back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Rasismul,o realitate care ia amploare

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

GEKADOS

134 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:03

De la: radhookoo, la data 2009-07-13 16:58:37
De la: linda, la data 2009-07-13 16:18:34stiu ce spui, in blocul in care stateam eu, de fapt, era o vila cu 2 etaje, mai aveam si un grup de banateni, care tot asa, aveau acte in regula si lucrau in constructii, oameni dintre cei mai de treaba... desi erau de multa vreme pe acolo, se gandeau serios sa plece...

adevarul e ca la tv rasunau numai stiri despre romani delincventi in perioada aia; ce vrei, e nedrept ce se intampla, dar avem si o gramada de exemplare care ne fac de rusine si oricat ai incerca sa explici ca tiganii nu-s romani, nu te crede nimeni...

S-a descoperit statistic ca 80% din tigani prefera sexul la dus.

Ceilalti 20% inca nu au trecut prin puscarii.
tare statistica tine-o tot asa

corporatenews023664

92 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:07

De la: linda, la data 2009-07-13 16:18:34stiu ce spui, in blocul in care stateam eu, de fapt, era o vila cu 2 etaje, mai aveam si un grup de banateni, care tot asa, aveau acte in regula si lucrau in constructii, oameni dintre cei mai de treaba... desi erau de multa vreme pe acolo, se gandeau serios sa plece...

adevarul e ca la tv rasunau numai stiri despre romani delincventi in perioada aia; ce vrei, e nedrept ce se intampla, dar avem si o gramada de exemplare care ne fac de rusine si oricat ai incerca sa explici ca tiganii nu-s romani, nu te crede nimeni...

Vaaai... Ce urat!

Raporteaza abuz de limbaj
radhookoo

1009 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:08

@gekados:

Da' ce te doare pe tine ca unii se iau de altii? Sau esti "minoriter"?!

Suntem diferiti in felul in care suntem construiti.
De exemplu:

1. Negrii sunt in zone mai putin dezvoltate, asadar trebuie sa aiba rezistenta fizica si mai putin creier. Sunt mai violenti in natura lor. (asta nu inseamna ca nu sunt si oameni inteligenti printre ei. Vorbesc de medie)

2. Asiaticii sunt pe medie la fel ca europenii/americanii, dar au mult mai putini oameni prosti si mult mai putine genii. Probabil pentru ca nu prea poti supravietui fiind prost, dar nici nu ai nevoie de prea mult creier.

3. Europenii/Americanii (diferentele sunt doar culturale) au o medie a inteligentei echivalenta cu a galbejitilor, dar facuta din genii care sa compenseze retardatii.

Europa a avut norocul (ca si Orientul Mijlociu) sa poata intretine orase pasnice in care sa se dezvolte cultura. Africanii n-au avut posibilitatea iar chinezii n-au avut banii.

E inutil sa ne intrebam de ce rasa alba a marcat istoria. Raspunsul e simplu: Pentru ca s-a putut.

----------------------------------------

TL;DR:
fiecare e cu treaba lui.

[cum scapi un tigan de la inec? Iti iei picioru de pe capul lui.]

PS. TL;DR inseamna Too long; Didn't read.

daca m-am obosit sa-ti raspund, inseamna ca ai scris o imbecilitate.
radhookoo

1009 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:09

De la: kaarima22, la data 2009-07-13 17:07:01

Vaaai... Ce urat!

Ce faci cand vezi un tigan cu faza jumatate zburata?
Te opresti din ras si incarci arma din nou.

Fosta membra 9am.ro

455 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:26

De la: gabi8ma, la data 2009-07-07 23:18:59
De la: Haps, la data 2009-07-03 23:13:50nu cred ca rasismul ia amploare. din contra. este diminuat de legi impotriva rasismului, legi care incep sa-si faca aparitia in toate tarile. + ca lumea incepe sa devina din ce in ce mai educata. eu unul zic ca acum 50 de ani rasismul era multa mai prezent pe pamantul asta.

eu unul 2 lucruri urasc pe lumea asta: rasismul si tiganii.

da-mi voie sa te contrazic , nu poti spune cu voce tare ca esti roman pt ca risti de multe ori viata , tot ce spune gekado este adevarat , ceea ce este mai trist e ca in general nu oamenii simpli sunt rasisti ci cei cu studii superioare , e bine sa fii roman doar in romania , in afara taci si speri sa n-o iei in freza

din aceasta cauza poate k devin si anumiti roamani rasisti, dak romanii sunt tratati asa in alte tari probabil k ar trebui sa-i tratam si noi pe italieni sau pe altii la fel de urat la noi in tara, unii asa ar putea sa gandeasca...

sotto062736

334 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 18:25

De la: GEKADOS, la data 2009-07-13 13:06:27
De la: yuppy002924, la data 2009-07-11 22:44:24apropo,recomand tututor angajatorilor roamani sa nu mai angajeze muncitori intorsi din strainatate.Eu cu "vedete" din strainezia nu stau de vorba.S-apoi las`sa fiu rasist!Sunt mandru ca sunt rasist !Inapoi la spalat de buzi.Mergeti la Geoana care va promis 20.000 de euro sa va deschideti afaceri Cand delegatia lui Tariceanu a fost la Roma sa negocieze intoarcerea muncitorilor in constructii,ati cerut salar de 1000 de euro.Acuma ar fi bun si de 400 ,dar iaca nu-i primiti.Eu lucrez cu tiganii care n-au plecat in Spania,cand am avut nevoie de muncitori.Mama ce rasist sunt!
vere,esti un om umblat,ce sa zic de la moscova pina la porto e distanta,cum ai facut? ai umblat cu ciordeala din tara in tara?si ma uimeste cite detalii stii despre boschetarii din afara,nu cumva te numeri si tu printre aia ca astfel nu-mi explic,dar in fine,hai sa-ti luminez un pic mintea aia de rasist declarat.intodeauna au existat doua tabere.aia care au plecat si au facut ceva mai mult in viata,si cei ca tine care au ramas sii judeca pe ceilalti.dar sa-ti spun ceva ce sigur poate nu stiai.ca noi acesti tradatori cum ne numesti tu,am contribuit la ridicarea aconomiei romanesti prin aducerea de milioane de euro in tara,bai desteptule.si intreabal pe mugur izarescu daca nui asa,fiindca el a declarat cu gura lui ca noi astia plecati in afara am contribuit foarte mult la economie,noi astia tradatorii plecati cum ne zici tu ne-am intors in tara regulat si am cumparat materiale de constructie si teren si apartamente dind de lucru la rasisti ca tine si la tuciurii tai care sigur ii tii la negru si nu platesti contribute la stat.ba prietene mai gindestete bine si apoi judeca milioane de oameni care au plecat peste hotare,cine iti da tie dreptul sa ne judeci,nesimtitule,si din respec pentru acesti membri ai forumului asta hai sa mutam discutia pe privat,ca poate oamenii nui intereseaza toate aberatiile tale,si vor sa discute ceva mai interesant si folositor pe forumul asta..

GEKADOS...in primul rand te rog sa accepti scuzele mele pentru injurile aduse.Sincer imi este rusine, nu-mi sta in caracter sa injur,mai ales asa...in neant.Hai daca ne-am certa fata in fata,ca intre barbati,nu zic ca n-asi scapa cate una fara sa-mi para rau.
Iti risipesc dilema despre umblat prin lume,am fost sofer de TIR,de fapt inca ma mai consider,chiar daca in ultimii 2 ani mai ies si eu la cate o cursa ,asa de dragul aducerii aminte si de a revedea locurile.In perioada cand am lucrat pe cont propriu,am avut o perioada de 5 ani cand am stat in tara doar de 2-3x pe an pe la sarbatori ,daca sa nimerit sa fiu prin zona.Asa ca am vazut romani prin multe tari.Sti ce ma scarbit intodeauna?Dezbinarea voastra,faptul ca in strainatate incercati sa va ascundeti identitatea.Ca acceptati conditii de trai mizere iar pe de alta parte, cheltuiti banii castigati cu greu pe bautura, femei ,tigari s.a.
Cei care va gazduiesc in tara lor,va judeca dupa felul cum va respectati voi insiva.Daca tu nu te respecti,niciodata nu te va respecta un strain.Si mai am o meteahna.De ce daca procreati un copil in strainate, musai sa-i dati macar un nume din partea locului?Mario,Alberto,Jean, etc.
De ce va renegati tara de origine?De ce nu puteti fi demni?Si inca una,de ce draq votati la alegeri,daca nu traiti in Romania?Vin janghionsii de mafioti si va cumpara voturile cu promisiuni aiurea,iar pe urma ponoasele le trag cei ce traiesc aici.Restul ramane cum am zis prima data.Nu mai dormiti , prin corturi,colibe,gari etc,fiti corecti,ingrijiti,nu furati si veti fi respectati.Numai ca odata ce ti-ai patat obrazul,in fata lor greu ti-l mai speli.Poate o alta generatie.Consider ca locul fiecaruia este in tara lui.Nu poporul schimba tara ,pentru ca politicienii n-au interes de a conduce in slujba sa ,ci politicienii trebuie schimbati,iar daca toti plecati,cum draq sa se mai schimbe treburile aici,ca mafia n-are nici un interes national.Si aceasta buba spurcata se tot ingroasa si va suporta, mai dureros ,copii nostri.
Despre firma,angajati etc,eu doresc la tot romanul sa fie patron sa simta pe propria-i piele jugul fiscal existent la noi si atitudinea statului in relatia cu firmele private romanesti.

Fosta membra 9am.ro

1989 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 22:05

De la: Oksana, la data 2009-07-13 14:02:20
De la: yuppy002924, la data 2009-07-12 14:40:05
De la: Ficherman, la data 2009-07-12 06:51:12
De la: dasca777, la data 2009-07-03 22:58:28urasc ungurii,i-as omori pe toti...astia din Romania...muriti ungurilor...bosgori prosti
Sincer...da ce ti-au facut.Si sunt oare prosti?ca eu nu stiu!!

Nu toti,dar o parte dintre ei da!Cei care sunt cu popa Tokes

Daca nu sunt din "gasca" lui Tokes devin automat o unguroaica mai simpatica ?
Da poti deveni...

Fosta membra 9am.ro

50 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 22:21

Hai sa comentez si eu.

Rasismul...hmm....este o boala, poate mai grava decat cancerul.
Cancerul omoara din interior, rasismul omoara din exterior.
Ce urati sunt oamenii care urasc alti oameni. Oare am fost lasati pe pamantul asta ca sa ne uram ? ca sa ne aratam care suntem mai arian decat arienii ? Mi-e scarba de oamenii rasisti, imi provoaca asa un sentiment de voma. Oare cu ce sunt acei oameni mai buni ca cei pe care ii urasc ?! cu nimic, doar cu infectia ce le umple vidul din cap si din cutia toracica.
Imi cer scuze pentru limbajul meu, dar nu cu nmult timp in urma am vazut ce inseamna rasismul, la un om pe care il consideram foarte inteligent si pentru care aveam tot respectul. Plus ca am mai vazut si scena aceea cu romanul rrom omorat in italia, cel pe langa care treceau toti acei....oameni ca altfel nu ii pot numii pentru ca as jignii orice fiinta cu care as face alaturarea.

"Heal the world" zicea cineva.

www.youtube.com/watch?v=Jpz5eD9L4dA

GEKADOS

134 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 22:55

De la: yuppy002924, la data 2009-07-13 18:25:52
De la: yuppy002924, la data 2009-07-11 22:44:24apropo,recomand tututor angajatorilor roamani sa nu mai angajeze muncitori intorsi din strainatate.Eu cu "vedete" din strainezia nu stau de vorba.S-apoi las`sa fiu rasist!Sunt mandru ca sunt rasist !Inapoi la spalat de buzi.Mergeti la Geoana care va promis 20.000 de euro sa va deschideti afaceri Cand delegatia lui Tariceanu a fost la Roma sa negocieze intoarcerea muncitorilor in constructii,ati cerut salar de 1000 de euro.Acuma ar fi bun si de 400 ,dar iaca nu-i primiti.Eu lucrez cu tiganii care n-au plecat in Spania,cand am avut nevoie de muncitori.Mama ce rasist sunt!
vere,esti un om umblat,ce sa zic de la moscova pina la porto e distanta,cum ai facut? ai umblat cu ciordeala din tara in tara?si ma uimeste cite detalii stii despre boschetarii din afara,nu cumva te numeri si tu printre aia ca astfel nu-mi explic,dar in fine,hai sa-ti luminez un pic mintea aia de rasist declarat.intodeauna au existat doua tabere.aia care au plecat si au facut ceva mai mult in viata,si cei ca tine care au ramas sii judeca pe ceilalti.dar sa-ti spun ceva ce sigur poate nu stiai.ca noi acesti tradatori cum ne numesti tu,am contribuit la ridicarea aconomiei romanesti prin aducerea de milioane de euro in tara,bai desteptule.si intreabal pe mugur izarescu daca nui asa,fiindca el a declarat cu gura lui ca noi astia plecati in afara am contribuit foarte mult la economie,noi astia tradatorii plecati cum ne zici tu ne-am intors in tara regulat si am cumparat materiale de constructie si teren si apartamente dind de lucru la rasisti ca tine si la tuciurii tai care sigur ii tii la negru si nu platesti contribute la stat.ba prietene mai gindestete bine si apoi judeca milioane de oameni care au plecat peste hotare,cine iti da tie dreptul sa ne judeci,nesimtitule,si din respec pentru acesti membri ai forumului asta hai sa mutam discutia pe privat,ca poate oamenii nui intereseaza toate aberatiile tale,si vor sa discute ceva mai interesant si folositor pe forumul asta..

GEKADOS...in primul rand te rog sa accepti scuzele mele pentru injurile aduse.Sincer imi este rusine, nu-mi sta in caracter sa injur,mai ales asa...in neant.Hai daca ne-am certa fata in fata,ca intre barbati,nu zic ca n-asi scapa cate una fara sa-mi para rau.
Iti risipesc dilema despre umblat prin lume,am fost sofer de TIR,de fapt inca ma mai consider,chiar daca in ultimii 2 ani mai ies si eu la cate o cursa ,asa de dragul aducerii aminte si de a revedea locurile.In perioada cand am lucrat pe cont propriu,am avut o perioada de 5 ani cand am stat in tara doar de 2-3x pe an pe la sarbatori ,daca sa nimerit sa fiu prin zona.Asa ca am vazut romani prin multe tari.Sti ce ma scarbit intodeauna?Dezbinarea voastra,faptul ca in strainatate incercati sa va ascundeti identitatea.Ca acceptati conditii de trai mizere iar pe de alta parte, cheltuiti banii castigati cu greu pe bautura, femei ,tigari s.a.
Cei care va gazduiesc in tara lor,va judeca dupa felul cum va respectati voi insiva.Daca tu nu te respecti,niciodata nu te va respecta un strain.Si mai am o meteahna.De ce daca procreati un copil in strainate, musai sa-i dati macar un nume din partea locului?Mario,Alberto,Jean, etc.
De ce va renegati tara de origine?De ce nu puteti fi demni?Si inca una,de ce draq votati la alegeri,daca nu traiti in Romania?Vin janghionsii de mafioti si va cumpara voturile cu promisiuni aiurea,iar pe urma ponoasele le trag cei ce traiesc aici.Restul ramane cum am zis prima data.Nu mai dormiti , prin corturi,colibe,gari etc,fiti corecti,ingrijiti,nu furati si veti fi respectati.Numai ca odata ce ti-ai patat obrazul,in fata lor greu ti-l mai speli.Poate o alta generatie.Consider ca locul fiecaruia este in tara lui.Nu poporul schimba tara ,pentru ca politicienii n-au interes de a conduce in slujba sa ,ci politicienii trebuie schimbati,iar daca toti plecati,cum draq sa se mai schimbe treburile aici,ca mafia n-are nici un interes national.Si aceasta buba spurcata se tot ingroasa si va suporta, mai dureros ,copii nostri.
Despre firma,angajati etc,eu doresc la tot romanul sa fie patron sa simta pe propria-i piele jugul fiscal existent la noi si atitudinea statului in relatia cu firmele private romanesti.
colegu hai sa ti-o zic si eu pe aia buna,si eu sint sofer de tir ca si tine si eu am umblat si mai umblu inca prin toata europa,referitor la propria-mi persoana am plecat cu viza de munca din tara si cu contract,si am muncit regular tot timpu cu o adresa si cu casa aici deci nu ma numar printre acei boschetari de care zici tu,ai pus o groaza de intrebari de ce de ce? nu pot eu sa-ti raspund la toate ca nu pot eu sa stiu ce face tot romanul din afara si nu pot sa fiu responsabil din cauza lor.eu urasc acele lucruri ca si tine ca nu sintem uniti,dar daca ai sa rasfoiesti tu un pic istoria acestui neam romanesc ai sa vezi ca asa am fost noi curve dintotdeauna,nu am fost uniti, si nici nu vom fi probabil.referitor la vizele ce spuneai tu chiar nu stiu nimic de vize ca se poate vota aici nu am avut posibilitatea sa votez fiind plecat pe drumuri.referitor la pusul numelui la copii sint iar deacord cu tine se perde numele romanesti,eu m-am certat cu varul meu cind a pus la baiat numele de stefano,si nu ma mai suna de citeva luni dar nu-mi pasa,si in alta ordine de idei am 4 italieni caftiti de mine fiindca vorbeau urit de tara noastra.sint roman si nu mie rusine si nu o sa-mi fie niciodata oricit s-ar zice despre noi,sint mindru ca sint roman intelegi chiar daca sint la mii de km de casa. ce sa-ti mai spun,cunoaste omul si apoi judeca-l nu asa in ceata.stiu ce inseamna viata de cabina departe de familie si eu tot de sarbatori imi vedeam familia,si eu imi dau cu pumnii in cap cind conduc noaptea ca nu-si mai face cafeaua efect,stiu ce simti si cu datoriile si eu am imprumutat 18,000 euro din banca si nu iam achitat inca si nu dorm noaptea de stres stiu ce inseamna sa risti ca vrei mai mult de la viata,cum ai vrut si tu dealtfel,ce sa-ti mai zic colegu ,drumuri bune si viata frumoasa in continuare...

GEKADOS

134 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 13:09

De la: blackdawn, la data 2009-07-13 17:26:37
De la: Haps, la data 2009-07-03 23:13:50nu cred ca rasismul ia amploare. din contra. este diminuat de legi impotriva rasismului, legi care incep sa-si faca aparitia in toate tarile. + ca lumea incepe sa devina din ce in ce mai educata. eu unul zic ca acum 50 de ani rasismul era multa mai prezent pe pamantul asta.

da-mi voie sa te contrazic , nu poti spune cu voce tare ca esti roman pt ca risti de multe ori viata , tot ce spune gekado este adevarat , ceea ce este mai trist e ca in general nu oamenii simpli sunt rasisti ci cei cu studii superioare , e bine sa fii roman doar in romania , in afara taci si speri sa n-o iei in freza

din aceasta cauza poate k devin si anumiti roamani rasisti, dak romanii sunt tratati asa in alte tari probabil k ar trebui sa-i tratam si noi pe italieni sau pe altii la fel de urat la noi in tara, unii asa ar putea sa gandeasca...
da este adevarat cu unii ar putea gindi asa,mai ales cei intorsi in tara,care au suferit mult prin tarile pe unde au lucrat dar aici e problema,daca noi ne comportam urt cu ei ii tratam cu aceeasi moneda rezolvam ceva? eu cred ca nu,tare ma tem ca ei se intorc si se razbuna pe romanii din tarile lor si provoci mai multa suferinta.stiu ca tentatia e uriasa,sint 10.000 de broscari in romania,si sint tratati foarte bine la noi,e absurd gindindute cum ii trateaza ei pe romanii in tara lor,si ajungi sa-i urasti sa vrei sa te razbuni nu? eu zic sa le demonstram ca sintem si noi cineva, ca avem si noi o tara,o istorie,un discernamint in ceea ce facem,si ca sintem educati mai bine ca ei,si avem ce ei no sa aiba niciodata..demnitatea..

GEKADOS

134 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 14:41

De la: radhookoo, la data 2009-07-13 17:08:08@gekados:

Da' ce te doare pe tine ca unii se iau de altii? Sau esti "minoriter"?!

Suntem diferiti in felul in care suntem construiti.
De exemplu:

1. Negrii sunt in zone mai putin dezvoltate, asadar trebuie sa aiba rezistenta fizica si mai putin creier. Sunt mai violenti in natura lor. (asta nu inseamna ca nu sunt si oameni inteligenti printre ei. Vorbesc de medie)

2. Asiaticii sunt pe medie la fel ca europenii/americanii, dar au mult mai putini oameni prosti si mult mai putine genii. Probabil pentru ca nu prea poti supravietui fiind prost, dar nici nu ai nevoie de prea mult creier.

3. Europenii/Americanii (diferentele sunt doar culturale) au o medie a inteligentei echivalenta cu a galbejitilor, dar facuta din genii care sa compenseze retardatii.

Europa a avut norocul (ca si Orientul Mijlociu) sa poata intretine orase pasnice in care sa se dezvolte cultura. Africanii n-au avut posibilitatea iar chinezii n-au avut banii.

E inutil sa ne intrebam de ce rasa alba a marcat istoria. Raspunsul e simplu: Pentru ca s-a putut.

----------------------------------------

TL;DR:
fiecare e cu treaba lui.

[cum scapi un tigan de la inec? Iti iei picioru de pe capul lui.]

PS. TL;DR inseamna Too long; Didn't read.
@radhookoo. nu sint minoriter,de ce ma doare ca se ia unii de altii? ma doare,ca sint lipsiti de aparare,nu pot sa fiu indiferent la suferinta celui de linga mine,poate indiferenta si nepasarea a ceea ce se intimpla in jurul nostru ne afecteaza,te-ai gindit la asta? lipsa de implicare aduce mai tirziu la perderea dreptului de a avea o opinie si de a lua decizii. si referitor la ce ai zis tu mai jos ca rasa alba a marcat istoria,este adevarat,dar stii de ce? o sa-ti dau citeva raspunsuri la afirmatia ta.rasa alba a marcat istoria fiindca a fost mai puternic industrializata,si a avut si zona geografica mai avantajoasa.sa-ti explic mai in detaliu,cele trei puteri ale europei.italia germania si franta.citind istoria a acestor tari incepind din evul mediu si pina azi o sa constati ca aceste tari au fost rasa de cuceritori.incepind cu italia cu imperiul roman au plecat in orientul mijlociu sa cucereasca teritorii,si toate bogatiile le-au purtat in tara lor,cite tone de aur a furat italienii de peste tot.dute la vatican sa vezi ce e acolo,dute la venezia in piata san marco intra in muzee sa vezi cit aur exista acolo de te sperii.venetienii plecau cu corabii sa cucereasca teritorii ca turcii si pirjoleau tot ce exista in cale.de asta sau ridicat italienii la acest nivel economic.plus ca fiind peninsula comertul maritim a fost foarte mare.franta iar au fost tara de cuceritori si ei au plecat cu napoleon sa cucereasca lumea si au purtat razboaie cu orientul,aducind scavi de acolo sa le munceasca pe gratis doar pentru mincare si cazare,uitate in franta sa vezi citi negri sint sau in paris jumatate aproape sint negri,astia sint nepotii sclavilor adusi de ei sa munceasca pentru franta ridicint poduri tunele orase autostrazi,ajungind la o putere economica foarte mare,anglia de exemplu incepind din evul mediu purta razboaie cu irlanda sa-i cucereasca si cu scotienii au purtat razboaie au plecat si ei sa cucereasca orientul mijlociu, au adus si ei sclavi sa munceasca pentru ei,si in anglia sint foarte multi negri, cum crezi ca au ajuns ei acolo ?cum sa nu se ridice anglia,ei agricultura nu fac clima e umeda ploua des fiind insula iar putea avantaja dar nu cultiva nimic pasc oile pe toate dealurile la ei ,dar exporta portocale,fiindca s in zlele noastre ei mai au teritorii ocupate inca in africa sii mulge si azi inca.hitler a vrut sa cucereasca europa au murit in razboaie milioane de oameni pentru o decizie luata de un singur om,e absurd daca de gindesti dar e adevarat, puterile de decizie erau indreptate spre un singur om,ce dezastru a facut nemtii in europa,stiti cu totii,cel mai mare exemplu de rasism la facut hitler cu evreii si tiganii.cind a cucerit polonia nemtii prima data au executat 40.000 de tigani,va dati seama cu evreii de ordinea sutelor de mii sau mai mult poate.in fine,revenind la subiectul de baza rasa alba a dominat fiindca iau avantajat si zonele geografice.cum vrei africanii aia saracii sa se impuna ce industrie sa aiba ei pentru a deveni o putere.dezavantajul lor ca nu sau putut industrializa a fost mare,fiind cotropiti si haituiti tot timpul.nu au avut avantajele pentru a deveni o putere,sa se apere macar nicidecum sa cotropeasca,nau avut norocul sa se nasca pe un pamint bogat ca noi europenii.de asta ajung la ideia ca norocul de a te naste intr-o tara bogata si o familie bogata te avantajeaza in viata.referitor la romania noi nu am fost un popor de cotropitori ca altii noi nu am plecat sa cucerim alte tinuturi ca altii,din contra am fost cotropiti si furati de cind e neamul nostru,dau un exemplu mai recent cu turcii,cit bir trebuia sa dam noi lor si copii si de toate,si ca sa punem capac la toate in al doilea razboi mondial le-am dat tot tezaurul rusilor cu minuta noastra o garnitura de tren cu aur a plecat la rusi si nu sa mai intors nici azi,cum sa te mai ridici,e foarte greu cind o ei de la zero iar.train in europa de est sub dominatia ruseasca era greu sa te ridici sa te impui,si iar sub comunisti atitia ani de subjugare.am fost izolati de restul lumii de europa occidentala.poporul roman a suferit foarte mult sufera si azi si va mai suferi inca ceva vreme din pacate.daca azi sintem o tara democrata si libera si ne putem exprima liber si putem face ce vrem,ne lipsesc mijloacele pentru a ne propulsa,sau vointa,dar ce este mai grav este mentalitatea.au fost si sint oameni in romania foarte inteligenti si au vrut sau vor sa schimbe ceva spre bine dar ii impiedica mentalitatea.daca sa stabilit o ruta de autostrada,si trece prin gradina sau pe terenul lui badea gheorghe,e problema mare .eu nu cedez terenul ca a fost a lui bunicu si al meu si o sa-l las la copii si nu sint de acord.impiedicind progresul spre mai bine.mentalitatea ne omora inca, si ne incetineste progresul spre viitor..cu respect pentru toata lumea.GEKADOS

sotto062736

334 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 17:30

De la: GEKADOS, la data 2009-07-13 22:55:56

colegu hai sa ti-o zic si eu pe aia buna,si eu sint sofer de tir ca si tine si eu am umblat si mai umblu inca prin toata europa,referitor la propria-mi persoana am plecat cu viza de munca din tara si cu contract,si am muncit regular tot timpu cu o adresa si cu casa aici deci nu ma numar printre acei boschetari de care zici tu,ai pus o groaza de intrebari de ce de ce? nu pot eu sa-ti raspund la toate ca nu pot eu sa stiu ce face tot romanul din afara si nu pot sa fiu responsabil din cauza lor.eu urasc acele lucruri ca si tine ca nu sintem uniti,dar daca ai sa rasfoiesti tu un pic istoria acestui neam romanesc ai sa vezi ca asa am fost noi curve dintotdeauna,nu am fost uniti, si nici nu vom fi probabil.referitor la vizele ce spuneai tu chiar nu stiu nimic de vize ca se poate vota aici nu am avut posibilitatea sa votez fiind plecat pe drumuri.referitor la pusul numelui la copii sint iar deacord cu tine se perde numele romanesti,eu m-am certat cu varul meu cind a pus la baiat numele de stefano,si nu ma mai suna de citeva luni dar nu-mi pasa,si in alta ordine de idei am 4 italieni caftiti de mine fiindca vorbeau urit de tara noastra.sint roman si nu mie rusine si nu o sa-mi fie niciodata oricit s-ar zice despre noi,sint mindru ca sint roman intelegi chiar daca sint la mii de km de casa. ce sa-ti mai spun,cunoaste omul si apoi judeca-l nu asa in ceata.stiu ce inseamna viata de cabina departe de familie si eu tot de sarbatori imi vedeam familia,si eu imi dau cu pumnii in cap cind conduc noaptea ca nu-si mai face cafeaua efect,stiu ce simti si cu datoriile si eu am imprumutat 18,000 euro din banca si nu iam achitat inca si nu dorm noaptea de stres stiu ce inseamna sa risti ca vrei mai mult de la viata,cum ai vrut si tu dealtfel,ce sa-ti mai zic colega ,drumuri bune si viata frumoasa in continuare... [/quote
imi fac mea culpa colega.Inseamna ca si tu esti unu care a lasat diplomele si domnia in cui acasa si ai iesit sa faci bani.Pai daca esi sofer inseamna ca sti ca noi ne aprindem repede ,dar ne si revenim la fel, ca deh...trebuie sa fim lucizi.Te-am crezut dintr-o alta categorie de oameni,dar m-am inselat.Iarta-ma.Drumuri bune si tie si grija la timpii de odihna.Sa nu mai scoti sigurantele tahografului si isi va face si cafeaua efect Eu nu mai consumam cafea lichida si doar boabe.Le rontzaiam din mers,astfel castigam si timp.Sanatate colega si multa putere!Totusi...e grea viata de TIR-ist,periculoasa,extrem de responsabila dar si frumoasa.

radhookoo

1009 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 17:55

GEKADOS

Pune te rog mai multe enter-uri in textele scrise de tine, ca sa fie mai usor de citit.

Legat de subiect, rasismul este o consecinta nu o cauza. Noi suntem tratati ca ultimii retardati, pentru ca suntem.

Rasist sunt si eu [in senul ca am un inconfort in jurul negrilor, pentru ca am vazut cat de violenti sunt si cum aduc conflictele lor aici - vorbesc de caminele de negrii veniti la studii]. Unii dintre ei sunt inteligenti si pasnici, dar fac parte tot din grupurile alea.

Nationalist sunt intr-o oarecare masura pentru ca daca nu tii cu ai tai, e ca si cum n-ai tine cu mama ta.

Xenofob sunt pentru ca la mine acasa in Tirgu Mures mai pluteste urma lui 20 martie 1990. Si pana sa ajung in clasa a 4-a, a 5-a mi-am luat bataie de la ungurii din cartier pentru ca eram roman. Dup-aia am invatat si eu sa dau si s-au mai calmat.

Mizantrop sunt si nu sunt. Ma scarbeste ce se intampla in jurul meu, dar sunt foarte social. :)

Sper ca ti-am raspuns destul de aproape de ceea ce cauti tu sa-ti povestesc.

Oricum, daca vrei putem sa organizam o mica dezbatere aici pe forum.

Sanatate,
Radu

Fosta membra 9am.ro

955 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 20:36

1.Ce face un roman intr-o discoteca in Sfantu Gheorghe/Tg Mures?
Danseaza cu lupii :D

2.Funar e pe moarte, la patul sau adunati toate neamurile, colegi de partid..., el are o ultima dorinta.
- Vreau sa-mi schimb numele in Funer Gyorgy.
Colegi de partid ramasi blocati intreaba ca de ce vrea sa-si schimbe numele in unul maghiar cand de atitia ani lupta inpotriva maghiarilor.
Raspunsul lui a fost:
- Mai bine sa moara un ungur decat un roman.

2 > 1
Fosta membra 9am.ro

955 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 20:40

Inca unul ... e ultimul pe care il postez pe tema asta , asa ca sa fiu echidistanta :))

Janos ii zice intr-o zi lu Ion:
-Ba, Ioane, daca o f(t si eu pe nevasta-ta se zice ca suntem sogheri, ai ?
- Nu, se zice ca suntem chit, ba!

2 > 1
Nikita

515 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 20:41

De la: Oksana, la data 2009-07-14 20:36:331.Ce face un roman intr-o discoteca in Sfantu Gheorghe/Tg Mures?
Danseaza cu lupii :D

2.Funar e pe moarte, la patul sau adunati toate neamurile, colegi de partid..., el are o ultima dorinta.
- Vreau sa-mi schimb numele in Funer Gyorgy.
Colegi de partid ramasi blocati intreaba ca de ce vrea sa-si schimbe numele in unul maghiar cand de atitia ani lupta inpotriva maghiarilor.
Raspunsul lui a fost:
- Mai bine sa moara un ungur decat un roman.

linda

1592 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 20:58

De la: radhookoo, la data 2009-07-14 17:55:59
Nationalist sunt intr-o oarecare masura pentru ca daca nu tii cu ai tai, e ca si cum n-ai tine cu mama ta.

ai ramane uimit si profund scarbit sa vezi cati romani plecati pe-afara (indeosebi in tarile in care avem o imagine foarte proasta) se dau drept apartinatori la alte natii...

desi de foarte multe ori am fost suspectata cum c-as fi rusoaica si ar fi fost mult mai comod sa confirm, eu mereu am corectat pe toata lumea spunand ca sunt romanca; primesti tot felul de reactii urate, surprinzator, din cand in cand mai primesti si de-alea placute...mai rar, ce-i drept, dar cel putin nu ti-e sila de tine si faptul ca-ti renegi originile...

GEKADOS

134 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 22:18

De la: yuppy002924, la data 2009-07-14 17:30:10
De la: GEKADOS, la data 2009-07-13 22:55:56

colegu hai sa ti-o zic si eu pe aia buna,si eu sint sofer de tir ca si tine si eu am umblat si mai umblu inca prin toata europa,referitor la propria-mi persoana am plecat cu viza de munca din tara si cu contract,si am muncit regular tot timpu cu o adresa si cu casa aici deci nu ma numar printre acei boschetari de care zici tu,ai pus o groaza de intrebari de ce de ce? nu pot eu sa-ti raspund la toate ca nu pot eu sa stiu ce face tot romanul din afara si nu pot sa fiu responsabil din cauza lor.eu urasc acele lucruri ca si tine ca nu sintem uniti,dar daca ai sa rasfoiesti tu un pic istoria acestui neam romanesc ai sa vezi ca asa am fost noi curve dintotdeauna,nu am fost uniti, si nici nu vom fi probabil.referitor la vizele ce spuneai tu chiar nu stiu nimic de vize ca se poate vota aici nu am avut posibilitatea sa votez fiind plecat pe drumuri.referitor la pusul numelui la copii sint iar deacord cu tine se perde numele romanesti,eu m-am certat cu varul meu cind a pus la baiat numele de stefano,si nu ma mai suna de citeva luni dar nu-mi pasa,si in alta ordine de idei am 4 italieni caftiti de mine fiindca vorbeau urit de tara noastra.sint roman si nu mie rusine si nu o sa-mi fie niciodata oricit s-ar zice despre noi,sint mindru ca sint roman intelegi chiar daca sint la mii de km de casa. ce sa-ti mai spun,cunoaste omul si apoi judeca-l nu asa in ceata.stiu ce inseamna viata de cabina departe de familie si eu tot de sarbatori imi vedeam familia,si eu imi dau cu pumnii in cap cind conduc noaptea ca nu-si mai face cafeaua efect,stiu ce simti si cu datoriile si eu am imprumutat 18,000 euro din banca si nu iam achitat inca si nu dorm noaptea de stres stiu ce inseamna sa risti ca vrei mai mult de la viata,cum ai vrut si tu dealtfel,ce sa-ti mai zic colega ,drumuri bune si viata frumoasa in continuare... [/quote
imi fac mea culpa colega.Inseamna ca si tu esti unu care a lasat diplomele si domnia in cui acasa si ai iesit sa faci bani.Pai daca esi sofer inseamna ca sti ca noi ne aprindem repede ,dar ne si revenim la fel, ca deh...trebuie sa fim lucizi.Te-am crezut dintr-o alta categorie de oameni,dar m-am inselat.Iarta-ma.Drumuri bune si tie si grija la timpii de odihna.Sa nu mai scoti sigurantele tahografului si isi va face si cafeaua efect Eu nu mai consumam cafea lichida si doar boabe.Le rontzaiam din mers,astfel castigam si timp.Sanatate colega si multa putere!Totusi...e grea viata de TIR-ist,periculoasa,extrem de responsabila dar si frumoasa.
lasa nu-ti mai cere scuze,ca stiu cum e sa te enervezi, noi ne enervam mai repede ca sintem tot timpu cu nervii incordati la maxim din cauza stresului de asta ne turam asa repede,dar ne revenim.si eu in cer scuze de ce ti-am zis,poate te-am judecat si eu gresit,poate nu-ti cunoasteam motivele toate,in fine referitor la siguranta sa stii ca nu o scot niciodata oricit de mare graba as avea,iar programul il respect tot timpul nu am acceptat niciodata sa ma fugareasca pina scoate splina din mine,poate de asta am schimbat aici 5 firme,ca nu am acceptat ce altii au acceptat sa mearga incontinu ca inecatii.nu mia acceptat conditile mi-am luat viteza nu stau sa profite de mine.doar stii cum sint francezii,te executa imediat nu au mama nu au tata.daca faci externul e cam riscant sa sai din disc,si stii bine asta,ai vazut cum stau pe la casele de plata ca ciorchinii.si toate-s bune si frumoase pina faci un accident,si daca nu esti cu programul regular te-ai ars.platesti la amenzii de uiti de tine.ce sa-ti mai zic colegu,inca odata drumuri bune si sa ne fereasca dumnezeu de cei mai rau,succes in viata.

GEKADOS

134 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 23:21

De la: radhookoo, la data 2009-07-14 17:55:59GEKADOS

Pune te rog mai multe enter-uri in textele scrise de tine, ca sa fie mai usor de citit.

Legat de subiect, rasismul este o consecinta nu o cauza. Noi suntem tratati ca ultimii retardati, pentru ca suntem.

Rasist sunt si eu [in senul ca am un inconfort in jurul negrilor, pentru ca am vazut cat de violenti sunt si cum aduc conflictele lor aici - vorbesc de caminele de negrii veniti la studii]. Unii dintre ei sunt inteligenti si pasnici, dar fac parte tot din grupurile alea.

Xenofob sunt pentru ca la mine acasa in Tirgu Mures mai pluteste urma lui 20 martie 1990. Si pana sa ajung in clasa a 4-a, a 5-a mi-am luat bataie de la ungurii din cartier pentru ca eram roman. Dup-aia am invatat si eu sa dau si s-au mai calmat.

Mizantrop sunt si nu sunt. Ma scarbeste ce se intampla in jurul meu, dar sunt foarte social. :)

Sper ca ti-am raspuns destul de aproape de ceea ce cauti tu sa-ti povestesc.

Oricum, daca vrei putem sa organizam o mica dezbatere aici pe forum.

Sanatate,
Radu
pentru nenea radu.bai prietene eu nu pun asa mare accent pe enter-uri si greseli de ortografie si spatiu si punc si virgula si alte avioane.pe mine ma intereseaza ideia de baza care o relateaza omul acolo.nu judec omul dupa greselile de ortografie ci dupa ceea zice,in fine tu fa cum vrei,ce sa-ti zic.iar ce am avut de zis am scris in rindurile de mai sus in ideea de ati face o parere de cum stau lucrurile pe lumea asta.nu m-am referit ca nu ai avea ideie despre viata asta,am scris acolo doar parerea mea,poate ma insel, ca de,nu sint expert dar am studiat si facut bine tema sa stii.sa fii nationalist nu e un lucru rau, e normal cum ai zis si tu ,ca tre sa tii cu tara ta,chiar daca statul nu-ti ofera conditii de trai mai ridicate ca in alte tari din vest.atita poate atita ne da sau atit vrea sa ne dea,cine mai stie.referitor la negri ca iti creaza disconfort si ca se conporta urit ,ar fi o explicatie ca nu toti negrii veniti la noi sint si educati se trag din familii de inculti,prost educati dar cu bani.si e normal ca poti sa ai tu banii din lume daca nu ai cei 7 ani de acasa tot prost mori cu tot cu bani.ei ies in evidenta prin prisma banilor ajung cineva in viata datorita banilor si relatiilor, nu datorita cunostintelor de cultura generala si comportamentului social.stiu cum e cu negrii, stau si eu intr-un oras universitar cu multe facultati.si tin minte ca de pe vremea lui ceasca veneau arabii cu malai sa faca facultatea de medicina.aveau bani ne,suflau fetele de sub nas ca aveau bani si masini periculoase nu? si fetitele vere fugeau cu bratele deschise la ei sii toca de banii si profita de ei, dar si ei profita de ele,si de saracia si nevoia de bani,promitindu-le marea si sarea ca le duc acolo si le fac printese si se termina facultatea si dispareau tuciurii in ceata lasind fetitele bortoase si cu dezamagirea-n suflet cistigind doar experienta.ce vremuri frate.referitor la topic spuneai ca esti rasist,poate ca nu e asa,poate ca tu ai intrat in conflict cu ungurii cu negrii sii urasti,ai motive personale dar nu generaliza,incearca sa accepti pe cel de linga tine,chiar daca e de alta culoare sau natie,fii mai deschis si receptiv cu oameni noi si lucruri noi,ca viitorul ne rezerva tot timpul surprize de gen sii bine sa fii pregatit mental si spiritual.societatea ia acceptat si nu poti schimba mare lucru sa stii.eu am multi prieteni.marochini, tunizieni ,bulgari,italieni si indieni,la mine nu a contat natia si tara de unde provine,ci persoana in sine ,comportamentul lui fata de mine a contat.de multe ori cind am avut nevoie de ajutor sa stii ca nu de la romanii nostri l-am avut,90 la suta strainii din alte tari m-au ajutat,si atunci eu ce,sa fac sa fiu rasist pe proprii mei compatrioti? nu ,am incercat sa nu generalizez,sa fac diferenta de persoana ca nu toti sint la fel.stiu ca e greu,e foarte greu sa-ti stapinesti ura si vrei s-o descarci pe ei,dar nu cred ca tot timpu da si rezultate pozitive,ca ai putea schimba ceva.incearca sa treci mai usor peste aceste aspecte si indreapta-ti atentia spre alceva folositor tie ,ceva care sa te distraga de la acest inconvenient...sa fii iubit

radhookoo

1009 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 15:40

@GEKADOS:

Te-ai basicat degeaba. Nu m-am legat de tine. Te-am rugat doar sa nu mai scrii bloc de text ca e foarte greu de citit. De greselile de ortografie mi se rupe.

Fosta membra 9am.ro

955 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 15:45

De la: radhookoo, la data 2009-07-14 17:55:59GEKADOS

promit sa revin cu un post serios pe tema asta ...acum sunt prea adormita

2 > 1
gabi8ma

1005 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 20:45

De la: blackdawn, la data 2009-07-13 17:26:37

da asa e , chestia asta se propaga din pacate , dar mie imi place sa respect traditia :ochi pt ochi si dinte pt dinte

Niciodata nu stii unde te poarta viata , inchide ochii , deschide inima , intinde-ti aripile , si lumea e la picioarele tale in timp ce tu te minunezi la picioarele lumii de frumusetea bogatia diversitatea cruzimea existentei umane
gabi8ma

1005 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 20:51

De la: radhookoo, la data 2009-07-15 15:40:24@GEKADOS:

Te-ai basicat degeaba. Nu m-am legat de tine. Te-am rugat doar sa nu mai scrii bloc de text ca e foarte greu de citit. De greselile de ortografie mi se rupe.

unde ai fost mai radule ? , ai lipsit

Niciodata nu stii unde te poarta viata , inchide ochii , deschide inima , intinde-ti aripile , si lumea e la picioarele tale in timp ce tu te minunezi la picioarele lumii de frumusetea bogatia diversitatea cruzimea existentei umane
radhookoo

1009 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 00:50

De la: gabi8ma, la data 2009-07-15 20:51:28
De la: radhookoo, la data 2009-07-15 15:40:24@GEKADOS:

unde ai fost mai radule ? , ai lipsit

m-am intors. :)) dar numa' de saptamana viitoare o sa fiu cum eram inainte pentru ca mi-am pierdut pelerina. am dat comada de una noua, no worries!

maramorar

1 mesaj
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 07:36

Bai, voi uitati cand altii sunt rasisti noi ar tb sa fim uniti. Eu stau in State intr-una cele mai excluisiviste statiuni de aici si tot timpul sunt mandra de unde sunt si daca vad ca nu le convine ceva de obice nu ma las..Am cunoscuti multi ungurii rasisti aici, incredibil si eu vin din ungurime cum s-ar zice, din Harghita dar si la aia le mai intorc cate una desi is multi si is uniti. Noi romanii nu prea. Si asta se vede si de pe postari

Onisor77

10 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 09:14

Americanii urasc 2 lucruri: Pe negrii si rasismul.

zamfiroiu_spiridon

20 mesaje
Oras: Curtea de Arges

Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 09:15

zamfiroiu_spiridon

20 mesaje

zamfiroiu_spiridon

20 mesaje

Nikita

515 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 09:19

De la: Onisor77, la data 2009-07-16 09:14:40 Americanii urasc 2 lucruri: Pe negrii si rasismul.

Americanii urasc rasismul dar...ii urasc si pe negri?!...
Un nonsens...ca sa nu zic altfel...

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului RASISMUL,O REALITATE CARE IA AMPLOARE
Mergi la: