back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Materie si fizica cuantica...

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 23:01

De la: mytcor, la data 2009-09-11 12:53:05
De la: nastasemihail, la data 2009-09-10 23:53:27Si mai sint niste pusti semibeti si distrug sistematic chestii pe afara , geamuri. Zilnic. Si nu prea intervine politia. Mai nimeni nu se baga. Lasitate. Eu am fost amenintat cu bataia. Si sint gripat.

..Mihaita, asambleaza-ti un tun de microunde-n balcon , s-i vezi cum fug de-ar sa manance nori !...

Mihaita, nu vrei sa raspunzi provocarii, asa-i ?...n-ai grija, chiar daca or sa ne creada astia tampiti, n-are a face !...
hai sa-ncep eu, poate-ti faci si tu curaj intre doua atosecunde.

Elementele ce compun materia au la baza atomul,... asa-i ?...lumina, are la baza fotonul, ...asa-i ?...prin "spargerea" atomului ne-am format convingerea ca el are la baza particule elementare, prot.neut. care la randul lor sunt formati din cuarci, de unde putem foarte simplu concluziona ca absolut totul este alcatuit din particule elementare !...timpul, timpul de ce n-ar avea si el la baza in compunerea sa o particula elementara, Mihaita ?... nu suntem "noi" cei care-am descoperit faptul ca pana si campul magnetic are la baza particule fizice, gravitonii ? ...Haaaai Mihaita, recunoaste !..campurile de interactiune sunt formate din particule elementare, vrei un exemplu, poftiti; camp electromagnetic ,..na !...

S-atunci, spatiul, ce ar fi spatiul ?...cumva totalitatea particulelor elementare ale tuturor elementelor existententiale?...

De ce n-am putea spune si despre timp c-ar avea la baza particule fizice temporale, ce, astai mai cu motz !? ...asa cum spatiul ocupa un volum fizic, timpul n-ar putea ocupa si el un volum in spatiul fizic ?!...

Pentru a te zapaci de tot, si, tinand sa te enervez cu oice pret, ..am sa spun ca spatiul insusi are vecin pe nimeni altcineva decat subspatiul, daca accepti infinitul ca marime, atunci infinitul mic ii apartine, si , n-ai sa poti face croaziere prin infinitul mare daca nu te integrezi infinitului mic, aaici ai cheia patrunderii in infinitul fizic, aici gasesti si "instrumentul" necesar manipularii timpului fizic !... si,...si hop-tzop ne plimbam pe axa timpului cum vrem si pe unde vrem , pt. ca timpu-i format din particule fizice temporale si-l putem localiza,asa cum localizam tridimensionalitatea...asa-i Mihaita !...

By, By !...mai vorbim....

I-am spus lui @gabigabi mai demult, ca ei suntem noi si nu ne-ajunge, aducem si "mosafiri" in vizita !... despre EBE-i vorba Mihaita !..

Raporteaza abuz de limbaj
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 23:24

De la: maressalul_, la data 2009-09-13 22:55:49
De la: nastasemihail, la data 2009-09-10 01:40:00Micrometeorit = ....micrometeorit.
Meteorit=o piatra cam intre citiva zeci de cm si km.
Asteroid = tot o piatra cosmica. Cam intre km si sute de km
Planetoid= tot o "pietricica", de peste citeva sute de km.
Planeta="pietricica", cam peste 2000 km

Sint meteoriti metalici si pietrosi.
Cei metalici provin din centrul planetelor distruse.

Cometa - conglomerat de material vechi cosmic, pe orbite eliptice in jurul Soarelui. Vin din norul lui Oort. Au in jur de citeva zeci de km. Dar variaza dimensiunile. Se banuie ca sint de la steaua anterioara Soarelui. Deci au peste 5 miliarde ani. Sint cam o treime roca, gheata si hidrocarburi, cam egale. Se banuie ca ar fi cu miliardele, si sint ravasite de acea planeta a 12-a Nibiru.

Centura de meteoriti dintre Marte si Jupiter se banuie ca provine de la o planeta explodata, se pareTiamat. (de unde se stie numele? si cine a botezat-o?)

Vezi Mihaita ca se poate ... Acum stiu si eu ce si cum ...
Apropo ... dupa ce ne mai acomodam cu "planetele" va fi interesant e vorbit espre acea planeta Nibiru...

Eu nu cred în existenþa ei!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 01:49

De la: Dorulet, la data 2009-09-13 23:24:42
De la: maressalul_, la data 2009-09-13 22:55:49
De la: nastasemihail, la data 2009-09-10 01:40:00Micrometeorit = ....micrometeorit.
Meteorit=o piatra cam intre citiva zeci de cm si km.
Asteroid = tot o piatra cosmica. Cam intre km si sute de km
Planetoid= tot o "pietricica", de peste citeva sute de km.
Planeta="pietricica", cam peste 2000 km

Sint meteoriti metalici si pietrosi.
Cei metalici provin din centrul planetelor distruse.

Cometa - conglomerat de material vechi cosmic, pe orbite eliptice in jurul Soarelui. Vin din norul lui Oort. Au in jur de citeva zeci de km. Dar variaza dimensiunile. Se banuie ca sint de la steaua anterioara Soarelui. Deci au peste 5 miliarde ani. Sint cam o treime roca, gheata si hidrocarburi, cam egale. Se banuie ca ar fi cu miliardele, si sint ravasite de acea planeta a 12-a Nibiru.

Centura de meteoriti dintre Marte si Jupiter se banuie ca provine de la o planeta explodata, se pareTiamat. (de unde se stie numele? si cine a botezat-o?)

Vezi Mihaita ca se poate ... Acum stiu si eu ce si cum ...
Apropo ... dupa ce ne mai acomodam cu "planetele" va fi interesant e vorbit espre acea planeta Nibiru...

Eu nu cred în existenþa ei!

Nici eu nu prea mai cred. Interesant e daca exista sau nu in mod real. Ca daca exista atunci se explica si centura de asteroizi de dupa Marte si aparitia unor caderi masive de metooriti pe planete, si ravasirea cometelor de dupa Pluto. Multe s-ar explica. Dar probabil s-a gresit data, nu faptul ca exista sau nu.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 13:07

Despre planete si asteroizi s-a tot scris si studiat de câteva mii de ani încoace. Sumerienii, mayasii, incasii, egiptenii, grecii si multi altii au acordat o importanta deosebita corpurilor ceresti atât din punct de vedere stiintific, cât si spiritual. Culmea este ca informatiile pe care ei le aveau despre cosmos, planete si asteroizi întrec capacitatea oamenilor de acum. De-abia de ceva ani descoperim si noi anumite planete care erau mentionate în textele sacre acum câteva mii de ani. Bineînteles ca exista si multe speculatii pe aceasta tema, cât si pe scrierile mistice de la acea vreme. Dar cea mai controversata planeta descoperita înca din timpul sumerienilor este celebra Nibiru despre care au pomenit si mayasii.

Despre planeta X sau Nibiru, cum o numeau sumerienii. Sumerienii spuneau ca zeii lor veneau de pe aceasta planeta, care este a zecea din sistemul nostru solar. Sumerienii cunosteau toate planetele din sistemul nostru solar si stiau si ce culoare au. Acestea au fost comfirmate de misiunile Pioneer si Voyager. Anomaliile orbitelor unor planete în jurul soarelui ne indica prezenta unei noi planete în sistemul solar.

Continuarea in ...

www.gardianul.ro/Planeta-X,-denumita-Nibiru,-ameninta-viata-de-p...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 17:22

M-a suparat cineva pe topicul despreatrocitati si am cautat ceva informatii , cred ca nu v-ar strica nici voua, s-apoi mai vorbim despre cuantica.

Academicianul Eugen Macovschi

În seara zilei de 3 aprilie 1985 stiinta româneasca a suferit o pierdere deosebita prin savârsirea fulgeratoare din viata a celui mai valoros reprezentant al biochimiei, academicianul Eugen Macovschi, anunta revista de Studii si Cercetari Biochimice. Totodata revista îsi pierdea si redactorul responsabil.

Nascut la 4 februarie 1906 la Chisinau, a urmat scoala elementara în orasul sau natal, iar studiile superioare le-a facut la Facultatea de Stiinte a universitatii din Cluj, luându-si licenta în chimie în anul 1928. Urmare a calitatilor sale deosebite de cercetator, trei ani mai târziu, în 1931, îsi da doctoratul cu o teza de chimie organica, „Reactii fotochimice în seria orto-nitro-benzilidenpoliolilor”, obtinând calificativul „Magna cum laude”. Umanist de mare sensibilitate, Academicianul Macovschi a urmat si cursurile sectiei de Stiinte naturale ale aceleiasi facultati, absolvind concomitent si cursurile sectiei de pian a Conservatorului de muzica si arta dramatica „Gh. Dima”.

Calitatile sale deosebite i-au permis sa obtina prin concurs o bursa a guvernului francez, elaborând în anii 1933-1934 la Paris lucrari de specializare în biochimie la prof. Gabriel Bertrand, în fiziologia sistemului neuro-muscular la prof. Louis Lapique si de toxicologie la prof. Emil Kohn. Din 1940 pâna în 1974 a fost titularul catedrei de chimie biologica la facultatea de Biologie a Universitatii Bucuresti. Munca de cercetare a desfasurat-o nu numai la catedra, ci mai ales ca director al Institutului de Biochimie al Academiei Române. În 1942 a fost ales membru titular al Academiei de Stiinte din România, apoi membru al Academiei Române (1948), din prezidiul careia a facut parte si în cadrul careia a condus, ca presedinte, sectia de Stiinte geologice, geografice si biologice, Comisia de Biochimie, al carui fondator a fost, precum si vicepresedinte, sau ca membru al prezidiului International Society for Research of Civilization Disease and Vital Substances, International Society for the Study of the Origin of Life. În activitatea de cercetare academicianul Eugen Macovschi a abordat înca din 1929-1936 problema permeabilitatii membranelor vii, apoi a celor artificiale, iar din 1958 si-a polarizat activitatea pe elaborarea unei noi conceptii, originale, privitoare la structura materiei vii, si anume teoria biostructurala, teorie care prin interesul pe care l-a trezit în lumea stiintifica din tara si strainatate, ca si prin noile perspective pe care le deschide în cercetarea fenomenelor vietii, se dovedeste a fi deosebit de fertila si reprezinta fara îndoiala cea mai importanta opera, contributia sa fundamentala la progresul stiintelor biologice.

„Conceptia biostructurala si teoriile moleculare ale materiei vii”, aparuta în Editura Stiintifica si Enciclopedica, este de o extrema importanta, deoarece a revolutionat gândirea stiintifica, fiind nu numai o încercare de elucidare a misterului materiei vii, ci si a destinului materiei în genere. „Viata, diferenta dintre neînsufletit si însufletit, spunea academicianul Macovschi, consta în prezenta unei materii biostructurate si materii moleculare coexistente, ambele alcatuite din combinatii chimice, dar aflate în stari diferite. Mai exact biostructura apare ca un nivel superior de organizare a materiei care subordoneaza, conform propriilor ei necesitati, materia moleculara, fizica, neînsufletita, absorbind-o, eliminând-o, conferindu-i si suspendându-i calitati superioare. În concluzie, viata se datoreaza materiei biostructurate si nu metabolismului, iar moartea se instaleaza în orice sistem viu odata cu destramarea biostructurii.”

Dar ce este materia biostructurata, acest nou nivel structural al materiei anticipat înca din 1965 de academicianul Macovschi si pus în evidenta din cauza extremei sale fineti abia câtiva ani mai târziu, 1976-1981, de microscopul ultraperfectionat din laboratoarele americanilor Keith R. Porter si J.B. Tucker, de la Universitatea Boulder din Colorado (SUA)?

„Este o conformatie spongioasa, asemenea unui burete, în ale carei spatii interstitiale, infracapilare, se afla sub forma de solutie materia moleculara coexistenta. Materia moleculara furnizeaza energie materiei biostructurate, care prin schimburi cu materia moleculara contribuie la mentinerea si coordonarea compozitiei chimice a acesteia. Fata de materia moleculara nevie biostructura constituie un stadiu superior al dezvoltarii si organizarii materiei ce se prezinta ca un sistem bioritmic cvasidimensional, datorita fluxului neîntrerupt de destramare partiala si reversibilitate, iar ca structura biologica reticulara are o forma tridimensionala. În interstitii, sub forma de solutie apoasa se gasesc combinatii chimice care nu au intrat în alcatuirea biostructurii. Apa, aflata în celulele vii în trei stari diferite: libera, legata si biostructurata, joaca în aceasta conceptie un rol fundamental.”

Elaborata conform metodei gândirii deductiv-inductive si a procedeului nou folosit numit procedeul compararii, adaptarii, teoria biostructurala constituie un model plauzibil si viabil de cunoastere a universului care s-a bucurat si în plan national si international de confirmari spectaculoase. Pentru verificarea valabilitatii teoriei biostructurale autorul a recurs la cinci criterii de apreciere, si anume ale previziunii, reevaluarii, proliferarii, extinderii si reciprocitatii, dintre care primele doua constituie calea experimentala de verificare a valabilitatii unei ipoteze sau teorii, urmatoarele doua calea teoretica, iar ultima calea filozofica.

Teoria academicianului Eugen Macovschi nu se opreste aici. Ea ne vorbeste de o dezvoltare în continuare a materiei în univers care merge de la materia fizica (neînsufletita), la materia biosica (materia vie obisnuita, deosebita calitativ de materia nevie), la materia noesica (materia vie, superior organizata, viul superior dezvoltat deosebit calitativ de materia biosica prin natura, structura, grad de dezvoltare).

Aceasta ipoteza a pluralitatii nivelurilor structurale ale materiei în univers nu se opreste aici. Pe baza materiei noesice coexistente cu celelalte forme de materie poate aparea în univers al patrulea nivel, si anume: nivelul enisic.

„Dupa cum în cadrul materiei biosice materia biostructurata este purtatoarea însusirilor biologice, iar în cadrul materiei noesice materia noesistructurata este purtatoarea însusirilor ce conditioneaza gândirea abstracta – spunea academicianul Eugen Macovschi - tot asa si în cadrul materiei enisice (enigmatice) materia enisistructurata este purtatoarea unor însusiri cu totul speciale care confera fiintelor dotate cu materie enisica puteri si posibilitati nebanuite ce depasesc capacitatea de întelegere a omului. Omul, neavând materie enisica, nu-si poate da seama de aceste puteri si posibilitati, dupa cum animalele cele mai dezvoltate si mai apropiate filogenetic de om neavând materie noesica nu-si pot da seama de gândirea abstracta.”

În aceasta tulburatoare pluralitate omul ar putea, dupa parerea savantului român, preciza într-un interviu Mirela Roznovenu, sa fie înzestrat, în anumite conditii, cu materie enisica si totusi materia enisica nu este ultimul nivel. Academicianul Macovschi vorbeste si de nivelul superior superenisic. Dupa opinia sa, desi capacitatea de structurare a materiei în univers este limitata, ea nu se opreste la nivelul superenisic, ci prezinta si alte niveluri structurale superioare, superenisice. Pe de alta parte, daca în univers materia trece în dezvoltarea ei prin aceleasi niveluri structurale, viata însa se poate deosebi prin unele particularitati dupa planeta, sistemul solar sau galaxia în care îsi poate face aparitia.

Prin teoria biostructurala academicianul Eugen Macovschi a deschis larg calea conturarii unor idei si cercetari noi în cele mai diferite domenii ale biologiei, ca: permeabilitatea membranelor, starea apei si a altor componente în tesuturile organismelor vii, relatiile dintre noxe, organism si medicamente, originea vietii pe planeta noastra, originea undelor encefalografice, definirea substratului mineral al gândirii abstracte si al fenomenelor psihotronice, pluralitatea nivelurilor structurale ale materiei în univers. Aceeasi conceptie a deschis perspective noi si în domeniul carcinogenezei, în farmacologie, în ecologie si a contribuit la dezvoltarea altor domenii stiintifice cum sunt cele legate de teoria câmpurilor (prin teoretizari despre câmpurile bionice si cele noesice), de analiza materiei vii ca sistem cibernetic ierarhizat.

Teoria biostructurata a materiei reprezinta poate una dintre cele mai generoase si tulburatoare dintre teoriile care au încercat sa dea o definitie vietii, sa-i înteleaga trecutul si viitorul.

Evolutionista în esenta, ea ramâne în mod exemplar deschisa cel putin enigmelor pe care le propune viitorul spre rezolvare:

* Ce anume declanseaza saltul spre aparitia unui nivel superior structural al materiei?

* În ce masura omul poate avea acces la aceasta cheie a universului?

* Si cât de mult ne putem asuma depasirea acestor bariere care închid, asemenea unor conteinere, nivelurile structurale ale materiei?

* Este omul primul nivel structural al materiei care poate gândi aceste structuri preexistente?

* Nu cumva poate fi gândit de niveluri ale materiei superioare?

Nu pot încheia aceasta prezentare fara sa multumesc în primul rând doamnei biochimist dr. Viorica Elefterescu, colaboratoare apropiata a academicianului Eugen Macovschi, care mi-a pus la dispozitie cu multa gentilete materialul bibliografic principal si academicianului Eugen Macovschi, profesor si mentor deosebit, care m-a încurajat în cercetarile de comunicare la plante, la cercetarile de piramida si de ce nu la mesajul care mi l-a lasat în seara anului nou 1985, pe care am petrecut-o alaturi de Elena Cernei, Dik Baboian si profesorului Eugen Macovschi. A fost ultima seara în care a tinut o mica conferinta.

www.stiintasitehnica.ro/index.php?menu=8&id=643

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 17:38

Ei bine, eu am avut in mina un meteorit cam de 40 kg, care a cazut linga Detroit.
Era flat, probabil cum a cazut, avea culoarea verde inchis metalic si un luciu specific.
Omul in a carui ferma, cazuse mi l-a dat sa-l tin in mina.
Nu stiu ce metal are aceasta culoare aici pe pamint, dar nu am mai vazut asa ceva: nu era de loc ruginit, oxidat.
Daca mai sint si altii care ar putea stii, sint deschis opiniilor!

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 20:33

De la: mytcor, la data 2009-09-14 17:22:53
Academicianul Eugen Macovschi...

INTERESANT...

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 20:51

De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-14 17:38:24Ei bine, eu am avut in mina un meteorit cam de 40 kg, care a cazut linga Detroit.
Era flat, probabil cum a cazut, avea culoarea verde inchis metalic si un luciu specific.
Nu stiu ce metal are aceasta culoare aici pe pamint, dar nu am mai vazut asa ceva: nu era de loc ruginit, oxidat.

cuprul oxidat este verde. gandeste-te la statuia libertatii din SUA, ai putea sa juri ca este dintr-un material verzui solid, dar ea este de fapt din cupru care cu timpul a oxidat complet.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 02:17

De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-14 17:38:24Ei bine, eu am avut in mina un meteorit cam de 40 kg, care a cazut linga Detroit.

Metalele in spatiul cosmic sufera un fel de aranjare a cristalelor pe o anumita adincime care nu mai permite reactii chimice normale. Deci nici oxidare. Au structuri diferite de cele de pe pamint. Structura cristalina poate fi in multe feluri la acelasi metal.
Aceasta modificare este de la radiatiile f puternice din spatiul cosmic.
Elementele chimice sint acelesi in tot universul. Poate cu mici surprize.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 02:19

De la: mytcor, la data 2009-09-14 17:22:53M-a suparat cineva pe topicul despreatrocitati si am cautat ceva informatii , cred ca nu v-ar strica nici voua, s-apoi mai vorbim despre cuantica.

Academicianul Eugen Macovschi

În seara zilei de 3 aprilie 1985 stiinta româneasca a suferit o pierdere deosebita prin savârsirea fulgeratoare din viata a celui mai valoros reprezentant al biochimiei, academicianul Eugen Macovschi, anunta revista de Studii si Cercetari Biochimice. Totodata revista îsi pierdea si redactorul responsabil.

Nascut la 4 februarie 1906 la Chisinau, a urmat scoala elementara în orasul sau natal, iar studiile superioare le-a facut la Facultatea de Stiinte a universitatii din Cluj, luându-si licenta în chimie în anul 1928. Urmare a calitatilor sale deosebite de cercetator, trei ani mai târziu, în 1931, îsi da doctoratul cu o teza de chimie organica, „Reactii fotochimice în seria orto-nitro-benzilidenpoliolilor”, obtinând calificativul „Magna cum laude”. Umanist de mare sensibilitate, Academicianul Macovschi a urmat si cursurile sectiei de Stiinte naturale ale aceleiasi facultati, absolvind concomitent si cursurile sectiei de pian a Conservatorului de muzica si arta dramatica „Gh. Dima”.

Calitatile sale deosebite i-au permis sa obtina prin concurs o bursa a guvernului francez, elaborând în anii 1933-1934 la Paris lucrari de specializare în biochimie la prof. Gabriel Bertrand, în fiziologia sistemului neuro-muscular la prof. Louis Lapique si de toxicologie la prof. Emil Kohn. Din 1940 pâna în 1974 a fost titularul catedrei de chimie biologica la facultatea de Biologie a Universitatii Bucuresti. Munca de cercetare a desfasurat-o nu numai la catedra, ci mai ales ca director al Institutului de Biochimie al Academiei Române. În 1942 a fost ales membru titular al Academiei de Stiinte din România, apoi membru al Academiei Române (1948), din prezidiul careia a facut parte si în cadrul careia a condus, ca presedinte, sectia de Stiinte geologice, geografice si biologice, Comisia de Biochimie, al carui fondator a fost, precum si vicepresedinte, sau ca membru al prezidiului International Society for Research of Civilization Disease and Vital Substances, International Society for the Study of the Origin of Life. În activitatea de cercetare academicianul Eugen Macovschi a abordat înca din 1929-1936 problema permeabilitatii membranelor vii, apoi a celor artificiale, iar din 1958 si-a polarizat activitatea pe elaborarea unei noi conceptii, originale, privitoare la structura materiei vii, si anume teoria biostructurala, teorie care prin interesul pe care l-a trezit în lumea stiintifica din tara si strainatate, ca si prin noile perspective pe care le deschide în cercetarea fenomenelor vietii, se dovedeste a fi deosebit de fertila si reprezinta fara îndoiala cea mai importanta opera, contributia sa fundamentala la progresul stiintelor biologice.

„Conceptia biostructurala si teoriile moleculare ale materiei vii”, aparuta în Editura Stiintifica si Enciclopedica, este de o extrema importanta, deoarece a revolutionat gândirea stiintifica, fiind nu numai o încercare de elucidare a misterului materiei vii, ci si a destinului materiei în genere. „Viata, diferenta dintre neînsufletit si însufletit, spunea academicianul Macovschi, consta în prezenta unei materii biostructurate si materii moleculare coexistente, ambele alcatuite din combinatii chimice, dar aflate în stari diferite. Mai exact biostructura apare ca un nivel superior de organizare a materiei care subordoneaza, conform propriilor ei necesitati, materia moleculara, fizica, neînsufletita, absorbind-o, eliminând-o, conferindu-i si suspendându-i calitati superioare. În concluzie, viata se datoreaza materiei biostructurate si nu metabolismului, iar moartea se instaleaza în orice sistem viu odata cu destramarea biostructurii.”

Dar ce este materia biostructurata, acest nou nivel structural al materiei anticipat înca din 1965 de academicianul Macovschi si pus în evidenta din cauza extremei sale fineti abia câtiva ani mai târziu, 1976-1981, de microscopul ultraperfectionat din laboratoarele americanilor Keith R. Porter si J.B. Tucker, de la Universitatea Boulder din Colorado (SUA)?

„Este o conformatie spongioasa, asemenea unui burete, în ale carei spatii interstitiale, infracapilare, se afla sub forma de solutie materia moleculara coexistenta. Materia moleculara furnizeaza energie materiei biostructurate, care prin schimburi cu materia moleculara contribuie la mentinerea si coordonarea compozitiei chimice a acesteia. Fata de materia moleculara nevie biostructura constituie un stadiu superior al dezvoltarii si organizarii materiei ce se prezinta ca un sistem bioritmic cvasidimensional, datorita fluxului neîntrerupt de destramare partiala si reversibilitate, iar ca structura biologica reticulara are o forma tridimensionala. În interstitii, sub forma de solutie apoasa se gasesc combinatii chimice care nu au intrat în alcatuirea biostructurii. Apa, aflata în celulele vii în trei stari diferite: libera, legata si biostructurata, joaca în aceasta conceptie un rol fundamental.”

Elaborata conform metodei gândirii deductiv-inductive si a procedeului nou folosit numit procedeul compararii, adaptarii, teoria biostructurala constituie un model plauzibil si viabil de cunoastere a universului care s-a bucurat si în plan national si international de confirmari spectaculoase. Pentru verificarea valabilitatii teoriei biostructurale autorul a recurs la cinci criterii de apreciere, si anume ale previziunii, reevaluarii, proliferarii, extinderii si reciprocitatii, dintre care primele doua constituie calea experimentala de verificare a valabilitatii unei ipoteze sau teorii, urmatoarele doua calea teoretica, iar ultima calea filozofica.

Teoria academicianului Eugen Macovschi nu se opreste aici. Ea ne vorbeste de o dezvoltare în continuare a materiei în univers care merge de la materia fizica (neînsufletita), la materia biosica (materia vie obisnuita, deosebita calitativ de materia nevie), la materia noesica (materia vie, superior organizata, viul superior dezvoltat deosebit calitativ de materia biosica prin natura, structura, grad de dezvoltare).

Aceasta ipoteza a pluralitatii nivelurilor structurale ale materiei în univers nu se opreste aici. Pe baza materiei noesice coexistente cu celelalte forme de materie poate aparea în univers al patrulea nivel, si anume: nivelul enisic.

„Dupa cum în cadrul materiei biosice materia biostructurata este purtatoarea însusirilor biologice, iar în cadrul materiei noesice materia noesistructurata este purtatoarea însusirilor ce conditioneaza gândirea abstracta – spunea academicianul Eugen Macovschi - tot asa si în cadrul materiei enisice (enigmatice) materia enisistructurata este purtatoarea unor însusiri cu totul speciale care confera fiintelor dotate cu materie enisica puteri si posibilitati nebanuite ce depasesc capacitatea de întelegere a omului. Omul, neavând materie enisica, nu-si poate da seama de aceste puteri si posibilitati, dupa cum animalele cele mai dezvoltate si mai apropiate filogenetic de om neavând materie noesica nu-si pot da seama de gândirea abstracta.”

În aceasta tulburatoare pluralitate omul ar putea, dupa parerea savantului român, preciza într-un interviu Mirela Roznovenu, sa fie înzestrat, în anumite conditii, cu materie enisica si totusi materia enisica nu este ultimul nivel. Academicianul Macovschi vorbeste si de nivelul superior superenisic. Dupa opinia sa, desi capacitatea de structurare a materiei în univers este limitata, ea nu se opreste la nivelul superenisic, ci prezinta si alte niveluri structurale superioare, superenisice. Pe de alta parte, daca în univers materia trece în dezvoltarea ei prin aceleasi niveluri structurale, viata însa se poate deosebi prin unele particularitati dupa planeta, sistemul solar sau galaxia în care îsi poate face aparitia.

Prin teoria biostructurala academicianul Eugen Macovschi a deschis larg calea conturarii unor idei si cercetari noi în cele mai diferite domenii ale biologiei, ca: permeabilitatea membranelor, starea apei si a altor componente în tesuturile organismelor vii, relatiile dintre noxe, organism si medicamente, originea vietii pe planeta noastra, originea undelor encefalografice, definirea substratului mineral al gândirii abstracte si al fenomenelor psihotronice, pluralitatea nivelurilor structurale ale materiei în univers. Aceeasi conceptie a deschis perspective noi si în domeniul carcinogenezei, în farmacologie, în ecologie si a contribuit la dezvoltarea altor domenii stiintifice cum sunt cele legate de teoria câmpurilor (prin teoretizari despre câmpurile bionice si cele noesice), de analiza materiei vii ca sistem cibernetic ierarhizat.

Teoria biostructurata a materiei reprezinta poate una dintre cele mai generoase si tulburatoare dintre teoriile care au încercat sa dea o definitie vietii, sa-i înteleaga trecutul si viitorul.

Evolutionista în esenta, ea ramâne în mod exemplar deschisa cel putin enigmelor pe care le propune viitorul spre rezolvare:

* Ce anume declanseaza saltul spre aparitia unui nivel superior structural al materiei?

* În ce masura omul poate avea acces la aceasta cheie a universului?

* Si cât de mult ne putem asuma depasirea acestor bariere care închid, asemenea unor conteinere, nivelurile structurale ale materiei?

* Este omul primul nivel structural al materiei care poate gândi aceste structuri preexistente?

* Nu cumva poate fi gândit de niveluri ale materiei superioare?

Nu pot încheia aceasta prezentare fara sa multumesc în primul rând doamnei biochimist dr. Viorica Elefterescu, colaboratoare apropiata a academicianului Eugen Macovschi, care mi-a pus la dispozitie cu multa gentilete materialul bibliografic principal si academicianului Eugen Macovschi, profesor si mentor deosebit, care m-a încurajat în cercetarile de comunicare la plante, la cercetarile de piramida si de ce nu la mesajul care mi l-a lasat în seara anului nou 1985, pe care am petrecut-o alaturi de Elena Cernei, Dik Baboian si profesorului Eugen Macovschi. A fost ultima seara în care a tinut o mica conferinta.

www.stiintasitehnica.ro/index.php?menu=8&id=643

Cititi cu atentie asta. Ca e de baza in intelegerea viului. si altele....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 02:23

Eu tot spun de un an despre aceste corpuri energetice, care le avem deja. Aici se spune cam de acelasi lucru, dar ca structurare la alte fiinte. deci ceea ce vom fi si noi. Acele structuri s-ar putea sa fie si la om, dar neconstientizate, sau f slab dezvoltate. E optimist nu.

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 05:30

Lasa-ma cu cupru, ca-l cunosc.
Asta era ca o balega de vaca turtita, si era negru, verzui cu luciu.
Cred ca afost moale cind s-a lovit de pamint.
Va aduceti aminte de culoarea Zgurii? Cam asa era. Dar era foarte compact.
Cupru oxidat nu luceste.
Avea cam 40 de Kg, si a cazut linga oraselul Pontiac, la 30 km de Detroit.
Mihai
Corpul nostru spiritual sau energetic are cam 3 metri inaltime, asa mi-au spus cei ce l-au vazut.
Spiritul este mult mai puternic decit materia, si este in control daca vrei sa-i dai locul.
Trupul, ochii, vad numai materia, dar spiritul nu are spatiu si timp!
Uite un exemplu:
trupul imi era slabit de gripa, dar gindul, mintea, imi spunea sa merg la antrenament.
Dupa antrenament, care a fost la limita fizica, nu am mai fost bolnav.
Bine-nteles ca temperatura corpului s-a ridicat in timpul antrenamentului, si a distrus virusul.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 13:07

Allan Greenleaf, Yaroslav Kurylev, Matti Lassas, and Gunther Uhlmann

We describe recent theoretical and experimental progress on making objects invisible to detection by electromagnetic waves. Ideas for devices that would once have seemed fanciful may now be at least approximately implemented physically using a new class of artificially structured materials called metamaterials. Maxwell's equations have transformation laws that allow for the design of electromagnetic material parameters that steer light around a hidden region, returning it to its original path on the far side. Not only would observers be unaware of the contents of the hidden region, they would not even be aware that something was being hidden. An object contained in the hidden region, which would have no shadow, is said to be cloaked. Proposals for, and even experimental implementations of, such cloaking devices have received the most attention, but other designs having striking effects on wave propagation are possible. All of these designs are initially based on the transformation laws of the equations that govern wave propagation but, due to the singular parameters that give rise to the desired effects, care needs to be taken in formulating and analyzing physically meaningful solutions. We recount the recent history of the subject and discuss some of the mathematical and physical issues involved.
©2009 Society for Industrial and Applied Mathematics

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:05

Eu acum vreo 3 ani lucram in gradina, noaptea la -10- -15 grade citeva ore. Pe viscol. Si nu aveam nimic. Acum racesc la cel mai mic curent. Atunci ma uscam in mijlocul iernii la cap cu mersul prin casa. Acum racesc. Astea nu stiu la ce sa le incadrez. Acum nu mai am gradina dar am internet....Si ma simt mai bine, dar mai bolnavicios.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 11:57

De la: nastasemihail, la data 2009-09-18 00:05:20Eu acum vreo 3 ani lucram in gradina, noaptea la -10- -15 grade citeva ore. Pe viscol. Si nu aveam nimic. Acum racesc la cel mai mic curent. Atunci ma uscam in mijlocul iernii la cap cu mersul prin casa. Acum racesc. Astea nu stiu la ce sa le incadrez. Acum nu mai am gradina dar am internet....Si ma simt mai bine, dar mai bolnavicios.

...a-nceput bio-crinosu-ti sa-si regleze frecventa !...

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:10

Are mai multe parti ... si este in romana...

www.youtube.com/v/9UNNps2CIg0&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/9UNNps2CIg0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340">

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:36

www.youtube.com/v/1W7LpxdbpbY&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/1W7LpxdbpbY&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="440">

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:38

www.youtube.com/v/ZozDMCiAUtw&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/ZozDMCiAUtw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="440">

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:38

www.youtube.com/v/k268RRe8Fqc&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/k268RRe8Fqc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="440">

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:39

www.youtube.com/v/1onScNRGEw0&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/1onScNRGEw0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="440">

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:40

www.youtube.com/v/h4TEoIyX7E0&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/h4TEoIyX7E0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="440">

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 19:41

Interesante filmuleþele astea de popularizare a ºtiinþei. Totuºi nu sînt destinate profesioniºtilor deºi nici lor nu le stricã, dimpotrivã....deºii am descoperit vre-o 12 inadvertenþe, dar nu ºtiu cum aº putea sã explic mai bine "pe înþelesul tuturor". Vorba unui fost coleg de-al meu de cercetare deacum vreo treizeci de ani, cînd trebuind sã-ºi explice anumite teorii în faþa conducerii institutului, l-a luat gura pedinainte ºi a zis: "Sã explic altfel, mai pe înþelesu' proºtilor, ca sã puteþi înþelege ºi dumneavoastrã, tovarãºe director"!

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 10:59

De la: mihai5_2, la data 2009-09-18 19:41:31Interesante filmuleþele astea de popularizare a ºtiinþei. Totuºi nu sînt destinate profesioniºtilor deºi nici lor nu le stricã, dimpotrivã....deºii am descoperit vre-o 12 inadvertenþe, dar nu ºtiu cum aº putea sã explic mai bine "pe înþelesul tuturor". Vorba unui fost coleg de-al meu de cercetare deacum vreo treizeci de ani, cînd trebuind sã-ºi explice anumite teorii în faþa conducerii institutului, l-a luat gura pedinainte ºi a zis: "Sã explic altfel, mai pe înþelesu' proºtilor, ca sã puteþi înþelege ºi dumneavoastrã, tovarãºe director"!

Hai nu fi timid ...si impartaseste-ne si noua cateva... inadvertente...

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 17:33

Ei bine, am mai scris undeva, ca omenirea va descoperii o viteza mai mare ca cea a luminii.
Viteza fotonica va trece pe locul doi.
Masina, nava, va fi sferica, deoarece sfera este forma perfecta.
Totusi omenirea are inca probleme de rezolvat:
-cum se va comporta organismul omenesc la aceste accelerari imense?
-dar la opriri, "frinari"
-creerea de scuturi subatomice etc.
Cineva, isi batea joc de popa Cleopa, dar viziunile pe care le primesc oamenii nu sint la voia intimplarii.
Asa ca batjocoritorii sa treaca la coltz.
Daca nu intelegi, stai in banca si taci, poate ca cei din jur vor crede ca esti intelept!
Totul este posibil celui ce crede!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 23:31

De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-21 17:33:21Ei bine, am mai scris undeva, ca omenirea va descoperii o viteza mai mare ca cea a luminii.
Viteza fotonica va trece pe locul doi.
Masina, nava, va fi sferica, deoarece sfera este forma perfecta.
Totusi omenirea are inca probleme de rezolvat:
-cum se va comporta organismul omenesc la aceste accelerari imense?
-dar la opriri, "frinari"
-creerea de scuturi subatomice etc.
Cineva, isi batea joc de popa Cleopa, dar viziunile pe care le primesc oamenii nu sint la voia intimplarii.
Asa ca batjocoritorii sa treaca la coltz.
Daca nu intelegi, stai in banca si taci, poate ca cei din jur vor crede ca esti intelept!
Totul este posibil celui ce crede!

In teorie este deja. Viteza luminii la puterea 24. Fiecare ridicare la patrat duce la intrarea instantaneu in alt univers in care viteza luminii maxima este la valoarea respectiva, si nu mai mare. 24 universuri. Va dati seama ce viteze are energia in urmatoarele universuri.
Deci nu apare masa infinita la viteza luminii ci se intra in alt univers la depasirea ei.
In acest univers viteza luminii nu trece de cea cunoscuta.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 16:40

www.youtube.com/v/982cTjWx_zc&hl=en&fs=1&color1=0xe1600f&color2=...">www.youtube.com/v/982cTjWx_zc&hl=en&fs=1&color1=0xe1600f&color2=..." type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="440">

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 22:13

Maresale
Nu pot decit sa te felicit pentru informatia de mai sus!

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 22:19

De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-23 22:13:12Maresale
Nu pot decit sa te felicit pentru informatia de mai sus!

Mda... pacat ca nu am cu cine discuta. Multi nu vad mai mult decat balicareala de pe forum si nu-si dau seama ca mai trebuie sa zica si ceva "INTERESANT".

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 22:31

Ce zici? Putem specula un pic la viteza fotonica? Si cam cum ar putea fi folosita?

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 22:54

De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-23 22:31:07Ce zici? Putem specula un pic la viteza fotonica? Si cam cum ar putea fi folosita?

Nu sunt chiar asa avansat ... tocmai de asta am dechis topicul asta ... sa strang materiale despre univers, palnte, fizica cuantica ... si cam ce tine de materie .. si nu numia ... Sunt in prices de invatare. Dar maine ma uit sa vad daca fgasesc ceva un filmulet o poza sugestiva despre viteza fotonica. Daca stii tu vreun material nu te sfii sa n-il impartasesti.

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Materie si fizica cuantica...
Mergi la: