Potrivit reprezentanţilor SMURD, Stela Popescu a fost găsită decedată de un membru al familiei, la domiciliul actriţei.

Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme. "Acum mă duc la ea acasă. Nu ştiu ce se întâmplă. M-a sunat acum cinci minute Ursu Adrian. Vai de mine!”, a aspus Alexandru Arşinel, plângând în hohote.

In anul 2011, Stela Popescu a primit o stea pe Aleea celebritatilor, iar in decembrie 2015 a fost decorata de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de cavaler.

„Daca nu as fi reusit in actorie, as fi facut altceva, nu m-as fi incapatanat. Nu sunt orgolioasa. As fi facut design, de exemplu, costume de teatru. As face o mie de lucruri, pacat ca viata e scurta”, spunea Stela Popescu la Digi24, in anul 2013.
Stela Popescu, o cariera de exceptie Stela Popescu s-a nascut la 21 decembrie 1935, in Orhei, Basarabia, intr-o familie de invatatori. In 1940, dupa invadarea Basarabiei de catre armata rusa, tatal ei, considerat ”intelectual“, deci ”dusman de clasa“, a fost deportat in Siberia, iar mama, impreuna cu fiica, s-au refugiat la Brasov.

In 1953, Stela Popescu a sustinut examenul de admitere la facultate si a fost repartizata la Facultatea de Limba Rusa ”Maxim Gorki“, la care a renuntat dupa un an si jumatate, cand a intrat in echipa Teatrului Ministerului de Interne. In 1956 a fost admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel a continuat sa sustina spectacole de teatru. La sfarsitul facultatii, a fost repartizata la Teatrul din Brasov, unde a sustinut si 400 de spectacole pe an.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revista „Constantin Tanase“ din Bucuresti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a inceput lunga colaborare cu Radiodifuziunea Romana, urmata, mai tarziu, de cea cu Televiziunea Romana.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea sefului statului Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, ”in semn de apreciere a intregii activitatui si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoratia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetatean de Onoare al Brasovului, oras in care a facut scoala si facultatea si a jucat in 400 de spectacole, ea declarand ca ”daca in piept ai o inima ce tot arde, ramai tanar si la 90 de ani”.