back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Materie si fizica cuantica...

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 00:53

Cuanta=cea mai mică cantitate de energie radiantă, a cărei valoare e proporțională cu frecvența radiației respective. Cuantă de energie = cantitate determinată si finită de energie care poate fi emisă sau absorbită de un sistem atomic, molecular

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 00:56

De la: ioana_dark, la data 2009-09-07 00:52:55
De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 00:46:04
De la: ioana_dark, la data 2009-09-07 00:42:13
De la: mytcor, la data 2009-09-07 00:38:25
De la: ioana_dark, la data 2009-09-07 00:30:51
De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 00:15:12
De la: ioana_dark, la data 2009-09-06 23:54:08
De la: maressalul_, la data 2009-09-06 18:47:44Ce ziceti ...poate avea loc urmatorul scenariu ? ...Argumentati ...

uite ce cred eu...

stiu ca intre jupiter si marte (parca ) se afla o centura denumita *centura de asteroizi* din care se desprind in permanenta bucati care cad pe pamant sau pe alte planete, atrase de forta gravitationala a acestora....

insa ele sunt doar bucati mici care la contactul ca oxigenul din atmora de pe pamant iau foc si se distrug cazand pe pamant ca un praf fin (astea sunt chestiile alea denumite impropriu *stele cazatoare*)...un meterit de asemnea dimensiuni nu va cadea prea curand

numai dumnezeu care a creat pamantul va hotara si cand sa-l distruga ....momentan pentru rugaciunile calugarilor de la manastiri dumnezeu mai tine inca lumea asta....cand nu va mai ramanea niciun om drept in lume...o va distruge.....probabil o va arde cum a ars si sodoma si gomora , dar...daca va face asta trimitand un meteorit sau in alt mod...nu ma pot pronunta...

numai bine!!!

ps:clipul e super bine facut...

Acolo in acea centura mai sint si asteroizi de sute de km, stiuti si urmariti. Si un planetoid de 900 km. Dar sint cuminti pe orbitele lor si nu intersecteaza planetele.

Probabilitatea sa intilnim obiecte de la km in sus, este numai daca

-intra alte corpuri ceresti in cele 3 centuri, cea dupa Marte si cele 2 in afara lui Pluto.

-sau se intra cu tot sistemul solar in alte zone din galaxie cu resturi.

Probabilitatea nu e asa de mica. Dar la nivel de mii de ani.

nu stiu nimic nici de planetoid...nici de alte centuri...

mai exista una in jurul lui saturn...dar...nu e de asteroizi ci de sateliti...aia sunt altceva...

sunt obiecte care graviteaza in jurul planetelor..aia nu cad pe pamant (si pe nicio alta planeta ) pentru ca...desi sunt atrase de forta gravitationala din interiorul planetolor atrag si ele la randul lor planetele...iar in fizia doua lucruri care au acelasi tip de energie (pozitiva , respectiv negativa) se resping reciproc...

astia sunt satelitii....imposibil sa cada vreunul...

asa exista si in jurul lui saturn....dar...ti-am scris mai sus...e o chestie diferita de centura de asteriozi...

Ioanna, Norul Ort....comete

C. Kupier....asteroizi...

desi vorbesti pe inteles/eu nu te pot pricepe

ce spui tu acolo? ...explica-te....

Traducere:

Cele 2 inele de dupa Pluto sint norul lui Oort si centura Kuiper. Citeste de ele pe net.

De acolo vin cometele. Se pare ca sint resturile de la sistemul solar anterior si soarele explodat.

cometele..poate...

insa metoriții de pe pamant din centura de asteroizi...

Ti-am spus mai sus. Majoritatea pietrelor vin din centura dintre Marte si Jupiter. Acolo, se pare, ca a existat o planeta telurica cvam cit Marte, explodata.

Motivul ptr care cele pietroase vin de acolo este ca in afara lui Jupiter corpurile sint un conglomerat de piatra , apa si hidrocarburi.

Asta nu inseamna ca nu sint si pietre in spatiul cosmic.

Se poate explica de ce pietrele sint mai mult in jurul surselor de energie mari, sori.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 01:00

Apa si hidrocarburile, de exemplu, provin de la comete, majoritar.
S-ar putea si de la racirea nebuloasei initiale. Cam tot aia e, ca si cometele sint din acea nebuloasa, practic intregi.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 01:10

De la: ioana_dark, la data 2009-09-07 00:52:55
De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 00:46:04
De la: ioana_dark, la data 2009-09-07 00:42:13
De la: mytcor, la data 2009-09-07 00:38:25
De la: ioana_dark, la data 2009-09-07 00:30:51
De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 00:15:12
De la: ioana_dark, la data 2009-09-06 23:54:08
De la: maressalul_, la data 2009-09-06 18:47:44Ce ziceti ...poate avea loc urmatorul scenariu ? ...Argumentati ...

uite ce cred eu...

stiu ca intre jupiter si marte (parca ) se afla o centura denumita *centura de asteroizi* din care se desprind in permanenta bucati care cad pe pamant sau pe alte planete, atrase de forta gravitationala a acestora....

insa ele sunt doar bucati mici care la contactul ca oxigenul din atmora de pe pamant iau foc si se distrug cazand pe pamant ca un praf fin (astea sunt chestiile alea denumite impropriu *stele cazatoare*)...un meterit de asemnea dimensiuni nu va cadea prea curand

numai dumnezeu care a creat pamantul va hotara si cand sa-l distruga ....momentan pentru rugaciunile calugarilor de la manastiri dumnezeu mai tine inca lumea asta....cand nu va mai ramanea niciun om drept in lume...o va distruge.....probabil o va arde cum a ars si sodoma si gomora , dar...daca va face asta trimitand un meteorit sau in alt mod...nu ma pot pronunta...

numai bine!!!

ps:clipul e super bine facut...

Acolo in acea centura mai sint si asteroizi de sute de km, stiuti si urmariti. Si un planetoid de 900 km. Dar sint cuminti pe orbitele lor si nu intersecteaza planetele.

Probabilitatea sa intilnim obiecte de la km in sus, este numai daca

-intra alte corpuri ceresti in cele 3 centuri, cea dupa Marte si cele 2 in afara lui Pluto.

-sau se intra cu tot sistemul solar in alte zone din galaxie cu resturi.

Probabilitatea nu e asa de mica. Dar la nivel de mii de ani.

nu stiu nimic nici de planetoid...nici de alte centuri...

mai exista una in jurul lui saturn...dar...nu e de asteroizi ci de sateliti...aia sunt altceva...

sunt obiecte care graviteaza in jurul planetelor..aia nu cad pe pamant (si pe nicio alta planeta ) pentru ca...desi sunt atrase de forta gravitationala din interiorul planetolor atrag si ele la randul lor planetele...iar in fizia doua lucruri care au acelasi tip de energie (pozitiva , respectiv negativa) se resping reciproc...

astia sunt satelitii....imposibil sa cada vreunul...

asa exista si in jurul lui saturn....dar...ti-am scris mai sus...e o chestie diferita de centura de asteriozi...

Ioanna, Norul Ort....comete

C. Kupier....asteroizi...

desi vorbesti pe inteles/eu nu te pot pricepe

ce spui tu acolo? ...explica-te....

Traducere:

Cele 2 inele de dupa Pluto sint norul lui Oort si centura Kuiper. Citeste de ele pe net.

De acolo vin cometele. Se pare ca sint resturile de la sistemul solar anterior si soarele explodat.

cometele..poate...

insa metoriții de pe pamant din centura de asteroizi...

boojum.as.arizona.edu/~jill/NS102_2006/Lectures/Lecture13/kuiper3.jpg">

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 01:15

De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 00:53:01Cuanta=cea mai mică cantitate de energie radiantă, a cărei valoare e proporțională cu frecvența radiației respective. Cuantă de energie = cantitate determinată si finită de energie care poate fi emisă sau absorbită de un sistem atomic, molecular

Mihaita, cand e particula si cand e unda ?..parc-i duala cuant-asta, nu ?..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 01:37

De la: mytcor, la data 2009-09-07 01:15:31
De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 00:53:01Cuanta=cea mai mică cantitate de energie radiantă, a cărei valoare e proporțională cu frecvența radiației respective. Cuantă de energie = cantitate determinată si finită de energie care poate fi emisă sau absorbită de un sistem atomic, molecular

Mihaita, cand e particula si cand e unda ?..parc-i duala cuant-asta, nu ?..

Dupa ultimele cercetari din domeniu, nu prea mai este particula, ci numai energie. De fapt nimic. Ultimele particule sau "nimic". Se ajunge la ce spun yoghinii.
Si eu am avut niste scurte explicatii, flashuri, dar nu-mi gasesc cuvintele.
De fapt e simplu, energie in miscare in vid si potentiala, materia.
Sau un "nimic", cu frecvente diferite. Cele cu frecventa cea mai scazuta, sint materia.
Materia are si o energie de forma, care atunci cind apar sub forma obiectelor, sintem noi. Cum plecam noi, dispar in timp si formele.
Deci incet si sigur s-ar putea sa se ajunga la acea concluzie ciudata ca exteriorul sintem ...noi. Ca si interiorul. Eu inca nu-mi pot explica cum poate fi exteriorul, noi. Ceea ce vrem noi sa vedem, poate.
Mai exista o notiune ce tine de noi. Cind sintem inauntrul nostru si in afara. Daca stapinim aceste 2 stari, ne-am putea explica cam totul. Eu nu stapinesc chiar...

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 01:40

....

Un astfel de scenariu nu (prea) este posibil pentru că ciocnirea cu un obiect cosmic de asemenea dimensiuni ar distruge aproape instantaneu orice construcție omenească (în cîteva minute, cît ar fi necesar ca undele de șoc, longitudinale și apoi cele transversale, să atrăbată întregul glob pămîntesc). Ființele ar fi zdrobite ca și cum ar fi lovite de un avion supersonic. Din Pămînt s-ar desprinde blocuri imense de rocă cu dimensiuni de ordinul zecilor de km care ar fi propulsate în spațiu extraterestru cu viteze supercosmice, fragmente de pămînt ajungînd să se prăbușească pe celelalte planete, și pe Soare, altele s-ar transforma în planetoizi instabili, oceanele s-ar evapora instantaneu, iar Tera, binișor micșorată, ar fi înconjurată pentru o bună perioadă de timp de mii de sateliți de dimensiuni milimetrice la dimensiuni kilometrice. Toate organismele mari ar muri, supraviețuind doar o mică parte din cele microscopice.
Scenariul din clip ar fi provocat de un obiect a cărui dimensiune nu depășește un kilometru. Este suficientă o întîlnire cu un obiect avînd diametrul de o sută de metrii ca să se poată întîmpla ceea ce e prezentat acolo.

INITIATORUL

67 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 01:48

Cineva spunea ca atunci cind materia se va recunoaste prin ea insesi ,materia va pieri,cale lunga pina acolo dar imaginatia a intrat in delir,slabe sperante

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 01:53

De la: mytcor, la data 2009-09-07 01:15:31 ...cand e particula si cand e unda ?..parc-i duala cuant-asta, nu ?..

Cuanta nu e nici particulă și nici undă. Este un concept. Este o "cantitate".
Fotonul este particulă/undă. La fel și electronul. La fel de fapt tot ceea ce îndeobște e cunoscut sub numele de particulă elemntară. Ba chiar mai mult: și nucleele elementelor au această caracteristică duală de corpuscul/undă.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 12:19

De la: mihai5_2, la data 2009-09-07 01:53:59
De la: mytcor, la data 2009-09-07 01:15:31 ...cand e particula si cand e unda ?..parc-i duala cuant-asta, nu ?..

Cuanta nu e nici particulă și nici undă. Este un concept. Este o "cantitate".
Fotonul este particulă/undă. La fel și electronul. La fel de fapt tot ceea ce îndeobște e cunoscut sub numele de particulă elemntară. Ba chiar mai mult: și nucleele elementelor au această caracteristică duală de corpuscul/undă.
Mda. Ai dreptate.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:09

...s-uite-asa stimabililor, cu ajutorul lui Mihaita si Mihai52, catinel, catinel incepem sa pricipim ce si cum despre CUANTA. si despre ce l-ar cam interesa pe Maresal, numai ca cei 2 se dovedesc cam ZGARCITI la vorba, si, daca nu-i intrebi ce-ar trebuii sa-i intrebi, tac precum Ghita-n papusoi.

Nenea Mihai52, pai bine dom'le; ne-abandonasi un raspuns sibilinc si-o stergi "engelzeste" ? phai sunt catalogate peste 350 de particule subcuantice pe langa amaratul de electron, lista ramanand eschisa, uimind asistenta !

Mihaita tu , tu nimic'lea !?...sau tu te pastrezi pentru capitolele viitoare, enisio-noesice...ca mdeh ; cam p-acolo te intereseaza efectele !....apropos Mihaita, rezolvasi autocombustia ?...

Ehhh !... ce sa-i facem Maresale? asa-i "lumea" OBIECTIVA; tot ceea ce se accepta ca ADEVAR, trebuie mai intai experimentat si verificat in orice laborator de pe planeta cu acelas rezultat., nu de alta Maresale, dar stiinta nu poate fi SUBIECTIVA; ea nu poate pleca de la concluzii preconcepute pt. a le construi apoi premise conforme, c-atunci ar deveni SUBIECTIVA, saa ca , saracuta incearca si chiar reuseste a zugravi REALITATEA lumii inconjuratoare entitatii biologice numita ; HOMO SAPIENS SAPIENS.

Mihaita, Mihai52, n-ati dori sa-ncepem de la lumea determinismului cauzal al lui I.Newton si pana la lumea efectelor strict obiective a lui M.Plank, Maxwell , A. Einstein si,.si,..si..?...

....by, by !..mai vorbin 1...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:21

Mytcor, nu ti-a placut explicatia mea empirica despre autocombustie? Eu nu sint adeptul unor particule, care alearga ca niste furnici . Ci al cimpurilor energetice.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:25

De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 14:21:08Mytcor, nu ti-a placut explicatia mea empirica despre autocombustie? Eu nu sint adeptul unor particule, care alearga ca niste furnici . Ci al cimpurilor energetice.

Mihaita, n-am citit-o !... unde o gasesc , pe care dintre blogurile tale sa ?..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:25

De la: mytcor, la data 2009-09-07 14:09:16...s-uite-asa stimabililor, cu ajutorul lui Mihaita si Mihai52, catinel, catinel incepem sa pricipim ce si cum despre CUANTA. si despre ce l-ar cam interesa pe Maresal, numai ca cei 2 se dovedesc cam ZGARCITI la vorba, si, daca nu-i intrebi ce-ar trebuii sa-i intrebi, tac precum Ghita-n papusoi.
Nenea Mihai52, pai bine dom'le; ne-abandonasi un raspuns sibilinc si-o stergi "engelzeste" ? phai sunt catalogate peste 350 de particule subcuantice pe langa amaratul de electron, lista ramanand eschisa, uimind asistenta !
Mihaita tu , tu nimic'lea !?...sau tu te pastrezi pentru capitolele viitoare, enisio-noesice...ca mdeh ; cam p-acolo te intereseaza efectele !....apropos Mihaita, rezolvasi autocombustia ?...
Ehhh !... ce sa-i facem Maresale? asa-i "lumea" OBIECTIVA; tot ceea ce se accepta ca ADEVAR, trebuie mai intai experimentat si verificat in orice laborator de pe planeta cu acelas rezultat., nu de alta Maresale, dar stiinta nu poate fi SUBIECTIVA; ea nu poate pleca de la concluzii preconcepute pt. a le construi apoi premise conforme, c-atunci ar deveni SUBIECTIVA, saa ca , saracuta incearca si chiar reuseste a zugravi REALITATEA lumii inconjuratoare entitatii biologice numita ; HOMO SAPIENS SAPIENS.
Mihaita, Mihai52, n-ati dori sa-ncepem de la lumea determinismului cauzal al lui I.Newton si pana la lumea efectelor strict obiective a lui M.Plank, Maxwell , A. Einstein si,.si,..si..?...

ADEVARUL, hai sa-i spunem, ultim sau pe acolo, nu apare in laboratoare. In laboratoare sint crimpeie de adevar. Necesare bineinteles. Acela mare apare ca revelatie, si te lasa mut. Sau va fi revelat tuturor, intr-un anumit moment.
Pina atunci, ne multumim si cu aceste adevaruri mai secventiale.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:26

De la: mytcor, la data 2009-09-07 14:25:11
De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 14:21:08Mytcor, nu ti-a placut explicatia mea empirica despre autocombustie? Eu nu sint adeptul unor particule, care alearga ca niste furnici . Ci al cimpurilor energetice.

Ce smecher esti. Nu am mai umblat la ele de aproape un an. Sint depresat.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:28

daca-i gandit asa cum spui aici, esti pe calea cea buna, este un efect al dezechilibrelor energetice a ent. biologice.si-l gasesti, dar, mai cauta !...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:32

De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 14:25:38
De la: mytcor, la data 2009-09-07 14:09:16...s-uite-asa stimabililor, cu ajutorul lui Mihaita si Mihai52, catinel, catinel incepem sa pricipim ce si cum despre CUANTA. si despre ce l-ar cam interesa pe Maresal, numai ca cei 2 se dovedesc cam ZGARCITI la vorba, si, daca nu-i intrebi ce-ar trebuii sa-i intrebi, tac precum Ghita-n papusoi.

ADEVARUL, hai sa-i spunem, ultim sau pe acolo, nu apare in laboratoare. In laboratoare sint crimpeie de adevar. Necesare bineinteles. Acela mare apare ca revelatie, si te lasa mut. Sau va fi revelat tuturor, intr-un anumit moment.

Pina atunci, ne multumim si cu aceste adevaruri mai secventiale.

Mihaita, scuze !..aici te-nseli, este !..numai ca intr-un procent de peste 99% sunt clsd.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:34

De la: mytcor, la data 2009-09-07 14:28:23

daca-i gandit asa cum spui aici, esti pe calea cea buna, este un efect al dezechilibrelor energetice a ent. biologice.si-l gasesti, dar, mai cauta !...

Ceea ce mi-a venit atunci ca idee intra in acelesi mod in care imi vin astfel de idei in mai multe aspecte. Dac nu le scot repede din mine, le pierd. Si chiar daca caut alta explicatie...nu mai iese altceva. Voi reformula mai clar, si voi lasa si prima. Oricum fenomenul combustiei umane spontane, se pare ca e mai rar, tocmai datorita vietii mai socializate care o ducem....servici, casa, piata, vizite, spectacole, turism

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 14:37

De la: mytcor, la data 2009-09-07 14:28:23

Acolo ma refer la dereglarea corpurilor energetice ale omului. O sa revin, dar sa trec reformularea mai clara.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:07

Vai... sunt ABSOLUT DEZAMAGIT de "viziunea vostra". Cum ati putut sa spuneti ca scenariul ala este posibil? Mytcoareeee ...si tu brutus? Perfect posibil? Cred ca nu ti-ai baut expreso-ul destul de concentrat. De Onica nu mai vorbesc ... ABURELI .... AIURELI ... si dumnezei ...

Haideti sa ne uitam un pic la niste poze :

img.9am.ro/comunitate/photos/2/6/0/820621.jpg">

Se vede CLAR ... si se observa pe parcursul filmuletului ca "chestia" aia are in interior un fel de MAGMA FIERBINTE. Si intreb si eu acum? ... DE UNDE ATATA CALDURA cand in spatiu cosmic sunt temparaturi de -250 ... -270 grade C . Pana si pamatul sau jupiter sau uranus ...corpuri MUUULT mai mari ...s-au racit dealungul timpului. Da un meteoras! Inceputul este din start FAKE... IREAL... IMPOSIBIL. Nici macar nu poate sa fie desprins dintr-un fel de "soare"... ca e prea rotund. Daca voi credeti ca exista corpuri de dimensiunea aia care calatoresc poate chiat miliaoane de ani la temperatura de -250 de grade si au temperaturi de aprox +1000 grade C... atunci ... cred ca ati gresit topicul.

Sa mai analizam o imagine :

img.9am.ro/comunitate/photos/3/6/0/820631.jpg">

Adica la impactul cu panatul dupa un timp meteoritul ala "inghetat" de atat timp se transforma INTR-UN TRUNCHI DE CON DE LAVA? . Ba da-l in fratii lui. Si ce baza dreapta are ... WOW... Vorba Dorei ...SFIDEAZA LEGILE FIZICII... ELEMNTARE.

Nu are rost sa mai continui ... E PERA PE FATZA ...ca e o NASPETARIE. NU SE POATE INTAMPLA!!

Pt Dora nsite calduroase si o RECE. Iar pt voi ... restul ... SUPERFICIALILOR... mai si ganditi inainte sa scrieti ceva...

P.S : Myk ...de la tine CHIAR NU MA ASTEPTAM ...

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:18

Acel corp incandescent poate proveni de la distrugerea unui alt corp in apropiere. Sau la intrarea in atmosfera se incinge la suprafata. Oricum, nu are importanta. La caderea pe sol cel putin jumatate din Terra se transforma in ce se vede. Cealalta jumate e cam tot pe acolo. Nu e imposibil.La diametre ale planetoizilor peste o anumita marime se produce dezastru planetar.
Probabilitatea sa cada un astfel de corp nu e zero, ci f mica. Doar se stie ca au mai cazut, chiar de 2000 km. Deci sa fim seriosi, in burta mamei se sta doar 9 luni, nu 100 ani. Asa ca puneti-va mintea la contributie cu probleme serioase nu cu negari de tip ev mediu. Ca din evul mediu s-a intrat cu cele 2 razboaie mondiale in era moderna. Ca sa fie oamenii stimulati sa gindeasca pozitiv.
Ce vreau sa spun...provocarile universului sint inimaginabile...deocamdata.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:20

Si inca un "mic" amanunt :

Haideti sa comparam 2 imagini :

img.9am.ro/comunitate/photos/4/6/0/820641.jpg">

cu

img.9am.ro/comunitate/photos/3/6/0/820631.jpg">

Se vede clar cat de mic este meteoritul fata de pamant in prima imagine ...iar apoi in cealata magma / lava aia din interirul meteoritului ocupa MUUUUULT MAI MUUULT spatiu. Si la impactul ala si la momentul ala nu avea cum sa fie rarefiatasau ceva de genul. In a doua poza magama aia de de 4 ori mia mica decat pamantul... pe cand in prima poza tot meteoritul este de cel putin 1000 de ori mai mic decat pamantul ...
Pur si simplu diferenta de volum este COLOSALA...
Este un FAKE ORDINAR ... dar depinde acum si cat vreti si puteti sa ganditi ...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:23

Bineinteles ca e aiurea filmuletul. Gravitatia nu permite un astfel de comportament. E f mare pe aterra. Dar dezastrul tot se produce. Extinctie in masa a vietii. Dar este extraordinar de mica probabilitatea.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:28

De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 15:18:12Acel corp incandescent poate proveni de la distrugerea unui alt corp in apropiere. Sau la intrarea in atmosfera se incinge la suprafata. Oricum, nu are importanta. La caderea pe sol cel putin jumatate din Terra se transforma in ce se vede. Cealalta jumate e cam tot pe acolo. Nu e imposibil.La diametre ale planetoizilor peste o anumita marime se produce dezastru planetar.
Probabilitatea sa cada un astfel de corp nu e zero, ci f mica. Doar se stie ca au mai cazut, chiar de 2000 km. Deci sa fim seriosi, in burta mamei se sta doar 9 luni, nu 100 ani. Asa ca puneti-va mintea la contributie cu probleme serioase nu cu negari de tip ev mediu. Ca din evul mediu s-a intrat cu cele 2 razboaie mondiale in era moderna. Ca sa fie oamenii stimulati sa gindeasca pozitiv.

Mihaita ...tu ce nu intelegi. Eu nu zic ca nu nu poate lovii un meteorit pamantul ...dar nu ca in animatia aia ... si nu unul incandescent ... pe deasupra si rotund. Am scris de 5 ORI ... SCENARIUL DIN FILM ... NU ALTUL ...

Ca sa-ti demonstrez ca vorbesti ABURELI si fara NOIMA .. vreu sa te intreb ... la ce distanta de sistemul solar sunt corpuri din care se pot desprinde corpuri incandescente? Si daca raspunsul este un ANI LUMINA .... atunci ... e CLAR.

Oricum ...daca stiau un pic de "mecanica a stelelor" stiai ca dezintegrarile asfel de corpuri incandescente de fac prin EXPLOZII ... si nu mai ramane mare lucru ...

Daca ai pofta de vorbit aiurea ...poti sa te duci prin parc ...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:34

De la: maressalul_, la data 2009-09-07 15:28:39
De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 15:18:12Acel corp incandescent poate proveni de la distrugerea unui alt corp in apropiere. Sau la intrarea in atmosfera se incinge la suprafata. Oricum, nu are importanta. La caderea pe sol cel putin jumatate din Terra se transforma in ce se vede. Cealalta jumate e cam tot pe acolo. Nu e imposibil.La diametre ale planetoizilor peste o anumita marime se produce dezastru planetar.

Mihaita ...tu ce nu intelegi. Eu nu zic ca nu nu poate lovii un meteorit pamantul ...dar nu ca in animatia aia ... si nu unul incandescent ... pe deasupra si rotund. Am scris de 5 ORI ... SCENARIUL DIN FILM ... NU ALTUL ...

Ca sa-ti demonstrez ca vorbesti ABURELI si fara NOIMA .. vreu sa te intreb ... la ce distanta de sistemul solar sunt corpuri din care se pot desprinde corpuri incandescente? Si daca raspunsul este un ANI LUMINA .... atunci ... e CLAR.

Oricum ...daca stiau un pic de "mecanica a stelelor" stiai ca dezintegrarile asfel de corpuri incandescente de fac prin EXPLOZII ... si nu mai ramane mare lucru ...

Ma dar tu poti scoate 2 vorbe fara sa jignest? am clar impresia ca iti acoperi infatuarea si aroganta cu jigniri.
Vei vedea cu ochii tai ca scenariul e posibil, dar extrem de rar. Tu ai bagat un astfel de filmulet. Ca sa ce? Sa jignesti pe cei care il comenteaza. ESTI UN OBRAZNIC NOTORIU. Din acest moment nu mai am de gind sa discut cu tine. Esti un increzut fara nici un pic de discernamint.
ADIO.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:48

Materia nu exista. E o iluzie creata de simturile noastre, ptr a putea trai in aceasta lume. Exista doar energii de forma.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:58

De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 15:48:13Materia nu exista. E o iluzie creata de simturile noastre, ptr a putea trai in aceasta lume. Exista doar energii de forma.

Matrix...Mihăiță?

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 15:58

De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 15:34:53
De la: maressalul_, la data 2009-09-07 15:28:39

Ma dar tu poti scoate 2 vorbe fara sa jignest? am clar impresia ca iti acoperi infatuarea si aroganta cu jigniri.

Vei vedea cu ochii tai ca scenariul e posibil, dar extrem de rar. Tu ai bagat un astfel de filmulet. Ca sa ce? Sa jignesti pe cei care il comenteaza. ESTI UN OBRAZNIC NOTORIU. Din acest moment nu mai am de gind sa discut cu tine. Esti un increzut fara nici un pic de discernamint.ADIO.

Da ma ..sunt cum zici tu ...dar macar am dreptate. Prefer sa fiu NEPOLITICOS ...decat "DEPLASAT". Acum daca tu vrei sa fii invers ... asta e treaba ta.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 16:02

De la: nastasemihail, la data 2009-09-07 15:48:13Materia nu exista. E o iluzie creata de simturile noastre, ptr a putea trai in aceasta lume. Exista doar energii de forma.

Si simturile nu au la baza materia? Cine percepe ? Tot energia?
Apropo ...zici ca "ptr a putea trai in aceasta lume" ..da lumea asta nu e materiala. Ma Mihaita ... ce inteleg eu de la tine suna cam asa :

Materia nu exista. E o ENERGIE creata de ENERGIA noastra, ptr a putea trai in aceasta ENERGIE. Exista doar energii de forma. ... ca de ...TOTUL e energie ...

adela1zone5

66 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 16:06

CLAR ! Eu una n-am nevoie de caldura iarna in casa.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Materie si fizica cuantica...
Mergi la: