dagaio
1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 16:51
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1341 mesaje
Oras: Dej
|
Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 18:18
Dagaio,de ce intrebi?Vrei sa stii daca este cazul vreodata sa minti?Ei da in viata esti uneori nevoita sa minti din diverse motive: ptr protectia ta sau a celor apropiati.Hai sa fim realisti ,nu poti tot timpul sa fii sincer,dar cind stii ca trebuie sa minti sau sa ascunzi ceva trebuie sa ai un alibi al naibii de bun
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 23:27
cel care spune ca nu a mintit niciodata in viata[chiar si de complezenta sau prin omisiune]acela minte chiar in acea clipa
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 12:41
... in principiu nu ai nevoie sa minti ... niciodata ... dar cum in romania se vrea si definirea standardului de A MINTI in termeni ''rezonabili'', ce sa mai vorbim ... se da o mica definitie minciunii si citiva ''paramentrii'' si devine o chestie ''legala'' ... ca si spaga, avortul, violul, abuzul, demonstratiile de forta, etc. ... sa fim seriosi ...
|
|
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 15:32
Draga vasix,
ma intreb pentru ca suntem foarte multi oameni care recurgem la "nesinceritate" atunci cand ne e frica. Adica totul depinde de cine ne aude. Exista situatii cand spunem cu voce tare exact ceea ce gandim indiferent cat de crud este adevarul, si exista alte situatii ( sau aceleasi dar alti interlocutori ) in care ascundem gandurile noastre sau spunem niste "minciunele" doar ca sa nu iesim "sifonati" din discutie.
Ce spui? Minciuna este manata doar de frica sau si de altceva?
|
Fosta membra 9am.ro
1341 mesaje
Oras: Dej
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 08:54
De frica?! Frica de ce? Stii Dagaio friva poate fi confundata cu o necesitate ,nevoie.De multe ori sintem nevoiti sa mintim sau e necesar.Minciuna poate avea multe fete si uneori nu e chiar atit de condamnabila.Intotdeauna daca te simti mintita gindeste-te ce anume ne determina sa mintim.Scopul poate fi nobil.Si da mai sint acele minciunele care cum ai spus trebuie sa ne incadreze intr-o anumita tipologie.Daca mi-ai da si un exemplu concret ti-as fi mai de folos.Eu personal cind mint nu mint de frica.Eu nu as numi-o minciuna,ci deformarea realitatii atunci cind este cazul dar de multe ori sint sincer pina la cruzime.Imi place uneori sa fiu crud.De sincer. Tu ce preferi sa ranesti cu sinceritatea sau sa alinti cu minciuna?
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 10:21
si eu mai mint....iata de ce nu paote fi contesatata sinceritatea mea pe forum!
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 18:35
Sunt un pacatos, parinte!
de Ion Minulescu
La parintele Vintila
Vine-Arvinte, cam sfios
Si se roaga: - Fie-ti mila
De un suflet pacatos!
Chiar in saptamina mare
Cind tot omul e smerit
Si posteste cu-ndurare,
Uite, am pacatuit !
- Ai furat ? intreaba popa
- Nu prea sfinte! Fara vrere
M-am dat raului si hopa
In gradina c'o muiere !
- Vai de mine, vai de mine...
Greu pacat ai savirsit...
Insa daca-mi spui cu cine,
Poate vei fi mantuit.
- Nu pot, a raspuns Arvinte
Sa-mi fac chinul si mai greu
Nu pot s-o divulg Parinte
Ca ma bate Dumnezeu !
......Era'nalta si frumoasa,
Parul blond si ochi de jar,
Gura dulce,voluptoasa,
Dintii de margaritar...
- Nu cumva ai fost cu Tantzi
Din Smirdan, de peste drum ?
- Nu pot s-o divulg ca Domnul
Ma trazneste chiar acum !
.....Si-avea flori la cingatoare,
Trup de crin imbobocit,
Mijlocel de fata mare,
Numai buna de iubit...
- Poate-ai fost cu Mitza Creatza
Cea usoara ca un fulg ?
- Cere-mi tot, ba chiar si viata,
Insa nu pot s-o divulg !
......Durdulie, 'mbujorata,
Numai cintec, numai joc,
Cind te-a strins in brate-odata,
Ai simtit in vine foc !
- Mai Arvinte-ai fost cu Leana
Care sade pe Neptun ?
- Oh! Degeaba-mi zgindari rana,
Fiindca tot nu pot sa spun !
O comoara tainuita,
Fruct in dragoste scaldat,
Toata plina de ispita,
Toata plina de pacat!
- Bine, du-te, mediteaza,
Si vii miine mai dispus,
Domnul sa te aibe-n paza!
- Sarut dreapta ! Si s-a dus.
Ajungind in colt, ca vintu'
S-a-ntilnit cu Calistrat
Care ntreaba: -Ei, Prea Sfintul
De pacat te-a dezlegat ?
- Inca nu ! raspunse Arvinte
Foarte vesel si vioi,
Dar aflai de la Parinte
Inca trei adrese noi !
nu este bine sa minti !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 19:19
 bun parinte!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 14:17
Cele 7 "minuni"
La barbati:
1. Toti barbatii sunt al dracului de ocupati.
2. Desi sunt ocupati, au timp de femei.
3. Desi au timp de femei, nu prea le pasa de ele.
4. Desi nu prea le pasa de ele, tot timpul au una langa ei.
5. Desi tot timpul au una langa ei, tot se mai "dau" si la alta sau altele.
6. Desi se mai "dau" la alta sau altele, se enerveaza daca femeia cu care este ii paraseste.
7. Desi femeile cu care sunt ii parasesc, tot nu invata din greselile pe care le fac .
La femei:
1. Pentru o femeie este tot timpul importanta securitatea "materiala".
2. Desi este important a supravietui din punct de vedere material, ele tot timpul isi cumpara haine scumpe.
3. Desi ele tot timpul isi cumpara haine scumpe, niciodata nu au cu ce sa se imbrace.
4. Desi ele zic ca nu au niciodata cu ce sa se imbrace, tot timpul se imbraca frumos.
5. Desi tot timpul se imbraca frumos, haina pe care o pun pe ele este doar "carpa veche".
6. Desi ele zic ca este doar o "carpa veche", se asteapta de la tine sa faci complimente.
7. Desi tu incerci sa le faci complimente, ele nu te cred niciodata ...
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 19:40
 Adevarul este o sabie cu doua taisuriuneori mai mult rau faci decat bine cand ai spui cuiva adevarul franc in fata,mai bine te eschivezi
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 16:18
... un adevar spus unui om destept il face sa gindeasca ... un adevar spus unui om prost il enerveaza ... dar e intotdeauna sa ii spui prostului adevarul decit sa te trezesti ca iti sta in cap ... pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ... a nu spune un adevar, cind este necesar, e un compromis ... si orice om care a facut un compromis are din start ceva pierdut ...
|
const710ddd
27 mesaje
|
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 14:40
De la: homemarcel, la data 2008-11-23 16:18:37... un adevar spus unui om destept il face sa gindeasca ... un adevar spus unui om prost il enerveaza ... dar e intotdeauna sa ii spui prostului adevarul decit sa te trezesti ca iti sta in cap ... pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ... a nu spune un adevar, cind este necesar, e un compromis ... si orice om care a facut un compromis are din start ceva pierdut ...
|
jazzman62
22 mesaje
Oras: Ramnicu Sarat
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 10:37
cunosc pe cineva ,care cand ii spun adevarul(poate cred eu ca-i adevarul)se enerveaza cumplit si da in nebuneala.....si zice : ia mai lasa-ma ca le am eu pe-ale mele.....da,ati ghicit....e nevasta-mea ! Ale ei suntem noi....armata a 6-a de la stalingrad....adica ,eu si aia mici,ale caror actiuni zilnice seamana cu o invazie ,sau debarcare....dar ne iubim si asta conteaza....minciuna este o minciuna,pentru cine zice ca nu a folosit-o....
|
danielapopa70
8 mesaje
Oras: Oradea
|
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 14:47
e tare poezia de unde o ai
|
danielapopa70
8 mesaje
Oras: Oradea
|
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 14:47
e tare poezia de unde o ai
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
|
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 18:10
De la: homemarcel, la data 2008-11-19 12:41:50... in principiu nu ai nevoie sa minti ... niciodata ... dar cum in romania se vrea si definirea standardului de A MINTI in termeni ''rezonabili'', ce sa mai vorbim ... se da o mica definitie minciunii si citiva ''paramentrii'' si devine o chestie ''legala'' ... ca si spaga, avortul, violul, abuzul, demonstratiile de forta, etc. ... sa fim seriosi ...
Adevarat. Minciuna nu-si are nicaieri locul. Cel mult, poti sa taci!!!
In plus sinceritatea este OBLIGATORIE daca ai ocazia sa faci un bine.
"Fericirea ca obligatie" este titlul unei carti (continutul, nu se ridica, insa la inaltimea titlului) - a ajuns omul modern atat de dresat incat cauta cu orice pret evitarea durerii!??
Toate minciunile cu miros de flori (ca sa mascheze rahatul, desigur) sunt acceptate imediat, tot ce este "frumos" este cautat cu frenezie si degustat pe indelete.. Adevarul, care, desigur, nu vine impachetat frumos, este respins din start - ca "raneste"!
|
lyly
500 mesaje
Oras: Petrosani
|
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 23:58
“Spune întotdeauna adevãrul ºi nu va mai trebui sã þii minte.” Mark Twain
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 18:22
De la: lyly, la data 2009-01-01 23:58:55
“Spune întotdeauna adevãrul ºi nu va mai trebui sã þii minte.” Mark Twain
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 18:23
Dar ce facem cu diplomatia? Sa fii diplomat, nu inseamna uneori sa minti frumos?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 12:25
minți cînd ești nevoit s-o faci cum ar
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 12:30
cînd realitatea e durã cînd avem interese comune cînd ne facem rãu unii la alții te mai minți sî pe tine cîteodatã minți frumos dacã știi
|
john_balon
3 mesaje
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 20:51
Sunt mai multe feluri de minciuni. Minciuna folosita pentru a ascunde adevarul, pentru a denatura adevarul sau pentru a da un alt sens adevarului.
Aici trebuie facuita diferenta. Dupa parerea mea, a minti pentru a-ti ascunde fapte reprobabile nu este similar cu a minti pentru a indulci un adevar dureros pentru o persoana la care tii.
Bineinteles ca a minti nu e recomandabil, dar uneori face parte din diplomatie.
www.johnbalon.ro
|
anareaua
31 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:34
e cazul sa fii sincer mereu,dar vezi tu.....nu se poate cu toata lumea!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 21:34
SINCERITATEA ESTE O INSUSURE S U P R E M A !
LIPSA DE SINCERITATE IL COBOARA PE O M, NU-L RIDICA PE CELE MAI INALTE CULMI..........
FARA SINCERITATE NU FACI NIMIC. ORICAT VEI FI DE ISCUSIT SI DE SIRET, ORICAT VEI STI SA TICLUESTI.MINCIUNA, RAMANE TOT MINCIUNA.
VEI INSELA UN.O M , O GENERATIE, DOUA, DAR.TIMPUL, PE EL NU-L VEI .INSELA.........
|
casatopnord
53 mesaje
|
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 09:22
De la: Sophie, la data 2009-02-03 21:34:07 SINCERITATEA ESTE O INSUSURE S U P R E M A !
LIPSA DE SINCERITATE IL COBOARA PE O M, NU-L RIDICA PE CELE MAI INALTE CULMI..........
FARA SINCERITATE NU FACI NIMIC. ORICAT VEI FI DE ISCUSIT SI DE SIRET, ORICAT VEI STI SA TICLUESTI.MINCIUNA, RAMANE TOT MINCIUNA.
VEI INSELA UN.O M , O GENERATIE, DOUA, DAR.TIMPUL, PE EL NU-L VEI .INSELA.........
|
casatopnord
53 mesaje
|
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 09:26
De la: casatopnord, la data 2009-02-11 09:22:45De la: Sophie, la data 2009-02-03 21:34:07 SINCERITATEA ESTE O INSUSURE S U P R E M A !
VEI INSELA UN.O M , O GENERATIE, DOUA, DAR.TIMPUL, PE EL NU-L VEI .INSELA......... sant foarte rarii acei oamenii sinceri pe criza asta , totii nu vb decat de criza ,eu cred ca criza o facem noi insine si mai dorim sinceritate cand toti incearca sa minta si se cearta  pt orice ,
|
Fosta membra 9am.ro
975 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 13:23
De la: , la data 2008-11-18 23:27:10cel care spune ca nu a mintit niciodata in viata[chiar si de complezenta sau prin omisiune]acela minte chiar in acea clipa
MAI FLORINE CE BAIAT RAU ESTI.NU TE-AI PLICTISIT SA TE TOT ASCULTI VORBIND?
|
msutaca
79 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 05:15
ADEVARUL NU CADE NICIODATA ! NU MOARE NICIODATA !
NU STITI CUMVA CINE A ZIS : "EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA !" ?!
DOAMNE AJUTA !
mircea
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 05:19
De la: lizucaus, la data 2009-02-14 13:23:03De la: , la data 2008-11-18 23:27:10cel care spune ca nu a mintit niciodata in viata[chiar si de complezenta sau prin omisiune]acela minte chiar in acea clipa
MAI FLORINE CE BAIAT RAU ESTI.NU TE-AI PLICTISIT SA TE TOT ASCULTI VORBIND?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|