back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cand e cazul sa fim sinceri si cand nu?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 23:53

De la: lizucaus, la data 2009-04-13 16:13:23Minciuna are picioare scurte!!!

Adevarul iese la suprafata ce untdelemnul!!!

Acestea sunt proverbe romanesti care condamna minciuna si promoveaza adevarul. Minciuna isi are locul numai acolo unde exista imperfectiunea si prostia. Un om inteligent nu va minti niciodata, pentru ca este constient de consecintele minciunii. Minciuna nu atrage dupa sine decat minciuna. Sinceritatea desi este deranjanta cateodata, totusi este preferabila miciunii, pentru ca sinceritatea are un rol corectiv, cu conditia sa accepti sa privesti adevarul in fata.

Cand ai un spirit autocritic, poti fi sincer. Cand spiritul tau este numai critic, atunci minciuna isi face loc pe nesimtite si asta pentru ca esti dispus sa te minti pe tine insuti. Toti oamenii mint din cand in cand. Conteaza care este scopul minciunii. Unii o fac in mod deliberat si caritabil, altii din obisnuinta si pentru a-si mentine o anumita imagine in grupul pe care il frecventeaza.

Da,da iar copy-paste!Spuneai ceva despre un IQ ridicat,la cine te refereai,la cei pe care-i copiezi?

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:17

De la: shlomo_imre, la data 2009-04-13 23:53:39
Acestea sunt proverbe romanesti care condamna minciuna si promoveaza adevarul. Minciuna isi are locul numai acolo unde exista imperfectiunea si prostia. Un om inteligent nu va minti niciodata, pentru ca este constient de consecintele minciunii. Minciuna nu atrage dupa sine decat minciuna. Sinceritatea desi este deranjanta cateodata, totusi este preferabila miciunii, pentru ca sinceritatea are un rol corectiv, cu conditia sa accepti sa privesti adevarul in fata.
Cand ai un spirit autocritic, poti fi sincer. Cand spiritul tau este numai critic, atunci minciuna isi face loc pe nesimtite si asta pentru ca esti dispus sa te minti pe tine insuti. Toti oamenii mint din cand in cand. Conteaza care este scopul minciunii. Unii o fac in mod deliberat si caritabil, altii din obisnuinta si pentru a-si mentine o anumita imagine in grupul pe care il frecventeaza.
Da,da iar copy-paste!Spuneai ceva despre un IQ ridicat,la cine te refereai,la cei pe care-i copiezi?

Nu cred ca e un copy-paste.Nu o cunosti suficient pe Lizuca sa stii cate are in cap.Poate spune chiar mai mult de atat.Eu m-am convins.

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:23

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-14 00:17:06

Nu cred ca e un copy-paste.Nu o cunosti suficient pe Lizuca sa stii cate are in cap.Poate spune chiar mai mult de atat.Eu m-am convins.
Nu conteaza ce crezi tu,conteaza adevarul!Crede-ma ca o cunosc mai bine decat mi-as fi dorit.Shalom!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:26

numai ca "formula" lui@lizucaus nu-i completa !...IQ+EQ , nu-i suficient !...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:28

De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 00:23:17
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-14 00:17:06

Nu conteaza ce crezi tu,conteaza adevarul!Crede-ma ca o cunosc mai bine decat mi-as fi dorit.Shalom!

Bine si daca tu sustii copy-paste de ce nu imi dai link-ul?Daca tu o cunosti mai bine?

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:28

.

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:31

A cita nu-i pacat,dar a folosi vorbele altora ca si cum ar fi gandite de tine ce-i,nu-i minciuna?@lizucaus se minte singura,Dorind cu ardoare sa ne arate cat e de inteligenta,nu face decat sa demonstreze contrariul!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:32

offfffff!!!!!!!!!!!!!!!cata rautate pe aici, in saptamana mare

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:33

Crezi?

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:33

De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 00:31:30A cita nu-i pacat,dar a folosi vorbele altora ca si cum ar fi gandite de tine ce-i,nu-i minciuna?@lizucaus se minte singura,Dorind cu ardoare sa ne arate cat e de inteligenta,nu face decat sa demonstreze contrariul!

E adevarat ca ea nu posteaza ceva, daca nu trece de 10 randuri, insa si la telefon si pe mess tot asa vorbeste

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:35

De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 00:33:17Crezi?

Ce sa cred, ca e din rautate? Zic si eu.Altfel si daca ar da copy-paste ar fi lasata in pace, nu?

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:43

Nu mai conteaza,ma gandeam ca ar fi mai bine sa ne folosim propriile minti,si sa nu incercam sa ne dam mintosi cu orice pret.Suntem in Saptamana Mare,sa-ncercam sa fim sinceri,macar atunci cand minciuna nu aduce nici un beneficiu!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:46

De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 00:43:20Nu mai conteaza,ma gandeam ca ar fi mai bine sa ne folosim propriile minti,si sa nu incercam sa ne dam mintosi cu orice pret.Suntem in Saptamana Mare,sa-ncercam sa fim sinceri,macar atunci cand minciuna nu aduce nici un beneficiu!

In fine eu una sunt. am plecat la somn
Noapte buna!!!

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 00:47

Somn usor!

teena_dessiree

27 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 12:27

Cuvintele pe care le-am scris mai sus sunt citate din cartea "Grija de frati", al carei autor este Simon Schrock. Va recomand tuturor acesta carte!

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 15:06

De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 00:43:20Nu mai conteaza,ma gandeam ca ar fi mai bine sa ne folosim propriile minti,si sa nu incercam sa ne dam mintosi cu orice pret.Suntem in Saptamana Mare,sa-ncercam sa fim sinceri,macar atunci cand minciuna nu aduce nici un beneficiu!

Hai,draga lasa-ne cu atat idealism si sinceritate,ca adevarul e de mai multe feluri.Depinde fiecare cum il percepe.Iti dau eu lectii despre sinceritate daca vrei si cate vrei.Si stiintifice,fara sa-ti dau Copy Paste.Nu te mai baga ca musca in lapte,unde nu-ti fierbe oala.Ai luat-o pe aratura deja.Ti-au stricat prea multe extraime traininguri.Mie nu,ca nu am avut parte de ele.Sunt o intretinuta. O sa-ti explic eu ca nu e cazul sa fii sincer tot timpul.Dar forumurile astea sunt o lume a iluziilor,a idealismului,nu a realitatii.Asculta-l si tu pe Lazarius,din cand in cand,daca te crezi destept.Mai citeste carti de specialitate,in primul rand si mai ia contact cu realitate.In realitate se foloseste forma diplomata a comunicarii.Adica,daca consideri ca un coleg e prost,nu poti sa-i spui in fata ca e prost pentru ca il jignesti si ar iesi un adevarat scandal intre tine si respectivul.Pur si simplu,il ignori,sau ii spui frumos ca nu are dreptate in ceea ce sustine.Nu mai vrajiti lumea cu sinceritatea,vrajiti-o cu realitatea.De exemplu:daca ai un sef pe care nu-l duce capul,crezi ca te risti atat de mult,incat sa-i spui ca esti prost.Te risti pe dracu.Majoritatea zic ca el si fac ca ei.Sunt si reclame publicitare pe tema asta.Asa ca lasa dracu vrajeala si du-te ia-ti in primire functia de ministru de la ,,Ministerul Prostiei Umane,,.Iti sugerez sa-ti dai si doctoratul pe tema asta.Eu chiar asta fac acum pe forumurile astea,imi dau doctoratul in prostia umana.Si mai lasa-ma cu Saptamana Mare.Te pomeni ca ai fi si tu vreun pocait.Iti mai dau o sugestie:roaga-te la Dumnezeu sa-ti ierte pacatele,ca sa poti face altele.Nimeni nu e sincer in totalitate,nici macar cu el insusi.Mai sunt cazuri in care nu e bine sa spui adevarul,deoarece ii ranesti pe ceilalti.In ceea ce priveste Copy Paste,pot sa dau cate vreau,deoarece unele forumuri chiar sunt inutile.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 15:12

Nu ma refeream la IQ-ul meu,ca nu eu am spus ce IQ am?Nu am spus nici ca ar fi ridicat,nici ca ar fi subunitare.E asa cum e,si e ok,pentru mine.Cat despre parerea ta,nu am nevoie de ea.Am destule cunostinte care imi suporta IQ-ul asa cum e.Deja am prea multe.Nu mai imi trebuie inca o cunostinta ca tine,care se afla in Saptamana Mare si deborda de atata sinceritate.Eu prefer sa fiu mai putin sincera si mai mult smechera.Nu vreau sa arat nimanui ca sunt desteapta,pentru ca nu am nevoie de aprecierile nimanui.Iar in Romania,prostia primeaza inaintea inteligentei.Intelectualii sunt prost platiti,pe cand cei mai putin intelectuali(gen Becali),sunt plini de bani.Asa ca,domnule ministru scuteste-ma cu atata sinceritate,ca mori de foame cu ea.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 15:21

De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 00:31:30A cita nu-i pacat,dar a folosi vorbele altora ca si cum ar fi gandite de tine ce-i,nu-i minciuna?@lizucaus se minte singura,Dorind cu ardoare sa ne arate cat e de inteligenta,nu face decat sa demonstreze contrariul!

Eu nu ma mint singura ca nu am de ce,si nici nu vreau sa-ti demonstrez cat sunt de inteligenta,cu atat mai putin sa doresc cu ardoare asta.De parca m-ar interesa ce contrariul demonstrez.Dar se pare ca pe tine da,fiindca daca ai ajuns la concluzia asta inseamna ca ma citesti .Don't worry,be happy.
Tu iti poti face orice parere vrei,esti liber atat in gandire cat si in exprimare,dar asta nu inseamna ca eu trebuie sa fiu de acord cu parerea ta.In ceea ce priveste Copy Paste,dau atunci cand nu am chef de povesti si dau Copy Paste,pe care le-am citit si care au legatura cu subiectul.In schimb,cred eu ca v-am povestit si destul,nu am dat doar Copy Paste.O SAPTAMANA MARE CAT MAI PLACUTA DRAGA!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 15:23

ZGOMOTUL SI FURIA
scurta compozitie copy-paste cu dedicatie speciala pt Dora si Marcel pe care am ajuns sa-i apreciez pentru ONESTITATE!

Moto:Cand sunt buna sunt foarte buna,cand sunt scorpie sunt perfecta

teza:
"Cand ai ajunge la nivelul meu financiar,profesional,moral si toate celelalte,atunci sa-mi dai mie lectii de morala si sa-mi spui sa visez"
antiteza:
"Nu vreau sa arat nimanui ca sunt desteapta,pentru ca nu am nevoie de aprecierile nimanui.Iar in Romania,prostia primeaza inaintea inteligentei.Intelectualii sunt prost platiti,pe cand cei mai putin intelectuali(gen Becali),sunt PLINI DE BANI"

concluzia: CINE-i plin de bani?

cand cazi intr-o balta.. nu mai da din picioare! te manjesti singur cu noroi.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 15:37

De la: marinescuirina, la data 2009-04-14 15:23:20ZGOMOTUL SI FURIA
scurta compozitie copy-paste cu dedicatie speciala pt Dora si Marcel pe care am ajuns sa-i apreciez pentru ONESTITATE!

Moto:Cand sunt buna sunt foarte buna,cand sunt scorpie sunt perfecta

teza:
"Cand ai ajunge la nivelul meu financiar,profesional,moral si toate celelalte,atunci sa-mi dai mie lectii de morala si sa-mi spui sa visez"
antiteza:
"Nu vreau sa arat nimanui ca sunt desteapta,pentru ca nu am nevoie de aprecierile nimanui.Iar in Romania,prostia primeaza inaintea inteligentei.Intelectualii sunt prost platiti,pe cand cei mai putin intelectuali(gen Becali),sunt PLINI DE BANI"

concluzia: CINE-i plin de bani?

cand cazi intr-o balta.. nu mai da din picioare! te manjesti singur cu noroi.

Merci Irina! ...dar eu nu mai citesc ceea ce postează această persoană. Oricum nu are nimic inteligent de spus și nici nu mă poate învăța ceva bun...așa că nu mai merită atenția mea, deloc!
Am recunoscut stilul....la încă două nick-uri, aici pe forum....deplorabil...

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 15:40

Nu conteaza ce crezi tu,conteaza adevarul!Crede-ma ca o cunosc mai bine decat mi-as fi dorit.Shalom.

Nu poti cunoaste un om o viata intreaga!Si daca nu-ti doreai,trebuia sa eviti sa ma cunosti.Sau cand m-ai cunoscut mai mult decat ti-ai fi dorit,nu aveai creierul cu tine?Ia-ti mai povestile astea si bagati-le undeva,cum ca ma cunosti mai bine decat ti-ai fi dorit.Vrei sa demonstrez ca dispui de o sensibilitate foarte mare si ca eu te-as fi ranit cumva?Ti-am lezat cumva amorul propriu?Si eu ma fac vinovata de acest lucru?Poate-mi spui si cine esti,sa vedem daca ne cunoastem sau nu.Mi-ai lasat un mesaj pe forumul cu avortul,sa-i transmit un mesaj lui Marian si nu mai stiu cum...............Eu nu-l cunosc,poate il cunosti tu.Asa ca te las pe tine sa i-l transmiti.Iar daca crezi ca eu am vreo legatura cu Marian ala,te inseli si inseamna ca ma confunzi.Asa ca scuteste-ma de teoriile tale,ca ti-am trecut prea multe cu vederea pe aceste forumuri.In cazul in care nu te-a invatat mamica,totul e relativ in viata,la fel si sinceritatea.Daca ma cunosti mai bine decat ti-ai fi dorit,inseamna ca nu te-ai ridicat la nivelul standardelor mele.Nu esti tu de vina,ci natura e de vina,ca nu te-a inzestrat cu un potential mai bun.Imi pare rau pentru sinceritatea de care dau dovada,dar te-am ascultat si m-am gandit sa incep sa fiu sincera cu tine,deoarece suntem in SAPTAMANA MARE(tu ai spus-o,nu eu).Am si uitat de cand ma aflu pe forumul asta ce inseamna diplomatia,atat profund mi-a intrat in cap ideea de sinceritate.Si-am incalecat pe o sa/Si ti-am spus povestea asa.Apropo,sa fii sigur ca nu e Copy Paste.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 17:29

Irina,lasa-ne ca stim ca esti saraca cu duhul.Vezi ce mai face Dumnezeul tau,ce sosete mai ai de spalat,vezi cratitele de Paste sa fie curate,vezi cum stai cu gatitul,nu strica subiectul topicului ca esti pe dinafara.Lasa farmecul topicului,si sa se discute despre acest subiect,nu despre ce aberatii spui tu si anume ca sexul este facut doar pentru reproducere.E jalnic sa spui asa ceva.Adica sa intelegem ca tu faci sex numai cand te reproduci?Asa ti-a spus tie Dumnezeul tau?Du-te iubita si ia-ti rolul de femeie casnica,supusa si bisericoasa ca-ti sta perfect,nu ne mai arata si IQ-ul tau,ca stim care este.Cat despre Dora,ii pupa in fund pe toti de pe forum.Ioanei nu i-a luat apararea pe un topic cand se certa cu o alta ca la usa cortului,in schimb Ioana ii ia ei tot timpul apararea.Hai sa fim seriosi,Dora si-a dat arama pe fata,asa e si in realitate.Iar tu vezi cum sta treaba cu sexul si reproducerea si dupa aceea baga-te pe un topic,in care atentie intrebarea suna asa ,,Cand e cazul sa fim sinceri si cand nu,,?Nu toate prostiile de le-ati scris voi pe topicul asta,dar aveti tupeul sa spuneti ca aveti un IQ ridicat si o tot dati cu Dumnezeu inainte. Duceti-va draga pe topicurile cu religia,ca sunt o gramada.Aici oricum nu aveti ce cauta,sunteti pe dinafara.Voi va bagati in seama,doar ca sa va aflati in treaba.Luati si voi niste cuvinte din niste carti,le cititi oleaca si dati cu ele pe forum si ziceti ca sunteti destepte.Greu la deal cu boii slabi,maicutelor.La cratita cu voi.Internetul si forumurile nu-s de voi.Sau suseaua,pe topicurile cu Dumnezeu,ca sunt destule.
Sau treaba aia cu reproducerea ca imi e neclara,Irina.Spune-mi si mie cum te reproduci tu cand faci sex?
Te gandesti la Dumnezeu cand te reproduci?Faci sex numai cand te reproduci sau mai faci sex si din placere?Asa ca intre femei,poti sa-mi spui si mie?Sau ti-e rusine,bisericoaso?O,la naibaaaaa,iar am dat-o in bara.Mai am o intrebare?Voi de pe ce planeta veniti?De pe Marte,cumva,si acolo sexul se face doar pentru reproducere?Irina,cand te reproduci sexual,iti pui perna in cap,si mana la instincte,ca sa nu simti placerea?

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 17:30

Am uitat sa te intreb Irina,te reproduci zgomotos si furios,cum e textul pe care mi l-ai adresat mie?Scartie patul zgomotos si furios cand te reproduci?

teena_dessiree

27 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 17:31

Imi place citatul tau, Teena.. asa am observat si eu cu muuulti ani in urma: cei ce mint ajung sa nu mai deosebeasca adevarul de minciuna!!!
Mi se pare uneori ca a minti (pentru a creste in ochii celorlalti, desigur) este un viciu mai rau decat betia.. macar din betie mai ai sansa sa te trezesti.. dar cand minti adevarul se indeparteaza de tine, nu-l mai recunosti, nu-i intelegi puterea!!
Dar si sa nu minti, mai ales sa nu te minti singur.. cat de greu este!

Ai dreptate, Irina, pentru un om este greu. Firea noastra este o fire pacatoasa. Dar Domnul Isus Hristos tocmai pentru aceasta Si-a dat viata. El s-a jertfit pentru noi, ca sa putem avea iertarea pacatelor si Viata Deplina in El! Aceasta inseamna ca ne-a eliberat de sub robia si povara pacatului; El a platit pentru vina pacatelor noastre! Noi nu mai suntem robii pacatului ci ai neprihanirii, atunci cand Ii incredintam Lui viata noastra si traim in ascultare de Dumnezeu!(Romani, capitolul 6) El ne-a dat dreptul sa fim Copii ai Sai, sa fim eliberati de povara pacatului nostru! Si in Romani, capitolul 6, daca vei citi, vei intelege bine acest lucru, si anume: Suntem robii aceluia de care ascultam, fie ca este vorba de pacat care duce la moarte, fie ca este vorba de neprihanire, care duce la viata!
Noi avem o alegere de facut in viata si aceea este CUI II SLUJIM: Lui Dumnezeu sau diavolului. Slujim lui Dumnezeu, implinind Cuvantul Sau in viata noastra si ascultand de El in toate lucrurile. Slujim diavolului atunci cand ne indepartam de adevarul lui Dumnezeu si facem ceea ce nu este in conformitate cu Voia Sa. Fiecare om face aceasta alegere, mai mult sau mai putin constient.
Vine o zi in care fiecare vom sta inaintea Scaunului de Judecata a lui Dumnezeu si vom raspunde pentru faptele noastre, daca nu ne intoarcem la El.
Noi nu avem nici o putere, caci toata puterea este a lui Dumnezeu, insa putem fi biruitori prin El!
Cine Il cauta pe Dumnezeu din toata inima, Il gaseste!
Omul care traieste in ascultare de Dumnezeu este un om fericit! Nu putem sa fim fericiti traind dupa alte standarde decat ale Celui care ne-a creeat. El este Viata.
Dumnezeu sa te binecuvinteze!

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 18:03

Ce este de fapt sinceritatea?Sinceritatea înseamnă a spune exact ce gândești.Subiectul topicului întreabă:
E bine sa spui chiar tot ceea ce gândești?Dacă nu spui ceva din ceea ce gândești,se numește că minți?
Poți oare,la o adică,să spui tot ceea ce gandești pe dos?Sunt numai cateva întrebări destul de chinuitoare care,sunt convinsă,ți-au otrăvit multe nopți - Irina - încercând să le afli răspunsul.Teoretic,un răspuns ferm la aceste întrebări este greu de formulat,practic însă,ținand cont de circumstanțele fiecărei situații în parte,se poate da o soluție.Dar este o soluție a ta,care ține de sistemul tău de valori și de propria ta responsabilitate.Nimeni nu te poate acuza,cu excepția unui adevăr frust sau a unei minciuni grosolane.Tot ceea ce umple spațiul dintre aceste două extreme poate fi discutabil din punct de vedere al binelui sau al răului.Un om se poate afla în următoarele situații,adică se poate situa astfel:
1.să spună întotdeauna adevărul,să nu îi placă să mintă nici măcar pentru a le face altora viața mai ușoară.Cei din preajma lui trebuie să fie și ei foarte sinceri pentru ca tu să-i poți considera prieteni adevărați.Dacă cineva încearcă să îl mintă,se supără și se retrage în lumea lui,în care preferă să fii singur decât alături de oameni necinstiți.
2.după părerea unora,a spune întotdeauna adevărul nu ajută la nimic.Sunt și situații pe care unii consideră că nu e bine sa le dezvălui în totalitate.De aceea unii mai ascund câte ceva când povestesc câte o întâmplare,iar acest lucru nu-l consideră o minciună.De fapt,și omisiunea unor adevăruri tot minciună se cheamă,iar unii știu bine asta,dar nu le place să-i vadă pe alții suferind,așa că îi menajează.
3.minciuna este ca o a doua piele pentru alții.Orice ar povesti suferă modificări importante în funcție de inspirația lor de moment.Și,desigur,în funcție de interlocutor.De obicei încearcă să facă ca totul să pară mai damatic și mai spectaculos.Îl interesează să cucerească ascultătorii cu ceea ce inventează,iar purul adevăr nu pare să fie atât de imprtant.Minte cu ușurință,mai ales pentru a-și ascunde greșelile.Cu timpul cei din jur îl vor ocoli,dacă nu încearcă să se schimbe.

Și prin această postare am răspuns la întreabrea topicului,nu prin prostiile pe care le-ați spus voi.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 18:15

De la: mytcor, la data 2009-04-14 00:26:59numai ca "formula" lui@lizucaus nu-i completa !...IQ+EQ , nu-i suficient !...

Era vorba despre sursele puterii.Dar nu mi s-a părut relevant,să le postez pe toate.Am considerat că sunt suficiente acelea două(IQ și EQ),pentru cei care se lăudaseră cu un IQ foarte mare(140,dacă nu ma înșel).Dar, dacă ții neapărat ți le postez și pe celelalte.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:46

Atunci cand intrebam !...

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 20:04

Apreciez mult sinceritatea.
Dar apreciez mult mai mult discreția.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 20:14

Bine spus,aprecierea discreției.La asta nu m-am gândit.
Disraeli,un mare om politic englez,spunea că minciuna este de trei feluri:minciuna simplă,minciuna gogonată și statistica(adică minciuna sofisticată,cu argumente științifice).Pe cale logică,dacă există mai multe tipuri de minciuni,există mai multe tipuri de sinceritate.Sinceritatea nu este o cale bună de urmat în orice împrejurare.Modul în care redăm un adevăr,prin prisma imaginației noastre sau a rigorii de comunicare,a limbajului nostru,poate pune în dicuție sinceritatea noastră.Iata doar trei din exemplele,care pot face obiectul unor dezbateri cu argumente pro și contra asupra sincerității.Dar până la dezbaterile teoretice ar fi bine să vă testați practic sinceritatea,
așa cum o aveți.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 20:15

Unii oameni sunt sinceri în orice împrejurare,drepți,nu ascund nimic,iubesc adevărul, chiar dacă poate fi neplăcut,pentru el sau pentru cei din jur.Desigur,acest lucru este foarte frumos,dar nu strică dacă uneori cauți sa-i dai unui adevăr crud o asemenea formă încât lovitura pe care o produce să fie atenuată.Diplomația se învață și niciodată nu e prea târziu pentru asta.Se mai întâmplă,ca alții,după o anumită perioadă de timp să se hotărască,să spună purul adevăr,sau să-l înflorească un pic.Aceștia consideră importantă menajarea altora,știu să aprecieze consecințele unui adevăr aruncat cu nepăsare în fața cuiva.Trăsătura caracteristică în relații este să știi foarte bine care sunt limitele sincerității și să ai grijă să nu le depășești în nici o împrejurare.
Sunt persoane care sunt puternic influențate de sentimente.Acestea obșnuiesc să modifice realitatea după imaginația și dorințele sale.Trec printr-un filtru tot ce aud în jurul lor,dar nu neapărat în mod intenționat.Transformă lumea așa cum le-ar plăcea lor să fie.Această atitudine este riscantă,deoarece ar putea produce decepții celor din jur și nici ei nu sunt scutiți de acestea.
De asemenea,există indivizi care nu au aderență la realitate.Pot stârni încurcături atât pentru ei cât și pentru celilalți.Realitatea nu îi interesează.Confundă deseori ceea ce există cu ceea ce construiesc ei – cu imaginația lor bogat㠖 în mintea lor.Trăiesc după o logică a sentimentelor,nu a lucidității.Alții se păcălesc,se mint singuri.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CAND E CAZUL SA FIM SINCERI SI CAND NU?
Mergi la: