back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Vadim si noul sau partid

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

9am005350

47 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 14:15

Fata mea, deja cred ca si un nebun e o solutie mai buna decat ceea ce avem acum... Oameni chititi sa ne faca masa de manevra... Tu ce ai alege? nu l-am votat niciodata dar cred ca numai un nebun se poate pune impotriva curentului actual... Si ar lua masurile pe care cu totii le dorim dar nu le strigam in gura mare... Ti se pare ca e putina saracia in Romania? Sau nu prea iesi pe afara? Eu l-as vota pe Tepes da nu mai avem deocamdata... Nu stiu pe cine as vota dar stiu ca astia ne duc de rapa... Basescu a fost ultima teapa pe care o accept...

9am005350

47 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 14:20

Romanii sunt o natiune pentru pentru ca au si un trecut istoric. Ce ni se intampla astazi e si din cauza ca cei care ar putea face ceva (de exemplu tu} l-au luat pe "nu se mai poate face nimic" in brate... Si acu se mai dau si destepti... Si interesanti... Cand o sa munciti ca sa se schimbe ceva, asemenea opinii si insinuari sunt permise... Altfel... Gura!

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 17:33

De la: ZadY, la data 2009-03-09 17:36:08Vadim ca si ceilalti care l-au inconjurat, saunt MORTI din punct de vedere politic!

De ce dezgropati mortii?!?!

Cand va dispare PRM si Vadim tie si altora ca tine le va fi murit de mult zambetul de pe fata. Primele semne se vor vedea mai bine, pentru cine nu vede fara ochelari, chiar din vara aceasta. Pentru ceilalti definitiile nu se citeaza de nicaieri ci se pronunta din inima, pentru cine a simtit vreodata romaneste. Bine ca stramosii nostrii nu gandeau asa, in definitii, caci altfel noi nu mai discutam acum aici, in romaneste, pe acest FORUM. Logos.

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 19:44

De la: gigilipianu, la data 2009-03-10 17:33:17
De la: ZadY, la data 2009-03-09 17:36:08Vadim ca si ceilalti care l-au inconjurat, saunt MORTI din punct de vedere politic!
De ce dezgropati mortii?!?!

Cand va dispare PRM si Vadim tie si altora ca tine le va fi murit de mult zambetul de pe fata. Primele semne se vor vedea mai bine, pentru cine nu vede fara ochelari, chiar din vara aceasta. Pentru ceilalti definitiile nu se citeaza de nicaieri ci se pronunta din inima, pentru cine a simtit vreodata romaneste. Bine ca stramosii nostrii nu gandeau asa, in definitii, caci altfel noi nu mai discutam acum aici, in romaneste, pe acest FORUM. Logos.
C.V.TUDOR si PRM, nicio data n-o sa moara, atata timp cat suntem noi, milioane de adevarati romani sa-i sustinem. C.V.Tudor si PRM, reprezinta tot ce e bun si sanatos pentru romani. Ei sunt dusmanii mafiei, si ai celor care incearca sa -si bata joc de tara asta !

Ticu
mirceanedelcuhd

139 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 20:24

Bravo Ticule , esti hotarat . Vezi doar sa nu ai o deceptie cand , la numaratoare , nu o sa gasesti decat cateva sute de adevarati PRM-isti . Dar buni si aia ! Cand iti platesti cotizatia , transmite-i domnului prof. Bunduc salutari din Hunedoara .

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:08

De la: 9am005350, la data 2009-03-10 14:20:01Romanii sunt o natiune pentru pentru ca au si un trecut istoric. Ce ni se intampla astazi e si din cauza ca cei care ar putea face ceva (de exemplu tu} l-au luat pe "nu se mai poate face nimic" in brate... Si acu se mai dau si destepti... Si interesanti... Cand o sa munciti ca sa se schimbe ceva, asemenea opinii si insinuari sunt permise... Altfel... Gura!

bravo...adik tu muncesti si eu nu....asta sa inteleg?
poi...ce....eu nu sunt studenta?...nu invat?....nu voi ajunge profesoara?...ti se pare putin?

referitor la intrebarea pe kr am lansat-o.....din pakte raspunsul corect este NU....romanii in momentul de fata nu sunt o natiune...sunt parte integrala a unui imperiu kr ne-a cucerit(nu ne-a intrebat nimeni dak vrem sau nu sa intram in ue...am fost cuceriti si gata)....
bineinteles k facem parte cu totii dintr-o natiune(nici nu s-ar putea altfel) insa aceasta nu e cea romana ci ce-a europeana....nu mai putem spune despre noi *suntem romani* ci *suntem europeni*....e foarte trist,dar adevarat!!!
sa nu sariti si voi sa spuneti cum au spus altii pe alte topicuri k sunt comunista si k nu promovez valorile nationale...nu e adevarat...nici mie nu imi convine situatia asta!!!
as vrea sa vina la conducerea tarii un lider kpabil sa ne scoata din ue adik din tot noroiul in kr am intrat fara voia noastra...nu stiu dak in acest sens vadim e cea mai buna alegere,dar in mod sigur e cea mai putin proasta!!!
vreau k romanii sa traiasca intr-un stat suveran si sa fie condusi de un lider capabil(dak ar fii posibil...pe undeva mi-as dori si eu sa se intoarca tepes...desi...am oarecare restrictii in ce-l priveste )...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:41

De la: jojondurant, la data 2009-03-10 13:36:03Ioana@.. daca tu contesti definitiile din DEX,atunci sa-l aruncam la gunoi,dar din pacate tu ai dat definitiile tale dupa profesorii tai,definitii pe care eu nu le pot lua in considerare. In ce priveste diferentierile tale de formare a natiunilor pe principii,eu cred ca natiunile s-au format incluzand deopotriva criteriile:
teritoriu,apartenenta de grup(de sange daca vrei),limba,traditii,cultura s.a.

Dau definitia nationalismului si din DICTIONARUL LIMBII ROMANE(ed. 1958)
nationalist= care propaga nationalismul,care sustine nationalismul
nationalism= conceptie si politica reactionara care sustine interesele burgheziei nationale,prezentandu-le ca interese ale intregii natiuni,instigand la ura nationala,la asuprirea altor natiuni,sau etnii...

O conceptie politica este de fapt o doctrina. Comunismul considera nationalismul ca apartinand burgheziei reactionare.

national- care apartine unei natiuni,care caracterizeaza o natiune...

Asadar,ticu se poate numi un nationalist,deoarece el a aderat si apartine doctrinii PRM-ului. Toti cei care iubesc valorile nationale,patria,traditiile,istoria,limba,cultura nationala se pot numi patrioti,indiferent de apartinatori la o doctrina politica,dar si acestia.
Eu cel mult ma pot numi roman,apartinand poporului roman,patriot,iubind valorile nationale,apartinand patriei mele,avand anumite drepturi in ea. Nu fac parte din n iciun partid. De aici si numele de apatrid-pentru cel fara patrie,care nu are drepturi in nicio tara.
Ai dreptate,nu toti cei care apartin unei natiuni sunt si patrioti. Unii desi traiesc ca adoptati de o patrie,iubesc patria mama. Se stiu exemplele.

Tu poti reveni oricand,dar mai documentata,pe surse,nu pe definitii ale profesorrilor sau pe cele intelese de tine. Atunci hai sa dam dracului,limba, dictionarele, cartile,sa ne cultivam prin viu grai.

Da,romanii sunt o natiune,nu ca urmare a definitiilor tale ci faptului ca s-au statuat(ca si alte natiuni) prin: denumire de popor,teritoriu,limba,traditii,istorie,cultura s.a.
Asta este si definitia natiunii.

mirceanedelcu@ are aici dreptate;conteaza mai putin daca o ideologie se
numeste nationalista(nationala) sau oricum,ci principiile pe care le are.
Prin ce politici vrea sa dezvolte natiunea,si mai ales interesele natiunii si mai putin de partid. Poate va aparea un astfel de partid si credibil pentru o renastere nationala.

nu mai minti k definitiile nu le-ai luat din dex....am verificat eu acum dictionarul on-line si erau definitiile mele

ia da tu si mie un exemplu de natiune constituita pe criteriul culturii comune sau limbii sau traditiilor...k sa te si cred...altfel...ramai la definitia mea!!!
definita termenului *nationalist* este cea pe kr am dat-o si eu numai k formulata cu alte cuvinte...
defitia *nationalismului * data de tine e o timpenie pe kr nu-mi pot explica unde ai gasit-o...
comunismul cosidera nationalismul k apartinand burgheziei reactionare...poi...cand imi amintesc cum se ridica in slavi revolutia din 1848 pe vremea comunistilor si cat de cinstit era n.balcescu....nu prea imi vine sa cred k comunistii aveau un dinte impotriva nationalismului k doctrina....
ai dreaptate...apartii poporului roman...
dak nu iti doresti sa faci parte din niciun partid politic inseamna k pentru tine puterea nu este o valuare fundamentla...k poti trai foarte bine si fara a aspira la a detina puterea ...e ok!!!...
e aiurea k unii nu isi mai iubesc tara kr i-a crescut si tin la una kr i-a adoptat...poi...s-au cheltuit atatia bani cu intretinerea lor degeaba.....
nici makr in perioada interbelik natiunea romana nu cuprindea tot poporul roman...de ce nu vrei tu sa intelegi k termenul de popor este un termen ce acopera o masa mai mare de oameni...si k in absenta vietii economice comune nu putem vorbi de o natiune ci doar de un popor?
hai sa-ti dau un exemplu concret....putem face o afirmatie de genul *poporul roman s-a format in peninsula balcanik si centrul europei predominant in spatiul cdp * insa nu putem spune acelasi lucru si despre natiunea romana...kr ii includea doar pe locuitorii statului romania....

off...am incercat sa-ti arat punt cu punct unde gresesti...stiu pe ce ma bazez...am studiat mai mult timp termenii astia ...si am ajuns la niste rezultate....nu ma pot insela...admit faptul k si eu mai am de invatat unele lucruri de la oamenii de pe forum insa....asta e si cazul vostru...incerc sa explic niste notiuni ....nu e nimik rau in asta.....
oricum...sper sa nu apara o avalansa de jigniri la adresa mea dupa mesajele astea....vreau sa discutam rational...fara sa ne suparam unii pe alti k niste copii mici....
presimt k vom mai discuta mult pe tema asta...si poate punem la cale o revolutie....

9am005350

47 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 14:12

As vota orice numai sa scap intai de astia
Dupa care o rezolvam si cu Vadim daca nu e cuminte... Dar toate treburile pe rand...

mirceanedelcuhd

139 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 15:13

Devine tot mai interesant ce se intampla pe aici . Pana la urma observ ca apar tot mai multi care ar sustine revenirea lui Vadim in Parlament ,macar , daca la Presedentie va fi mai greu [ dar nu imposibil ] .Mai ramane sa si convingem cat mai multi romani ca ar fi o solutie . De rezerva ? Caci asa rezulta din comentariile celor mai multi ce sunt tot mai nemultumiti de prestatia politicienilor care s-au perindat de 20 de ani la conducerea Romaniei si mai ales a acestora care ne-au pacalit [din nou] ultima data . Trebuie insa convins si Vadim ca este necesar sa-si schimbe si el atitudinea si modul in care-si alcatuieste echipa . Asta cine-i capabil s-o faca ?

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:57

De la: mirceanedelcuhd, la data 2009-03-10 20:24:52 Bravo Ticule , esti hotarat . Vezi doar sa nu ai o deceptie cand , la numaratoare , nu o sa gasesti decat cateva sute de adevarati PRM-isti . Dar buni si aia ! Cand iti platesti cotizatia , transmite-i domnului prof. Bunduc salutari din Hunedoara .
Nu, suntem milioane, eu ca membru stiu mai bine

Ticu
jojondurant

148 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 18:33

Ioana@.. constata ca eu nu te-am contrazis in definitia ta; ce este natiunea. Eu nu am dat definitia ei din DEX ci sinonimele,natie,natiune,neam,popor tara s. a. Te-am combatut in 2 afirmatii din definitiile tale:
1 "a fii nationalist inseamna a recunoaste k apartii unei natii.." De unde ai luat tu definitia asta? Cei care nu adera la o doctrina Nationalista nu apartin natiei?
2 " a fii nationalist este un lucru absolut obligatoriu!!!"
Asta de pe unde ai mai luat-o? Si daca pentru altii nu este obligatoriu(nu vor)
sa apartina unei doctrine,atunci le aplici lozinca: cine nu-i cu noi este impotriva noastra? Tu esti o fiinta persuasiva,dar si sireata,cand faci imixtiuni de cuvinte in frazele mele. In ce fraze am spus eu ca o natiune se face pe ; cultura,limba,traditii comune? Exclude cuvantul "comune" adaugat de tine si inca cu ceva completari, ai definitia natiunii despre care am precizat in postarea din 10 martie a.c. orq=a 13:36
" Da,romanii sunt o natiune..........Asta este si definitia natiunii"
Desi te feresti de a fi jignita,tu jignesti inconstienta si cu nonsalanta.
" definitia nationalismului data de tine este o tampenie pe care..."
Eu mai repede cred ca tu nu esti in stare sa consulti DEX,NODEX,DN si Dictionarul Limbii Romane ed.1958. Tu infuleci frazele pe sarite si pe apucate,adaugi mereu cate ceva de la tine. Restul abureli de ale tale fara noima. " de ce nu vrei tu sa intelegi k termenul de popor este un termen ce acopera o masa mai mare de oameni si k in absenta vietii economice comune nu putem vorbi de o natiune ci de un popor" Uite,din mandrie,din incapatanare,si pentru ca eu nu ingurgitez orice. Of,istoria asta!
Poporul roman s-a numit popor roman si cand a avut teritoriile; Basarabia,Bucovina,Cadrilaterul si alte teritorii ,dar tot popor roman se numeste si azi in teritoriul actual. Tot patria romana,tot statul roman ca teritoriu,tot natiunea romana,tot poporul roman. Toate sunt sinonime,tu ai auzit de sinonime? Cuvinte diferite ca forma dar care au acelasi inteles.
Ioana,esti o impetuasa obositoare,incearca sa-i lamuresti pe altii. Sper ca nu te-ai simtit jignita.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:04

De la: jojondurant, la data 2009-03-11 18:33:38Tot patria romana,tot statul roman ca teritoriu,tot natiunea romana,tot poporul roman. Toate sunt sinonime,tu ai auzit de sinonime? Cuvinte diferite ca forma dar care au acelasi inteles.

Jojondurant, termeni precum naþiune, þarã, pãmânt, stat...sunt într-adevãr sinonime, dar în vorbirea curentã. De multe ori le folosim inter-schimbabil.

Dar asta nu înseamnã nici cã suprapunerea semanticã este perfectã nici cã nu putem (sau cã nu trebuie) sã le distingem într-o dezbatere tematicã (sau academicã, cum încearcã Ioana).

Ioana, naþiunea este o comunitate socialã ºi culturalã. Nu cred cã trebuia sã-l contrazici pe Jojondurant în privinþa trãsãturii culturale. ªi, da, îþi dau eu câteva exemple de naþiuni definite inclusiv (sau mai ales) pe baza trãsãturilor culturale: galezii, scoþienii, englezii (toþi fiind de fapt britanici).

Definiþiile însã continuã sã fie foarte controversate oricum. Aºa cã nu cred cã veþi putea voi ajunge la un numitor comun. Dar nu e rãu cã încercaþi.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:09

ªi încã un exemplu: Qubec (acum din câte ºtiu, oficial).

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:13

De la: adipopa, la data 2009-03-12 00:09:20ªi încã un exemplu: Qubec (acum din câte ºtiu, oficial).

Da Quebec este natiune in natiune, si ne da atita bataie de cap aici in Canada.

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:14

Problema la voi este ca nu aveti o opozitie reala de dreapta: partidul conservativ.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:16

De la: emrreno, la data 2009-03-12 00:14:42Problema la voi este ca nu aveti o opozitie reala de dreapta: partidul conservativ.
salut,emreno,ai primit mesajul?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:20

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-12 00:16:23
De la: emrreno, la data 2009-03-12 00:14:42Problema la voi este ca nu aveti o opozitie reala de dreapta: partidul conservativ.

Da. Raspunde la intrebare, dar gindeste-te bine! O data ce incepi nu este cale de intoarcere. Ajutorul vine cu siguranta.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:24

De la: emrreno, la data 2009-03-12 00:20:47
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-12 00:16:23

Da. Raspunde la intrebare, dar gindeste-te bine! O data ce incepi nu este cale de intoarcere. Ajutorul vine cu siguranta.
raspunsul meu este da,astept sugestii,termenul imi este inca necunoscut

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:28

Florin, iti voi trimite mai multe informatii in viitorul apropiat.
As vrea sa stiu daca ai prieteni hotariti ca sa putem sta de vorba mai serios.
Acum plec cu fetele mele la biblioteca, dar iti voi trimite un e-mail mai tirziu.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:30

De la: emrreno, la data 2009-03-12 00:28:57Florin, iti voi trimite mai multe informatii in viitorul apropiat.
Acum plec cu fetele mele la biblioteca, dar iti voi trimite un e-mail mai tirziu.

Complotaþi ??? ªi eu de ce nu ºtiu nimic??? E secret?

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:31

De la: emrreno, la data 2009-03-12 00:28:57Florin, iti voi trimite mai multe informatii in viitorul apropiat.
prieteni hotarati am destui,problema mare este de traiul asta de pe-o zi pe alta,toti s-au cam scarbit de politica si de afaceri[unde sunt furati de stat si slujbasii sai]

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 00:41

ideea e ca oamenii s-au instrainat chiar de limbajul pe kr il folosesc....asa cum spunea adipopa termenii sunt folositi astazi la intamplare in vorbirea directa ...oamenii nu mai cunosc sensul real al lor....
sunt foarte obosita acum...si ma trezesc maine devreme...promit k revin maine cu mai multe informatii....

ideea e k fara a cunoaste o definite clara a acestor termeni nu ne putem da seama kr este situatia reala in kr ne aflam...si asa ajungem sa credem in expresii de genul*uniunea europeana nu urmareaste deznationalizarea oamenilor*...
dak v-ati da seama kr este situatia actuala a romanilor v-ati ingrozi....

revin maine...promit sa va explic mai bine....

ps:pe nicaieri nu se mai folosesc acesti termeni...cik *nu suna bine*....
exista mici exceptii ....*echipa nationala de fotbal*,*ziua nationala a romaniei*,*partidul national liberal*,*banca nationala a romaniei* si....cam atat!!!...voi mai stiti alte exemple?

mirceanedelcuhd

139 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 08:57

De la: ticu, la data 2009-03-11 17:57:25
De la: mirceanedelcuhd, la data 2009-03-10 20:24:52 Bravo Ticule , esti hotarat . Vezi doar sa nu ai o deceptie cand , la numaratoare , nu o sa gasesti decat cateva sute de adevarati PRM-isti . Dar buni si aia ! Cand iti platesti cotizatia , transmite-i domnului prof. Bunduc salutari din Hunedoara .
:sml

-confused0006: Nu, suntem milioane, eu ca membru stiu mai bine

Ticule , nu as fi asa de sigur in privinta numarului ; de regula , la toate partidele politice romanesti , se "umfla" considerabil numarul . Si motivele sunt multe nu stau eu acum sa ti le enumar . La voi , la PRM , imparte la 10 cifra pe care ti-o comunica liderii vostrii si vei fi mai aproape de adevar . Atentie , acest calcul era valabil pana anul trecut . Acum daca nu mai sunteti in Parlament , nu prea mai aveti alesi locali , s-ar putea sa nu mai fiti decat maxim 10 membrii [reali ] in localitatile mai rasarite cu peste 10000 de locuitori .

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 15:38

De la: mirceanedelcuhd, la data 2009-03-12 08:57:38
De la: ticu, la data 2009-03-11 17:57:25
:sml

-confused0006: Nu, suntem milioane, eu ca membru stiu mai bine

Ticule , nu as fi asa de sigur in privinta numarului ; de regula , la toate partidele politice romanesti , se "umfla" considerabil numarul . Si motivele sunt multe nu stau eu acum sa ti le enumar . La voi , la PRM , imparte la 10 cifra pe care ti-o comunica liderii vostrii si vei fi mai aproape de adevar . Atentie , acest calcul era valabil pana anul trecut . Acum daca nu mai sunteti in Parlament , nu prea mai aveti alesi locali , s-ar putea sa nu mai fiti decat maxim 10 membrii [reali ] in localitatile mai rasarite cu peste 10000 de locuitori .
Nu, la PRM, nu se "umfla datele " Daca te consideri cinstit, [cred ca esti] recunosti in fata la toti ca PRM nu a intrat in parlament , pentru ca a fost furat la alegeri ? Da, a fost furat la alegeri, sa nu dea in vileag toata mafia de la noi, de cele mai ordinare partide ca ;odioasele PNL- PDL -UDMR. ; partidele cele mai periculoase pentru intreaga natiune romana. Ei ne-au furat voturile , pentru proprile lor interese .

Ticu
VALENTIN_STAN64

45 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 17:16

in general ai dreptate insa gresesti cind afirmi ca noi suntem parte a unui imperiu ,care ne-a cucerit. aici gresesti pt ca sclavii negri din SUA nu au fost parte a natiunii americane ci o populatie aservita ,asa cum suntem noi acum si cum vor fi copii nostri,pina la disparitia completa a NEAMULUI ROMANESC.....am fost sub romani ,sub tatari ,sub turci ,sub austrieci ,sub unguri ,sub rusi sub nemti si acuma sub tigani..asa ca asta este

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 19:12

Cineva a spus,, Nu conteaza cine cu cine voteaza! Conteaza cine numara voturile!''

Din pacate suntem prea prosti ca popor!

Du-te si zii ceva de rau taranului roman de tatuca ilici sa vezi cum te praseste cu sapa in cap!

El a dat pamantul inapoi, ce daca moare cu sapa pe camp si de roaga sa-i de-a ploaie Cel De Sus!

Pai sistemul de irigatii e caldari si la fier vechi de mult dar.................... STUPID PEOPLE!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
jojondurant

148 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 21:06

adi...eu nu pretind ca sunt un filozof,academician,istoric... M-am documentat pur si simplu. Nu prea am inteles sensul de vorbire curenta?
Cine face vorbirea curenta si cine face altfel de vorbire si cum se numeste aceea? Fie vorbind curent,fie academic,sensurile,intelesurile cuvintelor trebuie sa fie aceleasi,doar daca nu le dam voit alta interpretare,adesea eronata. Daca te referi la sinonime,suprapunerea semantica este perfecta.
Sinonimele nu sunt distincte ca inteles,ci doar ca si cuvinte.
La definitia natiunii data de ioana,ea a tinut sa remarce neaparat:
"...si..neaparat viata economik comuna(in absenta careia nu putem vorbi de natiune ci de popor)!!!" Aici ai dreptate,ioana face distinctie intre natiune si popor,daca natiunea nu are viata economica,sau stiu eu,le foloseste interschimbabil. Insa ioana nu ne da exemple de popoare care nu sunt devenite natiuni.
ioana mai afirma: "a fii nationalist inseamna a recunoaste k apartii unei natii.." Afirmatia este valabila in sensul; esti nationalist(aderent la o ideologie),
implicit apartii unei natiuni in care se manifesta nationalismul.
Invers nu este adevarat. Oricine poate apartine patriei,natiunii respective,dar nu neaparat sa fie nationalist. Si aici ioana foloseste notiunile(sensurile)
interschimbabile. Oamenii daca vor pot cunoaste sensul real al termenilor,si chiar obligatoriu pentru unii.
Cu ioana oricum nu o scoti la capat,pun pariu ca este de origine Ploiesteanca.
Ioana,sincer iti doresc sa devii o buna profesoara de Istorie,dar trebuie sa
fii mai profunda. Chestia aia,"tampenie" adica definitia nationalismului,in care se definea si ca politica reactionara a burgheziei,a urii,etc,etc o gasesti in DICTIONARUL LIMBII ROMANII ed. 1958. Sigur n-ai apucat perioada comunista,mistificarea Istoriei interbelice a Romaniei,dar sigur te poti informa.
Ideologia marxist-leninista,a sters acele conceptii si valori nationale care nu aveau nimic comun cu lupta de clasa,cu proletariatul si miscarile revolutionare. Inchei aici polemica avuta cu tine.
Revenind la noul partid infiintat de Vadim; Alianta Nationala Anti-Saracie"
se pun cateva intrebari:
Ce ideologie,ce strategie viabila va avea acest partid?
Va fi acea ideologie,program politic,credibile pentru o victorie in alegeri?
Ce fel de partid,ce fel de ideologie ar putea aduce credibilitatea majoritatii populatiei? Cu exceptia PNL si PNT din perioada interbelica,partide care au si facut cate ceva pentru natiune, dupa 1989,orice partid care s-a ascuns sub umbrela -NATIONAL-,a servit doar clientelei politice.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 21:09

De la: jojondurant, la data 2009-03-11 18:33:38Ioana@.. constata ca eu nu te-am contrazis in definitia ta; ce este natiunea. Eu nu am dat definitia ei din DEX ci sinonimele,natie,natiune,neam,popor tara s. a. Te-am combatut in 2 afirmatii din definitiile tale:

1 "a fii nationalist inseamna a recunoaste k apartii unei natii.." De unde ai luat tu definitia asta? Cei care nu adera la o doctrina Nationalista nu apartin natiei?

2 " a fii nationalist este un lucru absolut obligatoriu!!!"

Asta de pe unde ai mai luat-o? Si daca pentru altii nu este obligatoriu(nu vor)

sa apartina unei doctrine,atunci le aplici lozinca: cine nu-i cu noi este impotriva noastra? Tu esti o fiinta persuasiva,dar si sireata,cand faci imixtiuni de cuvinte in frazele mele. In ce fraze am spus eu ca o natiune se face pe ; cultura,limba,traditii comune? Exclude cuvantul "comune" adaugat de tine si inca cu ceva completari, ai definitia natiunii despre care am precizat in postarea din 10 martie a.c. orq=a 13:36

" Da,romanii sunt o natiune..........Asta este si definitia natiunii"

Desi te feresti de a fi jignita,tu jignesti inconstienta si cu nonsalanta.

" definitia nationalismului data de tine este o tampenie pe care..."

Eu mai repede cred ca tu nu esti in stare sa consulti DEX,NODEX,DN si Dictionarul Limbii Romane ed.1958. Tu infuleci frazele pe sarite si pe apucate,adaugi mereu cate ceva de la tine. Restul abureli de ale tale fara noima. " de ce nu vrei tu sa intelegi k termenul de popor este un termen ce acopera o masa mai mare de oameni si k in absenta vietii economice comune nu putem vorbi de o natiune ci de un popor" Uite,din mandrie,din incapatanare,si pentru ca eu nu ingurgitez orice. Of,istoria asta!

Poporul roman s-a numit popor roman si cand a avut teritoriile; Basarabia,Bucovina,Cadrilaterul si alte teritorii ,dar tot popor roman se numeste si azi in teritoriul actual. Tot patria romana,tot statul roman ca teritoriu,tot natiunea romana,tot poporul roman. Toate sunt sinonime,tu ai auzit de sinonime? Cuvinte diferite ca forma dar care au acelasi inteles.

Ioana,esti o impetuasa obositoare,incearca sa-i lamuresti pe altii. Sper ca nu te-ai simtit jignita.

jojodurant...cum spunea si adi popa temenii despre kr vorbim sunt sinonimi doar in vorbirea curenta...si...asa cum spuneam eu oamenii s-au instrainat mult de cuvintele pe kr le folosesc...e trist!!!.....cat va mai trece pana sa ajunga sa se instrainaze chiar de ei insisi?

cel kr spune despre sine k nu apartine niciunei natiuni nu stie pe ce lume traieste(sau traieste pe o insula pustie!!!)....e o mare tampenie sa spuna cineva asa ceva....deschideti ochii!!!

* In ce fraze am spus eu ca o natiune se face pe ; cultura,limba,traditii comune? Exclude cuvantul "comune" adaugat de tine si inca cu ceva completari, ai definitia natiunii despre care am precizat in postarea din 10 martie a.c. orq=a 13:36ojodurant...cum spunea si adi popa temenii despre kr vorbim sunt sinonimi doar in vorbirea curenta...si...asa cum spuneam eu oamenii s-au instrainat mult de cuvintele pe kr le folosesc...e trist!!!.....cat va mai trece pana sa ajunga sa se instrainaze chiar de ei insisi?
cel kr spune despre sine k nu apartine niciunei natiuni nu stie pe ce lume traieste(sau traieste pe o insula pustie!!!)....e o mare tampenie sa spuna cineva asa ceva....deschideti ochii!!!

* In ce fraze am spus eu ca o natiune se face pe ; cultura,limba,traditii comune? Exclude cuvantul "comune" adaugat de tine si inca cu ceva completari, ai definitia natiunii despre care am precizat in postarea din 10 martie a.c. orq=a 13:36 din frazele astea nu am inteles nimik....adica...pe ce criterii se bazeaza o natiune?
uite...adipopa mi-a dat exemplu de natiuni constituiete pe baza de cultura...are dreptate...la ele nu ma gandisem(scotienii sunt o natiune diferita de cea engleza chiar dak ei si englezii au o viata economik comuna) ....insa astea sunt exceptii la fel cum e si natiunea evreilor kr se bazeaza pe religie....in rest...k sa putem vorbi de o natiune trebuie sa existe economie comuna...altfel....NU....nu stiu dak ma intelegi...dar...iti dau link-ul asta dexonline.ro/search.php?cuv=naþiune
poporul roman s-a numit asa si cand era romania mare ...si la fel se numeste si astazi....numai k expresia *popor roman* include si locuitorii statului moldova si pe cei din bucovina,aromanii ,romanii din italia etc....nu acelasi lucru se poate spune despre expresia *natiunea romana* kr ii definea doar pe locuitorii tarii romania....

jojodurant....termenii *stat*,*patrie*,*natiune* si *popor* nu sunt sinonime....
uite...k sa te clarifici...asta e definitia termenului popor din dex...www.dex-online-ro.ro/cautari/popor.htm....vezi?....nu precizeaza nimik de economie!!!...sper k asa iti dai seama kr e diferenta dintre natiune si popor....
despre *stat* si *patrie*....poi...sunt sinonime,dar...atentie!!!...sinonime imperfecte!!!exista o nuanta si aici...despre *stat* nu putem vorbi in absenta birocratiei(asta e motivul pentru kr multi se intreaba dak burebista a avut sau nu un stat!!!)...patria este tara kr te-a crescut...

sper k m-am facut inteleasa...imi doresc mult sa fac oamenii sa inteleaga acesti termeni....este o chestiune extrem de grava kr ne afecteaza pe toti!!!

ps:dak nu intelegeti ceva(orice) din ce am scris eu spuneti-mi!!!...revin si va raspund.....mesajul meu este pentru toti cei ce citesc acest topic!!!
jojodurant...nu m-am simtit jignita....mai discutam si noi.....de asta sunt forumurile facute.....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 21:27

De la: jojondurant, la data 2009-03-12 21:06:59Sinonimele nu sunt distincte ca inteles,ci doar ca si cuvinte.

Jojondurant, sinonimele pot fi absolute, relative sau aproximative. Cuvintele despre care vorbim acum nu sunt sinonime absolute - domeniul lor semantic nu se suprapune total ºi diferenþierea sau nuanþarea este posibilã (ºi uneori chiar de dorit)

De la: jojondurant, la data 2009-03-12 21:06:59ioana mai afirma: "a fii nationalist inseamna a recunoaste k apartii unei natii.." Afirmatia este valabila in sensul; esti nationalist(aderent la o ideologie).

Da, Ioana va trebui probabil sã-ºi reformuleze definiþia naþionalismului. A aparþine unei naþiuni este o condiþie necesarã dar nu ºi suficientã pentru a fi naþionalist.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 21:35

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-12 21:09:03uite...adipopa mi-a dat exemplu de natiuni constituiete pe baza de cultura...are dreptate...la ele nu ma gandisem(scotienii sunt o natiune diferita de cea engleza chiar dak ei si englezii au o viata economik comuna) ....insa astea sunt exceptii la fel cum e si natiunea evreilor kr se bazeaza pe religie...

Da, Ioana, sunt excepþii. Dar, fiind destul de multe astfel de excepþii, avem dificultãþi mari în a conveni asupra trãsãturilor constitutive ºi determinante pentru ceea ce constituie de fapt (în orice împrejurare) o naþiune. Adeseori implicaþiile politice sau tendinþele revisioniste fac acest domeniu imposibil de discutat.

În privinþa evreilor, nu sunt de acord. Religia joacã un rol important, dar nu este singura trãsãturã constitutivã naþionalã. Trebuie cu siguranþã sã includem viaþa culturalã ºi socialã precum ºi conºtiinþa lor istoricã comunã.

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Vadim si noul sau partid
Mergi la: