back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 17:37

Dupa ce am intrat la liceu, doamna , Gorgeta, sotia lui Radu isi tot facea drum pe la mine , si mai ales cand tata nu era acasa. Iesise si el la pensie si mai lucra voluntar la sectia finaciara, una alta la o arhiva etc. Ii mai iesea cate ceva si lui. Eu aveam ore dupa amiaza. Pe la 9-10 ma pomeneam cu ea la mine. Vazuse ca eu aveam o biblioteca destul de mare. Iar acu imi cerea carti ca sa le citeasca. Odata , subtil imi batuse niste apropouri. M-am facut ca nu le inteleg, spre disperarea ei , si amea. Dar asta nu a durat mult . pentru ca masam Berdan si cu ficasa ne spiona de dupa perdea. Toate geamurile lor dadeau in curte. Asa ca nmic nu putea sa intre sau sa iasa fara a fi vazut de ei. La luat pe tata deoparte , fara sa stiu eu , si ia zis despre desele vizite la mine. Asta a facut ca lectura sa ia sfarsit. Barbatul ei Radu, a aflat si el de la ele. Motiv de cearta si panarama. Dupa un an a dat divort de ea. Imi pare rau ca se luase de ea nevinovata, macar de ar a fi avut motiv. Tata a ramas in continuare prieten cu radu. Venea in fiecare seara sa joace table cu tata. Juca table prost . Tata ii administra mereu cate o batae . ca sa nu sa se supere il mai lasa sa castige si el, din cand in cand. Cand aveam timp jucam si eu table cu tata. Trebuie sa recunosc ca am si pierdut, dar am si in vatat table de la dansul . M-a invata cateva smecherii. El de mic juca. Pe timpuri , la noi erau multi greci , evrei si turci , care aveau pravalii. Mama lui tata mai lucra pe la ei. Asa ca profita si tata de situatie. Sau cand era imbarcata mama lui pe cate un vas , ca bucatreasa. Totdeauna intre mine si el erau sute de puncte. Nu se lasa batut de mine, decat daca nu avea incotro, zicandu-mi : vrei sa ma bati , invata. Ceea ce am si facut. Cei drept nu prea am avut cu cine juca. Noroc cu nana. Cand jucam cu ea ii dadeam mereu batae. Se supara. Eu ii spuneam ca nu stie sa joace, cea ce o infuria si mai tare. O mai lasam si pe ea saraca sa mai castige, fara ca ea sa se prinda. Ma lasam batut si apoi nu mai puteam intra in casa. De multe ori ii intorceam rezultatul , scapand de `marti` si luind-ui si linia. Cand se satura de table ma lua cu remi. Ei acest joc il jucam mai mult in sila , ca sa-i faca placere. Este un joc care ma plictiseste. Acolo i-si mai scotea parleala. A fost o femeie cinstita , la viata ei. Era de o bunatate, vecina cu prostia. In schimb avea darul bauturii. Mie mi-a povestit mama, in rarele ei chefuri mai bune, ca beia de mica colonie pe ascuns. Nu-i trebuia multa bautura. Dintr-un pahar , doua de vin , se facea praf. Si apoi unde nu se incepea sa depene amintiri de cand lupul catel. Asa am aflat indirect de viata ei , care a fost foarte tumultoasa. Apucase razboiul , si avea destule amintiri neplacute din tineretea si viata ei. Dupa cate am aflat , cand erau tineri si pana inainte de a muri de ciroza , barbatusu, beiau amandoi, cot la cot. El era impegat si nu a avea voie. Imi povestea nana , Maria, ca avea o neoata de a lui sorasa, Lita, A luat-o si au fugit de sau pus pe linie ca sa opreasca trenul , ca sotul fiin beat nu mai schimbase macazul, si esea un carambol. Altadata in timpul razboiului, un ofiter neamt l-a fugarit pe barbatusu agitand arma deasupra capului, spunand-ui sa dee prioritate la trenul lui cu munitie. A incercat el sa-i explice neamtului ce si cum ca era linia ocupata si daca ii dadea drumul se ciocneau, zicand :`kaput` Neamtul nu stai romaneste si a inteles alceva. Dind de nevastasa ii spune: i-al penebunul asta din fata mea ca ma omoara. Artunci nana a luat in brate fica lui sorusa si s-a pus in calea neamtului. Neamtul cand a vazut copilul s-a muiat, zicand: kinder? iar nana, ia ia, iar neamtul a zis : si eu am o fta ramasa acasa. Pana la urma a venit un acar care stia nemteste si l-a lamurit pe neamt. Si uite asa era s-o traga si nana si unchiul. Eu nu l-am cunoscut niciodta pe unchiul . Poate eram prea mic si nu-l mai tineam minte. El murise in `58 iar eu ma stiam din `59. Nu am sa mai uit niciodata prima imagine a locului unde am aparut. In rest numai imi amintesc nimic. Totusi parca ceva vag imi aduc aminte de un barbat cu mustata , cum era el ca ar fi asistat la botezul meu. Eu mai aveam prin alianta 3 veri si o verisoara. Veneau mereu in Galati . Ei erau din bucuresti. Mama lor tanti Lucretia , cum obisnuiam eu sa-i spun era o femeie foarte populara. Nu ii placea sa ascunda adevarul

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 17:39

Punea totdeauna punctul pe `i`. Chiar si atunci cand verii mei , respectiv feciorii ei , Viorel si Fanel , nu reusisera la liceu, nu s-a dat in laturi de a le tine parte. Ei in schimb ma invidiau pe mine. Ei au facut o profesionala. Chiar povestea tanti Lucretia , ca atunci cand a dat examen fii ei , s-a dus si ea la scoala ca tot omul, sa vada ce si cum . Cand la un moment dat stand si asteptand sa iasa odraslele, de la examen , aude ca : a lesinat un copil. La care ea a ras ,zicand; ``ha,ha ha. Ia uite cine o fi prostul ala. Cand colo era chiar Fanel al meu. `` . Pentru ca beia , ia se incalzea repede si se lasa mai lejera , indiferent de vreme. Nu conta ca era vara sau iarna. Asa s-a ales cu o bronsita care i-si facea prezenta de cate ori avea ocazia. Si ocaziile se tineau lant Din 6 zile , 4 era beata. Dupa ce se trezea statea o zi doua si o lua de la inceput. Intr-o zi vine la noi tanti Lucretia. Tanti Lucretia asta era ruda cu noi prin bunica mea unde mamele erau surori. Vorba aia : `avea un frate sora la spital` Ziua nu a avut nimic nana. Nu bause in ziua aia, cred ca se simtea rau. Nu era firea sa spuna . Tinea in ea, si suferea in ascuns. Pe la 2 noaptea ma scoala tanti Lucretia si imi spune sa ma duc sa aduc salvarea ca lui nanta ii e rau. M-am dus asa la 2 noaptea la vreo 4-5 strazi de noi � eram curajos- si ma duc la dispeceratul lor de pe strada Focsani. Vin cu ea si ii da tratament. Dar asta nu a fost singura data. Ea avea in gazda chiriasi. Isi mai rotunjea si ea veniturile. La inceput a avut o familie. Tot asa i-a fost altadata rau, si chiriasii au chemat salvarea si au dus-o la spital . Au fost oameni cumsecade. Asta fusese mult inainte . Eram la generala pe atunci. Dar tot nu se lasa. A fost de 2 ori . a treia oara a fost altfel. Eu plecasem dimineata la scoala. Era dupa ce murise tata si eu stateam la ea. Ea era in alta camera eu in alta . dar camerele aveau si intrari separate. Cand am venit pe la 2 de la scoala ea era trantita pe jos , sumar imbracata cum si obisnuia si nu se pute ridica de jos de beata ce era. Asa am crezut la inceput. De intreat la ea nu puteam ca incuiase usa, la intrare pe dinauntru. O aud de afara ca o doare mana ca si-a rupt clavicola in cadere. Nustiam ce sa fac. Noroc ca eu aveam o dublura de la cheia ei, si o penseta in buzunar . Am rasucit chia in broasca , am impins-o cand a fost pe directie si am bagat-o pe a mea. Asa am deschis . am incercat s-o ridic dar era peste puterile mele. M-am dus dupa salvare, si am venit cu ea. Cei de la salvare cand au vazut-o in ce hal era, au vrut s-o amendeze. Cu chiu cu vai i-am convins s-o ierte. Am dus-o la spital si i-a pus bratul in ghips. Dupa ce a iesit afara se trezise complect. Ii parea bine ca am ajutat-o. Am mai dus-o inca odata , si asta a fost ultima oara. Cand iar se apucase sa beie o damingeana de vin facut de ea din visine. Dar lua antibiotice si inima i-a cedat. A murit la spital. Era dupa moartea mamei si surorei ei. � tanti Lili si mam`mare Acu bause de durere....

Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 19:58

Sa nu credeti ca daca a murit si nana mi se terminasera problemele . da de unde. Sorusa Lita de la Bucuresti si fica ei Mioara, ( cea cu care o lua nana mea in brate si se puse in fata neamtului) - venise de urgenta, cand a auzit ca nana murise. Nu le venea a crede. Cand a ridicat-o cu salvarea era de fata si vara lui maicamea, Sica. Cand au venit ele i-au povestit ca avea spuma rozie la gura. Atata le-a trebuit la femei. Au si anuntat militia. Asa ca a doua zi m-am pomenit cu un ofiter care ma ancheta ca ce si cum. I-am aratat damingeana goala, pe fundul caruia mai era drojdie. le-am spus ca era sub tratament dar nu am putut s-o opresc sa nu mai bea. Eu ziua ma duceam la scoala, eu stiu ce facea ea. De abia sacapasem de prima ancheta ca intrasem in alta. Dupa ce sau convins ca eu nu aveam nici o vina m-au lasat in pace. la scoala viata mea se desfasura normal. Participam la diferite jocuri si meciuri de fotbal intre noi sau intre clase. Eu eram portarul. Inmeciurile neoficiale ma puneau pe mine, iar in cele oficiale pe altul , unul Soprony. Era si el portar bun, numai ca stia sa-si dirijeze apararea si lua goluri mai putine decat mine. odata s-a dat 11 m la echipa adversa. Atunci am alergat eu in careul lor spunand ca vreau eu sa execut lovitura de pedeapsa. M-au lasat , si l-am executat pe portarul lor cu o `torpila`., care i-a trecut pe langa urechi.. Toti au sarit sa ma felicite. chiar si din echipa adversa. De parca dadusem pentru ei , gol. A fost frumos. Baietii, ca aveam majoritatea , tot faceau sicanie cu mine. Erau cativa ca Dumitriu Calin si in ca vreo doi care le placea sa ma necajeasca. Dandu-mi tot felul de porecle. i-ar ei tare incantati mai erau cand ma vedeau ca ma supar. Datorita situatei mele , mi-au acordat bursa. Si ma punea sa iau o masa , masa de pranz la cantina internatului, din curte scolii. Odata m-am imbolnavit vreo 3-4 zile, tot mergand in frig la munca campului. Cand am venit la scoala colegii imi facuse un cadou. In timpul vacantei ma angajam 3 luni la SPIACT - anexa CFR. Mai scoteam un ban. Tata, inca mai era pe atunci , se bucura si era incantat de colegii mei si colectivul de la SPIACT. Munceam si cu Dumitriu. Cand am ajuns in anul 4 , tatei ii era din ce in ce mai rau. Prin octombrie a murit. Colectivul de acolo au strans bani si i-au facut si sicriu, ajutandu-ma in toate privintele. Era o alta chiriasa la madam Berdan , atunci si aceasta m-a ajutat, atunci cu tata la spital. Murise acolo si trebuia , sa se ocupe cineva si de el. Stiu ca am intrat sa-l vad la morga, iar cand am intrat privelistea de acolo ma ingrozit. Era a doua oara dupa crima aceea oribila a matusilor. Aveam si doua fete, in clasa.Costea , sora dir adj. si Bernevig. Cu Bernevig m-am intalnit ultima oara cand eram insurat dupa `82.. Directorul Adj. Costea ne atrasese pe cativa din noi ,care le placea electronica, intr-un cerc. Eram eu, Sassu , Matei. Ungureanu, si inca doi. Desfasuram diferite activitati de electronica sub indrumarea lui. Mai se infiintase si o formatie de muzica pe care o conducea profesoara de muzica. Sassu mai apela la mine ca sa-i fac dispozitive pentru chitara electrica. El canta la chitara electrica . Mai avea si alti colegi . Pe Cogeasca si Sinaeris.. Cogeasca era `tambalagiu` cum ii placea sa glumesaca profu de mate. d-l Ursei.Ne mai duceam si la muncile campului. Mai ales toamna. Cand la vie, cand la porumb. Dar mai mult la porumb. Cand mergea si profu de mate cu noi, totdeauna verifica terenul si-l masura, sau cand ne dadea cate o gramada de porumb sa-l prelucram, il masura, la pas, si facea calculele, ca nu cumva sa ne pacaleasca, cei din partea locului. Si uite asa a trecut cei 5 ani . ne pregateam de Banchet....

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 08:55

GOOD MORNING !.. COPIII!...cRED CA NU MAI PUTETI DORMI NOAPTEA CU GANDUL LA CE O SA MAI URMEZE... PUTIN SUSPANS NU AR STRICA....

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 11:26

AHA, ... STATI LA TIRA.... :)STITI VOI CE SCRIE IN CARTEA ASTA?....:) CHIAR DACA STITI , CHIAR DACA NU STITI ... TOT O SA VA SPUN...:))) SI DAI , SI LUPTA, DE LA `48 PARDON ... `59...SE POATE SA NU VA SCRIU....ACUM CAT MAISE POATE SI CAT O SA MAI POT CA DUPA AIA... CINE MAI STIE... MACAR SA APUC SA VA POVESTESC TOT... DUPA AIA....CU DOMNU INAINTE...CE O MAI FI OM VEDEA... APROPOS STIE CINEVA SAU POATE SA MA INDRUME CUM SE CHIAMA , SAU DACA EXISTA VREUN PROGRAM CARE SA CONVERTEASCA FISIERE CU EXTENSIA .DOC SAU.TXT , IN FISIERE .OGG SAU ALTE FISIERE CARE SA FIE RECUNOSCUTE DE WINAMP? CRED STITI DE CE VA INTREB. S-O TRANSFORM INTR-O POVESTE VORBITA.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 11:33

De la: Marin56, la data 2010-10-23 08:55:14GOOD MORNING !.. COPIII!...cRED CA NU MAI PUTETI DORMI NOAPTEA CU GANDUL LA CE O SA MAI URMEZE... PUTIN SUSPANS NU AR STRICA....

Hai hel�u, gaspadin Marin!
Gata, mi-am adus cafeaua, �ig�ri nu folosesc, o zi bun� ��i doresc �i a�tept s�...te citesc!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 13:19

Venise in sfarsit si ziua asta. Da, de venit venise dar eu nu prea eram pregatit. Mai era o saptamana pana la eveniment, si eu nu gasisem nici o pereche. Cred ca ati observat ca la capitolul asta stateam cam prost. Vorba lui Creanga: Iti plac fetele ioane?... dar tu lor?... si ele mie...Nana avea o alta familie in gazda. Era maistru la covoare . Intreprinderea `Munca si arta`, de pe .. langa Aurel Vlaicu. Ea avea o fata ucenica dintrun sat din apropiere de Galati. Cred ca tot pe la cavdinesti. Avea 17 ani. Arata bine. Venise in recunoastere, la propunerea nanei. Ele se vorbisera pe ascuns. Credeau , ca eu nu stiam nimic. Cand m-a vazut fata, a fost imediat sa mearga cu mine la banchet. Ramasese stabilit ca sambata viitoare sa vina iar la noi. Numai ca asa e cand nu e sa fie. Mama fetei , aflase ceva sau banuia ceva , si nu a mai lasat-o sa vina. Ei acu Bebi ce te faci. ( Mie asa mi-au spus de mic si se mai pastreaza si azi). Mai era o zi si eu tot nu facusem rost de fata. Pe strada noastra erau mai multe familii care aveau fete aproape de varsta mea sau mai mici. Saraca nana a luat toate portile la rand, ca sa-mi gaseasca una. Ca la urma s-a enervat zicandu-mi: Poi bine eu trebuie sa-ti gasesc fata, tu ce faci , ? vrei si cand te insori sa stau in pat cu tine?... Ei , si ea , nu cred ca era momentul pentru asa ceva...Incearca in disperare de cauza la alta famile care era viza-vis de mine. Pe asta o lasase la urma ca ultima speranta. Stia nana ce stia. Nu stiu ce i-a spus nana , cum a convins-o ca o vad cu o fata inalta la poarta si parea ca e mai in varsta ca mine cu 10 ani . Eu aveam pe atunci 21. Ca sa spun drept nu prea m-a incantat persoana in cauza , dar presat de imprejurari... am acceptat. Parintii ei erau cam in varsta dar de treba. Eu cu ei vorbeam mereu dar nu am bagat-o in seama niciodata pe fata lor. Bineinteles ca si fata de abia astepta. Si la urma urmei era un act de prezenta. Cum eram sa apar singur acolo printe colegi. Ce aveau sa spuna. Asa ca sambata am plecat impreuna cu - Maricela. Asa o chema. Ne rezevasem si inchiriasem un local la `Padurea Garboavele`, unde se desfasura evenimentul. In drum ne abatusem pe la Eugen. Asa hotarasem dinainte. Si urma sa plecam impreuna. Intram la parintii lui Eugen . � fam Negru. Incepem sa facem prezentarile. Mama lui Eugen s-a uitat la mine si a inteles. Fata lui Eugen inca nu aparuse. Intreb : dar fata lui Genu ?- asa il alinta parintii lui- unde e? Vine acu.Dute mama Genu ,si adu fata aici. Ma uitam sa vad de unde o sa o aduca. Cand iese in curte � ca statea si el intr-o curte cu mai multe familii,.Casa de IGLAC. - Nationalizata. Cand l-a vazut Genu ca iese afara , iese si fata lui. Langa ea in pragul usii mama ei, ii dadea ultimile indicatii. Cand am vazut-o pe masa fetei, am ramas perplex. Pentru cateva secunde mi s-a desfasurat filmul vazut cu ani in urma. Eram cam in clasa a-5-a sau a-6-a nu mai stiu exact. Intr-o zi ma trimisese mama la o alimentatra din zona �` la Bucur` Am luat ceva si ma intorceam acasa. Pe drum intre strada mea si locul unde ma aflam , nu mai era mult pana acasa. Ma aflam pe strada Smardan. In capatul ei vad cum un baiat brusca si batea o fata. Am strigat la el , sa o lase in pace. Pentru ca ala isi vedea de treaba , am fugit si am ajuns la ei. Cand m-a vazut ala ca ma apropii, ii da o branca fetei si o da jos. M-am aplecat s-a ajut sa se ridice, iar cand incerca sa se ridice , desfacuse picioarel, vazand-ui chilotii. Erau galbeni. In sfarsit mi-a multumit. Apoi a inceput sa ma intrebe cine sunt cum ma chiama si unde stau. De obicei nu prea conversam cu fetele , dar cu asta mergea de parca ne cunosteam decand lumea. Dupa un timp aud un glas din curte ca o striga.: intra mai repede in casa. Atunci ea se apropie de mine si ma pupa pe obraz. Apoi dispare in curte. In timp ce deschise poarta , am mai apucat pentru o frantura de secunda sa o vad pe mama ei. Am ramas surprins. Femeia asta venea mereu la madam Berdan ca sa-i dreaga soba sau s-o desfunde . Avea soba de teracota. Deci asta era mama ei. Era o femei simpla , chiar saraca si se intretinea din acesta slujba . O parte din bani ii beia seara , la o carcimioara din zona `La Meluta` Acolo facea si tata popas, ininte de a ajunge acasa. Asa am cunoscut-o. Am mai fost la cateva zile pe la ea la poarta dar fie ca nu o mai lasa mama ei sa iasa la

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 13:20

poarta , fie din alte motive,ca nu am mai vazut-o de atunci. Acu ,statea in fata mea si tot nu-mi venea a crede. Ma uitam la ea si nu-mi venea a crede ochilor. Cand te gandesti cum i-ti poate juca soarta diverse feste.Binenteles ca ea nu ma mai cunostea . Nu avea nici un rost sa-i aduc aminte de trecut. Mama lui Genu m-a vazut cam tulburat de aparitia ei, ca trebuie sa spun ca era foarte frumoasa. Asa ca inainte de a pleca mi-a sarit in ajutor zicand: Marinica � ca asa imi spunea parintii lui Genu- tu o iei pe fata lui Genu, iar el pe fata cu care ai venit tu. Asa am si facut . Noi mergeam inainte la un pas cu Gabriela, iar Genu cu Maricela. Mergeam si ne tineam de mana, ca doi indragostiti. Genu s-a adaptat repede cu Maricela si ea la fel de parca se vazuse de zeci de ani. Eu o vreme am ramas tacut, nestiind cum sa incep. Pana la urma a rupt tot ea tacerea. Am inceput sa vorbim de cate una si alta, la trecerea timpului. La un moment dat imi spune parca te-as cunoaste de undeva. Am negat. Nu am vrut sa-i spun nimic. Nu aveam curaj. Nu stiu daca am convins-o. Am luat apoi cursa si am ajuns la Garboavele. Acolo veselie mare. Muzica , dans, etc. Nu va mai spun ce fata , au facut colegii mei cand m-au vazut cu cine venisem. Nu as vrea sa exagerez , dar pe langa celellalte fete ale colegilor mei , a mea , era o zana. Au ramas toti surprinsi. Si cred ca si profesorii. Unii isi dadea-u coate: Ia uite Grigoriu ,cu cine a venit. Le placea si lor. Erau si ei prezenti, pentru a ne supraveghea si a ne taia elanul, daca ar fi fost cazul . Era si profu de mate, d-l Ursei cu noi., precum si alti profesori. Si a inceput distractia. Am dansat cand cu Gabriela cand cu Marcela. Asta ca sa nu se supere nici una. Si mai ales Genu. Incepuse si ea sa-mi spuna Bebi. Si asa a trecut noaptea. Eram fericit pentru prima data. La un moment dat spre ziua, uni colegi invidiosi, m-au luat deoparte , mai ales de la clasa cealalalta , de la B, si ma ispiteau despre ea. Ca unde am cunoscut-o. Ca sa nu ma fac de ras , nu stiam ce o sa spuna Eugen, am marturisit ca de fapt eu venisem Cu Maricela si Eugen cu Gabriela. Nici nu au vrut sa creada asa ceva, la inceput. Cum , - Ziceau ei � Eugen sa aiba o fata asa de frumoasa, mai bine ii sta ei cu tine. Cred ca m-am inrosit tot. Fapt constatat si de Gabriela , care venind spre mine , salvandu-ma de ei. Dimineata , inainte de plecare, Gabriela fata de toti , a inceput sa-mi faca morala, si sa-mi aduca reprosuri, ca ce is asa de timid, ca sa fiu mai indraznet, ca nu stiu sa ma comport cu fetele. Asta m-a suparat tare. I-mi rupsese inima in doua. Mai ales ca se si asezase in bratele unui coleg, mai putin timid ca mine. Se tezise in mine gelozia. Dar m-am abtinut. In fine, am plecat si am dus-o acasa trecand si pe la Eugen. Maricela a zis ca mai ramane cu Eugen , asa ca am plecat singur acasa , trist si ingandurat. Cand am ajuns acasa pe la 8 , nana ma astepta , fiind , nerabdatoare , sa afle ce si cum a fost. I-am repezit un `Bine ` din mers si m-am culcat. Nu bausem , decat doua sprituri toata noaptea, spre deosebire de alti colegi. Genu al meu incepuse sa se dea mare aprizand o tigara. Cand l-am vazut am ramas surprins. Mi-a spus ca nu carecumva sa � i spun ceva parintilor lui. Binenteles ca am tinut secretul pentru mine, si nu au aflat nici pana astazi. Mama lui Genu a murit si ea prin 84 de cancer. A doua zi aveam sa vad cu surprindere cum Genu al meu , Isi dadea intalnire cu Marceala. Trecea prin poarta pe la mine dar nu ma vizita si pe mine. Dar nu a fost sa fie nici cu ea. Marcela s-a maritat mai tarziu cu un baiat , impegat de miscare, unde avura si un baiat. Dupa ce m-a demolat in `87 nu ne-am mai vazut cu o parte din vecini, decat o data cu parintii lui Maricela la o pomana cand a murit unchiul lui nevasta-mea si care statea pe aceasi strada cu mine- Olanesti. Cam asta a fost in mare. Urmeaza ....dar nu spun ca e `becher`....Angajarea mea.....

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 13:48

EI CUM E ... V-A PLACUT? INGRID , GAVARIAT PARUSKY ? EU MAI PUTIN... AM UITAT DE ATUNCI.... STIU NUMAI ALFABETUL , L-AM INVATAT DE LA MATUSA LILI, CAND ERAM MIC.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 13:58

Niet, gaspadin Marin, numa' ce-am prins de la TV, mai amestec cu bulgara, din aceeasi sursa.

Dar stiu Samaliot misto zburaiet! - de la tata si ,,Desdemona davai zdeanta" ca sunt culta.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 14:28

....da asta stiu si eu, tot din filme.... Daca , vreti sa va amintiti, un eveniment din viata voastra, mai repede, va vand un pont, cum sa faceti. Va luati un Mp -3 sau Mp-4 cu casti. Si seara inainte de culcare, va puneti sa ascultati o muzica de relaxare. Eu folosesc Enigma, Vangelis , J. M . Jarre sau Sandra. Trebuie sa va canalizati atentia intr-o anumita directie, lasand la o parte alte amintiri. Iar in acest timp incercati mai multe melodii.Si asta pana cand corpul intra in `rezonanta`. Esta la fel, cand rotesti butonul condensatorului variabil de la aparatul de radio, cautand posturi. Trebuie incercate mai multe melodi , ca nu toate au aceeasi rezonanta. Fiecare rezoneaza la diferite frecvente. Atunci celule creierului rezoneaza cu cele ale corpului dand nastere, la ce amintire vrei tu. Daca nu ai facut-o niciodata , perseverenta este mama izbandei. Nu e chiar foarte greu. Dupa incercari se vor obtine rezultate. Eu folosesc muzica in acest fel, ca tratament de vindecare, care la mine este Sandra. Se poate combina cu diferite nuante de lumini, rosii a,lbastre , verzi , galbene sau violet Asta pentru a amplifica efectul si a-l grabi. Se poate incerca si cu alte genuri de muzica, relaxante, Raven, etc . Fiecare muzica e pentru o anumita boala de suferinta . Eu, cand eram cu un picior in groapa , m-am sugestionat si m-am vindecat, fara prea multe medicamente. Nici prea multe medicamente nu faca bine. Nu-i indicat sa-ti obisnuiesti corpul numai cu ele. Nu toate au acelasi efect. Succes! .

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 14:32

Привет товарищи, как вы? Как вам мои рассказы.?

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 14:45

Kakaia krasota!!!

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 15:26

De la: Ingrid, la data 2010-10-23 13:58:59

Dar stiu Samaliot misto zburaiet!

Eta fenta, niet tinaiet!!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 15:36

translate please...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 15:36

Dupa terminarea liceului ni s-a dat repartitii la C.F.R. Eu am primit repartitia la Rvizia de Vagoane Barbosi. Dupa numai 2 zile mi-ama data seama ca nu voi putea face fata. Nu eram un tip solid si puternic. Era prea grea munca asta pentru mine. Trebuia sa car foi de arcuri si multe alte piese grele . Asa ca m-au mutat la o alta sectie. La `Vintile` Acestea erau dispozitive, pentru franare. Era mai bine aici. Lucram in colaborare cu o fata . Erau doua. Una era bruneta si asta cu care lucram eu era blonda. Eu le desfaceam, apoi ea curata si le montam la loc. Altcineva, le verifica la un stand de proba. Nu stiu ce aveau blondele cu mine , intotdeauna aveam succes la ele. Lucru observat si de ceilalti lucratori. Iar acestia au atenuat relatiile noastre. Oricum nu a durat prea mult decat o luna. Dupa care am plecat in armata. Li era frica la oameni , ca de acu o sa ma si insor cu ea. O fi vrut ea... dar mie nu-mi mai statea gandul la insuratoare. Chiar si nana mereu imi spunea : cand o sa-mi aduci o nora? Eu cat crezi ca o sa mai pot? Avea presimtiri, saraca. Eu radeam si imi vedeam de treaba. La 25 de ani ma insor , nana. Parca si eu presimtisem ca asa v-a fi. Nici matusa Lili nu era de acord sa ma insor repede. Ea decand o stiu nu se maritase niciodata. Nici nu vorbise cu vreun barbat. Nu-i putea suporta. Suferise o deceptie in tineretele ei, de la un capitan de armata. Si de atunci nici servici nu a mai avut. M-am uitat prin actele ei dupa moarte. Lucrase in multe locuri, si nu se lipea munca de ea. Ba la santier , ba pe aici , ba pe acolo, ba pe dincolo, nu avea 4-5 ani de toti. De aceea lucra broderie si impletea plovere si multe alte mileuri pe care le vindea. Sau vene la ea diverse lume si ii dadea comanda. Fete de masa brodate, fete de pat , plapuma, perne etc. Cum se purta odata. Asa era moda. De la ea am invatat sa cos , si sa brodez. Mi-a prins bine mai tarziu la scoala. Ce nu a reusit sa ma invete, sau nu am vrut eu, sa tricotez. Stiu numai sa pun primul rand de `ochi`.Dar mai departe....Avea grija sa ma poarte curat ca o fata. Daca mai veneau fete sau baieti din cartier pe la noi, care nu corespundea u , le faceau papucii. In general, nu prea era agreata de copii si unii vecini. Macar odata pe saptamana se certau amandoua cu mama ei � bunicamea adica, ca sa se duca la munca. Acum o trimitea la munca. Uitase ca cu ani in urma , spunea mamei , ca nu o facuse pentru munca. Acu vroia sa stau cu ele. Nana vroia sa stau cu ea. Iar eu cazusem la mijloc. Le-am auzit pe amandoua punand tara la cale precum ca sa stranga bani de la mine si sa reparam casa. Li se daramase un perete de la o camera de mult, si nu-l mai terminase, facand camera de nelocuit. Stateau in cea de a doua camera. Nu mai spun de tavan Atat in cerdac si camera plafoanele stateau sa cada. Unele chiar cazusera, lasand sa se vada sipcile goale. Tabla de pe casa nu mai era buna de mult. O invelise toata cu carton. Casa era din paianta. Ferstrele si usile exterioare aveau si acum urmele razboiului, ce trecuse pe acolo. Urme de schije. Geamurile erau peticite pe alocuri. Toata lemnaria era putreda. Poi imi trebuia o multime de bani ca sa o repar. Mai bine o daramam si faceam alta. Dar nu era cazul ca nse asteptau sa le demoleze , din zi in zi. Ele nu au mai apucat evenimentul asta. Imi placea cand ma duceam la ele ca avea curtea plina de pomi fructiferi. Avea caisi , zarzari, visini, gutui, meri, si doi butuci de vie, precum si un tei antic. Era cel mai inalt copac din mahala. Cred ca avea 50 de ani sau mai mult. Mai aveau si cateva tufe de zmeura. In fiecare vara ma delectam cu ea. Si o mica plantatie de capsuni. Dar avea si mult liliac si multe flori. De toate neamurile. Tot anul avea gradina cu flori. Mai ramasese si de zarzavaturi. Rosii in special. Se chinuia singura si le punea si ingrijea singura. Cand bunica era in putere o mai ajuta si ea, dar acu... eu o ajutam cu ce puteam si eu. Ma punea la sapat. Sapam cate 400 de metri patrati. Si il pr4egateam . Nivelat si maruntit. Nu prea mi-a placut in general agricultura . Era ultima mea optiune. Intr-o zi un betiv se agatase de gardul lor cu sipci, si cum stalpii erau putrezi , l-au daramat la pamant. Motiv de strigate si bocete pentru bunica , cand a aflat. Am venit si cu ajutorul unui vecin de la blocul din fata i-am reparat gardul. Ma vazuse cum ma chinuiam singur si a venit din propria initiativa ,sa ma ajute. Cu tanti Lili nu faceam mare lucru.

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 15:41

De la: Marin56, la data 2010-10-23 15:36:13translate please...

E O PARODIE!
avionul zboara ,,misto''
Raspunsul: fenta asta, nu tine!!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 17:47

De la: M_Elody, la data 2010-10-23 15:41:45
De la: Marin56, la data 2010-10-23 15:36:13translate please...

E O PARODIE!
avionul zboara ,,misto''
Raspunsul: fenta asta, nu tine!!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:04

Si fanno gioco di me?

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:08

De la: Marin56, la data 2010-10-23 20:04:33Si fanno gioco di me?

Pas de tout, mon cher, tu est adorable...c'est le jeu d'amitie!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:31

De la: Marin56, la data 2010-10-23 14:28:13 ....da asta stiu si eu, tot din filme.... Daca , vreti sa va amintiti, un eveniment din viata voastra, mai repede, va vand un pont, cum sa faceti. Va luati un Mp -3 sau Mp-4 cu casti. Si seara inainte de culcare, va puneti sa ascultati o muzica de relaxare. Eu folosesc Enigma, Vangelis , J. M . Jarre sau Sandra. Trebuie sa va canalizati atentia intr-o anumita directie, lasand la o parte alte amintiri. Iar in acest timp incercati mai multe melodii.Si asta pana cand corpul intra in `rezonanta`. Esta la fel, cand rotesti butonul condensatorului variabil de la aparatul de radio, cautand posturi. Trebuie incercate mai multe melodi , ca nu toate au aceeasi rezonanta. Fiecare rezoneaza la diferite frecvente. Atunci celule creierului rezoneaza cu cele ale corpului dand nastere, la ce amintire vrei tu. Daca nu ai facut-o niciodata , perseverenta este mama izbandei. Nu e chiar foarte greu. Dupa incercari se vor obtine rezultate. Eu folosesc muzica in acest fel, ca tratament de vindecare, care la mine este Sandra. Se poate combina cu diferite nuante de lumini, rosii a,lbastre , verzi , galbene sau violet Asta pentru a amplifica efectul si a-l grabi. Se poate incerca si cu alte genuri de muzica, relaxante, Raven, etc . Fiecare muzica e pentru o anumita boala de suferinta . Eu, cand eram cu un picior in groapa , m-am sugestionat si m-am vindecat, fara prea multe medicamente. Nici prea multe medicamente nu faca bine. Nu-i indicat sa-ti obisnuiesti corpul numai cu ele. Nu toate au acelasi efect. Succes! .

Stii ce te rog, asta e de interes si pe alt topic, vrei sa postezi si acolo? Uite, iti dau locul exact unde sa mai postezi o data aceasta metoda a ta.

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/24599/Caracteristici-para...

Fosta membra 9am.ro

173 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:36

De la: Ingrid, la data 2010-10-23 20:08:22

Si care e..."minuni altele decat cele cu care suntem obisnuiti"? Apropo! Eu nu sunt obisnuit cu nici o minune! Poate numai dupa ce voi pupa "Lemnul sfintei Cruci!"

Nimic nu e mai frumos ca visul! Samuel.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:39

De la: 9am243147, la data 2010-10-23 20:36:29

Si care e..."minuni altele decat cele cu care suntem obisnuiti"? Apropo! Eu nu sunt obisnuit cu nici o minune! Poate numai dupa ce voi pupa "Lemnul sfintei Cruci!"

Cine a zis ,,Eu nu zdrobesc corola de minuni a lumii"?

Fosta membra 9am.ro

2243 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:42

De la: Ingrid, la data 2010-10-23 20:39:14

un u a lu' bl[e]aga

Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea... ..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
Fosta membra 9am.ro

173 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:42

Tu! Dar stiu si cine a scris-o! dar nu spun!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:44

De la: camelia75, la data 2010-10-23 20:42:08

un u a lu' bl[e]aga

Mai, ce te bagi, lasa omul sa vada de ce l-am intrebat!

Fosta membra 9am.ro

173 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:45

un u a lu' bl[e]aga

Tradu : u a lu'bl[e]aga[ [te rog!]

Fosta membra 9am.ro

173 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:47

De la: Ingrid, la data 2010-10-23 20:44:28

un u a lu' bl[e]aga

Asa e! peste noi nu trebuie sa se bage nimeni!

Fosta membra 9am.ro

173 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:49

-Mos Craciun, vreau si eu un fratior!
-Trimite-o pe mama-ta la mine!

Fosta membra 9am.ro

2243 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:51

De la: 9am243147, la data 2010-10-23 20:47:44
De la: Ingrid, la data 2010-10-23 20:44:28

un u a lu' bl[e]aga

Asa e! peste noi nu trebuie sa se bage nimeni!

eeee,atunci sa-ti bag io lemnu' ala sfant intre picioare sau in dos,ca nu-ti mai ajunge....

ce te aia pe tine in ce limbi ma-nvart io si cum vreau io sa scriu...nu-ntelegi,treci de recicleaza-te....ca gunoaiele...sau ca ...cartoanele sau ca ...c.a.c.a.....tu alegi....

Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea... ..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: