Ofiterii si-au anuntat superiorii ca nu au avut nicio idee ca Johnny Depp a fost implicat in presupusul atac, avand in vedere ca actrita s-a prezentat cu numele de familie Heard atunci cand a apelat serviciul de urgenta. Cei doi au sustinut ca s-au prezentat la locul care le fusese indicat pentru o disputa domestica. Femeia a deschis usa, insa nu i-a lasat sa intre, acestia fiind nevoiti sa o interogheze initial prin usa intredeschisa, ea sustinand la acel moment ca era vorba doar de o cearta fara consecinte violente, fara a mentiona ca era vorba despre cunoscutul actor din "Piratii din Caraibe".

Potrivit site-ului tmz.com, pentru a se asigura ca femeia nu refuza ajutorul politiei sub presiune, ofiterii au insistat sa intre pentru a se asigura ca totul este in ordine; din momentul in care au intrat, acestia au avut destul timp pentru a analiza orice urme de violente sau semne vizibile pe corp ca urmare a altercatiei soldata cu violenta. Insa, daca sotul acesteia, respectiv Johnny Depp si-ar fi strivit iPhone-ul de fata ei, ar fi luat-o de par sau ar fi lovit-o, ar fi trebuit sa existe vanatai sau orice alte semne rosiatice pe corp. Insa, politistii sustin ca nu s-au constatat nicun fel de probe de vatamare corporala.

Aceste declaratii contrazic spusele prietenei actritei Amber Heard, care a sustinut ca atunci cand aceasta a ajuns in apartamentul sau din Los Angeles a gasit-o cu o taietura si cu buza sparta, ochiul umflat si fire de par smulse din varful capului.