Similaritatile dintre cele doua productii au fost semnalate pentru prima data inca din 2011 de mai multi critici de specialitate, fani, dar si de Tom Kan, artistul care a realizat secventa grafica aferenta titlului filmului "Enter The Void", insa Gaspar Noé a preferat sa nu se pronunte in aceasta chestiune pana de curand.

Intr-un interviu acordat pentru The Daily Beast, Gaspar Noé spune ca a fost foarte surprins atunci cand a remarcat acele asemanari si chiar socat atunci cand a observat ca Hype Williams si-a trecut numele pe genericul videoclipului, folosind acelasi tip de litere pe care el le utilizase in titlul filmului sau din 2009.

"Regizorul Hype Williams este inca o persoana care a plagiat titlul filmului meu. Am fost mai mult socat de faptul ca acel tip care a copiat intregul meu stil grafic si-a pus numele - Hype Williams - in acel format de scriere, in conditiile in care de obicei nu vezi niciodata numele regizorului in videoclipul unui cantec", a spus Gaspar Noé. "Si-a trecut numele acolo, o data si inca o data! A fost ciudat sa vad asa ceva, nu doar pentru ca a copiat formatul meu, dar si pentru ca si-a trecut numele pe generic, o data si inca o data", a adaugat cineastul argentinian.

"All Of The Lights" a fost lansat de rapperul american Kanye West pe 25 noiembrie 2010. A fost al patrulea single de pe cel de-al cincilea album de studio al cantaretului, "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" (2010). Single-ul a fost produs de Kanye West si include secvente muzicale cu vocile altor artisti celebri, precum Rihanna, John Legend, Alicia Keys, Elton John, Fergie, Drake, Kid Cudi, The-Dream si Elly Jackson.

Rapperul si producatorul american Kanye West a devenit cunoscut la inceputul anului 2000. Cel de-al treilea album al sau, "Graduation", a fost unul dintre cel mai bine vandute materiale discografice ale anului 2007. West este castigator a 21 de premii Grammy. "Watch the Throne", album compus in colaborare cu Jay-Z, a fost lansat in vara anului 2011. Cel mai recent album al sau este "Yeezus", lansat in iunie 2013.

Gaspar Noé, in varsta de 57 de ani, stabilit in Franta, a realizat numeroase scurtmetraje, videoclipuri - lucrand, intre altii, cu Nick Cave, Animal Collective si Placebo, si patru lungmetraje de fictiune, care i-au adus numeroase nominalizari la festivaluri de gen, premii si recunoasterea internationala. "I Stand Alone/ Seul contre tous", a fost lansat in 1998, fiind urmat de "Ireversibil/ Irréversible" (2002), "Enter the Void/ Soudain le vide" (2009) si "Love" (2015).

Cineastul argentinian a fost prezent in toamna acestui an in Romania, unde si-a prezentat cel mai nou film, "Love", in cadrul evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest.