back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


De ce sa te sinucizi?

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 18:31

Sinuciderea este cea mai mare labilitate a gandirii,a psihicului.
Frustrare de dorinte,de neimplinire e putin spus.
Cei ce se sinucid n-au taria sa infrunte esecul,n-au taria sa lupte cu viata,fac cel mai usor schimb intre viata si esec. Cei ce se sinucid adesea cred ca fapta lor(iresponsabila) va duce la cainta,durerea si suferinta celor ramasi in viata,neintelegand ca ei insisi nu pun pret pe suferinta celor ramasi.
Nepregatiti de viata,mofturosi,unii din ei,rapusi altii din ei,daca nu obtin ceea ce doresc isi pun capat zilelor. Viata este experimentul care ni s-a dat ca noi sa evoluam Spiritual si daca ti-o iei ca afront impotriva acestui dar,o vei primi iar, dar in suferinte si mai mari,intr-un nou experiment.
Nu ai nicio scuza sa te sinucizi;nici ura celor din jur,nici neacceptarea ta in
vreo relatie,nici rautatea altora,nici momentele grele ale vietii,cand le poti trece cu tarie,luand-o de la inceput. Ai datoria sa-i urmezi pe cei puternici,sa inveti de la ei,sa ignori rautatea altora,prostia,invidia,barfa si intoleranta.
Gasind cea mai mica justificare a esecului am putea sa asistam in massa la sinucideri. In afara lipsei tariei de caracter si a vointei de lupta,e greu de inteles taria celui ce-si ia viata; luciditate sau nebunie? Sau poate cumva un destin al sau? Din nefericire multi din cei ce se sinucid o fac instantaneu,fara ca cei din jur sa-i stie motivatia inaintea faptei. Unii si-o motiveaza anticipat in scris.


iolanda

62 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 18:22

Sinuciderea a existat din cele mai vechi timpuri.....singura vinovata al acestui fenomen este SOCIETATEA

vezi: E.Durkheim-Sinuciderea


Luizuma

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 09:57

Pentru nimeni si nimic in lume nu merita sa-ti iei viata, deoarece ti-a fost data ca sa o traiesti pana la capat! Cu bune, cu rele, cu griji, cu nevoi....


eurobgb

11 mesaje
Membru din: 16/12/2008
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 16:03

cum sa te sinucizi???!!!e atat de frumoasa viata.Trebuie sa va bucurati pentru fiecare zi,pentru fiecare clipa traita pe acest pamant.Trebuie sa luati de la viata doar ce e frumos,ce va da sperante si bucurii,restul e pleava...Pacat ca unii din voi nu puteti discerne raul din bine!!!pacat!!Bai fratilor nu sunt de vina parintii,credeti-ma,sunteti de vina voi doar ca nu aveti multe in cap si asta din cauza ca sunteti potrivnici...trezirea nebunaticilor,puneti-va pe invatat si deveniti oameni ,nu numai fite in cap si ganduri rele...vai de capul vostru neajutorati,dar na-i ce sa le faci cu doar atat i-a inzestrat natura.Pacat!


eurobgb

11 mesaje
Membru din: 16/12/2008
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 16:06



nostalgicu

59 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:16

De ce sa te sinucizi? Foarte simplu: pentru ca este mult mai placut sa mori repede si fara durere, decat sa mori lent si in chinuri groaznice: de prea multa munca, din cauza ca nu esti dorit acolo unde te afli. Exista mai multi decat credeti "lasi", "dezaxati" sau cum vreti sa-i numiti, care ii invidiaza pe porcii care se asomeaza de Craciun.


lyly

500 mesaje
Membru din: 20/08/2008
Oras: Petrosani

Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 09:40

Pentru nimeni si nimic in lume nu merita sa-ti iei viata, deoarece ti-a fost data ca sa o traiesti pana la capat! Cu bune, cu rele, cu griji, cu nevoi....[/quote]

Viata este un dar de la Dumnezeu si numai El are dreptul sa o ia.
I Ioan, 11-12.
11ªi mãrturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaþa veºnicã, ºi aceastã viaþã este în Fiul Sãu.
12Cine are pe Fiul, are viaþa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viaþa.

Viata nu aduce oamenilor numai bucurie si fericire ,ci si nevoi si greutati.

www.prostemcell.ro/portal/suferinta.html
Cum sa facem fata unei Suferinte
Intristarea si suferinta sunt reactii emotionale la o pierdere importanta. Cuvintele 'necaz' si 'inima franta' sunt folosite deseori pentru a descrie starea de indurerare. Chiar si cand se pierde o persoana draga, un animal, obiect, loc sau un mod de viata (ca si un loc de munca, o casatorie, stare de sanatate), apare in mod normal un anumit grad de indurerare. Suferinta anticipativa apare in iminenta unei pierderi. Indurerarea anticipativa ajuta la pregatirea psihica a unor asemenea pierderi.

Plangerea necazului
Este procesul emotional si de ajustare a vietii, ce urmeaza unei pierderi. Plangerea apare si in cazul mortii unei persoane iubite, ceea ce constituie o pierdere ireparabila. Este o experienta personala care depinde de propria personalitate si de natura pierderii suferite. Nu exista o perioada de timp specifica pentru plangerea necazului. Unele persoane se adapteaza la noua situatie in cateva saptamani sau luni in timp ce altele au nevoie de mai bine de un an, mai ales cand viata lor a suferit o schimbare majora sau cand pierderea a fost traumatica si neasteptata.

Cauze

Intristarea, suferinta si plangerea necazului sunt raspunsul natural la o pierdere importanta. Orice pierdere poate cauza un sentiment de amaraciune. Indurerarea este cauzata de o pierdere rapida, in urma unui eveniment traumatic si neasteptat.

Exemple:

? moartea unei persoane iubite
? diagnosticul unei boli cronice sau incurabile
? invaliditatea dupa un accident sau boala
? divortul
? pierderea unei sarcini sau nasterea unui copil mort
? diagnosticul infertilitatii
? un copil cu probleme comportamentale, invalid sau dependent de droguri
? mutarea din cadrul familiar (mai ales pentru batrani)
? concedierea
? pierderea independentei dupa un accident sau boala
? un act de violenta sau o calamitate

Tristetea poate fi indusa si de o schimbare normala, pozitiva in viata:

? inceperea scolii (plecarea de acasa si indepartarea de mediul familiar)
? cresterea independentei si responsabilitatilor spre adolescenta (pierderea dependentei de parinti)
? casatoria (luarea deciziilor nu mai este independenta)
? nasterea unui copil (pierderea independentei)
? pensionarea (pierderea venitului si a relatiilor sociale zilnice)
? imbatranirea (pierderea puterii fizice si a aspectului tineresc)

De asemenea, tristetea pierderilor din trecut poate poate fi indusa de comemorarea lor sau de experiente actuale.

Simtome

Difera de la o persoana la alta. Reactia este influentata atat de relatia cu persoana pierduta, cu obiectul sau situatia cat si de stil, personalitate si experienta de viata. Modul in care se exprima durerea depinde in parte si de cultura, regulile sociale si religioase ale comunitatii.

Indurerarea este exprimata fizic, emotional, social si spiritual.

Exprimarea fizica include plansul, suspinele, durerile de cap, lipsa poftei de mancare, insomnia, scaderea in greutate, oboseala, sentimentul de povara, durerile organice si alte semne de stres.

Din punct de vedere emotional, sunt prezente tristetea, dorul, ingrijorarea, anxietatea, frustrarea, furia, sentimentul de vina.

Exprimarea sociala consta in izolare si comportamente bizare.

Exprimarile spirituale sunt sub forma intrebarilor privitoare la motivul pierderii, scopul durerii, suferintei si al vietii, sensul mortii. Plangerea unei morti este influentata de modul in care este privita moartea in general.

Amaraciunea poate cauza simptome serioase si de durata, precum depresia, anxietatea, tentativele de suicid, durerile fizice, stresul post-traumatic.

Durerea intensa poate provoca experiente neobisnuite. Dupa un deces, o persoana poate dezvolta un comportament si maniere similare celui pierdut, poate avea halucinatii auditive si vizuale cu persoana draga pierduta. Cei care trec prin aceste experiente trebuie sa consulte un medic si un psiholog sau o persoana a clerului specializata in consiliere.

Mecanism Fiziopatologic

Plangerea unei pierderi importante necesita timp. In functie de circumstantele in care a avut loc, poate dura de la luni la ani de zile. Trecerea prin etapele suferintei adapteaza omul pentru noul capitol al vietii sale.

Constientizarea pierderii

Poate fi pe loc sau in cateva zile sau luni. O pierdere asteptata (moartea dupa o lunga suferinta) se constientizeaza imediat, o pierdere subita, tragica necesita mai mult timp. Acceptarea realitatii atunci cand necazul nu afecteaza rutina zilnica (un deces intr-un oras indepartat, diagnosticul de cancer cand boala nu se manifesta) cere timp. In aceasta etapa, persoanele se simt amortite si tulburate. Funerariile, ritualurile si evenimentele acestei perioade pot ajuta acceptarea pierderii.

Sentimentele si exprimarea durerii

Modul de exteriorizare este unic si depinde de natura pierderii. Omul se poate simti iritabil si nelinistit, mai calm decat de obicei sau poate simti nevoia sa fie departe sau aproape de alte persoane. Poate avea sentimentul ca nu mai este acceasi persoana. Nu sunt surprinzatoare sentimentele contradictorii (disperare si in acelasi timp usurare).

Procesul de plangere a necazului nu urmeaza un program stabilit. Tinde sa fie imprevizibil, cu ganduri triste si sentimente care apar si dispar. Dupa primele zile, amorteala si tristetea se estompeaza urmand cateva zile fara lacrimi. Apoi, fara un motiv aparent, durerea revine.

Cand durerea provoaca dorinta de izolare este important sa se gaseasca modalitati de exprimare a ei (discutie, scris, arta, muzica, exercitii fizice).

Spiritualitatea isi face loc in procesul de plangere a necazului. Se cauta sau se contesta scopul pierderii. Unii pot obtine linistea prin religie sau credinta altii se pot indeparta de ea.

In aceasta lume complexa si ocupata poate fi dificil sa se exprime in totalitate durerea. Este posibil sa ramana anumite aspecte ale durerii nerezolvate sau sa apara complicatii asociate cu plangerea necazului, mai ales daca:

? sunt mai multe pierderi majore intr-o perioada scurta de timp
? plangerea unei pierderi permanente din cauza unei boli cronice sau invaliditati
? pierderea unei persoane importante (apare sentimentul de neputinta trecerii peste decesul cuiva special)
? moartea violenta a unei persoane dragi (moartea unui copil, deces prin accident, omucidere, sinucidere)
? obstacole in plangerea unui necaz (intoarcerea rapida la servici, medicatia anxiolitica pentru cuparea emotiilor covarsitoare)
? antecedente de anxietate si depresie.

Adaptarea la pierderea suferita

Poate dura 2 sau mai multi ani trecerea prin toate etapele de plangere a pierderii si depinde de relatia cu persoana decedata, cu obiectul pierdut si de modul de viata. Chiar dupa 2 ani se poate retrai sentimentul de durere cand este vorba de o persoana iubita. Se intampla mai ales in timpul sarbatorilor sau altor evenimente speciale.

Unii specialisti considera procesul de plangere ca fiind o recuperare lenta dupa o criza de atasament. Dupa ce se pierde ceva sau pe cineva apropiat, dispare sentimentul de siguranta. Adaptarea la o pierdere majora reprezinta dezvoltarea sau intarirea relatiilor cu alte persoane, locuri sau activitati. Aceste noi capitole ale vietii nu sunt menite sa inlocuiasca pierderea suferita si servesc ca suport inceputului noii faze a vietii.

Tratament

Tratament - generalitati

Durerea este un raspuns natural care nu necesita tratament medical dar cateodata oamenii necesita ajutor pentru a depasi aceasta perioada.

Durerea initiala

1. Medicatia. In primele zile dupa necaz, anxietatea si insomnia pot creea dificultati. Medicul poate prescrie anxiolitice (medicamente ce inlatura anxietatea) pe termen scurt, daca agitatia dureaza mai mult de cateva zile. (Medicii considera inutila medicatia in cazul persoanelor care nu au o suferinta psihica, unii cred ca prin tratarea medicamentoasa a anxietatii si insomniei se impiedica procesul de plangere a durerii).
2. Consilierea. Se poate apela la o persoana specializata, la terapie de grup sau ambele. Acestea pot ajuta si in cazul nu s-a trecut peste o pierdere.

Durerea cronica si complicatiile ei

Daca cineva are o tentativa de suicid, trebuie contactat imediat serviciul de urgenta.
Trebuie consult medical si psihologic daca o pierdere majora a dus la complicatii de genul depresie, anxietate prelungita, stres post-trumatic sau tristete imensa pe o perioada mai mare de 6 luni.
Daca o boala cronica s-a inrautatit in urma stresului emotional si fizic, consultul medical este obligatoriu.

Tratament ambulator (la domiciliu)

Ameliorarea durerii

Tratamentul ambulator joaca un rol important in procesul de plangere a necazului. Impartasirea grijilor si ajutorului altor persoane este foarte important. Cand cineva ingrijeste o persoana muribunda, trebuie sa aiba grija si de propria persoana, astfel stiind ca sfarsitul se apropie, va face fata mai bine sentimentelor dureroase.

Dupa o pierdere importanta sunt necesare:

1. Odihna suficienta. In timpul somnului mintea da sens intamplarii nefericite. Lipsa odihnei duce la extenuare si boala. Trebuie incercate activitati de relaxare (meditatia, imagini artistice).
2. Alimentatie sanatoasa. Trebuie rezistat impulsului de a nu manca sau de a manca doar anumite lucruri. Daca este o problema in a manca singura, persoana respectiva poate ruga pe cineva sa o insoteasca la masa. In cazul lipsei poftei de mancare sunt indicate mesele sarace, dar dese si gustarile. Se pot lua multivitamine.
3. Exercitii fizice. Mersul vioi si alte forme de exercitii (yoga) ajuta la eliberarea emotiilor inabusite.
4. Consolarea (prin intermediul imprejurimilor familiare si al lucrurilor personale dragi (fotografii, bluza persoanei iubite). Un masaj sau alt lucru care face placere poate consola.
5. Mentinerea activitatilor zilnice. Implicarea in activitati care includ reteaua de sprijin (servici, biserica, activitati sociale).

Pentru trecerea prin procesul de plangere a durerii o persoana poate:

? sa se inconjoare de oameni dragi. Aceasta perioada este caracterizata de sentimente de singuratate si separare. Inconjurarea de persoane dragi ajuta la exprimarea trairilor si ingrijorarilor.
? sa se implice in activitati implicite pierderii (aranjamente funerare dupa moartea cuiva, cautarea unui nou servici dupa concediere, participarea la o petrecere de adio pentru cineva care se muta)
? sa evite solutiile rapide de indepartare a durerii. Rezista la dorinta de a consuma alcool, de a fuma sau de a lua medicamente neprescrise de medic (pentru somn). Toate acestea se adauga sentimentelor neplacute si impiedicaprocesul normal de plangere a necazului.
? sa ceara ajutor. Este important ca unele responsabilitati sa fie preluate de alte persoane care au nevoie sa isi exprime atasamentul pentru cel aflat in necaz.

Ajutarea altora care prezinta dureri

Sunt multe moduri de ajutorare. Cea mai buna metoda de ajutor depinde de cat de pregatita a fost persoana pentru pierderea suferita, de perceptia asupra mortii, de personalitate si de stil. Varsta si starea emotionala este importanta atunci cand intervine ajutorul.

? Incurajarea persoanei sa sufere in ritmul sau. Procesul nu se desfasoara intr-un anumit interval de timp. Vor fi zile bune dar si rele. Ajutorul este oferirea unui supor si a unui bun ascultator.
? Persoana care ofera ajutorul trebuia sa fie sensibila la efectul cuvintelor sale.
? Intelegerea ca viata persoanei s-a schimbat definitiv. Incurajarea acesteia sa participe la activitati care sa-i construiasca plasa de suport.
? Respectarea convingerilor personale. Ascultarea sentimentelor exprimate fara a se formula o opinie. Nu trebuie sa se incerce schimbarea convingerea sau sentimentele.

Ajutarea copiilor aflati in necaz poate fi o provocare pentru adult si depinde de varsta si dezvoltarea emotionala.

Adolescentii pot necesita o ingrijire speciala atunci cand sufera. De multe ori, este dificila abordarea si ajutarea acestora.

Un adult nu-si exprima durerea in acelasi mod cu un alt adult. Cei mai in varsta se pot imbolnavi dupa o mare pierdere. Ei pot avea o boala cronica sau o alta conditie care interfereaza cu suferinta psihica sau care se poate agrava. Adultii pot dezvolta complicatii ale durerii. La batrani exista posibilitatea sa aiba mai multe pierderi importante intr-o perioada scurta de timp.

Sursa: Sfatul Medicului



necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 12:12

Eu nu te inteleg pe tine !

La ce sa deschizi un topic despre asa ceva ?


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 12:15


Va spun eu de la neveste ni se trag toate, haii sa le schimbam!

www.schimbdeneveste.ro


Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 12:17

De la: d_popic, la data 2009-01-28 18:31:12Sinuciderea este cea mai mare labilitate a gandirii,a psihicului.
Frustrare de dorinte,de neimplinire e putin spus.
Cei ce se sinucid n-au taria sa infrunte esecul,n-au taria sa lupte cu viata,fac cel mai usor schimb intre viata si esec. Cei ce se sinucid adesea cred ca fapta lor(iresponsabila) va duce la cainta,durerea si suferinta celor ramasi in viata,neintelegand ca ei insisi nu pun pret pe suferinta celor ramasi.
Nepregatiti de viata,mofturosi,unii din ei,rapusi altii din ei,daca nu obtin ceea ce doresc isi pun capat zilelor. Viata este experimentul care ni s-a dat ca noi sa evoluam Spiritual si daca ti-o iei ca afront impotriva acestui dar,o vei primi iar, dar in suferinte si mai mari,intr-un nou experiment.
Nu ai nicio scuza sa te sinucizi;nici ura celor din jur,nici neacceptarea ta in
vreo relatie,nici rautatea altora,nici momentele grele ale vietii,cand le poti trece cu tarie,luand-o de la inceput. Ai datoria sa-i urmezi pe cei puternici,sa inveti de la ei,sa ignori rautatea altora,prostia,invidia,barfa si intoleranta.
Gasind cea mai mica justificare a esecului am putea sa asistam in massa la sinucideri. In afara lipsei tariei de caracter si a vointei de lupta,e greu de inteles taria celui ce-si ia viata; luciditate sau nebunie? Sau poate cumva un destin al sau? Din nefericire multi din cei ce se sinucid o fac instantaneu,fara ca cei din jur sa-i stie motivatia inaintea faptei. Unii si-o motiveaza anticipat in scris.


"Nu ai nicio scuza sa te sinucizi;nici ura celor din jur,nici neacceptarea ta ..... F bine punctat!


Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 12:17

De la: workfiresafety, la data 2009-01-31 12:15:28
Va spun eu de la neveste ni se trag toate, haii sa le schimbam!

www.schimbdeneveste.ro[/quote]



Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Membru din: 18/12/2008
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 13:24

Parca numai sinuciderea este singurul comportament uman reprobabil, mai draga! Sunt oameni care datorita neimplinirilor si greutatilor pe care le intampina in viata devin mizantropi, zgarciti, lupi singuratici care traiesc pentru a face viata altora un chin si care se bucura pentru nefericirea pe care o aduc semenilor lor. Ei sunt o povara pentru cei din jur, viata lor a fost plina de tot felul de mizerii, dar nu s-au gandit la sinucidere, ci au continuat sa traiasca dupa principiul: " Daca nu te poti bucura tu de viata, atunci nu-i lasa nici pe altii sa se bucure."
Ca sa nu mai vorbim despre crima versus sinucidere. Oamenii incarca termenul de sinucidere cu nuante mistice, oculte chiar, de aceea li se pare uneori mai interesanta din punct de vedere uman si psihologic decat crima si mai demna de combatut. Dar, in realitate, crima face parte din acelasi registru psihologic ca si sinuciderea doar ca e la polul opus: criminalul se indreapta impotriva altuia, in timp ce sinucigasul se indreapta impotriva lui insusi. Nici criminalul nu accepta ura celor din jur, pierderea iubirii, neacceptarea intr-o relatie, etc., dar pentru ca are un instinct de conservare mai dezvoltat, si pentru ca are porniri violente, in loc sa-si ia viata, o ia pe a celui care l-a facut sa se simta frustrat.
Gandeste-te pentru o clipa la cati criminali exista, si mai ales la criminalii in serie. Se stie ca Ramaru a ajuns sa omoare si sa violeze femei pentru ca A FOST RESPINS DE O CHELNERITA BLONDA. Probabil ca daca ar fi fost mai sensibil si mai introvert s-ar fi sinucis!
"


super_green_frog

1358 mesaje
Membru din: 12/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 15:29

Pentru nimic in lume nu merita sa te sinucizi.

In primul rand, gandeste-te la sufletul tau care trece dincolo nelinistit, nemultumit, razvratit, nepregatit. Sinuciderea nu-ti va aduce linistea daca asta credeai. Demersul tau este deci inutil.

Al doilea motiv ar fi ca iti furi singur sansa de desavarsire in aceasta viata.

" Munceste ca si cand nu ai muri niciodata si ingrijeste-te de suflet ca si cand ai muri maine". Desavasirea presupune impacare,multumire, liniste si pace.

Un alt motiv ar fi ceremonia de inmormantare care ofera cel mai sinistru si crud tablou. Sa ingropi si sa arunci pamant pe sicriul cuiva este mai tragic si mai urat decat moartea in sine. Cine isi poate dori cu buna stiinta sa faca parte din acest tablou urat si tragic sau sa-i oblige pe cei dragi cu buna stiinta sa indure asta numai fiindca asa a vrut el? Doar decizia ta nu este suficienta pentru a justifica suferinta provocata. Sufletul tau trece dincolo rau si egoist!


All Things Grow With Love
lyly

500 mesaje
Membru din: 20/08/2008
Oras: Petrosani

Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 17:55

Raspunsul primit de tanarul Calin Adrian de la organizatia APADOR.

Fw: memoriuThursday, January 29, 2009 8:46 AM
From: "APADOR CH" Add sender to Contacts To: '"Divino Glam Club"
Stimate domn, Referitor la afirmatiile dvs. ca ati fost agresat de politisti adresarea dvs. catre APADOR-CH este tardiva si nesustinuta de probe (de exemplu certificat medico-legal). Cu privire la vinovatia/nevinovatia dvs. nu avem nicio competenta nefiind birou de avocatura. Va informam ca, in conformitate cu art. 171 codul de procedura penala, in situatia in care se declanseaza urmarirea penala impotriva dvs., aveti dreptul sa solicitati numirea unui avocat din oficiu.
Cu bine,N. Andreescu APADOR-CH

Zilele acestea am discutat cu acest tanar pe messenger, era tare trist din cauza ca nimeni nu doreste sa-l ajute
sa-si arate nevinovatia in fata oamenilor legii.
Nu are un loc de munca si nici bani pentru a-si angaja un avocat care sa-i apere drepturile.
Oare merita acest tanar sa ajunga in inchisoare nevinovat ?
Nu credeti ca problema acestui tanar singur merita putina atentie din partea oamenilor care iubesc adevarul si dreptatea ?

www.dsclex.ro/coduri/cod_penal_2006.htm#titl_2

Art. 211. – Tâlharia

Furtul savârsit prin întrebuintare de violente sau amenintari ori prin punerea victimei în stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de întrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru înlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 18 ani.

Tâlharia savârsita în urmatoarele împrejurari:

a) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;

b) în timpul noptii;

c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport,

se pedepseste cu închisoare de la 5 la 20 de ani.

Cazul tanarului Calin Adrian
politiadinromania.ro/index.php?PHPSESSID=91a0cd5ecb42d570798270d...





lferdossian

2 mesaje
Membru din: 5/01/2009
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 18:02

ZIUA DE MAINE POATE SA FIE CEA MAI FRUMOASA ZI DIN VIATA TA!!!
DE CE SA TE SINUCIZI??
CEI LASI ALEG MOARTEA!!
CURAJOSII MERG SPRE VIATA CU BUNE SI RELE!!
ALEGE VIATA!!! Viaþa este scurta,
rupe regulile,
iartã repede,
sãrutã cu pasiune, iubeºte cu adevãrat,
râde incontrolabil
si niciodata nu inceteaza a zambi
oricat de ciudat ar fi motivul.
Viaþa nu poate fi petrecerea care o aºteptãm
dar atâta timp cat suntem aici, trebuie sa zâmbim si sa fim mulþumitori....
ATAT PTR TINE SI SUFLETUL TAU.!
IUBITI VIATA!!


ionserban_2006

22 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 19:31

De dorul tau dupa ce te sinucizi tu.Moarte usoara 1


ionserban_2006

22 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 19:31

De dorul tau dupa ce te sinucizi tu.Moarte usoara 1


anareaua

31 mesaje
Membru din: 22/01/2009
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 01:04

De la: cristina_rdlsc, la data 2008-10-27 11:01:27Modelul britanic Katie Jane, sotia celebrului actor Danny Huston, s-a aruncat de pe acoperisul unei cladiri din California, dupa ce mariajul ei a ajuns la sfarsit.

Mi se pare putin ciudat cand aud de cate o "fetiscana" frumusica si bogata, pe deasupra, ca-si pune capat zilelor din cauza unei iubiri neimplinite. In lumea modelingului nu e singurul caz. Multe modele sfarsesc in cate un tragic accident care se ascunde in umbra unei "sinucideri". Nu le inteleg...


oh saraca
ce pacat sa te sinucizi de pe urma unui idiot!!!
dar ce sublim ca s-a sinucis din dragoste!
va puteti imagina ce suflet fragil!?
nu a mai putut indura..
si daca nu e o sinucidere pana la urma!?


lorduljohn

499 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 14:28

De la: alexbrateanu, la data 2008-10-30 13:28:49De prost ! sa te sinucizi ! sincer sa fiu, asta cred ca e singurul motiv pe care l-ai putea avea....
Si eu nu inteleg de ce astia de la politie, sau pompieri......sau alte autoritati din astea, incearca sa ii convinga sa nu se sinucida pe boii aia care ameninta ca se arunca de pe cate un bloc....sau turn...sau altele.....Da' sinucideti-va ma, faceti ce vreti....daca asta e dorinta voastra...si asa sunt prea multi oameni pe planeta.....mai faceti si voi cate un bine omenirii.......


DIN PACATE PROSTIA NU DOARE !


alexbrateanu

9 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:47

pai da...asta am zis si eu....ba mai mult, poate ca ar fi bine sa incurajam sinuciderile, ca sa scapam de cei mai slabi, care vor sa faca asta, si astfel, s-ar imbunatati zestrea genetica a omenirii !!! am scapa de unele gene mai slabe...si am deveni mai puternici. ce ziceti??? am dreptate? fiti un pic obiectivi si ganditi-va la asta !


Cum adica, semnatura ???
alexbrateanu

9 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:48

pai da...asta am zis si eu....ba mai mult, poate ca ar fi bine sa incurajam sinuciderile, ca sa scapam de cei mai slabi, care vor sa faca asta, si astfel, s-ar imbunatati zestrea genetica a omenirii !!! am scapa de unele gene mai slabe...si am deveni mai puternici. ce ziceti??? am dreptate? fiti un pic obiectivi si ganditi-va la asta !


Cum adica, semnatura ???
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 15:20

nu am apucat sa citesc mesajele voastre insa vazand titlul topicului mi-a venit imediat in minte o sintagma...*generatia EMO*....
curentul asta se promoveaza la televizor si a prins foarte bine la tineri...
ce s-a incercat oare prin el?....de ce au ajuns tinerii sa creada k trebuie sa se sinucida?...k viata lor nu mai merita traita?...k ei traiesc degeaba?
raspunsul nu poate fii decat acela k unii isi doresc scaderea numarului oamenilor....exista tot felul de minti bolnave kr considera k suntem prea multi pe glob....
vedeam odata un documentar despre ce planuri au unii in reducerea numarului locuitorilor planetai la 500 de milioane....6 miliarde inseamna mult prea mult...cu cat sunt mai putini oameni cu atat ei pot fii mai usor manipulati...
k sa-si atinga scopurile diabolice au promovat in lume contraceptive si avorturi(kr duc la scaderea drastik a natalitatii),vaccinuri *impotriva cancerului de col de col uterin*,mancare otravitoare.....si curentul emo.....
tinerii sunt incurajati sa se sinucida...e ingrozitor!!!...e problema extrem de grava a societatii...curentul acesta ar trebui interzis....
tinerii aceia sun platitorii de impozite de maine...ei sunt viitorii medici,profesori,avocati,muncitori etc.....ei reprezinta viitorul acestei societati...dak ei vor disparea societatea va deveni una imbatranita....o societate putreda cu niste oameni incapabili sa mai munceasca si incapabili sa se sustina unul pe celalalt....
fiecare dintre acesti tineri krora se incearca sa li se induca ideea k traiesc degeaba conteaza in societate....absenta lui va fii simtita....
sinuciderea tinerilor este un lucru extrem de grav ,iar incurajarea ei face parte din planurile diabolice ale unora de a domina planeta....


un raspuns la intrebarea din titlul topicului....*de ce sa te sinucizi?*....k asa vor unii...k asa ai ai fost invatat....k societatea si media in general ti-au indus ideea k traiesti degeaba...k tu nu nu contezi asa cum nu conteaza un soldat intr-o armata.....
nimik mai fals....la conceptia de mai sus a ajuns o societate traita in comunism, doctrina kr pune interesele societatii in fata intereselor individuale....k sa scapam de ea trebuie sa privim fiecare om individual..(.acest demers a fost denumit de noica *logica lui hermes*pe kr l-a opus celui de mai sus numit tot de el *logik lui ares*.....)...fiecare om e unic ...poseda un adn propriu...un om la fel nu se va mai naste.....nu mai poate fii inlocuit de nimeni...el are propriul lui scop in lume,scop pe kr nu il va atinge un altul in locul sau.....
poate k dak oamenii ar constientiza cat de importanti sunt ei pe pamant si cat de mult conteaza viata lor nu ar mai ajunge sa se sinucida.....


vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:37

Cine se sinucide ajunge in iad, pentru ca moare cu acest pacat pe suflet. Numai Dumnezeu e stapanul vietii. Nimeni nu are dreptul sa se sinucida pentru nimic in lume, oricat ar suferi. Oricum suferinta pamanteasca se va sfarsi, dar suferinta din iad e mult mai groaznica si nu are sfarsit.

Sunt foarte multe argumente si dovezi ca exista Dumnezeu si viata de dincolo de moarte. Unele dintre ele sunt redate pe blogul urmator:

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog mai puteti vedea : inregistrari video cu miracole, videoclipuri, legaturi cu numeroase site-uri foarte de interesante (unele dintre ele contin si posturi TV on-line si posturi de radio), carti foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fara a necesita descarcare in propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera servicii gratuite, etc.

Va rog intrati pe blog si trimiteti-l mai departe ca sa fie de folos si altora. Chiar se merita.

Necazurile au intrat in lume datorita pacatului stramosesc, datorita folosirii rele a liberului arbitru. In general, necazurile se impart in trei mari categorii : unele pe care ni le provocam singuri, altele pe care ni le provoaca altii in egoismul si rautatea lor, altele care sunt permise ca incercari pentru noi. In legatura cu a treia categorie, a necazurilor care vin ca incercari: Toti suntem incercati pe pamant. Dar Dumnezeu ne spune in Biblie ca el nu permite ca cineva sa fie incercat peste puterea sa, chiar daca, atunci cand pierdem sau suferim in viata, noua ni se pare ca necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e incercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficiente mai mult sau mai putin grave. Un om e incercat mai mult, altul mai putin, pentru ca unul e capabil sa suporte incercari mai mari, altul e capabil sa suporte incercari mai mici, dar nimeni nu este incercat peste puterea sa.

Pe de alta parte, suferinta are si rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii fata de altii. In acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinta : „Suferinta e prezenta in lume pentru a face sa se descatuseze iubirea, pentru a face sa se nasca fapte de iubire fata de aproapele.”

Necazurile si raul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numita teodicee.


vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:26

Existenþa iadului este realã ºi doveditã, nu e nicidecum o poveste. Oamenii care trec prin moarte clinicã vãd ºi raiul ºi iadul. Dar nu este acesta singurul sau cel mai important argument cã existã raiul ºi iadul.

În primul rând existenþa suferinþei veºnice a iadului este un adevãr revelat de Dumnezeu în Biblie ºi nu este o rãzbunare a lui, ci este pedeapsa dreptãþii instituite de el. El este iubitor dar este ºi drept. Dumnezeu este Fiinþa perfectã ºi nu poate fi nedrept. ªi nici nu poate minþi, iar în Biblie ne vorbeºte de multe ori de fericirea veºnicã ºi de suferinþa veºnicã.

Mulþi oameni care trec prin moarte clinicã (o moarte temporarã, de câteva minute sau cel mult câteva ore), îºi vãd propriul trup întins la locul morþii, iar ei plutesc fãrã greutate, vãd oraºe de luminã (raiul), vãd o mare de foc ºi suferinþã (iadul) precum ºi o Fiinþã de luminã care le spune: "Ceasul tãu n-a sosit încã". Revin la viaþa pãmânteascã dupã moartea clinicã ºi povestesc altora ceea ce au vãzut ºi auzit în lumea de dincolo. Ei mai povestesc ºi tot ceea ce au fãcut ºi vorbit medicii ºi asistentele în timpul în care erau declaraþi morþi, ba chiar ºi ceea ce s-a petrecut în saloanele alãturate, precum ºi faptul cã materia nu mai era un obstacol pentru ei ca spirite (de exemplu, puteau sã treacã prin pereþi). Sunt sute de mii de cazuri de moarte clinicã cercetate ºi confirmate de medici. Unii dintre medici, care, înainte de a cerceta aceste cazuri, se îndoiau de existenþa lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte, dupã ce au cercetat aceste cazuri, s-au convins cã existã Dumnezeu ºi viaþa de dincolo. Amintesc 11 (unsprezece) nume de medici care au verificat existenþa vieþii de dincolo de moarte fãcând cercetãri ale cazurilor de moarte clinicã: Dr. Maurice S. Rawlings, Dr. Elizabeth Kubler - Ross, Dr. Charles Garfield, Dr. Karlis Osis, Dr. Robert Van Castle, Dr. Erlendur Haraldsson, Prof. Dr. Ian Stevenson, Dr. Russell Noyes, Dr. Raymond Moody, Dr. M. B. Sabom, Dr. Fred W. Schoonmaker. Dr. Elizabeth Kubler - Ross spunea de exemplu: "Sunt ferm convinsã cã existã viaþã dincolo de moarte. Am asistat ºi am adunat date de la patul de moarte a peste o mie de persoane".

În numeroasele apariþii miraculoase de pe pãmânt ale Sfintei Fecioare Maria, vizionarilor le-a fost arãtat raiul ºi iadul.

Existã apariþii ale Domnului Cristos ºi ale Sfintei Fecioare Maria, însoþite de vindecãri miraculoase ºi multe alte minuni. Sfânta Fecioarã Maria a apãrut (ºi apare ºi în prezent) în multe locuri de pe pãmânt: în Franþa la Lourdes, în Portugalia la Fatima, în Belgia la Banneux, în Spania la Garabandal ºi, în prezent, în Bosnia-Herþegovina la Medjugorje. În localitatea Medjugorje patru fete ºi doi bãieþi au primit darul de a o vedea pe Sfânta Fecioarã. Apariþiile au început în 1981 când erau copii ; continuã ºi azi, când sunt adulþi. În timpul apariþiilor, vizionarii sunt în extaz, vorbesc fãrã glas cu Sfânta Fecioarã, invizibilã pentru restul oamenilor. Acolo au loc ºi alte miracole: vindecãri de boli incurabile, semne deosebite în soare, miresme foarte plãcute la locul apariþiilor, etc. Vizionarii au fost testaþi în timpul apariþiilor în multe moduri, de exemplu li s-au pus ecrane opace în faþã ºi s-a constatat cu ajutorul unor aparate puse pe cap, cã ei vãd ºi prin ecrane; nu simt nimic în jur în timpul apariþiilor, etc.
Iatã o înregistrare video despre aceste apariþii de la Medjugorje. Îi puteþi vedea pe vizionari la începutul apariþiilor, când erau copii (1981), dar ºi acum, ca adulþi:
www.youtube.com/watch?v=QBbQBC5x-ls&NR=1

O înregistrare video cu una din vizionarele de la Medjugorje în timpul unei apariþii a Sfintei Fecioare Maria pe data de 2 octombrie 2007:
www.youtube.com/watch?v=hXNWYx9z7zs&feature=related

- O înregistrare video de la apariþiile Sfintei Fecioare Maria la Garabandal (Spania) în anii 1961 – 1965. Tot acolo a apãrut ºi Arhanghelul Mihail. În timpul extazului, vizionarele (patru fete) au vorbit fãrã glas cu Sfânta Fecioarã, s-au deplasat fizic (iclusiv deplasãri înapoi, cu spatele) ºi i-au dat Sfintei Fecioare Maria sã binecuvânteze cruciuliþe ºi alte obiecte de cult. Apariþiile au fost însoþite de vindecãri miraculoase ºi de profeþii. Pentru a vedea înregistrarea puteþi accesa linkul urmãtor
www.youtube.com/watch?v=ZJ7z1bW5tPY&feature=related





last_but_one

70 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Suceava

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 18:45

Pffff... Viata e cel mai de pret lucru, pacat ca uneori viata nu e tocmai roz.
Eu unul nu prea vad rostul sinuciderii, mai ales pentru crestini. Chiar daca sufera in viata din cauza parintilor cam "dictatori" sau suferinta cauzata de pierderea unei persoane iubite. Pierderea unui parinte/fiu/frate/partener de viata provoaca multa suferinta mult timp, sinuciderea nu e tocmai o solutie, daca privesti in alt unghi sinuciderea provoaca si mai multa suferinta (asta fara sa pui la socoteala viata dupa moarte), provoci suferinta celor din jur, care te iubesc(gandeste-te ca daca din suferinta o alta ruda se sinucide, nu suferi si mai mult?). Si cei care se despart in "iubire" adica daca te paraseste prietenu'/prietena, de ce sa te sinucizi, 1-iubirea e trecatoare,2- posibilitate de impacare, etc.
Sincer sa fiu cam am trecut prin toate si sunt cam pe la inceputul vietii (sper ) si pot spune ca lucrurile rele au si parti bune.
1.Parintii mei se certau cam des si tare (dar se iubeau mult), si asta nu m-a impiedicat sa fiu fericit in copilarie, pot spune ca am avut o copilarie frumoasa.
2.La 10 ani am avut un accident de masina si am stat in coma ceva timp, interventii chirurgicale, durere, semne ramase in urma interventiilor chirurgicale, etc. Nici asta nu m-a impiedicat sa am o copilarie fericita, dupa accident am primit mai multa atentie si toate alea.
3.Partea asta e cea mai urata... mi-e cam greu sa zic dar tot o spun, la 15 ani (in 2006) am pierdut un parinte (tatal) tot intr-un accident de masina, asta mi-a cam marcat viata pot sa zic ca mi-e extrem de greu fara el (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace), dar asta nu m-a dus niciodata la gandul sinuciderii, stau si ma gandesc ca daca s-ar sinucide alta ruda de-a mea ce suferinta as avea, sau daca as pierde o alta ruda (in alt mod) nu as mai rezista... m-as transforma intr-un robot (ganduri). Oricum pana la 15 ani nici nu stiam ce inseamna sa versi o lacrima de suferinta .. Si daca privesc partea plina a paharului, sunt fericit ca o mai am pe mama (multumita lui Dumnezeu).
4. De "iubire" nu prea are rost sa vb pentru ca sunt inca un "beginner" la acest capitol.. oricum pot sa zic ca am suferit ca orice adolescent din "dragoste"...
Revenind la subiect... SINUCIDEREA NU E O SOLUTIE Si ca sa fiu putin mai dur... Sa fii prea prost sa te sinucizi..


motzarellla

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 18:56

se intampla..sa nu vrei sa depui acel efort..de a continua.


decizia o poti lua la rece..fara probleme. se intampla..sa nu mai ai chef.


exista o forma de egoim instinctual(a nu pierde)...care pleaca din cei apropiati tie.


sentimentul lor..fata de gestul tau..este la fel de personal..ca suicidul tau.




vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 03:14

Numai Dumnezeu e stapanul vietii. Cine se sinucide ajunge in iad, pentru ca moare cu acest pacat pe suflet. Suferinta pamanteasca se va sfarsi, dar suferinta din iad nu are sfarsit !
Sunt doctorand in domeniu si nu o spun nicidecum ca lauda, ci pentru a arata ca sunt bine documentat.
Sunt multe argumente si dovezi ca exista Dumnezeu si viata de dincolo de moarte. Unele dintre ele sunt redate pe blogul urmator:

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog mai puteti vedea : inregistrari video cu miracole, videoclipuri, legaturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele contin si posturi TV on-line si posturi de radio), carti foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fara a necesita descarcare in calculator), articole, adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera servicii caritative, etc.

Puteti intra si pe blogul urmator:
www.augustincezar.blogspot.com/

Va rog intrati pe bloguri si trimiteti-le mai departe ca sa foloseasca si altora. Chiar se merita.

Nimeni nu are dreptul sa se sinucida pentru nimic in lume !
Necazurile au intrat in lume datorita pacatului stramosesc al omului. In general, necazurile se impart in trei mari categorii : unele pe care ni le provocam singuri, altele pe care ni le provoaca altii in egoismul si rautatea lor, altele care sunt permise ca incercari pentru noi. In legatura cu a treia categorie, a necazurilor care vin ca incercari: Toti suntem incercati pe pamant. Dar Dumnezeu ne spune in Biblie ca el nu permite ca cineva sa fie incercat peste puterea sa, chiar daca, atunci cand pierdem sau suferim in viata, noua ni se pare ca necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e incercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficiente mai mult sau mai putin grave. Un om e incercat mai mult, altul mai putin, pentru ca unul e capabil sa suporte incercari mai mari, altul e capabil sa suporte incercari mai mici, dar nimeni nu este incercat peste puterea sa.
Pe de alta parte, suferinta are si rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii fata de altii. In acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinta : Suferinta e prezenta in lume pentru a face sa se descatuseze iubirea, pentru a face sa se nasca fapte de iubire fata de aproapele.
Necazurile si raul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numita teodicee.


Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 20:15

Foarte simplu: ai ajuns la capatul rabdarii, ai impresia ca lumea te-a abandonat, ca locul tau nu mai e aici, ca lucrurile care au mers din rau in mai rau nu au vreo sansa sa se imbunatateasca vreun pic (experienta iti spune ca va fi si mai rau). Nu mai poti, nu mai suporti si vrei sa se termine tot chinul prin care treci. De aia.
Multi considera asta lasitate, dar hai sa va intreb ceva... cati dintre noi au curaj sa se uite "ochi in ochi" la "calitatea" de MURITORI pe care o avem? Sa fim seriosi, e natural sa ne fie frica de moarte, e scris adanc in codul nostru genetic. Ar trebui sa ne dea de gandit faptul ca cineva e intr-o situatie suficient de disperata incat sa treaca peste cea mai mare frica a omului (de fapt a tuturor vietuitoarelor). Adica, omul ala CHIAR NU MAI POATE din moment ce a ajuns sa i se para moartea ca fiind o alternativa mai buna la viata!


Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Membru din: 14/03/2009
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 20:17

PROLETARI DIN TOATE TARILE,UNITI-VA!


Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Membru din: 14/03/2009
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 20:18

MOARTE TRADATORILOR DE NEAM SI TARA!


Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului De ce sa te sinucizi?
Mergi la: