Cu siguranta fiecare dintre noi avem filme preferate, dar si actori preferati. Adesea acestia trec dincolo de limitele normalului in speranta ca-si vor imbunatati jocul actoricesc al unui personaj. Din pacate pentru unele nume grele de la Hollywood, o astfel de expunere sentimentala si o astfel de dezvoltare poate avea repercursiuni asupra sanatatii mintale. Mai jos va oferim cateva exemple de actori, pentru care anumite personaje au insemnat mai mult decat simple roluri.
Heath Ledger - "The Dark Knight"

Actorul australian a fost distribuit in 2006 intr-un rol ce avea sa-i aduca recunoasterea mondiala a talentului sau. Heath a fost Joker in "The Dark Knight", rol pentru care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar, dar provocarea a fost una incredibila. Ledger s-a incuiat intr-o camera de hotel din Londra timp de o luna de zile, perioada in care a pastrat un jurnal si a incercat sa-i de-a personajului o noua abordare. A incercat sa gaseasca tonalitatea potrivita pentru celebrul raufacator, sa-i dezvolte anumite ticuri care sa fie personalizate si sa ramana in memoria privitorilor. A reusit cu brio in aceasta sarcina, Joker-ul din "The Dark Knight", interpretat de Heath, fiind unul dintre cele mai bune si complexe reprezentatii din toate seriile care il au in centru pe Batman. Din pacate in 2008 Ledger moare in urma unei supradoze accidentale si nu apuca sa-si vada finalizata reprezentatia, filmul aflandu-se la montaj in acea perioada. Multi dintre apropiatii starului au fost insa convinsi ca Joker il schimbase nereversibil pe Heath.
Robert DeNiro - "Max Cady"

Adrian Brody a interpretat in "The Pianist" a lui Roman Polanski (2002) rolul profesorului si pianistului Władysław Szpilman, un supravietuitor al Holocaustului. Pe langa greutatile de ordin fizic, Adrian avea 58 de kg in unele scene, rolul unui om persecutat a insemnat o provocare imensa pentru Brody. Totul s-a produs foarte rapid pentru actor, acesta avand la dispozitie doar 6 saptamani de pregatiri pana la debutul filmarilor. Disperarea cauzata de lipsa hranii, munca in lagar si greutatile traite de acei oamenii l-au marcat teribil pe Adrian, recunoscand intr-un interviu faptul ca reacomodarea cu lumea inconjuratoare reala s-a produs dupa aproape un an si jumatate de la momentul la care filmarile au fost terminate. Toate sacrificiile insa i-au adus lui Adrian Brody premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, fiind la 29 de ani, cat avea atunci, cel mai tanar actor din istorie care a castigat acest premiu.