back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Vadim si noul sau partid

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

alexandragrin

32 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 17:17

Vadim Tudor a anuntat ca isi va forma in curand un nou partid politic. Acesta se va numi "Alianta Nationala Anti-Saracie". Vadim se vrea a fi salvatorul patriei si, desi mi se pare aberant, acesta se bazeaza in continuare pe voturile electoratului, preconizand alegeri anticipate pentru 2009. Vreau sa va intre, voi ati vota cu acest nou partid?...care reia doctrina ultranationalista a PRM-ului sub un nume mai mult decat penibil? Ce poate oferi acest partid in plus, fata de eternele elogii vadimisto-nationalisto-penibile?

kali13

233 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 19:00

Probabil ca este la moda ca adevaratii romani sa fie ultranationalisti(cum de altfel sunt si italienii,germanii,englezii chiar si ungurii la ei in tara).Eu vreau sa merg in Harghita,Covasna sau oriunde in Ardeal si am pretentia sa vorbesc si sa mi se raspunda in romaneste nu in maghiara si pentru asta sunt ultranationalista? nu sunt de acord sa fiu obligata sa invat maghiara pentru ca maghiarii vor ca limba lor sa fie a doua in stat...si pentru asta sunt ultranationalista?nu vreau ca mahiarii sa aiba autonomie(pentru ca Transilvania nu este a lor asa cum cred ei in cretinismul lor)...si pentru asta sunt ultranationalista?
Unde si in ce alta tara s-a pomenit ca minoritarii sa conduca si sa aiba atatea pretentii?,ce s-ar intampla daca si turcii,tatarii,armenii ,tignii etc vor autonomie sau la guvernarea Romaniei?
Unde si in ce alta tara s-a pomenit ca minoritarii sa macelareasca/asupreasca poporul in care salasluiesc(pentru ca asa dicteaza normele europene in afara tarilor care iau deciziile)
Vadim nu este decat un roman care ca si alti romani nu doreste asuprirea si nesimtirea acestor minoritari,mai terminati cu europenismele astea de kkt ptr ca in alte tari europene un minoritar nu deschide clontzul.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 10:56

Cu cat o denumire este mai bombastica , cu atat este mai goala de continut .

tzutzu_him

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 21:25

eu as vota si pun pariu ca nu as fi singurul.rupe-i vadimeeee

dianaianos

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 21:51

asta e cea mai buna gluma din ultima vreme. si ce-i mai tare ca vadim chiar se crede marele salvator. votati-l si veti scapa de saracie!!! :-)))))))))))

potpal

4 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 22:49

Poate sa-l numesca cum o vrea,demagogia si fariseismul lui sunt cunoscute(pt.cei care vor sa le vada).Nu va avea succes,un partid nascut mort ,doar din dorinta de a avea o alta tribuna de la care sa-si expuna elucubratiile

alphyshor2

1 mesaj
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 03:35

e trist pentru noi e caraghios e jenant e ridicolul lui eliade e strigator la cer dar cel mai trist e ca ori cate comentarii s ev or aduna aici ori cate glume s ar face totul merge inainte asa cum e stabilit suntem indiferenti frustrati lasi prostesc de mandrii usor de manipulat asta suntem degeaba ne fardam dimineata ne am vinde in secunda doi pentru un mai bine care e de altfel un surogat pe nimic .SUCCES SI SARBATORI PLINE DE CONSUM .CONSUMAM SI PARTIDUL ASTA?

Fosta membra 9am.ro

3 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 07:58

Da, as vota cu acest partid.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 08:28

salut,

iti trimit mai jos cateva detalii... detalii pe care le-am primit si eu ... totul e sa ai multa rabdare ...

CEA MAI SIMPLA METODA DE FACUT BANI!
Nu credeam ca va functiona, si totusi!!!!
MERGE!!!
Bani rapid si sigur pe internet. Testat! Eu am facut 38.130.000 in 3 saptamani!!! E randul tau!!!!!! si voi continua sa fac.
Functioneaza!!!! Singurul care functioneaza cu adevarat.
Nu este o gluma,crede-ma!Depinde numai de tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu, eu nu pot spune decat ca 5 min. de
citit iti pot schimba viata, depinde numai de tine "POTI FACE BANI USOR SI REPEDE". Crede-ma am incercat toate metodele
posibile(si legale).Aceasta este cea mai USOARA si mai RAPIDA cale. Poti sa faci o gramada de bani, repede si legal. Merge!
E testat! Tot ce trebuie sa faci deocamdata este sa citesti cu atentie si pana la final textul. Eram sceptic, totusi... In
urma cu ceva vreme navigam aiurea pe Internet (probabil la felcum faci si tu acum) cand am descoperit un articol asemanator
cu acesta in care se spunea ca pot sa castig milioane in doar cateva saptamani cu oinvestitie de numai 7 de lei. Imediat
m-am gandit"chestia asta trebuie sa fie vreo escrocherie". Dar, curios fiind, am continuat sa citesc. Articolul spunea ca
trebuie sa trimiti cate 1 leu nou la fiecare din cele 7 adrese mentionate in articol. Apoi sa iti treci numele si adresa
la sfarsitul listei in pozitia a 7-a si sa publici articolul la minim 200 de forum-uri/adrese cu anunturi pe Internet sau
prin mail la cat mai multe adrese. Pur si simplu! Dupa ce am analizat chestiunea si dupa ce am discutat cu cativa prieteni
m-am hotarat sa incerc. La urma urmei ce aveam de pierdut in afara de 7 lei si 7 timbre? Cum este si normal, la inceput
eram sceptic si chiar ingrijorat in privinta aspectului legal. Asa ca m-am interesat la PTTR si mi-au confirmat ca intr-adevar
e legal! Deci am facut infima investitie de 7 de lei. Surpriza!...Ghiciti ce s-a petrecut!!! Intr-un interval de 7 zile am
inceput sa primesc bani in cutia postala. Eram uluit! M-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa
vina! In prima saptamana am primit 2.800.000 de lei. (280 lei noi) La sfarsitul celei de-a doua aveam 10.030.000. In a treia
saptamana stransesem 38.130.000 de lei! Si banii continua sa vina cu repeziciune. In mod cert a meritat sa cheltui cei 7 lei
si cele 7 timbre (Am cheltuit mult mai mult jucand la loto si la bingo!). Sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce
functioneaza. In primul rand va sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la indemana.

Cum?
PASUL 1:Iei 7 coli si scrii pe fiecare din ele: "M-AM ADAUGAT LA LISTA TA", astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge
la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi
impaturesti fiecare coala.Acum iei 7 bancnote de 1 leu si pui CATE UNA in FIECARE din cele 7 coli(ca sa nu se vada prin plic
si sa nu se fure),apoi pui FIECARE coala in CATE UN PLIC si inchizi plicurile.Ar trebui sa ai acum 7 plicuri sigilate, cu
numele si adresa ta pe ele (la expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!), fiecare dintre ele continand o coala
de hartie si o bancnota de 1 leu.Acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese:

1)TAKACS ELISABETA, OP 1, CP 65, Oradea, Bihor
2)TRIFAN MIOARA ,str.Avram Iancu Nr.24; Tg.Mures cod : 540089 Jud.Mures
3)SOIT MIRCEA, str.Gheorghe Asachi, nr.22, loc.Cugir, jud.Alba, cod.515600.
4)DRAGOMIR IONUT str. Poiana MaRULUI,NR. 29,Ramnicu Sarat,jud. Buzau cod:125300
5)STOICA CRISTINEL str. Centrala M, nr. 77, Maracineni, jud. BUZAU, COD 127325
6)SERBAN ANDREEA str Constantin brezeanu, nr 5, bl 202,et 3, ap 13,loc. Ploiesti,jud.Prahova
7)DIDA CRISTIAN, str Selimbarului, nr 1, bl F8, sc C, ap 12, loc. Oradea, jud. Bihor, cod 413055

PASUL 2: Acum STERGI din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4,etc...).
Astfel numarul 7 devine liber: completezi cu numele si adresa TA aceasta pozitie.Trebuie foarte clar sa intelegi ca
DACA TE VEI PUNE IN ALTA POZITIE DECIT CEA DE-A 7-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca factorul de multiplicare
se diminueaza. Pentru a intari increderea in joc, trebuie SA NU TRISEZI si SA TRIMITI PLICURILE, deoarece altminteri,
te excluzi singur din circuit semanind neincrederea.

PASUL 3: Schimba ce doresti dar, pe cat se poate, incearca sa mentii articolul cat mai aproape de original. Acum publica
anuntul la cit mai multe forum-uri/newsgroup-uri(sunt o groaza) SAU alt fel de site-uri cu discutii asemanatoare.
200 este atat cat iti trebuie dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai multi bani vei castiga! Nu e nevoie sa
scrii din nou tot acest articol; poti sa selectezi textul cu cursorul mouse-ului si sa il copiezi in memoria calculatorului;
deschizi un fisier gol cu 'notepad'si inserezi textul ca sa iti adaugi numele in pozitia a 7-a; salvezi fisierul cu extensia
.txt. Acum cauti pe Internet newsgroup-uri (forum-uri on-line, message board-uri, site-uri de chat, de discutii) romanesti,
bineinteles, sau la diverse adrese e-mail pe care le cunosti si publici articolul. Va sugerez sa treceti ca subiect un titlu
cat mai atractiv, pentru ca asa il vor vedea cei ce viziteaza aceste site-uri
GATA! Felicitari... Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de secunde pentru fiecare newsgroup! TINE MINTE :
MAI MULTE NEWSGROUP-URI INSEAMNA MAI MULTI BANI! TOT CE TREBUIE ESTE UN MINIM DE 200!
Calcule...Vei incepe sa primesti bani in cutia postala in cateva zile! Daca vrei poti sa iti inchiriezi o casuta postala
din cauza numarului mare de scrisori pe care le vei primi. De ce? Din cele MINIM 200 de publicari pe care le-am facut sa
spunem ca primesc 10 raspunsuri (un exemplu FOARTE-FOARTE mic). Deci am castigat 10 lei cu numele meu pe pozitia a 7- a.
Acum fiecare din cele 10 persoane care tocmai mi-au trimis cate o scrisoare, publica la randul lor MINIMUL de 200 de articole
cu numele meu pe pozitia a 6-a si primesc si ei cate 10 lei.Eu primesc astfel 10*10*1 leu = 100 lei. Continuand exemplul cu
acest numar mic (10) de persoane care raspund la articol, castig 11.250.000 de lei cu numele meu pe pozitia a 4-a,
16.250.000 cu numele meu pe pozitia a 3-a, 31.250.000 de lei pe pozitia a 2-a si ... DA! 156.250.000 DE LEI cu numele meu pe
pozitia intai. UIMITOR! Daca fiecare participant publica articolul de MINIM 200 de ori! Si totul cu o investitie initiala de
70.000 de lei (7 lei noi) si 7 timbre. Cand numele tau nu se mai afla in lista poti sa repeti procedura : iei ultima varianta
a articolului si trimiti cate 1 leu la adresele care se afla in lista, punandu-ti numele pe pozitia a 7-a. Acum publici
articolul din nou de MINIM 200 de ori. Va dati seama ca in fiecare zi mii de oameni intra pe Internet si citesc aceste
articole ASA CUM CITESTI TU ACUM !! Asa ca iti poti permite 7 lei sa vezi daca merge cu adevarat? Cred ca da... Unii au spus
"dar daca lumea se satura si nu mai trimite nimeni nici un ban?" Ce sanse sunt sa se intample asta, cand ZILNIC se alatura
20- 50.000 de useri noi la Internet dintre care foarte multi citesc astfel de anunturi si sunt dispusi sa incerce ?

Jucati cinstit si corect si adresa ta va ajunge pe mii de forumuri, astefel vei primi mii de plicuri. In fiecare zi intra
sute sau mii de oameni pe forum! Veti avea numai de castigat!!! Jocul se bazeaza pe o binecunoascuta lege din economie, si
anume legea Multiplicarii pe care cred ca poti sa o intelegi. Cred ca marile magazine se imbogatesc pt ca tu ai cumparat
o sticla de vin. Nu... Se cumpara industrial, deci daca joci corect si trimiti plicuri adresa ta va pareaPe mult mai multe
site-ri si vrei primi cu mult mai multi bani! Bafta!
P.s. Foarte important: o sa intalnesti oameni care nu sunt de acord cu asta si care nu au curaj sa incerce sa se imbogateasca
inteligent. Trebuie doar sa-i ignori asa cum fac eu, Joaca si o sa vezi cum plicurile incep sa soseasca.
Daca ai incredere si perseverezi o sa-mi multumesti, cat pentru cei care nu joaca... Va raciti gura DEGEABA, EU PRIMESC ZECI
DE PLICURI CU BANI SI O SA CONTINUI SA JOC... BAFTA! TOT CE TREBUIE SA FACETI ESTE CE AM SCRIS MAI SUS APOI POTI STA
LINISTIT/A ACASA SI BANII VIN!!!

kemi

5 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 10:57

Indiferent ce partide,aliante,cotete,tomberoane,WC-uri publice,etc.va face imbecilul ala...tot aia e ! Corect ar fi sa fie indrumat spre un ospiciu pt.bolnavi cronici,unde sa fie paturi si pt.securistii lui.Totul inconjurat de gard de sarma ghimpata cu cel putin 320V in el.
Credem ca e locul potrivit,pana la adanci batraneti.
Cu sperante,CLUJENII

iulidan2

156 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 12:28

Din simplul motiv, ca ofera alternativa, tot poate fi considerat ca nu este un lucru rau, de fapt, e greu de imaginat un lucru rau, in Romania de azi.

monica_crisan2004

1 mesaj
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 12:57

sper sa nu fiti multi ....

dirlo1964

167 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 22:20

Cum este prescurtat?Pai daca ar mai avea litera U ,prin anagramare ar rezulta o gaura necesara dar foarte puturoasa!Dar ce l-au dat afara din partid?

kali13

233 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 02:28

De la: alphyshor2, la data 2008-12-15 03:35:54e trist pentru noi e caraghios e jenant e ridicolul lui eliade e strigator la cer dar cel mai trist e ca ori cate comentarii s ev or aduna aici ori cate glume s ar face totul merge inainte asa cum e stabilit suntem indiferenti frustrati lasi prostesc de mandrii usor de manipulat asta suntem degeaba ne fardam dimineata ne am vinde in secunda doi pentru un mai bine care e de altfel un surogat pe nimic .SUCCES SI SARBATORI PLINE DE CONSUM .CONSUMAM SI PARTIDUL ASTA?[/qu
Papusha invatza sa scrii si nu-l mai mentiona pe Eliade in elucrubatiile tale,nu se poate asa ceva!!!

kali13

233 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 02:40

As recomanda la Cluj o buda...pesta pentru marko bela sa putem veni in Ardeal (ma refer numai la maghiari) sa facem kk acolo pe ei

kali13

233 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 02:46

alphyshor2,se cunoaste ca esti bozghi...fetitzo invatza sa scrii si numai mentiona numele lui Eliade...esti prea mediocra,stii cine a fost Eliade?

COSVL

1 mesaj
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 06:17

VADIM SA STEA ACASA. ESTE BUN CA OM DE CULTURA,FILOZOF ETC CA OM POLITIC ESTE DEPASIT.

floreacornel

1 mesaj
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 09:18

In orice tara din lume in cadrul cetatenilor ei se vb. limba oficiala a statului....mai putin in Romania...Dar asta nu poate sa dureze la infinit

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:01

De la: COSVL, la data 2008-12-16 06:17:20 VADIM SA STEA ACASA. ESTE BUN CA OM DE CULTURA,FILOZOF ETC CA OM POLITIC ESTE DEPASIT.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:14

este in mare parte corect ceea ce spui tu,cu o singura corectie nu este depasit decat numeric de cei ce vor raul acestei tari,de hoti,escroci si de prosti si cretini care-l sustin pe un imbecil ca basescu sau alti imbecili de la alte partide antinationale si tradatoare,nea cornel este un om nemaipomenit de sufletist,extraordinar de inteligent,superdestept si cult dar[iar apare nesuferitul asta]sufera de doua boli comune romanilor grandomania si paranoia,asta pe langa faptul ca citeste prea mult biblia si a ajuns sa se creada un mesia pt.poporul roman,oricum decat basescu,geoana,tariceanu,becali,iliescu,patriciu,tiriac,vanghelie,catarama,ciorbea,nastase,isarescu,vacaroiu,mitrea,berceanu,blaga,elenele lui base[udrea si poama lui],androneasca,adormitei,remes,udmereii toti si multi alti infractori ce populeaza scena politica si cea a afacerilor mioritice,eu il prefer pe dilimandrosul de vadim[atata timp cat nu apare omul providential]in rest s-auzim numai de bine!

alexandragrin

32 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 15:36

Cred ca s-a deviat putin mai mult de la subiesc. Eu voriam sa subliniez si sa discutam pe tema formarii acestui nou partid si ce poate aduce el nou in politica romaneasca. Cat de multa incredere mai inspira acest personaj : Vadim Tudor, pentru electorat. Problemele de autonomie s-au mai tot discutat si nu cred ca ar trebui sa ajungem din nou la ele...vom avea aceasta oportunitate mai tarziu, mai exact prin martie, daca va amintit de ce. Va multumesc anticipat.

IoanDanila

81 mesaje

Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 14:59

DECE TREBUIE SA VA MAI BATETI CAPUL CU CEEA CE MAI INFIINTEAZA VADIM. DIN 1990 A AVUT TOT TIMPUL SA-SI CROIASCA DRUM SIGUR IN POLITICA ROMANEASCA INSA, STILU-I PROPRIU L-A FACUT INDIZIRABIL SI TREBUIE SA NE DEZICEM DE ACEST VADIM. V-AM MAI SPUS. AM ASTEPTAT MULT DE LA ACEST PERSONAJ INSA AM CONSTATAT CA NU SE MAI MERITA. ARE IESIRI NECONTROLATE SI PLINE DE SURPRIZE NEPLACUTE.
PENTRU CE-I INTERESATI IN A SCHIMBA CEVA, VA PROPUN SA VA ALATURATI NOII FORMATIUNI POLITICE DIN ROMANIA ,,PARTIDUL ROMANIEI EUROPENE" A CAREI DOCTRINA V-O PREZINT MAI JOS IN CATEVA CUVINTE, ASTFEL:
România va renaște în Uniunea Europeană prin adevăr, dreptate, muncă și credință! România va renaște în Uniunea Europeană prin adevăr, dreptate, muncă și credință!
PARTIDUL ROMÂNIEI EUROPENE – P.R.E.
Sediul legal provizoriu central: București, Drumul Taberei 26, Bloc T-1 apart. 119, sect. 6 (Favorit), (E-mail: geostroe@gmail.com; ioandanila1@gmail.com; psu_vaslui@yahoo.com.
STATUTUL PARTIDULUI ROMÂNIEI EUROPENE – P.R.E.
CAP. 1 SCOPUL PARTIDULUI
Art.1 (1) PARTIDUL ROMÂNIEI EUROPENE se constituie pe baza liberei opinii a tuturor membrilor de cetățenie română, fiind totodată un exponent al luptătorilor pentru renașterea României în sistemul de valori tradiționale, naționale și europene.
(2) El este un partid de centru, centru-dreapta ce reprezintă și apără interesele politice ale cetățenilor români din țară, din Uniunea Europeană și din lume.
Art.2 (1) Denumirea integrală este: PARTIDUL ROMÂNIEI EUROPENE, iar denumirea prescurtată este: PRE.
(2) Semnul Permanent al Partidului este format dintr-un inel albastru pe care sunt gravate 9 stele aurii. În interiorul acestuia se află profilul Sfinxului din Bucegi. Deasupra inelului este reprezentat steagul dacilor - simbol de luptă -, un corp de lup, tricolor, iar sub el este scris PRE. Acesta este și semnul electoral al Partidului.
(3) Deviza partidului este: România va renaște în Uniunea Europeană prin adevăr, dreptate, muncă și credință!
Art.3 PARTIDUL ROMÂNIEI EUROPENE urmărește numai obiective politice. Scopul PRE este de acționa prin toate mijloacele legitime, în vederea îndeplinirii programului său politic definit prin Programul "RENAȘTEREA DACOROMÂNEASCĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ - 2050" și cuprinde următoarele 9 obiective principale: a). Renașterea moral-politică a națiunii; b). Consolidarea economico-socială; c). Reconstrucția tehnică, tehnologică și informațională; d). Renașterea pe plan cultural-științific și educațional; e). Reforma în domeniul familiei, sănătății și al protecției mediului; f). Renașterea în domeniul muncii și al protecției sociale; g). Conservarea dimensiunii creștine a identității naționale și a spriritualității specifice; h). Reforma în domeniul securității, ordinii publice și apărării naționale; i). Susținerea emigrației românești și descurajarea emigrării românilor.
Art.4 Obiectivul strategic al PRE este integrarea deplină a României în structurile europene în condiții de egalitate cu celelalte state, cu păstrarea identității naționale și fără a leza demnitatea poporului român sau suveranitatea sa deplină asupra teritoriului național, a culturii, sistemului de valori proprii, spiritualității și tradițiilor națiunii române.
CAP. 2 CALITATEA DE MEMBRU
Art.5 PRE admite în rândurile sale cetățeni români având vârsta minimă de 18 ani, indiferent de origine etnică, religie, sex sau stare socială.
Art.6 Nu pot face parte din rândurile Partidului, persoane lipsite de drepturi civile sau condamnate definitiv pentru fapte penale.
Art.7 Pentru declarații false privind datele personale, trecute în formularul unic național de adeziune și dacă prin acestea s-au creat prejudicii Partidului, se va trece la acționarea în justiție a celui în cauză.
Art.8 Înscrierile în PRE pentru cei care îndeplinesc condițiile Statutului, se aprobă de președintele organizației teritoriale sau a filialei Partidului, iar contestațiile referitoare la înscriere se soluționează de către Comisia de onoare, disciplină și arbitraj a filialei respective.
Art.9 Calitatea de membru de partid se pierde prin deces, retragere sau prin excludere de către organele de conducere de la fiecare nivel, validată de către organul ierarhic imediat superior.
CAP.3 DREPTURI, OBLIGAȚII ȘI SANCȚIUNI
Art.10 Toți membrii PRE au obligația de a cunoaște și a accepta Programul "RENAȘTEREA DACOROMÂNEASCĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ - 2050", Statutul PRE și de a milita pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin acestea.
Art.11 Orice membru al PRE are dreptul și obligația de a sesiza Comisia de Onoare, Disciplină și Arbitraj a filialei din care face parte asupra aspectelor de încălcare a prevederilor Statutului PRE, pe care le observă.
Art.12 Fiecare membru al PRE are dreptul de a se adresa organelor de conducere, ierarhic superioare, până la cel mai înalt nivel, cu propuneri, sesizări, reclamații sau contestații în orice probleme care privesc buna funcționare a PRE.
Art.13 Fiecare membru al PRE are dreptul de a se adresa departamentului de specialitate în orice problemă personală, care este de competenta departamentului respectiv.
Art.14 Membrii PRE în vârsta de peste 21 de ani au dreptul să facă parte din organele centrale de conducere ale PRE, dacă au cel puțin o vechime stabilită de Senatul PRE.
Art.15 Prin excepție de la prevederile art.14, Biroul Permanent Central al PRE poate mandata pe oricare membru al PRE pentru a organiza/reorganiza o filială sau organizație teritorială a PRE, dar numai pe o perioadă determinată.
Art.16 Tuturor membrilor PRE le pot fi aplicate următoarele sancțiuni: mustrare, mustrare scrisă, vot de blam, suspendare din funcție și excludere.
Art.17 Membrii PRE au obligația de a participa la campania electorală a PRE și de a plăti cotizația pe care o hotărăște Comitetul Director.
Art.18 Toți membrii PRE în vârsta de peste 18 de ani au dreptul să facă parte din organele de conducere locale ale Partidului, precum și dreptul la inițiativă politică. Orice inițiativă politică va fi discutată în cadrul organizației, în cel mult 10 zile de la înregistrarea acesteia.
Art.19 Membrii PRE au dreptul de a utiliza baza materială a PRE cu aprobarea Biroului Permanent Central și de a activa în unitățile proprii ale acestuia.
Art.20 Membrilor organelor de conducere ale PRE, de la orice nivel, li se pot aplica următoarele sancțiuni: avertisment, vot de blam, suspendare din funcție și excludere.
Art.21 Excluderea din cadrul PRE se face în următoarele cazuri: a). Dacă persoana a făcut declarații false privind datele personale (în mod intenționat); b). Dacă a suferit condamnări penale rămase definitive după înscrierea în PRE; c). Dacă a creat prejudicii PRE de natură să ducă la alterarea prestigiului PRE sau i-a produs pagube materiale.
Art.22 Contestațiile privind excluderea sau suspendarea din funcție se depun la Secretariat și sunt de competența Delegației Permanente.
CAP. 4 ORGANIZAREA PRE
Art.23 PRE este format din 3 nivele organizatorice, structurate pe principiul național și teritorial, respectiv județean (municipiul București) și local (orășenesc și comunal).
4.1. Organele de Conducere Centrale ale PRE
4.1.1 Congresul PRE
Art.24 Organul suprem de conducere este Congresul, care se convoacă odată la 4 ani și este constituit din: 75 de membri ai Delegației Permanente, precum și un număr de 325 delegați, aleși la conferințele județene și ale sectoarelor Municipiului București. În total sunt 400 de membri.
Art.25 Congresul are următoarele atribuții: a). Adoptă Statutul și Programul Politic al Partidului, precum și orice modificare ulterioară a acestora cu o majoritate de 2/3; b). Analizează activitatea organelor de conducere la nivel central și stabilește măsurile pentru activitatea de viitor; c). Alege organele de conducere ale Partidului sau le revocă, la propunerea Biroului Permanent Central (BPC); d). Dezbate și hotărăște asupra principalelor probleme ale Partidului, prin analizarea proiectelor prezentate în acest sens de către Delegația Permanentă a PRE.
Art.26 Congresul se convoacă, în mod normal, de către BPC prin Secretarul General. În mod excepțional se poate convoca de către 50% plus unul din membrii Congresului, de membrii BPC cu unanimitate de voturi sau de către Președintele Fondator la propunerea Senatului PRE. Convocarea excepțională se face în scris, se adresează BPC și se depune la Secretariat.
4.1.2. Delegația Permanentă
Art.27 Delegația Permanentă este organul constituit pentru a conduce activitatea PRE între două congrese. Acesta se întrunește o dată pe semestru și este formată din: membrii Comitetului Director (21 de membri), președintele Comisiei Centrale de Cenzori și președinții filialelor PRE.
Art.28 Delegația Permanentă are următoarele atribuții: a). Analizează activitatea organelor de conducere ale PRE la nivel local și județean și stabilește măsurile de urmat ale acestora în concordanță cu hotărârile Congresului; b). Validează și revocă organele de conducere ale PRE la nivel local și județean; c). Primește darea de seamă asupra activității Comitetului Director, o analizează și o aprobă cu majoritate de voturi de 2/3; d).Dezbate și hotărăște asupra problemelor ivite în PRE în intervalul dintre două congrese; e). Analizează și decide asupra contestațiilor privitoare la excluderea din PRE sau suspendarea din funcție, f).La propunerea BPC decide asupra suspendării din funcție și pierderii calității de membru al Delegației Permanente.
Art.29 Delegația Permanentă se convoacă, în mod normal, de către BPC prin Secretarul General sau în mod excepțional de către 50% plus 1 din membrii săi. Convocarea se face prin cerere scrisă și motivată, adresată președintelui, care se depune la secretariatul PRE.
4.1.3. Comitetul Director
Art.30 Între adunările Delegației Permanente, PRE este condus de Comitetul Director, care se întrunește o dată pe lună sau ori de câte ori este nevoie și este format din membrii BPC, Președintele Senatului PRE, cei trei Vicepreședinți ai Regiunilor PRE, cei trei Secretari Executivi ai PRE, Consilierul Juridic al PRE, Președintele Grupului de Sprijin al PRE, Președintele CNODA, Trezorierul PRE și 6 membri; în total 21 de membri.
Art.31 (1) Vicepreședinții Regiunilor PRE au în subordine întreaga activitate a PRE din regiunile alocate lor, de care răspund.
Aceste Regiuni PRE (zone teritoriale) sunt: 1 - Ardealul, 2 - Țara Românească și 3 - Moldova.
(2) Vicepreședinții Regiunilor PRE se numesc de către Delegația Permanentă dintre președinții de filiale ai PRE.
(3) Fiecare regiune se compune din 3 zone terioriale alcătuite din 3-6 județe, conduse de câte un președinte de zonă desemnat de vicepreședintele de regiune PRE, în total 9 zone care devin euroregiuni.
Art.32 Comitetul Director este organul executiv central de conducere al PRE și are următoarele atribuții: a). Primește darea de seamă asupra activității BPC, o analizează și o aprobă cu majoritate simplă de voturi; b). Dezbate și hotărăște asupra problemelor ivite în cadrul PRE în intervalul dintre două adunări succesive ale Delegației Permanente, pe baza proiectelor înaintate de către BPC; c). Analizează și face propuneri Delegației Permanente asupra contestațiilor privind excluderea din PRE sau suspendarea din funcție a oricăror membri ai PRE; d). Elaborează politica internă și internațională a PRE și o supune spre aprobare Delegației Permanente, respectiv Congresului, e). Primește raportul activităților desfășurate în cadrul Departamentelor PRE; f). Prezintă candidaturile în alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale; g). La propunerea BPC numește/suspendă din funcție vicepreședinții partidului; h). La propunerea BPC stabilește denumirea organului de presă al PRE și numește/revocă pe directorul acestuia; i). La propunerea BPC numește/revocă din funcție pe directorii departamentelor de activitate ale partidului; j). Primește raportul lunar sau ori de câte ori este nevoie, asupra activităților desfășurate în Parlament de către grupul parlamentar al PRE; k). La propunerea BPC propune reorganizarea partidului ; l). Aprobă participarea membrilor PRE în guvern sau le-o retrage; m). Decide asupra membrilor PRE care vor primi funcții în guvern, la U.E. sau alte funcții politice, administrative în stat ori la nivel european; n). Decide fuziunile sau asocierile împreună cu alte partide politice, formațiuni nepartinice, legal constituite pentru promovarea unor obiective comune, a unor alianțe politice sau a altor forme de asociere; o). Dezbate și aprobă regulamentul de ordine și funcționare al PRE; p). Stabilește cuantumul cotizației lunare și al taxei de înscriere în cazuri deosebite.
Art.33 Comitetul Director se convoacă, în mod normal, de către BPC, prin Secretarul general, iar în mod excepțional de către 2/3 din membrii săi, prin cerere scrisă și motivată, adresată BPC și depusă la secretariat.
Art.34 Pe lângă Comitetul Director al PRE funcționează Cabinetul PRE condus de Președintele executiv. Cabinetul este propus de Președintele executiv și aprobat de Comitetul Director cu avizul Senatului PRE. Acesta este compus din 13 Departamente ale PRE organizate astfel: 1). Probleme constituționale, organizare și control în administrația publică locală și europeană; 2). Analiză politică și economică, diplomație europeană și securitate internațională; 3). Muncă, protecție socială și drepturile omului; 4). Siguranța statului și individului, probleme militare de securitate națională, apărare, informații, siguranță națională și ordine publică; 5). Industrie, construcții, servicii și transporturi; 6). Agricultură, silvicultură, ape; 7). Știință, prognoze, cercetare, educație, învățământ, culte, arte, cultură; 8). Sănătate, familie, mediu, tineret, turism și sport; 9). Resurse, promovarea proprietății private, a valorilor dacoromânești și de contracarare a acțiunilor antidacoromânești; 10). Relații publice cu mass-media și imagine a PRE (articole de presă, radio, t.v., organizarea conferințelor de presă); 11). Juridic; 12). Buget, finanțe, bănci; 13). Analiză, sinteză, comunicare și relații publice (doctrine, proiecte de legi, regulamente), documente oficiale ale PRE (Program politic, Statut, Program electoral, documente pentru manifestările de partid și instituțiile sale, precum și documentele pentru conferințele de presă). Fiecare departament are trei membri, în total fiind 39 de membri. Cabinetul PRE este guvernul din umbră propus de PRE.
4.1.4. Biroul Permanent Central (BPC)
Art.35 Între două adunări succesive ale Comitetului Director, conducerea executivă a PRE este asigurată de Biroul Permanent Central, care se întrunește odată pe săptămână sau ori de câte ori este nevoie și este compus din: Președintele fondator al PRE, Președintele executiv al PRE, Secretarul general al PRE și doi membri - care sunt convocați la fiecare ședință de către Președintele Partidului - dintre membrii Comitetului Director, în funcție de necesități.
Art.36 (1) BPC este ales de Congresul PRE și are următoarele atribuții: a). Inițiază proiecte pentru rezolvarea oricăror probleme ivite în cadrul PRE și le supune spre aprobare Comitetului Director; b). Inițiază proiectele pentru Statutul PRE, Programul politic al PRE și regulamentele de funcționare ale diferitelor organe și organisme ale PRE. Acestea vor fi supuse spre aprobare Comitetului Director; c). Răspunde de buna funcționare a activităților economico-administrative ale PRE; d). Propune Congresului alegerea/revocarea membrilor BPC; e). Analizează periodic activitatea membrilor Comitetului Director; f). Confirmă/infirmă sancțiunile/suspendările din funcție hotărâte de Președintele fondator al Partidului.
(2) Hotărârile în cadrul BPC se iau cu majoritate simplă de voturi.
Art.37 BPC este convocat în mod automat în ședință săptămânală, în fiecare vineri, orele 15.00; ziua de ședință se poate modifica numai printr-o hotărâre a Comitetului Director.
4.1.5 Președintele Partidului
Art.38 Președinte fondator, Președinte executiv și Secretarul general asigură conducerea curentă a PRE.
(2) Președintele fondator este ales numai de către Adunarea Generală de Constituire a PRE .
(3) Președintele Executiv este ales de către Congres la propunerea BPC și cu avizul Senatului PRE.
Art.39 Președintele fondator al PRE este conducătorul politic al Partidului, persoana care simbolizează valorile sale ideologice și politice fundamentale.
Art.40 Președintele fondator al PRE are următoarele atribuții: a). Conduce activitatea BPC pentru toate problemele ce sunt în obligația acestuia; b). Analizează activitatea directorilor de departamente și o supune spre aprobare BPC; c). Reprezintă PRE în relațiile cu autoritățile publice și cu terții; d). Este președintele de drept al BPC, al Comitetului Director, al Delegației Permanente și conduce lucrările Congresului PRE, precum și ale Senatului PRE; e). Prezidează toate întâlnirile oficiale ale Partidului; În absența sa, va delega un alt membru al BPC în acest scop; f). Ia măsuri pentru îmbunătățirea activității PRE în toate sectoarele și le supune spre aprobare BPC, anterior derulării acestora; g). Propune BPC sancționarea sau suspendarea din funcție pentru lipsă de activitate sau afectarea intereselor PRE, ale oricărui membru din conducerea PRE. Suspendarea din funcție are efect imediat. h). Propune BPC convocarea Comitetului Director, a Delegației Permanente și a Congresului PRE, conform Statutului sau, în mod excepțional, ori de câte ori consideră că este nevoie; i). În cadrul ședințelor BPC, convoacă pe unii membri ai Delegației Permanente, în funcție de necesități, acordându-le dreptul de vot în problema pusă in discuție; j). Are drept de dispoziție privind fondurile materiale ale Partidului la nivel central și județean; k). Răspunde de buna funcționare a disciplinei de partid și ia toate măsurile pe care le consideră necesare în acest scop.
Art.41 Președintele executiv este și președintele cabinetului fantomă al PRE, care monitorizează politic viața politică națională și europeană.
Art.42 Președintele executiv al Partidului care exercită conducerea efectivă asupra Cabinetului, răspunde de patrimoniul PRE și are drept de semnătura în bancă, a doua semnătura după președintele fondator.
Art.43 Președintele executiv al Partidului are următoarele atribuții; a). Este membru de drept al Comitetului Director, al Delegației Permanente și al Prezidiului Congresului PRE; b). Conduce ședințele CNODA; c). Răspunde efectiv de activitatea vicepreședinților Partidului.
4.1.6. Secretariatul PRE
Art.44 (1) Secretariatul PRE este organul administrativ central și este format din cinci persoane: Secretarul general, trei Secretari executivi și Administratorul Patrimoniului.
(2) Atribuțiile Secretariatului PRE sunt precizate de Regulamentul de Ordine și Funcționare.
Art.45 (1) Secretarul general al PRE este ales de Congres, la propunerea Președintelui fondator al Partidului și îndeplinește și funcția de purtător de cuvânt al PRE.
(2) Secretarii executivi ai PRE și Administratorul Patrimoniului PRE sunt numiți de BPC, la propunerea Președintelui executiv al Partidului.
4.1.7. Senatul PRE
Art.46 Senatul PRE este format din membrii fondatori ai PRE, membrii Senatului Academiei Dacoromâne - ADR (întemeiată din 1995), care sunt membri ai PRE, ai Mișcării Naționale de Rezistență, foști deținuți politici, luptători anticomuniști, persoane persecutate pe motive politice de regimurile dictatoriale instaurate în România după 1938. Senatul Academiei Dacoromâne, în conformitate cu acordul de cooperare dintre PRE și ADR, va desemna, dintre membrii săi, cercetători care să contribuie la clarificarea unor probleme de interes politic național, științific, juridic și managerial, în conformitate cu statutele celor două persoane juridice.
Art.47 Senatul PRE se constituie sub îndrumarea BPC, cu rolul de a recomanda candidaturile membrilor PRE la alegerile locale, parlamentare, euro-parlamentare și prezidențiale, precum și la funcțiile guvernamentale și europene accesibile membrilor PRE.
Art.48 Senatul PRE are autonomie proprie, este condus de un președinte și trei vicepreședinți aleși dintre membrii săi.
Art.49 Președintele Senatului PRE este membru de drept al Comitetului Director.
4.1.8. Corpul Consilierilor Naționali
Art.50 Corpul Consilierilor Naționali este format din Directorul Corpului Consilierilor Naționali - subordonat Președintelui Fondator al PRE, un consilier juridic și trei consilieri regionali (câte unul din fiecare Regiune PRE) și 16 consilieri departamentali (câte unul de fiecare Departament PRE), în total 21 consilieri.
4.1.9. Corpul Consilierilor Europeni
Art.51 Corpul Consilierilor Europeni este format din: Directorul Consilierilor Europeni - subordonat Președintelui Fondator al PRE, un consilier juridic și 16 consilieri pe probleme specifice europene. În total sunt 18 consilieri europeni.
4.2 Organele de conducere teritoriale
Art.52 Organele executive de conducere în teritoriu (filialele) reprezintă PRE față de terți, numai la nivelul respectiv de organizare.
4.2.1. Organele de conducere ale filialei
Art.53 Filialele PRE pot deschide cont la bancă, pe răspundere proprie și pot gestiona banii în conformitate cu legislația în vigoare.
Art.54 (1) Conferința este organismul de conducere al filialei PRE care are loc odată la doi ani și este formată din delegații aleși la adunările generale din localitățile teritoriale subordonate.
(2) Lucrările Conferinței sunt conduse, în mod obligatoriu, de un membru al BPC sau de un membru al Comitetului Director al PRE, împuternicit în acest scop de Președintelui Fondator al Partidului.
Art.55 La nivelul județelor, respectiv al Municipiului București, Conferința are atribuțiile Delegației Permanente.
Art.56 Conferința alege Biroul Permanent al Filialei (BPF) format din maximum 15 membri (președinte, trei vicepreședinți, purtător de cuvânt, secretar, trezorier, consilier juridic și maximum șapte membri) care asigură activitățile curente ale filialelor între cele două conferințe județene.
Art.57 Filialele pot înființa departamente pe domenii de activitate de interes zonal. Aceste departamente vor avea o dublă subordonare: față de departamentul central pe domeniul respectiv sau echivalent și față de BPF.
4.2.2. Organele de Conducere ale organizațiilor teritoriale
Art.58 La nivelul organizațiilor teritoriale, organismul de conducere este Adunarea Generală a membrilor.
Art.59 Adunarea Generală a organizației teritoriale alege un Birou Permanent format din maximum 11 membrii (președinte, 2 vicepreședinți, secretar, trezorier și maximum 6 membri) care asigură activitatea curentă între două adunări generale.
4.3. Organele de control ale PRE
4.3.1. Comisia de Onoare, Disciplină și Arbitraj
Art.60 Comisia de Onoare, Disciplină și Arbitraj se constituie la nivel național și de filială având rolul de a verifica abaterile de la Statut și de la normele de conduită civilizată ale membrilor PRE, pentru soluționarea diferendelor dintre membrii PRE sau dintre aceștia și conducerile organizațiilor PRE, la toate nivelurile.
Art.61 (1) La nivel național se constituie Comisia Națională de Onoare, Disciplină și Arbitraj (CNODA).
(2) CNODA se numește de către Biroul Permanent Central și se aprobă de către Delegația Permanentă.
Art.62 CNODA este formată din cinci membri aleși la doi ani (președinte, doi vicepreședinți, consilierul juridic al PRE și un secretar).
Art.63 Hotărârile CNODA se iau cu majoritate simplă de voturi și se supun spre aprobare Delegației Permanente. Dezbaterile în cadrul CNODA se fac după ascultarea prealabilă a punctelor de vedere prezentate de ambele părți aflate în conflict.
Art.64 La nivelul filialelor se constituie o Comisie de Onoare, Disciplină și Arbitraj a Filialei (CODAF) care este propusă de BPF și aprobată de Conferința Filialei.
Art.65 CODAF este formată din trei membrii aleși odată la doi ani: președinte, secretar și un membru.
Art.66 Hotărârile CODAF se supun spre aprobare Conferinței filialei județene.
Art.67 În cazuri bine justificate, hotărârile CODAF pot fi contestate la nivelul CNODA.
4.3.2. Comisia de cenzori
Art.68 Comisia de Cenzori se constituie la nivel național și de filială.
Art.69 La nivel național se constituie o Comisie Centrală de Cenzori (CCC) formată din cinci membri (președinte, vicepreședinte, secretar și doi membrii).
Art.70 CCC este propusă de către Comitetul Director și validată de către Congres.
Art.71 CCC verifică anual activitatea BPC, precum și activitatea comisiilor de cenzori ale filialelor.
Art.72 La nivel de filială se constituie o Comisie de Cenzori a Filialei formată din trei membri aleși anual (președinte, vicepreședinte, secretar) propuși de către BPF și aprobați de Conferința filialei.
Art.73 Comisia de Cenzori a Filialei verifică trimestrial activitatea organizațiilor teritoriale ale filialei.
Art.74 Hotărârile comisiilor de cenzori ale PRE se iau cu majoritate de 2/3 și se aduc la cunoștință BPC.
CAP. 5 PRECIZĂRI GENERALE PRIVIND MIJLOACELE FINANCIARE ALE PRE
Art.75 PRE poate deține, în proprietate sau în chirie, bunuri mobile și imobile necesare realizării activităților specifice.
Art.76 Mijloacele bănești ale PRE sunt: taxele de înscriere, cotizații ale membrilor, donații și legate, subvenții de la bugetul de stat potrivit Legii bugetare anuale, venituri provenite din activități proprii (editarea, realizarea și difuzarea publicațiilor ori a altor materiale de propagandă și cultură politică, activități culturale, sportive, distractive, servicii interne, închirierea spațiilor proprii pentru conferințe și acțiuni social-culturale, dobânzi bancare, vânzarea bunurilor de patrimoniu, cu excepția celor primite din străinătate).
Art.77 (1) Taxa de înscriere în Partid este de 10 lei, cu excepția studenților, elevilor, pensionarilor, șomerilor, pentru care NU se percepe taxa de înscriere.
(2) Cotizația se stabilește la aprecierea fiecărui membru, începând cu suma de cinci lei lunar, cu excepția studenților, elevilor, șomerilor pentru care cotizația se stabilește la 1 leu lunar, respectiv a pensionarilor și țăranilor agricultori pentru care cotizația este de 3 lei lunar.
(3) Organizațiile locale vor transfera, în contul central al partidului, lunar, 25% din sumele încasate de acestea pentru susținerea acțiunilor la nivel național, european și internațional ale PRE.
Art.78 Taxa de înscriere și cotizația se modifică, se suspendă sau se exceptează numai cu aprobarea Comitetului Director.
Art.79 La nivel național se organizează departamente pe probleme, în raport cu obiectivele din Program, iar la nivel de filială în funcție de necesități.
Art.80 Alegerea președinților BPF se face prin vot secret, iar a tuturor celorlalți membri ai organelor executive de conducere ale PRE, la toate nivelurilor, prin vot deschis liber exprimat.
Art.81 Membrii PRE propuși a fi aleși în organele de conducere, la toate nivelurile, trebuie să prezinte comisiilor de disciplină ale nivelului respectiv un curriculum vitae complet, din care să reiasă că respectivul se încadrează în condițiile impuse de Statut.
Art.82 (1) Ședințele ținute de organele de conducere ale PRE, la toate nivelurile, se consideră statutare când sunt prezenți cel puțin 1/2 din membri.
(2) La ședințe, toți membrii sunt convocați cu cel puțin 24 ore înaintea ședinței.
Art.83 Absența nejustificată de la orice ședință a organelor de conducere ale PRE se consideră abatere. Repetarea ei se sancționează.
CAP. 6 PRECIZĂRI FINALE
Art.84 Orice cetățean onest poate susține PRE în calitate de simpatizant, dacă se declară de acord cu STATUTUL și PROGRAMUL POLITIC al PRE.
Art.85 Membrii PRE au dreptul de a demisiona din PRE în orice moment, printr-un înscris cu efect imediat.
Art.86 Sediul provizoriu al PRE este în București, Str. Drumul Taberei nr. 26; Bloc T-1, Sc.1, Apt.119, Sector 6, Tel. 021-745.33.79; Fax: 021- 413.84.34; Oficiul poștal 58, Căsuța poștală 14, E-mail: geostroe@gmail.com, www.partidulromanieieuropene.ro.
Sediul public provizoriu central din București va fi stabilit de către BPC.
Art.87 Încetarea activității PRE se face în condițiile prevăzute de art. 44, 45, 46, 47 și 48 din Legea Partidelor Politice - Legea 14/2003.
Art.88 Prezentul STATUT s-a întocmit conform Legii nr.14/2003, a fost adoptat de Adunarea Generală de Constituire din 10 decembrie 2005 și este valabil de la 9 mai 2006, cu unele modificări. Orice altă modificare sau numire se poate face cu aprobarea Comitetului Director sau a Congresului PRE, în condițiile prezentului Statut.
Art.89 Partidul funcționeaza de la data obținerii personalității juridice, în baza Legii 14/2003, și se va conforma prevederilor legale în vigoare.

PROGRAMUL POLITIC "RENAȘTEREA DACOROMÂNEASCĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ - 2050"
Partidul României Europene, ca partid de centru, centru - dreapta, își propune obiective politice pentru promovarea intereselor dacoromânești în U.E., ca exponent al viitoarei clase mijlocii din România în perspectiva integrării depline în Uniunea Europeană. În acest sens își propune să înfăptuiască Programul politic "RENAȘTEREA DACOROMÂNEASCĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ - 2050" cu următoarele direcții de acțiune:
1. RENAȘTEREA MORAL-POLITICĂ A NAȚIUNII:
a. Reîntregirea pașnică și democratică a națiuni, concomitent cu refacerea identității naționale, a simbolurilor, a imaginii publice a personalităților de seamă care au făurit istoria, cultura și civilizația noastră și care constituie modele pentru generațiile prezente și viitoare;
b. Asigurarea deplinei libertăți de decizie a națiunii în cunoștință de cauză și în concordanță cu interesele pe termen mediu și lung ale dacoromânității;
c. Reforma deplină a justiției, în statul european de drept;
d. Reconcilierea forțelor moral-politice autentic naționale privind construirea viitorului democratic și european al țării, refacerea coeziunii, unității și solidarității între toți cetățenii țării, indiferent de etnie, religie, sex, avere, grad de pregătire sau profesie;
e. Reforma constituțională reală și consolidarea instituțiilor statului național unitar român, suveran și independent, al cărui teritoriu este indivizibil și inalienabil; este necesară o reașezare fundamentală a raporturilor constituționale dintre puterile din stat, clarificarea separației, a echilibrului și controlului lor reciproc, astfel ca nimeni să nu fie mai presus de Constituție și de lege;
f. Moralizarea și aducerea sub puterea legii a întregii clase politice din România prin responsabilizarea juridică a tuturor acțiunilor politice la nivel național, internațional și local, prin votul uninominal și legislație electorală clară, adecvată spre formarea și educarea unei elite politice cinstite, competente și demne în lupta pentru interesul națiunii române; eșecul managementului politic al majorității clasei politice necesită controlul judecătoresc asupra întregii activități politice;
g. Interzicerea partidelor etnice în România și atragerea tuturor grupurilor etnice de pe teritoriul României la renașterea țării prin eliminarea oricăror discriminări;
h. Depolitizarea aparatului de stat, debirocratizarea și reducerea acestuia la minimum necesar;
i. Controlul legal al averilor marilor corupți post decembriști și aplicarea impozitului progresiv pe venit;
j. Integrarea deplină a țării în structurile U.E. și consolidarea rolului ei în N.A.T.O., în O.N.U, la Dunăre, în Balcani și la Marea Neagră, precum și în alte instituții și organizații internaționale;
k. Întinerirea și profesionalizarea elitei politice în spiritul apărării și promovării intereselor naționale, europene, ale păcii și cooperării, pentru apărarea valorilor eterne ale umanității;
l. Intrarea României în rândul primelor 25 de națiuni ale lumii civilizate, dezvoltate din punct de vedere economic, cultural și tehnico-științific;
m. Ierarhizarea profesiilor este următoarea : producătorul - întreprinzător, fermierul - autohton, finanțatorul - investitor, cercetătorul - educator și creator, comerciantul - constructor, funcționarul statului - ca apărător al legii și luptător pentru aplicarea ei ; profesioniștii vor fi sprijiniți să se specializeze la nivel european și internațional.
2. CONSOLIDAREA ECONOMICO-SOCIALĂ :
a. Realizarea consensului tuturor forțelor naționale în adoptarea și în punerea în aplicare a acestui Program politic, prin susținere politică, financiară și materială a muncii și capitalului intern, prin investiții productive, stimularea creativității tehnice, tehnologice, științifice și manageriale;
b. Consolidarea economiei de piață și racordarea ei deplină la piața mondială pentru a deveni o putere economică remarcabilă în lume; atragerea marilor investitori de origine română de pretutindeni pentru accelerarea progresului în România;
c. Susținerea și stimularea profesioniștilor în scopul eliminării dependenței externe, reducerea interdependenței, la limita posibilului, asigurarea independenței depline în luarea deciziilor politico-economice autohtone;
d. Crearea de noi locuri de muncă pentru cetățeni, stimularea policalificării și adaptării forței de muncă în raport de necesitățile care apar pe plan național, european și internațional;
e. Renașterea deplină a vieții satului românesc în contextul modernității europene.
3. RECONSTRUCȚIA TEHNICĂ, TEHNOLOGICĂ ȘI INFORMAȚIONALĂ :
a. Stimularea creativității autohtone, a invențiilor și inovațiilor, reglementarea modernă a drepturilor de autor și a celor conexe;
b. Revigorarea cercetării științifice fundamentale tehnice în domeniile de vârf;
c. Informatizarea societății și conexarea ei la marile magistrale informaționale universale.
4. RENAȘTEREA PE PLAN CULTURAL - ȘTIINȚIFIC ȘI EDUCAȚIONAL:
a. Păstrarea tradițiilor strămoșești și stimularea creației populare;
b. Stimularea cercetării în domeniul istoriei și civilizației străbune în vederea cunoașterii și păstrării identității naționale;
c. Învățământ european, performant la nivel global de calitate.
5. REFORMA ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII, FAMILIEI ȘI AL PROTECȚIA MEDIULUI :
a. Consolidarea rolului familiei, școlii, bisericii, mass - media și forțelor armate în educația națională a tineretului;
b. Reforma sistemului sanitar;
c. Susținerea cercetării științifice medicale autohtone în domenii de vârf;
d. Protecția mediului ambiant, conservarea și refacerea potențialului natural al țării.
6. RENAȘTEREA ÎN DOMENIUL MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALE :
a. Reforma în domeniul salarizării, stimulării policalificării și a eficienței muncii;
b. Reforma din domeniul pensiilor și asigurărilor sociale;
c. Asigurarea unei protecții sociale binemeritate, decente celor care sunt pensionari și au muncit o viață pentru crearea de bunuri materiale, culturale și spirituale.
7. CONSERVAREA DIMENSIUNII CREȘTINE A IDENTITĂȚII NATIONALE ROMÂNEȘTI ȘI SPIRITUALITĂȚII NOASTRE SPECIFICE :
a. Consolidarea tradițiilor spirituale;
b. Reconcilierea și apropierea în vederea unificării bisericilor creștine surori.
8. REFORMA ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII ȘI APĂRĂRII NAȚIONALE :
a. Multiplicarea și profesionalizarea tuturor componentelor sistemului național militar;
b. Revigorarea industriei naționale de apărare;
c. Consolidarea comunității de informații și a forțelor destinate ordinei publice;
d. Consolidarea relațiilor de securitate și militare cu marii agenți ai structurilor politico-militare multipolare;
e. Evitarea achiziționării de tehnică de luptă uzată atât fizic, cât și moral.
9. SUSȚINEREA EMIGRANȚILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE ȘI DESCURAJAREA EMIGRĂRII ROMÂNILOR .

Aceste documente au fost adoptate la 9 mai 2008.

IoanDanila

81 mesaje

Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 15:15

România va renaște în Uniunea Europeană prin adevăr, dreptate, muncă și credință!
PARTIDUL ROMÂNIEI EUROPENE – P.R.E.
Sediul legal provizoriu central: București, Drumul Taberei 26, Bloc T-1 apart. 119, sect. 6 (Favorit), cod 061335, Tel/fax: 0212429182,
0722972522, 0724808789, Of. poștal 66, ghișeul nr.1, Căsuța poștală 58-14, CIF 22085130, Cod IBAN RO08CECEB60443RON1879199, CEC Bank Dr.Taberei, S. M. București, Dosar nr. 19007/3/2006, Tribunalul București, Secția a III- a civilă, Decizia civilă nr.2 din 22. 01.2007
definitivă și irevocabilă prin respingerea contestației la data de 2.05. 2007, înregistrat în Registrul partidelor politice la data de 27.06.2007. www.partidulromanieieuropene.ro, www.academiadacoromana.ro, www.tempusdacoromania.ro, geostroe@gmail.com, ioandanila1@gmail.com

COMUNICAT

Partidul României Europene – P.R.E., partid de uniune națională, cu doctrină națională și cu deschidere europeană, în conformitate cu PROGRAMUL POLITIC "RENAȘTEREA DACOROMÂNEASCĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ - 2050", punctul 7, Conservarea dimensiunii creștine a identității naționale românești și a spiritualității noastre specifice, care are în vedere consolidarea tradițiilor spirituale și reconcilierea și apropierea în vederea unificării bisericilor creștine surori, constatând fragmentarea sprirituală a Europei, declară următoarele:
Religia a fost prima cunoaștere a umanității. Apoi știința s-a desprins din religie, fără ca religia să dispară pentru că nici un om nu poate trăi fără religie, fără credință, fără o protecție divină. În fond, și stiința este tot o credință, ca și religia, o credință a omului în adevărul științific, în rațiune.
Relația dintre om și sacru poartă numele de religie, în general. Istoria religiilor pune în evidență unitatea fenomenului psihologic care asigură varietatea credinței în divinitate, ce a însoțit omul de a lungul mileniilor, religia fiind prezentă la toate popoarele lumii.
În lumea contemporană a globalizării a apărut ideea, poate himerică, poate salutară de a se înfăptui idealul unificării statelor și al religiilor lumii peste capul națiunilor lor de origine.
O unificare a religiilor însă este o chestiune foarte delicată. De regulă, o astfel de religie națională dispare o dată cu națiunea care a animat-o. Fiecare religie este un adevărat stat spiritual în cadrul unui stat laic. Întrepătrunderea celor două lumi constituie, în fapt, pilonul pe care se sprijină arhitectura națiunilor moderne. Separate formal de stat sau nu, religia este sufletul națiunii căreia aparțin.
Libertatea de credință, libertatea spirituală asigurată de statul de drept constituie garanția că indiferent de numărul, calitatea sau cantitatea trăirilor spirituale, religia va supraviețui fără discriminări. Apoi, la nivel european trebuie continuată politica de apropiere și de solidaritate religioasă, de armonie și de armonizare printr-un statut și un tratament juridic egal pentru fiecare religie. În fond, Europa modernă s-a creat prin Pacea westfalică încheiată în urma Războiului de 30 de ani purtat în numele unor confesiuni creștine.
În România, unificarea celor două biserici surori și a fracțiunilor care s-au dislocat din acestea, ca urmare a existenței unor vechi premise istorice care le au desparțit (și asupra cărora nu mai insistăm) este necesară și utilă.
Una însă este cea națională, Biserica Ortodoxă Română. Sugerăm, mai degrabă, să se denumească Biserica Română Ortodoxă, fiind mai semnificativă pentru vremurile în care trăim. La români biserica a fost una dintre cele mai puternice redute ale identității naționale și a unicității spiritualității noastre dacoromânești. Dacă nu vom mai crede în ea și nu o vom apăra, ne vom risipi pentru că ea este “muma” spiritualității dacoromânești, garanția eternizării valorilor noastre temporale dintotdeauna și de pretutindeni. Între ortodoxism și zamolsianism nu există nici o contradicție. Paleocreștinismul dacoromânesc a fost zamolsian. Esenienii printre care a învățat Iisus au fost zamolsieni și, prin urmare, întâiul nostru protector spiritual a fost Zamolse. De la Zamolse la Iisus, cum spunea pr. cerc. Dumitru Bălașa, dacoromânii și-au păstrat dreapta credință autentică, ancestrală, de la Hestia cea păstrătoare a focului din matriarhat, până la Soarele dreptății.
Ce identitate spirituală ar putea avea Uniunea Europeană, dacă nu creștină?
Fundația Academia DacoRomână și Partidul României Europene - P.R.E. susțin ideea creării unui spațiu spiritual unic european, bazat pe cultura spirituală europeană contemporană, după constituirea celorlalte spații comune, iar dimensiunea spirituală, ar putea constitui cea de-a șasea dimensiune comună, necesară, iminentă. De facto, ea există, chiar dacă pe axa est - vest există creștinismul catolic și ortodox. Încercările celor din afara spațiului european de a contrapune pe catolici și ortodocși, sprijinind islamismul în Balcani, nu vor avea succes.
Identitatea națională cuprinde și spiritul religios național, ceea ce ar impune și contribuția parlamentarilor de drept din partea Bisericii Române Ortodoxe. Regimul juridic specific al componentelor spirituale ale națiunilor, respectiv al identității europene trebuie reglementat la nivelul Europei de către Parlamentul European și de către parlamentele naționale ale fiecărui stat membru U.E. prin acorduri la nivel înalt.
Conlucrarea lor în interes european este primordială pentru menținerea scopurilor nobile ale UE: promovarea păcii, a valorilor comune și bunei întelegeri între națiunile membre.
Ordinea juridică europeană trebuie armonizată cu ordinea juridică specifică spiritualității fiecărui stat, fiecărei națiuni. Dreptul european trebuie să contribuie în mod specific la definirea și delimitarea acestor structuri religioase care trebuie să nu se suprapună, să evite dominația uneia asupra alteia, să fie complementare, să permită cooperarea egală, pentru ca să nu devină niciodată antagonice și conflictuale.
Prin filosofia europeană a drepturilor omului, o adevărată nouă credință europeană, o nouă religie a speranței europenilor, trebuie reanalizate conexiunile viitorului spațiu european spiritual unic.
Granițele spirituale ale spațiului spiritual unic european sunt mai mari decât cele politice.
Europa ar putea adopta o Cartă europeană a preoților și un Cod de conduită al slujitorilor bisericilor europene, ca documente-cheie în politica U.E., pentru întărirea spiritualității și dezvoltarea unei identități religioase europene. Europa este locul în care se intersectează tradiția, legea și credința în statul de drept, fapt pentru care trebuie să fie un model universal pentru lumea liberă și civilizată, în care nu este interzisă practica spirituală.
Nu există oameni atei, adică oameni care nu au credință, există doar oameni care cred în altceva decât în religie, dar cred în ceva, fie și în alți oameni. Totuși, există și doctori în științe care sunt mai credincioși decât unele fețe bisericești, după cum și unii slujbași ai unor biserici care nu dau dovadă de o adevărată credință.
O eventuală nouă Constituție europeană sau un nou Tratat constituțional european trebuie să proclame religia creștină ca fiind prima, între egali, într-un SPAȚIU SPIRITUAL EUROPEAN UNIC.
Dreptul canonic specific religiilor care conviețuiesc în Europa Unită trebuie armonizat cu legislația europeană, ca punct de plecare pentru a reuși prima unificare legislativă specifică, o problemă vitală pentru ca spiritualitatea religioasă să devină substanța păcii și securității europene și internaționale.
Războaiele religioase nu trebuie să mai aibă loc și nu vor mai avea loc în Europa mileniului III.
Zamolse – întâiul european care a procesat ideea de eternitate, de nemurire ar putea fi simbolul unificator al religiilor în Europa. Pe baza principalelor cărți sfinte trebuie să se redacteze, în sinteză, cea mai înțeleaptă, mai credibilă și mai generală Cartă, care să promoveze o morală nouă în spirit european novator.
În concluzie, o eventuală Constituție a Europei trebuie să prevadă drepturi și obligații spirituale privind SPAȚIU SPIRITUAL EUROPEAN UNIC, ca temei pentru un adevărat Cod moral și spiritual al UE.
Cultura este una din armele eternității unei națiuni, iar cultura religioasă, spirituală, este o componentă esențială a culturii naționale, a identității eterne a fiecărei națiuni.
În fine, o politică înțeleaptă din partea responsabililor europeni prin instrumente juridice adecvate, bazate pe consensul bisericilor reprezentate în statele membre ale Uniunii Europene constituie esența păcii spirituale la nivelul întregului continent.

Președinte fondator
al Partidului României Europene – P.R.E.

dr. Geo Stroe

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 16:17

tot ceea ce ai insirat talica mai sus este absurd si aberant:nu am reusit sa citesc totul ,am citit printre randuri si deja pot spune ca partidul domniilor voastre nu are viitor deoarece nu este precizat in mod expres cum poate fii schimbat presedintele atunci cand o ia razna,nu am inteles pe deplin termenul de presedinte fondator[un membru fondator ramane fondator pana la desfiintarea partidului,pe cand un presedinte poate fii schimbat oricand,la cererea membrilor partidului atunci cand incalca flagrant anumite principii morale sau de statut],numai ceausescu si basescu s-au autoales pe vecie si in al doilea rand problema cea mai spinoasa care ii va indeparta pe tineri de partidul acesta este abordarea imbecila a religiei,un balast care trebuie eliminat din orice societate umana care vrea progres,civilizatie si evolutie,s-auzim numai de bine!

dirlo1964

167 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 17:29

Absurd acest partid!Biserica Ortodoxa Romana contra Biserica Romana Ortodoxa ?Inca nimeni nu a demonstrat ca esenieni se trag din neamul dacilor si nici ca ei ar fi crezut in Zamolxe!Nu poate exista "o noua credinta europeana" asa cum o vede PRE ,deoarece intra in contradictie cu Biserica Ortodoxa,biserica noastra stramoseasca! Vreau sa fiu european dar pana la biserica!Credinta mea nu-mi permite altceva decat:Iisus,TATALsi Duhul !!!Orice altceva este impotriva credintei stramosesti!!!Zamolxe nu este egal cu IISUS!!!ISSus este unic ! EL taieste in noi !Partidul vostru este in neconcordanta cu credinta poporului !Se poate spune ca daco-romanii au crezut(la inceputul crestinarii poporului)si in IIsus si in Zamolxe.Dovada ar fi obiceiurile ,pastrate la sat si astazi ,de Craciun !Dupa cum stiti Biserica Ortodoxa nu agreaza insa aceste obiceiuri pagane!!!

Fosta membra 9am.ro

22 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 14:22

si tot Eliade cel pomenit mai sus zis-a candva: "In nici o alta tzara din lume nu se consuma atata energie in politica precum in Romania..."
sa fie dementza survenita urmare a betziei puterii... sa fie confuzia dintre marfa si ambalaj... stiaiti ca Romania are cea mai permisiva legislatie in materie de minoritati? stiati ca dupa ce Romania a fost atat de blamata ptr "nerespectarea drepturilor tziganilor", iar "tziganii proapsat eliberati" au dat navala in UE si au facut ce au facut, nu stiau cum sa ni-i mai trimita inapoi.
Tom Lantos, ungurul senator al SUA, de ce nu a mai fost reales? Tot din cauza de partintire ptr dragi-i conationali... se pot imparti popoarele lumii in 2 mari categorii: cuceritorii de alte semintii si cei care si-au aparat teritoriile si identitatea. cand toata lume le arata ca locul lor ar trebui sa fie prin pustele Siberiei si ale Asiei, ei o tin pe a lor ca sunt get-beget din Panonia...
La ora actuala, se stie foarte bine ca dreapta (uitati-va in Elvetia, Italia, etc) devine din ce in ce mai radicala. manifestarile sunt mult mai numeroase decat prezinta presa. se pare ca ultranationalismul revine in fortza...
Vadim este cultural nationalist. uitandu-ma in ochii lui jucaushi din spatele lentilelor, ii vad bunatatea sufletului. nu conteaza ca "latra", e un om bun. ca om de cultura, ca om citit, a inteles EXACT rolul evreilor in istorie. din pacate, a fost "inmuiat" cu bani, ptr ca, nu-i asa, un partid are nevoi ede fonduri, iar PRM a supravietuit multi ani din fonduri obscure.
Haideti sa lasam legile sa vorbeasca. UDMR a obtinut atatea favoruri ptr ca au fost tot timpul la guvernare si si-au vandut scump voturile. am fost in covasna, si m-a durut cand ungurii localnici se uitau urat la "strainul" care le tulbura linistea... traiesc, majoritatea, intr-o saracie profunda, insa chiar cred, datorita spalarii creierului de timpuriu, ca acele tinuturi le apartin, cu alte cuvinte, acei oameni traiesc rau, gresit, din cauza indoctrinarii politice. ce romani-unguri am cunoscut, erau toti oameni de treaba. ca mai rziu mi-ar fi infipt cutitul in spate, este alta poveste

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 22:38

Autoarea topicului arunca batul printre gard sa vada (ce distractie macabra ?)reactiile celor care intradevar sunt intoleranti, antiromani si complet in afara oricaror cunostinte politice. Este scuzabil pentru cei mai tineri caci nu au avut cine sa-i invete. Acest partid ca si PRM nu au guvernat niciodata in Romania si atunci de unde stim noi ce va face ? Extremism ? In raport cu cine ? Pentru ca in raport cu romanii cel putin este absurd. In raport cu maghiarii sau alte minoritati nationale daca s-a intamplat vreo fapta extremista puteti s-o amintiti, daca exista. A nu se confunda maghiarii cu UDMR si unii reprezentanti iredentistidesi ai acestora. Desi acestia ii sustin neconditionat ei nu sunt vinovati. In raport cu talharii, mafiotii, hotii, coruptii si tradatorii indiferent de etnie da, sigur s-au exprimat pareri si convingeri de combatere a faptelor si a unor persoane, dar nu cu masuri radicale ci doar li s-a promis puscaria si aceea dupa legile justitiei noastre. Si, ma rog, daca nimeni nu este bun atunci cine vreti d-stra sa conduca Romania mai bine si sa ne sculam si noi odata in picioare ? Cei tineri aveti grija caci d-stra veti achita, in viitor, cea mai mare parte din nota de plata corespunzatoare acestor bascalii "nevinovate" de acum, nu Vadim si nici altcineva. Nu are rost sa mai continui pentru ca cei cu pata pusa oricum nu vor intelege de argumente. Probabil trebuie sa mai treaca 20 ani pentru a se intelege ca nu se poate progresa in aceasta tara doar scuipand ca spectatori de pe margine, in loc de a ne angaja serios la munca si la unire, indiferent ce alternativa ni s-ar oferi. Cel mai bun prilej pentru neromani sa afirme ca suntem o tara neguvernabila si deci trebuie sa fim condusi de altii. Veti trai si veti vedea. Logos.

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 14:47

Sa-i ajute Domnul sa faca asa ceva , e nevoie de el, a crescut numarul de saraci, cine nu e de acord cu el ?; copiii de bani gata, afaceristii dubiosi , hotimea escrocii si parvenitii. Din pacate nu e nationalist cum ar trebui sa fie un bun si adevarat roman ! ; se vede ca maghiarimea a inceput sa pape din noi ! Vadim, adevaratul presedinte !

Ticu
kali13

233 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 17:59

Nationalismul este un sentiment normal pe care il poseda orice natiune cu trecut istoric.Asadar,este salutara,aparitia unui astfel de partid in peisajul politic romanesc,din pacate,imaginea lui Vadim a fost denaturata constant prin campanii mass-media,menite sa amorteasca spiritul national romanesc si sa destepte alte nationalisme minoritare.De condamnat si de scos in afara legii este nationalismul iredentist maghiar,nostalgiile lor aberante,fals istorice,pretentiile lor anormale intr-un stat de drept,cerintele lor care depasesc orice limita pe care o are conceptul de identitate nationala minoritara.Vreau partidul lui Vadim....vreau sa se termine odata cu hartuirea romanilor in Ardeal si bozgorii astia care chiar sunt solidari cu UDMR-UL sa se duca dracu in Ungaria si sa caute acolo doleante(daca vor ungurii se le ofere asa ceva),autonomie,sa le intre bine in cap ca nu fac ei legea in Ardeal pentru ca Ardealul este al ROMANILOR,SI EI SUNT NISTE TOLERATI IN TARA NOASTRA,asa ca fac ceva pe autonomia pe care o cersesc

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 21:17

Dar de ce ii trebuie un nou partid?Stiam ca-i dobitoc,dar nici chiar asa! Roman adevarat!La moarte cu ungurii,bulgarii,sarbii,albanezii,ucrainienii,croatii,rusii s.a.m.d!!!Vrem o Romanie Mare,chiar FF Mare:de la Urali pana la Alpi,de la Mediterana pana laMarea Nordului!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Vadim si noul sau partid
Mergi la: