back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religios+politic-de ce preotii accepta salariu de la stat

Pagini: 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 16:58

Am cautat in toata Biblia si mai peste tot am gasit ca religia trebuie sa stea deoparte de politic.Atunci de ce slujitorii bisericilor accepta salariu de la Stat.
In Biblie am gasit metoda rinduita de Dumnezeu pentru intretinerea bisericilor si a preotilor,deasemenea si pentru cele necesare unei bune desfasurari a celor religioase.Ce parere aveti....corect...nu....documentat.

Raporteaza abuz de limbaj
Maranatha
stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:00

De la: tilsor, la data 2009-02-20 16:58:14Am cautat in toata Biblia si mai peste tot am gasit ca religia trebuie sa stea deoparte de politic.Atunci de ce slujitorii bisericilor accepta salariu de la Stat.
In Biblie am gasit metoda rinduita de Dumnezeu pentru intretinerea bisericilor si a preotilor,deasemenea si pentru cele necesare unei bune desfasurari a celor religioase.Ce parere aveti....corect...nu....documentat.

Suntem oamenii. Avem nevoie de bancnote...

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:00

De la: tilsor, la data 2009-02-20 16:58:14Am cautat in toata Biblia si mai peste tot am gasit ca religia trebuie sa stea deoparte de politic.Atunci de ce slujitorii bisericilor accepta salariu de la Stat.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:01

daca esti atat de amabil,treci talica si citeste ce-am scris eu in topicul protestez.....

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:07

[

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:08

De la: maria_tu, la data 2009-02-20 17:07:24

Cred ca Pavel e cel mai bun exemplu in ceea ce priveste "plata", el a incercat sa nu fie o povara nimanui, indeletnicindu-se si cu fabricarea corturilor.
Cati pastori/preoti fac ceea ce facea Pavel?
E ok, Pavel nu avea familie, obligatii, dar intreb sunt multi ca el, care sa-l ia drept model, exemplu, ca traiasca doar pentru a vesti Cuvantul, fara a primi plata??

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:42

Religia a fost inventata ca o necesitate a mentinerii sub control de catre clasele conducatoare a prostimii din cele mai vechi timpur.In momentul in care religia nu a mai fost credibila a fost inventata politica,care separa multimile in partide si le invrajbesc cu scopul mentinerii controlului asupra prostmii care acorda voturile necesare legiferarii unui partid sau altul.In prezent religia si politica lucreaza impreuna si au beneficii de aceia si preotii primesc salarii ca un fel de bonus din partea politicii.Smecherii inventeaza legi si constitutii pe care ei nu le respecta dar le impun maselor de prosti,pentru a fi mai usor de subjugat si asuprit.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:44

teoretic preotii au un salariu de la stat pentru kr platesc impozit...in practik ei nu primesc aproape niciun leu de la protoierie(rareori mai vad si ei cate un milion)...tot salariul lor se duce in scopuri caritabile...
in schib protoieria ii indeamna pe preoti sa traiasca doar din ceea ce le dau credinciosii parohiei ,insa nu au voie sa impuna tarife...ei sunt la mila oamenilor.....

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:45

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-20 17:44:30

teoretic preotii au un salariu de la stat pentru kr platesc impozit...in practik ei nu primesc aproape niciun leu de la protoierie(rareori mai vad si ei cate un milion)...tot salariul lor se duce in scopuri caritabile...
in schib protoieria ii indeamna pe preoti sa traiasca doar din ceea ce le dau credinciosii parohiei ,insa nu au voie sa impuna tarife...ei sunt la mila oamenilor.....

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:47

IOANA,traiesti intr-o lume de vis,te rog frumos,revino si coboara cu picioarele pe pamantul pe care calci,altfel risti sa ajungi sa-ti rada-n nas cei de-o varsta cu tine si ar fi pacat,ok?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:48

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-20 17:44:30

Eu cred ca e normal sa fii platit cand ai o slujba, mai ales atunci cand ai o familie de intretinut.
Nu aprob anumite practici, dar nu vreau sa intru in detalii, bine ar fi ca cei credinciosi sa ofere , nu sa li se impuna sume pt anumite servicii.
Joanna dar ce se plateste catre preot cu chitanta , tot ce tb, unde ajunge, la patriarhie??

E normal sa se faca donatii si alte, pt ca bisericile au saraci si multe persoane aflate in dificultate care tb ajutate, chiar Biblia ne recomanda sa strangem ajutoare pentru cei aflati in nevoie.Mai rau este cand unii (e valabil pt toate cultele) isi cam baga mana in aceste ajutoare sau deturneaza acesti bani care au fost donati unui anui anumit scop.
Eu cred ca anumite culte acorda mult mai multa atentie construirii, infrumusetarii , dotarii cu tot felul de aparaturi sofisticate a lacaselor de cult decat in ai ajuta pe cei nevoiasi(batrani, orfani, vaduve)

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:02

...auzi la ei ce-ntrebare !!!!!!!! de ce primesc teocratii salarii babane de la stat s-alte peschesuri de la multime ????...

Pai n-au pus ei la punct cea mai perfecta tehnica de manipulare, constrangere si indobitocire a umanitatii in favoarea elitelor politico-economice mondiale ?..
Poi ce credeti voi , asta-i marca-nregistrata , ...se primeste drepturi de autor si se face plata catre deserventi !...n-asa ?

...ce glumeti sunteti !..

dragos_xzy

1 mesaj
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:07

daca religia era ionventata de oameni se descoperea pana acum ca este falsa si ca Iisus nu a existat si nu a facut minuni si nu au existat persecutii crestine . In primele 3 secole crestine au murit atatia oamnei in chinuri groaznice doar pt ca recunosteau ca sunt crestini nu aveau nici o vina dar ei au crezut in Iisus si au murit pt El pt ca au crezut si L-au vazut pe El si au vazut minunile Lui si daca ar fi asa majoritatea oamenilor ar fi atei ceea ce nu se intampla 1 2 la 30 de oameni nu cred deci mnajoritatea are dreptate de obicei si atunci de ce primesc doctorii salar ca si ei sau facut doctori ca sa vindece lumea deci e ilogic ce spuneti de salaru preotilor aveti idee cat e salaru de preot mai mic ca unul al unui profesor asa ca nu comentati aiurea
.... sau naveti alte subiecte mai interesante????

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:12

vai tie,mytcor...esti fara leac....
cand o sa incetezi cu toate acuzele astea la adresa ortodoxiei?
ai idee de exemplu cat castiga tatal meu intr-o luna din *manipularea* enoriasilor?
vorbesti aiurea.....
ce se mai bucura satana(ala kruia ii slujesti tu) cand vede ce ai scris tu pe topicurile astea......

maria....preotii le dau chitanta credinciosilor doar atunci cand acesta platesc niste bani pentru biserica...acei bani sunt stransi intr-un cont si preotul impreuna cu consiliul parohial decide cum vor fii cheltuiti.....
in rest...nu da chitante.....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:17

@joanna,...chelu-si pune mana-n cap ! ...si dalmatieni fara pete , n-ai sa vezi !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:20

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-20 18:12:12vai tie,mytcor...esti fara leac....
cand o sa incetezi cu toate acuzele astea la adresa ortodoxiei?
ai idee de exemplu cat castiga tatal meu intr-o luna din *manipularea* enoriasilor?
vorbesti aiurea.....
ce se mai bucura satana(ala kruia ii slujesti tu) cand vede ce ai scris tu pe topicurile astea......

maria....preotii le dau chitanta credinciosilor doar atunci cand acesta platesc niste bani pentru biserica...acei bani sunt stransi intr-un cont si preotul impreuna cu consiliul parohial decide cum vor fii cheltuiti.....
in rest...nu da chitante.....

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:22

IOANA,in sfarsit venim pe acasa,pai de ce nu spui asa?taticu'trebe'aparat,neaparat!mult succes in viata,IOANA si s-auzim numai de bine!

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 23:07

Maria draga,e foarte corect ce spui tu dar ce facem cu invatatura Bibliei (doar ptr crestini) din MALEAHI cap.3 cu vers.6-10.te rog fa-ma sa inteleg caci de cind citesc Biblia imi stau in fata ochilor alte versete din Apocalipsa cap.22.vers.18-21 care ma fac sa ma cutremur....te rog explica-mi....

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 10:39

De la: tilsor, la data 2009-02-20 23:07:37Maria draga,e foarte corect ce spui tu dar ce facem cu invatatura Bibliei (doar ptr crestini) din MALEAHI cap.3 cu vers.6-10.te rog fa-ma sa inteleg caci de cind citesc Biblia imi stau in fata ochilor alte versete din Apocalipsa cap.22.vers.18-21 care ma fac sa ma cutremur....te rog explica-mi....

La ce mesaj faci referire?
La primul?
Stiu ca te referi la zeciuiala.In biserica in care merg eu nu este obligatorie, cine o face o face benevol.
App, de ce Pavel spune ceea ce spune?

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:13

In organizarea inchinari in poporul lui DUMNEZEU,in vechime prin MOISE a fost rinduita o semintie care trebuia in mod expres sa se ingrijeasca de Templu si de cele necesare Templului,iar plata lor era(pentru ei si familiile lor,si a preotilor) din ceea ce se aducea la templu si mai ales ca erau anumite dari cunoscute ,din cele dintii roade ,fructe,animale,bani,etc
Sistemul acesta a fost asa de bine pus la punct incit fetele bisericesti sa aiba tot ce le este necesar bunei desfasurari fara a se implica politicul.(MATEI 22 vs 15-22)Numeri cap.3 cu vs 5 inainte

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 18:27

Si tu vrei sa spui ca toate acele legi tb respectate si acum sau au fost valabile doar pt evrei???

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 12:19

Majoritatea de aici se vede de departe ca sunteti rau intentionati.

HAIDETI SA VA LAMURESC CUM STAU TREBURILE CA SA NU MAI AVETI IMPRESIA CA BISERICA VA FURA SI CA VOI SAU SOCIETATEA NU AVETI DELOC NEVOIE DE EA:

ASAZISELE SALARII ALE PREOTILOR SE DUC ASA CUM SPUNE IOANNA_DARK_2007. SALARIILE PREOTILOR NU SUNT PLATITE DE STAT. EXISTA INSA PREOTI, FOARTE PUTINI LA NUMAR (PREOTII MISIONARI) A CAROR SALARII SUNT PLATITE DE INSTITUTIILE IN CARE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA, SPITALE, UNIVERSITATI ETC. IAR ACESTE SALARII SUNT CELE MINIME PE ECONOMIE DESI ACESTIA AU STUDII SUPERIOARE.

SI ACUM SA TRECEM LA ALTA LATURA A NEMULTIMIRII VOASTRE, ACEEA CA TOTI AVETI IMPRESIA CA BISERICA VA FACE RAU SI CA RELIGIA E SCORNITA SA VA INSELE SI SA VA DUCA PE CELE MAI INALTE CULMI ALE CORUPTIEI SI INDOBITOCIRII.

VA LAS PE VOI SA DECIDETI SI SA-MI RASPUNDETI, CARE ESTE O ALTA FORMA DE EDUCARE A MAI BUNA DECAT RELIGIA CRESTINA SI CREDINTA IN DUMNEZEU, NU A OMENIRII, CA SA NU FIE ATINSE ALTE CULTURI , CI A TINERILOR ROMANI DIN ZIUA DE AZI, SI IN SPECIAL A CELOR CARE IN ULTIMELE LUNI, SI SE PARE CA MULT TIMP DE ACUM INCOLO, NE-AU FACUT DE RASUL PLANETEI PRIN FAPTELE LOR DE "VITEJIE" VIOLAND SI AGRESAND FEMEI SI OAMENI PASNICI.

OARE BISERICA I-A INVATAT PE ACESTIA SA SE COMPORTE ASTFEL SAU FAPTUL CA N-AU INTRAT NICIODATA IN EA?

OARE CUM OR FI FOST EDUCATI ACESTIA ATAT DE BINE INCAT AU AJUNS LA ASA UN NIVEL "SPIRITUAL"? NU CUMVA AU FOST EDUCATI SAU S-AU AUTOEDUCAT NEGAND CA SI VOI AICI ROLUL BISERICII IN SOCIETATE?

MA TOT INTREB UNDE VA ESTE CREERUL SI LA CE VISEAZA.

GENERATI LA RAND AU AVUT LA BAZA EDUCATIA RELIGIOASA CHIAR DACA A FOST INTERZISA DE COMUNISTI (SE PARE CA E INTELEASA MAI BINE IN ASTFEL DE REGIMURI DECAT IN LIBERTATE PENTRU CA ROMANUL ARE TODEAUNA TENDINTA DE A FACE CEEA CE I SE INTERZICE INCLUSIV LEGILE PENTRU EL SUNT FACUTE SA FIE INCALCATE) SI NU PREA AU FOST PROBLEME CU AGRESIVITATEA SI VIOLURILE PANA SA SE RIDICE ACEASTA GENERATIE POST REVOLUTIONARA CARE NU STIE SA FACA ALTCEVA DECAT SA FURE, SE AGRESEZE, SA VIOLEZE, SA INJURE ZI SU NOAPTE PE TE MIRI CE SAU CINE. DE CE OARE? NU CUMVA PENTRU FAPTUL CA AVAND LIBERTATEA DE A ALEGE( OMUL ARE TENDINTA DE A ALEGE PRIMADATA CEEA CE ESTE RAU) A ALES CALEA REA?? ASA CUM FACETI MAJORITATEA DINTRE VIO PE ACEST TOPIC?

AR FI BINE SA INTELEGETI ODATA PENTRU TODEAUNA SI SA DUCETI ACESTE VORBA MAI DEPARTE:

VAI DE ACEL POPOR CARE SI-A PIERDUT CREDINTA IN RELIGIE SI MAI MULT, SI-A PIERDUT CREDINTA IN DUMNEZEU!

ACEL POPOR NU VA REUSI SA CREASCA ALTCEVA DECAT MARACINI. DACA ACEL POPOR NU SE MAI TEME NICI DE LEGE SI NICIMACAR DE DUMNEZEU ESTE SORTIT PIEIRII. FERITIVA SA FACETI PARTE DINTR-UN ASTFEL DE NEAM PENTRU CA V-A FI VAI SI AMAR DE VIETILE VOASTRE.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 23:08

MARIA,imi cer scuze,dar vreau sa te intrebcum il percepi tu pe DUMNEZEU...schimbator ca vremea,,,.azi zice una ,miine nu mai e valabil.......asta e pentru evrei...asta pentru americani.....asta ptr...
Nu o spun cu rautate,dar daca ar proceda asa EL ar crea HAOSUL nu altcineva...
Te rog patrunde cu sufletul si cu trairea constiintei tale cuvintul BIBLIEI din prima pagina si pina la ultima si,vei vedea ca DUMNEZEU nu a schimbat niciodata un cuvint sau o porunca de-a SA.
Deci daca a fost valabil pentru ei atunci pentru noi de ce nu e valabil...?

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 23:11

CLIK CONT,iti multumesc pentru ca existi,chiar nu ma intereseaza ce religie ai,dar sint bucuros ca esti cu picioarele pe pamint.Domnul fie cu tine.

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 00:37

De la: tilsor, la data 2009-02-22 23:08:26MARIA,imi cer scuze,dar vreau sa te intrebcum il percepi tu pe DUMNEZEU...schimbator ca vremea,,,.azi zice una ,miine nu mai e valabil.......asta e pentru evrei...asta pentru americani.....asta ptr...

Nu o spun cu rautate,dar daca ar proceda asa EL ar crea HAOSUL nu altcineva...

Te rog patrunde cu sufletul si cu trairea constiintei tale cuvintul BIBLIEI din prima pagina si pina la ultima si,vei vedea ca DUMNEZEU nu a schimbat niciodata un cuvint sau o porunca de-a SA.

Deci daca a fost valabil pentru ei atunci pentru noi de ce nu e valabil...?

Ascultam o predica acum cativa ani despre legile despre care nu vorbiti aici, pai hai sa ne imbracam conform legilor scrise acolo ce zici???

27 Sã nu vã tãiati rotund colturile pãrului, si sã nu-ti razi colturile bãrbii.

Lev 21.5;Isa 15.2;Ier 9.26;Ier 48.37;

7 Sã nu-si ia de nevastã o curvã sau o spurcatã, nici o femeie lãsatã de bãrbatul ei, cãci ei sunt sfinti pentru Dumnezeul lor.

Ezec 44.22;Deut 24.1

(accentuez : o femeie lasata de barbatul ei...)

stiu ca acceptati divortul in anumite situatii extreme, ce fac cei doi raman necasatoriti???

Levitic 19:19 Sã pãziti legile Mele. Sã nu împreuni vite de douã soiuri deosebite; sã nu semeni în ogorul tãu douã feluri de seminte; si sã nu porti o hainã tesutã din douã feluri de fire.

Deut 22.9-10;Deut 22.11

Deuteronom 22:11 Sã nu porti o hainã tesutã din felurite fire, din lânã si in unite împreunã.
Lev 19.19

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 23:17

Sint multe alte lucruri ce sint prezentate in Biblie,necesare vietii noastre.
eu vorbeam de intretinerea financiara a Bisericilor si preotilor(pastori,conducatori,etc) care este prezentata in BIblie si specificata ca fiind de ajuns pentru tot necesarul unei bune desfasurari...
Am aceasta incredere ca nu esti saraca...de ce...pentruca Biblia spune ca nici un copil de-a lui Dumnezeu nu-si va cersi piinea...si stiu ca si tu ai aceasta incredere......de ce n-o pot avea si cei ce conduc....
Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii si disciplinei si a avut grija sa ne invete ca Biserica si Politica,nu fac casa buna.
Ceea ce tu ai prezentat,mai sus,fac parte din legile civile.Stii ca linga CHIVOT(unde era legea lui Dumnezeu)mai erau o serie de legi civile ,organizatorice,pentru buna desfasurare a vietii civile in poporul lui Israeel.Acolo erau legi sanitare,judecatoresti,ceremoniale.
Bineinteles ca toate acestea se vor amesteca si cu cultura locului...

Maranatha
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 23:26

... bravo domnle ... MAJORITATEA MILOGILOR AU BANI DE BAUTURA ... INTOTDEAUNA ... dar vor ca preotii sa le dea bani ca sa treaca pe la biserica ... S-AR RASUCI IN MORMINT TOTI INAINTASII CARE AU FACUT BISERICILE CU SPERANTA CA COPII LOR VOR TRAI MAI BINE SI MAI CURAT ... intradevar ... dar merita oare sa traisca acum doar din grasimea lasata de acestia ? ...

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 23:31

Maria,ai mai scris:stiu ca acceptati in cazuri extreme....de parca te-ai referi unei singure Biserici....N-am zis din ce Biserica fac parte....dar ptr ca banuiesc..hai sa-ti dau mai multe exemple.......Evrei mesianici,adventisti,adventisti-reformisti,biserica apostolica,biserica baptista de ziua saptea,biserica penticostala de ziua saptea,evreii.si lista poate continua...intra pe google si cauta...chiar mai multi...
Maria,te rog fa rost de aceasta carte si citeste-o foarte bine...Dr.Eduard T. Hiscox, autor of The Baptist Manual,quated in The New York Examiner,nov.16.1890

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 01:07

De la: tilsor, la data 2009-02-23 23:17:27Sint multe alte lucruri ce sint prezentate in Biblie,necesare vietii noastre.
eu vorbeam de intretinerea financiara a Bisericilor si preotilor(pastori,conducatori,etc) care este prezentata in BIblie si specificata ca fiind de ajuns pentru tot necesarul unei bune desfasurari...

Aici descri situatia ideala.
Gandeste-te tu ca o comunitate de 1000 de locuiitori sa dea 10% din venit lunar cat de bogat ar deveni preotul respectiv?
In cazul in care Biserica ar folosi aceste fonduri pt activitati umanitare pt misiune, ..pt alte activitati legate de raspandirea Cuvantului, e ok.
Sa stii tu ca sunt oameni care nu dau 10% din venit la Biserici, dar poate fac alte donatii altor sociatati de binefacere, poate ajuta alte persoane aflate in dificultate si poate investesc in lucrari diferite mai mult decat acesti 10%.Si sunt convinsa ca sunt multe persoane de acest gen in toate denominatiunile.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 08:58

De la: homemarcel0, la data 2009-02-23 23:26:52 ... bravo domnle ... MAJORITATEA MILOGILOR AU BANI DE BAUTURA ... INTOTDEAUNA ... dar vor ca preotii sa le dea bani ca sa treaca pe la biserica ... S-AR RASUCI IN MORMINT TOTI INAINTASII CARE AU FACUT BISERICILE CU SPERANTA CA COPII LOR VOR TRAI MAI BINE SI MAI CURAT ... intradevar ... dar merita oare sa traisca acum doar din grasimea lasata de acestia ? ...

Marcel incearca sa scrii in asa fel sa inteleaga si altii ce vrei sa spui ,nu sa intelegi doar tu.

Pagini: 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului RELIGIOS+POLITIC-de ce preotii accepta salariu de la stat
Mergi la: