back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Stiinta mileniului iii .constiinta vibratorie .

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
 
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 09:12

De la: 9am077225, la data 2009-11-06 18:24:10
De la: 9am077225, la data 2009-11-04 19:01:01Cuvântul Kundalini este derivat din cuvântul sanskrit kundal care înseamnă răsucire, buclă. Reprezintă energia primordială prezentă sub forma a trei bucle și jumătate care se învârt sub formă de spirală la baza osului triunghiular de la baza coloanei vertebrale numit osul sacru (sacrum).
Numele latin os sacru sugerează că acesta ar fi o parte sacră a corpului. Vechii greci cunoșteau acest lucru și de aceea ei l-au numit hieron osteon, deoarece acest os era ultimul care putea fi distrus când corpul era ars, și de asemenea i se atribuiau puteri supranaturale.
Și egiptenii cunoșteau acest os ca fiind foarte important și îl considerau locul unei puteri speciale.
În vest Sacrum este simbolizat prin semnul lui Aquarius și prin Sfântul Graal, care conține apa vieții.
Kundalini in Sahaja Yoga
Această scoală de Yoga stipulează, in linia scrierilor hinduse, că trezirea lui Kundalini se poate face de către un maestru care deține cunoașterea supremă a lui Kundalini (guru). Potrivit lui Shri Mataji ,trezirea lui Kundalini se poate face și fără efort, deoarece această energie este (în concordanță cu scrierile vechi hinduse) și energia dorinței pure din om.( Manifestarea acestei energii ar fi, potrivit întelepților indieni, sub forma de vibrații - în sanscrită Chaitanya, percepută sub forma unor adieri răcoroase la nivelul corpului (in special al mainilor) . Trezirea autorizată a lui Kundalini, în prezența unui maestru spiritual adevărat ar trebui să-i inducă discipolului o stare de calm, pace și bucurie, o senzație de răcorire a corpului, precum și starea de nirvichara, starea spirituală definită ca fiind o stare de fără gânduri (dincolo de mental), cu care începe Realizarea Sinelui. Potrivit vechilor întelepți, odată cu obținerea acestei stări începe de fapt Yoga.
Adus de la ro.wikipedia.org/wiki/Kundalini

( Dorinta.
Cauza suferintei ,potrivit lui Buddha ,este dorinta ce se naste din ignoranta .In fapt , dorintele se nasc din mediul in care omul traieste ;caliatatea dorintelor omului nu poate depasi nivelul spatiului vibrator din jurul sau .
Cu o singura exceptie –dorinta de Dumnezeu !
Intreg spatiul energetic oricare ar fii el , este patruns si de energia divina iar momentul in care omul ajunge sa rezoneze cu acest nivel , dorinta ce apare o numim pura iar manifestarile ei nu aduc suferinta ci bucurie !)

Kundalini în scrierile hinduse
Există sute de referiri legate de Kundalini în scrierile hinduse. Potrivit textelor indiene, Kundalini este energia primordială, absolută, care are valențe de Mare Mamă, susține și dă naștere fiecărui lucru din universul cunoscut.
Kundalini este potrivit descrierilor antice încolacită asemenea unui șarpe în adormire. A fost descrisă în detalii foarte amanunțite în Upanishade și textele tantrice. Kundalini yoga era considerată yoga supremă dintre toate celelate forme de yoga, iar trezirea energiei Kundalini era descrisă ca fiind calea supremă spre cunoastere.
Gyaneswara, un sfânt faimos în India, din statul indian Maharashtra, născut în jurul anului 1275 e.n. o descrie pe Kundalini în capitolul șase al cunoscutei sale cărți Gyaneswari: Kundalini este energia supremă. Întregul corp al căutătorului începe să vibreze din cauza apariției lui Kundalini. Impuritățile nedorite în corp dispar. Corpul dintr-o dată arata foarte prnoporționat, iar ochii sunt strălucitori și atractivi, iar pupilele se măresc.
Guru Nanak Dev (1496 e.n), alt mare înțelept indian a facut referiri despre trezirea lui Kundalini menționând că în urma trezirii o inimă pură este asemeni unui vas de aur umplut cu nectar divin coborând din Dasham Dwar. (Bramharandra Chakra sau Sahasrara Chakra )
Shri Guru Granth, un alt întelept hindus scria: Dumnezeu a facut acest corp omenesc ca o casă cu șase chakras (centri energetici) și a stabilit lumina spiritului în el. Traversează oceanul lui Maya (iluzia universală) și întâlnește-l pe Dumnezeul etern care nu vine, nu pleacă si care nici nu se naște, nici nu moare. Când cele șase chakras ale tale sunt iluminate, Surati (Kundalini) distruge dezechilibrele.
Guru Vashistha a afirmat că această energie deține (este) cunoașterea absolută.
Kundalini în alte culturi
Cei care afirmă ca dețin cunoașterea lui Kundalini, întelepti si cautatori ai revelatiilor spirituale o descopera pe Kundalini reprezentata prin simboluri si in cultura altor popoare din arii geografice diferite: În antichitate simbolul șarpelui lui Mercur care a devenit în timp și un simbol al alchimiei (al proceselor psihice și fizice de metamorfoză).
Gnosticii au reprezentat acest simbol al energiei sub forma unui șarpe, reprezentând coloana vertebrală.
În Grecia Antică și mai târziu în mitologia romană o găsim in simbolul care îl insoteste pe Asclepios, zeul medicinei, adesea reprezentat ținând in mana un toiag pe care sunt sculptati unul sau doi serpi. Pentru greci acest simbol reprezenta simbolul vindecării.
La egipteni simbolul poate fi întâlnit pe coroana faronilor, la atzeci în iconografia reprezentându-l pe Quetzalcoatl, Șarpele cu pene, iar in descrierile Vechiului Testament în simbolul toiagului lui Moise.

(In Coran manifestarea vibratorie a lui Kundalini a fost numita RUH ;iar in Noul Testament manifestarea lui Kundalini este numita Duhul Sfant .Lao Tze a numit-o mama tuturor lucrurilor -DAO!
Shri Mataji Nirmala Devi o numeste manifestarea dorintei pure a omului (dorinta de Dumnezeu ), avand in prezent peste 4000 de discursuri bazate pe cunosterea acestei energii .)






Mihai nu e nimic despre ozn-uri in textul asta !

Faci misto de mine. Eu sint aici ptr....orice care....ma intereseaza.
Dar cine esti. esti mai vechi?

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 09:15

Ma intereseaza manifestarile ridicarii acelei energii kundalinii ori accidental ori voluntar. Cum poate fi stapinita, daca poate fi. Si altele despre ea. Mai ales cei care stiu sigur ca au stapinit-o.
Ca eu am senzatia ca am avut o ridicare a ei cum se spune. dar nu sint sigur ca nu era altceva.
As putea spune ca am stapinit-o intr-un mod clasic.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 11:54

Kundalini ,din punct de vedere subiectiv si individual ,este mai mult decat Dumnezeu pentru fiecare din noi deoarece este singura putere ce actioneza ca o Mama spirituala pentru fiecare om fiind tot timpul cu noi .
Adica ,am putea spune ,avem in Kundalini odata trezita un dumnezeu personal .
Dar esenta sa este univesalitatea si prin inaltarea ei omul este ridicat la acel nivel .
In esoterism Kundalinie este considerata creatoarea corpului cauzal al fiintei umane (adica cauza manifestrii celorlalte corpuri inclusiv cel fizic)
Dar numai in cazul oamenilor (si intr-o anumita era a univesului )Kundalini se poate trezi spontan ,natural ,fara efort .
Metoda prin care se manifesta spontan este UNICA si a fost fundamentata in aceasta era de Shri Mataji Nirmala Devi .
Alte metode de activare necesita efort ,purificari si penitente .
Nu sunt compatibile cu necesitatile si evolutia omului in era metamoderna.
Kundalini stie totul despre noi .Pentru ea nu suntem decat niste copii .Cum am putea sa o controlam si de ce am face-o ?
Ar trebui doar sa invatam sa comunicam cu ea si sa-i urmam mesajele .
Mesajele lui Kundalini si comunicarea Sinelui cu ea au fost deasemenea decodificate de Shri Mataji si transmise noua prin sistemul Sahaja Yoga (yoga spontana ).
E adevarat ca ,in aceste timpuri , si mai ales daca citim texte ce reprezinta adevarul despre subiect ,Kundalini se va ridica spontan ...DAR NU SE VA SI MENTINE .
Se ridica doar pentru a confirma si asteapta o actiune concreta si pozitiva din partea noastra .
Daca actiune nu este in acord cu Realitatea recade la loc in lacasul sau din osul numit sacrum si asteapta un moment mai bun in constiinta cautatorului .

Concluzia este ca trebuie uitat ce stim noi despre alte energii in relatia cu Kundalini (poate ca am putem controla enegii inferiore noua sau energii ,,moarte " )….si sa vedem ce stie Kundalini despre noi !
Daca nu aveti timp (oare la ce foloseste timpul ?!!!)pt. a urma cateva lectii gratuite in salile de Sahaja Yoga (exista in fiecare oras din tara) puteti folosi si virtualul dar nu chiar cu acelasi efect .
www.realizareasinelui.ro/experiment.php


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 12:05

Am o intrebare. Aceasta energie kundalini, din moment ce este la baza corpului, nu cumva e o energie mai degraba a....infernului. Sau apropiata de el.
Spun asta, fiindca stiu ca energiile acestea bazale ca si cele telurice pot distruge ce e material biostructurat, ca fiind apropiate de ele. Dar energiile divine cele care au corespondenta in chakrele 3 de sus, nu distrug ci aduc revelatii mai degraba. acelea 3 sint mai apropiate de divinitate. si stiu ca mai sint 2 in sus in aer fara corespondenta pe corp. Si 2 in jos tot in aer (cele ale iadului).


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 12:07

Eu nu am fost la sedinte de nici un fel. Ce stiu, e partial din citit si un fel de acces la informatii, direct, cind imi pun probleme complet necunoscute, momentan. Apare raspunsul la un moment dat.

De aceea imi pun preoblema cu aceasta energie kundalini, care e a noastra, sa distruga cind se urca pe coloana. Sau sa nu fie ecompatibila cu cuceririle lumii moderne. Cind de aceste cuceriri se folosesc toti, tocmai ptr a-si prezerva energia. De exemplu, in loc sa alergi cu corespondenta citeva mii de km, folosesti internetul.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
cifobrien

128 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 11:06

Energia este un concept .
Poate va imaginati ca energia asta se culege se baga in sac si dupe aia se arata la curiosi :)

"
ENERGIA este o funcție de stare și nimic altceva: energia este o mărime de stare a unui sistem fizic. Energia definește calitatea schimbărilor și proceselor care au loc în univers. "

Asa ca texte de genul celor postate mai sus arata clar ca acest concept nu prea este inteles corect,va recomand cu multa caldura manualele de fizica ptr gimnaziu.


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 11:21

De la: cifobrien, la data 2009-11-11 11:06:16Energia este un concept .
Poate va imaginati ca energia asta se culege se baga in sac si dupe aia se arata la curiosi :)

"
ENERGIA este o funcție de stare și nimic altceva: energia este o mărime de stare a unui sistem fizic. Energia definește calitatea schimbărilor și proceselor care au loc în univers. "

Asa ca texte de genul celor postate mai sus arata clar ca acest concept nu prea este inteles corect,va recomand cu multa caldura manualele de fizica ptr gimnaziu.
bioenergia nu prea are legatura cu energia aia din manuale. Este biostructurata. Cred ca inteleg oricum mai mult ca tine, daca tu ne trimiti la fizica de liceu. Care e oricum depasita de fapte experimentale de zeci de ani. Adica fizica cuantica si nu numai.
Iar bioenergia este complet altceva.
Ia tu curent electric din retea in miini...
Pe cind energia noastra e a nostra, e bio.
Faci tu ce faci si dai cu batul in balta. Cind cel care a deschis topicul incearca sa explice ceva ce am senzatia ca le-a trait oricum altfel decit noi 2.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 11:23

Iar energia nu este un concept. Este realitatea ultima. Materie nu exista. Ci energie inghetata.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
cifobrien

128 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:22

Folositi alt termen atunci va recoman daca nu sunteti de acord cu definitia .

eu v-am explicat care e definitia termenului de energie .

Fizica de gimnaziu nu e depasita :din cate stiu eu un mar cade din copac tot dupe legile lu Newton si astazi .

Folositi tot felu de definitii pseudostiintifice care pe mine nu ma impresioneaza .

Apropo de curentul electric din retea si corpul uman produce curent electric si e acelasi tip ca ala din retea dar cine stie la ce "curenti" va conectati dumneavoastra "altfel structurati".

Iar daca doriti sa ma convingeti va astept cu o demonstratie experimentala poate cine stie ma convingeti si renunt si la fizica de gimnaziu :))




Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 17:19

cifobrien ,energia nu este un concept !
adica d-voastra puteti ,,concepe "energie ?!!! (putem concepe pareri/idei…dar asta nu insemna ca am conceput realitatea )
in fine...oricum nu prea inteleg ce vreti sa spuneti …doar ca citati din carti de gimnaziu!

ENERGIE este MANIFESTARE.
Diferitele ei actiuni le numim PUTERI .(mecanica...electrica....mentala....spirituala...)
sau putem spune …daca manifestare este egala cu zero energia este inexistenta !

referitor la subiect...atunci cand Kundalini este trezita exista o manifestare ce poate fii simtita ,in mod natural,ca o briza racoroasa in maini...asta daca subiectul nu are probleme emotionale ,mentale sau fizice prea mari . (trebuie sa studiati putin inainte de a intra in discutii avansate )

de ce este numita Kundalini ?

dupa felul cum actioneza in spatiu putem clasifica manifestarea energetica :
- o actiune liniara (forte mecanice…dar si cele mentale! )
-o actiune ondulatorie sau in spirala.(miscarea cosmica este in forma de spirala nu liniara ;ADN -ul /spirala vietii asemenea )

In fiinta umana actioneaza atat energii cu actiune liniare cat si in spirala .
Cele in forma de spirala au fost numite Kundalini ..sau puterile lui Kundalini (Kundal =spirala ) iar manifestarea lor este mai greu de sesizat .
Se spune ca energiile de tip kundal sunt dotate cu inteligenta proprie si se poate comunica cu ele printr-un sistem codificat.(se comunica si cu calculatorul ,nu-i asa ?/limbajul om-masina )


Cifobrien ,iti recomand sa dai cautare pe google ,
Nassim Haramein-Teoria Unificata a Campului (in afara subiectului )

Am sa ma repet…nu este un subiect teoretic !Discutiile sunt total ineficiente in acest caz.
Trebuie sa gasiti metoda prin care comunicati cu propria Kundalini iar eu afirm ca este unica !(sunt multi alti ce afirma ca nu !)
Este cea dezvaluita de Shri Mataji Nirmala Devi prin sistemul Sahaja Yoga !


Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 17:19

cifobrien ,energia nu este un concept !
adica d-voastra puteti ,,concepe "energie ?!!! (putem concepe pareri/idei folosind energia mentala…dar asta nu insemna ca am conceput realitatea )
in fine...oricum nu prea inteleg ce vreti sa spuneti …doar ca citati din carti de gimnaziu!

ENERGIE este MANIFESTARE.
Diferitele ei actiuni le numim PUTERI .(mecanica...electrica....mentala....spirituala...)
sau putem spune …daca manifestare este egala cu zero energia este inexistenta !

referitor la subiect...atunci cand Kundalini este trezita exista o manifestare ce poate fii simtita ,in mod natural,ca o briza racoroasa in maini...asta daca subiectul nu are probleme emotionale ,mentale sau fizice prea mari . (trebuie sa studiati putin inainte de a intra in discutii avansate )

de ce este numita Kundalini ?

dupa felul cum actioneza in spatiu putem clasifica manifestarea energetica :
- o actiune liniara (forte mecanice…dar si cele mentale! )
-o actiune ondulatorie sau in spirala.(miscarea cosmica este in forma de spirala nu liniara ;ADN -ul /spirala vietii asemenea )

In fiinta umana actioneaza atat energii cu actiune liniare cat si in spirala .
Cele in forma de spirala au fost numite Kundalini ..sau puterile lui Kundalini (Kundal =spirala ) iar manifestarea lor este mai greu de sesizat .
Se spune ca energiile de tip kundal sunt dotate cu inteligenta proprie si se poate comunica cu ele printr-un sistem codificat.(se comunica si cu calculatorul ,nu-i asa ?/limbajul om-masina )


Cifobrien ,iti recomand sa dai cautare pe google ,
Nassim Haramein-Teoria Unificata a Campului (in afara subiectului )

Am sa ma repet…nu este un subiect teoretic !Discutiile sunt total ineficiente in acest caz.
Trebuie sa gasiti metoda prin care comunicati cu propria Kundalini iar eu afirm ca este unica !(sunt multi alti ce afirma ca nu !)
Este cea dezvaluita de Shri Mataji Nirmala Devi prin sistemul Sahaja Yoga !


cifobrien

128 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 14:56

Dumneata cunosti limba romana?
CONCÉPT, concepte, s.n. 1. Idee generală care reflectă just realitatea; noțiune 2. Ciornă, schiță, bruion. – Din fr. concept. Sursa: DEX '98

Oricum nu trebuia sa postezi de doua ori am inteles de prima data ca bati campii.


cifobrien

128 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 14:59


ENERGIE este MANIFESTARE.
Diferitele ei actiuni le numim PUTERI .(mecanica...electrica....mentala....spirituala...)
sau putem spune …daca manifestare este egala cu zero energia este inexistenta !

Sa inteleg ca termenu energie potentiala iti este necunoscut asta explica multe fa te rog un efort si citeste o carte de fizica :)


cifobrien

128 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 15:04

Iar filmele despre teoria domnului Nassim, am vazut filmele ...........
Am citit si carti de yoga .......
am cunoscut si practicanti...........

daca imi citesti posturile ai sa iti dai seama singur de concluziile la care am ajuns!



Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 16:32

domnule cred ca ai citit prea mult....iar acum derulezi o banda cam veche pe forum .
ai si experimentat ceva ?
cam am vazut pe unde ai postat...nimic nou...doar o parere comuna !

energia potentiala...nu inseamna zero...cel putin atat timp cat exista un termen ce defineste exista manifestare !nu stiu cum poti sa gandesti asa ceva ...si nu stiu daca tu intelegi ce am scris pe aici....
ar trebui sa revezi teoriile lui Nassim....partea despe VID mai ales ...
plus ca ar trebui sa inveti despre conceptul ,,thinking out of the box ".da o cautare rapida pe google !




Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje
Membru din: 7/07/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 23:03

De la: cifobrien, la data 2009-11-12 14:59:29
ENERGIE este MANIFESTARE.
Diferitele ei actiuni le numim PUTERI .(mecanica...electrica....mentala....spirituala...)
sau putem spune …daca manifestare este egala cu zero energia este inexistenta !

Sa inteleg ca termenu energie potentiala iti este necunoscut asta explica multe fa te rog un efort si citeste o carte de fizica :)


Si dumneata esti un potential geniu…vezi ca era unul(.Salvador Dali )care zicea ca daca joci rolul unui geniu s-ar putea sa devii chiar unul…lui i s-a implinit visul dar apoi nu suporta sa treaca neobservat si mergea pe strada cu un clopotel in mana…deci ..incearca!..dar nu numai cu clopotelul..pentru ca risti sa ramai doar un Gica Contra…


Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 11:58

despre o noua constiinta umana .

"Titlul ultimei carti a lui Eckhart Tolle – Un Nou Pamant – se inspira dintr-un pasaj biblic ce promite un nou Rai si un nou Pamant. Este o metafora pentru starea de prezenta constienta a fiintei infinite (Rai), care permanent iese in afara intr-un mod nou, intr-o noua forma (Pamant). Deoarece semnificatia ideilor lui Eckhart Tolle depaseste o abordare intelectuala, ele necesita contemplare si mai degraba ne deschidem catre ele, decat le studiem. Autorul spune ca „Vorbele sunt doar indicatoare. Ceea ce este comunicat se afla dincolo de ele, dar putem folosi vorbele pentru a ne indrepta in directia dorita si asta ne este de ajutor”."

”I: In viziunea dumneavoastra despre un nou Pamant, scopul vietii implica ceea ce numiti „actiune treaza”. Ce vreti sa spuneti cu asta?

R: Cei mai multi oameni trateaza momentul prezent ca si cum ar fi un obstacol pe care trebuie sa-l depaseasca. Deoarece momentul prezent este insasi Viata, acesta este un mod nebunesc de a trai.

In actiunea treaza, exista o completa aliniere interna cu momentul prezent si cu ceea ce faci chiar acum. Atunci, a face nu este in primul rand un mijloc indreptat catre un scop, ci o deschidere pentru ca constiinta sa vina in aceasta lume. A te alinia pe tine insuti cu Acum, inseamna a te alinia cu scopul universal, scopul intregului. Care este acesta? Nasterea si inflorirea constiintei. Apoi, intregul te indruma in tot ceea ce gandesti si faci.

Asa cum am explicat in „Un Nou Pamant”, actiunea treaza se manifesta in trei moduri, in functie de circumstantele si natura activitatii. Acestea sunt acceptarea, bucuria si entuziasmul (fiecare reprezentand o frecventa de vibratie specifica a constiintei) . Daca in ceea ce faceti nu exista nici una dintre ele, atunci nu sunteti aliniat cu scopul universal. Creati nefericire, adica suferinta, intr-o forma sau alta. Un mod de a defini egoul este, pur si simplu, acesta: o relatie disfunctionala cu momentul prezent.

Ceea ce numesc “Un Nou Pamant ” – formele exterioare create prin actiunea treaza – se ridica pe masura ce mai multi oameni isi dau seama ca scopul lor este sa-i permita constiintei sa iasa la lumina, prin tot ceea ce fac.

I: Credeti ca omenirea este gata pentru aceasta transformare?

R: DA. Vad semne ca deja asta se intampla. Pentru prima oara pe planeta noastra exista o trezire la scara mare. De ce nu? Daca acum nu va exista o schimbare in constiinta umana, atunci ne vom distruge pe noi si, probabil, si planeta. Nebunia mintii egoiste colective, amplificata de stiinta si tehnologie, aduce rapid specia noastra pe marginea prapastiei. Evolutie sau moarte - acum asta este singura noastra alegere. Luand in considerare doar lumea Occidentala, estimez ca aproape 10% din oamenii din America de Nord si tarile din Vestul Europei se trezesc. Probabil ca asta reprezinta o masa critica suficienta pentru a crea un nou Pamant. Deci, transformarea constiintei se petrece cu adevarat, desi asta nu apare la stirile de seara.

Daca se petrece suficient de rapid? Acum eu sper in viitorul omenirii, mult mai mult decat atunci cand am scris „Puterea prezentului”. De fapt, de aceea am scris cartea - nu eram sigur ca omenirea va supravietui. Acum simt diferit. Vad multe motive ca sa fiu increzator.

I: Spuneti, in noua carte, ca pentru ca omenirea sa faca aceasta transformare, e nevoie sa existe o schimbare de la constienta obiectelor, la cea a spatiului. Ne puteti explica acest lucru?

R: Spun ca vad ivirea constientei spatiului ca viitoarea treapta in evolutia omenirii. Prin constienta spatiului inteleg ca, pe langa a fi pe deplin constienti – de perceptiile simturilor, de gandurile, de emotiile si de tot ceea ce se petrece in vietile noastre – exista in acelasi timp si un curent subtil de constienta sau Prezenta, ce opereaza in noi. Asta implica nu numai ca suntem constienti de lucruri, precum obiectele si oamenii din jurul nostru, ci si ca, in acelasi timp, suntem constienti ca suntem constienti. Suntem constienti de atemporalul EU SUNT, fara de care nu ar exista lumea. Putem percepe o liniste interioara alerta, in profunzime, in timp ce lucrurile se petrec la suprafata. Aceasta este nelimitatul. Aceasta este adevarata inteligenta.

Daca in vietile noastre ar exista doar constienta obiectelor, am ramane prinsi in capcana limitarii, a formei, care creeaza o aparenta de separare. Intotdeauna incercam sa schimbam forma, sau sa-i rezistam intr-un fel sau altul. Cautam salvarea in lumea formei. Dar cand suntem constienti de constienta spatiului, constienti ca suntem constienti, suntem eliberati de identificarea cu forma, care este egoul, si atunci se ridica in noi un simt al unitatii cu Totul si cu Sursa.

I: Astfel, atasamentul si lupta sunt eliberate.

R: Asa este, deoarece in constienta spatiului nu exista viitor si nici trecut. Exista doar prezentul si acesta este intotdeauna liber. Asta este ceea ce budistii numesc „vid” si Isus numeste „plenitudinea vietii”. E acelasi lucru, mai degraba non-lucru. Deoarece este o deschidere in dimensiunea verticala, care nu are limita, prezentul nu este niciodata limitat sau plin de probleme. Pentru a supravietui, problemele au nevoie de timp, adica de trecut si de viitor. Pe de alta parte, daca lasam atentia noastra sa se deplaseze catre trecut sau viitor, functionam in dimensiunea orizontala, si asta duce la o diferentiere extinsa a formelor, ce deriva din constructiile egoului. Intrarea in dimensiunea verticala necesita un grad mai inalt de Prezenta. Prezentul trebuie sa fie principalul punct de concentrare al atentiei noastre.

Bineinteles ca, pentru a functiona, avem nevoie de conceptul de timp, de exemplu pentru a pregati acest interviu. Esenta este sa nu fim limitati doar la aceasta dimensiune. Ridicarea constientei spatiului – o schimbare de la constienta orizontala, catre cea verticala – este urmatoarea treapta in evolutia omenirii si se petrece din ce in ce mai mult, pe masura ce constienta noastra ramane in momentul prezent.

I: Puteti sa ne sugerati unele moduri de a ramane atenti in prezent?

R: Un lucru pe care il putem face este sa observam micile lucruri din jurul nostru, fiind atenti la detalii precum pasarile din copaci, florile din gradini – doar observati frumusetea peste tot, chiar si in lucrurile cele mai mici. A observa lucruri aparent nesemnificative necesita atentie vigilenta. Aceasta este cheia. Este nelimitatul. Este chiar constienta.

O alta practica utila este sa ne observam respiratia si sa respiram constient. Daca ne observam respiratia, nu putem sa ne gandim la altceva, in acelasi timp. Atentia noastra este in momentul prezent si nu asupra grijilor trecute, sau a planurilor de viitor. Doar respiram, nu gandim. Deoarece practicarea meditatiei respiratiei ne scoate din activitatea de gandire, ea este un mod eficient de trezire. De fapt, deoarece respiratia nu are o forma proprie, ea a fost in mod traditional echivalata cu spiritul, cu Viata Unica fara forma. In limba germana, cuvantul „atmen”, inseamna „a respira” si deriva din „atman”, care in sanscrita se refera la esenta noastra interioara cea mai profunda, sau sinele nostru universal.

I: De ce este de dorit sa eliberam mintea de gandire?

R: Gandirea, sau mai precis identificarea cu gandirea, naste si mentine egoul, care, mai ales in societatea noastra occidentala, se afla in afara controlului. Egoul crede ca este real si incearca din greu sa-si mentina suprematia. Starile negative ale mintii, cum ar fi furia, resentimentul, frica, invidia, gelozia, sunt produse ale egoului. Cand egoul este cel ce controleaza, aceste stari ne apar ca fiind justificate si, de asemenea, ca fiind cauzate de unii factori externi. De obicei, o alta persoana este vinovata de aceste sentimente. Totusi, adevarata lor cauza nu se afla in continutul vietii noastre, ci chiar in structura mintii egoiste. Aceasta are nevoie de inamici, deoarece isi defineste propria identitate prin separare si, astfel, pune accentul pe „diferitul” celorlalti. Din acest motiv, a lasa egoul sa controleze duce, in cele din urma, la violenta, lupta si razboi. Asta e nebunie, dar egoul nu vede lucrurile in acest mod.

Filmul „O minte minunata – A Beautiful Mind” exprima clar cum mintea ne poate amagi, daca nu suntem constienti ca ne controleaza. Este povestea adevarata, a unui om care e un geniu, dar care este nebun in acelasi timp. Cei ce privesc filmul nu stiu ca este nebun, pana cand si el isi da seama de asta, pe masura ce povestea se desfasoara. Filmul subliniaza ca, atunci cand devenim constienti de mintea noastra, nu ne mai identificam cu ea. S-a ivit o noua dimensiune a constientei. Nebunia se datoreaza gandirii fara constienta, iar gandirea fara prezenta constienta este modul in care egoul ne tine prinsi.

I: Sugerati sa schimbam doar continutul gandurilor noastre, indepartandu- l de negativitate, sau mai degraba sa incetam activitatea de gandire?

R: Cu siguranta ca gandirea pozitiva este de preferat celei negative. Dar a fi in constiinta momentului prezent si a practica constienta Prezentei Divine este ceea ce Isus spunea in Predica de pe Munte: „Nu luati gandul drept viata voastra”. Din aceasta „stare de Fiintare” se naste o mare creativitate. Indemnul „schimba-ti gandirea” poate fi inteles cu adevarat ca spunandu-ne sa incetam activitatea mentala constant agitata, ce este repetitiva, inutila si adesea negativa. In loc sa gandim permanent, devenim tacuti si linistiti si devenim constienti ca suntem constienti. Aceasta este realizarea lui EU SUNT, realizarea Fiintei, identitatea esentei noastre. Cand suntem inradacinati in aceasta, gandirea devine slujitorul constientei, mai degraba decat o activitate de auto – (ego) servire. Gandirea devine creatoare, plina de forta.

I: Vorbiti in carte despre corpul-durere, atat cel personal cat si cel colectiv. Ce intelegeti prin acesta?

R: Corpul–durere este termenul meu pentru acumularea unor vechi dureri emotionale, pe care aproape toti oamenii le poarta in campul lor energetic. Il vad ca o entitate psihica semi–autonoma. El consta din emotii negative care nu au fost privite in fata, acceptate si apoi eliberate in momentul in care au aparut. Aceste emotii negative lasa un reziduu de durere emotionala, care este inmagazinat in celulele corpului nostru. De asemenea, exista un corp–durere colectiv, ce contine suferinta nenumaratelor fiinte umane, de acum si din toata istoria noastra.

Corpul–durere are o etapa inactiva si una activa. Periodic, el devine activ si atunci cauta mai multa suferinta pentru a se hrani. Daca nu sunteti absolut prezenti, va acapareaza mintea si se hraneste cu gandirea negativa si experientele negative traite, dramele din relatiile voastre. Asa s-a perpetuat de-a lungul istoriei umane. Un alt mod de a descrie corpul–durere este acesta: dependenta de nefericire.

I: Puteti sa ne sugerati o modalitate de a elimina corpul–durere?

R: Il eliberam taind legatura dintre el si procesele de gandire, astfel incat sa nu-l mai hranim cu gandirea noastra. Orice gand negativ are o frecventa similara cu corpul–durere si astfel il hraneste. El nu se poate hrani cu ganduri pozitive. Atunci cand acesta nu mai conduce dialogul intern al gandirii noastre necontrolate, devenim direct constienti de el. Simtim emotia in corpul nostru si aducem atentia catre ea – Lumina constientei. Atunci, vechea emotie este transformata in constiinta, in acelasi fel in care un foc transforma totul in el insusi. Astfel dez–identificarea de emotie si simpla prezenta in momentul de acum, este modul de a opri ciclul de re – creare constanta a experientelor dureroase.

I: Frica pare ca se afla in spatele celor mai multe dintre emotiile negative. Cum poate fi ea eliberata? Vorbiti de un proces de dez–identificare. Cum functioneaza acesta?

R: Frica se naste prin identificarea cu forma, fie ea o posesiune materiala, un corp fizic, un rol social, o imagine de sine, un gand, o emotie. Se naste din ne–constientizarea dimensiunii interioare fara forma a constiintei sau spiritului, care este esenta a cine sunteti. Sunteti prinsi in constienta obiectelor, ne–constientizand dimensiunea de spatiu interior, care este el insusi libertate adevarata.

Orice gand de frica se refera la viitor, la ceva care trebuie sau poate sa se intample. Cei mai multi oameni sunt familiarizati cu „filmele mentale” care cauzeaza stres si anxietate si ii tin treji noaptea, in timp ce corpul sta intins intr-un pat cald si confortabil. In momentul in care recunoasteti un gand de frica, drept ceea ce este, adica o activitate mentala inutila si auto–distructiva, incepeti sa va dez–identificati de el. Atunci Constienta sau Prezenta preiau controlul. Nu spun ca nu mai ganditi, ci ca nu mai confundati gandirea cu cine sunteti cu adevarat. Gandirea devine inradacinata in constienta, mai degraba decat sa fie autonoma si sa-si serveasca siesi, adica egoului.

Fiecare corp–durere contine foarte multa frica, deoarece frica este emotia negativa primordiala. Cum lucram cu asta? Din nou, recunoasteti corpul–durere ca fiind o acumulare de emotii vechi. De indata ce ati recunoscut asta, el nu mai poate sa va preia mintea, sa se hraneasca cu gandurile voastre negative si sa controleze dialogul vostru interior si ceea ce spuneti si faceti. De indata ce s-a ivit corpul–durere, nu va luptati cu el, sau nu-i opuneti rezistenta. El este parte a calitatii de a fi a momentului prezent, cu care intotdeauna trebuie sa fiti in aliniere interioara. Astfel, ii permiteti sa fie acolo. Daca nu mai hraniti corpul–durere, acesta isi pierde incarcatura energetica, iar emotia negativa trece printr-o transmutare.

I: In cartea dumneavoastra vorbiti de dorinta neincetata a egoului si de nevoia sa insatiabila de mai mult. Totusi, anumite lucruri pe care le dorim nu ar putea fi considerate valoroase, precum dorinta de a deveni o persoana mai buna?

R: Dorinta de a deveni o persoana mai buna se refera adesea la a vrea sa imbunatatesc modul in care ma simt pe mine insumi, ma vad pe mine, sau cum sunt privit de ceilalti. Are de a face cu crearea imaginii mentale, adica a egoului. Bineinteles ca asta include dorinta de a deveni iluminat sau spiritual. Trezirea sau realizarea spirituala este descoperirea ca nu trebuie sa-ti mai adaugi nimic, pentru a fi pe deplin tu insuti. Nu e nevoie sa incerci sa devii bun, ci sa-i permiti bunatatii care este in tine, inerenta Fiintei tale si inseparabila de cine esti, sa iasa la lumina.

I: Spuneti ca, pe masura ce oamenii se trezesc la sinele lor adevarat si la scopul vietii lor, se creeaza un nou Pamant. Cum arata acesta?

R: Nu doresc sa speculez referitor la caracteristicile noului Pamant, dar orice este, ar fi o manifestare exterioara a noului Rai, taramul interior al constiintei. El se va ridica din constiinta trezita, care este nelimitata si libera de iluziile egoului. In Biblie se gasesc indicii despre cum va fi noul Pamant. De exemplu, se spune ca „lupul va salasui cu mielul”. Un mod de a intelege asta este ca ceea ce percepem ca realitate exterioara, e una cu constiinta umana colectiva si o reflexie a acesteia. Astfel, o schimbare in constiinta va schimba nu numai lumea pe care o cream, ci si intregul nostru mod de percepere a realitatii.

Pe masura ce oamenii se trezesc din visul identificarii cu forma, constiinta poate incepe sa creeze forme, fara sa se piarda pe sine in ele. Este realizata adevarata esenta a cine este fiecare dintre noi. Venirea unui nou Rai si a unui nou Pamant, prezisa atat in Vechiul cat si in Noul Testament, este o metafora potrivita pentru aceasta schimbare in constiinta.

Totusi, aceasta schimbare nu reprezinta o stare viitoare care trebuie sa fie realizata, sau in care trebuie sa credem. Chiar in acest moment se naste in fiecare dintre noi, un nou Rai si un nou Pamant. Deci, trezirea la scopul vietii voastre nu este sa incercam
"Titlul ultimei carti a lui Eckhart Tolle – Un Nou Pamant – se inspira dintr-un pasaj biblic ce promite un nou Rai si un nou Pamant. Este o metafora pentru starea de prezenta constienta a fiintei infinite (Rai), care permanent iese in afara intr-un mod nou, intr-o noua forma (Pamant). Deoarece semnificatia ideilor lui Eckhart Tolle depaseste o abordare intelectuala, ele necesita contemplare si mai degraba ne deschidem catre ele, decat le studiem. Autorul spune ca „Vorbele sunt doar indicatoare. Ceea ce este comunicat se afla dincolo de ele, dar putem folosi vorbele pentru a ne indrepta in directia dorita si asta ne este de ajutor”."

”I: In viziunea dumneavoastra despre un nou Pamant, scopul vietii implica ceea ce numiti „actiune treaza”. Ce vreti sa spuneti cu asta?

R: Cei mai multi oameni trateaza momentul prezent ca si cum ar fi un obstacol pe care trebuie sa-l depaseasca. Deoarece momentul prezent este insasi Viata, acesta este un mod nebunesc de a trai.

In actiunea treaza, exista o completa aliniere interna cu momentul prezent si cu ceea ce faci chiar acum. Atunci, a face nu este in primul rand un mijloc indreptat catre un scop, ci o deschidere pentru ca constiinta sa vina in aceasta lume. A te alinia pe tine insuti cu Acum, inseamna a te alinia cu scopul universal, scopul intregului. Care este acesta? Nasterea si inflorirea constiintei. Apoi, intregul te indruma in tot ceea ce gandesti si faci.

Asa cum am explicat in „Un Nou Pamant”, actiunea treaza se manifesta in trei moduri, in functie de circumstantele si natura activitatii. Acestea sunt acceptarea, bucuria si entuziasmul (fiecare reprezentand o frecventa de vibratie specifica a constiintei) . Daca in ceea ce faceti nu exista nici una dintre ele, atunci nu sunteti aliniat cu scopul universal. Creati nefericire, adica suferinta, intr-o forma sau alta. Un mod de a defini egoul este, pur si simplu, acesta: o relatie disfunctionala cu momentul prezent.

Ceea ce numesc “Un Nou Pamant ” – formele exterioare create prin actiunea treaza – se ridica pe masura ce mai multi oameni isi dau seama ca scopul lor este sa-i permita constiintei sa iasa la lumina, prin tot ceea ce fac.

I: Credeti ca omenirea este gata pentru aceasta transformare?

R: DA. Vad semne ca deja asta se intampla. Pentru prima oara pe planeta noastra exista o trezire la scara mare. De ce nu? Daca acum nu va exista o schimbare in constiinta umana, atunci ne vom distruge pe noi si, probabil, si planeta. Nebunia mintii egoiste colective, amplificata de stiinta si tehnologie, aduce rapid specia noastra pe marginea prapastiei. Evolutie sau moarte - acum asta este singura noastra alegere. Luand in considerare doar lumea Occidentala, estimez ca aproape 10% din oamenii din America de Nord si tarile din Vestul Europei se trezesc. Probabil ca asta reprezinta o masa critica suficienta pentru a crea un nou Pamant. Deci, transformarea constiintei se petrece cu adevarat, desi asta nu apare la stirile de seara.

Daca se petrece suficient de rapid? Acum eu sper in viitorul omenirii, mult mai mult decat atunci cand am scris „Puterea prezentului”. De fapt, de aceea am scris cartea - nu eram sigur ca omenirea va supravietui. Acum simt diferit. Vad multe motive ca sa fiu increzator.

I: Spuneti, in noua carte, ca pentru ca omenirea sa faca aceasta transformare, e nevoie sa existe o schimbare de la constienta obiectelor, la cea a spatiului. Ne puteti explica acest lucru?

R: Spun ca vad ivirea constientei spatiului ca viitoarea treapta in evolutia omenirii. Prin constienta spatiului inteleg ca, pe langa a fi pe deplin constienti – de perceptiile simturilor, de gandurile, de emotiile si de tot ceea ce se petrece in vietile noastre – exista in acelasi timp si un curent subtil de constienta sau Prezenta, ce opereaza in noi. Asta implica nu numai ca suntem constienti de lucruri, precum obiectele si oamenii din jurul nostru, ci si ca, in acelasi timp, suntem constienti ca suntem constienti. Suntem constienti de atemporalul EU SUNT, fara de care nu ar exista lumea. Putem percepe o liniste interioara alerta, in profunzime, in timp ce lucrurile se petrec la suprafata. Aceasta este nelimitatul. Aceasta este adevarata inteligenta.

Daca in vietile noastre ar exista doar constienta obiectelor, am ramane prinsi in capcana limitarii, a formei, care creeaza o aparenta de separare. Intotdeauna incercam sa schimbam forma, sau sa-i rezistam intr-un fel sau altul. Cautam salvarea in lumea formei. Dar cand suntem constienti de constienta spatiului, constienti ca suntem constienti, suntem eliberati de identificarea cu forma, care este egoul, si atunci se ridica in noi un simt al unitatii cu Totul si cu Sursa.

I: Astfel, atasamentul si lupta sunt eliberate.

R: Asa este, deoarece in constienta spatiului nu exista viitor si nici trecut. Exista doar prezentul si acesta este intotdeauna liber. Asta este ceea ce budistii numesc „vid” si Isus numeste „plenitudinea vietii”. E acelasi lucru, mai degraba non-lucru. Deoarece este o deschidere in dimensiunea verticala, care nu are limita, prezentul nu este niciodata limitat sau plin de probleme. Pentru a supravietui, problemele au nevoie de timp, adica de trecut si de viitor. Pe de alta parte, daca lasam atentia noastra sa se deplaseze catre trecut sau viitor, functionam in dimensiunea orizontala, si asta duce la o diferentiere extinsa a formelor, ce deriva din constructiile egoului. Intrarea in dimensiunea verticala necesita un grad mai inalt de Prezenta. Prezentul trebuie sa fie principalul punct de concentrare al atentiei noastre.

Bineinteles ca, pentru a functiona, avem nevoie de conceptul de timp, de exemplu pentru a pregati acest interviu. Esenta este sa nu fim limitati doar la aceasta dimensiune. Ridicarea constientei spatiului – o schimbare de la constienta orizontala, catre cea verticala – este urmatoarea treapta in evolutia omenirii si se petrece din ce in ce mai mult, pe masura ce constienta noastra ramane in momentul prezent.

I: Puteti sa ne sugerati unele moduri de a ramane atenti in prezent?

R: Un lucru pe care il putem face este sa observam micile lucruri din jurul nostru, fiind atenti la detalii precum pasarile din copaci, florile din gradini – doar observati frumusetea peste tot, chiar si in lucrurile cele mai mici. A observa lucruri aparent nesemnificative necesita atentie vigilenta. Aceasta este cheia. Este nelimitatul. Este chiar constienta.

O alta practica utila este sa ne observam respiratia si sa respiram constient. Daca ne observam respiratia, nu putem sa ne gandim la altceva, in acelasi timp. Atentia noastra este in momentul prezent si nu asupra grijilor trecute, sau a planurilor de viitor. Doar respiram, nu gandim. Deoarece practicarea meditatiei respiratiei ne scoate din activitatea de gandire, ea este un mod eficient de trezire. De fapt, deoarece respiratia nu are o forma proprie, ea a fost in mod traditional echivalata cu spiritul, cu Viata Unica fara forma. In limba germana, cuvantul „atmen”, inseamna „a respira” si deriva din „atman”, care in sanscrita se refera la esenta noastra interioara cea mai profunda, sau sinele nostru universal.

I: De ce este de dorit sa eliberam mintea de gandire?

R: Gandirea, sau mai precis identificarea cu gandirea, naste si mentine egoul, care, mai ales in societatea noastra occidentala, se afla in afara controlului. Egoul crede ca este real si incearca din greu sa-si mentina suprematia. Starile negative ale mintii, cum ar fi furia, resentimentul, frica, invidia, gelozia, sunt produse ale egoului. Cand egoul este cel ce controleaza, aceste stari ne apar ca fiind justificate si, de asemenea, ca fiind cauzate de unii factori externi. De obicei, o alta persoana este vinovata de aceste sentimente. Totusi, adevarata lor cauza nu se afla in continutul vietii noastre, ci chiar in structura mintii egoiste. Aceasta are nevoie de inamici, deoarece isi defineste propria identitate prin separare si, astfel, pune accentul pe „diferitul” celorlalti. Din acest motiv, a lasa egoul sa controleze duce, in cele din urma, la violenta, lupta si razboi. Asta e nebunie, dar egoul nu vede lucrurile in acest mod.

Filmul „O minte minunata – A Beautiful Mind” exprima clar cum mintea ne poate amagi, daca nu suntem constienti ca ne controleaza. Este povestea adevarata, a unui om care e un geniu, dar care este nebun in acelasi timp. Cei ce privesc filmul nu stiu ca este nebun, pana cand si el isi da seama de asta, pe masura ce povestea se desfasoara. Filmul subliniaza ca, atunci cand devenim constienti de mintea noastra, nu ne mai identificam cu ea. S-a ivit o noua dimensiune a constientei. Nebunia se datoreaza gandirii fara constienta, iar gandirea fara prezenta constienta este modul in care egoul ne tine prinsi.

I: Sugerati sa schimbam doar continutul gandurilor noastre, indepartandu- l de negativitate, sau mai degraba sa incetam activitatea de gandire?

R: Cu siguranta ca gandirea pozitiva este de preferat celei negative. Dar a fi in constiinta momentului prezent si a practica constienta Prezentei Divine este ceea ce Isus spunea in Predica de pe Munte: „Nu luati gandul drept viata voastra”. Din aceasta „stare de Fiintare” se naste o mare creativitate. Indemnul „schimba-ti gandirea” poate fi inteles cu adevarat ca spunandu-ne sa incetam activitatea mentala constant agitata, ce este repetitiva, inutila si adesea negativa. In loc sa gandim permanent, devenim tacuti si linistiti si devenim constienti ca suntem constienti. Aceasta este realizarea lui EU SUNT, realizarea Fiintei, identitatea esentei noastre. Cand suntem inradacinati in aceasta, gandirea devine slujitorul constientei, mai degraba decat o activitate de auto – (ego) servire. Gandirea devine creatoare, plina de forta.

I: Vorbiti in carte despre corpul-durere, atat cel personal cat si cel colectiv. Ce intelegeti prin acesta?

R: Corpul–durere este termenul meu pentru acumularea unor vechi dureri emotionale, pe care aproape toti oamenii le poarta in campul lor energetic. Il vad ca o entitate psihica semi–autonoma. El consta din emotii negative care nu au fost privite in fata, acceptate si apoi eliberate in momentul in care au aparut. Aceste emotii negative lasa un reziduu de durere emotionala, care este inmagazinat in celulele corpului nostru. De asemenea, exista un corp–durere colectiv, ce contine suferinta nenumaratelor fiinte umane, de acum si din toata istoria noastra.

Corpul–durere are o etapa inactiva si una activa. Periodic, el devine activ si atunci cauta mai multa suferinta pentru a se hrani. Daca nu sunteti absolut prezenti, va acapareaza mintea si se hraneste cu gandirea negativa si experientele negative traite, dramele din relatiile voastre. Asa s-a perpetuat de-a lungul istoriei umane. Un alt mod de a descrie corpul–durere este acesta: dependenta de nefericire.

I: Puteti sa ne sugerati o modalitate de a elimina corpul–durere?

R: Il eliberam taind legatura dintre el si procesele de gandire, astfel incat sa nu-l mai hranim cu gandirea noastra. Orice gand negativ are o frecventa similara cu corpul–durere si astfel il hraneste. El nu se poate hrani cu ganduri pozitive. Atunci cand acesta nu mai conduce dialogul intern al gandirii noastre necontrolate, devenim direct constienti de el. Simtim emotia in corpul nostru si aducem atentia catre ea – Lumina constientei. Atunci, vechea emotie este transformata in constiinta, in acelasi fel in care un foc transforma totul in el insusi. Astfel dez–identificarea de emotie si simpla prezenta in momentul de acum, este modul de a opri ciclul de re – creare constanta a experientelor dureroase.

I: Frica pare ca se afla in spatele celor mai multe dintre emotiile negative. Cum poate fi ea eliberata? Vorbiti de un proces de dez–identificare. Cum functioneaza acesta?

R: Frica se naste prin identificarea cu forma, fie ea o posesiune materiala, un corp fizic, un rol social, o imagine de sine, un gand, o emotie. Se naste din ne–constientizarea dimensiunii interioare fara forma a constiintei sau spiritului, care este esenta a cine sunteti. Sunteti prinsi in constienta obiectelor, ne–constientizand dimensiunea de spatiu interior, care este el insusi libertate adevarata.

Orice gand de frica se refera la viitor, la ceva care trebuie sau poate sa se intample. Cei mai multi oameni sunt familiarizati cu „filmele mentale” care cauzeaza stres si anxietate si ii tin treji noaptea, in timp ce corpul sta intins intr-un pat cald si confortabil. In momentul in care recunoasteti un gand de frica, drept ceea ce este, adica o activitate mentala inutila si auto–distructiva, incepeti sa va dez–identificati de el. Atunci Constienta sau Prezenta preiau controlul. Nu spun ca nu mai ganditi, ci ca nu mai confundati gandirea cu cine sunteti cu adevarat. Gandirea devine inradacinata in constienta, mai degraba decat sa fie autonoma si sa-si serveasca siesi, adica egoului.

Fiecare corp–durere contine foarte multa frica, deoarece frica este emotia negativa primordiala. Cum lucram cu asta? Din nou, recunoasteti corpul–durere ca fiind o acumulare de emotii vechi. De indata ce ati recunoscut asta, el nu mai poate sa va preia mintea, sa se hraneasca cu gandurile voastre negative si sa controleze dialogul vostru interior si ceea ce spuneti si faceti. De indata ce s-a ivit corpul–durere, nu va luptati cu el, sau nu-i opuneti rezistenta. El este parte a calitatii de a fi a momentului prezent, cu care intotdeauna trebuie sa fiti in aliniere interioara. Astfel, ii permiteti sa fie acolo. Daca nu mai hraniti corpul–durere, acesta isi pierde incarcatura energetica, iar emotia negativa trece printr-o transmutare.

I: In cartea dumneavoastra vorbiti de dorinta neincetata a egoului si de nevoia sa insatiabila de mai mult. Totusi, anumite lucruri pe care le dorim nu ar putea fi considerate valoroase, precum dorinta de a deveni o persoana mai buna?

R: Dorinta de a deveni o persoana mai buna se refera adesea la a vrea sa imbunatatesc modul in care ma simt pe mine insumi, ma vad pe mine, sau cum sunt privit de ceilalti. Are de a face cu crearea imaginii mentale, adica a egoului. Bineinteles ca asta include dorinta de a deveni iluminat sau spiritual. Trezirea sau realizarea spirituala este descoperirea ca nu trebuie sa-ti mai adaugi nimic, pentru a fi pe deplin tu insuti. Nu e nevoie sa incerci sa devii bun, ci sa-i permiti bunatatii care este in tine, inerenta Fiintei tale si inseparabila de cine esti, sa iasa la lumina.

I: Spuneti ca, pe masura ce oamenii se trezesc la sinele lor adevarat si la scopul vietii lor, se creeaza un nou Pamant. Cum arata acesta?

R: Nu doresc sa speculez referitor la caracteristicile noului Pamant, dar orice este, ar fi o manifestare exterioara a noului Rai, taramul interior al constiintei. El se va ridica din constiinta trezita, care este nelimitata si libera de iluziile egoului. In Biblie se gasesc indicii despre cum va fi noul Pamant. De exemplu, se spune ca „lupul va salasui cu mielul”. Un mod de a intelege asta este ca ceea ce percepem ca realitate exterioara, e una cu constiinta umana colectiva si o reflexie a acesteia. Astfel, o schimbare in constiinta va schimba nu numai lumea pe care o cream, ci si intregul nostru mod de percepere a realitatii.

Pe masura ce oamenii se trezesc din visul identificarii cu forma, constiinta poate incepe sa creeze forme, fara sa se piarda pe sine in ele. Este realizata adevarata esenta a cine este fiecare dintre noi. Venirea unui nou Rai si a unui nou Pamant, prezisa atat in Vechiul cat si in Noul Testament, este o metafora potrivita pentru aceasta schimbare in constiinta.

Totusi, aceasta schimbare nu reprezinta o stare viitoare care trebuie sa fie realizata, sau in care trebuie sa credem. Chiar in acest moment se naste in fiecare dintre noi, un nou Rai si un nou Pamant. Deci, trezirea la scopul vietii voastre nu este sa incercam sa privim spre viitor si sa asteptam acolo implinirea, ci sa ramanem in moment, permitandu-i egoului sa se dizolve. Scopul intern al vietii noastre este fundamental si scopul nostru interior este sa ne trezim, sa fim constienti. In orice facem, starea noastra de constienta este factorul fundamental."

(ii multumim Editurii For You din newsletter-ul careia a fost preluat interviul si Vioricai Mocanu)


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 12:04

Domne ne iei pe sus. Eu am ce invata de aici.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 15:43

deoarece nu pot face o sinteza ...deoarece exista persoane oneste si real interesate de adevar nu numai de politica ,speculatii si dezinformare pe acest forum...o carte ce exista si nu poate fii ignorata ! (un frumos extras)

Sahaja Yoga
O descoperire fără precedent
SHRI MATAJI NIRMALA DEVI
În căutarea bucuriei și fericirii, omul se îndepărtează de Sinele său, care este sursa
reală a oricărei bucurii. El devine tot mai posomorât și mai plictisit de viață, neștiind cum să
stabilească un raport intim cu Sinele. Ființele umane caută bucuria în bani sau în posesiuni
materiale, în putere sau în dragostea umană limitată și, în cele din urmă, în religie, care se
situează, de asemenea, în exterior. Problema este: cum poate fi interiorizată atenția?
Această ființă interioară, care este conștiința noastră, este de natură energetică (o
putem numi energie a Dragostei Divine). Întreaga evoluție și manifestare a energiei materiale
este îndrumată de către energia supremă a Dragostei Divine. Noi nu putem realiza incredibila
putere și profunzime a acestei energii necunoscute nouă. Munca tăcută a conștiinței se
desfășoară în mod automat și este atât de minuțioasă, de dinamică și de vastă, încât o luăm
ca atare, ca pe ceva firesc. După Realizare, ea este percepută pentru prima oară sub forma
unor vibrații pulsând în tăcere în interiorul nostru. Întrucât suntem incapabili să ne fixăm
atenția asupra unui lucru fără formă, atenția noastră rătăcește asupra formelor exterioare.
Dar în aceste timpuri prezente a fost descoperită o metodă care să permită cunoașterea
acestei Puteri Divine. Ea este denumit㠄Sahaja Yoga”.
Trebuie să spun de la bun început că practica Sahaja Yogăi este foarte simplă, deși
mecanismul interior este foarte complex. De exemplu, dacă doriți să priviți la televizor, este
foarte simplu. Dar a da o explicație tehnică a funcționării aparatului de televiziune devine un
lucru dificil și complicat și va fi nevoie de un inginer calificat care să vă explice, pentru a o
înțelege. Voi încerca să vă dau explicații cât de simple cu putință, dar trebuie să vă spun de la
bun început că, dacă doriți să cunoașteți acest mecanism în detaliu, este mai complicat. Cel
mai bun mod de a vă bucura de televizor este să îl deschideți. Puteți învăța apoi cum
funcționează. Eu sunt o Mamă. În această calitate aș spune că v-am pregătit masa. De ce să
vă preocupați cum anume am facut-o? Dacă vă este foame, mâncați! Dacă nu vă este cu
adevărat foame, ci sunteți numai curioși, cum v-aș putea ajuta? Nu pot nici să vă forțez să
mâncați, nici să vă deschid apetitul discutând sau ținându-vă discursuri. Aveți înțelepciunea și
libertatea de a percepe dorința Ființei voastre intime.
Sahaja (Saha+Ja) înseamn㠄înnăscut”. Tot ceea ce este înnăscut se manifestă fără
nici un efort.
„Sahaja Yoga” denumește metoda mea, care este fără efort, simplă și spontană.
Pentru a înțelege viața, să luăm exemplul unui proces viu - germinarea unei semințe.
Sămânța singură devine arbore, acesta înflorește, florile se transformă în fructe. Nici un efort
uman nu poate afecta procesul de creștere a seminței care devine arbore. În același fel
creșterea conștiinței noastre în procesul evolutiv se derulează fără efort.
Când fătul uman atinge vârsta de aproximativ două-trei luni în pântecul mamei sale,
un fascicul de raze de conștiință emis de omniprezenta Dragoste Divină străpunge creierul
pentru a-l ilumina. Creierul, funcționând asemeni unei prisme, refractă acest fascicul,
divizându-l în patru canale diferite, care corespund celor patru aspecte ale sistemului nervos:
1. Sistemul nervos parasimpatic;
2. Sistemul nervos simpatic (drept);
3. Sistemul nervos simpatic (stâng);
4. Sistemul nervos central (legătura noastră cu lumea obiectivă; nu va fi comentat aici).
3
Razele care cad asupra fontanelei (creștetul capului, numit și talu) o străpung în
centru, trec direct în măduva spinării, prin canalul subtil Sushumna, care se află în măduva
spinării. Această energie, lăsând o urmă foarte fină, filiformă în măduva spinării, se va fixa,
încolăcită în trei spire și jumătate, în osul triunghiular de la baza coloanei vertebrale („osul
sacru” sau Mooladhar). Această energie este cunoscută sub numele de Kundalini.
Energia subtilă își face intrarea prin centrul creierului (Sahasrara, Brahmarandhra) și
se precipită în drumul său în alți șase centri. Manifestarea grosieră a acestei energii subtile în
Sushumna (canalul din centrul coloanei vertebrale) se numește sistem nervos parasimpatic,
iar chakrele (centrii energetici) se manifestă ca plexuri în afara coloanei vertebrale. Este
surprinzător să descoperim că numărul de plexuri și subplexuri corespunde exact numărului
de chakre și de „petale” ale lor în interiorul acestora. Medicina cunoaște foarte puține lucruri
despre acest sistem nervos. Îl numește sistem nervos autonom – sistemul care funcționează
singur, spontan. De exemplu, dacă dorim sporirea numărului de bătăi ale inimii, putem să o
facem impunând un efort inimii noastre (activitate a sistemului nervos simpatic). Dar suntem
incapabili de a reduce numărul de bătăi (activitate a sistemului nervos parasimpatic).
Sistemul nervos poate fi comparat cu o pompă de benzină care ne alimentează cu
„combustibilul” Dragostei Divine.
Dar de îndată ce copilul se naște și cordonul ombilical este tăiat, se creează o breșă în
Sushumna, în măduva spinării și, de asemenea, între plexul solar și nervul vag al sistemului
nervos parasimpatic.
În gândirea hindusă, acest spațiu se numește Maya, sau Bhava Sagara. Mai târziu,
când „eul” (egoul) și „supra-eul” (superegoul) se umflă ca niște baloane și acoperă creierul, în
extremitățile sistemelor nervoase simpatice drept și stâng, fontanela se calcifică și suntem
„deconectați” de la Forța vitală omniprezentă a Dragostei Divine.
Atunci ființa umană începe să aibă percepția unei ființe separate, guvernate de
conștiința „eului” (Aham). Din acest motiv ea nu poate accede la inconștientul universal. Ea
nu are acces la „eul” său real.
Sistemul nervos simpatic a fost creat pentru a utiliza această energie vitală. Există
două sisteme: unul pe partea dreaptă și un altul pe partea stângă. Aceste două canale care
transportă energia, sub o formă subtilă, în măduva spinării, se numesc Pingala, respectiv Ida.
Sistemul simpatic drept furnizează energie activităților dinamice (efort, activități mentale,
exerciții fizice etc.), iar sistemul simpatic stâng (din punct de vedere medical calificat ca
aflându-se într-o stare latentă, potențială, de inactivitate) furnizează energie părții
subconștiente a psihicului (libido).
Hatha Yoga vine de la două cuvinte: Ha și Tha care înseamnă Soare și Lună. Cele două
sisteme nervoase, Pingala și Ida, se numesc deopotrivă canal solar, respectiv canal lunar,
(Surya nadi și Chandra nadi). Prin acest tip de yoga se reușește a se controla activitatea
sistemului nervos simpatic, adică se poate utiliza mai multă energie din cea înmagazinată sau
chiar să fie oprită complet activitatea simpaticului pentru scurt timp. Folosind energia
înmagazinată nu puteți ajunge la fluxul etern al Divinului. Controlând simpaticul puteți
diminua și chiar opri ritmul bătăilor inimii pentru o scurtă perioadă de timp și puteți reproduce
toate manifestările fizice ale activității parasimpaticului, dar nu puteți activa parasimpaticul,
care este calea veritabilei voastre yoga (uniri cu Divinul). Prin Hatha Yoga vă puteți chiar
controla mintea. Dar mintea astfel controlată devine puternic condiționată și nu-și poate „lua
zborul” către Divin cu ușurință. Vă puteți menține starea de sănătate a minții și a trupului
pentru a fi indivizi normali în societate, dar acesta nu este singurul țel al vieții voastre.
Sistemul nervos simpatic și sistemul nervos parasimpatic acționează deopotrivă asupra
plexurilor, dar în opoziție unul cu celălalt. În timp ce parasimpaticul le relaxează, le
decontractă, simpaticul epuizează energia și le contractă. Primul furnizează vitalitatea, celălalt
o consumă. Breșa de la nivelul ombilicului există numai în sistemul nervos parasimpatic
(canalul Sushumna), nu și în cel simpatic. Acest spațiu este obstacolul care reduce la neant
toate cercetările și toate eforturile noastre pentru a intra în parasimpatic.
Acest sistem poate fi comparat cu trei scări, dintre care două ating solul, în timp ce
cea din mijloc este suspendată în aer. Din acest motiv, atunci când încercăm să ne ridicăm la
un nivel superior de conștiință, noi rămânem în domeniul simpaticului. Dacă ne îndreptăm
spre aspectul părții drepte, intrăm în activitate, ceea ce va continua să determine umflarea
balonului „egoului”. Noi ne simțim atunci activi și responsabili. Când această activitate
depășește limitele, asemeni unui arbore ale cărui rădăcini sunt inegal dezvoltate, individul se
4
prăbușește. Supraactivitatea sistemului nervos simpatic drept produce tensiune, insomnie și,
în final, toate bolile mortale precum cancerul, care sunt cauzate de epizarea energetică a
plexurilor contractate la extrem. Antidotul constă în a face ca parasimpaticul să controleze
partea dreaptă, contracarând efectele supraactivității și bolile, care sunt vindecate în mod
automat.
Sistemul nervos simpatic stâng (libido) are puterea să acumuleze tot ceea ce este
mort. El vă conectează la depozitele subconștientului și, de asemenea, la subconștientul
colectiv (Bhootlok sau Paralok). Superegoul se aseamănă unui balon situat în partea
posterioară a creierului, în extremitatea canalului stâng. El se încarcă prin acumularea
condiționărilor psihice prin intermediul libidoului. Dacă tensiunea crește, superego-ul se poate
fragmenta. Dacă veți continua să-l supraactivați, prin condiționare, se creează un vid parțial
care va atrage în superego-ul vostru o entitate moartă din subconștientul colectiv (Paralok).
Deci, dacă în căutarea adevărului faceți eforturi extreme și vă complaceți în concentrarea și în
antrenarea minții sau în abstinența forțată, în meditație artificială sau în sclavie totală față de
atașamentele minții, atunci libido-ul, cu ajutorul superego-ului perturbat, vă poate conecta la
subconștientul colectiv unde rezidă toate spiritele moarte, bune sau rele. Aceste spirite încep
să se se manifeste prin intermediul vostru și puteți obține Siddhis (puteri) sau percepții
extrasenzoriale. De fapt acestea aparțin unor entități subtile (moarte) care vă domină prin
intermediul superego-ului.
Există și o altă metodă ce poate fi folosită fără efort de către așa-numiții „maeștri”,
prin care ei schimbă sensul de rotație al chakrelor în direcția libidoului. Ceea ce vă poate
afunda în subconștient. Prin această metodă, aspirantul fie va intra în transă, fie va accepta
să fie complet dominat de spiritele moarte introduse de „maestru” la nivelul chakrelor.
În primul caz, Sadhaka (aspirantul) se simte destins, activitatea cerebrală se oprește,
dar la capătul câtorva ani de asemenea practici, el își dă seama de slăbiciunea sa, care îl
împiedică să înfrunte realitatea și va căuta un refugiu în droguri. În al doilea caz aspirantul
devine sclavul total al „maestrului” și începe să se debaraseze de toate posesiunile sale
materiale în profitul acestuia, fără a înțelege ce i se întâmplă. Acești „maeștri” nu explică
niciodată tehnica lor și nu transmit „puterile” lor nimănui.
Pe scurt, toate eforturile pe care le depuneți în numele religiei sau manipularea
energiei Kundalini de către indivizi ce pretind a fi realizați nu pot activa decât sistemul nervos
simpatic (Ida și Pingala nadis), ceea ce nu vă ajută să progresați spre realizarea funcționării
parasimpaticului (Sushumna).
Toate puterile magice/hipnotice precum puterile de materializare (înrobirea maselor
pentru bani, putere sau celebritate) puterile vizionare (Drishti siddha), puterile oratorice (Vani
siddha), puterile de vindecare, senzațiile de transcendență (puterea de a opri activitatea
cerebrală), separarea de corp (călătoriile în astral) și numeroase alte puteri se manifestă
foarte adesea la cei care practică controlul entităților (Pret siddhi sau Smashan vidya, adică
magia neagră). Toate aceste tipuri de puteri provin din lumea entităților moarte, fapt ce poate
fi demonstrat în oricare din centrele noastre experimentale.
Aceste puteri nu sunt divine, pentru că Divinul nu are nici un interes în aceste subiecte
grosiere. Singurul interes al Divinului îl reprezintă miracolul ființei interioare și manifestarea
sa tot mai deplină pentru a realiza evoluția umană. Astfel, pentru cei ce se complac să își
risipească atenția (Chitta) asupra acestor puteri oculte (Siddhis), sau pentru cei care aleargă
după astfel de miracole ieftine, Sahaja Yoga este dificil de urmat.
Confruntați cu Sahaja Yoga, astfel de persoane încep să tremure asemenea lunaticilor.
Dacă însă, cu foarte mare dificultate, o astfel de persoană reușește să atingă stadiul de
Realizare a Sinelui, ea își pierde complet întregul interes pentru aceste puteri și pentru
manifestarea lor. De fapt, ea este atunci eliberată de toate entitățile moarte care o dominau.
Nu este necesar să trecem prin stratul subconștientului pentru a întâlni inconștientul.
Subconștientul este o fundătură în sine și cel ce se afundă în el se pierde. Aceste straturi sunt
situate vertical, iar singura cale directă este prin parasimpatic, prin Sushumna - calea centrală
care conduce la Divin, la Inconștientul Universal.
Este foarte periculos a face uz de puterile subconștientului, pentru că ele pot deveni
imposibil de controlat și pot ajunge să-l tortureze pe practicant. Cei care se complac să le
utilizeze dobândesc ulterior tot felul de afecțiuni fizice sau mentale.
Toate religiile au promis pacea interioară atunci când voi atingeți starea de Realizare a
Sinelui, miracolul interior al conștiinței subtile, și nu scamatorii de prost gust. Bhagavad Gita
afirmă că voi deveniți martorul (Sakshi Swarup) jocului Divin. Numeroși gânditori contem5
porani vorbesc de asemenea despre noua conștiință. Ea a fost descrisă ca o „conștiință fără
gânduri” care conduce la conștiința colectivă. Am auzit cu toții multe profeții făcute de scriitori
antici sau de autori moderni, vorbind despre o nouă rasă de ființe umane superioare având o
conștiință unică. Acestea nu mai sunt promisiuni vane.
Prin descoperirea Sahaja Yoga devine posibilă realizarea transformării conștiinței
umane în planurile superioare promise de diferiți vizionari.
Subiectul lui Kundalini nu mai este doar unul teoretic. Voi înșivă puteți contempla cu
ochiul liber pulsația lui Kundalini la nivelul osului Mooladhar și puteți de asemenea percepe în
degetele voastre diferitelor chakre care există în măduva spinării. Până acum era imposibil de
traversat breșa din Sushumna, dar s-a descoperit că dacă acest Vid este umplut de puterea
vibratorie a Dragostei Divine, Kundalini se ridică maiestuoasă și străpunge creștetul capului
(Brahmarandra) fără nici cea mai mică senzație de disconfort pentru aspirant. Totul se
petrece într-o fracțiune de secundă, în spațiul infim ce separă două gânduri succesive.
Evident, dacă aspirantul suferă de anumite afecțiuni sau dacă chakrele sale sunt contractate
prin supraactivitatea sistemului nervos simpatic, Kundalini, care este „mama” fiecărui individ
și chintesență a dragostei, cunoașterii și frumuseții, știe cum să-i reveleze dragostea în cel
mai potrivit mod și să-i dea copilului său „a doua naștere”, fără a-l vătăma în nici un fel.
Există numeroase scrieri despre Kundalini care ne avertizează asupra pericolelor
„îmblânzirii” lui Kundalini. De asemenea, multe cărți descriu o varietate de experiențe vulgare
sau înspăimântătoare legate de trezirea lui Kundalini. De fapt, astfel de manifestări au loc
atunci când se încearcă trezirea lui Kundalini de către persoane care nu au Realizarea.
Kundalini nu-și părăsește lăcașul, sau, fără o invitație autorizată, devine furioasă, de neclintit.
Simpaticul este cel care intră în activitate. Când nu este de acord cu activitatea sexuală, ea
trimite unde firbinți în sistemul simpatic, ceea ce determină contracția sau blocajul plexurilor,
distrugerea completă a căii centrale. Uneori cei în cauză pot ajunge să gesticuleze în mod
ciudat sau să piardă orice conștiință a lumii exterioare. Mai mult, prin manipularea greșită a
chakrelor și a lui Kundalini datorată ignoranței sau avidității „maestrului”, șansele aspirantului
de a-și primi Realizarea sunt mult reduse sau chiar anulate.
Mentalul puternic condiționat sau aflat în sclavia autoindulgenței, a gândurilor și
acțiunilor egoiste, se află de asemenea într-o poziție dificilă pentru a primi Sahaja Yoga. Chiar
citind prea mult despre decondiționarea mentalului puteți dobândi o condiționare suplimentară.
Încercând să vă decondiționați prin efort, puteți să sporiți povara condiționării
voastre. Decondiționarea este posibilă numai prin miracolul Dragostei Divine. Cel mai
important principiu în Sahaja Yoga se referă la faptul că libertatea și voința voastră sunt în
întregime și tot timpul respectate.
În Sahaja Yoga individul este deplin conștient și alert; el dobândește pacea interioară
și o experimentează fără nici un fel de gesturi nenaturale. Poate adopta o poziție confortabilă
și lejeră sau de asemenea poate adopta poziția/asana relaxării totale (Sahajasana sau
Shavasana). Respirația este normală sau poate fi mai lentă.
Religiile reprezintă de asemenea expresia și experiența unor spirite realizate, a
vizionarilor. Ele vorbesc despre Ființa interioară, despre „a doua naștere” și despre Realizarea
Sinelui. La început, în India, vizionarii au încercat să interiorizeze atenția prin introducerea de
simboluri pentru Ființa Universală inconștientă din interiorul nostru. Aceste simboluri au
condus însă la panteism, iar atenția aspiranților s-a fixat/atașat asupra simbolurilor (Sakar) și
a ritualurilor, ceea ce i-a îndepărtat de scopul urmărit.
Tipul de experimente care vorbeau numai despre abstract/fără formă (Nirakar), a dat
naștere multor religii care au sfârșit prin a deveni dogme sau „ism-e”. Motivul este
indiscutabil acela că doar vorbind despre floare sau despre miere, nu poți ajunge să le guști,
poți doar crea tot felul de „ism-e” dogmatice ale minții. Trebuie să devii albină pentru a
ajunge la miere, trebuie să renaști. Aceasta trebuie să se întâmple în interiorul vostru, trebuie
să vă conducă în interior.
Sahaja Yoga reprezintă o realizare fără precedent; cred că numai căutarea ferventă a
epoci de-a rândul a adus manifestarea ei și aceste rezultate extraordinare.
Un mental având inocența copilului poate obține foarte repede rezultate. Oricare ar fi
povara minții, dacă aspirația este onestă și sinceră, mai devreme sau mai târziu, aspirantul
poate obține Realizarea Sinelui. După atingerea acestei stări, vibrațiile încep a fi emise de
către extremități (mâini și picioare). Ele sunt descrise de Adi Shankaracharya în lucrarea sa
Ananda Lahari.
6
Aceste vibrații sunt undele Dragostei Divine, care pot umple, de asemenea, ființa
interioară a altei persoane și-i pot da aceeași experiență a Realizării Sinelui. Un fel de reacție
în lanț. O persoană o iluminează pe o alta.
Manifestările fizice sunt următoarele. Pupilele se dilată (acțiune a parasimpaticului),
fața iradiază, strălucește; corpul devine ușor; orice tensiune este complet înlăturată;
ascensiunea lui Kundalini este percepută de aspirant și poate fi văzută de alții; mai întâi se
resimte o pulsație la nivelul Sahasrarei (creștetul capului) și, când ea se oprește, o liniște
profundă poate fi percepută în interior și în deplină conștiență; fluxul grației divine este
perceput curgând în interior și liniștind întreaga ființă. Odată cu întoarcerea atenției spre
interior, atașamentele grosiere dispar. Dispar treptat și identificările cu falsitatea și cu
artificialitatea. Materia devine sursă a frumuseții și-și pierde valoarea de posesiune. În câmpul
cunoașterii, individul identifică singur adevărul și nu se teme să-l profeseze, nu se mai
compromite acceptând standarde duble. Fluxul iubirii sale devine spontan, generos, fără urmă
de atașament, falsitate, posesivitate sau interes. Raportarea la timp dispare, individul capătă
o personalitate de sfânt.
Să vedem ce se petrece în interior.
Atenția conștiinței se deplasează asupra ființei interioare (Kundalini). Așa cum firul
(sutra) unui colier trece prin fiecare perlă a colierului, la fel conștiința interioară (Kundalini)
trece prin fiecare ființă umană.
Imediat ce atenția se îndreaptă spre conștiința noastră interioară, ne vom putea fixa
atenția și pe Kundalini a altor persoane, putând să-i percepem natura și poziția în acele
persoane. În acest mod este stabilit㠄conștiința colectiv㔠și noi devenim astfel ființe
universale. După câtva timp, nu ne vom mai întreba: „Cine este celălalt?” Puterea dragostei
este atât de mare și de dinamică, încât voi puteți, prin simpla mișcare a degetelor voastre, să
acționați asupra energiei Kundalini a mii de persoane. Devine un joc de copil.
În acest mod se va produce evoluția colectivă a ființelor umane. Acestea sunt semnele
sosirii Vârstei de Aur a Adevărului (Satya Yuga). Să uităm nedreptățile pe care le-am îndurat
în trecut pe drumul căutării noastre. Nu are importanță dacă unii nu au putut afla Adevărul
până acum. Trebuie să fiți deschiși și să înțelegeți că deși această descoperire poate părea
inedită unora, ea nu pune defel în inferioritate un căutător sau un predecesor. Nu au
importanță experiențele prin care am trecut, dacă în cele din urmă am aflat calea. Este o
împlinire colectivă. Poate că în haosul Kali Yuga (Vârsta Întunericului) lucrurile au trebuit să
se petreacă astfel și mulți dintre noi, care au căutat cu fervoare Adevărul în multe vieți
trecute, s-au născut în timpurile prezente pentru ca Divinul să împlinească promisiunile făcute
lor. Poate că suntem chiar predecesorii noștri.
În arborele vieții au fost probabil foarte puține flori, dar acum timpul înfloririi a sosit.
Parfumul dorinței sincere a adus, la nivel colectiv, manifestarea Sahaja Yogăi. Mulți vor intra
în Împărăția conștiinței fără gânduri, unde vor face cunoștință cu ei înșiși și vor începe să se
identifice cu natura lor universală.
Sahaja Yoga, Elveția 24 iunie 1988
Copyright 1979, 1988 Shri Mataji Nirmala Devi Srivastava.


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 12:24

De la: nastasemihail, la data 2009-11-13 12:04:12Domne ne iei pe sus. Eu am ce invata de aici.
Lui cifobrien ii spuneam cu...susul.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 14:43

De la: nastasemihail, la data 2009-11-05 17:17:27
De la: nastasemihail, la data 2009-10-13 03:33:42
De la: gabigabi, la data 2009-10-12 07:40:45
De la: 9am077225, la data 2009-10-12 07:08:41
De la: serena, la data 2009-10-09 23:12:03
De la: 9am077225, la data 2009-10-09 16:39:45Consider ca simturile omului modern sunt ,in esenta lor , destul de evoluate pentru a constientiza energiile viului .
Dar datorita orientarii atentei umane asupra tendintelor materialiste ,grosiere si exteriore abiliatatea omului de a simti energii subtile ,interioare este redusa.
Pe langa cele 5 simturi clasice mai exista si al 6 numit ,,simtul intern ‘’si exista o multime de tehnici care si-au propus sa ne ajute a retrage atentia umana de la lumea exteriora spre cea interiora a fiintei.
De fapt , acesta retragere a atentei fiintei de la existenta cotidiana la existenta interiora a sufletului are doua componente ;una orizontala ce este insasi aceasta actiune de absortie a atentiei in interior ,iar alta verticala reprezentand un salt in constiinta ca rezultat al acestei absortii interiore a atentei umane .
Omul poseda deasemenea si energia necesara de a infaptui acest proces dar cu siguranta nimic nu se va intampla in afara dorintelor noastre.
Ce doresc sa spun de fapt ?
Acesta energie …vril…posibil sa fie identica cu cea cunoscuta de practicantii de arte martiale si nu numai ,pe care acestia o denumesc ,,qi ‘’.
Practicantii de arte martiale ajung sa o constientizeze si sa o folosesca prin concentrare asupra unui anumit punct din corp situat la 2-3 cm sub ombilic si prin extrem de multa practica .
Acest punct a fost numit hara .
Faptul ca unii din practicantii de arte martiale ajung sa simta acesta energie si sa o folosesca este in sine o realizare.
Nu este o mare realizare spirituala dar este un inceput.
Acum daca aceste energii subtile pot fii simtite fara mare efort nu e un inceput mai bun ?

asta inseamna ca marea "realizare"spirituala incepe cu practicarea artelor martiale? sau incercati sa sugerati subtil ca-i treaba de barbat?


Nu !





ei,si daca Kundalini incepe sa se ridice,pe verticala dupa cum ziceti si incepe sa scalde cu energia lui si chakra inimii si sa o deschida....sau sa urce pina sus la shasrara ,eheiiii,atunci se-ntimpla o minune !
Ce minune?

Ce se intimplaaaaa. Ca mi se ridica la cap.....




apare autocombustia !


cifobrien

128 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 17:23

De la: 9am077225, la data 2009-11-12 16:32:05domnule cred ca ai citit prea mult....iar acum derulezi o banda cam veche pe forum .
ai si experimentat ceva ?
cam am vazut pe unde ai postat...nimic nou...doar o parere comuna !

energia potentiala...nu inseamna zero...cel putin atat timp cat exista un termen ce defineste exista manifestare !nu stiu cum poti sa gandesti asa ceva ...si nu stiu daca tu intelegi ce am scris pe aici....
ar trebui sa revezi teoriile lui Nassim....partea despe VID mai ales ...
plus ca ar trebui sa inveti despre conceptul ,,thinking out of the box ".da o cautare rapida pe google !




Se numeste gandire laterala termen inventat de Edward de Bono si nu are nici o legatura cu ce aberati voi aici sa gandesti lateral nu inseamna sa bati campii !

daca ai terminat manualul de fizica

Edward de Bono "Sase palarii ganditoare"
"Gandirea laterala"



cifobrien

128 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 17:40

De la: serena, la data 2009-11-12 23:03:28
De la: cifobrien, la data 2009-11-12 14:59:29
ENERGIE este MANIFESTARE.
Diferitele ei actiuni le numim PUTERI .(mecanica...electrica....mentala....spirituala...)
sau putem spune …daca manifestare este egala cu zero energia este inexistenta !

Sa inteleg ca termenu energie potentiala iti este necunoscut asta explica multe fa te rog un efort si citeste o carte de fizica :)


Si dumneata esti un potential geniu…vezi ca era unul(.Salvador Dali )care zicea ca daca joci rolul unui geniu s-ar putea sa devii chiar unul…lui i s-a implinit visul dar apoi nu suporta sa treaca neobservat si mergea pe strada cu un clopotel in mana…deci ..incearca!..dar nu numai cu clopotelul..pentru ca risti sa ramai doar un Gica Contra…


Crede-ma domnisoara ca cand eram mic si pai prostut asa am citit literatura de genul asta la kilogram
iti pot recomanda niste carti daca vrei de paranormal ,de yoga eu nu sunt contra a ceva pana nu studiez problema atent daca nu ai observat pana acum nu am recurs la fraze violente am cerut dovezi care ca sustina credintele dumneavoastra ptr ca dumneavoastra dati verdicte de genul:"Crezi sau nu in paranormal ? daca nu crezi ,nu are rost sa discutam"
Cand sustii o credinta trebuia sa aduci dovezi in sprijinul acelei credinte de ex:
Eu cred ca pamantul este sferic!
Dovezile care sustin aceasta credinta a mea sunt in manualul de geografie clasa V si se pot verifica de oricine e curios sa vada daca sunt adevarate.

Atunci cand cineva bate campii cu energii dastea interioare ,trebuie sa aduca si el o dovada, un mic experiment ceva sau sa arate ceva observabil palbabil ,ca asa pot sa zic si eu ca am trompa si daca ma intreaba cineva cum dovedesc asta, sa ii zic ca e un gigi contra .


Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje
Membru din: 7/07/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 18:08

De la: cifobrien, la data 2009-11-18 17:40:58
De la: serena, la data 2009-11-12 23:03:28
De la: cifobrien, la data 2009-11-12 14:59:29
ENERGIE este MANIFESTARE.
Diferitele ei actiuni le numim PUTERI .(mecanica...electrica....mentala....spirituala...)
sau putem spune …daca manifestare este egala cu zero energia este inexistenta !

Sa inteleg ca termenu energie potentiala iti este necunoscut asta explica multe fa te rog un efort si citeste o carte de fizica :)


Si dumneata esti un potential geniu…vezi ca era unul(.Salvador Dali )care zicea ca daca joci rolul unui geniu s-ar putea sa devii chiar unul…lui i s-a implinit visul dar apoi nu suporta sa treaca neobservat si mergea pe strada cu un clopotel in mana…deci ..incearca!..dar nu numai cu clopotelul..pentru ca risti sa ramai doar un Gica Contra…


Crede-ma domnisoara ca cand eram mic si pai prostut asa am citit literatura de genul asta la kilogram
iti pot recomanda niste carti daca vrei de paranormal ,de yoga eu nu sunt contra a ceva pana nu studiez problema atent daca nu ai observat pana acum nu am recurs la fraze violente am cerut dovezi care ca sustina credintele dumneavoastra ptr ca dumneavoastra dati verdicte de genul:"Crezi sau nu in paranormal ? daca nu crezi ,nu are rost sa discutam"
Cand sustii o credinta trebuia sa aduci dovezi in sprijinul acelei credinte de ex:
Eu cred ca pamantul este sferic!
Dovezile care sustin aceasta credinta a mea sunt in manualul de geografie clasa V si se pot verifica de oricine e curios sa vada daca sunt adevarate.

Atunci cand cineva bate campii cu energii dastea interioare ,trebuie sa aduca si el o dovada, un mic experiment ceva sau sa arate ceva observabil palbabil ,ca asa pot sa zic si eu ca am trompa si daca ma intreaba cineva cum dovedesc asta, sa ii zic ca e un gigi contra .


Domnu'...te cred "ca cand" erai mic erai mai prostut...dar nu te cred ca ai citit literatura la kilogram...ca sa fii "credibil" la afirmatia asta,te sfatuiesc sa apelezi cat de cat la un indreptar ortografic inainte de a posta ceva...
La afirmatia cum ca "pamantul este sferic" n-am cum sa te contrazic...doar esti "experta" in stiinta pamantului nu-i asa?
P.S. Ai grija cu trompa...ca s-ar putea sa-ti creasca...


Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje
Membru din: 7/07/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 21:51

Eu inca nu m-am desteptat...mai am cateva kilograme de citit...


cifobrien

128 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 09:11

Argumentele tale ma coplesesc la fel si falsa ta modestie :))
Mult succes in continuare !


Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Membru din: 26/09/2009
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 12:00

priviti aici ce mai practici spirituale pentru "trezirea kundalini " :

www.youtube.com/watch?v=AYWsaviFeKA&feature=player_embedded#


Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 23:20

cifobrien experimentul exista ! sper sa-l faci .ai incredere ca nu duce la autocombustie !
yoga.felicitari-virtuale.ro/experimentul.ph

cat despre tutenes...
nu-l pot lua in seama.
el este dintr-o alta lume si alt mileniu !
un mileniu plin cu rautati !


Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 30 Noiembrie 2009, ora 00:33

si cum toata lumea cunoaste engleza pe aici....

www.sahajayoga.org/ExperienceItNOW/



Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Membru din: 26/09/2009
Postat pe: 30 Noiembrie 2009, ora 09:02

De la: 9am077225, la data 2009-11-30 00:33:49si cum toata lumea cunoaste engleza pe aici....

www.sahajayoga.org/ExperienceItNOW/


Bunule,te-ai injosi probabil daca ai lua in seama un rau ca mine, nu-i asa ?


Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Stiinta mileniului III .Constiinta vibratorie .
Mergi la: