back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


De ce sa te sinucizi?

 


 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
 
cristina_rdlsc

26 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 11:01

Modelul britanic Katie Jane, sotia celebrului actor Danny Huston, s-a aruncat de pe acoperisul unei cladiri din California, dupa ce mariajul ei a ajuns la sfarsit.

Mi se pare putin ciudat cand aud de cate o "fetiscana" frumusica si bogata, pe deasupra, ca-si pune capat zilelor din cauza unei iubiri neimplinite. In lumea modelingului nu e singurul caz. Multe modele sfarsesc in cate un tragic accident care se ascunde in umbra unei "sinucideri". Nu le inteleg...


andreeasinziana

22 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 17:16

probabil ca e vorba de curajul de a recunoaste ca ai ajuns la capatul liniei.

Avem tendinta sa ne spunem ca sinuciderea e o decizie rea, sau ca fugim de probleme, si poate ca e adevarat, in unele cazuri, dar nu se aplica la toata lumea.

Si eu probabil ca as vrea sa mor, daca singura mea sursa de fericire/multumire/liniste sufleteasca ar disparea. As refuza sa exist ca un zombie, un corp care executa automat miscarile necesare supravietuirii, dar lipsit complet de dorinte, visuri, emotii. Banii sau succesul profesional nu pot decat sa-ti distraga atentia de la un gol sufletesc.

Ma intreb cati oameni folosesc bogatia, mancarea, hainele, televiziunea ca sa uite ca, de fapt, ei nu au nici o identitate, nici o ambitie personala, nici un vis.


dagaio

1073 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 18:34

Probabil ca toti din lumea asta am trait la un moment dat o clipa neagra cand ne-am gandit sa ne sinucidem. Eu, dupa a cea clipa neagra, m-am gandit cum ar arata inmormantarea mea. Am plans de mila celorlalti si atunci m-am trezit ca am de ce sa traiesc intotdeauna.
Mi se pare stupid sa ajung la fapte de acest gen daca mai am constiinta. Viata nu ne-am dat-o singuri. De ce sa avem dreptul sa ne-o luam? de ce sa fim lasi si sa renuntam la lupta? Viata e o lupta continua. Pe tot parcursul vietii invatam cum sa ne ridicam dupa ce am cazut. Noi sa fim oare cei cu cele mai mari probleme? Nici vorba. Nimic nu ne-ar putea da dreptul sa ne sinucidem. Singura care ne-ar duce la asta, ar fi PROSTIA.


geta_tutza

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 22:59

Faptul ce nu dai doi bani pe viata ta inseamna ca n-ai stiut sa traiesti sau sa iei din viata ta ce e mai bun.
Nu e un act de curaj sa terfelesti ce nu ai pretuit niciodata...sa-ti bati joc de tine si de viata ta...culmineaza cu intreruperea relatiilor, de fapt viata termina cu tine si nu tu termini cu ea.... E un paradox!
In 45 de ani de viata, cam de 4 ori am luat-o de la capat cu ceva: de 2 ori in viata de familie si de 2 ori in cariera. Viata de familie a fost cum a fost dar cariera? Am fost in top, m-au inselat, mi-au luat banii, m-au gonit... partenerii mei cu care am pornit afacerea de la zero...pe care i-am imbogatit... Am murit? O Doamne... Nu aveam un ban, nu aveam un sprijin, nu mai aveam casa... Ce credeti? Mi-am revenit, m-am mobilizat... acum o duc chiar mai bine decat atunci. Am pierdut niste ani, e drept, dar n-am trait degeaba!
Nimic nu este mai important decat viata ta cu exceptia copiilor tai si a sacrificiului de sine pentru salvarea altor vieti, atat.
Nu ai motive sa te sinucizi!


Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Dej

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 18:18

Te sinucizi pentru ca esti prea drogat si stii ca oricum vei muri,te sinucizi ptr ca esti beat si deprimat si totul e o decizie de moment pe care o vei regreta in viata de apoi,te sinucizi ptr ca esti satul nu de viata ci de rautatea elor din jur,te sinucizi ptr ca nimeni nu ti-a auzit strigatul de ajutor,te sinucizi ptr ca simti ca odata cu cel iubit ti-a fost distrus si sufletul din tine,te sinucizi ptr ca nu esti indeajuns de puternic ptr a supravetui si nici nu ai motive sa o faci,te sinucizi ptr ca exista liberul arbitru deci putem decide daca traim sau nu.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 07:09

Sa te sinucizi?? E mare pacat! Viata este fff. frumoasa, daca stii, cum s-o traiesti, iar ;D-zeu, nu va da mai mult decat puteti, voi, duce,!!Asa ca ;; inainte;!! Fara strss si ganduri ,negre!!


mailulluicostin

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 12:34

fiecare are dreptul sa aleaga. indiferent despre ce este vorba. mi se pare o prostie sa condamni suicidul. nimeni nu poate cunoaste cu adevarat justificarea celui in cauza.


Cappone24

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Constanta

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 12:35

Probabil voi nu va-ti simtit niciodatat atat de nesemnificativi sau atat de tristi incat sa va doriti sa nu mai existati de puteti spune ca nu intelegeti..........eveam aceeasi parere cu voi si nu intelegeam pe unii cum le poate trece prin cap sa se sinucida pt cine stie ce fata.....dar uite ca m-am despartit de pers pe care o iubesc enorm...si pur si simplu nu imi vine sa cred ...ca simt atata tristete incat mi-a trecut si mie prin cap ca nu mai are rost viata. Eu cred ca fiecaruia dintre noi ii trece asta prin minte intr-un moment sau altul....depinde acum cat de puternic esti incat sa incerci sa treci si sa o iei de la capat cu toate ca este ffff greu....offfffff :(


buburuzapower

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 12:54

NU cred ca e cineva in stare sa raspunda la aceasta intrebare daca nu a fost in pragul sinuciderii.
Si apoi daca se sinucide nu mai poate spune de ce a vrut sa faca acest lucru.
Asa ca, nu se stie niciodata ce te face cu adevarat sa recurgi la astfel de gesturi.
Sinuciderea nu mi se pare ceva extraordinar, daca esti tare infrunta toate problemele din viata.


badeaanna

14 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 11:25

viata este un dar dat de Dumnezeu si nu trebuie sa il "refuzam". Cum iti asterni asa dormi. Gandirea negativa nu cred ca are ce cauta in mintile noastre. viata totusi e frumoasa daca stii sa o faci frumoasa. si banii nu neaparat aduc fericirea.


deea_on_line

13 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 12:21

De la: badeaanna, la data 2008-10-30 11:25:54viata este un dar dat de Dumnezeu si nu trebuie sa il "refuzam". Cum iti asterni asa dormi. Gandirea negativa nu cred ca are ce cauta in mintile noastre. viata totusi e frumoasa daca stii sa o faci frumoasa. si banii nu neaparat aduc fericirea.


poate k nu o aduc dar stie toata lumea k banii iti mentin fericirea

c faci cand totul e impotriva ta si nu mai rezisti?
t gandesti k D-zeu iti da numai cat poti duce...din contra t gandesti k mai mult d atat nu poti...nu avem cum sa ii condamnam p cei c recurg la astfel d gesturi pt asta ar insemna sa traim in pielea lor


alexbrateanu

9 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 13:28

De prost ! sa te sinucizi ! sincer sa fiu, asta cred ca e singurul motiv pe care l-ai putea avea....
Si eu nu inteleg de ce astia de la politie, sau pompieri......sau alte autoritati din astea, incearca sa ii convinga sa nu se sinucida pe boii aia care ameninta ca se arunca de pe cate un bloc....sau turn...sau altele.....Da' sinucideti-va ma, faceti ce vreti....daca asta e dorinta voastra...si asa sunt prea multi oameni pe planeta.....mai faceti si voi cate un bine omenirii.......


Cum adica, semnatura ???
nostalgicu

59 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 22:31

Este foarte usor sa spui demagogia ca "viata e frumoasa" si "trebuie sa te lupti cu viata", dar unii chiar nu mai au de unde sa stie ce sa faca cu viata lor. Daca vreti sa ajutati un om care vrea sa se sinucida, faceti ceva concret pentru el! Demonstrati-i ca ii sunteti alaturi!


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 07:01

Da! Viata este foarte frumoasa, cu bune si cu rele! Cel care are in gand sa se sinucida, daca; este o fire slaba, tot se sinucide! Ajutat poate sa fie si cu sfaturi, sau consult, psihologic sau psihiatric! Asta este parerea mea!


iulidan2

156 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Constanta

Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 09:59

mai bine sa emigreze si daca nu ii trece, sa mai emigreze odata.
asa cum s-a mai afirmat, viata e o lupta.


Yorick

1014 mesaje
Membru din: 20/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 11:32

Din punctul meu de vedere e prea interesant ce ma inconjoara ca sa fac un asemenea pas. Evident au fost anumite momente cand m-am simtit foarte aproape de decizia asta. Insa mi-a trecut pana la urma.
Totusi - in ceea ce priveste retorica despre "darul de la Dumnezeu" , "pacat impotriva Domnului", "viata nu iti apartine tie sa o sfarsesti" - ce te faci cu ateii?
Eu sunt unu dintre ei - ca urmare toata aceasta argumentatie ma lasa rece. Singurele motive de a nu recurge la suicid sunt legate de placerea de a trai pe de o parte si de faptul ca imi pasa de anumite persoane (mama spre exemplu) care ar suferi enorm daca as face alegerea asta - pe de alta parte.
Altfel... fiecare cu calculele lui...


razvankyokushin

288 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 17:19

Toti ne-am gandit cel putin o data la asta... si in plus... cine suntem noi s judecam pe cei ce aleg aceasta cale?


Fosta membra 9am.ro

33 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 11:37

asa cum nu poti alege daca te nasti sau nu, cum te vei naste, ce sex vei avea, ce caracteristici vei avea, s.a.m.d........tot asa NU POTI ALEGE CUM SA MORI !!!
nu e un drept al tau. aici nu e vorba de liberul arbitru !!! liberul arbitru iti e ingaduit pentru a TRAI cum crezi, cum alegi. nasterea si moartea n-au nici o legatura cu liberul arbitru sau cu alegerile tale !!! Acestea se aplica INTRE nastere si moarte.
E foarte greu sa o iei de la inceput.....cititi Kippling....poezia...A FI OM....
Cei slabi, care se sinucid....ei dragii mosului....aici e aplicata selectia naturala.....credeati ca numai la plante si animale se aplica ??


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 19:03

Interesant!Cu fata respectiva care sa aruncat de la etaj;parerea mea prea mult valium,dar despre sinucidere e altceva!Daca ar fi o certitudine ca exista CEVA dupa ce mori cu siguranta 3miliarde de pamanteni pe putin ar fi tentati sa isi schimbe viata de aici cu una de dincolo,e foarte simplu,cum ar fi mai multe secte care agreaza sinuciderile colective,se incearca tot mai des in ultimi 20 de ani sa prinda tot mai mult teren acestii vizionari care propovaduiesc o viata mai buna dincolo, Ce e mai interesant este ca ar putea avea dreptate


Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Membru din: 24/11/2008
Oras: Adjud

Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 13:10

WWW.FOSFORESCENT.RO

Va place ???


Fosta membra 9am.ro

69 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 15:08

Sa te sinucizi inseamna ca esti bolnav rau de tot cu capul


dusilumi

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 16:19

Numai cei bolnavi se sinucid. Boala psihica sau dependenta...


marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Barlad

Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 17:33

Sunt patrui motive de sinucidere acceptabile :1. pentru o cauza politica corecta ( ex , studentii lituanieni care in 1990 , s - au sinucis pentru a atrage atentia lumii cu privire la soarta tarii lor ocupate de catre rusi ) 2 . Pentru salvarea altor persoane 3. pentru a evita o viata de sclav si 4 . in cazul unor boli , malformatii , handicapuri , mutilari , care fac viata normala imposibila si ingreuneaza si existenta celor din jur. In toate celelalte cazuri , avem de a face cu LASITATE .


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 17:39

... ai uitat una ... daca devii un emo ...


amytas_19

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 04:30

Mi se pare cea mai puternica dovada a libertatii morale.E impotriva firii,de aceea e proscrisa de orice religie.Uneori..cautarea uneui sens te priveaza de orice liniste.


marinela_diana

21 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 14:42

de ce sa te sinucizi......e un act de lasitate ............mai bine lupta pentru viata si pentru crezul tau ......gandeste-te la cei pe care ii lasi in urma .........


scagnetti44

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 10:55

Toti murim pana la urma. De ce sinuciderea e un act de lasitate? De ce e atat de importanta viata? De ce n-ar fi mai importanta moartea?


alincaba

138 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Oradea

Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 13:56

Un act de curaj sa te sinuciziiiiiii???????? looool.. asta parca ar fi un banc cu culmea sinuciderii:) loooooolz..

sinuciderea categoric e cel mai mare act de lasitate si prostie... ce il poate face cineva....

sinuciderea intervine atunci cand esti prea slab sa mai lupti pt cineva.. da aia deja poa chiar merita:)

o zi buna la toti :)


lyly

500 mesaje
Membru din: 20/08/2008
Oras: Petrosani

Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 09:58

De ce sa te sinucizi ?
Cati oameni pot indura greutatile vietii ?

Sa va povestesc un caz dramatic.
Am cunoscut pe internet un tanar modest si singur .
Are varsta fiului meu.
Datorita faptului ca este un tanar modest si singur, politia din localitatea in care locuieste isi bate joc de el .
Ii vorbeste urat , il obliga sa faca curatenie in sectia de politie , dar ce-i mai grav este faptul ca l-a acuzat de o fapta pe care nu a savarsit-o si pentru care i s-a intocmit un dosar penal .
Deseori ma intreaba ;'' Ce sa fac, doamna , cui sa-i cer ajutorul ?
Eu nu am facut asa ceva ! Eu nu-s hot ! Traiesc si muncesc cinstit .''
Eu si cu administratorul unui forum cautam sa-l ajutam cu ce putem .
L-am sfatuit cui sa-i scrie o petitie, cum sa-si demonstreze nevinovatia si cum sa se comporte cu oamenii legii.
Pentru a doua oara zilele trecute mi-a zis ;'' eu, daca este sa se intample ceva eu ma ma sinucid''
In numele lui Dumnezeu l-am rugat sa nu faca asa ceva .
Ii este frica sa nu ajunga in inchisoare nevinovat .
''sincer doamna mi-e frica de dumnezeu sa mint cu ceva m-am saturat numai stiu ce sa mai fac m-am lamurit ma trezesc ca fac si puscarie degeaba''

Ce trebuie sa faca acest tanar in situatia de fata ?



lyly

500 mesaje
Membru din: 20/08/2008
Oras: Petrosani

Postat pe: 22 Decembrie 2008, ora 10:11

D-le Vieru Cezar , va multumesc pentru atentia cu care ati tratat mesajul meu cu privire la tanarul care are ganduri sinucigase.
Ceea ce am scris in mesajul anterior despre acest tanar este adevarat.
Acest tanar nu are prieteni, pe parintii lui nu-i intereseaza soarta lui si nu are prea multa scoala.
Parintii lui locuiesc in zona in care locuiesc eu, iar el locuieste in Galati .

Mesajul lui adresat adminului site-ului ''Politia din Romania''

''Domnule admin ceea ce a facut femeia respectiva nu pot eu mai ales sa ii dau in judecata restul le-am facut am fost la pro tv galati nici nu ma bagat in seama a spus clar sa ma duc la comandant ati vazut am scris pe net la dga nici atat nu ma baga in seama iar ca sa dau in judecata sectia 2 politie galati e greu imi trebuie bani de avocat de proces si ce mai trebuieste iar eu unu nu imi permit sunt un om amarat fara parinti stau si eu la cineva muncesc pe unde pot sa scot o bucata de paine sa ma imbrac sa traiesc mai bine nu o duc stralucit nu imi este rusine sa zic asa ca solutii sincer nu am....asa ca eu cum sunt asa amarat ma baga astia la puscarie degeaba fara sa fac nimic dar in orce caz ma rog la Dumnezeu sa se faca o minune sa nu patesc nimic....''



Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului De ce sa te sinucizi?
Mergi la: