, pentru ca asa si-a propus el acasa, si nu-i strica lui o lada de bere. I-am spus ca nu vreau pentru ca nu-mi place traditia asta si chiar vroiam sa dansez. Mi-a spus ca sunt prea rasfatata ca eu trebuie sa fac asa cum vrea el. I-am spus ca e nunta mea si eu decid ce traditie sa fie, si-apoi era pantoful meu. M-a facut proasta ( acolo la masa mirilor, auzind si nasii ). I-am replicat ca nu sunt proasta si l-am intrebat daca asta face si cu matusa, daca o obliga la ceva. Stii ce a spus, si foarte serios? Ca acasa totul e cum vrea el si atat ii trebuie matusii mele sa spuna ca nu vrea ceva, ca el o pune imediat la punct. Noroc ca sotul meu nu l-a auzit fiind la baie, ca probabil il dadea afara de la nunta. Sotul meu nu suporta astfel de oameni egoisti si misogini. Nici eu.
Unchiul are doua fete. Ele au crescut in aceeasi atmosfera. Cea mai mare e casatorita si e sluga sotului. Cealalta, desi are 34 de ani, nu e casatorita pentru ca nu gaseste barbatul acela autoritar care sa-l inlocuiasca pe tatal, dar sa fie si bogat.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 16:43

NU FALSA EGALITATE DISTRUGE FAMILIA. lipsa de comunicare, de compasiune, de afectiune, lipsurile materiale, falsitatea, ipocrizia, duplicitatea, adulterul astea sunt motivele care distrug familia. si bineinteles calculele maschine si materialiste. sau poate pe astea ar fi trebuit sa le pun pe primul loc.

am fost maritata. sotul meu e mort de multi ani. dar niciodata in casnicia noastra nu mi-a spus stai la cratita ca esti femeie. niciodata nu mi-a cerut socoteala ca nu i-am calcat pantalonii sau camasa. ma ajuta la bucatarie uneori gatea chiar el. sigur ca nu facea meniuri sofisticate. dar facea acest gest. nu i s-a parut niciodata deplasat sa intre in bucatarie si sa faca o salata sau niste cartofi prajiti. si nu m-a considerat niciodata inferioara lui. am fost prieteni mai mult decat soti. si a fost bine o vreme pana au intervenit alti membri ai familiei sa ne dirijeze viata.

dar ce e mai important : nu s-a simtit niciodata mai putin barbat cand a facut astfel de gesturi. din punctul asta de vedere a fost cel mai tolerant barbat pe care l-am intalnit. si nu m-a jignit niciodata. nici macar in gluma.

mi-ar place ca toti barbatii sa inteleaga ca femeia este o parte din ei si daca e o parte din ei nu le poate fi inferioara. pentru ca ar insemna sa recunoasca faptul ca si ei sunt niste fiinte inferioare nu?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 19:37

De la: indianlady, la data 2008-10-03 16:43:23NU FALSA EGALITATE DISTRUGE FAMILIA. lipsa de comunicare, de compasiune, de afectiune, lipsurile materiale, falsitatea, ipocrizia, duplicitatea, adulterul astea sunt motivele care distrug familia. si bineinteles calculele maschine si materialiste. sau poate pe astea ar fi trebuit sa le pun pe primul loc.

am fost maritata. sotul meu e mort de multi ani. dar niciodata in casnicia noastra nu mi-a spus stai la cratita ca esti femeie. niciodata nu mi-a cerut socoteala ca nu i-am calcat pantalonii sau camasa. ma ajuta la bucatarie uneori gatea chiar el. sigur ca nu facea meniuri sofisticate. dar facea acest gest. nu i s-a parut niciodata deplasat sa intre in bucatarie si sa faca o salata sau niste cartofi prajiti. si nu m-a considerat niciodata inferioara lui. am fost prieteni mai mult decat soti. si a fost bine o vreme pana au intervenit alti membri ai familiei sa ne dirijeze viata.

dar ce e mai important : nu s-a simtit niciodata mai putin barbat cand a facut astfel de gesturi. din punctul asta de vedere a fost cel mai tolerant barbat pe care l-am intalnit. si nu m-a jignit niciodata. nici macar in gluma.

mi-ar place ca toti barbatii sa inteleaga ca femeia este o parte din ei si daca e o parte din ei nu le poate fi inferioara. pentru ca ar insemna sa recunoasca faptul ca si ei sunt niste fiinte inferioare nu?
;;;;;; Buna seara! Aveti, mare dreptate! ;Fericirea unei familii consta in ; intelegere, unde dainuie ;pacea ,linistea ,intelegerea si iubirea, e bine! Sunt ;mama de baieti;! I-am invatat sa -si ajute si sa -si respecte,;partenera;! De viata! Ei sa nu stea, in ;;fotolui; iar ele sa-si rupa gatul muncind! Sa le ajute ! Nu sunt ; mai mici barbati; daca pun si ei mana, pe; cate ceva!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 20:08

Indianlady,
parca m-ai descris pe mine ... si eu gatesc uneori, nu mi-am lovit sotia niciodata, am iubit-o si am protejat-o totdeauna. Acum sunt langa ea cand are cancer ovarian (se simte foarte bine la un an de la operatie) si simt ca, daca ar muri inaintea mea, pentru mine viata s-ar sfarsi.
Avem doi copii, o fata si un baiat care sunt mari. Nu ne-am pus problema sa-i impartim si nu stiu sa discut despre asta pentru ca nu-mi pot imagina o astfel de situatie ... In mediul inconjurator se pot gasi tot felul de exemple ... negative atat despre barbati cat si despre femei, exemple care in fapt nu spun nimic decat ca jigodismul la oameni este de ambe sexe.
Eu cred ca femeile nu sunt nici mai prejos nici mai presus decat barbatii...
Doar ca, am observat ca, in fiecare cuplu, unul i-l domina pe celalalt. De obicei barbatul. Dar si femeia este adesea capul familiei ... Dupa un timp, cel dominat observa sau nu-i mai convine pozitia de dominat si ... asa apare feminismul. Si misoginii. Se inseala toti. Nu numai barbatii au declansat razboaiele. Femeile unde erau ? Nu langa ei ? Sau erau doua tabere separate pe sexe ? Pe urma, victimele directe si nemijlocite ale razboaielor nu au fost barbatii ? Pe front mureau femeile si copii ? Dupa fiecare razboi populatia masculina scadea dramatic. Este un mister, un mare mister al naturii cum, in astfel de cazuri, copii noi nascuti erau de sex masculin pana cand se restabilea proportia naturala apropiata valorii de 50 %.

Ma bucur ca s-a trecut la o dezbatere de idei si nu la atacuri la persoana. La persoana care sustine alceva.
Regret ca lipseste simtul umorului si se poarta inflamatia imediata, multe afirmatii fiind rastalmacite in insulte. Haideti sa lasam incrancenarea, nu ajuta la nimic, v-o spun eu un patit....
S-auzim de bine !

Acum nu e momentul !
leo_

448 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 21:42

De la: dagaio, la data 2008-10-03 15:28:28D-le brasoveanuleontin,

Ai un fix... sau poate mai multe. Ai spus asa: "singurul lucru urat este ca se promoveaza o falsa egalitate pentru a distruge familia ca si celula de baza a societatii". Cine ti-a bagat tie in cap prostia asta? Taticu? prietenul ala care isi bate sotia? Hai ca stiu ca poti sa gandesti si singur.
Foarte gresita atitudinea ta. Adica, femeia nu are dreptul la egalitate deoarece "si-o ia in cap" si divorteaza??? De asta te porti asa urat cu sotia ta de frica sa nu divorteze? Tu stii de ce divorteaza femeile??? Tocmai pentru ca nu se simt bine acolo unde sunt obligate, nu sunt fericite.
Nu intelegi femeile si nici nu te obosesti sa le intelegi!
Nu te-a invatat mama ta sa respecti femeile? Sau si mama ta a fost sluga tatalui tau. Unde e evolutia? Tu ar trebui sa fii mai evoluat decat parintii tai. Sa nu crezi ca daca mama ta a rezistat langa tatal tau multi ani, inseamna ca ea a fost fericita si multumita de viata ei.
Lumea evolueaza, evolueaza si tu. E momentul!

sustin ce am spus, nu exista nici o dovada exacta a diferentelor pozitive fata de acum 100 de ani de exemplu, cu toata asa-numita egalitate. spre exemplu bunicii mei la 80 de ani se inteleg mai bine decat un cuplu de azi dupa 3 luni si sunt tarani fara multa carte. si asa s-au inteles toata viata. pe vremea lor principii ca egalitatea intre sexe erau glume. nu vad, asa cum am spus o evolutie prin egalitatea asta, care se bazeaza doar pe niste articole in lege si nici o situatie reala. in realitate egalitatea este subordonata unor concepte cum ar fi finantele, relatiile, puterea etc.
si acum ca sa iti raspund exact la intrebare, nu m-a invatat nimeni decat societetatea asta. societatea te-a invatat si pe tine acelasi lucru nu? care sunt mesajele ascunse din unele reclame? cum se face ca talk-show-rile pe tema rolului femeii in cuplu sunt realizate in mare parte de femei divortate sau nerealizate emotional in viata de zi cu zi, ori femei cu probleme in cuplu. tin minte ca o data cand priveam o asemenea emisiune, interlocutoarea "cocos" care vorbea de intelegere, compasiune si alte alte asemenea cuvinte pe care cred ca le-a gasit doar in dictionar nu in propria experienta, tot butona la verigheta de pe deget (semn clar ca in partea sentimentala avea carente mari). mai ales ca in momentul ala spunea cat de bun e sotul ei si cat de femeie se simte ea :) , sa ajungem la reviste de profil, in care multe autoare sunt divortate sau in dificultati clare cu partenerii. astia sunt mentorii generatiei noastre. de asta sa nu ne miram ca ajungem din urma rata divorturilor de 40% la prima casatorie. mult, foarte mult. in plus periculos este si faptul ca o anexa la aceasta asa zisa egalitate este educarea viitoarelor femei nu sa imparta cu partenerul sarcinile traditionale, ci sa nici nu doreasca sa le realizeze deloc.
1) se promoveaza negativ exemplul femeii care gateste prin atribute gen "la cratita", pe masura ce sunt introduse in uz semipreparate ce pot fi incalzite la cuptorul cu microunde in 5 minute si care pe langa ca sunt slabe din punct de vedere nutritiv, sunt si periculoase si scumpe. majoritatea femeilor de azi nu sunt mult mai ocupate decat cele de acum 20 - 30 de ani, insa se pare ca exista destui interesati ca sa isi vanda produsele, iar asta nu se face cat gospodina stie sa arunce 2 laptuci in oala sa faca ciorba.
2) nici spalatul hainelor si curatenia nu au fost trecute cu vederea desi de atunci s-au inventat masini care fac asta aproape singure. pai nu e mai bine sa arunci banii la menajera?
nu mai scriu in plus ca ma plictisesc. acum raspunde-mi la intrebare: cand consuma resurse un om mai mult? cand este intr-o familie in care isi organizeaza bugetul sau cand este singur?

si acum ca tot esti curioasa de viata mea iti spun eu. mama este foarte fericita de realizarile ei si parintii mei sunt multumiti per ansamblu. eu am crescut cu bunicii mei pe care nu i-am vazut niciodata macar ridicand tonul (poate ca voi crede in noile valori cand vad o a doua pereche la fel, dar nu cred ca se va intampla in viata asta) unul la altul. de cinci ani sunt impreuna cu prietena mea, si ne merge cu 400% cred mai bine decat oricarei alte relatii vazuta de mine in ultimii cinci ani. sa nu spun (dovad a evolutiei) ca noi nu raportam felul in care ne intelegem la "prima zi" cum fac altii. noi ne intelegem nespus de mult mai bine decat in prima zi. deci se pare ca eu chiar inteleg si ma inteleg cu femeile (sunt si exceptii care nu sunt de inteles). deci rezultatul: nu am cum sa am fixuri sau frustrari. sunt convins ca ma descurc mai bine decat 90% din oamenii de varsta mea si nu numai.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 21:51

De la: indianlady, la data 2008-10-03 16:43:23NU FALSA EGALITATE DISTRUGE FAMILIA. lipsa de comunicare, de compasiune, de afectiune, lipsurile materiale, falsitatea, ipocrizia, duplicitatea, adulterul astea sunt motivele care distrug familia. si bineinteles calculele maschine si materialiste. sau poate pe astea ar fi trebuit sa le pun pe primul loc.

aceasta falsa egalitate este primul pilon in "lipsa de comunicare, de compasiune, de afectiune, lipsurile materiale, falsitatea, ipocrizia, duplicitatea, adulterul". destabilizeaza relatia. intr-o relatie fiecare trebuie sa faca ce vede nefacut si nu sa faca scoring gen asta fac eu, asta ea etc. pana acum singura realizare a egalitatii intr-o relatie (vazuta la femeile cu care m-am intalnit in trecut) este ca nu mai vor sa faca nimic, insa incearca sa consume in prostie. asa cum ii spuneam zilele trecute unei prietene: "doua lucruri nu suport in special la o femeie, sa imi explice cate crime au facut femeilor barbatii in istorie (de parca as fi eu vinovat de vreuna) si vad in frigiderul ei apa plata si iaurt de fructe regulat".

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 21:53

D-le sbucur,
informatiile dvs. sunt naive.

Ati spus asa: "Dupa un timp, cel dominat observa sau nu-i mai convine pozitia de dominat si ... asa apare feminismul. Si misoginii. Se inseala toti. Nu numai barbatii au declansat razboaiele. Femeile unde erau ? Nu langa ei ? Sau erau doua tabere separate pe sexe ? Pe urma, victimele directe si nemijlocite ale razboaielor nu au fost barbatii ? Pe front mureau femeile si copii ? Dupa fiecare razboi populatia masculina scadea dramatic. Este un mister, un mare mister al naturii cum, in astfel de cazuri, copii noi nascuti erau de sex masculin pana cand se restabilea proportia naturala apropiata valorii de 50 %."

1. Nu pare sa stiti ce inseamna feminism , si nici misogin. In primul rand, feminista nu uraste barbatii, asa cum misoginul uraste femeile. In familia sau cuplul in care femeia e feminista - ea nu este dominanta si el cel dominat - aici exista mai mult echilibru - amandoi iau decizii, pe rand, sau impreuna - amandoi lucreaza in casa - exista un anumit grad de egalitate in drepturi si obligatii. In familia sau cuplul in care barbatul este misogin - el este cel dominant si ea este dominata - aici nu exista echilibru - doar el ia deciziile - doar ea lucreaza in casa - nu exista egalitate in drepturi si obligatii.

2. Intr-o lume in care barbatii au luat deciziile economice si politice - patriarhat - barbatii au intentat razboaie din diverse motive ( religioase, economice, politice, chiar din orgoliu sau ambitie ).

3. Razboaiele au atins de foarte multe ori zonele in care femeile si copiii barbatilor trimisi pe front se aflau singuri fara nici o protectie si fara arme. Ei au devenit vulnerabili in fata strainilor, au fost ucisi miseleste, violati si folositi ca sclavi.

4. Nu este nici un mister al naturii faptul ca se nasteau mai multi baieti, pentru ca in multe locuri, fetitele erau omorate la nastere sau mureau de boli pentru ca erau considerate inutile societatii.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2008, ora 22:03

brasoveanuleontin,

pana nu iti scoti ideile astea preconcepute din cap, nu vei evolua. Mai citeste, mai studiaza, mai observa, mai traieste, mai iubeste, mai deschide ochii, mai experimenteaza, ... si pe urma mai discutam.

Un sfat: Daca te-a suportat 4 ani, casatoreste-te!

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Octombrie 2008, ora 14:45

unuldepeaici:
"de aia sunt femeile mai prost platite decat barbatii, pentru ca nu ii respecta indeajuns si la adevarata lor valoare. "
asta e o "perla" din capitolul "societate a barbatilor, pentru barbati"

leo_

448 mesaje
Postat pe: 4 Octombrie 2008, ora 18:39

De la: dagaio, la data 2008-10-03 22:03:31brasoveanuleontin,

pana nu iti scoti ideile astea preconcepute din cap, nu vei evolua. Mai citeste, mai studiaza, mai observa, mai traieste, mai iubeste, mai deschide ochii, mai experimenteaza, ... si pe urma mai discutam.

Un sfat: Daca te-a suportat 4 ani, casatoreste-te!

nu, dagaio, nu sunt idei preconcepute ci idei dezvoltate. oricum am citit multe lucrari de referinta asupra a ce spun si cred ca am o cultura in a-mi alege singur propria viziune asupra lumii si societatii in cazul asta si nu a o imprumuta de dragul lipsei de experienta sau "dovezii sociale".

:)) se pare ca au fost destul de multe femei care "m-au suportat" pe mine de-a lungul timpului. trebuia sa ma casatoresc cu toate? in al doilea caz, nu stiu ce trebuiau sa suporte la mine.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 4 Octombrie 2008, ora 18:41

Dagaio,
Dupa razboaie nu erau ucise fetitele. Eu nu vorbesc despre cine stie ce ciudatenii despre care chiar nu stiu.
Vorbesc despre misterul naturii prin care, atunci cand apare un deficit numeric al unui sex, se nasc mai multi copii de acel sex. Asta exista, nu l-am inventat eu si poti sa spui orice vrei despre asta, nu se va schimba nimic.
In razboaie s-au intamplat, de buna seama, cele despre care vorbesti tu, dar, in elanul tau de a-ti sustine ideea, iti scapa tocmai esentialul pentru ca asa vrei tu: PE FRONT, IN RAZBOAIE, NU ERAU FEMEI SI COPII,, CI BARBATI ! EI MUREU LA RAZBOI ! Ei mureau primii, direct si nemijlocit.
Cand se declansau razboaiele femeile erau langa barbatii aia raii, in chip de neveste, amante ce vrei tu. Sau erau pe luna de cate ori se declansa vreun conflict datorat exclusiv barbatilor ?
In fine, n-o sa mai continui asa, cred ca n-o sa te conving de nimic. Sper sa te intelegi bine cu barbatul tau, iar daca n-ai, ai grija, schimba tactica pentru ca risti sa ramai singura sau cauta cu atentie pana gasesti unul care se armonizeaza cu ideile tale cum ca barbatii astia ar fi sursa tuturor relelor.
E mult de discutat pe chestia asta si nu am vreme, la 50 de ani, 27 de casnicie, sa tin discursuri unor necunoscute despre cum sa iti iubesti nevasta, copii si alte chestii care mie mi se intampla in fiecare zi si nu sunt lupte si razboaie ....

Marygeo, mi se pare mie sau, prin posturile anterioare ai inceput sa-mi injuri nevasta "canceroasa" si pe fiul meu ? De ce nu te multumesti sa ma injuri pe mine ? Ce ti-au facut cei doi ? Asta face parte din "educatia" cu care te lauzi ? Mai citeste-ti posturile si linisteste-te ... Nu-mi aduc aminte ca eu sa fi injurat pe cineva din anturajul tau, pe baietii tai din Spania, pe sotul tau ...... Mai gandeste-te !
Vad ca faci progrese, sau ultimele posturi nu le-ai scris tu, ai scris fara litere mari, ai inceput sa nu mai injuri cu balbaieli ... ai angajat pe cineva sa-ti scrie posturile ?
Sa fi sanatoasa !
Ma retrag din tema asta pentru ca s-a uzat, nu mai aflu ceva de bagat in seama.
Ne gasim pe alte forumuri .... Salutare tuturor !

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Octombrie 2008, ora 19:03

O doamne ce e aici, nu am mai fost ceva timp pe forum , si nu-mi place deloc ceea ce citesc. Dagaio, imi esti draga, dar altceva decat sa vezi mereu si mereu ca barbatii sunt cauza tuturor relelelor, nu ai si altceva de spus si frumos la adresa lor? Ce ti-au facut ei de vrei sa vezi numai partea lor intunecata. TOTI avem si partea noastra intunecata, nu numai ei, si noi femeiele le avem cat carul. Pentru Dumnezeu, suntem toti la un loc OAMENI si cu calitati si cu defecte si toti suntem sortiti sa mai si gresim, dar acum pe buna dreptate, am citit de curand despre gimanstul nostru care si-a batut sotia, care probabil ca ai auzit si tu, e vorba despre Marin Dragulescu, gestul lui pe buna dreptate nu-mi place, dar ce fel de mama mai e si nevasta-sa acre chelutie banii numai pe toale si farduri scumpe pentru EA. Mie una imi vine sa o iau de par. Omul asta a fost plecat cu ganduri mari la BEIJING sa ia o medalie pentru unicul sau copil pt a castiga ceva banuti si sa-l poata ajuta in starea precara a sanatatii baietelului lor, si nebuna de nevasata ii cheltuie pe toti , bani obtinuti ca donatie in acest scop de la premierul nostru, si tampita ii cheltui fara nicio mustrare de constiinta pe tot felul de fleacuri scumpe si inutile, insa aia ce fel de femeie e si ce fel de mama e? Te intreb. Nu degeaba ti-am spus ca eu cu astfel de cazuri , cu femeie batute, demult nu mai empatizez, ca stiu clar ca unele O CER, CER SA FIE BATUTE! Si ce tot atata crezi in discrimnarea asta care nici nu exista in lumea in care traim. Poate intr-un procent infim, dar pentru Dumnezeu, SUNTEM OAMENI! Vom fi cu adevarati evoluati cand absolut nimeni numai crede in astfel de discrimanari jalnice, nesanatoase si inutile. Numai postez nimic ca ma enervez ca tampita de una singura. Eventual va citesc. Spurcati-va cat vreti. Numai la asta suntem buni! Jalnic

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 4 Octombrie 2008, ora 21:48

Draga mariaoprea75,

Wake up!

Acest topic este: "Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca ... sunt femei" . Nu eu l-am inventat. Nu eu am gasit informatii si am scris articolul.
De ce vb. despre discriminare???? Ghici!

Scuza-ma ca iti spun, dar daca tu esti indragostita, nu trebuie sa iti pierzi capul si sa fii atat de naiva ca "tot ce zboara se mananca". Nu e greu sa vezi despre ce vorbesc si eu si celelalte femei de pe forum. Vorbim, in special, despre cazurile de discriminare a femeilor din societatea aceasta de barbati si despre conceptiile gresite ale romanilor in relatiile dintre sexe.

Crezi ca daca eu as vedea doar ceea ce e rau la barbati, as mai fi casatorita si fericita?? Nu. Eu vad ca se poate. Vad si stiu si cred ca multi barbati pot sa fie mai respectabili cu femeile fara sa le cerem sacrificii. Romania este, din pacate, plina de barbati cu false idei despre femeile din jurul lor, si cred ca noi si toti putem sa ajutam la o schimbare a gandirii si conceptiilor care nu fac decat sa ne stopeze evolutia. Toti pierdem, nu doar noi femeile.

Daca esti responsabila pentru viitorul copiilor tai, vei dori ca aceste conceptii gresite, inutile si invechite sa dispara si sa lase loc sanatatii sociale in care toti sa putem fi fericiti si multumiti si in care copii nostri sa traiasca fara frica si fara rautati gratuite. Legea junglei, din pacate, aici in Romania, este inca foarte valabila. Puterea se castiga lovindu-l si limitandu-l pe celalalt, care, intamplator, este chiar partenerul de viata sau prietenul tau. De ce lasam in societatea noastra sa castige cei care fura cel mai mult si cu cel mai mare tupeu, sa castige cel care loveste pe celalat pentru ca numai asa poate el sa se simta puternic sau superior, sa castige cel care minte cel mai mult provocand durere celor mai milosi dintre noi, sa castige cel mai increzut si mai infatuat in fata celui mai mult talentat si valoros, sa castige cel cu multi bani stransi pe cai ilegale in fata celui care lupta cinstit si devine cel mai bun fara sa faca rau nimanui, sa castige cel cu forta fizica in fata celui cu forta intelectuala, sa castige cel mai lenes in locul celui mai harnic, etc.
Care e scuza noastra?
" Noi nu putem face nimic pentru ca suntem mici. ASTA-I ROMANIA!!!!"

Noi singuri ne limitam si ii limitam pe cat posibil si pe cei care spunem noi ca ii iubim. Romania suntem noi. Noi trebuie sa lucram cu noi ca sa schimbam ceva. Primul lucru, avem nevoie sa ne schimbam mentalitatea asta care ne trage in jos. De ce intr-o familie nu se poate sa fie doi oameni puternici si eficienti??? De ce credem ca doar unul din noi are dreptul asta?

Gandeste-te.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 4 Octombrie 2008, ora 23:20

De ce mi se pare mariaoprea echilibrata, normala, iar dagaio jalnica ?
Sa fiu eu defect ? Poate ....
Pe de-o parte spune ca e fericita cu sotul ei dar lupta pentru nu stiu ce "mici probleme globale ale omenirii" vrea sa civilizeze roamnii care ... fac aia si ailalta...
Iarta-ma Dagaio ca m-am pus la mintea ta ... Ai probleme mari daca zici ca esti cat se poate de bine cu perechea ta dar ne asasinezi pa forumul asta doar asa, de dragul unor idei .... Sa fi sanatoasa.

M-am plictisit de subiect si, inainte de a incheia, repet ca, dupa parerea mea, femeile nu sunt discriminate in raport cu barbatii, nici la salariu nici in alte privinte, in Romania. Punct.

S-auzim de bine !

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 00:01

sbucur

ii doresc multa sanatate sotiei tale. si tie multa putere s-o sustii.

da. femeile poate au fost langa ei atunci cand au declansat razboaie. dar nu au fost in locul lor. aici e buba. cred ca o lume condusa de femei desigur ipotetica, ar fi o lume fara razboaie. si stii de ce? tot din acelasi motiv pe care unii de aici il contesta: pentru ca aducem pe lume copii. pentru ca dam viata. si nici o mama nu si-ar trimite copiii la moarte si nici nu ar lua decizii care sa le puna viata in pericol. se pare ca barbatii nu gandesc la fel cand vine vb de putere de dominatie de orgoliu si de bani.

raman la parerea mea. ca daca dumnezeu a decis ca noi sa fim cele care dau viata si o protejeaza, inseamna ca i-am parut mai de incredere decat voi.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 00:18

brasoveanuleontin

"doua lucruri nu suport in special la o femeie, sa imi explice cate crime au facut femeilor barbatii in istorie (de parca as fi eu vinovat de vreuna) si vad in frigiderul ei apa plata si iaurt de fructe regulat".

pai bine mah , cine te-a invatat pe tine sa te uiti in frigiderul femeii? nu stii ca nu e frumos?

rushinicaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

si daca bea apa plata si mananca iaurt, care e problema? vezi ca iar te contrazici? pai daca bea apa plata si mananca iaurt inseamna ca nu consuma. nu?

avarule !

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 02:11

D-le sbucur,

care a fost scopul pentru care ati postat pe acest topic?

Nefiind femeie, nu cred ca aveti credit prea mult sa spuneti ca discriminarea in Romania nu exista. V-a interesat vreodata ce salariu au primit colegele dvs.? V-a interesat vreodata sa vedeti lumea asta/ societatea asta si din alt punct de vedere decat personal? V-a interesat vreodata sa cunoasteti si alte conceptii despre viata ale unor barbati crescuti in alta mentalitate decat a dvs.? Nu cred.

Faptul ca aveti 27 de ani de casnicie nu vi se datoreaza doar dvs. Aici e vb de 2 persoane care au acceptat sa ramana impreuna in orice situatii si conditii. Foarte bine. Credeti ca dvs. ati meritat intotdeauna sa primiti fidelitatea si loialitatea sotiei? Va spun eu. Nu. Dar, aici sotia dvs. ( pe care o admir si ii doresc multa sanatate si bucurii ) v-a iubit enorm si si-a propus sa reziste. Asta nu inseamna ca ea a ramas alaturi de dvs. pt. ca a fost tot timpul fericita si multumita. Eu cred ca dvs. trebuie sa fiti recunoscator pentru fiecare zi in care va treziti impreuna.

Femeia vrea doar doua lucruri de la barbat: DRAGOSTE SI RESPECT. Daca ea primeste acestea, bineinteles in formele in care ea si le doreste, atunci ea poate fi fericita in cuplu. Daca cele doua lucruri lipsesc sau sunt pe jumatate, incep nemultumirile, certurile, dezamagirile, suferinta, cicaleala, etc.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 03:08

De la: indianlady, la data 2008-10-05 00:01:06sbucur

iida. femeile poate au fost langa ei atunci cand au declansat razboaie. dar nu au fost in locul lor. aici e buba. cred ca o lume condusa de femei desigur ipotetica, ar fi o lume fara razboaie. si stii de ce? tot din acelasi motiv pe care unii de aici il contesta: pentru ca aducem pe lume copii. pentru ca dam viata. si nici o mama nu si-ar trimite copiii la moarte si nici nu ar lua decizii care sa le puna viata in pericol. se pare ca barbatii nu gandesc la fel cand vine vb de putere de dominatie de orgoliu si de bani.

raman la parerea mea. ca daca dumnezeu a decis ca noi sa fim cele care dau viata si o protejeaza, inseamna ca i-am parut mai de incredere decat voi.

o lume controlata de femei ar avea de cateva ori mai multe razboaie si pe teme stupide, nu serioase cum sunt cele economice. voi nu faceti pace de la o femeie la alta, dar de la un sef de stat la altul. in primul rand voi sunteti primele care discriminati femei. majoritatea femeilor frumoase sau descurcarete sunt vazute de voi curve. tot in cazul vostru apare problema gen soacra-nora. nu am auzit cazuri in care socrul si ginerele sa fie la cutite pentru ca fiecare e cu treaba lui, numai voi incercati sa va controlati una pe alta. in plus nu stiu pentru ce au femeile prietene pentru ca oricum fiecare e cu ale ei si nu pot pune baza una pe alta, se lupta intre ele pana si pe barbati chiar surori si prietene. nu chiar nu cred ca lumea condusa de femei ar fi mai buna, dovad ca matriarhatul a tinut mult mai putin decat patriarhatul in istorie. cred ca o lume condusa de femei ar degenera in conflicte sangeroase.

"? tot din acelasi motiv pe care unii de aici il contesta: pentru ca aducem pe lume copii. pentru ca dam viata. "

chiar stupid citatul. voi protejati doar copilul vostru, de ai altora nici nu va doare. cine e mai rau? un tata vitreg sau o mama vitrega, deci prin prisma protectie copiilor nu veti face pace.

si inca ceva: dumnezeu nu decide si nu a decis niciodata si in plus, nu a creat omul in mod direct. dumnezeu ne lasa pe noi sa decidem.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 03:13

De la: indianlady, la data 2008-10-05 00:18:06brasoveanuleontin

si daca bea apa plata si mananca iaurt, care e problema? vezi ca iar te contrazici? pai daca bea apa plata si mananca iaurt inseamna ca nu consuma. nu?

avarule !

daca bea apa plata si manaca iaurt cumparat, consuma cam cat as consuma eu sa fac mancare pentru doua persoane, doar ea. e ineficienta pentru ca apa exista la robinet, iar iaurtul costa destul si e plin de e-uri. nu am vrea ca si copilul sa fie bolnav din pricina ca isi distruge propriul corp nu? aceste doua lucruri sunt doar consum de bani si ifose, nu produse necesare existentei, deci sunt un cost in plus.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 03:19

De la: dagaio, la data 2008-10-05 02:11:38Femeia vrea doar doua lucruri de la barbat: DRAGOSTE SI RESPECT. Daca ea primeste acestea, bineinteles in formele in care ea si le doreste, atunci ea poate fi fericita in cuplu. Daca cele doua lucruri lipsesc sau sunt pe jumatate, incep nemultumirile, certurile, dezamagirile, suferinta, cicaleala, etc.
<

numai cu dragoste si respect ajungi automat la divort. exista o intreaga paleta de nevoi, o piramida a nevoilor in cuplu. apropo dragostea nu exista fara respect, asa ca nu e pe linia principala, e o rezultanta a mai multor factori. in plus dragostea dispare dupa un anumit timp, asa ca nu este un bun barometru in cuplu. dragostea trebuie dezvoltata in altceva cu celelalte "unelte".

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 09:05

OFFFFFFFFFF. Scuza-ma dagaio , dar la naivitatatea mea nu am cum sa mai aduc argumente ca aceasta discrimanare, la noi in Romania, exista doar intr-un procent f mic, mai cu seama o intalnim in zona rurala. Dar la orase ea aprope ca nici nu mai exista. Poate ca am o "naivitate" si cred ca "tot ce zboara se mananca" dar cum Dumnezeu se explica ca sunt o FEMEIE IMPLINITA SI FERICITA, fara sa intampin dificultati de a fi discriminata. Am tot ce mi-am dorit, si stii care e secretul: diplomatie, rabdare, tact, inteligenta, farmec, daruire, cu ASTEA TOATE AM TOT CE MI-AM DORIT! Am o casnicie de 9 ani de zile, au fost si la mine mici probleme, cand cu greu imi gaseam un loc de munca in domeniul meu, dar sotul meu mereu si mereu m-a sprijinit, poate la aceea vreme ma simteam ca ultimul om, insa el muncea si imi oferea toata intelegerea si nevoia de care aveam eu nevoie. Am si plans de multe ori, dar niciodata nu m-am vazut discriminata. Imi spuneam doar ca inca nu e momentul si inca nu am pregatirea necesara in partea practica a profesiei pentru a atinge un obiectiv destul de maret. Asta inseamna draga mea inteligenta. Sa-ti masori putin atat plusurile cat si minusurile din domeniul in care ti l-ai ales si te-ai pregatit in cei 4 ani de facultate. Dupa ce am luat licenta, am simtit o mare bucurie pentru realizarea mea insa m-am si simtimt ca o ratata uitandu-ma la diploma mea, constienta fiind ca oriunde te-ai duce fara o experienta minima de 3 ani nimeni nu te angaja. Dar am trecut peste acest moment cu TACT. In final am reusit sa imi gasesc un loc de munca acolo unde mi-am dorit, dar am avut rabdare, cu care Dumnezeu mi-a dat-o, sa ajung acolo unde am vrut eu, la o firma renumita din orasul meu, pe postul meu...chiar daca asta a presupus sa astept 6 ani sa ajung aici, dar in acesti 6 ani, m-am format pe unde am putut ca sa dau tot ce e mai bun la acest loc de munca de mult dorit. Asta presupune sa ai RABDARE, SA INVETI SA AI RABDARE CA ASA AJUNGI ACOLO UNDE ITI PROPUI SA FII!. ACUM SUNT AICI, SI CREDE-MA NU SIMT NICIO DISCRIMANARE NICI MACAR AL SALARIULUI PRIMIT. Castig in raport cu vechimea mea care o am la acesta firma, si in raport cu tot ce am daruit profesional in domeniul meu. Si pot sa spun ca sunt barbati, cu o vechime mai mare ca mine si care nu au salariul care il am eu in prezent. Asta insemna draga mea diplomatie. Si ca sa inchei frumos, cu FARMEC ma simt mereu O INDRAGOSTITA. Asta face parte din farmecul meu. SUNT FERICITA!. De ce va este si voua atat de greu sa FITI FERICITI! CE VA LIPSESTE? OARE CHIAR DISCRIMINAREA VA IMPIEDICA CU ADEVARAT SA FITI FERICITI SAU VOI INSIVA? MAI REFELECTATI PUTIN.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 11:24

brosoveanuleontin,

mai baietel, esti asa de comic. Te contrazici la fiecare pas si totul e ilogic. Nu are rost sa-ti scriu mai mult. Maturizeaza-te!

Draga mariaoprea75,

care din baietii tineri proaspeti absolventi asteapta macar un an pana sunt angajati pe locul pt. care s-au pregatit, deci primesc increderea cuvenita de la seful angajator??? Crede-ma ca cunosc destui baieti tineri ( frati, prieteni, colegi, vecini, etc. ) si nici unul nu s-a chinuit mai mult de 5-6 luni sa gaseasca loc de munca in domeniul lor. Chit ca nu e vb despre cei mai buni din facultate, cei mai pregatiti, cei mai talentati sau mai bogati dintre noi. Care dintre ei ar avea rabdarea si tactul de a astepta sa fie angajati timp de 6 ani????

Mai reflecteaza.

unudepeaici

16 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 12:06

indianlady:
tot ce spui tu este in contradictie cu ceea ce spui tot tu!!!! am vrut sa iti rapsund la cateva comentarii stupide de ale tale, dar ma bucur ca au fost altii mai rapiyi ca mine.
imi pari foarte stupida!

dagaio:
daca cineva poate gandi mai mult ca tine, incearca sa inveti nu sa "educi", ca daca esti femeie si poate si mama nu insemna ca poti educa.
mitul asta e doar pentru prosti si mai aes pentur proaste!!!

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 13:59

brasoveanu, unde locuiesti? in bucuresti apa de la robinet e infecta... iar iaurtul e un aliment sanatos! Inteleg sa nu vezi cu ochi buni semipreparatele, sucurile, dar iaurtul???

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 14:11

Dagaio, sa nu crezi ca in aia 6 ani de zile , am stat cu mana in san, am acceptat joburile care mi s-au oferit, insa in acesti 6 ani m-am pregatit pentru jobul pe care il am acum. De asta spun, trebuie sa invatam sa avem si rabdare pt a ajunge unde dorim noi sa fim. Ca nu poti sa le ai pe toate deodata.
Si am mai invatat un lucru destul de important, in aceasta perioada, care o pot numi o "tranzitie" de o formare a mea ca individ in societate, indiferent unde ai fi, SINGURUL DUSMAN ESTI CHIAR TU SI NIMENI ALTCINEVA DECAT TU! Asa ca discrimarea intre sexe nu este niciun impediment pentru o femeie sa ajunga acolo unde EA doreste. SI APOI SUNTEM CEEA CE VREM NOI SA FIM SI NU CUM VOR ALTII SA FIM NOI!
Dagaio, cred ca am oferit destule pilde si exemple, si un alt mod de abordare a problemei cum ne putem schimba ceva la noi si apoi sa ublam si la schimbarea mentalitatii colective. Dar pana la schimbarea mentalitatii colective eu as propune pt toti un curs de dezvoltare a personalitatii, ca e mult de spus si sincer nu mai am chef sa abordez aceasta tematica. NU CRED IN NICIO DISCRIMANARE SEXUALA! Ai in fata ta un sef care face aceasta discrimanare, cine te retine sa pleci de la el si sa cauti, cu curaj si intelepciune un alt loc/job in care sa nu fii discrimnata ca femeie? De ce trebuie sa ne cramponam de ceva inutil si nesanatos si sa ne punem tot felul de intrebari. Pentru mine aceste persoane, fie femeie fie barbat nu exista, pt ca nu le acord niciun credit, sunt atat de limitati incat nu merita nicio atentie din partea mea.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 15:13

D-le unudepeaici,

intai de toate schimbati avatarul si pe urma citeste toate mesajele de pana acum. Invata sa scrii ca sa intelegem la ce te referi. Apoi vb.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 15:28

Draga mariaoprea75,

ai scris asa: "Ai in fata ta un sef care face aceasta discrimanare, cine te retine sa pleci de la el si sa cauti, cu curaj si intelepciune un alt loc/job in care sa nu fii discrimnata ca femeie? De ce trebuie sa ne cramponam de ceva inutil si nesanatos si sa ne punem tot felul de intrebari. Pentru mine aceste persoane, fie femeie fie barbat nu exista, pt ca nu le acord niciun credit, sunt atat de limitati incat nu merita nicio atentie din partea mea."

Dupa logica mea, asta inseamna ca tu accepti ca exista persoane care fac discriminare, dar ca tu preferi sa te prefaci ca nu ii vezi. Frumos! Daca tu ai dorit sa lucrezi la acea companie si ai dat peste un sef din acesta, inseamna ca tu trebuie sa te prefaci ca, defapt, nu ai dorit acel post???? Ciudat. Nu te deranjeaza ca tu puteai fi foarte buna pe acel post, dar ca nu ti s-a dat ocazia din singurul motiv ca tu esti femeie? Hmm.
Una e sa fii pozitiva, optimista si sa ai incredere in tine si in viitorul tau, si alta e sa crezi ca conceptiile lor depind intotdeauna de tine si ei nu au cum sa greseasca. Nu esti tu de vina pentru ca ei gandesc asa. Cine ti-a spus asta?
Stii bine ca ei exista si ca nu ar trebui. Crezi ca tu esti singura care a fost discriminata sau folosita de ei? Nu. Multe trecem prin asa ceva. Dar nu mi se pare corect. Sunt mandra ca sunt femeie si vreau pt. mine si pentru toate femeile sa avem aceleasi sanse ca orice barbat. Nu doresc imposibilul.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 16:09

brasoveanuleontin

daca bea apa plata si manaca iaurt cumparat, consuma cam cat as consuma eu sa fac mancare pentru doua persoane, doar ea. e ineficienta pentru ca apa exista la robinet, iar iaurtul costa destul si e plin de e-uri.

cu asta am spus tot

hai pa !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Octombrie 2008, ora 16:11

unuldepeacolo

daca singurul tau argument este ca sunt stupida, atunci poate ca nu ar trebui sa-ti pierzi timpul pe aici. incearca pe stadion. acolo nu ai nevoie de argumente ca sa fii badaran.

Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt femei
Mergi la: