Indio, fiul lui Robert Downey Jr. şi al fostei sale soţii, actriţa Deborah Falconer, era pasager într-o maşină care a fost oprită de poliţie, în momentul în care asupra lui s-a găsit cocaină, în urma unei percheziţii.

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat şi transportat la sediul unei unităţi de poliţie locale.

Robert Downey Jr., la rândul său, a avut mari probleme cauzate de dependenţa de droguri şi de alcool, în urmă cu 20 de ani. În acea perioadă, starul american a fost internat de multe ori în clinici de dezintoxicare, dar a ajuns şi de câteva ori în arestul poliţiei şi chiar la închisoare.

Robert Downey Jr. este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale şi a primit două nominalizări la Oscar, pentru rolul principal din "Chaplin", în 1992, şi pentru cel secundar din "Furtună tropicală" în 2009. Starul american a impresionat publicul şi criticii de cinema cu rolurile din "Air America", "Născuţi asasini", "The Outsider", "Săruturi şi focuri de armă/ Kiss Kiss Bang Bang", "Noapte bună şi noroc!/ Good Night, and Good Luck", "Incredibilul Hulk", trilogia "Iron Man", cele două pelicule din seria "Sherlock Holmes" şi filmul SF "Răzbunătorii/ The Avengers".