back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religios+politic-de ce preotii accepta salariu de la stat

Pagini: << 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 13:03

maria_tu DACA NU ESTI IN STARE SA PRICEPI CEEA CE CITESTI POATE AR FI MAI BINE SA TE GHEMUIESTI INTR-UN COLT SI SA TACI. SA NU MAI INFECTEZI SI MINTILE CELOR CARE NU AU CITIT DELOC, ACESTIA CHIAR VOR REUSI SA TE CREADA, SAU POATE ASTA URMARESTI?

TOT CE-AI SCRIS PE AICI SUNT TAMPENII CARE TI-AU RASARIT IN MINTE SI NU LE-AI JUDECAT DELOC INAINTE SA LE POSTEZI.

AS VREA SA TE INTEB CEVA SI SA-MI RASPUNZI CAT SE POATE DE SINCER: AI PRICEPUT CEVA DIN BIBLIE ATUNCI CAND AI CITIT-O SAU AI CITIT-O DOAR ASA CUM SE CITESTE O CARTE DE POVESTI SAU DE AVENTURI, CAUTAND DEZNODAMANTUL?

DACA DA, ATUNCI TI-AS RECOMANDA SA O MAI CITESTI ODATA CU ATENTIE, SI SA CAUTI A INTELEGE TOTUL LOGIC. AM SA-TI ARAT CALEA SA AJUNGI LA A O INTELEGE.

GANDESTE-TE CA ACEA CARTE A FOST SCRISA IN VREMURI IN CARE OMENIREA NU AVEA O SOCIETATE ORGANIZATA CA CEA DIN ZILELE NOASTRE. TOATE ACELE LEGI AU FOST DATE TOCMAI DIN ACEST MOTIV. SI AU FOST DATE INTR-UN SPATIU CULTURAL SI GEOGRAFIC DIFERIT DE CEL IN CARE TRAESTI TU. GANDESTETE CA NU EXISTA MEDICINA, APA POTABILA SUFICIENT DE MULTA, IAR TEHNOLOGIA DE FABRICATIE SI DE CONSTRUCTIE ERA FOARTE RUDIMENTARA, SI MULTE ALTE LUCRURI DE ACEST FEL FARA DE CARE TU AZI N-AI PUTEA SUPRAVIETUI.

TOATE LEGILE BISERICII SI CELE CE SUNT SCRISE IN ACEA CARTE AU FOST DATE PENTRU DISCIPLINA, PENTRU FERIREA DE BOLI, PENTRU FERIREA DE ISPITE ( CE ALTCEVA DESTRAMA AZI O FAMILIE?), PENTRU NEAMASTECAREA NEAMURILOR UN LUCRU FOARTE IMPORTANT PENTRU POPORUL LUI ISRAEL, SI O SA-TI SPUN SI DE CE:

NICI UN ALT POPOR DE PE PLANETA NU ARE INTELIGENTA ACESTUI POPOR. PENTRU ACEASTA AU FOST URATI SI PERSECUTATI DE ALTE NEAMURI DEALUNGUL MILENIILOR. DE ACEEA ISUS S-A NASCUT IN ACEL POPOR, NICI UN ALTUL POPOR N-AR FI FOST CAPABIL SA-L NASCA, PENTRU CA ACEA COMBINATIE DE GENE EXISTA DOAR LA POPORUL LUI ISRAEL ASA CUM ALTE COMBINATII DE GENE EXISTA LA ALTE NEAMURI. CHIAR SI DUPA 2000 DE ANI DESI ACESTE NEAMURI S-AU AMESTECAT INCA SE MAI POATE FACE DIFERENTA DE CARACTER SI DE INFATISARE.

NIMIC DIN CE SCRIE IN BIBLIE NU ESTE ERONAT , DOAR CA ERA ATUNCI UN ALT TIP DE SOCIETATE, UNA CARE DUCEA LIPSA INCLUSIV DE EDUCATIE SI DE LEGI. PE ACESTE LEGI SCRISE IN BIBLIE, CHIAR DACA NEGI, S-A CONSTRUIT SOCIETATEA NOASTRA DE AZI, PACAT INSA CA PE ZI CE TRECE SE TOT DETERIOREAZA PRIN CONTRIBUTIA UNOR INCULTI RIDICATI LA RANG DE VEDETE POLITICE SAU DE ALT GEN.

PE PIATRA CREDINTEI ASEZATA DE ISUS S-A RECONSTRUIT O INTREAGA OMENIRE. CE E ATAT DE GREU DE INTELES?

BISERICA NU FACE ALTCEVA DECAT SA SUSTINA CREDINTA OAMENILOR IN DUMNEZEU SI IN VALORILE SPIRITUALE. NU INCERCA TU SA SCHIMBI ACESTE VALORI PENTRU CA ORICAT TE-I STRADUI ADEVRUL RAMANE ADEVAR.

SI PIATRA SE TRANSFORMA IN NOROI DUPA MILENII INTREGI DACA NU E PROTEJATA DAR SOCIETATEA PENTRU CA NU E FACUTA DIN PIATRA NU POATE REZISTA ATAT. ESTE NEVOIE DE O CONTINUA SUSTINERE A BINELUI PENTRU CA SA NU SE SFARSEASCA OMENIREA. ARATA-MI O ALTA FORMA MAI SIMPLA DE SUSTINERE A VALORILOR MORALE MAI BUNA DECAT BISERICA (DE ORICE ORIENTARE AR FI). SATANISMUL PROPOVADUIESTE DISTRUGEREA, SPRE DISTRUGERE SE INDREAPTA OMENIREA DACA NU-SI SUSTINE VALORILE SPIRITUALE!

EXISTA TAINE PE CARE NU LE INTELEGEM SI NU LE INTELEGEM PENTRU CA E MAI BINE ASA, PROBABIL CA DACA NE-AR FI DESCOPERITE NE-AR ADUCE NUMAI NECAZURI. MINTEA UNUI OM NU LE POATE CUPRINDE TOCMAI DIN ACEST MOTIV. LUI ISUS I-AU FOST DEZVALUITE PENTRU CA ERA DESTUL DE PUTERNIC SA LE STAPANEASCA. "FERICE DE CEI CE CRED SI NU CERCETEAZA", VREI SA STII DE CE? PENTRU CA NU TREBUIE SA DUCA POVARA CUNOASTERII CARE NU ESTE ALTCEVA DECAT AUTODISTRUGERE SUFLETEASCA.

Raporteaza abuz de limbaj
ciprichi

2 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 13:28

Acesti tineri nu sunt decat produsul bisricii actuale. Apropo, unde a fost ea cand acesti tineri au avut nevoie de educatie?

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 14:24

Haideti ,nu fiti rautaciosi...trebuie sa intelegem parerea fiecaruia,dar nu e obligatoriu sa si fim de acord cu ea....
Draga Maria,ziceai ca ai niste prieteni adventisti...te rog intreaba-i cum procedeaza Biserica lor cu zecimea...
Maleahi cap.3 cu 9,10 intre altele spune ca sinteti blestemati ,cita vreme cautati sa Ma inselati,tot poporul in intrgime.......apoi la acelasi capitol versetul 6...Caci eu sint DOMNUL,Eu nu ma schimb.....
Cunosc multe biserici si modul lor de a supravietuii financiar...dar ptr ca ai niste prieteni pe care ii poti intreba ca sa verifici ce spun...o sa-ti dau exemplul acestei Biserici.
Zecimea este obligatorie(dar nimeni nu obliga sau urmareste daca se da de fiecare membru si cit--fiecare e raspunzator inaintea CERULUI)
Mai sint daruri in Sabat de dimineata,daruri ptr saraci,ptr radio,presa si tv a Bisericii din tara noastra(a respectivei biserici)
Toti acesti bani se contabilizeaza si se aduna intr-un cont central de unde se plateste salariile pastorilor,anumite deconturi(telefon,masina,chirie,deplasari-intr-o suma limitata),pensiile pastorilor pensionari,case de editura,case de vacanta,licee,gradinite,spitale,sanatorii.,institute...si altele.
NIMIC DE LA STAT...si nimeni nu am vazut cersindu-si piinea sau ducind lipsuri grave...apoi intrajutorarea nu se opreste numai la membrii lor...au actiuni in penitenciare,spitale,scoli..etc
Mai interesant e ca Statul impoziteaza aceste venituri....

Maranatha
Kenny

230 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 14:44

De la: click_cont, la data 2009-02-24 13:03:09maria_tu DACA NU ESTI IN STARE SA PRICEPI CEEA CE CITESTI POATE AR FI MAI BINE SA TE GHEMUIESTI INTR-UN COLT SI SA TACI. SA NU MAI INFECTEZI SI MINTILE CELOR CARE NU AU CITIT DELOC, ACESTIA CHIAR VOR REUSI SA TE CREADA, SAU POATE ASTA URMARESTI?

TOT CE-AI SCRIS PE AICI SUNT TAMPENII CARE TI-AU RASARIT IN MINTE SI NU LE-AI JUDECAT DELOC INAINTE SA LE POSTEZI.

AS VREA SA TE INTEB CEVA SI SA-MI RASPUNZI CAT SE POATE DE SINCER: AI PRICEPUT CEVA DIN BIBLIE ATUNCI CAND AI CITIT-O SAU AI CITIT-O DOAR ASA CUM SE CITESTE O CARTE DE POVESTI SAU DE AVENTURI, CAUTAND DEZNODAMANTUL?
DACA DA, ATUNCI TI-AS RECOMANDA SA O MAI CITESTI ODATA CU ATENTIE, SI SA CAUTI A INTELEGE TOTUL LOGIC. AM SA-TI ARAT CALEA SA AJUNGI LA A O INTELEGE.
GANDESTE-TE CA ACEA CARTE A FOST SCRISA IN VREMURI IN CARE OMENIREA NU AVEA O SOCIETATE ORGANIZATA CA CEA DIN ZILELE NOASTRE. TOATE ACELE LEGI AU FOST DATE TOCMAI DIN ACEST MOTIV. SI AU FOST DATE INTR-UN SPATIU CULTURAL SI GEOGRAFIC DIFERIT DE CEL IN CARE TRAESTI TU. GANDESTETE CA NU EXISTA MEDICINA, APA POTABILA SUFICIENT DE MULTA, IAR TEHNOLOGIA DE FABRICATIE SI DE CONSTRUCTIE ERA FOARTE RUDIMENTARA, SI MULTE ALTE LUCRURI DE ACEST FEL FARA DE CARE TU AZI N-AI PUTEA SUPRAVIETUI.
TOATE LEGILE BISERICII SI CELE CE SUNT SCRISE IN ACEA CARTE AU FOST DATE PENTRU DISCIPLINA, PENTRU FERIREA DE BOLI, PENTRU FERIREA DE ISPITE ( CE ALTCEVA DESTRAMA AZI O FAMILIE?), PENTRU NEAMASTECAREA NEAMURILOR UN LUCRU FOARTE IMPORTANT PENTRU POPORUL LUI ISRAEL, SI O SA-TI SPUN SI DE CE:
NICI UN ALT POPOR DE PE PLANETA NU ARE INTELIGENTA ACESTUI POPOR. PENTRU ACEASTA AU FOST URATI SI PERSECUTATI DE ALTE NEAMURI DEALUNGUL MILENIILOR. DE ACEEA ISUS S-A NASCUT IN ACEL POPOR, NICI UN ALTUL POPOR N-AR FI FOST CAPABIL SA-L NASCA, PENTRU CA ACEA COMBINATIE DE GENE EXISTA DOAR LA POPORUL LUI ISRAEL ASA CUM ALTE COMBINATII DE GENE EXISTA LA ALTE NEAMURI. CHIAR SI DUPA 2000 DE ANI DESI ACESTE NEAMURI S-AU AMESTECAT INCA SE MAI POATE FACE DIFERENTA DE CARACTER SI DE INFATISARE.
NIMIC DIN CE SCRIE IN BIBLIE NU ESTE ERONAT , DOAR CA ERA ATUNCI UN ALT TIP DE SOCIETATE, UNA CARE DUCEA LIPSA INCLUSIV DE EDUCATIE SI DE LEGI. PE ACESTE LEGI SCRISE IN BIBLIE, CHIAR DACA NEGI, S-A CONSTRUIT SOCIETATEA NOASTRA DE AZI, PACAT INSA CA PE ZI CE TRECE SE TOT DETERIOREAZA PRIN CONTRIBUTIA UNOR INCULTI RIDICATI LA RANG DE VEDETE POLITICE SAU DE ALT GEN.
PE PIATRA CREDINTEI ASEZATA DE ISUS S-A RECONSTRUIT O INTREAGA OMENIRE. CE E ATAT DE GREU DE INTELES?
BISERICA NU FACE ALTCEVA DECAT SA SUSTINA CREDINTA OAMENILOR IN DUMNEZEU SI IN VALORILE SPIRITUALE. NU INCERCA TU SA SCHIMBI ACESTE VALORI PENTRU CA ORICAT TE-I STRADUI ADEVRUL RAMANE ADEVAR.
SI PIATRA SE TRANSFORMA IN NOROI DUPA MILENII INTREGI DACA NU E PROTEJATA DAR SOCIETATEA PENTRU CA NU E FACUTA DIN PIATRA NU POATE REZISTA ATAT. ESTE NEVOIE DE O CONTINUA SUSTINERE A BINELUI PENTRU CA SA NU SE SFARSEASCA OMENIREA. ARATA-MI O ALTA FORMA MAI SIMPLA DE SUSTINERE A VALORILOR MORALE MAI BUNA DECAT BISERICA (DE ORICE ORIENTARE AR FI). SATANISMUL PROPOVADUIESTE DISTRUGEREA, SPRE DISTRUGERE SE INDREAPTA OMENIREA DACA NU-SI SUSTINE VALORILE SPIRITUALE!
EXISTA TAINE PE CARE NU LE INTELEGEM SI NU LE INTELEGEM PENTRU CA E MAI BINE ASA, PROBABIL CA DACA NE-AR FI DESCOPERITE NE-AR ADUCE NUMAI NECAZURI. MINTEA UNUI OM NU LE POATE CUPRINDE TOCMAI DIN ACEST MOTIV. LUI ISUS I-AU FOST DEZVALUITE PENTRU CA ERA DESTUL DE PUTERNIC SA LE STAPANEASCA. "FERICE DE CEI CE CRED SI NU CERCETEAZA", VREI SA STII DE CE? PENTRU CA NU TREBUIE SA DUCA POVARA CUNOASTERII CARE NU ESTE ALTCEVA DECAT AUTODISTRUGERE SUFLETEASCA.

"...TOT CE-AI SCRIS PE AICI SUNT TAMPENII CARE TI-AU RASARIT IN MINTE SI NU LE-AI JUDECAT DELOC INAINTE SA LE POSTEZI."
"...AM SA-TI ARAT CALEA SA AJUNGI LA A O INTELEGE."
-exista urmatoarele variante:
1.ai sub 10 ani sau peste 60 (s-ar justifica si Caps Lock-ul daca nu stii sa scrii/citesti decat litere mari de tipar)
2.ai un IQ de o cifra
3.ambele variante anterioare

"..."FERICE DE CEI CE CRED SI NU CERCETEAZA", VREI SA STII DE CE? PENTRU CA NU TREBUIE SA DUCA POVARA CUNOASTERII CARE NU ESTE ALTCEVA DECAT AUTODISTRUGERE SUFLETEASCA."
-mare noroc pe noi ca ai venit sa ne luminezi, ca ne apucam dracu' sa invatam tabla inmultirii si ne omora povara.

Care e legatura intre aberatia ta si subiectul discutiei?

Vanity, definitely my favorite sin.
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 14:58

De la: ciprichi, la data 2009-02-24 13:28:22Acesti tineri nu sunt decat produsul bisricii actuale. Apropo, unde a fost ea cand acesti tineri au avut nevoie de educatie?

Biserica este la locul ei.
Tu iti duci copiii la biserica? Stiu cine este Dumnezeu??
Parintii nu au nici o obligatie?

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 15:04

De la: Kenny, la data 2009-02-24 14:44:37
De la: click_cont, la data 2009-02-24 13:03:09maria_tu DACA NU ESTI IN STARE SA PRICEPI CEEA CE CITESTI POATE AR FI MAI BINE SA TE GHEMUIESTI INTR-UN COLT SI SA TACI. SA NU MAI INFECTEZI SI MINTILE CELOR CARE NU AU CITIT DELOC, ACESTIA CHIAR VOR REUSI SA TE CREADA, SAU POATE ASTA URMARESTI?

"...TOT CE-AI SCRIS PE AICI SUNT TAMPENII CARE TI-AU RASARIT IN MINTE SI NU LE-AI JUDECAT DELOC INAINTE SA LE POSTEZI."

1.ai sub 10 ani sau peste 60 (s-ar justifica si Caps Lock-ul daca nu stii sa scrii/citesti decat litere mari de tipar)

2.ai un IQ de o cifra

"..."FERICE DE CEI CE CRED SI NU CERCETEAZA", VREI SA STII DE CE? PENTRU CA NU TREBUIE SA DUCA POVARA CUNOASTERII CARE NU ESTE ALTCEVA DECAT AUTODISTRUGERE SUFLETEASCA."

-mare noroc pe noi ca ai venit sa ne luminezi, ca ne apucam dracu' sa invatam tabla inmultirii si ne omora povara.

TE-AS INTREBA PE TINE ACEST LUCRU:

SE VEDE CA NICI CU LITERE DE TIPAT NU ESTI IN STARE SA INTELEGI. AI FOST ATENT LA SUBIECTUL DISCUTIEI? NU CRED SI APOI NU VORBEAM CU TINE. DAR OARE CE TE SUPARA ATAT? ADEVARUL? ORICUM NU ESTI IN STARE SA-L INTELEGI. LA CEEA CE EU M-AM REFERIT NU FACE PARTE DIN GANDIREA TA SUBDEZVOLTATA. MAI CITESTE, NIMENI NU TE OPRESTE, EU NICIGAND, ERAM DEPARTE DE ATI SUGERA ASTA, PROBLEMA TA E CA CITESTI DEGEABA, DAR EXISTA SI IN ASTA UN AVANTAJ, NU-I ASA? NICODATA N-O SA TE POATA ROADE NIMIC INAFARA DE "DESTEPTACIUNEA" TA.

ERA VORBA DE CEEA CE SCRIE IN BIBLIE NU DE FAPTUL CA N-AR TREBUI SA NE DEZVOLTAM. SUNT ACOLO ADEVARURI PE CARE PROBABIL CA O SA LE INTELEGEM DOAR CAND V-OM TRECE IN CEALALTA LUME, PENTRU CA ASA AM FOST LASATI PE PEMANT. DAR MINTEA TA PROSTEASCA SI ORGOLIOASA NU S-A CHINUIT SA INTELEAGA DELOC. A FOST MAI USOR SA SCRIE CEVA JIGNINDU-MA PE MINE, CAUTAND ASAZISE GRESELI IN EXPRIMAREA MEA. TIN SA TE ANUNT CA TREBUIE SA LUCREZ CU TASTA CAPS LOOK ACTIVATA SI CA NU MI-O DEZACTIVEZ DOAR PENTRU PROSTIA TA.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 15:14

De la: victoriabar, la data 2009-02-24 15:04:25
De la: Kenny, la data 2009-02-24 14:44:37

2.ai un IQ de o cifra

TE-AS INTREBA PE TINE ACEST LUCRU:

SE VEDE CA NICI CU LITERE DE TIPAT NU ESTI IN STARE SA INTELEGI. AI FOST ATENT LA SUBIECTUL DISCUTIEI? NU CRED SI APOI NU VORBEAM CU TINE. DAR OARE CE TE SUPARA ATAT? ADEVARUL? ORICUM NU ESTI IN STARE SA-L INTELEGI. LA CEEA CE EU M-AM REFERIT NU FACE PARTE DIN GANDIREA TA SUBDEZVOLTATA. MAI CITESTE, NIMENI NU TE OPRESTE, EU NICIGAND, ERAM DEPARTE DE ATI SUGERA ASTA, PROBLEMA TA E CA CITESTI DEGEABA, DAR EXISTA SI IN ASTA UN AVANTAJ, NU-I ASA? NICODATA N-O SA TE POATA ROADE NIMIC INAFARA DE "DESTEPTACIUNEA" TA.

ERA VORBA DE CEEA CE SCRIE IN BIBLIE NU DE FAPTUL CA N-AR TREBUI SA NE DEZVOLTAM. SUNT ACOLO ADEVARURI PE CARE PROBABIL CA O SA LE INTELEGEM DOAR CAND V-OM TRECE IN CEALALTA LUME, PENTRU CA ASA AM FOST LASATI PE PEMANT. DAR MINTEA TA PROSTEASCA SI ORGOLIOASA NU S-A CHINUIT SA INTELEAGA DELOC. A FOST MAI USOR SA SCRIE CEVA JIGNINDU-MA PE MINE, CAUTAND ASAZISE GRESELI IN EXPRIMAREA MEA. TIN SA TE ANUNT CA TREBUIE SA LUCREZ CU TASTA CAPS LOOK ACTIVATA SI CA NU MI-O DEZACTIVEZ DOAR PENTRU PROSTIA TA.

Vezi ca postezi de pe conturi diferite, ceea ce e de prost gust.

Multumesc pentru raspuns, deci raman variantele 2 sau 3.

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 15:18

SI CARE E PROBLEMA TA CU CONTURILE MELE? TE DERANJAZA CA POT SA POSTEZ DIN ORICE ADRESA AS INTRA? NU CRED CA AR FI ILEGAL CAT DESPRE VARIANTE SUNT DOAR ALE TALE NU SI ALE MELE. NU LE IAU INSEAMA PT CA NU-MI PLAC ABERATIILE, NEMAIVORBIND CA N-AU NICI UN SUPORT LOGIC, DAR SA FII SANATOS, DE UNDE NU-I NICI DUMNEZEU NU CERE.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 15:21

De la: victoriabar, la data 2009-02-24 15:18:03SI CARE E PROBLEMA TA CU CONTURILE MELE? TE DERANJAZA CA POT SA POSTEZ DIN ORICE ADRESA AS INTRA? NU CRED CA AR FI ILEGAL CAT DESPRE VARIANTE SUNT DOAR ALE TALE NU SI ALE MELE. NU LE IAU INSEAMA PT CA NU-MI PLAC ABERATIILE, NEMAIVORBIND CA N-AU NICI UN SUPORT LOGIC, DAR SA FII SANATOS, DE UNDE NU-I NICI DUMNEZEU NU CERE.

Mare dreptate ai!
Sa nu uiti sa te stergi de saliva pe la coltul gurii.

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 15:24

SE VEDE TREABA CA ESTI UN NEMERNIC. DAR MULT NOROC SI LA MAI MARE, ATATA POTI, ASTA ESTE, NU-MI MAI BAT CAPUL CU TINE PENTRU CA NU ARE NICI UN ROST. POTI SA MA SI INJURI DACA VREI. TOT DEGEABA TOT DEMN DE IGNORAT VEI RAMANE.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 15:32

De la: victoriabar, la data 2009-02-24 15:24:41SE VEDE TREABA CA ESTI UN NEMERNIC. DAR MULT NOROC SI LA MAI MARE, ATATA POTI, ASTA ESTE, NU-MI MAI BAT CAPUL CU TINE PENTRU CA NU ARE NICI UN ROST. POTI SA MA SI INJURI DACA VREI. TOT DEGEABA TOT DEMN DE IGNORAT VEI RAMANE.

Presupui sau ma cunosti?
Cat despre ce ai aberat pana acum, se aplica principiul "Prostul nu are intrebari, are numai certitudini".
Ca veni vorba, unde anume in biblie scrie "Ferice de cei care cred si nu cerceteaza"?
Cum era aia cu ''cerceteaza tot si pastreaza ce e bun?''
Haoleu, culto care esti tu culta.
Vezi, nu am folosit nici un cuvant urat.

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 19:11

De la: Kenny, la data 2009-02-24 15:32:05
De la: victoriabar, la data 2009-02-24 15:24:41SE VEDE TREABA CA ESTI UN NEMERNIC. DAR MULT NOROC SI LA MAI MARE, ATATA POTI, ASTA ESTE, NU-MI MAI BAT CAPUL CU TINE PENTRU CA NU ARE NICI UN ROST. POTI SA MA SI INJURI DACA VREI. TOT DEGEABA TOT DEMN DE IGNORAT VEI RAMANE.

Presupui sau ma cunosti?
Cat despre ce ai aberat pana acum, se aplica principiul "Prostul nu are intrebari, are numai certitudini".
Ca veni vorba, unde anume in biblie scrie "Ferice de cei care cred si nu cerceteaza"?
Cum era aia cu ''cerceteaza tot si pastreaza ce e bun?''
Haoleu, culto care esti tu culta.
Vezi, nu am folosit nici un cuvant urat.

E SUFICIENTA O EXPRESIE CA SA-MI DAU SEAMA CU CINE AM DE-A FACE, ORICE POSTARE IN PLUS LA ADRESA TA AR FI INUTILA.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 19:12

Singura biserica in care zeciuiala este obligatorie este cea adventista, in rest celelalte culte ( penticostali, crestini dupa evanghelie , baptisti, nu stiu sigur despre Martorii lui Iehova)nu obliga crstinii sa dea zeciuiala.

Cui nu-i convine ce scriu eu , tb lui.

Tilisor nu mi-a fost greu sa-mi dau seama ca esti adventist si este normal sa-ti aperi invataturile.

Am mai spus-o si alta data, nu sunt pastor si nu m-am erijat (cum fac multi altii in special cei care "baga pumnul in gura altora")dar cred ca am dreptul sa-mi spun opinia, buna sau mai putin buna, daca pretindem ca stim totul intreb ce am mai cauta pe aici.

Cultul baptist nu sustine obligativitatea zeciueli si nici a nu manca carne de porc si nici nu sustine tinerea Sabatului.

Am spus asta pt lamuri pe "binevoitori".

Un lucru care imi da de gandit in justetea invataturii bisericii adventiste este practicarea rebotezerii atunci cand un fost membru ( care a fost exclus presupun din motive foarte intemeiate)doreste sa se reinscrie in biserica adventista.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 19:16

.

Te asigur ca tot ce vei scrie nu voi citi .Ceea ce ai scris aici imi este suficient pt a-mi da seama ce fel de persoana esti.
Deci....pas.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 19:21

De la: tilsor, la data 2009-02-24 14:24:12Haideti ,nu fiti rautaciosi...trebuie sa intelegem parerea fiecaruia,dar nu e obligatoriu sa si fim de acord cu ea....

Draga Maria,ziceai ca ai niste prieteni adventisti...te rog intreaba-i cum procedeaza Biserica lor cu zecimea...

Maleahi cap.3 cu 9,10 intre altele spune ca sinteti blestemati ,cita vreme cautati sa Ma inselati,tot poporul in intrgime.......apoi la acelasi capitol versetul 6...Caci eu sint DOMNUL,Eu nu ma schimb.....

Cunosc multe biserici si modul lor de a supravietuii financiar...dar ptr ca ai niste prieteni pe care ii poti intreba ca sa verifici ce spun...o sa-ti dau exemplul acestei Biserici.

Zecimea este obligatorie(dar nimeni nu obliga sau urmareste daca se da de fiecare membru si cit--fiecare e raspunzator inaintea CERULUI)

Mai sint daruri in Sabat de dimineata,daruri ptr saraci,ptr radio,presa si tv a Bisericii din tara noastra(a respectivei biserici)

Toti acesti bani se contabilizeaza si se aduna intr-un cont central de unde se plateste salariile pastorilor,anumite deconturi(telefon,masina,chirie,deplasari-intr-o suma limitata),pensiile pastorilor pensionari,case de editura,case de vacanta,licee,gradinite,spitale,sanatorii.,institute...si altele.

NIMIC DE LA STAT...si nimeni nu am vazut cersindu-si piinea sau ducind lipsuri grave...apoi intrajutorarea nu se opreste numai la membrii lor...au actiuni in penitenciare,spitale,scoli..etc

Mai interesant e ca Statul impoziteaza aceste venituri....

Am prieteni adventisti (inca) deoarece nu ne-am contrazis si nu am abordat teme contradictorii si nici nu am de gand sa o fac. In tot ce am scris pana acum am facut referire la toate cultele din Romania , cand spun culte ma refer la (Ortodocsi, Catolici, Baptisti.....etc), nu ma facut referire stricta la cultul adventist.

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 19:24

De la: maria_tu, la data 2009-02-24 19:16:31

.

Te asigur ca tot ce vei scrie nu voi citi .Ceea ce ai scris aici imi este suficient pt a-mi da seama ce fel de persoana esti.
Deci....pas.

CUM DORESTE "INALTIMEA TA", NU-I NICI O SUPARARE!

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 22:53

Draga Maria,daca iti aduci aminte intr-un topic scriam ca studiez ISTORIA RELIGIILOR,de citiva ani buni,apoi am inceput sa studiez fiecare Biserica(mare) in parte.
Singurul lucru care m-a interesat a fost sa inteleg cine este de fapt DUMNEZEU...,ce vrea el...,ce pretentii are...,daca merita sa cred in El...ce imi poate oferii..si cum trebuie sa fiu eu ca sa fiu placut lui...!
Si stii ce am descoperit...(dar am uitat ca nu mai citesti)...o dragoste atit de mare,din partea lui ISUS,pentru mine nenorocitul,incit S-a siut pe cruce in locul meu....
Maria,nu am impus nimanui gindirea mea despre realitatea BIBLIEI,dar am obligatia morala de a prezenta lucrurile asa cum sint prezentate.
Apoi,nu am intrat in "culisele "nici unei religii din respect pentru semenii mei.
Fi binecuvintata in tot ceea ce faci,dar mai ales in ceea ce studiezi.

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 23:07

Draga Kenny,limbajul tau lasa de dorit,dar iti iert exprimarea.....
Ziceeai ca BIBLIA nu zice multe --despre cele amintite de tine--;hai sa vedem...Vai de voi,(zice preotilor) sinteti niste morminte varuite,nu intrati nici voi si nici nu lasati pe altii sa intre in imparatia lui DUMNEZEU...
Dacavrei sa discutam despre acest subiect deschide un topic si intituleazal...cum vrei..ceva de ...preoti(valabil ptr orice religie.)

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 23:08

Am precizat pe cine nu citesc, nu inteleg de ce ai inteles ca nu citesc ce scrii tu.Posibil ca ora inaintata sa ne faca sa nu intelegem ce scriem.Ai dreptate legat de culisele cultelor,nu a vrut sa arat cu degetul, dar am oferit doar o explicatie legata despre faptul pt care am niste rezerve fata de anumite invataturi promovate de unele culte.Am reunoscut si recunosc ca nu cunosc multe dar nu pot peste noapte sa umplu goluri.
Ex. Discuti cu un adventist dscoperi ca nu ai studiat despre sabat atat de mult ca el, discuti cu un penticostal, descoperi ca nu ai studiat atat de mult legat de anumite daruri ale DS, vorbesti cu un ortodox descoperi ca nu stii despre istoria lor despre icoane, ei multe altele, apare si un catolic si ridica si el alte probleme, apare si un Iehovist si vine si el cu totul si cu totul cu alte probleme si descoperi ce???
Oricat ai studia si ai dezbate fiecare ramane la pozitia lui.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 23:25

De la: maria_tu, la data 2009-02-24 23:08:15Am precizat pe cine nu citesc, nu inteleg de ce ai inteles ca nu citesc ce scrii tu.Posibil ca ora inaintata sa ne faca sa nu intelegem ce scriem.Ai dreptate legat de culisele cultelor,nu a vrut sa arat cu degetul, dar am oferit doar o explicatie legata despre faptul pt care am niste rezerve fata de anumite invataturi promovate de unele culte.Am reunoscut si recunosc ca nu cunosc multe dar nu pot peste noapte sa umplu goluri.
Ex. Discuti cu un adventist dscoperi ca nu ai studiat despre sabat atat de mult ca el, discuti cu un penticostal, descoperi ca nu ai studiat atat de mult legat de anumite daruri ale DS, vorbesti cu un ortodox descoperi ca nu stii despre istoria lor despre icoane, ei multe altele, apare si un catolic si ridica si el alte probleme, apare si un Iehovist si vine si el cu totul si cu totul cu alte probleme si descoperi ce???

... maria esti simpatica ... ce naiba, sectantii au ajuns culte ? ... ... la nivelul ortodoxilor, catolicilor ... sa fim seriosi ... restul au interpretat biblia, si s-au impartit in miii de secte ... nici ei nu mai stiu ce sint ... e evident ...
... pacat ca nu stii mai multe despre forta religiei inaintasilor tai ... ortodoxia ...

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 23:30

Maria...o fi si ora...
Hai sa iti explic cum am inceput eu sa studiez.....,ai dreptate,fiecare religie se axeaza pe anumite aspecte mai mult decit altele...dar acest lucru pe mine nu ma afecteaza......gindirea mea trebuie "curatata" de toate aceste aspecte.
Si atunci ,imi pun intrebarea....CRED IN DUMNEZEU..? IL CRED PE DUMNEZEU..?VREAU SA FAC VOIA LUI..?.......Atunci m-am dus sa-l cunosc pe DUMNEZEU in profunzimea LUI... Cine este El,cum este EL, ce a facut El,cum a trait si traieste EL,ce exemplu a dat El,ce vrea El de la mine...pe deoparte...
De cealalta mi-am pus intrebarea...e un TIP serios,..SE tine de cuvint,..nu cumva E schimbator?...A facut ceva promisiuni.? E dumnezeul unora si al altora nu..?
Stii ce am aflat...? Nu exista nimeni mai de incredere,de cuvint,de caracter,de rabdator,de milos,de ajutor,de sfatuitor,de veghetor..............(mai puneti si voi)......ca EL.

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 23:43

De la: maria_tu, la data 2009-02-24 23:08:15Am precizat pe cine nu citesc, nu inteleg de ce ai inteles ca nu citesc ce scrii tu.Posibil ca ora inaintata sa ne faca sa nu intelegem ce scriem.Ai dreptate legat de culisele cultelor,nu a vrut sa arat cu degetul, dar am oferit doar o explicatie legata despre faptul pt care am niste rezerve fata de anumite invataturi promovate de unele culte.Am reunoscut si recunosc ca nu cunosc multe dar nu pot peste noapte sa umplu goluri.

Nu este adevarat... Dumnezeu este acelasi in veac si doar ce-i cel cauta cu Adevarat il vor gasi.... Incapatanarea de a ramane in greseala (oricare ar fi acea greseala) ne va fi noua spre judecata...

Exemplul unei vieti de om care l-a cautat pe Dumnezeu:
ro.wikipedia.org/wiki/Rafail_Noica

Rafail Noica s-a nãscut în anul 1942. În familie primeºte o educaþie creºtinã sumarã, practicarea credinþei reducîndu-se doar la mersul la bisericã de Paºti pentru a aprinde o lumânare.
La vârsta de 13 ani pleacã împreunã cu mama sa (care era englezoaicã) ºi cu sora lui în Anglia, cu scopul primirii unei educaþii mai alese. Vârsta cãutãrilor se manifestã ºi în latura spiritualã. La început merge la anglicani însã "atmosfera era foarte sãrãcãcioasã, foarte rece, plicticoasã chiar. Nu în sensul cã te-ar apuca cãscatul în bisericã, ci în sensul cã nu te hrãnea cu nimic".
Trece apoi pe la penticostali, congregaþionaliºti, Armata Salvãrii etc.; cel mai mult rãmâne în cadrul comunitãþii baptiste (un an ºi jumãtate). În protestantism se poticneºte în special în textele scripturistice referitoare la Sfânta Împãrtãºanie ºi, într-o zi, simte "ca o luminã în sufletul meu gândul de a mã întoarce la Ortodoxie" .
Providenþial îl întâlneºte pe pãrintele Sofronie, povãþuitorul duhovnicesc al mãnãstirii ortodoxe din Essex, care îl sfãtuieºte sã-ºi termine studiile.
Revenirea la Ortodoxie s-a întâmplat în anul 1961, iar în anul 1965 pãrintele Rafail este tuns în monahism la mãnãstirea Essex de cãtre pãrintele Sofronie, cãlugãria fiind " rãspunsul la întrebãrile ce mi le puneam din copilãrie" . Pribegiile protestante le socoteºte ca pe o lucrare a lui Dumnezeu cu el pentru cã "dacã n-aº fi trãit Ortodoxia ca un convertit, poate cã n-aº fi putut niciodatã sã o vãd în frumuseþea ei strãlucitoare, drept singurul adevãr al istoriei".
Se întoarce în România în 1993 dupã 38 de ani, "aidoma slãbãnogului din Evanghelie", pentru o scurtã vizitã, ºi se stabileºte, în acelaºi an 1993, într-o sihãstrie izolatã din Munþii Apuseni.

Iata cum cautarea Adevarului poate duce in cele din urma la libertate. Renuntarea la tot ce este lumesc si urmarea lui Dumnezeu cu toata fiinta si cu toata viata.

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 23:59

De la: tilsor, la data 2009-02-24 23:30:04
De cealalta mi-am pus intrebarea...e un TIP serios,..SE tine de cuvint,..nu cumva E schimbator?...A facut ceva promisiuni.? E dumnezeul unora si al altora nu..?
Stii ce am aflat...? Nu exista nimeni mai de incredere,de cuvint,de caracter,de rabdator,de milos,de ajutor,de sfatuitor,de veghetor..............(mai puneti si voi)......ca EL.

Dumnezeu nu este un "TIP"

Adresarea asta gen "amicul" meu Dumnezeu... prietenul meu de pahar un "TIP" care mai e si "serios"... eu unul nu o agreez. Imi da de inteles ca omul uita pozitia lui de vierme pacatos in acesta creatie.

Atata timp cat viata este o continua lupta pentru mantuire... si omul pacatos poate ajunge dupa aceasta viata in acelasi loc de chin cu diavolii.... nu cred ca-si imagineaza cineva ca va sta inaintea lui Dumnezeu si ii va spune "TIPULE"

Numai daca te gandesti ca orice revelatie a lui Dumnezeu pe pamant dar "intr-o mica masura" fata de stralucirea adevarata a lui Dumnezeu i-a facut pe oamenii prezenti sa se arunce cu fata la pamant imediat de spaima si frica... poate ar trebui sa ne puna pe ganduri in legatura cu tragerea asta de sireturi cu Dumnezeu..

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 00:04

De la: ciprichi, la data 2009-02-24 13:28:22Acesti tineri nu sunt decat produsul bisricii actuale. Apropo, unde a fost ea cand acesti tineri au avut nevoie de educatie?

N-ai vrea cumva sa vina biserica la tine? dar ce sa mai zic daca ti-ar bate la usa un preot ai avea timp sa-l asculti? sau ai fost vreodata dispusa sa-ti duci copilul la biserica? l-ai ascultat pe copilul tau vreodata daca a citit pentru ora de religie?
Cei sapte ani se primesc de acasa dar daca sunt dati fara religie si fara sa inveti copilul sa rosteasca macar o rugaciune, nu mai urmeaza nimic bun. Nu v-a fi curios si nu va cauta sa afle mai mult.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:18

Draga Andu,am ales vorbirea gindului meu in forma populara,usor de inteles a unui necrestin,care cauta raspunsuri la intrebari necunoscute,intr-un timp de nestiinta.
Eu nu mi-as permite niciodata ACUM ,sa ridic cel putin privirea in fata DIVINITATII...daramite moduri gresite de exprimare.

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:22

Bravo VICTORIA,bolnavul are nevoie de medic si nu invers.
Dar haideti sa vedem care este forma Biblica de intretinere a Bisericilor si a preotilor...asta era de fapt marea intrebare...

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:28

Andu draga,arata-mi unde zice biblia sa te izolezi de lume.
Dumnezeu indeamna in toata Biblia ca cei ce cred in El sa traiasca in mijlocul ei,tocmai ptr a fi o marturie pentru El.Una din ultimele rugaciuni ale lui ISUS ptr ucenicii SAi era ca DUMNEZEU sa-i pazeasca de aceasta lume,nu sa-i ia din ea...Preotii,pastorii,evanghelistii,misionarii ..sint trimisi in lume sa slujeasca nu sa se izoleze de ea....

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:34

Joanna, ma intrebai daca neoprotestantii fac fapte bune.
Urmareste cu atentie aceste interviuri ca sa-ti faci o parere, iar acestia sunt doar doi oameni implicati in proiecte mari.

www.youtube.com/watch?v=o2j5V1bES-E&feature=related
www.youtube.com/watch?v=j0gKXPoJqok

Daca nu reusesti sa intrii le gasesti la profilul meu.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 10:07

De la: tilsor, la data 2009-02-25 09:28:37Andu draga,arata-mi unde zice biblia sa te izolezi de lume.
Dumnezeu indeamna in toata Biblia ca cei ce cred in El sa traiasca in mijlocul ei,tocmai ptr a fi o marturie pentru El.Una din ultimele rugaciuni ale lui ISUS ptr ucenicii SAi era ca DUMNEZEU sa-i pazeasca de aceasta lume,nu sa-i ia din ea...Preotii,pastorii,evanghelistii,misionarii ..sint trimisi in lume sa slujeasca nu sa se izoleze de ea....

Normal ca zice.

""Zic vouã: Între cei nãscuþi din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan; dar cel mai mic în împãrãþia lui Dumnezeu este mai mare decât el. ""

Cum traia Ioan? In lume oare? Avea Ioan casa sau avere?

Exista doua cai:
1. cea din lume (mireanul)
2. cea din afara lumii (calea desavarsirii spre care se silesc cei ce fug de lume: calugarii)

MATEI 19:21
21. Iisus i-a zis: Dacã voieºti sã fii desãvârºit, du-te, vinde averea ta, dã-o sãracilor ºi vei avea comoarã în cer; dupã aceea, vino ºi urmeazã-Mi.

Asta inseamna calea desavarsita sa nu ai nici o avere, nici familie nici nimic, sa te lepedi de tine total si toata viata sa o dai lui Dumnezeu. Sa-ti traiesti toata ziua numai in rugaciune si in cautarea lui Dumnezeu...

Adica puterea rugaciunii lui Ioan nu era pentru lume chiar daca era in pustie? HA!! Adevarata lepadare se sine si adevarata cruce luata este sa-ti vinzi toate si sa te lepezi de orice este lumesc si sa-L urmezi pe Hristos cu toata inima si tot sufletul tau.

Cum crezi ca-L poti iubi cu adevarat pe Hristos cat timp inima este lipita de ceea ce este lumesc? De ce oare toti marii Sfinti sunt cei care nu au avut averi sau daca au avut au dat tot saracilor si toata viata lor l-au urmat pe Hristos cu adevarat.

Citeste o viata de Sfant daca nu ai citit pana acum, si vei vedea ce inseamna renuntarea la sine cu adevarat si urmarea lui Hristos cu toata fiinta?

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 10:27

pt tilsor:
Interpretarea pe care o dai tu Bibliei nu stiu pe ce argumente se bazeaza si care este autoritatea cu care o interpretezi. Simpla citire a ei si extragerea unor concluzii doar comparand prezentul cu ceea ce scrie in ea nu e de ajuns pentru ca argumentarile tale sa fie valabile. Nu totul e scris in Biblie. Hagiografii au fost oamenii timpului lor si au fost inspirati de Dumnezeu, dar ei au folosit cunoasterea, cultura, obiceiurile pentru a revela anumite adevaruri despre Dumnezeu.Daca reduci toata revelatia numai la Biblie inseamna ca Dumnezeu e limitat si ca el numai vorbeste azi omului, dar a vorbit odata si acum tace.. Exista mai multe metode de a interpreta Biblia, una dintre ele este cea istorico-critica, a lui Von Radh, Willhausen etc. Insa cum protestantii si neoprotestanti accepta sola Scriptura si gasesti cate unul sau altul la colt de strada interpretand dupa cum i se pare lui Biblia e dificil de a urmari o linie. Poti sa o interpretezi literar, anagogig, alegoric insa nu o poti interãreta dupa cum tu gandesti. Nu gasesti toate raspunsurile in Biblie. Nu forta Cuvantul lui Dumnezeu in incercarea de a gasi explicatii la toate. Cerceteaza mai bine sitz im leben al textelor biblice si fa o exegeza serioasa si nu una de la coltul strazii. Bineinteles daca te tine!

Pagini: << 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului RELIGIOS+POLITIC-de ce preotii accepta salariu de la stat
Mergi la: