back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religios+politic-de ce preotii accepta salariu de la stat

Pagini: << 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 10:38

La asta m-am gandit si eu....nu el este vinovat...al stiu pe Florin de anul trecut,dar sa schimbat mult(in rau,din pacate)pentru mine este MORT....Dumnezeu sa aiba mila de sufletul lui.!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 16:56

LUCA 16,17
ESTE MAI LESNE SA TREACA CERUL SI PAMINTUL DECIT SA CADA O SINGURA FRINTURA DE SLOVA DIN LEGE."

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

130 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 17 Martie 2009, ora 10:10

De la: tilsor, la data 2009-02-20 16:58:14Am cautat in toata Biblia si mai peste tot am gasit ca religia trebuie sa stea deoparte de politic.Atunci de ce slujitorii bisericilor accepta salariu de la Stat.

In Biblie am gasit metoda rinduita de Dumnezeu pentru intretinerea bisericilor si a preotilor,deasemenea si pentru cele necesare unei bune desfasurari a celor religioase.Ce parere aveti....corect...nu....documentat.

Dar de ce nu mergi la un preot cu capul pe umeri sa-l intrebi? Sau la un sfant din zilele noastre, ca sunt, slava Domnului si ai fi surprins sa afli ca cel mai mare Sfant al secolului 20 a fost Sfantul Ioan Maximovici, un epicop american ortodox. Ar fi cel mai indicat, si lasa telefonul fara fir si eventual anumite comentarii superficiale care te vor face pana la urma sa-ti formezi pareri habarnistice.

Fosta membra 9am.ro

130 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2009, ora 10:12

De la: btremi, la data 2009-02-20 17:42:11 Religia a fost inventata ca o necesitate a mentinerii sub control de catre clasele conducatoare a prostimii din cele mai vechi timpur.In momentul in care religia nu a mai fost credibila a fost inventata politica,care separa multimile in partide si le invrajbesc cu scopul mentinerii controlului asupra prostmii care acorda voturile necesare legiferarii unui partid sau altul.In prezent religia si politica lucreaza impreuna si au beneficii de aceia si preotii primesc salarii ca un fel de bonus din partea politicii.Smecherii inventeaza legi si constitutii pe care ei nu le respecta dar le impun maselor de prosti,pentru a fi mai usor de subjugat si asuprit.

Probabil ca la tine Religia inseamna ceva ce ai aflat prin intermediar. Pun pariu cu viata mea ca nu ai studiat acest subiect nici macar 0,1 %.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:57

SABINA,nu am stiut ca in zilele noastre mai sint sfinti...si cine-i numeste asa.... apoi eu nu pot intreba nici un "preot cu capul pe umeri" caci eu ma incred in CUVINTUL DOMNULUI si in cel ce este MIJLOCITORUL meu---HRISTOS.
Am o ferma convingere ca ceea ce cred ma va duce la mintuirea sufletului si la viata vesnica..

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

130 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:17

De la: tilsor, la data 2009-03-17 20:57:18SABINA,nu am stiut ca in zilele noastre mai sint sfinti...si cine-i numeste asa.... apoi eu nu pot intreba nici un "preot cu capul pe umeri" caci eu ma incred in CUVINTUL DOMNULUI si in cel ce este MIJLOCITORUL meu---HRISTOS.
Am o ferma convingere ca ceea ce cred ma va duce la mintuirea sufletului si la viata vesnica..

Ceea ce crezi tu se numeste erezie. Adica de-a lungul isoriei si-au dat viata o mare de oameni devenind astfel martiri, unii cu sfinte moaste, de ce? Ca si-au aparat opinia persoanala sau pentru ca au inteles Adevarul asa cum este si l-au transmis mai departe intact chiar cu pretul vietii? In fine, imi au seama ca nu esti in Biserica Lui Hristos, esti un sectant care se autoiluzioneaza. Macar daca te-ai fi interesat si tu sa aflii cum au devenit sfinti oamenii care au devenit sfinti sigur ca ai fi priceput ce-i de facut pentru mantuirea sufletului si nu ai mai fi deschis astfel de topicuri fara rost.

mariatu

320 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:27

De la: sabina_prodan, la data 2009-03-18 14:17:18
De la: tilsor, la data 2009-03-17 20:57:18SABINA,nu am stiut ca in zilele noastre mai sint sfinti...si cine-i numeste asa.... apoi eu nu pot intreba nici un "preot cu capul pe umeri" caci eu ma incred in CUVINTUL DOMNULUI si in cel ce este MIJLOCITORUL meu---HRISTOS.

Ceea ce crezi tu se numeste erezie. Adica de-a lungul isoriei si-au dat viata o mare de oameni devenind astfel martiri, unii cu sfinte moaste, de ce? Ca si-au aparat opinia persoanala sau pentru ca au inteles Adevarul asa cum este si l-au transmis mai departe intact chiar cu pretul vietii? In fine, imi au seama ca nu esti in Biserica Lui Hristos, esti un sectant care se autoiluzioneaza. Macar daca te-ai fi interesat si tu sa aflii cum au devenit sfinti oamenii care au devenit sfinti sigur ca ai fi priceput ce-i de facut pentru mantuirea sufletului si nu ai mai fi deschis astfel de topicuri fara rost.

Dupa ce recunosti un crestin, Sabina???
Stim foarte bine ce au facut martirii.Voi sunteti intoxicati sistematic de unii preoti sa ne numiti eretici, dar cei care au confiscat crestinismul si se autointituleaza unicii crestini cum ii numesti???
Mie imi cam miroase a discriminare.

Domnul este Pastorul meu.
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:35

De la: sabina_prodan, la data 2009-03-17 10:10:24
De la: tilsor, la data 2009-02-20 16:58:14Am cautat in toata Biblia si mai peste tot am gasit ca religia trebuie sa stea deoparte de politic.Atunci de ce slujitorii bisericilor accepta salariu de la Stat.
In Biblie am gasit metoda rinduita de Dumnezeu pentru intretinerea bisericilor si a preotilor,deasemenea si pentru cele necesare unei bune desfasurari a celor religioase.Ce parere aveti....corect...nu....documentat.

Dar de ce nu mergi la un preot cu capul pe umeri sa-l intrebi? Sau la un sfant din zilele noastre, ca sunt, slava Domnului si ai fi surprins sa afli ca cel mai mare Sfant al secolului 20 a fost Sfantul Ioan Maximovici, un epicop american ortodox. Ar fi cel mai indicat, si lasa telefonul fara fir si eventual anumite comentarii superficiale care te vor face pana la urma sa-ti formezi pareri habarnistice.

Pe cine recunosti descris in aceste versete???
Pe cine numeste "multimea" rabi, parinte, ?????
[ NT ] Noul Testament
[ Mt ] Evanghelia dupã Matei
[ Cap. 23 ] Iisus îi mustrã pe cãrturari ºi pe farisei ºi deplânge crimele Ierusalimului, prezicân-du-i dãrâmarea.

1 Atunci le-a vorbit Iisus mulþimilor ºi ucenicilor Sãi,
Lc 20:45
2 zicând: „Pe scaunul lui Moise s'au aºezat cãrturarii ºi fariseii;
3 deci, pe toate câte vã vor spune faceþi-le ºi pãziþi-le, dar dupã faptele lor sã nu faceþi, cã ei spun, dar nu fac.
Dt 17:9-10 Rm 2:21
4 Cã leagã sarcini grele ºi cu anevoie de purtat ºi le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sã le miºte.
Is 10:1 Lc 11:46 FA 15:10 FA 15:28 Rm 2:21
5 ªi toate faptele lor le fac ca sã fie vãzuþi de oameni; cã-ºi lãþesc filacteriile a ºi-ºi mãresc ciucurii de la poale.
Ies 13:9 Dt 6:8 Dt 22:12 Nm 15:38-39 Mt 6:1 Mt 6:5 Mt 6:16 Mc 12:38-39 Lc 20:46
6 ªi la ospeþe le place sã stea în capul mesei, iar în sinagogi pe scaunele cele dintâi
Mc 12:38-39 Lc 11:43 Lc 14:7 Lc 20:46
7 ºi sã fie salutaþi în pieþe ºi numiþi de oameni "Rabbi" b.
Mc 12:38-39 Lc 11:43 Lc 20:46
8 Voi însã sã nu vã numiþi "rabbi", cãci unul este Învãþãtorul vostru, Hristos, iar voi toþi sunteþi fraþi.
In 13:13 Iac 3:1
9 ªi tatã al vostru sã nu numiþi pe nimeni pe pãmânt, cãci Tatãl vostru unul este, Cel din ceruri.
Mal 2:10
10 Nici învãþãtori sã nu vã numiþi, cãci Învãþãtorul vostru unul este, Hristos.
In 13:13
11 ªi cel ce este mai mare între voi sã fie slujitorul vostru.
Mt 20:26-27 Mc 9:35 Mc 10:43-44 Lc 9:48 Lc 22:26 Lc 23:3
12 Iar cel ce se va înãlþa pe sine va fi smerit, ºi cel ce se va smeri pe sine va fi înãlþat.
Iov 22:29 Pr 29:23 Is 13:11 Iz 21:26 Lc 14:11 Lc 18:14 Iac 4:6 1Ptr 5:5 1Ptr 5:6
13 Vai vouã, cãrturari ºi farisei fãþarnici!, cã închideþi împãrãþia cerurilor de dinaintea oamenilor; cã voi nu intraþi, ºi nici pe cei ce intrã nu-i lãsaþi sã intre.
Iz 22:25 Lc 11:52
14 Vai vouã, cãrturari ºi farisei fãþarnici!, cã mâncaþi casele vãduvelor, fãcând îndelungi rugãciuni de ochii lumii; pentru aceasta mai mare osândã veþi lua. c

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:37

Sa ne numim frati, insusi Isus ne invata, nici apostolii, nici Sfintii parinti , Sunt vorbele lui Isus.
Ce spui????
8 Voi însã sã nu vã numiþi "rabbi", cãci unul este Învãþãtorul vostru, Hristos, iar voi toþi sunteþi fraþi.
9 ªi tatã al vostru sã nu numiþi pe nimeni pe pãmânt, cãci Tatãl vostru unul este, Cel din ceruri.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 21:21

De la: mariatu, la data 2009-03-18 14:37:07Sa ne numim frati, insusi Isus ne invata, nici apostolii, nici Sfintii parinti , Sunt vorbele lui Isus.
Ce spui????

mai nou,au inceput sa plimbe niste oase ca sa adune si mai mult....pentru ce?...pentru cine..?

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 19:24

De la: tisor, la data 2009-03-17 20:57:18SABINA,nu am stiut ca in zilele noastre mai sint sfinti...si cine-i numeste asa.... apoi eu nu pot intreba nici un "preot cu capul pe umeri" caci eu ma incred in CUVINTUL DOMNULUI si in cel ce este MIJLOCITORUL meu---HRISTOS.

Dar tu de ce cult/confesiune apartii ?

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 19:37

De la: tutenes, la data 2009-10-30 19:24:15
De la: tisor, la data 2009-03-17 20:57:18SABINA,nu am stiut ca in zilele noastre mai sint sfinti...si cine-i numeste asa.... apoi eu nu pot intreba nici un "preot cu capul pe umeri" caci eu ma incred in CUVINTUL DOMNULUI si in cel ce este MIJLOCITORUL meu---HRISTOS.

Nu apartenenta e importanta...ci CREDINTA....si mai ales in CE ?
Nu apartin nici unui cult,nici unei confesiuni....ci unei Biserici......care a fost instituita de Dumnezeu,intarita de Hristos si indrumata mereu de Duhul Sfint.

Ma incred in Cuvintul lui Dumnezeu,il studiez frecvent...si mai ales ma straduiesc sa pazesc ce-mi cere EL.
Ai citit raportul SUA....asupra bisericii ortodoxe planeaza "binecuvintarea politicului" in abuzurile pe care le face...( de aceea nu se dau nici dosarele de securisti ale preotilor.) si apoi mai spun ca sint si "mari sfinti" !
Nu ti se pare curios?

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 19:57

De la: tisor, la data 2009-10-30 19:37:38

Nu apartin nici unui cult,nici unei confesiuni....ci unei Biserici......care a fost instituita de Dumnezeu,intarita de Hristos si indrumata mereu de Duhul Sfint.

Ma incred in Cuvintul lui Dumnezeu,il studiez frecvent...si mai ales ma straduiesc sa pazesc ce-mi cere EL.
Ai citit raportul SUA....asupra bisericii ortodoxe planeaza "binecuvintarea politicului" in abuzurile pe care le face...( de aceea nu se dau nici dosarele de securisti ale preotilor.) si apoi mai spun ca sint si "mari sfinti" !
Nu ti se pare curios?

Cum nu conteaza cultul din care faci parte ?
Trebuie sa stim si noi daca e vorba de dumnezeul cu numerele de la 1-5 sau de la 6-9 !
Sa stim si noi cu ce te tratam in caz de...criza !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 08:40

Nu ti se pare curios?

Eu sunt ortodox . Nu vad motivul pentru care nu vrei sa iti dezvalui confesiunea-Biserica, caci"nu se pune faclia sub obroc " ,nu-i asa ? Sau poate iti e rusine ?
Raportul l-am citit si vreau sa iti spun ca e mult deformat .
Biserica Ortodoxa are niste probleme dar nu asa de mult exagerate .
In plus , consider ca SUA tre sa se uite mai intai in ograda lor unde slava Domnului au probleme destule .
Stii cum spunea Iisus, vedem mai degraba barna din ochiul celuilalt !

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 11:47

Preotii accepta bani de la stat deoarece banii luati cu japca de la enoriasi si donatiile sunt pentru chiolhanurile fetelor bisericesti cu rang inalt .
Au nevoie de bani si pentru reclama-pentru masini scumpe- pentru vile parohiale -pentru hoteluri -pentru inchirierea de asa zise sfinte moaste -pentru toale si odajdii scumpe -pentru foitele de aur care sa dea cat de cat o aura celor pe care ei i-au facut sfinti !
Nu conteaza ca acei sfinti au fost criminali-afemeiati sau curve -prostii inghit orice -cu conditia sa ai cateva ciolane pe care sa scrii ca apartin unuia sau altuia !

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 13:34

De la: karpov, la data 2009-10-30 19:57:38

Nu ti se pare curios?

Cum nu conteaza cultul din care faci parte ?
Trebuie sa stim si noi daca e vorba de dumnezeul cu numerele de la 1-5 sau de la 6-9 !
Sa stim si noi cu ce te tratam in caz de...criza !

Am spus ca fac parte din Biserica AZS,pe alte topicuri.
Astept " sa fiu tratat"....

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 13:42

De la: tutenes, la data 2009-10-31 08:40:06

Nu ti se pare curios?

Eu sunt ortodox . Nu vad motivul pentru care nu vrei sa iti dezvalui confesiunea-Biserica, caci"nu se pune faclia sub obroc " ,nu-i asa ? Sau poate iti e rusine ?
Raportul l-am citit si vreau sa iti spun ca e mult deformat .
Biserica Ortodoxa are niste probleme dar nu asa de mult exagerate .
In plus , consider ca SUA tre sa se uite mai intai in ograda lor unde slava Domnului au probleme destule .
Stii cum spunea Iisus, vedem mai degraba barna din ochiul celuilalt !

Nu am facut acuzatii la enoriasi ( pe ei ii respect,indiferent din ce religie fac parte)..ci pe capii bisericilor care induc voit in eroare pe enoriasi,batindu-si joc de ei prin toate formele pagine de inchinare..doar pentru a se imbogatii si a aveea functii si in structurile Statului.
Ei sint vinovati de pervertirea Bibliei,mai bine zis ,de adevarul din Biblie.
Nu mi-e rusine,chiar ma mindresc ca fac parte din aceasta Bierica(am amintit-o mai sus)

Referitor la raport...doream sa vezi cum puterile lumii se misca deja spre sensul unificarii,acuzind,despartind,iertind..apoi unificind

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 15:13

Pentru Tisor in special :
Afirmi ca biserica adventista de ziua a saptea nu primeste un leu de la stat .
Nu e nevoie sa scriu Ministerului cultelor ci doar sa afisez un link .
www.culte.ro/FinantariDetalii.aspx?id=1828
Descarca din josul paginii anexa nr .3 si citeste-o atent .
Uita-te in special la pozitiile 508,721,727 .
No comment !

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 12:36

De la: tutenes, la data 2009-10-31 15:13:30 Pentru Tisor in special :
Afirmi ca biserica adventista de ziua a saptea nu primeste un leu de la stat .
Nu e nevoie sa scriu Ministerului cultelor ci doar sa afisez un link .
www.culte.ro/FinantariDetalii.aspx?id=1828
Descarca din josul paginii anexa nr .3 si citeste-o atent .
Uita-te in special la pozitiile 508,721,727 .
No comment !

Tutenes draga,am dat raspunsul pe celalalt topic.
Aicea problema de discutie a topicului e total diferita de cea de dincolo.....aicea se puncteaza clar subiectul.
Sa ai parte de o zi plina de bucurie

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 10:58

Preotii accepta salariu de la stat deoarece Biserica a fost deposedata de proprietatile care ii permiteau sa isi efectueze misiunea spirituala si filantropica prin reforma lui Cuza .

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 01:12

De la: tutenes, la data 2009-11-02 10:58:42Preotii accepta salariu de la stat deoarece Biserica a fost deposedata de proprietatile care ii permiteau sa isi efectueze misiunea spirituala si filantropica prin reforma lui Cuza .

corect !!!
însã în istoriografia bor reforma lui cuza este vãzutã foarte ok.(vezi mircea pãcurariu)...cuza chiar are statuie ridicatã în fața patriarhiei....ceea ce înseamnã cã biserica ortodoxã românã nu s-a supãrat pentru cã cã statul i-a consfiscat averile...în schimb...s-a pus sub protecția statului care s-a angajat sã-i întreținã pe preoți....
mi se pare cinstit....

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 13:08

De la: ioanna_dark, la data 2009-11-03 01:12:45
De la: tutenes, la data 2009-11-02 10:58:42Preotii accepta salariu de la stat deoarece Biserica a fost deposedata de proprietatile care ii permiteau sa isi efectueze misiunea spirituala si filantropica prin reforma lui Cuza .

corect !!!
însã în istoriografia bor reforma lui cuza este vãzutã foarte ok.(vezi mircea pãcurariu)...cuza chiar are statuie ridicatã în fața patriarhiei....ceea ce înseamnã cã biserica ortodoxã românã nu s-a supãrat pentru cã cã statul i-a consfiscat averile...în schimb...s-a pus sub protecția statului care s-a angajat sã-i întreținã pe preoți....
mi se pare cinstit....

Hai mai ca statuia nu e in fata, e pe aleea care duce spre patriarhie ...

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 16:01

De la: tutenes, la data 2009-11-03 13:08:47

corect !!!
mi se pare cinstit....

pe aproape...

oricum..ideea era cã biserica a acceptat sã-și doneze toate averile statului...și e logic acum ca acesta sã-i ofere protecție....

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 17:18

De la: ioanna_dark, la data 2009-11-03 16:01:22

corect !!!
mi se pare cinstit....

pe aproape...

oricum..ideea era cã biserica a acceptat sã-și doneze toate averile statului...și e logic acum ca acesta sã-i ofere protecție....

Ioana aici eu nu vad lucrurile asa ....Isus nu spune ,,fara plata ati primit fara plata sa dati....???
Politicul nu are ce sa caute in cardashie cu spiritul ...cu credinta ....Preotii se fac frate cu D.RA.C.U.L pana (citeste interesul material ,politica ) trec puntea bunastarii ,indestularii ...in niciun caz smereniei ...Dupa cum zicea Isus ....preotul trebuie sa fie un exemplu in societate de modestie si moralitate .....
Si astazi daca iei ziarul Libertatea ai sa vezi ...preoti taratzi in scandaluri sexuale ....Ce moralitate ????
Ce modestie ??? Firea pacatoasa si egoista ,lacoma a omului ...degeaba imbraca anteriul preotesc ......e o fatarnicie fara seaman ...
Ioana ...tu imi spuneai mai demult ca hainele preotesti sunt asa de ,,decorative ,, cu fireturi aurii ..sclipicioase ...din respect fata de casa domnului .....??!! Eu zic ca daca merg undeva si respect persoana ,evenimentul si casa .., nu inseamna sa arat altfel decxat sunt ...sa imbrac niste odajdii aurii ...kitchoase ...de prost gust ca un manelist care-si inchipuie ca impresioneaza ...cu lantul lui de aur gros ca cel de bicicleta ....
Preotii ar putea sa traiasca si fara bani de la buget pt ca si-au recuperat o mare parte din ,, averi,, (bine ca-si aduna pe pamant si nu in cer ...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 17:34

Cã Biserica n-a fost, nu este ºi nu va fi decât o afacere extrem de bãnoasã din care popii câºtigã bani „fãrã numãr, fãrã numãr” (ºi fãrã acte, cicã!) în vreme ce credincioºii se-aleg doar cu un pic de alinare ºi-aceea indusã prin autosugestie, nu cred cã mai este cazul sã susþin eu, nenumãraþi intelectuali fãcând de-a lungul sutelor de ani veridicitatea acestor consideraþii.
Presa postdecembristã a prezentat nu o datã bogãþia neruºinatã a Bisericii. Cele peste 80.000 de hectare de teren (40.000 de hectare de pãdure ºi 40.000 de teren arabil la care, cicã, s-ar mai putea adãuga ºi alte 200.000 de hectare de pãdure pe care BOR le-a revendicat ºi, probabil, între timp le-a ºi recuperat!) cele peste 90 de milioane de euro reprezentând veniturile anuale ale BOR, faptul cã Biserica Ortodoxã Românã are „participaþii” la zeci de firme care fac afaceri în domeniul hotelier, energetic, agricol, industria lemnului, tipografii, mass-media (reþineþi cã popii au pus mâna pe vreo 27 de licenþe radio, posedã un numãr impresionant de ziare, reviste, posturi de televiziune!), cele peste 180 de imobile retrocedate cu tot cu terenul aferent clãdirilor, a cãror valoare de piaþã este înspãimântãtor de mare ºi, nu în ultimul rând, cele peste 40 de milioane de euro pe care BOR le primeºte anual de la bugetul statului pentru a plãti salariile preoþilor spun multe despre cât de tare este pre(a)dispusã Biserica sã se dedea la cele lumeºti numai ºi numai atunci când este vorba despre nivelul de trai al popilor nu ºi când vine vorba despre canoanele bisericeºti care sunt de-un dogmatism care-ar putea sã ne dea fiori reci pe ºira spinãrii dacã nu ni s-ar pãrea atât de caraghioase. Nu mã voi apuca astãzi sã iau la puricat practicile religioase pe care credincioºii le respectã doar fiindcã au o durere fizicã, o nevoie psihicã sau sunt rude apropiate cu popa care are un interes de serviciu, pânã la urma-urmei.....pt ca popa nu este un ingrijitor ,,un pastor,, de suflete ,, este pur si simplu ...un functionar public ....
Acum vor si sindicat ....asta chiar ca intrece orice imaginatie ...sindicate, chitante pt ,, servicii religioase,, (asta daca ...rar ...ai norocul sa primesti ...preoti corecti ...rara avis) proteste ,salarii mai mari , catedrale ...case mai mari si frumoase ...masini , masini scumpe , curvasareala ,homosexualitate ,crime ....colaborari securitate .....
In cazul asta Ioana //....... sa stii exceptiile (stiu ai sa-mi spui ca nu toti sunt asa ...) chiar intaresc ,,regula ,, asta....
Preotia ...tine de har de suflet ....mai ales..de vocatie ...toate astea ...nu au pret in bani ....
Banul este si va ramane ochiul d.r.a.c.u.l.u.i ....la care se inchina toti ....
Deocamdata ....pe Pamant ..BANUL este cel mai adulat zeu ...si are cei mai multi credinciosi ...sinceri ,neprefacuti ....

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 19:09

In toate postarile amintesti numai de banii care se duc la BOR, nu spui nimic de banii care merg la celelalte culte sau la Francmasonerie .Nu zici nimic de banii care merg la sinagoga .
Sau cu aia esti de acord ?

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 20:08

De la: tutenes, la data 2009-11-03 19:09:22In toate postarile amintesti numai de banii care se duc la BOR, nu spui nimic de banii care merg la celelalte culte sau la Francmasonerie .Nu zici nimic de banii care merg la sinagoga .

Amintesc numai de BOR pt ca aduna cred peste 80% din totalul bugetului destinat bisericilor si cultelor ....Eu in privinta asta ...nu fac deosebire intre biserici ,sinagogi ,moschee sau alte lacasuri de cult ....Hazardul ,inertia si frica ...parintilor au facut ca eu sa fiu botezata crestin ortodox ca si alti 80% de romani care se declara credinciosi acum... .Stati ...!.stati ..!.nu va napustiti ....stiu ...voi spre deosebire de mine ...chiar sunteti ,,buni ,, crestini ....din convingere ...sinceri ..,,.dezinteresati ,,de castiguri materiale ...si preocupati mai mult de viata vesnica de-apoi ...iubitori de aproapele vostru ....cum sunt eu de Adrian Nastase ....Ion Iliescu ....s.a ca ei....

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 20:10

De la: Horus, la data 2009-11-03 20:08:44
De la: tutenes, la data 2009-11-03 19:09:22In toate postarile amintesti numai de banii care se duc la BOR, nu spui nimic de banii care merg la celelalte culte sau la Francmasonerie .Nu zici nimic de banii care merg la sinagoga .

Amintesc numai de BOR pt ca aduna cred peste 80% din totalul bugetului destinat bisericilor si cultelor ....Eu in privinta asta ...nu fac deosebire intre biserici ,sinagogi ,moschee sau alte lacasuri de cult ....Hazardul ,inertia si frica ...parintilor au facut ca eu sa fiu botezata crestin ortodox ca si alti 80% de romani care se declara credinciosi acum... .Stati ...!.stati ..!.nu va napustiti ....stiu ...voi spre deosebire de mine ...chiar sunteti ,,buni ,, crestini ....din convingere ...sinceri ..,,.dezinteresati ,,de castiguri materiale ...si preocupati mai mult de viata vesnica de-apoi ...iubitori de aproapele vostru ....cum sunt eu de Adrian Nastase ....Ion Iliescu ....s.a ca ei....

Despre banii scursi catre Francmasonerie ....nu stiu numic ...nu am alte surse decat mass-media ...asa ca ....daca as avea ar intra in aceeasi oala....

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 20:11

De la: alehin, la data 2009-11-03 17:18:33
De la: ioanna_dark, la data 2009-11-03 16:01:22

corect !!!
mi se pare cinstit....

pe aproape...

Ioana aici eu nu vad lucrurile asa ....Isus nu spune ,,fara plata ati primit fara plata sa dati....???
Politicul nu are ce sa caute in cardashie cu spiritul ...cu credinta ....Preotii se fac frate cu D.RA.C.U.L pana (citeste interesul material ,politica ) trec puntea bunastarii ,indestularii ...in niciun caz smereniei ...Dupa cum zicea Isus ....preotul trebuie sa fie un exemplu in societate de modestie si moralitate .....
Si astazi daca iei ziarul Libertatea ai sa vezi ...preoti taratzi in scandaluri sexuale ....Ce moralitate ????
Ce modestie ??? Firea pacatoasa si egoista ,lacoma a omului ...degeaba imbraca anteriul preotesc ......e o fatarnicie fara seaman ...
Ioana ...tu imi spuneai mai demult ca hainele preotesti sunt asa de ,,decorative ,, cu fireturi aurii ..sclipicioase ...din respect fata de casa domnului .....??!! Eu zic ca daca merg undeva si respect persoana ,evenimentul si casa .., nu inseamna sa arat altfel decxat sunt ...sa imbrac niste odajdii aurii ...kitchoase ...de prost gust ca un manelist care-si inchipuie ca impresioneaza ...cu lantul lui de aur gros ca cel de bicicleta ....
Preotii ar putea sa traiasca si fara bani de la buget pt ca si-au recuperat o mare parte din ,, averi,, (bine ca-si aduna pe pamant si nu in cer ...

nu și-au recuperat , alehin ...nici mãcar averile pe care li le-au furat comuniștii....
însã...ți-am spus...odatã cu reforma lui cuza biserica a fost pusã sub protecția statului...altfel nu ar avea din ce sã trãiascã preoții....
bine..cu excesele unora nu sunt nici eu de acord....însã...hai sã nu vorbim de exccese care sunt cazuri izolate...vorbim doar de legislație....
îți spuneam mai demult cã salariile preoților (pentru care plãtesc impozite) nu ajung la ei ci sunt oprite de protoierie...e normal ca ei sã-și recunpereze acei bani de la oameni pentru cã altfel ar muri de foame....în plus...au și ei familii....
însã e adevãrat cã bani din bugetul statului se duc pentru întreținerea bisericilor și construirea unora noi....însã...ți-am spus care a fost înțlegerea în momentul în care cuza a consfiscat toate averile bisericii...statul s-a angajat cã va întreține el bisericile cu cât vor avea nevoie....

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 20:15

De la: Horus, la data 2009-11-03 20:08:44

bor ia peste 80% din bugetul dedicat cultelor...pentru cã peste 80% din români sunt ortodocși....
e ok....

horus...îi mai spuneam și lui karpov...dacã ați înființa și voi un ong în dedicat ateismului ați primi și voi bani de la bugetul statului....constituția europei prevede cã oricine are dreptul sã adere la orice religie vrea...și sã primescã bani de la bugetul statului pentru inițiativele lui în acest sens

Pagini: << 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului RELIGIOS+POLITIC-de ce preotii accepta salariu de la stat
Mergi la: