back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Radare ilegale

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:

gabi_prund

87 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 21:04

Dacă vorbim de legea știută după ureche și în necunoștință de cauză, nu am făcut nimic! Hai să îți dau un exemplu concludent și fă o comparație: Dacă tu, ca și pieton, ai culoarea verde la semafor și deci... dreptul de a traversa. O faci fără grijă că doar este dreptul și la un momentdat te trezești că dă unul cu mașina peste tine. Te revolți, îți ieși din minți și faci un tărăboi al dracu de mare că a fost dreptul tău și el ți l-a încalcat. Mergi până în pânzele albe să îți faci dreptate și poate și câștigi dar, ce folos dacă ești schilod? Am văzut cu ochii mei așa ceva. Cam asta se întâmplă și cu dreptul tău de a circula cu mașina în siguranță stând la măna primăriei. O să îți aștearnă petale de trandafiri pe jos. În consecință, ca să te fac a înțelege și mai bine, toate autorizațiile de construcție care se dau, se dau cum numai în România se pot da. Câți respectă proiectul pe care îl prezintă primăriei spre aprobare? Ce vină are Poliția Rutieră că Primăria îi dă voie unuia sa ridice un imobil cu trei etaje în buricul Bucureștiului, ăla nu respectă proiectul și face 12 etaje?Pănă îi dă Primăria blocul jos mai durează o mie de ani, mizeria rămâne la fel și lipsa locurilor de parcare. Să facă Poliția Rutieră parcări supraetajate sau ce? Mulți fac acum tam tam că s-a mărit taxa auto. Păi fraților, trebuie făcut ceva, nu știu ce, dar trebuie, ca nu mai ai loc pe stradă de atâtea mașini. Și vai, câtă greață când aude lumea de logan. S-au născut meltenii cu curul în BMW și vomită ăn logan. Mă rog! Sunt familii care stau la bloc și au câte 4-5 mașini. Păi de unde dracu atâtea locuri de parcare tată? Are el mașina lui, soția mașina ei plus câte una de fiecare de la firmă pe care le aduc acasă seara. Nu mai zic cele ale copiilor. păi este corect? Spui de gropile din asfalt. Păi ce să le facă Poliția Rutieră? Să le plombeze ea? Ea dă sancțiuni. Ideea este că pe primari îi cam doare-n p...lă de noi cetățenii. Și pe cetățeni îi doare-n p..lă de alți cetățeni că așa este românul. Vorbește de moralitate și corectitudine după margine în timp ce mănâncă semințe și scuipă cojile pe jos. Spui de semnalizarea gropilor din carosabil și nu numai? Păi tu ai idee cum se semnalizează corect o groapă sau o lucrare? Sunt sigur că nu. Nu știu nici ăia care trebuie sa o facă. Sunt câteva indicatoare care trebuie puse și nu alandala cum le vedem noi ci într-o ordine că deasta se numește semnalizare rutieră, și care bănuiesc că nu intră la capitolul investiții din partea firmelor de săpat șanturi. Poate la capitolul pagube dacă nu îi interesează că pot omorî oameni astfel. îți înteleg frustrarea dar și eu trăiesc tot în același oraș ca și tine și... la fel ca și tine am de suferit când dau cu mașina într-o groapă. Nu îmi dă nimeni bani să o repar. Nu mi-o repară Poliția Rutieră. Faceți și voi cum fac ăia pe la Răcădău în Brașov când vine vreun amărât de urs înpins de foame sa caute la tomberoane. Poc! Îl împușcă în loc să găsească o modalitate de a îl determina să rămână în pădure unde îi este locul. Faci o confuzie. Nu Poliția Rutieră este de vină. Te pomenești că tot Poliția este de vină că s-a mărit taxa auto! Ar fi culmea.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 01:29

Nu, sigur ca politia nu e de vina de nimic ...
Chiar, ca tot ai adus vorba, politia este de vina pentru ceva ?

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 11:36

De la: grigserbu, la data 2008-12-13 15:15:26Politia rutiera (si cu atat mai putin Gabi) nu este abilitata sa sa dea un aviz de construire pt o cladire. Nu este de competenta ei.
Poate angajatii vin la serviciu cu metroul si nu este nevoie de locuri de parcare

Vin angajatii toti cu metroul si nu e nevoie de parcare ...
Domnule Grig, faci misto, sau esti de pe alta lume ...?

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 11:48

Oameni buni
M-am plictisit de acest subiect, am spus tot ce aveam de spus, am constatat ca cine putea sa inteleaga a inteles, cine nu reuseste sa inteleaga, asta este, n-am ce sa fac .... Il las pe Gabi sa va civilizeze si sa elogieze politia asta pe care eu as desfiinta-o fara sa clipesc si-l rog sa ma anunte si pe mine cand va reusi.
Eu sunt pentru modelul german: camere peste tot, amenzi care vin acasa in plic, eliminarea politistilor din trafic pentru ca sunt corupti din motivele pe care Gabi le insira cu atata maiestrie si o sa vedeti atunci civilizatie !
Cata vreme politia e pe strada, coruptia e la ea acasa, smecherii zburda si sfideaza pe toata lumea pentru ca pot corupe. Daca se taie aceste punti se va schimba treaba. Cine credeti ca se opune la introducerea sistemelor electronice de supraveghere a traficului ? POLITIA ! Sa nu-i credeti daca va vor spune ca nue e asa, ca ei vor, ca ei au propus dar nu li s-a aprobat, basme d-astea. Actualul sistem este mina de aur pentru mai marii politiei si pentru mai micii ei... N-o fi corupt Gabi al nostru, e foarte posibil, n-ar fi corupti multi dintre politisti, dar prea ii vad in masini straine si case de se invart dupa soare, la varste fragede si nu numai, ca sa cred poeziile lui Gabi.
Chestia cu radarele pitite pe dupa nu stiu ce ca sa aiba eficacitate e hazlie de-a binelea. Eficacitate la produs, poate, ca la fetite pe centura.

In fine, iar m-am lungit si nu e bine.

La revedere prieteni si,

La multi ani !
Sa fiti sanatosi !

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 14:39

Admitere la Academia de Politie
Chestionar de unica folosinta
Timp limita: 3 saptamani

1. Care este limba oficiala in Franta ?

2. Sustineti o dizertatie despre resursele economice ale Babilonului antic SAU spuneti care este prenumele lui Ovidiu Ioanitoaia (subiect la alegere)

3. Ce facea William Shakespeare de obicei ?
a) construia poduri
b) pilota elicoptere
c) SCRIA PIESE DE TEATRU !!!

4. Care este orientarea religioasa a PAPEI (alegeti raspunsul corect)
a) Cultul mozaic
b) Catolicism
c) Budism

5. Transformati 0 metri in centimetri

6. Cum se numes locuitorii orasului Buzau ?
a) BUZOIENI
b) Constanteni
c) Aradeni

7. Despartiti in silabe:
Ou.............................
Mar............................
Exhaustiv...................

8. Doi regi ai Romaniei au purtat numele de Carol. Cel de-al doilea se numea Carol al doilea. Cum se numea primul?

9. Puteti explica pe scurt Teoria Relativitatii a lui Einstein?
a) Da
b) Nu

10. La ce sunt folosite mingile de fotbal ?

11. Explicati principiul lui „Le Chatelier” (facultativ) si spuneti cine l-a enuntat prima data (obligatoriu)

12. Cine l-a ucis pe Kennedy ?

13. In ce zona a Romaniei sunt mai multi canguri?
a) Banat
b) Moldova
c) Dobrogea
d) IN ROMANIA NU SUNT MAI MULTI CANGURI

14. Daca aveti trei mere si mancati un sandvis cate mere va raman ?

Semnatura.....................

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 14:50

De la: mytcor, la data 2008-12-21 14:39:07Admitere la Academia de Politie

2. Sustineti o dizertatie despre resursele economice ale Babilonului antic SAU spuneti care este prenumele lui Ovidiu Ioanitoaia (subiect la alegere)

a) construia poduri
b) pilota elicoptere

a) Cultul mozaic
b) Catolicism
c) Budism

a) BUZOIENI
b) Constanteni
c) Aradeni

7. Despartiti in silabe:

8. Doi regi ai Romaniei au purtat numele de Carol. Cel de-al doilea se numea Carol al doilea. Cum se numea primul?

a) Da
b) Nu

11. Explicati principiul lui „Le Chatelier” (facultativ) si spuneti cine l-a enuntat prima data (obligatoriu)

a) Banat
b) Moldova
c) Dobrogea

Se vede treaba ca pretenul Gabi Prund inca mai completeaza chestionarul asta ...
Cred c-o sa fie gata prin august ... (nu spun anul ... )

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 08:12

De ceva vreme lucrez ca sofer profesionist, si tin sa va spun ca de cate ori am avut de a face cu Politia Rutiera nu am sesizat nici un abuz, dimpotriva, daca au putut, m-au ajutat,iar cu aceasta ocazie le urez tuturor politistilor de la Politia Rutiere "SARBATORI FERICITE!"

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 12:08

Of,of,of,... @cornelioandanciu , daca ne zici si noua care-i ordinea de aprindere a unui motor cu 8 cilindrii-n ("V")...te credem ca esti sofer profesionist si te-a mai ajutat si politia rutiera.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 12:47

De la: cornelioandanciu, la data 2008-12-26 08:12:18De ceva vreme lucrez ca sofer profesionist, si tin sa va spun ca de cate ori am avut de a face cu Politia Rutiera nu am sesizat nici un abuz, dimpotriva, daca au putut, m-au ajutat,iar cu aceasta ocazie le urez tuturor politistilor de la Politia Rutiere "SARBATORI FERICITE!"

Domnu' Danciu Cormneliu Ion, mergi de sapa in alta parte, bre, ca aici e beton ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 23:46

De la: cornelioandanciu, la data 2008-12-26 08:12:18De ceva vreme lucrez ca sofer profesionist, si tin sa va spun ca de cate ori am avut de a face cu Politia Rutiera nu am sesizat nici un abuz, dimpotriva, daca au putut, m-au ajutat,iar cu aceasta ocazie le urez tuturor politistilor de la Politia Rutiere "SARBATORI FERICITE!"

saracii de ei...nu comit niciun abuz....

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 23:50

De la: mytcor, la data 2008-12-21 14:39:07Admitere la Academia de Politie

a) construia poduri
b) pilota elicoptere

a) Cultul mozaic
b) Catolicism
c) Budism

a) BUZOIENI
b) Constanteni
c) Aradeni

7. Despartiti in silabe:

a) Da
b) Nu

a) Banat
b) Moldova
c) Dobrogea

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 23:44

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-27 12:47:54

Domnu' Danciu Cormneliu Ion, mergi de sapa in alta parte, bre, ca aici e beton ...
Exista procedee de a sapa si in beton.Ce ai fi vrut, sa zic ca nu m-au ajutat, daca m-au ajutat?Pina una alta asta este adevarul, si te rog sa ma ierti daca nu-i pot injura, cum vad ca altii o fac pe acest forum.Nu zic despre acesi oameni ca sint spagari, cand mie nu mi-au luat nici macar cinci bani spaga.Si am avut de-a face de multe ori cu ei.Am platit si eu pana acuma doua radare, ce sa-i faci, asta este.Dar nu am motive sa-i injur.

truckdriverjob08

4 mesaje
Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 10:56

pt. yux_mm: ... d-aia findca drumurile-s proaste... si findca legile-s proaste... sau oricum alea bune nu se aplica... si fiindca disperi in trafic mergind dupa vre-un ARO cu 50 la ora... si cand prinzi si tu o bucatica de drum liber... hop si radaru' pe acolo...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 13:46

Un plitist statea intr-o intersectie mare pe bulevardul Magheru si dirija circulatia gesticuland si fluierand foarte elegant.
La un moment dat apare masina politiei cu girofarurile in functiune si opreste in fata artistului.
- Sa traiti domnule colonel, sunt sergentul X la postul...
- Ma, dobitocule, mars acasa si schimba-te, te vede o lume intreaga aici in mijlocul capitalei, .....nu vezi ca ai o cizma neagra si una alba!?
- Permiteti sa raportez, si acasa tot asa le am.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 00:07

De la: cornelioandanciu, la data 2008-12-29 23:44:40
De la: Atotputernicul, la data 2008-12-27 12:47:54

Exista procedee de a sapa si in beton.Ce ai fi vrut, sa zic ca nu m-au ajutat, daca m-au ajutat?Pina una alta asta este adevarul, si te rog sa ma ierti daca nu-i pot injura, cum vad ca altii o fac pe acest forum.Nu zic despre acesi oameni ca sint spagari, cand mie nu mi-au luat nici macar cinci bani spaga.Si am avut de-a face de multe ori cu ei.Am platit si eu pana acuma doua radare, ce sa-i faci, asta este.Dar nu am motive sa-i injur.

Prietene,
Greșești crezând că unii dintre noi îi înjurăm pe polițiști ...
Doamne ferește !
Noi vrem să le dăm o mână de ajutor exact așa cum doresc unii dintre ei să ne civilizeze ... pe noi, pe nesimțiții de șoferi ... pe needucații, pe mitocanii, pe necivilizații ... ințelegi ?
Zici că dacă n-ai motive să-i înjuri, nu-i injuri ! Corect ! Zici că te-au ajutat și nu ți-au luat nici un sfanț... Excelent ! Deci există și așa ceva ....
Foarte bine, eu unul, te cred ....
Tu ne crezi pe noi ?

Acum nu e momentul !
ghneagu

8 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 11:00

Numai prostii spui.Abtine-te !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 23:04

Politistul de la Brigada Rutiera Romana, este obligat de lege si de Regulamentul de serviciu la urmatoarele:

1: trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-i ceri legitimatia sa ti-o arate).
2: sa-ti spuna motivul opririi (decat daca este filtru organizat si ei cauta sa zicem alcool).
2': daca este filtru ai dreptul sa ceri actele de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele echipajului).
3: actele se cer pe un motiv (legea nu mai permite sa opreasca masini si apoi sa caute motive de amenda)
3': deci la oprire se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv (asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate). Logic!
4: la amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. So, puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda dar sa nu recunoasteti fapta.
5: CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu Politia fie noapte fie zi puteti sa sunati la Numarul unic 112 si sa spuneti ca sunteti abuzat. In maxim 30 de minute apare acolo un echipaj de la "Capitala" si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor. (experimentata de un coleg de-al meu de la munca!).
6: fiti intelegatori cu "militianul"... totusi sta in strada de atat timp (asta daca nu incepe sa abereze cum am patit io / ma intreba de unde am husele de pe scaune).

Si mai nou politisti de pe radar nu mai au voie sa dea filmul inapoi...

...deci daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau le cereti sa va arate:

1. legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar... sa aiba vizele la zi.
2. copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului...
3. legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne... sa fie vizata.
4. daca mai fac scandal, le cereti sa va arate "ordinul"... este un fel de foaie de parcurs in care sunt scrise locurile unde au voie sa-si desfasoare activitatea.
Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar... faptul ca-l intrebi de ele de cele mai multe ori duce doar la un AVERTISMENT pt tine

ce-ai spune d-le agent de-o vizita prin civil ?

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 23:48

De la: ghneagu, la data 2009-01-01 11:00:39Numai prostii spui.Abtine-te !

Bănuiesc cum că te referi la mine....
Uite, eu mă abțin, dar Mytcor nu vrea.
Și nici alții ...

Mulțumesc Mytcor și celuilalt care ne-a spus cam ce drepturi avem și cam ce trebuie să-i întrebăm pe șmecherii de polițiști care sunt gata să-și facă bocancii cu noi, în vreme ce in fața smecherilor cu tupeu, bunii lor prieteni, nici nu suflă. Ca să nu se facă de râs .....

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 12:14

Ati fost oprit de agentul de politie
Cand sunteti oprit pentru a primi o amenda de circulatie, domnul politist va completa de fata cu dumneavoatra un proces-verbal de contraventie.

Procesul-verbal de contraventie trebuie sa fie intocmit conform prevederilor legale si sa contina in mod obligatoriu anumite date.

Datele acestea sunt copiate din actele pe care trebuie sa le aveti la dumneavoastra.

Sunteti obligat sa prezentati actele pe care le aveti la dumneavoastra.

Lipsa actelor se pedepseste cu avertisment sau amenda.

Daca nu aveti actele la dumneavoastra politistul va stabili prin statie identitatea dumneavoastra.

Politistul este obligat sa va spuna numele si gradul precum si sa va prezinte legitimatia.

Este dreptul dumneavostra sa sunati la politie si sa cereti confirmarea.

Cine va amendeaza
Aplicarea sanctiunilor contraventionale se face de catre asa-numitii "agenti constatatori". In cazul amenzilor rutiere, singurii agenti constatatori sunt politistii. Deci numai politistii pot sa aplice amenzi rutiere.

Totusi, nu doar politistii de circulatie dau indicatii pe sosea. Mai sunt si alti oameni care au puterea, conferita de lege, sa dea dispozitii participantilor la trafic.

Participantii la trafic sunt obligati sa respecte semnalele:
- politistilor de frontiera
- indrumatorilor de circulatie ai Ministerului Apararii Nationale
- agentilor cailor ferate
- personalului autorizat din zona lucrarilor pe drumurile publice
- echipajelor scolare de circulatie care actioneaza in imediata apropiere a unitatilor de invatamant
- orbilor.

Daca nu respectati semnalele acestora nu va vor putea aplica ei personal amenzi, insa veti putea fi amendati de catre politisti pentru ca nu ati respectat semnalele lor.

Aplicarea amenzii rutiere intervine atunci cand s-au incalcat normle juridice care reglementeaza circulatia pe drumurile publice. Autoritatea competenta se realizeze acest centrol de legalitate, care se soldeaza, din pacate, cu amenzi este Inspectoratul General al Politiei Romane.

IGP nu doar face control de legalitate, ci si contribuie la realizarea reglementarilor in materie rutiera. Astfel, reglementarile privind circulatia pe drumurile publice se emit de catre autoritatile publice centrale si locale cu atributii in acest domeniu numai cu acordul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Indrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie rutiera se fac de catre politisti specializati si anume desemnati prin dispozitie a inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Politistii aplica amenzi nu pentru ca asa vor ei, ci pentru ca asta intra in atributiile lor de serviciu. Ei au OBLIGATIA sa ia masurile legale in cazul in care constata incalcari ale normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Cred ca e important sa fim constienti, intotdeauna cand ne opreste un politist, de faptul ca el este un functionar public civil, cu statut special, inarmat, precum si de faptul ca politistul raspunde, in conditiile legii, pentru modul in care isi executa atributiile de serviciu.

De ce fac ei asta?
Rolul politistului este de a preintampina pericolele dar si de a lua masuri legale daca constata abateri de la normele de drept. Adica atunci cand politistul observa ca cineva a savarsit o contraventie.

Nu contest dreptul politistului de a da amenzi, dar unii politisti va amendeaza pentru ca ei aplica legea, mecanic, dupa litera.

Legea nu este facuta pentru computere, legea este facuta pentru oameni.

Pe langa faptul ca este legal, este si de bun simt ca legea sa se aplice si in spiritul ei. De altfel legiuitorul condamna aplicarea mecanica a legii, punand la dispozitia cetateanului mijloace de aparare impotriva abuzurilor.

Aceasta protectie se manifesta in domeniul amenzilor rutiere prin dreptul contravenientului de a face plangere impotriva procesului-verbal de contraventie.

Plangerea impotriva procesului-verbal de contraventie trebuie intocmita in 15 zile. Din momentul in care ati semnat ca ati primit procesul-verbal.

Exercitarea in timp util a actiunii o sa va aduca in fata instantei de judecata, care va trebui sa se pronunte daca situatia in fapt si in drept consemnata in procesul-verbal de contraventie corespunde intr-adevar realitatii.

De asemenea instanta trebuie sa se pronunte si daca pericolul faptei necesita aplicarea sanctiunii consemnate in procesul-verbal de contraventie

Actele care trebuie prezentate la control politistului de la circulatie
Cu privire la dumneavoastra:
1. actul de identitate (BI sau CI)
2. permisul de conducere
3. atestatul profesional (daca e cazul)

Cu privire la masina:
1. talonul
3. asigurarea (RCA)

Trebuie ca toate aceste acte sa fie prezentate in original. Lipsa unui act sau prezentarea lui in fotocopie este contraventie si se sanctioneaza cu avertisment
Daca nu aveti actele la dumneavoastra politistul poate sa va verifice folosind statia radio pe care o are in dotare. Verificarea nu dureaza mai mult de 5 minute.

In general politistul doreste doar sa va sperie daca afirma ca vrea sa va duca la sectie pentru verificarea identitatii dumneavoastra.

Poate totusi va iarta!
Sanctiunea pe care o poate da politistul nu se rezuma doar la sanctiunile mentionate in legile pentru circulatie.

Trebuie sa stiti ca politistul poate sa dea avertisment chiar daca pentru fapta incriminata sanctiunea este amenda si retinerea permisului.

Astfel, un proces-verbal inceput pentru amendare poate fi terminat ca avertisment scris. Este important sa stiti cand nu ati gresit. Astfel politistul nu va mai fi singurul cunoscator al legii.

Intalnirea unei persoane competente care cunoaste legislatia in vigoare il va face pe politist sa aplice legea si in spiritul ei, facandu-l mai uman

Ce trebuie sa contina procesul-verbal de contraventie
Procesul-verbal trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu urmatoarele:

- data si locul unde este incheiat;

- numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator;

- datele dumneavoastra personale din actul de identitate;

- codul numeric personal al dumneavoastra;

- ocupatia;

- locul de munca;

- descrierea faptei contraventionale:

1. indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita contraventia;
2. aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite;

- indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia;

- in caz de accident si numele societatii de asigurari;

- posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii;

- termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea impotriva procesului verbal;

- daca procesul verbal nu poarta semnatura dumneavoastra, politistul trebuie sa desemneze un martor care sa contrasemneze procesul verbal. Un politist nu poate sa fie trecut ca martor.

Ce trebuie sa contina exact un proces-verbal este trecut la art. 16 din OG 2/2001

Nu ati reusit sa-l induplecati pe politist sa arate ca are o parte umana, asadar incepe partea serioasa a procesului-verbal de contraventie.

Inainte sa semnati procesul-verbal de contraventie este bine sa stiti urmatoarele. Daca ati semnat si/sau primit procesul-verbal de contraventie, termenul de atacare in justitie curge din ziua imediat urmatoare.

Trebuie sa stiti ca politistii trimit procesele-verbale de constatare a contraventiilor prin posta. Daca nu semnati procesul-verbal de contraventie sau nu erati de fata cand s-a intocmit procesul-verbal de contraventie, se va considera ca ati luat cunostinta de procesul-verbal cand ati primit la posta scrisoarea cu amenda.

Plangerea impotriva procesului-verbal de contraventie suspenda executarea, cat timp se judeca nu exista nici un titlu care sa va oblige sa platiti amenda

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 12:24

ICCJ a hotarat ca nerespectarea obligatiei de a aduce la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul procesului-verbal de constatare a contraventiei (conform alin. 7 al art. 16 din OG 2/2001) atrage nulitatea relativa a actului de constatare.

In Monitorul Oficial Partea I nr. 833 din 05.12.2007 a fost publicata Decizia Inalte Curti de Casatie si Justitie nr. 22/2007 privind examinarea recursului in interesul legii, declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, referitor la consecintele nerespectarii cerintelor inscrise in art. 16 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

Conform art. 16 alin. (7) din OG nr. 2/2001, „ in momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 19:56

in caz ca persoana oprita in trafic, ca incalcand o norma rutiera, si nu poate prezenta un act de indentitate CU FOTOGRAFIE, este condusa la cea mai apropiata sectie de politie pentru a se confrunta ceea ce declara acea persoana cu privire la datele sale personale si ceea ce este la evidenta populatiei cu privire la acea persoana. daca tu crezi ca dureaza cinci minute sa te verifice prin statie cand nu ai actele la tine, inseamna ca induci si pe altii in eroare. repet, asta numai in cazul in care ai la tine un act cu FOTOGRAFIE. politistul nu este obligat sa iti arate legitimatia de serviciu atat timp cat este in exercitarea atributiilor legate de serviciul pe care il desfasoara, decat numai daca este inbracat in tinuta de strada (civil) motiv pentru care trebuie sa isi arate calitate de politist. nu cetateanul il legitimeaza pe politistul in uniforma distincta in timpul programului! se poate ca unele persoane sa spuna ca pot fi inpostori. perfect adevarat dar, atata timp cat ala este cu masina politiei, este imbracat distinctiv, are statie la el care functioneaza si se aude ce se comunica prin ea, are procese-verbale pe care le completeaza, le inmaneaza si te lasa in pace, este clar ca ala nu sta de placere acolo. referitor la procesul-verbal, nu specifica in cele cu regim de circulatie, locul de munca si ocupatia. nu este cazul! si aici ca un sfat personal, daca vrei sa indupleci un politist, chiar daca gresesti, vorbeste-i frumos, civilizat, calm dar NU UMIL, (ai sa vezi ca si el va face exact la fel) si cu siguranta va deveni uman si flexibil, daca fapta nu este grava. (a nu se confunda ceea ce spun eu cu sfatul de a da spaga). NICIODATA nu vei indupleca un politist sa te ierte, amenintandu-l, dandu-te zmeu in fata lui sau incercand sa il intimidezi. din contra, il vei ambitiona sa te "arda", te va controla la sange la toate actele, va dura mai mult, te vei enerva si mai tare, ii vei zice ceva, poate il vei injra, iti mai aplica sanctiune si la legea 61, care nu e chiar asa mica si la care nu se aplica jumatate din minim in 48 de ore, si om te face. asta ca o paranteza de la cineva care stie ce spune!

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 21:26

Ceva asemanator

www.realitatea.net/judecatoarea-din-targoviste-acuzata-de-conduc...

Judecătoarea din Târgoviște acuzată de conducere sub influența alcoolului nu va fi trasă la răspundere

A fost acuzată că ar fi condus sub influența alcoolului. A fost prinsă de poliția rutieră, iar alcool testul a arătat o concentrație de unu la mie, confirmată și de Institutul de medicină legală. I s-a întâmplat unei judecătoare din Târgoviște.

www.realitatea.net/judecatoarea-din-targoviste-acuzata-de-conduc...

Dana P

P.S.

Mai corect ar fi sa respectam legile, regulile si sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce facem.
Tot eu, Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 23:24

"Tu"....Dumneavoastra D'le @gabiprud, vad ca refuzati cu obstinatie ajutorul din partea unor civili binvoitori si complet dezinteresati, eu am sa continui a va bate la cap pana-n momentul in care o sa pricepeti ceea ce doream de la inceput:

Combatrea "smecherilor de Romania", inclusiv de pe arterele rutiere ale romaniei indiferent daca acesti "smecheri sunt cond.auto ori agenti ai politiei rutiere.

Ca si un politist onest- asa cum va pretindeti-, chiar nu doriti a ne sprijinii reciproc in combaterea flagelului la care-am facut rererire mai sus ?...

art. 16 alin.1 din OG 2/2001: "(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea."
art. 16 alin.7 din OG 2/2001: "(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal."
art. 21 din OG 2/2001: "(1) In cazul in care prin actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiilor nu se prevede altfel, agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, aplica si sanctiunea. (2) Daca, potrivit actului normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei, agentul constatator nu are dreptul sa aplice si sanctiunea, procesul-verbal de constatare se trimite de indata organului sau persoanei competente sa aplice sanctiunea. in acest caz sanctiunea se aplica prin rezolutie scrisa pe procesul-verbal. (3) Sanctiunea se aplica in limitele prevazute de actul normativ si trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei savarsite, tinandu-se seama de imprejurarile in care a fost savarsita fapta, de modul si mijloacele de savarsire a acesteia, de scopul urmarit, de urmarea produsa, precum si de circumstantele personale ale contravenientului si de celelalte date inscrise in procesul-verbal."

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 23:48

Politistul este obligat sa se legitimeze D#le @gabiprud...

Prin conduita rutiera personala adoptata atat in executarea serviciului cat si in afara acestuia, politistul cu atributii in
domeniul circulatiei trebuie sa fie model pentru ceilalti participanti la trafic in ceea ce priveste comportamentul la volan.
Activitatea politistului rutier se desfasoara in mod planificat, potrivit planului de activitate zilnic si a variantelor de
patrulare stabilite, ceea ce elimina caracterul aleator al acesteia.
Activitatile de politie rutiera se executa de echipaje (patrule) formate din minim doi politisti rutieri. In situatii speciale, cand
din motive obiective nu se poate asigura aceasta configuratie a echipajului, se admite ca unul din politisti sa apartina
altei formatiuni de politie,ori sa fie inlocuit de un jandarm sau de persoane de sprijin.
In timpul executarii serviciului, politistul rutier este obligat sa aiba asupra lui urmatoarele documente:
- documentele de identitate personale : legitimatia de serviciu, cartea de identitate si permisul de conducere; cei care
lucreaza ca operatori radar trebuie sa poarte asupra lor si atestatul care-i confirma aceasta calitate;
- documentele autoturismului : certificatul de inmatriculare, tichetul de asigurare de raspundere civila auto tip RCA;
- copia atestatului de verificare metrologica a echipamentului de supraveghere a traficului sau a aparatului radar
– in cazul in care sunt folosite aceste mijloace tehnice;
- documente de constatare ( carnet procese-verbale de constatare a contraventiei, carnet de dovezi inlocuitoate, carnet
autorizatii de reparatie etc.);
- registrul de evidenta a abaterilor – pentru cazul in care autovehiculul de serviciu este echipat cu mijloace
tehnice de supraveghere a traficului sau de determinare a vitezei.
La solicitarea participantului la trafic, politistul se legitimeaza cu legitimatia de serviciu. Daca cetateanul are dubii legate
de prezenta politistului in trafic in locul si la momentul respectiv sau daca il intereseaza daca acesta se afla in exercitarea
atributiunilor de serviciu, se poate adresa personal celei mai apropiate unitati de politie (politie municipala sau
oraseneasca, respectiv post de politie comunal)

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 21:12

?????.....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 23:22

BILANȚ 2008

Sute de milioane de euro din sancțiuni

Peste 1,1 miliarde de lei, adică peste 296 de milioane de euro. Atât au încasat polițiștii de la șoferii indisciplinaț i în acest an, potrivit statisticilor Direcției Poliției Rutiere, care a alcătuit și un „top“ al celor mai frecvente abateri comise în trafic. Astfel, primii în „topul“ indisciplinaților sunt șoferii care au depășit viteza maximă admisă cu 10-20 de kilometri/ oră, polițiștii contabilizând pentru această abatere aproape 460.000 de amenzi. Locul al doilea este împărțit de șoferii prinși la volan fără centura de siguranță și de motocicliștii care nu au purtat casca de protecție, aceștia „încasând“, în total 403.000 de sancțiuni. Ei sunt urmați de cei care au depășit cu 30 de kilometri/oră viteza maximă admisă, pentru aceștia întocmindu- se, în total, peste 417.000 de procese-verbale de amendă. „Doar pentru cele mai frecvente abateri de la normele Codului Rutier, valoarea amenzilor aplicate totalizează peste 1,7 milioane de lei (adică, aproape 430.000 de euro). Legea prevede însă sancțiuni pentru vreo 35 de încălcări ale regulilor de circulație, așa se face că am ajuns la un cuantum- record al amenzilor în acest an

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 23:25

Aproape că reușisei să mă păcălești domnule Prund ....
Dar ...
1) De ce nu scrieti propozițiile așa cum se scrie în limba română învățată la școală, cam cum face Mytcor, cu literă mare la începutul propoziției ?
2) De ce credeți că Mytcor vă este adversar ? Pentru că ne arată reglementările pe care trebuie să le respectați dumneavoastră polițiștii, primii ? Dacă face asta vă este inamic ? Dacă vă instruiește în locul șefilor dumneavoastră și vă spune să vă prezentați în fața cetățeanului care a greșit înseamnă că face ceva rău de natură să vă atace, să vă întineze calitatea de polițist ?
3) Ce ce invocați situația polițiștilor europeni ? Vi se pare că aveți ceva în comun cu ei ? Aveți aceeași atitudine față de respectarea legii ? Beneficiați de aceleași instrumente legale în a vă exercita atribuțiunile ?

Vi se pare domnule Gabi Prund că eu și cu Mytcor suntem șmecherii șoselelor, că vă suntem inamici dacă vă criticăm ?
Sunteți capabil să înțelegeți faptul că ne aflam de aceeași parte a baricadei ?
Spuneți că există și polițiști care fac abuzuri .... Ați constatat vreun astfel de caz în imediata dumneavoastră vecinătate sau vorbiți la modul general ?
Ați întocmit vreodată un raport în care să vă informați șefii de spre abuzurile săvârșite de unii polițiști ?
S-au făcut contestații la PV întocmite de dumneavostră și ai fost câștigate de contestatari, după câte aveți cunoștință ?

De ce nu pricepeți că și noi suntem indignați, ca și dumneavoastră, de comportamentul unora dintre participanții la trafic (care este exact așa cum îl tot descrieți aici în repetate rânduri), dar, spre deosebire de polițiști, noi nu le putem face absolut nimic ?
Dumneavoastră da, puteți face .... dar nu faceți. Și noi toți vă plătim să faceți, să mențineți ordinea ...

Aștept de la dumneavoastră alt tip de răspuns, alt mod de abordare ... nu atitudinea asta profesorală de tragere de urechi....
După cum puteți constata am schimbat modul de exprimare pentru ca să nu mai puteți invoca vreun atac ... pentru ca să vă vină mai ușor să înțelegeți, domnule polițist ...
ÎNȚELEGETI ?

Acum nu e momentul !
gabi_prund

87 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 07:26

Continuând așa nu facem decât să tot alimentăm polemica care până la urmă urmei, sincer, nu ajută pe nimeni și la nimic. Referitor la cuantumul amenzilor și la "șoferii indisciplinați în trafic" se întocmesc în fiecare zi cel puțin două procese verbale de infracțiune pentru lipsă permis de conducere sau conducere cu el suspendat. Sunt multe lucruri de spus pe tema asta și mai ales de explicat dar nu este cazul, locul și mai ales sa vorbim așa să ne aflăm în treabă. Eu i-am explicat lui mytcor cum stau lucrurile. Vorbim amândoi și ne înțelegem separat. Repet! Nu am nimic cu nimeni. Fiecare este îndreptătit să creadă ce vrea! Dacă văd acte de abuz din partea colegilor mei să fii sigur că am să le raportez! Toate cele bune! Dar dacă tot se invocă atâtea date referitoare la cele relatate, pentru asta se poate accesa site-ul Brigazi de Poliție Rutieră și aflii acolo tot ce vrei să știi. Asta a făcut și mytcor. Înțeleg și văd multe dar... you know!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 13:07

Da , d'le Gabi !....da am accesat si site-ul Politiei Rutiere numai ca acolo datele-s incomplete si redactate-n asa fel incat sa para o infomatie utila pt. cel ce acceseaza, din pacate lucrurile nu stau chiar asa,in schimb, legislatia in vigoare actualmente mi-a completat necesarul informational de care-am avut nevoie.
Ce-ati dori sa va spun ca Politia Rutiera a uitat de la finele anului 2006 sa-si reactualizeze statistica in ceea ce priveste numarul de autoturisme inmatriculate-n Ro ?...
N-am de gand sa critic aici acuratetea datelor de pe site-ul Pol.Rut., dar, sa fim seriosi , acest lucru spune destul de multe referiotor la respectul pe care-l ofera institutia din care cu onor /sa speram/ faceti parte , fata de cetatean.
Am cautat in schimb a ma informa privind totalul cuantumurilor de amenzi pe anul 2008 s-atunci m-am igrozit, de ce ?...
Simplu, pentru ca in site-ul de care faceati referire Pol .Rut. tine sa reaminteasca tuturor ca n-ar exista PLAN DE AMENZI,....Chiar m-apuca rasul daca n-ar fi chiar plansu', si aceasta pe fondul maririi cuantumului valorii punctului de amenda incepand cu 1-01-2009.
A,..sa nu ma intelegeti gresit, no problem, cine incalca regulamentul de circulatie sa plateasca !...numai ca aici constat o adevarata spoliere a cetateanului de catre un stat lipsit de sursele finantarii bugetare firesti s-atunci isi foloseste o institutie a lui nu pentru a prevenii cu preponderenta o situatie ci pentru a combate financiar.( ceeea ce-i lipsit de minima etica necesara in raport cu propriul cetatean pe are l-a lasat fara o infrastructura rutiera caonfortabila traficului in schimb....si ma opresc aici pentru a nu-mi scapa cine stie ce vorbe grele)
Avand in vedere faptul ca estimaea personala (cea oficiala ne fiind reactualizata , ca deh...)m-ar indreptatii sa cred (cu oarcare rezerve totus) ca la nivelul anului 2008 s-ar afla inmatriculate in Ro un nr. de aprox. 4,7-5 mil autoehicole, daca impartim totalul cuantumului amenzilor incasate in 2008, adica 1,1 mld.Ron echivalentul a 296.000.000 € la 5 mil autovehicole , avem un rezultat infiorator, adica exact 59,2 € primiti de catre statul Ro. pentru fiecare autovehicol inmatriculat in Ro. si maii puteti spune ca n-aveti plan de amenzi?...mai puteti spune ca Pol.Rut. informeaza,dirijeaza previne cu preponderenta si nu combate cu intransigenta ?...sa fim seriosi ! ( dar dupa cum spuneam la un post anterior, (....)...
Vedeti D'le gabii de ce trebuiesc cunoscute legile unui stat de catre cetatean ?...pentru a ne apara de abuzurile unui organ al statului ori chiar a ne apara impotriva statului atunci cand El Statul tinde a devenii abuziv in contra Cetateanului.
Ce ati spune daca-n constitutia Ro. s-ar gasi alcel art. faimos al Cons.SUA prin care cetateanul are dreptul de a se apara impotriva statului chiar si armat ?.....
Un lucru f.important ( din punctul meu de vedere ) m-ar fi intresat in ceeacepriveste bilantul respectiv, care-ar fi suma platita de catre reprezentantii statului, de la functionar public, politist , magistrat, politician ???? adica din 296mil.€ cat la % reprezinta amenzi platite de catre politisti spre Ex.....!?...
Curios mai sunt, ...asa-i D'le Gabi ?....
Chiar, Dv. ati putea a ne spune acest lucru ori sunt date pt. circuitul intern ?..

Inca ceva....era sa uit, mult stimati conducatori auto si iubiti politisti de la brigada rutiera,...
D'lor politisti de la brigada utiera, atunci cand folositi aparatul radar in mers si inregistrati viteza de deplasare a unui autovehicol va rog , atat camera de video cat si aparatul de iregistrare a vitezei de deplasare, va rugam s-o fixati pe autovehicolul pe care doriti a-l detecta, altfel sunteti in eroare ca su nu spun frauda .
Un autovehicol ruland cu viteza regulamentara este oprit si se informeaza cond.auto c-a depasit limita de viteza, pana aici totul Ok, numai ca Dl. cond. auto coboara si merge la masina de politie pentru a se convinge de incalcarea regimului de viteza.
Cand i se arata inregistrarea cond. auto constata cu stupoare ca se deplasa cu vr-o 70 Km./ h...numi ca , rugandul pe agent sa deruleze putin caseta-n spate apare masina conducatorului auto pe care-l oprise agentul ca avand o viteza de 54 Km/h iar o alta ce venea tare din spate 70 Km /h...
In acest caz agentul si-a cerut scuze,....dar ramane totus un dar....( vedeti d-lor conducatori auto de ce s-a interzis prin oug. derularea pe innapoi a casetelor video de pe radar ??? )....v-ati prins de figura ?...al naibii Stat..cum sa piarda el sursa de finantare mai putin ortooxa .....ca spuneam mai sus..
Atentie stimati concetateni, la acest detaliu, s-asta indiferent ca sunteti cond. auto ori agenti ai Pol.Rut.
O zi buna tuturor !...
Si una cu totul speciala pt. @ Atotputernicul...

scuze ev. greseli...

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 16:20

Mytcor, eu zic s-o lăsăm baltă cu nenea Gabi pentru că îmi este mai mult decât evident că nu vrea să înțeleagă mai nimic din ce îi tot spunem noi aici. El are poezia cu soferii indisciplinați și i se pare că indisciplina asta vine doar din cei 7 ani de acasă și alte basme proferate de cei cu o educație precară.
Când pui serios problema, gata, s-a terminat....
Am observat că-mi răspunde la mișto fără nimic clar și revine la textele lui preferate de parcă l-ar contrazice cineva. Nu tratează de parcă am fi niște puștani explicăndu-ne cum să ne purtăm cu un polițist netrecându-i prin minte că unii dinte noi discutam cu milițienii pe când domnia sa era în șpilhozen sau nu era de loc ....
M-aș bucura ca Gabi al nostru să fie cum zice el că este, un Rambo al poliției.
Mi-ar fi plăcut să-mi povestească despre câți șmecheri ai șoselelor a înfundat el, cum a făcut de n-a cedat presiunilor din partea șefilor abuzivi, cum i-a raportat șefilor lor pentru abuz, pe colegii lui care fac abuzuri, iau șpăgi sau alte năzdrăvănii, cum luptă el și alți polițiști pentru aplicarea corectă și intransigentă a legii înpotriva oricui înclcă legea ....
Dar el, nu și nu, trece cu ușurință peste tot ce-i spunem noi aici și revine obsesiv la tema preferată cu soferii necivilizați ....
Așa că, hai să ne vedem de viețile noastre și să-i mulțumim pentru ce ne-a spus pentru că ne-am putut face măcar o idee despre cum gândește un polițist tânăr. .....

Acum nu e momentul !
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Radare ilegale
Mergi la: