George si Amal Clooney au anuntat incheierea unui parteneriat cu Southern Poverty Law Center (SPLC), pentru combaterea extremismului de dreapta, scrie The Guardian.

Clooney Foundation for Justice a anuntat ca va da 1 milion de dolari SPLC pentru a sprijini organizatia in incercarea de a combate extremismul violent in Statele Unite, in urma decesului lui Heather Heyer in timp ce participa la o manifestatie impotriva unei adunari a nationalistilor albi, scrie News.ro.

”Amal si cu mine am vrut sa ne alaturam luptei pentru egalitate. Nu exista doua fete ale bigotismului si urii”, a spus George Clooney. ”Suntem mandri sa sustinem Southern Poverty Law Center in eforturile sale de a preveni extremismul violent in Statele Unite. In urma a ceea ce s-a intamplat in Charlottesville si ce se intampla in comunitatile din tara este nevoie de un angajament colectiv pentru a tine piept urii”, au transmis cei doi intr-un comunicat.

Presedintele SPLC, Richard Cohen, a salutat contributia Fundatiei Clooney intr-o perioada in care dreapta radicala in America este ”energica”.

”La fel ca George si Amal Clooney, suntem socati de dimensiunea, uratenia si ferocitatea adunarii nationalistilor albi din Charlottesville”, a declarat el.

Donatia vine intr-un moment in care fondurile federale acordate organizatiilor care lupta impotriva extremismului de dreapta in SUA au fost blocate de administratia Trump. Chiar presedintele Statelor Unite a fost criticat pentru afirmatiile facute privind evenimentele din Charlottesville. El a spus ca activistii de ambele parti sunt responsabili pentru violente.

Clooney Foundation for Justice a fost infiintata in 2016. La inceputul acestei luni, organizatia a anuntat ca planuieste sa ofere 3,25 de milioane de dolari pentru a ajuta 3.000 de copii sirieni sa aiba acces la educatie in Liban.