In trailerul prezentat marti de Fox, fanii serialului ii pot zari intr-o singura imagine pe Fox Mulder (David Duchovny) si Dana Scully (Gillian Anderson) din zilele noastre. Totodata, televiziunea Fox a anuntat ca numaratoarea inversa, prin maratonul "Dosarele X", a inceput deja, iar povestile noilor episoade sunt tinute secrete. Episoadele celui de-al zecelea sezon vor fi difuzate in serile de luni, la televiziunea Fox.

In luna martie a acestui an, Fox a anuntat oficial reluarea serialului cu un sezon de sase episoade, avandu-l pe Chris Carter drept producator executiv. Filmarile pentru aceasta serie-eveniment au inceput in luna iunie, in Vancouver, Canada. Alaturi de Duchovny si Anderson, vor sta Mitch Pileggi, care si-a confirmat prezenta in noul sezon al serialului in luna aprilie, intruchipandu-l pe Walker Skinner, seful FBI, dar si William B. Davis in rolul lui "The Smoking Man".

Proiectul "Dosarele X", difuzat pe parcursul a noua sezoane, s-a impus initial ca serial TV, in anii '90. In 1998, a aparut primul lungmetraj inspirat din serialul TV, "Dosarele X: Infrunta viitorul/ The X Files: Fight the Future", in regia lui Rob Bowman, urmat de un al doilea film pentru marile ecrane, "Dosarele X: Vreau sa cred", de Chris Carter, lansat in 2008, scrie MEDIAFAX.

Serialul "Dosarele X" a avut un succes atat de mare, incat a generat, in afara de cele doua filme pentru marele ecran, un spin off TV despre Lone Gunmen, partenerul usor ciudat al personajului Fox Mulder, o serie de reviste de benzi desenate si un board game.