Info
x
Rasismul,o realitate care ia amploare
|
GEKADOS 134 mesaje Membru din: 21/06/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 21:06
parerea mea e ca rasismul e o forma de ignorare a realitatii, o forma a egoismului avansata.persoanele care sufera de asa zisa boala a rasismului au pierdut din personalitatea propie,le e frica de necunoscut si concurenta respingind prin comportamentul lor tot ce devine provocator la propria-i pesoana,uitind un lucru esential,datoria de a accepta pe cel de linga tine.
|
|
sotto062736 334 mesaje Membru din: 27/09/2009 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 21:11
Unde ai vazut ca ia amploare rasismul?Cred ca faci confuzie cu miscarile nationaliste.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 21:18
alt copy paste?
|
|
9am047754 2954 mesaje Membru din: 15/05/2009 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 21:34
De la: GEKADOS, la data 2009-07-03 21:06:09parerea mea e ca rasismul e o forma de ignorare a realitatii, o forma a egoismului avansata.persoanele care sufera de asa zisa boala a rasismului au pierdut din personalitatea propie,le e frica de necunoscut si concurenta respingind prin comportamentul lor tot ce devine provocator la propria-i pesoana,uitind un lucru esential,datoria de a accepta pe cel de linga tine. sper ca nu esti rasist cu moartea,,,,mori si da-mi coliva
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 22:28
De la: yuppy002924, la data 2009-07-03 21:11:05Unde ai vazut ca ia amploare rasismul?Cred ca faci confuzie cu miscarile nationaliste.A LUAT AMPLOARE DAR NU ESTI TU BINE INFORMAT Raporteaza abuz de limbaj |
|
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 22:51
De la: GEKADOS, la data 2009-07-03 22:28:55De la: yuppy002924, la data 2009-07-03 21:11:05Unde ai vazut ca ia amploare rasismul?Cred ca faci confuzie cu miscarile nationaliste.A LUAT AMPLOARE DAR NU ESTI TU BINE INFORMAT pai el nu citeste can-can-ul ca tine(corect stimabile?), d'acolo ai atata informatie....
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 22:58
urasc ungurii,i-as omori pe toti...astia din Romania...muriti ungurilor...bosgori prosti
|
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 23:01
De la: dasca777, la data 2009-07-03 22:58:28urasc ungurii,i-as omori pe toti...astia din Romania...muriti ungurilor...bosgori prosti Nu se scrie cu "z"?
|
|
|
|
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 23:03
De la: Spyder, la data 2009-07-03 23:01:11De la: dasca777, la data 2009-07-03 22:58:28urasc ungurii,i-as omori pe toti...astia din Romania...muriti ungurilor...bosgori prosti nu stiu...dc e cu z ...at sry...bozgori sau bosgori tot aia unguri prosti
|
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 23:04
as putea sa zic ca am vazut acte de rasism la viata mea destul de multe,sint plecat de citiva ani afara si am ideie si habar de ce vorbesc ,am vazut cu ochii mei cum sint tratati romanii,exemplu va dau cu italia uitativa la stiri citi romanii sint omoriti cum fac diferenta intre ei si noi parca am fi extrateresti ,nu oameni.toti cei veniti din europa de est sint vazuti ca niste sclavi, profita de noi salarii mai mici, sau mai recent acuma nu te mai angajeaza nimeni daca esti roman,asta e discriminare,si rasism curat.cei care au fost la munca in afara stiu la ce ma refer.paradoxal ca si ei la rindul lor au emigrat in alte tari dar au uitat asta.bineinteles ca o sa ne judecati spunind ca de ce nu am ramas in tara noastra.nu cred ca cineva a plecat de bine de acasa doar sa viziteze lumea,au fost coplesiti de necazuri si neajunsuri,si pusi in imposibilitatea de a da inainte.sau poate ca au vrut ceva mai mult de la viata decit li se ofera,..
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 23:13
nu cred ca rasismul ia amploare. din contra. este diminuat de legi impotriva rasismului, legi care incep sa-si faca aparitia in toate tarile. + ca lumea incepe sa devina din ce in ce mai educata. eu unul zic ca acum 50 de ani rasismul era multa mai prezent pe pamantul asta.
eu unul 2 lucruri urasc pe lumea asta: rasismul si tiganii.
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 23:32
De la: Haps, la data 2009-07-03 23:13:50nu cred ca rasismul ia amploare. din contra. este diminuat de legi impotriva rasismului, legi care incep sa-si faca aparitia in toate tarile. + ca lumea incepe sa devina din ce in ce mai educata. eu unul zic ca acum 50 de ani rasismul era multa mai prezent pe pamantul asta.ai vazut tu haps condamnat macar unu de rasism ? eu unul nu.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 23:50
De la: GEKADOS, la data 2009-07-03 23:32:46De la: Haps, la data 2009-07-03 23:13:50nu cred ca rasismul ia amploare. din contra. este diminuat de legi impotriva rasismului, legi care incep sa-si faca aparitia in toate tarile. + ca lumea incepe sa devina din ce in ce mai educata. eu unul zic ca acum 50 de ani rasismul era multa mai prezent pe pamantul asta.ai vazut tu haps condamnat macar unu de rasism ? eu unul nu.. in America am vazut destui. in Europa am vazut sanctiuni. Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
gabi8ma 1005 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 23:15
De la: dasca777, la data 2009-07-03 22:58:28urasc ungurii,i-as omori pe toti...astia din Romania...muriti ungurilor...bosgori prosti mori tu
Niciodata nu stii unde te poarta viata , inchide ochii , deschide inima , intinde-ti aripile , si lumea e la picioarele tale in timp ce tu te minunezi la picioarele lumii de frumusetea bogatia diversitatea cruzimea existentei umane
|
|
gabi8ma 1005 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 23:18
De la: Haps, la data 2009-07-03 23:13:50nu cred ca rasismul ia amploare. din contra. este diminuat de legi impotriva rasismului, legi care incep sa-si faca aparitia in toate tarile. + ca lumea incepe sa devina din ce in ce mai educata. eu unul zic ca acum 50 de ani rasismul era multa mai prezent pe pamantul asta. da-mi voie sa te contrazic , nu poti spune cu voce tare ca esti roman pt ca risti de multe ori viata , tot ce spune gekado este adevarat , ceea ce este mai trist e ca in general nu oamenii simpli sunt rasisti ci cei cu studii superioare , e bine sa fii roman doar in romania , in afara taci si speri sa n-o iei in freza
Niciodata nu stii unde te poarta viata , inchide ochii , deschide inima , intinde-ti aripile , si lumea e la picioarele tale in timp ce tu te minunezi la picioarele lumii de frumusetea bogatia diversitatea cruzimea existentei umane
|
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 17:04
si sa va dau un exemplu concret de rasism.2 romani intr-o localitate de linga roma la discoteca au luat cu japca o fata minora italianca au duso prin boscheti au violato si dupa aia au zvirlito de pe un zid de si-a rupt si picioarele.cazul e grav de condamnat,dar persoanele in culpa..fata era fica comisarului de carabinieri din localitate.ghinion,ghinion pentru toti de fapt,fiindca in urmatoarele trei saptamini nu a mai ramas din 700 de romani citi erau acolo nici unul .pe toti iau trimis in tara cu interdictie,era pe vremea cind era cu vize.daca asta nu e rasism atunci eu nustiu ce sa mai zic,ce vina purtau ceilalti oameni,doar vina ca erau romani ?
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 17:49
De la: GEKADOS, la data 2009-07-09 17:04:12si sa va dau un exemplu concret de rasism.2 romani intr-o localitate de linga roma la discoteca au luat cu japca o fata minora italianca au duso prin boscheti au violato si dupa aia au zvirlito de pe un zid de si-a rupt si picioarele.cazul e grav de condamnat,dar persoanele in culpa..fata era fica comisarului de carabinieri din localitate.ghinion,ghinion pentru toti de fapt,fiindca in urmatoarele trei saptamini nu a mai ramas din 700 de romani citi erau acolo nici unul .pe toti iau trimis in tara cu interdictie,era pe vremea cind era cu vize.daca asta nu e rasism atunci eu nustiu ce sa mai zic,ce vina purtau ceilalti oameni,doar vina ca erau romani ? Si aici ai inteles tu ca-i vorba de rasism?Eu daca eram carabinier italian a-si fi si impuscat macar 10 dintre ei pentru nesupunere la somatie.Mai stati dracului in tara unde va tot plimbati sa mancati rahat strain.Cine-i capabil isi face rostul si aici,cine-i infractor,ar fi bine sa fie exterminat afara sa nu ne mai batem de ei in tara.Bine era daca nu-i trimiteau in tara ,ci in Patagonia fara busola.Si ce ar fi trebuit sa faca italienii?Sa-i pofteasca pe toti romanii la masa si sa-i roage frumos sa nu le mai violeze copii si femeile? Raporteaza abuz de limbaj |
|
roxanai 61 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 18:32
Sunt perfect de acord cu tine.E un fenomen pe cat de stupid pe atat de amplu Ca sa fii emo trebuie sa te imbraci ca ei...sa te mai crestezi cand e nevoie, sa fii cool trebuie sa ai bani..sa arati bine..sa conduci cel putin un golf 4..in cam toate gastile astea...trebuie sa indeplinesti niste standarde...da´ in schimb sa fii rasit...e chiar gratis oleak de tupeu..si slava domnului...e singuru lucru la care nu ducem doru in tarisoara asta. si cam atat.Iesi colea ca colt de strada ..mai spargi o samanta mai bei o bere si o faci si pe-a adevaratu ca de...te intereseaza unde ajunge Romania.Cine poarta toata vina la nenorocirile noastre...simplu ala bronzat din´´nastere´´.Si asa parca dormi mai linistit..le dau foc si am terminat .Numa ca trebuie sa va spun ceva...vinovatii sunt cei lipsiti de cultura...nu are nici o treaba nici : sexul, rasa, nationalitatea.Depinde doar ce vezi acas...si cat te-a trimis tactu la scoala. .
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:26
De la: yuppy002924, la data 2009-07-10 17:49:28dupa raspunsul care il dai se vede ca esti si tu un rasist inrait iar rahat sa maninci tu prietene,si toti cei de teapa ta care-ti impartasesc ideile de gen.se vede ca tu nu ai fos in stare sa pleci undeva sa faci ceva mai inportant in viata,ai ramas in tara sa-ti plingi de mila sau sa te frece grija ce fac altii care au plecat,dar ce fac eu imi pierd timpul cu cine nu se merita,chiar asaDe la: GEKADOS, la data 2009-07-09 17:04:12si sa va dau un exemplu concret de rasism.2 romani intr-o localitate de linga roma la discoteca au luat cu japca o fata minora italianca au duso prin boscheti au violato si dupa aia au zvirlito de pe un zid de si-a rupt si picioarele.cazul e grav de condamnat,dar persoanele in culpa..fata era fica comisarului de carabinieri din localitate.ghinion,ghinion pentru toti de fapt,fiindca in urmatoarele trei saptamini nu a mai ramas din 700 de romani citi erau acolo nici unul .pe toti iau trimis in tara cu interdictie,era pe vremea cind era cu vize.daca asta nu e rasism atunci eu nustiu ce sa mai zic,ce vina purtau ceilalti oameni,doar vina ca erau romani ?
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 18:27
De la: GEKADOS, la data 2009-07-11 16:26:39De la: yuppy002924, la data 2009-07-10 17:49:28dupa raspunsul care il dai se vede ca esti si tu un rasist inrait iar rahat sa maninci tu prietene,si toti cei de teapa ta care-ti impartasesc ideile de gen.se vede ca tu nu ai fos in stare sa pleci undeva sa faci ceva mai inportant in viata,ai ramas in tara sa-ti plingi de mila sau sa te frece grija ce fac altii care au plecat,dar ce fac eu imi pierd timpul cu cine nu se merita,chiar asaDe la: GEKADOS, la data 2009-07-09 17:04:12si sa va dau un exemplu concret de rasism.2 romani intr-o localitate de linga roma la discoteca au luat cu japca o fata minora italianca au duso prin boscheti au violato si dupa aia au zvirlito de pe un zid de si-a rupt si picioarele.cazul e grav de condamnat,dar persoanele in culpa..fata era fica comisarului de carabinieri din localitate.ghinion,ghinion pentru toti de fapt,fiindca in urmatoarele trei saptamini nu a mai ramas din 700 de romani citi erau acolo nici unul .pe toti iau trimis in tara cu interdictie,era pe vremea cind era cu vize.daca asta nu e rasism atunci eu nustiu ce sa mai zic,ce vina purtau ceilalti oameni,doar vina ca erau romani ? Bai rahat plouat,eu n-am fost sa lucrez nici macar un minut afara din tara,cu toate ca am vazut lumea de la Moscova la Porto.Si am vazut masteranzi romani, care spalau wc-urile la Milano in baruri ordinare.Am facut aici o scoala ,m-a dus mintea ,am avut curaj in`94 sa-mi ipotechez casa la banca si am deschis o firma care are la ora aceasta 6 filiale in tara.Am avut ratati ca tine,care dupa aderarea la UE au venit a-II-a zi si mi-au spus ca pleaca in Spania.Si m-au lasat descoperit cu contracte si comenzi luate.Acuma ,am satisfactia ca au venit sa-mi ceara de lucru ,bineinteles ca nici mort nu-i mai vreau.Asa ca,spala si tu mai deparete rahat de italian in Italia si mananca din ghena de gunoi si spala-te o data pe luna ,cand ajungi la un rau si dormiti in boscheti la periferie in colibe acoperite cu folie.Si nu uita programul,cand se face seara ,atacul la containerele de gunoi pe prada.Muriti in pwolla mea de tradatori! |
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 22:44
apropo,recomand tututor angajatorilor roamani sa nu mai angajeze muncitori intorsi din strainatate.Eu cu "vedete" din strainezia nu stau de vorba.S-apoi las`sa fiu rasist!Sunt mandru ca sunt rasist
!Inapoi la spalat de buzi.Mergeti la Geoana care va promis 20.000 de euro sa va deschideti afaceri Cand delegatia lui Tariceanu a fost la Roma sa negocieze intoarcerea muncitorilor in constructii,ati cerut salar de 1000 de euro.Acuma ar fi bun si de 400 ,dar iaca nu-i primiti.Eu lucrez cu tiganii care n-au plecat in Spania,cand am avut nevoie de muncitori.Mama ce rasist sunt!
|
Fosta membra 9am.ro 1989 mesaje Membru din: 24/05/2009 |
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 06:51
De la: dasca777, la data 2009-07-03 22:58:28urasc ungurii,i-as omori pe toti...astia din Romania...muriti ungurilor...bosgori prostiSincer...da ce ti-au facut.Si sunt oare prosti?ca eu nu stiu!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 14:40
De la: Ficherman, la data 2009-07-12 06:51:12De la: dasca777, la data 2009-07-03 22:58:28urasc ungurii,i-as omori pe toti...astia din Romania...muriti ungurilor...bosgori prostiSincer...da ce ti-au facut.Si sunt oare prosti?ca eu nu stiu!! Nu toti,dar o parte dintre ei da!Cei care sunt cu popa Tokes
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 13:06
De la: yuppy002924, la data 2009-07-11 22:44:24apropo,recomand tututor angajatorilor roamani sa nu mai angajeze muncitori intorsi din strainatate.Eu cu "vedete" din strainezia nu stau de vorba.S-apoi las`sa fiu rasist!Sunt mandru ca sunt rasistvere,esti un om umblat,ce sa zic de la moscova pina la porto e distanta,cum ai facut? ai umblat cu ciordeala din tara in tara?si ma uimeste cite detalii stii despre boschetarii din afara,nu cumva te numeri si tu printre aia ca astfel nu-mi explic,dar in fine,hai sa-ti luminez un pic mintea aia de rasist declarat.intodeauna au existat doua tabere.aia care au plecat si au facut ceva mai mult in viata,si cei ca tine care au ramas sii judeca pe ceilalti.dar sa-ti spun ceva ce sigur poate nu stiai.ca noi acesti tradatori cum ne numesti tu,am contribuit la ridicarea aconomiei romanesti prin aducerea de milioane de euro in tara,bai desteptule.si intreabal pe mugur izarescu daca nui asa,fiindca el a declarat cu gura lui ca noi astia plecati in afara am contribuit foarte mult la economie,noi astia tradatorii plecati cum ne zici tu ne-am intors in tara regulat si am cumparat materiale de constructie si teren si apartamente dind de lucru la rasisti ca tine si la tuciurii tai care sigur ii tii la negru si nu platesti contribute la stat.ba prietene mai gindestete bine si apoi judeca milioane de oameni care au plecat peste hotare,cine iti da tie dreptul sa ne judeci,nesimtitule,si din respec pentru acesti membri ai forumului asta hai sa mutam discutia pe privat,ca poate oamenii nui intereseaza toate aberatiile tale,si vor sa discute ceva mai interesant si folositor pe forumul asta.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 955 mesaje Membru din: 5/06/2009 |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:02
De la: yuppy002924, la data 2009-07-12 14:40:05De la: Ficherman, la data 2009-07-12 06:51:12De la: dasca777, la data 2009-07-03 22:58:28urasc ungurii,i-as omori pe toti...astia din Romania...muriti ungurilor...bosgori prostiSincer...da ce ti-au facut.Si sunt oare prosti?ca eu nu stiu!! Daca nu sunt din "gasca" lui Tokes devin automat o unguroaica mai simpatica ?
2 > 1
|
|
linda 1592 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Constanta |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:55
draga gekados, spicuind pe sarite posturile tale pe topicul asta, ajung la concluzia ca tu te referi, de fapt, mai degraba la xenofobie decat la rasism; pt ca rasismul e ura de rasa (alba, neagra, galbena sau rosie); cele mai mari dispute, din cate stiu eu, au loc pe fondul "urii" dintre rasa neagra si alba.
pomenesti de italia si de ura lor pt romani, aici eu o vad xenofobie si ca sa particularizam un pic, e de fapt: romanofobie; app. am fost si eu pe acolo si stiu despre ce vorbesti; intr-o zi am ajuns la spital (credeam ca am otita), iar doctorul a fost extrem de dragut si de amabil pana cand a auzit ca eram romanca, dupa care brusc si-a schimbat si expresia fetei si registrul de vorbire... exemple de genul asta, as putea sa dau zeci si zeci. daca esti pe acolo eu zic sa te intorci, sau sa-ti gasesti drum spre alta tara; ca barbat si ROMAN pe deasupra, n-ai trai bun pe acolo in vremurile astea; aveai sanse doar daca erai femeie si mai aratai si cat de cat bine, ca italienii in general se transforma instantaneu in catei daca stau si privesc oleaca la nurii unei dame bine... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:54
De la: linda, la data 2009-07-13 14:55:03draga gekados, spicuind pe sarite posturile tale pe topicul asta, ajung la concluzia ca tu te referi, de fapt, mai degraba la xenofobie decat la rasism; pt ca rasismul e ura de rasa (alba, neagra, galbena sau rosie); cele mai mari dispute, din cate stiu eu, au loc pe fondul "urii" dintre rasa neagra si alba.bine inteleg ce spui linda dar cum ai zis si tu ce ti sa intimplat la spital nu ,deci pe ei nu ia mai interesat ca esti alba sau tuciurie te-au bagat in aceeasi oala cu toti, chiar daca nu o meritai nu?deci din vina la anumite persane care au facut infractiuni in afara sufera si restul care nu au nici o legatura cu asta,aici e culmea mentalitatii care eu o numesc rasism.deci tu te refereai la culori ca esti alb negru sau rosu pe astia nui intereseaza culoarea ci faptele.in fine fiecare crede ce vrea si intelege cum poate,iar referitor la intoarcerea acasa,am sa ma intorc e vorba de citeva zile dar nu ca ma da cineva afara din tara sau nu ma descurc aici,ci din motive familiare.iar cum relata idiotul ala mai sus pentru cultura lui generala lucrez din prima zi in regula cu acte de cind am venit cu rezidenta si casa inchiriata pe numele meu lucruri care se pot verifica oricind,sa nu creada lumea ca toti cei care am fost pe afara am dormit pe sub poduri sau ne-am tinut de furat ca altii,facind tara de rusine.fiecare e liber sa zica si sa creada ce vrea,nu poti suprima opinia publica,dar tare mi-ar placea sa judece un pic si sa se informeze inainte de a zvirli cu acuzatii in stinga si dreapta.o zi cit mai buna linda
|
linda 1592 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Constanta |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 16:18
stiu ce spui, in blocul in care stateam eu, de fapt, era o vila cu 2 etaje, mai aveam si un grup de banateni, care tot asa, aveau acte in regula si lucrau in constructii, oameni dintre cei mai de treaba... desi erau de multa vreme pe acolo, se gandeau serios sa plece...
adevarul e ca la tv rasunau numai stiri despre romani delincventi in perioada aia; ce vrei, e nedrept ce se intampla, dar avem si o gramada de exemplare care ne fac de rusine si oricat ai incerca sa explici ca tiganii nu-s romani, nu te crede nimeni... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 16:57
De la: linda, la data 2009-07-13 16:18:34stiu ce spui, in blocul in care stateam eu, de fapt, era o vila cu 2 etaje, mai aveam si un grup de banateni, care tot asa, aveau acte in regula si lucrau in constructii, oameni dintre cei mai de treaba... desi erau de multa vreme pe acolo, se gandeau serios sa plece...asa este ,sintem bagati toti in aceeasi oala,dar ce putem face noi,cu o floare nu faci primavara,doar simti o briza-n suflet. Raporteaza abuz de limbaj |
|
radhookoo 1009 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 16:58
De la: linda, la data 2009-07-13 16:18:34stiu ce spui, in blocul in care stateam eu, de fapt, era o vila cu 2 etaje, mai aveam si un grup de banateni, care tot asa, aveau acte in regula si lucrau in constructii, oameni dintre cei mai de treaba... desi erau de multa vreme pe acolo, se gandeau serios sa plece... S-a descoperit statistic ca 80% din tigani prefera sexul la dus. Ceilalti 20% inca nu au trecut prin puscarii. Raporteaza abuz de limbaj
daca m-am obosit sa-ti raspund, inseamna ca ai scris o imbecilitate.
|
|
|
|

ca de...te intereseaza
dormi mai linistit..le dau foc si am terminat