lyly
500 mesaje
Oras: Petrosani
|
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 11:53
De la: bogdanconstantintofan, la data 2009-02-28 11:28:57TOT TIMPUL trebuie sa fim sinceri. Sa ne asumam greselile si sa fim responsabili pentru faptele noastre. NU UITATI ca tatal minciunii este diavolul!
Adevar
Cel mai mare pacat al oamenilor e frica , spaima de a privi in fata si-a recunoaste adevarul.(Mihai Eminescu)
Minciuna
Cei mai mari mincinosi sunt acei ce nu mai au nici pentru ei adevarul. (N. Iorga)
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 17:43
lordule -am citit de 2 ori mesajul tau si nu l-am inteles ! ce-i cu "a vorbi neintrebat" ? daca eu ti-as face acum o caracterizare ,crezind ca spun adevarul despre tine - ceea ce-i fals - te-as putea rani inutil si de aceea am spus ca oare putem fi siguri 100% de adevarul nostru si ca-i mai bine sa nu dam cu barda ! nu asa am spus ? tu ce-ai inteles din ce-am spus eu ?
P.S . ai platit scump imprudenta ?...
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 22:30
De la: gabigabi, la data 2009-02-28 17:43:23 lordule -am citit de 2 ori mesajul tau si nu l-am inteles ! ce-i cu "a vorbi neintrebat" ? daca eu ti-as face acum o caracterizare ,crezind ca spun adevarul despre tine - ceea ce-i fals - te-as putea rani inutil si de aceea am spus ca oare putem fi siguri 100% de adevarul nostru si ca-i mai bine sa nu dam cu barda ! nu asa am spus ? tu ce-ai inteles din ce-am spus eu ?
P.S . ai platit scump imprudenta ?...
Gabi , nu am dorit niciun moment sa jignesc , sau sa-ti insult inteligenta !
Daca tu , ai inteles asa ceva imi cer scuze !
Eu ma refeream la altceva si e posibil ca , tu, sa te fi gandit la altceva can ai scris despe acel 100% adevar !
Eu faceam referire la un adevra 100% , pe care-l cunoastem si care nu ne apartine ! ACEST ADEVAR NU AVEM VOIE SA-L SPUNEM !
De exemplu : Eu nu i-as spune nici fratelui meu , daca as sti ca sotia lui are un amant !!! La asta facem referire prin " a intra in vorba neintrebat" !
Stii de ce , nu e nevoie sa dau explicatii !
Asa ca daca am generat o confuzie care ti-a creait un disconfort moral ,imi cer scuze , inca o data !
In legatura cu ultima intrebare , iti pot spune ca :Da , am platit si probabil voi plati, cat voi mai trai, dar e vorba de altceva, nu de imprudenta.E vorba de increderea totala , pe care am avut-o intr-o persoana , fata de care am fost sincer, recunosc, pana la prostie !
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 22:51
Cand jigodiile se fudulesc mai tare e cazul sa fim sinceri(daca avem curajul),iar cand jigodiile dau dovada de ceva bun simt,e cazul sa ne abtinem....
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 15:16
@lordule :
P.S este foarte posibil ca eu sa am un simt mai ciudat al intelegerii ; astfel,din postarea lui @gabipulsar,s-ar putea intelege ca toti sunt jigodii dar,in functie de obrazul lor,esti sincer sau nu cu ei !...deci,cum e ?
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 03:48
De la: gabigabi, la data 2009-03-01 15:16:59 @lordule :
P.S este foarte posibil ca eu sa am un simt mai ciudat al intelegerii ; astfel,din postarea lui @gabipulsar,s-ar putea intelege ca toti sunt jigodii dar,in functie de obrazul lor,esti sincer sau nu cu ei !...deci,cum e ?
Gabi ti-am mai spus ! Referirea mea erea facuta la fatul ca problema sinceritatii se pune cand suntem inrt-o relatie directa , intr-o discutie la care suntem invitati , iar in acest caz consider ca trebuie sa spunem adevarul chiar daca-i facem rau persoanei careia ii spunem adevarul !
Dar niciodatanu trebuie sa spunem , din proprie initiativa (aida sa intram in vorba neintrebati) un devar care nu ne aparine. Asa cum am dat un exemplu !
Daca tii, neaparat, iti mai cer odata scuze!
Esti multumita??
Din ce spune gabypulsar, reiese , clar , o lipsa totala de bunacuvinta. Adcia ne considera pe toti jigodii !
E problema lui daca-i jogodie , dar nimic nu-i da dreptul sa ne considere pe toti la fel ca pe el !
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 03:55
"Neaþa Johnny boy!
Eu nu pot fi de acord cu voi.....nu poþi spune cuiva ceva care sã-l rãneascã...doar aºa cã ne-a invitat la o discuþie despre x,y,z....
Decât sã rãneºti pe cineva, mai bine taci!
Am citit undeva , nu mai ºtiu exact unde cã nu este bine sã spui prietenului tãu toate secretele pentru cã se poate ca într-o zi el sã-þi devinã duºman. Deasemenea nu este bine sã faci duºmanului tãu tot rãul pe care poþi sã.l faci pentru cã se poate prea bine ca el sã-þi devinã într-o bunã zi prieten.
E o pildã foarte bunã!!!!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 04:02
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-02 03:55:46"Neaþa Johnny boy!
Eu nu pot fi de acord cu voi.....nu poþi spune cuiva ceva care sã-l rãneascã...doar aºa cã ne-a invitat la o discuþie despre x,y,z....
Decât sã rãneºti pe cineva, mai bine taci!
Am citit undeva , nu mai ºtiu exact unde cã nu este bine sã spui prietenului tãu toate secretele pentru cã se poate ca într-o zi el sã-þi devinã duºman. Deasemenea nu este bine sã faci duºmanului tãu tot rãul pe care poþi sã.l faci pentru cã se poate prea bine ca el sã-þi devinã într-o bunã zi prieten.
E o pildã foarte bunã!!!!
BUna , Dora,
Te rog s revezi , ce am scri eu anterior si vei observa ca avem aceleasi idei !
Si inca ceva , eu nu consider pe nimeni dusman, ci dor ca are idei preconcepute despre mine si ii dau timp sa-si revina .
Si nu am facut, in viata mea(cu buna stiinta) ,rau vreunei persoane !
Poate am facu rau cuiva, dar fara sa vreau sau fara sa stiu acest lucru !
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 08:27
lordule,inca din postarea trecuta ti-am transmis mesajul meu :  deci e ok !
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 18:30
CONSIDER CA GRADUL NOSTRU DE SINCERITATE DEPINDE SI DE CREDINTELE NOASTRE CARE CREAZA IN JURUL NOSTRU O REALITATE PERSONALA SUBIECTIVA.
|
Fosta membra 9am.ro
1491 mesaje
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 19:36
Bla, bla, bla ... adevarul este ca mintim de rupem pamantul, suntem ipocriti in numele educatiei, ne fandosim si lingusim pe toti cei care ne-ar putea aduce un avantaj cat de mic, chiar si pe cei care ne-ar putea aduce avantaje potentiale undeva in viitor. In fapt nu prea dam doi bani pe cei din jur ....
Minciuna este parte din viata noastra din pricina prea multor conveniente. Nu se poate altfel.
Ii poti spune sefului ca e prost cand iti spune o tampenie cat el de mare ?
Nu !!!!
Zambesti, iei un aer tamp si-i spui :
- Sefu', ma-ncerci ?
Acum nu e momentul !
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 08:22
De la: Subredul, la data 2009-03-03 19:36:30Bla, bla, bla ... adevarul este ca mintim de rupem pamantul, suntem ipocriti in numele educatiei, ne fandosim si lingusim pe toti cei care ne-ar putea aduce un avantaj cat de mic, chiar si pe cei care ne-ar putea aduce avantaje potentiale undeva in viitor. In fapt nu prea dam doi bani pe cei din jur ....
Minciuna este parte din viata noastra din pricina prea multor conveniente. Nu se poate altfel.
Nu !!!!
- Sefu', ma-ncerci ?
Subredule, la ce te referi tu se numeste lingusala sau cel mult, minciuna prin neasumarea raspunderii !
Asta e valabila pentru toti care lucream la stapan(patron).
In ceeace ma priveste -am norocul- patronul imi permite sa- spun cand greseste si imi accepta sugestiile. Eprobleme de competenta profesionala . Niciodta nu sesupara cand ii demonstrz ca creseste si nici nu este ranchiunos !
Dar eu facean referire la sinteritatea lin cazurile de intimitate , in legatura cu persoanele la care tinem foarte mult si eventual la familia noastra !
Subredule, pe un alt forum ma facut niste greseli prin omiterea unor cuvinte.
Asta s-a intamplat din cauza unei mari oboseli.
In schimb am observat ca tu ainteles ce ai dorit sa spun !
Multumesc ca nu ai fost acid ca de obicei.
In schimb oanumita Victoria-bar , cu care nu am schimbat nicio parere(sau eu nu-mi amintesc) a binevoit sa ma insulte !
AStept scuzele sale , pentru ca eu chiar daca am pareri diferite de ale altor persoane incerc sa mi le expun cat mai civilizat , asa cum estesi cazulcu discutiile dintre noi care de cele mai noi sunt constructive,iar altee au forma de pamflet ..pentru cine se pricepe !
Ca sa inchei ,Subredule , o vei sustine pe Elena BasescuEuroparlamentare sau ai ceva mai bun in "Fetele Marinarului ". Cu candiddatura Elenei Bsescu)cae este si inculta) , presedintele se duce pecalea urmata de Ceausescu !
Si stii cum s-aincheiat alamandatul !
Sa auzimde bine !
Subredule am obsevat grselie , mai ales de dactilografie,de logica nu sunt !
TE rog pe tine si peceilalticolegi de forumsanu macriticatipentruasta, dar sunt foarte obosit !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 08:28
pai,ce-i educatia alt ceva decit o dresura ? cu cit esti mai bine educat ,cu atit stii sa minti mai senin,uitindu-te in ochii celuilalt !...dar asta nu inseamna ca dorind cu totdinadinsul sa dovedim cit sintem de sinceri, s-ai radem pe toti ceilalti cum ne vine la gura !....stii tu !...
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 08:35
De la: Subredul, la data 2009-03-03 19:36:30Bla, bla, bla ... adevarul este ca mintim de rupem pamantul, suntem ipocriti in numele educatiei, ne fandosim si lingusim pe toti cei care ne-ar putea aduce un avantaj cat de mic, chiar si pe cei care ne-ar putea aduce avantaje potentiale undeva in viitor. In fapt nu prea dam doi bani pe cei din jur ....
Nu !!!!
- Sefu', ma-ncerci ?
 "suntem ipocriti in numele educatiei" interesant mod de a spune cat de sinceri suntem pana si in ipocrizia noastra!
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 08:35
jmecheria consta in faptul ca-i pe lista pdl.ului si nu se-mpiedica omul d'un ciot ....ai votat partidul din drag de marinar ? te-ai scos in lume, caci te reprezinta !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 08:38
|
9am005350
47 mesaje
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 09:45
Nu trebuie sa minti niciodata! Poate sa aibe cele mai nebanuite consecinte minciuna, oricat de mica si de nevinovata ar fi. Apoi minciuna se acopera cu o alta minciuna, mai mare si tot asa, pana ajungi sa devii atat de mincinos incat te minti si pe tine insuti. feriti-va de minciuna. Mereu!
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 15:12
De la: 9am005350, la data 2009-03-05 09:45:38Nu trebuie sa minti niciodata! Poate sa aibe cele mai nebanuite consecinte minciuna, oricat de mica si de nevinovata ar fi. Apoi minciuna se acopera cu o alta minciuna, mai mare si tot asa, pana ajungi sa devii atat de mincinos incat te minti si pe tine insuti. feriti-va de minciuna. Mereu!
NU TREBUIE cu NU FAC nu e acelasi lucru!
Ce faci daca nu poti spune adevarul?
Ce faci daca tu esti prost informat si transmiti o minciuna si faci rau sau poate bine? Poti spune minciuni fara sa vrei!
Ce faci daca te obliga cineva sa spui un adevar cae e un secret ce trebuia pastrat?
Ce faci daca adevarul ameninta siguranta sau viata membrilo famliei tale?
Ce faci daca stii ca persoana care iti cere adevarul este barfitor si vrea sa-ti foloseasca informatiile in scopuri malefice?
etc.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 19:04
De la: dagaio, la data 2009-03-05 15:12:20De la: 9am005350, la data 2009-03-05 09:45:38Nu trebuie sa minti niciodata! Poate sa aibe cele mai nebanuite consecinte minciuna, oricat de mica si de nevinovata ar fi. Apoi minciuna se acopera cu o alta minciuna, mai mare si tot asa, pana ajungi sa devii atat de mincinos incat te minti si pe tine insuti. feriti-va de minciuna. Mereu!
NU TREBUIE cu NU FAC nu e acelasi lucru!
Ce faci daca nu poti spune adevarul?
Ce faci daca tu esti prost informat si transmiti o minciuna si faci rau sau poate bine? Poti spune minciuni fara sa vrei!
Ce faci daca te obliga cineva sa spui un adevar cae e un secret ce trebuia pastrat?
Ce faci daca adevarul ameninta siguranta sau viata membrilo famliei tale?
Ce faci daca stii ca persoana care iti cere adevarul este barfitor si vrea sa-ti foloseasca informatiile in scopuri malefice?
etc.
 iti raspund, simplu, prin vorba lui Silviu"suntem ipocriti in numele educatiei"
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 01:29
De la: 9am005350, la data 2009-03-05 09:45:38Nu trebuie sa minti niciodata! Poate sa aibe cele mai nebanuite consecinte minciuna, oricat de mica si de nevinovata ar fi. Apoi minciuna se acopera cu o alta minciuna, mai mare si tot asa, pana ajungi sa devii atat de mincinos incat te minti si pe tine insuti. feriti-va de minciuna. Mereu!
...Iar tu te minþi singur/ã!!!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
Fosta membra 9am.ro
1491 mesaje
|
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 19:31
Toata lumea este de acord, in plan teoretic, cu ce spui tu aici !
Numai ca in viata nu este asa.
E foarte greu sa afli ce s-a intamplat intr-o anumita circumstanta.
De obicei oamenii mint. Si neobligati.
Asta este motivul pentru care s-a pus "SA NU MINTI" intre cele zece porunci.
Si asa se face ca cei care spun adevarul, cu usurinta pot cadea prada celor care sunt mincinosi ....
Acum nu e momentul !
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 19:37
Eu cred cã nu trebuie sã fim întotdeauna sinceri ºi cã a spune adevãrul în anumite situaþii ar fi imoral!
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 20:08
De la: adipopa, la data 2009-03-06 19:37:02Eu cred cã nu trebuie sã fim întotdeauna sinceri ºi cã a spune adevãrul în anumite situaþii ar fi imoral!
Când a spune adevãrul ar fi imoral?
Sã luãm urmãtorul exemplu (clasic de fapt în eticã).
Sã presupunem cã ne aflãm undeva în Basarabia în anul 1941. Antonescu tocmai a ordonat deportarea evreilor. Tu ai ascuns însã o familie de evrei. Un ofiþer îþi bate în poartã. Te întreabã dacã ascunzi evrei. Ce rãspunzi?
1. Da – ºi îi predai, trimiþându-i astfel la moarte sigurã.
2. Nu ºtiu – ºi þi se perchiziþioneazã locuinþa.
3. Nu – ºi te foloseºti mãcar de ºansa de a salva vieþi nevinovate.
Minciuna este moralã. Adevãrul este imoral. Nu?
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 6 Martie 2009, ora 20:20
De la: adipopa, la data 2009-03-06 20:08:14De la: adipopa, la data 2009-03-06 19:37:02Eu cred cã nu trebuie sã fim întotdeauna sinceri ºi cã a spune adevãrul în anumite situaþii ar fi imoral!
Sã presupunem cã ne aflãm undeva în Basarabia în anul 1941. Antonescu tocmai a ordonat deportarea evreilor. Tu ai ascuns însã o familie de evrei. Un ofiþer îþi bate în poartã. Te întreabã dacã ascunzi evrei. Ce rãspunzi?
... si de multe ori conteaza prioritatea valorilor pe care le respectam...
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 12:15
De la: dagaio, la data 2009-03-06 20:20:11De la: adipopa, la data 2009-03-06 20:08:14De la: adipopa, la data 2009-03-06 19:37:02Eu cred cã nu trebuie sã fim întotdeauna sinceri ºi cã a spune adevãrul în anumite situaþii ar fi imoral!
... si de multe ori conteaza prioritatea valorilor pe care le respectam...
exact... in fata minciunii si a adevarului! paradoxal...sa nu minti in raport sa nu ucizi (ma refer la cazul dat de Adi..tradandu-i , spunnand adevarul , e ca si cum i-ai condmna la ucidere!
|
Fosta membra 9am.ro
1491 mesaje
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 00:54
Adevar va spun voua:
M-am plictisit !
Pe cat de captivant mi se parea forumul asta acum cateva luni, pe atat de predictibil mi se pare acum. Si de plicticos.
Incepand cu mine se poate spune dinainte ce-o sa spuna fiecare dintre noi.
Despre orice.
Sper sa am puterea sa nu mai postez...
Pe toti cei pe care i-am invitat la mine, i-i astept.
Scrieti-mi la sbucur@gmail.com.
Sanatate pentru toti !
Acum nu e momentul !
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 12:32
Asa este Silviule...este bine sa stim cum sa ne retargem..facem loc altora...care simt nevoia de a scrie si de a comunica asa cum am facut-o si noi, frumos sau urat, pana acum.
Pentru Elena ta, un La multi ani de 8 martie!
Mi-ar placea sa comunic cu unii dintre voi pe: mari_uka@yahoo.com
Numai bine la toti!
Cu prietenie, Maria Oprea
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 12:36
Nea Silviu,iti doresc mata si tuturor celor dragi,un sincer SA FITI FERICITI!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 12:38
SUBREZIMEA VOASTRA, O SA VA DUC DORU' PT. CINE MAI BALAURESC EU?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
975 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 16:13
Minciuna are picioare scurte!!!
Adevarul iese la suprafata ce untdelemnul!!!
Acestea sunt proverbe romanesti care condamna minciuna si promoveaza adevarul. Minciuna isi are locul numai acolo unde exista imperfectiunea si prostia. Un om inteligent nu va minti niciodata, pentru ca este constient de consecintele minciunii. Minciuna nu atrage dupa sine decat minciuna. Sinceritatea desi este deranjanta cateodata, totusi este preferabila miciunii, pentru ca sinceritatea are un rol corectiv, cu conditia sa accepti sa privesti adevarul in fata.
Cand ai un spirit autocritic, poti fi sincer. Cand spiritul tau este numai critic, atunci minciuna isi face loc pe nesimtite si asta pentru ca esti dispus sa te minti pe tine insuti. Toti oamenii mint din cand in cand. Conteaza care este scopul minciunii. Unii o fac in mod deliberat si caritabil, altii din obisnuinta si pentru a-si mentine o anumita imagine in grupul pe care il frecventeaza.
|
|
|