Starul britanic a confirmat intr-un interviu radiofonic faptul ca a acceptat sa se implice in acest proiect muzical, deoarece a avut impresia ca "Artpop", cel mai recent material discografic lansat de Lady Gaga, in 2013, "nu a fost un album bun".

Elton John a facut aceste dezvaluiri in emisiunea prezentata de Zane Lowe pe postul Beats 1, precizand ca a participat deja, in aceasta saptamana, la o sesiune de inregistrari cu Lady Gaga, iar piesele pe care le-au compus impreuna cu aceasta ocazie ii amintesc de cantecele de la inceputul carierei artistei americane.

Potrivit presei internationale, urmatorul album al cantaretei Lady Gaga va fi produs de cateva nume sonore din industria muzicala, precum Mark Ronson, RedOne si Giorgio Moroder.

Elton John considera si ca Lady Gaga a facut cateva lucruri extraordinare in ultimele luni: "A facut trei lucruri uimitoare. A lansat un album cu Tony Bennett, pe care l-a promovat printr-un turneu, iar asta e deja extraordinar. I-a adus un tribut muzical lui Julie Andrews, la Oscaruri, iar toata lumea a iubit acel moment. Apoi, a jucat in serialul «American Horror Story»".

Lady Gaga, care a castigat recent un Glob de Aur pentru rolul din serialul "American Horror Story", a dezvaluit in octombrie 2015, cand a pozat alaturi de Elton John pe coperta revistei Billboard, ca artistul american reprezinta un model pentru ea. De asemenea, Lady Gaga este nasa de botez a celor doi fii pe care Elton John ii are cu sotul lui, David Furnish, - Zacahry si Elijah -, care au venit pe lume cu ajutorul unei mame-surogat, scrie MEDIAFAX.

Cantareata Lady Gaga, care a concertat la Bucuresti in august 2012, a devenit celebra gratie unor piese precum "Bad Romance" si "Poker Face", dar si cu ajutorul unui marketing agresiv si al provocarilor - in special vestimentare. Lady Gaga, al carei nume real este Stefani Germanotta, este renumita pentru spectacolele ei adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americana a purtat o rochie croita din bucati de carne cruda, in semn de protest fata de politica "don't-ask-don't-tell" ("nu intreba, nu spune") din armata americana. Aceasta lege, care impunea militarilor sa isi ascunda homosexualitatea, a fost abrogata in 2011. Lady Gaga a castigat de-a lungul anilor sase premii Grammy.

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Elton John a reusit sa vanda peste 250 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii in anii '70, cu sapte albume consecutive No. 1 in Statele Unite si sase single-uri No. 1. Succesul sau a avut un impact puternic in muzica pop si a condus la cresterea popularitatii pianului in rock'n'roll.

El continua sa fie un simbol al vietii publice si a fost foarte implicat in lupta anti-SIDA, dupa sfarsitul anilor '80. A intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1994 si a fost numit cavaler in 1998.