back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


De ce sa te sinucizi?

 


 
Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
 
parc_albastru

27 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 14:11

De la: lyly, la data 2009-06-30 09:25:01Unii oameni ajung la sinucidere din cauza disperarii, a neputintei, a mandriei, a deznadejdii, a razbunarii, a fricii si a lasitatii.
Nu–mi este rusine sa spun ca intr-un moment de disperare si neputinta m-am gandit sa-mi curm viata.
In luna ianuarie a anului 2006, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe fiul meu la 4 ani de inchisoare cu executare pentru o fapta pe care nu a savarsit-o.
M-a revoltat aceasta nedreptate si de aceea am declarat apel impotriva acestei sentinte nedrepte.
In faza de apel, familia mea s-a lovit iar de minciuna si de nedreptati.
Pe orice roman de buna credinta ar fi scos din minti modul in care se judeca cauza noastra.
Un martor al partii adverse a fost audiat fara ca avocatii nostri sa asiste la proces.
In incheierile de sedinta s-au consemnat date si fapte care nu corespund adevarului si probelor anexate la dosarul in cauza, iar in sentinta penala pronuntata de Curtea de Apel Alba Iulia s-a consemnat ca fiul meu este recidivist.
FIUL MEU NU ESTE RECIDIVIST!
Cei trei infractori sunt recidivisti. Acestia au savarsit nenumarate infractiuni, unele mai grave ca altele.
In data de 03-10-2006, la Curtea de Apel Alba Iulia, a fost audiat martorul Elasasser Paul .
Acest martor, fost prieten al sotului meu timp de 18 ani, a fost prezent la incidentul care a avut loc in seara de 11-12-2004.
In fata judecatorilor a mintit cu nesimtire ca nu a vazut nimic, deoarece era intuneric si erau multe persoane implicate in scandal.
Acest martor a depus marturie mincinoasa pentru ca ii este frica de cei trei infractori, pentru ca stie ca liderul grupului infractional, Argeseanu, are relatii mari in politie si in justitie, si pentru ca a fost amenintat de ‘’doi tipi mari si negrii’’ , care i-au zis: ’’Mai nea…. , vezi ca ai familie si copii!’’
Inainte de a fi audiat, acest martor a avut o discutie pe holul Curtii de Apel Alba Iulia cu dl. avocat Filipescu.
Cand l-am intrebat pe martorul Elsasser ce a discutat cu dl. avocat, acesta mi-a zis :’’ L-am intrebat si eu ce sa spun judecatorilor, iar dansul mi-a zis: ‘’Spui ce vrei! Ce avocat este si asta daca nu sfatuieste un martor cum sa vorbeasca intr-un proces ?! Pentru ce l-ati platit ?!’’
Dupa ce s-a terminat audierea lui, eu i-am spus presedintelui completului de judecata:’’D-na presedinte, acest martor a uitat sa declare tot ce stie !’’
D-na presedinte mi-a raspuns: ’’ Sedinta de judecata s-a incheiat!’’
Cei doi avocati pe care i-am angajat sa ne apere drepturile nu au luat nicio atitudine cu privire la depozitia acestui martor si cu privire la modul nedrept in care se judeca cauza.
Pe holul Curtii de Apel Alba Iulia, in prezenta celor doi avocati ai familiei mele, l-am intrebat pe martorul Elsasser Paul de ce a mintit in fata instantei, declarand ca nu a vazut nimic.
Am inregistrat aceasta discutie cu un reportofon . Inregistrarea audio a acestei discutii este postata pe forumul ‘’ Politia din Romania’’.

politiadinromania.ro/index.php/topic,103.15.html

Constatand cu tristete si dezamagire ca minciuna are castig de cauza, in timpul discutiei mele cu martorul Elsasser Paul am spus ca imi voi lua viata, daca fiul meu va fi inchis .
Cei doi avocati si martorul Elasasser Paul au tratat cu indiferenta durerea si suferinta mea pe care chiar dansii mi-au provocat-o.
In sinea lor, parca isi doreau ca acest lucru sa se intample, astfel scapau de o persoana incomoda .
Dupa ce mi-am pus in ordine gandurile m-am decis sa lupt cu toate fortele mele impotriva minciunii si a coruptilor care mi-au distrus familia. Datorita credintei mele in Dumnezeu am devenit o femeie puternica, iar gandul rau din mintea mea a disparut pentru totdeauna. Stiu ca intr-o zi adevarul si dreptatea vor invinge.
Sper ca dragostea ta pt. fiul tau care este in mare necaz te-au facut sa-ti reconsideri pozitia fata de viata si nu dragostea tp.Isus!!!!!!!!!!!
Nu-i hules numele dar mi se pare mai omenesc sa te tina in viata gandul ca fiul tau are nevoie de tine si nimic altceva!!!!!!!!!!!!


mariah_kan

64 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 15:48

Cu multi ani in urma, sotul meu a disparut.Aveam impesia ca nu mai pot trai, eram goala pe dianuntru. Nimic nu mai era frumos, totul capatase o culoare gri, mai ales ca iarna batea la usa: o usa parca inchisa pentru bucurii, si fericire. In fata mea erau cei trei copii, care erau si eu bulversati de plecarea tatalui lor dincolo. Gandul ca ma au doar pe mine acum, m-a facut sa ma trezesc, greu adevarat, dar am avut puterea necesara de a merge inainte. Sa nu va mirati niciodata cata putetre iti da dumnezeu...daca nu il alungi. Nu stiu cum gandesc acei oameni de ajung in acel stadiu de a-si curma zilele. Nici nu pot comenta, numai ei stiu prin ce trec, ce suferinta este pe sufletul lor, si cata greutate se aseaza pe zilele lor. Eu nu as face marele pas. Nu am voie. Nu am dreptul de a muri de mana mea. Dar nici nu-i condamn. Ar fi bine sa ne rugam pentru sufletul lor facut mii de cioburi in care viata se taie, si pleca dincolo cu sufletul facut tandari.


9am077424

1 mesaj
Membru din: 17/06/2009
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 17:38

Mi-a trecut asemenea gand prin minte cand mi s-a destramat casnicia, dar l-am alungat pentru ca aveam un copil de crescut si educat. Copilul a fost cel care mi-a dat putere sa traiesc, sa lupt si sa zambesc. Iar eu i-am dat tot ce am putut mai bun. Sunt mandra de ceea ce a devenit: educat, cu mult bun simt, isi construieste o cariera frumoasa. Am avut o relatie buna si frumoasa cu fiul meu. Acum insa, nora mea l-a indepartat mult de mine. El sigur ca este alaturi de ea, pentru ca asa l-am educat si pentru ca o iubeste...e firesc, acum ea este familia lui. Mie nu mi-a mai ramas nimic decat durerea si singuratatea. Pentru ce sa mai lupt? Sa lupt ca sa traiesc pentru a simtii durere in fiecare zi,ora, minut ??? Motivul pentru care nu m-am sinucis inca este teama de a nu-i produce suferinta fiului meu. Nu vreau sa-i incarc constiinta. Dar tare greu imi este sa traiesc doar ca sa sufar. Nu are nimeni dreptul sa-i condamne pe sinucigasi!


9am023185

198 mesaje
Membru din: 28/03/2009
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 20:47

De la: mariah_kan, la data 2009-06-30 15:48:38Cu multi ani in urma, sotul meu a disparut.Aveam impesia ca nu mai pot trai, eram goala pe dianuntru. Nimic nu mai era frumos, totul capatase o culoare gri, mai ales ca iarna batea la usa: o usa parca inchisa pentru bucurii, si fericire. In fata mea erau cei trei copii, care erau si eu bulversati de plecarea tatalui lor dincolo. Gandul ca ma au doar pe mine acum, m-a facut sa ma trezesc, greu adevarat, dar am avut puterea necesara de a merge inainte. Sa nu va mirati niciodata cata putetre iti da dumnezeu...daca nu il alungi. Nu stiu cum gandesc acei oameni de ajung in acel stadiu de a-si curma zilele. Nici nu pot comenta, numai ei stiu prin ce trec, ce suferinta este pe sufletul lor, si cata greutate se aseaza pe zilele lor. Eu nu as face marele pas. Nu am voie. Nu am dreptul de a muri de mana mea. Dar nici nu-i condamn. Ar fi bine sa ne rugam pentru sufletul lor facut mii de cioburi in care viata se taie, si pleca dincolo cu sufletul facut tandari.





vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 04:29

Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Cine se sinucide ajunge în iad, pentru cã moare cu acest pãcat pe suflet. Excepþie fac, poate, cei care au fãcut aceasta fiind total inconºtienþi din cauza unei boli psihice grave, deci sunt iresponsabili ºi din acest motiv poate ar avea o ºansã sã fie iertaþi.

Nimeni nu are dreptul sã se sinucidã pentru nimic în lume, oricât ar suferi. Oricum suferinþa pãmânteascã se va sfârºi, dar suferinþa din iad e cu mult mai intensã ºi nu are sfârºit. Iadul nu este o rãzbunare a lui Dumnezeu, ci este pedeapsa dreptãþii instituite de El. Pe lângã faptul cã este iubitor, El este ºi drept. ªi nici nu poate minþi, iar în Biblie (care este colecþia cãrþilor inspirate de El) ne vorbeºte de multe ori atât de fericirea veºnicã, cât ºi de suferinþa veºnicã.

Sunt foarte multe argumente ºi dovezi cã existã Dumnezeu ºi viaþã dincolo de moarte. Unele dintre ele sunt redate pe blogul urmator:

www.cezar-iasi.blogspot.com/
În afarã de argumente, pe blog mai gãsiþi: înregistrãri video cu miracole; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV ºi de radio on-line) ; cãrþi foarte interesante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole ; adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã servicii caritative, etc.
Vã rog intraþi pe blog ºi trimiteþi-l mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 04:36

De la: 9am077424, la data 2009-06-30 17:38:41Mi-a trecut asemenea gand prin minte cand mi s-a destramat casnicia, dar l-am alungat pentru ca aveam un copil de crescut si educat. Copilul a fost cel care mi-a dat putere sa traiesc, sa lupt si sa zambesc. Iar eu i-am dat tot ce am putut mai bun. Sunt mandra de ceea ce a devenit: educat, cu mult bun simt, isi construieste o cariera frumoasa. Am avut o relatie buna si frumoasa cu fiul meu. Acum insa, nora mea l-a indepartat mult de mine. El sigur ca este alaturi de ea, pentru ca asa l-am educat si pentru ca o iubeste...e firesc, acum ea este familia lui. Mie nu mi-a mai ramas nimic decat durerea si singuratatea. Pentru ce sa mai lupt? Sa lupt ca sa traiesc pentru a simtii durere in fiecare zi,ora, minut ??? Motivul pentru care nu m-am sinucis inca este teama de a nu-i produce suferinta fiului meu. Nu vreau sa-i incarc constiinta. Dar tare greu imi este sa traiesc doar ca sa sufar. Nu are nimeni dreptul sa-i condamne pe sinucigasi!

Cauta compania oamenilor. Eventual stai in parcuri cu copii si uita-te la ei cum se joaca.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

49 mesaje
Membru din: 21/06/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 10:54

TE sinucizi ca sa scapi de viata care ti-a adus atatea probleme.Ai o alta alternativa, moartea, de fapt singura , oricum urmeaza dar mai tarziu iar tu o alegi mai devreme . Dar,esti sigur[a] ca ai ales bine si nu te urmaresc si acolo problemele de aici si ca totusi ar fi bine sa le rezolvi cum poti aici si sa lasi cursul firesc pentru ca nici o cruce nu e atat de grea sa n-o poti duce altfel ne-am sinucide toti si am scapa de probleme !!!!!!!!!!!! DAR CU CE COST?MERITA?????????????????


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 11:24

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-02-18 00:37:07Cine se sinucide ajunge in iad, pentru ca moare cu acest pacat pe suflet.


Ce parere ai de cazul spionilor britanici sau americani capturati de nazisti ,care pentru a nu trada operatiunile importante, omorand indirect prin acest lucru sute de oameni nevinovati ,preferau sa se sinucida?...Dar de soldatii care pentru a-si salva camarazii se aruncau sub tancuri cu minele antitanc in mana fiind absolut clar ca nu au scapare?Ma intereseaza daca absolut toti cei care se sinucid ajung in iad? ...Hai sa luam un caz ipotetic al unui om care toata viata sa a facut numai lucruri bune ,si-a ajutat semenii ,a fost onest ,bland etc .Acelui om i-a murit familia intr-un accident,toata viata lui si-a pierdut sensul-tot ce a iubit a pierdut- iar el in urma unui dezechilibru psihic s-a sinucis .Sigur ajunge omul acela in Iad?Asa de dur se pun problemele in ceea ce priveste sinuciderea?Poti acuza un om dezechilibrat psihic de o fapta comisa ?Pe scurt ,orice caz de sinucidere trebuie tratat cu aceeasi masura sau cazurile sunt diferite si trebuiesc tratate ca atare? Hai spune-mi cum STII tu ca face Dumnezeu !


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 11:32

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-01 04:29:26
Nimeni nu are dreptul sã se sinucidã pentru nimic în lume, oricât ar suferi. Oricum suferinþa pãmânteascã se va sfârºi, dar suferinþa din iad e cu mult mai intensã ºi nu are sfârºit. Iadul nu este o rãzbunare a lui Dumnezeu, ci este pedeapsa dreptãþii instituite de El. Pe lângã faptul cã este iubitor, El este ºi drept. ªi nici nu poate minþi, iar în Biblie (care este colecþia cãrþilor inspirate de El) ne vorbeºte de multe ori atât de fericirea veºnicã, cât ºi de suferinþa veºnicã.


De fapt nu ma deranjeaza la tine decat modul absolut sigur in care te pronunti referitor la ce face si ce vrea Dumnezeu, frazele absolut catagorice cu ton de sentinta irevocabila.Poate ca putina prudenta in acest sens nu ar strica ,hai sa nu uitam ca suntem muritori si ca pe Dumnezeu il intuim insa nu il cunoastem .Glumind cred ca-i provoaca mare scarba numarul mare de tampenii spuse sau scrise si numarul mare de porcarii comise IN NUMELE LUI.


vladidec

851 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 12:20

Sinuciderea, forma ce mai usoara de a scapa de griji, si asta inseamna lasitate !
Sinuciderea, pentru binele multimii inseamna eroism ! deci nu putem vorbii de sinucidere in cazul acesta domnule Vanea. Ci eroism ! si daca ei ar trebuii sa ajunga in Iad, e parerea voastra. Dumnezeu exista pentru oricine, indiferent de forma, idee sau religie. Cand credinta in ceva, te face sa te simti mai bine, sa treci peste momente grele, inseamna ca ai gasit un Dumnezeu ! Acesta e tot scopul Lui ! Repet : ori cine si orice ar fi ! Daca nu mai crezi in nimic, atunci eu iti voi trage scaunul de sub tine !


Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:16

De la: vladidec, la data 2009-07-18 12:20:19Sinuciderea, forma ce mai usoara de a scapa de griji, si asta inseamna lasitate !
Sinuciderea, pentru binele multimii inseamna eroism ! deci nu putem vorbii de sinucidere in cazul acesta domnule Vanea. Ci eroism ! si daca ei ar trebuii sa ajunga in Iad, e parerea voastra. Dumnezeu exista pentru oricine, indiferent de forma, idee sau religie. Cand credinta in ceva, te face sa te simti mai bine, sa treci peste momente grele, inseamna ca ai gasit un Dumnezeu ! Acesta e tot scopul Lui ! Repet : ori cine si orice ar fi ! Daca nu mai crezi in nimic, atunci eu iti voi trage scaunul de sub tine !


Pentru binele carei multimi,multimile vad binele diferit,ce este bine pentru unii este rau pentru altii in foarte multe cazuri.Si care "bine",cand de foarte multe ori percepem binele diferit,prin educatie,pozitie sociala,grad de inteligenta ,grad de moralitate etc?Cei care au intrat cu avioanele in turnuri la 11septembrie asta au considerat ca fac ,ca se sinucid pentru binele multimii ,au considerat ca sunt eroi iar dupa mine au fost doar niste idioti.Cine face deosebirea intre prostie,fanatism de o parte si eroism ,idealuri pentru care ai voie sa-ti dai viata de cealalta parte?Care idei merita sa te faca sa te sacrifici pentru "binele" multimii si care sunt "rele"?Daca te sacrifici pentru binele multimii si acel "bine" nu este de fapt bine, esti erou sau doar o banala victima a prostiei?

Sinuciderea de cele mai multe ori da,inseamna lasitate, insa ce ma interesa pe mine era pur si simplu sa-mi explice cineva de ce acest pacat,aceasta greseala numita sinucidere nu se poate ierta ?.De ce spun unii oameni,extrem de siguri pe ei si pe un ton foarte categoric,ca Dumnezeu nu iarta aceasta greseala ?Scrie undeva(nu doar in Biblie,in orice alta carte sfanta) acest lucru sau doar asa au dedus unii oameni ?Parca se spune "si ne iarta noua greselile noastre PRECUM SI NOI IERTAM GRESITTILOR NOSTRI".De ce sinuciderea este considerata un pacat capital ?


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:25

Exista relatari in literatura care trateaza cazurile de moarte clinica. Deci cu revenire la viata. Acolo sint descrise multe cazuri de oameni care au revenit, din cedarea inimii, accidente, sinucideri sau tentative de omor.

In cazurile de tentativa de sinucidere sau tentativa de omor, in ambele, cei reveniti, spun ca nu le-au placut starile avute. Au fost diferite de ale celor reveniti din morti clinice accidentale.

Relatarile unei familii despre un copil al carui tata murise prin sinucidere. L-a avertizat pe copilul lui sa stea departe cu gindul de el, ca altfel il ia la el. Mesajele erau f dure. Si l-a luat. A fost gasit copilul mort si el, practic fara cauza.

Deci concluzia mea, nu va jucati cu a da verdicte despre acest fenomen.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:51

De la: nastasemihail, la data 2009-07-18 13:25:55
Deci concluzia mea, nu va jucati cu a da verdicte despre acest fenomen.


Pai asta era si concluzia mea


9am101757

31 mesaje
Membru din: 18/07/2009
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 14:58

www.shout.ro/user.html?u=shift intrati cel mai jmecher joc........... strategie ADEVARATA!!!!!!!!!! daca te ajuta capu poti castiga si bani adevarati!!!!!!!!!!


nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 15:01

De la: 9am101757, la data 2009-07-18 14:58:47www.shout.ro/user.html?u=shift intrati cel mai jmecher joc........... strategie ADEVARATA!!!!!!!!!! daca te ajuta capu poti castiga si bani adevarati!!!!!!!!!!

Dar ce se pot cistiga si altfel de bani, decit adevarati?


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am023185

198 mesaje
Membru din: 28/03/2009
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 19:47

De la: vaneamarin, la data 2009-07-18 11:32:52
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-01 04:29:26
Nimeni nu are dreptul sã se sinucidã pentru nimic în lume, oricât ar suferi. Oricum suferinþa pãmânteascã se va sfârºi, dar suferinþa din iad e cu mult mai intensã ºi nu are sfârºit. Iadul nu este o rãzbunare a lui Dumnezeu, ci este pedeapsa dreptãþii instituite de El. Pe lângã faptul cã este iubitor, El este ºi drept. ªi nici nu poate minþi, iar în Biblie (care este colecþia cãrþilor inspirate de El) ne vorbeºte de multe ori atât de fericirea veºnicã, cât ºi de suferinþa veºnicã.


De fapt nu ma deranjeaza la tine decat modul absolut sigur in care te pronunti referitor la ce face si ce vrea Dumnezeu, frazele absolut catagorice cu ton de sentinta irevocabila.Poate ca putina prudenta in acest sens nu ar strica ,hai sa nu uitam ca suntem muritori si ca pe Dumnezeu il intuim insa nu il cunoastem .Glumind cred ca-i provoaca mare scarba numarul mare de tampenii spuse sau scrise si numarul mare de porcarii comise IN NUMELE LUI.


Intoleranta aceasta a tuturor dogmaticilor, indiferent de religie, dogmatici care nu mai au nimic in comun cu mesajul de iubire si toleranta a Mantuitorului, tocmai acest lucru indeparteaza foarte multi oameni de Divinitate, in loc sa le deschida ochii si sa inteleaga ca religiile sunt create de oameni, in timp ce Dumnezeu, nu. Oamenii ar trebui sa stie ca Dumnezeu e unul singur si, mai ales, nu e satrapul razbunator imaginat de cei ce se cred credinciosi. Nu Dumnezeu e raspunzator de faptele si gandurile omului. Creatorul a dat legea universala, care e IUBIREA, dar a dat omului si liberul arbitru; daca acesta alege mereu cai gresite, el insusi e raspunzator... Se numeste iresponsabil cel ce nu are curajul raspunderii pentru propriile fapte... e mult mai usor sa dai vina pe altcineva; unii pe Dumnezeu, altii care-si imagineaza ca sunt mai buni, pe diavol. Eroare ! Fiecare isi creeaza destinul cu gandurile si faptele sale, potrivit legii Cauza=Efect; in fiecare viata, fiecare entitate spirituala, evolueaza cat de putin, caci acesta e scopul intruparilor, evolutia spirituala,pentru ca intr-o eternitate, sa atingem perfectiunea si sa ne intoarcem la Tatal, cel ce ne-a creat.
De ce nu e bine sa te sinucizi, aflam mult mai multe din scrierile initiatilor... Ca preotii dau dovada de o intoleranta absolut condamnabila, asta nu e pentru prima oara; exact acel nefericit, ce nu a avut taria sa-si duca lectia prezentei vieti pana la capat, exact acela ar avea mai mult nevoie de rugaciunile celor ramasi; spiritele destrupate, din astral, stiu foarte bine acest lucru, oamenii au pierdut demult aceste notiuni de spiritualitate. Trebuie sa se faca insa distinctie intre renuntarea la propria viata cu scopul precis de a salva alta sau altele... aceasta e cea mai mare virtute, mai mult decat orice calitate a fiintei umane, prin care se face un mare salt evolutiv.
Iata una dintre cartile care ne ajuta sa intelegem aceste lucruri, dar mai sunt si altele: www.scribd.com/doc/16332763/Scarlat-Demetrescu-Din-tainele-vieii...


alpacino11it

9 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Iasi

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 20:30

Durerea si disperarea sunt omenesti. Poate de asta de multe ori Dumnezeu nu e atent la ele sau cel mult pentru el reprezinta o curiozitate - pentru ca Dumnezeu sta in Rai, noi un pic mai jos. Dumnezeu nu a murit, nu a plecat nicaieri, ne vede, ne judeca dar nu-i pasa de suferinta celor nevinovati. O data in viata ii ceri ajutorul cand ai mai mare nevoie de El si Lui nu ii pasa de nedreptatea pe care o induri si care iti usuca sufletul. Si atunci te intrebi care ar fi alternativele: sinuciderea, satanismul? A doua varianta iese din discutie deoarece amandoi dovedesc ca seamana izbitor de mult in ciuda propagandei. Cat despre sinucidere aici alegerea este una de suflet. Biserica spune ca este singurul pacat care nu poate fi iertat dar eu vin si intreb ce a facut Dumnezeu pentru omul ajuns in prapastie cu sufletul zdrobit si care se ruga la el sa nu il paraseasca si sa il ajute orice ar fi? Cand a privit o data acest Dumnezeu spre suferinta acestor oameni? Eu i-as ierta de un numar infinit de ori pe cei care se sinucid pentru ca durerea din inima nu se rascumpara nici cu o mie de vieti in Rai. Ajuns intr-o situatie similara, alegerea pe care am facut-o nu e nici acum definitiva. Am realizat ca nu are rost sa ceri ajutorul lui Dumnezeu pentru ca oricum nu ii pasa deloc exact de aceia care au cea mai mare nevoie de El. Si atunci de ce sinuciderea? Si atunci de ce sa nu iti traiesti viata pana la ultimul pahar? Daca bunului Dumnezeu nu ii mai datorezi nimic pentru ca a stiut doar sa te paraseasca atunci cand ai avut mai mare nevoie de el, de ce ai mai avea vreo datorir fata de cineva? Daca Lui nu ii pasa si te-a parasit tu de ce ai face altfel? Nu suntem oare facuti dupa chipul si asemanarea Lui?


Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 20:33

ليس من حق أحد أن يقتل نفسه من أجل العالم ، لن تعاني. إلا أن المعاناة ستنتهي الأرضية ، ولكن معاناة الجحيم أكثر كثافة وليس لها نهاية. جحيم لا إله الانتقام ، ولكن العدالة هي العقوبة التي حددتها له. وبالاضافة الى ذلك هو المحبة ، وهو على حق. ولا يمكن أن تقع ، والكتاب المقدس (الذي هو جمع الكتب من وحي عنه نتكلم عدة مرات السعادة الابدية ، والمعاناة الأبدية.


Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 20:34

दु: ख और निराशा मानव हैं. हो सकता है कि अक्सर परमेश्वर ने उन से कहा, चौकस है या इसके लिए अधिक से अधिक एक जिज्ञासा है - क्योंकि स्वर्ग में परमेश्वर रहती है, हम थोड़ा नीचे. भगवान, कहीं भी नहीं गई है, हम देखते हैं पर हमें न्याय नहीं निर्दोष की पीड़ा के बारे में परवाह नहीं मरे हैं. एक बार जीवित ii जब तुम उसे जरूरत है और वह नहीं है कि हम सह अन्याय की है और जो आत्मा dries परवाह की मदद से पूछो. और फिर तुम क्या विकल्प: आत्महत्या, शैतानी से पूछना होगा? दूसरा विकल्प की चर्चा के पत्तों के कारण दोनों देखो हड़ताली सबूत है कि अधिक प्रचार के बावजूद. कैसे के बारे में आत्महत्या यहाँ आत्मा का एक चयन है. चर्च यह है कि माफ नहीं किया जा सकता है लेकिन मैं आ गया, और परमेश्वर के आदमी के लिए क्या किया है पूछना ही शर्म की बात है कि अराजकता की भावना को कुचल में आया और उसे नहीं जाने के लिए भीख माँगती हूँ और यह किसी भी मदद की जाएगी है? जब एक बार भगवान को देखा है कि इन लोगों की पीड़ा? मैं कौन आत्महत्या के कारण दिल से दर्द किसी जन्नत में एक हजार जीवन का भुना नहीं कर बार लोगों की एक अनंत संख्या माफ करेगा. एक ऐसी ही स्थिति में पहुँच गया है, पसंद है कि मैं अब कोई अंतिम किया. मुझे लगता है कि यह भगवान की मदद माँगने के लिए समझ में आता है, क्योंकि वैसे भी एहसास नहीं बिल्कुल उन सबसे जो जरूरत पर ध्यान रखती है. तो फिर क्यों आत्महत्या? तो क्यों पिछले पी तक अपने जीवन नहीं जी? यदि संपत्ति भगवान कुछ भी, क्योंकि मुझे पता है जब तुम सबसे बड़ा था और छोड़ देना है, तुम क्यों किसी के खिलाफ कोई datorir था उसकी ज़रूरत है? अगर वह नहीं परवाह है और वह क्या आप अलग करता तुम्हें छोड़ दिया? हम उनकी छवि और asemanarea के बाद नहीं बना रहे हैं?

>


दु: ख और निराशा मानव हैं. हो सकता है कि अक्सर परमेश्वर ने उन से कहा, चौकस है या इसके लिए अधिक से अधिक एक जिज्ञासा है - क्योंकि स्वर्ग में परमेश्वर रहती है, हम थोड़ा नीचे. भगवान, कहीं भी नहीं गई है, हम देखते हैं पर हमें न्याय नहीं निर्दोष की पीड़ा के बारे में परवाह नहीं मरे हैं. एक बार जीवित ii जब तुम उसे जरूरत है और वह नहीं है कि हम सह अन्याय की है और जो आत्मा dries परवाह की मदद से पूछो. और फिर तुम क्या विकल्प: आत्महत्या, शैतानी से पूछना होगा? दूसरा विकल्प की चर्चा के पत्तों के कारण दोनों देखो हड़ताली सबूत है कि अधिक प्रचार के बावजूद. कैसे के बारे में आत्महत्या यहाँ आत्मा का एक चयन है. चर्च यह है कि माफ नहीं किया जा सकता है लेकिन मैं आ गया, और परमेश्वर के आदमी के लिए क्या किया है पूछना ही शर्म की बात है कि अराजकता की भावना को कुचल में आया और उसे नहीं जाने के लिए भीख माँगती हूँ और यह किसी भी मदद की जाएगी है? जब एक बार भगवान को देखा है कि इन लोगों की पीड़ा? मैं कौन आत्महत्या के कारण दिल से दर्द किसी जन्नत में एक हजार जीवन का भुना नहीं कर बार लोगों की एक अनंत संख्या माफ करेगा. एक ऐसी ही स्थिति में पहुँच गया है, पसंद है कि मैं अब कोई अंतिम किया. मुझे लगता है कि यह भगवान की मदद माँगने के लिए समझ में आता है, क्योंकि वैसे भी एहसास नहीं बिल्कुल उन सबसे जो जरूरत पर ध्यान रखती है. तो फिर क्यों आत्महत्या? तो क्यों पिछले पी तक अपने जीवन नहीं जी? यदि संपत्ति भगवान कुछ भी, क्योंकि मुझे पता है जब तुम सबसे बड़ा था और छोड़ देना है, तुम क्यों किसी के खिलाफ कोई datorir था उसकी ज़रूरत है? अगर वह नहीं परवाह है और वह क्या आप अलग करता तुम्हें छोड़ दिया? हम उनकी छवि और asemanarea के बाद नहीं बना रहे हैं?





Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

49 mesaje
Membru din: 21/06/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 23:00

Eu raspund din punct de vedere crestin ortodox.Iisus si-a dat viata [ suprema jertfa ] pentru a ne salva a ne mantui pe noi.E un permanent razboi si in afara si in interiorul nostru .Ne razboim cu familia,vecinii,sefii [cu astia mai putin!]si ne razboim permanent in interiorul fiintei noastre cu gandurile ,care determina alegerile noastre ca doar permanent alegem-nu ma refer la cumparaturi!-toata viata noastra e o alegere !
Ca o facem constient sau prada primului impuls [ ego-ul nostru e de multe ori suficient,mandru,noi suntem altfel,mai speciali!] trebuie sa alegem.Crestinul alege calea iubirii, sau ar trebui sa aleaga calea iubirii.SCHIMBATE-TE PE TINE INSUTI SI VEI SCHIMBA LUMEA.A ta interioara si a celor din jurul tau .









Fosta membra 9am.ro

49 mesaje
Membru din: 21/06/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 23:43

Revin, s-a sacrificat pe sine insusi nu pe altii,s-a sacrificat pentru altii .Nu iubesti doar cand iti convine,cand e in interesul tau,iubesti permanent.Un calugar s-a plans duhovnicului ca nu poate sa iubeasca ,i-a cerut sfat si duhovnicul i-a spus sa se comporte ca si cand ar iubi si acesta a primit Iubirea dupa 10 ani . E mult , merita efortul ? eu zic ca da.Pentru noi, familie , neam ...


vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 01:46

De la: vaneamarin, la data 2009-07-18 11:24:01
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-02-18 00:37:07Cine se sinucide ajunge in iad, pentru ca moare cu acest pacat pe suflet.


Ce parere ai de cazul spionilor britanici sau americani capturati de nazisti ,care pentru a nu trada operatiunile importante, omorand indirect prin acest lucru sute de oameni nevinovati ,preferau sa se sinucida?...Dar de soldatii care pentru a-si salva camarazii se aruncau sub tancuri cu minele antitanc in mana fiind absolut clar ca nu au scapare?Ma intereseaza daca absolut toti cei care se sinucid ajung in iad? ...Hai sa luam un caz ipotetic al unui om care toata viata sa a facut numai lucruri bune ,si-a ajutat semenii ,a fost onest ,bland etc .Acelui om i-a murit familia intr-un accident,toata viata lui si-a pierdut sensul-tot ce a iubit a pierdut- iar el in urma unui dezechilibru psihic s-a sinucis .Sigur ajunge omul acela in Iad?Asa de dur se pun problemele in ceea ce priveste sinuciderea?Poti acuza un om dezechilibrat psihic de o fapta comisa ?Pe scurt ,orice caz de sinucidere trebuie tratat cu aceeasi masura sau cazurile sunt diferite si trebuiesc tratate ca atare? Hai spune-mi cum STII tu ca face Dumnezeu !


Una e sacrificiul pentru alþii ºi cu totul altceva e sinuciderea. Sunt lucruri total diferite. În privinþa sacrificiului pentru alþii, Domnul nostru Isus Cristos a spus : „Nimeni nu are o iubire mai mare decât cel care îºi dã viaþa pentru prietenii Sãi” (Ioan 15:13) ªi a dovedit din plin aceasta.

În ce priveºte bolile psihice, iresponsabili sunt numai cei care au boli psihice atât de grave încât nu mai judecã, deci cei care au pierdut uzul raþiunii, nu cei care au depresii sau dezechilibre psihice:

Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Cine se sinucide ajunge in iad, pentru cã moare cu acest pãcat pe suflet. Excepþie fac, poate, cei care au fãcut aceasta fiind total inconºtienþi din cauza unei boli psihice grave, deci sunt iresponsabili ºi din acest motiv poate cã ar avea o ºansã sã fie iertaþi.


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 09:10

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-19 01:46:54
Una e sacrificiul pentru alþii ºi cu totul altceva e sinuciderea. Sunt lucruri total diferite. În privinþa sacrificiului pentru alþii, Domnul nostru Isus Cristos a spus : „Nimeni nu are o iubire mai mare decât cel care îºi dã viaþa pentru prietenii Sãi” (Ioan 15:13) ªi a dovedit din plin aceasta.


Domnule Cezar ,in citat ,ce putin in Biblia mea ,nu este scris "Sai" cu litera mare .Ca urmare va intreb:cei care au intrat cu avioanele in Gemeni pe 11 septembrie si au considerat ca isi dau viata pentru prietenii lor, merita laudati ?


De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-19 01:46:54
Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Cine se sinucide ajunge in iad, pentru cã moare cu acest pãcat pe suflet. Excepþie fac, poate, cei care au fãcut aceasta fiind total inconºtienþi din cauza unei boli psihice grave, deci sunt iresponsabili ºi din acest motiv poate cã ar avea o ºansã sã fie iertaþi.


Tot nu inteleg de ce toate celelalte greseli se iarta iar sinuciderea nu ?Sunteti sigur de acest lucru?Daca da,ce anume va face sa fiti asa de sigur?Repet,cum ramane cu "si ne iarta noua greselile noastre ,precum si noi iertam gresitilor nostri?".De ce un om care toata viata lui si-a iubit semenii si le-a iertat greselile,nu este iertat de Dumnezeu pentru ultima sa greseala(ijn care nici macar nu a facut rau altora ci doar lui )?.Parerea mea este ca ne jucam de-a Dumnezeu si suntem mereu mult prea siguri de ce vrea Dumnezeu ,NE FACEM LEGILE NOASTRE si ajungem sa credem ca sunt ale lui Dumnezeu,FOLOSIM GANDIREA NOASTRA si ajungem sa credem ca este a lui Dumnezeu .Eu nu cred ca Dumnezeu este un contabil care bifeaza pacate taind de pe o lista :ASTA ESTE OK,SE ACCEPTA,ASTA NOPE,RAMANE.Eu cred ca Dumnezeu judeca un om IN FUNCTIE DE SUFLETUL SAU,DE ALEGERILE FACUTE DE ACEL OM,DE CE A DAT ACEL OM FATA DE CE A PRIMIT DE LA DUMNEZEU .Trebuie sa fie ceva mai complicat decat trecerea unor pacate pe doua coloane si efectuarea totalului ....


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 09:15

De la: nastasemihail, la data 2009-07-18 15:01:46
Dar ce se pot cistiga si altfel de bani, decit adevarati?


Evident !Nazistii l-au platit pe celebrul lor spion Cicero cu lire sterline false ...


Fosta membra 9am.ro

101 mesaje
Membru din: 9/07/2009
Oras: Fagaras

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 12:39

Pe timpul comunismului erau persoane care se sinucideau ºi persoane care au fost gãsite acasã.


Administraþia prezidenþialã confirmã faptul cã noþiunile de „pãsãricã” ºi „þigancã împuþitã” aparþin exclusiv preºedintelui Bãsescu ºi folosirea acestora nu reprezintã un abuz de limbaj.
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Membru din: 7/07/2009
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 16:41

vanea, imi place cum gandesti!

eu zic sa nu mai fim asa de radicali. nimeni nu stie ce e in sufletul unor sinucigasi, si apoi nu e treaba noastra de ce se sinucid altii. nu santem in masura sa judecam problemele lor si motivele care i-au condus la acest pas. poate daca noi am avea problemele lor, poate am face si noi la fel. never say never.
avem o viata trebuie traita. trebuie traita incercand sa evoluam din toate punctele de vedere. trebuie sa ajungem la o pace interioara si o pace cu cei din jur. trebuie sa incercam sa gasim fericirea interioara. daca unii nu mai au puterea sa lupte nu e datoria noastra sa ii judecam.
nu am vrut sa ma sinucid niciodata, dar poate daca as ajunge in situatii extreme as face-o. daca as ajunge la trafic de carne vie de exemplu, si nu as avea nici o sansa sa scap, probabil m-as sinucide. daca as ajunge paralizata sau as avea vreo boala grava, incurabila, ce ar insemna o viata de planta in care sa depind de cei din jur si cand trebe sa merg la baie, mai bine ma sinucid. aia nu e viata nici pentru mine, dar in primul rand nu am eu dreptul sa leg de mine 10 ani din viata cuiva care sa nu mai faca altceva decat sa ma schimbe cand fac pe mine.
sant situatii si situatii, mai bine nu comentam, ca nu se stie niciodata cum reactionam noi in anumite situatii.


eugen_hk

34 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 21:06

te sinucizi fiindaca esti un las si ca nu ai curaj sa infrunti viata... nu te simti in stare de a da piept provocarilor de zi cu zi... esti prea slab...
asa zic eu

uitati-va...
insanezone.ro/toCSic-24783.html



vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 03:30

De la: vaneamarin, la data 2009-07-19 09:10:47
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-19 01:46:54
Una e sacrificiul pentru alþii ºi cu totul altceva e sinuciderea. Sunt lucruri total diferite. În privinþa sacrificiului pentru alþii, Domnul nostru Isus Cristos a spus : „Nimeni nu are o iubire mai mare decât cel care îºi dã viaþa pentru prietenii Sãi” (Ioan 15:13) ªi a dovedit din plin aceasta.


Domnule Cezar ,in citat ,ce putin in Biblia mea ,nu este scris "Sai" cu litera mare .Ca urmare va intreb:cei care au intrat cu avioanele in Gemeni pe 11 septembrie si au considerat ca isi dau viata pentru prietenii lor, merita laudati ?

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-19 01:46:54
Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Cine se sinucide ajunge in iad, pentru cã moare cu acest pãcat pe suflet. Excepþie fac, poate, cei care au fãcut aceasta fiind total inconºtienþi din cauza unei boli psihice grave, deci sunt iresponsabili ºi din acest motiv poate cã ar avea o ºansã sã fie iertaþi.


Tot nu inteleg de ce toate celelalte greseli se iarta iar sinuciderea nu ?Sunteti sigur de acest lucru?Daca da,ce anume va face sa fiti asa de sigur?Repet,cum ramane cu "si ne iarta noua greselile noastre ,precum si noi iertam gresitilor nostri?".De ce un om care toata viata lui si-a iubit semenii si le-a iertat greselile,nu este iertat de Dumnezeu pentru ultima sa greseala(ijn care nici macar nu a facut rau altora ci doar lui )?.Parerea mea este ca ne jucam de-a Dumnezeu si suntem mereu mult prea siguri de ce vrea Dumnezeu ,NE FACEM LEGILE NOASTRE si ajungem sa credem ca sunt ale lui Dumnezeu,FOLOSIM GANDIREA NOASTRA si ajungem sa credem ca este a lui Dumnezeu .Eu nu cred ca Dumnezeu este un contabil care bifeaza pacate taind de pe o lista :ASTA ESTE OK,SE ACCEPTA,ASTA NOPE,RAMANE.Eu cred ca Dumnezeu judeca un om IN FUNCTIE DE SUFLETUL SAU,DE ALEGERILE FACUTE DE ACEL OM,DE CE A DAT ACEL OM FATA DE CE A PRIMIT DE LA DUMNEZEU .Trebuie sa fie ceva mai complicat decat trecerea unor pacate pe doua coloane si efectuarea totalului ....


Pentru vaneamarin

- Iertarea de pãcate o putem primi numai în viaþa pãmânteascã. Dupã deces nimeni nu mai poate primi iertare. Cei care se sinucid ajung în iad pentru cã mor cu acest pãcat pe suflet. DAR ªI CEI CARE MOR CU SUFLETUL NECURÃÞIT DE PÃCATE AJUNG ÎN IAD, CA ªI CEI CARE SE SINUCID.

Chiar dacã un om în viaþã ºi-a iubit semenii ºi a fãcut binele, dacã se sinucide ajunge în iad. Dacã omul moare chiar ºi cu un singur pãcat mare pe suflet, ajunge în iad. Este foarte important cum trãim în viaþã, dar este tot foarte important ºi cum ne surprinde clipa decesului: cu sufletul curãþit sau necurãþit de pãcate. Acel « ºi ne iartã nouã greºelile noastre precum ºi noi iertãm greºiþilor noºtri » devine eficace tot prin pocãinþa de pãcate, adicã nu putem primi iertarea prin pocãinþã pânã nu-i iertãm ºi noi pe cei care ne-au greºit.
Moartea e o trecere în lumea de dincolo. De altfel, chiar ºi cuvântul "deces" ("decesus") înseamnã, în limba latinã, "trecere". Este foarte important sã fim pregatiþi oricând pentru aceastã trecere. Pocãinþa de pãcate nu trebuie amânatã niciodatã, din cel puþin douã motive: în primul rând pentru cã nu se ºtie clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necurãþit de pãcate nu mai poate avea iertare ºi ajunge în suferinþa veºnicã a iadului. Slujbele pentru cei decedaþi, pomenile ºi rugãciunile nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curãþit de pãcate. Ele pot ºterge pãcatele mici (fãcute fãrã voie sau cu voie dar în lucru mic) ºi urmele lãsate în suflet de pãcatele mari (fãcute cu voie ºi în lucru mare) de care omul deja s-a curãþit pe pãmânt. Dar dacã cineva a decedat cu sufletul necurãþit de pãcate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, pomenile sau rugãciunile care se fac pentru acea persoanã. În al doilea rând, de regulã, clipa decesului îl surprinde pe om dupã cum trãieºte: dacã a trãit în viaþã departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot aºa îl surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necurãþit de pãcate. Dumnezeu este iubitor dar este ºi drept. Existenþa suferinþei veºnice a iadului este un adevãr revelat de Dumnezeu ºi nu este o rãzbunare a lui, ci este pedeapsa dreptãþii instituite de el. În iubirea lui, Dumnezeu ne acordã iertare dacã ne întoarcem la el în viaþa pãmânteascã, iar în dreptatea lui nu-i poate primi în rai pe cei care nu s-au întors la el în viaþa pãmânteascã. Dreptatea lui se manifestã mai ales dupã moarte. Pãcatele pentru care nu s-a fãcut pocãinþã pe pãmant îl duc pe om la iad. Nu-i poate primi în rai ºi pe pãcãtoºii care n-au fãcut pocãinþã de pãcate, pentru cã ar însemna sã fie nedrept, iar el, ca Fiinþã perfectã nu poate fi nedrept. ªi nici nu poate minþi, iar în Biblie ne vorbeºte de multe ori atât de fericirea veºnicã, cât ºi de suferinþa veºnicã. Dupã cum am amintit, Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu fricã ºi cu cutremur lucraþi la mântuirea voastrã” (Filipeni 2, 12)

Sunt foarte sigur pe ceea ce spun, întrucât mã bazez pe învãþãtura creºtinã care provine din cuvântul lui Dumnezeu, iar Dumnezeu nu ne poate înºela, pentru cã el este Adevãrul absolut. Domnul Cristos a spus ºi a dovedit prin toatã viaþa sa, prin învãþãturile ºi prin minunile sale cã este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu doar om ºi cã el este Calea, Adevãrul ºi Viaþa : « Eu sunt Calea, Adevãrul ºi Viaþa » (In. 14,6)

În clipa decesului se încheie timpul harului ºi dupã deces nimeni nu mai poate primi iertare. Iatã câteva versuri scrise de poetul Traian Dorz care se adreseazã cuiva care refuzã sau amânã pe pamant pocãinþa de pãcate ºi poate fi surprins de clipa decesului cu sufletul necurãþit de pãcate :

Cãci va veni un ceas amar ºi-o vreme de obidã
Când uºa marelui sãu har pe veci o sã se-nchidã
Iar tu vei ramâne pe veci în focul de afarã
În plânsul nesfârºit sã-þi treci a vecilor povarã.
Dar chinul cel mai greu ºi-amar va fi încredinþarea
C-a fost ºi pentru tine har, dar i-ai respins chemarea.

Pentru a face bine o pocãinþã de pãcate, trebuie îndepliniþi urmãtorii cinci paºi :
1) Cercetarea cugetului (sã ne gândim ce pacate avem ºi, mãcar cu aproximaþie, cam de câte ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cerând ajutor de la Sfântul Duh.
2) Trezirea cãinþei în suflet pentru toate pãcatele pe care le avem.
3) Hotãrârea de a nu mai pãcãtui.
4) Spovada, mãrturisind cu sinceritate preotului toate pãcatele de care ne amintim. Nu-i nimic dacã cineva uitã sã mãrturiseascã un pacat sau mai multe, deºi a fãcut bine cercetarea cugetului. Este suficient daca îl (le) mãrturiseºte la spovada urmãtoare. Dar dacã ascunde un pãcat (sau mai multe) de care îºi aduce aminte, atunci spovada nu e valabilã ºi face un alt pãcat deoarece se spovedeºte rãu. O spovadã rãu facutã se reparã fãcând altã spovadã bunã, spunând preotului pãcatul (pãcatele) ascuns (ascunse), spunând la câte spovezi a fost ascuns acel pãcat (acele pãcate) ºi mãrturisind din nou toate pãcatele spuse la acele spovezi rãu fãcute.
5) Îndeplinirea pocãinþei (canonului) datã de preot.

Iatã o carte despre sacramentul pocãinþei. Poate fi cititã direct pe internet, fãrã a fi nevoie sã fie desãrcatã în calculator, accesând linkul urmãtor:
www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei


- Fapta celor care au intrat cu avioanele în Gemeni pe 11 septembrie nu este sacrificiu. Ei nu ºi-au dat viaþa ca sã salveze pe alþii, dimpotrivã, ca sã ucidã pe alþii.

- Referitor la întrebarea de ce am scris “sãi” cu literã mare: din grabã. Acel « sãi » este scris în Biblie cu literã micã. Totuºi acesta e un amãnunt cu totul lipsit de importanþã.



nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 03:31

Daca samuraii erau lasi...Sau cei care se aruncau cu avioanele in al 2-lea razboi. Tot sinucidere e si cind pornesti la lupta si stii sigur ca mori. Si viata insasi se termina in...moarte.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 03:31

Are cineva o cheie de 22? imi trebuie la apa. Prin net.


Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului De ce sa te sinucizi?
Mergi la: