Producatorul si regizorul american, in varsta de 48 de ani, faimos pentru regia unor filme din seriile "Star Trek" si "Razboiul Stelelor", a acceptat sa produca ecranizarea pentru televiziune romanului "11/22/63" (11 noiembrie 1963, data in format american a asasinarii lui John F. Kennedy) publicat de scriitorul Stephen King, in 2011. Proiectul este dezvoltat de Hulu, companie care de servicii video online la cerere.

Stephen King s-a declarat incantat de transpunerea pe micul ecran a povestii sale despre un profesor care calatoreste inapoi in timp pentru a impiedica uciderea presedintelui american. "Daca am scris vreo carte care este potrivita transpunerii intr-un format de televiziune de lunga durata, «11/22/63» este aceea", a spus scriitorul despre proiectul serialului care va avea o durata totala de aproximativ noua ore.

J.J Abrams a creat seriale de televiziune precum "Felicity", "Alias", "Naufragiatii", "Fringe", "Undercovers" si a semnat regia unor filme pentru marele ecran ca "Star Trek", "Star Trek In intuneric", "Misiune Imposibila III" si "Super 8". Abrams semneaza regia celui mai recent film din franciza "Razboiul stelelor", "Star Wars Episode VII" care va avea premiera in 2015.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de carti si 200 de povestiri. El a castigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker si premiul O. Henry. In 2003, Stephen King a primit medalia Fundatiei Nationale de Carte, pentru contributia sa remarcabila la literatura americana. Numeroase povesti scrise de King, precum "The Shining" si "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.